O le maʻisuka dermatopathy ma isi ituaiga o paʻu o le paʻu i le maʻisuka

O le le mautonu o le maʻisuka ua faaalia i le mea moni e faapea, i le tele o lona atinaʻe, e faaleagaina ai totoga sili ona taua, poloka le galuega o toetoe lava o faagasologa uma i gataifale: protein, carbohydrate, mineral, fat, salt-salt.

O le paʻu o se tulaga faʻapitoa, maaleale e le faigofie ai ona tetee atu i se tagata le fiafia. O le maʻisuka dermopathy o lana tagi leotele.

O a mea e tatau ona e iloa e uiga ia te ia?

O le maʻisuka ituaiga dermatopathy

Vaʻai vavalalata (tagaʻi i le ata), o le neurodermatitis e tutusa lelei ma le tasi faʻamaʻi. Dermopathy, o le faaosoosoga o le maʻisuka, e mafua ona o ni suiga tiga i le fausaga o le toto maualalo.

Faʻamau, papules, faʻapupulaina i luga o le tino, paʻu, vevela, mafiafia o fao ma le faʻaleagaina mulimuli ane - o faʻamaoniga uma nei o le dermopathy o le maʻisuka.

O le nofoaga sili ona lelei o le maʻi o le pito pito i lalo - o le itulagi o le vae pito i lalo. E ui lava o loʻo i ai faʻamaumauga o mea e faaleagaina ai isi vaega o le tino.

Mo mafuaʻaga le iloa, 80% o le faʻalavelave lamatia o alii pe a mavae le fasefulu tausaga - maʻi suka ma le poto masani.

E taua tele le faʻamaonia le faʻamaʻi i se taimi vave. O fualaau oona ma siama e faigofie tele ona folasia i maʻi ua le amanaia pe a afaina ai vaega taua o le paʻu. O nei mea uma, e le gata i lea, o le mamafa i le vaivai o le puipuiga, e tau atu i le tele-vevesi o faafitauli, o le "faigofie" lea o le atinaʻeina o le afu ma le vaʻavaʻaʻi mata, fofo o lauulu.

O le maʻi suka o se "faʻamaʻi pipisi" lea e mafai ona avea ma se faʻapogai o le dermopathy mo soʻo se mafuaʻaga. Aʻo faʻaaoga le upu "faʻamaʻi", faamolemole aua nei fenumiai ia lagona i ni maʻi moni, e leai se mea e faia e le maʻisuka.

I le tautala e uiga i mafuaʻaga o mafuaʻaga, e tatau ona maitau mea autu:

  1. Le tulaga le amanaia o le maʻisuka.
  2. Faʻaleagaina o gaioiga faʻasolosolo.
  3. O le maʻi o le diabetic, o le limasela o le neuropathy. O nei faʻamaʻi e tupu mai i se faʻasalalauga lautele o laina tele ma toto laiti.
  4. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o se siama siama, faʻaleagaina.
  5. Saturation o le tino ma vailaʻau mo le maʻisuka.
  6. Faʻaitiitia le teteʻe mai le puipuia.
  7. Paʻu le tausiga o le paʻu, solia tulafono o le tumama.
  8. Tight, malulu sitaili, lavalava, faʻapea foʻi ma le maualalo o mea o loʻo faʻaogaina (paʻu paʻu, eseese synthetics, polymers).

O mafuaʻaga ma ituaiga o faʻamaoniga o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona ese.

Paʻu faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka:

MaʻiShort descriptionFaailoga uiga
VaaiaNofoagaSensual
LipodystrophyTusa o le tinoSuʻega a Dermis (mumu mumu)

Pau o le paʻu o le paʻu

Se vavaega taua i le va o le paʻu mumū ma le soifua maloloina

Nofoaga o inisiuaTigā tiga
DermopathyFaʻailoga
faʻasalaga
auala
Papule faʻavae

Thinning, leai se paʻu o le paʻu

Lower vaeToto mu
Rash xanthomatosisFaʻatonuina o le lipoid (gaʻo-pei) mea i totonu o le paʻu, ona o se faʻafitauli o le faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisukaLe foliga mai o le samasama samasama-e pei o faʻamau e pei o pusi.

Fusi o paʻu ma se uila mumu

Lima, foliga, papaSini mu
AcanthkeratodermaAnomaly o le paʻuFaʻasalaga faʻamalomilo ma le faʻamalo

Le faʻavaeina o faʻamaʻi pipisi e tutusa ma fusi

Pads, tamatamai lima, fusiLe manogi manogi, e foliga tutusa ma le vevela, vevela
O le maʻi sukaFaʻaaliga faʻaalia o le paʻu lea e tupu i se faʻaitiitia o le faʻaletonu poʻo le puipuiga lauteleMatapeʻapeʻaTamatamailima o pito i lalo ma pito i lugaTingling, toso

Ata o faʻamaoniga o le paʻu i le maʻisuka:

Faʻasologa masani ma aganuʻu

O le toomaga o le dermopathy o le maʻisuka o se faagasologa uumi, aua e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae ua manatu o se mea e faʻaleagaina poʻo se "tupulaga" o le maʻisuka.

O le mea lea, i le faaopoopo atu i fua faatatau e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaaogaina togafitiga atoatoa. E fesootaʻi ma le faʻaitiitia o faʻamaʻi faʻamaʻi, o se tasi o ia mea o le dermopathy.

Amataina le toe faʻaleleia o le faagasologa ma le filifilia o togafiti togafitiga, o le a muamua ona valaau e le fomaʻi le tagata maʻi e tausia lelei le taumafa mo le maʻisuka.

E leai se uiga e faʻamaonia ai, a aunoa ma le faʻamalieina o lenei tulaga, o isi faiga uma o le a avea ma se taimi e leai se taimi.

Mai le taumafa a se maʻi o loʻo mafatia i le dermopathy, o mea nei e tatau ona vavaeeseina atoa:

  1. Meaʻai vevela, salima.
  2. Mea suamalie, falai, faʻamago, meaʻai ma meaʻai e ulaula, faʻapea foʻi ma a latou mea e maua mai: saisi, rolls, bacon, talo, kuluga.
  3. Filifili, meaai kuka.
  4. Meainu malolosi i soo se ituaiga, e aofia ai pia le inu.

Matou te le faʻaalia se mea faalilolilo, pe afai matou te faamamafaina e tatau ona faia se taumafataga i le 5-6 faʻasalaga, faʻatasi ai ma ni vaega laiti, sili i le taimi e tasi.

Ae mo togafitiga fualaau faasaina, iinei, ioe, ei ai ni tulaga lelei e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i togafitiga lelei ma le toe faaleleia.

E aofia ai:

  1. Fualaau oona mo togafitiga, toe faʻaleleia o toto toto: Cavinton, Vinpocetine, Bravinton.
  2. Metabolic fualaau e faaleleia atili ai metabolic processes: Lipoic acid.
  3. Vitamini: Vitamin B.

O le mea moni, aua e te teena fono lauiloa, o lona taua ma le lelei na tofotofoina mo seneturi.

Fautuaga sili ona aoga:

  1. Faʻasaina o le chamomile. Aumai se ipu malamalama vai, sasaa se pine tele o chamomile matutu i totonu. Faatali mo ni nai itula. Faʻasogo le vai, faʻaopopo 1 le sipuniti o le meli. Fufulu le ie ma faʻaaoga i le nofoaga ua afaina. O le a faʻamalieina ai le tiga, faʻavave ma le ita vave.
  2. Faamaloloina o le broth natura. Faʻatasia i le tutusa vaega o le uʻu, o St. John's wort, mite leaves. Tuu le 600 ml o vai i luga o le afi, faaopoopo ni lua sipuni se lua o le paluga iina. Aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela, faʻapala mo le isi 30 minute. A maeʻa le mafanafana, faʻalavelave. Fuʻu i totonu o se ie teuteu e afifi ai le manua. E vave oʻo mai se fesoasoani laveai.
  3. Lemoni ma seleni. 100 g seleri ua ave, tasi lemoni, e aveesea ai fatu. Lemon ua nutimomoia e se mea e gaosia ai, ma ua aʻa le aʻa i luga o se fatu. Matou te faʻafefiloi mea uma, salu mo le itula e tasi i totonu o le vai taele. Manaia, ave se sipuni se tasi o le taeao i luga o se manava gaogao. O le togafitiga e umi (seia oʻo i le 24 masina), ae e aoga.
  4. Faʻamālōlōina le mafatiaga o se laʻau aloe o loʻo pipii i manua.
  5. Latou te aveesea le tiga ma le sasaina o le taele mai se faasologa o le paʻu.
  6. O faʻamaumauga mai se decoction o birch buds e faʻamalolo ai faʻamaʻi, faʻamalolo le paʻu.

Taofiaga

O fua puipui poʻo le puipuia o mea taua mo soʻo se faʻamaʻi mafai, ma mo le maʻisuka, ma lona afaina, o le maʻisuka dermopathy, aemaise lava.

Ua uma ona tatou talanoa e uiga i meaʻai e avea o se vaega autu.

O isi faiga faʻamalosi e aofia ai mea nei:

  1. Faʻalogo i le tumama o le tagata lava ia. E le o fasimoli uma ma e oʻo lava i se siva taugata e fetaui ma paʻu tiga. Faʻafofoga i le maualuga o le pH. O ia na te faʻaosoina se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻateleina le faʻamaʻi, faʻamago le paʻu.
  2. E tatau ona faʻaeteete tele pe a fufulu le paʻu. Faaaoga se meafaigaluega faapitoa, meafaigaluega mo lenei mea. Faʻatalanoa muamua i se tagata faʻataʻitaʻi i se mea e uiga i lenei mea, ae le o taimi e te le pulea ai le "iloa-it-all".
  3. Vaʻavaʻai nofoaga faʻasalalau i taimi uma, aemaise i le va o ou tamatamailima ma tamatamai vae. Aua le faʻamago, afaina o le paʻu - o se avanoa tatala mo le uluina o siama ma sigi.
  4. Taumafai e faʻaaoga na o mea masani i ou lavalava. Faʻaleleia ma le faʻaeteete le telē, aua o se mea e fetaui lelei o le a mafua ai feeseeseaiga, ita, ona mumu.
  5. Faʻaeteete togafitia paʻu paʻu. A faʻaaogaina fualaau, ia mautinoa ia faʻalogo i manatu o le fomaʻi. Aua le faamaufaʻailogaina manua i se mea faapipii.
  6. Faʻasalaga malosi, aua neʻi fai ni seevae mausali, e na o le faʻamalosia ai o le ata o le falemaʻi.

Vitio e uiga i le vae o le paʻu ile tausiga o le maʻisuka:

O le taimi toe faʻaleleia e umi se taimi umi, o nisi taimi e oo atu i le lua tausaga. E manaʻomia ai le onosaʻi, faʻaauau le tausia o togafitiga faʻapitoa. E le gata i lea, o le fomaʻi o fomaʻi mo le toe faʻaleleia e faalagolago i le faasaʻoina o metabolic processes ma le tulaga lautele o le maʻisuka. I le tau faasaga i lenei maʻi, e tatau ona avea oe ma se tasi o lau fomaʻi.

E faapefea ona suia le paʻu i le maʻisuka?

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le paʻu e mamago ma leai ai le fua. E masani lava, o faʻamatalaga faapena e pei o le vevela ma le paʻu o le paʻu, o se faʻalavelave masani o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, lea e avea ma faailoga muamua o lenei faʻamaʻi matautia.

I le maʻisuka, e maua e le paʻu se lanu samasama le lelei, e faʻapouliuligia fao ma suia o latou foliga, o le lauulu e liu ma paʻu i fafo. Faʻavasegaina o le paʻu i lenei faʻamaʻi e mafai ona taʻu mai ai togafitiga le talafeagai ma le atinaʻeina o faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le neuropathy o pito i lalo, o le lauulu o vae pito i lalo e pau.

E faʻapefea ona faʻavasegaina paʻu paʻu i le maʻisuka?

I faʻamatalaga faafomaʻi, e mafai ona e mauaina pe tusa ma le 30 siama faʻamatalaga e maua i le maʻisuka. O nei maʻi uma o le paʻu ua vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Peraimeri. O nei suiga e mafua mai i faʻafitauli o le maʻisuka (faʻafitauli o le gataifale, polyneuropathy, angiopathy). O nei mea e aofia ai dermopathies o le maʻisuka, xanthomatosis, paʻu, lipoid necrobiosis, ma isi.
  2. Maualuga O tulaga faʻaleagaina na faia mo le maʻisuka e oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi pipisi o le paʻu o se siama siama ma le natura.
  3. Dermatoses e atiae ona o le faaaogaina o fualaau mo togafitiga o le maʻisuka. O nei mea e aofia ai faʻamaʻi o le tino, toxicoderma, urticaria, ma le lipodystrophy i tua.

O faʻafitauli uma o loʻo taʻua i luga e tali le lelei i togafitiga, faʻagasolo mo se taimi umi ma e masani ona faʻateleina. I le avea ai o se vaega o lenei tusiga, o le a tatou faamasaniina i tatou lava i suiga sili ona taatele o le pathological i le paʻu o le maʻisuka.

Maʻisuka Dermopathy

O se auala faigata o le maʻisuka, microangiopathy e mafai ona oʻo atu ai i foliga o le paʻu (e masani lava i vaega o le pito i tua o vae) o palumu lanu enaena mumu ma le 5-12 mm. Ona o lenei tulaga masani masani o faʻamatalaga o le paʻu, o le dermopathy o le maʻisuka e tele lava ina taʻua o le "paʻu pisapisao." E tusa ai ma le au atamamai, o lenei faʻateleina o le maʻisuka e sili atu ona iloa i tamaʻi maʻi gasegase umi.

Mulimuli ane, o le papules e fusia ma fausia ai se mea e vavalo solo, o le paʻu e masani ona mimilo. E masani lava e le afaina ai le tiga, ae o nisi taimi e tupuga mai i se maʻi le gasegase poʻo le susunuina i le nofoaga ua afaina. O le maʻisuka dermopathy e le manaʻomia togafitiga ma a maeʻa le 1-2 tausaga, o le a le mafai e le vaʻai ona faia se faaiuga.

Lipoid necrobiosis

O lenei faʻamaʻi faʻafuaseʻi e tupu mai i le talaaga o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka ma o loʻo faʻatasi ma le faʻaleagaina o le tino o le tino ma le faʻalavelave faʻapitoa. E masani ona iloa i teine ​​ma tamaitai 15-40 tausaga.

O le mafuaaga autu o le lipoid necrobiosis o le microbetiopathy o le maʻisuka, e mafua ai ona maua le gasegase o fiva vaivai. I le taimi muamua, e aliali mai i luga o le paʻu o le tagata maʻi ni nodules lamolemole-cyanotic ma lamolemole. E i ai se foliga lapotopoto pe le faʻapitoa, ae mulimuli ane oʻo i le uumi ma fai ni vaʻa lele ma ni faʻamatalaga manino. O lo latou totonugalemu o lanu samasama-lanu uliuli o loo totoe, ma o le pito lanu mumu-cyanotic e maualuga maualuga i luga ae o le tino o mea ola maloloina. O le maualuga o nei suiga o le paʻu e masani ona lamolemole, o nisi taimi latou te paʻu ai i tua.

I le aluga o taimi, o le ogatotonu o le papa, atiaʻe faʻamalamalamaga mama ma vailaau vavave. O pusa latou te le mafua ai le faʻavauvau, ae a oʻo ina faʻalauteleina e le maʻi le maʻi suka, o loʻo iai le tiga i le tagata maʻi.

Paʻu o le suka

I le maʻisuka tele o le maʻisuka, o paʻu lapoa e tumu i le manino o le vai e aliali i luga o le paʻu, lea e tutusa ma le mumu. O latou lalata e mafai ona maua mai i nai millimeters i le tele senitimita. Latou te le o faʻatasi ma le tiga ma e mafai ona tu i luga o tamatamailima, ogalima poʻo vae. O le taimi lava e faʻamautu ai le maualuga o le suka toto, e faʻamautu ai le paʻu ma e masani lava ona leai ni faʻama.

Maʻisuka Xanthomatosis

O lenei faʻamaʻi na afaina ona o le le lelei o le faasaʻoina o le suka ma le faateleina o triglycerides i le toto. O le tagata gasegase e atiina ae peʻa faʻamaʻi faʻamalosi e pei o se lanu samasama ma se lanu mumu. O le tele o taimi latou te faʻailoaina i foliga ma fusi poʻo luga o laupepa pito i luga ma pito i lalo. O nei elemene ma taumafai i totonu o nai vaiaso. Ina ia togafitia lenei faʻafitauli o le maʻisuka, o le faʻamautuina o le suka toto ma le gaʻo maualuga e tatau.

Atherosclerosis suiga o le paʻu

O nei liona o le paʻu e maua i le tusa ma le tasi vaetolu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma e mafua mai i le atherosclerotic leions o vaʻa toto e maua ai le paʻu. O lo latou vavalalata taʻitaʻia le le lava o le maua o le okesene ma meaʻai i totonu o masini. O le iʻuga, e malulu le paʻu i le paʻi ma le manifinifi, o le lauulu e paʻu'ū, o fao o le a vevela ma faʻafefe. E le gata i lea, o vaega o loʻo pagatia o le paʻu e sili atu le faʻalologo ma sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi.

Maʻisuka sikipi

O lenei maʻi e seasea ma e maua i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E aliali mai o ia lava i foliga o paʻu o le paʻu o tua o le ua ma le pito i luga.

O lenei faʻamaʻi dermatological e masani ona matauina i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ona o le faʻaumatia o suauu e gaosia ai le pigmenti, o nisi o vaega o le paʻu e tumau pea le leʻoina ma foliga e pei o ni mea e paʻu ai. O le mea masani, o nofoaga faʻapipiʻi faʻapitoa e tu i luga o le manava ma le pusa. O nisi taimi latou te i luga o mata i mata, mataʻitusi ma laugutu.

Acanthkeratoderma

O lenei faʻaleagaina o le paʻu e masani lava ona muamua i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma isi maʻi o le endocrin. Acanthokeratoderma o se faailoga uiga ese o le maʻisuka ma le faʻaalia o paʻu o le faʻamalosia o le insulin. E tele taimi e matauina ai lenei suiga i le paʻu i tagata ma le oona.

I nisi o vaega o le paʻu, masani i le vaega o paʻu o le tino, e atiaʻe ai e le tagata maʻi faʻamaufaʻailoga. O le paʻu e foliga mai ua lanu pe palapala, e susulu ma o lona foliga e pei o se ie e pei o le veveteen. O le tele o taimi, o vaega o le paʻupeʻape o loʻo i le itu poʻo le tua o le ua poʻo le ulu, ae o nisi taimi latou te i ai i luga o tulivae ma tulivae.

Faʻamaʻi pipisi

O le tele o taimi, o le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e aʻafia i le staphylococci. E masani lava, o nei faʻamaʻi e tupu mai i tua o le le lelei o le puleaina o le suka. O se taunuuga, o le tagata maʻi e atiina ae ni nodules mumū - faʻala. Latou te faia i tafatafa ane o lauulu lauulu. E le gata i lea, o glands o laumata ma fao e mafai ona aafia i siama siama.

Fungal infections

I le maʻisuka, o le faʻavaveina o le paʻu i siama faʻaleagaga e tele.

O le tele o taimi, o le paʻu e aafia ai Candida albicans. O lenei maʻi faʻaleagaina e faʻaalia ai o ia lava i le ituaiga o faʻasusu o se lanu mumu sesega, e ufiufi i sikula. E masani lava, o lenei mycosis e aʻafia ai vaega nei:

  • fusi o paʻu i lalo o le susu,
  • avanoa avanoa,
  • tulimanu o le gutu (angil cheilitis),
  • vaeluaga,
  • faʻailoga
  • totoga vaʻai
  • va (i tamaitai) ma faʻamaʻi (i alii).

I le faaopoopo atu i le Candida albicans, o le paʻu e maua i le maʻisuka e masani lava ona aʻafia i isi faʻamaʻi faʻaleagaina:

  • inguinal epidermophytosis - i totonu o le paranaal ma le inguinal zone, ua tupu se vevela vevela o se lanu mumu,
  • epidermophytosis o vae - o le peeling peeling e tupu i luga o vae ma i le avanoa avanoa,
  • o le laʻau mumu - e faʻaalia i tafatafa o le lanu mumu ma le lanu mumu o loʻo i ai ni taʻavale manino ma siʻi luga aʻe ni pito, e masani lava ona i luga o foliga, siaki, o le ua ma lima (i se mea e le masani ai, o siaki e matauina i alofilima, vae ma fao).

O le faʻafitauli sili ona matautia i le maʻisuka o le mucorosis, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi. O le maʻi e amata i le sinusitis ma o loʻo faʻatasi ma le fiva maualalo ma le tiga i sinusitis. O nisi taimi e tafe mai le vai mai le isu. A mavae ni nai aso, o le maʻi o loʻo maʻi le malosi, o le vevela e maualuga atu i luga ma maualuga le mafaufau. Nasal concha e faʻapouliuli po o le lanumumu mumu, o nisi taimi o le paʻu i luga o alafau e amata ona mu. O le tagata gasegase ei ai se vaega o le necrosis i totonu o le palapalifo, e amata ona tupu le paumonia ma tauaso. Afai e le togafitiina, o le a faʻalauteleina se maʻi faʻaleagaina i le faiʻai, mama, ma isi totoga. O se siama e tupu i le maʻi ma pe a mavae ni nai aso pe lua vaiaso e tupu ai le maliu.

Suʻesuʻega Tausiga o le Maʻisuka Skin Care

O le fautuaga faʻapitoa lenei o le a fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona maua ni paʻu o le paʻu i le maʻisuka:

  1. Fufulu le paʻu ma se fasimoli mūmū ma faʻamamago lelei ma se solo (aemaise lava i mea masani).
  2. Faʻaaogā suauʻu susu ma kulimi tino.
  3. Inu vai tele i le aso atoa.
  4. Filifili le lino i le lapoa ma mai fausaga masani.
  5. Lalaga solo seevae o loʻo faia mai mea faʻaleleia lelei.
  6. Afai o iai ni faailoga o le paʻu o le paʻu (afua, pela, mea e gaʻo ai, leʻo le faʻamalolo), faʻafesoʻotai se fomaʻi.

O fea fomaʻi e faafesootai

I le tulaga o le vevela, faʻamaufaʻailogaina, paʻu, mumu, solia o le paʻu o le paʻu, o le suamalie ma isi lagona le lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata suʻesuʻe. A maeʻa ona faia se suʻesuʻega, o le a fautuaina e le fomai le togafitiga o le maʻi ma feutagaiga ma le endocrinologist.

O le maʻisuka dermopathy ma isi paʻu o le paʻu i le maʻisuka e tupu ona o le faaputuga o suka ma isi mea oona o le gasegase o le tino i le paʻu ma le atinaʻeina o le polyneuropathy ma le microangiopathy. O nei paʻu o le paʻu e mafua ona o le maualuga o le faʻasaʻoina o le toto suka. I nisi tulaga, o nei faʻamatalaga dermatological e le manaʻomia togafitiga ma alu ese na oi latou lava, ma faʻaumatia isi, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

O le a se mea e mafai ona faʻaosoina ai se faʻamaʻi

E masani lava, o faʻamaʻi e tupu i tagata mamai e maua i le maʻisuka, aemaise lava i se maualuga maualuga o le oona. O ituaiga ituaiga o maʻisuka e mafai ona faaosofia ai i latou: retinopathy, neuropathy ma faamai faapena. E i ai taimi e le gata e aafia uma ai vae e lua, ae tasi lava. E tupu pe a vaʻaia isi vaega o le tino.

O le tala e uiga i ona uiga e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • O se faʻamaʻi na tulai mai o se taunuuga o galuega o le puipuia o le paʻu (epidermophytosis, carbuncles, ma isi).
  • O le faʻamaʻi e mafua mai i faʻafitauli o le tino (itching, scleroderma).
  • O se faʻamaʻi na mafua mai i suiga i vaʻa (diabetic rubeosis).

I le tele o tulaga, e tupu i alii. Na maua i latou i le maʻisuka i le tele o tausaga talu ai.

O le paʻu o le paʻu i luga o nofoaga e iai faʻamaoniga iloga o faʻamautu e faʻavae ai microangiopathy. O le Dermopathy e faʻaalia i le faʻaolaina o sela o endothelial.

E oʻo lava i se fomaʻi poto e le mafai ona faʻamaonia lelei le faʻamaonia saʻo i le taimi lava lena. I le uma, o le faʻamaʻi e mafai ona tupu mai i isi mea taua lua, e pei o le maasiasi i le vevesi.

Faʻaaliga

Afai e tupu mai ni manua, e tatau ona e gauai atu i na mea:

  1. Le tele o faailoga i le tele o tulaga.
  2. Le faʻavaeina o lagona ma le faʻateleina o le tiga, ma le vevela ma le susunuina i luga o vaega o le tino lea na tupu ai le liona.
  3. O le leiloloa o faʻamaʻi 2 tausaga talu ona faʻaalia mai uluaʻi faʻasalaga.
  4. O le faʻavaeina o se paʻu fulafula ma se eseʻesega o le paolo i totonu o le eria ma ni lanu.

O le lanu pogisa e afaina ai le paʻu o vae i taimi uma lava pe a le manuia le polokalama a le tagata maʻi. E mafai foi ona latou taʻu mai le neuropathy.

Laʻau mumu (plaques) o loʻo taʻu mai ai o le tino o le tagata o loʻo tauivi ma faʻamaʻi pipisi. O nofoaga e tui ai le inisalini e tatau ona mataʻitu i taimi uma. O le umi o le pigmentation o le injection site faatasi ai ma le foci o paʻu paʻu e mafai ona afua ai le faʻamaʻi, lea e ono oʻo ai iʻuga le lelei.

Ina ia maua se faʻamautinoaga saʻo, e faia ai se biopsy mai vaega ua afaina o le paʻu. E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o le dermopathy e tupu ona o le gau o le vae. Ae a aʻafia le pito sili o se tagata maʻi i le maʻisuka ma se samala, e le o aliali faailoga o le liona.

Faʻafofo o se avanoa e faʻaitiitia ai togafitiga

O le faafitauli ogaoga i le togafitiga o le maʻi o le le lava lea o se ituaiga o gaioiga, o lona aoga o le a aloaia mo tulaga faapitoa taitasi.

Ae faafetai i nisi o faiga masani, o le toe faaleleia e mafai ona faatelevaveina e ala i le aveeseina uma o faailoga le lelei e mafua mai i le dermopathy.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaleagaina o faʻamaoniga, e fautuaina e fomaʻi le mataʻituina o lou suka toto. Fuataga e tatau ona faia muamua ma pe a maeʻa taumafa.

E tatau foi ona e faia le siakiina faifaipea o fua faatatau o fualaau oona, fuaina o le hemoglobin glycated. O nei faʻatulagaga o le a faʻaleleia ai le aafiaga o togafitiga.

Ma e na o le taimi lava e saʻo ai le faʻamautinoaina, e faatonuina e le fomaʻi fualaau mo togafitiga o vaʻa toto. Lipoic acid e faʻapipiʻiina i le vitamini B e tatau lava e tusa lava pe oʻo atu le suka i tulaga masani.

O se aafiaga taua e mafai ona maua i le taimi o togafitiga ma le fesoasoani a fomaʻi masani.

O le Dermopathy e masani ona faʻamatalaina o se faʻalavelave o le maʻisuka.

O le a le mea e ofoina mai e vailaau masani?

O isi auala e faʻaaogaina i le taimi o le togafitiga o le dermopathy naʻo le mataupu pe a talanoa le tagata maʻi ma se fomaʻi. O lenei tulaga o le a maua ai le 100% le mautinoa i le lelei. E faʻamalofia ai foi le faʻaalia o faʻafitauli ma taunuuga o se mea taua.

O se tasi o auala sili ona lelei o le aoina mai o le vort St. John, mite leaves, oak oak. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • O le fua tutusa o vaega e fefiloi ma sasaa atu i le 600 ml o vai.
  • Aumai i se maʻi vevela, sosoo ai ma le malulu ma le fufulu.
  • Faaaogaina o se solo pepe i totonu o le susu i ni mea manua.

Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, o le lagona o le sasaina o le a faʻaitiitia.

O le maʻisuka dermopathy ua faʻamanuiaina ma le fesoasoani a aloe leaves. E aveese le peʻa ma faʻaaoga le pulupulu i vaega mumū o le paʻu.

O se togafitiga lelei mo lenei mea o se teuteuga ma le birch buds. Ina ia faʻamamaina le vevela ma le faʻaleagaina, o solo e faʻamaluluina i totonu o le gauga ua saunia ma faʻaaogaina i ni mea manua.

O paʻele mai le paʻu o le manoa ma le paʻu o le oak o le a toe faʻafoʻisia atoatoa ai le tino o vae.

Mo le faʻamoemoe o le puipuia, e mafai ona togafitia vaega o maʻi ma se kulimi suamalie. Faʻaaogā lavalava e faʻaaogaina mai fausaga masani.

Afai na afaina manuʻa, e tatau ona manaʻomia ni feutagaʻiga ma se tagata suʻesuʻe.

O le maʻisuka dermopathy e taua o se faʻamaʻi masani, ma o lona togafitiga e tuusao lava i le tele o le a faʻasaʻoina ai le metabolism ma le tulaga lautele o le tagata maʻi i le maʻisuka.

Mafuaʻaga o le faʻafitauli i le maʻisuka

I le faʻaaogaina o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le maʻisuka ma le microscopic, ua faʻamaonia ai o le maʻisuka e matua suia ai le fausaga o le paʻu, "matua" I totonu, o le aofaʻi o paʻu elastin ua faʻaitiitia, fesoʻotaʻiga o meaola faʻalautele, e faʻaitiitia le faʻasolosolo o le elastin, ma o le tuufaatasiga o suiga o le collagen. I le fausaga, o le paʻu o se tagata maʻi e 40-tausaga le maʻisuka e latalata i le paʻu o se tagata e 60-tausaga e aunoa ma ni faʻafitauli i le metabolism ma hormones. O le maʻisuka sili atu e pulea, o le leaga o le paʻu foliga.

O faafitauli ogaoga o le paʻu, mago, lagona o le faʻamalosi, tosoina, paʻu o lauulu. O nei mea uma o le taunuuga o le le lelei o le paleni o le paʻu ona o le microangiopathy. Na faʻamautuina i nofoaga e maua ai le maʻisuka dermopathy, ua maitauina faailoilo uma o le angiopathy: ua faʻaumatia capillaries, o loʻo puipui le puipui o vateioles ma venules.

O mafuaaga mo nei suiga o maualuga maualuga ia suka. Na te taitaia:

  • i le faavaivaia o puipui o toto toto ona o le glycation o puipuiga i totonu ia i latou,
  • i le faaputuputuina i totonu o masini o oloa o se metabolism ua faaleagaina - sorbitol ma glycosaminoglycan. Latou te faʻateleina le faaleagaina o lapisi, faʻaleagaina aʻafiaga o namu,
  • i le tuputupu ae o le mimiti, o le ulu atu o sela ua oti i totonu o le toto o vaa.

O le mea lea, o le mafuaʻaga o suauu faʻauʻuina o le mutaʻaga atoa o le toto i le paʻu. E talitonuina o manua laiti ma le maoaʻe e faʻaleagaina ai le tino.

O le Dermopathy o se faailoga malamalama e faʻaalia ai faafitauli i vaʻa. O foliga vaaia o afuafu e manaʻomia ai se suʻesuʻega e le o faʻaaogaina o isi faʻafitauli o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi e pei o le dermopathy, retinopathy, nephropathy, arthropathy, neuropathy e atiina ae.

O a ituaiga o dermopathy e i ai

O faʻamaʻi pipisi masani o le paʻu i le maʻisuka o loʻo i lalo o le vae, vaevaega o le paʻu o le mata, acrochordones ma le vasculitis o le hemorrha. E masani ona masani le necrobiosis lipoid, pemphigus, xanthomatosis.

Paʻu o le paʻuFaʻaaligaFaailogaMafuaʻaga
DermopathyO laulaau i luga o le paʻu, na muamua vaivai vaivai, na faasolosolo ina pogisa.Leai, e seasea lava - peʻe ma vevela.Le faʻafanoga o toto toto e fafaga ai le paʻu ona o le le maua o le maʻisuka taui.
RubeosisO le mumu o le paʻu, muamua i luga o le cheekbones ma le auvae, e mafai ona ufitia ai foliga uma.Ua leai.Le tupu aʻe o capillaries o se tali atu i le faʻaleagaina o le maʻisuka
AcrochordonsFua tele i luga o le paʻu, paʻu pe i luga o le vae. E masani ona maua le beige, ae e mafai foi ona maua le enaena.Afai e i ai i nofoaga o feeseeseaiga, e mafai ona faaleagaina, afaina, ma mumū.Ulumatua paʻu matutua. I le matua o se suiga masani i le paʻu.
Hemorrhagic vasculitisPoʻa lanumumu mumu, tamai paʻu ma mea inu toto i luga o vae e lua. A maeʻa ni nai aso, ona susulu lea o le susulu ma faasolo ina mou atu.E le o taimi uma. O le sasaina, fula o vae po o lima i le vaega ua aafia e mafai ona lagona. I se mea e seasea tupu, e lagona le tiga i totonu o sooga, o le uluaʻi maʻi.Faʻamafanaina o vaʻa o le paʻu ona o lo latou faʻaleagaina ma faʻaititia le puipuiga i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. E masani ona fesootai ma le nephropathy o le maʻisuka.
Lipoid necrobiosisO le lanu mumu, e mūmū mūmū i le nofoaga ma le samasama, faʻatasi ai ma paʻu o le atrophy o le paʻu i totonu, e masani lava ona faʻalautele i luga o vae.Leai seʻia faʻaleagaina le paʻu. O le tiga e aliali pe a tupu mai le mai i vaega o necrosis.Suiga o le carbohydrate ma le lipid metabolism i totonu o le masini, le lava le tafe toto i nisi vaega.
Pemphigus (pulou)Lapoʻa lapoa ua tumu i le suavai. O le tele o taimi e masani ona i luga o pito pito i lalo.Paʻu pe a uma ona faaleagaina i le vevela.E le o faʻamautuina, o le faʻamaʻi e sili ona taatele i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le neuropathy.
XanthomatosisMafolafola po o se mea e tupu mai ai lanu lanu samasama, o loʻo i luga o laumata po o le paʻu o le paʻu.O le sasaina e mafai ona muamua aʻo lei oʻo mai le xantame.Tuʻuina o lipids i totonu o le paʻu ona o lo latou maualuga i le toto.

E faʻapefea ona togafitia le dermopathy o le maʻisuka

O auala faapitoa e mafai ona fofoina atoatoa le dermopathy e le oi ai. O le mea lea, o taumafaiga a fomaʻi e taulai i le mauaina o le glycemia masani, togafitiga o le angiopathy ma le neuropathy. Na maua i le faʻaleleia atili o le setete o vaa, o faʻaaliga o le dermopathy o loʻo faʻaitiitia, e le o toe faʻaalia foliga fou, ma o tagata matutua ua vave televave. Afai e te togafitia togafitiga i le amataga, e mafai ona e ausia le suiga o le dermopathy i totonu ole 2-3 masina.

Fualaau faʻaaoga e faʻafaigofie ai le metabolism:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • B vitamini, aemaise lava le B3 - nicotinic acid. O injections o le intramuscular poʻo talatini o loʻo faʻamatalaina (Neuromultivit, Milgamma compositum, Angiovit, Mega B complex),
  • thioctic (lipoic) gaʻo, pule faʻafefete poʻo se tapena pepa,
  • statins, e masani lava o le rosuvastatin.

Isi auala o togafitiga

O togavao ma se maualuga maualuga o tannine e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai manua: o teuteuga o le oak ma le paʻu ulu, St. John's wort grass, tea malosi. I le dermopathy o le maʻisuka, o nei sooupu e mafai ona oo atu ai i le pa'ū o le paʻu ona o le tele o lona faʻamagoina. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e faʻasaina ai foi le ava malosi. O le auala sili e faʻavaveina ai le faʻafouina o le tino ma le tuputupu ae o capillaries fou o le aloe, o se meaola faʻapitoa e ola ai.

Auala e togafitia ai le dermopathy ma aloe:

  1. Filifili se togafitiga maloloina, o le aloe e lelei tele, i lona toesea - aloe vera, tuu ai e aunoa ma le fafaga mo le vaiaso.
  2. Otioti laulaau pito i lalo, afifi i pepa ma auina atu i le pusaaisa mo le 12 aso.
  3. Fufuluina le 1 pepa, fuga i totonu o le paʻu, faʻapipiʻi i luga o se fusi poʻo se ie ma faʻaoga i le paʻu ma le dermopathy mo le 20 minute.
  4. O le masina muamua o faʻamalosi e faia i aso uma. I le amataga o faʻaleleia, latou te fesuiai i le 2 compresses i le vaiaso.

Puipuiga

Mo le faʻamautinoa e aloese mai le dermopathy, le maʻi i lona olaga atoa e tatau ona tausia lona maʻisuka i siaki: saili se fomaʻi agavaa ma tausisia ana fautuaga uma, taʻalo i taaloga, faia se suʻesuʻega faafomaʻi ile taimi. O le togafitiga o le angiopathy ma le neuropathy e tatau ona amata i le taimi lava e iloa ai muamua mea faaletonu e ala i auala faakomepiuta.

E tutusa lava le tāua o le tausiga o paʻu. Mo le faʻamamaina na o na o vai vai e iai ma le pH neutral. I faailoga muamua o le mago ma le paʻu, faʻaaogaina susu ile uro, e sili atu mo tagata maʻi suka. O lavalava e tatau ona tutusa lelei, o seevae e tatau ona mafanafana ma faamalulu i totonu.

E tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i le taimi lava e te mauaina ai le dermopathy o le maʻisuka. O le vave ona amata togafitiga, o le sili atu foi lea o lona faʻasolosolo.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O le a le dermopathy?

O loʻo matou talanoa e uiga i se suiga i le fausaga o toto laiti toto, lea e mafai ona faʻamatalaina i foliga o papules (i le taimi muamua), ma mulimuli ane i sikuea ua faʻapipiʻi. O lanu mumu po o papules o loʻo faia i luga o le paʻu o se tagata, o lona lapoa e mai le lima i le 10 mm.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le liona e masani lava ona iloa i itu uma e lua, ae o tulaga na e maua i luga o vaega o totoe o le tino (i luga o lima, ogalaau) e le masani ai. E toatele e ave i latou mo vaitau matutua e foliga mai ua matutua. O le tele o taimi, o ia solia o le paʻu e tupu i tamaʻitaʻi ua leva ona tauivi ma le faʻamaʻi.

Mafuaaga o le faamai

Dermatitis i le maʻisuka e faʻaalia i le fesoʻotaʻi ma se ala umi poʻo le le amanaia o le maʻi. O isi faʻafitauli faʻaosoosoga ua taʻua:

  • angiopathy ma neuropathy,
  • faʻamaualuga o metabolic algorithms ma le tulaga le tumau,
  • le faapipiiina o se siama mai siama poʻo le faʻaleagaina,
  • taunuuga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina.

E le gata i lea, o togafitiga e mafai ona tupu ona o le solia o tulaga tau tumama ma le faagasologa o le ofuina o laei malulu ma seevae le lelei.

Ituaiga o le maʻisuka dermopathy ma a latou faailoga

Faailoa se ituaiga o dermatitis i le maʻisuka, lea o loʻo faʻamaonia e le tele o faʻailoga falemaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, lipodystrophy e faʻaalia i le mumu ma le mimilo o le paʻu, o le tupu mai o le faʻamaʻi, ma le vaʻaia manino i le va o le masani ma le faʻafitauli. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le faasee xanthomatosis, ona tuʻuina atu lea i ai faʻamaʻi lapotopoto samasama poʻo pusa e pei o pea, e masani ona i ai le lanu mumu.

O faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma lenei faailoga, e pei o foliga o le paʻu o le maʻisuka.

Acanthokeratoderma o se ituaiga e sili atu ona maoti, e faaalia i le mafiafia ma le faapogisaina o le ufiufi, o le maualuga lea e pei o fulufulu.

O faailoga o le tulaga masani o le dermopathy o le i ai o papules ma thinning o le pito i luga o le epidermis. A o agai i luma le tulaga, o lagona tiga e mafai ona auai, ae e le tulaga ese.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Faʻailoga Faʻaipoipoga

A o leʻi amataina le auala toe faʻaleleia, o loʻo suʻeina se suʻesuʻega o le tino. E talafeagai le siakiina o nofoaga ua afaina, iloilo le tulaga, le malosi o faailoga. Faailoa faʻasolosolo metabolic, faia suʻesuʻega o toto ma urine samples i totonu o se fale suesue. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  1. afai e masalomia se tulaga maʻi, o se laasaga e tatau ai o le masani lea ma suʻesuʻeina toto toto,
  2. i tulaga sili ona faʻalavelave, faʻapipiʻi ma microscopy o meaola o meaola e faʻamautinoa, pe a maeʻa ona faʻamalamalamaina le faʻataʻitaʻiga,
  3. o faʻamaumauga ua maua mai o le faavae lea mo le toe faʻaleleia o le taamilosaga,
  4. maua le puleaina o le fua o le kulukose i totonu o le toto.

E tāua pe a maeʻa ona maeʻa ona toe maua lea suʻesuʻega - o le a iloa ai le manuia o togafitiga, le ono toe foʻi mai ma le soifua maloloina lautele.

Tofo faʻamalosi mo le maʻisuka

O le taua faasaga i le faamaʻi e faʻavae i luga o meaʻai talafeagai, o le faʻaofiina o le physiotherapy ma isi metotia lelei. E tatau ona faʻatulaga lelei - e fautuaina e sili atu i le lima i le ono taimi i le aso, i le taimi lava e tasi, i ni vaega laiti-tele. E taua le lafoaia o le faʻaaogaina o masima ma mea vevela, falai ma ulaula, faʻapena foi me meatau ma meainu malosi. Faʻalagolago i le tulaga lautele o le tino, e mafai ona fesuiaʻi le lisi, o lea e talanoaina ai ma se tagata e faia meaʻai i le taimi muamua.

O le Dermopathy e mafai ona togafitia e ala i faiga faʻavae e fuafua i le faʻamautuina o le kulukose ma le faʻaleleia o le epidermis. O le faʻatomuaga o le electrophoresis, magnetotherapy (i le itu o le vavao o le pancreas), inductothermy (o loʻo i ai maualuga maualuga) e manatu.

O le faʻamaʻiina o le okesene e talafeagai foi, e aofia ai le faʻaaogaina o le okesene o cocktails, acupuncture, o le ozone tactics ma hydrotherapy.

I lenei tulaga, o le togafitiga o se gaioiga faaletino faʻaletino, mo se faataitaiga, savali. E fautuaina e amata mai i le tolu i le fa kilomita, faʻafefea ona aumaia le mamao i le 10-13 kilomita.

O taunuʻuga iloga o le a maua pe'ā faʻaaogaina le alofilima, taʻavale, taʻavale solofanua. E sili atu ona fautuaina e asiasi i le vaitaele, faʻamalama ma taʻaloga e pei o le tenisi, volleyball.

O se aoga aoga e mafai ona mitamita ai yoga, gymnastics. Ina ia maua se faʻamaoniga 100%, e fautuaina e atiae se seti o faʻatinoga faʻatasi ma le fomaʻi aoga.

Fomaʻi togafitiga

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina o se laasaga tatau. O le tele o taimi, e le tasi le igoa e tofia, ae o nisi o loʻo faʻaaogaina i se faʻasalaga faapitoa. Faʻapitoa vailaʻau faʻatele: Caviton, Vinpocetine, Bravinton. E le masani ona avea fualaau faasaina, e taʻua o le lipoic acid.

E le mafai ona e faia e aunoa ma ni vitamini faapitoa, ma e taua tele le faʻaauau pea o le hypo- poo le hyperglycemic therapy i le atoatoa, ina ia le mafai ai ona faʻafitauli.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa, e faʻamoemoe i le faʻaleleia o le tino. O togafitiga e le tatau ona avea o se auala autu ma i soo se auala e faalavelaveina ai auala autu. O le faʻaogaina o soʻo se fua o le a tuʻuina atu mulimuli ane ua fautuaina ina ia malilie faatasi ma se tagata tomai faapitoa.

Chamomile e faʻaaoga e tusa ai ma lenei algorithm: tasi le ata. l fugalaau mamago ua sasaa atu i le 200 ml o le vai ma faatagaina ai e aumai. Ona i ai lea i le fusi faaopoopo faaopoopo se tsp. meli masani ma faaaoga se fusi. O le faʻatulagaga e tusa ma le 30 minute, e mafai ona e faia i aso uma pe tolu taimi i le vaiaso.

O se faʻamalosi faʻapitoa faʻalalōlōina o le a aoga. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • faʻafeiloaʻi le vort St. John, oisa ma mint leaves i tutusa tutusa,
  • sasaa le 600 ml o le vai vevela i laau ma tuu i luga o se ogaumu mo le kuka,
  • pe a uma ona faʻamafanafana le paluga, e faʻamamaina, susu i le fulufulu mamoe i totonu ma faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli.

O le isi fua lelei o tagata e taʻua o le paluga o lemoni ma seleni aʻa. O le kuka e faia i le auala lea: o le citrus ua nutimomoia, e pei o se laau (i le 100 g.). E faʻafefiloi ma faʻafefiloi meaʻai ma tuʻuina i totonu o le vai e leai se sili atu i le 60 minute. E faʻaaogaina le vailaʻau i luga o se manava gaogao, e fautuaina e faʻaaoga le sipuni tasi i taeao uma. l Afai o le tofo e le manaia pe o ni aʻafiaga leaga ua maitauina, e mafai ona e talanoa ma lau fomaʻi le sui o se tasi o vaega e lua o loʻo avanoa.

O le a aoga foi le faia o le taele le vevela i le ufiufi poo le solo, solo le vaega o faafitauli ma se mea teuteu faapitoa (e faavae i birch buds). E talia le faʻaaogaina o le suka o le aloe fou pe afai e iloa ai le kulus poʻo isi mea e le afaina.

Taofiaga

O auala faʻaopopo ma sili ona manaʻomia e faʻaalia ai, e faʻapitoa, o le faʻaaogaina o vailaʻau mo le tagata lava ia e aunoa ma ni manogi ma maua ai le maualuga o le Ph. E le tatau ona latou faʻamalosea le ufiufi pe faʻaosoina le ita, allergies.

  1. ia faʻaitiitia vave le paʻu i luga pito i lalo e faʻaaoga ai faʻavae faapitoa,
  2. aloese mai le ola o le tagata lava ia-o fua o fatu, vavave ma faafitauli talitutusa,
  3. mulimuli i taimi uma tulafono o le tumama,
  4. sili ona ofuina mea na faia mai fausaga faʻanatura ina ia latou le tosina pe suʻe.

Afai e oʻo lava i manua laiti ma papaʻu e aliali mai, e tatau ona vave faʻapalaina. I le taimi lava e tasi, ua fautuaina e teena le faʻaaogaina o se falemai. O le iloa o se faʻavevesi poʻo isi faʻafitauli o le paʻu o le mafuaʻaga lea mo se asiasiga muamua i se fomaʻi.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Fomaʻi

O vailaʻau faʻapitoa e leʻi mauaina ni metotia lelei mo togafitiga o lenei maʻi.

Talu ai ona o le mea na maua mai ai faʻamalositino e faʻapupulaina ai le maʻisuka lē maloloina poʻo le le pulea, na filifili ai fomai e mataʻituina le maualuga o le suka o le tagata maʻi. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le la.

E tatau i le tagata gasegase ona mataʻituina fua faatatau o fualaau faʻasolosolo, fua le suka i le toto ma muamua pe a maeʻa taumafa

A maeʻa ona tuʻuina atu se vailaau, o le a faia e le fomaʻi se siama mulimuli. Latou te fautuaina sauniuniga lapopoa, e tatau lava i se tulaga masani o le suka, toe faʻafoʻi toto toto. E aofia ai Cavinton, Bravint, ma le Vinpocetine.

O vailaʻau faʻamaʻi le lipoic acid ma le vailaʻau B.

Fualaau faʻapitoa

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-Iutaia e le na o le faatagaina, ae o loʻo faʻafeiloaia e le tele o fomaʻi. O togafitiga o togafitiga fale e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le faʻamaʻi. Tuʻu ma susunuina.

Auala e togafitia ai le maʻisuka dermopathy:

  • St. John's wort, laumei mint ma le ufi ua paʻu i le tutusa tutusa. Liligi vai, e te manaʻomia le 600 ml, aumai le kulupu i se mea e vevela, lelei ma mama. I totonu o le susu latou te susuina le ie poʻo le solo ma faʻaaoga i ni mea manua. O le faʻafefiloi o lauʻau e faʻafefe ai le suamalie o nofoaga mumū.
  • Sasaa se ipu vai inu vai 1 tbsp. taisies. Tuu le oloa e tuʻu ai mo le 2 itula. E faʻaaogaina mo meaʻai, ae leʻi faʻaaogaina, aʻafia ma faʻaopopo 1 lepp. fou le meli.
  • Ave se laʻau aloe, solo le pulupulu. Uu i le vavae, gaʻo uma vaega e aafia ma fusi le vae pito i lalo.
  • Faatasi ai ma na ituaiga oona, ua fautuaina e ave le taele mai se manoa ma le ufi. Liligi le vai vevela i totonu o le pakete, e tatau ona ufiufi uma vae i se vaifofo. Faʻaopopo le mutia, faʻatali seia maeʻa le vai i se vevela vevela ma tuʻu i lalo ou vae.

Faʻatasi ai ma le dermopathy o le maʻisuka, e faʻasaina le faia o mea inu ava malosi. O lenei mea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga, ogaoga mu ma mumu.

O le vaifofo aupito sili ua fautuaina o le aloe. O se mea sili lea e faʻaleleia ai meaola. Aloe e le gata ina faamamaina le susunuina ma le vevela, o le laau e faatelevaveina le toe faaleleia o le tino ma faaosofia ai le tuputupu aʻe o ni capillaries fou.

Tuua Lau Faamatalaga