Taʻi maʻi fomaʻi i le fale

O lenei maʻi e amata amata ona leai se afaina - o le vae e mafai ona matua afaina, aemaise i le vaevaega, e maua ai ni paʻu paʻu. O nei mea uma, ioe, e le mafai ona le amanaiaina, ae o faʻaaliga e matua taua tele ma e manatu le tagata maʻi e mafai ona e faʻatali se taimi e asiasi ai i le fomaʻi. O nisi taimi e taumafai ai tagata e togafitia i latou lava, e aunoa ma le fautuaina atoa pe faapefea ona faia saʻo.

E pei ona taʻua muamua, o togafitiga o le maʻisuka i le fale e le faʻafeiloaʻi lelei. O le tele lava o taimi, o le tutoatasi tutoatasi e faamutaina i le alualu i luma o le maʻi ma o le tulaga o le maʻi o le a faateteleina. O le vave ona oʻo mai o le maʻi i le fomaʻi, o le sili foi lea o le a faia mea uma e aunoa ma se taotoga. O le vave lava ona faʻataunuʻuina le suʻesuʻega, o le tele foi lea o le taofia oe i togafitiga faafomaʻi.

E fautuaina malosi e fomaʻi ia e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi tipitipi poʻo le podologist i uluaʻi faʻamaoniga o le maʻi (e oʻo lava i le laʻititi). Mai le maʻi lava ia, o se suesuega i aso uma ma maeʻaeʻa o le vae e manaʻomia, pe afai e faʻaleagaina e tatau ona faʻaeteete ma tausia e le aunoa.


O togafitiga faʻasaʻo o le maʻisuka vae e faʻavae i luga o vailaau faʻamaʻi, gasegase o le suka, painkillers, angioprotectors, antiseptics ma vailaau faʻasaina.

Talosaga faʻapitoa e mafai ona faapenei:

  • vevela faʻasolosolo - i lenei tulaga, o le taʻaloga fou o loʻo taoto, faʻaseseese le vaʻa faafitauli,
  • angioplasty - toe faʻaleleia lumen e toe faʻafoʻi toto,
  • faʻataʻetaʻesega - i lenei tulaga, aveʻeseina ipu ua mamaʻi, ma o le totoga o le toto e toe tuʻuina atu i isi,
  • faʻamalosi - i lenei faʻatusa, e faʻalautele le faʻavaa faʻapipiʻi i luga o puipui o vaʻa na aʻafia.

O le mea moni, o le togafitiga o le maʻisuka vae i le fale e mafai, o le mea autu o le faʻaalia lea o lenei mataupu i se tulaga faʻapitoa ma le faʻamoemoe. E faʻafefea ona togafitia se vae o le maʻisuka faatasi ai ma togafitiga a tagata, o le a faʻamatalaina e fomaʻi faʻamaonia. Ae e tatau ona e malamalama o metotia tuai e mafai ona faʻaaogaina e fai ma fua faʻaopoopo i togafitiga faafomaʻi.

O le faʻamaʻi vae o le faʻamaʻi ua faʻamavaeina e ala i togafitiga nei:

O le maʻi suka - o le faʻamaʻi e matua ogaoga, afai e te le togafitia ma le amanaʻia fautuaga ma faatonuga a se fomaʻi, e mafai ona e leiloa lou vae, ma i le lumanaʻi, e oʻo lava i le ola.

Mai faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalolo i togafitiga faʻataʻitaʻi: mea uma e uiga i le togafitia o le maʻi suka i le fale

I maʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻamaloloina o manuʻa ma vae o le tino e tumau mo se taimi umi; o loʻo i ai se maualuga maualuga o faʻamaʻi pipisi. O maʻi e mafai ona mafua ai le gangrene.

I lenei tulaga, ua faia le toesea o le lima. O lenei faafitauli i togafitiga faafomaʻi ua taua ole maʻi o le maʻisuka vae. E tatau ona filifili e se endocrinologist poʻo se fomai tipitipi.

Atonu o le togafitiga o le maʻisuka vae i le fale.

E faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka i le fale?

O le maʻisuka vae syndrome e tupu mai ona o le afaina o gaʻo, masani ai toto.

O le faʻamaʻi e aliali mai ia lava i faailoga nei:

  • o le faʻavaeina o sana, sana i luga o le sola,
  • o le faʻaalia o ni mea e le mautonu ma totogia, o siʻosiʻomaga laiti o loloto loloto,
  • tiga, susunuina, afaina o vae,
  • le faʻaogaina o le epidermis o vae, foliga mai o lanu enaena.

O le maʻi suka o le a amata malie. O faailoga muamua e tupu mai i le 18-20 tausaga talu mai le amataga o togafitiga endocrinological. Afai e le pulea e le tagata maʻi le kulukose, ona mafai loa lea ona tupu tele le syndrome i le taimi muamua.

Togafitiga o vae o le maʻisuka e tatau ona faia i vaega nei:

  • tausia le suka i se tulaga sili ona lelei,
  • laʻuina o le nofoaga na afaina pe a savali,
  • aveina antibacterial, anti-inflammatory, faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi,
  • suʻesuʻega i aso taitasi
  • tausiga lelei o le tino.

O nisi o laasaga nei e faia i se falemaʻi i falemaʻi faafomaʻi.

O togafitiga autu e tatau ona iai i le fale. O le galuega autu o le maʻisuka o le faʻafoʻiina lea o le maualuga o le glycemia i le masani ma tausia i totonu o mea e gata ai. E mafai lenei mea e ala i le faʻatūina o meaʻai, e taʻitaʻia ai se olaga soifua lelei.

O le faʻamaʻi e mafai e le tagata lava ia ona mafai ona fesoasoani e faʻateʻa ese ai le maʻi o le maʻisuka vae. O le faʻatulagaga e faʻaogaina e puipuia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi. E faia i le amataga tonu o togafitiga, pe afai e leai ni lino vaaia i luga o le paʻu.

O le massage masini e faatino e pei ona taua i lalo:

  • mulumulu ou vae ile fasimoli ile vai mafanafana,
  • ave se tulaga toʻafilemu mo le faʻamaʻiina o vae pito i lalo,
  • faaaoga le paʻu o le talino, o le suauʻu kulimi poʻo le paʻu i totonu o le alofilima o lou lima. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le tafe talafeagai ma puipuia ai manuʻa faafuasei,
  • O massage e tatau ona amata ile pito o tamatamailima. O nei gaioiga e saʻo i le taimi muamua, ona aʻafia (agai i le tapuvae). E lelei le galue e ala i avanoa avanoa,
  • muamua masini tamatamailima, sosoo ai ma le pito i tua o le vae, mulivae, vae pito i lalo. O le mulivae e tatau ona aʻafia i fusi.

E taua le togafitia o le maʻisuka vae atoatoa.

Togafitiga o le maʻisuka vae i metotia a tagata: manatu faʻapitoa


Endocrinologists ma podiatrists latou te talitonu autasi o le isi togafitiga mo le maʻisuka vae e le gata ina mafai, ae aoga foi.

Ae ui i lea, o tagata gasegase e mananao e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa mo togafitiga ole vae o le maʻisuka e tatau ona iloa mea nei:

1. Togafitiga o le TAS e le o se mea suitulaga mo le lagolagoina o vailaau mo togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi e faʻafaigofie le suka o le toto. Po o le a lava le matagofie o metotia a tagata, e le mafai ona e taofia le aveina o vailaʻau faʻatau. E moni lava lenei mea mo tagata ei ai le insulin-faʻalagolago i foliga o le maʻi.

2. O le maʻi suka i le fale e mafai ona faʻamaloloina i na o le amataga o le faʻamaʻi! E mafai ona e faʻamalo ese ia uiga o le SDS e pei o: sana, vaega o le gainini, ulia o le gaʻo e aunoa ma se faʻamaʻi, faʻaleagaina o le tino i se taimi vave, faʻapea foi ma togafitiga, manuʻa, vavae ma nofoaga o tui.

O le manatu o le fomaʻi: "O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka vae e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi o loʻo i ai le faʻaaogaina o le maʻisuka, faʻamalolo manuʻa, aafiaga e le faʻaleagaina. togafitiga autu. "

Maʻisuka vae - togafitiga o fale i lotions

O se auupega lelei e faʻaaoga ai le faʻaogaina o maʻi ma ulupuni i luga o le paʻu o vae - lotions. Ua faia le kulimi e pei ona taua i lalo: ua tuʻuina atu se vailaʻau vailaʻau i luga o se mea e fai ai gau ma faʻaaogaina i le vaega ua aafia o le vae mo le 1-6 itula.

I le faʻafefiloi o togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga:

  1. Fufulu le suauu.
  2. Laʻu susu lanu po o kulimi mumu.
  3. Honey + aspirin + paʻu paʻu.
  4. Manatua le falaoa.
  5. Laʻu uʻamea + hydrogen peroxide.
  6. Mama 10%.

Faʻalogo! Afai ei ai se maʻi pipisi i luga o le paʻu o vae, e le mafai ona faʻaogaina ni potu e togafitia ai manuʻa!

E faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka i le massage?


O massage ma le faʻaaogaina o suauu tāua ma le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu ma fesoasoani e faʻasalalau le toto i le pito i lalo.

O massage e mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi, matauina tulafono nei:

  • aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona fufuluina ma faʻagogo ou vae e aunoa ma le vavaeina,
  • mafanafana le suāuʻu manogi e ala ile uuina i lou lima mo le 3-5 minute,
  • faʻaaogā le suauu i luga o alofilima ma faʻafefiloi lemu vae,
  • itu o le fegasoloʻiga - mai tamatamaivae i vae,
  • A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona faʻamamaina le paʻu i le kulimi, e fautuaina e faʻaaoga se suauʻu faapitoa mo le maʻisuka.
O massage e faapitoa lava le faʻaalia mo tagata o latou vae o loʻo tumu i le maʻisuka, malosi, numbness ma le tingling. O nei faʻaʻailoga o loʻo taʻu mai ai le amataina o VDS.

I le avea ai ma suauu pe a uma le massage, ua fautuaina e faaaoga ni kulimi e aofia ai Ura - o se suāvai masani ma vitamini. O lea ituaiga o loʻo i ai kulimi mo le maʻisuka o le faasologa DiaDerm. A maeʻa ona faʻaaogaina ma faʻafefiloi le kulimi, e fautuaina e fai ni totini soʻo.

Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

Faʻalogo! Aua le suʻapalaina le paʻu o vae e faʻaaoga ai le suāuʻu masima i le i ai o faʻamaʻi pipisi, maʻi tuʻa, manuʻa matala.

Taʻi maʻi suka: togafitiga o fale ma auala faʻasolosolo


Togafitiga ole suauu vae i togafitiga faʻasalalau e sili ona aoga pe a tuʻufaʻatasia ma le ofuina o seevae saʻo. E tele taimi e puleaina ai e se tagata le faʻaleleia lelei o le tulaga o le tino, faʻamalosea o maʻi ma le telefoni, ma le le lelei poʻo le le lelei o laasaga e taʻitaʻia ai le fausia o fou fou i totonu o ni nai itula.

O seevae e tatau ona faia i mea lelei, ae le i ai ni vaʻamea. E tatau ona fetaui le lapoa i le vae.

Filifili tatau i totonu o vaʻalele lelei. Mo tagata ei ai le TAS, e taua le suʻeina o vae ma tufatufaina atu le avega, faʻapea foi le faamaluluina o galu o le a tupu pe a savali ma aafia le faitotoa o vae ma mulivae.

O le maualuga o le faʻamalosia o le maʻisuka o le a fesoasoani e le gata ina tufatufaina atu le avega i luga o vae, ae fesoasoani foi i le tulaga masani i seevae, lea e fesoasoani e aloese ai mai le faʻaogaina o sooga, fatu ma sana.

Faʻaauau le faʻaaogaina o faletalimalo faʻatasi ma isi metotia, e mafai ona e maua ni taunuuga sili ona lelei ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻi.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli.


Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o vae o le maʻisuka:

  • faaitiitia o tiga ao faagasolo le savali,
  • puipuia le tafeina o igoa,
  • tufatufa tufatufaina o aafiaga o le mamafa o le tino i vae,
  • puipuiga mai le afaina o le toto i vae,
  • le tulaga sao o le vae i totonu o seevae.

E faʻapefea ona filifili se togafitiga mo le maʻisuka vae?


A filifilia se metotia mo le togafitia o maʻi o le maʻisuka vae (faʻamaoniga ma togafitiga ma togafitiga faʻataʻitaʻi e tatau ona fetaui ma leai se faʻailogaina), o le tulaga o iai nei e tatau ona amanaʻia:

  • i le i ai o kulimi mago, faʻalauteleina le susu, penisini o le fatulaina, naiʻini maʻi, e fautuaina e faʻaaoga le paʻu paʻele i le teuteuina o laau afu,
  • ogaoga eleele, masini susu, afaina afi e togafitia i loma,
  • e pei o puipuiga, e tatau ona faia lelei le tausiga ole vae o le maʻisuka, faʻaaoga faʻalavelave faʻalavelave, faia massage.
O le a le taimi e tatau ona ou vaʻaia vave ai se fomaʻi I le i ai o uiga nei:
  • tiga matuitui i vae,
  • o foliga mai o "fetu" lapotopoto, fulafula fulafula,
  • suia i le fausaga ma le lanu o le paʻu o vae,
  • uliuli o le paʻu o vae,
  • purulenti maʻi, mumu, faʻafefe o le le iloa mai.
Taua! Afai o le togafitiga ma isi metotia e le maua ai se aafiaga lelei i totonu o le 2-3 vaiaso, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi e faia le faʻamaonia saʻo ma faʻatonu togafitiga.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona aoga ma faʻaonaponei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

Fomaʻi togafitiga

O faʻasologa o togafitiga o le maʻisuka e fautuaina ai le faʻaaogaina o vaega nei:

  • le faʻaaogaina o vailaau antibacterial ma antiseptic,
  • tuiina o le alpha lipoic acid,
  • le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • taumafa o vitamini ole vaega B.

E mafai ona e faʻaaogaina e avea o se tasi o nei eria, ma le faʻalavelave.

Faʻamālōlōina togafitiga faʻamalolo

O faʻamalologa faʻamalosiga e taofia ai le faʻaogaina o le mu, faʻaosofia le toe faʻaleleia o mea. O le tele o taimi, e fautuaina e le endocrinologists panthenol i maʻisuka.

O lenei vailaʻau o loʻo avanoa i foliga o suauʻu poʻo le fulufulu paʻu. O lona autu autu o le dexpanthenol. O se elemene o ausilali - allantoin - faʻaleleia le aoga o fualaau faasaina.

O le vailaʻau o loʻo i ai se mea faʻamalosi, anti-inflammatory ma mea faʻapitoa, e maua ai le le atoatoa o le panthenothenic acid i le tino. E faʻaaogaina mo faailoga o le dermopathy o le maʻisuka.

O le aʻafia i totonu o le paʻu, o le oloa e vave ona avea ma vailaʻau o le vitamin B5. O lenei vailaʻau e faʻaaogaina ai faiga faʻavae i le tino o le tagata.

O le suauu o le Levomekol e iai foʻi sona faʻamalologa manuʻa. E aofia ai le antibiotic chloramphenicol, o se mea faʻaleleia o le faʻafouina o le dioxomethyltetrahydropyrimidine. O nei vaega o loʻo faʻamatalaina e ala ile anti-inflammatory, faʻamaʻavaʻa, mea antimicrobial.

Levomekol o loʻo aofia ai foi le methyluracil, lea e faaosofia ai le fausia o leukocytes, interferon. O le mea mulimuli o loʻo i ai aʻafiaga o le antiviral ma aʻafiaga. E le gata i lea, o le dioxisole e faʻaaogaina mo le faʻamalolo.

Mo togafitiga o maʻi o le gaʻo faʻaaoga:

  • Delaxin. E magumagu, faʻafefe ai le vevela ma le vevela, faʻavavevave le faʻafouina o mea,
  • Vulnostimulin. O le fualaau faasaina e atoatoa le natura.,
  • Solcoseryl. Faʻateleina le faʻamaloloina e ala i le faʻaleleia o metabolic processes.

Mo le togafitiga o manua o manu, faʻaaoga:

  • Ikontol o suauu. Na ia tosoina le tulei, faʻaleagaina ma faʻasaʻo tiga,
  • Visinavsky o suauu. Faʻaaogaina mo meaʻai ma faʻamalosi,
  • Streptocide o suauu. E maua mai ai le suavai, e fasi siama.

Togafitiga manuʻa ma le faʻaauu manu i le tele o taimi i le aso seia maeʻa faʻamalolo.

Antiseptic ma antibacterial agents

O vailaau antibacterial ma visepisi e faʻaaoga mo le maʻisuka vae e masani lava ona aofia ai mea taua e mulimuli mai:

  • Aminitrozole. Faʻalelei i le staphylococci, streptococci, Trichomonas ma Giardia. Pseudomonas aeruginosa ma Proteus e tetee i lenei vailaau faʻasa,
  • Chloramphenicol. Kuna spirochetes, staphylococci, streptococci ma pathogens e tetee atu i sulfonamides ma penicillins,
  • Bacitracin. Malosiaga e tetee atu i le tele o siama-gasegase,
  • Sulfonamide. E i ai se aafiaga leaga i le streptococci, Escherichia coli, Klebsiella, staphylococci, chlamydia,
  • Neomycin. Faʻateʻa le streptococci, staphylococci, o le dysentery bacillus, enterococci, salmonella.

O le maʻisuka vae antibacterial ma togafitiga faafomaʻi e mafai ona aofia ai se tasi pe sili atu mea aoga. O le tuufaatasiga o le sulfonamide ma se mea antiprotozoal o loo tuuina atu i le suauu Syntomycin. O le Bacitracin ma le tootoo o loʻo i Baneocin.

Alpha lipoic acid

Alpha lipoic acids o loo maua i sulu o le tino o le tagata. E i ai mea e faʻaleagaina, faʻaitiitia le viscosity o le toto, e puipuia ai vevela vascular. E maua ai foi le puipuiga, le faʻasao ma le faʻamalosia o aʻafiaga.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le alpha-lipoic acid, o fualaau nei o loʻo faʻamatalaina:

B vitamini

Vitamini B6 ma le B12 puipuia ai le solia o aʻa, o siama e matauina i le maʻisuka.E le gata i lea, o nei elemene e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino, faʻamalosia ai le tino e toe faʻaleleia ma tau ai le faʻamaʻi lava ia.

O fualaau oona ma mea faʻalavelave o le Alphabet Diabetes

E leai se mea e maua mai ai vitamini B i le taimi o le togafitiga ma palatini e maua ai le suka, ae e taua tele mo le faʻaaogaina o le inisalini ma le toe faʻaleleia o le gaʻo gaʻo.

E mafai ona e faʻaaogaina injections o nei vailaau pe ave fualaau, e aofia ai le B6 ma le B12. O falemaʻi a le aai e faʻatau atu le Alefa, Doppelherz Aseta, Fafaga, ma vitamini faapitoa mo le maʻisuka.

Togafitiga ma togafiti a tagata

E masani lava, o le maʻisuka vae e le togafitia i togafitiga faʻa-tagata. Ae o fua o vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, faʻateleina le aoga o togafitiga.

O mataupu faavae o le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalolo ma teuteuga i le fale:

  • faʻaogaina i le lotoifale o faʻamaʻi faʻamaʻi manu na faʻaalia i le faagasologa o le purulent-necrotic process,
  • filifiliga o totogifuapauina o togafitiga e faʻalauteleina ai toto toto ma faʻamalolo le mumu,
  • le faʻaaogaina o oloa e faʻaleleia ai le microcirculation ma le plasma thinning.

O lenei laau ua leva ona faʻatauina mo ona faʻamaloilo ma le faʻamalolo o manulauti. O fualaau suamalie fou e maua ai le malosi o le antimicrobial effect.

E tatau ona fufuluina le falala ma tape i se naifi seia oʻo i le vai.

Faapipii le laau i le manua ma fusi le lima i se fusi. Alu i le po.

Fufulu le suauu

Cloves ei ai le malosi e faʻaleleia ai le toto, faʻamaʻi maʻi. Faʻaaogā le suāuʻu manogi. E faʻaaogaina i le gaosi ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina.

E fautuaina foi e ave le fualaau faasaina i totonu o nai mataua aʻo leʻi 'ai. E faʻapipiʻi foʻi le suauʻu palu i le suauu mai nila fou.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona nutililii se sipuni o nila ma faaopoopo i ai ni mataua se lua o le suauʻu palu. Sue ma faapipii i le manua. O se vailaau fofo e aveese ai le sasaina ma le tiga.

Sour-milk products

E faia i le tautala ma le faʻamalosi e faia tutusa.

O ia ituaiga togafitiga e faʻamamā ai le tino, faʻasaʻoina ai le toto, faʻamalosia le tino puipuia. Mo le faia o se pulufana mai le yogurt, faʻamamaina se fasi gau i totonu o le oloa ma faapipii i le vaega ua afaina, faʻapipiʻi i se fusi.

Le faʻaleleia o le gaʻo susu o susu o loʻo faʻafefiloi ma le falaoa. O sea ituaiga e faʻaaogaina i vae i le po.

E mafai ona faʻamalolo vae i le maʻisuka atoa?

Faʻamālōlōina atoatoa fomaʻi vae i le maʻisuka e mafai ona mafai pe afai e leʻi atiaʻe le gangrene. Ole togafitiga e le faigofie, umi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e teuina le suka i le lautele o le 4-5.5 mmol / l, mulimuli i se meaʻai, faia le massage, faʻaaoga vailaʻau faʻatau ma isi suʻega. O le endocrinologist e tatau ona mataituina le aoga o togafitiga.

Vitio faʻatalanoa

I le togafitiga o le maʻisuka vae i le fale faatasi ai ma togafiti a tagata i le vitio:

O le mea lea, o le togafitia o le maʻisuka i le fale o se faagasologa uumi. Ina ia maua se manuia manuia, e taua le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, tausisia le kulūkose i totonu o tapulaa masani, tausia ou vae ma fai le massage.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le maʻi suka - o le a lea? E mafai ona togafitia i le fale?

Afai e maua le tagata maʻi ile vae ole maʻi suka, ole togafitiga i le fale e mafai ona faia pe a maeʻa ona e talanoa ile fomaʻi. O le faʻataʻitaʻiga ma le le fesoʻotaʻi vave atu i se tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaalia o maʻi o le tino, le necrosis, faʻaleagaga o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻamavaeina o le vae ma le maʻi le atoatoa.

Mafuaaga o le faʻaalia o se maʻi suka

O le maʻi o le maʻi suka i tagata e mafua ai le le lava o le gaosiga o le inisalini, lea e maua ai le suka i sela ma masini mai le toto toto. O le le lava o lona tau e mafua ai le le atoatoa o le tino ma faaleagaina ai le gataʻaga o fiva. O loʻo afaina ai Ischemia, lea e iu lava ina oʻo atu ai i le faʻaalia o maʻi o le gaʻo i le tagata gasegase i le atinaʻe mulimuli ane o le gangrene.

I le maʻisuka, malosi, gasegase, manuʻa ma fatu i luga o le vae, ona o le le lava o le toto, faʻaleagaina ile maʻi suka. O meaola faʻapitoa e aʻafia ai i totonu, faʻaosofia ai le faʻaogaina ma le faʻamaʻi pipisi.

O manua tuga e foliga mai e le mafai ona faʻamalolo. I le 70% o mataupu, e oʻo atu ai i le toesea. O lenei mea e mafua ona o foliga o le vae o le maʻisuka. O mafuaʻaga e faʻaosofia ai le faʻamaʻi o:

  • Leʻa le toto
  • Paʻu paʻu
  • Lafoaʻiga o vae,
  • Maualuga glucose
  • O seevae e tele e faʻalauteleina ai faʻafitauli pipisi,
  • O le tuputupu ae o le maʻi suka i le maʻisuka, lea e pei ona amataina e le maʻi, aafia ai le muso ma le ponaivi,
  • Hyperkeratosis
  • Atherosclerosis o vaʻa tetele,
  • Faʻaleagaina o mea o le vae pito i lalo.

Faailoga o se vae o le maʻisuka

Mo le amataga o le faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le faʻalogo i le vae o se uiga. O le maʻisuka e taofia le faʻamalosia, ona le lagona lea o le suiga o le vevela, tiga ma le aʻafiaga. Aʻo faʻaauau pea le maʻi, o faʻamatalaga nei e matauina:

  • O le vae vaivai o le vae e amata ona sosolo
  • O le faʻamalolo i le vaevaega ua faʻalavelaveina,
  • O le vaivai o vae i le taimi o le gaioiga e matauina,
  • O le tagata maʻi e amata ona lagona le tingling, vaivai, susunuina,
  • E i ai le tiga i vae maualalo pe a faimalaga ma i le po i le malologa,
  • O le lanu o le paʻu e avea ma cyanotic, pale poʻo le mumu,
  • E i ai le faʻaleagaina o fao,
  • Ona o le atinaʻe o faʻamaʻi ma le galo, latou te suia la latou lanu,
  • O manuʻa, o le au faʻailoga ma le togi laiti e faʻamalolo mo se taimi umi: e oo i le 1-2 masina,
  • A maeʻa le faʻamālōlōina o manua i luga o le paʻu o le vae o loʻo i ai ala
  • O le paʻu o le paʻu e faʻaogaina ai maʻi
  • E oʻo lava i le togafitiga, e le faʻamalolo maʻi mo le umi,
  • Le faʻaalia o maʻi pipisi i le avanoa avanoa,
  • Numera
  • O fao e amata ona tupu, e mafua ai le vevesi ma le fesuiaʻi o mea,
  • O 'au e faʻaleagaina i totonu o le mai,
  • Faamaufaailoga.

Ina ia taofia le atiina ae o vae o le maʻisuka, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga. O le a ia tuʻuina atu fautuaga pe faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka ma le auala e tausia lelei ai vae.

Faailoga, meaʻai ma togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

Faʻavasegaga ma faʻamaoniga

O le maʻisuka vae e agavaa mo le 3 ituaiga:

  • Neuropathiclea o loʻo i ai se togafitiga o fiva namu,
  • Ischemiclea e mafua mai, ona o le faʻamaʻi totoʻa, suiga o le pathologist i totonu o masini,
  • Faʻafefiloilea e iai faʻamaumauga o le neuropathy ma le maʻisuka sikula o le maʻisuka.

O fomu taʻitasi e iai ona lava faʻamatalaga patino.

Neuropathic o le fomu o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • Le lava le tiga
  • Le leai o ni suiga i le lanu o le paʻu,
  • O le lagona o le vae ua faʻaitiitia,
  • E i ai le mafiafia i foliga o sana,
  • O le i ai o maʻi susu,
  • Ua leaga le vae.

Ischemic o le fomu o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • Leai se mea leaga,
  • O le mafaufau e masani lava
  • O loʻo i ai ni lino uluaʻi i le luga,
  • O le maʻisuka o le tiga
  • O le paʻu o le vae ei ai lona lanu paʻu,
  • Se lagona tingling
  • E i ai le fulafula,
  • Feu malulu i le paʻi
  • O le pulupulu e toetoe lava a le lagonaina.

O foliga fefiloi o loʻo faʻaalia e ala i faailoga o le ischemic ma neuropathic.

Tulaga o le maʻi

O laasaga nei e taua mo le atinaʻeina o le maʻi suka:

  • Muamua, o le paʻu e mamago, o vae e masani lava ona le mautonu, o le tamatamailima ua pala. I lenei taimi, o le maʻi ua lelei ona togafitia,
  • Muamua, o loʻo faʻaalia ai foliga o maʻi pipisi. I lenei laasaga, fesoasoani fesoasoani,
  • O le lona lua, o loʻo aʻafia ai le siama i le maʻi o le tino, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o manua manu,
  • Lona tolu, o fea e tupu ai le maʻi pipili i luga o le paʻu ma fusi,
  • O le lona fa ma le lima e faʻaalia i le i ai o le necrosis. E le mafai e le necrosis ona faʻaaoga fualaau. I nei laasaga, o le tosoina o le vae ua toe amataina.

Faʻamatalaga o le maʻisuka vae

E i ai ni faʻataʻitaʻiga masani o le a vave ona iloa le atinaʻeina o se maʻi suka.

  1. X-ray, lea o le a mafai ai e oe ona suesue vaevaega ma iloa ai faailoga muamua o le gangrene development.
  2. Iloiloga mo le iai o faʻamaʻi pipisi i le tino.
  3. O se angiogram lea e iloa ai le le atoatoa o le tino i vae.
  4. USDG.

Taʻi maʻi fomaʻi i le fale

O le maʻi e manaʻomia e le gata i togafitiga faafomaʻi, ae o nisi foi auala e faʻamavae ai mafuaaga o lona atinaʻe ma le faʻasaina o togafitiga faʻaleaga. O se maʻisuka e tatau ona mulimuli i nei taʻiala:

  • Fai se suʻega toto i taimi uma
  • Tuu le ulaula
  • Faʻamafanafana ou vae i le tau malulu,
  • Faʻalava solo seevae,
  • Aua le mafanafana o ou vae i tafatafa o punavai vevela.
  • Faʻesea atoa le leai o ni savali,
  • Mo manua, faʻaaoga na o se fusi,
  • E le mafai ona faʻaaogā faʻamaʻi manuʻa ma gaʻo, le hydrogen peroxide ma le iodine.

Faʻatau togafitiga

  1. Togafitiga o le faamai i fualaau faasaina e naʻo lalo lava o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. O le fiva i le i ai o le maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona ave insulin.

  • Afai ua amata le tulaga o le maʻi, ua togafitia le tagata maʻi i fualaau nei:
    • Erythromycin
    • Ciprofloxacin,
    • Metronidazole.

    Ciprofloxacin Erythromycin Metronidazole

    O nei vailaʻau e faʻaumatia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

    1. O visei nei o loʻo faʻaalia mo togafitiga o manua:

    1. A maeʻa le faʻapalapalaina, o le togafitiga o faʻamaʻi ma fualaau faasaina e pei o le:

    1. O loʻo le faʻaaogaina ni laei e faʻaaogaina i vae ma lalo vae e faʻasaʻo ai le popole i luga o le vae.

    Vailaau faʻapitoa

    O le toʻatele o tagata gasegase o loʻo mafaufau pe mafai ona faʻamaloloina le maʻi i le fesoasoani a fomaʻi masani.

    Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e tatau ona faia na o le faatagaga a le fomaʻi. O nei metotia e mafai ona togafitia le faʻamaʻi i le amataga o le atinaʻe.

    1. O se sipuni sipuni o vine peleina o loo vaeluaina i le vai inu, tuu mo le 20 minute ma fufulu. Ou te togafitia maʻi maʻi ma manuaga i le tele o taimi i le aso.
    2. Faafefiloi 1 sipuni sipuni o le vao o St. John, o lau o le manoa ma le plantain. Liligi 200 g vai ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. Lotini fai se fofo mafanafana.
    3. O se togafitiga faʻapitoa o tagata, lea ei ai le faʻaleagaina o le faʻamaʻi ma le faʻamaʻi. Ina ia saunia, 2 sipuni o le eucalyptus ua sasaaina i le vai e kuka ai le suavai, faʻaauau se itula ma faʻapipiʻiina. Ou te faia togafitiga.
    4. E mafai ona faʻaaoga i totonu o vaega o loʻo aʻafia le fuālaʻau manogi.

    Faʻaaogaina nei mea faigaluega, e mafai ona e tausia ou vae i le fale. E tāua tele le mulimuli i fautuaga ina ia puipuia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi. O le tele o taimi, o nei metotia e faʻaaogaina o se togafitiga faʻaopoopo poʻo le faʻamaopoopoina o gaioiga i le foo o liona o vae.

    Maʻisuka vae - togafitiga o fale i lotions

    O se auupega lelei e faʻaaoga ai le faʻaogaina o maʻi ma ulupuni i luga o le paʻu o vae - lotions. Ua faia le kulimi e pei ona taua i lalo: ua tuʻuina atu se vailaʻau vailaʻau i luga o se mea e fai ai gau ma faʻaaogaina i le vaega ua aafia o le vae mo le 1-6 itula. I le faʻafefiloi o togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga:

  • Laʻu susu lanu po o kulimi mumu.
  • Honey + aspirin + paʻu paʻu.
  • Manatua le falaoa.
  • Laʻu uʻamea + hydrogen peroxide.
  • Mama 10%.

    Faʻalogo! Afai ei ai se maʻi pipisi i luga o le paʻu o vae, e le mafai ona faʻaogaina ni potu e togafitia ai manuʻa!

    Maʻisuka vae: togafitiga i le fale ma fualaau faasaina ma mea manogi

    O le maʻi o le maʻi suka o se faʻalavelave tele o suiga faʻapitoa i totonu o tisipetope o vae. E aʻafia ona vae i le maualuga o le suka i le toto. Togafitiga o le maʻisuka vae e faalagolago ile tuufaatasiga o taga a le fomaʻi, endocrinologist ma isi fomai faapitoa.

    O le maʻi suka o se gasegase tumau e faʻatasi ma nisi o faʻafitauli. O le maʻi o le maʻi suka o se tasi oi latou. O faʻataʻitaʻiga e tele lava ina taʻitaʻi atu i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, o le gangrene ma le tipi.

    E tusa ma le 85% o mataupu o le abscesses, osteomyelitis, phlegmon, purulent arthritis, ma tendovaginitis. E aofia ai foi i le maʻisuka osteoarthropathy.

    Mafuaaga o le Maʻisuka vae

    I le maʻi suka, e le lava le gaosiga o le insulin e tupu. O se vaega taua o le hormone o le aumaia o le suka i sulu o le tino. O le mea lea, o le le lava o le gaosiga o le inisalini o le mafuaʻaga lea o le faateleina o le toto suka. I tulaga ogaoga, e faʻaleagaina lautele lautele.

    I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, o manuʻa i le vae o loʻo faʻagasolo lemu. Ole malosi ole maʻi ile maʻisuka e le mautonu. A maeʻa se taimi faapitoa, e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻi pipili, lea, pe afai e le talafeagai pe le talafeagai, togafitia i le gangrene.

    E oʻo lava i nai manua ma faʻaogaina e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi faapena. Ona o le le lava o le toto, ua leiloloa le lagona, o lea e le lagona ai e se tagata le tiga mai manuʻa. Ole maʻi suka na faʻaalia i lenei tulaga e le o iloa e le maʻisuka mo se taimi umi.

    E le mafai i taimi uma ona togafitia togafitiga, o le mea lea, e tatau ona vavae le vae. E tatau ona maitauina o loʻo iai maʻi papala i totonu o vaega o loʻo i ai se uta pe a savali. O le aʻafiaga o le a avea ma se siosiomaga lelei mo le ulufale mai ma le atinaʻe o siama. O le mea lea, i le maʻisuka, o manuʻa o le purulenti e aliali mai e mafai ona aʻafia ai faʻapipiʻi papaʻe paʻu, ae faʻapea foi ma tuli ma ponaivi.

    Togafitiga ole vae o le maʻisuka i le fale, faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau masani, i se tulaga faapena e itiiti sona aafiaga. Ua filifili fomaʻi e vavae ese vae.

    O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o vae o le maʻisuka ua aloaia:

    • faaitiitia le lagona o le pito i lalo,
    • feeseeseaiga o toto i sikuea ma capillaries,
    • sese o vae,
    • mago palapala paʻu.

    Faailoga o se vae o le maʻisuka

    I uluaʻi laʻasaga o le mulivae, o le maʻisuka e le foliga faʻafefeteina. Ae i le aluga o taimi, e maitauina e tagata nisi o faʻamaoniga.

    Faatasi ai ma se suiga o le siama o le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o le toto i le vae.

    E masani ona faamanatu e tagata:

    1. suiga i le failaina o le paʻu o vae,
    2. osofaʻiga faifaipea
    3. vaivai,
    4. tiga pe a savali.

    I le fesuiaiga o le neuropathic, o nisi faʻafitauli e tutupu i le tele o taimi. I lenei ituaiga o togafitiga, o loʻo aʻafia ai aʻa i le itu i tua o vae. O loʻo togafitia e le maʻisuka le faʻaitiitia o le lagona i luga o vae, o nisi taimi e oʻo lava i paʻi paʻu i vae e le lagona. E faʻapupulaina foi vaevaega, o ponaivi e sili atu ona vevela, lea e mafua mai i le faʻamalolo umi i faʻamaʻi.

    I le amataga, o loʻo i ai ni taʻaloga i luga o le mulivae, faʻapea foʻi ma pito malulu. O le maʻi e lagona i taimi uma o ona vae o loʻo malulu. Ona amata ai lea o le maʻi o le gaʻo, ma gangrene e atiina ae e aunoa ma togafitiga.

    Mai le amataina o le maʻisuka i le foliga o se vae o le maʻisuka, e tele lava taimi e mafai ona pasia. O le faʻamalolo o le faʻamalolo e tatau ona faia i le taimi lava e faʻamaonia ai. Afai o le maʻisuka e le mulimuli i se meaai ma togafitiga togafitiga, o taunuuga o le faamai e mafai ona lamatia ai lona ola.

    O le maʻisuka vae o se faafitauli lea e aafia ai le tele o le maʻisuka, o le mafuaaga autu lea o vaevaega o vae e aunoa ma manua i fafo. Pe a oʻo mai ni taʻaloga i luga o le mulivae o le maʻisuka, o le tulaga e ono matautia tele.

    E le afaina ai le gasegase o le microbetcular in the diabetes, o lona uiga o le le mafai e se tagata ona puipuia e tetee atu i maʻi.

    O se ulugaliʻi e mafai ona fausiaina, ma afai e le togafitia, o le a faʻaosofia ai se faʻafitauli o le tali atu o le tino.

    Mataupu faavae o togafitiga mo le maʻisuka vae

    O loʻo i ai nofoaga faʻapitoa faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka vae. E mafai ona galue faʻataʻitaʻi i falemaʻi tetele. O iina e mafai ai ona e vave maua ni fautuaga pe faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka.

    Afai e le mafai ona e alu i se ofisa faapitoa, e tatau ona e asiasi i se endocrinologist poʻo se fomai tipitipi. E taua tele le tausisia atoatoa o fautuaga a le fomaʻi. O le mea lea, o le faateleina o le faʻaleagaina o le tulaga e mafai ona puipuia.

    E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi lava e amata ai e le vae ona faʻaogaina se isi pe o isi suiga. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau faʻasaina e iai mea e le o iai ni mea tanu e faʻaaogaina. Muamua lava, o le:

    • Chlorhexidine
    • Dioxidine ma isi.

    Pe a fesiligia pe o le iodine poo le ava malosi e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga, o le tali o le a le lelei lava. O nei oloa e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le faʻamalolo ona o loʻo i ai faʻamalolo tanning. Le faʻaaogaina o laei faʻaonapo nei e le pipii i le manua, e le pei o se fusi poʻo se gau, ua faʻaalia.

    O manuʻa e tatau ona masani ona togafitia ma e le mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai. O nei taualumaga e tatau ona faʻatinoina e le fomaʻi poʻo le tausisoifua e masani ona tasi le taimi i le 2-15 aso. E te manaʻomia foʻi le puipuia o le ulupo i le gaioiga ao e savali. Mo nei faʻamoemoe, e faʻaaogaina tele masini:

    1. afa seevae,
    2. laulauina o le seevae ma isi.

    Afai o le faʻavevesi o le toto e avea ma se faʻaosoosoga o ni faaletonu poʻo ni maʻi, ole a itiiti le aʻafiaga ole togafitiga ole fale pe a le toe faʻafoʻi le toto. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma se taotoga i luga o auga o vae:

    • le angioplasty paluni,
    • pasi taoto.

    Faʻaaogaina pe a ma le 15-20% o mataupu o le maʻi o le maʻi suka. Ae, o le tele o taimi, e mafai ona puipuia lenei taotoga pe a amata ona togafitiga lelei. E taua tele le faia o gaioiga puipuia e puipuia mai ai le maʻi pipili. Afai e afaina, ona tatau lea ona amata le togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

    E tatau ona e iloa vave mai le endocrinologist e uiga i le galuega a se ofisa faapitoa o le maʻisuka vae ma talanoa i lenei aoga. O se tulaga lamatia maualuga o le toesea e mafai ona tupu:

    1. I le tulaga pe a tupu le osteomyelitis i le maʻi suka - suppuration o le ponaivi mea,
    2. ulua i tua o le ischemia o le limb - o le faʻasalaina o le toto e tafe i le vae.

    I le osteomyelitis, o le togafitiga ole vae o le maʻisuka e mafai ona faʻatino e aunoa ma le toesea. E tatau ona ave vailaau i vailaau tetele mo le tusa ma le lua masina, faapea foi ma tuufaatasiga o vailaʻau eseese. I le tulaga o suʻesuʻega ogaoga, o le aafiaga o le a oʻo mai i se faʻalavelave faʻapitoa-o le angioplasty balloon. O taotoga i vailaʻau e mafai foi ona faʻatulagaina.

    O faʻamaʻi vae o vailaau faʻamaʻi e faʻamaonia mo tagata uma e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi o le vae. Ua fuafua e le fomai:

    1. Umi o le taimi o le taliaina
    2. ituaiga o fualaau oona
    3. auala ma fualaau o pulega.

    I le avea ai o se tulafono, o togafitiga faʻamaʻi o vae i le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga. Aʻo le i faʻatulagaina, e tatau ona e filifilia le lagona lelei i vailaau faʻamaʻi o microbes e vaʻavaʻavaʻaʻi mai siama afaina.

    E masani lava, o le maʻisuka e sili ona manaʻo e faʻaoga mea manogi. E sese lenei mea, talu ai o mea manogi, pei o kulimi, e mafai ona fatufatu se siosiomaga lelei mo le faateleina o le numera o siama ma faʻafefe ai le tafe o le vai mai le manua. O se suauu mai le vae o le maʻisuka e le o se fofo aupito sili lea mo le maʻisuka vae.

    O le pito sili ona lelei e maua mai i augatupulaga aupito lata mai, o nei mea e fufuluina i le maualuga ma le faʻaaogaina o le antimicrobial. E faʻaaogaina foi ni sipuni faʻapalapala e faʻatumu ai manuʻa.

    O se vailaau faapitoa, faapea foi auala masani o togafitiga, e masani lava ona filifilia e le fomaʻi i le maea ai o suʻesuʻega o tagata taʻitoʻatasi o le togafitiga.

    Faʻaleleia faʻalotoifale

    Afai e leai se tiga ile vae ole maʻi suka, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O le manuia o togafitiga e faalagolago ile faʻatinoina o le faʻatinoga o fautuaga a le podologist.

    • ia taofiofia pea le manua
    • puipuia le vai mai le ulufale atu i nofoaga ua aafia,
    • sui ofu i aso uma
    • faʻaaoga vailaʻau ma isi vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi
    • Aua e te savali e aunoa ma seevae
    • faʻaaogā totini mo maʻisuka,
    • faaitiitia gaoioiga faaletino.

    Faʻafitauli faʻapitoa i le ulutala e aofia ai:

    1. manuʻa faʻamamaina
    2. fufuluina i vailaau faʻaaogā
    3. fusi pepa.

    E sili lava le faʻamamaina o le manua i se pulu. O se togafitiga o le faamamaina o taotoga ua faailoa mai mo le tuueseeseina o le tulei ma le siama o siama o le manua. Mo le sili atu ona faʻaaogaina le fufulu masini, o le manua e tatau ona i ai ni tino maloloina.

    E mafai ona e faʻamamaina le ulutala i le saline. E lelei foi le suia o le mea faigaluega i le 0.9% masima. Fomaʻi fautuaina le fufuluina i le 3% hydrogen peroxide e aveese ai le pisa ma siama ole siama. O le Miramistin e le mafua ai le faʻaitiitia o le toe faʻafouina, e le pei o le hydrogen peroxide ma iodine. O tupe o loʻo lisiina e tatau ona faʻaaogaina.

    Afai e ogaoga le faʻamaʻi, e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le manua e masani ona ufiufi i se fusi e le mafua ai manua pe a suia, ma e mafai ai e le ea ona pasia.

    I le taimi nei, o mea sili ona lelei mo laei o ni ata tifaga tuʻufaʻatasia e faʻaalia mo le maʻi suka o le maʻisuka. E le mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi. E mafai foi ona faʻaogaina ni aloiafi i le taimi o le faʻamalologa pe a faʻasaʻo mai se tamaʻi puʻe.

    E tele taimi e faʻamatalaina ai le hydrogels, e iai se aafiaga lelei i maʻi mamago ma faʻaalia ai le aafiaga o le faʻamamāina o le manua. O le meafaigaluega e faʻamalosia ai le faʻamalolologa e aunoa ma le fausiaina o sikisa.

    Talu ai nei, o teuga o hydrocolloid o loʻo maua ai le lauiloa. O ia tupe e le manaʻomia ai le suia vave ma e iloga i se fua faatatau lelei o le tau. Alginates manuia le faʻamaloloina o gasegase eseese i se aofaiga tele o le faʻalelei. A maeʻa ona faʻamauina, e sili atu le fufuluina o le manua i le saline.

    O togafitiga faʻapitonuʻu faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le faʻaogaina o lavalava i le suauu:

    Aʻo leʻi faʻaaogaina se fusi, e manaʻomia lou faʻamamaina o le manua i le faʻaogaina:

    O loʻo aofia ai puipuiga ma collagenase enzymes. Pe a aʻafia manuʻa ona o aʻafiaga, o vailaʻau e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete, talu ai e aʻafia ai foi i totonu o masini maloloina.

    Faʻasolosolo i le maʻi o le fatulenti, lea e o gatasi ma le ogama ogaoga, faʻamaonia fualaau oona ioona ma le polyethylene oxide. I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ni vailaʻau faʻapitoa e pei ole:

    O le faʻaaogaina o ia tupe mo vae e manaʻomia ai suʻesuʻega i aso taʻitasi o le manua ona o le lamatiaga o le faʻaitiitia o le manua i le taimi o le faamalologa. Bepanten o se faʻaoga faʻaonaponei faʻaaoga e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

    Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka vaevaega tagata e mafai foi ona faʻaaogaina. Faaaoga lelei o laulaau lanu. E ono laulaau e manaʻomia ona sasaa i se ipu vai vevela ma faʻaogaina mo le 2 itula. Ave 100 ml i le taeao ma le afiafi.

    E mafai ona ufiufi le vae i le meli ma faʻaaogaina ai le paʻu fou i le pito i luga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua sasaa le fale i le vai inu. O le nofoaga ua afaina ua togafitia i se vaivaiga vaivai o furatsilina.

    Togafitiga o vae o le maʻisuka i le fale e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai ni meaola o le eucalyptus. I luga o se sipuni tele ole tincture e le faʻaaogaina e tatau ona e ave le aofaiga lava o le meli. O le gaosiga o le gau e tuʻuina i le faʻafefiloi ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina mo vae baths. Latou te faʻatagaina oe e faamaluluina aloiafi, pe afai e te faia taʻele i taimi uma.

    E mafai ona e faʻamamaina se fasi mea i totonu o le yogurt poʻo le kefir ma faʻapipiʻi i le nofoaga ua afaina. E sui loa le pusa i le taimi lava e maeʻa ai. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasusu vao juniper poʻo ni pulumu vavalaʻau i meaʻai gaʻo susu. o lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le maʻi o le maʻisuka.

    Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

    Suʻeina o le maʻi suka: faʻafefea ma mea e togafitia ile fale

    O le maʻisuka vae o se tasi o faʻalavelave tuai ma sili ona lamatia o le maʻisuka. O le mafuaʻaga o le faʻalavelave o se maualuga o le kulukose o le toto.

    O le tele o le suka e mafua ai le palasi o toto toto ma le le lelei o le tino, o le mea lea o loʻo i ai le lamatiaga o le pipisi o siama ma le faʻasologa mulimuli ane ole faiga ole pulc-necrotic.

    O le siakiina o vae, e pei o se tulafono, e le o togafitiga i togafitiga faa-aganuu, ae afai e aofia ai i togafitiga faigata, o nei togafitiga e aoga tele.

    Mataupu Faavae ma togafitiga i le fale

    O le solia o le gaʻo ma le masani ai o le toto i tisipenisione o vae e faʻaalia i faʻamaoniga o loʻo i lalo:

    • laiti maʻi ma gasegase o loʻo faʻaalia i luga o le paʻu, lea e foliga mai i totonu o masini i loloto loloto,
    • i luga o vae e leai ma faʻaitiitia le tiga o le lagona, o se faʻaalia lea o le neuropathy o le maʻisuka,
    • o sana ma sana e faia i luga o le sola, e mafai i soo se taimi ona liua i ni maʻi tuga o le toto,
    • o se tagata e popole e uiga i le mu, tiga, le mautonu, se lagona o "pulumu seevae",
    • o le natura o le paʻu o suiga, latou te liua ma ufitia i lanu enaena.

    O le maʻisuka foot syndrome e le o vave ona faʻaalia ni faʻamaoniga, o faʻamaoniga uma lava e na o le 15-20 tausaga talu ona maeʻa le maʻi suka, ma o iinei e tatau ona e togafitia vave loa ma i se taimi vave e mafai ai. Afai o le tagata maʻi e le siakiina le maualuga o le suka i totonu o le toto, ona ono aliali mai lea o ni faailoga muamua, ma ole togafitiga o le a manaomia vave.

    Togafitiga e tatau i tulaga uma ona faia i totonu o se mea faigata, i le autu i se ituaiga taumafa ma le faʻaaogaina o alavai e faʻaitiitia ai le avega i luga o vae.

    Faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi i le togafitiga o le maʻisuka vaevaega e mafai ona aoga pe afai e leai se taufaʻataʻu o le galanrene vae ma e leai se manaʻoga e toe togafitiga i le taotoga.

    E taua le manatuaina o taumafaiga tutoatasi e faʻaaoga togafitiga faʻa-le-nuʻu, e pei o se tulafono, e taʻitaʻia ai faʻafitauli ma se faʻafitauli lautele o le tulaga o se tagata, togafitiga e tatau ona faia faʻatasi i le tuufaatasiga, e oo lava i le fale.

    Aʻo leʻi amataina le togafitiga o le maʻisuka vae i faʻataʻitaʻiga a tagata, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i lenei tulaga.

    O mataupu faavae autu mo le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi, meaʻai ma laau i le fale o:

    1. o le faʻaaogaina o togafitiga faʻalapotopotoga i le lotoifale, e tatau ona i ai se mea e faʻafefe ai ma faʻamamaina le faʻamamaina,
    2. o le faʻaaogaina o totogifuapauina ma togalaau ma se vailaʻau vasodilating,
    3. o le faʻaaogaina o fualaau faʻataʻitaʻiga, lea e aofia ai oloa e faʻafefeteina le toto ma faaleleia ai le microcirculation,
    4. le faʻaaogaina o laau afu i se faʻamalologa o le faʻamaʻi i faiga ole pullent-necrotic ma le maila mo le faʻamoemoe o togafitiga i le lotoifale.

    I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu o togafitiga a tagata ua mamanuina ina ia faʻaleagaina ia solitulafono tutusa e pei o vailaau masani, ae tatau ona mafaufau lelei ma togafitia togafitiga.

    O nai fua masani masani a tagata i le fale

    O fualaau faʻasoifua togafitiga faʻasolosolo, lea e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka vae, ua faʻateleina ona faʻamaonia lo latou aoga. O mea taua nei:

    Blueberries ua i ai se tomai faʻalauiloa e faʻaitiitia ai le suka toto, faʻaleleia atili le microcirculation ma faʻavavevave ai le metabolism. E fautuaina e faaopoopo ni ipu tioata se tolu i le lisi, lea e tatau ona e 'ai ai faatolu i le aso. I le faʻaopoopoga i vine, lanu lanu meamata e inu ma inu pei o le lauti i le tele o taimi i le aso.

    Togafitiga o loʻo fautua mai ai o loʻo faʻaaogaina le paluga poʻo le laʻau. I le taumalulu e mafai ona faʻaaogaina i foliga vevela, ma i le taumafanafana - fou. O le Burdock ma le burdock o loʻo i ai se faʻamalologa. O laʻau e faʻaaogaina i le lima, pe'ā uma ona fufulu le vae i le furacilin poʻo se vaifofo o le pāmara taimi. Mo le sili ona lelei, e mafai ona e lūlūina le vae i se vaega o le meli, faʻafefete i laʻau paʻu i luga.

    O le fusi i laʻau e suia 2 taimi i le aso. O laulaau o le paʻu e faʻaaogaina mo le faʻafofoga tautala i le fua faatatau o le 1 sipuni i tioata taʻitasi. Burdock ei ai sona aafiaga o le toto ma le toto.

    Ina ia togafitia le vae, faʻaaoga le suauʻu, lea e faʻatau atu i falemaʻi. O le meafaigaluega e iai le antibacterial, analgesic ma le faʻamaloloina o aʻafiaga, e matua aoga lava le togafitia i latou i aʻafiaga o le maʻi suka.

    Ina ia faʻavaveina le faʻamaʻi manuʻa, e mafai ona faʻaogaina le kefir i le paʻu o le vae, faʻafefeteina i le paʻu mai aʻago vevela o le vine poʻo le pine. O le togafitiga o nei laau toto e le masalomia, o vitamini, antioxidants ma suauu taua, o mea uma e faatelevaveina ai le togafitiga o gaʻo ma mafai ai ona togafitia vave, o le mea autu o le gangrene o pito pito i lalo e le amata i le maʻisuka.

    O se siaki na maua i lenei auala e mafai ona avea ma se sui o le faʻamalolo manuʻa mo le lautusi pito i luga: ave fatu fatu sinapi, fugalaau chamomile ma laumarymary i le ratio 2/2/1. Fufulu meaʻai uma ma sasaa le afa lita o le vai malulu. O le vai ua faʻaaoga mo le tusa ma le 12 itula. O se fofo e faʻaaogaina i fulufulu mamoe ma faʻaaoga i le vae i le po.

    Afai o togafitiga faʻatasi ma isi metotia e le maua ai ni iuga, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

    Tusa o le maʻisuka vae

    E sili atu ona faigofie le puipuia o le maʻi e ala i le puipuiga, e faʻaoga uma lava i le puipuia o le maʻisuka vae. O fautuaga nei o le a fesoasoani e puipuia lenei solia mai le tupu:

    1. O vae e tatau ona mafanafana i taimi uma, e tatau ona vavaeeseina le avanoa o le maalili a le maalili.
    2. O suʻesuʻega faʻapitoa o le vae ma lona faʻatasi o le a mafai ai e oe ona matauina sana poʻo le faʻavaeina ole maʻi i le taimi.
    3. E taua le tausia lelei o ou vae, mulumulu lelei i vai, e mafai ona faʻaaogā le fasimoli tagamea.
    4. O le teenaina o masani leaga o le a taua tele mo le tau faasaga i le faamaʻi.
    5. E le fautuaina e faamanualia ni masini mūmū, e manaʻomia ona e tausia lelei ou fao, ma vavaeese ma le vaʻaia ma aveese le gaʻo.
    6. O le kulūkose toto e tatau ona mataituina i aso uma.
    7. O le tagata maʻi e tatau ona faʻaaoga na o seevae aoga ma faʻalelei, e le mafai ona faʻaosofia.

    O le faʻaaogaina o togafitiga o loʻo faʻamatala mai luga mai le faʻaaogaina o vailaau masani o se auala sili lea e tausia ai le soifua maloloina i le i ai o le maʻisuka, aemaise lava i le tulaga o faailoga muamua o le maʻisuka foot, lea o loʻo faʻaalia i le vaivai o le tino.

  • Tuua Lau Faamatalaga