Maʻi i le maʻi suka

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau se tusiga e uiga i le autu: "faʻaalia o le paʻu i le maʻisuka malosi, paʻu mago ma paʻu" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻamaʻi le paʻu i le maʻisuka: faʻamaoniga ma togafitiga ma gaʻo

O le faapipiiina o le paʻu ma le maʻisuka o le faʻalavelave sili ona leaga lea o le faʻamaʻi, lea e atiina ae ona o le solia o le metabolic process i le tino o le tagata. O lenei togafitiga e matua faigata lava ona togafitia, i se faaopoopoga, o se tulaga faapena e maua ai le maʻisuka i le tele o le le mautonu.

I le maʻisuka, o le sasaina o vae i lalo ifo o tulivae po o le vaega o vae, lima, alii ma tamaitai, o le suamalie o tino o le maʻisuka, o le susunuina o anus ma mucous o loo mataituina. O le faʻalavelave matuia o le neurodermatitis, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le fatugalemu.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le maʻi suka ma le sosolo o le paʻu e masani ona atiina ae i le taimi e tasi. Afai o le maualuga o le kulukose i le toto e tulai mai, o le tagata o loʻo i ai se faʻafitauli ole gasegase, lea e mafua ai le suamalie ma lagona mu.

O le mai i le maʻi suka i luga o le tino atoa ma le susunuina ua manatu o se mea e le mafaamatalaina, o faʻamaoniga tutusa o loʻo faaalia i le ata e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o le kulūkose e faʻamauina i toto laiti, o se taunuuga, o le atinaʻe o microangiopathy e mafai ona mataituina i le maʻisuka. I se taimi mulimuli ane, o le gaioiga o loʻo galue e faʻavaivaia ma faʻaalia ai faafitauli faʻaaliga.

O le paʻu e vave ona tali atu i le faʻalavelave leaga e tupu i le toto o le tagata maʻi, o le paʻu e vave ona le toe aoga ma faʻapala, ua amata ona malosi, ona o le solia o galuega masani a le puipuiga, o le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le paʻu o le maʻisuka.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, lima lima, o le tino e foliga mai i pito pito i lalo, vaega faʻapitoa, oʻo, taliga. O le susulu ma le susunuina e mafai ona mataituina i luga o le mucous membranes, e masani lava ona atiina ae i luga o le tane ma le fafine ia le maʻisuka, ona o le ulu e amata ona toso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻisuka e masani ona lagona ai o ia ituaiga faailo o le maʻisuka e pei o le mu, faʻafitauli, ma feutagaiga. Aʻo leʻi togafitia togafitiga i le maʻisuka, e taua le suʻeina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma faʻaumatia.

E manaʻomia foi ona faʻafaigofieina le kulūkose i le toto o le tagata maʻi.

O le maʻisuka e masani ona atiina ae ni maʻi paʻu eseese. Ina ia lafoaia le manava i le maʻisuka ituaiga 2, i luga o le fautuaga a le fomaʻi, o le togafitiga muamua ua faatonuina e suia e fetuunai ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata.

Afai o le togafitiga mo le maʻisuka e le amataina i se taimi talafeagai, o le a faʻateleina faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o le maualuga maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le fausiaina o vailaʻau ma le tele o mai i le tino atoa. O le gasegase o le maʻisuka e lagona i le itu o le pito i lalo, i le itu o pito i lalo, ma mata ma auvae.

O faʻamaʻi uma i luga o le paʻu ua faia ona o mafuaaga muamua poʻo le lua. O le mafuaaga autu o le solia lea o le faagasologa o le aveeseina o vailaʻau matautia ma toxins mai le tino o le maʻisuka, o le mafuaaga lea e matauina ai le angiopathy. O mea taua e lua eo mai faatasi ma le faʻaalia mai o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o luga o manuʻa pipisi. E pei ona e iloa, faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le faagasologa o le faʻamamaina o le afu o loʻo faʻalavelaveina, ona o se siosiomaga e foliga mai e lelei tele mo le toe gaosia o siama.

E aofia ai le faʻamalosi i le maʻisuka e mafai ona tupu pe'ā uma ona faia ni fualaau.O se taunuuga o le urticaria poʻo se faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le maʻisuka e maualuga le mata, o tamaloloa o loʻo i ai le vevesi i le penisini, o le sasaina i taliga ma le pito i lalo o loʻo matauina.

O le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka, e fai ma faʻamatalaga autu o le faʻafitauli ole gasegase, atonu e mafai ona tuʻuina atu ma mea nei:

  • Faʻatasi ai ma le faʻafitauli o le tino ma le solia o le faagasologa o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino, o le atinaʻeina o le xanthoma o le maʻisuka e tupu. E mafai ona e fofoina sea ituaiga tulaga e ala i le faʻamautuina o maualuga o le suka suka, ma o le fomaʻi foi e faʻamatalaina fualaau talafeagai e faʻamautuina le maualuga o gaʻo.
  • Faatasi ai ma male paʻu paʻu i le maʻisuka, e iloga ai le erythema o le maʻisuka, o loʻo iai se faʻamaʻi faapena i tagata mamai e silia ma le 40 tausaga.
  • O le sasaina o vae i le maʻisuka e masani lava ona atiina ae i le maʻi o le maʻisuka. E aʻafia foi vae o pito pito i lalo. E i ai se vai piniki i totonu o mata, o lona telē e faalagolago i le tele o faʻavae i luga o le paʻu.
  • Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava e le na o le tino, ae o le paʻu e pulapula. O le togafitiga e aofia ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se suauʻu mo le tosoina o le maʻisuka ma se kulimi mimilo vaivai, lea e mafai ona faatauina i soo se fale talavai, ua faatonuina foi.
  • I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, lanu paʻu e mafai ona sui, o lenei maʻi e taʻua o le vitiligo. E maitauina suiga i mata, auvae, taliga. Ina ia sui mai i se solitulafono, o le tagata gasegase e maua le togafitiga o le homone.

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe mafai e le tino ona maua mai le maʻisuka pe afai e le maua le inisalini i le aofaiga sao. I le tulaga o le faateleina o le suka o le toto, o le sasaina i taliga e mafai ona tupu, ma le maʻisuka, ulu, lima ma vae, ma le maʻi gaʻo e aliali mai.

Ae e te leʻi faʻamaʻaʻaina mea manogi, e tatau ona e suʻeina se suʻega ma le fomaʻi, o le na faia suʻega talafeagai, o le a suʻeina le tagata maʻi, faʻasolo togafitiga ma fualaau oona ma suauu, ma filifili, pe a manaʻomia, togafitiga ma togafiti a tagata.

E masani lava, afai e matauina le tino o le maʻisuka poo le sasaina i taliga, o le faʻamaʻi e togafitia e ala i le faʻamautuina o fua o le suka toto, e aofia ai se kulimi togafitiga e ogatusa ma faʻamaʻi.

O le togafitiga e faia i ni vaega, e fuafua i uiga o le maʻi.

  1. O se vailaʻau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le gaʻo ma gaʻo gaʻo. Togafitiga e faia mo le lua i le tolu vaiaso.
  2. I le iai o faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaaogaina se sui faʻaaoga. Le puipuia o lima ma vae mai le vevela, aʻo maʻi faʻamalolo vave, faʻamalolo kulimi, faʻamamaga ma gels.
  3. Afai o le mimiti i le maʻisuka ituaiga 2 e tupu pe a maeʻa ona maua e le maʻisuka lenei vailaʻau, o le vailaʻau e suia i se tasi e fetaui ma ia ma e le afaina ai aʻafiaga.
  4. E masani ona fesili matua pe mafai ona ola le tino o le tamaititi pe a uma ona 'aina se oloa ma pe faapefea ona aveese le toso. Pe a oʻo mai na faʻaalia e mafua mai i se mea le lelei poʻo se mea e maua ai le allergenic, e faatonuina e le fomaʻi se taumafataga maloloina.

O nisi taimi o le vevela i totonu o tagata e tupu pe a faʻaaoga se ituaiga fou o inisalini, pe afai o lenei ituaiga o hormone e le talafeagai mo le tagata maʻi. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le ituaiga saʻo o fualaau faasaina ma filifili se togafitiga faafomaʻi fou.

O le mea lea, afai o le tino e pisia i le maʻisuka, muamua lava, e tatau ona faia mea uma ina ia faʻamaonia le maualuga o le suka i le toto, e aofia ai le fesuiaiga o meaʻai talafeagai.

Faatasi ai ma le faaumiumi ma le mausali o le paʻu o le paʻu i le eria o mea vavalalata faʻapitoa, 'auʻau o le taua, papa, le manava o se fafine, e mafai e se fomaʻi ona faʻamaonia le angiopathy, lea eo faatasi ma le faaleagaina o vaʻa toto aupito sili - arterioles ma capillaries.

O lea faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o le mucous membranes, poloka ai le tafe o meaʻai taua i gaʻo totonu.Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, o le fafine e peʻe ma mago le paʻu, e maua i luga o paʻu ma paʻu mucous membranes.

Faʻaauau le puipuia o le tino ma puipuia galuega, o le paleni-faavae o le paʻu o suiga, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le maʻisuka. E maua mai i luga o paʻu vevela ma le vevela mea e gaosia ai le microcatch, ona o le faʻamalosia ma le susunuina o le afi. O meaʻai ma meaola ninii e oʻo atu i manua, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mea e le afaina.

  • E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e leai se faʻavauvau i totonu o le perineum, pubis, vulva ma vaʻa. E aofia ai le faʻamaʻi, totoina i taliga, i luga o le paʻu o pito i lalo, i lalo o le fatafata, i luga o le ogavae i totonu, i le gaʻo gaʻo ma le siʻosiʻomaga tele, faʻafefe, faataamilo i luga o tauau ma lalo ifo.
  • O le tino e amata ona tupu ona o le solia o le tulaga o le toto aupito itiiti. O le Microangiopathy e mafua ai le le atoatoa i fatugaʻo, ma mafua ai ona maua le nephropathy. A maeʻa sina taimi, o le a vaʻai le faʻaaliga a le tagata ma e mafai ona faʻalauteleina le retinopathy.
  • I le avea ai o se tulafono, o le paʻu e amata ona tali atu i ia suiga i le tino ao leʻi i ai se isi. E amata ona faʻagogo, paʻu, peitaʻi, i lenei setete e le mafai ona puipuia atoa le tino o le tino mai i aʻafiaga o meaola ninii.

O le lagonaina o le vevela ma le susunuina o le paʻu, e faʻailoa ai e le fafine le paʻu aʻo le i afaina manuʻa, o le mea e tupu ai, o moli e afaina ai le vai ma o se tiga e le mafai ona faʻaalia. Mulimuli ane, o vevesi fou e amata ona paʻu i luga o le paʻu, lea e mago ma ufitia i se paʻu mafiafia. O ia ituaiga o gaʻo e matua vevela lava, ae leai se mea e mafai ona e faʻamavaeina ai oe lava. A le o lena, o se manua fou e avea o se punavai o siama ma faʻafefe.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua le iloa pe faapefea ona togafitia maʻi paʻu ina ia mafai ai ona fesoasoani vave i le maʻisuka. A le o lea, o abscesses purulenti, siʻi ma faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i faigata ogaoga e faigata tele ona togafitia.

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka o le toto, e tatau i se fafine ona faia ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻamautinoa ai e leai se tali atu i meaʻai ma vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

Vitiligo e togafitiga e ala i le faʻaaogaina o le togafitiga o le hormone, ma o se fafine ua faatonuina ia i ai i le paolo, e ese mai le susulu o le la, ina ia leai se paʻu o le paʻu e le o faʻaalia i le radiation radiation. Faʻafesoʻotaʻi le paʻu o le paʻu e mafai ona afaina.

  1. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e aofia ai le mulimuli i se taumafataga maloloina. Afai o le susunuina ma le vevela ile tino o se fafine e tupu ona o le faaaogaina o vailaau mo vailaau mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona filifilia se vailaau faapena e le afaina ai se tali.
  2. O le a vave ona faʻaumatia e le tamaititi le faʻafitauli i totonu o le vaʻai vavalalata pe afai latou te faʻaaogaina fualaau, lea e aofia ai le mea galue malosi clotrimazole. E mafai ona e aveesea le ita i luga o le mucous surface o gaʻo faʻapitoa e ala i le fesoasoani a Fluomizin, o lenei vailaʻau o le lona lua sili ona lauiloa ma mataalia.
  3. Afai o le ita ma le mumu o le a tupu i luga o le paʻu, o togafitiga lauiloa a le nuu i foliga o deco deco, o mea maualuluga o le tino e fautuaina. O le a latou fesoasoani e vave taofia le tuiina o le maʻisuka i fafine.

Mo le tausiga o le paʻu, chamomile, calendula, ola, celandine, o se vaivaiga vaifofo o le potassium, o furatsilin e talafeagai.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o paʻu paʻu poʻo le vave ona faʻaumatia se mea mataʻutia i uluai masalosaloga masalomia, e aoga le usitaia o tulafono. Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le tagata maʻi, latou te inuina le sua o le atiseti o Ierusalema.

E le gata i lea, e taua tele le faasaʻoina o le fesuiaiga o le fomaʻi-endocrine. E tatau ona faia mea uma e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleleia le soifua maloloina. O lenei mea o le a puipuia ai le tino mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le togafitiga o togafitiga, togafiti faʻamalosi ma togafitiga e aoga tele mo le maʻisuka. O lenei togafitiga e iai le aia tatau e faʻatulagaina i maʻisuka uma. O se vailaau lelei o se suauu mo le tosoina o vae i le maʻisuka, lea e aofia ai corticosteroids. O le fualaau lava lea e tasi e togafiti i taliga, lima ma isi vaega o faafitauli.

Faʻasalaga ma faʻaauau pea, togafitiga faʻamalosi, antiviral ma antibacterial e faʻataunuʻuina i luga o vaega na aafia o le paʻu. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi ma faʻamamaina le tulaga o le maʻi.

O le puipuia o le faʻavaeina o le toto ma le tafe toto i veins varicose ma le maʻisuka, o le kulimi o le heparin e faʻaaogaina, o ona vae ua paʻu i lalo o tulivae.

Faʻatasi ai ma le vevela siama, pe afai e le fesoasoani isi togafitiga, e mafai ona talafeagai vailaʻau. Afai o le maʻisuka e faʻaalia ai ni fistulas poʻo ni faʻalavelave faʻamalosi tino, o le taotoga faʻafuaseʻi e faʻaaoga.

O mafuaaga ma togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaaliga o le paʻu i le maʻi suka - faʻamago, vevela ma le paʻu

O le paʻu paʻu i le maʻisuka o se tasi lea o faʻafitauli masani e tele le maʻisuka e feagai. I lenei itu, na matou filifili e suʻe auiliili pe aisea e faʻaalia ai le paʻu ma le maʻisuka ia te ia lava ma le auala e taulimaina ai lenei tulaga le lelei. Afai e leai se mea e faia, o le a amata ona aliali mai le maanuminumi i luga o le tino muamua, ma o le a avea foi ma pupuʻu ma sili atu ona ogaoga iuga atonu e tupu.

O le paʻu ma le vevela o paʻu i le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le gaʻo gaʻo ma le gaʻo gaʻo, ma o le mea lea e le maua ai e le papa o le epithelium mea aoga. O le maualuga o le suka toto e mafua ai le faʻamamaina o sela, faʻasalaina oo latou foliga ma le gasegase masima feaveaʻi.

Faʻasalaga i nei mea uma, ua faʻalavelaveina le toe faʻafouina o le epidermis ma ua gaosia se ata gaosi, ma ua mamae le paʻu, ua le toe aoga ma ua amata ona solo. O le gasegase o le gasegase e maua mai i le maʻisuka e maua i le toetoe lava o mataupu uma, ma o le neuropathy o le maʻisuka ma le macroagniopathy e faʻaopoopoina atili, faʻateleina le tulaga o le paʻu.

Paʻu paʻu i le maʻisuka ma lona paʻu e ono mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu o le paʻu ma faʻavaivaia ai le puipuiga o le lotoifale eoʻo mai faatasi ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi, o foliga mai o maʻi le faʻamalolo ma e oʻo lava i le gangrene i mataupu faʻapitoa. I lenei itu, e tatau ona vave amata le taua e faasaga i le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e faʻaaoga ai ata talafeagai.

O a mea o le tausiga o le paʻu mo le maʻisuka

E fautuaina malosi e le au atamamai le lafoaia o soʻo se vailaʻau e faʻamago ai le paʻu, faʻapea foi ma oloa e fausia ai se ata i luga o le fogaeleele (aemaise lava o kulimi ma lotions). E sili atu le faʻaaogāina o faʻamalosi ma faʻamamaina faʻamalolo ma ni vaega o vailaau faʻamaʻi, lea e mautinoa ai le puipuia o faʻamaʻi pipisi laiti:

E tatau ona totogia faapitoa le paʻu i luga o vae, talu ai o le maʻisuka e aʻafia ai le namu gataga ma vaʻa o vae, faʻafefeteina ai le meaʻai o le vaʻa ma faʻavaivaia o latou lagona.

I le paʻu paʻu i le maʻisuka, e tatau ona saʻo ma faʻanatinati togafitiga. O le faʻaaogaina o soa soalapal pH o le a faʻaleleia atili ai le faafitauli e ala i le faʻamamaina o le paʻu e sili atu i le talepeina o le lipid layer mo le puipuiga. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e le au atamamai e te faʻaaogā le fasimoli vai, pulu gel ma isi mea e maua ai le pH le paleni ma le paʻu mama mo le maʻisuka, ma faʻaaoga oloa faapitoa ma le lactic acid mo le tumama lelei.

A faʻamaligiina le paʻu, e fautuaina e faʻamama ma faʻamafanafanaina vaega faʻafitauli i se mea talafeagai e teuteu ai:

  • suauu faamama
  • fafaga kulimi
  • susu.

Faʻafeiloaʻi lelei tamaiti. Faʻalogo i le tausiga o lima ma le paʻu paʻu ona o le maʻisuka ituaiga 2.E tatau ona susu i le kulimi i taimi uma i le aso. E sili atu le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa e faia e amanaʻia ai le tulaga o loʻo i ai nei o le paʻu - e tatau ona latou tausia lelei le tulafono ma ola maloloina.

Ona o le le lelei o le toe faaleleia o paʻu ma le aʻafiaga o siama ona o le vevela ma le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, togafitiga o mea laiti faʻaleagaina (maunu, microtraumas, ma isi) e manaʻomia ai le faʻaaogaina e le gata o visepisi, ae faʻapea foʻi kulimi faapitoa ma mea masani e faʻateleina ai le faʻamalolo.

Dermal pruritus i tamaitai ma alii - pe faapefea ona lafoai?

Le faʻaaogaina o metabolic processes ona o le faʻalavelave o lauroid function ma le le lelei o le inu o le kulukose e mafua ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina. O le tataina o le paʻu e masani lava ona popole ai tagata mamaʻi i le maʻisuka. O vaega uma lava o le tino, lea e matua faʻaitaita ma afaina ai le tino. Faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻavaivai ma o iai ni auala e aloese ai?

Aisea e amata ai ona maʻi le maʻi suka

I le tino, faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka i soo se ituaiga, o faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le leai o se inisalini. Suga, sili mamao atu i le masani, faʻamaʻi i totonu o ni toto toto. Ona o lenei mea, ua afaina ai, lea e faalavelave i le masani ai o le toto ma e le afaina ai le galuega a fatugaʻo, popolega ma ata vaaia.

Muamua e tali atu i le le lava o le okesene i totonu o masini o le paʻu - o le vaega pito sili ona mataʻutia o le tino. Peeling, mūmū, vaʻavaʻa e sau. O se taunuuga, o ana galuega masani ua leiloloa: ua faamuta le puipuia o filo mai lalo mai aafiaga malolosi o le siosiomaga. Toto ma susunuina i le tino atoa. O lenei faailoga e ono taʻu mai ai le atinaʻeina o le maʻisuka pe a fai e le i maua le maʻi.

O le tele o le suka i le tino o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le malosi o capillaries. O le faʻamaʻaloina o toxins ma mea oona na faʻatuina mai i siama i le faagasologa o le olaga e faʻagesegese ai, e mafua ai le vevelaina o le tino. I le leiloa o ana mea puipuia, o le paʻu o le a avea ma taulaiga mo microfaʻataʻi ma pathogenic microbes. Latou te faʻaaogaina lona fausaga, lea e oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. E le lelei togafitiga ma faʻamaʻi i le maʻisuka, e mafua ai ona tele ni faʻalavelave.

O le faʻaleleia o le paʻu e faʻapupula i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma mafua ai lagona o le faʻamalosia ma le susunuina o lagona i fafine ma alii. O le tele o le suka toto, o le sili atu foi lea o le le mautonu. O i latou ua afaina o latou tamatamailima, mata, mata. Mulimuli ane, o paʻu ma manuʻa e le faʻamalolo ai o loʻo i luga o manua. O meaola ninii e faigofie ona latou faʻatasi ma i latou, o vaega ua afaina e amata ona feosofi ma toesea.

O nisi faʻamaʻi faʻamaʻi (dermatoses), e tusa ma le 30 ituaiga, e mafai ona mafua ai ni paʻu. E vaevaeina i latou i ni vaega se tolu:

  1. Peraimeri - faʻapupulaina o le faʻaleagaina o le totoga: rubeosis, fatty necrobiosis, xanthoma, dermatopathy, maʻi diabetic, etc.
  2. Maualuga - atinaʻe ona o le faʻaopoopoga o gaʻo ma siama.
  3. Vailaʻau - mafua mai i le tagofia o fualaau e tatau ona ave e se tagata maʻi e maua i le maʻisuka: vevela gaʻo, eczema, urticaria, ma isi.

O le maʻisuka dermopathy e faʻaalia i le foliga mai o le ogaoga o tui i luga o le vavae. E masani ona matauina i alii. Togafitiga i ia tulaga e le o faʻamaonia. O faʻataʻiloga e pasia e aunoa ma le faʻaogaina o fafo, ma tuʻu ai le vaitau o tausaga. O le tagata maʻi e manaʻomia ona aveese le paʻu o le paʻu ma mea faʻapitoa faʻamaʻi ma togafitiga faʻavae.

O paʻu o le suka suka tumu i le faʻaaogaina o le vai i luga o vae ma lima. Latou te le manaʻomia togafitiga faʻapitoa ma pasia pe a uma le 1 masina. E leai se tulaga e tatau ona tosoina, sasaina, pe pipisi; a le o lea, e mafai ona faʻafeiloaʻi se siama.

O le rubeosis e faʻaalia i le mumu o le paʻu. E masani lava ona maua i tamaiti ma tagata talavou ma e le manaʻomia ai se togafitiga faʻapitoa.O le xanthoma o le maʻisuka e mafua mai i le gasegase lipid metabolism. O le tele o le gaʻo e faʻapupulaina i luga o le paʻu i foliga o samasama samasama e faʻapipiʻi lima, pusa, ua, foliga.

Lipoid necrobiosis i le maʻisuka e faʻaalia i le malepelepe o mea fesoʻotaʻi. Nodules o lanu mumu-lanu mumu e aliali i luga o vae. Ona o le le lava o le toto, o le tiga, leai se faʻamaʻi maʻi o loʻo i totonu o la latou nofoaga tutotonu. O lenei togafitiga e le mafai ona mafai ona togafitiga. O meaola eseese e faʻavae i hormones, antiseptics, antibiotic e faʻaaogaina e faʻamalolo ai faailoga. E le gata i lea, o le physiotherapy o loʻo faʻamatalaina i ē na afaina.

O le amataina o se mea e pei o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se tasi o faʻalavelave matuia o le maʻi - angiopathy, e aʻafia ai le faaleagaina o toto toto ma fagu mucous.

O le tele o taimi, o tamaitai ma alii:

  • gaʻo gaʻo o le manava,
  • tulivae ma tulivae tulivae,
  • pusa pusa
  • vailaau faʻauʻu
  • faʻailoga
  • vae i totonu
  • vae
  • tauau o le tauau
  • faʻafeiloaʻi.

O le angiopathy e matautia i le tulaga o lo latou tulaga ogaoga ona o le le lelei o le faʻaaogaina o meaʻai i masini mumu.

O le taunuuga o le:

  • vevela paʻu
  • taloina
  • vevela paʻu
  • solia o le paleni o le paʻu o le paʻu,
  • faʻasalaga o puipuiga faʻaletonu.

Ae maise lava tamaitai e mafatia i nei faʻaaliga. A maeʻa, o le faʻaalia e faalagolago i le tulaga o le paʻu. I le taimi lava e tasi, o le sasaina i totonu o le vavae e le muta, o le perineum, vulva, ma le pubic area itch. O le mea moni, o le soifua maloloina o le tagata maʻi o loʻo faʻaitiitia, aua o le sasaina e tuʻu mai faatasi ma le mu ma le tiga.

O se fafine e ita, popole, le saogalemu. E faigofie ona paʻu i le atuatuvale, mafatia i le le mautonu, leai se fiafia i le olaga.

O tagata e maua i le maʻisuka ua masani lelei i se faailoilo le lelei o le faamai pei o le sasaina i vae. Muamua, o le paʻu e paʻu i le mea e tasi, o lona uiga o le vaega le taua tele, faʻafeiloaʻi, e lilofia i nai vaʻa laiti e masani ona faʻaaoga. O le sili atu o le suamalie i totonu o le toto, o le tele foi lea o le faʻalavelave o loʻo aʻafia.

E masani ona faʻaalia i le va o tamatamailima, i totonu o ogavae, le faʻaaogaina o tane ma fafine i luga o le gaʻo. Pe a faʻafefe, o loʻo puipuia le vaega puipuia o le paʻu, ona o le a amata ona oso mai ai ma mea e oso ai. O le tigaina o le paʻu e sau faatasi ma lagona fetolofi, tiga.

E le gata i le autu o vae:

O le tigaina o le paʻu e le na o le pau lea o le faafitauli mo le maʻisuka. O le mucous membrane o mata e tiga foi. Talu ai ona o le paʻu o le gaosi gaʻo, e le lava le susu, leai se puipuiga mai le gaosiga masani o le vevela. O se taunuuga, o le mata o le mata, o se lagona mu, e maua ai le le toʻa, o le a faʻaitiitia le gaioiga vaaia. Faatasi ai ma faʻamatalaga faʻalauiloa, e tatau i se tagata faʻafomaʻi ona foliga mai e faʻamaonia togafitiga talafeagai.

O le retinopathy o le maʻisuka o se tasi lea o faafitauli i le maʻisuka.

O le faʻaalia o vaʻa ma le mago e mafua ai ona faʻaogaina i se mea vavalalata. Mo le puipuia o faʻamaʻi, e tatau ona matua tausia lelei le tumama o le tagata lava ia ma aloese ai mai le vevesi o vaega o faafitauli.

O le tigaina o le paʻu, paʻu, susunuina, mumu i tagata e maua i le maʻisuka i totonu o le vailaʻau e manaʻomia togafitiga i se falemaʻi. O le tagata lava ia i totonu o lenei mataupu e le aofia ai. E na o se tagata poto faapitoa i le dermatologist poʻo le fomai o le a mafai ona faʻatonuina le ala saʻo o togafitiga e fetaui ma le tulaga o le maʻi.

O le faʻanofoina o le tino i fafine e mafua ai le maualuga maualuga o le suka i le urine. E le gata i lea, o le sasaina i tamaitai e afua mai i le soliga o le faiga o metabolic, le puipuia o le puipuiga o le lotoifale, ma le le lelei o le tumama. O isi mataua o le mimilo i luga o genitalia o loʻo avea ma nofoaga e faʻaleleia ai faʻamaʻi pipisi. O le mucosa vavalalata e mumu, manua ma microcracks i luga, e mafua ai le le mautonu.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

I le faʻaopopo atu i faʻafitauli i le toto ma le tumama, o le tinoina o le tino e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga (gonorrhea, syphilis, trichomoniasis, ma isi).

E na o se fomai poto e mafai ona taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona faatea ese le vevela. Muamua, o le a ia faatonu mo le suʻega, ma e tusa ai ma ona taunuuga o le a ia faatonuina togafitiga. E matua faigata lava ona taulimaina lenei faafitauli, ae o tagata gasegase uma lava e mafai ona faatumauina se glucose masani. E taua le mulimuli i se taumafataga e faʻasaina ai le faʻaaogaina o gaʻo kulū faigofie ma le suga.

  • pe afai o le maʻi e mafua mai i se allergy, ona togafitia lea o le pruritus i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le faaaogaina o antihistamines (Tavegil, Suprastin, Cetrizin, Fexadine, Fenistil),
  • afai e mafua ai le faafitauli ona o le suka o le suka, ona toe iloiloina ai lea o la latou metotia,
  • e fautuaina e tausia e le aunoa le paʻu, faʻamamaina loloto i maʻa, kulimi, suauu, gaosia faapitoa mo le maʻisuka,
  • tapenapenaga faʻatau ma togafitiga faʻaleaganuʻu (soda, potassium pati, deco deco o oak) e faʻaaoga mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamaʻi pipisi e mafua ai le vevela o togafitiga e togafitia i le suauu ma vailaau faʻasaʻi e iai aʻafiaga faʻaleagaina ma aʻafiaga faʻapitoa,
  • afai o le paʻu o le tino e tumau, e faʻaaogaina faʻaoga o meaola,
  • o mea faʻapitoa ua faʻamaonia e faʻafilemuina ai le faʻaogaina o le tino,
  • maʻisuka e tatau ona aloese mai le vevela ultraviolet i vaega o faafitauli.

E talafeagai le taulimaina o lagona tiga i le maʻisuka faʻamalosi atoa. E mafai e le fomaʻi ona faʻasolo atu i ai fualaau e faʻaleleia ai le amio pulea o capillaries.

Mo le susulu ma le susunuina i nofoaga vavalalata i tamaitai, ua fautuaina:

  • ave antihistamines
  • i le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻaaogā faʻaogaina faapitoa, kulimi, suppository, tablets,
  • aveese le ita o le mucosa ma le vevela.

Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, ua faatonuina e le fomaʻi se togafitiga talafeagai.

O fua uma e filifili le tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi. E mafai ona e aveeseina le paʻu o le paʻu i le taele e faʻaaogā ai laʻau, decoresses, mea laiti:

  • O togafitiga o antipruritic vao ua saunia e pei ona taua i lalo: chamomile, marigold, manoa, sage ua fefiloi i le tutusa tutusa. 1 le ipu o le mea e maua mai le patatobox i totonu o le 500 ml o le vai kuka ma tuʻuina ai le mafanafana mo le afa itula. A maeʻa, faʻaopopo i vai inu. O le togafitiga e 10 aso i isi aso uma,
  • o se sipuni tele o le kulimi o le kulimi e faʻafefeteina i le 0.5 ipu ipu vai. I le mea e maua mai ai, o le suāsusu e faʻamalūlūina ma faʻaogaina i le nofoaga ua afaina. O le talosaga e faʻamautuina i se fusi ma aveese pe a maeʻa le 8-10 itula,
  • laʻau laʻau ma laumei. 1 le tele o sipuni o mea totino-raw e sasaa mai i se ipu vai inu. Faʻaosooso 1 itula ma faʻaalu faatolu i le aso mo le ½ ipu,
  • sasaa se sipuni tele o fuga linden 200 ml o vai inu ma ave afa afa i aso taitasi mo le 3 vaiaso,
  • o se sipuni tele o le lemonimonimo o loo faoa i le 400 ml o le vai kuka. Faʻamalosia le afa itula, faamama ma faʻaalu fa fa aso i le aso mo le ½ cup 3-4 vaiaso.

O togafitiga faʻapitoa e le fofoina ai le maʻi, ae naʻo le fesoasoani e aveese ona faʻamatalaga faʻalauiloaina.

Ina ia puipuia le foliga mai o le suamalie i luga o le tino, e fautuaina tagata gasegase e faia se tele o gaioiga puipuia:

  • inu vai o le artichoke o Ierusalema, faʻamaonia le maualuga o le faʻamalosiina o mea i totonu o le toto - Ierusalema atisikoke mo le maʻisuka,
  • Aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻamalosi malolosi. E tatau i tamaitai ona faʻaaoga vailaau faʻamalosi, hypoallergenic cosmetics, soap, shampoos,
  • aloese mai le suia o le suia-endocrine,
  • mataitu le mama ma le mago o le tino, ofuvae, seevae.

Afai e aliali mai pea le vevela, e tatau i le ua afaina ona vave sailia se fesoasoani faafomaʻi. O se tagata poto faapitoa poto faapitoa o le a faamautuina le mafuaaga o le maʻi ma faatonuina se auala talafeagai o togafitiga.I le maʻisuka, o le ola o le tagata lava ia e afaina i faigata ogaoga, talu ai e oʻo lava i le togavao e sili ona leaga e faʻaogaina i le tautala e mafai ona aafia ai le tuufaatasiga o le toto.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Maʻi faʻamaʻi: aisea e tupu ai le maʻisuka ma pe faapefea ona faʻaumatia?

E maitauina i taimi uma le paʻu o le paʻu ma le kulusulu i le tele o tagata, aemaise lava i latou e faigofie i allergies, o loʻo i ai se talafaasolopito o maʻi gastrointestinal.

E toaitiiti tagata na manatu o le le fiafia e mafai ona avea ma se faailoga o se maʻi matautia - maʻisuka.

E faapitoa ona faalauiloa i le po. E taua le faailoaina i le amataga, o le sasaina e tupu i le maʻisuka po o se isi maʻi, ona o le manuia o togafitiga e faalagolago i lenei.

Faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻolaʻau ma le faateleina o maualuga o le kulukose plasma e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o mea oona mai le tino. Ua amata ona osofaia le angiopathy, ua afaina ai le tele ma le tele o vaa laiti. O le paʻu e faʻafoʻi i lenei gaioiga ma le le lava o le susu, lea e oʻo atu ai i le galala o le siama ma lona sosolo.

I maʻi o le insulin, ma le faateleina o le suka o le toto, paʻu o le tagi ma le paʻu o foliga i luga o le paʻu, lea e mafua ai le ogaoga le faʻalavelave.

O i latou, e pipisi i latou.

I lenei tulaga, o manuʻa o manuʻa e tupu, lea o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e le faʻamalolo lelei. O le tulaga i lenei tulaga e manaʻomia ai vave vave ona faʻaleleia le maualuga o le kulukose plasma

O faafitauli o le Dermatological e tulaʻi mai i se setete prediabetic.

Paʻu paʻu, vevela o ni faailoilo o se faʻamaʻi pipisi, lea e ave e le toʻatele mo se mea e masani ai. O maʻi e matauina o maʻi paʻu e faigata ona togafitia. O nisi tagata latou te iloaina o le lauulu e fai ma mea e pala, o fao ua fusi.

O tagata gasegase e faigofie ona tuʻuina atu. O lauulu lauulu ma fao e manaʻomia ai meaʻai mo lo latou tuputupu aʻe, ma oso i le toto glucose e faʻalavelave i lenei gaioiga. E mafai e tagata maʻi ona maua se paʻu paʻu.

Le mafutaga o le paʻu paʻu ma le toto maualuga

Faatasi ai ma siama o le paʻu sili ona taatele o loʻo matauina i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, ua iloa le neurodermatitis. O ona faʻapogai autu o le faʻaauau pea o le sasaina ma faafitauli i le gaioiga o le tino.

O le maualuga o le toto ma le faʻalavelave e fesootaʻi ma ia e aʻafia uma ai vaega o le paʻu: afu afu, epidermis, dermis. I le maʻisuka, o le toto i totonu o vaʻa ua faʻalavelaveina, ua faʻavaivaia ai le tino puipuia. O nei mea uma e soli ai le paʻu, ma o le manogi e le mafai ona afaina e oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi pipisi, manuʻa o le purulenti.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka ua vaevaeina i ituaiga:

  1. muamua. O i latou o se taunuuga o le ita. O nei mea e aofia ai le maʻi suka ma le xanthomatosis, dermopathy,
  2. lona lua. Latou te aliali mai ona o le tupu mai o se faʻalavelave le lelei i le taulaiga o le leona (pyoderma) poʻo le faʻapipiʻiina o se faʻamaʻi pipisi (candidiasis).

O le tuʻuina atu o le maʻisuka e mafai ona tupu i nofoaga eseese. I nisi, e faʻatuina i se tasi o sone, aʻo isi mea e tupu i le tino atoa.

O taga o se vaivaiga o le maʻisuka. O le paʻu i luga o latou e masani lava ona toso ma peles.

O lenei mea ofoofogia e oʻo atu i tamatamaivae, vae faʻapitoa ma tulivae. E aliali i luga o vae ma alofilima. O maʻi e tupu i tulivae, i tua.

O le paʻu i luga o vae e mūmū mūmū. O faʻamaoniga e faapitoa le mamafa i le po. O tagata gasegase e le fiafia ao latou mafatia i le le lava o le moe.ads-mob-2

O le tele o tagata gasegase e lipotia le vevela i le vaega o le tino. O tamaitai e faitio i le vevela vavalalata, alii - feʻei.

Pe a vilivili, o lino ua mumu, pala, mumu e atiina ae. E maua e tagata maʻi le tiga ogaoga i le vaʻai vavalalata.

Afai e te le o tausia le tumama o le tino, e tupu mai le candidiasis. E i ai i fafine se manogi manogi ma le faʻasaina.Afai o pepa papillomas, o le herpes ua aofia i le maʻi.

O le susunuina o lagona i mata e mafua mai i le mea moni e leai se natura o le tino.

Ua faʻalavelave le paleni o le vai. O nei mea uma e faʻalavelaveina ai le galuega a le tino. O tagata maʻi ua faitio i le faʻaitiitia o le tino vaaia. O le leai o se gaʻo gaʻo e tau atu ai i le leiloa o le galuega o le puipuia o mata mai le faʻamalolo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o nisi tagata gasegase e feagai ma le ogaoga o le vevela e pei o siama, e peiseai o iniseti e tafe i lalo o le paʻu.

I le taimi lava e tasi, latou te fusifusia ai le tala, e vaeluaina.

O le Staphylococci ma le streptococci e ulu atu i nofoaga ua faaleagaina, o le purulent foci ua aliali mai.

Afai o le tagata ua maua i le maʻi suka, o le fua muamua e faʻamaonia ai le tulaga ma faafitauli paʻu o le faʻamaonia lea o le metabolism o gaʻo. -Maʻa-1

O le togafitiga autu e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le kulukose plasma. Ina ia faʻamalieina faʻamaoniga lē lelei, ua faatonuina e le fomaʻi sui sooga, antibiotic i foliga o kulimi ma gel.

Togafitiga e faalagolago i le mea o loʻo iai le tau ma mafuaʻaga o ona foliga vaaia:

  • kulimi e faʻavae i le prednisolone o le a fesoasoani e puipuia le soʻotaga o le perineum ma le genitalia: Laticort, Lokoid,
  • Mycoseptin, Lamisil, Pimafucin (i totonu o le perineum), Clotrimazole, o le a taulimaina faafitauli ogaoga,
  • pe a oʻo mai pisa, o vailaau faʻamaʻi ma mea manogi e faʻaaoga ai le antihistamine e faʻaaogaina: Gistan (i totonu o nofoaga vavalalata), Epidel, Triderm, Paʻu-pupuni.

O manogi e faʻavae i luga o corticosteroids o le a puipuia ai le fesootaʻi ma neurodermatitis, eczema.

O togafitiga mo faʻafitauli paʻu e aofia ai:

  • le faʻaaogaina o susu,
  • laeiina o laʻei e faia mai ie masani,
  • lelei meaai paleni
  • taimi talafeagai togafitiga e faʻaitiitia ai le suka toto,
  • Aloese mai le susulu o le la.

O le tausisia o se meaai o se sootaga taua i le togafitiga o maʻi paʻu.

Mai le taumafa e tatau ona faʻatoʻa ese uma meaai e maualuga i gaʻo ma gaʻo.

O le tausisia o nei tulafono o le a sili ona faaleleia ai le tulaga o le paʻu o le maʻisuka.

O le lisi e tatau ona aofia ai le seleselega, lela ma fua eseese: gooseberries, aronia, cranberries. E taua le mafaufau i uiga o le tino ae le aofia ai oloa e fesoasoani i le atinaʻe o allergies.ads-mob-2

O fua o loʻo mulimuli mai e mafai ona faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻataʻitaʻiga:

  • lotions ma deco deco o le sage, chamomile,
  • linden infusion,
  • teuteu mai aʻa o elecampane,
  • faʻafefete o fatu o le rai.

O faʻamaumauga o le a faʻamalolo ai lagona o le malosi, e mafai ona e fufuluina faʻamaʻi ma infusions. E le gata i lea, o fualaau fou o le apu ma pateta ua faʻaaogaina mo nei faʻamoemoega. Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e taele i le falaoamata.

E uiga i le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka i le vitio:

O le mafuaʻaga o faafitauli faʻamataʻu faʻamataʻu ma le faateleina o le suka toto o le fuga o toto toto ma faigata i le faʻaaogaina o toxins mai le tino. O le tigaina o le paʻu ma le maʻisuka e mafua ai manuʻa e faigata ona togafitia. E mafai e tagata maʻi ona faʻamalosi faʻamalosi i le po, ma mafua ai le tiga ia i latou lava.

O le fomaʻi, e fuafua i le gasegase o le faamaʻi, o le a faatonuina ai susu, poʻo vailaau faʻasaina o loʻo i ai vailaʻau faʻasaʻi ma mea faʻamalolo. O nei fua faʻatatau o le a maua ai se lelei lelei ao mulimuli i se taumafataga maualalo ma le maualuga o le kulukose o le plasma.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Potemkin, V.V. Tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le falemaʻi o faʻamaʻi pipisi / V.V. Potemkin. - M.: Medicine, 1984. - 160 p.

  2. Pervushina, E.V. Maʻisuka ma lona puipuiga. Endocrine system / E.V. Pervushina. - M .: Amphora, 2013 .-- 913 p.

  3. Briscoe Paul Diabetes. Fesili ma tali (faaliliuga mai le Igilisi). Moscow, Kron-Press Publishing House, 1997, 201 itulau, faasalalauga o 10,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega.O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Paʻu maʻi paʻu

O le tausiga o le paʻu e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka. O le paʻu o le suka e masani lava ona pagatia mai faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona tupu i totonu o le maʻisuka. Talu ai o le maʻisuka e aʻafia ai le toto ma faʻaitiitia ai le aʻafia o le namu, o le mea lea e faigata ai ona iloa faʻafitauli o le paʻu.

O le neuropathy o le maʻisuka o lona uiga o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e le o faʻamalamalamaina pe leai foi i le tulaga e mafai ona latou mafua ai tulaga ogaoga faafomai.

Aisea e sili atu ona faigofie ai le maʻisuka i faafitauli paʻu?

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona masani i le gau ona o le maualuga o le kulukose, lea e mafua ai ona paʻu le paʻu io latou vae, ogalima, vae, ma isi vaega o le tino.

E mafai ona paʻu le paʻu paʻu, ma o microbes e mafai ona mafua ai faʻamaʻi mafai ona oʻo atu i nei nofoaga ua afaina, o lona uiga o le tausia o le paʻu o le maʻisuka o se popolega tele.

O laʻititi faʻafitauli o le tausiga o le paʻu e mafai ona liua i ni faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, e pei o le maʻisuka vae o le maʻi, lea e ono oʻo atu ai i le oti. O le paʻu mo le maʻisuka e tatau ona tausia i se tulaga lelei ma e tatau ona avea ma faamuamua i le puipuiga mo tagata e maua i le maʻisuka.

Lipoid necrobiosis

Lipoid necrobiosis e aafia ai le vae pito i lalo ma e tupu i le maʻisuka faasolosolo. O le vaega lenei e mafai ona fesuisuiai i lanu mai le samasama ma le lanu viole.

O le paʻu o le suka i lenei vaega e mafai ona manifinifi ma pala. Pe a malolo le necrobiosis, e mafai e le maʻi ona tuua se taula enaena. Le mafuaʻaga o le lipoid necrobiosis e le o iloa, ae aafia ai le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

E pei ona uma ona taʻua, o le lipoid necrobiosis e masani lava ona aliali mai i luga o vae, masani i luga uma, ae e mafai foi ona i luga o lima, lima, ma le ogaumu o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Le mafuaʻaga o le lipoid necrobiosis e le o iloa ma, e ui o lenei faʻamaʻi e sili atu ona tupu i le talaaga o se manua laitiiti, faʻaleagaina poo le momotu, i le maʻisuka malosi e foliga mai e leai se mafuaaga.

E tusa ma le afa o tagata uma e aafia i le lipoid necrobiosis o le maʻisuka ituaiga 1, e ui o le pasene o tagata e aafia i lenei tulaga o le paʻu e itiiti ifo i le 1%.

O le auala sili e puipuia ai le necrobiosis lipoid o le tausia lelei lea o lou paʻu. O le paʻu mo le maʻisuka e tatau ona togafitia i se suāsusu, faʻaaoga se fasimoli e le mautonu ma maeʻa maeʻaeʻa le paʻu pe a uma ona fufuluina.

Afai ua uma ona e maua le necrobiosis lipoid, o le mea sili e fai o le sailia lea o le fautuaga a lau fomaʻi. Puipui le vaega ua afaina, taofi le paʻu, mama ma lelei - o le a fesoasoani e faʻaitiitia le necrobiosis lipoid i le maʻisuka.

I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaogaina mea e teu ai le tulaga pe afai e te lagona le maasiasi, ae o vailaau e mafai ona faʻafiafia le lipoid necrobiosis. E sili le talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi toe faia se taupulepulega leaga.

Lipolypertrophy

O le lipolypertrophy o se faʻamaʻi pipisi lea e aafia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaufaʻailoga paʻu i luga o le paʻu e aliali mai pe a tele ni injections o le inisalini e tuʻuina atu i le taimi nei. O le lipolypertrophy foi e faʻaleagaina ai le inumaga o le insulin

O le lipolypertrophy i le maʻisuka e mafai ona faigofie ona puipuia mai i suiga masani o nofoaga o tui, massage ma le physiotherapy.

Black acanthosis

O lenei tulaga e taatele ma e masani lava ona faʻaalia o ia lava e faʻapogisaina ai le paʻu i nisi o vaega o le tino pe a leaga le paʻu. O le masani lea o le ua, faʻavalava, uʻu ma sooga o lima ma vae. O le paʻu e mafai foi ona sili atu le mafiafia ma e sili atu le manaia, oona ma oona.

O le uliuli acanthosis i le maʻisuka ua talitonuina o se faʻaaliga vaaia o le faʻamalosia o le inisalini.

Suʻesuʻega Tausiga o le Maʻisuka Skin Care

    Le tausiga o le paʻu mo tagata e maua i le maʻisuka e le ese tele mai mea e manaʻomia mo tagata e le maua le maʻisuka. Ae ui i lea, o nisi fesoasoani faaopoopo ile tausiga o le paʻu e mafai ona fesoasoani e faʻamautinoa ma tausia le paʻu maloloina mo le maʻisuka. Faʻaaogā se fasimoli mūmū ma le faʻamaʻamilo ma ia mautinoa o loʻo maeʻa maeʻaeʻa pe a uma le faʻavave. O le galuega o le faʻamagoina atonu e aofia ai le faʻamalosia lelei o le paʻu i le va o tamatamai vae, i lalo ifo o le pito i lalo, ma isi mea e mafai ona natia ai le vai totoe. Faʻaaoga se kulimi faʻamamaina o le a faʻamamaina ai lou paʻu ma susu. O lenei ituaiga kulimi o loʻo avanoa lautele ma e taua tele mo le tausiga o le paʻu suka. Moisturize lou tino i le faʻaaogaina o le tele o vai - e mafai ona fesoasoani e tausia ai lou paʻu ma susu. Faʻaofuofu le lalaga faʻapipiʻi solo e faia mai i le 100% cotton - o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamaʻalo lou paʻu i se vaitafe. Taumafai e fai ni totini faapitoa ma ni seevae, aemaise lava pe afai e te maua le neuropathy ma e popole i le tausiga o le paʻu. Faʻafofoga i soʻo se mea matutu pe mumu i luga o le paʻu ma le maʻisuka, ma alu loa loa i le fomaʻi, aua o le faatuutuu e mafai ona e tau tele.

Afai e te le amanaʻiaina le faʻagogo, momotu le paʻu mo le maʻisuka mo sina taimi puupuu, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi e mafai vave ona oʻo atu i ni faʻafitauli ogaoga.

Paʻu e tatau ona fafagaina

O le paʻu, faʻapena foi ma le setete o totoga uma, e sili ona afaina i mea e te 'ai. E leai ni mea faʻaleleia o le a aafia ai lou paʻu e pei o meaʻai. O vitamini A ma C e sili ona aoga mo le paʻu. O le vailaʻau A e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, fesoasoani e faʻamalolo manuʻa, ma puipuia ai foʻi le matua.

O le mea lea, o le vailaʻau C e mafai ona puipuia ai le matua o le paʻu, e talafeagai mo lona soifua maloloina ma ei ai mea e puipuia ai le tino. E lelei foi le sinasina o le mineral mo le paʻu: e faʻamalosia ai le faʻamalolo ma faateleina ai le teteʻe i faʻamaʻi pipisi.

O lo tatou tino e maua mai ai le suauu masani, sebum, lea e faʻafefeteina ai le paʻu ma fai ai se puipui puipui mai microbes fafo. I le mavae ai o le 30 tausaga, o le sebum o le a itiiti se mea e maua mai ai, ma o le mea lea o le a le maua ai le paʻu o le paʻu ma o le mimitiina o papa puipui.

E ui i le mea moni o le paʻu o le paʻu e amata ona paʻu i le matua, e mafai ona mago i soo se matua. O suʻesuʻega talu ai nei ua faaalia ai e tusa ma le 39% o tagata i Peretania na faitio i le paʻu paʻu, e 22% o loʻo mafatia i le faʻamaʻi poo le mea o le allergies. Ae o le tausiga lelei ma le faʻaleleia fesoasoani fesoasoani e faʻamalolo ai le paʻu.

Paʻu paʻu

Tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona aʻafia i faafitauli paʻu. O le mafuaaga autu o fesuiaiga o le suka i le toto. Faʻatasi ai ma le puleaina lelei o le suka toto, o tagata e maua i le maʻisuka e leai ni paʻu paʻu. I le maualuga maualuga o le suka o le toto, o le tino e le tele se suavai, o lona uiga o le paʻu ua faʻamalūlūina foi, ma faʻamago ai lou paʻu.

Ma afai ei ai lou suka maualuga, o lona tino e maualalo le malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi ma o le mea lea o le faʻamaloloina o tupe maua lemu. O lenei mea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le paʻu o le paʻu, faʻapupula ma le paʻu e ono aliali mai i luga o le paʻu, o le faʻamalologa o le a umi se taimi.

O tagata e maua i le maʻisuka ma le neuropathy lautele e faʻaitiitia ai le afu, aemaise lava o pito i lalo, ae o foliga, neck ma luga o le afu o le tino.

Faʻamafana tamatamai lima

O ou tamatamailima e mafai ona mumū ona o le mea moni, pe ae fuaina le suka o le toto, e masani lava ona e tuia i latou, aemaise lava pe afai e te tuia tamatamai lima. Taumafai e tilotilo ou tamatamai lima mai le itu, ma suia malie.

E toʻasefulu i latou - ia faʻaaogaina i le itu.Afai e mumu ou tamatamailima, e tatau ona e siaki e vaai pe o le tootoo e tu i luga lou tamatamailima loloto. Afai o ou lima ma tamatamailima e malogo ma paʻu, o le a fesoasoani le susu.

O lenei faʻalavelave e ogatasi ma le maʻisuka, o le necrobiosis e tupu ona o se suiga o paʻu o le paʻu e fesootaʻi ma le faʻafefe o le toto i luga o capillaries. O se faʻaaliga o le necrobiosis o le mumū, o le tino. O nei mea uma e mafua ai le tiga ma le vevela. Faatasi ai ma na faailoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

O le maʻisuka e mafai ona mafua ai le leai o se toto. O le ulaula e fesoasoani i le toilalo ma le solia o le galasticity of capillaries ma fiafia ai i le atinaʻeina o faʻalavelave i le toto, o le mea lea e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le gasegase ma le mumū, ma o le ulaula foi e puipuia ai le aʻafia o le okesene ma meaʻai i totonu o le toto.

E oʻo lava e aunoa ma le maʻisuka, o le ulaula tapaa na mafua ai le paʻu o le paʻu, e pei o le paʻu paʻu, lea e afaina ai le paʻu i mata. Afai e le mafai ona e faʻamaʻa le ulaula, ona taumafai lea ia itiiti ifo le faʻaitiitia o le sikaleti oe ulaula.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia le tulaga o lou paʻu, o le mea sili e mafai ona e faia o le tuu le ulaula.

Alu i le inisalini

O le faʻalavelave faʻaletoma i le inisalini e seasea lava. Afai e foliga mai ia te oe o se ituaiga o inisalini e mafua ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi ia te oe, ona sili atu lea ona mafua mai i faʻaopoopoga e faʻaaogaina e le au gaosiga nai lo le insulin lava ia. O le mea lea, aua e te fefe.

O lau ala e sili ona lelei o le suia lea o lou ituaiga inisalini pe a uma ona e talanoa muamua i lau endocrinologist. Ole siaki pe faapefea ona e faia le iniseti, pe afai e le loloto le loloto o le nila i lalo o le paʻu, e mafai foi ona mafua ai le ita, ma loloto le loloto e mafai ona maua ai se manua.

Tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa lelei o latou vae e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. O le maualuga maualuga o le toto e mafua ai le faaleagaina i gata o le vae o vae ma vae. Afai ua faaleagaina ou nuti, ona i ai lea i le nofoaga o le faaleagaina latou te le lagonaina le tiga, vevela, malulu.

O nei mea uma o ni faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka. O le suka maualuga o le toto e faʻalavelaveina ai le tafe toto, e puipuia ai le tafe toto i vae ma vae. O le iʻuga, o le afaina ma manuʻa faʻaleagaina mo se taimi umi. O ou vae e manaʻomia le tausia ma le faaeteete, e tusa lava pe afaina ai le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le toesea.

E mafai ona tupu ni maʻi e tusa lava pe fai ni seevae le lelei. Afai ua i ai le nerve, o le a le mafai ona e lagona le foliga mai o se ulutala, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻamaʻi ua faʻapupulaina foi. O le le totoina o le toto e faaitiitia ai le mafai gafatia o le puipuiga o le tino e tetee atu ai i siama. Afai ei ai sou maʻi maʻi, ona tatau loa lea ona e asiasi i se fomaʻi, aua o le ulugalii e mafai ona faatelevave vave.

E le gata i lea, e mafai ona faia se uluga i lalo o se paʻu o paʻu oti, o lea e tatau ai ona e asiasi i se fomaʻi i taimi uma (i le falemaʻi o le Maʻisuka), o le a siakiina le tulaga o ou vae ma aveese otaota o paʻu oti.

Manua ma tipi

O le mea moni, e le tatau ona e talitonu afai oe maua le maʻisuka ma e te tipiina oe lava ia, ona maʻi ai lea o lou manua mo se taimi umi. Afai e te pulea lou suka toto, o le a le umi ona faʻamalolo ou manua ma le maoaʻi nai lo tagata e leai se maʻisuka. Ae peitai, o le manua e tatau ona togafitia vave.

Fufuluina le tipi i le vai ma le fasimoli, faamamago ma le faʻaeteete ma faʻaaoga se siaki faʻamalosi. Afai o lou manua e ui lava e te popole, ona asiasi lea i le fomaʻi.

    mataʻituina lau maualuga o le suka (4-7 mmol / l, faʻaopopo i le 10 mo se taimi puupuu pe a maeʻa le taumafataga) inu vai inu ina ia mafai ai ona faʻamamaluina lou paʻu mai totonu. fufulu ma fufulu i le vai mafanafana, e pei o le vai vevela faʻamago le paʻu. Taumafai foi e aua le faʻamaʻa le paʻu ma aua nei faʻamaʻa le paʻu i le fasimoli, aua o lenei mea e mafua ai le leiloa o le suauu i pito i luga o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le paʻu o le paʻu.fufuluina maeʻaeʻa pe a uma le taele poʻo le timu ma siaki pe afai e maua sina lanu mumu pe paʻu i luga o lou paʻu, e pei ona latou manaʻomia vave. ofu laei o le cotton, aua, e le pei o le gaosia, e mafai ai ona sopoia le ea. Vaʻai se fomaʻi pe afai oe popole e uiga i lou tulaga paʻu
    A e mulumulu ou vae, ia mautinoa o le vai e le vevela, ma solo lelei i le va o ou tamatamai vae. Siaki ou vae i aso uma mo le mumū, mumu, pala, valaau, ma isi. afai o paʻu o lou tino paʻu, faʻaaoga le tele o le susu ma le kulimi kulimi, ae aua le sosogi i ou vaitusi, aua o le maualuga maualuga o le masima e mafai ona oʻo atu ai i siama. E leai se mea e te le taumafai e faʻafetaui i ponaivi ma masani e valaʻau oe lava, faʻaali atu i le fomaʻi. afai o loʻo maua oe i le maʻisuka, ona siakiina lea o ou vae ma le totoa ao e mataʻituina lou suka suka.

Fesili i le fomaʻi

O le faafitauli lenei o le atuatuvale: e tusa ma le ono masina talu ai, faʻafefe i luga o mata: muamua i le alafau (ma mo nisi mafuaaga na o le itu taumatau), ona sosoo ai lea ma le muaulu. O le togafitiga a le dermatologist e leai se aoga, atonu o se faafitauli i se uiga ese, mo se faataitaiga, maʻi suka?

E ono lelei. O le mea moni, o le maʻisuka, o le kulukose e faʻapupulaina muamua i le toto, ona faʻateleina lea o le gasegase lautele ma ulu atu i totonu o le masini, faʻaputuina ma maua ai se faʻaleagaga leaga. O nei suiga e faʻaaoga i tino uma o le tino, e aofia ai le paʻu.

O le mea lea, e tatau ona e faia se suʻesuʻega e uiga i le anapogi o le toto glucose (mai se tamailima pe mai se vein), faʻapea foi ma se suʻesuʻega o le kulukose toto pe a uma ona faʻatatuina le 75 g o le kulukose - o le suʻega o le toleniga o le glucose. Ina ia faia nei suʻesuʻega, e tatau ona e 'ai e pei ona masani ai, o lona uiga, e aunoa ma le oti, mo le itiiti ifo ma le 3 aso.

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, lea e faia vave i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e anapogi i le po mo le 10-14 itula. E mafai ona e inuina vai mama, ae e le mafai ona e 'aina se mea, e aofia ai le fufulu o ou nifo i le paʻu o le suka. Faʻatasi ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata e finau i tua o le a ia iloiloina taunuʻuga ma filifili nisi auala mo togafitiga ma togafitiga.

Ou te afaina i le maʻisuka ituaiga 1. Ou te iloa e leaga le maʻi ma e tiga le tino atoa. O le mea lea, ou te taumafai e mulimuli i se meaai ma mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi. Talu ai nei lava, na ou matauina ai na paʻu le paʻu. Faʻamolemole taʻu mai pe faapefea ona tausia lelei o ia ina ia tumau lona soifua maloloina?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o ituaiga uma o metabolic processes e matua mafatia, aemaise lava o le gaʻo. O ia faʻasalaga e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le paʻu - e vevela, leai se mea e mafai ai, e faigofie ona faʻagasolo i taimi uma e le faʻaogaina ai lagona, e pei o furunculosis ma fomaʻi.

E le gata i lea, o le paʻu vevela ma le paʻu o le paʻu e faigofie lava ona manuʻa, ma o manua o loʻo i ai nei e sili atu ona lemu ma e faigofie ona pisia. O le mea e tupu ai le faʻailoga e faigata ona togafitia, faigofie i le fesuiaiga i se foliga masani, ma e masani ona faigata.

O le mea lea, o le tausia lelei o le paʻu mo le maʻisuka e taua tele - taumafai e mulimuli i tulafono o loʻo i lalo ma o le a faʻaitiitia le faʻaititia o le faʻapupulaina o suauʻu, abscesses ma isi.

O lea la, taumafai e aua le faʻaogaina le fasimoli (ona e na o le faʻapupulaina o le mago) mo lau falemaele i aso taʻitasi (pe a fufuluina, taʻele) pe faʻaaoga ni mea e le mautonu. O le solo taele e tatau ona faamaluluina e paʻi ma le paʻu le paʻu ina ia le toe faaleagaina ai le paʻu.

Mo se faletaele vavalalata, filifili ni vailaʻau faʻapitoa i le acidity talafeagai, talu ai ona o le tino o lenei vaega ma e leai se faʻamago pe faʻaleagaina.

Ole vaʻa tautala e manaʻomia ai foi ma le faaeteete ma le faaeteete: aua nei faatagaina microdamage i le mucosa, ia manatua e oo lava i se microtrauma e leai se aoga o loo i ai se avanoa e liua ai i se faiga ogaoga o le le fiafia.Le isi, fufulu lau nifo i faalua i le aso ma asiasi i lau fomaʻi i taimi uma.

Faʻaleleia le paʻu i aso uma, aemaise lava mo le paʻu o vae. Faʻalogo lelei i foliga o le tausiga o tui puipui: aua le faʻapuupuuina, aua nei faʻapuʻupuʻu tulimanu, faʻaaogaina faila fusi nai lo seleulu.

A filifilia ni lavalava ma seevae, ia tuʻuina atu na o mea e faia mai fausaga masani. Totogi totoa i seevae - e tatau ona e fetaui ma oe (aua e te tulei, aua e teu).

Ia, o le mea moni, i le faaopoopo atu i le tausiga lelei o le paʻu o le tino, e taua tele, ou te fai atu, o le taua o le pulea lelei o le maualuga o le suka.
Asiasi i lau endocrinologist i taimi uma ma mulimuli i ana fautuaga uma e uiga i fualaau ma meaʻai. O mea lelei uma!

Talofa O lanu mumu e foliga mai i luga o le vaevaega o vae, ou te lagonaina pea le lagona o le tingling, ma o le po e amata ona tiga tele oʻu vae. Fomaʻi, o le a nei avanoa ma pe faapefea ona togafitia i latou? Ae ui i lea, ou maʻi i le cholecystitis, gastritis ma le maʻisuka, atonu e taua lenei.

Le aoauli lelei, Sofia! E mafai ona fuafua mafuaʻaga o foliga vaaia o mea naʻo pe a maeʻa se suʻega saʻo. Ou te fautuaina oe e alu i se taimi vave lava e mafai ai i se feutagaʻiga tumau ma se tagata poto faapitoa, talu ai e mafai ona e atiaʻe se faʻalavelave o le polyneuropathy faasaga i le talaaga o le maʻisuka.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo lona tupuga e maualuga maualuga le glycemia (maualuga o le toto), "aafiaga" o le maʻisuka, o le i ai o isi maʻi faʻamaʻi i le tino (oona), ma le faʻaleagaina o masaniga leaga (ava malosi, nicotine).

I lenei faʻamaʻi, e aʻafia ai aʻafi o le nerve, lea e faʻaalia i le tingling in the extremities, o le tiga, e masani ona faʻateleina i le po, faʻalavelave ma leai se lagona, se lagona o le malulu ma le malulu i pito, fula o vae, faʻapea foi suiga o le paʻu - faʻamago, peʻe, mumu o le vae, le faʻavaeina o le ponaivi o le ponaivi ma manuʻa matala.

O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se neurologist pe a maeʻa le tele o metotia suʻesuʻega (suʻesuʻega faʻavasegaina o suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa e faʻamoemoe ai ituaiga uma o le lagona - lelei, vevela ma tiga). O le mea lea, aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi, manatua le avanoa e ausia ai se taunuuga lelei o le tuusaʻo saʻo lava i le taimi o togafitiga amata.

O togafitiga e taʻitasi ma e aofia ai:

    faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose o le toto, mea taumafa ma le faʻaumatiaina o amio leaga (nicotine, ava malosi), gaioiga sili ona faatagaina masani, faʻaaoga masani o le alpha-lipoic acid, vitamini ma antioxidants, pe'ā tatau ai, faʻamaʻi, faʻamaʻiina o le faoa faamalosi, ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi, aua le misia le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le osteoporosis, faʻasolosolo ona ave vitamini ma minerale, ma ia mautinoa e le o mamafa ou seevae oka ma le mafanafana.

Manatua o faʻamatalaga faaleaganuu e faʻaogaina ai siama e le toe faʻaleleia, o le mea e leaga ai, le moni moni, o lea ia matua gauai atu i le taimi e iloa ai lenei maʻi.

O loʻu paʻu e sili ona mamafa ma moni i luga o loʻu tino, ou te masalo o le mafuaʻaga atonu o le maʻisuka, o le a se mea e mafai ona faia e aloese ai mai faʻafitauli?

Le afiafi lelei, Eugene! E saʻo lava oe, o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le faʻamalamalamaina lautele. O le mea moni e faʻapea o le maʻisuka ituaiga uma o metabolism e mafatia, aemaise lava o le carbohydrate, lipid (gaʻo). O lenei mea e afaina ai le tulaga o le paʻu, aua o lona taumafa i lenei tulaga e matua leaga lava.

O le paʻu e mamago, leai se mea e mafai ona maua, o loʻo i ai se manua tiga. O lenei mea o le suamalie lea o nisi taimi e avea ai ma faʻamaoniga moni muamua o le maʻisuka.O se tuufaatasiga o nisi ituaiga o paʻu o le paʻu (mo se faataitaiga, e masani lava e leʻo faʻaalia i le vevela) ma le maʻisuka (faʻaleleia atili o lenei manogi) e mafai foi.

I soo se tulaga, e tatau ona e alu i le endocrinologist ma ia suʻesuʻeina - ia fuafua le maualuga o le anapogi kullukose ma pe a maeʻa le 75 g o le kulukosese (suega o le faapaleni kullucose - GTT). E aoga foi le asiasi atu i se tagata o le dermatologist ina ia le misia se tasi o le tele o siama paʻu. A maeʻa le suʻega, o le a tuʻuina atu e tagata tomai faapitoa ia te oe fautuaga talafeagai uma e fetaui ma le faʻamautuga ua maeʻa. Aua nei faatuai le asiasiga i fomai!

Tau mai ia te aʻu, faamolemole, po o fea ma le fea fomai ou te fia faafesootai ai. O le mea moni, o taimi uma lava ou te maua ai le malie i le na o le tasi, i le va o tamatamailima ma luga o fao - Ua togafitia aʻu, smea, ou te faia ituaiga uma o vai taele iina, ae e fesoasoani mo na o sina taimi puupuu. Ma talu ai nei, o le paʻu i luga o le tino atoa ua matua vevela ma ua afaina uma. Masalo ua uma ona salalau le afu i totonu o le paʻu? Faafetai

Le aoauli lelei, Irina! O lou tulaga oi ai nei e manaʻomia ai se suʻega faʻapitoa ma se suʻega maeʻa. Ma e tatau ona amata, maofa, ae le o se tagata suʻesuʻe, ae o le mea muamua lava e tatau ona e asiasi i se endocrinologist.

E masani ona faʻaleagaina faʻaleagaga faʻaleagaina, o se lagona o le paʻu mago ma le faʻamalosi pea lavalava e mafai ona avea ma faailoga muamua o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O le mea lea, aua le faatuai le asiasiga i se fomai!

Atonu o le a faʻataʻitaʻiina nei suʻega mo oe e amata i: se suʻega lautele o le toto ma le urine, suāsusu ma le suka, le ultrasound o le pancreas, o se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky, faʻapea foi ma suʻesuʻega o le faʻataʻitaʻiga o le velaina mai se vaega o le paʻu.

Ma, afai e faʻamaonia le siama o le maʻisuka, o togafitiga muamua, o le a taulai i le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo. Ma e na o le taimi lava lena e faʻataʻitaʻiina ai oe e le dermatologist, e tusa ai ma suesuega o le bacteriological, fualaau faʻatau. O le togafitiga o le vailaʻau ma le faʻaaogaina o fualaau oona e le o se mea e sili atu.

Ae ui i lea, ia gauai totoʻa i mea e puipuia ai: ia mautinoa e fai ni totini poʻo ni tights, e leai se mea e faʻaofuina ai seevae o se isi tagata, asiasi i le fale taele, sauna poʻo le vai e aunoa ma le toilalo, fai seevae (paʻu, mafolafola).

I le lautele, pe afai e te asiasi soo atu i vaituloto, baths, saunas, showers lautele, ona fautuaina lea e faia ni puipuiga faʻaleagaina - faʻaaoga se kulimi antifungal i se tasi taimi. Ae ui i lea, i tagata gasegase ua i ai le mycosis o vae i le taimi ua tuanai, e fautuaina e taitaia se laʻititi o togafitiga e toe faʻafoʻi i le taumafanafana (2-3 vasega o le 2 vaiaso ma le 7-aso le va o latou).

E leʻi leva ona ou maua se lagona o le faʻamalosiina o le paʻu, ma ua matua vevela lava ma o nisi taimi e mamae! Ou te le faʻaaogaina soʻo se mea teuteu, ou te leʻi faʻavalea ma i se tulaga lautele ou te siaki loʻu ola maloloina. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, o le a se mea e mafai ona mafua ai sea paʻu paʻu

O le tino lava o le paʻu paʻu (xerosis) o loʻo mulimuli mai. E iloa lelei o lenei tulaga e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma mea taua: faʻamalaina o le pito i luga o le paʻu ma le suia faifai pea o le epithelial layer, lea e oʻo atu ai i le solia o mea puipuia o le paʻu.

O le paʻu paʻu e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae e na o se tasi lava o faʻamaoniga o nisi o faʻafitauli faʻapitoa. O le mea moni, e tele mafuaaga e mafua ai se lagona o le paʻu paʻu.

O mea autu nei: leai se vitamini (A ma le PP), faʻafitauli o le hormonal (hypothyroidism), oona e le masani ai (ava malosi, vailaʻau), faʻafitauli o le tino, maʻi faʻamaʻi o le tino (hepatitis, pancreatitis, cholecystitis, le atoatoa), afaina o le dermatological.

O le paʻu paʻu e mafai ona avea ma aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa (peeling, laser resurfacing, dermabrasion).O le mea lea, e matua faigofie lava ma e le mafaamatalaina e aunoa ma se iloiloga talafeagai, e le mafai ona ou filifilia le mafuaaga o le paʻu paʻu i lau mataupu faapitoa.

E taua tele le feutagai ma se tagata faʻatau, tagata faʻateʻa, tagata fomaʻi ma le fomaʻi.

Ole faʻatagaina o se suʻega ole toto ole suega, faʻapea foi ma le fuafuaina ole maualuga o le toto ma le fuamini, e masani ona vevela ma o le paʻu o le paʻu o se tasi lea o faailoga muamua o le maʻisuka. Aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi! O mea lelei uma!

O loʻu igoa o Oksana, ua 29 oʻu tausaga. Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 mo le afa tausaga. Sa faatonuina au i le insulin 3 taimi i le aso. Ina ua mavae se taimi, sa ou lagona le lelei ma amata ona tosina le inisalini i isi aso uma e faaosofia ai le gaosiga o loʻu lava inisalini. O mea uma lava e lelei, ae e tele naua oʻu aʻa ma maʻi, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Talofa, Oksana! E iai sau faʻamaʻi o le maʻisuka - furunculosis, lea e tulaʻi mai i tua o le faʻateleina o le metabolism. E le talafeagai le faʻaaogaina o le inisalini i isi aso uma, ona e le tele se mea e tau atu ai i le gaosia o oe lava inisalini, ae e mafua ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose toto i aso uma, lea e mafua mai i le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma le furunculosis e le o se faʻalavelave faigata.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻateʻa mo le suʻesuʻeina ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka togafitiga. E le gata i lea, mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina atili e ave vitamini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻaalia o le paʻu o le maʻisuka

1. O le a le tele e masani ona maua ai e tagata mamaʻi ma le maʻisuka ni faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi?

O le tele o suʻesuʻega faʻasalalau e lipotia e faapea o le 30-50% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e oʻo i le taimi e amataina ai ni paʻu paʻu Ae peitaʻi, afai e aofia ai faailoga faʻamalo, e pei o suiga i fao ma vaʻa toto ma lino o le paʻu pipisi o le paʻu, e oʻo atu i le 100%.

O faʻamaʻi o le paʻu i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i tagata mamaʻi ma le iloa masani o le maʻisuka, ae o le paʻu o le paʻu e mafai foi ona avea o se faailoga muamua o le maʻisuka e le o taʻua.

2. E i ai ni faʻafitauli paʻu e faʻamaonia mo le maʻisuka?

Ioe Pemphigus i le maʻisuka (faʻamalosi i le maʻisuka, pulu o le maʻisuka) e patino mo le maʻisuka. Pemphigus i le maʻisuka e sili atu ona tupu i le maʻisuka malosi, aemaise lava i le neuropathy o le maʻisuka. Falemaʻi, e faʻaalia i le i ai o le paʻu, masani lava i pito maualalo, lea e foliga mai foi i le leai o se manuʻa muamua.

E le o iloa le fomaʻi o lenei faʻamatalaga, ae o suʻesuʻega o microscopic eletise na faʻaalia ona e mafua ona o faʻafitauli faʻavae i le vaeluaina o le epidermis ma le dermal. O isi faʻamatalaga o paʻu na faʻamatalaina e mafai ona maua ile tasi tikeri poo le isi i tagata soifua maloloina. O nisi tulaga o le paʻu, e pei o le lipoid necrobiosis i le maʻisuka, e faʻaalia ai se vavalalata vavalalata ma le maʻisuka.

3. O a ni paʻu sili ona ono paʻu i le maʻisuka?

O le paʻu o le paʻu e sili ona taatele e feagai ma le maʻisuka o le tamatamaʻilima o le tamatamaʻilima, telangiectasia o le fao, paʻu o foliga, faailoga o le paʻu (acrochordones), siama o le maʻisuka, paʻu samasama, fao samasama ma le petechial purpura o vae. E le masani ai o ni paʻu o le paʻu e pei o le necrobiosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, ocanthosis nigricans ma scleredema adutomm.

4. O a faʻamaufaʻailoga tamatamailima?

O tamatamailima e tele, faʻapotopoto, palele e masani ona paʻu i luga o le pito i luga o tamatamailima, aemaise lava i totonu o sooga. Latou te le mautonu pe ua matua solo ese lava ia latou faʻaaliga. Faʻasolopito, latou te aofia ai se faʻaopoopoga o le paʻu i totonu o le papillamal dermal.

5. O le a le mea o le acanhosis nigikans?

O Acanthosis o nigeri o le dermatosis i le tino o le papillomatous (wart-like) skinpathia. E aofia ai le tele o tuʻutuʻuga, e aofia ai le maʻisuka, o le gasegase, gasegase, Cushing's syndrome, nisi vailaʻau, ma maʻi mama. O se faʻasagaga faapitoa o faʻamaonia o le acanthosis ma le maʻisuka faʻasaina o le maʻisuka ua lauiloa.

6. O le a le uiga o le acanthosis nigricansl

E sili ona matauina i totonu o le mea e gata ai, i lalo o fata ma luga o le ua, lea e foliga mai ai le paʻu o le "velvet", e foliga mai "eleelea". Papules atonu e latalata ane i sooga o tamatamailima, lea e foliga mai e leai ni "mea le lava", sei vagana ai ua sili atu ona latou faʻateleina.

7. O le a le gasegase o le maʻisuka? O le a lona pathogenesis?

O le maʻisuka dermopathy (paʻu o le paʻu) o le masani lea o le maʻisuka lea e muamua ona aliali mai o papules erythematous poʻo ni masile o ituaiga eseese, ona liliu atu lea i vaega o loʻo faʻasolosolo i luga o le tino i le pito i luma o le vae pito i lalo.

E le o manino pe o le liona na mafua ona o suiga tetele pe ona o isi mea taua e lua e pei o le vevesi ma le mamafa. Lelei togafitiga e le o iloa. E masani ona mou ese atu liona o le tagata i totonu o le 1-2 tausaga, e ui lava e masani ona aliali mai ni liona fou.

8. O le a le necrobiosis o le lipid diabetic?

Ole lipine lipoid necrobiosis o se faʻamaʻi lea e masani ona faʻaalia i luga o le pito i lalo o le vae pito i lalo, e ui e mafai ona matauina i isi mea. O uluaʻi uluaʻi faʻaalia o ni palemene erythematous e le o faʻamalamalamaina poʻo ni papa e liua i ni mama mama e faʻaalia i lanu samasama, vaʻa toto felafoaʻi ma atrophy . O lenei leona o le uiga lea o le maʻisuka ma e masani lava ona maua i ona foliga vaaia. O le mea e masani ai, e tupu aʻe uluaʻi.

O se vailaʻau o loʻo faʻaalia mai ai granulomas, lea e pei o se pa ua siomia ai le tele o vaega o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. O isi mea na maua e aofia ai vailaʻau vailaʻau vavalalata, vela plasma, ma le faateleina o le gaʻo tuʻufaʻatasi.

Biopsies o le atinaʻeina o leona e masani ona i ai le taua o le faʻamaonia, e ui lava i nisi tulaga e mafai ona faigata le vavaeeseina oi latou mai le fualaʻau. E le o iloa le pathogenesis, ae o mafuaʻaga ua mafua ai ona aofia ai le vasomoitis vasunitis ma le palapiseto.

9. O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le necrobiosis lipoid ma le maʻisuka?

I se suʻesuʻega lautele o tagata mamaʻi na maua i le lipid lcid necrobiosis, o le maʻisuka na maua i le 62%. E tusa ma le afa o tagata e le o le maʻisuka na maua i le glucose toleniga faʻafitauli, ma toeitiiti atoa le afa o tagata e le o maʻisuka sa i ai se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le necrobiosis lipoid diabetic o loʻo matauina i le na o le 0.3% o tagata gasegase.

O nisi o le dermatologists e sili atu ona latou faʻaaoga le fuaitau "lipoid necrobiosis" i tagata mamaʻi e uiga i le maʻisuka. Ae, talu ai ona o le fesoʻotaʻiga faʻafeiloaʻi ma nei tulaga, o tagata togafitiga o le lipoid necrobiosis e tatau ona tofotofoina mo le maʻisuka. O tagata maʻi ei ai se suʻesuʻega le lelei e mafai ona suʻeina faavaitaimi.

10. Faʻapefea ona togafitiga le necrobiosis o le maʻisuka?

O nisi taimi o le lipoid necrobiosis e mafai ona faʻasalaga faʻafuaseʻi. E leai se faʻamaoniga e tali "necrobiosis" i le togafitiga o uluaʻi mataupu o le maʻisuka pe faʻalavelaveina le ala o le atiaʻe o le maʻisuka. O faʻaaliga muamua e mafai ona togafitia i coryicosteroids topical.

O mataupu sili atu ona ogaoga e mafai ona togafitia i le acetylsalicylic acid poʻo le dipyridamole i totonu, e ui lava i nisi tulaga e le aʻafia le togafitiga. I tulaga ogaoga, e mafai e tagata gasegase ma le tele o ulugalii ona manaʻomia le totoina o paʻu paʻu.

11. E sili atu ona taatele le faʻamaʻi pipisi o le paʻu i le maʻisuka nai lo vaega ole pule?

IoeAe atonu o siama pipisi o paʻu e le o se vaega tele, 'pei o le tele o fomaʻi talitonu. O suʻesuʻega ua faaalia ai o le faateleina o le aʻafia o siama pipisi o le paʻu e tutusa ma le faateleina o le kulukose plasma.

12. O a faʻafitauli sili ona taatele o le paʻu o le paʻu e maua ai le maʻisuka?

O siama sili ona taatele o le paʻu e maua ai le maʻisuka o le "maʻisuka vae" ma le maʻi pipisi. Na faaalia ai o siama o le siama o le paʻu o le tino na matauina i le maʻisuka i le 15% o mataupu pe a faatusatusa i le 0.5% i le vaega e pulea.

O le Erythrasma o se siama pipisi o siama siama na mafua mai i le Corynebacterium minutissimum, e maua i le 47% o tagata matutua o le maʻisuka. O le maʻamaʻi, e foliga mai o se lanu mumu-lanu enaena poʻo le lanu o laulaʻau faʻatasi ma ni paʻu manifinifi i vaega o laʻau, e masani lava i le ogaoga, peitaʻi, e mafai ona aafia vaega o le paʻu o le paʻu ma paʻu o le ogaoga tele. Talu ai ona o maʻi e maua ai le porphyrin, e mafai ona faʻamaonia le siakiina e ala i le sailia o le lanu mumu mumu pe a faʻaalia i se molī afi.

13. O a ni faʻamaʻi pipisi e masani lava ona o faatasi ma le maʻisuka?

O siama sili ona taatele o le mucosal-paʻu o loʻo faʻatasi ma le maʻisuka o le faʻamaonia, e masani lava ona mafua mai i le Candida albicans. O tamaitai e tele lava ina faʻapitoa i le atinaʻeina o vailaʻau. I se suʻesuʻega e tasi, ua totoina Candida albicans i le 2/3 o tagata uma o le maʻisuka.

I fafine ei ai a latou faailoga ma faailo o le le fiafia, o le tele o aganuu lelei e oo atu i le 99%. O aʻafiaga lelei o le totoina e matua masani lava i alii ma tamaitai e maua i le maʻisuka o loʻo faitio i le suamalie o le gasegase. O isi ituaiga o tagata talosaga e mafai ona gaogao, faoa (cheilitis angular), vevela faʻamaʻi, faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina, paronychia (faʻamaʻi o masini mūmū solo i le fagu plao) ma le onychomycosis (faʻamaʻi o le fao).

O le mafuaʻaga o nei maʻi e pei o le maualuga o le kulukose, lea e avea ma sui mo le faʻalauteleina o ituaiga o Candida. O tagata maʻi e faʻaauau pea ona faʻaaogaina soʻo se ituaiga o ituaiga e tatau ona tofotofoina mo le maʻisuka. O tagata maʻi faʻatasi ma le ketoacidosis e faʻapitoa i le atinaʻeina o le mucoromycosis (zygomycosis) na mafua mai i zygomycetes eseese, e aofia ai le Mucor, Mortierella, Rhyzopus ma le ituaiga o Absidia.

O le mea e lelei ai, o nisi faʻamaʻi pipisi ma masani ai faʻamaʻi pipisi. E ui o suʻesuʻega muamua na fautua mai ai o siama dermatophytic e sili atu ona tupu i le maʻisuka nai lo vaega e pulea, o faʻamatalaga lata mai nei o le epidemiology e le lagolagoina lenei mafutaga.

14. Aiseā e sili ai ona aʻafia tagata maʻi o le maʻisuka ma le ketoacidosis i le faatupuina o le mucoromycosis?

O meaʻai e faʻafeiloaʻi ai le thermo, e sili i se siosiomaga faʻamaʻalo, ola vave faʻatasi ma le maualuga maualuga o le kulukose ma o se tasi o ituaiga o puʻupuʻu e faʻaaoga ai konesoni e avea ma mea e fai mo latou tuputupu aʻe. O le mea lea, faatasi ai ma le ketoacidosis, ua faia ai se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o nei fatu.

15. E i ai ni faʻafitauli o le paʻu i togafitiga ole maʻisuka?

Ioe O aʻafiaga matuia i le inisalini o le inisalini e masani lava. Ua lipotia mai o lo latou tulaga masani e eseese mai le 10 i le 56%. I le tulaga lautele, o nei faʻafitauli e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: o gaioiga i le inisiua le lelei (mo se faʻataʻitaʻiga, inisiua faʻamalosi), faʻamaʻi, ma tali atu.

O nisi o ituaiga o gasegase o le tino ua uma ona faamatalaina, e aofia ai le lisiina ma le lautele o le urticaria, o tali e pei o le Arthus, ma ua maua ai le taofiofia o le gasegase. O vailaau oona e gaosia i le tautala e mafai ona maua i nisi taimi ni gaioiga lē manaomia o le paʻu, e aofia ai le televise, urticaria, erythema multiforme ma le nodosum. Aemaise lava, o le chlorpropamide e mafai ona mafua ai se tali erythematous pe a inu ava malosi.

Iloiloga fou o faʻaaliga o le paʻu i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia ma taugata lea e tuʻuina ai se avega mamafa i maʻi ma le sosaiete atoa. I le dermatology, o nisi o faʻamatalaga e ono aʻafia i le maʻisuka i se tasi auala po o se isi. O le mea taua, o nisi o mea e maua mai i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le faʻaalia o le maʻisuka, ma o latou faʻamaoniga e tatau ona faʻamalosia ai tagata dermatologists e feutagai ma i latou i le endocrinologist ma isi tagata tomai faapitoa.

I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina nisi o paʻu paʻu e fesootaʻi ma le maʻisuka, suesue i malosiaga o nei faʻalapotopotoga ma talanoa i auala o le pathophyiological o latou mea tutupu. O le mamafa tau tamaoaiga o le maʻisuka i totonu o le Iunaite Setete ua lata mai nei i le lata i le $ 250 piliona i tausaga taitasi, ma o lenei aofaiga o loo faaauau pea ona tupu.

E taua tele mo se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist ona mafai ona iloa ma malamalama i le paʻu o le maʻisuka, ma i lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai i ni paʻu o le paʻu o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma isi faʻamatalaga, ae faʻatasi ai ma se faʻalapotopotoga manino ma le maʻisuka. O faʻamatalaga o le diabetes e aofia ai le acantosis, o le maʻi suka, diamic dermopathy, faʻamaʻi o le paʻu, le lipoid necrobiosis, scleredema, ma fao samasama.

Dermatoses faatasi ai ma se gafatia talafeagai ma le maʻisuka e aofia ai le maua o le dermatosis, o le xanthomas, le annule granuloma, le planus planor, psoriasis, vitiligo.

Maʻi le paʻu o le paʻu

O le fegalegaleaiga i le va o le maʻisuka ma le faʻamalosi o le maʻisuka o le paʻu ua lelei ona faʻamatalaina o se tulaga e faʻagata ai le gaoioi o sooga o lima (cheiroarthropathy) poʻo le faʻamalosia o le paʻu. E tusa ma le 8% - 36% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka o loʻo faʻateleina le maʻisuka o le paʻu o le paʻu (AAD).

I se auala, o lenei faagasologa e foliga tutusa ma se faagasologa ma le alualu i luma o le sclerosis. E manaia tele e tusa lava pe o le tino masani o le paʻu o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, na faʻaalia ai le faʻamalosia o le fibroblasts, ae o le filablasts e sili atu ona manifinifi nai lo na o loʻo maua i le alualu i luma o le sclerosis.

O lenei tulaga e le masalomia e afaina ai le lelei o le olaga, aua e faatapulaaina ai le gaoioi o lima. I le faamamafaina o le manaomia o le pulea lelei o le toto, na fautuaina ai o le pulea lelei o le suka o le toto e mafai ona taitaiina atu ai i le faaleleia atili o le paʻu o le paʻu, ae peitai, o le matauina o le alualu i luma e faavae i se vaega laitiiti o le faitau aofaʻi.

TATAU tele (P Yellow fao

O suiga o le nail i le maʻisuka, e amata mai i le teietikalese i le faʻaogaina o aʻafiaga mai faʻamaʻi pipisi e pei o paronychia, ua faʻamatala lelei. Ae ui i lea, o le faitele e sili ona taatele, aemaise lava i tagata matutua ua maua i le maʻisuka, o le samasama o fao, e aʻafia ai i le 40% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le faiga o le samasamaina o fao atonu e mafua mai i le faaputuputuina o oloa o le glycation. O le masini lava e tasi e mafua ai le samasama o le paʻu ma le faaletonu vaaia i le maʻisuka. O le fao e faʻaitiitia le tuputupu aʻe ona o le le lava o le toto i le fao fao.

O le fao e mafai ona sili atu le faʻavaveina nai lo le masani, faʻatasi ai ma faʻamau umi (onychorrhexis). E taua, peitaʻi, e le aʻafia ai fao samasama i le maʻisuka e aunoa ma le amanaia o isi mafuaʻaga o fao samasama, faʻataʻitaʻiga, onychomycosis, fao samasama e fesootaʻi ma le lymphedema poʻo le manava o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, pisa, bronchyctasis).

Maʻi Suka

Paʻu o le maʻi suka (Bullosis Diabeticorum) o le tele o nodules i lalo o le paʻu, e foliga tutusa ma paʻu pipisi. Ma le isi, o le mafuaaga o lenei faafitauli o le paʻu i le maʻisuka e le o iloa.

Lipolypertrophy

O le lipolypertrophy o se faʻamaʻi pipisi lea e aafia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O loʻo faʻaalia i le tele o faʻamaufaʻailoga paʻu i luga o le paʻu e aliali mai pe a tele ni injections o le inisalini e tuʻuina atu i le taimi nei. O le lipolypertrophy foi e faʻaleagaina ai le inumaga o le insulin

O le lipolypertrophy i le maʻisuka e mafai ona faigofie ona puipuia mai i suiga masani o nofoaga o tui, massage ma le physiotherapy.

Black acanthosis

O lenei tulaga e taatele ma e masani lava ona faʻaalia o ia lava e faʻapogisaina ai le paʻu i nisi o vaega o le tino pe a leaga le paʻu. O le masani lea o le ua, faʻavalava, uʻu ma sooga o lima ma vae. O le paʻu e mafai foi ona sili atu le mafiafia ma e sili atu le manaia, oona ma oona.

O le uliuli acanthosis i le maʻisuka ua talitonuina o se faʻaaliga vaaia o le faʻamalosia o le inisalini.

Suʻesuʻega Tausiga o le Maʻisuka Skin Care

    Le tausiga o le paʻu mo tagata e maua i le maʻisuka e le ese tele mai mea e manaʻomia mo tagata e le maua le maʻisuka. Ae ui i lea, o nisi fesoasoani faaopoopo ile tausiga o le paʻu e mafai ona fesoasoani e faʻamautinoa ma tausia le paʻu maloloina mo le maʻisuka. Faʻaaogā se fasimoli mūmū ma le faʻamaʻamilo ma ia mautinoa o loʻo maeʻa maeʻaeʻa pe a uma le faʻavave. O le galuega o le faʻamagoina atonu e aofia ai le faʻamalosia lelei o le paʻu i le va o tamatamai vae, i lalo ifo o le pito i lalo, ma isi mea e mafai ona natia ai le vai totoe. Faʻaaoga se kulimi faʻamamaina o le a faʻamamaina ai lou paʻu ma susu. O lenei ituaiga kulimi o loʻo avanoa lautele ma e taua tele mo le tausiga o le paʻu suka. Moisturize lou tino i le faʻaaogaina o le tele o vai - e mafai ona fesoasoani e tausia ai lou paʻu ma susu. Faʻaofuofu le lalaga faʻapipiʻi solo e faia mai i le 100% cotton - o lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamaʻalo lou paʻu i se vaitafe. Taumafai e fai ni totini faapitoa ma ni seevae, aemaise lava pe afai e te maua le neuropathy ma e popole i le tausiga o le paʻu. Faʻafofoga i soʻo se mea matutu pe mumu i luga o le paʻu ma le maʻisuka, ma alu loa loa i le fomaʻi, aua o le faatuutuu e mafai ona e tau tele.

Afai e te le amanaʻiaina le faʻagogo, momotu le paʻu mo le maʻisuka mo sina taimi puupuu, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi e mafai vave ona oʻo atu i ni faʻafitauli ogaoga.

Tausiga o le maʻi suka

Na e iloa o tagata e maua i le maʻisuka o le a sili atu ona iai ni faʻafitauli paʻu?

O le paʻu e aʻafia i mea tatou te 'ai ma feinu ai, e pei o le ulaula tapaa, ava malosi, suiga o le vevela, le la, matagi, vevela tutotonu, soapone tatou te faʻaaogaina ma le fufuluina o mea e faʻaaoga i le fale.

Paʻu e tatau ona fafagaina

O le paʻu, faʻapena foi ma le setete o totoga uma, e sili ona afaina i mea e te 'ai. E leai ni mea faʻaleleia o le a aafia ai lou paʻu e pei o meaʻai. O vitamini A ma C e sili ona aoga mo le paʻu. O le vailaʻau A e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, fesoasoani e faʻamalolo manuʻa, ma puipuia ai foʻi le matua.

O le mea lea, o le vailaʻau C e mafai ona puipuia ai le matua o le paʻu, e talafeagai mo lona soifua maloloina ma ei ai mea e puipuia ai le tino. E lelei foi le sinasina o le mineral mo le paʻu: e faʻamalosia ai le faʻamalolo ma faateleina ai le teteʻe i faʻamaʻi pipisi.

O lo tatou tino e maua mai ai le suauu masani, sebum, lea e faʻafefeteina ai le paʻu ma fai ai se puipui puipui mai microbes fafo. I le mavae ai o le 30 tausaga, o le sebum o le a itiiti se mea e maua mai ai, ma o le mea lea o le a le maua ai le paʻu o le paʻu ma o le mimitiina o papa puipui.

E ui i le mea moni o le paʻu o le paʻu e amata ona paʻu i le matua, e mafai ona mago i soo se matua. O suʻesuʻega talu ai nei ua faaalia ai e tusa ma le 39% o tagata i Peretania na faitio i le paʻu paʻu, e 22% o loʻo mafatia i le faʻamaʻi poo le mea o le allergies. Ae o le tausiga lelei ma le faʻaleleia fesoasoani fesoasoani e faʻamalolo ai le paʻu.

Paʻu paʻu

Tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona aʻafia i faafitauli paʻu. O le mafuaaga autu o fesuiaiga o le suka i le toto. Faʻatasi ai ma le puleaina lelei o le suka toto, o tagata e maua i le maʻisuka e leai ni paʻu paʻu. I le maualuga maualuga o le suka o le toto, o le tino e le tele se suavai, o lona uiga o le paʻu ua faʻamalūlūina foi, ma faʻamago ai lou paʻu.

Ma afai ei ai lou suka maualuga, o lona tino e maualalo le malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi ma o le mea lea o le faʻamaloloina o tupe maua lemu. O lenei mea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le paʻu o le paʻu, faʻapupula ma le paʻu e ono aliali mai i luga o le paʻu, o le faʻamalologa o le a umi se taimi.

O tagata e maua i le maʻisuka ma le neuropathy lautele e faʻaitiitia ai le afu, aemaise lava o pito i lalo, ae o foliga, neck ma luga o le afu o le tino.

Faʻamafana tamatamai lima

O ou tamatamailima e mafai ona mumū ona o le mea moni, pe ae fuaina le suka o le toto, e masani lava ona e tuia i latou, aemaise lava pe afai e te tuia tamatamai lima. Taumafai e tilotilo ou tamatamai lima mai le itu, ma suia malie.

E toʻasefulu i latou - ia faʻaaogaina i le itu. Afai e mumu ou tamatamailima, e tatau ona e siaki e vaai pe o le tootoo e tu i luga lou tamatamailima loloto. Afai o ou lima ma tamatamailima e malogo ma paʻu, o le a fesoasoani le susu.

O lenei faʻalavelave e ogatasi ma le maʻisuka, o le necrobiosis e tupu ona o se suiga o paʻu o le paʻu e fesootaʻi ma le faʻafefe o le toto i luga o capillaries. O se faʻaaliga o le necrobiosis o le mumū, o le tino. O nei mea uma e mafua ai le tiga ma le vevela. Faatasi ai ma na faailoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

O le maʻisuka e mafai ona mafua ai le leai o se toto. O le ulaula e fesoasoani i le toilalo ma le solia o le galasticity of capillaries ma fiafia ai i le atinaʻeina o faʻalavelave i le toto, o le mea lea e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le gasegase ma le mumū, ma o le ulaula foi e puipuia ai le aʻafia o le okesene ma meaʻai i totonu o le toto.

E oʻo lava e aunoa ma le maʻisuka, o le ulaula tapaa na mafua ai le paʻu o le paʻu, e pei o le paʻu paʻu, lea e afaina ai le paʻu i mata. Afai e le mafai ona e faʻamaʻa le ulaula, ona taumafai lea ia itiiti ifo le faʻaitiitia o le sikaleti oe ulaula.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia le tulaga o lou paʻu, o le mea sili e mafai ona e faia o le tuu le ulaula.

Alu i le inisalini

O le faʻalavelave faʻaletoma i le inisalini e seasea lava. Afai e foliga mai ia te oe o se ituaiga o inisalini e mafua ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi ia te oe, ona sili atu lea ona mafua mai i faʻaopoopoga e faʻaaogaina e le au gaosiga nai lo le insulin lava ia. O le mea lea, aua e te fefe.

O lau ala e sili ona lelei o le suia lea o lou ituaiga inisalini pe a uma ona e talanoa muamua i lau endocrinologist. Ole siaki pe faapefea ona e faia le iniseti, pe afai e le loloto le loloto o le nila i lalo o le paʻu, e mafai foi ona mafua ai le ita, ma loloto le loloto e mafai ona maua ai se manua.

Tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa lelei o latou vae e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. O le maualuga maualuga o le toto e mafua ai le faaleagaina i gata o le vae o vae ma vae. Afai ua faaleagaina ou nuti, ona i ai lea i le nofoaga o le faaleagaina latou te le lagonaina le tiga, vevela, malulu.

O nei mea uma o ni faʻamaoniga o le neuropathy o le maʻisuka. O le suka maualuga o le toto e faʻalavelaveina ai le tafe toto, e puipuia ai le tafe toto i vae ma vae. O le iʻuga, o le afaina ma manuʻa faʻaleagaina mo se taimi umi. O ou vae e manaʻomia le tausia ma le faaeteete, e tusa lava pe afaina ai le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le toesea.

E mafai ona tupu ni maʻi e tusa lava pe fai ni seevae le lelei. Afai ua i ai le nerve, o le a le mafai ona e lagona le foliga mai o se ulutala, o lona uiga o le aʻafiaga o faʻamaʻi ua faʻapupulaina foi. O le le totoina o le toto e faaitiitia ai le mafai gafatia o le puipuiga o le tino e tetee atu ai i siama. Afai ei ai sou maʻi maʻi, ona tatau loa lea ona e asiasi i se fomaʻi, aua o le ulugalii e mafai ona faatelevave vave.

E le gata i lea, e mafai ona faia se uluga i lalo o se paʻu o paʻu oti, o lea e tatau ai ona e asiasi i se fomaʻi i taimi uma (i le falemaʻi o le Maʻisuka), o le a siakiina le tulaga o ou vae ma aveese otaota o paʻu oti.

Manua ma tipi

O le mea moni, e le tatau ona e talitonu afai oe maua le maʻisuka ma e te tipiina oe lava ia, ona maʻi ai lea o lou manua mo se taimi umi. Afai e te pulea lou suka toto, o le a le umi ona faʻamalolo ou manua ma le maoaʻi nai lo tagata e leai se maʻisuka. Ae peitai, o le manua e tatau ona togafitia vave.

Fufuluina le tipi i le vai ma le fasimoli, faamamago ma le faʻaeteete ma faʻaaoga se siaki faʻamalosi. Afai o lou manua e ui lava e te popole, ona asiasi lea i le fomaʻi.

    mataʻituina lau maualuga o le suka (4-7 mmol / l, faʻaopopo i le 10 mo se taimi puupuu pe a maeʻa le taumafataga) inu vai inu ina ia mafai ai ona faʻamamaluina lou paʻu mai totonu. fufulu ma fufulu i le vai mafanafana, e pei o le vai vevela faʻamago le paʻu. Taumafai foi e aua le faʻamaʻa le paʻu ma aua nei faʻamaʻa le paʻu i le fasimoli, aua o lenei mea e mafua ai le leiloa o le suauu i pito i luga o le paʻu, lea e oʻo atu ai i le paʻu o le paʻu. fufuluina maeʻaeʻa pe a uma le taele poʻo le timu ma siaki pe afai e maua sina lanu mumu pe paʻu i luga o lou paʻu, e pei ona latou manaʻomia vave. ofu laei o le cotton, aua, e le pei o le gaosia, e mafai ai ona sopoia le ea. Vaʻai se fomaʻi pe afai oe popole e uiga i lou tulaga paʻu
    A e mulumulu ou vae, ia mautinoa o le vai e le vevela, ma solo lelei i le va o ou tamatamai vae. Siaki ou vae i aso uma mo le mumū, mumu, pala, valaau, ma isi. afai o paʻu o lou tino paʻu, faʻaaoga le tele o le susu ma le kulimi kulimi, ae aua le sosogi i ou vaitusi, aua o le maualuga maualuga o le masima e mafai ona oʻo atu ai i siama. E leai se mea e te le taumafai e faʻafetaui i ponaivi ma masani e valaʻau oe lava, faʻaali atu i le fomaʻi. afai o loʻo maua oe i le maʻisuka, ona siakiina lea o ou vae ma le totoa ao e mataʻituina lou suka suka.

Fesili i le fomaʻi

O le faafitauli lenei o le atuatuvale: e tusa ma le ono masina talu ai, faʻafefe i luga o mata: muamua i le alafau (ma mo nisi mafuaaga na o le itu taumatau), ona sosoo ai lea ma le muaulu. O le togafitiga a le dermatologist e leai se aoga, atonu o se faafitauli i se uiga ese, mo se faataitaiga, maʻi suka?

E ono lelei. O le mea moni, o le maʻisuka, o le kulukose e faʻapupulaina muamua i le toto, ona faʻateleina lea o le gasegase lautele ma ulu atu i totonu o le masini, faʻaputuina ma maua ai se faʻaleagaga leaga. O nei suiga e faʻaaoga i tino uma o le tino, e aofia ai le paʻu.

O le mea lea, e tatau ona e faia se suʻesuʻega e uiga i le anapogi o le toto glucose (mai se tamailima pe mai se vein), faʻapea foi ma se suʻesuʻega o le kulukose toto pe a uma ona faʻatatuina le 75 g o le kulukose - o le suʻega o le toleniga o le glucose. Ina ia faia nei suʻesuʻega, e tatau ona e 'ai e pei ona masani ai, o lona uiga, e aunoa ma le oti, mo le itiiti ifo ma le 3 aso.

Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, lea e faia vave i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e anapogi i le po mo le 10-14 itula. E mafai ona e inuina vai mama, ae e le mafai ona e 'aina se mea, e aofia ai le fufulu o ou nifo i le paʻu o le suka. Faʻatasi ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata e finau i tua o le a ia iloiloina taunuʻuga ma filifili nisi auala mo togafitiga ma togafitiga.

Ou te afaina i le maʻisuka ituaiga 1. Ou te iloa e leaga le maʻi ma e tiga le tino atoa. O le mea lea, ou te taumafai e mulimuli i se meaai ma mulimuli i fautuaga uma a se fomaʻi. Talu ai nei lava, na ou matauina ai na paʻu le paʻu. Faʻamolemole taʻu mai pe faapefea ona tausia lelei o ia ina ia tumau lona soifua maloloina?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o ituaiga uma o metabolic processes e matua mafatia, aemaise lava o le gaʻo. O ia faʻasalaga e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le paʻu - e vevela, leai se mea e mafai ai, e faigofie ona faʻagasolo i taimi uma e le faʻaogaina ai lagona, e pei o furunculosis ma fomaʻi.

E le gata i lea, o le paʻu vevela ma le paʻu o le paʻu e faigofie lava ona manuʻa, ma o manua o loʻo i ai nei e sili atu ona lemu ma e faigofie ona pisia. O le mea e tupu ai le faʻailoga e faigata ona togafitia, faigofie i le fesuiaiga i se foliga masani, ma e masani ona faigata.

O le mea lea, o le tausia lelei o le paʻu mo le maʻisuka e taua tele - taumafai e mulimuli i tulafono o loʻo i lalo ma o le a faʻaitiitia le faʻaititia o le faʻapupulaina o suauʻu, abscesses ma isi.

O lea la, taumafai e aua le faʻaogaina le fasimoli (ona e na o le faʻapupulaina o le mago) mo lau falemaele i aso taʻitasi (pe a fufuluina, taʻele) pe faʻaaoga ni mea e le mautonu. O le solo taele e tatau ona faamaluluina e paʻi ma le paʻu le paʻu ina ia le toe faaleagaina ai le paʻu.

Mo se faletaele vavalalata, filifili ni vailaʻau faʻapitoa i le acidity talafeagai, talu ai ona o le tino o lenei vaega ma e leai se faʻamago pe faʻaleagaina.

Ole vaʻa tautala e manaʻomia ai foi ma le faaeteete ma le faaeteete: aua nei faatagaina microdamage i le mucosa, ia manatua e oo lava i se microtrauma e leai se aoga o loo i ai se avanoa e liua ai i se faiga ogaoga o le le fiafia. Le isi, fufulu lau nifo i faalua i le aso ma asiasi i lau fomaʻi i taimi uma.

Faʻaleleia le paʻu i aso uma, aemaise lava mo le paʻu o vae. Faʻalogo lelei i foliga o le tausiga o tui puipui: aua le faʻapuupuuina, aua nei faʻapuʻupuʻu tulimanu, faʻaaogaina faila fusi nai lo seleulu.

A filifilia ni lavalava ma seevae, ia tuʻuina atu na o mea e faia mai fausaga masani. Totogi totoa i seevae - e tatau ona e fetaui ma oe (aua e te tulei, aua e teu).

Ia, o le mea moni, i le faaopoopo atu i le tausiga lelei o le paʻu o le tino, e taua tele, ou te fai atu, o le taua o le pulea lelei o le maualuga o le suka.
Asiasi i lau endocrinologist i taimi uma ma mulimuli i ana fautuaga uma e uiga i fualaau ma meaʻai. O mea lelei uma!

Talofa O lanu mumu e foliga mai i luga o le vaevaega o vae, ou te lagonaina pea le lagona o le tingling, ma o le po e amata ona tiga tele oʻu vae. Fomaʻi, o le a nei avanoa ma pe faapefea ona togafitia i latou? Ae ui i lea, ou maʻi i le cholecystitis, gastritis ma le maʻisuka, atonu e taua lenei.

Le aoauli lelei, Sofia! E mafai ona fuafua mafuaʻaga o foliga vaaia o mea naʻo pe a maeʻa se suʻega saʻo. Ou te fautuaina oe e alu i se taimi vave lava e mafai ai i se feutagaʻiga tumau ma se tagata poto faapitoa, talu ai e mafai ona e atiaʻe se faʻalavelave o le polyneuropathy faasaga i le talaaga o le maʻisuka.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo lona tupuga e maualuga maualuga le glycemia (maualuga o le toto), "aafiaga" o le maʻisuka, o le i ai o isi maʻi faʻamaʻi i le tino (oona), ma le faʻaleagaina o masaniga leaga (ava malosi, nicotine).

I lenei faʻamaʻi, e aʻafia ai aʻafi o le nerve, lea e faʻaalia i le tingling in the extremities, o le tiga, e masani ona faʻateleina i le po, faʻalavelave ma leai se lagona, se lagona o le malulu ma le malulu i pito, fula o vae, faʻapea foi suiga o le paʻu - faʻamago, peʻe, mumu o le vae, le faʻavaeina o le ponaivi o le ponaivi ma manuʻa matala.

O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se neurologist pe a maeʻa le tele o metotia suʻesuʻega (suʻesuʻega faʻavasegaina o suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa e faʻamoemoe ai ituaiga uma o le lagona - lelei, vevela ma tiga). O le mea lea, aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi, manatua le avanoa e ausia ai se taunuuga lelei o le tuusaʻo saʻo lava i le taimi o togafitiga amata.

O togafitiga e taʻitasi ma e aofia ai:

    faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose o le toto, mea taumafa ma le faʻaumatiaina o amio leaga (nicotine, ava malosi), gaioiga sili ona faatagaina masani, faʻaaoga masani o le alpha-lipoic acid, vitamini ma antioxidants, pe'ā tatau ai, faʻamaʻi, faʻamaʻiina o le faoa faamalosi, ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi, aua le misia le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o le osteoporosis, faʻasolosolo ona ave vitamini ma minerale, ma ia mautinoa e le o mamafa ou seevae oka ma le mafanafana.

Manatua o faʻamatalaga faaleaganuu e faʻaogaina ai siama e le toe faʻaleleia, o le mea e leaga ai, le moni moni, o lea ia matua gauai atu i le taimi e iloa ai lenei maʻi.

O loʻu paʻu e sili ona mamafa ma moni i luga o loʻu tino, ou te masalo o le mafuaʻaga atonu o le maʻisuka, o le a se mea e mafai ona faia e aloese ai mai faʻafitauli?

Le afiafi lelei, Eugene! E saʻo lava oe, o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le faʻamalamalamaina lautele. O le mea moni e faʻapea o le maʻisuka ituaiga uma o metabolism e mafatia, aemaise lava o le carbohydrate, lipid (gaʻo). O lenei mea e afaina ai le tulaga o le paʻu, aua o lona taumafa i lenei tulaga e matua leaga lava.

O le paʻu e mamago, leai se mea e mafai ona maua, o loʻo i ai se manua tiga. O lenei mea o le suamalie lea o nisi taimi e avea ai ma faʻamaoniga moni muamua o le maʻisuka. O se tuufaatasiga o nisi ituaiga o paʻu o le paʻu (mo se faataitaiga, e masani lava e leʻo faʻaalia i le vevela) ma le maʻisuka (faʻaleleia atili o lenei manogi) e mafai foi.

I soo se tulaga, e tatau ona e alu i le endocrinologist ma ia suʻesuʻeina - ia fuafua le maualuga o le anapogi kullukose ma pe a maeʻa le 75 g o le kulukosese (suega o le faapaleni kullucose - GTT). E aoga foi le asiasi atu i se tagata o le dermatologist ina ia le misia se tasi o le tele o siama paʻu. A maeʻa le suʻega, o le a tuʻuina atu e tagata tomai faapitoa ia te oe fautuaga talafeagai uma e fetaui ma le faʻamautuga ua maeʻa. Aua nei faatuai le asiasiga i fomai!

Tau mai ia te aʻu, faamolemole, po o fea ma le fea fomai ou te fia faafesootai ai. O le mea moni, o taimi uma lava ou te maua ai le malie i le na o le tasi, i le va o tamatamailima ma luga o fao - Ua togafitia aʻu, smea, ou te faia ituaiga uma o vai taele iina, ae e fesoasoani mo na o sina taimi puupuu. Ma talu ai nei, o le paʻu i luga o le tino atoa ua matua vevela ma ua afaina uma. Masalo ua uma ona salalau le afu i totonu o le paʻu? Faafetai

Le aoauli lelei, Irina! O lou tulaga oi ai nei e manaʻomia ai se suʻega faʻapitoa ma se suʻega maeʻa. Ma e tatau ona amata, maofa, ae le o se tagata suʻesuʻe, ae o le mea muamua lava e tatau ona e asiasi i se endocrinologist.

E masani ona faʻaleagaina faʻaleagaga faʻaleagaina, o se lagona o le paʻu mago ma le faʻamalosi pea lavalava e mafai ona avea ma faailoga muamua o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O le mea lea, aua le faatuai le asiasiga i se fomai!

Atonu o le a faʻataʻitaʻiina nei suʻega mo oe e amata i: se suʻega lautele o le toto ma le urine, suāsusu ma le suka, le ultrasound o le pancreas, o se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky, faʻapea foi ma suʻesuʻega o le faʻataʻitaʻiga o le velaina mai se vaega o le paʻu.

Ma, afai e faʻamaonia le siama o le maʻisuka, o togafitiga muamua, o le a taulai i le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo. Ma e na o le taimi lava lena e faʻataʻitaʻiina ai oe e le dermatologist, e tusa ai ma suesuega o le bacteriological, fualaau faʻatau. O le togafitiga o le vailaʻau ma le faʻaaogaina o fualaau oona e le o se mea e sili atu.

Ae ui i lea, ia gauai totoʻa i mea e puipuia ai: ia mautinoa e fai ni totini poʻo ni tights, e leai se mea e faʻaofuina ai seevae o se isi tagata, asiasi i le fale taele, sauna poʻo le vai e aunoa ma le toilalo, fai seevae (paʻu, mafolafola).

I le lautele, pe afai e te asiasi soo atu i vaituloto, baths, saunas, showers lautele, ona fautuaina lea e faia ni puipuiga faʻaleagaina - faʻaaoga se kulimi antifungal i se tasi taimi. Ae ui i lea, i tagata gasegase ua i ai le mycosis o vae i le taimi ua tuanai, e fautuaina e taitaia se laʻititi o togafitiga e toe faʻafoʻi i le taumafanafana (2-3 vasega o le 2 vaiaso ma le 7-aso le va o latou).

E leʻi leva ona ou maua se lagona o le faʻamalosiina o le paʻu, ma ua matua vevela lava ma o nisi taimi e mamae! Ou te le faʻaaogaina soʻo se mea teuteu, ou te leʻi faʻavalea ma i se tulaga lautele ou te siaki loʻu ola maloloina. Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, o le a se mea e mafai ona mafua ai sea paʻu paʻu

O le tino lava o le paʻu paʻu (xerosis) o loʻo mulimuli mai.E iloa lelei o lenei tulaga e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma mea taua: faʻamalaina o le pito i luga o le paʻu ma le suia faifai pea o le epithelial layer, lea e oʻo atu ai i le solia o mea puipuia o le paʻu.

O le paʻu paʻu e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae e na o se tasi lava o faʻamaoniga o nisi o faʻafitauli faʻapitoa. O le mea moni, e tele mafuaaga e mafua ai se lagona o le paʻu paʻu.

O mea autu nei: leai se vitamini (A ma le PP), faʻafitauli o le hormonal (hypothyroidism), oona e le masani ai (ava malosi, vailaʻau), faʻafitauli o le tino, maʻi faʻamaʻi o le tino (hepatitis, pancreatitis, cholecystitis, le atoatoa), afaina o le dermatological.

O le paʻu paʻu e mafai ona avea ma aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa (peeling, laser resurfacing, dermabrasion). O le mea lea, e matua faigofie lava ma e le mafaamatalaina e aunoa ma se iloiloga talafeagai, e le mafai ona ou filifilia le mafuaaga o le paʻu paʻu i lau mataupu faapitoa.

E taua tele le feutagai ma se tagata faʻatau, tagata faʻateʻa, tagata fomaʻi ma le fomaʻi.

Ole faʻatagaina o se suʻega ole toto ole suega, faʻapea foi ma le fuafuaina ole maualuga o le toto ma le fuamini, e masani ona vevela ma o le paʻu o le paʻu o se tasi lea o faailoga muamua o le maʻisuka. Aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi! O mea lelei uma!

O loʻu igoa o Oksana, ua 29 oʻu tausaga. Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 1 mo le afa tausaga. Sa faatonuina au i le insulin 3 taimi i le aso. Ina ua mavae se taimi, sa ou lagona le lelei ma amata ona tosina le inisalini i isi aso uma e faaosofia ai le gaosiga o loʻu lava inisalini. O mea uma lava e lelei, ae e tele naua oʻu aʻa ma maʻi, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Talofa, Oksana! E iai sau faʻamaʻi o le maʻisuka - furunculosis, lea e tulaʻi mai i tua o le faʻateleina o le metabolism. E le talafeagai le faʻaaogaina o le inisalini i isi aso uma, ona e le tele se mea e tau atu ai i le gaosia o oe lava inisalini, ae e mafua ai le tele o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose toto i aso uma, lea e mafua mai i le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma le furunculosis e le o se faʻalavelave faigata.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻateʻa mo le suʻesuʻeina ma le faʻasaʻoina o le maʻisuka togafitiga. E le gata i lea, mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina atili e ave vitamini mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faʻaalia o le paʻu o le maʻisuka

1. O le a le tele e masani ona maua ai e tagata mamaʻi ma le maʻisuka ni faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi?

O le tele o suʻesuʻega faʻasalalau e lipotia e faapea o le 30-50% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e oʻo i le taimi e amataina ai ni paʻu paʻu Ae peitaʻi, afai e aofia ai faailoga faʻamalo, e pei o suiga i fao ma vaʻa toto ma lino o le paʻu pipisi o le paʻu, e oʻo atu i le 100%.

O faʻamaʻi o le paʻu i le tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai i tagata mamaʻi ma le iloa masani o le maʻisuka, ae o le paʻu o le paʻu e mafai foi ona avea o se faailoga muamua o le maʻisuka e le o taʻua.

2. E i ai ni faʻafitauli paʻu e faʻamaonia mo le maʻisuka?

Ioe Pemphigus i le maʻisuka (faʻamalosi i le maʻisuka, pulu o le maʻisuka) e patino mo le maʻisuka. Pemphigus i le maʻisuka e sili atu ona tupu i le maʻisuka malosi, aemaise lava i le neuropathy o le maʻisuka. Falemaʻi, e faʻaalia i le i ai o le paʻu, masani lava i pito maualalo, lea e foliga mai foi i le leai o se manuʻa muamua.

E le o iloa le fomaʻi o lenei faʻamatalaga, ae o suʻesuʻega o microscopic eletise na faʻaalia ona e mafua ona o faʻafitauli faʻavae i le vaeluaina o le epidermis ma le dermal. O isi faʻamatalaga o paʻu na faʻamatalaina e mafai ona maua ile tasi tikeri poo le isi i tagata soifua maloloina. O nisi tulaga o le paʻu, e pei o le lipoid necrobiosis i le maʻisuka, e faʻaalia ai se vavalalata vavalalata ma le maʻisuka.

3. O a ni paʻu sili ona ono paʻu i le maʻisuka?

O le paʻu o le paʻu e sili ona taatele e feagai ma le maʻisuka o le tamatamaʻilima o le tamatamaʻilima, telangiectasia o le fao, paʻu o foliga, faailoga o le paʻu (acrochordones), siama o le maʻisuka, paʻu samasama, fao samasama ma le petechial purpura o vae. E le masani ai o ni paʻu o le paʻu e pei o le necrobiosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, ocanthosis nigricans ma scleredema adutomm.

4. O a faʻamaufaʻailoga tamatamailima?

O tamatamailima e tele, faʻapotopoto, palele e masani ona paʻu i luga o le pito i luga o tamatamailima, aemaise lava i totonu o sooga. Latou te le mautonu pe ua matua solo ese lava ia latou faʻaaliga. Faʻasolopito, latou te aofia ai se faʻaopoopoga o le paʻu i totonu o le papillamal dermal.

5. O le a le mea o le acanhosis nigikans?

O Acanthosis o nigeri o le dermatosis i le tino o le papillomatous (wart-like) skinpathia. E aofia ai le tele o tuʻutuʻuga, e aofia ai le maʻisuka, o le gasegase, gasegase, Cushing's syndrome, nisi vailaʻau, ma maʻi mama. O se faʻasagaga faapitoa o faʻamaonia o le acanthosis ma le maʻisuka faʻasaina o le maʻisuka ua lauiloa.

6. O le a le uiga o le acanthosis nigricansl

E sili ona matauina i totonu o le mea e gata ai, i lalo o fata ma luga o le ua, lea e foliga mai ai le paʻu o le "velvet", e foliga mai "eleelea". Papules atonu e latalata ane i sooga o tamatamailima, lea e foliga mai e leai ni "mea le lava", sei vagana ai ua sili atu ona latou faʻateleina.

7. O le a le gasegase o le maʻisuka? O le a lona pathogenesis?

O le maʻisuka dermopathy (paʻu o le paʻu) o le masani lea o le maʻisuka lea e muamua ona aliali mai o papules erythematous poʻo ni masile o ituaiga eseese, ona liliu atu lea i vaega o loʻo faʻasolosolo i luga o le tino i le pito i luma o le vae pito i lalo.

E le o manino pe o le liona na mafua ona o suiga tetele pe ona o isi mea taua e lua e pei o le vevesi ma le mamafa. Lelei togafitiga e le o iloa. E masani ona mou ese atu liona o le tagata i totonu o le 1-2 tausaga, e ui lava e masani ona aliali mai ni liona fou.

8. O le a le necrobiosis o le lipid diabetic?

Ole lipine lipoid necrobiosis o se faʻamaʻi lea e masani ona faʻaalia i luga o le pito i lalo o le vae pito i lalo, e ui e mafai ona matauina i isi mea. O uluaʻi uluaʻi faʻaalia o ni palemene erythematous e le o faʻamalamalamaina poʻo ni papa e liua i ni mama mama e faʻaalia i lanu samasama, vaʻa toto felafoaʻi ma atrophy . O lenei leona o le uiga lea o le maʻisuka ma e masani lava ona maua i ona foliga vaaia. O le mea e masani ai, e tupu aʻe uluaʻi.

O se vailaʻau o loʻo faʻaalia mai ai granulomas, lea e pei o se pa ua siomia ai le tele o vaega o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino. O isi mea na maua e aofia ai vailaʻau vailaʻau vavalalata, vela plasma, ma le faateleina o le gaʻo tuʻufaʻatasi.

Biopsies o le atinaʻeina o leona e masani ona i ai le taua o le faʻamaonia, e ui lava i nisi tulaga e mafai ona faigata le vavaeeseina oi latou mai le fualaʻau. E le o iloa le pathogenesis, ae o mafuaʻaga ua mafua ai ona aofia ai le vasomoitis vasunitis ma le palapiseto.

9. O le a le fesoʻotaʻiga i le va o le necrobiosis lipoid ma le maʻisuka?

I se suʻesuʻega lautele o tagata mamaʻi na maua i le lipid lcid necrobiosis, o le maʻisuka na maua i le 62%. E tusa ma le afa o tagata e le o le maʻisuka na maua i le glucose toleniga faʻafitauli, ma toeitiiti atoa le afa o tagata e le o maʻisuka sa i ai se talafaasolopito o aiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le necrobiosis lipoid diabetic o loʻo matauina i le na o le 0.3% o tagata gasegase.

O nisi o le dermatologists e sili atu ona latou faʻaaoga le fuaitau "lipoid necrobiosis" i tagata mamaʻi e uiga i le maʻisuka.Ae, talu ai ona o le fesoʻotaʻiga faʻafeiloaʻi ma nei tulaga, o tagata togafitiga o le lipoid necrobiosis e tatau ona tofotofoina mo le maʻisuka. O tagata maʻi ei ai se suʻesuʻega le lelei e mafai ona suʻeina faavaitaimi.

10. Faʻapefea ona togafitiga le necrobiosis o le maʻisuka?

O nisi taimi o le lipoid necrobiosis e mafai ona faʻasalaga faʻafuaseʻi. E leai se faʻamaoniga e tali "necrobiosis" i le togafitiga o uluaʻi mataupu o le maʻisuka pe faʻalavelaveina le ala o le atiaʻe o le maʻisuka. O faʻaaliga muamua e mafai ona togafitia i coryicosteroids topical.

O mataupu sili atu ona ogaoga e mafai ona togafitia i le acetylsalicylic acid poʻo le dipyridamole i totonu, e ui lava i nisi tulaga e le aʻafia le togafitiga. I tulaga ogaoga, e mafai e tagata gasegase ma le tele o ulugalii ona manaʻomia le totoina o paʻu paʻu.

11. E sili atu ona taatele le faʻamaʻi pipisi o le paʻu i le maʻisuka nai lo vaega ole pule?

Ioe Ae atonu o siama pipisi o paʻu e le o se vaega tele, 'pei o le tele o fomaʻi talitonu. O suʻesuʻega ua faaalia ai o le faateleina o le aʻafia o siama pipisi o le paʻu e tutusa ma le faateleina o le kulukose plasma.

12. O a faʻafitauli sili ona taatele o le paʻu o le paʻu e maua ai le maʻisuka?

O siama sili ona taatele o le paʻu e maua ai le maʻisuka o le "maʻisuka vae" ma le maʻi pipisi. Na faaalia ai o siama o le siama o le paʻu o le tino na matauina i le maʻisuka i le 15% o mataupu pe a faatusatusa i le 0.5% i le vaega e pulea.

O le Erythrasma o se siama pipisi o siama siama na mafua mai i le Corynebacterium minutissimum, e maua i le 47% o tagata matutua o le maʻisuka. O le maʻamaʻi, e foliga mai o se lanu mumu-lanu enaena poʻo le lanu o laulaʻau faʻatasi ma ni paʻu manifinifi i vaega o laʻau, e masani lava i le ogaoga, peitaʻi, e mafai ona aafia vaega o le paʻu o le paʻu ma paʻu o le ogaoga tele. Talu ai ona o maʻi e maua ai le porphyrin, e mafai ona faʻamaonia le siakiina e ala i le sailia o le lanu mumu mumu pe a faʻaalia i se molī afi.

13. O a ni faʻamaʻi pipisi e masani lava ona o faatasi ma le maʻisuka?

O siama sili ona taatele o le mucosal-paʻu o loʻo faʻatasi ma le maʻisuka o le faʻamaonia, e masani lava ona mafua mai i le Candida albicans. O tamaitai e tele lava ina faʻapitoa i le atinaʻeina o vailaʻau. I se suʻesuʻega e tasi, ua totoina Candida albicans i le 2/3 o tagata uma o le maʻisuka.

I fafine ei ai a latou faailoga ma faailo o le le fiafia, o le tele o aganuu lelei e oo atu i le 99%. O aʻafiaga lelei o le totoina e matua masani lava i alii ma tamaitai e maua i le maʻisuka o loʻo faitio i le suamalie o le gasegase. O isi ituaiga o tagata talosaga e mafai ona gaogao, faoa (cheilitis angular), vevela faʻamaʻi, faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina, paronychia (faʻamaʻi o masini mūmū solo i le fagu plao) ma le onychomycosis (faʻamaʻi o le fao).

O le mafuaʻaga o nei maʻi e pei o le maualuga o le kulukose, lea e avea ma sui mo le faʻalauteleina o ituaiga o Candida. O tagata maʻi e faʻaauau pea ona faʻaaogaina soʻo se ituaiga o ituaiga e tatau ona tofotofoina mo le maʻisuka. O tagata maʻi faʻatasi ma le ketoacidosis e faʻapitoa i le atinaʻeina o le mucoromycosis (zygomycosis) na mafua mai i zygomycetes eseese, e aofia ai le Mucor, Mortierella, Rhyzopus ma le ituaiga o Absidia.

O le mea e lelei ai, o nisi faʻamaʻi pipisi ma masani ai faʻamaʻi pipisi. E ui o suʻesuʻega muamua na fautua mai ai o siama dermatophytic e sili atu ona tupu i le maʻisuka nai lo vaega e pulea, o faʻamatalaga lata mai nei o le epidemiology e le lagolagoina lenei mafutaga.

14. Aiseā e sili ai ona aʻafia tagata maʻi o le maʻisuka ma le ketoacidosis i le faatupuina o le mucoromycosis?

O meaʻai e faʻafeiloaʻi ai le thermo, e sili i se siosiomaga faʻamaʻalo, ola vave faʻatasi ma le maualuga maualuga o le kulukose ma o se tasi o ituaiga o puʻupuʻu e faʻaaoga ai konesoni e avea ma mea e fai mo latou tuputupu aʻe. O le mea lea, faatasi ai ma le ketoacidosis, ua faia ai se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o nei fatu.

15.O i ai ni faʻafitauli o le paʻu i togafitiga ole maʻisuka?

Ioe O aʻafiaga matuia i le inisalini o le inisalini e masani lava. Ua lipotia mai o lo latou tulaga masani e eseese mai le 10 i le 56%. I le tulaga lautele, o nei faʻafitauli e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: o gaioiga i le inisiua le lelei (mo se faʻataʻitaʻiga, inisiua faʻamalosi), faʻamaʻi, ma tali atu.

O nisi o ituaiga o gasegase o le tino ua uma ona faamatalaina, e aofia ai le lisiina ma le lautele o le urticaria, o tali e pei o le Arthus, ma ua maua ai le taofiofia o le gasegase. O vailaau oona e gaosia i le tautala e mafai ona maua i nisi taimi ni gaioiga lē manaomia o le paʻu, e aofia ai le televise, urticaria, erythema multiforme ma le nodosum. Aemaise lava, o le chlorpropamide e mafai ona mafua ai se tali erythematous pe a inu ava malosi.

Iloiloga fou o faʻaaliga o le paʻu i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia ma taugata lea e tuʻuina ai se avega mamafa i maʻi ma le sosaiete atoa. I le dermatology, o nisi o faʻamatalaga e ono aʻafia i le maʻisuka i se tasi auala po o se isi. O le mea taua, o nisi o mea e maua mai i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le faʻaalia o le maʻisuka, ma o latou faʻamaoniga e tatau ona faʻamalosia ai tagata dermatologists e feutagai ma i latou i le endocrinologist ma isi tagata tomai faapitoa.

I lenei tusiga, o le a tatou iloiloina nisi o paʻu paʻu e fesootaʻi ma le maʻisuka, suesue i malosiaga o nei faʻalapotopotoga ma talanoa i auala o le pathophyiological o latou mea tutupu. O le mamafa tau tamaoaiga o le maʻisuka i totonu o le Iunaite Setete ua lata mai nei i le lata i le $ 250 piliona i tausaga taitasi, ma o lenei aofaiga o loo faaauau pea ona tupu.

E taua tele mo se tagata suʻesuʻe mai le dermatologist ona mafai ona iloa ma malamalama i le paʻu o le maʻisuka, ma i lenei tusiga o le a tatou mafaufau ai i ni paʻu o le paʻu o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma isi faʻamatalaga, ae faʻatasi ai ma se faʻalapotopotoga manino ma le maʻisuka. O faʻamatalaga o le diabetes e aofia ai le acantosis, o le maʻi suka, diamic dermopathy, faʻamaʻi o le paʻu, le lipoid necrobiosis, scleredema, ma fao samasama.

Dermatoses faatasi ai ma se gafatia talafeagai ma le maʻisuka e aofia ai le maua o le dermatosis, o le xanthomas, le annule granuloma, le planus planor, psoriasis, vitiligo.

Maʻi le paʻu o le paʻu

O le fegalegaleaiga i le va o le maʻisuka ma le faʻamalosi o le maʻisuka o le paʻu ua lelei ona faʻamatalaina o se tulaga e faʻagata ai le gaoioi o sooga o lima (cheiroarthropathy) poʻo le faʻamalosia o le paʻu. E tusa ma le 8% - 36% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka o loʻo faʻateleina le maʻisuka o le paʻu o le paʻu (AAD).

I se auala, o lenei faagasologa e foliga tutusa ma se faagasologa ma le alualu i luma o le sclerosis. E manaia tele e tusa lava pe o le tino masani o le paʻu o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, na faʻaalia ai le faʻamalosia o le fibroblasts, ae o le filablasts e sili atu ona manifinifi nai lo na o loʻo maua i le alualu i luma o le sclerosis.

O lenei tulaga e le masalomia e afaina ai le lelei o le olaga, aua e faatapulaaina ai le gaoioi o lima. I le faamamafaina o le manaomia o le pulea lelei o le toto, na fautuaina ai o le pulea lelei o le suka o le toto e mafai ona taitaiina atu ai i le faaleleia atili o le paʻu o le paʻu, ae peitai, o le matauina o le alualu i luma e faavae i se vaega laitiiti o le faitau aofaʻi.

TATAU tele (P Yellow fao

O suiga o le nail i le maʻisuka, e amata mai i le teietikalese i le faʻaogaina o aʻafiaga mai faʻamaʻi pipisi e pei o paronychia, ua faʻamatala lelei. Ae ui i lea, o le faitele e sili ona taatele, aemaise lava i tagata matutua ua maua i le maʻisuka, o le samasama o fao, e aʻafia ai i le 40% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le faiga o le samasamaina o fao atonu e mafua mai i le faaputuputuina o oloa o le glycation. O le masini lava e tasi e mafua ai le samasama o le paʻu ma le faaletonu vaaia i le maʻisuka.O le fao e faʻaitiitia le tuputupu aʻe ona o le le lava o le toto i le fao fao.

O le fao e mafai ona sili atu le faʻavaveina nai lo le masani, faʻatasi ai ma faʻamau umi (onychorrhexis). E taua, peitaʻi, e le aʻafia ai fao samasama i le maʻisuka e aunoa ma le amanaia o isi mafuaʻaga o fao samasama, faʻataʻitaʻiga, onychomycosis, fao samasama e fesootaʻi ma le lymphedema poʻo le manava o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, pisa, bronchyctasis).

Maʻisuka Dermopathy

O le maʻisuka dermopathy atonu o le paʻu masani lea o le paʻu o le paʻu i lenei tagata maʻi, e ui lava e mafai ona tupu i tagata e leai se maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o lagomatua o loʻo i luga o le pito i tua o vae ona o le maʻisuka microangiopathy.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai le faʻapipiʻi soo o le dermopathy o le maʻisuka ma le retinopathy, e pei fomaʻi lautele - faʻaleagaina lapisi faʻaleagaina i nei liona. O le mea lea, o le i ai o ia mea i luga o vae e tatau ona tulei ai le fomaʻi i se suʻega o le siama.

Maʻi Suka

O le maʻisuka poo le maʻisuka pemphigus (DP) e seasea, ae lelei ona faamatalaina i luga o tamatamailima ma tamatamai vae, faʻapea foʻi i luga o vae, i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O nei paʻu e tatau ona iloga mai isi isi autoimmune cystic dermatoses ma mai i masini faigofie masini.

O le DP o loʻo faʻaalia i le vave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi o tagata mamaʻi ma le maʻi maʻisuka pe a leai se faʻalavelave, faʻatasi ai ma paʻu o loʻo i ai le suamalie mimiti ma se aʻafiaga e le afaina ai le afaina. O le masini o le manava e talitonuina e fesoʻotai ma microangiopathy, ma le le lava o le toto i le paʻu, lea e mafua ai tulaga mo le gasegase faʻatasi ma le faʻavaeina o paʻu i le tuaoi o le dermis ma le epidermis.

Acanthosis nigikans

Acanthosis nigricans po o le acanthosis uliuli (ChA) o loʻo faʻaalia i ni lanu uliuli enaena i le pito i tua o le ua ma le au. O se suʻesuʻega masani lenei i tagata mamai ma le maʻisuka ma e le masalomia e masani fomaʻi. O le pathophioiology o nei liona ua lelei ona suʻesuʻeina.

ChA o se mea taua, aua e ono tupu i isi endocrinopathies (mo se faʻataʻitaʻiga, Cushing's syndrome, acromegaly, polycystic ovary syndrome) poʻo ni neoplasms leaga (adenocarcinoma o le gastrointestinal tract). Ina ia faʻaleleia le faʻaalia o nei liona, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi keratolytic ma le tino tumaʻi.

Scleredema

Scleredema (Scleredema adultorum) o se mea faʻapipiʻi i tua o le ua ma le pito i luga. Scleredema, i le avea ai o se tulafono, e tulai mai i le ituaiga 3 ituaiga eseese. O le fomu o loʻo matauina i tagata mamaʻi ma le maʻisuka e masani ona taʻua o le diabetic scleredema (scleredema diabeticorum) (DM).

O le pepa lona lua - pe a maeʻa le faʻamaʻi, pei o se tulafono, e tupu pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi o le staphylococcal. O le lona tolu faʻapipiʻi e tupu mai i neoplasms leaga. I le maʻisuka, o le maʻisuka e tupu i le 2.5% -14%. O leona e masani ona maaa e ui lava i le tele o togafitiga togafitiga.

O le suʻesuʻeina o talafaasolopito, e pei o se tulafono, o loʻo faʻaalia ai le vevela o le siama ma le faateleina o le mafiafia o filo ma le faateleina o le numera o mast masima. O masini fuafuaina e fautuaina ai le faatupuina o le tuufaatasiga o le collagen e le fibroblasts ma le palaugen degeneration, atonu ona o le sili atu o le kulukose.

Faʻamau faʻapitoa

O le fualaʻau paʻu (KG) o se lapotopoto, lanu-o nisi taimi o papulesi erythematous o loʻo tupu i totonu o siama, tele lava i luga o le pito i tua o vae, lea e masani lava mo se pepa faʻapitoa. E ui lava o lapoa lapoa taʻitasi e mafai ona i ai i le tulaga o se fausaga lautele. Faʻasolopito, o le faʻaaogaina o mea maʻaleʻale o le uiga o le CG.

O le masani masani o le CG o se faaiuga tuusaʻo.O se mea uiga ese o loo faamatalaina i tusitusiga, e tusa ai ma se biopsy o se tasi o elemene o le vevela na mafua ai le foliga mai o isi oso i luga o le tino. Ae ui i lea, o le fausaga lautele e mafai ona sili atu le faigata ona togafitia ma manaʻomia se togafitiga togafitiga lea e aofia ai vailaʻau faʻasolosolo, malamalama faʻamalositino, ma faʻamalosi tino puipuia.

Lichen planus

O se suʻesuʻega lata mai i le faitau aofaʻi i Turkey na faʻaalia ai se mafutaga malosi i le va o le laisene planner (CPL) ma le le atoatoa o le kulukose. O lenei suʻesuʻega e aofia ai le 30 gasegase i le CPL, e tusa ma le afa (14 mai i le 30) na faʻaleagaina le gasegase o le kulukose ma se kuata o maʻi (8 mai le 30) maua i le maʻisuka.

Ae tele suʻesuʻega e manaʻomia e faamanino ai lenei fesoʻotaʻiga. Aʻo leʻi faia lenei suʻesuʻega, o nisi suʻesuʻega ua faʻaalia ai se sootaga i le va o le CPL tautala ma le maʻisuka. O le maʻamaʻi, i totonu o le pupuʻu, o paʻepaʻe paʻepaʻe ma se uiga masani o le lace mesh e mafai ona iloa. I isi vaega o le paʻu, e masani lava ona foliga mai le CPL e pei o le vevela, lanu viole, mafolafola polygonal.

E mafai foʻi ona aʻafia le CPL ma le tele o isi faʻamaʻi, aemaise lava i le vailaau o le hepatitis C, ae faʻapea foʻi ma lou susu, maʻi o le ate, maʻi o le manava inflammatory.

Vitiligo e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le i ai o vitiligo e tatau ona faamanatu i le fomaʻi o lenei maʻi o le autoimmune lea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le maʻisuka, e aʻafia foi i faʻamaʻi autoimmune.

Maua le perforating dermatosis

E ui lava o le manatu masani o le mauaina o le dermatosis (PPD) (maʻi o Kirle pe o le hyperkeratosis) e fesootaʻi ma le toilalo, ae ua aofia ai foi le maʻisuka i le numera o faamaʻi concomitant. Ua maua le perforating dermatosis i le 10% o tagata mamaʻi i luga o le hemodialysis i le fesootaʻi atu i le faaletonu masani o le leʻo.

O le tele o tulaga o le faaletonu o le tino ma le manaomia o le maʻi e tupu i tagata mamaʻi ma le nephropathy o le maʻisuka, lea e mafai ona faʻamatalaina ai le feeseeseaiga o le maʻisuka, le toe toilalo ma maua ai le gasegase dermatosis. E mafai ona faʻaaogaina le tootoo o le steroid symptoms o le laina muamua o togafitiga mo lenei maʻi masani.

Faʻasolosolo faʻasalaga

O le mafutaga i le va o le maʻisuka ma le xanthomas (EC) e foliga mai e laʻititi lava, e mafua mai i le mea moni o le tele o tagata gasegase maua i le maʻisuka ua afaina le lipid ma le gaʻo gaʻo. O le mea autu o le EC o se faʻaopoopoga i le maualuga o faʻamaʻi e mafai ona tupu i le maʻisuka malosi.

E faʻatusatusaina e na o le 0.1% o le maʻisuka e faʻateleina ai le xanthomas, ma o lona taua taua o le faatosinaina o se fomaʻi e togafitia hypertriglyceridemia ma mafaufau i isi mafuaʻaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pancreatitis.

O tagata maʻi Psoriasis e mafai ona tele le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. O le maʻisuka i totonu o le psoriasis maʻi e sili atu ona faamauina nai lo le toʻatele o tagata.

Talu ai ona o le tele o faʻamaoniga o le paʻu o le maʻisuka, e taua tele le vaʻavaʻai i latou e fesootai tuusaʻo ma le maʻisuka mai i latou e ono tupu i isi faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suʻeina se tagata gasegase i alo o le acanthosis ma fao samasama, e tatau i le fomaʻi ona vave suʻeina e fuafua le maualuga o le hemoglobin 1C (hemoglobin glycated) e pule ai i le maʻisuka.

I lenei tulaga, e tatau i le fomaʻi ona vaʻavaʻai atu i le atchomycosis ma togafiti faʻamaʻi. O se auala e faʻaalia ai le paʻu o le maʻisuka e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia lelei ma togafitia se tagata maʻi.

Tausiga o Paʻu mo le maʻi suka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e iai sona aʻafiaga leaga i le toetoe lava o totoga uma ma tino ma e matua faaleagaina ai le lelei o le olaga o tagata gasegase.O le taua o le faafitauli e mafua mai e le gata i le ogaoga o faafitauli faigata, ae faapena foi i le maualuga o le afaina o le faamai i le lalolagi nei.

E tusa ma le 3.5 miliona tagata maʻi na faʻamaonia ma ua resitaraina i Rusia. I le va o le 5 ma le 8 miliona tagata e leʻi iloa o loʻo maua i latou i le maʻisuka. Faʻaleleia o le maʻisuka o le maʻisuka o se tasi o galuega muamua ma o le a maua ai e le au gasegase se avanoa e le tuai ai ma le amataga o togafitiga.

O aso nei o le a tatou taumafai e iloa le mea e tupu i se tasi o totoga sili ona tele a se tagata - o lona paʻu mo le maʻisuka ma pe aisea e matua taua ai le tausiga o le taimi ma le agavaa.

O le fomaʻi o paʻu o le paʻu i le maʻisuka malosi e faigata tele, ae faʻavae i luga o le gaʻo o le gaʻo gaʻo. O maualuga maualuga o le suka e mafua ai le faʻamaʻaʻaina atili ma le inu o le intracellular, faʻamalositinoina o siama ma faʻalavelave i le malosi o le tino o sela, paʻu ma le afu.

O se taunuuga, o le toe faʻaleleia masani o le epidermis ma le faʻavaeina o se ata gaosi puipuia o meaola e faʻalavelaveina, lea e faʻaalia i le vevela malosi, o le paʻu tele o le elasticity o le paʻu, o le paʻu ma le hyperkeratosis. O le faʻafitauli o le maʻisukalo i le maʻisuka o le lautele, ma le atiinaʻeina o le neuropathy o le maʻisuka, micro-ma macroangiopathy, i le isi itu, faʻateleina ai le paʻu o le paʻu.

O faafitauli o le paʻu i le maʻisuka e le gata ina le lelei, ae mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave matuia. I le solia o le paʻu masani o le paʻu ma le faʻavaivaia o le puipuiga o le lotoifale, e oʻo lava i nai paʻu paʻu o le paʻu e mafua mai i le faʻapipiʻiina o siama faʻamaʻi, ma le faʻavaeina o le maʻi o le maʻisuka, ma le gangrene o pito. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai e tagata mamaʻi le maʻisuka ni vailaau faʻapitoa mo le tausiga masani o le paʻu.

Lago o le tino

O le tausiga o le paʻu e amata ile faʻamamaina. O le soa soalaʻau palu masani i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona oo atu ai i le sili atu ona mago, faʻaleagaga o le lipid puipuia o le epidermis ma le paʻu o le paʻu. O le mea lea, o lenei faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina mea e faʻamamā ai (suauu vai, pulu fagu, ma isi mea) faʻatasi ma le pH neutral, ma mo le tumama lelei, o oloa faapitoa e "acidified" ma le lactic acid e talafeagai lelei.

A maeʻa le faʻamamaina, e tatau ona faʻaaogaina le suamalie ma le suamalie faapitoa (faʻamamaina o le suauʻu, susu, kulimi) e faʻapitoa ai le paʻu. E tatau ona maitauina, mo nei faamoemoega, o oloa ua mamanuina mo le tumama o tamaiti ua toetoe lava talafeagai lelei.

Ona o le solia o le toe faʻafouina o le paʻu ma le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi, o le faafitauli o le laiti o le paʻu (faʻamaʻa, microtrauma ao tui ma le toto sampling mo suʻega, ma isi mea) e sili atu ona foia e le gata o vailaʻau faʻapitoa, ae faʻapea foi ni kulimi faapitoa e aofia ai mea masani, faalauiloaina o le faamalologa ma le i ai o se togafitiga faafomaʻi.

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi ma le ava malosi e le manaʻomia i le maʻisuka. A oʻo mai ni faailo o le mumu - mumu, fulafula, tiga - o le maʻi e tatau ona vave vaʻai i se fomaʻi.

O le mea lea, o tagata gasegase e manaomia e le gata ina fufulu mama paʻu lapoa, ae faaopoopo foi i luga o le paʻu paʻu, pe sili atu foi, ma sili atu ona talafeagai, ia faaaoga ni kulimi faapitoa e maua ai le oxid oxide ia latou, e le gata ina puipuia ai le paʻu mai le oti, ae ia tausia foi.

Tausiga o vae

O le sili atu ona vaivai i siama o vae. Ona o le faʻaleagaina o le nerve conduction (diabetic neuropathy) i le maʻisuka, ua faʻaitiitia ai le lagona tiga o le pito i lalo. O le tagata gasegase e mafai ona laa i luga o se mea faitino, ave se mumu, uʻu lona vae ae le lagona, ma o le faʻafefe o le toto toto (microangiopathy) e matua faʻaitiitia ai le toe faʻafouina o paʻu.

O le mea lea, e oʻo lava i mea iti faʻaleagaina, o le le toe iloa mo se taimi umi, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka - maʻi maʻi o le maʻisuka ma e oʻo lava i le toesea.

O le tausiga o le maʻi suka e tatau ona mamanu. E fetaui lelei i se algorithm faigofie:

    Faʻamamafana "seevae". Iloilo i aso uma o vae. Fufuluina ou vae i aso uma ma le vai mafanafana ma faʻamaʻele lelei i se solo susu. O le taulaiga faapitoa e totogi i avanoa avanoa. I le tulaga o le paʻu mago ma matua matutu, faʻaaogaina se kulimi moli faʻapitoa (sili i le taeao ma le afiafi). I le tulaga o le hyperkeratosis ma le pa'ū, o le faʻaaogaina o ni kulimi faʻapitoa ma le malulu puipuia. I le i ai o sana ma sana, o le faʻaaogaina o se kulimi faapitoa mo togafitiga faʻamaʻi ma se faʻateleina (a itiiti ifo ma le 10%) faʻatoʻaga urea.

E tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka, e le mafai ona e fuʻaina vae i le vai vevela ma tipi ai sana. E faʻasaina le faʻaaogaina o le kulimi ma le paʻu. E le tatau ai i ia tulaga, ona avea ma mea faʻapitoa ma mea susu e aofia ai le tele o pasene o urea.

E tatau ona faʻaaoga i le faʻamamaina o le paʻu 2-3 taimi i le aso, sili atu pe a uma togafitiga ma sana ma sana ma ni meaʻai, e puipuia ai le kulimi mai le ulu atu i avanoa.

I aso nei, o tagata gasegase e mafai ona maua i falemaʻi mea uma latou te manaʻomia mo tausiga faapitoa o paʻu. O se fuainumera filifilia o tau taufaʻatau mai, o oloa gaosi ma le taugofie o Rusia o le a fesoasoani i le faʻaleleia lelei o le paʻu o le maʻisuka o se amio lelei, faʻaleleia le lelei o le soifua o tagata gasegase ma aloese mai le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga