Togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tagata ma vailaau

O togafitiga faʻapitoa mo le maualuga o le maualuga o le maualuga o le lauiloa ma faʻaalia ai le maualuga maualuga i vave amata, aemaise lava pe a iai ma se suiga i le olaga, lona toe faʻaleleia. A faʻaaoga lelei, o nei auala e saogalemu ma e mafai ona faʻaaoga i tagata matutua ma fafine maʻitaga.

O le aoga o togafitiga faa-tagata e faalagolago i le tulaga o le faamai. O le mea lea, o le togafitiga o le maualuga o le maualuga i fomaʻi i le fale e sili ona aoga mo le maualuga o le maualuga 1 tausaga. I lenei laasaga, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo ma le faʻasaʻoina o le olaga e masani ona lava e faʻasaga ai le mamafa. I le maualuga o le maualuga o le II ma le III, o loʻo faʻaalia ai togafitiga faʻatau. I lenei tulaga, o isi metotia e mafai ona faʻaaogaina e avea ma auala fesoasoani, lea e faaopoopo, ae le suia, o le togafitiga autu.

E tatau ona malamalama o le faʻaogaina o metotia sili ona aoga o le togafitia o le maualuga o le totoga o le a le fesoasoani i le faʻaumatia vave o le faʻamaʻi, o le togafitiga e tatau ona umi, ma le suiga o le olaga e tatau ona tumau. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se metotia ma auala e fai ai togafitiga, e aofia ai i latou ua faʻamaonia e fomaʻi aloaia, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. Afai e mamafa le tulaga pe a faʻaaoga se tasi poʻo se isi vaifofo, e tatau ona taofi le faʻaaogaina ma faʻatalanoa se fomaʻi.

O le gaioioiga faʻaletino, savali i le ea fou, aloese mai tulaga faʻalavelave, moe atoa i le po atoa, ma le mamafa o le faasaʻo e talafeagai.

Togafitiga o fualaau o le toto

O fualaʻau i ni aofaiga tele e aofia ai elemene omega-3 taua. E le mafai e le tino ona faʻapipiʻi nei mea na o ia lava, e tatau ona latou ulu i ai i taimi uma i meaai. Ae ui i lea, o le taumafa o tagata faʻaonaponei e matua maualalo lava i omega-3, e fautuaina e le au fai meaʻai le faateleina o lona taumafa ona o iʻa e sili ona lelei poʻo le avea o ni mea faaopoopo - capsules o le suāuʻu. Ae ui i lea, e seasea ona faʻaalia mai laʻau o se punavai o gaʻo gaʻo taua, e ui lava o le mea o lo oi totonu o fatu o le flax e oʻo atu i le 25% o le mamafa.

E i ai mafuaaga mo lenei mea: o fatu lili e le taugata tele, e ese mai i mea faʻalauiloa faʻalauiloaina, o le faʻaleleia oi latou e le o se mea aoga mai se manatu faapisinisi. Omega-3s mai fatu laulaau e le gata ina lelei, ae e masani ona sili atu ona lelei, e pei o le pusa o le pulu e puipuia ai gaʻo gaʻo mai le faʻaumatia ona o le susulu o le la ma le okesene.

Omega-3 fatty acids e faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga i totonu o le toto, o le puipuia o le cholesterol ma le fausia o atherosclerotic deposits i puipui o toto toto. O le mea lea, o le lumenia o vaa e le vavalalata ona o le atherosclerosis, e le faʻavaivaia le tafe toto, ma o loʻo tumau pea le maualuga o le toto.

Faʻaoga ogaoga i totonu totonu o le tolu sipuni i le aso, muamua faʻataʻapeʻaina i totonu o se meaʻai meaai. E mafai ona faʻaopopo i salakeke, faʻaaogaina e pei o le paʻu o sandwiches.

E tusa ai ma suʻesuʻega na faia e saienitisi mai Amerika, faʻapipiʻi lau taumafataga i fatulakeke, e mafai ona e faʻatuputeleina le ola i le tusa ma le lima tausaga. O faʻamafanafana e faʻaitiitia le lamatiaga o le maliu faʻafuaseʻi mai maʻi o le fatu ma toto, ma puipuia ai le kanesa.

O nisi o mea taua o le suauu e masani ona faapaleniina i le lipid metabolism, faamalosia o puipui o toto toto, puipuia o le gaʻo o le ate, ma le faaitiitia o le toto. E le gata i lea, o fiva o loʻo i totonu o le ofutele o le pusa o loʻo i ai mea e faʻaaogaina, faʻaleleia ai le faʻaumatia o toxins, ma faʻamalosia le faagasologa o le faʻamamāina o le inumaga.

Togafitiga o le maualuga i luga o pine pine mumu

O se tasi o auala pito sili ona lelei e faʻafaigofieina ai le toto o le eletise o pine paina mumu. E faʻaaogaina e le gata mo togafitiga ma le puipuia o le maualuga o le toto maualuga, ae faʻapea foi mo le faʻasaʻoina o tulaga faʻasolosolo ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻi le cerebral, faʻamaonia le galuega motusia i le tulaga o le maʻi pipili.

Mea aoga o pine pine mumu ma vailaʻau faʻataʻitaʻi e faavae i luga:

I le aso lona tolu o le aveina o pine pine, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i le 20 iunite o loʻo matauina, o le soifua maloloina o le tagata maʻi ua faʻaleleia,

O le faʻaogaina o pine pine faʻatasi ma le faʻaaoga masani e mafai ai ona e faatumauina puipui puipui lautele, faʻaleleia le toto ma puipuia ai pupuni o le toto,

Bioflavonoids, tannins ma isi mea e ola ai meaola o loʻo i totonu o pine pine e saofaga i le hematopoiesis ma faʻafefe ai le toto, puipuia ai le fausiaina o fusi toto ma le faʻaogaina o gaʻo.

O le faateleina o le gasegase lautele, o le faateleina o le gaʻo o le gaʻo ma le maualuga o le tafe toto o nisi o aafiaga o le tinii o pine pine. E le gata i lea, o lenei togafitiga masani e toe faʻaleleia ai le vaivai o le toto, e puipuia ai le vevela ma le leaga o latou puipui, lea e maua ai iʻuga lelei le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le vavalaʻau.

Tinii o pine pine ua i ai ni mea neuroprotectronic, e puipuia ai lo latou faaleagaina i taimi o le atuatuvale, toe faʻafoʻi le toto o le toto ma faʻaosofia ai le gaioiga o le cerebral. O le iʻuga, o le afi ma le tautalaga a tagata maʻi mamaʻi ua toe vave faʻaolaina, o le taimi faʻaleleia ua faʻaitiitia ma le toe foʻi mai o le faʻamaʻi, ua faʻamaonia i suʻesuʻega faʻapitoa.

Isi vaega o laau - pollen ma fuga pine - fesoasoani e faʻamalosi le aʻafiaga o le tincture o pine pine. O le faʻamalosia o togafitiga faʻatasi ai ma nei fofo faʻaleagaina e le mafai ai ona toe faʻafoʻisia vave galuega a le tino i gasegase pe a maeʻa le osofaʻi o le fatu ma faʻamautinoa le toto maualuga, ae puipuia ai foi le faʻaogaina o le toto.

O le fua mo le tincture o pine pine: o mea gaosia fualaʻau na aoina i le vaitau o le taumafanafana (Iuni-Iulai) e fufulu i lalo o le vai inu, tuʻu i totonu o le 1 lita, ona liligi lea i vodka poʻo le fasefulu pasene ava malosi ma tuʻu i se mea pogisa. O le taimi e faʻasolosolo ai le 2-3 vaiaso i le vevela o le potu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faamama e ala i gau faʻalua. Saunia e tusa ai ma tulafono uma, e tatau ona i ai se uʻamea lanumumu uʻamea.

Metotia o le talosaga: faatolu i le aso, 20-30 minute ao le i ai se taumafataga, inu se sipuniti o le oloa, e mafai ona palu faatasi ma vai poo le lauti mafanafana.

O fea e sau ai le maʻi, faʻafefea ona faʻaalia, o le a le mea e taufaʻatau

Aisea e amata ai ona tupu tele le toto maualuga ma mo se taimi umi? O mafuaʻaga mo lenei mea, e mafai e fomaʻi taʻitasi ona tele se igoa. O le ki o le faʻamaoni. O le mulimuli i ai e mafai ona taʻua o le matua, faʻalavelave faifai pea, togafitiga o fatuga ma le endocrine.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le taufaasese, aua atonu e le o faaalia mai mo se taimi umi lava. Ma, e mafai ona vave ma faafuaseʻi ona faigata ona o se faaletonu o le loto ma le faiʻai. O le le mautonu o le toto e le mautonu e foliga mai o le le maua o le toto maualalo i a tatou totoga. O le iʻuga, o le latou galuega e matua faʻalavelaveina, e oʻo atu i ni faʻalavelave mataʻutia.

E manaʻomia lou togafitiga o le maʻi i le taimi lava e faʻamautu ai e le fomaʻi le siama ma filifili vailaau talafeagai.

E taua le iloa o le togafiti e avea ma ola-umi, e aunoa ma le faalavelaveina, ma e sili atu foi ona i ai le faamoemoe o le a "na o ia lava." E na o le tele o gasegase tuga e feagai ma se faafitauli faapena. O vailaau faatonuina e maua ai aʻafiaga, o nisi taimi e le manaʻomia. I ia tulaga, e aoga le i ai o fualaau talafeagai mo togafitiga masani. Ia, pe afai e fautuaina pe faʻamaonia e le fomaʻi.

O le togafitiga o le maualuga o le maualuga i togafitiga a tagata e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. E i ai taimi pe a faʻapipiʻi pepa faʻatasi ma togafitiga faʻa-aganuʻu e matua faʻaitiitia ai le toto, lea e mafua ai le ola maloloina!

Faʻafefea ona tuʻuina atu le mamafa e aunoa ma fualaau

E faʻapefea ona vave faʻaititia loʻu toto i le fale? E masani ona faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina. Ma afai o le asiasiga i le fomai ua lata mai pe ua uma le vailaʻau? Ona fofo ai lea o togafiti a tagata mo le maualuga o le mamafa.

Afai e te faʻaaogaina mo le taimi muamua, e tatau ona e faʻaeteete ma aua le faʻataʻitaʻi mea uma i le taimi e tasi. E fautuaina foi e siaki le tele o le toto i le tele o taimi.

Gusu ma le tootoo o le tino

O le isi auala na sau mai fomaʻi o Norwegian. Ina ia faʻaitiitia le toto, e te manaʻomia ni aisa se lua, e tusa ma le tele o le tupe siliva. E manaʻomia ona tuu i itu uma e lua o le vetebra, lea e sili ona lauiloa pe a lūlū le ulu i luma. E le pine ae liusua le aisa. O nofoaga malulu e tatau ona fufulu faʻamago, ona faʻafefeteina lea o le suauu camphor. I le taimi lava e tasi, o le tiga o le ulu, e tatau ona toe foi i le masani.

Paʻu vevela

O se fitafita sili lenei ma le le lelei o le toto ma le maualuga. Mo le faʻatinoga aupito sili ona lelei o le auala lenei, e lua i le lima kalama sieti e manaʻomia. I le tulaga maualalo, ua tuʻuina i luga o maso o le povi. I le avea ai o se faʻaopoopoga, e lelei le tuʻuina o isi sinapi lua i luga o ou tauau. Ma le tasi - i tua o le ulu.

O lenei metotia e fetaui lelei ma tulaga e tutupu ai le malosi o lou toto pe a uma le ea.

Fusi i luga

O le afifi afifi e maua ai se aafiaga lelei tele. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le auala na o ia, e le mafai, o le maualuga o le a manaʻomia ai le fesoasoani a ē pele. Mo le faʻagasologa, e tatau ona e faʻasalalau se palanikeke, ma luga o se ie ua gase ma fufulu i le vai i le vevela o le 25 - 30 tikeri. O le tagata maʻi e tatau ona taoto i le ogatotonu o le ie e le lavalava ma sii i luga ona lima. I lenei tulaga, afifi le tasi pito o le laupepa. Ona tatau lea i le tagata ona faaloaloa ona lima i luga o le tino, ona e manaomia lea e afifi le pito lona lua o le pepa, ma tuu i le va o vae. Ona afifi lea o le tagata maʻi i se palanikeke. E tatau ona faʻamautinoa o loʻo tuʻuina le ie i luga o le tino e aunoa ma ni laupepa.

O le umi o le afifi e 10 - 15 minute. E le tatau ona i ai se faaletonu.

Se faʻamatalaga manino o le faʻataʻitaʻiga - faʻatasi lima tatala. O le auala lava lea e tasi e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, ae o se togafitiga togafitiga foi. Ona alu lea mai le sefulu i le sefululima taualumaga i aso taitasi.

Pepa Cabbage

Faʻateleina le maualuga o le toto, o le a fesoasoani laulaʻau laʻau. Latou te manaʻomia le tuʻuina o lima ma vae. Aemaise lava pe a faʻaalia i luga o le paʻu ni toto toto tetele. O se solo na faʻamaluluina i le vai malulu ma faʻapipiʻi i le pito i lalo e fesoasoani foi. O lenei metotia e mafua ai le tafe toto.

E mafai ona vave faʻaitiitia le toto maualuga i pulu vine ma le apple cider vinegar. E mafai ona tuʻuina i luga o maso o le tamai povi masini, ma ua mulimuluina mulivae i le vinika.

Vaega o le togafitiga o le maualuga i le fale ma togafitiga faa-tagata

O le maualuga o le maualuga o le faʻamaʻi lea e suia ai le leo o le vaʻa ma faʻalavelave le toto. O le gaoioi o le toto i le lumen e faigata, lea e mafua ai le faateleina o le toto. O faʻataʻitaʻiga e mafai ona togafitiga i togafitiga faafomaʻi, e mafai ona e ola i togafitiga faʻaleleia seia oʻo i le matua. O le lamatiaga o loʻo i ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia - faʻalavelave fatu, taʻavale, faʻalaʻau ma le fatu o le fatu.

O se metotia lelei o le togafitiga o le maualuga o le toto, i le faaopoopo atu i fualaau faasaina, o isi vailaʻau. E tele suʻega mo togafitiga faʻavae mo le maualuga o le toto maualuga e faʻavae i mea masani e mafai ona maua e tagata uma. E aoga tele, latou te gaoioi lemu, faʻaitiitia le gasologa o le faatinoga. Ma o le mea pito sili ona taua, o togafitiga fale e masani lava ona matua saogalemu.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le malosi o le tino, o lona uiga autu o le toto maualuga

Ae o le tausisia o tulafono i le togafitiga o togafitiga faʻalapotopotoga mo le maualuga o le toto maualuga e le afaina:

  • O fualaau o "tinamatua" e naʻo le fofoina o mea e faʻaaogaina i le taimi muamua, faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le maualuga o latou gaioiga, latou te avea o se vaega taua o le faʻamalosi togafitiga faʻamalosi,
  • e le mafai ona soli le fuainumera o fualaʻau ma fuataga o mea taumafa, e le mafai ona faʻasalaina, e le mafai ona faʻasalaga ma e le manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga mai mea masani,
  • tasi le le faapalepale, faʻafefe i le fualaau faasaina - o se faʻamatalaga tuusaʻo mo le taofi togafitiga,
  • fafine maʻitaga ma tamaiti e sili atu ona aloese mai falemaʻi,
  • o fautuaga a le fomaʻi e fautuaina i le talafeagai o ia togafitiga, aemaise lava mo le fetaui lelei ma vailaau mo togafitiga.

O le a le maualuga o le maualuga?

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faateleina o le toto maualuga i tulaga e sili atu i le tau o le 140/90 mmHg. O le lamatiaga o le maualuga o le maualuga i lona aafiaga leaga i le tino o le tagata. Le maualuga o le toto maualuga e mafua ai:

  • cerebrovascular accident,
  • toe faʻataʻapeʻapeina,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino,
  • toe le manuia.

O mafuaaga o le toto maualuga o:

  • lē lelei - faʻaleagaina o le suamalie, suamalie, gaʻo,
  • mamafa tele
  • faafitauli tau fatuga
  • maʻi o fatu ma toto toto,
  • leaga masani - ulaula, ava malosi,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi i fafine ma le misaopao, maʻitaga,
  • tulaga faigata
  • faatapulaaina faaletino
  • maʻi faʻamaʻi.

E masani lava, o le maualuga maualuga o le toto maualuga e mamafatu. O se tasi o faailoga muamua o le maualuga o le toto maualuga o se maʻi tiga matuia. O le taimi muamua na iloa ai le faʻamaʻi, o le faigofie ona faʻamalolo ma puipuia ai faʻafitauli. Fai mai fomaʻi, i le faaopoopo atu i fualaau faʻasaina, togafitiga faʻasalalau mo le maualuga o le toto. E taua le sailia o le fesoasoani i le taimi pe a tupu ni faʻaaliga:

  • lanu mumu
  • leai se ea
  • taʻavale
  • fatu fatu
  • vaivaiga
  • sosolo
  • vili
  • faanenefu vaaiga
  • tiga o le pusa
  • tinisitus
  • fulafula, mumu o foliga.

Laʻau mo le maualuga o le maualuga

O togafitiga faʻapitoa i foliga o infusions ma decoctions fesoasoani e tau ai le maualuga. O a laau e maualalo ai le toto maualuga mo le maualuga? O vailaʻau faʻasoifua maloloina ei ai le tele o aafiaga e fesoasoani i le fofoina o se maʻi:

  • mafanafana - mint, chamomile,
  • faʻatasi ai ma aʻafiaga o le diuretic - motherwort, scutellaria,
  • faamatuu atu spasms o vaa gaosi - fennel, caraway fatu,
  • mimiti toto-nettle, calendula.

O le faʻaaogaina o laʻau e manaʻomia ai se taimi uumi, faʻamaopoopoina le auala togafitiga ma le fomaʻi. E aoga pe a maua se faʻamatalaga atoatoa i le faafitauli. Ina ia faʻasaina le toto maualuga, e fautuaina e inu le tincture o le tinawort ma isi laau. O le tuufaatasiga e 50 mg tolu taimi i le aso. Ina ia saunia le sipuni o le aoina, sasaa suavai suamalie - e te manaʻomia le 1 ipu, faʻapipiʻi mo le 15 minute, mālūlū, faʻafefe le susu. E tusa ai ma le fua, e aofia i le fua:

  • tina - 30,
  • valerian root -30,
  • yarrow grass - 20,
  • fualaau anise - 20.

O lenei fualaau 'eseʻese e iai sona aʻafiaga i le toto maualuga pe a faʻaaogaina i le pa. I lenei tulaga, ua uma ona gaosia Allicin - o se vailaʻau e iai mea ofoofogia. A faʻaaogaina i fualaau faʻapitoa faʻapitoa, e fesoasoani i:

  • toto toto
  • maualalo le cholesterol,
  • faatoaagaina o le toto,
  • le faʻamamaina o paʻu toto.

Ina ia faʻaitiitia le toto maualuga i le maualuga o le toto, o loʻo faʻaaogaina le keleni. O le togafitiga e tasi le masina. Latou te inuina vailaau i totonu o se ipu malamalama i le taeao ma ao lei momoe. Mo le sauniuniga o togafitiga faʻatoʻaga:

  • tata se lua o le siva i le afiafi,
  • sasaa se ipu vai inu,
  • taofiofi 12 itula
  • inu i le taeao
  • saunia le tuufaatasiga mo le afiafi.

Fatu laʻau

E faʻapefea ona togafitia le maualuga o le maualuga ile fomaʻi? O le tasi metotia o le faʻaaogaina o fatu o le flax e aofia ai gaʻo omega-3. E fautuaina e faʻaopopo i latou i kuka kuka poʻo le ave i totonu o le tolu sipuni i le aso. Laʻau e fesoasoani i:

  • faamalosia o puipui o vaʻa toto,
  • faaleleia le toto toto
  • faaitiitia le ono mafai ona faia i le cholesterol, o le faaitiitia o le toto o le toto,
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

Togafitiga masima

O se mea moni lauiloa - o le faʻaaogaina o lenei oloa mo le toto maualuga e tatau ona faatapulaa. E fautuaina e le au togafitiga masani, ma le maualuga o le mamafa e mafua mai i le atuatuvale, e faia ai se togafitiga, e aofia ai faiga e fa, e faaaoga ai fusi. E tatau ona saunia se fofo - faaopoopo 90 karama o masima papa i le lita o vai. O le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai se fusi:

  • susu ma se suavai se solo lapoa ua gagau 4 taimi,
  • faʻanofo
  • faaaogaina i le itu o lumbar,
  • manuʻa ma se fusi lautele
  • alu mo le po
  • fufuluina le taeao i le vai mafanafana.

Garlic Hypertension Treatment

Laʻau o se faʻasologa faʻapitoa mo le togafitiga o le toto maualuga. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani, o le keleti e iai sona aafiaga toto, e faʻafefe ai le tafe o le toto i totonu o vaʻa ma puipuia ai le teuina o oloa o le faʻaleagaina o le lipid io latou puipui. O gaioiga a isi togafitiga faʻaleaganuʻu e faasaga i le maualuga o le toto maualuga e faʻavae i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. E mafai foi ona puipuia le taofiofia o le lipids ma le fausia o sulu tuusao, lea e le gata ina teuina i luga o le puipui lapoa, e faaoso ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma vavalalata ai o latou moli, ae o ni meaola matautia foi.

O loʻo faʻaalia le toto toto o le garlic i lona gafatia e puipuia ai le faʻavaeina o le toto - paʻu toto e afaina ai vaʻa, o le puipuia o le fatu fatu, stroke, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maliu faʻafuaseʻi mai maʻi fatu cardiovascular. Ae ui i lea, e tatau ona faʻaaogaina le kalama i nei mea i le mafaufau - faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻamaʻi alofilima ma mea e faʻamalosi ai le tino, e mafai ona oso ai le toto, lea e sili ona lamatia i taimi o taotoga.

O le faʻaaogaina faifai pea o le kalaka i nai aso i le aso e fesoasoani i le maualalo o le toto i le 7-8%, o nei taunuuga e maualuga atu nai lo togafitiga faʻatasi ma le tinutort ma le hawthorn, lea e masani ona faʻaaogaina mo ia faamoemoega.

Totoga masani. Mo le togafitiga o le maualuga o le toto, ia faʻaaoga se galala laulaʻau, lea ua saunia e pei ona taua i lalo: e lua laina o le keleni fou ua maeʻa ona sasaa ma sasaa i se ipu tioata vai, tuu i le mea e tuu ai le 12 itula. I le taeao, ua inu le vai lakapi ma selesele se fusi fou. O le togafitiga o le maualuga o le maualuga i lenei metotia o se masina, e ave faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi.

Le faʻaaogaina o vodka

O le faʻaaogaina o lenei oloa mo le maualuga maualuga e mafai ona afaina ai. O le isi mea o le faʻaaogaina o le vodka o se mea e faʻaaoga i vailaau oona. I lenei tulaga, o le fualaau o le ava malosi e itiiti lava. O se auala lauiloa o le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le tiooga o le kalaka e lauiloa. O le vasega e 3 vaiaso. Inu 20 paʻu i luga o se manava gaogao faatolu i le aso. E ala ile taotoga e te manaʻomia:

  • 'oti lelei le 2 ulu o keleka,
  • sasaa se ipu vodka,
  • tuu le moli pepa e faaleleia ai le tofo,
  • faʻasolosolo 12 aso
  • faamama ese.

O togafitiga faʻapitoa mo le maualuga o le toto maualuga e faʻaaogaina ai lenei oloa aoga i fualaau. O aʻafiaga e mafai ona vave faʻaitiitia i lemoni faʻatasi ma le meli. O le metotia e maua ai se taunuuga pe a tulai mai le mamafa e avea o se taunuuga o le fiafia tele. E aoga i le taeao, mo vaiaso e lua, e inu ai se ipu vai. E tatau ona faaopoopo i ai:

  • se sipuni o le meli
  • 'oti le afa o lemoni, faʻasusu le sua,
  • faʻafefiloi mea uma.

Recipes o le isi togafitiga e fautuaina ai le faaitiitia o le mamafa ma se fofo ile fale. O le faʻaaogaina e 3 masina, e fesoasoani i le fofoina o le faʻamaʻi i le maualuga maualuga 1. O le tuufaatasiga e tasi le sipuni ile afa itula ao le i taumafa. Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  • faafetai 250 g o le beets mata,
  • faaopoopo se ipu malamalama o le meli
  • fefiloi
  • teu i totonu o le pusaaisa.

O isi metotia o le togafitia o le toto maualuga e aafia ai le faʻaaogaina o le hawthorn. O fua o le laau e faʻamaonia ai le gaioiga o le fatu, faʻafefe toto, faʻafilemuina le faʻalavelave o le tino. I le maualuga o le mamafa, e faʻaaogaina ai le teuteu o le hawthorn ma le rose vao. Inu se sipuni faalua i le aso mo le masina. Mo le kukaina:

  • 20 g o vine o le hawomhorn ma le rose vao, sasaa se ipu vai inu,
  • kuka mo le 30 minute
  • faʻalavelave
  • faaopoopo vai i se tioata.

Le faʻaleleia atili o le gaioiga o le toto, maso o le fatu, faʻaitiitia le faʻamalosia, faʻasaina le mamafa, faʻaaogaina o le hawthorn. O le oloa gaosia ua faʻaaogaina 3 taimi i le aso - 60 fuga, faʻapalapala i totonu o se sipuni vai. E ala ile taotoga e te manaʻomia:

  • 100 fualaau o le hawthorn sasaa vodka - 0.5 lita,
  • tumau i se nofoaga pogisa mo aso e 10,
  • sasaina fua
  • ia faamama.

Laʻu suamalie fou

O le faʻaaogaina o vai fou e fesoasoani e taulima ai le maualuga o le toto. E taua tele le kukaina o meaʻai e tupu e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai, vailaau faʻasaina ma isi mea leaga. Ua fautuaina e fomaʻi masani ia vai inu i luga o se manava gaogao i luga o se siʻo faalua i le aso, ese pe faia ni mea faʻafefiloi. O le vasega e oʻo atu i le lua masina. I le maualuga o le mamafa e aoga:

  • sua o le suka - e taofia ai le fausiaina o pusa cholesterol,
  • kātiti - faʻamalosia puipui o toto toto,
  • Kiwi - faʻaleleia toto,
  • pasili suamalie - faʻalauteleina le galiu o toto toto.

O fomaʻi faʻapitoa e ofoina atu se fua masani e le masani ai mo le togafitiga o le maualuga, o le faʻamaloloina o le malosi e faigata ona faʻamatalaina. Tagata maʻi e faʻaogaina lenei metotia, matau lona aoga. Vai ua saunia e se metotia faʻapitoa e tatau ona onā i le taimi nei - a itiiti mai o se ipu malamalama. E fautuaina e faia lenei itula e tasi ao leʻi faia se taumafataga, e sili i le taeao. Ina ia saunia, e te manaʻomia:

  • e tu i vai - 300 ml - e le itiiti ifo i le 12 itula,
  • Ave 2 mu
  • sasaa vai mai le tasi i le isi 28 taimi,
  • o le mamao i le va o lio i luga e tatau ona 60 cm.

Puipuiga

Mo le puipuia o le atinaʻeina o toto maualuga, e tatau ai ona pipii i se ituaiga olaga. O le tausisia o le tele o tulafono o le a fesoasoani e puipuia le faateleina o le mamafa. Mo le puipuiga, e fautuaina le maʻi:

  • mulimuli i se meaʻai - faʻasaʻo le masima, aveese mea manogi, meaai kuka,
  • aofia ai meaʻai e aofia ai apricots faʻamalolo, masini pateta,
  • leiloa le mamafa
  • aloese mai le ava malosi
  • faʻamaonia le moe
  • aveese tulaga faigata
  • tuu le ulaula
  • e tau ai le le atoatoa o le tino - ia savali, faatino taʻaloga faaletino.

Infusions ma teuteuga mai le toto maualuga

O se auala lelei e tetee atu ai i le maualuga o le togafitiga. Pe a togafitia le maualuga o le maualuga i togafitiga a tagata mai laau toto (laau afu, laulaau, fugalaau, fualaau, aʻa ma paʻu o vailaʻau o togafitiga), e tatau ona manatua i latou e pei lava o isi vailaau, e tatau ona faaaogaina e tusa ai ma faailoga i le usitaia o le tui.

O nisi nei o fualaau faigofie mo togafitiga o fualaau aina e fesoasoani e faʻafaigofieina le toto maualuga.

O se teuteuga o fatu o le sunflower. 500 g o kulimi matagogo matagogo ua sasaa i totonu o le 2 lita o le vai vevela, aumai i se vevela ma kuka ile vevela vevela mo le lua itula. A maeʻa lenei mea, e faʻatagaina le faʻamalolo ma faʻafefe. Ave le 100-150 ml i le aso (e mafai ona vaeluaina i 2-3 inumaga) mo le lua vaiaso. E mafai foi ona faʻaaogaina lenei gaʻo e puipuia ai le maualuga o le toto.

Faʻasalaga o fatu o fatu. E tusa ai ma fomaʻi ma tagata gasegase, o se tasi o togafitiga sili ona aoga mo le toto maualuga. Mo lana tapenapenaga, o le sipuni sipuni o fatu e sasaa i totonu o se ipu vai vevela ma tauanau mo le 30 minute, ona maeʻa lea ma ave 1/3 le tolu faatolu i le aso.

O se teuteuga o fugalaau pulou. 200 g o fugalaau mamago o le paluga otaota ua sasaa atu i le lita o le suavai, aumai i se vevela ma kuka mo le 10 minute. Faataga e faʻaliliu, vevela ma inu i le aso atoa.

Fusi fualaau. 2 teaspoons o le masini poo le 2 sipuni vavalaʻau o le blueberries fou ua sasaa i se ipu vai inu ma ua tauanau mo se itula. O le mea e maua ai le mea inu i le aso.

Faʻatoʻaina o avo ma elecampane ma le meli. 50 g o oona eleelea ua fufulu, sasaa i le lita o le vai ma aumai i se vevela. A maeʻa lena, ona aveeseina lea o le paluga mai le vevela ma faʻamalosi mo le 4 itula. Ona faaopoopo ai lea o le 80 g elecampane, aumai i se vevela, aveese mai le vevela ma tumau ai le 2 isi itula. I le mea na mafua ai, faaopoopo 30 g o le meli. Ave le 1/3 cup 2 taimi i le aso mo 2-3 vaiaso. O le meafaigaluega e mafai ai e oe ona faʻasalalau e le gata i le toto, ae o le maualuga foi o le cholesterol i le toto.

Pe a togafitia le maualuga o le toto ile togalaau, e tatau ona manatuaina, e pei lava o isi fualaau, e tatau ona faʻaaoga lelei e tusa ai ma faʻamaoniga i le tausisia o le suʻega.

Ata teuteu o aʻa o le vine. 80 g o aʻa o le vine o le vine ua suamalie i totonu o le 1 lita o le vai ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 20 minute. Ave le 0.5 ipu 3 taimi i le aso.

Faʻasoʻotoga o sophora, geranium, ato ma clover. 10 g o le Iapani Iapani na fefiloi ma le 10 g o le fanua o geranium, 10 g o le vaomatua ma le 5 g clover. O le faʻafefiloi e sasaa mai i se ipu vai vevela, faʻaauau pea mo le 15 minute, faʻamamaina, aumai i le uluai voluma i vai inu. Talia i se tulaga mafanafana i le tele o itula ao lei moe.

Meaʻai i le toto maualuga

O nisi fualaau faisua ma fualaau aina e aofia ai mea e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa ile fale. O le faʻaaogaina o suavai mai ia i latou e avea ma vailaau e maua ai se taunuuga tumau tumau, i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma.

E taua le manatua o le maualuga o le toto maualuga o se tulaga ogaoga, o lona uiga, o metotia uma e feagai ma le toto maualuga e tatau ona talanoaina ma se tagata poto faapitoa.

E faʻafefea ona togafitia le maualuga o le maualuga i le ava malosi

O se vailaau lelei o le anti-hypertension, o se paluga o le lima laupepa, mo le sauniuniga o ni vaega o le valerian (100 ml), tinawort (100 ml), peony (100 ml), eucalyptus (50 ml), moli (25 ml) ua palu ma tuu i totonu o se pusa pogisa tioata ma se tapuni. I luga o vaevaega faaopoopo 10 pcs. cloves ma totoe mo le 2 vaiaso (e aunoa ma le faʻaliliu), pe a maeʻa ona faʻamamaina le paluga. Aumai le 10 ml tolu taimi i le aso 20 minute ao le i faia ni taumafataga mo le masina, mulimuli ane e tatau ona e malolo mo le 2 vaiaso. Afai e manaʻomia, toe fai le kosi.

Plantain laitiiti. 4 sipuni tele o laulaau fufulu ma gaosia mo le 500 ml o vodka ma tumau i se mea pogisa mo le 2 vaiaso. Faʻamama, ave le 30 faʻafefe tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Tincture o le kalaka. Galu 2 ulu o le keleti, sasaa ia i latou i le 250 ml o le ava malosi poo le vodka ma tumau ai i le 2 vaiaso. Ave le 20 fuga o le tincture faatolu i le aso ao leʻi 'aʻai.

Karoti ma le tilotila tiogo. Faʻafefiloi i totonu o se ipu tioata ma le suka, faaopoopo 100 g keke, 200 g o le meli ma le afa afa o le ava malosi. Faʻamalosia 3 aso, ave se sipuni siva faʻatolu i le aso.

O le sua o le Beetroot

Mo le kuka, e tatau ona e ave:

- 1 le falaoamata fou
- meli e tofo ai.

Fufuluina ma faʻafefete fualaau faisua. Faʻasusu le sua mai le vai e faʻaaoga ai se sua. Afai e le o maua lenei mea, ia na o le faʻafefeina o le oloa ma faʻapipiʻi i totonu o le susu. Faaopopo le meli i le vaiinu. E mafai ona e faʻaaogaina i le tele o taimi i le aso pe afai e le afaina i le meli.

Isi togafitiga faʻamalosia tagata mo le maualuga o le toto

Mai mea uma lactic acid e maua ai le maualuga o le toto maualuga, o lefirfir ua sili ona aoga. Mo le faʻaleleia o meatotino eletise, o le paina (o le pine i le tioata) e mafai ona faaopoopo i ai.

I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, faapea foi ma lona puipuiga, ua fautuaina e tuuese le falai, meaʻai gaʻo, pusa mai le taumafataga, ma faatapulaaina le faaaogaina o le masima laulau.

O le sua pia e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga, lea e faaopoopoina ai le meli pe a manaʻomia. E tatau ona e saunia le sua sua 1-2 itula aʻo leʻi inu, ina ia faʻaleleia. E le mafai ona e teuina mo le silia ma le aso. Ave se sipuni sipuni 3-5 taimi i le aso mo le 2 vaiaso. A maeʻa le togafitiga, e tatau ona e faia se malologa puupuu, a maeʻa, afai e tatau ai, e mafai ona toe faia le vasega.

E le mafai ona pipiʻi le sua, ae o loʻo iai ni beets ua faʻafefiloi ma le meli. I le 0.5 ipu o pipi fou ua faaopoopoina faaopoopo le 0.5 ipu o le meli ma fefiloi. Ave se sipuni sipuni 30 minute aʻo le i fafagaina faatolu i le aso.

E aoga i le maualuga o le aloe juice. E fautuaina le faʻaaogaina o laau toto pe a ma le tolu tausaga. Faaopopo le 50 ml o le vai i le sipuni o le aloe sua. Inu i le taeao ao leʻi faia le taeao mo le 2 vaiaso.

O se faʻafefiloi o le meli, lemoni ma le kalaka. Faʻafefiloi 5 'olo o le kelelele, tasi lemonisi olopi ma le peel ma le 0.5 ipu o le meli. Ave se sipuni 3 taimi i le aso. E mafai ona teuina le paluga i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona e faʻafaigofieina le mamafa e faʻaaoga ai se faʻafefiloi o se ipu malamalama o le meli, sua o le lemoni, 100 g beets ma le 100 g o kāloti. O le paluga ua saunia e teuina i totonu o le pusaaisa ma ave i totonu o le sipuni mea faatolu i le aso pe a uma taumafa.

O vai inu ma le faʻaopoopoga o le meli (o le sipuniti o le meli i totonu o se ipu vai), inu i le taeao i luga o se manava gaogao, ua manatu o se fomaʻi aloaʻia tagata mo le maualuga o le toto.

Fesoasoani i le maualuga o le maualuga o le pefu. E fautuaina e 'ai se sipuni tele o fualaau' aina i aso uma poʻo le saunia o le vai mai ia mea.

I le maualuga maualuga o le 1-2 tikeri, e fautuaina e inu 2-3 ipu o le pulu ma le suamalie fou i aso taitasi.

O auala lelei ma saogalemu mo le faʻaitiitia o le toto e mafai ona faʻaaogaina e tina maʻitaga o le sukalani, chokeberry (chokeberry), ma viburnum kissel.

E mafai ona e tauina le maualuga o le toto maualuga ma le tea tipi. I le faaopoopo atu i ai, e aoga le 'ai fua o vine i soo se ituaiga - fou, faʻamago, kukaina ma suka, ma isi.

E tatau ona malamalama o le faʻaogaina o metotia aupito sili ona aoga o togafitiga e le fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le maualuga o le toto, o togafitiga e tatau ona umi, ma o suiga o olaga i le itu o le toe faʻaleleia e tatau ona tumau.

E mafai ona e faʻaaogaina laulaʻau poʻo viburnum, kuka i le suka poʻo le meli i se fua faatatau 1: 1. E faʻamaʻaina i totonu o le sipuni vaʻa 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Peppermint, lea e mafai ona gaosia e pei o le lauti, faʻaalia ai lelei lelei, i se faaopoopoga, e mafai ona faʻaaogaina lona faʻaoga mo le solo. Mo le ulu tiga, e mafai ona e faʻaaogaina le suāuʻu manogi suauʻu, peitaʻi, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona afaina ai allergies, o lea e fautuaina ai e faia muamua se suega o le allergy.

O le lauti tiulati e iai sona aʻafiaga. E tasi i le aso, e mafai ona e faʻaopoopoina le uaina o le calendula (20 gogo i le ipu ti ti).

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, e mafai ona e malulu pe mafanafana (ae le vevela!) Paʻu ma le afu o aʻa valerian. Ina ia faia lenei mea, 500 ml o le afu ua faaopoopo i le vai.

Faʻateleina le mamafa o le toto, lea na faʻateleina le malosi e faasaga i tua o se suiga matuia i tulaga o tau, faatasi ai ma le fesoasoani o pulu vaʻini o loʻo faʻaaogaina i vae. Nai lo o le vaʻaiga o le sinapi, e mafai ona e fufuluina se sipuniti o le paʻu o le sinapi i totini.

Ina ia faʻaleleia atili le soifua manuia o le tagata maʻi i se faʻalavelave maualuga i luma o le taunuu mai o le au o le falemaʻi, e mafai ona e faʻaaoga faʻamalosi ma le vinika (poʻo le vineta, faʻafefe i le afa ma vai) i luga o ou vae. E fautuaina e taofi ia paʻu mo 10-15 minute.

Fualaau suamalie ma le horseradish

- 100-200 gr. vevela
- 1 karioti fou,
- 1 le falaoamata fou
- afa o lemoni
- meli e tofo ai.

Muamua e te manaʻomia le faʻafefe o le galala i luga o se fatu ma sasaa i se ipu vai. O le fualaau faisua o le a faʻaoga mo se aso i se nofoaga pogisa. Ona togi lea o le sua mai fualaʻau matala i soo se auala e mafai ai. Faʻafefiloi mea faʻapitoa. Faaopopo le meli, sasa le sua o le tipolo.

Fugalaau fugalaau

E mafai ona e faʻatau le pollen i nisi o falemaʻi poʻo i le maketi mai tagata faʻatau mai le meli. O loʻo i ai mea lelei e le gata ina faʻaitiitia ai le toto, ae e faʻatele ai foi le tulaga lautele o le puipuiga.

Mo le kuka, e tatau ona e ave:

- afa o le sipuniti o pollen,
- afa o le sipuniti o le meli.

Faʻafefiloi mea faʻapitoa ma faʻaalu 3 taimi i le aso. O se sui o le allergenic.

Cranberries ma le rose vao

Mo le fua o le a e manaʻomia:

- lemoni masani
- 100 gr. vine
- 100 gr. rose pupuni,
- meli.

Grate le lemon faatasi ai ma le mea oona ma isi mea. Sasaa i le vai mafanafana ma faʻamalosi e teu le vevela. Faaopopo le meli i le vaiinu. E faʻaaoga nai lo le lauti, ae le sili atu i le 3 taimi i le aso.

Faʻalogo! Aʻo saunia togafitiga e faavae i luga o le sua, e tatau ona manatuaina o le suamalie o le suamalie faʻamalosi ua i ai se aafiaga leaga i le tino. O le faʻaitiitia o le afaina o lea mea e tatau ona faʻafefeina i vai inu.

Isi togafitiga faa-tagata mo le maualuga o le toto

Suavai. I se nusipepa sa i ai se tusiga a se fomaʻi na togafitia le maualuga o le toto i le vai, ae le mafai ona faamatalaina le uiga o le faʻasologa o lenei fomaʻi i lona soifua maloloina. Tuu se ipu vai e mafai ona e inu i le laulau i le afiafi. I le taeao, faʻafefiloi lou ulu ma ou tamatamailima, faʻaloloa ma tu. Sii se ipu vai i lou lima maualuga i ou luga atu. Ma liligi atu lenei vai i totonu o se ipu tioata e leai se mea e te manaʻomia e uʻu i lau isi lima. Fai lenei tolusefulu taimi. Inu mea uma o totoe i totonu o se ipu malamalama i tamai sipuni. O togafitiga e tusa ma le masina. A maeʻa lena, o le a faʻaitiitia le mamafa o le mamafa ma le ulu.

Laʻau susulu vao. Ave se apa fafafafusi ma liligi i totonu o fatu laulaʻau (po o pamu fatu) i totonu o le fagu lita. O fatu e tatau ona faʻalēlūlū, susu ma fufulu lelei. Faʻaopopo le tasi ma le afa lita o le vai malulu, ma pe a uma le faʻapipiʻi o le kulupu, faʻafefe ile vevela vevela mo le lua itula. Ona togiina lea o le susu ma malulu. Ona inu ai lea o le ipu e tasi i le aso atoa. O le mamafa e vave ona toe foi i le masani, ma o le aafiaga e matua mausali lava. E fautuaina e taumafai i tagata uma o loʻo mafatia i le maualuga o le toto.

Lemoni ma fugalaau ma le meli. Grate lemon ma le sipuni sipuni o le mea e tupu mai ai, faʻafefiloi ma se sipuni tele o cranberries, faʻaopoopo foʻi le afa sipuni ole sipuni o le rose, ae tatau ona fou. E mafai ona e uʻuina i se mea e teu ai meaʻai. Ma faaopoopo se ipu malamalama o le meli i lenei paluga. Faaaoga le sipuni se tasi i le taeao ma le afiafi.

Plantain. Ina ia faaitiitia le mamafa, ia avea ni laulau puno se fa o lau laau, muamua le eleele. Liligi i latou i le tasi ipu tioata vodka ma tuʻu le mamanu mo le lua vaiaso i se nofoaga e le ulu ai le la. Faʻasolosolo le kulupu ma faʻaoga le tolusefulu togi faʻaseʻi faatolu i le aso.

Soifua maloloina

I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, faapea foi ma lona puipuiga, ua fautuaina e tuuese le falai, meaʻai gaʻo, pusa mai le taumafataga, ma faatapulaaina le faaaogaina o le masima laulau. O oloa gaosi susu ma susu-susu, fualaau faisua, fualaau aina ma vine, fualaau mamago, nati, meaʻai e maualalo le gaʻo, iʻa, ma iʻa e fautuaina. O le ava malosi e tatau ona vaʻavaʻaia atoatoa, faʻapea foʻi ma ulaula tapaa faʻatasi ma mea uma.

I le maualuga o le maualuga o le II ma le III, o loʻo faʻaalia ai togafitiga faʻatau. I lenei tulaga, o isi metotia e mafai ona faʻaaogaina e avea ma auala fesoasoani, lea e faaopoopo, ae le suia, o le togafitiga autu.

E manaomia e tagata maʻi le malosi atoatoa o le tino, savali i le ea fou, aloese mai tulaga faigata, moe atoa i le po atoa, ma pe a mamafa tele, o le faasaʻoga, o le manava atonu e faia i le fautuaga a se fomaʻi.

Aloe o se vailaau

Aloe o se laau o loʻo i luga o le windowsill toetoe o fale uma ma mo mafuaaga lelei. O loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo ma taua i le tele o maʻi, e aofia ai le toto maualuga.

Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona e fufulu muamua le pefu mai le laau ma se ie mama. Ona tipi ese lea ma le faaeteete le lau mai le agave. Tasi le sua mai fafo, ave ni nai mataua 3 taimi i le aso.

Maualuga Vaʻaia Overview

O le maualuga o le maualuga (maualuga o le toto, maualuga le maualuga o le maualuga o le maualuga) o se tulaga lautele i tagata matutua, lea e aofia ai le faateleina o le toto maualuga i le 140/90 mm RT. Art. ma luga. E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO), e tusa ma le 40% o tagata matutua e feagai ma le maualuga o le toto. I tamaiti, o le toto maualuga foi e tupu, ae, o se tulafono, o lona lua.

O tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le toto maualuga e aofia ai le mamafa, se gasegase o le tino, se olaga ola pea, o le i ai o amioga leaga, le paleni o meaai, mafaufau ma / poo le tino, ma le misa i tamaitai.

O togafitiga e matautia i le mafai ai ona toesea ona faailoga mo le taimi umi (e aofia ai aʻo lei oʻo i le faʻafitauli muamua), ae o le a le iloa e le tagata maʻi le i ai o se faʻamaʻi. I le taimi nei, o lenei tulaga e matautia le alu e aunoa ma se togafitiga, aua e oʻo atu ai i faʻalavelave, e aofia ai le afaina ma le faʻaleagaina o le myocardial. O le maualuga o le toto maualuga i fafine maitaga e masani lava o se faailoga o le atinaʻe o le matua, o se tulaga e lamatia mo le tina ma le tamaititi.

O le faʻamaoniga autu o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻi tigaina. E masani lava ona faʻapipiʻi i tua o le ulu, e mafai ona faʻamalosi, faʻamalosi, faʻateleina e se suiga tele i le tulaga o le tino, liliu ma tiliga o le ulu. O tiga e masani ona fesoʻotaʻi ma suiga i tulaga o le tau (faʻalagolago i le meteorological).

O le ava malosi e tatau ona vaʻavaʻaia atoatoa, faʻapea foʻi ma ulaula tapaa faʻatasi ma mea uma.

E le gata i lea, o foliga vaaia o le fatu, fatuga o le fatu cardiac. Faailoga o le maualuga e aofia ai le vaʻaia o le vaʻai (vaʻaia le vaʻaia, foliga vaaia o lanu uliuli i luma o mata), susu, divaʻa, afaina ma / poʻo le malulu o pito, fulafula ma faʻavasegaina, faʻateleina le pala, ita.

O tagata uma e sili atu i le 40 tausaga e fautuaina ina ia siakiina e le aunoa o latou toto maualuga. E tatau foi ona faia e tamaitai aʻo maʻitaga ma isi tagata gasegase e lamatia le atiaʻe o le maualuga o le toto.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio i le autu o le tusiga.

Aʻoaʻoga: 2004-2007 "Faʻamatalaga Laboratory Diagnostics" Muamua a Kiev Medical College ".

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

I le taimi o le seneezing, o le tino ua maeʻa ona galue. E oo lava i le fatu ua taofi.

I le taimi o taotoga, o lo tatou faiʻai e faʻaalu se aofaiga o le malosi e tutusa ma se moli malamalama e 10-watt. O lea la o le ata o se matauila i luga aʻe o lou ulu i le taimi na aliali mai ai se manatu manaia e le mamao ese mai le mea moni.

E fa ituaiga o sukalati pogisa e tusa ma le lua selau kalori. O lea, afai e te le manaʻo e lelei atili, e sili atu ona lelei le le sili atu ma le lua lobili i le aso.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

O le maʻi sili ona leaga o le maʻi lea o Kuru. Na o sui o le ituaiga Mua i Niu Guinea o loʻo maʻi ia te ia. O le maʻi na maliu i le talie. E talitonuina o le mafuaaga o le faʻamaʻi o le 'ai lea i le faiʻai o le tagata.

O le tele o fafine e mafai ona sili atu le fiafia mai le mafaufauina o latou tino matagofie i le faʻata nai lo le feusuaʻi. O le mea lea, tamaitai, taumafai mo le lotogatasi.

O le maualuga o le vevela o le tino na tusia i Willie Jones (Amerika), o le na ulufale i le falemaʻi ma le vevela o le 46.5 ° C.

E tusa ai ma le tele o saienitisi, o fale o le vitamini e le aoga mo tagata.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

O le toto o le tagata e "tamoe" i totonu o vaa i lalo ifo o le mamafa, ma afai e solia lona amio saʻo, e mafai ona fana e oo atu i le 10 mita.

E masani ona avea lena mafiafia e faatamaoaiga ai le tino ma le okesene. Peitai, o lenei manatu na faʻamaonia. Sa faʻamaonia e saienitisi e faʻafefete, e faʻamamaina e le tagata le faiʻai ma faʻaleleia lana gaioiga.

E le gata i tagata taʻitoʻatasi e le gata o latou faʻatusa, ae o le gagana foi.

O le mamafa o le faiʻai o le tagata e tusa ma le 2% o le mamafa o le tino, ae na te faʻaumatia pe a ma le 20% o le okesene ulufale atu i le toto. O lenei mea moni e mafua ai le faiʻai o le tagata i mea leaga e mafua mai i le leai o se okesene.

O le lauiloa lauiloa "Viagra" na amataina mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

O le galu muamua o le fugalaau o loʻo oʻo mai i le iʻuga, ae o laau fugalaau o le a suia e mutia mai le amataga o Iuni, lea o le a faʻalavelave ai i ē na mafatia.

Black currant

- laʻau poʻo vine mamago o fuamini uliuli.

O le elemene e sasaa atu i le vai malulu ma tuʻu i le afi. E tatau ona aumai i se vevela, ona kuka ai lea o le vailaʻau vailaau mo nai minute. E mafai ona e ave se vailaau mo le maualuga maualuga ae le o le lauti, ae le sili atu i le 4-5 taimi i le aso mo le afa ipu tioata.

Valerian o le auala sili lea e faʻafaigofieina ai aʻafiaga e mafua mai i le le fiafia ma le vaivai.

Mo le fua e te manaʻomia:

- o aʻa po o aʻa o vao mutia.

Liligi le laau mago i le vai ma kuka i luga o le afi mo le 5-10 minute pe a uma le kuka. Faʻasusu le uʻu. Inu 3 taimi i le aso.

Tomaʻi tina

- 50 gr. valerian vale
- 50 gr. aurorod
- 50 gr. tinawort herbs
- 50 gr. paʻu o viburnum.

Liligi le meaʻai i le vai, faatalitali mo le kuka ma le kuka mo le isi 2-5 minute. Lago le susuga i se tulaga mafanafana, faʻaaoga e ala i le susu. E tatau ona faʻaumatia se aso e uiga i se ipu malamalama o lenei vaiinu. O le vailaʻau e teuina i le pusaaisa mo le sili atu ma le 2-3 aso. O le numera o vaega e mafai ona faʻaititia ma inu ai se vai fou i aso uma.

Perotimeti tea

O lenei laʻau faʻamalolo o le a fesoasoani e faʻaumatia ai se tasi o mafuaaga talafeagai o le toto maualuga - popole.

- o se lala o le moa po o le mint fou po o le pama lemoni,
- mutia tinawort,
- o ni nai fasi pepa o aʻa,
- se fasi keke o lemoni
- meli.

O vaega uma o le fua e tatau ona tumu i le vai vevela (aua le kuka), ona faʻamalosi, ufiufi le ipu i le tapuni mo le tusa ma le 10 minute. O lea ituaiga o mea o le a fesoasoani e faʻafilemuina ai, faʻapipiʻi lelei ou mafaufauga ma faʻasaʻo le popole. O le filemu o le a oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le mamafa.

O togafitiga lelei


E tele suʻega i lenei vaega. I le tele o tulaga, aua le faatali mo se vave vave. Ae o le a ia tumau pea.

Faʻataʻitaʻiga aganuʻu mo togafitiga maualuga:

  1. Faafefiloi le sukalani ma le meli fuga i vaega tutusa. Mo vaiaso e lua, ia inu faʻolu i le aso mo se sipuniti o le oloa.
  2. A e faʻatau se tui, e tatau ona fufulu lelei, ona fufulu lea ma faʻaputu uma fatu ma pine. Ona uma lea o mea uma i le paʻu. E ave i le afa o le sipuni faalua i le aso i le vasega faalemasina.
  3. O le malosi e masani ona "oso" i le taeao. I lenei tulaga, e tatau ona e tuua se ipu vai i luga o le laulau umukuka lea e faʻafefiloi ai le sipuni sipuni o le sana. I le taeao, e aunoa ma le luluina, e tatau ona e inu muamua ao leʻi oʻo i le taeao.
  4. Se fua talitutusa faapena, ae o aniani e faaaoga nai lo sana. Ua totoina o ia i le afa ipu tioata vai, lea e inu i le taeao, pe a uma ona aveese le aniani.
  5. O nisi auala o vaitau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le autumn, pe a aliali mai le pine fou i luga o le faʻatau atu, e aoga tele le inu i le sua suamalie fou. E lelei le faia o lenei mea mo le masina, lua tioata i aso uma.
  6. Citrus o suauu taua e sili atu ona lelei le puleaina o le toto. E mafai ona e faʻaaogaina molīmū manogi po o vaʻa faapitoa mo suauʻu (o loʻo tautau i luga o le ua). E sili atu le malosi o le manogi o suauʻu? E mafai ona e faʻaaoga saʻo i lālā. Po o le faʻamalosi i le vevela o le suavai suamalie, ona faʻaaoga lea o le vai e fufuluina ai le fale i totonu o le fale (mo se faʻataʻitaʻiga, solo le pefu).
  7. Ave i totonu o vaega tutusa fatu o le caraway ma le dill, faapea foi le aʻa valerian ma le vao o tinawort. O se ipu vai inu e manaʻomia ai se sipuni sipuni o le faʻafefiloi, e manaʻomia le itula e faʻasolo ai. O le ti o le tea e onā i le aso ile tolu vaeluaina (mafanafana). O le umi o le vasega e 10 aso i le lua poʻo le tolu masina. O tamaitai e le fautuaina e inu laʻau o le vao i le taimi o le tamaʻitaʻi.

Taofiaga

O le toatele oi tatou atonu e le iloa pe o le a le maualuga o le maualuga. A le o le tolopoina o le maʻi i lona uluai laasaga, e puipuia ai mai le faigata. O le mea autu iinei o le siakiina faifai pea o lou toto toto, meaʻai, faʻapea foʻi ma masani lelei / leaga.

O le ava malosi ma le tapaa o fesoʻotaʻiga autu o le maualuga o le toto. Ma e leai se fetuunaiga e mafai ona maua iinei. O le teena o le ava malosi ma le ulaula e manaʻomia muamua ma mo mea uma.

I le 8 mataupu mai le 10 pe a maeʻa le ulaula o le tagata, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina!

E mafai ona e toe iloiloina atoa au meaʻai. E tatau ona vavae ese mai ai pe le gata i le gaʻo, gaʻo mamafa, meaʻai i le suauu, ulaula meaʻai, paluga, suamalie. O ipu sili ona lelei e fufulu pe tao. Afai e mafai ona 'aina faʻatau fualaau aina, e lelei tele le faia. Taumafa faatolu pe lua faalua i le aso i ni vaega tele? O auaunaga e tatau ona faaitiitia, ma o le fuainumera o taumafataga e tatau ona faateleina i le lima pe ono.

E toatele tagata e fiafia i lauti malosi, ma latou inu kofe i le lita. O lenei amioga masani e tatau foi ona faasaʻoina. A itiiti i le tasi i le aso, e tatau ona suia le kofe poʻo le lauti masani ma lauʻau. O le mea sili ona aoga o le vailaʻau faʻalaʻaulaʻau, lanu paepae ma le hawthorn. I le lua laau mulimuli, o suamalie e le itiiti ifo le lelei mo le puipuia ma togafitiga o le maualuga o le toto.

O le mamafa o le tino e tatau ona masani. Afai e sili atu le mamafa, o le maualuga o le maualuga o le a oʻo mai e toetoe lava a le mafai. E tupu ai le mamafa o le taunuuga o se faʻamaʻi. O le mea lea, e manaʻomia le togafitiga i lenei itu.

O le vaivai o le isi lea taufaʻatau. E toʻatele e fai mai e leai soʻu taimi mo se falemaʻi poʻo se malosi. O le mea moni, e le manaʻomia lenei mea. Ave taavale faitele, alu ese mai le tasi i le taimi muamua, alu ese mai le metro i le fale i se auala faataamilosaga. Ma afai ei ai se lifi i totonu o le fale, ona mafai lea ona e teenaina ma alu i luga o faasitepu. O gaoioiga faaletino e tatau ona mafai, ae le o le vaivai, ae o aso uma.

Faʻalositino togafitiga ma gaioiga maualuga

Afai o le aʻafiaga e afua mai i le atuatuvale ma le atuatuvale, e mafai ona e faatauina i le fale talavai "5 vaega mo le toto maualuga." O se faʻaopoopoga o laʻau e sili ona aoga e faʻasaʻoina ai le toto ma faʻamafanafanaina le tino o le tino.

O le mea autu i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma isi metotia o le gauai atu i le tagata lava ia ma le maʻi o se tasi. E taua tele le puipuia o le maʻi mai le atiaeina i le tulaga lea e tulaʻi mai ai faafitauli matautia. Soʻo se metotia lauiloa e te manaʻomia e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi, o lē e tatau ona amanaʻia le tulaga o le tagata maʻi ma tuʻuina atu fautuaga talafeagai.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Karoti sua

O Carrot e i ai lona lanu moli sesega i se ituaiga o mea e pei o le fualaau. O le mafuaʻaga lea e sili ai ona lauiloa le aʻa o le aʻa i lona nuʻu ma fafo.

Flavonoids e faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻateleina le tuʻufaʻatasiga o enzymes eseese ma faʻaleleia le faimamaga. E mafai ona mafai ona maua mai e le tino mai mea taumafa laʻau.

Kukama sua

E le talia le inu o le kulimi e inu ai ona o le vai, ae afai e te taulai atu i vaega e aoga i le tino, ona latou le itiiti ifo lea nai lo se isi lava sua.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻaaoga masani o le kukama juice e fesoasoani i le faatumauina o le paleni o le acid-base i le tino. O fualaau mai kukama fou ei ai sona aafiaga laiti diuretic, e aunoa ma le lafoaia o le calcium ma le potassium. O se ipu malamalama o le kukama, ave i luga o se manava gaogao i le taeao, fesoasoani e vave ona taulimaina le taʻavale. E ui o le sili sili ona aoga mai ai o le faamamaina lea o le tino o oloa gaosia i le metabolic, toxins.

O le faʻaaogaina o le sua mai le kukama e sili ona talafeagai pe a:

Le filo ma le faatumauina o le ola,

Tino oona, allergies,

Nonofoina faafitauli.

Sami sukalati, pasili ma le sipuni

E matua faigata lava ona faʻapipiʻi le sua mai le aʻa ma le lau - e manaʻomia ai mea lelei i le umukuka ma le tele o taumafaiga, ae o le iuga o le a totogi mo i latou i le tele o taimi.

Leleti sua. O lenei sua suamalie e tele i le sodium ma le calcium, ma o latou fua faatatau 4: 1 e le faatagaina ai le konisini e nofo i luga o puipui o toto toto, o lea e aveina atu ai i nofoaga e tatau ai ona toe faatumu - i ponaivi, nifo, sooga. Faatasi ai ma elemene taua o loo maua i le mea lauiloa, o loo i ai foi le magnesium ma le uʻamea, lea e faaleleia ai le maualuga o le toto.

Pasili sua. E tusa ai ma le faʻatupulaia o vaega taua, o se tasi lea o vai sili ona malosi, o le aso e tatau ai ona le sili atu i le 50 g (ma e tatau ona e amata inu i le 0.5-1 teaseti). O le sua pasili e mafai ona faatumauina le tino mo se taimi umi i le vevela poʻo le faʻaleagaina o le gland. E le gata i lea, o lona faʻaaogaina masani o faʻamatalaga e faʻaaogaina i vaʻa eleelea ma faʻamamaina ai latou o le cholesterol. O lenei sua suamalie e lelei mo gaioiga mumusu i le tino.

Meaʻai Spinach. O le meaʻai o se oloa lelei e foia ai le tele o faafitauli o le manava. O loʻo i ai ni meaola masani e agamalu ma mafai ona faʻalagolago i le masaniga masani. Afai e te 'aiina le pulumu vavalo, o le a fesoasoani foi le fiber taua i le fofoina o faʻafitauli i le oona ma le leaga o nifo. E le gata i lea, o le suaina o le suavai e fesoasoani e togafitia ai le maualuga o le maualuga ma le fatu fatu.

Kiwi juice. O fualaau suamalie nei e aofia ai sina tele o kalori, ae o le acid ascorbic, magnesium, potassium, manganese ma isi mea aoga e sili atu nai lo fualaau faisua. Fualaau aina suamalie, lea e maua ai le kiwi o se ituaiga e le masani ai o le inu oona, faʻamamaina toto toto ma fesoasoani e faʻateleina le tafe toto. E na o le tasi le ipu o le kiwi juice e maua ai le tino ma le fua o le ascorbic acid i aso taitasi. Naʻo le toe foʻi mai o le kiwi o le sili atu lea e le lelei le faʻaaogaina i le malosi o le manava.

Ua saunia le suavai i le Kiwi e aunoa ma le paʻu, lea e aofia ai le tele o vaega o meaʻai uma.

Aisea e inu ai fualaau suamalie ae le o fuālaau fou

Ina ia mafai ona maua uma mea aoga mai fualaʻau i le ituaiga o le sua, e tele mafuaʻaga:

O fualaau o se vai malosi o meaʻai. O fua o laau e sili atu le mamafa ma o le tele o lo latou mamafa o le fiber, lea o loʻo faʻapalapala mo se taimi umi. O le mea moni, i le foliga o le sua i le aso, e mafai ona e manuia mai le tele o fualaau faisua e te 'ai i totonu o le vaiaso.

O fualaau faisua ua ola i luga o se tulaga tau alamanuia o loʻo i ai vailaʻau faʻapipiʻi (kulimi, vaovao, iniseti, ma isi) e mafai ona afaina ai le tino. O le suamalie o le sualaau mai fualaau faisua ma le tuʻuina atu o le keke, e te aloese mai le inupia ma vailaʻau matautia ma maua mea uma e manaʻomia e lou tino, e oʻo lava i fua na faʻatau.

Vailaʻau mo le maualuga

O togafitiga faʻamaʻi o le toto maualuga e tatau ona tatau pe a oʻo atu le mamafa ile maualuga ile 160 ile 90 mm RT. Faʻataʻitaʻiga, afai o le toto maualuga e atiina ae i se talaaga o faʻamaʻi pipisi, maʻi o le maʻisuka, fatu ma fatuga fatuga, ua maeʻa ona togafitiga fualaau ile maualuga ole 140 i le 85.

Faatasi ai ma le faateleina o le fatu o le fatu ma foliga vaivai o le maualuga o le toto, o togafitiga e faia i se tasi o fualaau faasaina, lea e ave i le 12 po o le 24 itula.

O togafitiga faʻasolosolo o le maualuga o le toto maualuga e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina. O le mea lea, o le maualuga o le aoga e maua ile maualalo o masini ma e ono mafai ona faʻaitiitia aʻafiaga itu.

Thiazide diuretics ma sulfonamides

O vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai le sosoʻo o le urine ma lona gaosiga i fatugaʻo e aofia ai sulfonamides ma togafitiga thiazide. O le togafitiga faʻapitoa e maua i le faʻaitiitia o le faʻavalevalea, o se taunuuga o le faateleina o le lumenia o le sami ma faʻafefe ai le toto, ma ua faʻaitiitia le mamafa.

Cyclomethiazide, Hypothiazide, Hydrochlorothiazide o le thiazides, Indapamide, Chlortalidone, tuufaatasiga Chlortalidone + Atenolol o se vaega o le sulfonamide vaega o fualaau faasaina.

Beta poloka

O sauniuniga o lenei vaega e faʻaaogaina mo le faʻaleaogaina o le toto maualuga, ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau. O loʻo faʻatulagaina mo ituaiga faʻamalosi o le toto maualuga i tagata gasegase e maualuga le lamatia o le atiina ae o maʻi cardiovascular - mo tulaga faʻasolosolo, angina pectoris, toilalo o le fatu, faʻatasi ai ma le faʻamalosia pea o le faʻamasino.

O le faagasologa o le monotherapy ma le beta-blockers e mai i le lua i le fa vaiaso, pe a maeʻa ona tuufaatasi i latou ma le poloka calcium channel blockers ma diuretics.

Beta poloka e aofia ai:

Carvedilol ma analogues - Acridilol, Dilatrend, Carvedilol, Cariol, Atram, Bagodilol, Vedicardol, Carvidil, Carvenal, Kardivas, Talliton, Rekardium,

Bisoprolol ma analogues - Bisoprolol, Concor, Biol, Bidop, Cor, Biprol, Bisogamma, Cordinorm, Coronal, Niperten, Aritel,

Atenolol 15-50 rubles,

Metoprolol ma analogues - Betalok, Corvitol. Egiloc, metozok, vasocardine, metocardium, metoprolol,

Nebivolol ma analogues - Binelol, Nebivolol, Nebilet, Nebilong, Nebivator.

Betaxolol ma analogues - Lokren,

Metoprolol, carvedilol, bisoprolol, betaxalol ma nebivolol e faʻaaogaina i togafitiga umi o le maualuga o le toto maualuga, lea e faʻaitiitia ai le ono maliu i se tasi o osofaiga. Betaxalol, i se faaopoopoga, e masani ona faatonuina mo le maualuga i tamaitai i le taimi o le menopause.

Angiotensin Converting Enzyme Inhibitors

Ole vavalalata ole lumen vascular i lalo o le gaioiga a le angiotensin e tele sona sao i le faiga ole atinaʻe o le maualuga. O fualaau i totonu o lenei vaega e poloka ai le liua o le renin i le angiotensin, ona o le mamafa e masani ai. O le faʻatagaina o le angiotensin-converting enzyme e fesoasoani i le puipuia o le mafiafia o le muso o le fatu ma fesoasoani e toe faʻafoʻisia le fatu ma le maualuga o lona tino.

O fualaau oona i lenei vaega e aofia ai:

O loʻo faʻatoʻilaloina ACE i le caphydril sulfhydryl group - Kapoten, Captopril, Epsitron, Alkadil, Benazepril (Lotensin), Zofenopril (Zokardis)

O le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le gataifale. , Amprilan, Spirapril, Quadropril, trandolapril Grater Retard, Quinopril, Tsilazopril.

Faʻauʻau Tutotonu o le Antihypertensives

Clonidine - ua le o toe faatonuina mo le togafitiga o le maualuga o le toto, ae ua faʻaaogaina e tagata matutua oeo loʻo fai ma vaisu i fualaau faasaina ma i latou e le mananao e sui le togafitiga i togafitiga faʻaonapo nei ma lelei,

Andipal - papa maʻalaʻau ma le agamalū, e le mafai ona faʻaaogaina e aveesea ai se osofaiga ogaoga o le maualuga o le toto ma e le o faaaogaina lenei vailaʻau e togafitia ai le maualuga o le toto. E mafai ona fautuaina mo le vystonia vascular-vascular,

O le Moxonidine o se faʻataʻitaʻi o le adida o le imidazole lea e faʻaalia ai le lelei tele i le maʻi faʻasolosolo ma ituaiga o le maualuga o le maualuga.

Sartans (angiotensin II receptors blockers)

O vailaau faʻaonapo nei na faʻaaoga talu mai le 90s e mafai ona faʻaititia le mamafa i le 24 itula i le maea ai o se tasi o fualaau o le taeao po o le afiafi. Candesartan - le malosi tele o vailaʻau i totonu o lenei vaega, faʻamautuina le toto maualuga mo le 48 itula. A maeʻa ona taofi le meaʻai, e le tupu le maʻi o le tuʻulafoaʻiina, o aʻafiaga o aʻafiaga o se maʻi malulu. O le togafitiga e mai i le 4-6 vaiaso, i le taimi lea e maua ai se aafiaga tumau. O Sartans e fesoasoani i le puipuia o pusi o puipui o vaʻa, lea e aloese mai le maualuga o le toto maualuga. E faʻaaogaina tutoatasi ma i le togafitiga faʻapitoa o le maualuga maualuga.

O fualaau oona i lenei vaega e aofia ai:

Losartan (Losartan Teva, Presetan, Lorista, Lozap, Kozar, Vazotens, Blocktran, Lozarel)

Valsartan (Valz, Valsacor, Diovan)

Eprosartan (Teveten 800-1200 rubles)

Telmisartan (Mikardis, Twinsta)

Faʻatoʻa poloka alalaupapa

O nei vailaau ua faatonuina mo tagata matutua mo le togafitiga o le maualuga o le toto, lea o loo matauina ai le faaletonu o le fatu, arrhythmia, angina pectoris, poo le cerebral atherosclerosis. E faʻapipiʻi faʻatoʻaga o le eletise o le Calcium i le faʻatasi ma le angiotensin-converting inhibitors enzyme, lea e mafai ai e oe ona aveese faʻasolosolo mai le vasega.

E mafai ona vaevaeina poloka o poloka o le kesi i:

Amlodipine (Amlodipine, Amlovas, Amlotop, Tenoks, Kalchek, Norvask, Cardilopin)

Nifedipine (Osmo-Adalat, Calcigard, Cordaflex, Cordipin, Corinfar, Nifecard, Pesoidin)

Verapamil (Verapamil, Verogalid, Isoptin)

Diltiazem (Cardil, Diltiazem, Diazem, Diacordin)

Vailaʻau faʻaaogaina mo faʻalavelave matuia

Faʻatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le totoga, faʻavevesi le mamafa o le taʻavale faʻafuaseʻi, e taʻua o faʻalavelave maualuga.

E le mafai e se tagata ona i ai i se tulaga o le gasegase maualuga mo se taimi umi lava, ae o lona tulaga ua matua faʻalavelave ona o ia faʻaaliga o le maʻi e pei o:

Ootia, e masani ona ogaoga ma matuia,

O le toto toto e oso i le 150 i le 95 mm Hg. Art.,

Ua leiloloa aʻoaʻoga i le vanimonimo, faʻatasi ai ma le gaioiga ma le faʻaleagaina o le tino e oʻo atu i lona leiloloa le tumau,

O se lagona atuatuvale o le fefe

Se lanu mumu o foliga mo le taimi atoa o le faʻalavelave.

Soʻo se faʻafitauli ogaoga e manaʻomia ai togafitiga. O le gasegase togafitiga i le tulaga o faʻalavelave e aʻafia ai le tuʻufaʻatasia o le tele o vailaʻau ma vave fesoasoani i le ua afaina.

O fualaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina mo na o le lavea maliega o faʻalavelave faʻafuaseʻi, e le o faʻatasi ma ni faʻafitauli.

O nisi nei o fualaau oona e mafai ona fesoasoani e taofi se faʻafitauli ogaoga:

Nifaipipine - o le laulau na faʻaaogaina i lalo o le laulaufaiva, o loʻo faʻamauina le aafiaga mo le tusa o le 5 itula,

Beta-blockers - fualaau faasaina e pei o atenolol ma esmolol ua ave pe a talafeagai mo le tulafono faatonutonuina o le tino popole popole (pe a tulai mai se faʻafitauli maualuga i se tala o le maualalo o le fatu),

Captopril - ave mai i le 10 i le 50 mg i le gutu, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tusa ma le 5 itula,

Diuretics - o le furosemide i le togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave maualuga e tatau ona faia i se auala vavalalata, i se fua o le 1 mg / kg o le mamafa o le tino. O le fualaau faasaina e ese le aoga e faalagolago i le gaioiga a le tagata lava ia, o lea e mafai ai e le fomai ona faateleina le fualaau i le 12 mg / kg o le mamafa,

Vasodilators - mo se faʻataʻitaʻiga, o le sodium nitroprusside e mafai ona puipuia ai le oxygen nitric i totonu o le puipui o le vaa, ona o le mālōlōga o maʻa.

Magnesium - O le Minerale Sili ona Taua mo le Maualuga

I le 85% o gasegase maualuga o loʻo i ai le magnesium i le tino. O le faʻamatalaga e uiga i le fesoʻotaʻiga i le va o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga ma le maualuga o lenei microelement ua fautua mai ia lava.

O lenei manatu e faʻamaonia e le mea moni e mafai ona taofi le gasegase ogaoga ogaoga i le tuiina o magnesia (magnesium sulfate). Nai lo le faʻaaogaina o le magnesium o se auala e tasi le taimi e taofi ai se faʻalavelave maualuga, e sili atu ona faigofie ma sili atu ona aoga e faʻamautinoa ai lona faʻaauau pea i le tino ma meaʻai.

Ina ia faʻamama le gau o le magnesium, ia faʻaeteete i faʻamatalaga nei:

Loto o le fatu,

Faʻateleina le tiga i fafine i taimi ogaoga ona o le faateleina o le uterine,

Fiafiaga ma gaogao

Le mautonu le popole, popole, atuatuvale, faatasi ma le le mautonu ma le leai o se fefe.

Fua o le Masnesium ma le Cardiovascular Disease

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le leai o le magnesium o se tasi o mafuaʻaga sili ona taua o le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu cardiovascular: faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, arrhythmia, oso o le fatu ma ituaiga maʻi faʻapitoa. E le gata i lea, o le le lava o lenei mea e faʻaosofia ai le faʻalavelave i le gaioiga o le popole ma le faʻaogaina o fualaau. Ua faaalia lenei i suesuega o le toto o le 2,000 tagata mamaʻi i falemaʻi Rusia ma faʻamatalaga umi o suiga i le tuufaatasiga o faʻamaʻi o tagata gasegase Amerika.

Suʻega o le toto o le 130 tagata, e faitau selau o latou na maua i le vegetative-dystonia vascular, faʻaalia le maualalo o le maualuga o le magnesium i maʻi ma le VVD pe a faʻatusatusa i tagata soifua maloloina. Na maua foi o le gaioiga o le magnesium ma le urine i tagata maʻi ma faafitauli o le cardiovascular system e matua maualalo lava. O lona uiga e taumafai le tino e faʻasaoina lenei minerale e faʻamautinoa le paleni o eletise. Sa taua e saienitisi le leai o le magnesium, pe afai e le o le mafuaaga autu o le VVD, ona avea lea ma mea e mafua ai le atinae o lenei maʻi masani.

Magnesium ma le Toto Cholesterol

O le iʻuga o se isi suʻesuʻega faʻapitoa e aofia ai maʻi mamaʻi na faʻaalia ai e fesoasoani le magnesium i le maualuga o le lipoproteins maualuga (o le "cholesterol aoga"). Ina ua mavae le fa masina talu ona ave le magnesium chloride, o le maualuga o le toto o le HDL mataupu na faateleina i le 0.1-0.6 mmol / L, ae o le vaega pule na faaalia na o se faaitiitia malie i le maualuga o le "cholesterol", lea e taofia ai le atherosclerosis ma isi faamaʻi pipisi.

O meatotino o le magnesium ua maua e saienitisi e mafai ai ona aofia ai ona sauniuniga i le taimi o le le faʻamalositisi o le maualuga o le toto maualuga ina ia puipuia ai faʻalavelave ma toe foʻi mai le faʻamaʻi pe a uma ona toe faʻaleleia. E le gata i lea, o le faatumauina o se maualuga maualuga o le magnesium i le paleni eletise o le tino e faʻaleleia ai le lelei o fualaau faʻaaogaina masani e faʻaaogaina ai le maualuga o le toto maualuga ma faʻaitiitia ai a latou metotia e aloese ai i aʻafiaga e ono aʻafia ai.

E taua le iloa o le aveina o le magnesium mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai o le manaʻoga na maua e maua i le faʻaopopoina o le fua mai le 400 mg ma le maualuga i le aso. E sili atu ona faigofie le faʻamalosia o lau mea taumafa i oloa e tele le magnesium i le tuufaatasiga. I lenei tulaga, e na o le tasi le masina ma le afa e mafai ona maua ai le faʻamoemoega, ae o le taunuuga lelei e sili atu ona mautu.

O a meaai e aofia ai le magnesium?

O le tamaoaiga sili o minerale i mea taumafa o iʻa taumafa. O le pama i tagata uma o loʻo nonofo i le sami e ala i le tele o le magnesium o loʻo umia le sea urchin ma lona caviar. E tasi le selau kalama o lenei manu ese e ono aofia ai le silia ma le tolu aso masani o le magnesium mo tagata - 1016 mg. O le tele o meaʻai i le sami e lauiloa i le Mediterranean ma le Oriental cuisine.

O fualaʻau suamalie e pei o le saito ma le suka araisa e matua mauoa i le magnesium - 600 ma le 780 mg / 100 g, i le faasologa. O le kulimi ma le silotila o loʻo aofia ai le magnesium i le faʻatonuina o le 500 mg / 100 g o le oloa. O le mea lea, ina ia maua le fua faatatau masani o lenei minerale, e mafai ona e faʻaaogaina 50-70 g o pulukini i aso uma.

O le siama ma le sulu e aofia ai le 640 ma le 400 mg o le magnesium mo le 100 g o oloa, i le faasologa. O fuamoa, cedar ma cashew nuts e tusa ma le 300 mg / 100 g. Ae e sili atu ona le lelei le aʻafiaina o Brazil - e tele naua lo latou seleni, ma pe a faʻaumatia i le tele o mea e manaʻomia e maua ai le magnesium, e mafai ona faʻaosofia ai le soona inu.

O le koko o le natura i le sukalati pogisa ma i le ituaiga o vaiinu ua lauiloa o se sui e faʻaitiitia le mamafa. Mulimuli ae leai se mea itiiti, o lenei aafiaga e maua ona o le maualuga o le masnesium - e tusa ma le 25 mg i totonu o le sipuni tele o le paʻu.

I le faʻaopoopoga i le natura, o le magnesium o loʻo maua i le tele o faʻasalalauga i meaola e pei o fuamoa, susu, cheese cheese, sea iʻa ma aano o manufasi (tele o meaʻai i lafumanu, toso ma moa a le aiga).

Aoga: O se tipiloma i le faapitoa o le "Faʻafomaʻi" ma le "togafitiga" na maua i le N. I. Pirogov University (2005 ma le 2006). Isi aʻoaʻoga i le Matagaluega o Vailaʻau Faʻasaina i Faʻalapotopotoga Faauoga a le Malo o Moscow (2008).

6 mafuaaga e 'ai ai le kinamoni i aso uma! Le aoga tele o le kinamona.

7 sese na mafua ai ona maualuga le tonometa i faitauga mamafa

Tuua Lau Faamatalaga