E mafai ona 'ai le rimoni i le maʻisuka ituaiga 2: o aogā ma faʻamaʻi mo le maʻisuka

O le keke o le fualaau aina lea e masani ona lauiloa i talafesa o tagata. E faʻaleleia ai le manava ma faʻaitiitia le vevela, faʻasaʻo le hemoglobin, faʻamaonia le gaʻo ma le gaʻo gaʻo. Sei o tatou iloa pe mafai ona maua rimoni pe leai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le keke o le fualaau aina suamalie lea e na o le 35 iunite o le index glycemic, lea e lelei mo le maʻisuka. Malosiaga tau eletise - 84 kcal. 100 g o oloa e aofia ai le 81 g vai, 14.5 g o carbohydrates, 0.9 g o filo o meaʻai, 0.7 g o le polotini, 0.6 g gaʻo.

Le masani masani o vitamini i le rimoni (mo le 100 g o oloa)

O le suamini mimiti e aofia ai le 8-20% suka (e masani lava i foliga o glucose ma fructose). E taua foi i le 10% o le citric, malic, tartaric, oxalic, boric, succinic ma isi meaola eletise. O le tuufaatasiga e aofia ai mea vaivai, tannin ma vailaau oona, tannin ma le tele o isi mea e ola ai.

I le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, o rimoni e aoga e aofia ai i se aofaiga talafeagai i le taumafataga. E tatau ona e mafaufau i le suka i totonu ole fetus. Afai e leai se faʻailogaina, e mafai ona 'ai e oo i le 100 g i le ao.

O le suka moni, lea o loʻo maua i fua o le rimoni, e sau i le taimi lava e tasi faatasi ai ma amino acids, vitamini, salts ma isi mea faʻalaʻau faʻasololosi e puipuia ai le fesuiaiga o le kulukose i totonu o le toto. Ona o nei uiga lelei, e mafai ona aofia i totonu o meaai i aso taitasi. Ae o lenei mea e na o uluga fua matutua ua uma ona tupu.

Mea aoga

O le pamekaisa e tele ni mea totino:

  • faamamaina puipui o toto toto mai le tuputupu aʻe o le toto ma faaitiitia ai cholesterol,
  • fesoasoani e faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin, ei ai mea faʻapitoa, faʻamalosia capillaries,
  • faʻaleleia faiga faʻava-o-tino,
  • faʻasaʻo le iniseti ma le ate mai toxini,
  • ona o mea o loʻo maua i le malic ma le citric acids, o loʻo puipuia ai le faʻaalia o le vevesi,
  • lagolagosua i le galue malosi o le pancreas,
  • e aofia ai antioxidants.

O le fetus ei ai antipyretic, astringent, anti-inflammatory, antisepic ma faʻafitiga. E fesoasoani i le faʻamautuina o le masima vai masima, faʻataʻitaʻiina le faʻamalositino o le gastric juice, taofi le manava, e aʻafia ai le tulaga o le paʻu, faʻateleina le gaioiga o hormones.

O maʻi suka e mafai ona aofia ai le rimoni i le taumafataga mo:

  • anaemia
  • atherosclerosis,
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻaitiitia le faʻavae toto.
  • faʻamaʻi o le tino urinary system,
  • le faʻaletonu
  • maʻi o le pancreas.

Contraindications

  • O le pamekaisa e faʻapupulaina ai le malosi o le suka gaosia. O le mea lea, faʻatasi ai ma le manava o le manava, gastritis ma le maualuga o le eletise ma isi faafitauli gastrointestinal, o le faʻaaogaina o le fetus e tatau ona lafoai.
  • Talu ai ona o mea e faʻapipiʻi, e le fautuaina faʻamalosi mo le malosi. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina le rimoni, e sili ona lelei le feutagai ma se endocrinologist poʻo le gastroenterologist.

Pameka moli

E le tatau i le maʻisuka ona faaaoga le rimoni, o loʻo faʻatau atu i totonu o le faleoloa, ona o se auala gaosi oloa o le gaosiga, o le tofoina o le vai inu ua faaleleia i le suka. O le rimoni faanatura e sili atu ona malosi.

E fautuaina e inu le 60 mataua o le suamalie o le rimoni ua uma ona sasaina i totonu o se ipu vai i le aso. E sili atu le fetuʻunaʻi o le fualaau i le maea ai ona faʻatalanoa se fomaʻi. I le faʻaopopo atu i le vai, e mafai ona faʻamaʻiina i le koko ma le suka. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se sipuni o le meli e talia i le suamoni. O lenei mea manogi e faʻafefe ai le fiainu, fesoasoani i le hyperglycemia.

O le faʻaaogaina o le rimoni suamalie e fesoasoani i:

  • faʻatalanoaina o le polokalama urinary,
  • faaitiitia le fiainu
  • aafiaga aoga i luga o le toto ma le mimi,
  • faaleleia le tino o le tino ma le lelei o le olaga.

O le pamekaisa ma le suamalie fou o le sua mai ai o oloa taua ia e mafai ona aofia ai i le taumafataga mo le maʻisuka. Ae o le fomaʻi o loʻo faʻasaina, e le mafai ona 'ai i le tele faʻatapulaʻa. O le mea lea, ao leʻi folasia fualaau aina i le lisi o aso taʻitasi, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E naʻo le matua, fua fua e aunoa ma ni mea vaivai e mafai ona 'aina. Manatua o le rimoni e aoga naʻo se vaega o se togafitiga o meaʻai uma, ma o lona faʻaaoga e le suia ai vailaʻau.

O mea o loʻo aofia ai i le rimoni

Ua faʻamautinoa pea e fomaʻi e mafai e le pomegranate o le sua o le suamalie ona faaleleia atili le toto ma faateleina le hemoglobin pe afai e te inuina i aso uma. I le masani ai, o le anaemia e togafitia. Ma e le na o le pau lea o le faamalologa o le sua. Ina ia malamalama lelei pe o le a le aoga o le pomegranate mo le maʻisuka ma pe aisea, e tatau ona e iloa mea o loo i ai.

O le rimoni e aofia ai:

  • O vailaʻau uma e manaʻomia mo vaega B, vitamini A, E, C,
  • Amino acids, polyphenols, pectins,
  • Malic ma fesoasoani tau citric.

E pei foi o le uʻamea, potassium, magnesium, sodium, phosphorus ma isi mea e le mafai ona faʻaaogaina ma micro elemene. I lenei tulaga, o fualaau aina, aemaise lava le pomegranate juice, e maualalo-kalori ma e masani lava e le oi ai ni meaʻai gaʻo. O le mea lea, e mafai ona saogalemu i latou e tagata gasegase o loʻo feagai ma ituaiga ogaoga o le maʻisuka ituaiga 2.

Pe faapefea ona galue le rimoni ma le rimoni i le tino

O le mamafa, o le manua i le maʻisuka o se faʻafitauli lea e masani ona tupu i soo se ituaiga o maʻisuka. O le mea lea, o le fiafiaga e tuʻuina atu i meaʻai maualalo-calori, e mauoa i le taimi e tasi, vitamini ma minerale. O le suamini suamalie e tasi lea. Ae na o le tulaga lava e masani ma e le faaopoopo i ai le suka.

E le fautuaina e faʻatau ni suavai muamua na faia mo le maʻisuka i tetrapacks. O lenei oloa masani e aveesea mai atunuu i saute, e masani lava i totonu o koneteina tioata.

O le tele o mea aoga uma, o le mea moni, o loʻo i totonu o le sua suamalie fou. O le faia o oe lava ia e faigata, ae aoga.

O le auala lenei e aafia ai le tino le fua o le rimoni:

  1. Latou te fesoasoani e faʻaitiitia le tele o le vai ma puipuia le edema, lea e masani ona popole ai i le maʻisuka. O le suamalie mumu o le vine o se vailaau lelei. E ala i le faaosofia o le gaioiga o fatugaʻo, o lea e faʻasaina ai le toto.
  2. Faʻateleina le maualuga o le hemoglobin i le toto. O se meafaigaluega taua tele mo le togafitiga o le anemia, e mafai ma e tatau ona 'aina e le maʻisuka, ae faʻapea foi i le maʻitaga ma le lapatai fafine, tamaiti vaivai e le lava le mamafa ma le le fia taumafa, o gasegase na gasegase manuʻa ma taotoga i le toto tele.
  3. Pamekaranete e sili atu nai lo lanu lanumeamata i totonu o mea o loʻo faʻaaogaina ai antioxidants. O nei mea e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, aveese toxins ma le faaleagaina o oloa, ma puipuia ai le tuputupu ae o kanesa. Mo soʻo se tasi e iai soʻo se ituaiga o maʻisuka, e taua tele lenei mea.
  4. O le tuufaatasiga o rimoni e aofia ai foi ma le lipine acid ma pectin. E i ai le aoga aoga i luga o le fualaau oona, faateleina le manava, faʻateleina le gaioiga malosi a le vai gao.

Taua: e mafai ona faʻaaogaina le rimoni le vai i le foliga faʻafefeteina e aloese mai ai i aʻafiaga malolosi i luga o le mucous membrane o gaʻo oona.

O lenei oloa e faʻasaina mo tagata e maualuga le eletise o le manava, gastritis, maʻi o le peptic ma isi maʻi o gastrointestinal. Ae ui i lea, o fua o le pancreatitis e mafai ona aofia ai le pomegranate, e avea o se oloa faasaina.

Grenades na maua la latou talosaga i le cosmetology. Latou te faʻaleleia le tulaga o le paʻu, faʻamalolo le afaina ma manuʻa, maua ai se faʻalogiga o le tino, ma o lea e masani ona faʻaaogaina o se auala e tausia ai foliga ma tino paʻu. E tele suʻega faʻapitoa e faʻaaogaina ai lenei fua, o lona sua ma le pulu.

E mafai e grenades ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e mafai ona aofia ai lenei fualaau aina i a latou meaʻai, ae le faʻaleagaina - e pei lava o isi fua. E fautuaina e inuina se inu: 60 silu o le sua o le a faʻafefe i le 100-150 kalama o le vai mafanafana. Meli ma rimoni ipu e mafai ona suamalie i le meli - o se faʻaopoopoga o le a na o le faʻaleleia ai o ana mea aoga.

O lenei paluga e fesoasoani foi i faafitauli i le vevela, lea e masani ona tupu i le maʻisuka. O pamu moli ma le meli e sili ona lelei le faʻaitiitia o le suamalie e faʻalavelave ai tagata gasegase i le itupa pito i fafo. Ae o le meli e tatau foi ona na o le natura, e masani ona fou ae le o ni lole.

O se tasi o faailoga taatele o le maʻisuka o le mucous mu ma le galala o le fiainu, lea e matua faigata lava ona faʻafilemu. O le faʻaaogaina o le rimoni suamalie ma le meli, mea malie, tofo inu, atoatoa le foia o lenei faafitauli. O lea ituaiga vaiinu e aoga tele i le tino atoa, o le a manuia ai tagata mamaʻi.

Fautuaga aoga: o mea aoga i le tuufaatasiga o le rimoni e mafai ona afaina ai le tulaga o le enameli o le nifo - e faamalūlūina, ma le gaogao, ma o le lamatiaga o le pala o nifo e faateleina. Ina ia aloese mai lenei mea, a maeʻa ona 'ai soʻo se meaʻai ma vaiinu i totonu o le pomegranate, e tatau ona fufulu ou nifo ma fufulu lou gutu i vai mama.

O aoga o le rimoni i le maʻisuka e manino. Ae ae e te leʻi ulu atu i le meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi ma faia se suʻega. E taua tele le vavaeeseina o faʻamaʻi o le manava ma le gall vladder. E le tatau ona galo ia i tatou aʻafiaga faʻaleagaga e pei o faʻamaʻi pipisi, faʻamalologa o le manava.

Le tuufaatasiga ma mea aoga o le rimoni

O le a le aoga o le rimoni? Ua leva ona mafaufauina o se fualaau aina na faaaoga mo togafitiga faafomai e fomaʻi anamua. Bones, fatu, rimoni Peel, o lona sua oona e aofia ai le tele o "aoga". O fomaʻi e le o fautua fua e faʻaaoga lenei fua i tagata ei ai faʻafitauli o le vai ma gaʻo. O le tuufaatasiga o le rimoni e faatusa i le tele o ituaiga o meaʻai:

  1. O le fualaau aina e aofia ai le citric ma le malic acid, o se puipuiga lelei e faasaga i le scurvy.
  2. O le pamekaisa foʻi o loʻo i ai pectins - mea mo le lelei atoatoa o le gaioiga.
  3. Penekaranisa e lelei tele mo le faʻamalosiina o le tino, faʻafetai i vitamini A, B, E, C.
  4. Monosaccharides "ola" i totonu o le sua: suamalie, fructose, glucose.
  5. Amino acids o antioxidants e fesoasoani i le kanesa.
  6. O se tagata e maua i le maʻisuka o le a aoga mai le tele o elemene, minerale. O le tino e galue lelei e faʻafetai i le potassium, calcium, iron, phosphorus, sodium, magnesium, lea e aofia ai fua maloloina.

O uiga taua lelei o le rimoni i le maʻisuka e aofia ai:

  • faateleina le puipuiga
  • faamamaina o vaʻa toto mai paʻu lapoa, e masani ona maua i le maʻisuka,
  • saoasaoa o le gaosiga o le hemoglobin,
  • toe faʻaleleia o punaoa malosi o le tino,
  • lafoaia o mea oona e faaputuputu i totonu o le manava, ate,
  • malosi malosi o capillaries,
  • toe faʻaleleia ona o amino acids, vitamini, minerale,
  • maualalo le cholesterol
  • le faavaeina o le metabolism
  • lagolagosua i le masaniga masani o le pancreas, manava.

E mafai ona ai le rimoni i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le toʻatele o tagata e fiafia pe mafai ona ai rimoni mo le maʻisuka o le tikeri muamua ma le lua? Tali: e mafai ma e tatau lava. O nisi o le a tetee: ei ai le suka i le rimoni! Ioe, o le mea lea, ae o lenei vaega o le lanu mumu e ulu atu i totonu o le tino ma mea e ese mai ai: salts, vitamins, amino acids. O nei vailaʻau e le faatagaina ai le maualuga o le suka e tulaʻi ma manuia le faʻapipiʻi togafitiga. E mafai ma e tatau ona 'ai le rimoni i fatu, inu i lona vai maloloina mo soʻo se tikeri o maʻi.

O fomaʻi e fautuaina le 'aina o fua i aso uma, ae i lalo o nisi tulaga. E mafai ona 'ai faʻatasi le keke i le aso. O le fua e tatau ona matua, maualuga-maualuga, e pei ona masani ai (e aunoa ma ni vailaʻau). Afai e te mulimulitaʻi i fautuaga uma e fesoʻotaʻi ma meaʻai ma le soifuaga o se tagata e maua i le maʻisuka, o lona uiga o le "fale teu oloa" mūmū o vitamini o le a faʻamanuiaina ai le soifua maloloina.

E faʻafefea ona inu le rimoni i le maʻisuka

Ua fautuaina e fomaʻi e inu e le suka suka le susu o le rimoni, ae o le mea sili lea e fai o se vaega o le faʻatagaina. Mo se tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le tikeri muamua poʻo le lua, o le mea inu faapena o se laxative ma tonic lelei. O le suamini mimati e sili ona faanatinatiina le fiainu mo se taimi umi, faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, ma faʻaleleia ai le soifua manuia lautele.

E masani lava pe afai o le faateleina o le kulukose i totonu o le tino, o le tagata maʻi e feagai ma lagona tuga tiga i totonu o le itutino, vevela. Faafetai i le sua, lea e mafai ona faʻaitiitia i se vaega itiiti o le meli, o nei faafitauli ua paʻu i tua. E mafai ona inu le maʻisuka i se mea inu i se fua o le 60 isu o le sua i totonu o le afa ipu ipu vai.

E i ai ni faʻailoga?

Aʻo leʻi aofia ai le pomegranate i meaʻai i aso uma, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoaina e se endocrinologist. E talafeagai lenei mea ina ia aloese ai mai faigata matuia o le faamai. E tele faʻamaʻiloga e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o fua mumu:

  • faʻamaʻi e afaina ai le gastrointestinal system (pancreatitis, ulcer, gastritis, cholecystitis ma isi),
  • allergies
  • mama, suamalie mama, e ono afaina ai le nifo, e tatau ona fefiloi ma vai poo le sua o le isi fua.

O le a le maʻisuka

Muamua, ae e te leʻi mafaufau i mea autu o le rimoni, e tatau ona e malamalama atili i auiliiliga o le ituaiga o maʻi o le maʻisuka?

O le maʻisuka ua taʻua o se maʻi faʻamaʻi pe a sili atu i le 11 mmol le maualuga o le suka suka.

O se faʻaopoopoga talitutusa e mataʻituina i ni liona eseese o le pancreas, o se taunuuga o le gaosia o se siama maualalo - insulin, o le matafaioi autu o le faʻaaogaina o le kulukose.

Faʻavae i lenei, o le maʻisuka ua vaevaeina i ni ituaiga:

  1. O le maʻisuka ituaiga 1 e tele lava ina atiae i tupulaga talavou, ma o le autu autu i lona tulaga o le pathogenesis e mafua mai i le faatoilaloina o le gland. Talu ai ona o lenei mea, e le mafai e le tino ona gaosia le tele o le tele o le inisalini, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.
  2. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona taatele i tagata e silia ma le 40 tausaga. O le maʻi e amata ona o le mea moni e faapea o le pancreas e maua ai le inisalini le atoatoa, lea e le mafai ona auai atoatoa i le inisalini o mea na maua ma mafua ai le faʻanoanoa o tali talafeagai.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o toetoe lava o mea gaʻo uma ma suga, talu ai e mafai ona faʻaosoina ai le maualuga o le suka toto, lea o le a oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo atu i le atinaʻe o le coma.

O le tele o fualaʻau e aofia ai le fructose i totonu o la latou pulupulu poʻo le sua, lea e pei o le kulukose, ua faʻasaina i tagata mamai. I le eseesega, o le pomegranate o loʻo aofia ai le suauu poo le fructose. O le mafuaʻaga lea ua faʻaalia ai le pomegranate i maʻi o le maʻisuka mo le faʻaaogaina e le tele o tagata gasegase.

Aisea e aoga ai le rimoni

Pomikate, e fai ma fofo, ua lauiloa e fomai mo se taimi umi. Ua faamaonia le saienitisi e aoga i le togafitia o maʻi fatu cardiovascular, toilalo fatu, ma faafitauli o le mamafa. Ae ui i lea, ona o le tele o vitamini eseese ma meaʻai, o le a fesoasoani lelei i le toe faʻafoʻiina o le tino e aafia i le glucose maualuga. E aofia ai:

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

  • Malic ma fesoasoani vailaʻau, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le pa puipui o tamai vaa. E taua i le togafitiga ole microbetiopathy o le maʻisuka.
  • Eseese eseesega ma taua ole amino. I lalo o tulaga masani, o amino o mea taua ia o soʻo se mole moletini. I lenei tulaga, e faʻaaogaina e avea ma mea e toe faʻafoʻi ma fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o siama ua afaina. E le gata i lea, o nei amino acids o le a faʻagesegese ai le tuputupu ae o le tino ma puipuia ai o latou foliga vaaia. E i ai le malosi o le antioxidant ma faʻaitiitia le mamafa o aʻafiaga e mafua mai i le tuusao faʻamalosi o tioata kulukose i luga o masini (aemaise lava i luga o le tino).
  • Pectin. Se vaega manaomia o le paluga o soo se fua. Latou te faʻavasegaina le galuega o le intestinal, faʻaleleia le faʻaaogaina o vitamini ma minerale mai meaʻai, ma faʻasolosolo le faʻafefeteina o fua o vailaʻau. E i ai se aafiaga tuusaʻo i le motumotu o le intestinal, e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamalosi.
  • O le patekaini i le faamai e talafeagai ona o le mea moni o se punavai lelei lea o vitamin metabolist taua, e pei o B, C, PP.
  • Minerale ma elemene. E manaʻomia mo le faʻatinoga o le tele o sosoʻo ma okeni. Latou te auai i le tausisia o le homeostasis ma faʻamaonia le paleni o le tino.

E pei ona mafai ona vaaia mai le pito i luga, o le rimoni i le maʻisuka o se punavai sili lea o meaʻai eseese e manaʻomia mo le tino e toe faʻafoʻisia ai gaʻo ma gaʻo.

Aafiaga i luga o masini ma toto toto

O le faʻamaloloina o le rimoni ona o lona aʻafiaga faʻapitoa i luga o mamanu ma totoga o mamanu. O lona aafiaga e oʻo atu i:

  1. Vaa. O lenei vaega o le porokalamega i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e le mafatia atoatoa (o masini o le microvasculature e sili atu ona faigofie ile faagasologa o togafitiga). Ae peitai, o vailaau masani o loʻo i totonu o le rimoni ua faʻaleleia le tulaga o le puipui lapisi, e puipuia ai le teuina o le lipoproteins maualalo i luga ma le fausia o ni atherosclerotic plate i ia nofoaga. Ona o lenei mea, o loʻo faʻaleleia ai le toto o le toto i le tele o itulagi faʻataʻitaʻi ma okeni, lea e faʻalagolago i le masani masani o faiga faʻasolosolo i totonu ma taofia ai le faʻaleagaina ma le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleaga.
  2. Le faiga faʻafesoʻotaʻi. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa, o le faʻateleina o le faʻamaʻi o le maʻisuka o le atinaʻeina lea o faʻafitauli eseese i luga o le paʻu (pustular rashes, furunculosis). O nei laasaga e amataina ona o le mea moni o le paʻu o le paʻu e faʻaitiitia, o lona faʻaitiitia o le taua, ma faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le tauvaga ma le soliga o le puipuiga faʻapitoa o le antibacterial. O le iʻuga, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi siama e puipuia ai le tino i meaola ninii, lea e amata ona tupu ma faʻalauteleina le malosi, ma mafua ai le atinaʻeina o se mea e le lelei ai le faʻaleagaina. O vitamini na mauaina na faʻaleleia le faagasologa o faagasologa o puipuiga ma faaosofia ai le gaogao o le eleele.
  3. Polokalame masini. O le suamini mimiti i faʻamaʻi o nei totoga e faʻaleleia ai le tulaga o le mucosa o le intestinal, toe faʻafoʻisia ai le masani lelei o meaʻai. E le gata i lea, e i ai sona aafiaga faʻaosofia i nei totoga, faʻalauteleina o latou leo ​​ma faʻaleleia le faʻatinoina o le va. O le gaosiga o le talo e faateleina foi, lea e afaina ai le gasegase ma le puipuia o le cholecystitis. E tatau ona manatua e mafua ona o le faʻaleagaina o le rimoni, e mafai ona faʻaosofia ai le gastritis tumau poʻo le toe faʻafoʻi o maʻi mama.

Mai i nei mea, o le tali saʻo i le fesili e tulaʻi mai: e mafai ona maua le pomegranate i le maʻisuka?

Tuua Lau Faamatalaga

Vitaminipasene
I totonu625%
I totonu510,8%
I6%
I totonu94.5%
Ma4,4%
I totonu1 ma le E2,7%
PP