E faʻapefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina Saroten?

3- (10,11-dihydro-5H-dibenzoa, i faalēaogā-5-ylidene) -N, N- dimethylpropane-1-amine hydrochloride

Faiga o foliga:

faaumiumi gaioiga gaioiga.

Gaioiga galue - Amitriptyline hydrochloride 56.55 mg (e tusa ma le 50 mg o le amitriptyline).

Tagata faʻatau - mea e maua ai le sugar 123.074 mg, o le suauu 0.123 mg, shellac (non-waxed shellac) 8.480-14.140 mg, talima 16.016-29.610 mg, povidone 0.724-1.086 mg.

Faʻavaeina o se paʻu gaogao - gelatin 65.0 mg, uila uʻamea mūmū mūmū (E 172) 0.98 mg, dioxide (E 171) 0.33 mg.

mamafa, gelatin capsules, opaque, tino ma le ufiufi mumu-lanu enaena. Taunuuga Numera 2.

Faʻamaumauga o le Capsule - pellets mai le paepae paepae i le samasama.

Fale faʻamaloilo

Amitriptyline o se tigyclic antidepressant. Amitriptyline o se amine maualuga, o loʻo i ai le totonugalemu o faʻatoʻilalo tricyclic, talu ai e tusa lava pe tutusa le malosi i vivo o se inhibitors o le faʻaaogaina o le serotonin ma le norepinephrine e le gata o le nerve endings. O le metabolite matua o le nortriptyline o le tuufaatasiga o se inhibitor malosi o le norepinephrine, ae na poloka ai foi le alualu i luma o le serotonin. Amitriptyline o loʻo iai malosi malosi faʻamalosi, antihistaminergic ma satu ma faʻamalosia ai aʻafiaga o catecholamines.

Faʻailogaina o le mata o le mata o le moe (BDG) o se faailoga o le faʻaaogaina o le antidepressant. Tricyclic antidepressants, faʻapea foi ma le serotonin filifilia ma le MAOI faʻaleleia le inisinia, faʻaitiitia le vaega o le BDH ma faʻaleleia atili le gasolo malie o le moe.

Amitriptyline e faʻapupulaina ai le maualuga o le faʻalauiloaina o lagona.

Ona o lona aʻafia, o le amitriptyline e taua tele i le togafitiga o le atuatuvale, faatasi ai ma popolega, le mautonu, atuatuvale ma le le fiafia i le moe.

Ole aʻafiaga o le fualaau faasaina e le fesootaʻi ma le antidepressant, talu ai o le mea na tupu muamua na tupu nai lo soo se suiga o le mafaufau, ma e mafua mai i le maualalo o se fua laʻititi nai lo le mea e manaʻomia ina ia mautinoa ai suiga o le mafaufau.

E mafai ona lelei le togafitiga o le aoauli.

Tuʻu O le faʻafofogaina o le vailaau faʻamalosi i totonu o fualaau e fuafua ai le ausia o le maualuga maualuga i le serum toto pe a ma le 4:00 (t max = 3.89 ± 1.87 itula, laugatasia 1.03-7.98 itula). I le maeʻa ai o le 50 mg, o le averesi o le C max = 30.95 ± 9.61 ng / ml, range 10.85-45.70 ng / ml (111.57 ± 34.64 nmol / L, laina 39.06-164, 52 nmol / L). O le fua o le bioavailability o le 53% (F abs = 0.527 ± 0.123, laina 0.219-0.756). Tufatufaina. O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 95%. Amitriptyline ma lona metabolite autu - nortriptyline - ulu i totonu o le pa puipui. Metabolism. Amitriptyline metabolism e tupu tele i le demethylation (CYP2C19, CYP3A) ma le hydroxylation (CYP2D6), sosoo ai ma le faʻatasi ma le glucuronic acid. E le gata i lea, o le metabolism o loʻo faʻaalia i le faʻavaeina o le polymorphism genetically. O le metabolite galue autu o le nortriptyline amine lona lua. O le Nortriptyline o se tagata e sili ona malosi o le inhibitor o le norepinephrine nai lo le serotonin, ae o le amitriptyline o le a faʻalavelaveina ai le faʻaaogaina o le neurotransmitters. O isi metabolites (cis ma le trans-10-hydroxyamitriptyline, faapea foi le cis ma le trans-10-hydroxyinortriptyline) o loo faamatalaina i se talaaga e tutusa lelei ma le nortriptyline, faatasi ai ma se tulaga sili ona maualalo. Demethylnortriptyline ma le amitriptyline-N-oxide o loo i ai i le plasma o toto i na o ni vaega laiti, ma o le mea mulimuli e le atoa le galue.

O le faʻaaogaina e mafua mai i le urine. O le gaioiga o le amitriptyline e le suia e fatugaʻo e gaogao (pe tusa ma le 2%).

I tina e fafaga pepe, amitriptyline ma le nortriptyline e pasi i le susu susu i ni aofaiga laiti. O le fua faatatau o le maualuga o le suāsusu ma le toto i totonu o fafine e 1: 2. O le fua faʻatatau o le aso (amitriptyline + nortriptyline) e tuʻuina atu i le pepe e tusa ma le 2% o le dose o le amitriptyline a le tina, e faatatau i le mamafa o le pepe (in mg / kg).

O le tele o plasma levels o le amitriptyline ma le nortriptyline ua ausia i le tele o tagata gasegase ile 1 vaiaso. I lenei setete, o le maualuga o le plasma toto i le aso e tutusa ma le amitriptyline ma le nortriptyline pe a togafitia i mea masani 3 taimi i le aso.

O gasegase matutua e umi atu le afa o le soifua ona o le malosi o le metabolism.

O le afaina i le ate o se tulaga faigata e mafai ona faʻatapulaaina ai le gasegase o le hepatic, lea e oʻo atu ai i se maualuga maualuga o le vailaʻau i le plasma toto.

O le faaletonu o Renal e le aʻafia ai kineta o le fualaau faasaina.

Polymorphism. O le metabolism o le fualaau faasaina e faalagolago i le polymorphic genetic (isoenzymes CYP2D6 ma CYP2C19). Pharmacokinetic / pharmacodynamic relationship. O le plasma mo togafitiga faʻafitauli mo le faʻalavelave faʻafitauli o le 100-250 ng / ml (≈370-925 nmol / l) (faatasi ai ma le amitriptyline ma le nortriptyline).

Tele le atuatuvale, aemaise lava i uiga masani o le atuatuvale, le mautonu, ma le le fiafia i le moe.

Tulaga faʻavaivai i tagata gasegase e maua i le schizophrenia faʻatasi ai ma antipsychotics e puipuia ai le faʻavavevaveina o le gaioiga ma le mania pagatia.

Faʻailoga tiga faʻafuaseʻi.

Nocturnal enuresis i le toesea o togafitiga faʻapitoa.

Contraindications

Vaʻaia le eletise i le amitriptyline poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau.

Talu ai nei na afaina ai i le myocardial infarction. Soo se ituaiga o poloka poʻo le faʻasolosolo o le fatu, e le gata foi i le gasegase o le coronary.

O togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o le MAOI (MAO inhibitors) ua faʻasoleina (tagai i le Vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

O le faʻatulagaina tutusa o le amitriptyline ma le MAOI e mafua ai le atinaʻeina o le serotonin syndrome (o se tuufaatasiga o faʻamaoniga, e ono aofia ai le faʻanoanoa popole, fenumiai, tetete, myoclonus ma le hyperthermia).

Togafitiga ma le amitriptyline e mafai ona amata i le 14 aso talu ona taofi le faʻaogaina o MAOI e le o ni faʻatauvaga, ma le itiiti ifo i le tasi le aso talu ona faʻamavaeina le vailaau faʻasaina o le moclobemide ma selegiline.

Togafitiga ma le faʻaaogaina o le MAOI e mafai ona amata i le 14 aso talu ona tuʻu le amitriptyline.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

MAO inhibitors (e le filifilia, ma filifilia A moclobemide ma B selegiline) - o le aʻafiaga o le "serotonin syndrome" (vaai i le vaega "Contraindination").

Sympathomimetics: amitriptyline e mafai ona faʻaleleia ai aʻafiaga cardiovascular o le adrenaline, ephedrine, isoprenaline, norepinephrine, phenylephrine ma phenylpropanolamine.

O le mea e mafai ona faʻalavelave ai faʻataʻitaʻiga: E mafai ona faʻalavelave faʻatoʻilalo faʻasalaga tricyclic i aʻafiaga o le guanethidine, betanidine, reserpine, clonidine, ma le methyldopa.

Anticholinergics: tricyclic antidepressants ua mafai ona faʻaleleia aʻafiaga o na vailaʻau e fesootaʻi ma mata, ogatotonu o le tino, intestines ma le vevela, o le faʻaogaina tutusa o ia mea mo le faateleina o le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le intestinal paralytic, e tatau ona alofia le hyperpyrexia.

O vailaʻau e mafua ai le faalauteleina o le vaitaimi ole QT o electrocardiograms, e aofia ai vailaau oona (quinidine), antihistamines (astemisole ma terfenadine), o nisi antipsychotic (aemaise le pimozide ma le sertindole), cisapride, halofantrine ma sotalol e ono faateleina le ono mafai ona maua i le ventricular arrhythmias i le tulaga o faʻatasi ai ma tricyclic antidepressants.

O sui a le Antifungal, e pei o le fluconazole ma le terbinafine, e faateleina ai le mamafa o tricyclic antidepressants i le toto toto ma le mamafa o le vevesi o mea matautia. E i ai tulaga o le faalumaina ma le faanatinati e pei o le tosoina o faailoga.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa

CNS depressants: amitriptyline e mafai ona faʻaleleia ai aʻafiaga o le ava malosi, gasegase, ma isi faʻalavelave faʻalavelave o le tino.

Le aʻafiaga o isi fualaau oona i luga o vailaau mo togafitiga o faʻataʻitaʻiga faʻasalaga tricyclic

O tricyclic antidepressants, e aofia ai le amitriptyline, e gaosia i le ate cytochrome P450 isoenzyme CYP2D6. O le CYP2D6 o loʻo faʻaalia i le polymorphism i le faitau aofaʻi ma o lana gaoioiga e mafai ona taofiofia e le tele o psychotropic faapea foi ma isi fualaau faasaina, e pei o antipsychotics, inhibitors o le rerotake sei vagana ai le citalopram (o se inhibitor o le isoenzyme tino vaivai lava), siaki β-adrenergic, faapea foi ma fualaau o le antiarrhythmic . O le isoenzymes CYP2C19 ma le CYP3A e aʻafia foi i le metabolism o le amitriptyline.

Faʻafeiloaʻiga, e pei o isi faʻamafanafanaga o le enzyme, rifampicin ma le carbamazepine, e mafai ona faateleina le gasegase ma mafua ai ona faaitiitia le mea e maua mai i tricyclic antidepressants i le plasma toto ma le faaitiitia o le aafiaga o le antidepressant.

Cimetidine ma le methylphenidate, faʻapena foi ma sauniuniga o le faʻalaʻau o le calcium, faʻateleina le maualuga o mea faʻasoa i le plasma toto ma le aʻafiaga tutusa.

O tricyclic antidepressants ma antipsychotics e felagolagomaʻi le tasi ma le isi i le metabolism, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faoa faamalosi ma le foliga mai o le faoa faamalosi.

O sui o le Antifungal e pei o le fluconazole ma le terbinafine na faateleina le maualuga o le satum levels o le amitriptyline ma le nortriptyline. I le i ai o le ethanol, o faʻataunuʻu o le plasma free o le amitriptyline ma le maualuga o le nortriptyline na faʻatupulaʻia.

Talosaga faʻaoga

Amitriptyline e le tatau ona faʻasinoina faʻatasi ma le faʻamaonia o le MAO (silasila i Vaega "Contraindications" ma le "Fegalegaleaiga ma isi vailaʻau ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

I le faʻaaogaina o mea maualuga o le fualaau faasaina, o le ono mafai ona atiaʻe le fatu o le atuatuvalega ma le ogaoga o le faʻasalalauga. O le atinaʻeina o ia tulaga e mafai foi ma le faʻaaogaina o vailaau masani i tagata mamaʻi o loʻo i ai fatu faʻamaʻi.

Amitriptyline e tatau ona faʻasalalau ma le faʻamautinoa i tagata gasegase e faʻalavelave faʻamalosi, taofiofia urinary, hypertrophy prostatic, hyperthyroidism, i le i ai o faʻamaʻi pipisi, ma le ate poʻo le maʻi fatu cardiovascular.

O le atuatuvale e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave faateleina o le ola. O se faʻafitauli faapena e mafai ona iai seʻiloga ua oʻo i ai se faamagaloga mausali ma tulaʻi mai i luga ole taimi ao faagasolo togafitiga. Talu ai ona o le faaleleia e le mafai ona tupu i nai vaiaso muamua o togafitiga poʻo le umi, e tatau ona mataʻituina lelei tagata mamaʻi seia oʻo ina faʻaleleia. Mai le masani o le falemaʻi, ua iloa ai o le lamatiaga o le pule i le ola atonu e ono faateleina i le amataga o le toe faʻaleleia. O tagata maʻi e iai se talaʻaga o mea faʻapitoa faʻasolosolo poo se taua tele o mafaufauga faʻasolosolo aʻo leʻi togafitiga ua iloa e sili atu le lamatia o le ola pe taumafai e pule i le ola, ma e tatau ona maua le mataituina lelei i togafitiga. O se faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega a le falebo e faʻatonutonu ai le falebo i faʻamaʻi matutua ma faʻafitauli o le mafaufau na faʻaalia ai le tele o aʻafiaga o amioga suicidal pe a faʻatusatusa i le placebo i tagata mamaʻi i lalo ifo o le 25 tausaga le matua.

E tatau ona taulaʻi faapitoa pe a faatonuina le amitriptyline i tagata gasegase i le hyperthyroidism poʻo i latou o loʻo faia sauniuniga o le hormone, talu ai o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le loto cardiac e mafai.

O gasegase matua e sili atu ona faigofie i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga i le taimi o togafitiga ma le amitriptyline.

I maʻi gasegase mai le faaletonu o le manic-depressive, o le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le manic phase e mafai, mai lava i le amataga o le taimi faʻalelei o le maʻi o le maʻi, o le amitriptyline togafitiga e tatau ona faamutaina.

Pe a faʻaaoga le amitriptyline mo le vaega faʻavaivai o le schizophrenia, o le faateleina o faʻamaʻi o le mafaufau e mafai. Amitriptyline e tatau ona faʻatulagaina faʻatasi ma antipsychotics.

I tagata gasegase ma se tulaga e le masani ai o le loloto papaʻu ma le vaapiapi o le potu pito i luma o le mata, o osofaiga a le glaucoma mataga ona o le faateʻaina o le tamaititi atonu o le a ita.

O le faʻaaogaina o mea faʻasolosolo i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina / tri-tetracyclic e mafai ona faʻaititia ai le aʻafiaga o le faʻasolosolo ma le vavalalata. Afai e mafai, taofi le faʻaaogaina o le amitriptyline i ni nai aso aʻo leʻi taoto. Afai o le taotoga faʻafuaseʻi e le mafai ona faʻalavelave, o le logoina o le tagata suʻesuʻe e uiga i togafitiga amitriptyline e faʻatagaina.

E pei foi o isi fualaau oona, o le amitriptyline e mafai ona suia le lagona o le tino i le inisalini ma le kulukose, lea e manaomia ai le faasaʻoina o le togafitiga antidiabetic i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o se maʻi tiga, e mafai ona faaalia i suiga o le kulukose i le tino o le tagata maʻi.

O mataupu o le hyperpyrexia faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasalaga ua lipotia i le mataupu o le tofiga i le taimi lava e tasi faatasi ai ma vailaʻau faʻamalosi poʻo antipsychotic, aemaise i le vevela o le tau.

O le faamutaina o le togafitiga pe a uma le togafitiga faaumiumi e mafai ona mafua ai le aveeseina o faailoga i foliga o le ulu tiga, malaise, le mautonu ma le le fiafia.

Amitriptyline e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata mamai o loʻo ave SSRIs.

Tagata faʻatau: otaota o fualaau faasaina e iai le lactose monohydrate. O tagata mamaʻi e le maua se faʻalavelave faʻaleagaina i le foliga o le galactose, lacase deficiency poʻo le malabsorption ole glucose-galactose e le tatau ona ave lenei vailaʻau.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Amitriptyline e le tatau ona faʻatulagaina i le taimi o le maitaga, seivagana ua le sili atu le manuia o le tagata gasegase i le tulaga lamatia o le pepe. O le faʻafoega o mea maualuga o le faʻamalosi o le antidpress i le tolu tausaga tolu o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli faʻaleaganuʻu i tamaiti laiti. I pepe faatoa fananau mai, e tusa ai ma lipoti, e na o mataupu o le fiamoe na faatuina ona o se taunuuga o le amitriptyline ma le taofia o le urinary ona o le aafia i le nortriptyline (o le amitriptyline metabolite), pe afai o le fualaau faasaina ua faatonuina i tamaitai maitaga ae lei fananau mai.

O le fualaau faasaina e alu i le susu o susu i ni mea maualalo, ma o lona aafiaga i luga o le pepe pe a le mafai ona faia togafitiga togafitiga. O le tui na maua e le tamaititi e tusa ma le 2% o le fua o le tina, e tusa ma le mamafa o le tama (i mg / kg). Afai e talafeagai le aoga, o le susu e mafai ona faaauau i le taimi o le togafitiga o le amitriptyline, ae o le siakiina ole pepe ua fautuaina, aemaise i le 4 vaiaso talu ona fanau.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Paʻu (aemaise lava ma le atuatuvale, le mautonu, ma le faʻalavelave moe, e aofia aii le taimi o le fanau laiti, e le afaina, faʻamalosi, faʻamaʻi, neurotic, fualaau faʻasaina, faʻamaʻi faʻamaʻi meaʻai, faʻamaʻaloina o le ava), mafaufauga o le mafaufau, lagona le mautonu, faaletonu o amioga (gaioiga ma le mafaufau), nocturnal enuresis (sei vagana ai maʻi ua i ai le mafaufau) bulimia nervosa, faʻasologa o tiga tiga faʻafuaseʻi (faʻamaʻi tigaina i maʻi o le kanesa, migraine, faʻamaʻi rūmati, tiga faʻapitoa i foliga, posthelpetic neuralgia, neuropathy post-traumatic ia, diabetic poʻo isi meaʻai neuropathy), maʻi tiga, migraine (puipuiga), maʻi o le tino o le manava ma duodenum.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Totonu, e aunoa ma le mumu, vave loa ona 'aʻai (faʻaitiitia le afaina o le mucosa gastric). O le fua muamua mo tagata matutua e 25-50 mg i le po, ona faʻateleina lea o le dose i le 5-6 aso i le 150-200 mg / aso ile 3 tooto (o le vaega pito i sili o le tui e ave i le po). Afai e leai se faʻaleleia atili i totonu o le 2 vaiaso, e faʻaopopoina le fua ole aso i le 300 mg. Afai o le a mou atu faailoga o le atuatuvale, o le a faaitiitia le toto ile 50-100 mg / aso ma faaauau le togafitiga mo le itiiti ifo ma le 3 masina. I le matua, ma le agamalu, o le fua ole 30-100 mg / aso (i le po) ua faatonuina, pe a maeʻa le togafitiga, latou te fesuiaʻi i le pito i lalo ifo ole 25-50 mg / aso.

Intramuscularly poʻo iv (faʻaaoga lemu) i se fualaau o le 20-40 mg 4 taimi i le aso, faasolosolo malie ona suia e ala i le 'aiina. O le umi o togafitiga e le silia le 6-8 masina.

I le atcturnal enuresis i tamaiti 6-10 tausaga - 10-20 mg / aso i le po, 11-16 tausaga - 25-50 mg / aso.

Tamaiti e avea o se faʻamaʻi pipisi: mai le 6 i le 12 tausaga - 10-30 mg poʻo le 1-5 mg / kg / aso i le vaega, i le talavou - 10 mg 3 taimi i le aso (pe'ā tatau, e oʻo atu i le 100 mg / aso).

Mo le puipuia o le migraine, faatasi ai ma tiga masani o le natura o le neurogenic (e aofia ai le ulu ile uluulu) - mai le 12.5-25 i le 100 mg / aso (o le maualuga o le taumafaina i le po).

Faʻataʻitaʻiga

Vavelapala (tricyclic antidepressant). E i ai foi ni mea faʻapitoa (ogatotonu), o le H2-histamine-blocking ma le antiserotonin, e fesoasoani e faʻaumatia ai le po e le toe faʻamalosi ma faʻaitiitia le manaʻo.

O loʻo i ai sona aʻafiaga loloto ma aʻafiaga tutotonu, ona o le maualuga o le mafutaga mo m-cholinergic responsors, o le malosi malosi o aʻafiaga e fesootaʻi ma le mafutaga mo le H1-histamine, ma le faʻaaogaina o le alafaʻelika. O loʻo i ai meatotino o vailaʻau faʻamaʻi-oona o le vaega lua Ia, e pei o le quinidine i vailaau togafitiga, faʻagesegese le faʻasaina o le ventricular (i le tulaga o le maualuga, e mafai ona mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa).

O le faiga o le antidepressant gaoioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le norepinephrine i synapses ma / poʻo le serotonin i le ogatotonu o le tino (o se faʻaitiitia o le toe faʻaaogaina). O le faaputuputuina o nei neurotransmitters e tulaʻi mai ona o le puipuia o le toe faʻaaogaina e le membranes o le neoronic neurons. Faʻatasi ma le faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina, e faʻaitiitia ai le gaioiga o gaioiga peta-adreneric ma serotonin i totonu o le faiʻai, faʻafaigofieina le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma le serotonerics, ma toe faʻafoisia le paleni o nei faiga, lea e faʻalavelaveina i totonu o setete. I tulaga atuatuvale-depressive states, e faʻaitiitia ai le popole, faʻavevesi ma faʻalavelave faʻavaivai.

O le faiga o le antiulcer gaoioiga e mafua mai i le mafai ona poloka poloka o le H2-histamine i totonu ole potu ole tino o le manava, faapea foi le maua o le malosi ma le m-anticholinergic (i le tulaga o le maʻi o le manava ma le ulutala duodenal, e faaitiitia ai le tiga, ma faatelevave ai le faamaloloina o maʻi).

O le aoga i le taimi o le gasegase e foliga mai e mafua mai i le malosi o le tino, e mafua ai le faateleina o le gafatia o le vevela e faʻalautele ai, faʻaosofia ai le peta-adrenergic stimulus, le gaioiga o agonist alpha-adrenergic, faatasi ai ma le faateleina o le leo sphincter, ma se pitonuu tutotonu o le serotonin.

O loʻo i ai se aʻafiaga faʻapitoa o le mafaufau, lea e talitonu e mafua ona o suiga i le faʻasalaga o monoamines i le ogatotonu o le tino, aemaise lava le serotonin, ma le aafiaga i luga o le tino o opioid system.

E le manino le faiga o gaioiga mo le foimia nervosa (atonu e tutusa ma lena mo le atuatuvale). O le tulaga manino o le fualaau faasaina i le masima i tagata mamaʻi e aunoa ma le atuatuvale ma i lona faatasi ai ua faaalia, ae o le faaitiitia o le masima e mafai ona matauina e aunoa ma se faavaivaia o le atuatuvale lava ia.

Aʻo faʻataʻitaʻiina le faʻamaʻi pipisi, e faʻaitiitia ai le toto ma le vevela o le tino. E le taofia le MAO.

O le aʻafiaga o le antidepressant e atiina ae i totonu o le 2-3 vaiaso talu ona amata le faʻaaoga.

Faʻaiʻuga

Aafiaga a Anticholinergic: faʻalavelave le vaʻaia, faʻaogaina o mea e nofo ai, maualuluga, faʻatupulaia le mamafa o le tino (na o tagata taitoatasi e iai le vavalo faʻaanatura faʻapitoa - o se vaega vaapiapi o le potu pito i luma), tachycardia, gutu malulu, le mautonu, delirium po o hallucinations, constipation, faʻalavelave o le intestinal paralytic, faigata urinating faaitiitia le afu.

Mai le faʻaogaina o le tino: moe, asthenia, faʻanoanoa, atuatuvale, faʻaleagaina, faʻailoga (aemaise lava i tagata matutua ma gasegase e maua ai le maʻi o Parkinson), atuatuvalega, osofaʻiga, popolega i luga ole masini, tulaga faʻaletagata, tulaga faʻapitoa, faʻasauāga, faʻaleagaina le mafaufau, , faateleina le atuatuvale, faaitiitia le gafatia e taulai atu, tigā, "miti", miti, asthenia, faatoagaina o faailoga o le mafaufau, maʻi tigaina, myoclonus, dysarthria, tremendous Perosi maso, aemaise lava le lima, lima, ulu ma gagana, neuropathy peripheral (paresthesia), myasthenia gravis, myoclonus, ataxia, syndrome extrapyramidal, saoasaoa ma intensification o faoa ai, e suia EEG.

Mai i le CCC: tachycardia, palpitations, dizziness, hypotension faʻamuamua, suiga a le ECG (le ST faʻavasega poʻo le T) i tagata mamaʻi e aunoa ma le fatu fatu, arrhythmia, gasegase o le toto (faʻaitiitia pe faateleina le toto), faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa (faʻalauteleina o le faʻalavelave QRS, suiga i le PQ vaitaimi, poloka o vae o le fusi o Ana).

Mai i le fualaau oona: o le gasea, e seasea lava o le hepatitis (e aofia ai le gase o le ate ma le cholestatic jaundice), nutimomoia, vomiting, gastralgia, faateleina le manava ma le mamafa o le tino po o le faaitiitia o le manava ma le mamafa o le tino, stomatitis, suiga o le mana, manava, faapogisaina o le laulaufaiva.

Mai le endocrine system: o le faateleina o le tele (edema) o fualaʻau, gynecomastia, o le faateleina o le tele o le mammary gland, galactorrhea, o le faaitiitia po o le faateleina i le libido, o le faaitiitia o le malosi, hypo- or hyperglycemia, hyponatremia (o le faaitiitia o le gaosiga o le vasopressin), le le atoatoa o le puleaina o le ADH.

Mai itū o le hemopoietic: agranulocytosis, leukopenia, thrombocytopenia, purpura, eosinophilia.

Tali atu i le Allergic: o le paʻu o le paʻu, o le paʻu o le paʻu, urticaria, ata o le tino, fulafula o mata ma laulaufaiva.

Isi: afaina o lauulu, tinisitus, edema, hyperpyrexia, fulafula fulafula oona, taofiga o le urinary, pollakiuria, hypoproteinemia.

O le toe faʻaaogaina o faʻamaʻi: faʻafefe faʻafuaseʻi pe a uma le togafitiga umi - o le gasea, vomiting, manava, maʻi vevela, malaise, faʻalavelave moe, miti le masani, osofaʻiga faʻafuaseʻi, ma le faʻagasologa faʻaletonu pe a uma le togafitiga umi - faʻaleagaina, atuatuvale popole, popolega moe, miti le masani ai.

O le fesoʻotaʻiga ma le faʻamalositisi e leʻi faavaeina: lupus-like syndrome (faʻavavega o felauaiga, foliga mai o vailaʻau faʻamaina ma le mea e sili ona lelei), o le gase function function, ageusia.

Faʻaalia i le lotoifale i le iv pulega: thrombophlebitis, lymphangitis, lagona mumū, faʻafitauli o le paʻu o le tino. Faailoga Mai i le itu o togafiti tutotonu: o le moe, o le valea, o le coma, ataxia, hallucinations, popole, psychomotor agitation, faaitiitia le gafatia e taulai atu, le mautonu, fenumiai, dysarthria, hyperreflexia, malosi o musika, choreoathetosis, syndrome syndrome.

Mai le CCC: faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia, arrhythmia, faʻalavelave faʻapipiʻi, fetuunaiga ole ECG (aemaise le QRS), faʻalavelave, fatu le fatu, faʻaalia o le tricyclic antidepressant inu, faateʻa, fatu le fatu i mea e le masani ai.

Isi: faʻanoanoa o le manava o le tino, le manava o le manava, cyanosis, vomiting, hyperthermia, mydriasis, faʻateleina le pala, oliguria poʻo le malosi.

Faailoga e afua mai i le 4 itula i le maea ai o le maualuga, ausia le maualuga pe a uma le 24 itula ma le 4-6 aso mulimuli. Afai o masalosalo e masalomia, aemaise i tamaiti, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi.

Togafitiga: faʻatasi ai ma le faʻafofogaina o le manava: gastric washings, faʻataʻitaʻiga o le manala o le malala, faʻaalia ma le lagolagoina, togafitiga faʻaleagaina (faʻaitiitia o le toto maualuga, arrhythmias, coma, puʻeina o loʻuoclonic) - puleaina o inhibitors o le cholineterase (e le fautuaina le physostigmine ona o le faateleina o le lamatiaga o le faoa faamalosi. ), tausia o le toto ma le vai-electrolyte paleni. O pule o galuega a CCC (e aofia ai le ECG) mo le 5 aso o loʻo faʻaalia (toe faʻafoʻi e mafai ona tupu i totonu o le 48 itula poʻo le mulimuli ane), faʻamalositino togafitiga, faʻamalosi masini, ma isi auala e toe faʻaleleia ai. O le siama ma le faamalosi faamalosi e le aoga.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e manaʻomia le puleaina o le toto (i tagata e maualalo le toto pe a le toto) e tatau ona faʻaitiitia le toto toto (i nisi tulaga, e mafai ai e le agranulocytosis ona atinaʻe, ma o lea e fautuaina ai e mataʻituina le ata toto, aemaise lava faʻalauteleina le vevela o le tino, o le atinaʻeina o fomaʻi pei o faʻamaʻi ma tiga tiga), faatasi ai ma le faaumiumi togafitiga - pulea o galuega a le CVS ma le ate. I tagata matutua ma tagata gasegase i faʻamaʻi CCC, pulea le fatu, toto toto, ECG ua faʻaalia. Ole suiga o le T, e le mafai ona faʻaalia i le ECG (faʻaleleiina o le T, le faʻavaivai o le vaega S-T, faʻalauteleina o le QRS complex).

Faʻaaogaina matuaeral e naʻo totonu o le falemaʻi, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma le moega e malolo i aso muamua o togafitiga.

E manaʻomia le faʻaeteete pe a oʻo atu i se tulaga tuusao mai se tulaga pepelo poʻo le nofo ai.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona le aofia ai le ethanol.

Auai i le sili atu i le 14 aso pe a uma le tolopoina o tagata inhibitors MAO, amata i nai tootoo.

Faʻaiʻu faʻafuaseʻi le pulega pe a uma le togafitiga umi, o le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome e mafai.

Amitriptyline i doses e sili atu i le 150 mg / aso e faaitiitia ai le tulaga o le faʻamalosia (o le aʻafiaga o faʻataʻi faʻamalosi i tagata mamai, ma le i ai o isi mea e mafua ai le faʻalavelave faʻaleagaina, mo se faʻataʻitaʻiga, faaleagaina le faiʻai o soʻo se mataupu, aʻo tatau ona faʻaaogaina antipsychotic drugs (antipsychotics) i le taimi o le teena o le ethanol poʻo le tolopoina o vailaau faʻasaina ma mea faʻamalosia, e pei o benzodiazepines).

O le atuatuvale tele e faʻaalia i se lamatiaga o gaioidal actions, lea e mafai ona faʻasolo seia oʻo ina maua se faʻamagaloga taua. I lenei itu, i le amataga o togafitiga, o se tuufaatasiga ma fualaau faasaina mai le benzodiazepine vaega po o antipsychotic fualaau faasaina ma le mataituina o le vaavaaiga faafomai (faatonuina o sooupu faatuatuaina e teuina ma tuuina atu vailaau) e mafai ona faailoa.

I tagata gasegase i le afaina o le afaina o le cyclic, i le vaitau o le taimi o le atuatuvalega, e mafai ona tupu i luga o togafitiga ole togafitiga poʻo le faʻaogaina o togafitiga (faʻaitiitia o fualaau poʻo le faʻamavaeina o fualaau faasaina ma faʻamaonia togafitiga antipsychotic). A maeʻa ona taofia nei tulaga, pe a iai ni faʻamatalaga, e mafai ona toe faʻafoʻi togafitiga i togi maualalo.

Ona o gasegase o le cardiotoxic, o le lapataiga e manaʻomia pe a togafitia lau maʻi o le thyrotoxicosis poʻo tagata mamaʻi e maua ai sauniuniga o le hormone thyroid.

I le faʻatasi ai ma le electroconvulsive therapy, e naʻo le togafitiga faʻapitoa e togafitigaina ai.

I faʻamaʻi faʻamaʻi ma tagata matutua, e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o fualaau faasaina, aemaise lava i le po (pe a uma le faʻamalolo, ona mou atu lea i totonu o nai aso).

E mafai ona faʻalavelaveina le tui o le intestinal, aemaise lava i tagata gasegase e maua ai le malosi masani, matutua poʻo tagata mamai o loʻo faʻamalosia e matau le moe.

A o leʻi taitaia le faʻalapotopotoga lautele poʻo le faʻaleagaina i le lotoifale, e tatau ona lapataiina se tagata e faʻafesaʻi maʻi e faapea o le tagata maʻi o loʻo ave le amitriptyline.

Ona o le gaioiga faʻapitoa, o le faʻaitiitia o le lapataiga ma le faʻatupulaia o le aiga i le aofaiga o le siaki i le tuufaatasiga o le loimata o le loimata e mafai, lea e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le epithelium o le tino i tagata maʻi e faʻaaoga ai tioata faafesootai.

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le siʻitia o le aʻafiaga o nifo nifo. O le manaʻoga mo riboflavin e mafai ona faʻateleina.

O se suesuega o le toe gaosia o manu na faaalia ai se aafiaga leaga i le fetus, ma o le a lava le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i fafine maʻitaga e leʻi faia. I fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau pe afai o le faʻamoemoe mo le tina e sili atu nai lo le lamatiaga o le fetus.

E ulu i le susu o susu ma e ono mafua ai le moe i pepe.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le "withdrawal" syndrome i pepe faatoa fananau mai (faʻaalia e ala i le manava, le moe, le tootoo o le intestinal, faateleina le le mautonu o le le mautonu, mafaufauga poo le maualuga, malosi poʻo le spastic phenomena), o le amitriptyline o le a faʻagasolo malieina i le itiiti ifo ma le 7 vaiaso aʻo lumanaʻi le fanau mai.

O tamaiti e sili atu ona nofouta ile gasegase ogaoga, lea e tatau ona manatu e matautia ma mafai ona afaina ia i latou.

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Ma le faʻaeteete

Faʻafitauli faʻafefete, taofia o le urinary, hyperplasia prostatic, o le ate poʻo le maʻi fatu cardiovascular, hyperroids o le thyroid gland, symptoms paranoid, afaina afaina o le bipolar (ina ua maeʻa le lafoaʻi), maualuga le intraocular (i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se predisposition taumatau - o se vaiti vaapiapi

potu faʻapitoa), faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻasalaga o le hematopoiesis o le ponaivi, faʻasalaga o le vevela, faʻamala o le paʻu, faʻaitiitia le gaioiga o le gastrointestinal tract (faʻafitauli o le paralytic ileus), pulega faʻapitoa faatasi ma le filifilia o le lerotain rerotake (SSRIs), matua, maʻitaga.

Tosiga ma le pulega

Pe a ave ni capsules Saroten Retard, e fautuaina e inu i le vai. E ui i lea, e mafai ona tatalaina ia capsules, ma o latou mea (pellets) e mafai ona tautala faʻatasi ma le vai. E le tatau ona ulaina pulu.

Faʻafitauli faigata. Tulaga faʻavaivai i le vhizophrenia. E faʻataʻitaʻiina i le aso 3-4 itula aʻo leʻi momoe.

Togafitiga ma le Saroten Retard e tatau ona amata i le 50 mg capsule i le afiafi. Afai e tatau ai, a maeʻa le vaiaso e mafai ona faasolosolo malie le faasolosolo i aso taitasi i le 2 - 3 capsules i le afiafi (100-150 mg). A maeʻaeʻa le faʻaleleia lelei, e mafai ona faʻaitiitia le fua o aso taitasi i le pito sili ona lelei, e masani lava e oʻo i le 1-2 capsules (50-100 mg / aso).

O le aʻafiaga o le antidepressant e masani lava ona atiaʻe pe a maeʻa le 2 i le 4 vaiaso.O le togafitiga mo le atuatuvale o se faailoga lea, o le mea lea, ua fautuaina e faʻaauau le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, e aofia ai Saroten Retard, pe a maeʻa ona maua se faʻamaoniga mo se taimi talafeagai - e oʻo atu i le 6 masina ina ia aloese mai le toe faʻafoʻi. I tagata gasegase ma le faʻavaivai faifaipea (le faʻaogaina), o le pule umi o le Saroten Retard e mafai ona manaʻomia, e oʻo atu i ni nai tausaga, i ni togafitiga tausiga e maua ai le faʻaaogaina o le toe faʻafoʻi.

Tagata gasegase matutua (silia ma le 65 tausaga le matutua) Muamua 50 mg capsule i le afiafi.

Faʻaitiitia le gaioiga galue

Amitriptyline e mafai ona faʻataʻitaʻiina i faʻasologa masani mo tagata mamaʻi e leai se faaletonu.

Faʻaitiitia le galuega ole ate

E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase i le gaioiga o le ate, o le serum amitriptyline concentration e tatau ona mataituina pe a mafai.

I le faamutaina o le togafitiga, ua fautuaina le aveeseina o fualaau faasaina ina ia faatinoina i le faasolosolo malie lava i le tele o vaiaso ina ia aloese mai le atinaeina o le "aveeseina" o tali (tagai i le vaega "Aafiaga").

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

Amitriptyline e le tatau ona faʻatulagaina i le taimi o le maitaga, seivagana ua le sili atu le manuia o le tagata gasegase i le tulaga lamatia o le pepe. O le faʻafoega o mea maualuga o le faʻamalosi o le antidpress i le tolu tausaga tolu o le maitaga e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli faʻaleaganuʻu i tamaiti laiti. I pepe faatoa fananau mai, e tusa ai ma ripoti, na o mataupu o le moe na faatuina e mafua mai i aafiaga o le amitriptyline ma le taofia o le urinary ona o aafiaga o le nortriptyline (o se metabolite o le amitriptyline), pe afai o le fualaau faasaina ua faatonuina i tamaitai maitaga ae lei fananau mai.

O le fualaau faasaina e alu i le susu o susu i ni mea maualalo, ma o lona aafiaga i luga o le pepe pe a le mafai ona faia togafitiga togafitiga. O le tui na maua e le tamaititi e tusa ma le 2% o le fua o le tina, e tusa ma le mamafa o le tama (i mg / kg). Afai e talafeagai le aoga, o le susu e mafai ona faaauau i le taimi o le togafitiga o le amitriptyline, ae o le siakiina ole pepe ua fautuaina, aemaise i le 4 vaiaso talu ona fanau.

Faʻasalaga

Faʻailoga a le Cardiac: o le faʻasolosolo (vachyarrhythmias ventricular, fefete-flicker, fibrillation ventricular). O le ECG e masani ona faaalia ai le faalauteleina o le PR, faʻalauteleina o le QRS, faʻaopoopoga o le QT, faʻalauteleina poʻo le fesuiaʻiga o le U, Totoga o le vaega ST, faʻapea foʻi ma le eseese o tikeri o poloka fatu seia oʻo i le faʻamaonia o le loto. Faʻalauteleina o le QRS faʻalavelave masani e fetaui lelei ma le ogaoga o le vevela pe a uma ona faia ni gasegase sili atu. O le fatu o le fatu, o le faʻasolosolo maliega, ua tupu ai le teteʻi cardiogenic. O loʻo faʻateleina le faʻasolosolo faʻasaʻi ma le hypokalemia. A maeʻa ona toe faʻafouina le fenumiai, faʻafefe o le popole, faʻafeiloaʻiga ma ata.

Togafitiga: Falemai (i le potu maʻi tigaina). O togafitiga e faʻamaoni ma lagolagoina. Gastric lafoai o le manava ma le fufulu, e oʻo lava i tulaga mulimuli ane pe a maeʻa le pulega, faʻapitoa foi ma le faʻaaogaina o le carbon carbon preparations o loʻo faʻaalia. E taua tele le mataʻituina ma le totoʻa o le tulaga, e tusa lava pe i ai se faʻaaliga manino. Iloilo le tulaga o le malamalama, le natura o le pulusese, le taua o le toto ma le manava o le tino, i taimi pupuu e tatau ona fuafuaina le mea o loo i ai eletini eletise ma gaʻo toto. Faʻaauau le vaʻalele pe a manaʻomia i le osofaʻi. I le tulaga aoao, o togafitiga faʻamalosi faamalosi e fautuaina e puipuia ai le faʻamalosi faʻafuaseʻi. Faʻaauauina le mataituina o le ECG i totonu o le 3-5 aso. O le faalauteleina o le QRS vaitaimi, faaletonu o le fatu, ma le fesuiaiga o le ventricular, o le pH o le toto agai atu i le vaega alkaline e mafai ona aoga (puleaina o le solution bicarbonate or hyperventilation) faatasi ai ma le televave o le puleaina o se vaifofo o le sodium chloride (100-200 mmol Na +). Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo i le ventricular, e mafai ona faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi masani, e pei o le 50-100 mg o le lidocaine (1-1.5 mg / kg) faʻatasi ma le vaʻaia, sosoo ai ma le afu i le saoasaoa o le 1-3 mg / min.

Afai e tatau ai, faʻaaoga le cardioversion ma le faʻapalapala. Faʻamaonia le le atoatoa o le faʻasalaga faʻatasi ma le fesoasoani o sui o le plasma, ma i tulaga ogaoga, e ala i le afua o le dobutamine (muamua i le fua faatatau o le 2-3 μg / kg i le minute) ma se faʻaopoopoga o le fua, e fuafua i le aafiaga. E mafai ona taofiofia le taofiofia ma le faʻavevesi e le pulega o le diazepam.

O le gauai atu i le tele o tui e tele lava i tagata taitoatasi. I le taimi lava e tasi, o tamaiti e sili atu ona afaina i le atinaʻeina o faʻafitauli o le cardiotoxicity ma le faamasinoga.

I tagata matutua, o tui o le 500 mg e mafai ona mafua ai le faʻamautuina i le soona inu, ae o mea e maualalo ifo nai lo le 1000 mg na matautia.

Tali leaga

Amitriptyline e mafai ona mafua ai aʻafiaga faʻapena e tutusa ma mea e tutupu pe a ave isi tricyclic antidepressants. O nisi o aʻafiaga o loʻo lisiina i lalo (tiga o le ulu, atuatuvale, le amanaia o le mafaufau, faʻavae ma faʻaitiitia le libido) e mafai foi ona avea ma faailoga o le atuatuvale ma e masani lava ona toesea pe a faʻaleleia le tulaga faʻavaivai.

O faʻasalalauga nei o loʻo faʻaaogaina i le lisi i lalo. O ai e sili atu ile MedDRA mo vasega faʻapipiʻi masani: masani (> 1/10), masani (> 1/100, 1/1000, 1/10 000,

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Amitriptyline e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o le ava malosi, gasegase ma isi mea e faʻavaivaia ai le fatugalemu o le tino.

Faʻaaogā faʻatasi ma faʻamaʻi MAO e mafai ona oʻo atu i se faʻalavelave maualuga. Talu ai ona o le amitriptyline e faʻaleleia ai le gaioiga o faʻamaoni, e tatau ona aloese mai le pulega tutusa ma i latou.

E faʻaleleia ai le gaioioiga o faʻasalaga o le adrenaline, norepinephrine, ma isi, ona o lenei, e le tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le amitriptyline mea faʻalelalolagi o loʻo aofia ai nei mea.

Me faʻaitiitia le aʻafiaga o le clonidine, betanidine, ma le guanethidine.

Pe a faʻasesoʻotai faʻatasi ma antipsychotics, e tatau ona manatuaina o faʻatoʻilalo tricyclic antidepressants ma antipsychotics e faʻalavelave faʻafefe ai le tasi i le metabolism, faʻaititia le alafua mo le faʻamalosi faʻamalosi.

Faʻatasi ma le simetidine, e mafai ona faʻagesegese le metabolism o le amitriptyline, faʻateleina lona faʻasalaga i le plasma toto ma le atinaʻe o aʻafiaga oona.

Pharmacodynamics

Amitriptyline o se vaega o le vaega tricyclic. O lenei mea o le amine maualuga, o le mea taua lea i le vaega tricyclic, aua e toetoe lava tutusa le malosi i vivo o se inhibitor o le serotonin ma le norepinephrine e ave e le sueteni o le nerve receptors.

O le mea autu o le gaioiga, nortriptyline, o se inhibitor malosi o le norepinephrine, ae e mafai ona taofia le serotonin. Amitriptyline o loʻo i ai malosiaga mamana, faʻasao ma antihistaminergic meatotino, ma i se faʻaopoopoga ua mafai ai ona faʻamalosia aafiaga o catechomines.

O le taofiofia o le DBD o le vaega moe o se faailoga lea o aʻafiaga o aʻafiaga o vailaau. Tricyclics, ma faaopoopo atu ia i latou o le inisinia o le rerotake filifilia, faapea foi ma le MAO, e taofia ai le faagasologa o le vaega BDH, ma faaleleia ai foi le tulaga o le moe umi (toso lemu).

Amitriptyline faʻaleleia le faʻalauteleina o lagona faʻalautele.

O aʻafiaga afaina o le amitriptyline o se vaega taua o le togafitia o le atuatuvale lea e faateleina ai le fiafia, atuatuvale, popole, ma faafitauli moe. O aʻafiaga e aʻafia ai aʻafiaga e amata ona aliali pe a uma le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga, ae le faʻaitiitia le aoga o le fualaau faasaina.

Ole faʻaaogaina o fualaau oona e le o fesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻasaina, talu ai ua amata muamua le analgesia nai lo suiga o le uiga. E masani lava, o se laʻititi maualalo maualalo e lava lea e maua ai lenei aʻafiaga nai lo le tuʻuina atu o suiga i le uiga ole maʻi.

Pharmacokinetics

A maeʻa le pulega i totonu, o le faʻaaliga o le bioavailability o le amitriptyline e tusa ma le 60%. O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 95%. O le maualuga pito i luga o le toto toto o le vaega galue e oʻo i le 4-10 itula i le maeʻa ona faʻaaogaina ma tumau ai pea le mausali.

O le faagasologa o le metabolism o le vaega galue e mafua mai i le hydroxylation, faapea foi ma le demethyllation. O le tino o le gaʻo o le nortriptyline.

O le afa o le ola o le amitriptyline e i le va o le 16-40 itula (o le aofai e 25 itula), ma le afa-ola o le nortriptyline e tusa ma le 27 itula. O le faʻatonuina o le faʻamalosia o le elemene e faʻavae pe a uma le 1-2 vaiaso.

O le faʻaaogaina o le amitriptyline e tupu tele lava i le urine, ma i se faʻaopoopoga, i ni vaega laiti, e faʻateleina i feces.

Amitriptyline, faatasi ai ma le nortriptyline, e mafai ona pasi atu i le placenta ma ulu atu i susu o susu i ni atopaʻu laiti.

Faʻamataʻuga itu

Amitriptyline e mafai ona mafua ai aʻafiaga faʻapena e tutusa ma mea na mafua mai i isi faʻataʻitaʻiga tricyclic antidepressants. O nisi o aʻafiaga o loʻo lisiina i lalo, e pei o le tiga o le ulu, atuatuvale, le gauai, gauai, ma le faaitiitia o le libido, e mafai foi ona avea ma faailoga o le atuatuvale ma ua faaitiitia ai i le faaleleia o le atuatuvale.

O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu e faʻaalia o le:

masani (> 1/10), masani (mai le 1/100 i le 1/1000 i le 1/10000 i le

Tuua Lau Faamatalaga