Faʻapefea ona faʻaaogaina e le maʻisuka Maltitol Sweetener

Le aso lelei, uo! O le tausia pea o le toto suka ma le suamalie suamalie i lalo o le pulea ae le o le faaleagaina o lo tatou soifua maloloina ma foliga, tagata fai meaʻai ma fomaʻi ua o mai ma le tele o suka e sui mo i tatou. O i latou uma e ese mai le tasi ma le isi i le tuufaatasiga, o mea e gaosia ma aafiaga i le tino o le tagata.

Maltitol poo le maltitol o se mea suamalie i lalo ole numera numera e965, tatou te iloa ai ona aoga ma afaina ai i le maʻisuka, faapea foi ma lona kalori o mea o loʻo i ai ma le faʻamaualuga o faʻamaumauga.

O le a iu lava ina e malamalama pe tatau ona e taumafa i meaai sugary ma le suka.

E faʻapefea ona maua le suamalie maltitol

O le maltitol mea suamalie ua filifilia i le pisinisi E 965 ma o se vailaau vailaau, o se polyhydric ava malosi ua tuufaatasia mai le malt sugar (maltose), lea, i le itu, e gaosia mai le sana po o le pateta pateta.

O lona gaosiga sa amata i le 60s e se kamupani Iapani. O le atunuu o le Rising Sun na amataina ai le gaosiga o le gaosiga ma ua maua ai se pateni.

O le tofo e talitutusa lava ma le sucrose ma toetoe lava a le toe i ai ni laʻei faaopoopo.

Maltitol e gaosia i le tele o ituaiga: e maua uma i le siva ma i le foliga o le paʻu. I se tulaga e leai se aoga ma faigofie ona sosolo i le vai.

O le avanoa le mafaagaloina o le maltitol o le mafai lea ona faʻaaogaina i le kukaina, talu ai o lenei suamalie e le maumau ana meatotino pe a vevela ma ua aloaia o se vevela. E le gata i lea, o ia, e pei o le suka, e mafai ona siakiina. O lenei mea e sili ona taua mo le gaosia o taʻavale ma le sosolo mo mea taumafa faatasi ma le faʻaopoopoga o le maltitol.

Ae ia iloa mautinoa pe aoga le taumafai e faʻaaoga lenei mea suamalie i au meaai i aso uma, o le a matou iloa le leaga o le maltitol.

Fagu suamalie Calorie E 965

Maltitol E 965 e itiiti le suamalie nai lo le suka e tusa ma le 25-30%, o lona uiga, ia suamalie se meainu poo se ipu e te manaʻomia e faʻaopopo ai lenei suamalie ile tasi vae tolu nai lo suka.

E le gata i lea, o le gaʻo caloric o le maltitol pe a faʻatusatusa ma se numera o isi mea suamalie e tele tele.

  • 210 kcal mo le 100 g, lea e na o le 2 taimi e maua ai lalo ifo o le suka.
ia faamalieina

Maltitol: index glycemic and insulin

O le glycemic index (GI) o le maltitol e tele foi ma e faalagolago i le ituaiga o faʻamalolo.

  • I le paʻu, o le GI e mai le 25 i le 35 iunite.
  • I le siva, GI e mai le 50 i le 56 iunite.

I soʻo se tulaga, e itiiti ifo nai lo le suka, ae sili atu nai lo le fructose.

Ae ui i lea, o le maltitol e sili atu lemu lemu, ona o le maualuga o le kulūkose i le toto e faasolosolo malie, ma e le o se mea e tupu ai, lea e taua faapitoa mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Ua maua foi le inisalini, o le insulin's Index is 25. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau i le tele o taimi ae e te leʻi taumafa meaai ma le maltitol. O le mea moni, o tagata e maua i le hyperinsulinemia e le manaʻomia se faateleina tele o le inisalini, ma oi latou e faʻaaogaina le inisalini e tatau ona fua saʻo le fualaau ma faʻamautinoa le faʻaalia, aua o le a faʻaitiitia le sologa lelei o le faʻalauteleina o le suka toto nai lo le suauu.

Ae ui i lea, i soo se tulaga lava, e tatau ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻamapulaʻa: e tatau i le maʻisuka ona fuafua a latou fualaau taʻitasi ma se fomaʻi, ma e tatau i tagata soifua maloloina ona manatua o le tele o maltitol o loʻo i ai se aafiaga leaga.

Ma afai e le pasia le sukalati o le patient i luga o le maltitol ona o le maualuga o le suka, ona tatau ai lea ona amanaʻia le maʻisuka ituaiga 1 ma le inisalini, pe faatali mo le maualuga maualuga i le lua itula. Ma o tagata e sili atu le mamafa e le manaʻomia ni calorie faaopoopo.

Ou te manao e vave lapatai atu o le tele o kalama na faatauina atu i supermarkets tetele e faapea "No Sugar" po o le "I Stevia" ei ai le maltitol poo le faasamasamanoa i la latou tuufaatasiga. Ma e mafai ona avea ma vaipoma poo xylitol poo nisi o suamalie suamalie.

E le o se mea faʻafefe, ae o le tele o taimi ae le o lalo ifo o le tusiga "ma le stevia" e leai se mea e sili atu na i lo se tauvaga manuia tau maketi, lea e te le iloa lelei, e aunoa ma lou iloaina. E le tatau ona faʻalauteleina le kulukose o lou toto ma le maualuga ole inisalini.

Faʻasologa i Aso Taitasi

Ae, e le sili atu lona aoga nai lo le taumafa o le gaosiga, e sili atu ona o ona mea aina, o le maltitol ua faaopoopo i se ituaiga o oloa ma e mafai ona e ausia e tusa lava pe e te le o faatalitali - matou te faitauina ma le faaeteete le igoa!

  • O le masani i aso taitasi e 90 g i le aso.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le Iunaite Setete, nisi o Europa, ma Ausetalia, o se lapataiga e uiga i mea laxative o le maltitol e faʻatagaina.

Maltitol i vailaau E aunoa ma le suka

Ou te manao e tosina atu lau gauai i le faʻaaogaina o le siva o le maltitol i totonu o le falemaʻi falemaʻi. O vailaau uma, pe o le vai, i totonu o fualaau poʻo timuga, i luga o le afifiina ua tusia "E leai se suka", o loʻo i ai moni le saccharin sodium ma / poʻo le maltitol syrup ma / poʻo le isomalt.

Ou te ioe e sili atu lenei mea nai lo le suka, ae e manaʻomia pea ona e mataala. O vailaʻau vailaʻau uma ma se suamalie suamalie e aofia ai le tasi poʻo le isi mea suamalie. Mo se faataitaiga, pepe panadol poʻo le nurofen. O le tele o timuga ma lozenges, mo se faʻataʻitaʻiga o suauu e leai ni suka, e aofia ai foi le maltitol poʻo isi mea suamalie.

Maltitol ua faatagaina i Europa talu mai le 1984, ma i le taimi nei i le Iunaite Setete, Rusia ma isi atunuu. I soo se tulaga, faʻatau mai se mea suamalie Maltitol, aua le galo le lagona o le fuataga ma ia mautinoa ia faitau ma le totoa le tuufaatasiga o oloa i luga o igoa.

E tatau ona tatou tausia i taimi uma lo tatou soifua maloloina - manatua lenei mea ma ola maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

E uiga i le Suafa

Maltitol o se vaega lea o se ava malosi. Faʻanofoina mai le laiseneina suka. O le pisinisi ua filifilia E965.

E tofo e pei o le suauu, ae leai se manogi faapitoa. Faia i foliga o le paʻu ma le sipuni.

O meatotino o le Maltitol meaai faaopoopo e le suia pe a vevela, o le mea lea e faaopoopo i mea taumafa ma mea vevela. Maltitol syrup ma le paʻu o le a mafai ona gaosia. Used to make candy.

O faʻamanuiaga o se faʻaopoopoga meaʻai:

  1. O lea ituaiga, e le pei o le suka paepae masani, e le mafua ai ona pala le nifo. O le faaaogaina i aso taitasi o le faaopoopoga e le afaina ai le tulaga o nifo. Maltitol e le tali atu i le toe gaosia o meaola matautia i totonu o le oral.
  2. O le suamalie e sosolo lemu. Talu ai ona o lenei meatotino, ua fautuaina e faʻaaogaina mo le maʻi o le endocrin. O le maʻisuka e le faʻafefe ai le suka toto, o lea o le faaopoopo ua manatu e saogalemu.
  3. O le kalori mea o le suamalie e 2 taimi e itiiti ifo nai lo le suka. E le vave faʻavaveina le kulūkose ma e le faʻaosofia ai le maua o se tupe mama. I le 1 g o le faʻaopoopoga e 2.1 kcal. E faatagaina e ave ma le tele o meaʻai, e le afaina ai le fuainumera.
  4. E965 e le o amanaʻia o se vailaʻau faʻamalosi, o lona uiga la e le o faʻatasi ma le teuina o gaʻo i le ate ma le muso.

Faʻafetai i lenei sui, e mafai foi ona 'ai e le maʻisuka soʻo se mea suamalie, e oo lava i sukalati.

O le suamalie e faia mai le pateta poʻo le kulimi sana. E faia foi mai le sipuni glucose ma se maualuga maualuga o maltose.

O le fuainumera faʻamamafa E965 i le paʻu - 25-35 PIECES, i le syrup - 50-56 PIECES.

O le insulin (Index) o le insulin (AI) e taua mo le maʻisuka. Faʻaaogaina AI le fua saʻo o le oloa. E tutusa ma le 25.

BZHU i gr - 0: 0: 0.9. O le mea lea, o Maltitol e taua pe a faʻaaoga e pulea ai le mamafa o le tino.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faaaoga mo le maʻisuka

O le masani masani mo le faʻaaogaina i le maʻisuka e 90 g i le aso. E le fautuaina se lapoa lapoa, talu ai o le maltitol e iai sona aafiaga tele.

Faʻaopoopo i meaʻai, cocktails, sweets ma keke. E faʻaaogaina i le gaosia o vitamini mo tamaiti, faʻaogaina mo le togafitia o faʻamaʻi o le faai.

O le suamalie e sili atu ona talafeagai mo le gaosia o mea tau vailaʻau nai lo le faʻaaogaina o fale. Ua faatagaina e suitulaga ia Maltitol ma isi faʻaopoopoga faapena.

Faʻailoga ono mafai

E965 e le tatau ona faʻaumatia e faʻavavau, e ui lava o le mea moni e mafai ona faʻaopopo i meaai mo le maʻisuka. E iai se afaina mai le faʻaopoopoga o mea taumafa, ae o aʻafiaga o loʻo aʻafia pe a faʻaopopo i meaʻai.

O le faʻaaogaina o le sili atu i le 90 kalama e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le paʻu, o le manava. E i ai sona aafiaga le lelei, e tusa lava pe faʻapala 50 kenera i le aso e mafua ai nisi tagata gasegase i ogaumu.

Maltitol ei ai se faasinoupu maualuga o le inisalini. E faʻaalia ai le tele o le hormone e tatau ona maua e le pancreas i le tali atu i le faʻaaogaina o se suauu.

O le mea lea, ma le tele o meaʻai, e fautuaina e faʻaaogaina i le taeao. A maeʻa le 2 itula o le aso, e tatau ona e musu e ave le suamalie, ina ia aua nei mafua ai se osofaʻi malosi i le inisalini.

Saogalēmū saogalemu

Nai lo le E965, o isi mea suamalie, faʻapena foi ona galue i le tino, e faʻaaogaina.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le sucralose ua manatu o se oloa suamalie. Maltitol e mafai ona faʻaaoga nai lo. Sucralose o se mea suamalie maualalo-kalori lea e faatagaina i le gaʻo.

Used during pregnancy and lactation. E faʻasalaina i le tulaga o le kanesa, faʻasalaga faʻasalaga lē mafaagaloina.

Cyclamate e faʻaaoga foi e pei o se analog o Maltitol. Meaʻai faaopoopo E952 e sili atu le suamalie nai lo le E965. Faʻaaogā i se tapulaa faʻapulaaina, talu ai ua liua i le mea oona o le cyclohexylamine. E talafeagai mo le faaopoopo i meainu.

O se suiga lelei o Aspartame. E951 o se vaega o vailaʻau, vitamini mo tamaiti ma mea taumafa inu. E le mafai ona faʻaaogaina i masini e tatau ona vevela. A vevela, o le a avea ma mea mataʻutia. Faatagaina e le sili atu i le 3 kalama i le aso.

Contraindications

E leai lava se faʻasalaga i le faʻaaogaina o Maltitol. E le fautuaina se faʻaopoopoga meaʻai mo mea e afaina ai, lea e faʻaalia mai i le vevela, vevela ma mumu, mumu, Quincke's edema, poʻo le faʻalavelave anaphylactic.

O faʻamanuiaga o Maltitol, e le pei o analogues, e sili atu le maualuga. O le leai o se faʻamaʻiina e toe faʻamaonia ai e mafai ona maua se fesoasoani faaopoopo i le maʻisuka. Ae ui i lea, aua nei galo e tatau ona faia i ni tapulaa faatapulaaina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga