Paʻu o le povi mo le maʻisuka: faʻamanuia pe faʻaleagaina?

O Perega o se "bee bee" e faavae i luga o pollen fulufulu e aofia ai le faʻamaumauga o vitamin ma amino acids. O sea ituaiga o meaʻai e mafai ai ona faʻaaogaina le "falaoa o le areto" o se vailaʻau mo pathoces o le fatu ma toto toto, o le gastrointestinal tract, ma e le gata i lea. E mafai ona faʻaaoga le falaoa pipi i le maʻi suka? O faʻamatalaga mo le faʻaoga ma isi suʻega o loʻo talanoaina i lalo.

Lelei togafitiga

O le maʻi suka o se maʻi endocrine e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻafitauli ole tino. I le taimi lava e tasi, o le kulukose e le lelei ona aʻafia ona o le leai o le insulin i totonu o le tino pe o le faʻaitiitia o le lagona o sela i ona aafiaga. I totonu o le tino o le tino, o le maualuga o le "glucose" e ulufale atu i totonu o le masini ma okeni, lea, pe a i ai i se tulaga masani, e le o aofia ai: nerve tissu, toto toto i mata, ma fatuga.

O lenei faiga e oʻo atu ai i le faʻamalalaina, o le atiaʻe o le atherosclerosis, le toe faʻaleagaina, le neuropathy - faʻaleagaina o le neura ma le isi atrophy. Ona o le avega i luga o le tino, o loʻo maʻi le tagata maʻi.

O le falaoa areto ua avea ma faʻaopoopoga i togafitiga autu. O lona faʻaaogaina ua faʻamaonia e fomaʻi, aua e le o se mea e masani ai le suamalie, ae o se faʻaoga o mea faʻaaoga lelei. O le tuufaatasiga o le areto o le pipi o:

Organic acids, e aofia ai le lactic acid, lea e faaleleia atili ai le metabolism. Faʻafetai i nei mea, o siaki e faʻaaogaina gaʻo gaʻo i le malosi, e aofia ai le kulukose. Ma o lona aofaiga i le toto ua faaitiitia.

Amino acids o "poloka fale" o le tino. Galue e pei o neurotransmitters, faʻaleleia le fesoʻotaiga i le va o sene nerve. Afai e lava le amino acids i le tino, e faʻaitiitia le maualuga o le atuatuvale, e faʻaleleia le faʻaalia o le tino.

O suauu minerale (potassium, iron, magnesium ma isi) e lagolago ai le gaioiga o le tino atuatuvale ma le endocrine. Auai i le faia o hormones, e aofia ai le inisalini.

Vitamini A, C, D, E, B1, B2, B6 ma Vitamin P.

E iai foi i totonu o le page o loʻo aofia ai heteroauxin, lea e mafua ai ona faʻaleleia le tino. O fualaau o aso taitasi o le a tuʻuina atu ai i le tino ni mea e le faʻapipiʻiina e tagata.

Perga i le ituaiga o loʻu maʻisuka ua faʻaaogaina e avea o se faʻaleleia masani e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau faasaina. O fualaau faasaina e tele mea taua:

ua maua ai se aafiaga e tetee atu ai, e mafai ai ona e tauivi lelei ma faʻamaʻi pipisi

faʻaleleia le faʻasologa o le protein ma isi metabolic processes, faʻaleleia le gaioiga o le pancreas.

fatuina le aʻafiaga o le vaitamini ma le pomu malosi, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

faʻamalosia le faʻalavelave faʻafetai faʻafetai i ona fuamini E faamalieina

maua ai le puipuia o le atuatuvale ma le le mautonu o le popole.

faʻalauteleina le toto ma faʻaleleia ai le fatu.

O le faʻaaogaina masani o le perga i le ituaiga II o le maʻisuka na te faʻaolaina le tino ina ia maua ai le inisalini i le saʻo saʻo. O lenei faagasologa e faasolosolo malie lava, ae i le faaiuga o togafitiga, e tele gasegase ua le toe faalagolago i fualaau.

E mafai ona e faʻatau saʻo mai falaovi pusi mai la tatou 'apiary' apiary:

Mea aoga

Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e le gata ina faatagaina le falaoa pipi, ae fautuaina foi e tagata atamamai, talu ai o le falaoa o paluga e aoga tele mo le faʻamautuina o le endocrine. O mea aoga o le falaoa pipi e le gata ina taulimaina le soloia o le tele o ituaiga o faamai, ae e mafai foi ona puipuia ai i latou.

  • O le 60% o meaola suamalie o loʻo iai i le falaoa pipi na i ai se aafiaga lelei i le faiai. O lona uiga, i le faʻaaogaina o falaoa pipi i tulaga faigata, o le a faʻaleleia atili ai le setete o le tino.
  • O le falaoa popo e mafai ona fesoasoani le vaivai mai mata, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o se komepiuta po o se glaucoma. E le gata i lea, o le falaoa pipi e faʻaleleia ai le taamilosaga o vaʻalele ma le toto i totonu o mata.
  • E leai se mea e sili atu le leaga nai lo fualaau faasaina, o le falaoa o pipi e mafai ona faʻamalolo ai maʻi fatu e masani ona tupu i le maʻisuka E le gata i lea, o le faʻaleleia ua maeʻa i totonu o itula muamua o le taliaina. O le mea lea: o lagona tiga i totonu o le fatafusi o le a mou atu, migraine leaves ma se siʻitia o seti malosi i totonu.

O le a le falaoa pipi e mafai ona:

  • e faʻafefe ai le tele o neoplasms,
  • aveeseina o mea oona
  • faaleleia atili le mafaufau faapea foi ma le vaaiga mamao
  • aveeseina o le cholesterol leaga,
  • faʻasologa masani
  • manaʻoga faʻalautele
  • faamalosia o le tino atoa,
  • vaivai le faʻaitiitia
  • faaleleia atili le faagaoioia o totoga,
  • faʻasologaina o le gastrointestinal tract,
  • osofaʻi o le pancreatic,
  • toomaga mo faailoga o le maʻisuka (ituaiga 1 ma le 2),
  • maualuga le hemoglobin,
  • faaleleia atili o le puipuiga.

E le o le lisi atoa lea o aafiaga faʻamalolo o lenei oloa i le tino o le tagata e maua i le maʻisuka. O le falaoa o povi ua taʻua o se elixir o le talavou, talu ai e iai sona aoga aoga ile metabolism a se tagata matua.

I le falaoa, lea e maua mai i le aoina o pollen, ma vavaeina i le meli, e tusa ma le 50 meaʻai, e aofia ai:

  • enzymes
  • vitamini
  • amino acids
  • phytohormones,
  • elemene taua.

I le maʻisuka, o faʻafitauli o le gasegase e tupu, i se faaopoopoga, o le kulukose e le lelei le totoina, ma ua maualuga le toto. E le gata i lea, i tagata e maua i le maʻisuka, e maʻi le tino, o le tagata o loʻo tumau i se tulaga popole mo le tele o le taimi, lea e soli ai le gaioiga masani a le tagata maʻi ma i latou o loʻo siomia o ia. O le faʻaaogaina o le areto o le paluga o le a faʻasalalau ai galuega uma a le tino ma le faʻamalieina o se tagata o le popole.

E le gata i lea, o le faʻaaoga lelei, o manua, manua, o faʻamaʻi ma tuʻimomomoina o le a vave ona faʻamalolo, ma o le a malolo ma o le a malolo ai, aemaise lava talu mai le maʻisuka latou vave amata ona fefete ma avea ma siama.

Laʻu povi

O le pollen o le "tama" fanau i totonu o laau. E aofia ai mea uma e aoga mo le tino: globulins, amino acids, peptide. O pollen e aofia ai le tele o lipids ma itiiti le suka. O le pollen polenise e faʻaaogaina i le maʻisuka, ma i se tulaga e le masani ai o se mea faapitoa e taʻua o le perga e maua mai ai. O loʻo faia pe a uma ona tuʻuina atu le pollen e ni paʻu paʻu i le honeycomb.

Perga mo le maʻisuka

O se tasi o vaega taua o le falaoa o le paluga o lona aoga maualuga lea i le togafitiga o le maʻisuka, talu ai o le faʻaitiitia o le suka o le toto. O lenei aafiaga e mafai ona vaaia pe a mavae aso e fitu o le aveina o vailaʻau.

O i latou e ave le pollen polu i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mulimuli i nei taʻiala:

  • Maitau le fua o le fualaau faasaina,
  • Asiasia le endocrinologist i taimi uma ma mataʻituina le lelei o mea taumafa na faia i le tino,
  • Vaavaai le maualuga o le suka o lou tino
  • Aʻai falaoa i aso uma,
  • Tuu atu le tino faaletino i se tulaga talafeagai.

Faʻafitauli mo tagata matutua

Le faasologa o taga:Fautuaga:
1. Faatulaga lau taumafataga.Taumafa i le tolu taimi i le aso i ni vaega laiti, e aofia ai moa tipi po o iʻa, fualaau aina suamalie (talafeagai: kāloti, pateta, radishes, kapisi), itu ipu o fatu fatu (buckwheat, barley) i luga o le lisi.
2. Seti le mea saʻo e inu ai le ava.Inu 2 lita o le vai., Ave le chamomile, sage, honey, cinnamon, lea e mafai ona faaopoopo i le vai, maua se vaiinu lelei. O se fua lea!
3. E tatau ona faʻasalalau le alaga, moe moe.O mafutaga o le moe, ae na o le taimi e gata ai - 8 itula.

Faʻafitauli mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga

Tagata matutua1 pc 3 taimi i le aso mo le 10-15 aso
Tamaiti e sili atu i le 2 tausaga1 pc 2 taimi i le aso mo le 10-15 aso

O le umi o togafitiga e masani lava ona fuafuaina i le ono masina. A maea le kosi, ona malolo ai lea o se masina mai le fualaau faasaina. O le fua na faʻaaoga i le aso e masani lava ona vaevaeina i ni atopaʻu. E sili le inu i lenei oloa pe a uma le 'aiga o le taeao ma le aoauli. Fomaʻi fautuaina e le inu se fasi falaoa. Ae afai e le fiafia le tagata maʻi i lona tofo, ona mafai loa lea ona faaopoopo le falaoa areto i meaai. E le gata i lea, o le saito, pe afai e maʻalaʻau, e lelei pe faʻamaʻapeʻa i le gutu.

Faamolemole ia maitauina ao lei alu i le moega, e sili atu le le faʻaaogaina o vailaau, aua e mafai ona oso le tino, ma o le taunuuga o le a faigata ai ona moe.

Contraindications

E leai lava se tasi. E tusa lava pe sili atu le fualaau o le vailaau, ae le tatau ona tupu ni taunuuga matuia. Mai mea uma o le gaosiga o pipi, o le falaoa pipi e ono mafua ai ni faʻafitauli. O lenei uiga e mafai ai ona tuʻuina atu i tamaiti laiti. Ae e taua lava le manatua o fatuga o pipi o se vailaau faafomai. O le mea lea, ao leʻi amataina, e tatau ona e faitau i faatonuga. E taua foi le manatuaina o le falaoa o le paluga ua solia mo na tagata oe ua maua le le gauai atu i oloa o loo gaosia e le pipi, faapea foi ma tagata o loo i ai se tali atu i le pollen.

Ina ia siaki pe faʻaaogaina le falaoa pīsia e talafeagai mo tagata mamai e maua i le maʻisuka, o se vaega itiiti o le vailaau e faʻaaoga i le paʻu o le tapulima ma i le faaiuga o le 10-15 minute o le taunuʻuga e siakiina. Afai e leai se mumu i luga o le paʻu, ona mafai loa lea ona ave vailaʻau faʻasolosolo.

E le gata i lea, aua le faʻaaogaina lenei vailaau mo faʻamaʻi nei:

  • I fiberroid uterine,
  • Faʻasolo i le maʻisuka ituaiga 1 i foliga masani,
  • I le tulaga o le totoina o le toto,
  • Ma le kanesa.

Manatua o le maʻisuka i soʻo se tulaga o se faʻamaʻi matautia, o lea ina ia aua le afaina oe lava, e tatau ona e alu muamua i le ofisa o endocrinologist ma talanoa ia te ia pe faapefea ona sili ona tago i se falaoa.

E pei ona mafai ona vaaia mai mea o loʻo taʻua i luga, o le falaoa pipi o se mea gaosi oloa gaosi e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ma togafitiga faʻaleagaga e mafai foi ona faʻaaogaina, talu ai o le tele o suʻega e aofia ai vaega nei e ese mai le falaoa: pipi o le pipi, honey, propolis. E uiga ia i latou o le a tusia mulimuli ane.

Propolis tincture ma susu

O le Propolis tincture mo le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina foi: mo lenei mea, ave le ava malosi o kelu paʻu ma susu. Ina ia saunia se vaiinu, o le 90 kalama o le 70 pasene o le ava malosi e fefiloi ma le 13 kalama o le eletise.

E taua le manatuaina o lena mea o loʻo saunia i totonu o se mea tioata omea, ona faʻamalosi ai lea i se nofoaga malulu mo le itiiti ifo i le lua vaiaso.

Propolis ma vailaau masani

O nei manatu e lua e fetaui ma le tasi. Ina ia togafitia le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuʻu, e te manaʻomia se 30% o le fofo o pepelu pipi. E faʻamaʻaina i le muamua sipuni siva ono taimi i le aso. Ole laʻititi laʻititi e tusa ma le 4 vaiaso.

Maitau: o le aoga o le metotia o le a sili atu ona siitia pe afai, i le faaopoopo atu i lenei vailaʻau, o loʻo faʻaititia ai le suka-low-down and antidiabetic drugs.

Bee subpestilence

Ua faapea ona taʻua o pi mamago. E aveeseina i le taimi o le seleselega o sulu. E aoina e tagata o tausia povi nei oloa taua ma faʻagogo i totonu o le ogaumu. Isi mea e teu i totonu o se atigipusa pepa poʻo totonu o se ato. E mafai foi ona teuina i lalo i lalo o le pusaaisa pe a fai o le a le pala.

O faʻamanuiaga ole laʻau o le pipi

O le fasiotia o le povi ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka, aua e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le manava o le tino, faʻapea foi le faʻasaʻoina o le kulūkose o le toto. Laʻau o le a aoga i le faʻaaogaina faʻapitoa, faatasi ai ma isi vailaau ma togalaau.

O le tulaga tulaga ese o le laʻau o le pipi, lea e aofia ai apitoxin, melonin, heparin, chitosan, gaʻo pepeti, fesoasoani e faʻafeteina le tetee a le tino. O le iʻuga, o le faʻateleina o le puipuiga. Amino acids ma vitamini o loʻo aofia i totonu e fesoasoani i le faʻaleleia o le soifua manuia.

O le faʻamaʻaloga o le povi e faʻaleleia ma faʻaleleia le tuufaatasiga o le toto, faʻaitiitia le sao o le cholesterol ma faʻaitiitia ai lona faʻasoasoaina. I le faʻaaogaina o le gafatia e aveese ai lipid mai le tino, o lenei vailaau faʻateleina le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi.

Faʻasusu ma teuteu

Ina ia saunia se fusi, e sili atu le faʻaaogaina o se vevela. Latou te tuʻuina 2 tbsp. sipuni tele o le subpistilence o pepe ma sasaa le afa o le lita o vai inu, ona tuʻu lea i le meaʻai mo le 12 itula. Ave le afa afa i le 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Ina ia saunia le susu, e te manaʻomia se sipuni se tasi o le oti ma se lita o vai. O pusi oti o loʻo tuʻuina i totonu o ipu mafolafola ma kuka mo le afa itula. A maeʻa ona faʻamafanafanaina le mafuaʻaga o le vai, e faʻamamaina ma inu i luga o se manava gaogao i le muamua sipuni sipuni ao le i uma taumafataga.

Ava oona

O le faʻaogaina o le maʻisuka e faʻaaoga foi i le maʻisuka o se vaifofo oona. O se sipuni sipuni o mea totino o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu tioata, sasaa i se ipu vodka ma faʻamalosi mo le tolu vaiaso i se nofoaga malulu, malulu. O le taimi muamua lava e luluina ai le fagu i aso uma, pe a maeʻa.

E taua le manatuaina o le solia o le maʻisuka i lenei vailaau o le tulaga ogaoga o le maʻi ma le le faapalepale i oloa gaosi.

Le faʻaaogaina o le meli mo le maʻisuka

O le meli o se sui faʻaleaganuʻu o vailaau masani. E masani lava, e le fautuaina e fomaʻi le aveina mo le maʻisuka, ae, e pei ona e iloa, o tulafono taitasi e iai ona lava tuusaunoaga. O le mea lea, o fomaʻi fautuaina le maʻisuka o le muamua ma le lona lua e 'ai se mea maualuga maualuga.

O le susu o le meli o le mea aupito sili lea ona faamaloloina o le gaosiga o pipi, lea na i ai i le honeycombs mo se taimi umi, ma o lenei tulaga e mafai ai ona faaitiitia le suka o loo i ai i se aofaiga maualalo.

Meli mo le maʻisuka e mafai ona 'aina i se ituaiga faapitoa:

  • Linden o le a avea ma fofo sili ona lelei mo le maʻisuka, e masani ona malulu, e faʻamalosia ai le malosi o le tino ma o se faʻafitauli faʻapitoa,
  • O le meli Buckwheat e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka ma soʻo se ituaiga faʻamaʻi, e aoga tele mo le faʻamalosi totoga,
  • Ua taʻua e le meli o le Ceni ni mea e le o aoga,
  • Acacia e iai le manogi o fugalaau ma le tofo faapelepele. O le meli acacia e le mafai ona uumi mo le lua tausaga. O loʻo i ai le tele o fua. E le gata i lea, o le sili ona aoga o ituaiga o meli e mafai ona 'aina e tagata gasegase maua i le maʻisuka.

Le faʻaaogaina o le uka mo le maʻisuka

O le pito mulimuli i luga o lenei lisi o oloa e togafitia ai le maʻisuka o le pauka. Ma e ui lava e le o se oloa o le gaosiga o pipi, e leai se aoga i le togafitiga o se faʻamaʻi tuga.

E faavae i luga o le tuufaatasiga o le oloa, e mafai ona matou manatu e manaʻomia moni lava mo meaʻai i le faʻamaʻi o loʻo i luga, ona e maualalo le kalori mea uma ma e le faʻaaogaina se avega mamafa i le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina lelei, o lenei laau e leai se faʻailoga, ma e mafai ona aofia ai ma le saogalemu i meaʻai a tagata e maua i le maʻisuka. Mai lenei oloa, e mafai ona e kukaina le sua pikiaka, fai falaoa, tao i totonu o le ogaumu, ma faʻaaoga foi i meaʻai.

I le faaiuga, ou te fia matauina e toetoe lava o oloa uma o pipi e mafai ona faʻaaoga i togafitiga o le maʻisuka. O i latou taitoatasi e mafai ona saofagā i le tau e faasagatau i lenei maʻi faigata ma faʻaleleia atili le manuia o se tagata maʻi na maua togafitiga masani.

O le a le aoga?

E mafai ona 'ai le falaoa pipi ma le maʻisuka pe faʻasolosolo i ai - o se fesili ei ai se tali a le tagata lava ia. O meaola faʻapitoa e aʻafia ai le tino o le tagata i lona atoaga, ae le o se tasi totoga poʻo se tino. O le mea lea, ao leʻi amataina lenei mea po o lena fesoasoani masani o meaai, e tatau ona e suʻesuʻe lelei le tulaga o le tino atoa ma ia mautinoa e feutagai ma tagata tomai faapitoa.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka o soʻo se ituaiga e lua poʻo le predisposition i lenei faʻamaʻi, o vaega e aafia ai le gaosia o le hormone, faʻafaigofie le faiga o le endocrine ma faʻaleleia le tulaga popolevale e taua i lenei oloa.

E silia ma le limasefulu elemene elemene i le tuufaatasiga o le areto o le pipi, e aofia ai:

  1. Palufomonmon, o lona uiga, o le faʻalapotopotoga o mea totino na mafua ai ona suia le paleni o le fua faʻasalaga i le tino.
  2. Vitamini
  3. Amino acids, e aofia ai le vaega Omega.
  4. Enzyme saliva enzymes.
  5. Faʻamatalaga elemene e aofia ai i le faʻatonutonuina o gaioioiga gaioioiga i sulu o le tino o le tagata.

E tāua foi le taua o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le solia o le maualuga o le toto suka, e masani ona aumai faatasi ma le mamafa o le mamafa ma le maualuga o le cholesterol i le tino. O le faʻaauau o le faʻaaogaina o meaʻai o le pīsia e le gata ina faʻasalaina ai faiga faʻavae, ae faʻaititia ai foi le maualuga o le suka na gaosia e le tino ma aveesea ai le cholesterol sili atu.

E faʻapefea ona fai?

E faʻapefea ona fai lenei fofo o se taimi e tasi, o le fua ma le umi o lona faʻaoga e faʻalagolago i le tulaga lautele o le soifua maloloina, ma e le gata i le ituaiga o maʻisuka ma lona malosi. O le mea lea, ao leʻi amata ona e faʻaaogaina le falaoa pipi i le maʻisuka, e tatau ona e maua le faʻatagaga a se fomaʻi ma talanoa ma ia se faasologa.

Fautuaga lautele o fautuaga a endocrinologists e tusa ai ma tulafono masani:

  • 2 teasisi i aso taitasi i ni atopa se lua - mo le oloa ua gaosia i totonu o pusa,
  • 10-20 kalama i lua inumaga i aso taitasi - mo mea e masani ai le honeycombs,
  • 25-35 kalama i tolu inumaga, i aso uma - mo se paʻu e aofia ai le meli.

E tusa lava po o le a le pepa o le a avea ai le "falaoa o le areto", o le umi o le vasega o se auala mo le ono masina ma se malologa o le masina, lea o le a faia ai suʻega ma o se suʻesuʻega masani o le tulaga o loʻo i ai nei.

Ave le "fala falaoa", e tusa ai ma fautuaga a endocrinologists, e tatau ona i ai ao le i ai meaai, i lona tulaga sili ona mama. Ae ui i lea, o vailaau faaleaganuu e mafai ai ona fefiloi ma soʻo se ipu, mo se faataitaiga, faatasi ai ma cereals poʻo le siʻi kuka.

O fautuaga lautele i luga o le aofaiga o le polu paʻu e taofi ai le atinaʻeina o le maʻisuka e ogatusa ma laasaga fautuaina mo tamaiti e leʻi oʻo i le laasaga o le sefululua tausaga, o lona uiga, o le amataina o le fetuunaiga o le tino, ma pei o lenei:

  1. I fualaau aina - 0.5-1 sipuni i le taeao.
  2. I le honeycombs - 5-10 kalama ao leʻi faia le taeao.
  3. Pasi ma le meli - mai le 10 i le 20 kalama.

O le umi o le vasega e talitutusa ma le fomaʻi, o lona uiga, e tatau ona e 'ave le falaoa "i aso uma mo le ono masina, mulimuli ane e tatau ona e faʻalavelave mo se masina.

O afea e le mafai ona ave?

O le polga poga polga, e pei o oloa gaosi uma o le beekeeping, ei ai le tele o tapulaa mo le taliaina, o le mea autu, ioe, o se allergy i mea uma e fesootai ma pi. O le suʻesuʻeina pe i ai se tali atu i le falaoa pipi e matua faigofie lava - o se suʻesuʻega o allergo e faia tutoatasi, i le auala lava e tasi e pei o le siakiina o le talafeagai o se kulimi poo le paʻu lauulu.

I totonu o le tulilima, i luga o le lafu, e tatau ona e faʻaaoga sina "falaoa pipi" ma faʻatali 10-20 minute. Afai e le oʻo mai se paʻu paʻu, ona leai lea o se maʻi i lenei oloa.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava ona fautuaina e le endocrinologists e 'ai le "paluga falaoa," e tusa lava po oa mea e masani ai, aua o faamanuiaga e sili atu nai lo le ono afaina. I le le lelei o le faapalepale o oloa o le pī, o se vaega o antihistamines ua faʻamatalaina tutusa pe o se vaega maualalo ole falaoa pipi ua filifilia.

Faʻamaonia faʻamaonia i le faʻaaogaina o soʻo se oloa e gaosi mai pi, e aofia ai falaoa o pipi, e:

  • O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le gasegase, o lona uiga, togafiti o le mafaufau ma le taula.
  • Mafaufauga faʻafaufau ma le popole e pei o le schizophrenia poʻo le maʻi maʻi.
  • Faʻasalaga o le amio saʻo o le moe, vaʻaia o le tino, o le faʻasolosolo o le le faʻamalosia.
  • Papatitis ulcergia faʻafuaseʻi na tutupu ma atiaʻe i luga o se faʻalavelave popole.
  • "Liva" toto, o se uiga o le afaina o le loto pe o le toto.
  • HIV, o le i ai o lenei siama e faʻatasi ma le maʻisuka, e manaʻomia ai le faʻaaoga masani o se fuainumera tele o vailaʻau, o le tele o ia mea e le o faʻatasi ma le aʻafiaga o le pollen pipi i luga o le tino.

E le o se faʻamavaega atoa, o le fualaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le kanesa e mafai ona feteʻenaʻi ma le faʻaaogaina o le paga, e taua i le i ai o le maʻisuka. O le mea lea, mo i latou o loʻo togafitia mo le kanesa ma le maʻisuka i le taimi lava e tasi, o le taliaina o "falaoa o le paluga" ua faʻamaonia e le fomaʻi. E tatau foi ona latou fuafuaina le vailaʻau ma le umi o le faʻaauauina o le faʻaogaina o le oloa.

O le maualuga o le aoga o le pulega o faʻasolosolo e le mafai ona siakiina fuainumera, ae e mafai ona manatu i se tikeri maualuga o le avanoa e latalata i le 100 pasene. Ae o lenei meafaigaluega e le tatau ona faʻaaogaina, ma ao leʻi amataina e tuʻuina atu i se tamaititi ei ai faʻafitauli ole gasegase ma se uiga e atiaʻe ai le maʻisuka, e manaomia le suʻesuʻeina o le pepe ma saili le faʻatagaga a se fomaʻi.

Vitio: lisi, mea aoga aoga.

E faapefea ona teuina le falaoa pipi?

O Perga o se mea masani ma e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo le teuina, e oʻo lava i foliga o granulio faʻatau atu i se fale talavai. Tulaga le lelei o le teuina o lenei oloa e tau atu ai i le fausia o siama ma isi faiga e le masani ai o pathological processes.

Taofi le areto pi i totonu o se pogisa, puipuia mai le malamalama ma le malulu, faatasi ai ma le vevela ma le susu. O fale i totonu o fale o le nuʻu poʻo le itu o le pusaaisa i totonu o taulaga e talafeagai.

O le areto o le pipi lava ia e tatau ona i ai i totonu o se koneteina tioata e faia i le tioata pogisa, po o ua matua taliaina lava e teuina lenei oloa i fafie, laupapa laupapa ma fagu. Na o le pau lava le mea lea e le talia ai e le beehog le fesoʻotaʻiga mo se taimi umi o le uamea e le o ufiufi i le uila.

O le Perga i le maʻisuka ua avea ma oloa e sili ona taua, ae le suia ai fualaau faasaina ma togafitiga fautuaina e fomaʻi, i le isi itu, e faaopoopo i ai ma faateleina le aoga o togafitiga.

Togafitiga ole maʻi suka

Mai vaiaso muamua o togafitiga, o le toto toto ua faaitiitia, ma e taua tele mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E le gata i lea, a o ave le pollen, e le toe faalagolago le tino i fualaau, ma ia lava e maua ai le inisalini. O le aofaʻiga o togafitiga e tusa ma le 6 masina.

O maʻi o le ituaiga lona lua, pe a togafitia i le falaoa pipi, e tatau ona matauina nisi tulafono:

  • sili atu le tui o le a le maua ai se lelei sili atu, o lea e tatau ai ona e ave e pei ona fai mai le fomai,
  • aʻo e tago i le falaoa pi, e tatau ona e siaki le aofaiga o suka i totonu o le toto e ala i le suʻeina o suʻega, poʻo le faʻaaogaina o masini faapitoa,
  • e le mafai ona e misia aso o le faʻaaogaina o se vailaau aoga, ona o lenei mea, o le pancreas o le a le mafai ona galue atoatoa,
  • meaai paleni tatau ona atoatoa ma paleni,
  • o le oloa o le a sili atu ona aʻafia pe afai o le paluga o paluga e faʻaleleia pe a uma ona 'ai.

Ina ia faʻamaonia le inisalini, e fautuaina e ave le purga i vasega, e taua: tasi le vasega e ono masina, ona malolo mo le tasi le masina ma le afa afa tausaga.

Toʻotoʻo toʻatasi mo tagata matutua:

  • bean falaoa i granules - lua teaspoons,
  • i le honeycombs - 20 kalama,
  • pasta ma le meli - 30 kalama.

Tamaiti ei lalo o le 12 tausaga:

  • peliga i granules - afa o sipuni,
  • i le honeycombs - 15 kalama,
  • pasta ma le meli - 20 kalama.

Aua nei sili atu le tui, talu ai o le totoe o le masini o le a le alu mo togafitiga, ae mo le inu o le tino o proteins, gaʻo ma gaʻo. E tatau ona e faʻailoa faʻamaʻi faalua i le aso, a maeʻa e le mafai ona e 'ai pe inu mo le 40 minute. Talu ai ona o le ita o loʻo i ai i le falaoa pipi, e mafai ona faʻaumatia i le meli (silasila i le meli mo le maʻisuka). Mo se aafiaga sili atu, o le taliaina o le areto ua tuʻufaʻatasia ma teuteuga o laʻau, i totonu ia i latou:

I le tulaga e te matua le fiafia i le tofo o le pusi, ua faatagaina e faʻaopoopoina i cereals, cheese cheese ma isi meaʻai.

I totonu o lenei vitio, e faʻamatala auʻiliʻili e se tagata tausi manu le saʻo lelei o le pipi. O le a se mea e mafai ona ou faʻaaogaina ma, ma mea e le fautuaina.

Filifiliga ma le teuina lelei

Perga e tolu ituaiga, o:

  • palu falaoa i honeycombs,
  • i le faiga o se paʻu,
  • i le tulaga o granul.

Pe a faʻatau se falaoa pipi, e tatau ona faʻalogo i lona tulaga. O fatu e tatau ona pei o le hexagon, o le lanu e masani ona enaena, ae o nisi fatu o se lanu samasama po o le uliuli e mafai ona maua. O le lanu e faʻalagolago i togalaau e galue ai pi.

Ofagapi e tatau ona le itiiti ifo ma le kilomita mai ala eleelea, o le mea lea o le a le aoina ai e le pi pollen latalata i auala poʻo otaota. Ma i se tulaga lautele, e te manaʻomia le faʻatauina o oloa o le beekeeping mai tagata faʻatau oloa faʻamautinoa ina ia alofia le faʻatau mai o falaoa pipi na fefiloi ma le mamafa mamafa.

O le lelei o le falaoa o le pipi e taua tele le amanaia, talu ai o le maʻisuka e matautia le faʻaaogaina o oloa faʻapitoa ina ia aloese ai mai faʻafitauli o le maʻi.

Teu le falaoa pipi i le kulupu, e tatau i se potu mama atoatoa, o le vevela e tatau ona 5 pe itiiti ifo tikeri o le vevela. Afai o loʻo i ai sina susu, o le meli o le a amata ona fesuiaʻi, o le a le mea e mafai ai ona lafoina.

Mo le puipuia o le pollen mai le 'ai o le moa vao, e tatau ona tuʻuina le paluga paluga i totonu o se tamai taga poʻo se fagu, faia ni pupu i le tapuni. E mafai ona e teuina i le mezzanine poʻo luga o le kapeneta, o le mea autu o lenei nofoaga e pouliuli ma mago.

O falaoa o povi, eleele i pasta, e mafai ona teuina mo le silia ma le tausaga, i totonu o so o se kapeneta. E faʻatagaina e faʻapipiʻi sina meli i le paʻu, o le a sili atu ona aoga le vailaʻau.

E le masalomia, o le falaoa pipi ma le maʻisuka e aoga tele, ma e mafai ona laveaʻi se tagata mai le maʻi. Ae peitai, o se maʻi matuia ma le matautia, o le mea lea, ina ia aloese mai faafitauli, e mafai ona amata togafitiga faafomaʻi ma lenei oloa i le na o le faatagaga mai le fomaʻi.

O le a le falaoa pipi?

Perga ("falaoa"), o le fugalaau fugalaau na aoina ma le totoina e pi mai laau eseese, o loʻo taoto i totonu o se meli, ma susu i le nectar ma le fulufulu, velava, ufiufi i le meli i luga ma faamau i le paʻisi.

I le le maua o le ea ma i lalo o le faatosinaga o ni enzymes faapitoa e natia e le paluga o le palu, o le lactic fermentation e tupu i le pollen. O se taunuuga o le gaioiga, o se oloa o le gaoioiga taua o siama, o le lactic acid e aliali mai, lea e puipuia ai le pollen ma liliu ai i se mea e le atoatoa lelei e pei o le multivitamins e tofo ai.

O le mea moni, o nei mea lelei o bei e mafai ona teuina mo se taimi umi.

O le a le aoga o le paga i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka?

O aoga aoga o lenei oloa ua lelei ona suesueina ma faamaonia. Ae o le a le aoga o le pusi i le maʻisuka? Ma e aoga tele? I le uma, o tagata uma lava e masani ona iloa lenei faʻamaʻi ua lelei ona iloa e le aoga le taumafaina o meaai suamalie mo faafitauli i le pancreas.

I le tulaga o le falaoa pipi, i se isi tulaga, e fautuaina e endocrinologists se tamai falaoa saʻo mo le faʻamoemoe o le faʻasagaina o le endocrin system. O lenei mea uiga ese e mafai ona faamatalaina i le na o le masani lelei ma le tuufaatasiga o lenei pusa oloa.

O le tuufaatasiga o pi pi e le tutusa i taimi uma. E faʻalagolago i le microelement composition o le palapala lea e ola ai laau o le meli, i luga o mea totino o laau totō e aoina mai ai ni pi. Ae i soo se tulaga lava, o le falaoa pipi e tele mea e aofia ai ma liliu ai i se meafaigaluega tulaga ese mo le soifua maloloina o le tagata.

O mea nei e maua ai le malosi o le vitamini, suauu minerale, o le tele o enzymes, o suauu taua, elemene, hormones, heteroauxin (o se mea e faaosofia ai le toe faʻafouina o le tino), o mea taua o le amino e le mafai ona gaosia e le tino, e maua ai le tino ma le malosi ma le malosi. Ma o nei mea uma e matua faigofie lava ona eli.

I le tino o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, ua faʻaleagaina le metabolism ma ua tupu ai se faʻafitauli. Ona o le le lava o le inisalini, lea o le a le mafai e le pancreas ona maua mai i le aofaiga tatau, o tino e le mafai ona gauai lelei le kulūkose. E ui lava o le maualuga o le kulukose o le toto, i se isi itu, ua tulai.

I lenei faʻamaʻi, o mea faʻaleagaina o falaoa pipi e mafua ona o lona gafatia e faʻaitiitia le suka o le toto ma fesoasoani tele e faigofie ona faʻaaogaina. Ma, i se faaopoopoga, e gaoioi ai gaioiga metabolic i le tino, faʻaleleia ai le gaosia o palatini, faʻamalosia ai le pancreas, faʻamalosia e maua ai le inisalini, lea e le lava mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e puipuia ai faʻafitauli eseese pe faʻaititia ai a latou faʻaaliga.

I le taimi lava e tasi, o le falaoa o le paluga e fesoasoani e foia ai faʻafitauli e toetoe lava o taimi uma e fesootaʻi ai ma lenei faʻamaʻi, faʻamalosi ai le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia ai le vaivai, faʻaleagaina ma vaivaiga. O manogi ua saunia i luga o le faavae o falaoa falaoa e fesoasoani i le vave faʻamaloloina o faʻamalosiga, tuʻimomomoia ma manua, lea e masani ona togafitia ai maʻi o le maʻisuka, ma e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi.

E faʻaaogaina Perga i togafitiga o le maʻisuka o se fofo masani, faʻaopoopoga ma faʻaleleia le gaioiga o fualaau oona ua faatonuina i togafitiga o lenei maʻi, fesoasoani e faʻavae le gaioiga masani o totoga uma, ma le faʻaitiitia o le maʻisuka.

O le togafitiga mo togafitiga e 5-6 masina. E ui o le aʻafiaga e ono tutupu pe a mavae vaiaso muamua o le ave o le falaoa pipi. O le togafitiga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma e faʻavae i luga o suʻega toto. I le mauaina o suʻesuʻega lelei a le falesuesue, e mafai ona faʻaitiitia le tui o le inisalini i aso taitasi, ma i nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le falaoa pipi e mafai ona lafoaia uma faʻamaʻi inisalini (mo le maʻisuka ituaiga 2).

E faʻapefea ona ave le falaoa pipi i le maʻisuka?

A e ave le faʻamoemoe mo le maʻisuka, e tatau ona e tausisia nisi tulafono:

  • matau le fua fautuaina ma le taimi o le pulega,
  • faʻaaoga le purg i aso uma ao faagasolo togafitiga (e mafai ona faʻaoga lelei le pancreas),
  • 'ai lelei ma mulimuli i se meaai,
  • mataʻituina lau maualuga o suka
  • utaina le tino ma gaioiga faaletino i totonu o tulaga talafeagai,
  • Aua le amata togafitiga o soʻo se ituaiga o le maʻisuka e aunoa ma le faʻatalanoaina o se suʻega o le maʻisuka.

I le maʻisuka, o le auala e fai ai le falaoa pipi ma se fuataga e mafai ona ese mai masani masani ma fautuaga. O le taimi e faʻalagolago i le maualuga o le toto. Afai o le mamafa e masani pe tuu i lalo, fai lenei mea pe a uma ona 'ai. I le eseesega, o tagata maʻi e maualuga le toto maualuga e fautuaina e faia lenei mea aʻo leʻi 'aʻai - e tusa ma le 20-30 minute.

O le fualaau faasaina e sili atu ona aoga pe afai e faʻatauina ma le faaeteete pe gauai i le gutu. E le tatau ona e inuina le vai i le vai (a uma ona ave, aua le inu i le isi 20-30 minute). O Perga e fegalegaleai ma le fulufulu ma ua i ai i totonu o le pupuʻu tautala o loʻo i ai gaioiga gaioiga mo le faʻamalosia o elemene ma vaega faʻamalolo mai le falaoa pipi.

I tusi tusi, o le masani masani e masani lava ona tuʻuina mai - 10-30 kalama i le aso (masani mo le puipuiga o le 10 g, ma le faʻavavega o soʻo se faʻamaʻi - 30 g). Mo le lelei ma mo le puipuiga, e lava le tasi sipuniti o le vaitamini i le taeao e lava.

O le tofo o le areto o le pipi e manaia, suamalie ma inu i se oona oona. E mafai ona faʻatauina i fualaau aina, i le tulaga o lozenges or in honeycombs. E sili ona lelei le faʻatau mai o falaovi pipi mai ni pusi anufe poto masani i le apiary, o loʻo iloa lelei uiga o lana sauniuniga ma le teuina.

O meaola eseese, o suauʻu ma meaʻai e faia i luga o le faavae o le areto o pipi. Ae ua manaʻomia ona faʻatau i se fale talavai ma faleoloa faapitoa.

E faʻapefea ona siaki le lelei o oloa?

O faufautua faʻapitoa i le pipiʻi fautua e fautuaina pe a faʻatau, aemaise lava i le maketi, ia gauai atu i foliga o palatini - e tatau ona avea ma fatu o foliga o le hexagonal. E tatau ona tatala le gau ma aua le pipii faʻatasi i se paluga pe a togi i le lima.Afai e faʻafeagai, e foliga mai e le maeʻa le oloa, e aofia ai le tele o le susu, o lona uiga e mafai ona vave faʻafuaseʻi ona ufiufi, ma ufiufi.

O le a le falaoa pipi?

O Perga o se oloa uiga ese ma meatotino faamalolo. E toatele e ave mo pollen, ae e leai. E mafai e pi ona faʻamalenoa ma le fesoasoani a fusi vavao i totonu o le paʻu. O le leai o se okesene ma le gaioiga o enzymes e mafua ai le faagasologa o le faʻamalosia o le pollen. Mea e gaosia i totonu o le falaoa pipi o loʻo teuina mo se taimi umi. O Perga o se mea lelei tele i togafitiga fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2. E toe faʻafoʻi mai ai le pancreas, e solia ai le maʻisuka.

O le a le aoga o pollen pipi mo le maʻisuka

E tusa lava pe iloa e tamaiti mea aoga o le meli. Ae o le falaoa pipi e sili mamao atu nai lo itu uma. O malosiaga taua e tatau mo tagata ola uma o loʻo faʻatumauina i ai. O falaoa o povi o se punavai o elemene, meaʻai, vitamini, minerale ma mea amino. O le tele o mea aoga uma o loʻo aofia i totonu o se oloa na faia mai fugalaau vao ma fualaau faʻalaʻau.

O Perga o se mea lelei tele i togafitiga fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻaaogaina o le polu polu i le maʻisuka e faʻamalosia ai metabolic processes ma faʻasaʻo le faʻasologa o le protein. O lenei mea e mautinoa ai le gaosia o le inisalini. I le maʻisuka malosi, o le falaoa pipi e faʻamaonia le tulaga o le endocrin system ma faʻaumatia le edema. I tagata gasegase e amata ona fai ni falaoa pipi, e faʻaititia le maualuga o le suka i le vaiaso muamua o togafitiga. O le isi aafiaga lelei o le oloa o le faapaʻosaʻoina o le toto, toe faʻafouina o le totoga o le tino, faʻaleleia atili o fualaau oona ma le tele o faʻamaʻi.

E le pei o isi mea e teu ai le beekeeping, o falaoa pipi o le hypoallergenic. O nei mea uma e mafua mai i le mea moni e faʻaleagaina le faʻaaogaina o le pollen i le faagasologa o le fermentation o le lactic acid.

Ina ia le afaina lou soifua maloloina, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le aveina o fualaau faasaina:

  • aua nei sili atu le fua
  • pulea le toto suka
  • mataʻituina le lelei o taumafa taumafa
  • faatinoga lelei
  • faaaogaina i aso taitasi o lafumanu

Endocrinologists mai le salafa o le lalolagi e fautuaina le faaaogaina o falaoa i tagata e maua i le maʻisuka.

Ituaiga o Pergi

O le lelei o le falaoa pipi e faalagolago i lona ituaiga.

I le aotelega, e tolu ituaiga o falaoa pipi:

  1. Tele. E maua mai paluga o Hexagonal e ala i le faʻamamaina mai le vavao ma le solo. Ona faʻamago ai lea. Faʻamatalaga lelei, e leai ni mea mai fafo. Tausia lelei.
  2. Pasty. Mauaina i le liliuina o honeycombs ma fefiloi ma le meli. O lea ituaiga oloa e na o le 40% o falaoa pipi. O le i ai o le meli i lenei oloa e le mafai ai ona maua e nisi tagata, ona o le maualuga o le aʻafiaga o se mea e afaina ai.
  3. I totonu o le au. O se oloa masani e mafai ona faʻapalaina vave e aunoa ma le gaosia. Pergi e tusa ma le 60%. Faʻasaoina lelei, faʻavave vave ona gaosia. Afai e teuina i se nofoaga mafanafana, e mafai ona 'aina faʻatasi ma le moa vao. O le faaopoopoina o le meli o le a faalauteleina ai le ola o le falaoa, ae o le maʻisuka ma lenei oloa e tatau ona matua faaeteete.
Perga i honeycombs - o le maʻisuka ma se ituaiga o oloa e tatau ona matua faʻaeteete

Umi o togafitiga mo le pa'ū i le maʻisuka

O le uluai taunuuga lelei o togafitiga ma lenei oloa o le paluga e mafai ona matauina pe a mavae ni nai aso na faʻaaogaina ai. E ala ile suʻega suʻesuʻega, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka. I le taimi o togafitiga, e mafai ona faʻaititia le aso o le inisalini injectable. A maeʻa se vaitaimi o togafitiga faʻatasi ma le maʻi, e mafai e le tagata gasegase ona lafoaia atoa le tui. E ui lava i le vave o le taunuʻuga, aua e te vave taofia togafitiga.

O le umi o le vasega e ono masina. Ona fai lea o se malologa ma, pe a tatau ai, toe fai togafitiga. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tagata gasegase e suʻeina se suʻega i le fomaʻi, tuʻuina atu suʻesuʻega ma suʻesuʻega i lona tulaga masani.

Filifiliga ma le teuina

E le o paluva uma i le maʻisuka e lelei. O se oloa le lelei ma nisi mea faaopoopo o le a le mafai ona tuuina atu se fesoasoani aoga i le maʻisuka. O se tasi o faailoga o le falaoa lelei o le iai lea o foliga e ono. O se oloa taua e le pipii faʻatasi ma sina mamafa i ai.

E sili ona lelei le teuina i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu, aua e vave ona leiloa lona lelei ma e mafai foi ona avea ma mea matautia. Ma le isi, e tatau ona puipuia mai le malulu o le ea. O le fogalalo ua manatu o se nofoaga lelei e teuina ai. E mafai e tagata o le taulaga ona teuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata.

O le ofagapi lava ia e tatau ona i totonu o se koneteina tioata. I totonu o mea uamea, e teuina ma le vave faʻaleagaina.

O falaoa o povi o se vavega, ae le mafai ona suitulaga togafitiga fualaau. O le mea lea, o le purga ma le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga e faʻaopopo ma faʻaleleia le aoga o le togafitiga autu.

O le mea lea, o le pusi puaa i le maʻisuka o se auupega mamana, pe a fai e saʻo.

Tuua Lau Faamatalaga