Aspirin ma Paracetamol: o se faʻatusatusaga ma o le fofo e sili atu

Aspirin ma Paracetamol e masani lava ona ave e tagata e tuuitiitia lo latou vevela. O vailaʻau uma e taulimaina le vevela. O le mea lea, e toʻatele tagata e talitonu o nei fualaau oona e tutusa ma fualaau tutusa. Ae o le mea lena? E tutusa le aspirin ma le paracetamol pe leai?

Fua Faatatau Fualaau

Paracetamol - antipyretic ma le analgesic o le vaega o anilides. O fualaau faasaina ei ai se antipyretic, o le analgesic ma le malosi e puipuia ai le inflammatory. E faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o prostaglandins, e aafia ai afa cycloxygenases. O le vailaau faʻamalosi e galue i luga o faʻamaʻi pipisi o loʻo i totonu o le totoga tutotonu seia oʻo atu i le faiʻai. Faatasi ai ma lenei faiga, e tupu mai ai le gasegase ma le antipyretic.

Aspirin - Acetylsalicylic faʻamaʻi faʻasaina o le NSAID. E tutusa lava mea e fai e pei o le paracetamol, sei vagana ai o le Aspirin e sili atu ona malosi le puipuia o le inflammatory, e mafai ona fesoasoani i le fulafula ma le edema pe a mavae ni manua. Paracetamol i lenei tulaga o le a le aoga. O le aspirin e faʻalavelaveina ai foi le fausiaina o prostaglandins, ae i le taimi e tasi o loʻo galue i luga o thromboxanes. E le pei o Paracetamol, o le acetylsalicylic acid e faʻamalolo ai le tiga ae le o totonu o le faʻaogaina o le tino.

O le a le eseesega i le va o Paracetamol ma Aspirin:

  • Eseese metotia o gaioiga. Aspirin e galue vave ma umi atu. I le tulaga o faʻamaʻi viral, e sili atu le ave Paracetomol, ma i le tulaga o faʻamaʻi pipisi, ina ia faʻaitiitia ai le vevela, Aspirin
  • Lelei togafitiga. Aspirin, e le pei Paracetamol, o loʻo i ai se aʻafiaga malosi faʻaleaga. I le faʻaopoopoga, o le acetylsalicylic acid o loʻo i ai le malosi e faʻafefe ai le toto, puipuia ai le fausiaina o fusi toto,
  • Saogalemu. O fualaau uma e lua e toetoe lava a tutusa le faʻasaina. Ae o le aspirin i le taimi lava e tasi e faʻafefe ai le mucosa gastric, ma, pe a faʻaaogaina le talafeagai, e mafai ona mafua ai le gaʻo ma le totoga o le gastrointestinal tract. O le mea lea, e sili atu le saogalemu o Paracetamol ma e faʻaaogaina i le togafitiga o tamaiti.

E mafai ona ou inu faatasi

O vailaʻau uma lava e tutusa lelei lona aafiaga, o lona uiga o le faʻateleina o Aspirin ma Paracetamol e le afaina, ma e oʻo lava i le matautia. O pulega faʻapitoa e mafai ona faʻatupulaia ai le aʻafiaga o aʻafiaga, faʻateleina le avega i luga o le ate ma fatuga.

O loʻo i ai se fualaau faasaina e pei o le Citramon, i lona tuufaatasiga o loʻo i ai nei mea e lua, ae i se vaega maualalo nai lo se laulau atoa o fualaau faasaina taitasi. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi e mafai.

Pe a faʻaaogaina se tasi o auala ina ia aloese ai i le tupu mai o faailoga o le maualuga, e tatau ona faʻamautinoa vavave. Ae o le mea e tupu ai le vave o le vevela i lenei taimi. I lenei tulaga, ua inu le Paracetamol i le Aspirini, o le mea lea, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maualuga.

Aspirin ma Paracetamol o fualaau faasaina eseese. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i le maʻi lava ia. Afai e sau faatasi ma le mumū, ona i ai lea i le leai o se faʻamaʻi, e sili atu le ave o Aspirin. I le tulaga e maʻi le tama, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le Paracetamol.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/aspirin__1962
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Faamatalaga lautele o Aspirin

O se vaega o le vailaʻau o acetylsalicylic acid, o se mea faaopoopo o le cellulose mai tioata laiti ma le puletini o sana. O le vaega o vailaau faʻasaina o lenei vailaʻau o se vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory drug (NSAID). E tatau ona e mataala, e tusa ai ma le WHO, e tusa ma le 2 miliona tagata i le lalolagi atoa e maliliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli i tausaga uma.

O le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i sela o le kanesa. I le taimi nei, ua amataina se polokalama a le malo tele, e faʻafetai i ai, mo tagata maʻi uma lava, o vailaau faʻapitoa e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi.

O nei fualaau e eseese antipyretic gaoioigafaʻalavelaveina le fua faatatau o le toto, faʻasaʻo le faʻaalia o toto. Vave vave i totonu o le fasi meaʻai ma liua i le salicylic acid. Acetylsalicylic acid e taofiofi ai le fesootaʻiga o prostaglandins, ae e iai sona aafiaga i le thromboxanes.

Faʻamatala se vailaau faʻamaʻi i togafitiga o faʻamaʻi nei:

  • Paʻu maʻi faʻamaʻi - aemaise lava le ulu ma le nifo.
  • O le gasegase o le Ratematoid ma le arthrosis.
  • Maʻi pipisi.
  • O gaioiga ogaoga ma faʻasalalau.
  • Faʻasologa masani faʻaleagaina i sooga o se natura mumusu ma se tapulaʻa o la latou gaioiga.
  • SARS.
  • O le gasegase o toto toto.

Auala e galue ai Paracetamol

Faʻavae kulupu o fualaau faasaina - muamua. O le elemene malosi o paracetamol. Faʻapitoa sikisic ma antipyretic e iloagofie. E masani ona faʻaaogaina e avea o fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela. O loʻo aʻafia i totonu o le toto, aemaise lava i le tootoo laitiiti. E mafua mai i le ate.

O a faʻamaʻi e maua e vailaʻau:

  1. Paʻu syndrome, e masani lava o le tiga ma le tiga, migraine.
  2. Fefe i le malulu.
  3. Neuragia.

O loʻo faʻamaonia ma le faʻamaonia e le afaina tele le vailaʻau faʻamalolo ma le gasegase. Afai e te umi se taimi, e le faʻaleagaina totoga o meaʻai. Faʻailoga faʻasaina - faʻalogo tagata taʻitoʻatasi i vaega ma le ava malosi.

O a mea e tutusa ai fualaau faasaina

  • O vailaau faʻasaina o loʻo i ai fale talimalo tutusa.
  • O ni vailaau lelei e tetee atu i faiga le lelei.
  • E i ai a latou mea antipyretic.
  • Faailoga mo le faʻaaogaina tutusa.
  • E mafai ona faʻatau uma vailaʻau faʻatau i fale teu oloa e aunoa ma se faʻasologa. Tele avanoa, i soo se mea.
  • Faʻalelei lelei le tiga, faʻaitiitia le fiva ma faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi.
  • O vailaʻau uma e lua e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le ate pe afai e te lafoaʻi le togafitiga fautuaina ma e te le matauina le va o vaʻa.
  • O vailaʻau e mafai ona mafua ai faʻafitauli taʻitoʻatasi.

Eseesega i le va o Paracetamol ma Aspirin

  1. O le aspirin e sili atu lona faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai le anti-inflammatory ma fesoasoani e faʻaitiitia le fulafula ma le fulafula pe a mavae ni manuaga. E le aoga le paracetamol i nei tulaga.
  2. Acetylsalicylic acids e aveesea vave ai le tiga, e aunoa ma le faatalitali mo le oʻo atu i totonu o le fatuga ogatotonu. O isi togafitiga o vailaau i luga o faʻaleleia o loʻo i le ogatotonu o le tino, e faʻamafiesea ai le tiga ae leʻi ulu atu i le faiʻai.
  3. E ese le gaioiga. Aspirin e amata galue vave ma mo se taimi umi.
  4. E mafai ona faʻafefeina le toto, ma puipuia ai le pala. Paracetamol e leai sona aafiaga faapena.
  5. Aspirin e afaina ai le mucosa gastric, e le mafai ona faʻasalalau ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai se ulupo ma mafua ai le tafe toto i le gastrointestinal tract. O le mea lea, o le isi vailaau e taua o le saogalemu ma e faʻaaogaina i le togafitiga o tamaiti.
  6. Le eseesega i le tau. O le tau o Aspirin e tusa ma le 5-7 rubles mo papa e 110 ma se fua o le 500 mg. Fuataga - e tusa ma le 300 rubles. Paracetamol totogi 37-60 rubles.
  7. O le paracetamol e toetoe lava a leai se faʻailogaina, sei vagana ai le le faapalepale, le toe maua ma le pulmonary le atoatoa.

O fea vailaʻau e sili atu? O le a le mea e faʻatau?

A filifilia se vailaʻau, e tatau ona e fausia i luga o le natura o le maʻi. Mo faʻamaʻi pipisi, e sili atu le faʻaaoga o Paracetamol, ma mo siama ma siama - Aspirin. Afai o loʻo maʻi se tamaititi, tuu atu le fiafia i le Paracetamol. E mafai ona faʻatulagaina mai le 3 masina. E leai sona aʻafiaga i le tino.

Po o le a lava e tatau ona faia e le fomaʻi le faaiuga. E mafai ona faʻaleagaina e le tagata ia te ia lava le tino, e tatau ona gauai atu i le solia o fualaau faʻasaina.

Manatua o le tagofia o vailaʻau faʻatasi e le fautuaina, ona o le tutusa o latou aafiaga, o le maualuga e mafai ona faʻaosofia ai le manava ma le gaogao o le loto, e oʻo atu ai i le manava, leu ma vomiting.

Ina ia faʻaitiitia le vevela ma aveese le vevela, e sili atu ona lelei le ave Paracetamol i se fualaau o le 1 laulau 2-3 taimi i le aso. O le faʻaogaina o le vavalalata e mafai ona faʻaleleia le fofoina o le faafitauli vevela.

I le otootoina o mea uma o loʻo taʻua i luga, matou te faaiʻu ai o Paracetamol o se fualaau saogalemu, aemaise i le togafitiga o tamaiti, tina maitaga ma tina tausi maʻi.

E faapefea ona galue le paracetamol ma aspirin?

O vailaʻau uma e lua e faʻaaogaina e faʻafefe ma faʻaitiitia ai le vevela.

E i ai se latou masini tutusa o gaioiga, o loʻo faia i luga o le fatugalemu o le tino. O sini autu o vailaau faʻasaina o afa ma gasegase ma prostaglandins. O le taofia o gaioiga a prostaglandins i totonu o le faiʻai, paracetamol ma aspirin e faʻaleleia lelei ai le vevela o le tino.

O le a le eseesega i le va o aspirin ma paracetamol?

Muamua eseese e aofia ai le mea moni o le paracetamol e toetoe lava a leai se aʻafiaga faʻaleaga. O le mea moni, i totonu o maso ma isi mea faaletino o le tino, o le gaioiga o le vailaau faʻasaina e poloka i enzymes faapitoa - peroxidases.

I le tasi itu, ona o lenei mea, ua faamalieina ai i tatou i na o le aʻafiaga tutotonu - antipyretic ma le analgesic. I le isi itu, ona o le leai o se aʻafiaga leaga i luga o le mucous membrane o le manava ma le inumaga, e mafai ona ave le paracetamol i le gastritis.

Lua feeseeseaiga i totonu o lena aspirin e taofia ai le tuufaatasiga o thromboxanes - molelaʻau taua mo le faʻavaeina o le toto. O le mea lea, o le faʻaʻumiʻumi o le faʻaaogaina o fua ninii o le vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le ono aʻafia o manua o le toto (faʻaogaina o le myocardial, stroke ischemic).

E le pei o le paracetamol, o le aspirin e mafua ai le toto.

O afea e tatau ai ona e ave aspirin (Upsarin)?

E mafai ona ave le vailaʻau e faʻamalolo ai le tiga ma le afaina e mafua mai i le rūmati. E fautuaina mo le tiga o le muso, o le pulumu, o le tiga, o le tiga, o le tiga, ma le tiga i le taimi o le tamaʻitaʻi.

Faʻaaoga mo faʻamaoniga o le malulu ma malulu i totonu o tagata matutua.

I laʻititi maualalo, ua faʻamaonia mo le puipuia o pupuni toto.

O ai e le tatau ona ave Upsarin?

Aspirin e mafai ona mafua ai faʻafitauli e pei o le sosoʻoina o le mucosa gastric, gaioiga, masini ("aspirin asthma"), gaʻo leʻo ma le fatu fatu

Acetylsalicylic acid e le o faatonuina mo tamaiti ei lalo o le 15 tausaga le matua!

• Vaʻaia le suavai i salicylo
• Asthma na afaina e NSAIDs ma acetylsalicylic acid
• Tuutuuga e mafua ai le tafe toto
• Maʻi gao gastrointestinal
• Faʻasalaga poʻo le le atoatoa
• Le lava o le fatu

E matautia le aspirin i le le atoatoa o le glucose-6-phosphate dehydrogenase enzyme.


O ai e le tatau ona ave Panadol?

Paracetamol ua aloaia o le sili ona saogalemu o lenei paga. Pe a ave i masani masani, e seasea lava ona mafua ai aʻafiaga. O le faafitauli ogaoga o le aʻafiaga o le hepatotoxic - faʻaleagaina o le ate pe a ave ni togi maualuga.

O le vailaau faʻasaina e faʻafefe lelei i le fulu, gastritis ma le maʻi suka.

I tulaga faʻapitoa ua faʻamatalaina mo tamaiti e amata mai le 2 masina le matutua!

• Alcoholism
• Faʻaleagaina le ate
• Faʻasalaga ma le le atoatoa
• Maʻi toto (ogaoga o le mama)
• Vaʻavaʻaveʻa

O a fualaau faasao saogalemu i le taimi o le maitaga ma le lactation?

O le taofiofia o le faʻaogaina o prostaglandins i totonu o le vaʻaia o le tino e mafai ona afaina tele ai le atinaʻe o le embryo ma le fetus, o le mea lea e le manaʻomia ai NSAID i le taimi o le maʻitaga.

Aspirin i le taimi o le maitaga e le tatau ona ave, ae maise lava ile I ma le II masina. I le tolu tausaga, o le acetylsalicylic acid e mafai ona mafua ai le tapunia vave o le ductus arteriosus ma le toto maualuga o le pulmonary.

I le faaiuga o le maʻitaga, e mafai e le fualaau faasaina ona taofiofia le vavaeina o uterine.

Aspirin mo lactation e mafai ona ave e aunoa ma le sili atu i laasaga fautuaina ma le umi o togafitiga. O le fualaau faasaina e alu i totonu o susu o susu i ni mea laiti. E le o faamatalaina ni mea le lelei mai le tamaitiiti.

Paracetamol i le taimi o le maitaga e mafai ona ave i soo se taimi pe afai o le faʻamoemoega e faʻamoemoeina e sili atu i le tulaga lamatia. I suʻesuʻega i le vivo e leʻi faʻaalia ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i le atinaʻeina o le tamaititi poʻo se aafiaga le lelei i le tino o le tina.

Paracetamol mo le lactation E manatu o se filifiliga saogalemu mo le tiga ma le vevela, pe a fai e te matua siaki ia laasaga fautuaina ma le umi o le pulega.

E faʻapefea ona tuufaatasia le aspirin ma le paracetamol ma isi vailaʻau?

Malosiaga e le manaʻomia faʻatasi ma le paracetamol:

• Warfarin
• Isoniazid
• Carbamazepine
• Phenobarbital
• Phenytoin
• Faʻaleagaina

Ia manatua o falemaʻi faʻatau atu le faitau selau o vailaʻau o loʻo i ai le paracetamol i le tele o faʻapotopotoga. Fefaʻatalanoa ma lau fomaʻi poʻo le fomaʻi e aloese mai le faʻaaogaina o nei vailaʻau i le taimi lava e tasi!

Malosiaga e le manaʻomia ma aspirin:

• Methotrexate
• Fualaau faasaina
• Inhibitors ACE (captopril, enalapril, ma isi)
• Warfarin ma isi siama
• Beta-blockers (atenolol, metoprolol, ma isi)
• O isi vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory
• Valproic acid (Depakine)
• Phenytoin, etc.

E le o fautuaina uma fualaau faasaina ina ia tuufaatasi ma le ava malosi!

O le a se mea sili atu mo tiga ma le vevela?

Mo le tiga o le manaʻoga, paracetamol ona o se faʻailoga lelei o le saogalemu.

E naʻo le acetylsalicylic acid e iai sona aʻafiaga e aʻafia ai.

I le avea ai o se antipyretic, e mafai ona e filifilia soʻo se fualaau, e fuafua i le faapalepale. Mo fafine maʻitaga ma tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga, paracetamol o le fualaau 1 ole Numera 1.

Faʻatasi ai ma le maʻisa, gastritis, maʻi o le gasegase, o le gasegase o le tafe toto, poo le togafitiga o le tino, o le paracetamol e saogalemu.

I faʻamaʻi ogaoga o le ate, e sili atu le ave o aspirin.

K. Mokanov: pule-suʻega, fomaʻi falemaʻi ma fomai faʻapitoa fomai

O le le fiafia i le faai ma le moe umi ina ua mavae le malulu na i ai taimi na tumau mo vaiaso: e aoga le atuatuvale, ma le auala e togafitia ai le gaʻo tumau?

Afai o loʻo e mafaufau i aoga o aʻoaʻoga vavalalata maualuga (HIIT), o loʻo iai ni faʻamatalaga fou e lagolagoina ai lenei polokalame.

  • Fou
  • Fiafia

I aso nei, o lo o faʻalauteleina le fiafia i se taumafataga masani ma se olaga ola maloloina,.

Ua maua e saienitisi Amerika se fou fou "Achilles mulivae" o le kanesa, lea e.

I aso nei, o lo o faʻalauteleina le fiafia i se taumafataga masani ma se olaga ola maloloina,.

Faʻaalia o le Paracetamol ma Acetylsalicylic Acid

O le aʻafiaga o le acetylsalicylic acid i luga o le tino o le faʻalagolago i le toto, o lona uiga faʻalagolago i le fua o aso taitasi, o vailaʻau mo togafitiga o vailaau faʻasaina. O le taliaina o le ASA i ni atumaga laiti (mai le 30 i le 325 mg) ua faatonuina mo le puipuia o maʻi cardiovascular, lea e mafai ona mafua mai i le faateleina o le tui toto. I lenei vailaʻau, ASA faʻalavelaveina le faʻasologa o thromboxanes, lea e faʻateleina ai le faaputuga platelet ma faʻaosoosoina ai le vasoconstriction ogaoga.

Ina ia faʻamalieina le tiga ma faʻaitiitia le vevela o le tino i le taimi o le fiva, e faʻaaogaina fua o ASA (mai le 1500 i le 2000 mg i le aso). Ma o vailaʻau tele o fualaau faasaina (4-6 g) e iai sona aafiaga faʻaleagaina, talu ai o le ASA e le faʻaaogaina le iniseti o le cyclooxygenase (COX), e taofiofia ai le faʻasiga o prostaglandins ma interleukins.

I se vailaʻau e sili atu i le 4 g, o le aafiaga o le uricosuric o le ASA ua faʻaleleia, ma pe a faʻamautuina le vailaʻau i laʻititi ma laʻititi, o le a faʻaitiitia le faʻamalositino o le uric acid.

O le gaoioiga a Paracetamol (acaminaminophen), o se mea e maua mai i le paraaminophenol, e faʻavae foi i luga o le taofia o enzymes o le cyclooxygenase ma le faʻasaina o le faʻataʻitaʻiga prostaglandin. O le fualaau e aafia ai naʻo le fatugalemu o le tino.I le taimi lava e tasi, o peroxyid cellular e faʻaleagaina ai le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o COX, ma faʻavaivaia ai ana meatotino e tetee i ai. Talu ai ona o le fausiaina o prostaglandins e le faaitiitia i totonu o le tino, e leai se lamatiaga o le manava o le tino ma le maʻi leʻo.

Mo le togafitiga o le ulu o le ulu, e mafai ona faʻataʻitaʻiina nei fualaau faʻamaʻi i le taimi lava e tasi, talu ai o latou o se vaega o Citramon (paracetamol + ASA + caffeine) ma isi faʻataʻitaʻiga faʻaopoopo.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O vailaau e lua e le o ni nakoti faʻasolosolo ma e aʻafia i le vailaʻau faʻasaina-anti-inflammatory drug (NSAID). E le gata i lea, e eseese a latou gaoioiga e tetee atu ai: Paracetamol - vaivai, ma le ASA - faʻaalia.

O vailaʻau e tutusa lava le aafiaga o le antipyretic. O nei NSAID e faʻaaoga lautele i togafitiga faʻapitoa mo le toomaga o fiva ma e tuʻuina atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga.

Lenei e taugofie

O tau o fualaau oona e tele lava ina faalagolago i tagata gaosi oloa ma fua o fua. Afai tatou te mafaufau i fualaau o nei fualaau oona i le tau sili ona taugofie, ona latou tau tutusa lea: o le tau o Paracetamol ma le ASA i se fua faatatau o le 500 mg, o loo faapipiiina i le pepa po o le faapipiiina o pusa e 10, o laina mai le 3 i le 5 ru.

Le fea e sili atu - Paracetamol poʻo Acetylsalicylic acid

O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i le tele o mea:

  • le natura o le faamai (faatasi ai ma se viral infection, ASA ua solia),
  • tausaga o le tagata gasegase (ua faʻamaonia le tamaititi Paracetamol)
  • sini o togafitiga (faaitiitia o le vevela o le tino poʻo le thrombosis, faʻanoanoa o tiga poʻo le mumū).

Mo le puipuia o faʻamaʻi fatu cardiovascular, ua faʻaaogaina le ASA, lea e faʻaitiitia ai le faʻapipiʻiina, faʻasalaga o le platelet ma le thrombosis ona o le le faʻasaina o le synthesis o le thromboxane A2 i platelets. Paracetamol e le oi ai ia ituaiga meatotino.

O le faʻaaogaina o vailaʻau mo le toomaga tiga e tatau ona amanaʻia le natura o le tiga. Faʻatasi ma tiga o le rūmāmati ma faʻaleagaina i totonu o mea lautele, e le aoga le Paracetamol, talu ai o lona aʻafiaga e faʻatapulaʻaina i le fatugalemu o le tino. I ia tulaga, e sili atu ona faʻaaoga le ASA.

Afai ei ai se manaʻoga mo le toomaga o le faʻaogaina o le le lelei, o le faʻaaogaina o le ASA o le a maua ai se faʻamatalaga sili atu.

I le vevela

O vailaʻau uma e aoga tele o se antipyretic, ae o le gaioiga a Acetylsalicylic acid e tupu vave nai lo le aafiaga o le aveina o Paracetamol. Afai o le pyrethic vevela e mafua mai i se faʻamaʻi viral, ona faʻamatalaina ai lea o Paracetamol e faʻaesea ai aʻafiaga mai le ate. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le vevela i tamaiti ma le malulu, o loʻo sauniuni sauniuniga e aofia ai le paracetamol (e tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi le aofaʻi o tausaga).

E mafai ona suia le paracetamol i le acetylsalicylic acid

O le paracetamol ua faatonuina e faʻaititia ai le fiva. Faʻafouina i le ASK e fautuaina pe a manaʻomia se vave vave. I le maalili e mafua mai i faʻamaʻi viral, e le faʻaoga salicylate: e mafai ona faʻaosoosoina ai le gase o le ate.

I le avea ai o se mea faʻapitoa, o le Paracetamol e aoga i le togafitiga o le ulu ma le toothaches, migraines poʻo le neuralgia. Mo le toomaga o le tiga e aʻafia ai tiga o le rumati ma mea leaga ile tino lautele, e sili atu ona faʻaaoga le ASA. E tatau ona manatua i le mafaufau o le faʻamaʻi faʻamaʻi, o nei fualaau oona e aʻafia ai le faʻaalia o le maʻi. Latou te le mafai ona taofi le atinaʻeina o le gaioiga, mafua ai le faʻamagaloina ma puipuia le faʻaleagaina o sooga. O Paracetamol ma salicylates e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

Afai e te manaʻo e faʻamalie le ita, o le a le fesoasoani le Paracetamol. O le faʻaaogaina o le salicylate i lenei tulaga e sili atu ona aoga.

O le mafuaaga autu mo le teenaina o Paracetamol o lona faʻasalaga. I tagata gasegase ei ai tulaga lamatia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le togafitiga faaumiumi ma fualaau oona e mafua ai le hepatoenzymes, ma le HIV, pe a maeʻa le umi o le fiaai), o le faʻaaogaina o le ≥ 5 g o le paracetamol e mafua ai le faaleagaina o le ate.

Faʻafouina o Paracetamol ma le ASA, e tatau ona manatua ile tele o le salicylates e tele faʻasolega, e pei ole:

  • fomai diamorrhagic,
  • hypoprotrombinemia,
  • faʻailoga faʻasolosolo,
  • le afaina poʻo le gaʻo i le gastrointestinal tract i le vaega o le faʻavavevave,
  • GI totoga
  • "Aspirin triad": le faapalepale i le salicylate, fulu mata ma le bronchial asthma,
  • se tala faasolopito o le allergy i le ASA (urticaria, rhinitis),
  • hemophilia
  • toto maualuga
  • Vitamin K vaivai
  • ate, fatu fatu po o le fatu,
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  • Reye syndrome
  • tausaga a tamaiti (e oo i le 15 tausaga),
  • O aʻu ma le III faʻamatalaga o le maʻitaga,
  • lactation
  • hypersensitivity i le ASA.

E le tatau ona faʻaaogaina le paracetamol pe a maʻi se tagata i le ava. I tagata gasegase e afaina ai le ate, o le aʻafiaga o aʻafiaga o le hepatotoxic o lenei fualaau faasaina. I lenei tulaga, o togafitiga ma isi NSAID, e aofia ai le salicylates, ua fautuaina.

Pe a sui le vailaʻau, o isi vailaʻau e tatau ona tatau ona mafaufau i ai. Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo le i faia sea filifiliga.

Karpov R.I., urologist: "O le paracetamol o se vailaau aoga antipyretic ma le itiiti ifo o aʻafiaga i le itu, ma e iai foʻi mea faʻapitoa. "ona o le ate. Ou te le lagolagoina le faaaogaina o le salicylates e avea o se antipyretic po o se augasegase ona o loo i ai se tulaga lamatia o le faaleagaina o le gastrointestinal or blood blood."

Popova I. A., fualaau faasaina: "O vailaʻau uma mai le antipyretic group e faaitiitia ai le vevela o le pyrethic ma le febrile syndromes e aunoa ma le afaina ai o le vevela masani o le tino. o tamaiti aoga e faʻaaogaina le suspensions ma faʻasaʻo mea e teu i ai. I le faiga a le tagata lava ia, ou te leʻi feagai ma aʻafiaga o le tino pe a uma ona ou aveina Paracetamol, ma e masani ona ou feagai ma faʻasolega mo le aveina o le ASA. Soa i pharmacies. "

Olga, 38 tausaga, Kazan: "Ou te le ave ASA poo Aspirin aua ou te mafatia i le gastritis. Ou te faatauina Paracetamol i laʻu fale talavai ona ua ou tofotofoina lona lelei ma le saogalemu i le faiga. Ou te faaaogaina antipyretic i le 39 ° C. O le vevela e masani ai e le sili atu ma le 10 minute talu ona ave le pulu. O le aafiaga e umi se taimi, i loʻu tulaga - e tusa ma le 5 itula. Pau lava le mea e le masani ai, o le soona suamalie, lea eo faatasi ma le faʻaitiitia o le vevela. "

Paracetamol Action

O le vailaʻau kemikolo o le mea galue malosi o lenei vailaʻau o le para-acetaminophenol. O lenei vailaʻau e aʻafia i le vaega o painkillers mo fualaau faasaina. O le Para-acetaminophenol o loʻo i ai se faʻagata puipuia i luga o nofoaga autu i totonu o le faiʻai e nafa ma tiga ma le vevela.

O se uiga iloga o lenei vailaʻau o lona vave vave atoatoa lea i le manava. Ae ui i lea, na o le 1% o le gaioiga galue e pasi i susu susu. E alu ese mai le tino i le 2-6 itula.

O le paracetamol e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le tiga ae faʻalautele le tiga. O lenei fualaau faasaina ua taua le aoga i tulaga nei:

  • tiga tiga
  • ulu matua
  • toto maualuga
  • vasasal spasms
  • migraines
  • faʻaleagaina
  • myositis
  • tiga faʻatasi
  • tiga ma le tiga,
  • mu
  • tiga faʻamau
  • osteochondrosis,
  • taimi faʻavaivai tamaitai.

O le tuufaatasiga o faʻamaʻi ma antipyretic mea e mafua ai Paracetamol i le manaʻo mo le malulu ma le fulu.

O lenei vailaau e manatu e leai se aoga, e aunoa ma le faʻailoga. O se aganuʻu le faʻaaogaina i soo se tausaga e aunoa ma le amanaia o faʻamaʻi faʻamaʻi ma uiga o le tulaga. O lenei manatu o le le lelei o le fualaau faasaina e le moni. E le tatau ona faʻaumatia le Paracetamol:

  • i le laʻititi (lalo o le 3 tausaga),
  • ma le ate ma le fatu fatu,
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega o le fualaau faasaina.

O se uiga taua o Paracetamol o lona vave vave atoatoa lea o le manava ile intestine.

Faʻasalaga, i le laʻititi muamua o tui, o lenei vaifofo e tatau ona faia i luga o le hyperbilirubinemia leaga, o le hepatitis o soo se ituaiga, maitaga ma lactation, ma le ava malosi. E le gata i lea, o lenei fualaau faasaina e mafai ona afaina ai tino o tagata matutua.

Afai e te le sili atu i le metotia, ona le matauina ai lea o aʻafiaga i itu. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e vaai:

  • afaina o le tino i foliga o le urticaria, paʻu o le paʻu, rhinitis, Quincke's edema,
  • Stevens-Johnson ma Lyell syndromes,
  • anaemia
  • vavao
  • taʻavale
  • tiga i le manava
  • hepatonecrosis,
  • fiafiaga
  • tigā
  • thrombocytopenia.

O le tele lava o taimi, o aʻafiaga o aʻafiaga e tupu i tagata e le mautonu le faiga o digestive ma endocrin. Ae ui i lea, o nisi taimi e le mafai ai ona mataituina ni mea e le masani ai i tagata soifua maloloina.

E tatau i se tagata matua ona ave le fualaau faasaina i se fua faatatau o le 0.5 i le 1 g. E tatau ona faia lenei mea pe a uma le taumafataga, fufulu ile vai. Ole maualuga pito i luga o aso taitasi e 4 g.

Ua vaevaeina le tui o tamaiti i ni vaega se 2. Tamaiti laiti (3-6 tausaga) ua fautuaina ia aua nei sili atu i le 1 g para-acetaminophenol. Tamaiti laiti mai le 7 i le 9 tausaga e le tatau ona sili atu i le 1.5 g i le aso. Afai o le tamaititi e 8-12 tausaga le matua, ona mafai lea ona ia inuina le para-acetaminophenol i se fua o le sili atu i le 2 g i le aso. O le tele o le faʻatagaina o le 1 le taimi i le 4 itula. O le iʻuga, e mafai e se tamaititi ona ave fualaau faʻaulu e le silia ma le fa taimi i le aso.

Uiga o le acetylsalicylic acid

O lenei vailaau o loʻo faʻatau atu i falemaʻi i lalo o le igoa Aspirin. O le faailoga lenei o Bayer. E le pei o le paracetamol, o le aspirin e le gata e faatatau i mea e fai ai fualaʻau ma antipyretics, ae faapena foi i fualaau e tetee i ai.

O le aspirin ua avea o se tasi o vailaau aupito sili ona tofotofoina ma suʻesuʻeina. O lenei mea na mafai ai ona ia aofia ai i le lisi o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi o se vailaʻau taua.

Aspirin e faʻaaoga i tulaga nei:

  • tiga i totonu o nifo, ulu, sooga, maso,
  • afaina o le vai,
  • Kawasaki maʻi
  • pericarditis
  • maualuga le vevela o le tino
  • taimi tiga i fafine
  • malulu.

E fautuaina le aspirin e fai soo i tagata e silia i le 50 tausaga. E mafai ona puipuia le faʻavaeina o toto i paʻu toto. O lenei meatotino e mafai ai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le paʻu ma le fatu fatu i le faʻaaoga masani. Ma le isi, o loʻo i ai le faʻamaoniga o le aoga o lenei vailaʻau i le tau faasaga i nisi ituaiga o kanesa. Ae ui i lea, o lenei Aspirin meatotino e le o malamalama lelei i ai.

O le tuufaatasiga o aspirin ma le kafini e faaleleia ai le aafiaga. Fualaau faʻamalositino e faʻaitiitia ai le taimi o le faʻaaliga o le togafitiga. E le gata i lea, o siaki maʻaleʻale e faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le vailaʻau i luga o le manava.

E le tatau ona ave le aspirin e tagata e mafatia mai:

  • le faapalepale i le salicylate,
  • afaina i naproxen poo ibuprofen,
  • gastritis
  • manava o le manava
  • pancreatitis
  • hemophilia ma le le lelei o le toto,
  • faʻamaʻi e fesootaʻi ma le lamatiaga o le toto,
  • dengue fiva
  • gout
  • hyperuricemia
  • faamaʻi fatu fatu ma se lamatiaga o le tafe toto.

I le avea ai o se mea taulaʻi ma antipyretic, ua faatonuina tagata matutua e inu 250 pe 500 mg o le aspirin i le taimi.

O lenei lisi o aitalafu e tatau ona faaopoopo i le 18 tausaga. Na maitauina se mafutaga i le va o le faʻaaogaina o le Aspirin i tamaiti ma le tupuga mai o le hepatitis e le o aʻafia ai ma le suia o suauu ate i sosoʻo gaʻo. O lenei mea moni ua taʻu mai ai o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e faʻaitiitia ai le vevela o le tino i le maʻitaga ma le lactating o fafine e le manaʻomia. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le isi aspirin tablet e aofia ai le 250 poo le 500 mg o le mea galue malosi. I le avea ai ma mea fesoasoani, o le sima ma le microcrystalline cellulose e faʻaaogaina.

E tatau ona e ave fualaau pe a uma ona 'ai. I le avea ai o se mea taulaʻi ma antipyretic, ua faatonuina tagata matutua e inu 250 pe 500 mg i le taimi. Ole fua ole aso e le sili atu i le 4 papa. O le taimi e faʻafeiloaʻi ai e 4 itula.

Afai o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai togafiti faʻamaʻi i le rūmatism, myocarditis, polyarthritis, ona oʻo mai ai lea o le matua i aso taitasi mai le 2 i le 4 g. O tamaiti e iai lenei faʻamoemoe e maua mai le 0.05 g (mo le matua o le 1-2 tausaga) i le 0.2 g (3) -4 tausaga). A maeʻa le 5 tausaga, e mafai ona oʻo atu i le afa 0.250 g.

Le manatu o fomaʻi

Angelina Petrovna, pediatrician, 48 tausaga, Chita

Manatua - e sili atu le le tuʻuina atu o aspirin i tamaiti. E tele anti-inflammatory drugs, o lea ina ia faʻaitiitia ai le vevela, e mafai ona e tuʻuina atu sina siva ma Paracetamol, ma le aspirin e le toe taliaina e togafitia le rūmāmati.

Andrei Ivanovich, gastroenterologist, 42 tausaga, Belgorod

E i ai le masalosalo o le a tupu aʻe se maʻi o le manava ia i latou e masani lava, aemaise i le laʻitiiti, latou ave Aspirin. O lenei manatu e le faamaonia, ae e faavae i luga o se auiliiliga o le talaaga o tagata gasegase o lo o feagai ma togafitiga uumi ma gastroenterologists. E aoga le aspirin, ae e matautia, faʻaeteete.

Manatu o tagata maʻi ile Paracetamol ma Acetylsalicylic Acid

Serafima Gennadievna, 75 tausaga, Amur Region

Faatasi ai ma se penisione laitiiti, e le tatau ona filifilia se tasi e se tasi. O loʻo ou togafitia loʻu maʻi o le aspirin. Ma o le a le manaia o le fesoasoani lea. Ma o le loto e tauleleia ina ia faatumauina i se tulaga lelei. Ma ou te togafitia le manava i laau. O lea faafetai mo le taugofie ma taugofie.

Andrey, 25 tausaga, Pskov

Ou te fia viia le Paracetamol i le siva. O se auala sili e faʻaitiitia ai le vevela i tamaiti laiti - vave, lelei ma le taugata. O loʻu tina na aoaoina aʻu ma loʻu toalua. O lea ou te fautuaina atu ai i matua talavou uma.

Acetylsalicylic Acid Faatulagaga

O se vailaʻau e le faʻamaʻi-fomaʻi fualaau e faʻamalo ai le tiga, afaina ma le fiva, ma faʻalavelaveina ai le faaputuga platelet. Faʻaaogaina i ni pepa. O le vaega autu o le acetylsalicylic acid. O le faiga o le gaioiga e mafua ona o le faʻaitiitia o le gaioiga o le COX - o le enzyme e mafua ai le fiva, afaina ma le tiga.

O le vailaau faʻasaina e faʻaititia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻaleagaina o le myocardial pe afai e matauina le angina le toʻa.

Fuafuaina mo le puipuia o maʻi fatu fatu.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • tiga o soo se amataga
  • mumu o le myocardial
  • rūmate
  • afaina o le vai,
  • fiva ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • puipuiga o le infarction myocardial, thromboembolism, thrombosis.

Contraindications e aofia ai:

  • "Aspirin" foma,
  • vaivaiga gaʻo K,
  • totoga i totonu o le manava po o le manava,
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai,
  • faʻasoesa
  • ate po o le fatu fatu,
  • toto maualuga
  • fomaʻi faʻamaʻavale, hypoprotrombinemia, hemophilia,
  • maʻitaga
  • taimi e fafaga ai,
  • gout, gouty arthritis,
  • sili atu le malamalama i vaega o le vailaʻau.

I le lona lua o masina, e mafai ona faʻatagaina se vai taimi e tasi. E faasa ona faʻaaoga mo tamaiti ei lalo o le 15 tausaga.

  • manava manava, tiga faʻamalosi, anorexia, vomiting, taʻavale,
  • gaioiga o le ate, le gasegase mai le vaega o meaʻai, afaina ma le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • tiga ootia, valea,
  • maʻi le nephrotic, faʻalavelave faʻaleagaina tele,
  • "Aspirin triad", bronchospasm, Quumeke edema, paʻu o le paʻu,
  • Reye's syndrome.

E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti le Acetylsalicylic acid mai le 15 tausaga.

Afai e te manaʻo e faʻaumatia faʻamaʻi o se malulu ma isi faʻamaʻi pipisi i totonu o se tamaititi, e tatau ona e iloa o le vailaʻau e mafai ona tuʻuina mai na o le 15 tausaga.

Faatusatusaga o Paracetamol ma Acetylsalicylic Acid

Filifilia po o le fea e sili atu le aoga - Paracetamol poʻo Acetylsalicylic acid, e tatau ona faʻatusatusa o latou uiga.

O vailaau uma e lua e le o ni nakoti e maua mai i le NSAID. Latou te lelei le faʻaitiitia o le tiga ma faʻaitiitia ai le vevela. Faatau i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa. O vailaau faafomai ua gaosia i Rusia. O fualaau e masani ona mafua ai aʻafiaga.

Le fea e sili atu - Paracetamol poʻo Acetylsalicylic acid

Mo le puipuia o le fatu ma maʻi faʻapitoa, o le ASA e masani ona faʻataʻitaʻiina, lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le platelets ma le faʻavaeina o toto. Paracetamol e le o iai ni uiga taua. E le gata i lea, o lenei fualaau faasaina e maua ai le aoga tele mo tiga o le rumati ma le faaleagaina i totonu o masini lautele. I lenei tulaga, ua faʻaaogaina Aspirin. E masani ona faʻamatalaina mo le malulu, lea eo mai faatasi ma se fiva maualuga, aua o le aʻafiaga o le sau vave.

Fomaʻi iloilo e uiga i Paracetamol ma Acetylsalicylic acid

Vyacheslav, 48 tausaga, fomaʻi, Samara

Paracetamol ma Aspirin e le tutusa le vaifofo, ae sa la faamamaina uma le tiga ma le fiva maualalo. I laʻu aga masani, e masani ona ou fautuaina muamua le fualaau muamua i oʻu tagata maʻi, ona e seasea lava ona mafua ai le atinaʻeina o ni mea le lelei o le tino. Ae o le faʻaaogaina oe lava ia ua faʻasaina, aemaise lava faʻatasi ma isi vailaau, aua e ono afaina ai le soifua maloloina.

Elena, 54 tausaga, fomaʻi, Moscow

Acetylsalicylic acid e fesoasoani e faʻaitiitia ai faailoga o faʻamaʻi pipisi - tiga, fiva ma le mumū. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina e le afaina ai le mafuaaga o le faamaʻi lava ia. O lenei meafaigaluega e taugofie, faʻaalia le maualuga tele ma e seasea afaina aʻafiaga.

Tuua Lau Faamatalaga