Fofo faʻapitoa mo le fofogaina ole fofoga ole maʻisuka - o mea lelei ma le lelei

Faʻaleagaina o mea tino. Faʻasalaga o le maʻisuka, soʻo se mea, e tusa lava pe sili ona itiiti, manua pe faaleagaina i le mucous membrane, gums ma laulaufaiva (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi) faʻamalolo mo se taimi umi ma e manaʻomia togafitiga faʻaeteete e aloese mai faʻalavelave, aemaise faʻamaʻi. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i manua tetele (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le tosoina o nifo, i le taimi o le faʻapipiʻiina o tui, o isi nifo) ma manuʻa.

Tusa. Maʻi faʻamaʻi - o le sasa o le maʻisuka. Ona o na mea, e masani ona faamalosia i latou e ave vailaau faʻamaʻi eseese. Faʻasalaga o le faʻamalosia o le puipuiga, o lenei mea e mafua mai i le atinaʻeina o le au failautusi o le oral vevela, o le auala lea eo faatasi ma se faʻalavelave matuia i le lelei o le olaga, ma togafitiga e tele taimi. E le gata i lea, o le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le vevela i le gutu e masani lava ona avea ma se maualuga o le kulukose i le pala.

O faʻafitauli uma o nifo o loʻo i luga o loʻo faʻateleina i le tele o taimi pe afai o se tagata e maua i le maʻisuka ulaula. I le uma, o le ulaula e sili atu ona faʻaleagaina ai le toto i le gaʻo o le oral vevela, lea e sili atu ona faigofie ona maua i faʻamaʻi pipisi ma ua i ai se aafiaga le lelei i lo latou faʻamalologa.

Soifua Maloloina mo le maʻisuka: tulafono o le tausiga o paʻu mo le maʻisuka

E masani lava, o le maʻisuka, ae maise lava i le tulaga maualuga, e faʻatasi ma le faʻapalaina o le paʻu. O lea ituaiga uiga e mafai ai e se tagata ona vaai i se fomaʻi, o nisi taimi mo le taimi muamua. O le soifua maloloina i le maʻisuka e taua i soo se laasaga o maʻi.

I le maʻisuka, o toto laiti toto ma namu e fausiaina, o loʻo taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le paʻu o le paʻu.

Faʻatasi ai ma lenei maʻi, o se taunuuga o le faʻaleagaina o le tino, e faʻaitiitia ai le puipuiga. O maʻi suka e tatau ona tausisia tulafono o le tumama: matau le mama o le tino, lavalava ma lou fale.

O le faʻamalosia ma mafai gaioiga faaletino e mafai ai ona faateleina le tumau o le tino o le maʻisuka. E le gata i lea, e tatau ona totogi le mafaufau i le oral vevela ma le tausiga o nifo.

Faʻatasi ma le maʻisuka, o le lamatiaga o caries ma faʻamaʻi pipisi e tele taimi e maualuga atu. O se fomai nifo e asiasia tasi i le ono masina.

O le soifua maloloina mo le maʻisuka e aofia ai le tausiaina o le tausiga o vae, aua:

  • o le paʻu e mamago ma pala
  • maʻi pipili ma tafe i luga o vae.

Mo le puipuia o faʻafitauli mai le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le gauai faapitoa i faʻamaoniga e tupu i le taimi o le maʻi.

O le maʻisuka e mafai ona avea ma se faʻaosoosoga o le maualalo ifo o le lagona o le pito i lalo. E taua le puipuia o vae e faʻaaoga ai na o seevae lelei ma aloese mai le afaina ma manuʻa. O le tino maloloina o vae o se vaega talafeagai o togafitiga o le maʻisuka, ma o lau fomaʻi o le a suʻeina i latou i faʻasalalauga uma.

O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le faamai o le maʻi suka. Talu ai e le lelei le mafaufau, e le o lagona e le tagata mo se taimi umi le auala e lulu ai seevae, o le a tulaʻi mai le au mai ma lavea vae. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona oʻo mai mai nai pito laiti.

Ina ia puipuia se vae o le maʻisuka, e tatau ona e:

  1. taofi le ulaula
  2. asiasia vae i aso uma,
  3. e faʻagasolo ai nofoaga ua faaleagaina.

O le tausiga o vae i aso taitasi e aofia ai:

  • fufuluina o ou vae i le vai mafanafana ma se fasimoli lelei,
  • solo le paʻu ile solo taele,
  • lubrication o vae i le faʻamamaina o kulimi,
  • togafitia avanoa avanoa faatasi ma le ava malosi,
  • faʻaaoga sooga ulu e ofuina i luga o le cotton.

Fomaʻi e tuʻuina atu fautuaga i le setete o fao. O lea, e le mafai ona seleina i seleulu, ma e tatau ona e failaina i taimi uma. O le pito o le fao e tatau ona saʻo, ae le o se mea puupuu.

Lalaga solo seevae o loʻo i ai se lapoʻa tele ma se mulivaevaevae. E tatau ona avea ma paʻu ma umi. O lenei tulafono e faʻaaogaina uma i tamaʻitaʻi ma alii e maua i le maʻisuka. E le mafai ona e taofiofi ou lava vae, ma e sili atu foi ona faʻaaogaina se tui mo le maʻisuka pe afai e le lava le maualuga o le vaai.

E lamatia i le mafaufau o le tagata lava ia, e faʻasaina le tapeina o sana ma faʻaaoga oloa o loʻo aofia ai le suka.

E sili atu le aua le faʻamaʻaina nala ia latou lava, ina ia le faaleagaina ai le paʻu ma faʻaosooso se faʻamaʻi. E leai ni laʻau e togafitia i vai vevela.

O le vaega o togafitiga faʻamalosi e aofia ai foi le faʻamalosi, lea e faʻapupulaina ai lona puipuiga ma le faʻamalolo, pe a faʻatasi ma le faʻamalosi tino i le maʻisuka.

  1. faateleina le metabolism
  2. faateleina i le taua lautele,
  3. faʻafouina o le soifua maloloina.

O tulafono faigata e tatau ona mataituina:

  • fai malie: soo se gaoioiga faʻamaʻalosi e tatau ona faʻalemu malie,
  • masani ma le faʻatinoina: o taualumaga e faia i taimi uma, o nisi taimi i vasega eseese, ae a itiiti mai o le masina ma le afa aso e aunoa ma ni malologa umi,
  • auala lautele: faʻaaogaina le tasi, ae o le tele o ituaiga o faʻamalosia,
  • uiga: taimi ma le malosi, faapea foi ma se faiga o faiga faigata, ua fuafuaina i le matua, tulaga o le soifua maloloina, atinae faaletino ma uiga patino o le tagata maʻi.

O le tineia o le ea mo se tagata e maua i le maʻisuka o se mea taua tele. O le savali i le tele o le vevela ua leva ona i ai se foliga o le ea o le ea. O ia taga e mafai ona amata i totonu o potu e iai le vevela o le potu - 18-22 tikeri.

Afai e le maualalo ifo le vevela o le ea i le 16 tikeri, ona maeʻa lea o le 2-3 vaiaso e amata ona e taʻele i le ea. Afai o le vevela e sili atu i le 25 tikeri, ona lelei lea mo le maʻisuka e faʻagata ai ia taualumaga.

O le taʻele o le ea e sili ona lelei i totonu o se vaomatua po o se togalaau, e lata ane i se vaituloto. I le leai o sea avanoa, o ave o le la e ave i luga o le faapaleo, o taoto i luga o le moega po o le moega. E tāua tele le tuʻufaʻatasiga o le taele i le ea faʻatasi ai ma faamalositino masani i le maʻisuka.

Faatasi ai ma se laasaga talafeagai o le faʻamaʻaʻaina ma le leai o ni faʻalavelave matuia, o le taele i le ea e mafai ona faʻaaoga i foliga o se moe i le ea. O ia auala e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

O meafaigaluega e fesoasoani i le tausiga o le paʻu o le maʻisuka o le a taʻuina atu le vitio i lenei tusiga.

O le maʻisuka e faʻapupulaina le lamatiaga o le paʻu ma faʻafitauli faʻalagona. O le faʻaleagaina o le tino e mafua ai le faʻaitiitia o le puipuiga. O tagata mamaʻi e tele lava ina iai faʻamaʻi pipisi (siama, fungal) paʻu, stomatitis, vaʻa, caries. O le lelei o le paʻu ma le tautala tautala e mafai ona faʻaititia ai le ono mafai ona tutupu nei faʻafitauli.

O le faʻamaʻaʻaina masani, faʻamamaina, fafagaina o le paʻu o loʻo maua ai tulaga masani mo le gaioiga o le epidermis ma faʻatau.

Mo le tausia o aso uma, faʻaaoga se fasimoli e le mautonu ma se fagu paʻu. O ia sooupu ei ai se ile-acid-base index (ph) latalata i le 5.5. Latou te le solia le vai puipui-lipid o le paʻu.

A uma le taele ma le taele, e tatau ona e fufulu uma le tino atoa ma se solo. Faʻalogo lelei i avanoa vavalalata i lima ma vae, paʻu o le paʻu, mimiti, ma isi mea susu. O le epidermis ua faʻaaogaina i le vai ua leiloloa ona mea puipuia e faasaga i meaola ninii.

Mo le puipuia o le natura elasticity o le paʻu, e manaʻomia ai le susu ma fafagaina meaola. O le paleni o le acid-base e tatau ona maualalo. O loʻo talafeagai ma le 3-4-1. O ituaiga o mea masani e masani ona maua ai fualaau aina suamalie. Latou te toe faʻaleleia le paʻu ma faʻalauteleina lona gaosia. E le gata i lea, latou te puipuia le toilalo ma le osofaia o le epidermis.

E tatau ona faʻaaogā kulimi i le mama o le paʻu atoa ile faaluaina i le aso. E le manaʻomia le kulimi mo na o nofoaga i le eria o mea masani (faʻafefete, avanoa vaeluala, paʻu i lalo o le mammary, ma isi)

O le taua tele mo le soifua maloloina o le paʻu o lavalava ma moega. Taumafai e faʻaaoga le tele o ie masani mo nei faamoemoega.

Fufulu cotton mama e faʻaleleia ai micro-ventilation. E talafeagai mo le ofuina i le taumafanafana ma le taumalulu. I lea laei, o le paʻu "manava". O se tagata e sili atu lona palasalo, atonu e le mafai ona feagai ma faʻalavelave pipisi i luga o le tino.

Afai o lou paʻu e sili ona mataʻituina, ia vaʻai i se solo faʻapitoa mo le faʻatau. O ia lavalava e leai ni faʻailoga. E le faʻapipiʻi siama vaivai mama.

E fautuaina e filifili le ie lino mai le ie lino poʻo le fuga. Sui le pusa ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso. Olava mo le moe e tatau ona faʻalelei ma lautele. Afai e te momoe i totini, ona filifili lea o ni faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se paʻu uumi.

O le lamatia o le maʻisuka o soʻo se mea leaga i le paʻu. E oo lava i nai maʻila ma manua e manaʻomia ona togafitia i se visepisi. Mo le faʻapalapalaina, faʻaaoga vaifofo e leai se ava (chlorhexidine, hydrogen peroxyide, ma isi). E tele naua e Ethanol le palapala. E le gata i lea, o le ava malosi e mafai ona faʻaumatia ai paʻu paʻu ma faʻagesegese le faʻafouina.

Afai e le afaina oe, ona e talanoa loa loa lea i se fomai tipitipi mo fesoasoani faafomaʻi. Togafitiga e se fomaʻi e masani ona aofia ai togafitiga, ofu, vailaau. Afai e laʻititi le manua ae e le faʻamalolo mo le sili atu i le tolu aso, ia faʻafesoʻotaʻi lau fomai tipitipi poʻo le Center Diabetology Center.

Faailoga o maʻi faʻapitoa i luga o le paʻu ma fao ma le maʻisuka. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai lenei faafitauli i le toetoe lava o tagata uma e maua i le faʻamaʻi 2. I le maʻisuka ituaiga 1, o le paʻu o le paʻu o le paʻu e masani lava ona taatele.

Ina ia taulimaina lenei faafitauli, e te manaʻomia le fesoasoani a se dermatologist ma se vailaʻau faʻasaʻi atoa. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu togafitiga faʻapitonuʻu ma fualaau. Mo se toe malosi atoatoa, e tele ni masina o togafitiga masani e manaʻomia.

I le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina o le togafitiga faafomaʻi o le oral. Asiasia lau fomaʻi i se tasi taimi i le ono masina mo faamoemoega puipuia.

Faʻasolosolo i aso uma ou nifo, laulaufaiva, gongu i le fale. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le sipuni (ma le fulufulu), fufulu, fuga (fuga).

O le fomai tipitipi o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le tofo. E masani lava, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o soʻo ma mea e masani ai fualaʻau masani e talafeagai lelei. O fualaau aina e faʻamalolo ai maʻi faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le lamatiaga ole taimi.

E mafai ona e faʻaaogaina le kulimi kulimi i le aso atoa. E i ai se faʻamalosia atili faamama. E le gata i lea, o le suimui e faʻaleleia le gaosiga ma faʻamautuina le paleni o le acid-base. E tatau ona e tunu pe a maeʻa taumafataga taitasi mo le 10-15 minute.

E mafai ona faʻaititia le lamatiaga o caries ma le fesoasoani o ni auala faapitoa e faʻamalosia ai le au. O ia faʻalelei atili o gels e faʻaleleia ai le tele o masini faigata. O le tuufaatasiga o tupe - o le tele o le maualuga o suauu calcium. O le masani ona faʻaaogaina o le gel e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le uila ma faʻavalea ai le nifo o le nifo.

O le taofia o nifo, gums, ma le paʻu lelei, e le lava le tausiga masani. E taua le faatumauina o le masani ai o le toto kulukose. Togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli uma.

Puleaina o le Maʻisuka:

  • faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi,
  • faʻaleleia tomai faʻafouina,
  • faʻafefete i le gaʻo o le tino.

E le gata i lea, o se mea taua mo le pupuʻu tautala ma le paʻu o uiga o le tagata maʻi i le ulaula tapaa. O le Nicotine e faaleagaina ai le toto i totonu o tamai vaa, faʻalavelave ai meaʻai o meaola. Taofi le ulaula uma e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻafitauli.

O le isi itu taua o le lava lea o meaʻai o minerale ma vitamini i totonu o le tino. Taumafai e 'ai uma ma eseese. Aua nei fiu aano o manu, iʻa, moa, meaʻai susu. E le gata i lea, 'ai ni fualaau faisua po o ni fatu i' aiga uma.

O meaai mo le maʻisuka e le mamafa tele. Ae peitai, i le aluga o taimi, o gasegase e atiaʻe se leai o vitamini ma minerale. E sili atu le taua o vitamini B, antioxidants, ma minerale.

Ina ia totogiina lenei mea, e mafai ona e aveina multivitamins. O le hypovitaminosis prophylaxis e masani ona fautuaina mo le fa masina i le tausaga. Amata ona fai ni sauniuniga faʻapitoa pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le mauaina o le filifiliga sao o le tosoina o le toothpaste ma le faʻamamaina e fesoasoani e faʻaleleia le lelei o le ola mo le maʻisuka.

I le avea o se faʻasalalauga

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le malamalama i tulafono o le tumama o le tino e taua tele: i totonu o ni nai tausaga talu ona amata le faʻamaʻi, e mafai ona latou atiina ae caries, o le mumū o gom e mafai ona amata, ona o lea e leʻo taofia ai nifo maloloina i le lua. Ae o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga vavalalata: e masani lava ona le mafai ona ausia le faʻasologa masani i le i ai o le mumū i le vaʻa tautala 1. O le mea lea, o le filifiliga o mea tau tausiga o se galuega taua ma taua mo se tagata maua i le maʻisuka.

E tusa ai ma le World Federation 2, 92.6% o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli i le oral vevela i le mavae ai o nai tausaga o gasegase. E tupu lenei mea, i le isi itu, ona o le solia o le toto o le toto i totonu o le paʻu ma le mucous membrane. Ma i le isi itu, ona o le maualuga o le kulukosese maualuga e le gata i le toto, ae faapena foi i le fulu, pe afai e le ausia le normoglycemia.

Laʻu gutu (xerostomia, maʻi o le gutu mago) o se tasi lea o faailoga muamua o le toto maualuga. Afai e le totogiina le maʻisuka, ona faateleina ai lea o le kulūkose i le gutu, lea e mafua ai le tuputupu ae o siama faʻamaʻi ma le gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻaumatia o le nifo enamel (caries). E i ai le manava leaga, o se paʻepaʻe papaʻe i luga o le laulaufaiva ma le pito i totonu o alafau. Afai o fusi uma o loʻo umia le nifo i totonu o le pu (o le mea lea e taʻua o le periodontitis) o loʻo aofia i totonu o le gaioiga o le inflammatory, ona mafai ai lea ona leiloa nifo. Soʻo se faʻamaʻi, faʻamalolo mo se taimi umi ona o le faʻaitiitia o le faʻafouina o le tino.

E eseese meaola ma rinses e foia ai faafitauli eseese o le oral veve. E tatau ona manatua lenei mea pe a filifilia mai se tele o ofo. Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaaogaina nisi ituaiga o togafitiga e le o aoga i le i ai o faʻataunuʻu o le tino. Ma ia mautinoa ia manatua e le lava le tasi paʻu mo le tausiga lelei: o le gutu e fufulu ai fagu meaʻai mai avanoa faʻapitoa ma vailaʻau faʻaogaina, o loʻo i ai se isi puipuiga faʻapitoa. Taua: tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻaaogaina pusa oona e aloese mai le soona inu o le membrane mucous!

O le numera o oloa tausi i luga o le maketi e tele tele. O le DiaDent line o le faasologa o le DiaVit ® sa faia ina ia amanaia manaoga faapitoa o le tausiga o le maʻisuka ma e aofia ai laina e lua:

I le faaopoopo i le malosi o le faamamaina, o le DiaDent Regular dentothte e maua ai le puipuiga o maʻi pipi ona o vaega o thymol, methyluracil, allantoin. Moli e faafouina ai le oral vevela, faʻaitiitia le manava manava. Faʻauʻu "DiaDent" Faʻaauau "e le o aofia ai le ava malosi. E le gata i lea, faafetai i le peta na faʻaofiina i le tuufaatasiga, e faʻamamaina ai le mucous membrane, ma o le alpha-lugabolol o loʻo i ai se aʻafiaga faʻaleagaina. O le togafitiga e fitu e fesoa- soani e faaleleia ai tino o gaʻo.

O le faafitauli "DiaDent" Aseta "ua fuafuaina mo le tausiga ole fofoga, pe a oʻo mai ni faafitauli: o gasegase o le toto, tiga pe a mimiti, paʻu papaʻe i luga o le laulaufaiva. O le DiaDent Activeothpaste o loʻo i ai se faʻalavelave astringent e faʻavae i le lactate alumini ma le antibacterial component chlorhexidine. Ma o le DiaDent Active rinse ua faʻapitoa ona faʻaofiina mea e maua ai le puipuiga malosi mai siama (triclosan) ma sigi (Biosol ®).O suauu taua o le eucalyptus ma le lauti e faatelevaveina ai le togafitiga o le mucous membranes.

O le mea lea, o le maʻisuka, o faafitauli ma le oral cavity e iai se aʻafiaga leaga i le lelei o le olaga. A filifilia filifiliga o le tumama, e tatau i tagata e maua i le maʻisuka ona manatua o le mea tonu, o le filifiliga lelei o le a fesoasoani ia i latou e faatumauina gongu ma nifo lelei, se ataata matagofie ma faʻaleleia atili le manuia lautele.

E faʻapefea ona tausia le oral o le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o mata, fatugaʻo, fatu, tino popole ma isi totoga ua aʻafia. E le gata i lea, o le maʻisuka, e aʻafia ai totoga o le oral mouth. O maʻi o loʻo mafatia i lenei maʻi e i ai se tulaga sili atu ona lamatia o maʻi faʻasolosolo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o mata, fatugaʻo, fatu, tino popole ma isi totoga ua aʻafia. E le gata i lea, o le maʻisuka, e aʻafia ai totoga o le oral mouth. O maʻi o loʻo pagatia i lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se tulaga sili atu ona maualuga le lamatia o faʻasolosolo taimi (lagolagoina o nifo o nifo) nai lo tagata soifua maloloina.

Vaitaimi - O se faʻalavelave lenei o fomaʻi, e aofia ai le gutu, ponaivi o le nifo o nifo, nifo nifo e ufiufi ai aʻa ma liga e taofi le nifo i totonu o le ponaivi. O faʻamaʻi pipisi o se faʻasolosolo i taimi uma o le fulafula i totonu o fusi e taofi le nifo i le ponaivi. I le avea ai o se faʻaaliga matuia o lenei afaina - toilalo nifo! Ma e pei lava o soʻo se gaioiga e le afaina, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻateteleina le ala o le maʻisuka e oʻo i le ketoacidosis.

O le mafuaaga autu o le afaina o le pulumu ma le faaleagaina o le nifo o nifo o meaola ninii.

O le mea lea, o le auala aupito sili ona lelei e puipuia ai o le faʻaeteete ma le faaeteete i le tumama o le tumama. E tatau foi ona maitauina o le taui mo le maʻisuka e fesoasoani e taofia ai suiga i vaʻa toto, namu fibers, ma mea faʻafesoʻotaʻi, lea e faʻavaivaia ai le tetee atu i faʻamaʻi i le gaʻo.

Faʻatasi ai ma le faʻaputuina ma le faʻalagolago i taimi uumi o le papa, pathogens e aʻafia ai nifo ma taʻitaʻia ai maʻi pipisi. Pau lava le ala e faʻaaogaina ai le faʻailoga o le faʻaaogaina lea i se masini faʻapitoa ma se pulumu pulumu ma fuga.

Faʻasusu ou nifo i se pulumu fulunifo ma le toothpaste faalua i le aso. A maeʻa ona 'ai, o loʻo iai pea le tele o fasi meaʻai i luga o nifo, lea e le faʻamaligiina e le uu ma le fufulu. O meaʻai meaʻai o se nofoaga lelei e faʻaleleia ai meaola e mafua ai le pala o le nifo ma le maʻi pipi. O le mea lea, i le taeao, e tatau ona fufulu nifo pe a uma le 'aiga o le taeao. Ma i le afiafi - aʻo lei alu i le moega.

O le lelei o lau pulumu fulunifo o le a faalagolago tele i le tulaga o lou pulumu pulumu. E tatau ona suia ni pulumu fulunifo ile 2-3 masina. O le pulumu "pulumu" e le gata ina le aveesea le fagu, ae e afaina ai foi le mucous membrane o gom.

A filifilia se pulumu, e tatau ona totogi le mafaufau i manatu nei:

  • O le ulu o le pulumu e le tatau ona sili atu i le 2-2.5 cm. O se ulu tele e faʻalavelave ai le gaioiga o le pulumu i le vavao o le waha ma e le mafai ai ona faʻamamaina ni vaega faigata.
  • Bristles e tatau ona faʻamalosi. I le maualuga o pulumu fulunifo ma pulupulu, o le pito i luga o vailaau taitasi e susulu mai luga ma e le afaina ai le pulu pe a fufulu ou nifo. I lauulu masani, ei ai se auala e tumu i microbes ma e mafai ona avea o se punavai faaopoopo o siama. E le mafai ona faʻamaina le sipuni faalenatura ma o ona pito pito i luga e mafai ona faamanualia ma taʻe ai gom. O le maualuga o le malosi o le faʻaaogaina o mea totino e le mafai ona faʻatonutonuina e le kamupanī. O le mea lea, o fomai nifo e fautuaina le faʻaaoga o nifo pulumu ma ni mea e faʻaogaina.
  • E tatau ona faʻalogo i le tikeri o le faigata o le pulumu, lea e tatau ona faʻaalia i luga o le afifi (vaivai, faigata, faigata). E masani lava, afai e leai ni faʻafitauli i totonu o le oral vevela, e fautuaina e faʻaaoga se pulumu malosi. Ae ui i lea, i nisi o tulaga (faʻapupulaina le nifo o le nifo, tele le vevela, goto totolo), e tatau ona faʻaaoga se pulumu pulumu vaivai.
  • O le foliga o le vaomatua ua i ai suiga tetele talu mai le amataga o le 90s. Faʻatasi ai ma pulumu masani o alofilima na faʻaalia le tele o laumei, vaʻavaʻa, zigzag, ma isi. Ae ui i lea, latou te le i ai se aafiaga taua i luga o le lelei o le tumama o le tumama. O le mama o le tino o le tautala e faalagolago lava i le saʻo ma le atoatoa na e fufulu ai ou nifo.

A filifilia le toothpaste, e tatau ona tuʻuina atu i pasi pafe. E na o falaoamata e aofia ai meaola o le fluorine e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o caries pe afai e faalua i le aso ona faʻaaogaina. O le faʻamanuiaga o le fluoride i le tagata matua e tosoina ai le pepe e tatau ona 1000-1500 ppm, poo le 0.1-0.15%.

Mo le puipuia o maʻi pipisi, e le o le tosotoso lea e taua i le mea muamua, ae ia faʻaleʻaleʻaina faʻaleʻaleʻa le pusa. Muamua lava, e tatau ona manatuaina e le o le nifo e fufulu ai ou nifo, e tusa lava po o le a le taugata ma le maualuga, ae o oe - e ala i galuega fai masini, "felafolafoaʻi" felauaiga. I lenei tulaga, e tatau ona aloese mai le taofiofi o suiga. A maeʻaeʻa, e tatau ona faʻamamā le pito i tua o le laulaufaiva i se pulumu fulunifo, ona o loʻo faʻapuputeleina i luga meaola ma meaʻai. I le faʻaopoopoga, o le fluorine e le gata o aʻafiaga faʻamalosi, ae faʻapea foʻi le gaioiga o le antimicrobial. O le mea lea, e le o taimi uma e tatau ai ona i ai ni meaola eseese i le tele o taimi. O le tuusaunoaga atonu o ni vailaʻau faafomaʻi ua fautuaina e lau fomaʻi.

E tusa lava po o le a le faigata tatou te taumafai ai, o le pulumu fulunifo e na o le tolu o lima lima o le nifo e mama ai. Lua puipui (poʻo le faʻafesoʻotaʻi) puipui o le nifo, e latalata latalata i nifo ma e le mafai ona maua i le pulumu, tumau pea le le mama. O le mafuaʻaga lea e faʻapitoa ai le faʻaaogaina o nifo nifo e pei o le tosoina. Ina ia faʻamamaina avanoa tau vaalele, e naʻo nifo nifo faapitoa (flosses) e tatau ona faʻaaogaina. O le faʻaogaina o filosolo masani mo le suʻisuʻi e le taliaina, talu ai e leai ni mea faʻamamaina ma, e faaopoopo atu i le faamanualia o gom ma le leaga, o le a leai se mea. O foliga o le Flosses e faʻapipiʻi foliga, e mafai ona ufitia ai le alo o le nifo, faia i le siliki e togafiti i le wax, lea e mafai ai ona latou ulu i totonu o le vaalele ma e le afaina ai le tino.

  • Ave se filo filo 40cm le umi.
  • E tatau ona faʻaaogaina nifo alofilima i luma o le faʻata ma i se malamalama lelei e puipuia ai manuaga o le gum.
  • I le faʻaaogaina o suiga, faʻapipiʻi ma le faaeteete le filo i totonu o le vaalele.
  • Aua e te faʻaofi le nifo i le auala atoa i le pulu ina ia aua le faamanualia.
  • Lio le mea e taamilo i le nifo ma faʻamalosi malie le aveese o le faʻamau i le itu mai le pulu i le mea e faʻafefete ai le tele o taimi.
  • Faʻaauau pea ona faʻamama le vaeluaga o le vaalele.
  • Fufulu lou gutu pe a uma ona fusi.

Afai e manaʻomia (o le i ai o mea faʻaaogaina poʻo alalaupapa, mea faʻapipiʻi i totonu o tamaiti, o le i ai o avanoa lautele lautele), e mafai e le fomaʻi tipitipi ona fautuaina ma aʻoaʻo oe i le auala e faʻaaoga ai isi vailaau mo le tumama. E mafai ona avea ma mea e sili ona manaia po o fusi e faʻafefeteina, e faʻamalolo.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona asiasi i le fomai nifo e le itiiti ifo i le tasi i le 6 masina, ma o nisi taimi e sili atu pe afai e fautuaina e le fomai nifo. E tatau ona e taʻu atu i lau fomai nifo e te maua le maʻisuka. O le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi e afaina muamua ma e le mafua ai le tiga poʻo le faʻalavelave. Ole suʻeina o suʻesuʻega masani o le a fesoasoani e iloa ai se faafitauli i le oral vevela ao le i amata ona faʻaalia ia te oe le popole, ona sili atu lea ona aoga le togafitiga. Afai ua i ai ni faafitauli ma faitioga, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

  • E tatau ona e iloa pe lelei ona pulea ma lipoti atu i lau fomai nifo i taimi o asiasiga taʻitasi.
  • Maua fautuaga mai le endocrinologist aʻo leʻi faʻamaonia togafitiga mo faʻamaʻi pipisi. Fai atu i lau finocrinologist e faʻafesoʻotaʻi lou fomaʻi tipitipi e uiga i lou tulaga lautele aʻo leʻi amataina togafitiga.
  • Atonu e manaʻomia lou suia o au mea taumafa poʻo le inisalini i le taimi e fuafua ai galuega faʻavae.
  • Aua e te fuafua ni fomai nifo faʻasolosolo pe afai e le pulea lelei lou suka toto. Ae ui i lea, o gaioiga gasegase ma fomaʻi, e pei o le abscesses, e tatau ona togafitia vave.

Afai e te fiafia i lenei faʻamatalaga - faʻasoa atu i au uo

E tusa ai ma le maʻisuka, o le tele o manatu sese ua mauaʻa. Latou te lauiloa e le gata i tagata mamaʻi, ae faʻapea foi i le aufailautusi lautele. Matou te tuʻuina atu manatu e sili ona taatele, leai ma le saʻo e uiga i lenei maʻi.

O le Polyneuropathy o se tasi lea o ituaiga taatele o le neuropathy o le maʻisuka. Poly o lona uiga o le tele, ma o le neuropathy o lona uiga o le maʻi nerve. O le neuropathy o le potu e aʻafia ai vaega o le tino e mamao mamao mai le ogatotonu, o lima ma vae

Faʻaleagaina le retina mafua mai i le maʻisuka ua taʻua o le retinopathy o le maʻisuka. O le faʻaleagaina o le tino o le solia lea o le toto i totonu o tamai vaa o le retina.

PROTEINS (proteins) - o vailaʻau oona ia e aofia ai le nitrogen - e leai se tasi ituaiga ituaiga porotini e le aofia ai le eletise (o le mea lea, o le maualuga o le porotini i meaʻai e fuafuaina i mea o lenei elemene).


  1. Watkins P.J. Maʻisuka mitusitus (faaliliuga mai le Igilisi). Moscow - St. Petersburg, Binom Publishing House, Nevsky Dialect, 2000, 96 pp., 5000 kopi.

  2. Brackenridge B.P., Dolin P.O. Maʻisuka 101 (faaliliuga Sangl.). Moscow-Vilnius, Faletele Lomiga Polina, 1996, 190 itulau, faasalalauga o kopi e 15,000.

  3. Kasatkina E.P. O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1990, 253 itu.
  4. Ametov A. S. Filifilia lauga e uiga i le endocrinology, Medical News Agency - M., 2014. - 496 p.
  5. "Auala e ola ai i le maʻisuka (O togafitiga uma)." A aunoa ma le faʻamautuina o le tusitala. Moscow, lomia le fale "OLMA-Press Bookplate", 2002, 127 p., Circulation o 5000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

E faʻapefea ona tausia lou tino?

O le faʻamaʻaʻaina masani, faʻamamaina, fafagaina o le paʻu o loʻo maua ai tulaga masani mo le gaioiga o le epidermis ma faʻatau.

Mo le tausia o aso uma, faʻaaoga se fasimoli e le mautonu ma se fagu paʻu. O ia sooupu ei ai se ile-acid-base index (ph) latalata i le 5.5. Latou te le solia le vai puipui-lipid o le paʻu.

A uma le taele ma le taele, e tatau ona e fufulu uma le tino atoa ma se solo. Faʻalogo lelei i avanoa vavalalata i lima ma vae, paʻu o le paʻu, mimiti, ma isi mea susu. O le epidermis ua faʻaaogaina i le vai ua leiloloa ona mea puipuia e faasaga i meaola ninii.

Mo le puipuia o le natura elasticity o le paʻu, e manaʻomia ai le susu ma fafagaina meaola. O le paleni o le acid-base e tatau ona maualalo. O loʻo talafeagai ma le 3-4-1. O ituaiga o mea masani e masani ona maua ai fualaau aina suamalie. Latou te toe faʻaleleia le paʻu ma faʻalauteleina lona gaosia. E le gata i lea, latou te puipuia le toilalo ma le osofaia o le epidermis.

E tatau ona faʻaaogā kulimi i le mama o le paʻu atoa ile faaluaina i le aso. E le manaʻomia le kulimi mo na o nofoaga i le eria o mea masani (faʻafefete, avanoa vaeluala, paʻu i lalo o le mammary, ma isi)

O le taua tele mo le soifua maloloina o le paʻu o lavalava ma moega. Taumafai e faʻaaoga le tele o ie masani mo nei faamoemoega.

Fufulu cotton mama e faʻaleleia ai micro-ventilation. E talafeagai mo le ofuina i le taumafanafana ma le taumalulu. I lea laei, o le paʻu "manava". O se tagata e sili atu lona palasalo, atonu e le mafai ona feagai ma faʻalavelave pipisi i luga o le tino.

Afai o lou paʻu e sili ona mataʻituina, ia vaʻai i se solo faʻapitoa mo le faʻatau. O ia lavalava e leai ni faʻailoga. E le faʻapipiʻi siama vaivai mama.

E fautuaina e filifili le ie lino mai le ie lino poʻo le fuga. Sui le pusa ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso. Olava mo le moe e tatau ona faʻalelei ma lautele. Afai e te momoe i totini, ona filifili lea o ni faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se paʻu uumi.

Maʻi i le maʻi suka

O le lamatia o le maʻisuka o soʻo se mea leaga i le paʻu. E oo lava i nai maʻila ma manua e manaʻomia ona togafitia i se visepisi. Mo le faʻapalapalaina, faʻaaoga vaifofo e leai se ava (chlorhexidine, hydrogen peroxyide, ma isi). E tele naua e Ethanol le palapala. E le gata i lea, o le ava malosi e mafai ona faʻaumatia ai paʻu paʻu ma faʻagesegese le faʻafouina.

Afai e le afaina oe, ona e talanoa loa loa lea i se fomai tipitipi mo fesoasoani faafomaʻi. Togafitiga e se fomaʻi e masani ona aofia ai togafitiga, ofu, vailaau. Afai e laʻititi le manua ae e le faʻamalolo mo le sili atu i le tolu aso, ia faʻafesoʻotaʻi lau fomai tipitipi poʻo le Center Diabetology Center.

Faailoga o maʻi faʻapitoa i luga o le paʻu ma fao ma le maʻisuka. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai lenei faafitauli i le toetoe lava o tagata uma e maua i le faʻamaʻi 2. I le maʻisuka ituaiga 1, o le paʻu o le paʻu o le paʻu e masani lava ona taatele.

Ina ia taulimaina lenei faafitauli, e te manaʻomia le fesoasoani a se dermatologist ma se vailaʻau faʻasaʻi atoa. E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu togafitiga faʻapitonuʻu ma fualaau. Mo se toe malosi atoatoa, e tele ni masina o togafitiga masani e manaʻomia.

Faʻafefea ona tausi lou vaʻai tautala

I le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina o le togafitiga faafomaʻi o le oral. Asiasia lau fomaʻi i se tasi taimi i le ono masina mo faamoemoega puipuia.

Faʻasolosolo i aso uma ou nifo, laulaufaiva, gongu i le fale. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le sipuni (ma le fulufulu), fufulu, fuga (fuga).

O le fomai tipitipi o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le tofo. E masani lava, mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o soʻo ma mea e masani ai fualaʻau masani e talafeagai lelei. O fualaau aina e faʻamalolo ai maʻi faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le lamatiaga ole taimi.

E mafai ona e faʻaaogaina le kulimi kulimi i le aso atoa. E i ai se faʻamalosia atili faamama. E le gata i lea, o le suimui e faʻaleleia le gaosiga ma faʻamautuina le paleni o le acid-base. E tatau ona e tunu pe a maeʻa taumafataga taitasi mo le 10-15 minute.

E mafai ona faʻaititia le lamatiaga o caries ma le fesoasoani o ni auala faapitoa e faʻamalosia ai le au. O ia faʻalelei atili o gels e faʻaleleia ai le tele o masini faigata. O le tuufaatasiga o tupe - o le tele o le maualuga o suauu calcium. O le masani ona faʻaaogaina o le gel e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le uila ma faʻavalea ai le nifo o le nifo.

Aloese mai Faʻamatalaga Ofo ma le Paʻu

O le taofia o nifo, gums, ma le paʻu lelei, e le lava le tausiga masani. E taua le faatumauina o le masani ai o le toto kulukose. Togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli uma.

Puleaina o le Maʻisuka:

  • faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi,
  • faʻaleleia tomai faʻafouina,
  • faʻafefete i le gaʻo o le tino.

E le gata i lea, o se mea taua mo le pupuʻu tautala ma le paʻu o uiga o le tagata maʻi i le ulaula tapaa. O le Nicotine e faaleagaina ai le toto i totonu o tamai vaa, faʻalavelave ai meaʻai o meaola. Taofi le ulaula uma e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻafitauli.

O le isi itu taua o le lava lea o meaʻai o minerale ma vitamini i totonu o le tino. Taumafai e 'ai uma ma eseese. Aua nei fiu aano o manu, iʻa, moa, meaʻai susu. E le gata i lea, 'ai ni fualaau faisua po o ni fatu i' aiga uma.

O meaai mo le maʻisuka e le mamafa tele.Ae peitai, i le aluga o taimi, o gasegase e atiaʻe se leai o vitamini ma minerale. E sili atu le taua o vitamini B, antioxidants, ma minerale.

Ina ia totogiina lenei mea, e mafai ona e aveina multivitamins. O le hypovitaminosis prophylaxis e masani ona fautuaina mo le fa masina i le tausaga. Amata ona fai ni sauniuniga faʻapitoa pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Maʻisuka i numera

O le maʻi suka "O le faʻamaʻi pipisi e leai se afaina o tagata soifua" ua avea ma faʻafitauli faʻaosooso faʻafuaseʻi i le lalolagi atoa. I Rusia, e silia ma le 3 miliona le lesitalaina tagata maʻisuka, ma o lo latou fuainumera ua faatupulaia i tausaga taitasi e le 300,000 tagata. E tusa ma le 800,000 tagata ua maua i le maualuga o le toto toto (glucose) "vaʻaia". E tusa ai ma le fuainumera o tagata atamamai, o le numera o tagata mamaʻi i Rusia e silia ma le 10 miliona tagata, ma o latou faʻamaoniga e naʻo se taimi o le taimi, faatasi ai ma le 90% o tagata e silia i le 45 tausaga.

O se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o le mago ma le mu o lagona i le gutu, ma le manava manava. Faatasi ai ma nei faafitauli, e masani lava ona alu le tagata i le fomai nifo, o le na fautua mai e maua lona maʻi suka. Caries, gingivitis, vaʻavaʻaveʻa ma periodontosis e taatele ma le le fiafia o soa o le maʻisuka. Latou te le gata ina faʻaleagaina le lelei o le olaga o tagata gasegase, ae e iai foʻi se aʻafiaga leaga i le taui o le maʻi maualalo.

Maʻi tuga

O le maʻi suka e aofia ai le solia o le metabolism i le tino, lea e atagia i le tulaga o nifo. O le faaitiitia o le ao (o le gutu malogo) e oo atu ai i se faasoesa i le faagasologa o le toe faaleleia o le nifo o le nifo, ua avea ma mea eleelea. O le kulimi e faʻamaloloina e siama lea e vave faʻavaveina i le pepa faʻamalosi e faigofie ona ulu atu i le nifo nifo ma faʻaumatia ai. Caries e atiina ae.

E le gata o le vavalo e auai i le toe faaleleia o faagasologa, ae o loo i ai foi se matafaioi tele i le faatumauina o paleni masani o meaola ninii. Saliva lysozyme faʻafefea ona faʻalavelave ai siama faʻamaʻi. O le faaitiitia o le tele o le fulu e tafe atu ai i le vave ona tupu o le microflora pathogenic, lea, faatasi ai ma le soliga o le puipuiga o le lotoifale ma le faateleina o le toto i le tino mama, e tau atu i le gingivitis - gingivitis. I le le lava o le tausiga, e mafai ona paʻu le mumu i gaʻo uma e siʻosiʻomaga i le nifo: o se faʻalavelave sili ona ogaoga e atiina ae - faʻavave taimi. O le malosi o suiga i le mucosa o le tautala e faalagolago saʻo i le ogaoga o le maʻisuka, o le umi o lona atinaʻe ma tausaga o le maʻi. O le tele o taimi o maʻi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e amata mai i le 52 i le 90%.

O le mumusu ma le faʻaauau ma le faʻaauau pea o le faʻafitauli o le gasegase o le gaʻo e oʻo atu ai i le atrophy o le faʻaogaina o le nifo ma le ponaivi o mea e vaʻaia ai nifo. O loʻo tupu le faʻamaʻi masani. Ua aliali mai nifo o nifo, o nifo e feaveaʻi ma o se taunuuga ua paʻu'ū.

At le maʻisuka e le mafaamatalaina faʻalavelave alualu i luma, o se taunuuga, e oʻo lava i le soifua maloloina, e le faʻaleagaina e caries, o le a vavalaʻi nifo ina ia tatau i fomaʻi ona aveese. E tatau ona maitauina o le tosoina o nifo i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e sili atu le faigata - o le faʻamalologa e umi ma tiga.

Ae o loo i ai foi manatu faaalia. O loʻo iloa o faʻasalaga ogaoga ma le faʻamaʻi pipisi i ituaiga II maʻisuka faaitiitia le aoga o le gaoioiga inisalinina gaosia e le tino maʻi, o le mea lea o le togafitiga o faʻamaʻi o le gaʻo o le tasi o mea taua i le puleaina o le maʻisuka lava ia.

Tulafono faigofie

O le mea e leaga ai, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e sili atu i le 60 e masani lava ona leai ni o latou lava nifo, lea e oʻo atu ai i faigata sili i le tausia o se soifua maloloina lelei. O le manaʻoga e faʻaaoga le dentures removable e sili atu ona faʻalavelaveina ai faafitauli o le mucosa ofo. Stomatitis, o le ono mafai ona atiaeina mea e maualuga tele, e aafia ai le lelei o le ola o tagata gasegase.

Ina ia aloese mai nei faafitauli, muamua lava, totogi mo le maʻisuka (faʻatulagaina toto suka) ma tausisia se numera o tulafono ole tausiga ole fofoga:

1. Ia fufulu ou nifo pe ia fufuluina foʻi lou gutu i se fesoasoani faʻapitoa faapitoa ina ua maeʻa taumafataga taʻitasi. E le gata i lea, e tatau ona e aveese meaai mai meaʻai mai le va o malo ile fomaʻi ma nifo. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le tino. Afai e leai se toto toto o gums, e mafai e tagata o loʻo maua i le maʻisuka ona faʻaaogaina se pulumu fulunifo o faigata faigata, lea e faʻafefeteina ai le gutu. O le paʻu ma le fufulu mo le faʻaaogaina i aso taitasi e le tatau ona iai ni vailaau faʻasaina faʻamalosi, malolosi peroxy e faʻamalosia ai, ma mea e sili ona pala. Faʻaopoopoga faʻaleleia e faʻaleleia ai le metabolism ma le toe faʻaleleia o mea, faʻapea foʻi ma mea totino faʻapitoa e maua ai le faʻaleagaina o aʻafiaga. O nisi ituaiga o laau e pei o le sage, chamomile, rosemary, oats, ma le net fai se galuega tele i lenei mea.

2. Afai o le a gasegase le tino po o le tiga, pulumu ou nifo i se pulumu pulumu vaivai. I lenei tulaga, ia faʻaaoga na o se tasi e faʻapitoa i le togi o le kesi ma faʻamalosi / astringent, antibacterial ma anti-inflammatory components. E tatau ona aofia ai i totonu le faʻafouina o mea faʻafouina ma faʻafeiloaʻi. I le avea ai o se vaega o nifo ma ni rinses e faʻaaogaina i le taimi o le faʻalavelave tele o faʻamaʻi pipisi, o mea faʻapitoa e faʻavae i gaioiga ma gaʻo taua o vailaʻau togafitiga ua faʻamaonia lelei lava i latou. I le avea ai o se tulafono, o ia mea tuufaatasia o loʻo i ai le gaioiga o le tino, o lea e faʻaaogaina ai e fomaʻi i naʻo le taimi o le sili atu i le fa vaiaso, mulimuli ane e tatau ona toe foʻi le tagata maʻi i le faʻaaogaina faapitoa o le tausiga o le maʻisuka.

Le filifiliga o mea tau tumama

Pe a filifilia ni vailaʻau faʻamalosi, e tatau i tagata ona malamalama e le o faʻamaunuʻu uma o le gutu ma le gutu e mafai ona maua ai le tausiga o le maʻisuka moni. O la latou filifiliga o se togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻafofo, lea na faia ai tofotofoga faʻapitoa ma e fautuaina e fomaʻi ma endocrinologists mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

O se seti o mea faigaluega mo le tausiga lelei o le maʻisuka e tatau ona aofia uma ai mea tau togafitiga autu e fuafuaina e faatumauina ai le tulaga masani o nifo ma gaogao ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, faapea foi ma meafaigaluega e vave vave ona faʻasaoina nei faʻamaʻi.

Totoina o le suka i le toto ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo e atiaʻe le amanaia o mea e tutupu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka, o tulaga faʻatulafonoina, o le faʻatinoga lea e aloese ai i le atinaʻeina o faʻalavelave, ma fesoasoani foi e faʻaleleia atili le tau o le maʻi.

Na lomia le tusiga i le nusipepa Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Tuua Lau Faamatalaga