Diabeton MV 60 mg: faatonuga mo le faʻaaoga

Ole vailaau ole vailaʻau oona mai le vaega o le sulfonylurea o meaola o le lua o augatupulaga.
Sauniuniga: DIABETON® MV
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: gliclazide
ATX Encoding: A10BB09
KFG: Fualaau faʻamaʻi o le hypoglycemic
Numera resitala: P Nu. 011940/01
Aso o le resitalaina: 12.29.06
Pule faʻatau. faic.: Laboratories SERVIER

Faʻasalaga faʻasologa Diabeton mv, vailaʻau faʻatauina ma le faʻasolo.

O le faʻaaogaina o laupepa e tuʻufaʻatasia, e papaʻe, o loʻo i ai, ma se togitogiga i itu uma e lua: o le tasi o le logo o le kamupani, i le isi - DIA30.

1 le
gliclazide
30 mg

Tagata e maua ai: calcium hydrogen phosphate dihydrate, maltodextrin, hypromelilose, magnesium stearate, diokide colloidal anhydrous.

30 pcs - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
30 pcs - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga Diabetes mv

O fualaau oona mai le vaega o le sulfonylurea o meaola o le lona lua o augatupulaga, lea e ese mai fualaau faasaina e ala i le i ai o se nate h-heterocyclic N ma se sootaga endocyclic.

O le maʻisuka MB e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto e ala i le faaosofiaina o le pule faanatura o le inisalini e laina eletise a Langerhans. A maeʻa le 2 tausaga o togafitiga, o le tele o tagata gasegase latou te le faʻaosoina le tagofia o le vailaau faʻasaina (faʻaauau pea le maualuga o le inisalini o le felauaiga ma le pulelasi o le C-peptides).

I le ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le inisalini), o le fualaau faasaina e toe maua mai ai le amataga o le insulin i le tali atu i le taumafa o le kulukose ma faʻaleleia ai le vaega lona lua o le manava insulin. O se faʻateleina o le faateleina o le gaioiga o le inisalini e matauina i le tali atu i le faʻaosofia ona o le taumafa o meaai ma le puleaina o le kulukose.

O Gliclazide ei ai sona faʻamalologa faʻapitoa, o lona uiga. faʻapupulaina le faʻalogoina o fusi lautele i le inisalini.

I le tino maso, o le aʻafiaga o le inisalini i luga o le kulukose, ona o se faʻaleleia atili o le lagona o le gaʻo i le inisalini, ua matua faateleina (+ 35%). O lenei aafiaga o le gliclazide e mafua ona o le mea moni e siitia ai le gaioiga o le inisalini i le maso glycogen synthetase ma mafua ai ona sui suiga i le GLUT4 e faatatau i le kulukose.

O le maʻisuka MB e faʻaitiitia ai le fausia o le kulukose i totonu o le ate, ma faʻamaonia ai le taua o fua o le kulukose.

I le faaopoopo atu i lona aafiaga ile metabolism ole gaʻo, gliclazide faʻaleleia le microcirculation. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis ole vaʻa toto, e aʻafia ai le 2 auala e mafai ona aʻafia ai le faʻalavelaveina o le maʻisuka: o le faʻailogaina o le plalet aggregation and adhesion (decreases) gasegase vasotelial vascular ma le faʻaopoopoga o gaoioiga o le plasminogen activator.

Gliclazide ei ai meatotino faʻaleagaga: e faʻaitiitia ai le maualuga o peroxyide lipid i le plasma, faʻapupulaina le gaioiga o le toto toto toto superoxide dismutase.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa ona tago i le vailaau faʻamalosi, o le gliclazide e matua gaogao uma lava mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le faʻateleina o le gliclazide i le plasma e faʻatupulaʻia le alualu i luma, e oʻo atu ile paepae 6-12 itula i tua atu o le pulega. O le 'ai e le afaina ai le tikeri o le absorption. O le eseese o tagata taʻitoʻatasi e maualalo. O le sootaga i le va o le fualaau oona ma le plasma o le fualaau oona o se taimi faʻatulagaina ole taimi.

O le tasi o aso taitasi o le maʻisuka MB 30 mg o loʻo maua ai le faʻamamafa lelei ole plasma o le glycazide mo le sili atu ma le 24 itula.

O le faʻamalosia o le palatini plasma e 95%.

O le gliclazide o loʻo faʻafesoʻotaʻi i le ate. O mea e maua ai metabolites e leai ni mea faʻapitoa.

T1 / 2 pe a ma le 16 itula (12 i le 20 itula). E mafua mai i fatugaʻo i le ituaiga o metabolites, e itiiti ifo i le 1% - ma le urine i se fesuiaiga e le suia.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina ua na o mo tagata matutua (e aofia ai ma gasegase e 65 tausaga ma luga atu). Ole fua amata fautuaina ole 30 mg.

E tatau ona faia le filifiliga e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a uma le togafitiga. Soʻo se faʻasologa mulimuli ane o le suia o tui e mafai ona faia pe a uma le lua vaiaso.

Faatasi ai ma togafitiga faʻaleleia, o le fua o aso taʻitasi e maua ai le lelei o le pulea o le kulukose o le toto. Ole fua ole aso ole fualaau faasaina e mafai ona ese mai le 30 mg (1 lepa.) I le 90-120 mg (3-4 laulau.). Ole fua maualuga ole aso ole 120 mg.

O le vailaʻau e faʻaalia i le tautala 1 taimi / aso i le taimi o le aoauli.

Afai e te misia se tasi pe sili atu foi o fualaau faasaina, e le mafai ona e ave se maualuga maualuga i le isi fualaau.

Mo tagata gasegase e leʻi mauaina muamua togafitiga, o le fua muamua o le 30 mg. Ona filifili lea o le fualaau taʻitasi sei vagana ua maua le togafitiga o le togafitiga.

E mafai e le Diabeton MV ona suia le maʻi suka i doses mai le 1 i le 4 papa / aso.

O le fesuiaiga mai se isi vailaʻau faʻamalolo i le Maʻisuka MB e le manaʻomia ai soʻo se vaitaimi o suiga. E tatau ona e faʻamuamua le ave o le vailaau oona ma faʻamaonia ai le Diabeton MB.

O le maʻisuka MB e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma biguanides, faʻamaʻi alpha-glucosidase poʻo inisalini.

Mo tagata matutua, o laasaga fautuaina e tutusa ma maʻi i lalo o le 65 tausaga.

Afai na maua muamua le togafitiga ma le sulfonylurea o le T1 / 2 (mo se faʻataʻitaʻiga, chlorpropamide), ona tatau lea ona mataʻituina ma le faʻaeteete (puleaina o le glycemia) mo le 1-2 vaiaso e aloese ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia ona o se taunuuga o le toega o togafitiga muamua.

I tagata gasegase i le laʻititi laʻitiiti (CC mai le 15 i le 80 ml / minu), o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i aitema lava e tasi e pei o tagata gasegase e masani ona i ai galuega masani.

Faʻaiʻuga aʻafiaga Diabetes mv:

Mai le endocrine polokalama: o le hypoglycemia e mafai.

I le vaega o le fualaau otaota: o le gasea, manava manava po o le pupula e mafai (e le masani ona matauina pe a fua le fualaau i taimi o taumafataga), e seasea lava - faateleina le gaioiga o le AST, ALT, alkaline phosphatase, i nisi tulaga - jaundice.

Mai le siamatika: faigatā - anemia, leukopenia, thrombocytopenia.

Tali atu i le Allergic: e seasea lava - vevela, urticaria, mavalopapular fash.

O faʻamaoniga i le fualaau faasaina:

- le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-faalagolago),

- ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka,

Faʻafitauli ogaoga poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi,

- pulega faʻapitoa o miconazole,

- lactation (fafagaina),

- tamaiti ma talavou i lalo o le 18 tausaga,

- O le gasegase i le gliclazide poʻo soʻo se mea e maua ai le fualaau faasaina, isi mea e maua ai le sulfonylurea, sulfonylamides.

E le fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau faʻatasi ma le phenylbutazone poʻo le danazole.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

E le lava suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e iloilo ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino ma gasegase e mafua mai i le faʻaaogaina o le gliclazide i le taimi o le maitaga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le Maʻisuka MV i lenei vaega o tagata gasegase ua faʻasalaina.

A oʻo ina maitaga i le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, e leai se mafuaʻaga tonu mo lona faʻamutaina. I ia tulaga, faapea foi i le tulaga o le maʻitaga fuafuaina, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina ma e tatau ona faaauau le togafitiga i le inisalini sauniuniga i lalo o le vaavaaiga vavalalata o faailoilo a le falesuesue o metabolism. Le siakiina o le toto o le kulukose toto e fautuaina foi.

E le o iloa pe o le gliclazide e alu i le susu o susu, e leai se faʻamaoniga o se lamatiaga o le atinaʻe o le hypoglycemia. I lenei itu, o le togafitiga ma le gliclazide i le taimi o le fafagaina ua solia.

I suʻesuʻega o meaola manu, ua faʻaalia ai o le sulfonylurea o meaʻai i luga o doses ei ai lona aafiaga teratogenic.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le maʻisuka mv.

Pe a faatonuina le Diabeton MB, e tatau ona manatua i le mafaufau o le hypoglycemia e mafai ona tupu mai ona o le aveina o le sulfonylurea, ma i nisi tulaga i se tulaga ogaoga ma faaumiumi, e manaʻomia ai le falemaʻi ma le glucose mo le tele o aso.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le filifilia ma le faaeteete o tagata gasegase ma le filifilia o se tasi o tui, faʻapea foi ma le tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga atoa e uiga i togafitiga fuafuaina, e tatau.

Pe a faʻaaogaina fualaau faʻamaina i tagata matutua, o tagata e le o maua le tele o meaʻai, faatasi ai ma se tulaga faʻavaivaia, i tagata gasegase e le atoatoa le tino poʻo le pituitary, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia ua faʻalauteleina.

O aʻafiaga o le hypoglycemia e faigata ona iloa i tagata matutua ma tagata gasegase e maua togafitiga beta-blocker.

Pe a faatonuina le Diabeton MV i tagata matutua, ia talafeagai lelei le mataituina o le kulukose o le toto. O togafitiga e tatau ona amata malie ma ao faagasolo aso muamua o le togafitiga e tatau ona pulea le anapogi glucose ma pe a uma ona 'ai.

O le maʻisuka MB e mafai ona faʻataʻitaʻiina i na o tagata gasegase e maua ai taumafataga masani, lea e tatau ona aofia ai le 'aiga o le taeao ma maua ai le lava fetaui o gaʻo. O le hypoglycemia e masani ona atiina ae se meaai maualalo maualalo, pe a uma le taimi umi poo le malosi, pe a uma ona inuina le ava malosi, poo le tele o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi.

Pe a aliali mai ni faailo o le kesi, e tatau ona faʻavevesi togafitiga. A maeʻa le faʻamalolo o le Diabeton MB, o nei uiga e masani ona mou atu.

I tagata gasegase ma le faʻamaʻi tele o le hepatic ma / poʻo le toe foʻi, o se suiga i le pharmacokinetic ma / poʻo le pharmacodynamic properties of gliclazide e mafai. Aemaise lava, o le gasegase ogaoga poo le le atoatoa o le tino e mafai ona aafia ai le tufatufa o le gliclazide i le tino. O le le atoatoa o le faamaʻi hepatai e mafai foi ona fesoasoani e faʻaititia le kullucogenesis. O nei aʻafiaga e faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaeina o tulaga o le hypoglycemic. O le hypoglycemia o loʻo atiaʻe i nei maʻi e mafai ona umi, i na tulaga, e manaʻomia vave togafitiga talafeagai.

Ole taofiofia o le maualuga ole kulukose o le toto i tagata mamaʻi e mafai ona faʻavaivaia i mataupu nei: fiva, manua, faʻamaʻi pipisi poo faʻalavelave faʻapitoa. I ia tulaga, atonu e talafeagai le faʻaaogaina o togafitiga ma le Diabeton MV ma faʻamalosia togafitiga insulin.

Le aoga o le maʻisuka MB (faʻapea foʻi ma isi vailaʻau oona) i nisi o tagata gasegase e faʻaitiitia pe a mavae se taimi umi. Atonu e mafua mai i le alualu i luma o le maʻisuka poʻo le faʻaitiitia o le tali i le fualaau faasaina. O lenei mea matautia ua lauiloa o le faʻamalosia o fualaau faasaina lona lua, lea e tatau ona iloga mai le mea muamua pe a faʻamautuina le vailaʻau mo le taimi muamua ma e le maua ai le faʻamoemoeina. Aʻo leʻi faʻamaonia se tagata gasegase e le lava le atoatoa o togafitiga fualaau, e tatau ona iloilo le le lava o le fuaina o fualaau ma le tausisia ma le onosai o meaʻai faatonuina.

I tua atu o togafitiga ma le maʻisuka MB, phenylbutazone ma danazole e le fautuaina. E sili le faʻaaogaina o se isi NSAID.

Faʻasaga i tua o togafitiga ma le maʻisuka MB, e tatau ona lafoaʻi le faʻaaogaina o le ava malosi poʻo vailaʻau, lea e aofia ai le ethanol.

E taua le logoina o le tagata maʻi ma tagata o lona aiga e uiga i le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia, o ona faailoga ma tulaga e aoga i lona atiina ae. E tatau foi ona faʻamatalaina pe o le a le mea muamua ma le lua faʻamalosia o fualaau faasaina. O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i le ono lamatiaga ma le aoga o togafitiga fuafuaina, ma e tatau foi ona taʻu atu ia te ia isi ituaiga togafitiga. O le tagata maʻi e manaʻomia ona faamanino le taua o meaʻai masani, o le manaʻomia mo faamalositino faifaipea ma le siakiina pea o le toto ma le urine goacose indicators.

Mataʻituina o le fale suʻesuʻe

E tatau ona fuafua i taimi uma le maualuga o le kulukose ma le hemoglobin glycosylated i totonu o le toto, o le kulukose i totonu o le urine.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

E tatau i tagata maʻi ona nofouta i uiga o le hypoglycemia ma faʻaeteete i le taimi o le avetaʻavale poʻo le faia o galuega e manaʻomia ai le maualuga o le lagona o le psychomotor.

Faatoilaloina o fualaau faasaina:

Faailoga: hypoglycemia, i tulaga ogaoga - faʻatasi ai ma coma, faʻavevesi ma isi faʻafitauli o le neurological.

Togafitiga: o faʻamaoniga faʻapitoa o le hypoglycemia e faʻamaonia e ala i le ave o suātini, filifilia o se fualaau ma / poʻo le suia o le meaai. O le mataituina ma le faaeteete o le tulaga o le maʻi e tatau ona faaauau pea sei vagana ua mautinoa e le fomaʻi e le o lamatia le soifua maloloina ole maʻi. I tulaga ogaoga, o togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi ma vave ile falemaʻi e talafeagai.

Afai o masalomia hypoglycemic suspected or diagnosed, o le tagata gasegase e vave ona togi i le 50 ml o se vaifofo fofo o dextrose (glucose) 40% iv. Ona sosoo ai lea, o se vaifofo sili atu ona mamafa o le dextrose (glucose) o le 5% o loo faagaoioia i se auala vavalalata ina ia faatumauina ai le tulaga manaomia o le kulukose i totonu o le toto. E tatau ona faia le mataʻituina ma le mataituina i le isi 48 itula. I le lumanaʻi, faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, o le fesili o le manaʻomia mo le toe mataituina o galuega taua a le tagata maʻi e tatau ona filifili.

I maʻi ma gase ate, o le tuʻuina atu o le plasma o le gliclazide e mafai ona tuai. E masani ona le faʻamaonia le gasegase mo ia ituaiga o gasegase ona o le faʻamaonia o le gliclazide i palatini plasma.

Fegalegaleaiga o le maʻisuka MV ma isi vailaʻau.

Fualaau e faʻaleleia ai aʻafiaga o le maʻisuka MB

O le faʻaaogaina faʻatasi o le maʻisuka MB ma le miconazole (mo le faʻaaogaina o le tino) e faʻaleleia atili ai le atinaʻe o le hypoglycemia e oʻo i le coma.

Faʻatasiga e leʻi fautuaina

Phenylbutazone (mo le faʻaaogaina masani) faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic derivatives o sulfonylurea, e pei sui a latou noataga ma pulu plasma ma / poʻo le faʻagesegeseina o latou faʻamalositino mai le tino.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Diabeton MB, ethanol ma vailaʻau oona e aofia ai le hypoglycemia, faʻatoʻilaloina o le tauia o taui, ma mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemic coma.

Lapataiga faapitoa

O le faʻaaogaina tutusa o beta-blockers mask nisi o faʻamaoniga o le hypoglycemia, e pei o palpitations ma tachycardia. O le tele o beta-blockers e le filifilia-e faateleina le faʻavave ma le mamafa o le hypoglycemia.

Fluconazole e faateleina le umi o le T1 / 2 sulfonylureas ma faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le ACE o le inhibitors (captopril, enalapril) e mafai ona faʻateleina ai le aafiaga o le hypoglycemic derivatives (e tusa ai ma se tasi o manatu, faʻalelei atili le kulukose ma le faʻaititia mulimuli ane o le insulin). E le seasea tali a le oona.

Fualaau e faʻavaivaia le aʻafiaga o le Diabeton MV

Faʻatasiga e leʻi fautuaina

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le danazol, o se faaitiitia o le aoga o le maʻisuka MB e mafai.

Lapataiga faapitoa

O le faʻaaogaina o le Maʻisuka MB ma le chlorpromazine i luga o le maualuga (sili atu i le 100 mg / aso) e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o le kulukose o le toto ona o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o GCS (mo le faʻaogaina, faʻaogaina i fafo ma le faʻaaogaina) ma tetracosactides, o le maualuga o le kulukose o le toto e faʻatupulaia ma le mafai gaosiga o le ketoacidosis (o le faʻaitiitia o le kulupu o le kulukose i lalo o le malosi o GCS).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi o le Maʻisuka MB ma le gagestogens, e tatau ona amanaʻia le aafiaga o le maʻisuka o gasetogene i luga o tulaga maualuga.

A faʻaogaina faʻatasi, 2-adrenoreceptor stimulants (mo le faʻaaogaina o le tino) - ritodrin, salbutamol, terbutaline faʻateleina le kulukose o le toto (siakiina le toto o le kulukose toto, pe afai e manaʻomia, faʻafeiloaʻi i le inisalini e talafeagai).

Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o faʻasalalauga o loʻo i luga e tatau ona maua ai le puleaina o le kulukose o le toto. Atonu e talafeagai le toe fetuunai o le maʻisuka MB i le taimi o le tuufaatasiga o togafitiga ma pe a uma le faʻamalolo o le fualaau faaopoopo.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o foliga - faʻafouina faʻamalologa.

Faatulagaina i le 1 papalama:

  • Aano gaosi: Gliclazide - 60.0 mg.
  • Tagata faʻatau: lactose monohydrate 71.36 mg, maltodextrin 22.0 mg, hypromelilose 100 cP. 160.0 mg, magnesium stearate 1.6 mg, kello dioxide colloidal anhydrous 5.04 mg.

Pharmacodynamics

Gliclazide o le sulfonylurea, e maua mai i fualaau faasaina e le tutusa ma fualaau faasaina e ala i le i ai o se uitelacyclic N-aofia ai ma se sootaga mulimuli.

Glyclazide faaitiitia le toto kullukose e ala i le faaosofiaina o le pulelasi o le inisalini e peta beta o motu o Langerhans. O le faateleina o le maualuga o le insulin ma le C-peptide e faaauau pea ina ua mavae le 2 tausaga o togafitiga.

E le gata i le aʻafiaga o le gaosiga o le gaʻo, o le gliclazide e maua ai le hemovascular effects.

Hemovascular effects

O le Glyclazide e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis vaʻaia o le toto, e aʻafia ai faiga e mafai ona taʻitaʻia ai faʻalavelave i le maʻisuka: o le faʻasaina o le platelet aggregation and adhesion and decrease in concentration of plalet activation factors (beta-thromboglobulin, thromboxane B2), as well as the restoration of vascular activity fibrinolytic faʻateleina le gaioiga o le plasminogen activator.

Suiga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gliclazide e matua gauai. O le faʻateleina o le gliclazide i le plasma toto e faʻateleina lemu i le amataga o le 6 itula muamua, o le maualuga ole laulau e tausia mai le 6 i le 12 itula.

E laʻititi le tulaga o tagata taitoatasi. O le 'ai e le afaina ai le fua faatatau poʻo le tele o le faʻaaogaina o le gliclazide.

Metabolism

O le gliclazide o loʻo faʻafesoʻotaʻi i le ate. E leai ni gasegase malolosi i plasma.

O le Glyclazide e mafua mai i fatugaʻo: o le faʻataʻitaʻiga e faia i le tulaga o metabolites, e itiiti ifo ma le 1% o loʻo faʻaaogaina e gaʻo e le suia. O le afa o le ola o le gliclazide e maua mai i le 12 i le 20 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaʻau faʻamaʻi o le maʻisuka MV 60 mg ua faʻamaonia i tagata e sili atu i le 18 tausaga le matua mo togafitiga o tulaga nei:

  • O le maʻisuka ituaiga 2 e leai se aoga o togafitiga o meaʻai, gaioiga faaletino ma le mamafa o le mamafa.
  • Puipuiga o faʻafitauli o le maʻi suka: faʻaitiitia le lamatiaga o le microvascular (nephropathy, retinopathy) ma faʻalavelave macrovascular (faʻamaʻi o le myocardial, stroke) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua i le malosi o le maʻisuka.

Tosiga ma le pulega

O lenei fualaau faasaina ua na o tagata matutua e tatau ai!

O le fua fautuaina e tatau ona faia i le tautala, 1 le taimi sili ona lelei i le taimi o le aiga o le taeao. Ole fua ole aso atonu o le 30 -120 mg (1/2 -2 papa) i se tasi o fualaau. E fautuaina e foloina se laulau po o se afa o le laulau i le atoa e aunoa ma le vevela poʻo le tuʻimomomo.

Afai e te misia se tasi pe sili atu foi o fualaau faasaina, e le mafai ona e ave se maualuga maualuga i le isi fualaau, o le togi ua tatau ona ave i le aso e sosoo ai.

E pei o isi fualaau oona, o le fualaau o fualaau faasaina i tulaga taitasi e tatau ona filifilia e fuafua i le maualuga o le kulukose toto ma le HbAlc.

Muamua fua

Laasaga muamua fautuaina (aofia ai mo tagata matutua matutua 30 mg i le aso (1/2 papa).

I le tulaga o le pulea atoatoa, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau oona i lenei fua mo togafitiga faʻaleleia. Faatasi ai ma le le atoatoa o le puleaina, o le fua o le fualaau faasaina i aso taitasi e mafai ona siitia i le faasologa i le 60, 90 po o le 120 mg.

O le faʻateleina o le faʻasolosolo e mafai ona le muamua nai lo le 1 masina o togafitiga fualaau faʻamaʻi i se fomaʻi ua uma ona faatonuina. O le tuusaunoaga o tagata gasegase o le toto o le kulukose toto e lei faʻaitiitia pe a uma le 2 vaiaso o togafitiga. I ia tulaga, e mafai ona siitia le fuainumera i le 2 vaiaso talu ona amata le pulega.

O le maualuga o aso fautuaina o le fualaau oona e 120 mg.

1 papalama o fualaau faasaina o le Diabeton® MV ma se faʻamaga faʻaleleia o le 60 mg e tutusa ma le 2 pusa o le diabeton® MV ma le faʻamagaina o le 30 mg O le i ai o le notch i luga o papa e 60 mg e mafai ai ona e vaevaeina le papa ma ave i aso taitasi 30 mg (1/2 papalama 60 mg), ma afai e manaʻomia, 90 mg (1 ma le 1/2 tablet 60 mg).

Suʻe mai le isi sui o le hypoglycemic i le Diabeton MV 60 mg

Diabeton®: MV pepa maʻaleʻale faʻamaʻi suiga o le 60 mg e mafai ona faʻaaoga nai lo se isi vailaau faʻasaina mo le faʻafofoga tautala. Pe a fesiitai tagata mamaʻi e maua isi vailaau mo le faʻaaogaina o le toto i le Diabeton® MV, e tatau ona amanaʻia a latou fuainumera ma le afa-ola. I le avea ai o se tulafono, e le manaomia se vaitaimi tau soloaiga. O le fua muamua e tatau ona 30 mg ona faʻauluina lea e fuafua i le faʻaogaina o le kulukose toto. Pe a suia le Diabeton® MV i le sulfonylurea o meaʻai ma se afa afa ola e aloese ai i le hypoglycemia e mafua mai i le faʻaopoopoga o aʻafiaga o le lua hypoglycemic agents, e mafai ona e taofia le aveina mo ni nai aso.

Ole fua muamua ole vailaʻau o le Diabeton® MV e 30 mg (1/2 tablet 60 mg) ma, afai e tatau ai, e mafai ona faateleina i le lumanaʻi, e pei ona faamatalaina i luga.

Tagata maʻi i le lamatiaga o le Hypoglycemia

I maʻi e lamatia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia (le lava ma le le paleni mea taumafa, ogaoga poʻo le le lelei o le tiga o le endocrine: pituitary inadeal insufficiency, hypothyroidism, tosoina o glucocorticosteroids (GCS) pe a maeʻa le faʻaaogaina ma / poʻo le pulega i tulaga maualuga, faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular faiga - ogaoga o fatu fatu, fatu o le atherosclerosis matuia, masani atherosclerosis), e fautuaina e faʻaaoga le fua maualalo (30 mg) o le vailaʻau Diabeton® MV.

Puipuiga o le maʻisuka faafitauli

Ina ia ausia le malosi o le glycemic control, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaititia le faʻamaʻi o le Diabeton® MV i le 120 mg / aso, faʻaopopo i meaʻai ma faamalositino, e ausia ai le tulaga maualuga o HbAlc. Manatua le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia. E le gata i lea, o isi vailaau oona, e fai ma faataitaiga, metformin, o le inhibitor alpha-glucosidase, o le hyazolidinedione po o le inisalini, e mafai ona faaopoopo i togafitiga.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i luga o le mafai ona faʻaaoga fualaau o le Maʻisuka MV i le taimi o le faʻataʻitaʻiga a se fafine. E ui lava i le mea moni e faapea, o suesuega a manu e leʻi faʻamaonia ai le tosogene ma le gasegase i luga o le fetus, o lenei vailaʻau e faʻasaina mo togafitiga o fafine maʻitaga. Afai e maua le maʻisuka i fafine aʻo maʻitaga, ua filifilia e le tagata maʻi se vaifofo se tasi e itiiti le lamatiaga mo le fomaʻi. I lenei tulaga, e vaavaaia e le fomaʻi le tulaga lautele o le fafine.

Afai na togafitia se fafine i le Diabeton MV, ma ua amata le maitaga, o le togafitiga e tatau ona taofi vave ma talanoa i se fomaʻi, ia mautinoa ia logo e uiga i le aveina o vailaʻau.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻasaina i le taimi o le susu e faʻasaina, talu ai o vaega malosi o le vailaʻau e mafai ona ulu i le susu, ona oʻo ai lea i le tino o le pepe. Afai e tatau ai, togafitiga faafomaʻi e tatau ona faamutaina.

Hypoglycemia

E pei o isi vailaʻau o le sulfonylurea vaega, o le vailaʻau faʻamaʻi o le Diabeton MV e mafai ona mafua ai le hypoglycemia i le tulaga o le le lelei o le faʻaletonu o le mativa aemaise lava pe a le maua le meaʻai. E ono mafai ona iai ni faʻamatalaga o le hypoglycemia: maʻi tiga, fiaai tele, vevela, vomiting, faʻalautele le vaivai, faʻalavelave moe, faʻavevesi, faʻavevesi, faʻaitiitia le mafaufau, tolopo le tali, atuatuvalega, fenumiai, vavalalata ma vaʻaia, , lagona o le leai o se malosi, manatu le lelei, vevela, vaivaiga, faʻavevesi, bradycardia, delirium, manava manava, moe, leai se malamalama ma le mafai ona atiaʻe faʻatasi, seia oʻo i le oti.

E mafai foi ona maitauina le gaioiga o le tino: faʻapupulaina le sosolo, "pipii" paʻu, popole, tachycardia, faʻateleina le toto, palapitations, arrhythmia, ma angina pectoris.

I le avea ai o se tulafono, o le a taofia ai le faʻaaogaina o le gaʻo (sugar) i faʻamaʻi o le hypoglycemia.

O le suʻeina o mea suamalie e le aoga. I le talaaga o isi mea e maua mai i le sulfonylurea, o le toe foʻi mai o le hypoglycemia na maitauina ina ua maeʻa ona manuia.

I le maʻi poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia, e faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi, atonu o le falemaʻi, e tusa lava pe i ai se aʻafiaga mai le aveina o gaʻo.

Isi aʻafiaga

  • Mai le gastrointestinal tract: tiga o le manava, gaioiga, vomiting, manava manava, faamaʻi. Aveina o fualaau faasaina i le taimi o le taumafataga o le taeao e aloese ai nei faailoga pe faaitiitia ai.
  • I luga o le vaega o le paʻu ma le tino o le tino: faʻanatinati. sasaa urticaria, Quincke's edema, erythema, vevela mataʻutia, faʻalavelave mataʻutia (e pei o le Stevens-Jones syndrome ma le iniseti epidermal necrolysis).
  • Hematopoietic organs ma le lymphatic system: o le maʻi hematological (anemia, leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia) e seasea.
  • I le vaega o le ate ma le biliary tract: faateleina le gaioiga o enzymes o le "ate" (aspartate aminotransferase (ACT), alanine aminotransferase (ALT), alkaline phosphatase), hepatitis (mea vavalalata). Afai e tulai mai le taofiofi cholestatic, o le togafitiga e tatau ona faamutaina.
  • Mai le itu o le okeni o le faʻaaliga: faʻalavelave faʻafuaseʻi o vaaiga vaaia e mafai ona tupu ona o se suiga i le faʻamasinoga o le kulukose toto, aemaise i le amataga o togafitiga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ole fualaau faʻamaʻi o le maʻisuka MV 60 mg e le tatau ona faia i le taimi lava e tasi ma le miconazole, talu ai o lenei fegalegaleaiga e mafua ai le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemic, lea e ono mafua ai le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

O lenei fualaau faasaina e mafai ona faʻaititia ai le togafitia o togafitiga faʻafofoga, o le mea lea, e tatau ona lapatai tagata e faʻaaogaina lenei metotia o le puipuiga e uiga i le lamatiaga o se maitaga le manaomia.

E le fautuaina le fualaau faasaina ina ia tuufaatasi ma fualaau faasaina e aofia ai le ethanol, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i le faateleina o aafiaga o le hypoglycemic ma le atiina ae o maʻi ogaoga o le ate.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O vailaʻau nei e tutusa lelei ma le vailaau faʻamaʻi o le Maʻisuka MV:

  • Glidiab papa
  • Glidiab MV,
  • Diabefarm MV,
  • Gliclazide MV.

Aʻo le i suia le vailaʻau faʻasaina i se analog, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

O le fua faatatau o le fualaau faʻamaʻi o le maʻisuka MV 60 mg i falemaʻi a Moscow o le 150-180 ru ma le pa (30 papa).

Faiga o foliga:

Faatulagaga:
E tasi le api e aofia ai:
Mea aoga: gliclazide - 60.0 mg.
Tagata faʻatau: lactose monohydrate 71.36 mg, maltodextrin 22.0 mg, hypromelilose 100 kc 160.0 mg, magnesium stearate 1.6 mg, sekenelo colloidal carbon dioxide 5.04 mg.

Faʻamatalaga
White, biconvex, oval tablets ma se notch ma le vaneina "DIA" "60" i itu uma e lua.

Pharmacotherapeutic group:

ATX Code: A10BB09

FUAFUAGA FAʻAVAE

Pharmacodynamics
Glyclazide o le sulfonylurea, o se vailaʻau faʻapitoa o le vailaʻau faʻasaina lea e ese mai fualaau faʻasaina e ala i le i ai o se uitelacyclic N-aofia ai ma se faʻamaufaʻailoga endocyclic.
Gliclazide e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose o le toto, e faʻamalosia ai le faaselaina o le inisalini e β-sene o tamaʻi motu o Langerhans. O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le insulin ma le C-peptide e tumau pea ina ua mavae le 2 tausaga o togafitiga.
E le gata i le aʻafiaga o le gaosiga o le gaʻo, o le gliclazide e maua ai le hemovascular effects.

Aafiaga i le faʻaaogaina o le inisalini
I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, o le fualaau faasaina e toe maua ai le amataga o le manava o le inisalini i le tali atu i le taumafa o le kulukose ma faʻaleleia ai le vaega lona lua o le manava insulin. O se faʻaopoopoga taua o le gaioiga o le inisalini e matauina i le tali atu i le faʻamalosia ona o le taumafa o meaai poʻo le glucose administration.

Hemovascular effects
Glyclazide e faaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis ole toto toto e ala i le faatosinaina o auala e mafai ona oo atu ai i le faatupuina o faafitauli i le gasegase o le maʻisuka: le faapaleniina o le tuufaatasiga o platelet ma le faaitiitia ma le faaitiitia i le maualuga o le eletise (beta-thromboglobulin, thromboxane B2), faʻapea foʻi ma le toe faʻafoʻiina o le fibrinolytic o le gasegase vascular ma faʻalautele ai le gaioiga o le plasminogene faʻamalosia.
O le fuafuaga o le pulea lelei o le maʻisuka ® MV (HbA1c) O le fuafuaga o le malosi o le glycemic control e aofia ai le tofiaina o le vailaau faʻamaʻi o le maʻisuka ® MV ma faʻateleina lona fualaau i le tala o le (poʻo le leai) faʻasologa faʻasolosolo aʻo leʻi faʻaopopo i ai se isi vailaʻau faʻasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, metformin, se inhibitor alpha-glucosidase , o se mafuaaga o le thiazolidinedione poo le inisalini). O le fua faatatau masani o fualaau faasaina o le Diabeton ® MV i tagata mamaʻi i le vaega malosi o le pulea e 103 mg, le maualuga i aso uma o le fualaau e 120 mg.
Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi o le maʻisuka ® MV i le kulupu o le gasegase o le tino (taimi masani o le tulimataʻi 4.8 tausaga, maualuga HbA1c level 6.5%) faʻatusatusa atu i le kulupu o le taʻiala (o le maualuga HbA1c level 7.3%), o se faʻaitiitia iloga o le 10% o le aʻafiaga o aʻafiaga tuufaʻatasiga o fesoʻotaiga i luga o le macro ma le microvascular
O le lelei na ausia e ala i le faaitiitia o le aʻafiaga e ono aafia ai: gasegase tele o le microvascular i le 14%, o le amataina ma le alualu i luma o le nephropathy e 21%, o le tupu mai o le microalbuminuria e 9%, le macroalbuminuria e 30% ma le atinaeina o faafitauli e 11%.
O faʻamanuiaga o le malosi o le gasegase o le glycemic ao avea le Diabeton ® MV e le faʻalagolago i faamanuiaga na maua i le togafitiga o le antihypertensive.

Pharmacokinetics

Suiga
A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le gliclazide e matua gauai. O le faʻateleina o le gliclazide i le plasma toto e faʻateleina lemu i le amataga o le 6 itula muamua, o le maualuga ole laulau e tausia mai le 6 i le 12 itula. E laʻititi le tulaga o tagata taitoatasi.
O le 'ai e le afaina ai le fua faatatau poʻo le tele o le faʻaaogaina o le gliclazide.

Tufatufaina
E tusa ma le 95% o le glycazide e fusifusia i masini plasma. O le tele o le tufatufaga e tusa ma le 30 lita.O le tagofia o le fualaau faʻamaʻi Diabeton ® MV i se fualaau o le 60 mg i le aso e mautinoa ai le tausia lelei o le faʻaogaina o le gliclazide i le plasma toto mo le silia ma le 24 itula.

Metabolism
O le gliclazide o loʻo faʻafesoʻotaʻi i le ate. E leai ni gasegase malolosi i plasma.

Tofiga
Glyclazide e mafua mai i fatugaʻo: o le faʻamalosi o loʻo faia i le tulaga o metabolites, e itiiti ifo ma le 1% e faʻaaoga e fatugaʻo e le suia. O le afa-ola o le gliclazide o le averesi o le 12 i le 20 itula.

Lotogatasi
O le mafutaga i le va o le avega (e oo i le 120 mg) ma le vaega i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic "concentration-time" o le laina.

Tagata faʻapitoa
Tagata matutua
I le au matutua, e leai ni suiga taua i vaega o le pharmacokinetic.

FUAFUAGA MO LE FAAAOGAINA

  • O le maʻisuka ituaiga 2 e leai se aoga o togafitiga o meaʻai, gaioiga faaletino ma le mamafa o le mamafa.
  • Puipuiga o faʻafitauli o le maʻi suka: faʻaitiitia le lamatiaga o le microvascular (nephropathy, retinopathy) ma faʻalavelave macrovascular (faʻamaʻi o le myocardial, stroke) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua i le malosi o le maʻisuka.

  • hypersensitivity i le gliclazide, isi mea e maua mai i le sulfonylurea, sulfonamides poʻo le tagata faʻamalolo o loʻo avea ma vaega o fualaau faasaina,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻi o le maʻisukacidosis, maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka,
  • ogaoga ogaoga poo le le atoatoa o le tino (i nei tulaga, ua fautuaina e faʻaaoga insulin),
  • aveina miconazole (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"),
  • maʻitaga ma lactation periota (silasila i le vaega o le "Tupulaga ma le lactation period"),
  • tausaga e 18 tausaga.
Ona o le mea moni o le sauniuniga e aofia ai le lactose, e le fautuaina le Diabeton MV mo tagata gasegase e maua i le lactose, le galactosemia, glucose-galactose malabsorption.
E le fautuaina e faʻaaogaina i le tuufaatasiga ma le phenylbutazone po o le danazole (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau").

Ma le faʻaeteete
O le matutua, mea e le masani ai ma / poo le le paleni meaai paleni, o le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency, o faamaʻi ogaoga o le cardiovascular system, hypothyroidism, le manava o le tino poo le pituitary, gasegase ma / poo le ate, faaumiumi togafitiga ma glucocorticosteroids (GCS), ava malosi.

SAUNOAGA MA TAITAI FAʻAMASI-FAʻAMASAINA ASO

Toto
E leai se poto masani i le gliclazide ao maitaga. O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o isi mea e maua i le sulfonylurea i le taimi o le maitaga e gata.
I suʻesuʻega i meaola falesuesue, o aʻafiaga o aʻafiaga o gliclazide e leʻi iloa.
Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino, o le pule lelei (togafiti talafeagai) o le maʻisuka e manaʻomia. O fualaau oona i le toto i le taimi o le maitaga e le faʻaaogaina.
Inisalini o le vailaʻau o le filifiliga mo togafitiga o le maʻisuka i fafine maʻitaga.
E fautuaina e suia le faʻaaogaina o vailaau oona i le hypoglycemic i togafitiga o le inisalini i le tulaga o se maʻitaga fuafuaina, ma pe a fai o le maitaga na tupu ao tago i le fualaau faasaina.

Lactation
I le amanaia o le le lava o faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le gliclazide i le susu o susu ma le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le susu e solia i le taimi o togafitiga.

TUSI MA LE PULEGA

LE FAʻAALIGA E ONA FAAAOGA ONA MO LE FAʻAVAEINA O TULAFONO.

O le fua fautuaina e tatau ona faia i le tautala, 1 taimi i le aso, sili ile taimi o le aoauli.
Ole fua ole aso ole 30-120 mg (1 /2 -2 paluga) i se mea e tasi.
E fautuaina e foloina se laulau po o se afa o le laulau i le atoa e aunoa ma le vevela poʻo le tuʻimomomo.
Afai e te misia se tasi pe sili atu foi o fualaau faasaina, e le mafai ona e ave se maualuga maualuga i le isi fualaau, o le togi ua tatau ona ave i le aso e sosoo ai.
E pei o isi fualaau oona, o le fualaau o fualaau faasaina i tulaga taitasi e tatau ona filifilia taitoatasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose toto ma le HbA1c.

Toto muamua
O le uluai fua fautuaina (e aofia ai mo tagata matutua, ≥ 65 tausaga) e 30 mg i le aso (1 /2 pills).
I le tulaga o le pulea atoatoa, e mafai ona faʻaaogaina le fualaau oona i lenei fua mo togafitiga faʻaleleia. Faatasi ai ma le le atoatoa o le puleaina, o le fua o le fualaau faasaina i aso taitasi e mafai ona siitia i le faasologa i le 60, 90 po o le 120 mg.
O le faʻateleina o le faʻasolosolo e mafai ona le muamua nai lo le 1 masina o togafitiga fualaau faʻamaʻi i se fomaʻi ua uma ona faatonuina. O le tuusaunoaga o tagata gasegase o le toto o le kulukose toto e lei faʻaitiitia pe a uma le 2 vaiaso o togafitiga. I ia tulaga, e mafai ona siitia le fuainumera i le 2 vaiaso talu ona amata le pulega.
O le maualuga o aso fautuaina o le fualaau oona e 120 mg.
1 papalama o fualaau faʻamaʻi o le Diabeton ® MV ma se faʻamagaga faʻaleleia o le 60 mg e tutusa ma le 2 pusa o pepa mama o le Diabeton ® MV ma se faʻamaga faʻaleleia o le 30 mg O le i ai o se notch i luga o papa e 60 mg e mafai ai ona e vaevaeina le papa ma ave i aso taitasi 30 mg (1 /2 otaota 60 mg), ma pe a talafeagai 90 mg (1 ma le 1 /2 60 mg papa).

Suʻe mai le ave faʻamalama o le diabeton ® mg mg mg i le diabeton ® MV ma se faʻamaga faʻalelei o le 60 mg 1 papalama o le vailaʻau faʻamaʻi le maʻisuka ® 80 mg e mafai ona suia 1 /2 pusa ma le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina o le maʻisuka ® MV 60 mg. Pe a fesiitai tagata mamaʻi mai le diabeton ® 80 mg i le Diabeton ® MV, faʻapena ona fautuaina lelei le faʻatonuga o le glycemic.

Suʻe mai le tagofia o fualaau faasaina i le vailaʻau faʻamaʻi o le Diabeton ® MV ma se faʻagaga faʻafouina o le 60 mg
O fualaau faʻamaʻi o le Diabeton ® MV ma se faʻagaga faʻafouina o le 60 mg e mafai ona faʻaaoga nai lo se isi vailaau faʻasaina mo le faʻafofoga tautala. Pe a faʻafeiloaʻi tagata mamaʻi e maua nisi fualaau oona mo le faʻafofoga tautala i le Diabeton ® MV, e tatau ona amanaʻia a latou fua ma le afa-ola. I le avea ai o se tulafono, e le manaomia se vaitaimi tau soloaiga. O le fua muamua e tatau ona 30 mg ona faʻauluina lea e fuafua i le faʻaogaina o le kulukose toto.
Pe a suia le Diabeton ® MV i le sulfonylurea o meaʻai ma se afa-ola umi e aloese ai i le hypoglycemia e mafua mai i le faʻaopoopoga o aʻafiaga e lua o vailaʻau o le hypoglycemic, e mafai ona e taofia le aveina mo ni nai aso. Ole fua muamua o le vailaau faʻamaʻi o le Diabeton ® MV e 30 mg (1 /2 otaota 60 mg) ma, afai e tatau ai, e mafai ona faateleina i le lumanaʻi, e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻaaogaina faʻatasi ma se isi vailaʻau faʻamalolo
O le Diabeton ® MV e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma biguanidins, faʻamaʻi alpha-glucosidase poʻo insulin. Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻamautuina togafitiga faaopoopo ile inisalini ma le mataʻituina lelei o togafitiga.

Tomaʻi matutua
Fai le fetuunaiga mo tagata mamaʻi e sili atu i le 65 tausaga e le manaʻomia.

Tagata gasegase ma le gaʻo
O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai e leʻo manaʻomia le faʻasolosolo ole fomaʻi ile tagata maʻi ile laʻititi laʻititi male faʻavaivai. Faʻataʻitaʻiina le mataʻituina o togafitiga faafomai

Tagata maʻi i le lamatiaga o le Hypoglycemia
I maʻi gasegase o le atiaʻe o le hypoglycemia (meaʻai e le lava pe le paleni, ogaoga poʻo le le lelei o le tiga o le endocrine - le pituitary ma le le atoatoa o le tino, hypothyroidism, faalēaogāina o glucocorticosteroids (GCS) pe a maeʻa le faʻaaogaina ma / poʻo le pulega i tulaga maualuga, maʻi faʻamaʻi fatu vascular system - maʻi ogaoga o le fatu fatu, fatu faʻataʻi faʻamaʻi arteriosclerosis, masani atherosclerosis), e fautuaina e faʻaoga le itiiti ifo (30 mg) muamua Ata Diabeton ® MV.

Puipuiga o le maʻisuka faafitauli
Ina ia ausia le malosi o le puleaina, e mafai ona e faʻaititia le fualaau o le vailaʻau Diabeton ® MV i le 120 mg / aso e faaopoopo atu i taumafa ma faamalositino e ausia ai le maualuga o le HbA1c. Manatua le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia. E le gata i lea, o isi vailaʻau oona, e pei o le metformin, o le inhibitor alpha-glucosidase, o le thiazolidinedione po o le inisalini, e mafai ona faaopoopo i togafitiga.

Tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.
O faʻamatalaga e uiga i le lelei ma le saogalemu o le vailaau faʻasaina i tamaiti ma tagata talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e le o maua.

AUFAIGALUEGA AOAO
Tuuina atu le aafiaga i le gliclazide, e tatau ona e manatua e uiga i le mafai ona atiaeina itu nei.

Hypoglycemia
E pei o isi vailaʻau o le sulfonylurea vaega, o le vailaʻau o le Diabeton ® MV e mafai ona mafua ai le hypoglycemia i le tulaga o le le lelei o taumafa taumafa ma aemaise lava pe a le maua le meaai. E ono mafai ona iai ni faʻamatalaga o le hypoglycemia: maʻi tiga, fiaai tele, vevela, vomiting, faʻalautele le vaivai, faʻalavelave moe, faʻavevesi, faʻavevesi, faʻaitiitia le mafaufau, tolopo le tali, atuatuvalega, fenumiai, vavalalata ma vaʻaia, , lagona o le leai o se malosi, manatu le lelei, vevela, vaivaiga, faʻavevesi, bradycardia, delirium, manava manava, moe, leai se malamalama ma le mafai ona atiaʻe faʻatasi, seia oʻo i le oti.
E mafai foi ona maitauina aʻafiaga o le natura: faʻateleina le salu, "pipii" paʻu, popolega, tachycardia, faʻateleina le toto, palpitations, arrhythmia, ma angina pectoris.

I le avea ai o se tulafono, o le a taofia ai le faʻaaogaina o le gaʻo (sugar) i faʻamaʻi o le hypoglycemia. O le suʻeina o mea suamalie e le aoga. I le talaaga o isi mea e maua mai i le sulfonylurea, o le toe foʻi mai o le hypoglycemia na maitauina ina ua maeʻa ona manuia.

I le maʻi poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia, e faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi, atonu o le falemaʻi, e tusa lava pe i ai se aʻafiaga mai le aveina o gaʻo.

Isi aʻafiaga

Mai le gastrointestinal tract: tiga o le manava, gasegase, vomiting, manava manava, le mautonu. Aveina o fualaau faasaina i le taimi o le taumafataga o le taeao e aloese ai nei faailoga pe faaitiitia ai.

O aʻafiaga o loʻo mulimuli mai e le taatele:

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: vevela, itching, urticaria, Quincke's edema, erythema, vevela moalopapular, mea faʻafefe (pei o le Stevens-Jones syndrome ma le iniseti epidermal necrolysis).

Mai le toto o le hemopoietic ma le lymphatic system: faʻafitauli o le hematological (anemia, leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia) e seasea. I le avea ai o se tulafono, o nei mea faʻalavelave e mafai ona toe faʻaleleia pe afai e faʻaumatia le togafitiga.

I le vaega o le ate ma le biliary tract: faʻateleina gaioiga o enzymes o le "ate" (aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT), alkaline phosphatase), siapesa (mea vavalalata). Afai e tulai mai le taofiofi cholestatic, o le togafitiga e tatau ona faamutaina.

O nei mea faʻalavelave e masani lava ona toe faʻaleleia pe afai e faʻaumatia togafitiga.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia: faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu ona o se suiga i le toto o le kulukose, aemaise i le amataga o togafitiga.

O aʻafiaga e aʻafia i le sulfonylurea: e pei o isi sulfonylurea, o aʻafiaga pito i lalo na matauina: erythrocytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia vascularitis allergic, hyponatremia. Sa i ai le faateleina o le gaioiga o le "ate" enzymes, o le gase o le galu (e pei o le atinaʻe o cholestasis ma jaundice) ma le hepatitis, o faʻaaliga na faʻaitiitia le taimi talu ona faʻauʻuina sauniuniga o sulfonylurea, ae i nisi tulaga na mafua ai le le manuia o le ate.

O aʻafiaga na faʻaalia i suega o falemaʻi
I le suʻesuʻega ADVANCE, sa i ai sina eseesega itiiti i le tele o taimi ogaoga faʻaleagaga i le va o vaega e lua o gasegase. E leai ni faʻamaumauga fou sa maua. O se vaega toaitiiti o tagata gasegase na maua i le hypoglycemia, ae o le tulaga lautele o le hypoglycemia e maualalo. O le aʻafiaga o le hypoglycemia i totonu o le kulupu o le tino gasegase maualuga e sili atu nai lo le vaega o le pulea lelei o le glycemic. O le tele o vaega o le hypoglycemia i le kulupu o le tino gasegase na matauina e le o le talaaga o togafitiga o le insulin.

FAʻAVAE
I le tulaga o le maualuga o sulfonylurea, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.
Afai e te aʻafia i ni uiga maʻaleʻale o le hypoglycemia e aunoa ma se faʻaletonu le mafaufau poʻo ni aʻafiaga o le neurology, e tatau ona faʻaopopoina le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma meaʻai, faʻaititia le fualaau o le vailaʻau ma / poʻo le suia o le meaai. Faʻamatalaga mataʻituina ole soifua maloloina o le maʻi e tatau ona faʻaauau pea seia i ai le talitonuga e leai se mea e lamatia ai lona ola maloloina. Masalo o le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic, faʻatasi ma le coma, faʻavevesi poʻo isi faʻafitauli o le neurological. Afai e iai na uiga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi vave faʻafuaseʻi.
I le tulaga o se hypoglycemic coma poo pe a masalomia foi, o le tagata maʻi e tui malosi i le 50 ml o se 20-30% o le solution ole dextrose (glucose). Ma, o le 10% o le vaifofo solution e faʻatonutonuina i lalo ifo o le kuluma ina ia tumau ai le maualuga o le kulukose toto nai lo le 1 g / L. O le mataʻituina lelei o le kulūkose toto ma le mataituina o le tagata maʻi e tatau ona faia mo le itiiti ifo ma le 48 itula mulimuli ane. A maeʻa lenei vaitaimi, e fuafua i le tulaga o le maʻi, e filifili le fomaʻi i le manaʻoga mo le toe mataʻituina. E le aoga le dialysis ona o le faʻamaonia o le gliclazide i pulu plasma.

INTERACTION MA ISI MEDICINES

1) Fualaau faasaina ma vailaau e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia:
(faʻaleleia le aʻafiaga o gliclazide)

Faʻasalaga faʻamaonia
- Miconazole (faatasi ai ma le pulea lelei ma le taimi e faʻaaoga ai le gel i luga o le mucosa): faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemise o le gliclazide (o le hypoglycemia e mafai ona tupu aʻe i se siama).

E leʻi fautuaina faʻatasi
- Phenylbutazone (faʻaleleia o le tino): faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic derivatives (sulfonylurea (derivatives) (faʻaaogaina mai le fesoʻotaʻiga ma masini o plasma ma / poʻo le faʻagesegeseina o latou manava mai le tino).
E sili atu le faʻaaogaina o se isi vailaau faʻasaina. Afai e manaʻomia le phenylbzonezone, e tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia mo le pulea lelei. Afai e tatau ai, e tatau ona fetuutuunai le fualaau o le vailaʻau Diabeton ® MV ao aveina le phenylbutazone ma mulimuli ane.
- Ethanol : faʻaleleia atili le hypoglycemia, faʻasaina tali o taui, mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemic coma. E tatau ona mumusu e faʻaaoga vailaʻau, lea e aofia ai le ethanol ma le taumafa ava malosi.

Lapataiga
Glyclazide faʻatasi ma fualaau faʻamalosi: isi vailaʻau o le hypoglycemic (insulin, acarbose, metformin, thiazolidinidiones, dipeptidyl peptidase-4 inhibitors, agonist GLP-1), sui o le peta-adrenergic obstructions, fluconazole, inhibitors angiotensin-antiplatelet, caprimentin-medication,2-nistamine responsors, inhibitors monoamine oxidase, sulfonamides, clarithromycin ma non-steroidal anti-inflammatory drugs) eo faatasi ma le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemic and the risk of hypoglycemia.

2) Fualaau e faʻateleina le kulukose o le toto:
(faʻavaivai malosi o le gliclazide)

- Danazole: ei ai lona maʻisuka. Afai e manaʻomia lenei vailaʻau, e fautuaina le tagata maʻi e mataʻituina le kulūkose o le toto. Afai e tatau ai, o le pulega soofaatasi o fualaau faasaina, ua fautuaina e tatau ona filifilia se fualaau o se sui o le hypoglycemics i le taimi o le pulega o danazol ma pe a uma ona tolopo.

Lapataiga
- Chlorpromazine (antipsychotic) : i mea maualuga (sili atu i le 100 mg i le aso) faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia ai le faaselaina o le inisalini.
Faʻaleleia ma le faʻaeteete le pulea lelei. Afai e manaʻomia, o le tuʻufaʻatasia o pulega o vailaʻau, e fautuaina e tatau ona filifilia se fua o se sui o le hypoglycemics, i le taimi o le puleaina o se antipsychotic ma pe a uma ona tolopo.
- SCS (faʻaogaina faʻapitoa ma le faʻapitonuʻu: mea faʻapitoa, paʻu, faʻasalaga faʻasalalau) ma le tetracosactide: faʻateleina le maualuga o le kulukose o le toto ma le mafai gaosiga o le ketoacidosis (faʻaitiitia le faapalepale i gaʻo). Faʻaleleia ma le faʻaeteete le pulea lelei, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole fomaʻi o se sui o le hypoglycemia i le taimi o le pulega o le GCS ma pe a maeʻa ona latou tolopoina.
- Ritodrin, salbutamol, terbutaline (faʻasauā): beta-2 agonists adrenergic e faʻapupulaina le maualuga ole kulukose toto.
E tatau lava ona taulai totoa i le taua o le pulea o le tagata lava ia. Afai e tatau ai, ua fautuaina e faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i togafitiga o le inisalini.

3) Faʻasalaga e tatau ona amanaʻia

- Anticoagulants (e pei o warfarin)
O faʻamatalaga o le sulfonylureas e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o faʻamaloiloga pe a tuʻu faʻatasi. E mafai ona manaʻomia le fetuutuunaiga o vailaʻau faʻamaʻi.

FUA FAATINOGA FAAPITOA

Hypoglycemia
Pe a ave ni mea e maua mai i le sulfonylurea, e aofia ai le gliclazide, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, i nisi tulaga i se tulaga ogaoga ma faaumiumi, e manaʻomia ai le falemaʻi ma le puleaina o le fofo o le dextrose solution mo ni nai aso (silasila i le vaega "Aafiaga aʻafia").
Ole fualaau faasaina e faatoa mafai ona faatonuina i na gasegase e masani ona fai a latou taumafataga ma aofia ai le taeao. E taua tele le tausia o le taumafaina atoatoa o meaʻai i le meaʻai, talu ai o le lamatiaga o le faʻaleleia o le hypoglycemia e faʻapupulaina i le le lelei poʻo le le lava o meaai paleni, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o meaai e le lelei i mea inu.
O le hypoglycemia e masani ona atiina ae se taumafataga maualalo-kalori, pe a uma le taimi umi poo le malosi, pe a uma ona inuina le ava malosi, poo le taimi foi e ave ai fualaau faasaina i le taimi lava e tasi.
O le mea masani, o faʻamaʻi o le hypoglycemia e mou atu pe'ā uma ona 'ai se mea taumafa i meaʻai i le gaʻo (e pei o le suka). E tatau ona manatuaina o le aveina o mea suamalie e le fesoasoani e faʻaaogaina ai faʻamaʻi toto. O le aafiaga i le faʻaaogaina o isi sulfipiolamia e maua mai ai e ono mafai ona toe maua mai le hypoglycemia e ui lava i se fesoasoani muamua aoga i lenei tulaga. I le tulaga e faʻaalia pe faʻalautele le faʻaoga o le hypoglycemic, e tusa lava pe i ai i le tulaga o le faʻaleleia le tumau pe a uma ona 'ai se taumafataga o meaʻai i le gaʻo, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, i le falemaʻi.
Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le filifilia ma le faaeteete o fualaau faasaina ma le faʻatulagaina o fualaau e tatau ai, faʻapea foi le tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga atoatoa e uiga i togafitiga.

O se faʻafitauli maualuga o le hypoglycemia e mafai ona tupu i mataupu nei:

  • teena poʻo le le mafaia e le tagata maʻi (aemaise lava tagata matutua) ona mulimulitai i faʻasologa o le fomaʻi ma mataʻituina lona tulaga,
  • le lava ma le le talafeagai meaai paleni, faaseʻe meaai, anapogi ma suia meaʻai,
  • le mautonu i le va o gaioiga faaletino ma le aofaiga o carbohydrates ave,
  • toe le manuia
  • ogaoga o le ate
  • o le maualuga o le fualaau faasaina o le Diabeton ® MV,
  • nisi o faaletonu endocrin: maʻi o le thyroid, pituitary ma le le atoatoa o le tino,
  • faʻaoga tutusa o vailaʻau faʻaʻauʻau (vaʻai le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau").

Faʻailoga o le Renal ma le ate
I tagata gasegase ma le faʻamaʻi faʻamaʻi ma / poʻo le ogaoga o le faaletonu o le tino, o le falemaʻi ma le falemaʻi ma / poʻo le pharmacodynamic properties o gliclazide e ono suia. O le tulaga o le hypoglycemia lea e atiina ae i ia ituaiga o gasegase e mafai ona umi, i tulaga faapena, e talafeagai le togafitiga talafeagai vave.

Faamatalaga o maʻi
E tatau ona logoina le tagata maʻi, faapea foi ma tagata o lona aiga, e uiga i le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia, o ona faailoga ma tuutuuga e aoga i lona atinaʻeina. O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i tulaga lamatia ma aoga o togafitiga ua fuafuaina.
O le tagata maʻi e manaʻomia ona faamanino le taua o le mate, o le manaʻomia mo le faʻamalositino masani ma le mataʻituina o le toto glucose concentrations.

Le lelei le pulea lelei
Ole togafitiga ole glycemic ole gasegase ile togafitiga o le hypoglycemic atonu e faʻavaivaia i mataupu nei: fiva, vevela, faʻamaʻi pipisi, poʻo taotoga tetele. Faatasi ai ma nei tulaga, atonu e talafeagai le faamutaina o togafitiga ma le fualaau faasaina o le Diabeton ® MV ma faatonuina ai togafitiga insulin.
I le tele o tagata gasegase, o le aoga o vailaʻau o le hypoglycemial, e aofia ai le gliclazide, e faʻaitiitia ai le umi o togafitiga. O lenei aafiaga e mafua ona o le alualu i luma o le faamai ma le faaitiitia o le tali atu i le fualaau faasaina. O lenei tulaga matautia ua lauiloa o le malosi o fualaau faasaina lona lua, lea e tatau ona iloga mai le mea muamua, lea e le maua ai e le fualaau faasaina le malosi o le togafitiga i le taimi muamua. Aʻo leʻi faʻamaonia se tagata maʻi ile malosi ole vailaau faʻasaina, e tatau ona iloilo le le lava o le fuaina o fualaau ma le tausisia o le tausisia ole taumafa faatonuina.

Suʻega o suʻega
Ina ia iloilo le pulea lelei, o le fuafuaina masani o le anapogi o le kulukose toto ma le hemoglobin glycbin HbA1c ua fautuaina.
E le gata i lea, e fautuaina le faia e le aunoa o le siakiina o le toto o le kulukose toto.
O aʻafiaga o Sulfonylurea e mafai ona mafua ai le anemia hemolytic i tagata mamaʻi i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency. Talu ai o le gliclazide o le sulfonylurea, e tatau ona ave le tausiga pe a faʻafoʻiina i tagata mamaʻi i le glucose-6-phosphate dehydrogenase.
O le avanoa e faatonuina ai se fualaau faasaina o le isi vaega e tatau ona iloiloina.

TULAGA FAATONU I LE TULAGA E FAʻAVAE AI LE VAEGA MA LE FAʻAVAE
Ona o le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Diabeton ® MV, e tatau i tagata gasegase ona nofouta i uiga o le hypoglycemia ma e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi poʻo le faia o galuega e manaʻomia ai le vave televave o le tino ma le mafaufau, aemaise i le amataga o togafitiga.

TUSI MUAMUA
60 mg pepa faʻalelei faʻalelei
30 laulau i le pulu (PVC / al), 1 poʻo le 2 paʻu ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i se pepa pepa.
Pe a faʻapipiʻiina (afifi) i le kamupani Rusia LLC Serdix:
30 laulau i le pulu (PVC / al), 1 poʻo le 2 paʻu ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i se pepa pepa.
15 pulu i le pulu (PVC / Al), 2 poʻo le 4 faʻataʻitaʻi ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i totonu o se pepa pepa.
I le gaosiga i le atinaʻe a Rusia LLC Serdix
15 fualaau i le pVC / al. Mo le 2 po o le 4 faʻataʻitaʻiga ma faatonuga mo le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi i totonu o se atigipusa pepa.

TULAGA TULAGA
E le manaʻomia ni tulaga faapitoa mo le teuina.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

SHELF LIFE
2 tausaga Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

TERMS VACATION
Faʻamatalaga.

MANUFACTURER
Labs Servier Industry, Farani
Serdix LLC, Rusia

Faamauina le resitalaina na tuuina atu e le Servier Laboratories, Farani; Servier Industries Labs, Farani

"Laboratories Industry Industry":
905, Alatele o Saran, 45520 Gidey, Farani
905, auala mai Saran, 45520 Gidy, Farani

Mo fesili uma, faʻafesoʻotaʻi le Sui Ofisa o le JSC "Laboratory Servier".

Sui o le JSC "Laboratory Servier":
115054, Moscow, Paveletskaya pl. d.2, itulau 3

I le tulaga o le afifiina ma / poʻo le afifiina / i le gaosiga i le LLC Serdiks, Rusia
Serdix LLC:
Rusia, Moscow

Diabeton MV: faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tasi i le aso (sili atu i le taimi o le taeao). E le fautuaina e teu pe faʻafefe le papa.

Ole fua ole aso o le Diabeton MV e laʻititi mai le 30 i le 120 mg i le tasi fualaau. Afai e te misia se tasi poʻo le sili atu aso o togafitiga, e le mafai ona e faʻaleleia le inumaga i le isi togafitiga.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia i le tagata lava ia i le amanaiaina o faailoilo e pei o le maualuga o le kulukose i le toto ma le maualuga o le glycogemoglobin (HbA1c).

I le amataga o togafitiga, o le diabeton MV 30 mg i le aso ua faatonuina (e aofia ai tagata matutua ua 65 tausaga ma matutua atu). Faatasi ai ma le lava o le pulea, o le gliclazide i lenei fualaau e mafai ona faʻaaogaina e fai ma togafitiga faʻaleleia. I le tulaga o le le atoatoa o le pulea, e mafai ona faateleina le fua (faasolosolo) i le 60 mg, 90 mg poo le 120 mg i le aso.

E mafai ona faʻateleina le fualaau ile masina e tasi o togafitiga ma le gliclazide i le togafitiga muamua, sei vagana ai na gasegase e leʻi faʻaitiitia le maualuga o le glucose pe a uma le 2 vaiaso o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O ia maʻi e mafai ona faʻaleleia le fualaau ile 2 vaiaso o togafitiga.

Ole maualuga o le Diabeton MV e 120 mg i le aso.

Pe a suia mai le faʻamaʻi o le Maʻisuka (80 mg o gliclazide) i le Diabeton MV, e tasi le laulau o le maʻi suka ua suia i le afa o le laulau o le Diabeton MV 60 mg. O le fesuiaiga o loʻo faia i lalo o le faʻatonuina o le faʻafofogaina o le tino.

O le Diabeton MV e mafai ona avea nai lo isi vailaʻau o le hypoglycemral. Pe a fesiitai se tagata maʻi, o le fua o le vailaau faʻamalolo ma le afa-ola ua faʻaaogaina. E masani lava e le manaomia se vaitaimi tau fesuiaiga. Ole fua muamua o le Diabeton MV e 30 mg ma e mulimuli ane tuʻuina i luga e fuafua i le maualuga o le kulukose i le toto.

Afai ua ave e le tagata maʻi isi fua o le sulfonylurea ma se afa umi o le faʻamaʻiina, e tatau ona taofi togafitiga mo ni nai aso ma naʻo le maeʻa ai o le ave o le Diabeton MV (e puipuia ai le hypoglycemia, lea e mafua mai i le faʻaopoopoga o aʻafiaga o vailaʻau e lua).

Gliclazide e mafai ona tuufaatasi ma inhibitors alpha-glucosidase, insulin poo biguanidine.

I le tulaga o le le atoatoa o togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e faia i le taimi lava e tasi i lalo o le mataʻituina o togafitiga faafomaʻi.

Mo tagata mamaʻi e 65 tausaga ma matutua atu, faʻapea foʻi ma tagata gasegase maualalo, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

I le i ai o faʻasagaga faʻatasi, o le Diabeton MV e faʻaaogaina i le fua faʻatatau ole fua (30 mg i le aso).

Faʻaiʻuga

  • fualaau oona: afu, tiga o le manava, vomiting, papū poʻo le manava (o le tagofia o le gliclazide i le taimi o le taeao e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tupu nei faailoga),
  • ate ma le biliary tract: faʻaleleia le gase transaminase, mea faʻapitoa - o le fiva samasama (faʻaaogaina o togafitiga e manaʻomia),
  • ituaiga o le tino ma le hematopoietic: e seasea lava - leukopenia, anemia, granulocytopenia, thrombocytopenia (ua mou atu pe a maeʻa le aveesea o fualaau),
  • paʻu ma le gaʻo gaʻo: paʻu o le paʻu, erythema, vevela, urticaria, vevela metelopapular, angioedema, faʻalavelave mataga,
  • totoga faʻapitoa: faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaaia ona o suiga i le kulukose, aemaise i le amataga o togafitiga.

I le taimi o le togafitiga ma le Diabeton MV, o le hypoglycemia e mafai ona atiina ae, aemaise lava i ni mea e le masani ai pe faasee i le taeao, aoauli po o le 'aiga o le afiafi. O faʻafitauli o le hypoglycemia o le: gaioiga, o le fiaai, vomiting, maʻi tiga, le faʻavevelaina, faʻaitiitia le taimi o le mafaufau, vaivai, faʻavevesi, faʻagesegese le tali, faʻalavelave moe, fenumiai, atuatuvalega, lagona o le leai o se malosi, atuatuvalega, tautala le lelei ma le vaʻaia, atuatuvalega, paresis, manatu le lelei, faʻavevesi, afaina, bradycardia, manava papaʻu, vaivalea, vaivaiga, moe, fiamalo, leai se malamalama, coma (seia oo i le oti). O mea nei e mafai ona tutupu: popole, hyperhidrosis, tachycardia, palpitations, angina pectoris, paʻu o le paʻu, faʻateleina le toto ma le arrhythmia.

O le masani lava, o faʻamaoniga o le hypoglycemia ua faʻamutaina lelei e le taumafaina o suka (carbohydrates). E le aoga le suamalie. Afai a maeʻa le toomaga o le hypoglycemia o le maʻi na te aveina nisi mea e maua mai i le sulfonylurea, e mafai ona toe faʻaleleia ma toe faʻaleagaina. I le tulaga o le hypoglycemia faaumiumi poʻo le ogaoga, e fautuaina le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi (i le falemaʻi), e tusa lava pe taofi faʻamaoniga e le pulea e le tagata lava ia o gaʻo.

O nisi taimi o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai aʻafiaga i lalo o mea uma e maua i le sulfonylurea: o le anemia hemolytic, erythrocytopenia, pancytopenia, hyponatremia, agranulocytosis, vascularitis allergic.

Faatonuga faapitoa

O le maʻisuka MV e mafai ona faʻataʻitaʻiina i na o tagata mamaʻi e le faʻafefe ia taumafataga ma ia 'ai pea i le taeao. E taua le taofi lelei o le faʻaaogaina o gaʻo mai mea taumafa ma ia aloese mai meaʻai laiti-carb. O le lamatiaga o le hypoglycemia e faateleina i mataupu nei:

  • ogaoga o le ate
  • toe le manuia
  • o le i ai o nisi faʻamaʻi o le endocrin (faʻamaʻi ma le pituitary insufficiency, thyroid disease),
  • mea le lelei ma le le lelei, anapogi, fafaga meaai, suiga i meaʻai,
  • le lafoaʻi i le va o le aofaʻi o suauu gaosi ua tuʻuina atu i ai meaai ma gaoioiga faaletino,
  • o le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaau faʻatele (silasila i le vaega "Fesoʻotaʻiga Vavalaʻau"),
  • luga o le gliclazide,
  • le le mafaia poʻo le teena o le tagata maʻi (aemaise i le matua) e pulea lona lava tulaga ma mulimuli i faatonuga a le fomaʻi.

O le faʻavaivaia o le pulea lelei o le faʻatagaina e mafai ona faʻatagaina i tagata gasegase ma manua, taotoga taotoga tetele, faʻamaʻi pipisi poʻo le fiva. I nei tulaga, o le tolopo o le Diabeton MV ma le puleaina o le inisalini e ono manaʻomia.

I le tele o tagata gasegase, o le aoga o vailaau oona mo le puleaina o le tautala e mafai ona faaitiitia ai le taimi (o le malosi o vailaʻau e lua).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le aafiaga o le gliclazide e faʻaleleia i le faʻaaogaina tutusa ma le miconazole (o lenei tuufaatasiga ua faʻasalaina, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le coma), phenylbutazone ma le ethanol (faʻaleleia atili le aafiaga o le hypoglycem).

Ona o le lamatiaga o le hypoglycemia, o le Diabeton MV e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻataʻitaʻiga ma fualaau oona: vailaʻau hypoglycemic (acarbose, insulin, thiazolidinediones, metformin, dipeptidyl peptidase-4 inhibitors), fluconazole, suauu peta-adrenergic blocking agents, sulfonamides, angiotensidinerprein, caprynoleptinperin, caprenin anti-inflammatory drugs, histamine H blockers2talini, inhibitors monoamine oxidase.

O le aʻafiaga o le gliclazide e faʻavaivaia ai le danazol (o lenei tuufaatasiga e le fautuaina), chlorpromazine, glucocorticosteroids i le taimi lava e tasi ma tetracosactide ma beta2-aʻoga faʻapitoa. O nei fualaau oona e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma i lalo o le faʻagasologa o le puleaina.

Gliclazide e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o siama.

O analogues o le Diabeton MV o Gliclazide MV, Gliclazide-AKOS, Gliclazide Canon, Gliclazide MV Pharmstandard, Golda MV, Glidiabide, Gliklada, Diabetalong, Glidiab MV, Diabefarm, Glyclazid-SZ, Diabinax, Diabefarm MV, ma isi.

Faʻamatalaga e uiga i le Diabeton MV

O tagata maʻi latou te tuʻuina atu ni iloiloga lelei e uiga i le Diabeton MV. O se fualaau lelei lea e aoga ai fualaau e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le toto suka. O le Gliclazide e seasea mafua ai ona afaina ai le tino ma isi aafiaga. E faigofie ona ave fualaau, talu ai ua fuafuaina le fua faatatau i aso taitasi mo le tasi fualaau. Togafitiga ma le Diabeton MV o se tulaga agavaa mo togafitiga insulin.

Faʻatauga o fualaau faasaina, e tusa ai ma gasegase: o le manaʻomia mo le faʻaauau pea ona faʻaaogaina, e le mafai ona tuʻuina atu i tamaiti, o le lamatiaga o le hypoglycemia, taugata, tali a le tagata lava ia i gliclazide.

Tuua Lau Faamatalaga