Faʻamatalaga - Ituaiga 2 Maʻisuka

O faʻamaumauga mo le faʻamaonia o le faʻamaʻi o tulaga nei i le moli / l:

  • i luga o se manava gaogao - mai le 7 i le 8 itula mai le taumafataga mulimuli,
  • 120 minute i le maeʻa ai poʻo le taimi e ave ai se kulūkose e aofia ai le 75 g o le mea e le faʻaaogaina (suega o le toleniga o le glucose) - mai le 11.1. O taunuʻuga o loʻo avea ma faʻamaoniga faʻatuatuaina o le maʻisuka i soo se fua fua.

I lenei tulaga, e le lava le fua o le maualuga o le suka. E fautuaina e toe fai pe a faalua i aso eseese. E ese mai le tulaga pe afai i le aso e tasi na pasia e le tagata maʻi suega mo le kulukose ma le hemoglobin glycated, ma e sili atu i le 6.5%.

Afai o faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina i se glucometer, o le a le gata i na o masini ua gaosia talu mai le 2011. Mo le uluai suʻesuʻega o se mea e manaʻomia muamua o se auʻiliʻiliga i totonu o se fale suʻesuʻe faʻamaonia.

O le Normoglycemia ua taʻua o se suga maualuga i lalo o le 6 iunite, ae o le fegalegaleaiga a le diabetologists ua fuafua e faaitiitia i le 5.5 mmol / l ina ia amata ai taimi talafeagai e puipuia ai le faamai.

Afai e maua tulaga faatauaina ile tuaoi - mai le 5.5 mmol / l i le 7, ona mafai lea ona avea ma faailoga o prediabetes. Afai e le tausisia e le tagata maʻi tulafono o mea taumafa, e le mafai ona galue, e le faia ni taumafaiga e faʻaitiitia le mamafa, faʻasaʻo le toto maualuga, o lona uiga e ono maualuga le faʻamaʻi.

Afai e maua i totonu o le toto ia tulaga taua, ae o le tagata gasegase e iai ni aʻafiaga o le maʻisuka, ona faaali atu lea ia te ia se suega faaopoopo. O faʻavae o ia ituaiga o gasegase e aofia ai:

  • i ai ni aiga toto e maua i le maʻisuka - matua, tuafafine, tuagane,
  • fafine ua fananau mai se pepe e mamafa le 4 kilokalama pe sili atu, maua le maʻisuka ile maʻisaga aʻo maʻitaga, ma mafatia ile ovary polycystic,
  • ma le maualuga o le toto i luga aʻe o le 140/90 mm RT. Art. poʻo le tuʻuina atu togafitiga mo le toto maualuga,
  • faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, triglycerides, solia o le fua o le lipoproteins maualalo ma le maualuga e tusa ai ma le lipid profile,
  • o lona tino o le faasinomaga o igoa e maualuga atu nai lo le 25 kilokalama / m 2,
  • ei ai faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • ma le gaioiga faaletino e itiiti ifo ma le 150 minute i le vaiaso.

Afai o loʻo iai se tasi o aʻafiaga lamatia, e tatau ona faia se suʻega o le faapalepale kullusese. O loʻo faʻaalia e oʻo lava i le leai atoa o faʻamaoniga masani o le maʻisuka.

Afai o maua i luga aʻe o le 7.8 mmol / L, ae i lalo ifo o le 11.1 mmol / L (pe a maeʻa le totoina o le suka), ua faia le suʻesuʻeina o prediabetes. O le faasologa amata o le faamai o loo faailoa mai foi i le faateleina o le hemoglobin glyc i le laina mai le 5.7 i le 6.5%.

O le suega o le toleniga o le glucose e atagia ai se vailaau i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. I le eseesega o le inisalini, o le naunautaiga o le inisalini, C-peptide, o loʻo aofia ai i le fuafuaga faʻataʻitaʻi.

Lagolago o le insulin amata tele lava i le taufaasese. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, mo se taimi umi e pulea ai e le pancreas le fausiaina o le inisalini. Seiloga e le silia le 5-10% o siaki e tumau pea ona galue, o le a amata le solia o le metabolism o le carbohydrate - ketoacidosis. I lenei tulaga, o le glycemia e mafai ona 15 mmol / l ma le maualuga.

Ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka o loʻo i ai se auala lelei, o le suka e faasolosolo lemu, e mafai ona solo ese faailoga mo se taimi umi. O le Hyperglycemia (maualuga maualuga) e le maua i taimi uma, e maualuga atu nai lo tulaga masani masani pe a uma ona 'ai.

I le taimi o le maitaga o le placenta e maua ai hormones counter-hormonal. Latou te puipuia le suka mai le pau ina ia maua ai e le pepe meaʻai e tele mo le tuputupu ae. I le iai o aʻafiaga faʻafitauli e mafai ona atiaʻe maʻisuka maʻitaga. O le suʻeina o le toto ua faʻaalia i le tai tolu masina e iloa ai.

O faʻamaumauga mo suʻesuʻega o: se faʻaopoopoga i le glycemia mai le 5.1 i le 6.9 mmol /, ma le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga (faʻaaogaina o le glucose) - mai le 8.5 i le 11.1 iunite. Mo fafine maʻitaga, o le suka o loʻo fuafuaina foi i le itula e tasi pe a uma le faʻamalositino i le taimi ole suʻega ole toleniga ole kulukose. Atonu ei ai se filifiliga - i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa le 120 minute o suega e masani, ma pe a maeʻa le 60 minute e silia ma le 10 mmol / l.

Afai e maua ni maualuga maualuga, ona maua loa lea o le siama o le maʻisuka faatoa maua.

O le laʻititi laʻititi, e tusa lava mo le soifua maloloina, e leʻo faʻamautuina; o le faasinomaga o le faasinomaga e 4.1 mmol / l. I le maʻisuka, e mafai ona maua e tagata gasegase le faʻaalia o se pa'ū i le suka e tusa lava pe masani ai. E tali atu le tino i lona paʻu i le tatalaina o hormones. O nei eseesega e sili ona lamatia mo tagata matutua. O le tele o taimi, mo i latou, o le masani o se vaega e oʻo atu i le 8 mmol / l.

O le maʻisuka ua faamaonia ua totogi (faatagaina) i lalo o ia tuutuuga:

  • glucose i mmol / l: i luga o se manava gaogao e oo atu i le 6.5, pe a uma ona 'ai (ina ua mavae le 120 minute) e oo atu i le 8.5, ao leʻi oʻo i le 7.5,
  • o le lipid profile e masani,
  • toto maualuga - e oo atu i le 130/80 mm RT. Art.,
  • mamafa o le tino (index) - 27 kg / m2 mo tane, 26 kg / m2 mo tamaitai.
Faʻasaʻoina le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le malosi o le maʻisuka, o le kulukose o loʻo i le lautele e oʻo i le 13.9 mmol / l aʻo leʻi 'aʻai. O ia ituaiga glycemia e masani ona o faatasi ma le fausiaina o tino o le ketone ma le atinaʻe o ketoacidosis, o vaʻa ma aʻafesa. Po o le a lava le ituaiga maʻi, e manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini.

O le faʻaaogaina o auala e mafua ai faʻafitauli uma o le maʻisuka, coma e mafai ona tupu. O le maualuga maualuga o le suka i le hyperosmolar o le 30-50 mmol / L. O lenei mea e faʻaalia i le tele o le faʻaleagaina o galuega a le faiʻai, maʻi inu ma manaʻomia ai togafitiga faanatinati.

Faitau lenei tusiga

O le a le suka o le maʻisuka

Ina ia iloa le maʻisuka (e tusa lava poʻo le a le ituaiga), e manaʻomia le suʻega o le toto mo le faʻatonu o le kulukose.

O faʻamaumauga mo le faʻamaonia o le faʻamaʻi o tulaga nei i le moli / l:

  • i luga o se manava gaogao - mai le 7 (vaega plasma o le toto mai se vein) pe a maeʻa le 8 itula mai le taumafataga mulimuli,
  • 120 minute i le maeʻa ai poʻo le taimi e ave ai se kulūkose e aofia ai le 75 g o le mea e le faʻaaogaina (suega o le toleniga o le glucose) - mai le 11.1. O fua tutusa lava e pei o faʻamaoniga o le maʻisuka i soʻo se fua fua.

I lenei tulaga, e le lava le fua o le maualuga o le suka. E fautuaina e toe fai pe a faalua i aso eseese. E ese mai le tulaga pe afai i le aso e tasi na pasia e le tagata maʻi suega mo le kulukose ma le hemoglobin glycated, ma e sili atu i le 6.5%.

Afai e faia faʻataʻitaʻiga i se glucometer, o na ituaiga o faʻamaoniga e naʻo le faʻaaogaina o masini na gaosia talu mai le 2011, latou te toe faʻaaogaina le faailo o le toto capillary e faʻatusatusa i tulaga taua o le plasma vevela. Ae ui i lea, mo se uluai suʻesuʻega, o se mea e manaʻomia muamua o se auʻiliʻiliga i totonu o se fale suʻesuʻe faʻamaonia. E faʻaaogaina meafaigaluega ile fale e pulea ai le maʻisuka.

Ma o iinei e sili atu i le hypoglycemia i le maʻisuka.

E mafai ona i ai le maʻisuka ma le suka masani

O Normoglycemia ua manatu o se suga maualuga i lalo ifo o le 6 iunite, ae o le Association of Diabetologists e fautuaina le faaitiitia i le 5.5 mmol / L ina ia amata ai taimi talafeagai e puipuia ai le faamai. Afai e maua tulaga faatauaina ile tuaoi - mai le 5.5 mmol / l i le 7, ona mafai lea ona avea ma faailoga o prediabetes.

O lenei tulaga o le tuaoi i le va o le masani ma le maʻi. E iu lava ina tupu aʻe i le maʻisuka pe afai e le tausisia e le tagata maʻi se meaʻai ma se tapulaa o suka, mea inu gaʻo ma gaʻo manu, e taʻitaʻia ai se olaga e le ola, e le faia taumafaiga e faʻaitiitia le mamafa, ma aumaia le toto maualuga i le masani.

Afai e maua i totonu o le toto ni faailo masani, ae o le tagata gasegase ei ai tulaga taua mo le maʻisuka, o lona uiga o le a faʻaalia o ia i se suʻesuʻega faaopoopo. O faʻavae o ia ituaiga o gasegase e aofia ai:

  • i ai ni aiga toto e maua i le maʻisuka - matua, tuafafine, tuagane,
  • fafine ua fananau mai se pepe e mamafa le 4 kilokalama pe sili atu, maua le maʻisuka ile maʻisaga aʻo maʻitaga, ma mafatia ile ovary polycystic,
  • ma le maualuga o le toto i luga aʻe o le 140/90 mm RT. Art. poʻo le tuʻuina atu togafitiga mo le toto maualuga,
  • faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, triglycerides, solia o le fua o le lipoproteins maualalo ma le maualuga e tusa ai ma le lipid profile,
  • o lona faʻamaufaʻailoga o le mamafa o le tino e sili atu nai lo le 25 kg / m2,
  • ei ai faʻamaʻi o le tino cardiovascular,
  • ma le gaioiga faaletino e itiiti ifo ma le 150 minute i le vaiaso.

Afai o loʻo iai se tasi o aʻafiaga lamatia, e tatau ona faia se suʻega o le faapalepale kullusese. O loʻo faʻaalia e oʻo lava i le leai atoa o faʻamaoniga faʻapitoa o le maʻisuka (fiainu, faʻalauteleina o gaioiga eletise, faʻalauteleina o le 'ai, suiga faʻafuaseʻi o le mamafa).

Afai o maua i luga aʻe o le 7.8 mmol / L, ae i lalo o le 11.1 mmol / L (pe a maeʻa le totoina o le suka), ua faia se suʻesuʻega o prediabetes. O le faasologa amata o le faamai o loo faailoa mai foi i le faateleina o le hemoglobin glyc i le laina mai le 5.7 i le 6.5%.

O le suega o le toleniga o le glucose e atagia ai se vailaau i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. I le tulaga o le vailaau o le inisalini e faʻalagolago i le faʻamaʻi, lea e masani ona afaina ai tamaiti ma tagata talavou, o le faʻamatalaga o le inisalini, C-peptide, o loʻo aofia i le fuafuaga faʻataʻitaʻi.

E ese le suka i le ituaiga o maʻisuka

E ui lava i lalo ifo o le igoa e tasi e lua ituaiga o faʻamaʻi ua tuʻufaʻatasia ma mafuaʻaga eseese o le atinaʻe, o le iuga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o le hyperglycemia. O lona uiga o le faateleina o le toto suka ona o le leai o le inisalini i le ituaiga muamua po o le leai o se tali atu i ai i le lona lua.

O le faʻavae o le inisalini e faʻalagolago i le faʻalavelave e masani lava ona amata i le tele o taimi faʻateleina. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, mo se taimi umi e pulea ai e le pancreas le fausiaina o le inisalini. Seiloga e le silia le 5-10% o siaki e tumau pea ona galue, o le a amata le solia o le metabolism o le carbohydrate - ketoacidosis. I lenei tulaga, o le glycemia e mafai ona 15 mmol / l ma le maualuga.

I le lona lua, o le maʻisuka e sili atu ona lelei, o le suka e alu lemu, e mafai ona solo ese faailoga mo se taimi umi. O le Hyperglycemia (maualuga maualuga) e le maua i taimi uma, e maualuga atu nai lo tulaga masani masani pe a uma ona 'ai. Ae ui i lea, i soo se tulaga lava, o le faʻavae mo le siama e le eseese mo ituaiga eseese o le maʻisuka.

Glucose o le toto mo le maʻisuka ituaiga

A o maitaga, o le placenta e maua ai hormones counter-hormonal. Latou te puipuia le suka mai le pau ina ia maua ai e le pepe meaʻai e tele mo le tuputupu ae. I le iai o aʻafiaga o aʻafiaga, o le maʻisuka maʻisuka e mafai ona tupu mai i lenei tulaga. O le suʻeina o le toto ua faʻaalia i le tai tolu masina e iloa ai.

O faʻavae mo le siama o: ole faateleina o le glycemia mai le 5.1 i le 6.9 mmol /, ma le 2 itula i le maeʻa o se taumafataga (faʻaaogaina o le glucose) - mai le 8.5 i le 11.1 iunite. Mo fafine maʻitaga, o le suka o loʻo fuafuaina foi i le itula e tasi pe a uma le faʻamalositino i le taimi ole suʻega ole toleniga ole kulukose.

Atonu ei ai se filifiliga - i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa le 120 minute o suega e masani, ma pe a maeʻa le 60 minute e silia ma le 10 mmol / l. E iai foʻi le maʻisuka faʻamaʻi..

Afai e maua ni maualuga maualuga, ona maua loa lea o le siama o le maʻisuka faatoa maua.

Sili

O le tapulaa maualalo o le masani, e tusa lava mo tagata soifua maloloina, e le o faʻamautuina. O le taʻiala e 4.1 mmol / L. I le maʻisuka, e mafai ona maua e tagata gasegase le faʻaalia o se pa'ū i le suka e tusa lava pe masani ai. E mafua lenei mea ona o le tino e fetaui ma maualuga maualuga o le kulukose, ma tali atu i lona faʻaititia e ala i le faʻasaʻolotoina o hormones.

O ia eseesega e sili ona lamatia mo tagata matutua o loʻo mafatia mai le vaivai o le toto i le mafaufau. Mo i latou, o le endocrinologist e fuafua i se tagata autu o le tau o le glycemia, lea atonu e sili atu nai lo le masani. O le tele o taimi, o le maualuga lea e oʻo atu i le 8 mmol / L.

Aloaia

O le maʻisuka ua faamaonia e totogi i lalo o ia tuutuuga:

  • glucose i mmol / l: i luga o se manava gaogao e oo atu i le 6.5, pe a uma ona 'ai (ina ua mavae le 120 minute) e oo atu i le 8.5, ao leʻi oʻo i le 7.5,
  • o le lipid profile e masani,
  • toto maualuga - e oo atu i le 130/80 mm RT. Art.,
  • mamafa o le tino (index) - 27 kg / m2 mo tane, 26 kg / m2 mo tamaitai.

Matamata i le vitio i luga o le suka suka i le maʻisuka:

Tulaga maualuga

Faatasi ai ma le matuia o le maʻisuka, o le kulukose o loʻo i le laina e oʻo i le 13.9 mmol / L ao le i 'ai. O ia ituaiga glycemia e masani ona o faatasi ma le fausiaina o tino o le ketone ma le atinaʻe o ketoacidosis, o vaʻa ma aʻafesa. Po o le a lava le ituaiga o faʻamaʻi, e manaʻomia e le tagata maʻi le inisalini.

Tau maualuga o loʻo faʻamaonia le tafe o le tau. O faʻafitauli uma o le alualu i luma o le maʻisuka, coma e mafai ona tupu. O le maualuga maualuga o le suka i le hyperosmolar o le 30-50 mmol / L. O lenei mea e faʻaalia mai i le faʻaleagaina o le gaioiga o le galue, maʻi inu ma manaʻomia ai le malosi vave o togafitiga e faʻaola ai se ola.

Ma o iinei e sili atu ile inisalini i le maʻisuka faʻamaʻi.

O le suka o le suka toto e faʻaalia ai suiga i le gaʻo gaʻo. O se faʻamaoniga o le maʻisuka e manaʻomia ai se fua faʻalua o le anapogi glycemia. O le masani o le kulukose toto e tupu i se ala natia o le faamai, o le mea lea, o suʻesuʻega faaopoopo e uiga i le faapalepale o le kulukose, o le naunautaiga o le hemoglobin glyc, insulin, ma le C-peptide e manaʻomia foi. T

O ia ituaiga o faʻamaʻi e faʻaalia i le i ai o mea faʻafitauli. I le taimi o le maʻitaga, e tofu uma tamaitai ma suʻega e iloa ai le ituaiga o maʻisuka.

O auala autu e faʻaititia ai le suka toto: meaʻai, olaga ola. Lenei o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le kulukose i le vave vave. O faamalositino ma metotia faa-tagata e tuuitiitia ai le suka o le toto. Pe a naʻo fualaau oona o le a fesoasoani.

O le hypoglycemia e tupu i le maʻisuka ia sili atu i le tasi i le 40% o tagata gasegase. E taua le iloa o ona faʻailoga ma mafuaʻaga ina ia mafai ai ona amata togafitiga i taimi talafeagai ma faia faʻataʻitaʻiga i le ituaiga 1 ma le 2. O le po e sili ona matautia.

O le inisalini mo le maʻisuka ituaiga e faʻamaonia pe a le fesoasoani meaʻai, o gaʻo, ma suiga o olaga. O le a le mea e manaʻomia mo fafine maʻitaga? O a ni vailaau ua faatonuina mo le ituaiga o maʻisuka?

O ituaiga togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻisuka i fafine e mafai ona maua mai i le tala o le atuatuvale, faʻalavelave faʻafuaseʻi. Uluaʻi faailoga o le galala, gasegase tele, faʻamalolo. Ae o le maʻisuka, tusa lava pe a uma le 50 tausaga, e mafai ona natia. O le mea lea, e taua le iloa o le masani i totonu o le toto, auala e aloese ai. E toafia o loʻo ola i le maʻisuka?

O se tasi o fualaau aupito sili ona lelei o le maʻisuka malosi. Pills fesoasoani i togafitiga o le lona lua. E faʻapefea ona ave le vailaʻau?

O a faitioga e masani ona tuʻuina atu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2?

Faailoga masani (faailoga) o le maʻisuka ituaiga 2:

  • matuai galala (naunau pea e inu vai i se aofaiga tele),
  • polyuria (faateleina le urination),
  • vaivai (vaivai masani masani),
  • faʻaleagaina
  • masani ona faʻamaʻi (aemaise lava le paʻu ma le urogenital organs).

  • afaina po o le tigaina o le paʻu i vae po o lima,
  • faʻaititia le tino vaaia (vaʻaia pe vaʻaia le vaʻai).

Faʻaiʻuga (atonu o faailoga muamua ia o le maʻisuka):

  • candida (fungal) vulvovaginitis ma paleitis (faʻamaʻi tino i fafine ma alii),
  • afaina o le faʻamalolo poʻo maʻi pipisi o le staphylococcal i luga o le paʻu (pustular rashes, e aofia ai le furunculosis i luga o le paʻu),
  • polyneuropathy (faʻaleagaina o fiva nerve, faʻaalia e le paresthesia - feʻaveaʻi ma fetoʻi i vae,
  • erectile le afaina (faʻaititia le penile ere i tane),
  • angiopathy (faʻaitiitia le paʻu o arteries o le fatu ma le tiga i le itu o le fatu o pito pito i lalo, lea e faʻaalia i le tiga ma le lagona o le malulu vae).

O faailoga iloga (faailo) o le maʻisuka ua tuʻuina atu i luga e le o matauina i taimi uma. IA FAʻAMATALAINA - MATAGALUEGA! O le maʻi maʻisuka e masani lava ona solomptomatic, o le mea lea, e manaʻomia ai le tele o lapataiga mai le fomaʻi.

O afea le maʻisuka ituaiga 2 ua maua?

Afai ei ai faitioga (silasila i le vaega muamua) e faʻamaonia ai le siama, e tatau ona lesitala se tasi pe a oʻo i le maualuga o le kulukose o le toto mai le tamatamailima i luga o le 11.1 mmol / l i le taimi (tagaʻii le laulau 5).

Laulau 5. Glucose faʻasalaga i faʻafitauli eseese o le gaʻo gaʻo gaʻo:

Glucose maualuga -
mai le capillary (mai le tamailima)

O le a le maualuga o le suka o le toto e mafai ai ona iloa?

O le faʻamaoniga o le maʻisuka e mafai ona faia pe afai o le tagata maʻi i soo se taimi faʻafuaseʻi ei ai lona maualuga o le kulukose toto nai lo le 11.1 mmol / L. Faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo faʻailoga o le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona matauina. Faitau atili i le tusiga "Faailoga o le Maʻisuka i Fafine." Afai e leai ni faailoga vaaia, ona le lava lea o le fua o le suka e tasi e fai ai se siakiina. Ina ia faʻamaonia, e tatau ona e maua sina maualuga maualuga o le kulukose i aso eseese.

O le maʻisuka e mafai ona maua i le maualuga ole maualuga o kullukose plasma i luga atu ole 7.0 mmol / L. Ae o se auala e le faʻalagolago. Talu ai ona o le tele o le maʻisuka, o le anapogi o le suka toto e le oʻo i tulaga taua maualuga. E ui lava pe a uma ona 'ai, o la latou kulūkose ua matua faateleina. Talu ai ona o lenei mea, o faʻafitauli masani faʻaletagata e tupu malie i luga o fatuga, mata, vae, isi totoga ma tino o le tino.

Faʻailoga o le kulūkose o le 7.8-11.0 mmol / l, o se suʻesuʻega o le faʻavaivaia o kulukose o le glucose poʻo le prediabetes ua maua. Dr. Bernstein o loʻo faʻapea mai o nei tagata gasegase e tatau ona maua i le maʻisuka e aunoa ma ni faʻagaloga faʻalautele. Ma o le togafitiga e tatau ona malosi. A leai, o tagata gasegase e maualuga le lamatia o le oti vave mai le maʻi cardiovascular. Ioe, ma faʻalavelave masani faʻalavelave e amata ona tupu e tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka i luga o le 6.0 mmol / L.

Mo le siamaina o le maʻisuka i fafine i le taimi o maitaga, o tulaga faatapulaa o le kulukose o le toto e maualalo ifo nai lo isi vaega o tagata gasegase. Faitau faʻamatalaga "Mate Maʻisuka" ma le "Gesational Diabetes" mo nisi faʻamatalaga.

Faʻamatalaga o le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona faʻamalo faʻamalo mo le tele o tausaga e aunoa ma le afaina ai o ni gasegase. O le soifua manuia o le faasolosolo lava ina sili atu le leaga, ae o nai tagata gasegase e vaʻai i se fomaʻi e uiga i lenei O le maualuga o le suka o le toto e masani ona iloa e se faalavelave. Ina ia faʻamaonia le siama, e tatau ona e pasia se suega suʻesuʻe mo le hemoglobin glycated. E le fautuaina e fai se suʻega toto mo le sugar sugar. O mafuaʻaga mo lenei mea o loʻo faʻamatalaina i luga.

Tuua Lau Faamatalaga

Le faailo i mmol / l