O le a le tamatamailima e ave ai le toto mo le suka mo se glucometer?

E foliga mai na maua e tagata taʻitoʻatasi se tasi o mea na gasegase talu ai nei: i lo matou atunuu i le amataga o le 90 o le seneturi talu ai, o se tagata na maua i le maʻisuka na maua le avanoa e suʻe ai lona suka na o le 1-2 taimi i le masina, ona na o luga lava o le manava gaogao. E tusa ma soo se fua faatatau i le aso, ma e sili atu i le po na leai se fesili. Pau lava na o tuusaunoaga o tagata gasegase mamaʻi sa i ai ile potu maʻi tigaina o falemaʻi. O nei mea uma e sese - i soo se faleoloa o falemaʻi ei ai le tele o filifiliga mo mea faʻatautaia e mafai ai ona siaki le kulūkose i soo se mea ma soo se taimi o le aso. E faapefea ona filifili le sili ona talafeagai?

Soʻo se glucometer o se seti o vaega: o le "peni" o se faʻaoga e tuʻia ai le paʻu, o suʻega o loʻo i ai i le tasi pito se mea faʻapitoa e aofia ai i le auiliiliga, ma le mea mulimuli, o le glucometer lava ia, lea e fuaina. Mo se "togafiti" -o le mea e faʻaaogaina, e manaʻomia ai ni laupepa - o tao laʻitiiti e pipii ai. O nei mea uma o loʻo faʻapipiʻiina i se laititi laʻititi laʻititi.

O nisi o tagata gasegase e taumafai e teu i luga o laʻau - afai o le masini e naʻo le tasi le tagata e faia, e faia 2-3 poo le 4 punctures ma le lanu tutusa, e suia pe a oʻo mai le tiga pe a toso. O le mea moni, o le uʻamea lea e faia ai le uʻamea o le meatotino o le tausisia o le gasegase mo se taimi umi, ma o le aʻafiaga o faʻamaʻi aʻo faʻaaogaina pea e laiti, ae e le aoga ona toe faia, talu ai o le nila e leiloa le aʻafia toetoe lava a maeʻa pe a uma ona faʻaaogaina ma faʻaaoga soo se mea e sili atu ona leaga i le paʻu i le uluaʻi toso. O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le tolu ma le fa! Ae o tamatamailima e tatau ona auauna mai ia i tatou seia oo i le iuga o le olaga, o lea e sili ai le tausia oi latou. I le faʻaopoopoga, o suʻega uma e lua e mafai ona faʻaaoga e galue ai ma se faʻataʻitaʻiga faapitoa o le mita

Lancets ma le suʻega o fasipepa e faʻaaogaina muamua - i le isi laasaga e tatau ona sui.

Afai e le taugata tele ni laupepa, ona faʻatau ai lea o faʻataʻitaʻiga e le aʻafia ai lau paketi a le aiga i le auala sili. O le mea lea, pe a faʻatau mai se glucometer, muamua lava, e tatau ona e fuafuaina le manaʻomia mo suʻega faʻataʻitaʻi ma malamalama pe mafai ona e faʻaaluina tupe faʻaalu.

E tatau ona e nofouta o le tele o falemaʻi e tuʻuina atu i tagata maʻi ma le maʻisuka nisi o numera o suʻega taʻitasi i le masina e aunoa ma se totogi, faʻapea foʻi ma le suka. Faʻamatala mai po o fea masini e i ai ni suʻega i totonu o lau falemaʻi, ona e le sese lea pe afai e te faʻatau faʻataʻitaʻiga. O le a sili atu ona saʻo le filifiliga, aemaise lava talu ai o faʻataʻitaʻiga na tuʻuina atu i ai tupe na tuʻuina atu na faʻaaoga mo se taimi umi ma faʻamaonia lelei ai i latou

Afai e te filifili pea mo le lagolago tutoatasi, pe a filifilia se masini o loʻo tatalo foi e taulai atu i le tau o suʻega suʻega. E masani lava o le tau e tusa ma le 1000 rubles. i le pepa o fasi pepa e 50. Talu ai o faʻamaumauga uma lava e saʻo ma faʻatuatuaina e faʻaaoga, pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga, o le tau maualalo o faʻataʻitaʻiga e masani lava o le mea taua.

E te manaʻo pea ia i ai se masini ma nisi o galuega tauave, e tusa lava po o le a le tau o le tuʻuina atu i mea saʻo? Ona e fiafia lea ma aoga i faamatalaga nei.

Glucometers e lua ituaiga - photometric ma elekene. O a latou fua saʻo e tutusa lava, e leai ni mea lelei. I le taimi lava e tasi, o masini photometric e sili atu ona pala, pe afai latou te pa'ū, e mafai ona latou toilalo. E sili atu le malolosi o glucometers elemene eletise - "manua" e le aafia ai a latou gaioiga.

Mo tagata ei ai faʻafitauli faʻaaliga, o faʻataʻitaʻiga "talanoa" na faia.O le a le gata ina latou lipotia le taunuʻuga, ae taʻuina atu foi ia te oe le auala mo le fuaina. O lenei galuega o loʻo umia e le Clever Chek TD-4227A glucometers (Clover Check TD-4227A) ma Senso Card Plus (Sensocard Plus).

Fua o le paʻu toto

O ituaiga eseese o glucometers e faʻaaogaina e faʻavasegaina ai toto toto o ituaiga eseese, ae o le mea moni, o nei pa'ū uma e laʻititi lava ma o lenei meatotino e le tatau ona faʻamalosi pe a faʻatau. Ma le taimi ole fua: 5 sekone po o le 30 - e le afaina.

O le faʻavasegaina o le iuga e ala ile toto poʻo le plasma e le o se eseesega taua. O le mea sili lava, o le tagata maʻi ma le fomaʻi e iloa lelei pe faapefea ona faʻatatau lenei masini, ma ia amanaʻia lenei mea pe a suʻeina taunuʻuga.

Malosiaga manatua o Glucometer

E toetoe lava o tagata glucometers uma e taulotoina se numera o fuataga, ae o le tele o le puipui e eseese mo tagata uma. Accu Chek Performa Nano (Accu Chek Performa Nano) ma One Touch Ultra Easy (Van Touch Ultra Uzi) e sili ona manatua. O le tele o le manatua e taua mo i latou o loʻo galulue i faʻasalalauga faaeletonika ma polokalame faʻapitoa e auiliilia. Mo tagata masani, o lenei uiga e le o le mea e sili ona taua.

E faʻavae i luga o faʻamaumauga e teuina i luga o se fuainumera tele o fuataga, e mafai e le masini ona fuafua le aofaʻi o le kulukose mo se taimi: o le tele o fuataga e faʻaaogaina, o le latalata atu o le tau o le hemoglobin glycated.

O nisi o mita o le kulukose toto e mafai ona vaeluaina vaega uma i ni vaega se lua - anapogi ma le maeʻa ai o le suʻe toto. O lea faʻatusatusaga o le a faia e One Touch Select ma Akku Chek Activ.

O le mita ole konekarate o le Contour o le a otometi lava ona siakiina fasi pepa o suʻega. I isi faʻataʻitaʻiga, o lenei mea e tatau ona faia i le lima poʻo le fesoasoani o tupe meataalo faapitoa, e ui lava e moni e le faigata le faʻapipiʻiina o le pu i totonu o le lua na fuafuaina.

O faatonuga o loʻo tuʻuina atu i masini taʻitasi e faʻamatala auʻiliʻilia pe faapefea ona faia lenei mea. Ma e iloa pea - o loʻo iai se filifiliga faapena. O se agasala e le faʻaaogaina.

Faʻapipiʻi mea

O le a le aoga tele mo i latou e le fuaina le kulukose i aso uma ma, o le mea lea, e faʻaaogaina ai ni nai suʻega, o le afifiina lea mo tagata. Afai o fasipepa o loʻo i totonu o se ipu masani, e mafai ona faʻaaoga mo na o le 3 masina talu ona tatala, ona leai ai lea o le saʻo o le fua.

I le ala, ina neʻi tupu lenei mea muamua, aua le faʻasaʻo le pipili. Na latou ave se laasaga - ona tapunia lea: i luga o le ea, o le tagata na te faʻaaogaina le fasipepa e suia ai ona meatotino. O faʻamaufaʻailogaina i se isi atigilisi e mafai ona faʻaaogaina i le aso uma na faʻamaonia i luga o le afifi.

E le gata o le kulukose e mafai ona fuaina

O le isi mea taua o glucometers o mea ia e mafai ona fuaina e faʻaaoga ai se tasi poʻo se isi faʻataʻitaʻiga. O le toʻatele oi latou e naʻo le kulukose toto, ae o loʻo i ai foi le "lautele" le fua faatasi ma lenei cholesterol, triglycerides, tino ketone ma lactate.

E na o le glucose mita Optium Xceed (Optium Exid) e mafai ona fuafua kulūkose ma ketones. O lona lelei foi, o le faʻapipiʻiina lea o siaki o suʻega, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina umi nai lo le mea o iai i totonu o se paʻu masani. Ma o nei mea uma i se tau taugofie, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i Accu-Trend Plus (Accu-Trend Plus). Ioe, o lenei glucometer o le a faʻaalia ai le kulukose toto, cholesterol, triglycerides ma lactate (e le mafai ona feagai ma tino o ketone), ae o lona tau e pe tusa ma le 4 taimi sili atu nai lo isi masini o lenei vasega.

Ioe, ma o suʻega faʻasolosolo o loʻo malepe faamaumauga mo le tau, ae o faailoga taʻitasi e manaʻomia lana lava taʻavale

E faʻapefea ona suʻeina le suka o le toto

O le mea lea, o le nofoaga o le puncture e filifilia - mo se faʻataʻitaʻiga, o le lima taumatau o le lima tauagavale. E tatau ona pipii i pito pito i luga o le tamatamailima, ona o iinei o loo i ai le tele o capillaries ma e sili ona faigofie le maua o le toto talafeagai o le toto. O le loloto o le poloka e filifilia taitoatasi - e faalagolago i le mafiafia o le paʻu. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai se faʻatonutonu loloto i luga o le '' auʻau ', e ala i le liliu lea e mafai ona e filifilia le filifiliga e fetaui i lenei mataupu faapitoa. Mo tamaiti laiti, e mafai ona e tuʻu le fuainumera "1", talavou - "2", o tagata matutua o loʻo i ai le paʻu mafiafia ma vevela o le a manaʻomia le itiiti ifo i le "4".

Nofoaga e mafai ona e ave ai le toto mo se glucometer

Aʻo le faʻamaʻi, e tatau ona mulumulu lelei lima i le fasimoli, e lelei ai le vai mafanafana: o le a mafanafana, o le a tafe toto i tamatamailima.

Ona fufulu lea o ou lima i se solo mama. E leai se manaʻoga e togafitia le paʻu i le ava - o le uʻamea lea e faia ai le uila e faʻaleagaina ai meatotino, ma tuʻuina le ava i totonu o le toto e mafai ona faʻasese le iuga. O le ava e naʻo le taimi e leai se auala e fufuluina ai ou lima. E fautuaina le faia o lenei mea e seasea lava ona mafai, talu ai ona o le malosi o le ava malosi o le paʻu e faasolosolo malie ma vevela, ma o punctures i le taimi e tasi e sili atu ona tiga. Fufulu o ou lima i se solo, e tatau ona faʻafefeteina lelei, faʻaititia le palasi ma faʻaloloa le tamatamailima, o le ae ave ai le toto.

O le isi, e tatau ona e mulimuli i faatonuga na oʻo mai ma ata taʻitasi o le mita. O nisi masini e faʻaaogaina e ala i le sasaina o se faamau faapitoa, o isi e liliu i latou lava i le taimi lava e faʻapipiʻiina ai se fasi siaki i totonu o se pu faapitoa. Mo ni nai sekone, o le a saunia le masini mo le taotoga, ona faʻamaonia lea e mafai ona gaoioi: mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata o le pa'ū o le toto o le a faʻaalia i luga o le lau. Ma e tatau ona e tuʻia lou tamatamailima: aumai ma togi le pusi i le nofoaga ua filifilia i luga o le tamatamailima (o le pungu galo o le a faateleina ai le tiga i le taimi o le paʻu o le paʻu), patipati se faamau faapitoa (e masani lava i le itu o le tagata faʻataʻitaʻi), ma toeitiiti lava a maeʻa le galuega. E tumau pea le na o le lolomiina o se tamatamailima i tafatafa o le pupuʻu, faʻatali mo se pa'ū o le toto, faʻapipiʻi vave se fasi siaki ma faatalitali mo se faailo fou e moli i luga o le mata o le mita - o lona uiga ua amata le faʻatalanoaga. A maeʻa ni nai sekone, o numera o le a faʻaalia i le nofoaga lava e tasi - o le maualuga lea o le kulukose. "Talimalo" o le a lipoti mai e le au faila i le taunuʻuga i tagata lautele.

E tatau ona aumaia le laasaga i le pa'ū o le toto i le maualuga o le 90 ° e tusa ma le pito o le tamatamailima, o lona uiga, aua le tuu i luga, ae paʻi i le tamatamailima - i taimi uma i le vaega o le paʻu o le toto. Ona 'ave' lea e le 'au "mea uma e tatau ai mo le auiliiliga. A le o lea, o le toto tele e mafai ona taofia le faʻagasologa ma o le a faʻaleagaina le fasi siaki.

O le manaoga muamua e solo ai le mata muamua o le toto ma ave mo le auʻiliʻili na o le lua ua le aoga nei. E toetoe lava o glucometers uma e galulue ma le mataua muamua o le toto.

I le mauaina o le iuga, e tatau ona tuʻuina le masini i lona tulaga muamua. Muamua, solo lou tamatamailima - o le taimi nei o le solo o le ava, lea na ou manaʻo moni e fufulu muamua aʻo leʻi oʻo i le afaina, e mafai ona oʻo mai, e ui lava e mafai ona faia i se naiva laititi. E masani lava, o le toto toto e taofi toetoe o le taimi lava lena, ma e le tatau ona e uuina se solo solo pe tapuni mo se taimi umi. Aveese le laasaga o le suʻega faʻaaoga mai le mita ma le uila mai le fofo. O ia mea uma, ma le isi e mafai ona lafoina i totonu o le lapisi otaota (e le manaʻomia ona tuʻu muamua i totonu o se vaifofo vailaʻau, e pei ona faia i falemaʻi). O le tapuni o le paipa i fasi pepa faʻataʻitaʻi e tatau ona tapunia mo se taimi umi (Ou te faamanatu atu ia te oe: o paʻu e le fiafia i le ea!), Ina ia mafai ona tuʻuina atu auiliiliga uma o le masini i se tulaga faapitoa. Ua maea le faagasologa seia oʻo i le isi taimi. I le taimi nei e tatau ona tatou iloiloina le iuga.

Faamatalaina o auiliiliga o auiliiliga

O mita taʻitasi ei ai lana lava faʻasologa, ma, e tusa ai, e mafai ona ese tulaga faatonuina. O lenei mea o le a mautinoa lava i totonu o faatonuga mo le masini. O le tele o taimi, o le tapulaa maualuga o le masani i luga o se manava gaogao e 5.6 mmol / L, vave pe a uma se taumafataga - e le sili atu i le 10 mmol / L, ma le 2 itula pe a maeʻa le taumafataga - 7.8 mmol / L. Faatusatusa taunuuga i tulafono masani ma iloilo i latou.

Ina ia suʻesuʻeina lelei ia faailoilo, e tatau ona faʻamau i luga o pepa poʻo le komepiuta - e pei ona e manaʻo i ai. O le tuua na o luga o le mata o le mita e le saʻo atoatoa, e tusa lava pe i ai se manatua tele: e leai se manino. I se tusi masani masani, e mafai ona e faʻamaonia le koluma "faʻamatalaga" (e le mafai ona faia lenei mea i le mita, ma e mafai ona faʻamaonia le masini ona o se paʻu poʻo se isi "faalavelave", ma o le a leiloa faamatalaga uma).E le gata i lea, o le faatumuina o le tusi, o le ae amataina ma le le iloa le mea o loo e tusia, ma o se tasi lea o mafuaaga e tosina atu ai oe ia te oe, pele, e masani ona tatou le maua.

Pepa o le suka

O le a le mea e tatau ona fai? O nisi tagata gasegase e ave e pei o le a tuu e le Atua io latou loto: mea na latou manatu ua talafeagai, latou te tusia i lalo. O le mea moni, e saʻo lenei mea - Muamua, o le tusi o talaaga e tatau ona aofia ai faʻamatalaga e taua e le tagata maʻi mo ia lava. E manaʻomia le faaopoopo atu o mea nei i ai.

  1. Ioe, o le aso o le fua. O fea e aunoa ma ia? A leai, pe a mavae le 3 aso amata ona e fenumiai - o le Aso Lulu po o le Aso Tofi?
  2. O a vailaau na e ave i lena aso ma le taimi, aemaise lava le hypoglycemic.
  3. Taimi o fua e faʻaalia ai e le gata o itula ae o minute foi. Sekone e le taua.
  4. Fua fua. O le mea pito sili lea ona taua, lea o mea uma, i le mea moni, o loʻo fuafuaina.
  5. E tasi le isi faʻamatalaga - le koluma "faʻamatalaga".

Tusi i lalo mea uma e le masani ai na tupu i lena aso: e tele mea faʻaletino nai lo taimi uma (e te "toe faʻafouina" le fale mautotogi, totoina le tolu selau sikuea mita o pateta, auai i le faasee i tauvaga, ma isi), maitau le faʻalavelave - e le o aso uma, sili atu le ogaoga ("maʻa" o le atuatuvale, e filifili tagata uma mo ia lava). Masalo, o le setete o le soifua maloloina ua atuatuvale ona o se gasegase o le gasegase po o se isu vaivai? Ia maitau foi lenei mea i le tusi. Ma le mea moni, aua nei galo e uiga i le auai i le taumafataga.

O nei mea tutupu uma e ono le iloa e le tino, ma e tatau ona matauina lenei mea. "Faamatalaga" o se koluma taua tele, a leai, o le a faigata mo le fomaʻi ona iloilo mea o loʻo tupu i le maʻi ma filifili pe manaʻomia ona suia le togafitiga pe leai.

E uiga i suʻesuʻega faʻamatalaga

O nisi taimi e tupu ai o faailoga o le glucometer e ese mai le taunuuga e maua i le taimi e tasi e se isi auala suʻesuʻe poʻo le fesoasoani a se isi glucometer. Aisea ua faapena ai

Ina ia mafai ona iloilo taunuʻuga na maua i le faʻaaogaina o glucometers e lua poʻo i totonu o se potu suesue, e tatau ona e siaki ma le totoa pe faapefea ona faʻatinoina suʻesuʻega.

Telefoni toto toto

Mai le manua lava e tasi i luga o le pito i luga o le tamatamailima lona fa, o le isi mataua e aoina mai i le episrocyte mixer (mixer), o se pipette capillary ua maeʻa ona faʻalauteleina (reservoir) i foliga o se moli ma se moli mūmū mūmū o loʻo i totonu. O le toto e suʻe saʻo i le faailoga o le 0.5, ma afai o le maʻi o loʻo i ai le mimiti - i le faailoga o le 1. Ma, faʻaeteete ina ia le toto, 0 le 0.85-1% sodium solution o loʻo faʻamaluluina i totonu o le fale e maka ai le 101. Afai e ave le toto e faailoga 0 5 ma le suavai faʻamamaina toto, aumai le voluma i le faailoga 101, ona totoina lea o le toto i le 200, pe afai o le toto e toso i le faailoga 1, o le a faʻanofoina le 100. O le capillary e vaeluaina i le va o tamatamailima e lua i se tulaga tuʻu ma luluina mo le 2- 3 minute, ona faʻafeiloaʻiina ai lea o se mataʻu o le toto faʻamamafa i totonu o le potu faitau. O le 2-3 otaota muamua o le vai e le fetaui mo le faitau, e faʻafefe.

O le a le tamatamailima e ave ai le toto mo le suka mo se glucometer?

Ina ia tausia se tulaga masani, o le maʻisuka e manaʻomia ona ave se mita o le kulukose toto i aso uma. Ina ia mafai ona leai se tigaina o le taualumaga, e taua le iloa o le a le tamatamailima e tatau ona sasaina i le taimi o le sampling toto mo le auʻiliʻiliga ma pe o a isi nofoaga e iai mo le fuaina o le kulukose.

O le tele o taimi, o le toto mo suʻesuʻega e maua mai le tamatamailima, talu ai e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa i luga o le vaega o le suʻega mai lenei vaega. Ina ia faateleina le toto ma maua le aofaiga tonu o le toto e aunoa ma ni faafitauli, naʻo lou uuina o ou lima i lalo o le vai mafanafana ma faʻamalo maso ou lima.

O masini faʻaonaponei faʻaonapo nei e mafai ai e oe ona filifili le maualuga o le pipisi, e fuafua i le mafiafia o le paʻu. O le loloto foi e faalagolago i le tele o le tui o le tagata maʻi i le ulu o le peni.Pe a suʻesuʻeina le toto i tamaiti, e masani lava ona filifilia se laʻititi laʻititi ina ia aua le faʻaalia le tiga i le tamaititi ma maua ai faʻamaumauga mautinoa.

Toto toto mo le toto paʻepaʻe toto

O se mataua o le toto e maua mai i le popo lava e tasi o le paʻu e pei o suʻesuʻega talu ai, i totonu o se fale faʻapitoa e faʻapitoa mo lenei faʻamoemoe, i le i ai o le paʻepaʻe i le moli ma se faailoga ma luga aʻe o le ampoule. Mo le faʻaititia o leulocytes, o loʻo faʻaaogaina ai le 3% o le vailaʻau oona, lea e faʻasaʻo ai totoga mumu mumu. Ina ia mafai ona sili atu ona iloa le leukocytes, o le 2-3 otaota o le solution 1% o le violinese tagata o loʻo faaopoopoina i le acetic acid, lea e aofia ai le leologic o leukocytes. O le toto ua tosina atu i totonu o le falesa i le faailoga o le 0.5, ona tosoina ai lea o le solution acetic acid solution i le faailoga o le 11, o lona uiga. toto le toto e 20 taimi. Faatasi ai ma le tele o leukocytes, ua tosina atu le toto i totonu o le toto toto mumu i le faailoga o le 0.5 (dilution 200 taimi) ma luluina i le auala e tasi e pei o le toto mumu toto. O le 2-3 otaota muamua e le fetaui mo le faitau, e faʻafefe. Fig. 11. O le paluga mo sela paepae paʻepaʻe.

Sauniuniga o le toto toto

O loʻo faʻapipiʻi i luga o palama mama e leai se gaʻo, ma o le faʻamaumauga o loʻo teuina i totonu o se fagu i le ava malosi. Fufulu le ipu ma se ie mama i le mago, ae aua le paʻi atu i luga o ou atigilima. I le mulimulitaia o lapataiga lava e tasi, o le pito o le tioata e faʻaaogaina i se mataua o le toto i luga o le tamatamaʻilima, ia mautinoa o le a le paʻi le pito i lalo o le tioata i le paʻu o le tamailima. A maeʻa lena, ona ave lea o le tioata ma le limamatua ma le limatusi o le lima tauagavale ina ia pa'ū se mataua o le toto i le tamatamailima. Ona sosoo lea, o le ufiufi o le tioata tioata ma se lauitiiti lauitiiti e tuu i luga o se tioata tioata i le maualuga o le 45 ° i le agavale o le matāua ma aumai ma le faaeteete i le pa'ū. A faʻalautele le mataʻu o le toto i le pito o le ufiufi, e vave ona sosoʻo atu agai i le limamatua. O se fulufulu lelei e tatau ona enaena, e oʻo lava i luga o se lauulu. E fautuaina e faia ni taʻaʻalo se lua. O se paʻu na faʻamago i le ea o loʻo faʻafefiloi i totonu o le taele ma le methyl alcohol mo le 3 minute, ona aveʻese lea ma le tweezers i luga o le lau lelea ma tuu saʻo ile pepa faamama. E mafai ona suia le faʻamaʻi i le methyl alcohol e ala i le faʻapipiʻi i le faʻafefiloi o vaega tutusa o le methanol ma le ether (45-60 minute). O le faʻamautuina o le vai i totonu o le fagu e faʻavavau.

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Amur Region

State Independent Institution o le Amur Region, o se faalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga faʻapitoa

Amur College of Medicine

atinaʻe faʻatinoina o se lesona aoga

MDK 02.01. Leory ma le faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻasaienisi

agavaa Fomaʻi poto faapitoa

Autu: Aumai le toto mai se tamatamailima e faia ai se suʻega o suʻesuʻega o falemaʻi.

O le faʻaleleia o le faʻatinoina o se lesona aoga mo tamaiti aʻoga ua atiaeina e tusa ai ma le polokalame o galuega a le module PM.02 Suesuega o suʻesuʻega o le potu suʻesuʻe aʻoaʻoga faʻapitoa MDK 02.01. Leory ma le faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻasaienisi ma le GEF 02/31/03 Faʻamaumauga o le fale suʻesuʻe e ala i galuega "Medical Technologist. "

Faatulagaga-o le fausiaina: GAU JSC VET Amur Medical College.

Strinadko Tatyana Valerievna, sui o aʻoaʻoga faʻasaienisi, failauga o le Faalapotopotoga Faʻapitoa a le Atunuʻu Faʻapitoa a le Kamupani Vaʻaiga a le Amur Medical Academy, o laʻu vasega agavaa

O le faʻaleleia o le faʻatinoina o se faasologa o faʻatinoga faʻatino mo se faiaoga na iloiloina i se fonotaga a le Komiti Tutotonu mo Disciplines Faapitoa, ma sa fautuaina mo le faʻaaogaina e tamaiti o le kolisi faafomaʻi.

Lisi o tusi faʻaaoga.

Autu:Totoina toto toto mo suʻesuʻega o falemaʻi.

Faamoemoega: Aoao e ave le toto mai se tamailima.

E tatau i tamaiti aoga ona iloa:

E faʻapefea ona saunia suʻi toto mo le suʻe toto mai se tamatamailima.

Tulafono mo le saunia o le tagata maʻi mo le ave toto mai se tamailima.

Le faʻataʻitaʻiga mo le suʻe toto mo suʻesuʻega.

O a ni mea sese e tupu pe a ave le toto mai se tamaʻi lima.

E ao i tamaiti ona:

Le saunia o meafaigaluega ma fua o le toto mo le ave o le toto mai se tamaʻi lima.

Saunia se tekinisia fale.

Ave toto mai se tamatamailima mo suʻega eseese.

penefiti (aoina o mea tau toto),

tusi lolomi (faʻaleleia auala o se aʻoaʻoga aoga mo se faiaoga, faʻaleleia auala o se lesona aoga mo tamaiti),

mea suʻesuʻe (faʻaaliga).

Meafaigaluega mo aʻoaʻoga faʻapitoa:

3. Meafaigaluega faʻapitoa:

Hemoglobin reagent kit

5% o le sodium citrate

3% acetic acid

Nofoaga o le lesona:

Metotia o suʻesuʻega falesuesue suʻesuʻe / ed. tala. V.S. Kamyshnikov. - 4-ed. - M .: MEDpress-inform, 2011 .-- 752 p .: Maʻi.

Metotia o suʻesuʻega falesuesue. Faʻamatalaga tusi. I le 3 volumes. Ed. V.V. Menshikov. - M., Laboratory. 2008 .-- 448 itu.

G.E. Roytberg, A.V. Strutinsky Laboratory and instrument instrument diagnosis o faamai o totoga o totonu. Lisi lapataiga faafomaʻi.

Numera 1. Faitau ma otootoga:

Tulafono mo le ave toto.

E fautuaina le suʻesuʻega i le taeao i luga o se manava gaogao pe 1 le itula pe a maeʻa le taeao. O le toto mo se faʻataʻitaʻiga auʻiliʻili o falemaʻi e maua mai se maʻi mai masani mai le pulupulu o le tamatamailima lona fa, vein poʻo le talipupuni, ma i pepe fou mai le mulivae. E le fautuaina e ave le toto pe a maeʻa le tino ma le mafaufau, o le faʻaaogaina o vailaau, aemaise lava i le vevesi poʻo le intramuscular administration, faʻaalia i x-ray ma pe a uma togafitiga o le physiotherapeutic. I mataupu faʻafuaseʻi, e le amanaia nei tulafono. O le faasologa lenei o le toto sampling mo suesuega e sili ona lelei:

toto mo le fuafuaina o le ESR,

toto e fuafua ai le maualuga o le hemoglobin,

toto mumu toto toto

toto e faitau le numera aofaʻi o leukocytes,

toto mo le sauniuniga o se fomaʻi ma le suʻesuʻeina o se toto paʻepaʻe.

Totogi numera 2.Ia saunia mea e manaʻomia e ave ai le toto mai lou tamatamailima:

O se fofo o le sodium chloride (sauni e faʻaaoga),

Acetic acid 3% (pe tusa ma le 3 g. O le acetic acid, faaopoopo vai inu i le 100 ml),

Sodium citrate 5% (faia se faataitaiga o le 5 g. O le acid citric, faaopoopo vai inu i le 100 ml),

O se seti o fua o le fogents mo le fuafuaina o le hemoglobin e le methochemichromic (Hemoglobin - Novo, Vector Best). O mea o loʻo i totonu o le vial reagent (100-fold concentrate of sodium dodecyl sulphate solution) e faʻatuputeleina le tuʻuina atu i le 1000ml volumetric puʻu, o le voluma o le vaifofo ua aumai i le faʻailoga i vai faʻafefe, fefiloi, aloese mai le faʻafefeteina.

Numera 3. Faatulaga se fale faigaluega mo le suʻe toto mai se tamatamailima:

I fale faigaluega, pe a ave le toto, e tolu vaega:

I totonu o se vaega mama e iai:

Mea faʻapipiʻi, vali mūmū sesega, tweezers

Seteile Slides

Sileile capillaries o Panchenkov

Sterile 5% o le citate citrate (citrate) solution

O le totoa o totigilima

I le palapala eleelea e:

Lafoaʻi fofo mo togafitiga i luga ole eleele (6% fofo o le hydrogen peroxyide, 0.6% vaifofo o le calpoum hypochloride, ma isi)

Malosiaga i swabs cotton mo totigilima

Mea e teu ai meaai - pusa mo otaota: faʻalelei fulufulu mamoe, fulufulu mafiafia, capillaries

Pusa fagu

Tripod ma tui toto mo ESR, toto mumu mumu, hemoglobin, sela paepae

Pusa faʻapipiʻi o le toto - Petri ipu faʻataʻapaʻeina mo le faia o se toto toto

Malosiaga mo suauu toto.

Numera 4. Saunia se faʻailoga mo le fesoasoani i fale suesue:

fig. 1. laiga mo le fesoasoani i fale suesue.

O meafaigaluega mo fale suʻesuʻe e faʻaaogaina e faafaigofie ai le toto sampling.

O le pusa e aofia ai:

Pasefika faʻapipiʻi mo sola 40, 1 pc.

Faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi 14x120 mm, 10 pi.

Pepa tioata 1 pc.

Sali capillary 1 pc.

Malosiaga mo otaota 2 pcs.

Scarifier 10 pcs.

Faʻailo tioata ma se pu 1 pc.

Glass for stretching strokes 1 pc.

Glass slide 10 pcs.

Pupuni - mita mita mita "0", 1 pc.

popo mūmū

pipettes ua le afaina i se malosiaga e 0.02

Numera 5. Liligi fufulu i totonu o fatu:

I le fuaina o sela mumu toto, ia faʻatumu le ipu i le 4.0 ml o le solution o le sodium chloride isotoni.

Ina ia faitauina le numera o leukocytes, faʻatumu le tube i le 0.4 ml o le 3-5% o le vaifofo o le vailaʻau oona,

Ina ia fuafuaina le tele o le hemoglobin, ia faʻatumu le ipu i le 5.0 ml o le taulaʻi galue.

Fig. 2. Fuafuaina o le toto totogia mo le fuafuaina o le hemoglobin (a), faitauina o le numera o lela mumu toto (b) ma le aofaiga atoa o leukocytes (c)

Numera 6. Pipiʻi lou limatusi ma tusi le toto:

Aua neʻi ave le toto mai vaega mumū pe faaleagaina. Afai o le nofoaga o le faʻasalaga ua faʻamaonia e malulu pe cyanotic, e muamua i le masaging. I le taimi e toso ai le toto mai le tamatamailima, e tatau i le tagata maʻi ona nofo pe taoto i lalo. O le paʻu o le pulupulu o le fao phalanx o le tamatamailima lona fa o le lima tauagavale ua soloina i le polo o le totoa ua fausiaina i le ava malosi ma ua tu i se tagata e leai se mea e lavelavea. O le tui e tatau ona faia i se saoasaoa vave seia oʻo ina taofi, aʻo faʻapipiʻi i tamatamailima o le lima tauagavale le phalanx o le tamatamailima lona fa o le maʻi ma pipiʻi le paʻu. O le mataua muamua o le toto ua soloina i le polo mama. Mai i laʻau toto nei, faʻatasi ai ma le faʻavaivaia o le toto, e vave lava ona aoina le toto manaʻomia.

Ave totomo le fuafuaina o le ESR:

O le capillary Panchenkov, na muaʻi faatumuina i le 5% sodium citrate solution i le "75" faailoga, ua mulumulu i lenei fuamini, ma sasaina i le pito i lalo o le Vidal tube. Ona suʻe lea o le toto i totonu o le faailoga "0" (100 mm) ma le paʻu tutusa lava. O le capillary e tumu i le toto, e pei ona maua mai i luga o le toto totoga fou. A maeʻa lenei mea, e solo le pulupulu o le tamatamailima i se polo mago, ma o le toto mai le capillary e agi i totonu o se masini suʻe ma citrate ma luluina lelei. E tatau ona manatua o le fua faatatau o le sodium citrate ma le toto i totonu o le tui o le suʻega e tatau ona saʻo 1: 4. Ona toe tosoina lea o le paluga o le sodium citrate ma le toto i totonu o le capillary Panchenkov i le faailoga "0" ma tuu i se tulaga faapitoa faapitoa, e tu i le va o ni pusa paʻu lua.

Fig. 4. faʻapipiʻi o capillaries i le masini Panchenkov.

Ave le toto e iloa ai le loto hemoglobin.

Ave se pipeta malogo mago i se malosiaga o le 0.02 ml ma tusi ai le toto i totonu i lenei faailoga. Ona sasaa lea o le toto i totonu o se paipa ma se vaifofo suiga ma o le pipeni ua fufulu i le tele o taimi i lenei fofo. O le nofoaga o loʻo tuiina ua toe soloia i se ogaumu susu.

Ave toto e faitau fualaʻau mumu.

O le toto mai le tamatamailima e tosoina i totonu o se pipeti i le 0.02ml ma faʻapipiʻi i totonu o se suʻega faʻataʻitaʻi ma le 4.0 ml o le solution o le sodium isotonic, e fufuluina le pipeti i nisi taimi i lenei fofo. O le mea lea, e maua ai le toto toto 200 taimi.

Ave toto mo le faitauinaaofaiga atoa o le toto toto toto:

Ma le isi, o le toto ua tosina atu i totonu o se pipeni i le 0.02ml ma ua puʻeina i totonu o se Vidal tube ua faatumulia i le 0.4 ml o se vaifofo o le vailaau oona o loo moli ai le toto mumu. O le mea lea, e maua ai le toto faʻasalalau e 20 taimi.

Fai ni toto mo se suʻega o le toto paʻepaʻe:

O se mataua o le toto e faʻaaogaina i se kata tioata tioata. O le tioata tioata e seti i le maualuga o le 45 ° i le mataupu. O le toto e fesootai ma le tioata tioata e salalau i lona pito. A maeʻa, i se saoasaoa vave, o le tioata tioata o loʻo agai i luma, o loʻo taamilo i luga o le tioata tioata. I lenei tulaga, o le toto o loʻo faʻafefiloi ma se fasi ie lanu malie i luga o se tioata tioata. O le smear e tatau ona aofia ai le 2/3 o le pito i luga o le tioata tioata, ia i ai ni tuaoi manino ma faaiu i se "pulumu" ("panicle"). O le mafiafia o le paʻu e faalagolago i luga o le va i le va o tioata: o le faʻasolosolo o le pito, o le mimiti lea o le taʻavale. O se fulufulu sauniuni lelei e i ai se lanu samasama ma tutusa le mafiafia i luga o le fogaeleele atoa.

Aua e te mamafa malosi i luga o le ipu malamalama, ona o lenei mea e ono mafua ai le faaleagaina o le toto.E foliga mai e lanu samasama, lanu ma manino i le lumen. I lenei tulaga, o elemene faatulagaina o le toto o loʻo i ai i totonu o le tasi papa.

fig. 4. faʻafefeteina le toto sauniuniga sauniuniga.

Numera 6. Tali fesili nei e pulea ai lou aoaoina:

O a meafaigaluega e manaʻomia e ave ai le toto mai se tamaʻi lima?

O le a le mea e fesoasoani i le fale suesue?

O le a le mea o aofia ai i le faʻatautaiga o le fesoasoani ile fale suesue?

O a tulafono mo le saunia o se tagata maʻi mo le aveina o le toto mai se tamailima?

Lisi le faasologa o le sampling samples mo le suʻesuʻega.

E faʻapefea ona faia se puʻupuʻu tamatamailima?

E faʻapefea ona ave toto e fuafua ai le ESR?

E faʻapefea ona faʻaalu le toto e faitau totola mumu?

E faʻapefea ona ave le toto mo le faitauina o sela papaʻe?

E faʻapefea ona ave le toto e fuafua ai le hemoglobin?

E faʻapefea ona faʻafefeteina le toto?

O a faailoga o se smear lelei saunia.

Aoao ia tusi tautala.

Metotia o suʻesuʻega falesuesue suʻesuʻe / ed. tala. V.S. Kamyshnikov. - 4-ed. - M .: MEDpress-inform, 2011 .-- 752 p .: Maʻi.

Fesili mo sauniuniga:

O mea sese e mafai ona tutupu i le toto sampling.

Faʻalapotopotoga o le fale suʻesuʻe faufautua, sauniuniga o ipu, masini, mea faʻaleleia. Fesoasoani Lagolago

Tulafono mo le saunia o le tagata maʻi mo le suʻesuʻega.

Le faasologa o le toto sampling mo suʻesuʻega eseese.

Faailoga o se paʻu ua saunia lelei.

Poloaiga ma faatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo o Belarus e uiga i le puipuia o le siama o le hepatitis ma le AIDS i nofoaga tau soifua maloloina i tagata fomaʻi e aafia i le totoina ma le suʻeina o le toto.

Faʻaaogaina o le toto capillary, faʻapalaina ma le faʻamaʻapeʻapeina o mea e faaaoga i fale suesue, meafaifaʻaili, mea puipui.

totomai . masini Tame auala (ma se limatusi se solo.

Talosaga masani o suʻega mo le faʻamaoniga o le setete mulimuli o tagata faauu mai tulaga maualuga o aʻoaʻoga faʻale-soifua maloloina i le tulaga faʻapitoa

. metotia faʻamaʻi ma togafitiga e) faʻatusatusaina o tau taunuʻuga mautinoa auala . auiliiligatoto (falemaʻi ma le meaola oona) (togi - 0) 5 tulaga o le hemodynamic (score - 0) 36 Aua lea mai . 2 tusi lesona paranesi. auala mo 1-1,5 tamatamailima (togi moaveina .

O le suʻesuʻega o le tamaititi ua vaevaeina i ni vaega

. tusi lesona . metotia Faʻailoga uma metotia aʻoga e vaevaeina i vaega ma faʻaopoopoga. I le autu falemaʻimetotia . metotia suʻesuʻega: lautele auiliiligatoto . taunuʻuga . mo fafaga mai ipu e manaʻomia e ave . totomaitamatamailimamo .

Tusi lesona o aʻoaʻoga, algorithms ma kits mo le faʻaogaina o manipulations, faʻataʻitaʻiga

. metotia ma auala taunuʻuga galuega faapolofesa, iloilo ia mea taunuʻuga . lua ma tamatamailima e) paʻu aveina i. falemaʻi toe faʻaleleia ma 2 aʻafiaga leaga iloiloga . maitoto i totonu o le manava. E le gata i lea, o le sorbents sa faʻaaogaina mo . Tame .

Ina ia tausia se tulaga masani, o le maʻisuka e manaʻomia ona ave se mita o le kulukose toto i aso uma. Ina ia mafai ona leai se tigaina o le taualumaga, e taua le iloa o le a le tamatamailima e tatau ona sasaina i le taimi o le sampling toto mo le auʻiliʻiliga ma pe o a isi nofoaga e iai mo le fuaina o le kulukose.

O le tele o taimi, o le toto mo suʻesuʻega e maua mai le tamatamailima, talu ai e sili ona talafeagai le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa i luga o le vaega o le suʻega mai lenei vaega. Ina ia faateleina le toto ma maua le aofaiga tonu o le toto e aunoa ma ni faafitauli, naʻo lou uuina o ou lima i lalo o le vai mafanafana ma faʻamalo maso ou lima.

O masini faʻaonaponei faʻaonapo nei e mafai ai e oe ona filifili le maualuga o le pipisi, e fuafua i le mafiafia o le paʻu. O le loloto foi e faalagolago i le tele o le tui o le tagata maʻi i le ulu o le peni. Pe a suʻesuʻeina le toto i tamaiti, e masani lava ona filifilia se laʻititi laʻititi ina ia aua le faʻaalia le tiga i le tamaititi ma maua ai faʻamaumauga mautinoa.

Faamama samatama lima

O le faʻasalaga ma se masini faʻamalosi e masani lava ona faia i luga o tamatamailima, ona o le nofoaga sili ona faigofie lea e leai se lauulu, ao le numera o faʻamamaga e itiiti.

E tele foʻi toto i totonu o tamatamailima, o lea e mafai ai ona e maua le toto e ala i le pipiʻi malie o ou lima. O le manua, pe a manaʻomia, e faigofie lava ona faʻamaʻi i se laumei inu.

I le taimi o le auiliiliga, e tatau ona e iloa mai le tamatamailima e ave ai le toto mo le suka mo le glucometer. Mo le mauaina o faʻamaumauga maumaututu, o le puncture e faia i luga o le index, middle or thumb. I lenei tulaga, o le vaega o le totoina o le toto e tatau ona suia i taimi taʻitasi ina ia tupu ai manuʻa tiga ma mumu i luga o le paʻu.

I le avea ai o se tulafono, i totonu o se falemaʻi poo le fale, e aveesea le toto mai le lima mama, talu ai o le paʻu i luga o le paʻu e sili atu ona manifinifi ma o se numera toalaiti o faʻamaʻi tiga. E ui lava e sili atu le faigofie ona maua mai le toto mai le tamatamailima, e fegalegaleai faʻatasi ma le tapulima.

O le mea lea, i le tulaga o le faʻamaʻi o le manua, e masani lava ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le inflammatory i le laupepa.

E faʻapipiʻi se limatusi

O le nila o le peni tui e sili ona le tuʻuina i luga o le tamatamailima ia lava, ae laʻititi i le itu, i le va o le fagu ma le paʻu. Mai le pito o le fao e tatau ona toe tolopo 3-5 mm.

Aʻo galue i se glucometer, e faʻaaogaina le toto i se mataʻitusi faapitoa i luga o le suʻega o le taʻavale. Ina ia maua tonu i luga o le tau, e tatau ona faia se suʻega o le toto i totonu o se potu malamalama, o le a mafai ai e le maʻisuka ona vaʻavaʻai i auiliiliga uma ma faʻamaonia saʻo le suʻega.

E na o se vaega malogo o le paʻu e tatau ona faʻasalaina, o le mea lea, ao le i faia le taualumaga, e tatau i le maʻisuka ona fufuluina ona lima i le fasimoli ma faʻamago lelei i se solo. A le o lea, o le a salalau le pa'ū o le toto ile paʻu susu.

  1. O le tamatamailima o le tamatamailima e aumai i le suega i se mamao o le tasi le centimita, faatasi ai ma le tamatamailima lona lua o le lima e fautuaina e malolo mai le tino o le mita mo le sili atu ona faatuatuaina o le vaega o puncture.
  2. A maeʻa lena mea, e mafai ona e faʻafefeteina lou tamatamaʻilima e faʻamalolo le toto talafeagai o le toto.
  3. O faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma se faʻapitoa faapitoa e mafai ona faʻaaogāina meaola faʻalauiloa mo le auiliiliga, lea e matua faʻamalosia ai le faʻatinoga.

Isi nofoaga o sampling toto

O lea la, o nisi tufuga o glucometers ua faʻatagaina e faʻaoga lima, tauau, vae poʻo vae. E sili atu ona faigofie le faʻatinoina o se iloiloga mai nofoaga e le masani ai i le fale, ao maʻi le tagata maʻi.

I le taimi nei, o isi vaega e itiiti le tiga. I luga o le muaʻi lima po o le tauau, e tele naua gata o le nerve nai lo le pito i luga o tamatamailima, o lea o le a toetoe lava a leai se tiga o se tagata o loʻo i ai se tui.

O lenei faʻamatalaga ua faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega faasaienisi, ma o le tele o le lagona lelei, o fomaʻi e filifili e filifilia ni nofoaga e sili atu ona tiga mo le totoina o le toto.

  • Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e maualalo, o le auiliiliga e mafai ona faatagaina mai na o le tamatamailima. O le mea moni, i lenei itu ua faʻalauteleina le toto, o le saoasaoa o le toto e tafe i luga ile 3-5 taimi le maualuga nai lo le lima, tauau poʻo le ogavae. O le mea lea, i le tulaga o le hypoglycemia, e aveesea le toto mai le tamatamailima e maua ai faʻamaumauga mautinoa.
  • I le isi itu, o le isi nofoaga e tatau ona maeʻaeʻa e faʻalauteleina ai le tafe toto i totonu o vaa.
  • E leai se tulaga e tatau ona e ave toto i nofoaga ma ni manulele ma veins, a leai o le maʻisuka atonu e ono oʻo i le toto toto.

I le eria o manoa ma ponaivi, latou te le afaina foi, talu ai e leai lava se toto iina ma e tiga.

Sauniuniga

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • O le suka maualuga i totonu o le tino e mafai ona tupu mai i le atuatuvale,
  • I se isi itu, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, i le amanaia o le masani masani, e ono i ai pe a fai talu ai nei lava o se gaoioiga faaletino taua,
  • I le umi o le anapogi, o le leiloa o le mamafa, ma le taumafa malosi, o le fuaina o le maualuga o le toto suka e le malamalama, ona o le a le amanaiaina faailoga.
  • Fua lau suka toto i luga o se manava gaogao (manaʻomia), ma, pe a manaʻomia, i le ao. E le gata i lea, afai e te manaʻomia le pulea o lau maualuga o le suka, e tatau ona e fuaina le maualuga ole kulūkose i totonu o le faʻataʻitaʻiga vave lava pe'ā uma ona ala le tagata maʻi. Aʻo leʻi faia lenei mea, e le mafai ona e fufulu ou nifo (o loʻo i ai le fesuiaiga i le pasene) poʻo le gaosia o komi (mo le mafuaʻaga lava e tasi),
  • E talafeagai le fuaina o le maualuga i le tasi ituaiga o faataitaiga - masani i le vevela (mai i le vein), poʻo le taimi uma i le capillary (mai le tamatamailima). E afua ona o le eseesega i le maualuga o le suka i le fale, pe a ave ona ituaiga eseese. I le faʻataʻitaʻiga matautia, o laʻasaga e laʻititi maualalo. O le mamanu o le toetoe lava o glucometers uma lava e talafeagai mo le fuaina o le toto mai le tamatamailima.

E leai ni faigata i le fuaina o le suka toto e aunoa ma se glucometer. Ae mo faʻamatalaga sili ona faʻamaonia ma faʻamoemoe, e tatau ona e mafaufau i le tele o mea.

Fuataga algorithm

  • Iloilo le nofoaga o le a faia ai le puncture pe a fua le suka o le toto. I se tagata matua, e masani lava o se tamailima. Ae i mataupu pe a tele ni vaega i luga o le phalanx pito i luga (i tagata mamaʻi e fuaina kulūkose maualuga i taimi uma), e mafai ona sui le nofoaga. E mafai ona e fuaina le suka toto i le fale pe malaga i se faataitaiga mai le taligalu, pama. Tamaiti laiti ma tamaiti laʻitiiti latou te le aveina ni mea mo suʻesuʻega mai tamatamailima. Latou te tuia le paʻu i luga o le vae, mulivae, talipupuni,
  • Fufulu maeʻaeʻa le nofoaga o le a e suʻeina ai le faʻataʻitaʻiga. Mo lenei, o se fasimoli masani e talafeagai. E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona fuaina e ala i le togafitia o le nofoaga o puncture ma solo faʻamalosi po o se vailaʻau faʻapipiʻi,
  • Toeitiiti lava o le mita e faʻapipiʻiina ma se peni-peni faapitoa ma se masini lea e mafai ai ona vave maua le toto samasama. Afai e le o aofia ai se masini, e tatau ona e faʻatau ese, ona e sili atu ona faigofie le fuaina o le suka toto ma se glucometer ma ia. O nila i totonu o le masini o ni mea taumafa. Latou te manaʻomia le toe sui, ae peitai, latou te le manaʻomia ona suia i taimi uma. Ae i le tulaga pe a sili atu ma le toatasi le tagata i totonu o le aiga e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le masini lava e tasi, o le nila mo tagata taʻitasi e tatau ona avea ma tagata taitoatasi,
  • Faapipii le vaega o galuega o le "lima" i le paʻu, faʻamalosi le taʻaloga ma taomi le ki,
  • Tuu le faʻataʻitaʻiga i luga o le suʻega ma tuʻu le fasi pepa i totonu o le masini faʻaoga. Atonu e iai ni eseesega e faalagolago i le ituaiga masini. I nisi tulaga, e tatau ona faʻapipiʻiina se fasipepa i totonu ma na o le taimi lava e faʻaaoga ai se faataitaiga. Mo isi, e mafai ona e faʻaaogaina se toto toto i se fasipepa ona faʻaofi lea i totonu o le mita ina ia fua ai le suka o le toto,
  • Faasolo le faamau i luga o le masini e faagaoioia ai le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. I nisi o faʻataʻitaʻiga, o lenei faagasologa amata vave lava pe a uma ona faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga,
  • Faatali seiloga e aliali i luga o le lau se faʻamatalaga mausali. O le toto toto i le fale i le taimi nei.

E leai ni faʻafitauli i le auala e faʻaaoga ai le mita. O tamaiti gasegase o loʻo feagai ma lenei mea. Afai ei ai sau masani, o le fua o le suka o le a vave ma faigofie.

O le a le taimi e fua ai?

  1. I le taeao, e le alu ese mai le moega, i luga o se manava gaogao,
  2. Aʻo lei faia le taeao
  3. Aʻo leʻi faia isi taumafataga,
  4. Fua le maualuga o le toto mo le lua itula pe'ā uma ona 'ai i le afa itula e iloilo ai le faʻaleleia o gaʻo (o le suka suka e fausia i le faʻataʻitaʻiga),
  5. Fua o le suka o le toto ma se glucometer ao lei moe,
  6. Afai e mafai, fua le faitau toto i le leva o le po po o le vaveao, talu mai lenei taimi e mafai ona matauina le hypoglycemia.

Talu ai o le siakiina o le suka i totonu o le tino ma se glucometer e faigofie ma e le manaʻomia ai soʻo se tomai, o le tele o nei faiga e le afaina ai le lelei o le olaga. Ma talu ai e le mafai ona fuafua le maualuga o le suka o le toto e aunoa ma se masini, e tatau ai.

Meafaigaluega ma masini

  • Le glucometer lava ia. E mafai ai ona e siakiina le toto mo se tuʻuga tuʻufaʻatasia mo le leai o se totogi. E eseese i latou i le tau, atunuu o gaosiga, saʻo ma faigata. O mea taugata taugofie e tele lava ina i ai se olaga puupuu ma maualalo le saʻo. Afai e le manaʻo le tagata gasegase e mafaufau i taimi uma pe ua saʻo le faʻatulagaina o taunuuga, e sili atu ona lelei le faʻatauina o masini sili (e tasi le tele o masini OneTouch),
  • E le mafai ona fua saʻo le suka e aunoa ma ni suʻega. O pepa pepa nei e iai se faʻapitoa faapitoa e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona filifili le suka toto e faʻaaoga ai fasi pepa e fetaui ma le mita. E taugata ma e le maua i taimi uma (mo nisi faʻataʻitaʻiga e matua faigata lava ona faʻatau). O le mea lea, e tatau foi ona iloiloina lenei mea pe a filifilia se masini. E i ai se aso maeʻa, mulimuli ane e le mafai ona fuaina le suka o le toto faatasi ma i latou,
  • O lima faʻapipiʻi, o le tele o taimi, o loʻo aofia ai i totonu o le pusa, ae o nisi taimi e tatau ona faʻatau eseese. I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga o le mita e le taua, talu ai e le fesootai faʻatasi le nila. Ole gaʻo e tatau ona sui i le vaitau taimi, ona e le lelei. E mafai ona fuafua i lenei tulaga - i le aluga o le taimi, o le toto sampling e faʻaaogaina ai le glucometer e mafai ona tiga, ona tatau lea ona suia le nila. E le gata i lea, o le tele o tagata e faaaogaina le mita tutusa e tatau ona i ai nilala taʻitasi.

Faʻalagolago i le ituaiga o mea sese o loʻo i ai meafaigaluega, e tatau i tagata suʻesuʻe ona fetuʻutuʻatasi ia faitauga pe a fuaina.

I nei masini faʻaonapo nei, e ui i lea, o le naunautaiga o le kulukose i totonu o le tino e saʻo ma e manaʻomia le leai o se fetuunaiga.

Faitau masani

Ina ia pulea lou tulaga, i le faaopoopo i le sailia o le toto toto ma le fua o le kulukose i le fale, e tatau ona e manatuaina le maualuga o le maualuga o le toto toto mo se maʻi ma se tagata soifua maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani e iloilo ma le mautinoa lou tulaga.

I se tagata soifua maloloina, o le siakiina o siaki e faʻaalia ai le maualuga o le 4.4 - 5.5 mmol i le lita. Afai e te siaki le suka i le maʻisuka, ona maualuga lea o numera - i lenei tulaga, o le maualuga e oʻo i le 7.2 e masani lava. E le gata i lea, e taua le fua saʻo o le molimau a le tamaititi. E i ai la latou tulaga maualalo - mai le 3.5 i le 5.0

E masani lava, pe a uma ona 'ai le toto. Ae i totonu o le lua itula, e tatau ona toe faʻaitiitia (pe a lelei le metabolism). Afai e te tago i se fualaʻau o le suka ma ona siaki ai lea o le toto, ona faasolosolo malie lea o le faitau i le taimi lava lena. I le maʻisuka ma vailaʻau, e taua le siakiina o faʻailoga i taimi uma, ona e le mautonu. E le gata i lea, o le suʻega o le toto e faia e mataituina ai le aoga o fua o le suka. E tusa pe faapefea ma pe faapefea ona fua le suka ma pe faapefea ona galue le mita, vaʻai le vitio o loʻo i lalo.

E faapefea ona fua saʻo le suka o le toto ma se glucometer i le aso

O le maualuga o le maʻisuka i aso nei o le a avea ma se faʻamaʻi, ma o le i ai o se masini feaveaʻi i totonu o le fale lea e mafai ai ona e vave fuafuaina le taua o le suka i totonu o le toto i le taimi e taua.

Afai e leai ni maʻisuka i le aiga ma totonu o le aiga, e fautuaina e fomaʻi le suʻeina o suʻi i tausaga taʻitasi. Afai ei ai se talaʻaga o vailaʻau, e tatau ona faʻaauau pea le faʻatonuina o le glycemic. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia lau lava glucometer, o lona mauaina o le a totogi i le soifua mālōlōina, lea o le a fesoasoani e faʻasaoina, aua o faʻafitauli i lenei maʻi faʻaletagata e matautia. O le meafaigaluega sili ona saʻo o le a faʻasese ai le ata o suʻega, pe afai e te le amanaʻia faatonuga ma le tumama. Ina ia malamalama pe faapefea ona saʻo le fuaina o le toto i le glucometer i le ao, o nei fautuaga o le a fesoasoani.

Faʻailoga talafeagai ma foliga o le suʻeina o fale

O le toto sampling mo se glucometer e mafai ona faia e le gata mai tamatamailima, lea, i le ala, e tatau ona suia, faapea foi ma le nofoaga o poloka. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai manuʻa. Afai o le lima, thivae, poʻo isi vaega o le tino o loʻo faʻaaoga i le tele o faʻataʻitaʻiga mo lenei faʻamoemoe, o le sauniuniga algorithm e tumau pea. O le mea moni, o le toto totoʻa i isi eria e maualalo ifo. O le taimi o le taimi e fesuisuiai foi: o le sugar postprandial (pe a uma le 'ai) e fuaina pe a uma le 2 itula, ae a maeʻa le 2 itula ma le 20 minute.

O le iloiloga a le tagata lava ia o le toto e naʻo le fesoasoani a se glucometer ua faamaonia ma suʻe suʻega talafeagai mo lenei ituaiga masini ma se olaga masani. O le tele o taimi, e fuaina le suka i le fale (i luga o se manava gaogao, i le taeao) ma le tolopo, 2 itula pe a uma le taumafataga. I le taimi lava e uma ai se taumafataga, o siaki e siakiina e iloilo ai le tali a le tino i nisi o meaai ina ia mafai ai ona tuufaatasia se laulau taʻitasi o tali a le tino i se ituaiga meaai. O suʻesuʻega tutusa e tatau ona faʻatasi ma le endocrinologist.

O taunuuga o le auʻiliʻiliga e tele lava ina faalagolago i le ituaiga mita ma le lelei o fasi siaki, o lea o le filifiliga o le masini e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma tiute uma.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

O le taimi ma le taimi o le taualumaga e faalagolago i le tele o mea: o le ituaiga o maʻisuka, o uiga o fualaau oona o loʻo ave, ma togafitiga togafitiga. I le maʻisuka ituaiga 1, o fuataga e faia ao le i faia taumafataga taitasi e fuafua ai le metotia. I le maʻisuka ituaiga 2, e le talafeagai pe afai o le tagata maʻi e totogi le suka ma fualaau oona. Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi e tutusa ma le inisalini poʻo le faʻataunuʻu atoa o le inisalini, o fuataga e tele lava ina faia, e faʻatatau i le ituaiga insulin.

Mo maʻi o le maʻisuka ituaiga 2, faʻaopoopoga i fuataga masani i le tele o taimi i le vaiaso (faatasi ai ma auala tautala e totogi ai le glycemia), fautuaina e taitaia aso e gaosia ai le suka 5-6 taimi i le aso: i le taeao, i luga o se manava gaogao, pe a uma le 'aiga o le taeao, ma mulimuli ane ao lei amataina ma pe a maeʻa taʻitasi taumafataga ma toe foi i le po, ma i nisi tulaga i le 3 i le taeao.

Ole suʻesuʻega auiliili lea o le a fesoasoani i le fetuunaʻi o togafitiga, aemaise lava ma le le atoatoa o le totogi o le maʻisuka.

O le lelei i lenei mataupu o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina masini mo le faʻaauau pea o le puleaina o le glycemic, ae mo le toatele o matou tagata faʻaletupe o na tupe meataalo o se mea taugata.

Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e siaki lau suka i le masina. Afai o loʻo faʻalavelave le tagata faʻaaoga (tausaga, matua, mamafa, maʻi faʻatasi, faʻalavelave mamafa, prediabetes), e tatau ona e puleaina au faʻamatalaga faʻapitoa i taimi uma e mafai ai.

I se mataupu faapitoa, o lenei mataupu e tatau ona malilie i ai le endocrinologist.

Faailoga o le Glucometer: tulaga masani, laulau

I le faʻaaogaina o se glucometer patino, e mafai ona e mataituina le tali a le tino i meaʻai ma vailaau, pulea le fua talafeagai o le faaletino ma faalelagona, ma lelei le pulea o lau talaaga faʻapitoa.

O le suka suka mo se maʻisuka ma se tagata soifua maloloina o le a eseese. I le tulaga mulimuli, o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua atiaeina e faigofie ona tuʻuina atu i le laulau.

O fea mita e sili atu

I le faaopoopo atu i le iloiloina o iloiloga a le aufaʻatau i fonotaga faʻavae, e aoga le feutagai ma lau fomaʻi. Mo tagata gasegase e maua i ituaiga uma o le maʻisuka, o le setete e faʻaaogaina le aoga mo vailaau, glucometers, band test, ma le endocrinologist e tatau ona iloa po o le a le faʻataʻitaʻiga i lau eria.

Afai o loʻo e faʻatau le masini mo le aiga mo le taimi muamua, mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Faʻaaogaina. Siaki le avanoa ma le tau o suʻega faʻasolosolo ma tuʻuina atu i lau 'upega o falemaʻi. E tatau ona ogatasi ma le faʻataʻitaʻiga filifilia. E masani lava o le tau o mea taumafa e sili atu i le tau o le mita, e taua le mafaufau.
  2. Faʻatagaga faatagaina.Faitau faʻamatalaga mai le kamupanī: o le a se mea sese e mafai e le masini, pe na te iloiloina faapitoa le maualuga o le kulukose i le plasma poʻo ituaiga uma o suga toto. Afai e mafai ona e siaki le mea sese i oe lava - o le mea lelei lea. A maeʻa faʻatonuga sosoo e tolu, e tatau ona eseese ia taunuuga e le silia ma le 5-10%.
  3. Faʻaaliga Mo tagata matutua ma tagata e le lelei le vaai, o le lapoa lapoa ma numera e taua tele. Ia, afai o le faʻaaliga o loʻo i ai se faʻasalalauga, se lisi a le gagana Lusia.
  4. Encoding. Iloilo foliga vaaia o le fesuiaiga, mo tagata faatau o le matua, o masini ua i ai le telefoni feaveai e sili atu ona talafeagai, lea e le manaomia ai le faasaʻoga pe a uma ona faatau mai ia fou fou o fasi siaki.
  5. Le tele o biomaterial. O le tele o le toto e manaomia e le masini mo se tasi auiliiliga e mafai ona maua mai i le 0.6 i le 2 μl. Afai o loʻo e faʻatauina se mita o le kulukose toto mo se tamaititi, filifili se faʻataʻitaʻiga e itiiti mea manaʻomia.
  6. Laina metric. O taunuʻuga o le faʻaaliga e mafai ona faʻaalia i mg / dl poʻo mmol / l. I le pito i tua o Soviet, o le filifiliga mulimuli e faʻaaogaina, e faʻaliliu ai tulaga taua, e mafai ona e faʻaaoga le fua: 1 mol / l = 18 mg / dl. I le matua, o ia fuafuaina e le o taimi uma e faigofie ai.
  7. Le tele o manatua. Pe a faʻatulagaina i luga o le eletise iuga, o mea taua e tatau ona iai le numera o le manatua (mai le 30 i le 1500 o fuataga mulimuli) ma le polokalame mo le fuafuaina o le aofaʻi aofaʻi mo le afa masina poʻo le masina.
  8. Isi faʻaopoopoga. O nisi faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma se komepiuta poʻo isi gaioiga, talisapaia le manaʻomia mo ia mea lelei.
  9. Meafaigaluega multifunctional. Mo gasegase maualuga, o tagata e le lelei le lipid metabolism ma le maʻisuka, o masini ma gaioiga tuufaatasi o le a faigofie. O ia ituaiga masini e tele mea e fuafuaina e le gata o le suka, ae o le mamafa foi, cholesterol. O le tau o nei oloa fou e talafeagai.

E tusa ai ma le fuafaatatau o le tau, e tele le aufaʻatauga e filifilia le faʻataʻitaʻiga a le gagana Iapani TS - faigofie ona faʻaaoga, e aunoa ma le fesuiaiga, o le toto mo le auiliiliga i lenei ata o le 0.6 μl, e le suia le olaga ola o le suʻega pe a uma ona tatala le vaʻa.

Faʻalogo lelei i faʻalauiloa i le faasologa o falemaʻi - o le fesuiaiga o mamanu tuai mo tagata fou gaosia o loʻo faia i taimi uma.

Suʻe toto

I le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, o le suʻega toto mo le suka e faia i aso uma i le tele o taimi i le aso. O le taimi sili mo suʻesuʻega o le vaitau lea ao leʻi 'aʻai, pe a uma le' ai ma le afiafi, ao le i momoe.

Mo le maʻisuka ma le ituaiga lona lua, o le kulukose i totonu o le toto ua fuaina i le glucometer lua i le tolu taimi i le vaiaso, e manaʻomia le mataʻituina o faʻataʻitaʻiga pe a faʻaaogaina le suka. Mo faamoemoega e puipui ai, o le fua e faʻaaoga ai se glucometer e faʻatautaia i le masina.

Mo le maua o faʻamaoni saʻo, e tatau ona e saunia muamua mo le suʻega. E taua le faʻamautinoa o loʻo taumafaina le 19 itula aʻo lumanaʻi le suʻeina o le taeao. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi fufulu ou nifo, o mea mai le paʻu e mafai ona aʻafia ai fua o fua. O le inuina o le vai ao le i faia se suʻesuʻega e le talafeagai foi.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo taʻu mai ai le auala e tui ai se tamailima e fua ai le kulukose o le toto ma se glucometer.

O a fua o le kulukose o le toto ua manatu e masani?

Ina ia iloa le i ai o togafitiga, e tatau ona e iloa le tulaga masani ole glycemia.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le numera e maualuga atu nai lo se tagata soifua maloloina, ae o fomaʻi e talitonu e le tatau i tagata gasegase ona tuuitiitia a latou suka i le tapulaa maualalo. O faʻamaoniga lelei o le 4-6 mmol / l.

I ia tulaga, o le a lagona e le maʻisuka le masani, aveesea le cephalgia, atuatuvale, vaivai le tumau.

Tulaga masani o tagata soifua maloloina (mmol / l):

  • limite maualalo (toto atoa) - 3, 33,
  • pito i luga (toto atoa) - 5.55,
  • pito i lalo ifo (i plasma) - 3.7,
  • pito i luga luga (i plasma) - 6.

Taua! O se suʻesuʻega o le maualuga o le glycemia i le toto atoa ua fautua mai ai o le biomaterial for diagnosis e aveesea mai le tamatamailima, i le plasma mai le vein.

O fuainumera muamua ma pe a uma le taumafaina o mea taumafa i totonu o le tino o le a eseese e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina, talu ai ona maua e le tino le suka mai le gaʻo e avea o se vaega o meaʻai ma meainu.

I le taimi lava e 'ai ai se tagata, o le glycemia levels e oʻo i le 2-3 mmol / l.

E masani lava, e vave lava ona faʻasaʻo le panameta le insulin i totonu o le toto, lea e tatau ona tufatufa atu kulūkose mole mole i totonu o le tino ma siama o le tino (ina ia mafai ona tuʻuina atu i ai le malosi).

O vailaau o le inisalini pancreatic o loo fai ma sui o seta β o motu o Langerhans-Sobolev

O se taunuuga, o faailoga o le suka e tatau ona faʻaitiitia, ma faʻatalanoa i totonu o le isi 1-1.5 itula. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e le tupu lenei mea.

O le inisalini e le lava le gaosia pe ua faʻavaivaia, e sili atu le kulukose i totonu o le toto, ma gaʻo i luga o le itu e mafatia i le fiaai.

I le maʻisuka, o le glycemia level after eating can reach 10-13 mmol / L ma se tulaga masani o le 6.5-7.5 mmol / L.

Sugar mita

I le faaopoopo atu i le setete o le soifua maloloina, o le a le tausaga e maua e se tagata pe a aʻafia le suka i lona tausaga:

  • pepe faatoa fananau mai - 2.7-4.4,
  • e oo i le 5 tausaga - 3.2-5,
  • tamaiti aʻoga ma tagata matutua i lalo o le 60 tausaga (silasila i luga),
  • silia le 60 tausaga - 4.5-6.3.

E mafai ona eseese tagata taʻitasi, ma mafaufau i uiga o le tino.

E faʻafefea ona fua le suka i le mita o le kulukose toto

Soo se glucometer e aofia ai faatonuga mo le faʻaoga, lea e faʻamatalaina le faasologa mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia. Mo le vaʻaia ma le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo faamoemoega suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vaega (forearm, earlobe, thivae, ma isi mea), ae e sili atu le paʻu i luga o le tamailima. I lenei sone, o le toto e maualuga atu nai lo isi vaega o le tino.

Taua! Afai o le toto totoʻa e faʻavaivaia, tape ou tamatamailima pe fufulu mama.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer e tusa ai ma tulaga masani masani ma tulafono masani e aofia ai mea nei:

  1. Liliu le masini, faʻapipiʻi se fasi siaki i totonu ma ia mautinoa o le numera i luga o le fasi pepa e fetaui ma mea o faʻaalia i luga o le mata.
  2. Fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le vai e mafai ona faʻamaonia ai taunuuga ole suʻesuʻega.
  3. O taimi uma lava e tatau ai ona suia le vaega o le faʻaogaina o meaola biomaterial. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mea e tasi e mafua ai le faʻaalia o se mea e le afaina, lagona tiga, faʻamalolo umi. E le fautuaina e ave le toto mai le limamatua ma le limatusi.
  4. O le uila e faʻaaogaina mo le pupu, ma o taimi uma lava e tatau ona suia e puipuia mai ai siama.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveʻesea e faʻaaoga ai se laumeʻa mūmū, ma o le lona lua o loʻo faʻaogaina i le vaega o le suʻega i le nofoaga e togafitia i vailaau faʻasolosolo. E le tatau ona afaina se mataua tele o le toto mai le tamatamailima, talu ai o le suavai o le tino o le a faʻasaʻolotoina foi ma le toto, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga moni.
  6. Ua i totonu o le 20-40 sekone, o le a aliali mai i luga o le mata o le mita.

O le faʻaaoga muamua o le mita e mafai ona faʻatino i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa o le a faʻamatalaina le faʻaogaina o faʻatinoga lelei.

I le iloiloina o iuga, e taua le mafaufau i le faʻavasegaina o le mita. O nisi meafaifaʻaili ua faʻatautaia e fua ai le suka i le toto atoa, o isi i plasma. O faatonuga e taʻu mai ai lenei mea.

Afai o le mita e faʻamaonia i le toto, o numera 3.33-5.55 o le a masani. E tusa ai ma lenei tulaga e manaʻomia ona e iloiloina lau gaioiga.

O le faʻamaonia o le plasma o le masini e taʻu mai ai o le maualuga o numera o le a manatu e masani (lea e masani ai le toto mai se vein). E tusa ma le 3.7-6.

O le fuaina o le suka i se tagata maʻi i totonu o se fale suesue e faia i ni auala:

  • pe a uma ona ave le toto mai se tamaʻi lima i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • ao faagasolo suʻesuʻega o meaola (faʻafeiloaʻi ma faʻamaoniga o felauaiga, vaega o palatini, bilirubin, electrolytes, ma isi),
  • faʻaaogaina o se glucometer (o lenei mea masani mo fale tumaoti falemaʻi).

Taua! O le tele o glucometers i totonu o fale suesue e faʻamaʻiina e le plasma, ae o le tagata gasegase e tuʻuina mai le toto mai le tamatamailima, o lona uiga e tatau ona faamaumauina faʻamaumauga i luga o le pepa ma tali.

Ina ia aua nei faia ma le lima, o le au suesue a le aufaigaluega suʻesuʻe e iai laulau o fetusiaiga i le va o le capillary glycemia ma le vevela. O fua tutusa lava e ono mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi, talu ai o le iloiloga o le maualuga o le suka i le toto paʻu ua manatu e sili atu ona masani ma faigofie mo tagata e le o malamalama lelei i mea faafomai.

I le fuafuaina o le capillary glycemia, o vae gaʻo vevela ua vaevaeina e se vaega o le 1.12. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucometer o loʻo faʻaaogaina mo le siama e faʻamamaina e le plasma (e te faitauina i faatonuga).

O le faʻaaliga e faʻaalia ai se taunuuga o le 6.16 mmol / L.

E le tatau ona e vave mafaufau o nei numera o loʻo taʻu mai ai le hyperglycemia, talu mai le taimi e fuafua ai i le aofaʻi o le suka i totonu o le toto (capillary), o le glycemia o le a 6.16: 1.12 = 5.5 mmol / L, lea e manatu o se fua masani.

O se togafitiga mo le maʻisuka ua manatu e le gata o le suka maualuga, ae o le hypoglycemia (o lona faaitiitia)

O se isi faʻataʻitaʻiga: o se mea masini feaveaʻi e faʻatapulaaina e le toto (o loʻo faʻaalia foi i totonu o faatonuga), ma e tusa ai ma faʻamaumauga, o le aliali e faʻaalia ai le kulukose e 6.16 mmol / L. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le faia o se faʻamatalaga, talu ai o le faailoga lenei o le suka i le toto paʻu (i le ala, ua faʻaalia ai se maualuga maualuga).

O loʻo i lalo se laulau e faʻaogaina e le au tausi soifua maloloina le taimi. E taʻu mai ai le tusitusi o le suka i le vevela (e tusa ai ma le masini) ma le toto toto.

Igoa numera o le glucometerSuauu totoIgoa numera o le glucometerSuauu toto
2,2427,286,5
2,82,57,847
3,3638,47,5
3,923,58,968
4,4849,528,5
5,044,510,089
5,6510,649,5
6,165,511,210
6,72612,3211

O le saʻo o le iloiloga o le glycemic laʻitiiti e faalagolago i le masini lava ia, faʻapea foʻi ma le tele o itu mai fafo ma le usitaia o tulafono faʻavae. O le au fai pisinisi latou finau e faapea o masini komepiuta uma mo le fuaina o le suka toto ei ai mea sese laiti. O le laina mulimuli mai le 10 i le 20%.

E mafai e tagata maʻi ona ausia na faailoilo o le masini a le tagata lava ia o le mea sili ona leaga. Mo lenei, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • Ia mautinoa e siaki le taʻaloga o le mita mai se fomaʻi agavaa mai lea taimi i lea taimi.
  • Siaki le saʻo o le faʻasologa o le numera o le suʻega ma na numera o loʻo faʻaalia i luga o le lau o le masini faʻataʻitaʻi pe a fuli.
  • Afai e te faʻaaogaina vailaau faʻamaʻi poʻo fufulu susu e togafitia ai ou lima aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona e faʻatali seia maeʻa le paʻu, ona e faʻaauau pea ona iloa.
  • O le tuʻuina o se mataʻu o le toto i luga o se suʻega faʻasolo e le fautuaina. O fasipepa ua mamanuina ina ia ulu atu le toto i luga o le eleele e faaaoga ai le malosi o le ulu. Ua lava mo le tagata gasegase ona aumai se limatusi latalata i le pito o le sone togafitia ma le totogo.

E faʻaaogaina e tagata maʻi le faʻamaumauga a le tagata lava ia e faamaumauina ai faʻamaumauga - e faigofie lava lenei mea ina ia faʻamalamalamaina ai le tagata aoga endocrinologist ma o latou taunuuga

O le taui o le maʻisuka ua ausia e ala i le tausia o le glycemia i se tulaga e taliaina, e le gata i le taimi muamua, ae faapea foʻi pe a uma ona faʻamalosia meaai.

Ia mautinoa e toe iloilo ia mataupu faavae o lau lava meaai, lafoai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo faigofie poʻo le faʻaitiitia o le aofaiga i le taumafataga.

E taua le manatua o le umi o le maualuga o le maualuga o le glycemia (e oʻo atu i le 6.5 mmol / l) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le tele o faʻafitauli mai le masini, mata, cardiovascular system ma le fatugalemu o le tino.

Isi nofoaga e fua ai le kulukose toto ma se glucometer

Talofa pele le au faitau o le Diary of Diabetics blog.I na taimi mamao pe a le o faatauina atu ni kalu, sa matou o atu ma foai atu le toto mo le suka i totonu o le fale suesue i falemai. E tatau ona tatou amataina le talosaga, e pei ona i ai i le ata "Crisis Midlife." Ia, o le toto e masani ona aveesea mai se tamailima. Ona oo mai lea o le alualu i luma ia i matou. Sa ou faatauina se glucometer ma le auala na amata ai ona ou sasaina oʻu tamatamailima.

Ina ua mavae le 2 vaiaso - ma ua ou tataʻi ou tamatamailima ma momomo i luga o oʻu tamatamailima, na matua le mafai lava ona ou taina le kitara (e ui lava e le o aʻu o se tagata taaalo kitara, o nisi taimi e fesili ai le matou Rusia). O lea sa ou mafaufau ai e uiga i lenei fesili: "Aisea ua ave ai le toto mo le naʻo le na o tamatamailima o loʻu lima?" O lea la o le autu o lenei tusiga o isi nofoaga mo le faia o se suesuega o le toto i se glucometer.

Mo le maʻisuka ina ia mama ma le masani, e tatau ona tatou siaki le maualuga o le kulukose o le toto i le tele o taimi i le aso.

O le mataituina pea o "suga" e mafai ai ona fetuunai le fualaau o le inisalini oe lava, fuafuaina taaloga, ma masani ai ona taitaia se olaga atoatoa.

Ma o le mea moni, o lenei mea e tuʻuina ai lona faʻasologa i luga o tatou tamatamai lima i foliga o togitogi, ma o nisi taimi e momotu ai lena manua.

O lea na ou alu ai e saili faamatalaga e uiga i isi nofoaga mo le aveina o le toto mo le kulukose i totonu. I luga o le talosaga i masini suʻesuʻe, o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga, ae o se mea mataga, o lea ou te faʻapipiʻi mea uma mo oe ma aʻu. E le gata i lea, e le mafai e loʻu ulu ona faʻasaoina mea uma lava. E le mafai ona galo ia te au.

O isi vaega o samples mo le suʻeina o le suka o le tauau, limaʻau, ogavae, ma le vae pito i lalo. E te fesili: "Aisea latou te le ave ai toto mai nei nofoaga i le fale suesue?" Muamua, e tatau ona e lafoaʻi ou lavalava, ma lona lua, o nei nofoaga e talafeagai mo le auiliiliga ma se glucometer, lea e manaʻomia ai se pa'ū.

O isi nofoaga e itiiti le tiga.

Afai tatou te faatusatusa le aofaʻi o namu i luga o tamatamailima, mo se faataitaiga, o le lima, o le a vave lava ona tatou iloa o le pito i luga o le paʻu o le lima po o le tauau i le sikuea sikuea e sili atu nai lo o le namu e sili atu nai lo le lima o tamatamailima. O le mea lea, o le tuiina o se tui e toetoe lava a leai se tiga. I lenei taimi, e tusa lava pe faia se suʻesuʻega lea na faʻamaonia ai le pipisi o le paʻu i isi nofoaga e itiiti ifo le tiga.

I le maualalo o le suka, e taua tele le iloilo naʻo le tamatamailima.

O le kulukose o le toto o se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona vave suia vave, ma ona o le toto o loo i tamatamailima e 3-5 taimi le maualuga nai lo isi miti, e pei o le tauau, tauau, vae, vae vae, ma isi. O le mea lea, afai e te lagona le hypoglycemia, ona sili atu lea ona ave le toto mo le auiliiliga mai le tamailima. Ina ia faʻaitiitia le eseesega i le va o faailoilo o nofoaga ma isi tamatamailima, e manaʻomia le faʻaogaina o le malosi.

O nisi lapataiga:

- Aua le tuia ia nofoaga o loʻo i ai moa ma veins, o le a aloese ai mai le faʻalavelave toto.

- O nofoaga e le o fautuaina ai manua ma ponaivi e le fautuaina mo le tui, muamua e itiiti le toto, ma lona lua, e tiga.

- Aua nei faia ni punctures i isi nofoaga faatasi ai ma uluaʻi faailoga o le hypoglycemia, e pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai se eseesega i le faʻatinoga, e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga.

Toto mo le suka na aumai mai se tamatamailima pe mai se vela? O le fea o taunuuga o le a sili atu ona sao?

Toto mo le suka na aumai mai se tamatamailima pe mai se vela? O le fea o taunuuga o le a sili atu ona sao?

  • O le toto mo le suka e ave mai se vein. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le auʻiliʻili mo le suka o se faʻafitauli faigata tele, lea e tatau ai ona tuʻuese faʻatasi ma mea sese (talu ai e leʻo le micro-microbes, ae e uiga i le soifua maloloina o tagata). O le toto e aveesea mai se tamatamailima mo le microanalysis.
  • O le toto e toso mai i le suka i ni auala se lua: mai le tamatamailima ma mai i se vein O le toto toto e suesueina mai le tamatamailima, toto toto mai se tamatamailima, ma o taunuuga o nei pa e lua e ese mai le tasi i le isi. I le toto toto, o le kulusose masani o le 3.3 mmol i le 5.5 mmol, toto toto totogia e pei o le masani i le 6.1-6.8 mmol O se suesuega sili atu le saʻo o le toto mo le suka e manatu leaga, ae o nisi taimi e masalomia ai e le fomaʻi iuga o suega, ona faatonuina ai lea e le fomaʻi se toe siakiina o le toto sampling, o lona uiga. muamua i luga o se manava gaogao, ona sosoo ai lea ma faʻamatalaga muamua o le suka poʻo le kulukose.
  • O le toto mo le suka e ave mai se tamatamailima pe mai se vein, i le taeao i luga o se manava gaogao pe 2 itula pe a uma ona 'ai. Ae, afai o le maʻi o loʻo togafitiga ile falemaʻi - e masani lava o suʻega uma e maua mai se vein - i luga o se manava gaogao, e aofia ai le suka, e le afaina po o fea e ave ai le toto , e ui lava o le suka o le a eseese i faaupuga o tamatamailima ma vein Afai e ave le suʻega mai veins, o le faailoga o le a sili atu le maualuga i le 12%, e tatau i fomaʻi ona iloa lelei. , lauti / kofe ma le suka, pe leai foi - laʻasaga ma Hara i le toto, o le a sili atu nai lo le masani ai, i se tulaga lautele pe a uma e tatau ona oo le 12 itula le meaai uluai mulimuli.I loʻu manatu, e sili ona lelei le faia o suʻega mai le tamailima.
  • O le toto mo le suka (e tusa ai ma tagata), o lona uiga, mo suʻesuʻega o le toto, e masani lava ona maua mai se vein, talu ai e sili atu nai lo le mea e te mafaia, "susu" mai lou tamatamailima. O le mea lea, mo se suʻega faʻapitoa, e aveesea le toto mai le tamatamailima ma le saʻo ole auiliiliga o le tuufaatasiga o le toto e afaina pe na e 'ai muamua meaʻai ao le i aveina le toto ma le tasi. I le avea ai ma tulafono, o le toto sampling e faia i le taeao i luga o se manava gaogao.
  • E tele lava suʻega suʻi. Mai se tamatamailima, vein, ma se avega, a aunoa ma lea, ma isi. I se tamatamailima (masani masani). Mai se vein na faia i le mea e tupu ai o le auiliiliga o le a faia faʻafuasei lava. Ole toto sucker e manaʻomia le tele o le toto, ma le tele o le toto e le manaʻomia e iloa ai le suka. Seʻi vagana ai se vampire E tatau ona e tuʻuina le toto i luga o se manava gaogao, ae le o se mea lelei, aua le 'ai, inu vai 12 itula ao le i tuʻuina mai. Ae e sili atu le pepelo o lenei mea. Faitau atili iinei. ma iinei
  • O le toto mo le suka pe a fuaina i le fale ma se glucometer e maua mai se tamailima! o le tele lava o taimi i le aso e fautuaina e siaki muamua ma pe a maeʻa taumafa, i le nofoaga o le falemaʻi, e ave foi mai le tamatamailima mai se vein, e ave mo le auiliiliga lautele.

Fuafuaga o le suka toto: metotia masani, tapenapenaga mo le faʻaleleia

Tagata e maua i le maʻisuka malamalama i le taua o le mataʻituina pea ma le fuafuaina o le maualuga o le toto, lea e lamatia mo le tele o faʻafitauli. I le taimi nei, o le tele o masini na faia e mafai ai e oe vave, ma le saʻo maualuga, ona fuafua le pasene o kulukose i totonu o le toto. O le a tatou iloiloina nei metotia mo le fuafuaina o le suka i le toto.

Laboratory method

O le suʻega masani masani masani. O le toto mo ia e maua mai i se limatusi. Afai e aveesea mai se vein, ona suesueina loa lea e se tagata suʻesuʻe autasi. Tuutuuga mo le mautinoa o le taunuuga:

  • e le mafai ona e inu pia i le aso,
  • o le meaai mulimuli o le valu i le 12 itula ao le i faia le mea,
  • 'aua le susunu lau toso pasi, ona e iai le suka.

O le masani o le suka, e aofia ai tamaiti e sili atu i le 5 tausaga le matua, e 3.3-5.5 miliona.

O le suega glycogemoglobin e fuafua le pasene o le hemoglobin e noatia i le kulukose. E sili atu le saʻo nai lo se suʻega anapogi masani. E le gata i lea, na te tuuina mai se tali manino pe maua le maʻisuka pe leai foi. O ona taunuuga e le afaina i le taimi o le aso, taumafa meaai, gaoioiga faaletino, malulu, ma isi. O le fua o le hemoglobin glycated e oʻo atu i le 5.7%.

O se auiliiliga o le malosi o le kulukose e fautuaina mo i latou o loo i ai fua o anapogi mai le 6.1 i le 6.9 mmol i le lita. E na o le pau lea o le auala e iloa ai le maʻisuka i se tagata maʻi.

E tolu aso ao lei faia le auiliiliga, e mafai ona e 'ai e aunoa ma se mea. Aʻo leʻi suʻeina, e tatau i le matelaina (seia oʻo i le 14 itula). O le faʻatalanoaga faʻapitoa o loʻo mulimuli mai.

  1. Ua ave le toto anapogi mo le kulukose.
  2. E inu e le tagata maʻi se vaifofo o le 75 kalama o le kulukose.
  3. A maeʻa le lua itula, ona fai lea o se iloiloga lona lua.
  4. Pe a talafeagai ai, e ave le toto ile afa itula.

Faʻaaogaina masini feaveaʻi (glucometers), na mafai ai ona fuafua le kulukose plasma i totonu o ni nai sekone. O lenei metotia e manatu lelei, talu ai e mafai e le tagata gasegase ona tauaveina na o ia, e aunoa ma le alu i le fale suesue. E faʻavae i se suʻega toto na maua mai se tamatamailima.O le sao o le taunuuga e maualuga tele.

Vaevaega

I le faʻaaogaina o faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e maua le iuga o le auʻiliʻiliga o le suālaʻau toetoe lava o le taimi nei. O ia metotia e aofia ai le faʻaaogaina o le pa'ū toto i luga o le faʻaaliga. O ni mea faitino.

I le suia o le faʻavasegaina o le lanu (faʻatusatusa i le lanu lanu i le pusa o le suʻega), o le iuga mulimuli e maua.

O le saʻo o sea suʻesuʻega ua manatu e fetaui, talu ai e faʻalagolago i le iloa o lanu taʻitasi, le maualuga o le faʻaaliga o le tagata o loʻo faia le suʻega.

Malamalama malamalama

O se masini fou o le gaosiga o se masini laser e fua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani o se uila moli malamalama tonu, lea e saʻo le fuafuaina o le faʻailoga autu.

O le leai o se aoga o lenei metotia e fesoʻotai ma le leai o se manaʻoga e soli ai le paʻu o le paʻu ma le le fiafia. O le sao o le auiliiliga e faalagolago i le saʻo o le faʻaogaina o le masini.

O loʻo faʻatinoina e fomai sili ona maualuga, e faʻalagolago lava i le maualuga o lo latou iloa.

Mo le faʻaauauina pea o le kulūkose, o le MiniMed system e masani ona faʻaaogaina, e aofia ai se naifi palasitika ua tuʻuina i lalo o le paʻu o le tagata maʻi. O lenei faiga e tumau, mo le 72 itula ile vavalalata muamua e ave faʻafuaseʻi le toto ma le faʻamautuina mulimuli o le faʻatonu o le kulukose. O le faʻatuatuaina o faʻamaumauga e maualuga.

Fua faʻatau

O le taimi faigaluega a le GlucoWatch e galue i le eletise eletise o le mita suka.

O le taʻiala o lana gaioiga e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le paʻu o le tagata gasegase, ma fuaina faatolu i le itula mo le sefululua itula.

O le sese o sea ituaiga masini e tele, o le mea lea e faʻaaogaina ai i ni tulaga e le masani ai pe afai e le mafai ona faʻaaogaina masini saʻo.

Faitau foi le biochemistry toto i le maʻisuka

Taua! O le i ai o isi maʻi ogaoga, faʻasolosolo, o le faʻaaogaina o vailaʻau uma e mafai ona aʻafia ai le suiga o le kulūkose, ia mautinoa ia mafaufau i lenei mea moni pe a iloiloina le iuga.

Unite mo le fuaina o le kulukose

O se iunite masani mo le fuaina o suka i le toto plasma i totonu o atunuu CIS o le fua faatatau o le mmol / l (millimol i le lita), lea e fuafua ai le faʻamasinoga manaʻomia.

I isi atunuu, o upu e masani ona faʻaaogaina i le mg% (milligram-pasene), mg / dl (milligram per deciliter).

Ina ia maua le iuga i mg%, e tatau ona e faʻateleina nisi o iunite o loʻo i luga ile fuainumera 18. Ma, i se isi itu, mo le faaliliuga i tua, o le iunite o fua i mg% ua vaevaeina e le 18, ma maua ai le mea e manaʻomia o le fua.

Malamalama i auala faaliliu o le a aoga i soo se tasi e ono i fafo.

O le i ai o le suka o loʻo faʻaalia e se faʻailoga o le 6.1 mmol / L, maua 2 taimi i le laina i le taimi o le anapogi faʻataʻitaʻiga toto.

Le maualuga o le kulukose sa fuafuaina i le aso i se tagata maʻi e masani ona 'ai meaai e tutusa ma le 11.1 mmol / L ma sili atu foʻi ona faʻaalia ai le maʻisuka.

Tulafono lautele mo sauniuniga mo fua

O metotia uma e suʻe ai le kullukose e tatau ona mafaufau i mea nei.

  1. O lea suʻesuʻega e taʻu mai ai e tatau i le tagata maʻi ona mumusu e ai i le 10 itula aʻo leʻi amata. O itula sili e maua ai se faʻataʻitaʻiga o taeao taeao.
  2. O le aso ao le i faasaina le auai i le mamafa o faamalositino faaletino, ia gauai atu i avega mamafa. O le faʻalavelave, faʻalauteleina le atuatuvale aʻo leʻi oʻo i le suʻega e mafai ona mafua ai ni faʻamoemoe e le faʻatuatuaina.
  3. Aʻo leʻi amataina se suega suka, ia mautinoa ia fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei. O le tamatamailima na filifilia mo le faʻataʻitaʻiga e le tatau ona togafitia i vai inu vaiinu, aua e ono aʻafia ai le saʻo o le iuga.
  4. O masini komepiuta uma ua faʻapipiʻiina i ni masini faapitoa (lancets) e mamanuina le paʻu o le tamailima. E tatau ona faʻamaonia.
  5. E tatau ona i ai i le pito i tua o le paʻu o le tamatamailima, pe a fai o tamai vaa e maua ai ni nai namu pito i luga.
  6. O le toto muamua e aveʻesea ma le ogato mago (ua leai ni siama) ma na o le lua o loʻo suʻeina.

Eseesega o le suka plasma ma le toto atoa

Aʻo faia se suʻesuʻega i le taeao i luga o se manava gaogao, o le maualuga o le toto vevela ma le capillary e tutusa, o lea e le tele se eseesega e maua ai. A maeʻa ona 'ai, o le paleni e agai atu i toto toto. O le eseesega i le va o le toto ma le vevela e 7%.

Hematocrit - le numera o lela toto i le aofaiga atoa. Afai e masani le hematocrit, o le eseesega i le va o le faʻamasinoga o le kulukose i le plasma ma le toto atoa e 11%. Faatasi ai ma le faateleina o le faasinoupu lanu i le 0.55, o le pasene e siitia ma ua tutusa ma le 15. Faatasi ai ma se faaitiitia i le hematocrit i le 0.3 ma lalo ifo - 8%. O lenei mea e taʻu mai ai o le faaliliuina o le plasma glucose concentration o se faafitauli.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o glucometers na faigofie ai le galuega mo falemaʻi ma falemaʻi. O le a faia le suʻesuʻega ile galuega suʻesuʻe uma i le taimi sili ona puupuu. Peitai, e tatau ona manatua i le mafaufau o le mea sese o le mita e tusa ma le 20%. O lona uiga o le maʻisuka e maua i le naʻo le maeʻa o suʻega suʻega.

Suʻega o le kulupu o le maʻitaga

I le taimi o le maitaga, o le naunautaiga o le maualuga o le suka e talafeagai mo le suʻesuʻeina o le soifua maloloina o fafine ma mo le vave maua o le maʻisuka. O le manaʻoga e fuafua le faʻatonuga o le kulukose i le taimi o le maitaga ua faʻamatalaina e le mea moni o ia lava na te faʻamalosi ai le glycemia.

O le tele o taimi, e aveesea le toto mai le tamatamailima. E le masani ai le isi auala - o se pa mai se vein. Aʻo leʻi faia le suʻega, e faʻatagaina le ulaula (aemaise lava i le taimi o le maitaga!).

O le 'ai e fesoasoani i le faateleina o le kulukose o le toto, ma o le taunuuga e le saʻo. E taua foi le faʻaitiitia o le atuatuvale ma le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino. O le masani o le toto i le taimi o le maitaga e mai le 4 i le 5.2 milimili.

A maeʻa ona 'ai, o le tulaga masani e ese lava le ese - e oʻo i le 6, 7 mmol i le lita o le toto.

Faitau foi le faʻaaogaina o suʻe toto

Iloiloga i tamaiti

O lenei suʻesuʻega i tamaiti o loʻo faia i le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa e se fomaʻi, tasi pe faalua i le tausaga. O loʻo faia i luga o se falemaʻi, ma afai ei ai ou tomai e galue ai i se glucometer, o le suka i le fanau e mafai ona maua e matua i le fale.

O le toto mo le auʻiliʻili i tamaiti e ave mai le tamatamailima o le lima. E mafai e tamaiti laiti ona ave toto mai le toe. A o le pa, e le tatau i le tamaititi ona 'ai (valu itula ao leʻi faia se suʻega), inumia le tele o suavai, ma maua foi le gaioiga faaletino. O le i ai o faʻamaʻi i tamaiti e suia ai foi iuga, ina ia le faia i taimi o faʻamalositino suʻesuʻega faʻaiʻu suʻesuʻe.

Ole fua ole kulukose i tamaiti e faalagolago ile matua:

  • i pepe faatoa fananau mai, o le glucose indicator e laʻititi laʻititi - mai le 2.8 i le 4.4 mmol i le lita,
  • e oo atu i le lima tausaga, o le kulukose e ese mai le 3.3 i le 5 mmol i le lita,
  • pe'ā uma le lima o ona tausaga, o le toto sugar masani e tutusa lava ma tagata matutua - mai le 3.3 i le 5.5 mmol.

O fea e mafai ona ou tofotofoina ai

O le toto mo le auiliiliga e tatau ona foai atu i tagata uma. E faia lenei mea i totonu o fale suʻesuʻe i totonu o soʻo se falemaʻi maʻi. O nisi o nofoaga faafomaʻi e faʻaaoga ai le data glucometer: e faigofie ma itiiti se taimi. Ae ui i lea, o faʻamatalaga na maua i luga o masini suesue e sili atu ona sao, o lea e amanaʻia ai pe a faʻamaonia le maʻisuka.

O a glucometers

E lua ituaiga o masini - photometric ma elekene.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o masini photometric e faʻavae i le fuafuaina o le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai le spectrophotometer ua tuufaatasia, i le amanaʻiaina le maualuga o le paʻu o le faʻataʻitaʻiga. O lenei ituaiga meafaifaʻaili ua faʻapipiʻiina i se masini e faʻaogaina ai le tino, o lona uiga e faʻaoga lelei ma faʻaeteete.O lo latou mamafa e manaia, o le tele o siʻosiʻomaga e matuā manaia, o lea latou te leiloa i lenei tulaga.

Suʻe lau toto suka

I le tulaga lautele, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le aso e sili atu lona taua nai lo le 3.3-5.5 mmol / l, ma e mafua ona o gaioiga o le tino i le taimi o le gaʻoina.

A maeʻa ona 'ai meaʻai, faʻaleleia atili le faʻafefe o meaʻai gaʻo i totonu o le toto, ma a maeʻa ona vaeluaina gaʻo vailaʻau faʻavave i mea faigofie, o le a faʻaaogaina le faʻaaogaina o meaʻai. Talu ai ona o le tui malosi o le suka i totonu o le toto, ua maualuga le maualuga o le suka i le toto ma sili atu i le 5.5 mmol / L.

I le iloaina o le maualuga o le kullukose o le 180 g / mol ma o le toto o se tagata matua o totonu o le 5 lita, e faigofie lava ona fuafuaina o le toto o se tagata matua e na o totonu lava o le 3-5 g o le kulukose.

E ui o le suʻega toto mo le suka e maua mai i le tamatamailima, o se eseesega auʻiliʻili ma e le o aofia i totonu o se suʻega o le toto poʻo le suʻega o le toto.

E faʻafia ona e manaʻomia le fuaina o le toto suka

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava ile talavou, e fautuaina toto puleaina pulea toto i aso taʻitasi i le aso (nai lo le meaʻai muamua ma i le taimi e momoe ai, faʻapea foʻi ma le taimi talu ona 'ai).

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le matua o loʻo maua se taumafataga ma fualaau oona e mafai ona i ai ni faʻamatalaga i le vaiaso, ae masani i taimi eseese o le aso. O fuataga faaopoopo o le a manaʻomia pe a suia se olaga masani (taʻalo i taʻaloga, malaga, faʻamaʻi).

Ia mautinoa ia siaki lau fomaʻi i le tele o taimi e te manaʻomia ai le fuaina o le toto suka.

Ina ia puipuia le maʻisuka, ua lava lea e pulea ai le maualuga o le suka i le masina, sili atu i taimi eseese o le aso.

E faʻapefea ona sauniuni mo se fua ina ia maua ai se sao saʻo?

Ina ia maua le tali saʻo, anapogi le maualuga o le suka toto e manaʻomia ai mea nei:

1. O le meaai mulimuli e tatau ona le silia le 18 itula i le afiafi
2. I le taeao ao leʻi 'ai, vai (poʻo soʻo se isi vai) ma fufulu ou nifo, e tatau ona e faia le faiga mo le fuaina o le suka toto, matauina tulafono o fua.

Matau tulafono faavae nei:

  • E sili ona lelei le faʻaaogaina o le lima tamatamailima mo fuataga, aua o le toto totoga iina e maualuga atu nai lo isi fua o fua, e pei o le tauau, lima, thivae po o le tamai povi.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i le taamilosaga o ou lima, faʻamalo ou tamatamailima aʻo leʻi fufulu. E tutusa foi le faaaogaina i fua i nofoaga eseese o le tino.

  • A o lei fuaina, ia mautinoa o le faʻailoga i luga o le vial ma le suʻega sikoa e fetaui ma le numera i luga o le faʻaaliga o le mita. Afai e leai, ona toe togi lea o le masini.
  • Afai e mafai, ia fufuluina ou lima i le vai mafanafana aʻo lei ave le toto. E le naʻo le tumama, e faʻaopoopoina ai le toto. I le le lava o le toto, e faigata le toto, aua

    ina ia maua se mataua o le toto, e tatau ona loloto le afaina.

  • Fufulu lelei ou lima. E le tatau ona susunuina le nofoaga o le puncture, aua o le vai e faʻamalo le toto faataitai, lea e tau atu ai i fua le fua saʻo.
  • Suia vave lou toto sampling.

    Afai e masani ona e tu i le nofoaga e tasi, o le ita ma le mafiafia o le paʻu o le a tupu, ma o le maua o le toto o le a atili ai ona tiga. E fautuaina e faʻaaoga 3 tamatamai lima i lima taʻitasi (e masani lava aua le tuia le limamatua ma le tamatamailima). Pese o le mea aupito sili ona tiga pe afai e te le totoina tuusao mai le ogatotonu o le tamatamailima, ae o sina mea mai le itu.

    Aua e te tuleia lou tamatamailima loloto. O le loloto o le poloka, o le sili atu lea o le faaleagaina o le tino, filifili le loloto o le loloto o le paʻu i luga o le au.

    Mo se tagata matua, o le vaega 2-3 lea

  • Aua le faʻaaogaina se uila na faʻaaogaina e se tasi! Talu ai ona o le tasi mataua itiiti o le toto o loʻo totoe i lenei masini, pe a faʻamaʻi, e mafua ai le faʻamaʻi.
  • Tasi le mataua muamua o le toto ma aveeseina i se ogaumu susu.

    Ia mautinoa o le toto e tumau pea e pei o le totogo ma e le faʻafefeteina. E le mafai ona gauai le pa'ū fagu i le fasi siaki. Aua le togi lou tamatamailima e maua ai se mataua tele o le toto. Pe a faʻapipiʻiina, e faʻafefiloi le toto ma le sua o le tino, lea e mafai ona taʻitaʻia ai fua o fua fua.

  • Faʻaaliga: o le toto samasama avanoa e tu i pito o le fasimea, ae le o le vaalele. O le mea lea, faʻagaoioi lou tamatamailima i le pito o le fasimea i le itu tauagavale po o le taumatau, ua makaina i le uliuli. I lalo o le gaioiga a le malosi, o le toto manaʻomia o le toto e tosoina aunoa.
  • Aveese le fasi siaki mai le afifiina i luma o le fua.

    O vaega o suʻega o le malulu.

  • E mafai ona ave ni fasi suega i masini malogo ma mama i soo se mea.
  • O le afifiina i fasi pepa faʻataʻitaʻi e tatau ona tapunia i taimi uma. O loʻo i ai se faʻapipiʻi e taofia ai le suʻega faʻamago. O le mea lea, i le leai o se mea e le tuʻuina atu ai le suʻega i se isi atigipusa.
  • Faʻatau faʻasolosolo i le potu vevela masani. Laveʻa o le teuina o le +4 - +30 ° C.
    Aua neʻi faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le aso e uma ai le aso.
  • Tuua Lau Faamatalaga