E faʻapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto i le maʻisuka: gymnastics, homeopathy, vailaʻau ma meaʻai

O le maʻisuka ua avea ma faʻamaʻi masani e taua tele le iloa pe faapefea ona puipuia oe lava mai lenei faʻamaʻi ma le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka, pe afai ua e maua. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e aoao ai e uiga i auala pito sili ona aoga ma lautele e maualalo ai le suka.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suka

E manaʻomia le suauu mo le masaniga o le faiʻai o le faiʻai, malepelepe i le fructose ma le kulukose, e ulu atu i le toto. Afai e faʻaaogaina e le tagata i aso uma ia sili atu i luga masani, ona amata lea ona faaputuputu le kulukose i le ate, maso, lea e mafua ai faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, maualuga maualuga, gout poo le maʻisuka.

O le faʻateleina o le 'aina o laʻau e puipuia ai le gasegase mai le gaosia o le inisalini, ma le mafai ai e le tino ona faʻatumu le malosiaga.

I se tagata matua, o le toto o le kulukose toto e tatau ona 3.3 - 6.1 mmol / L. E itiiti foʻi nai lo lenei masani e le tatau foi ona le mafai ona faalavelave le faiʻai.

A oʻo i lalo ifo le faʻamaoniga - o lenei tulaga e taʻua o le hypoglycemia. O lima o se tagata e amata ona gatete, vevela, fenumiai, foliga mai o le fiaai ua aliali mai.

A maeʻa ona 'ai, o le faasiliga o le suka o le a vave ona faateleina, ae e le lamatia ai le tino, ae o se tulaga maualuga maualuga ua manatu o se faailoga mo le aveina o vailaʻau. Nai lo le inuina o vailaʻau, taumafai faʻamalositino faigofie aʻo fuaina pea fua ole kulukose.

Aisea e manaomia ai lenei mea? O le mea moni, o faʻatinoga e fesoasoani e faʻaitiitia le faasinomaga o le suka, ma faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona faʻaititia, e matua leaga lava mo le soifua maloloina o le tagata.

Nai lo le maua o le suka-faʻaitiitia o fualaau - gymnastics mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faamalositino e taua tele aua e faʻaleleia ai le lagona o sela i le insulin, o lona uiga, e faʻaitiitia ai inisalini tetee. Ua faʻamaonia o le tuputupu ae o le musika o se taunuuga o le malosi o le aʻoga e faʻaititia ai le faʻamalosia o le insulin.

O le faʻamalosia o insulin e fesoʻotaʻi ma le fua o le gaʻo i le manava ma faʻataʻamilo i le puʻupuʻu i le maso maso. Le tele o le gaʻo ma le maualalo o le musika i totonu o le tino, o le vaivai tele o le lagona o sela i insulin.

O le faʻapitoaina o le tino e maua ai lou tino, o laʻititi maualalo ole inisalini mo inisiua o le a e manaʻomia. Ma o le itiiti ifo o le inisalini e faataapeina i totonu o le toto, o le itiiti ifo o le gaʻo o loʻo teuina.

A uma mea uma, matou te manatua o le inisalini o le hormone autu lea e faaosofia ai le meaʻai ma puipuia ai le paʻu o mea mamafa.

Matamata i lenei vitio lea e faʻamatalaina ai e le dietitian le māfuaaga e manaʻomia ai toleniga mo le maʻisuka. Ma o Ana Kurkurina o le a taʻuina atu ia te oe le auala e fausia ai se taamilosaga faʻaleaʻoaʻoga.

Faʻaaogaina Sugar Reduction

Ia, afai o le faʻaaogaina o le mea ua mavae e faigofie tele mo lau tino, ona e ave lea o sosolo ma fai nei taʻaloga e 10. Pe a faʻaalia lenei faʻalavelave faalua i le vaiaso, o le suka mai le toto o le a alu i maso. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le mamafa, cholesterol, o le a toe foʻi atu i le masani.

I isi aso o le vaiaso, taumafai pe savali faʻataʻavalevale po o vailaʻau. Afai e tupu vaivaiga i le taimi o le faʻalavelave, pe faʻafuaseʻi ona e taofia le pala, talanoa i lau fomaʻi.

E masani lava, o nei faʻatinoga e faia i le fale e faigofie tele ona ave. I se tasi auala (ma e na o le toatolu), fai 10-15 toe fai, ona malolo lea o le 40-100 sekone, ona toe fai lea e le isi.

Faiga faʻalavelave

  1. Biceps fuga
    Aʻo e faʻapipii ma le faʻafefe ou lima i ou tafatafa, sii lau pulou ina ia liliu ou lima i lou tino.
  2. Triceps faamamafa
    Tu, tasi le vae i luma o le isi. Sii lemu le poloka i luga o lou ulu. Ona punou lemu lea o lou alofilima, ia tuu i lalo le pulou i tua o lou ulu.
  3. Faʻasalalauga
    Siʻi i luga o le ulu le sulu i luga, ona faʻamaʻo ai lea o ou lima, sii i luga le pulou.
  4. Pulu pepa
    I.P. - Taʻoto i ona tua, tulivae, vae o loʻo tu ile fola. Taofi lau pulou i le fata, siitia i luga, ona tuu lea i lalo i lou fatafata.
  5. Faʻasogo le toso
    I.P. - nofo i luga o le fola, tulivae tulivae. Taofi pulou i ou lima i luma o oe ma ou alofilima e faafesagai le tasi ma le isi. Fuʻu le auʻau o le tagata faʻatau po o lima faʻatasi ai ma sima, taʻalo i ou itu, faʻapipii ou lima i luga o tauʻau, ona toe foʻi mai lea i le I.P.
  6. Vasega masani
    I.P. O le taoto i ona tua, vae i luga o le fola, tulivae tulivae, lima i tua o lona ulu. Faʻamalosia o maso o le manava, sii i luga le tino i luga o le fola, ona faʻagesegese malie lea.
  7. Mo le lomitusi
    I.P. Faʻasaga i lalo, faʻafao luga o le fola i lalo o tauau, tamatamai vae. Faʻasaga o ou maso o le manava, sii i luga lau sulu i luga o le fola e taofi saʻo lou tino. Taofi mo le 5 sekone, ona e faafilemu malie lea, taofi saʻo lou tua.
  8. Squat
    I.P. Vaevaega o le uʻamea vavae ese. Tuli i latou i tulivae ma lalo ifo e pei o oe o nofo i luga o se nofoa. O sea ituaiga o faamalositino e sili ona lelei i lou toe malolo i luga o se polo vaivai o loo tuu i le va o tua ma le puipui. Ina ia faateleina le avega, uu pulou i ou lima.
  9. Totogi i tua
    I.P. Tutu ma vae vae lautele, vaʻai se laa ma lou vae taumatau ina ia oʻo atu le tulivae i le fola e aunoa ma le paʻi i ai. Faʻalagolago i luga ole mulivae o le vae tauagavale, toe foʻi i le I.P. Toe fai tutusa ma lou vae tauagavale. Ina ia faateleina le avega, ave lauulu.
  10. Faʻasagaina o le ogavae pito i luma
    I.P. Tutu, faalagolago i tua o se nofoa. Faʻasala le vae agavale, faʻavae le mulivae i le totoa, o le vae taumatau e pisi. Toe fai ma le isi vae.

O tagata e ave le inisalini e tatau ona sili atu le siakiina o le suka suka pe a maeʻa lenei faʻalavelave. O le kulūkose e ono paʻu tele lea e tatau ona faʻaititia ai le tui o le insulin. Faʻatalanoa ma se fomaʻi e manaʻomia!

Maʻisuka Meaʻai

O vaifofo ma fualaau faisua o le a fesoasoani e foia le faafitauli, pe afai e masani ona faʻaaogaina. O le a le mea e maualalo ai le toto suka?

  • kaluka
  • lūlū salamata
  • Ierusalemaichokei
  • aniani, lanumeamata ma le sipisi,
  • lingonberries, blueberries,
  • meaʻai
  • chokeberry,
  • fualaau aina, ituaiga uma o pi.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto suka

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto suka? O meaola masani e fesoasoani e faʻaitiitia vave le kulūkose.

  1. Liligi 1 le ipu o pati ma 6 ipu vai vevela,
  2. Simmer mo le 1 le itula, pasi atu i se faila,

Inu le susu i soʻo se aofaiga, i soʻo se taimi, o le a na o se manuia malosi mai ai. E tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa.

O le faʻafefeteina o fasi vaega o le palanila e vave galue vave:

  • 40 g o vaega vaevae mo le 0.5 lita. vai
  • Faʻaauau le vevela mo le 1 itula.
  • Faaaoga 1 tbsp. l ao lei faia taumafataga uma.

Laʻau aʻa o le horseradish:

  • Grate se aʻa fou o le horseradish i luga o se fua lelei.
  • Faʻafefiloi i le yogurt poʻo le susu susu (ae le o le kefir) 1:10.
  • Inu 1 tbsp. l 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Taumafai teas e faʻaitiitia lou toto suka.

  • Brew 2 tbsp. l fatuga ma 2 ipu vai inu.
  • Tuu mo le 6 itula i totonu o se vevela.
  • Faʻaaoga le vaega atoa o le fusi i aso taʻitasi i nai sipuni laiti.

Laʻau Laau ma Berries:

  • Fuʻu 1 tbsp. l lanu lanu fou (pe a mago - ona 1 lepp) 1 ipu vai inu.
  • Fufulu le afi, aumai i se vevela. Ona vave aveese mai le vevela.
  • Faʻapipiʻi le fagu i le afifi seia oʻo ina susulu.
  • Inu se ipu o le vevela vevela i le vaeluaina o doses i le aso. O le vasega e 6 masina.

  • Tasi le 10 laulaau laulaʻa, tuu i totonu o se vevela, vae 1 le ipu vai inu.
  • Alu mo le 20-24 itula.
  • Faʻafefiloi mafanafana le 100 ml aʻo leʻi 'aʻai 3-4 taimi i le aso. A maeʻa le 6-7 aso, o le a oʻo atu le suka i tulaga masani.

  • Taumafai e 'ai 0.5 tsp i aso uma. fatu sinapi.
  • I le faʻaopoopoga, o le a faʻatulafonoina lau otaota, o le a aveesea le malosi, o le a faʻalautele le pulelaulela, ma o le a faʻaleleia lau soifua maloloina.
  • Nai lo o le fatu o le sinapi, ave fatu lili, o le ae ausia se aafiaga talitutusa.

E fia le suka ou te 'ai?

Ina ia le sili atu i le fua o le suka i aso taitasi, tagata faufautua fautuaina: o tagata talavou soifua maloloina e le faʻaogaina i latou lava i le tino malosi e mafai ona ave e oo atu i le 80 kalama o suamalie i aso taitasi. O tagata matutua e itiiti ifo nai lo lenei tulaga masani.

Mo faʻatusatusaga - 2 fagu o le "Fanta" (0.3 l), poloka le taumafa o le suka i aso taitasi.

O le sipuni e ufiufi i le 7 g o le oneone (sugar), faitau pe fia sene i totonu o lou tino e ulufale i le 1 aso.

E sili atu le aofia ai i au mea taumafa fua suamalie, fualaau mamago: apricots ua mama, pea, vine, persimmons, apples, plums, vine, carrots, ma le meli foi.

O le a le mea e 'ai i le suka maualuga

O a meaai e maualalo ai le suka o le toto:

  • Legumes
  • Paʻu, zucini, olive
  • Letusi, pasili, Ierusalema atisikoke
  • Walnuts, cashews, peanuts, almonds
  • Olive olive, fatu atoa
  • Sea iʻa, moa, lapiti
  • Blackcurrant, cherry, lemoni
  • Tina, Onion, Garlic
  • Avaka, vine.
  • O le faʻatau meaai e fesoasoani i lou tino e foia ai le suka suka.

O le a se mea e mafai e se fomai ona faatonuina

Aua e te mafaufau ia oe lava i se maʻi faigata e pei o le maʻisuka, aua e te le iloa le ituaiga o gasegase na asiasi atu ai lenei maʻi ia te oe. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻatau fualaau, e fuafua i lou faafitauli.

Mo togafitiga, e eseese fualaau faʻataʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, Aktos, Maninil, Glucopeli ma isi. O fualaau taʻitasi e togafitia ai lona lava eria, o le mea lea, aua le faatonuina fualaau fualaau mo oe lava, ina ia aua le afaina ai le tino.

O le vailaʻau lauiloa e sili ona lauiloa Maninil. E i ai sona aafiaga lelei i le gasegase, mafua ai ona maua le tele o le inisalini pei ona manaomia e le tino.

Fualaau Maʻisuka e faʻafefeteina ai foi le pancreas. I lalo o lana faatosinaga, o le inisalini e maua mai i se tulaga masani.

Fualaau Glurenorm o loʻo faʻamaonia i le mataupu pe a maua e le tagata maʻi nisi faʻamaʻi, e pei o fatuga. E masani lava ona faatonuina i tagata matutua.

Fomaʻi fou fou Amala faʻasolo atu i le inisalini.

I le maʻisuka ituaiga 2, ona o fualaau fou, o le soifua maloloina o tagata e tausia i le tulaga saʻo, pe afai o le maʻi e mulimuli i se meaai, e taitaia se olaga ola.

Homeopathic vailaʻau e fesoasoani ai i le maʻisuka

O faleopathic tablets i tausaga talu ai ua maua ai le lauiloa sili. Latou te leai ni aʻafiaga, e le mafua ai le faʻalagolago i fualaau faasaina, alu lelei ma isi fualaau.

Coenzyme Compositum - aoga mo "vae o le maʻisuka".

Hepar compositum - faʻatulagaina le lipid ma le carbohydrate metabolism, faʻaleleia le galuega o le ate.

Mucosa compositum - faʻaitiitia le mumū o le pancreas, faʻafefe ai le pancreatitis.

Momordica compositum - faʻafaigofieina le gaosiga o le inisalini, toe faʻafoʻi ai selatini pancreatic.

O togafitiga e mafai ona faia i le 1-2 taimi i le tausaga. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ua faatonuina Orlistat poʻo Sibutramine.

E faʻapefea ona maua saʻo se suʻega saʻo

Ole suʻesuʻega muamua e sili ona taua, aua e le gata o le maʻisuka, ae o isi faʻamaʻi o le endocrin system ua fuafuaina. O le mea lea, aʻo leʻi suʻeina, e taua le mulimuli i se taumafataga, ma ia faia foi e aunoa ma se faaletonu i totonu o se manava gaogao.

Ina ia sili atu le faʻamaonia lelei o le natura o le faʻamaʻi, e mafai ona e maua se toto sampling i le aso atoa pe i lalo o le suka.

I soʻo se tulaga, afai e te vaʻai i le gutu malolo, faʻavalea i luga o le tino, tele vaivaiga, gasegase mamafa, poʻo mea vevela mataga, vave ona suʻe se suʻe.

Au uo pele! Aua le gauai atu i lenei maʻi, tauivi ma auala uma e maua, ma, e pei ona e vaai i ai, e tele naua i totonu o le faleoloa o vailaau.

Tuua Lau Faamatalaga