Amitriptyline - o se vailaau faʻasaina mo ituaiga ogaoga o le atuatuvale

Faamatalaga talafeagai i 22.09.2014

  • Igoa Latina: Ammitriptyline
  • ATX Code: N06AA09
  • Mea aoga: Amitriptyline
  • Foafoa: Grindeks (Latvia), Nycomed (Tenimaka), Sini (Russia), Ozone (Rusia), ALSI Pharma (Lusia)

Tigā ma fualaau Amitriptyline e aofia ai le 10 po o le 25 mg o le mea galue i le foliga o amitriptyline hydrochloride.

O mea faʻaopopo i totonu o papa maʻa o le microcrystalline cellulose, talc, lactose monohydrate, kilokoni dioxide, magnesium stearate, masini sosolo faʻasaʻo.

O mea faaopoopo i totonu o le aisa o: magnesium stearate, pateta potato, talc, polyvinylpyrrolidone, lactose monohydrate.

1 ml o le vaifofo e aofia ai le 10 mg o le mea galue. O isi mea faaopoopo o le: chlorhydrate (sodium hydroxide), dextrose monohydrate, vai mo le faʻafefeteina, sodium chloride, benzetonium chloride.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le vailaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manava, faʻaitiitia le moe, e gaoioiga antiserotonin. O le vailaau faʻamaʻi ua i ai se faʻamatalaga tutotonu ma faʻapitoa i le vaʻaia. Faʻafitauli aʻafiaga ausia e ala i le faʻateleina o le faʻaogaina o le serotonin i le faʻalavelave o le tino ma norepinephrine i synapses. O togafitiga uumi e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaioiga o le faʻaaogaina o serotonin ma beta-adrenergic receptors i le faiʻai. Amitriptyline e faʻaitiitia ai le ogaoga o faʻalavelave faʻavaivai, osofaʻigapopole i le taimi popole ma le atuatuvale. E ala i le taofia o tali H2-histamine i le puipui o le manava (sel o le parietal) ua maua ai se aafiaga antiulcer. O le vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela o le tino, toto maualuga ma le faʻamaʻi lautele. Ole fualaau faasaina e le taofia ai le monoamine oxidase. O le malosi o le antidepressant e aliali mai i le mavae ai o le 3 vaiaso o togafitiga.

O le maualuga o le faʻaogaina o se mea i totonu o le toto e tupu pe a mavae ni nai itula, e masani lava pe a uma le 2-12. E fesuiaʻi ma metabolites ma le urine. E fusifusia lelei i aʻafiaga.

Contraindications

E tusa ai ma le faʻamatalaga, e le faʻaaogaina le vailaau mo le faʻaleagaina o le myocardial, le le gauaʻi i le mea autu, ma kili-tapuni klaucomao le soona inu ma le mafaufau, mafaufauga, mea faʻapitoa, ma le inu ava malosi. O le vailaʻau e faʻasalaina i le susu, solia matuia o le faʻamalosi ile inisinia, faʻasalaga antioventricular. Faatasi ai ma togafitiga o le cardiovascular system, ma le taofia o le hematopoiesis o le ponaivi, manic-depressive psychoses, fulamala o le bronchial, o le ava malosi, faʻaititia le gaioiga o le masini o le fualaau oona, stroke, ate ma togafiti fatu, maualuga maualuga le toto, taofiga o le urinary, hyperplasia prostatic, ma le vaʻaia o le vevela, thyrotoxicosis, maitaga, epilepsy Amitriptyline ua faʻamaonia ma le lapataiga.

Faʻasalaga

Faʻaaliga mai popolega: faʻataʻavalevale, valea, faʻateleina le moe, atuatuvale, faʻailoga, atavia, maʻi faʻamaʻi, choreoathetosishyperreflexia dysarthria, faʻamaʻaloga o le tino maso, fenumiai, faʻaleagaina, faʻavaivaia o le mafaufau, mafaufau faʻamafanafana.

Faʻailoga o le faʻasologa o Amitriptyline ma cardiovascular system: solia o le intracardiac conduction, arrhythmia, tachycardia, pa'ū i le toto toto, faateia, loto vaivaiseasea ona maua - puʻeina o le loto.

E taua foi toaoliguria, faateleina le palauvale, hyperthermia, vomiting, puupuu le mānava, faʻalavelave o le faʻaleleia o le tino, cyanosis. Masalo fualaau oona.

Ina ia aloese mai taunuuga lē lelei o se faʻalavelave, o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻafoega ole inhibitors o le cholinererase e manaʻomia mo faʻamaoniga ogaoga faʻapitoa. E manaʻomia ai foi le tausisia o le paleni o le vai-eletise, maualuga o le toto, siakiina o le cardiovascular system, resuscitation ma taʻusalaga, pe a talafeagai ai. Vaʻaia faamalosia, ma o le faʻamaʻilogaina e le i faʻaalia e aoga i le tulaga o le sili atu o le amitriptyline.

Fegalegaleaiga

Faʻafitauli aʻafia, afaina o le manava, o se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le faʻalavelave o le tino e matauina ma le faʻasologa faʻasoa o vailaʻau e faʻalavelaveina ai le faʻaogaina o le tino o le tino: gasegase lautele, benzodiazepines, barbiturates, antidepressants ma isi. O le vailaau faasaina e faaleleia ai le matuia o aafiaga tuusaʻo pe a ave alofaga, antihistamines, biperiden, atropine, antiparkinsonian drugs, phenothiazine. O le vailaau faasaina e faaleleia ai le gaioiga o le gaioiga o le le mautonu, mea e maua mai le coumarin, mea e le masani ai. Faʻaititia le lelei faʻamaufaʻafaʻiphenytoin. Fluvoxamine, fluoxetine faateleina le faʻatupulaia o fualaau faasaina i totonu o le toto. O le lamatiaga o le atinaʻeina o gasegase faʻateleina e faʻalauteleina, ma o le aʻafiaga faʻamalositino tutotonu ma le faʻasao e faʻaleleia foi i le tuufaatasiga o togafitiga ma benzodiazepines, phenothiazines, ma fualaau faʻamaʻi. Faʻatasiga faʻapitoamethyldopa, reserpine, betanidine, guanethidine, clonidine faʻaitiitia le mamafa o lo latou aafiaga faʻaleagaina. Pe a ave le cocaine, e atiaʻe le arrhythmia. E faʻalauteleina le meaʻai pe a fai le inhibitors acetaldehydrogenase, disulfiram. Amitriptyline faʻaleleia le aʻafiaga i luga o le cardiovascular system phenylephrinenorepinephrine epinephrineisoprenaline. O le lamatiaga o le hyperpyrexia e faateleina i le faaaogaina o antipsychotics, m-anticholinergics.

Faatonuga faapitoa

A o lei faia le togafitiga, e tatau ona pulea le maualuga o le toto. O le tausiga faʻatuatua o le amitriptyline e faʻatautaia faʻapitoa i lalo o le vaavaaiga faafomai ile falemaʻi. I le popofou o togafitiga, o le moe e tatau ai. O le teena atoa o le ethanol e manaʻomia. O le teena tele o togafitiga e mafai ona tupu tosoina o maʻi. Ole fualaau oona i le sili atu i le 150 mg i le aso e mafua ai ona paʻu i le tulaga o le faʻamalosia o le gaioioiga, lea e taua le mafaufau i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata gasegase i se vailaau. Masalo o le atinaʻeina o vailaau faʻamalosi poʻo manic states i tagata taʻitoʻatasi ma aʻafiaga i le gataifale, afaina i le taimi o le faʻavaivai. Afai e manaʻomia, togafitiga e toe amataina i ni togi laʻititi pe a maeʻa nei tulaga. E tatau ona faʻaeteete i le togafitiga o tagata gasegase e inu vailaau oona i le togafitiga o tagata gasegase i le thyrotoxicosis ona o le ono lamatia o le atiaʻe o le cardiotoxic. O le vailaau e mafai ona faʻaosoina ai le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le intestinal i tagata matutua, faʻapea foʻi ma le ono aʻafia i le faʻagasologa masani. E faʻatagaina le lapatai tagata suʻesuʻe e uiga i le aveina o le amitriptyline ao le i taitaia le faʻaleagaina o le lotoifale poʻo le lautele. O togafitiga uumi e faaosoina ai le atinae caries. Malosiaga manaʻomia mo riboflavine. Amitriptyline e pasi i susu o susu; i pepe laiti, e mafua ai ona faʻalautele le moe. O fualaau e iai sona aafiaga i le avetaavale.

O le vailaʻau o loʻo faamatalaina i Wikipedia.

Faʻataʻitaʻiga

Fofo mo le atuatuvale. Faʻaitiitia le atuatuvale, lagona faʻalagona loloto, faʻafitauli faʻafitauli. O le taʻiala o le faʻataʻitaʻiga i le atuatuvale e mafua mai i le faateleina o le tele o norepinephrine i synapses ma / poʻo le serotonin i le ogatotonu o le tino (o se faʻaitiitia o le toe suia). O le faaputuputuina o nei neurotransmitters e matauina ona o le taofiofia o lo latou toe faʻaaogaina e le membranes o neo nepeni.

O le gaioiga o se antidepressant e tupu i totonu o le lua i le tolu vaiaso mai le amataga o le pulega o fualaau faasaina.
Amitriptyline o loʻo i ai le maaleale, M-anticholinergic, antihistamine, antiserotonin, timoleptic, anxiotictic and analgesic, antiulcer effect.

I le taimi o faʻamaʻi pipisi lautele, e faʻaitiitia ai le toto ma le vevela o le tino.
E le taofia le monoamine oxidase.

Faiga Faʻafofo

Amitriptyline e faia e le tele o tagata gaosi oloa. O fua autu o vailaʻau - papa maʻa, vaifofo mo tui:

  • fofo o tui - ampoules 20 mg / 2 ml, vailaau 10 mg / ml,
  • pusa o le 0.025 g
  • suālaʻau paʻu mama 10 mg, 25 mg,
  • pusa, vali ata 10-mg, 25 mg, 50 mg, 75 mg,
  • toso 25 mg
  • lagolagosua-faasaoloto capsules 50 mg.

O le tuufaatasiga o le vailaʻau, faapea foi le mamafa o le mea galue, e mafai ona eseese.

Le tuufaatasiga o le fofo mo le tui:

  • sui sooupu - amitriptyline hydrochloride,
  • meaola - glucose (dextrose), vai mo tui.

Faʻavaeina o ata vali ata:

  • o le mea galue malosi o le amitriptyline hydrochloride,
  • meaola - magnesium stearate, talc, povidone, masima pateta, cellulose microcristalline, lactose monohydrate.

Faʻafeiloaʻiga o le Shell: propylene glycol, hypromelilose, titanium dioxide, talc.
Faʻavaeina o meaʻai:

  • mea galue malosi - amitriptyline,
  • o meaʻai - lactose, magnesium stearate, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose, polyethylene glycol 6000, talc, polysorbate 80, colloidal silicon dioxide, hypromellose, dioxide (E 171), carmoisine (E 122).

Faʻavaeina o faʻasalaga tuʻufaʻatasia:

  • o le mea galue malosi o le amitriptyline hydrochloride,
  • o meaʻai - o le stearic acid, sugar spheres, shellac (non-waxed shellac), talc, povidone.

O le tuufaatasiga o le paʻu ua leai se mea o le gelatin, uʻamea mūmū mūmū mūmū (E 172), dioxide (E 171).

  • O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le atuatuvale, faʻafitauli faʻapitoa o le atuatuvale, aemaise lava i uiga masani o le atuatuvale, faʻalagona o lagona, faʻalavelave faʻafefe: faʻaauau (toe faʻaauau), faʻamalosi (pe a uma le mafaufau), neurotic, fualaau faasaina,
  • faʻafitauli faʻaletonu o le mafaufau, faʻatonuga faʻapitoa i tagata mamaʻi ma le mafaufau,
  • afaina fefiloi o lagona faalelagona,
  • le amanaiaina le mafaufau, gaoioiga,
  • Nocturnal enuresis (sei vagana ai tagata gasegase e maualalo le leo o puipui o le vevela),
  • bulimia nervosa
  • tiga faʻamaʻi tumau - tiga i maʻi o le kanesa, migraine, faʻamaʻi o le rūmati, tiga faʻapitoa i foliga, posthelpetic neuralgia, neuropathies o faʻavae eseese (diabetic, post-traumatic, isi neuropathy lautele),
  • tiga o le ulu
  • migraine prophylaxis,
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum.

Tricyclic antidepressants e avea ma fualaau muamua mo vailaau matuia.

Metotia o pulega ma fuataga

Amitriptyline e faia i le tautala e aunoa ma le faimamago vave pe'ā uma ona 'ai e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le mucosa gastric.
Ole fua muamua mo tagata matutua o le 25-50 mg i le taimi e momoe ai, ona tupu lea o le gasegase i le 5-6 aso i le 150-200 mg i le aso i tolu inumaga, o le tele vaega o le fualaau ua faatonuina i le taimi e momoe ai. Afai a maeʻa le 14 aso, e leai se faʻaleleia atili, e faʻaopopoina le fua ole aso i le 300 mg.

Afai o le a mou atu faailoga o le atuatuvale, o le a faaitiitia le toto ile 50-100 mg i le aso ma o le togafitiga e faaauau mo le itiiti ifo ma le tolu masina.
I le matua, ma le vaivai, e tusa ma le 30-100 mg i le aso ua fuafua mo le po, pe a uma ona oʻo atu i le togafitiga, latou te fesuiaʻi i le aoga pito i luma o le 25-50 mg i le aso.

Injections e faʻatinoina lemu i se fualaau o le 20-40 mg fa faʻafa i le aso, faʻafeiloaʻi ona suia e ala i le 'aiina. O le umi o togafitiga e le silia ma le 6-8 masina.
I le va o le nocturnal enuresis:

  • i tamaiti 6 i le 10 tausaga - 10 i le 20 mg i le aso i le po,
  • i tamaiti 11-16 tausaga - 25-50 mg / aso.

Tamaiti i le avea ai o se faʻamaʻi pipisi:

  • mai le 6 i le 12 tausaga le matua - 10-30 mg poʻo le 1-5 mg i le kilokalama o le mamafa i aso taʻitasi,
  • talavou - 10 mg tolu taimi i le aso, pe a manaʻomia - e oo atu i le 100 mg i le aso.

Mo le puipuia o le migraine, ma le tiga o le neurogenic tumau, umi o le ulu o le ulu - mai le 12.5 - 25 i le 100 mg i le aso. Ole maualuga ole fua ole ave i le po.

Faʻamataʻuga itu

I le faʻaopoopoga i le aafiaga i luga o auala faʻasolosolo, o le amitriptyline o loʻo faʻaalia i le tele o aʻafiaga o le neurochmical secondary e iloa ai o latou aʻafiaga:

  • O le tetee i le M1-cholinergic receptors e fuafua ai le atinaʻeina o se syndrome-tachycardia, o le susu, nofoaga le mautonu, le mausali, taofia o le urinary, confused (delirium or hallucinations), faʻalavelave faʻalavelave afaina,
  • poloka poloka o faʻamaumauga o le alpha1-adrenergic e mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi (vaivaia, vaivaiga, faʻaleagaina o le mafaufau, faʻavaivaia), tachycardia faʻataʻitaʻi,
  • poloka o mea e tali mai H1-histamine - faʻasao, maua o mea mamafa,
  • o se suiga i le metabolism ion i totonu o le tino o le faiʻai ma le loto e faaitiitia ai le tulaga o le nofosala mausali ma e fesoasoani i le faaalia o gaoioiga cardiotoxic - ua solia le fati o le vavave ma le manaʻoga i le myocardium.

O le ogaoga o aʻafiaga o itu e masani ona faʻaosoina ai fomaʻi e faʻaogaina le maualalo o vaʻa, ma faʻaitiitia ai foi le faʻalogoina o tagata maʻi i togafitiga, lea e faʻaitiitia ai le lelei o togafitiga.

Ona o le lamatiaga o le oona malosi e tricyclic antidepressants, ua filifilia i latou e tagata gasegase i faanaunauga suicidal e iloa ai o latou faanaunauga. O le mea lea, o fualaau o loʻo faʻataʻitaʻiina ina ia le mafai e le tagata gasegase ona faaputuputu se aofaiga talafeagai mo le pule i le ola.

Amitriptyline analogues

O tapenapenaga o lona autu autu gaosi o amitriptyles o Amizol, Elivel, Saroten retard. E masani lava, o mea e masani ai i le vailaau faasaina e aofia ai vailaʻau o le vaega o tricyclic antidepressants: imipramine, clomipramine, desipramine, doxepin, pipofesin, tianeptine. Ae ui i lea, o la latou galuega faʻafomaʻi e eseese.

O le mea lautele, o le aʻafiaga o togafitiga o soʻo se faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le faʻaaoga umi, e maua mai i se faʻalavelave faʻapitoa i luga o le tele o le neurotransmitter and receptors systems of the brain. O le mea lea, o le tagata lava ia o le fomaʻi o le mafaufau, neurotropic ma le somatotropic o vailaau faʻasaina e faasaga i le atuatuvale e faalagolago ile fua o le matua ma le malosi o nei aafiaga. O a latou faʻamaumauga tuʻufaʻatasiga e mafai ai e oe ona filifili le naʻo le fualaau saʻo i tulaga taʻitasi, lea e iu lava ina fuafuaina le manuia ole togafitiga.

Faʻalogo! O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina o se faʻafaigofie ma faʻaopoopoga o faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina. O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina ua tuʻuina atu mo naʻo faʻamatalaga ma e le tatau ona faʻaaogaina e fai ma taʻiala i fualaau faʻapitoa.

Faʻasologa o foliga

Pusa uila, 25 mg

E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - amitriptyline hydrochloride i tuutuuga o le amitriptyline 25 mg,

tagata faʻapitoa: Lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, sodium croscarmellose, hypromelilose, magnesium stearate, dioloide (polycidal), polyethylene glycol 6000, dioxide (E 171), talc, polysorbate 80, carmoisin (E 122).

O laumei e lapotopoto, ufiufi, mai le lanu piniki piniki i le piniki, ma pito i luga ma le pito i lalo. I luga o le sese i lalo o le tioata tetele e mafai ona e vaʻavaʻai i le tumutumu o loʻo siosiomia e se tasi faʻaauau faifai pea.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Amitriptyline o loʻo faʻaleleia lelei mai le gastrointestinal tract, o le maualuga o le plasma concentration e oʻo i totonu pe a ma le 6 itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala.

O le bioavailability of amitriptyline o le 48 ± 11%, 94.8 ± 0.8% e fesootaʻi ma pulu plasma. O fuaitau ua faʻaalia e le faʻalagolago i le matua o le maʻi.

O le afa-soifuaga e 16 ± 6 itula, o le tufatufaina atu o le 14 ± 2 l / kg. O nei taʻiala e matua faʻatupulaia ma le faʻatupulaia o tausaga o le maʻi.

Amitriptyline e matua afaina i le ate i le autu o le metabolite - nortriptyline. O auala faʻasolosolo e aofia ai le hydroxylation, N-oxidation, ma le faʻatasi ma le glucuronic acid. O le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le mimi, e masani lava i foliga o metabolites, i le saʻoloto poʻo le faʻasologa. O le kilia e 12.5 ± 2.8 ml / min / kg (e le faʻalagolago i le matua o le maʻi), e itiiti ifo i le 2% le faʻamalosi i le urine.

Pharmacodynamics

Amitriptyline o se tigyclic antidepressant. Ua taʻua o antimuscarinic ma mea totino. O le togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le toe faʻaaogaina o le presinnaptic (ma, o se taunuuga, le faʻamalosia) o norepinephrine ma le serotonin (5HT) e le gata o le nerve endings.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o le aʻafiaga o aʻafiaga, e pei o se tulafono, e faʻaalia lava ia i le 10-14 aso i le maea ai o togafitiga, o le taofia o gaoioiga e mafai ona mataituina i totonu o le itula talu ona maeʻa le pulega. O lenei mea e taʻu mai ai o le faiga o le gaioiga e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ai isi fale o vailaʻau faʻasaina.

Tosiga ma le pulega

Togafitiga e tatau ona amata i nai tootoo, faasolosolo malie ona faateleina, siaki ma le totoʻa le tali a le falemaʻi ma soʻo se faʻaaliga o le le faapalepale.

Tagata matutua: O le tui amata fautuaina e 75 mg i le aso, e faia i vaevaega poʻo le atoa i le po. E faʻatatau i le aʻafiaga o le falemaʻi, e mafai ona siitia le fua i le 150 mg / aso. E fautuaina e faʻapupula le metotia i le faaiuga o le aso poʻo le taimi e momoe ai.

O gaoioiga faʻamaonia e masani ona faʻaalia vave lava. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le fualaau faasaina e ono tupu pe a mavae le 3-4 aso, mo le atinaʻe lelei o le aʻafiaga, atonu e oʻo atu i le 30 aso.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona toe faʻafoʻi, e tatau ona ave le fua ole tausiga o le 50-100 mg i le afiafi poʻo le taimi e momoe ai.

Tamaiti: e le fautuaina le fualaau mo tamaiti ei lalo o le 16 tausaga.

Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga): o le fualaau muamua fautuaina o le 10-25 mg tolu taimi i le aso faatasi ai ma se faʻagasolo malie pe a manaʻomia. Mo tagata gasegase o lenei vaitausaga e le mafai ona taliaina ni tui maualuga, e mafai ona lava le fua o aso taitasi o le 50 mg. Ole fua ole aso manaomia ole aso e mafai ona faʻataʻitaʻiina ile tele ole atopa, poʻo le taimi, sili ile afiafi poʻo le taimi e momoe ai.

E tatau ona faʻaumatia atoa ia laumei e aunoa ma le ulaina ma inu i le vai.

E tatau ona ave le fualaau faasaina e tusa ai ma tuutuuga ua faatonuina e le fomaʻi, talu ai ona o le le toe lava o togafitiga e mafai ona lamatia ai le ola maloloina. O le leai o se faʻaleleia atili o le maʻi e mafai ona matauina seia oo i le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga.

Faʻaiʻuga

E pei o isi fualaau faasaina, amitriptyline, otaota ufiufi, e mafai i nisi taimi ona tupu ai ni uiga le lelei i nisi o gasegase, aemaise lava pe a faatonuina mo le taimi muamua. E le o nei aafiaga uma na matauina i taimi o togafitiga ma le amitriptyline, o nisi na tupu i le faaaogaina o isi vailaʻau o le amitriptyline group.

O mea leaga na tutupu e vaevaeina i le tele o taimi e tupu ai: masani (> 1/10), e masani lava (mai le 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le

Tuua Lau Faamatalaga