O le a le umi e mafai ai ona ou ave metformin

Metformin (dimethylbiguanide) - o se sui sooupu antidiabetic mo le faaaogaina i totonu, lea e aofia ai le vasega o biguanides. Lelei Metformin E fesootaʻi ma le gafatia o le mea galue malosi e faʻalavelave ai le gluconeogenesis i le tino. O le gaioiga malosi e taofiofi ai le felauaiga o electrons o le uila o le mitochondria. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le ATP i totonu o sela ma le faaosofia o le glycolysis, na faia i se auala e le o le okesene. O se taunuuga o lenei mea, o le glucose e oso i totonu o sela mai le extracellular avanoa e faateleina, ma o le gaosiga o lactate ma pyruvate i totonu o le ate, intestines, adipose ma maso maso ua faateleina. Glycogen faleoloa i totonu o faʻalaʻo ate e faʻaitiitia foi. E le afaina ai aafiaga o le hypoglycemic, talu ai e le faʻamalosia le gaosiga o le inisalini.

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le faʻamaina o le gaʻo ma faʻalavelave ai le gaosia o mea aoga gaʻo. Faʻasaga i tua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o se suiga i vailaau mo togafitiga o le inisalini e matauina ona o se faʻaititia o le fua o le inisalini e noatia ai le inisalini. O le faateleina o le insulin / proinsulin ratio e maua foi. Ona o le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina, o loʻo i ai se faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose i le toto toto pe a uma ona 'ai meaai, o le faʻavae autu o le kulukose o loʻo faʻaititia foi. Ona o le mea moni o le fualaau faasaina e le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini e puuna peta o le pancreas, e taofi ai le hyperinsulinemia, lea e manatu o se tasi o mea sili ona taua i le faateleina o le mamafa o le tino i le maʻisuka ma le alualu i luma o faafitauli ogaoga. O le faʻaitiitia o le kulukose e mafua ona o le faʻaleleia atili o le kulūkose e ala i maso maso ma le faʻalauteleina o le lagona o le resitara o le inisalini. I tagata soifua maloloina (e aunoa ma le maʻisuka) pe a oʻo i le metformin, o le faʻaitiitia o le kulūkose e le o matauina. Metformin fesoasoani e faʻaititia ai le mamafa o le tino i le oona ma le maʻisuka e ala i le taofiofia o le fiaʻai, faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose mai meaʻai i le gastrointestinal tract ma faʻaosofia ai le glycolysis anaerobic.

Metformin e iai foi sona aafiaga fibrinolytic ona o le le faʻatagaina o le PAI-1 (faʻamaʻi le plasminogen activator inhibitor) ma le t-PA (faʻapipiʻi plasminogen activator).
O le fualaau faasaina e faaosofia ai le faagasologa o le biotransformation o le kulukose i le glycogen, e faʻamalosia ai le toto i totonu o le ate. Fale o le tino: faaitiitia le maualuga o le LDL (lipoproteins maualalo), triglycerides (e 10-20% e tusa lava pe muamua le 50%) ma le VLDL (tino maualalo lipoproteins). Ona o aʻafiaga gasegase, metformin mafua ai le faateleina o le HDL (maualuga lipoprotein) e 20-30%.

O le vailaau faasaina e taofia ai le atinaeina o le faateleina o le muscle elemene o le puipui o le vaa. E i ai sona aafiaga lelei i le cardiovascular system ma taofia ai le faʻaalia o le maʻi o le maʻisuka.

A maeʻa ona faia le tautalaga, o le maualuga o le maualuga o le mea galue e maua i le plasma toto pe a mavae le 2.5 itula. I tagata gasegase na mauaina le fualaau faasaina i le maualuga o mea e mafai ona gafatia, o le maualuga aupito maualuga o le vailaau oona i le plasma toto e le sili atu i le 4 μg / ml. 6 itula i le maea ai o le ave o le pulu, o le faʻaaogaina o le vailaau oona mai le fualaau faasaina, ua tuʻuina mai faatasi ma se faʻaitiitia o le faʻamaʻi plasma metformin . A oʻo i le aveina o le doses fautuaina pe a maeʻa le 1-2 aso, e maua i totonu o le toto plasma totoga o le metformin i totonu o le 1 μg / ml pe itiiti.

Afai e te tago i le fualaau oona ao e 'ai meaai, ona i ai lea o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le metformin mai le fualaau faasaina.O le metformin e masani lava ona faʻapipiʻiina i puipui o le supestive tube: i le laʻititi ma le duodenum, manava, faʻapea foi i le gaogao ma le ate. O le afa o le ola e tusa ma le 6.5 itula. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin, o le tino olaola i mea ola maloloina e tusa ma le 50-60%. Faʻatapulaʻa tuʻuina i masini plasma. I le faʻaaogaina o le faʻamalosi tino ma le faʻamaualuga, e faʻamalosi e fatugaʻo mai le 20 i le 30% o le fuainumera faʻatonutonuina (e le suia, aua, e le pei o le vavalaʻau, e le fetaui). I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le tino e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata creatinine, o le mea lea, o le plasma concentration ma le afa-ola o le metformin e faʻalauteleina mai le tino, lea e mafai ona mafua ai le faʻateleina o le mea galue i le tino.

Aisea e le fesoasoani ai metformin

O nisi taimi o faitioga e faitioina ai e le o fesoasoani le vailaau faatonuina, o lona uiga, e le o feagai ma lana galuega autu - faʻamaonia le anapogi glucose. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga. I lalo ifo ou te lisiina mafuaʻaga e ono le fesoasoani ai le metformin.

  • Metformin e leʻi faʻamaonia mo faʻamaumauga
  • E le lava le fualaau
  • Vailaau Faasao
  • Leai o mea taumafa ao ave le metformin
  • Tauvalea taitoatasi

O nisi taimi e lava le faʻapipiʻiina o mea sese i le ave ma le aʻa-lowering effect o le a le mafai ona e faʻatali.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I le faʻaaogaina o le metformin i se faʻalavelave ma isi fualaau, o vailaʻau faʻasolosolo e tutupu i le va o vaega o vailaʻau, lea e faʻaleleia pe faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka i le metformin.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le metformin ma le danazole i le taimi lava lea e taʻitaʻia vave ai le maualuga o le suka. Faʻasalaga, e manaʻomia ona e faʻaaoga le chlorpromazine, lea e faʻaitiitia ai le faʻatuʻuina o le inisalini, ma faʻateleina ai le glycemia.

O le ono tulai mai o le faateleina o le malosi o le suka e tupu pe a faʻaaogaina:

  1. Glucocorticosteroids (GCS).
  2. Sympathomimetics.
  3. Totoga mo le faʻaaogaina i totonu.
  4. Epinofrina.
  5. Le folasaga o le kaluka.
  6. Oona horroone.
  7. Faʻamatalaga o le phenothiazone.
  8. Luga diuretics ma thiazides.
  9. Faʻataunuʻu o Nicotinic acid.

Togafitiga ma le simetidine e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis. O le faʻaaogaina o le metformin, i le isi itu, e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o siama.

O le inuina o le ava malosi e masani ona solia pe a faʻaaoga le metformin. O le inu malosi i le maualalo o le kalori ma le le paleni meaai, matelaina po o le le mafaia o le ate e oʻo atu ai i le fausiaina o le lactic acidosis.

O le mea lea, ao faagasolo togafitiga ma le metformin, e tatau i siama ona mataʻituina le galuega a fatugaʻo. Ina ia faia lenei mea, latou te manaomia ia le itiiti ifo ma le lua taimi i le tausaga e suesue ai le maualuga o le lactate i le plasma. E taua foi le faia o se auiliiliga mo mea o loʻo faia i le creatinine i totonu o le toto.

Afai o le tagata maʻi na maua e iai se faʻamaʻi pipisi o le bronchopulmonary poʻo se togafitiga faʻapitoa o le tino, e tatau i se tagata tomai faapitoa ona faʻatalanoa faʻamalosi.

O le tuufaatasiga o le metformin faatasi ai ma isi fualaau e maualalo ai le suka, e pei o inisini injections ma sulfonylureas, o nisi taimi e taitai atu ai i le faaitiitia o le mamafa. O lenei mea matautia e tatau ona mafaufauina mo tagata mamaʻi o loʻo taʻavale taavale poʻo auala faʻapitoa. Atonu e te lafoaia se galuega matautia i le vaitau o togafitiga.

E le feteenai ma le ethanol, faʻalaʻau faʻapitoa, iodine e iai le radiopaque agents, talu ai ona faʻapupulaina ai le lamatiaga o le lactic acidosis, aemaise lava i tulaga o le matelaina po o le maualalo o le kalori. I le faʻaaogaina o le metformin, e tatau ona aloese mai le ava ma le ava malosi.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i le faʻatasi ai ma mea faʻapitoa faʻamalosi ma simetidine.Sulfonylurea o meaola, inisalini, acarbose, inhibitors monoamine oxidase (MAOs), oxytetracycline, inhibitors angiotensin liliu mai (inisite), clofibrate, cyclophosphamide ma salicylates e faʻaleleia ai le aafiaga o le metformin.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma glucocorticosteroids, tuufaatasiga o fomaʻi, epinephrine, glucagon, hormones thyroid, o mea e maua mai le phenothiazine, acidic nicotinic, diuretics thiazide, o le faaitiitia o le aafiaga o le metformin e mafai.

O le Nifedipine e faʻapupulaina le absorption, C max, faʻagesegese ai le faʻamalosi.

O mea faʻapitoa (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren ma vancomycin) faʻatautava mo masini o felauaiga ma, faatasi ai ma le faaumiumi togafitiga, e mafai ona siitia le C i le 60%.

Metformin o se fualaau faasaina mai le vasega o biguanides, lea e faʻaaoga lelei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea autu autu o le fualaau faasaina o Metroformin hydrochloride, dioxide, povidone, magnesium stearate, macrogol o loʻo avea ma vaega fesoasoani.

O le vailaau faʻaaogaina e faʻaaoga lelei e faʻaitiitia ai le toto suka. I le taimi lava e tasi, o le faʻaitiitia o faʻamaoniga e tupu e le gata i le maeʻa o le taumafataga autu, ae faʻatagaina foi oe e faʻaititia le tulaga maualuga. O le vaega autu o meaʻai e faʻatagaina ai oe e faʻatonutonu le gaosia o le inisalini e le pancreas, lea e afaina ai le tino ma e le faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. I le faaopoopo atu i ai, o aʻafiaga lelei e aʻafia ai:

  • le faʻaitiitia o le hyperinsulinomy,
  • sao i le paʻu o le mamafa,
  • faaitiitia le lamatiaga o le faatupuina o faamaʻi o le cardiovascular system,
  • lelei e afaina ai le lipid metabolism i le tino,
  • faʻaitiitia le faʻamaʻiina o gaʻo,
  • faaitiitia tulaga maualuga o le cholesterol leaga,
  • faaitiitia le lamatiaga o le maʻi o le maʻisuka,
  • faʻaitiitia faʻamalosi.

O le vailaau e ave faʻaalia, pe a maeʻa le lua i le tolu itula o le a amata ona oʻo mai le maualuga o lana gaioiga. E tusa ma le ono itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, o le faʻaititia o le plasma o le metformin ua faʻaitiitia, talu ai ua maeʻa le afaina o le vaega galue.

Pe a togafitia togafitiga i lenei vailaʻau i le mavae ai o ni nai aso, e mafai ona e matauina lona i ai pea i le toto i ni vaega laiti.

O le metformin ua leva tausaga o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tele o ituaiga o kanesa i mumumu ma fusi, ma faʻalavelave ai foi i le atinaʻe o tumutumu oona i suʻesuʻega i aganuʻu faʻagata a tagata ma i luga o totoga o tagata.

O le tuufaatasiga o le metformin ma le aspirin e matua aʻafia ai le tuputupu aʻe o sela o le kanesa o le pancreatic e ala i le taofiofia o le puipuiga o apopototi Mcl-1 ma Bcl-2 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26056043). Caspases o tino maliu ia o le tino e mafua ona o le oti.

O le tuufaatasiga o le metformin ma le aspirin e matua aʻafia ai le tuputupu aʻe o le kanesa pancreatic e ala i le faʻatoaina o le tino maliu-3 (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26056043) Faʻaitiitia le metaulin ile eletise TNF (www.ncbi.nlm.nih).

gov / pubmed / 24009539) STAT3 (faʻaliliu o le faʻaliliu ma le faʻamalosia o le transcription 3) -o le protein ma le faʻamalosi tusi mai le STAT family of proteins. Metformin faʻamalosia lelei le STAT3 ma mafai ona vavalalata tulaga o le kanesa o le vevela ma le squacinous celcinoma o le esophagus (www.ncbi.nlm.nih).

gov / pubmed / 26245871) (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24577086) Tyrosine kinase 2 o le enzyme lea e aafia i le IL-6, IL-10 ma le IL-12. E mafai ona fai se sao i le puipuiga o le puipuiga.

O se fesuiaiga i le gene TYK2 na fesootaʻi ma le Een hyperimmunoglobulin syndrome (HIES), o le tino le atoatoa o le immunoglobulin E (https://en.wikipedia.org/wiki/Tyrosine_kinase_2) Metformin e taofia ai le tuputupu aʻe o le kanesa prostate e ala i le taofiofi Tyrosine kinase 2 (www. ncbi.nlm.nih.

gov / pubmed / 26721779) O mutuale ma le faʻamataʻuina o β-catenin e fesoʻotaʻi ma le tele o ituaiga o kanesa, e aofia ai le kacatocellular carcinoma, cancer o le colorectal, kanesa o le susu, susu, vaʻalele ma gasegase endometrial. https: //en.wikipedia.

Org / wiki / Beta-catenin Metformin dose-faʻalagolago i le β-catenin i le kanesa o le susu (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28035400) PPAR-γ - Gamma gagote activate receptor gamma.PPAR-γ faʻafoe le gaʻo gaʻo ma le teuina o le kulukose.

PPAR-γ knockout mumua e leai ni mea faʻapipiʻi pe a fafagaina meaʻai maualuga. O le tele o inisalini e iloa ai fualaau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka faʻamalosia le PPAR-γ e ala i le faʻaitiitia o le kulukose toto e aunoa ma le faateleina o le manava o le inisalini pancreatic. (https://en.wikipedia.org/wiki/Peroxisome_proliferator-activated_receptor_gamma)

o le kanesa o le susu (80% o mataupu), o le kanesa colorectal, glioblastoma, o le ulu ma le ua. O lenei polotini e aʻafia ai i le 30% o maʻi uma (o le tino o le epithhelial tissue). O le metformin e aʻafia ai le EGFR ile glioblastoma www.ncbi.nlm.nih.

gov / pubmed / 21766499 Kinase AKT1 o se enzyme autu o le auala o le signified PI3K / AKT ma o loʻo aʻafia i le faʻatonutonuina o le faʻalauteleina o le cell, tuputupu aʻe ma le ola. E tele le taulai atu i le suʻesuʻega o galuega a lenei enzyme ona o le mea moni o loʻo galue e pei o se oncogen i le tele o maʻi mamaga https: //en.wikipedia.

org / wiki / Protein_kinase_B Metformin suppresses AKT1 www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12890675 Metformin na faʻaititia le tulaga o le oncology ma le ola faaumiumi e ala i le faʻaitiitia o le faʻalavelave o le tele o ituaiga o kanesa i ituaiga eseese o fusi e ono aʻafia i vailaʻau eseese (vaai i le ata i le agavale) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3906334

Metformin o se vailaau talafeagai mo le togafitiga talafeagai ole gasegase o le maʻisuka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Faatasi ai ma le matua, o se taunuuga o le atherosclerosis o le toto, o le toatele o alii e mafatia i se fale. O le metformin ua leva tausaga o le a faʻaleleia ai se faʻavae i mumumu ma o loʻo togafitia ai le le atoatoa, lea e tupu ona o se taunuuga o le atherosclerosis vascular.

Ma o le mafuaʻaga masani lenei o le le atoatoa. Naʻo le gaioiga o le metformin e faifai malie - pe a uma se togafitiga. O tagata atamamai Amerika mai le Iunivesite o Georgia ua latou faailoa mai o se vaifofo mo le matua tuai metformin e mafai ona faalauteleina ai toto o le suauu eletise o loʻo i totonu o genital.

Metformin e faʻaitiitia ai le maualuga o faʻailoga inflammatory ma faʻaititia ai foi le afaina o le tino i le oona o le vai i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Lisi i le faʻamatalaga faʻamatalaga:

Metformin e faʻaititia ai le maualuga o le enzymes ole ate ma e mafai ona togafitia faʻamaʻi leʻo leʻo leʻo gaʻo (NAFLD) i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E faʻafia ona e faʻalogo o metformin "e totoina le ate." Ae o se faasologa o suesuega faʻapitoa e faʻaalia ai, o le mafaufau i aafiaga o le metabolic ma se faʻailoga lelei o le saogalemu, o le metformin e pei o se vailaau faʻamaonia i le togafitiga o le NAFLD, aemaise lava i tagata gasegase e iai vaega o le maʻi pipisi.

Le faiga o le gaioiga a le metformin

O le mea sili ona taua o metformin o le taofia lea o le gaosiga o le kulukose.

Metformin e faʻaaogaina le faʻasaʻo o le enzyme enzyme AMPK, lea e nafa ma le metabolism o le kulukose ma le gaʻo. O lenei faʻasagaga e taʻitaʻia ai le gaosiga o le kulukose i le ate. O lona uiga, o le kulukose e mafua mai le metformin e le o faia.

I le faʻaopoopoga, o le metformin e faʻapupulaina le lagona i lona lava inisalini ma faʻalauteleina le glucose (faʻaaogaina o le inisalini, glucose e tuʻuina atu i siama uma o le tino ma avea ai ma punaoa malosi), faʻateleina le faʻamaʻiina o le gaʻo, ma faʻaitiitia le inu o le kulukose i le gastrointestinal tract.

O le tuai ona maua o le kulukose i le gastrointestinal tract e metformin fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma ona 'ai, faʻapea foi ma le faʻalauteleina o le lagona o sosoʻo taulaʻi ia latou lava inisalini.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e faʻafefiloi le metformin i le gastrointestinal tract, o lona aafiaga malosi e amata pe a mavae le 2.5 itula. Ma o le metformin e faʻamalosi e fatugaʻo pe a mavae le 9-12 itula. E tatau ona maitauina e mafai e le metformin ona faaputuputu i totonu o le ate, fatugaʻo ma maso.

O le faʻaaogaina o le metformin e amata i le faʻaaogaina o le 500-850 mg 2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga. O se isi faʻagasolo malie malie o le gaʻo e mafai ona fuafua i luga o aʻafiaga o le kulukose o le toto.

Ole fua ole tausiga ole metformin e masani ona 1500-2000 mg / aso.

Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, ua vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. Laʻau maualuga o le 3000 mg / aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

O le uluai fualaau o metformin o le Falani Farani.

Generics of Glucophage: Metformin o le kamupani Ozone (Rusia), Siofor, ma isi.

Peitaʻi, ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le metformin (gastrointestinal upsets) ma faʻaleleia le lelei o soifuaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i Farani, na faia ai se metformin umi na faʻatautaia ma tatala i lalo o le igoa Glucofage Long faʻatasi ai ma le faʻagasolo malie o le metformin galue. O le kelikafaʻi umi e mafai ona faʻaalu i le aso, lea, ioe, e sili atu ona talafeagai mo maʻi.

O le faʻaaogaina o metformin faaumiumi o loʻo i le pito i luga o le gastrointestinal tract.

O le gaioiga o le vailaʻau o le faʻamoemoe lea e taofia le gaioiga o le gluconeogenesis e tupu i le ate. Pe a faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i totonu o se okeni, o le a faʻaitiitia foi lona maualuga o le toto. E tatau ona maitauina e faapea i le maʻisuka, o le fua o le kulukose i le ate e sili atu ma le tolu taimi o tau masani.

I totonu o le ate o loʻo i ai se enzyme e taʻua o le protein kinate activated protein kinase (AMPK), lea e faia ai le galuega autu i le inisalini saini, metabolism o gaʻo ma glucose, faʻapea foʻi ma le paleni o le malosi. Metformin faʻagaoioia le AMPK e faʻasaina le gaosiga o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le taofiofia o le faagasologa o le gluconeogenesis, metformin faatino isi galuega tauave, e aofia ai:

  • faaleleia atili le lagona o le tino ma gaʻo i totonu o siama e maualalo le suka,
  • faʻapupulaina le kulukose i sela,
  • e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo,
  • taligalu le aveʻesea o le kulukose mai le mea o lo o gaosia.

O le tagofia o fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa i tagata. Metformin e maualalo ai le cholesterol, TG ma le LDL cholesterol i luga o se manava gaogao. I le taimi lava e tasi, e le suia ai le tele o lipoproteins o isi vai.

I le faaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai e le tagata gasegase ona maua se faaitiitia o le suka i le 20%, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated pe a ma le 1.5%. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le monotherapy, e faʻatusatusa i isi vailaʻau o le suka, insulin ma meaʻai faapitoa, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe se fatu fatu.

A maeʻa ona inu e le tagata maʻi se laulau o le metformin, o lona toto o le a faateleina i totonu o le 1-3 itula ma o le a amata ona galue. O le fualaau faasaina ua vave ona gauai i le gastrointestinal tract.

Metformin e faʻaaogaina le pulefaʻatonu o le enzyme o le hepatic AMP-activated protein kinase (AMPK), lea e nafa ma le metabolism o le kulukose ma le gaʻo. O le amataina o le AMPK e manaʻomia mo le aʻafiaga o le metformin i le gluconeogenesis i le ate.

I le faʻaopoopoga i le taofiofia o le faagasologa o le gluconeogenesis i le ate, o le metformin e faʻapupulaina ai le lagona o le masini i le inisalini, faʻateleina ai le glucose ile maualuga, faʻaleleia le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, aʻo faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kulukose mai le gastrointestinal tract.

O le faigofie, pe a maeʻa ona maua se meaʻai ma se maualuga maualuga o meaʻai gaʻo, o le inisalini pancreatic e amata ona faalilolilo e faatumauina le maualuga o le toto i totonu o taʻaloga masani.

O gaʻo kulimi i totonu o meaʻai e faʻamaʻalo i totonu o le manava ma liliu atu i le kulukose, lea e ulu atu i le toto. Faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini, e tuʻuina atu i sulu ma maua ai le malosi.

O le ate ma maso ei ai le gafatia e teu ai le glucose, ma faigofie foʻi ona faʻasaʻoina i totonu o le toto pe a manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le hypoglycemia, ma le faʻamalositino). E le gata i lea, e mafai e le ate ona teu le kulukose mai isi meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, mai gaʻo ma amino acids (poloka fale o puipuiga).

O le itu sili ona taua o le metformin o le faʻalavelave (faʻamalo) o le gaosia o le kulukose e le ate, lea e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le isi aafiaga o le fualaau faasaina o le tolopoina o le ave o le kulukose i totonu o le iniseti, lea e mafai ai ona maua le maualuga o le kulukose toto pe a uma meaai (le toto toto), faapea foi le faateleina o le lagona o sela i le inisalini (ua amata ona vave tali vave atu i le inisalini. faamatuu atu i le taimi o le kulupu o le glucose).

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le masini metformin e faʻafefiloi i le gastrointestinal tract. O le gaioiga o le mea galue malosi e amata i le 2.5 itula pe a uma le puleaina ma a maeʻa le 9-12 itula e faʻamalosi e fatugaʻo. Metformin e mafai ona faʻapipiʻi i le ate, fatugaʻo, ma le maso.

I le amataga o togafitiga, o le metformin e masani ona faʻatau lua i le tolu taimi i le aso ao lumanaʻi pe a maeʻa foi taumafataga, 500-850 mg i le tasi. I le maeʻa ai o le 10-15-day course, o lona aoga i luga o le suka suka ua fuafuaina ma, pe a manaʻomia, o le a faʻaleleia le fualaau ile vaavaaiga a se fomaʻi. O le fua o le metformin e mafai ona faateleina i le 3000 mg. i le aso, vaevaeina i 3 aitema tutusa.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaogaina ma iloiloga o maʻi

E pei lava o soʻo se vailaʻau, metformin ei ai ona lava faʻatonuga. Na ou tuʻuina atu faapitoa le mea i totonu o se pepa e sili atu ona lauiloa, ina ia e malamalama i le auala e galue ai lenei vailaʻau. Sei o tatou amata mai lava i le amataga ma mafaufau i le fesili o le metformin i luga o le tino, ma pe afai o faaupuga faasaienisi, ona faia lea o vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina, ae na o le faigofie lava.

O le faiga o le gaioiga a Metformin e faʻamaoni i le auiliiliga faʻatasi o le lisi o faʻamaumauga.

E tusa ai ma faatonuga, o le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le puipuia o lenei maʻi.

O fualaau o le maʻisuka Metformin ua faʻamaonia mo tagata uma o vaitausaga, e aofia ai tamaiti mai le 10 tausaga.

I nisi tulaga, atonu e fautuaina muamua.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Metformin, e tatau ona e iloa poʻo a faʻafitauli o loʻo faʻaaogaina.

I lenei tulaga, e sili atu le usitai i fautuaga a le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina lenei vaifofo, ma mafaufau i uiga o tagata maʻi taitasi.

Faailoga mo le faatonuina o se vailaau e:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • prediabetes (tulaga vavalalata),
  • afaina ma le faʻaleagaina o le tui ile inisalini,
  • maʻi faʻapitoa o le ovary,
  • gasegase gasegase
  • i taaloga
  • puipuiga o le matua o le tino.

E ui lava i le tele o lisi o faʻamaʻi e mafai ona e inu ai Metformin, e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o lenei vailaʻau e masani lava ona seasea lava ona tupu, e masani lava o se faʻaoga i le togafitiga o le inisalini.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e ui lava o le tagofia o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi ma inisalini injections, o le manaomia mo se hormone e faaitiitia e toetoe 25-50%. E le gata i lea, a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e faʻaleleia le taui o le metabolism. E faʻaaoga foi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, lea e manaʻomia ai le tuiina o le inisalini.

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, Metformin o loʻo faʻatulagaina i toetoe lava o mataupu uma. I le taimi o le monotherapy, e tatau ona faateleina le fua. O le mea lea, i le taimi muamua e mafai ona faʻaaoga 1 le papalama i le aso (500 poʻo le 850 mg).

I le aluga o taimi, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faʻateleina e ala i le faʻafesoʻotai o se fomaʻi muamua atu Ole maualuga ole fua ile aso e le tatau ona sili atu i le 2.5 mg, o lona uiga, e mafai e le tagata gasegase ona ave 2-3 pama i le aso. A maeʻa vaiaso e lua, ona amata lea ona toe foʻi mai le metabolism o le carbohydrate. A maeʻa ona oʻo i le maualuga o le suka o le toto, e mafai ona faʻaitiitia le fua.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina Metformin ma le sulfonylurea e mafai ona maua ai se aafiaga lelei puupuu. Ae o le tino o le tino e vave ona faʻaaogaina i lenei ituaiga vailaʻau. O le mea lea, o le monotherapy ma Metformin e mafai ona i ai sona aafiaga umi.

O le tele o le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e mamafa pe mamafa.

I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Metformin e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le paʻu mamafa o le maʻi. Ae ina ia le afaina ai lona lava tino, o le maʻisuka e tatau ona usitaia ia fautuaga:

  1. O le togafitiga e tatau ona le sili atu i le 22 aso.
  2. O le aveina o pills, o le tagata gasegase e tatau ona taitaia se olaga ola malosi.
  3. O le aveina o vailaʻau faʻatasi ma le inu malosi.
  4. O togafitiga e faʻatapulaʻaina ai le taumafa a le tagata maʻi.

O aso uma lava, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faia ni mea faʻaletino faapitoa, pe o tamoe, sopo, aau, volipolo, soka ma sili atu. Mai le taumafataga e tatau ona e vavaeese mea e gaosia mai le keke, paluga, sukalati, siamu, meli, fualaau suamalie, meaai gaʻo ma falai.

E fuafua e le fomaʻi le fua o le fualaau mo le maʻi. E le mafai ona auai i le tui o le tagata lava ia, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina e tagata e le mamafa tele, ae e mafai ona faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o le Metformin o loʻo faʻaalia i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻasaoina o le tino, e pei foi o se setete. O se faʻamatalaga tuusaʻo mo le faʻaaoga o le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ma le oona.

E faʻaaogaina foi e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o le iniseti-visceral oona tele.

I le taimi na faʻaaogaina ai i le falemaʻi, o le iloiloga o Metformin na matua manino lava ina ua maeʻa le suʻeina o suʻega faʻapitoa na faʻamaonia ai i latou, i le 2007 sa fautuaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina o togafitiga o tamaiti mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e fai ma faʻaoga i le inisalini togafitiga.

O fuamoa Metformin e ave faʻamaonia pe a uma ona 'ai, inu tele vai. Muamua ma muamua inumaga e 1000 mg i le aso, i luga o se vaitau 1-2 vaiaso o le a faasolosolo malie le fua, o lona tau e fetuunai i lalo o le vaavaaiga o faʻamatalaga fale suʻesuʻe i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le maualuga faatagaina o le 3000 mg i le aso. Ole fua ole aso e mafai ona faʻaaogaina i le taimi e tasi, ae i le amataga o togafitiga, i le taimi o le fetuunaiga, e fautuaina e vaevaeina i le 2-3 pusa, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le gastrointestinal tract.

O le maualuga maualuga o le fualaau oona i le plasma toto e mataituina 2.5 itula pe a uma le pulega, a uma le 6 itula e amata ona faʻaitiitia. A maeʻa le 1-2 aso o le masani ona faia, o le faʻaauau pea o le fualaau oona i totonu o le toto, e tusa ai ma iloiloga, amata amata ona iloa le metformin i le lua vaiaso talu ona amata le pulega.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Metformin ma le inisalini, e manaʻomia le vaavaaiga faafomai, ma le maualuga o tui o le inisalini i totonu o se falemaʻi.

O faʻamaʻiloga nei o loʻo faʻaalia i faatonuga Metformin:

  • Faʻasolosolo lactic acid nei pe sili atu
  • Tulaga muamua
  • O le gasegase i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • O le gasegase o le gaioiga o le tino, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafua ai sea solia,
  • Le atoatoa o le tino,
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Maʻisuka vae
  • O faʻafitauli uma e mafua ai le faʻamalaina (vomiting, manava manava) ma le hypoxia (faʻafuaseʻi, le mautonu le cardiopulmonary),
  • Alcoholism E tatau ona manatua i le mafaufau e tusa lava pe tasi le faʻaogaina o Metformin ma le ava malosi e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia o le tino,
  • O faʻamaʻi pipisi i le taimi umi, eo faatasi ma fiva,
  • O faʻamaʻi faʻagata i le tulaga o le taupulepulega,
  • Faʻasologa o gasegase faʻapitoa ma le toe faʻaleleia o galuega,
  • Fafagaina susu

O le maʻitaga, e pei o le tamaitiiti, ua le toe mafaufauina o se tuusaʻo tele i le aveina o fualaau, talu ai e mafai ona faatonuina Metformin mo le togafitiga o le maʻisuka ma le maʻisama, ae peitai, i nei tulaga, o le togafitiga e tupu i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Metformin o loʻo suʻesuʻeina i le tele o atunuu: o le Initaneti ua tumu i savali e uiga i mea fou na mauaina.O lea, o le a le faʻaogaina o le metformin ma lapataiga i aso nei?

  1. Metformin puipuia ma pulea le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Metformin e le faʻaitiitia ai le suka i le taimi lava e uma ai le fua muamua. O lana gaioiga e amata pe a mavae le 2.5 itula. O le faʻaitiitia o le kulukose toto e tupu i nai aso - mai le 7 i le 14 aso.
  3. E le afaina ai le hypoglycemia i vailaau togafitiga, ma le maualuga tele - e seasea lava.
  4. Metformin e mafai ona faʻatasi ma le inisalini, maninil, ma isi.
  5. Dr. R. Bernstein (ISA) fai mai o le metformin e faaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa, ma taofia foi le hormone o le fiaaai, ma o lea ua saofagā ai i le mamafa o le faamalositino.
  6. E tusa ai ma suʻesuʻega a Craig Kerry, o le metformin e mafai ona faʻaaoga lelei i togafitiga faʻapitoa o le oncology ma maʻi cardiovascular.
  7. Metformin faʻaleleia le tuputupu ae o neu fou i totonu o le faiʻai ma le taulaʻau.
  8. I le faʻamaʻi o le Alzheimer, o le numera o namu namu i le hippocampus, o le vaega o le faiʻai lea e fou ai mea fou e manatuaina, ua matua faʻaititia. O le poto masani ua faaalia ai o le aveina o le 1000 mg o le metformin i le aso mo tagata e mamafa le 60 kilokalama e faʻaleleia ai le gafatia e fatuina ni manatua fou.
  9. O loʻo i ai se manatu faʻafeagai e faapea, o le metformin lava ia e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le teteʻe. O suʻe Taiwanese tagata suʻesuʻe na taʻitaʻia e Dr. Yichun Kuan na faia se suesuega o le 9300 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ma iloiloina le aʻafiaga o le metformin i le kulupu o loʻo pulea e tagata gasegase. La latou faaiuga: o le umi na maua ai e le tagata maʻi metformin ma sili atu i le maualuga, o le maualuga atu lea o le mea e ono tupu ai le teteʻe. O lenei manatu e fesiligia e le toatele o tagata atamamai.
  10. Metformin e taofia le mumū o le tino - o se tasi o mafuaaga o le matua, puipuia le loto ma toto toto mai le matua.
  11. O le fualaau faasaina e faaleleia ai le cholesterol, faaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia.
  12. Metformin e faʻaitiitia ai maualuga maualuga o enzymes o le ate ma e mafai ona togafitia faʻamaʻi o le ate i le gaʻo mama i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  13. Faaitiitia le lamatiaga o le ola faaletino mai se fua o le maʻisuka faafitauli e tusa ma le 30%.
  14. Metformin e leai se faʻamavaega atoatoa mo faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, ma le faʻavaivaia o fatu. Afai ei ai, e fesuiaʻi e le fomaʻi le fualaau, ma faʻaauau pea ona faʻaaoga le metformin. Ae ui i lea, o le filifiliga a le fomaʻi ma faʻamaʻi tuga o le fatu, ate ma fatuga o le tagata maʻi atonu e le fiafia i le tagofia o lenei fualaau faasaina.
  15. Metformin mafai ona faʻaitiitia le maualuga o vitamini B12, o le mea la pe a faʻaaogaina, e tatau ona e siaki le toto.
  16. E faʻaaogaina i le leai o se faʻataʻitaʻiga i tagata gasegase.
  17. Metformin faʻaleleia le mamafa i le taimi o se seti e mafua mai i vailaau antipsychotic.
  18. E le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le ava malosi e aloese mai faʻalavelave i le foliga o le lactic acidosis (o se faʻalavelave matautia).
  19. Metformin o se sui tauva mo le avea ma se fofo mo le matua.
  20. O loʻo suʻesuʻeina e avea o se fualaau talafeagai mo le togafitia o togafitiga o le maʻisuka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

FaʻataʻitaʻigaMetformin faʻaleleia le pulea o le suka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma o nisi taimi e faʻasinoina mo le maʻisuka ituaiga 1. Faʻaititia le suka i le taumafa pe a uma ona 'ai, faʻaleleia le toto ile taimi ma. E faʻaleleia ai le ate e maua ai sina kulūkose, ma aʻafia ai foi le aveʻeseina o meaʻai fualaau taumafa i totonu o le vaega o meaʻai. Faʻateleina le lagona o sela i le inisalini. E le faʻaosofia ai le pancreas e maua ai le tele o le inisalini, ma e leai se lamatiaga o le hypoglycemia.
PharmacokineticsO le vailaau faʻasaina e maua e gaʻo ma le urine toetoe lava a le suia. O le faʻaaogāina o le mea galue mai le papa o mea faaumiumi (ma analogues) e faʻagesegese ona faʻatusatusa i fua masani. I tagata e leai se aoga, e mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le mea galue i le plasma toto, ma e le saogalemu.
Faailoga mo le faʻaaogainaO le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata o loʻo mamafa tele ma ua faʻavaivaia lagona o gaʻo i le inisalini (faʻamalosia o le inisalini).O le aveina o metformin e naʻo le faʻamaeʻaina, ae le suia, meaʻai ma gaoioiga faaletino. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le maʻisuka, o le mamafa o le mamafa ma le faʻaopoopoga o le ola ua faʻamatalaina auiliili i lalo i lenei itulau.
FaʻataʻitaʻigaMetformin faʻaleleia le pulea o le suka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma o nisi taimi e faʻasinoina mo le maʻisuka ituaiga 1. E maualalo ai le sua susu pe a uma ona 'ai, ma i le aluga o le taimi e faʻaleleia fua o le toto mo le hemoglobin glyc HbA1C. E faʻaleleia ai le ate e maua ai sina kulūkose, ma aʻafia ai foi le aveʻeseina o meaʻai fualaau taumafa i totonu o le vaega o meaʻai. Faʻateleina le lagona o sela i le inisalini. E le faʻaosofia ai le pancreas e maua ai le tele o le inisalini, ma e leai se lamatiaga o le hypoglycemia.
PharmacokineticsO le vailaau faʻasaina e maua e gaʻo ma le urine toetoe lava a le suia. O le faʻaaogāina o le mea galue mai le maʻa o mea faaumiumi (Glucofage Long ma analogues) e faʻagesegese ona faʻatusatusa i fua masani. I tagata e leai se aoga, e mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le mea galue i le plasma toto, ma e le saogalemu.
Faailoga mo le faʻaaogainaO le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata o loʻo mamafa tele ma ua faʻavaivaia lagona o gaʻo i le inisalini (faʻamalosia o le inisalini). O le aveina o metformin e naʻo le faʻamaeʻaina, ae le suia, meaʻai ma gaoioiga faaletino. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le maʻisuka, o le mamafa o le mamafa ma le faʻaopoopoga o le ola ua faʻamatalaina auiliili i lalo i lenei itulau.
ContraindicationsLe malosi o le maʻisuka e puleaina ma vaega o le ketoacidosis, siama o le maʻisuka. O le le atoatoa o le tino - le fuaina o le filtuls glomerular (GFR) i lalo ifo o le 45 ml / minu, fatu totoini i luga atu o le 132 μmol / L i alii, e sili atu i le 141 μmol / L i tamaitai. Fofo ole gaʻo. Maʻi faʻamaʻi pipisi. Faʻatau pe onā le onā. Faʻamalalaina
Faatonuga faapitoaMetformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao le i faia le taotoga o le a oʻo mai po o le leitio. E tatau ona e iloa e uiga i le lactic acidosis - o se faʻalavelave ogaoga e mafua ai le toto pH mai le masani o le 7.37-7.43 ile 7.25 poo lalo. O ona faailoga: vaivaiga, tiga o le manava, le lava o le mānava, vomiting, coma. O le aʻafiaga o lenei faʻalavelave e toetoe lava a leai, sei vagana ai tagata o loʻo faʻaaogaina vailaʻau pe'ā iai ni faʻamalologa pe sili atu i aso ua fautuaina i aso taitasi.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Faailoa le tausaga o le tamaloa

Faailoa le tausaga o le fafine

FaʻasologaE fautuaina e amata togafitiga i aso taitasi o le 500-850 mg ma faʻalautele lemu i le maualuga o le 2550 mg, tolu papa o le 850 mg ia taʻitasi. Mo pati faaumiumi, o le fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg. E faʻatupulaia le atunuʻu pe afai e leai ni aʻafiaga ogaoga i le tagata maʻi, e le sili atu ma le tasi i le vaiaso, poo soo se 10-15 aso. Laʻau faʻasaʻo e tuʻuina atu ile 1 taimi i le aso i le po. Pepa masani 3 taimi i le aso ma meaai.
FaʻaiʻugaO tagata maʻi e masani ona faitio i le manava, inu, le lava le fiaʻai, ma le solia o lagona lelei. E le o ni aʻafiaga leaga ia e masani lava ona alu ese na oi latou i nai aso. Ina ia faʻaitiitia, ia amata i le 500 mg ma aua le faanatinati e faʻaleleia lenei fua ole aso. E sili atu le leaga pe afai o le vevela, vevela, ae le na o ni mea e gaosia ai meaʻai. Metformin leaga e aʻafia ai le faʻaaogaina o vitamin B12 taumafa.
Tina ma le susuMetformin ua solia i le taimi o le maitaga ma le taimi o le fafaga, aua e pasi atu i le placenta ma le susu susu. E le faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka faʻamaʻi. I le isi itu, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo PCOS e saogalemu ma lelei. Afai na e iloa mulimuli ane ua e maʻitaga, ma ua faʻaauau ona e ave - e lelei. E mafai ona e suʻesuʻeina le tusiga i le Rusia e uiga i lenei mea.
Fegalegaleaiga ma isi vailaauTetee e ave fualaau o le maʻisuka matautia, aua le faʻaaogaina i metformin.O le faʻatasi ma le insulin e mafai ona maualalo ai le toto suka. E ono iai ni fesoʻotaʻiga le lelei ma vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga ma le le atoatoa o le fatu. O latou tulaga lamatia e le maualuga. Faitau faʻamatalaga aloaia mo le faʻaaogaina i totonu o le pusa ma le vailaʻau mo faʻamatalaga.
FaʻasalagaO mataupu e faʻaaogaina ai faʻamatalaga ua faʻamatalaina i se faʻaoga e tasi o le 50 g o le vailaʻau poʻo le sili atu. O le tele o le pa'ū tele i le toto suka e maualalo, ae o le aʻafia o le alotosic acid e tusa ma le 32%. Faʻamatalaga faʻapitoa manaʻomia ile falemai. E mafai ona faʻaaogaina le gasegase e faʻateleina ai le faʻaumatia o fualaau mai le tino.
Folasaga, tuutuuga ma tuutuuga o le teuinaPusa e aofia ai le 500, 850 poʻo le 1000 mg o mea e gaosia. O lenei vailaʻau e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e le sili atu i le 25 ° C. E tolu tausaga pe lima tausaga le soifuaga o le taligalu.

Faasoa i luga o fesoʻotaʻiga lautele

O a meaai e matua suia ai le totoga o le toto? Fuainumera numera 9 ma le maualuga o le toto suka O le a le meaai e faaosofia.

Lisi o Mataupu O le suālaʻau ma le manaʻo e leiloa le mamafa O kalo calories, vaivaiga ma.

Lisi o Mataupu Faʻamatalaga o le Puipuia o le FaʻailogaPevzner Numera 5 mo Pancreatitis Manatu Taua

Aisea e maualalo ai le suka toto Afai e te le togafitia le suka maualuga, ona mafua ai lea o le gaʻo ma.

Faʻasalaga o le maualuga o le toto maualuga O le a le toto maualuga?

Metotia o le talosaga

O le faʻatagaina o fualaau faʻasaina e tagata matutua e na o le amanaʻiaina o faʻamatalaga o le mataʻituina pea o galuega tau fatuga.
O le gaioiga atoatoa o loʻo mataituina 2 vaiaso talu ona ave le fualaau.

Afai e tatau ona e alu i Metformin faatasi ai ma se tasi o le supaglycemic oral agent, ona tatau lea ona faamutaina le vailaʻau muamua, ona amata lea o togafitiga ma Metformin i totonu o le togafitiga fautuaina.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o inisalini ma Metformin, e le suia le inisalini i le muamua 4-6 aso. I le lumanaʻi, afai e tatau ai, o le fua o le inisalini e faasolosolo malie ona faʻaitiitia - i nai aso na sosoo ai ile 4-8 IU. Afai e maua e le tagata maʻi le silia ma le 40 IU o le inisalini i le aso, ona faia loa lea o le faʻaitiitia o le faʻaititia i le taimi o le faʻaaogaina o Metformin i le falemaʻi, talu ai e manaʻomia tele le tausiga.

Auala masani o faatinoga o metformin

O le mea sili ona taua o metformin o le taofia lea o le gaosiga o le kulukose.

Metformin e faʻaaogaina le faʻasaʻo o le enzyme enzyme AMPK, lea e nafa ma le metabolism o le kulukose ma le gaʻo. O lenei faʻasagaga e taʻitaʻia ai le gaosiga o le kulukose i le ate. O lona uiga, o le kulukose e mafua mai le metformin e le o faia.

I le faʻaopoopoga, o le metformin e faʻapupulaina le lagona i lona lava inisalini ma faʻalauteleina le glucose (faʻaaogaina o le inisalini, glucose e tuʻuina atu i siama uma o le tino ma avea ai ma punaoa malosi), faʻateleina le faʻamaʻiina o le gaʻo, ma faʻaitiitia le inu o le kulukose i le gastrointestinal tract.

O le tuai ona maua o le kulukose i le gastrointestinal tract e metformin fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto pe a uma ona 'ai, faʻapea foi ma le faʻalauteleina o le lagona o sosoʻo taulaʻi ia latou lava inisalini. O lenei meatotino o le metformin ua mafai ai ona faʻaaogaina i vailaau faʻasolosolo - e puipuia ai le maʻisuka ma le faʻaogaina o le maʻisuka.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e faʻafefiloi le metformin i le gastrointestinal tract, o lona aafiaga malosi e amata pe a mavae le 2.5 itula. Ma o le metformin e faʻamalosi e fatugaʻo pe a mavae le 9-12 itula. E tatau ona maitauina lena mea metformin e mafai ona faʻapipiʻi i le ate, fatugaʻo ma maso.

O le faʻaaogaina o le metformin e amata i le faʻaaogaina o le 500-850 mg 2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga. O se isi faʻagasolo malie malie o le gaʻo e mafai ona fuafua i luga o aʻafiaga o le kulukose o le toto.

Ole fua ole tausiga ole metformin e masani ona 1500-2000 mg / aso.

Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, ua vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga.Laʻau maualuga o le 3000 mg / aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

O le uluai fualaau o metformin o le Falani Farani.

Generics of Glucophage: Metformin o le kamupani Ozone (Rusia), Siofor, ma isi.

Peitaʻi, ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le metformin (gastrointestinal upsets) ma faʻaleleia le lelei o soifuaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i Farani, na faia ai se metformin umi na faʻatautaia ma tatala i lalo o le igoa Glucofage Long faʻatasi ai ma le faʻagasolo malie o le metformin galue. O le kelikafaʻi umi e mafai ona faʻaalu i le aso, lea, ioe, e sili atu ona talafeagai mo maʻi.

O le faʻaaogaina o metformin faaumiumi o loʻo i le pito i luga o le gastrointestinal tract.

Aafiaga o metformin

  1. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaogaina o le metformin, e mafai ona mataʻituina le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o vitamini B12. Afai e iloa le anemia megablastic, e tatau ona manaʻomia le puleaina o le vitamini B12 faaopoopo.
  2. O le tele lava o taimi, o faafitauli i le gastrointestinal tract e tupu (vevela, vomiting, manava (manava), afaina, tiga o le manava, suia i le tofo, leai se manaʻo). I lenei tulaga, e tatau ona ave le metformin i meaai e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le gastrointestinal.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e pei foi o le faʻaaogaina o le metformin ma gaʻo tele o le ava malosi, e ono foliga mai o le acidosis lactic - o le maualuga o le lactic acid i le toto, lea e ono lamatia ai le ola o le tagata maʻi. E sili atu ona tupu i le tele o le metformin ma i latou e gasegase i le tino.
  4. E seasea ona maua mai le paʻu o le paʻu - erythema, vevela, vevela dermatoses.
  5. E seasea ona tupu, o le ate, o le hepatitis, e mou ese pe a faalēaogāina le vailaʻau.

Metformin e faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ma o lona malologa e naʻo le faʻamalosaga.

Mea faʻapitoa ma faʻaoga fou o le metformin

Metformin o loʻo suʻesuʻeina i le tele o atunuu: o le Initaneti ua tumu i savali e uiga i mea fou na mauaina. O lea, o le a le faʻaogaina o le metformin ma lapataiga i aso nei?

  1. Metformin puipuia ma pulea le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Metformin e le faʻaitiitia ai le suka i le taimi lava e uma ai le fua muamua. O lana gaioiga e amata pe a mavae le 2.5 itula. O le faʻaitiitia o le kulukose toto e tupu i nai aso - mai le 7 i le 14 aso.
  3. E le afaina ai le hypoglycemia i vailaau togafitiga, ma le maualuga tele - e seasea lava.
  4. Metformin e mafai ona faʻatasi ma le inisalini, maninil, ma isi.
  5. Dr. R. Bernstein (ISA) fai mai o le metformin e faaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa, ma taofia foi le hormone o le fiaaai, ma o lea ua saofagā ai i le mamafa o le faamalositino.
  6. E tusa ai ma suʻesuʻega a Craig Kerry, o le metformin e mafai ona faʻaaoga lelei i togafitiga faʻapitoa o le oncology ma maʻi cardiovascular.
  7. Metformin faʻaleleia le tuputupu ae o neu fou i totonu o le faiʻai ma le taulaʻau.
  8. I le faʻamaʻi o le Alzheimer, o le numera o namu namu i le hippocampus, o le vaega o le faiʻai lea e fou ai mea fou e manatuaina, ua matua faʻaititia. O le poto masani ua faaalia ai o le aveina o le 1000 mg o le metformin i le aso mo tagata e mamafa le 60 kilokalama e faʻaleleia ai le gafatia e fatuina ni manatua fou.
  9. O loʻo i ai se manatu faʻafeagai e faapea, o le metformin lava ia e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le teteʻe. O suʻe Taiwanese tagata suʻesuʻe na taʻitaʻia e Dr. Yichun Kuan na faia se suesuega o le 9300 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ma iloiloina le aʻafiaga o le metformin i le kulupu o loʻo pulea e tagata gasegase. La latou faaiuga: o le umi na maua ai e le tagata maʻi metformin ma sili atu i le maualuga, o le maualuga atu lea o le mea e ono tupu ai le teteʻe. O lenei manatu e fesiligia e le toatele o tagata atamamai.
  10. Metformin e taofia le mumū o le tino - o se tasi o mafuaaga o le matua, puipuia le loto ma toto toto mai le matua.
  11. O le fualaau faasaina e faaleleia ai le cholesterol, faaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia.
  12. Metformin e faʻaitiitia ai maualuga maualuga o enzymes o le ate ma e mafai ona togafitia faʻamaʻi o le ate i le gaʻo mama i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  13. Faaitiitia le lamatiaga o le ola faaletino mai se fua o le maʻisuka faafitauli e tusa ma le 30%.
  14. Metformin e leai se faʻamavaega atoatoa mo faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, ma le faʻavaivaia o fatu. Afai ei ai, e fesuiaʻi e le fomaʻi le fualaau, ma faʻaauau pea ona faʻaaoga le metformin. Ae ui i lea, o le filifiliga a le fomaʻi ma faʻamaʻi tuga o le fatu, ate ma fatuga o le tagata maʻi atonu e le fiafia i le tagofia o lenei fualaau faasaina.
  15. Metformin mafai ona faʻaitiitia le maualuga o vitamini B12, o le mea la pe a faʻaaogaina, e tatau ona e siaki le toto.
  16. E faʻaaogaina i le leai o se faʻataʻitaʻiga i tagata gasegase.
  17. Metformin faʻaleleia le mamafa i le taimi o se seti e mafua mai i vailaau antipsychotic.
  18. E le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le ava malosi e aloese mai faʻalavelave i le foliga o le lactic acidosis (o se faʻalavelave matautia).
  19. Metformin o se sui tauva mo le avea ma se fofo mo le matua.
  20. O loʻo suʻesuʻeina e avea o se fualaau talafeagai mo le togafitia o togafitiga o le maʻisuka i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Mai lenei lisi, o le faʻaaogaina fou o le metformin (sei vagana ai le maʻisuka ituaiga 2) na suʻesuʻeina e saienitisi ua faʻamamafaina. Mo le faʻamasinoga tonu, e tatau ona fai mai o le tele o nei faʻamatalaga fou mo le faaaogaina ua faʻataonia ai le galuega a isi tagata suʻesuʻe. O lea la, o loʻo atinaʻe pea le au atamamai pe o le metformin e faʻaitiitia le mamafa pe leai foi. O nisi o galuega e taʻu mai ai le manuia o le vavalalata ma le metformin, ae o isi e lipoti atu aafiaga laiti o le fualaau oona i luga o le gaioiga.

Pharmacist Sorokina Vera Vladimirovna

O fualaau o loʻo maua i le maʻisuka masani i le lalolagi o Metformin, ma e ave i aso uma e le 120 miliona tagata. O le talafaasolopito o le fualaau faasaina ua sili atu ma le ono tausaga, i le taimi lea ua tele suʻesuʻega ua faia, faamaonia le aoga ma le saogalemu o tagata mamaʻi. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai le Metformin mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ai le insulin resistance, ae i nisi tulaga e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi gaʻo ma avea o se faʻaopoopoga i le inisalini mo togafitiga faʻapitoa 1.

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

O le vailaʻau e itiiti lava le faʻasaina ma e le o se mea e sili ona taatele ile isi gasegase o le suka: e le faateleina ai le faʻalavelave.

O le mea e leaga ai, o Metformin o loʻo i ai pea ni faaletonu. E tusa ai ma iloiloga, i le lona lima o tagata gasegase ma lona gaioiga, e matauina ai le gasegase o le gastrointestinal. E mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona tali atu i le fualaau faasaina mai le faʻaogaina o fualaau aina e ala i le faasolosolo malie ona faʻaopopoina le metotia ma faʻaaogaina fou fou, faʻasaolotoina.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau ua fautuaina aloaia mo togafitiga o le maʻisuka ma e faʻaaoga foi e endocrinologists i la latou galuega o lenei.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O gaosi oloa e le o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa.

Faʻaaliga Metformin

Metformin e mafua mai i lona fausiaina i se fale taatele ma le faʻalauiloaina o le suka. Ina ia faʻaitiitia le afaina ma faʻaleleia le malosi o le gaʻo, o le galuega na amata i le vaevaega o mea gaosi mai ai.Na latou foliga mai o le a avea ma tagata tetele. I le taimi nei, o Metformin ua na o le pau lea o fualaau faasaina i totonu o lenei vaega ua uma ona pasia le saogalemu, o le vaega totoe na avea ma mea e afaina ai le ate ma ua matua faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis.

Ona o lona aoga ma le itiiti o aʻafiaga, o se vailaau muamua i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, o loʻo faʻamatalaina i le nofoaga muamua. Metformin e le faʻateleina le faʻasologa o inisalini. I se isi itu, ona o le faaitiitia o le suka o le toto, o le hormone ua faamutaina le gaosia i le faateleina o le voluma, lea e masani ona tupu pe a amata le maʻisuka ituaiga 2.

O lona mauaina e mafai ai ona e:

  1. Faamalosi le tali o siama i le inisalini, o lona uiga, faaitiitia - o le mafuaʻaga autu o le le atoatoa o le gaʻo i le mamafa o tagata. Metformin faʻatasi ma mea taumafa ma le atuatuvale e mafai ona totogi mo le maʻisuka ituaiga 2, ma se maualuga maualuga o le togafitiga, ma fesoasoani i le faʻaaogaina.
  2. Faʻaitiitia le faʻaleleia o gaʻo mai gaʻo, lea e faʻaitiitia ai le toto toto.
  3. Le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate, ona o le maualuga o lona toto i luga o se manava gaogao.
  4. Faʻafeiloaʻi le tala o le lipid lipid: faʻalautele le mea o loʻo iai i lipoproteins maualuga, faʻaitiitia le cholesterol ma triglycerides e afaina ai toto toto. O lenei aʻafiaga e faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka.
  5. Faʻaleleia le faagasologa o le toe faʻaofiina o toto fou i totonu o vaʻa, faʻavaivaia ai le faʻalogoina o leukocytes, o lona uiga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis.
  6. Faʻaititia le mamafa o le tino, aemaise ona o le sili ona matautia mo le metabolism o le gaʻo visceral. A mavae le 2 tausaga o faʻaaogaina, o le mamafa o maʻi e paʻu ile 5%. Faatasi ai ma se faaitiitia o le faaaogaina o caloric, o le taunuuga o le leiloa o le mamafa ua faaleleia atili.
  7. Faʻasaʻo le toto i totonu o mea lautele, o lona uiga, faʻaleleia a latou meaʻai.
  8. O le mea lea e mafua ai le vavalalata ma le ovary polycystic, o le mea lea, e mafai ona fai pe a fuafuaina le maʻitaga.
  9. Puipuia mai le kanesa. O lenei gaioiga e tatala talu ai nei lava. O suʻesuʻega na faʻaalia ai le faʻamaonia o mea totino i totonu o fualaau faʻasaina; o le lamatiaga o le atiaeina o le oncology i tagata gasegase na faʻaititia e le 31%. O loʻo faʻaauau galuega fou e suʻesuʻe ma faʻamaonia ai lenei aafiaga.
  10. Faʻagesegese le soifua matua. O le itu aupito sili lea ona le mafaamatalaina o Metformin, na o na o meaola na faia ai suesuega, na latou faaalia ai le faateleina o le ola o tootoo faataitai. E leai ni faʻamatalaga o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino atoa ma le auai o tagata, o lea ua vave tele ona fai mai o Metformin e faaumiumi le ola. I le taimi nei, o lenei faʻamatalaga e moni na o tagata e maua i le maʻisuka.

Ona o le telefactorial aafiaga i le tino, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o Metformin e le faʻatapulaʻaina naʻo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻamalosi lelei e aveʻesea ai le gaʻo o le gaʻo, e faʻafefe ai le mamafa o le mamafa. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai i tagata ei ai vailaʻau ( ,, , sili atu o le inisalini) pe a faʻaaogaina Metformin naʻo ia, o le maʻisuka e 31% le itiiti ifo e ono tupu. O le faʻaopopoina o taumafa ma aʻoaʻoga faaletino i le polokalame na faʻaleleia lelei ai taunuʻuga: 58% o tagata gasegase mafai ona aloese mai le maʻisuka.

Metformin faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli uma o le maʻisuka e 32%. O fualaau faasaina ua faaalia ai le lelei o taunuuga o le puipuia o le macroangiopathies: o le faaitiitia o le fatu ma le stroke e faaitiitia i le 40%. O lenei aafiaga e tutusa ma le aafiaga o cardiprotectors aloaia - fualaau mo le mamafa ma fuainumera.

Pepa o le faʻasaina o fualaau faʻasaina ma fuataga

O le uluai vailaʻau o loʻo aofia ai Metformin ua taʻua Glucofage, o se faʻataʻitaʻiga e umia e le Farani kamupani Merck. Ona o le mea moni e sili atu i le sefulu tausaga ua mavae talu mai le atinaʻeina o vailaau ma le mauaina o se pateni mo lea mea, o le gaosia o fualaau faʻatasi ma le tino lava e tasi - ituaiga, e faatagaina faaletulafono.

E tusa ai ma iloiloga a fomaʻi, sili ona taʻutaʻua ma sili ona maualuga:

  • Siamani Siofor ma le Metone,
  • Isaraelu Metformin-Teva,
  • Rusia Glyfomin, Novoformin, Formmetin, Metformin-Richter.

O le generics ei ai se tulaga taua: latou te taugofie nai lo le uluai vailaau.E leai ni a latou faʻafitauli: talu ai ona o uiga o le gaosiga, e ono faʻavaivaia lo latou aafiaga, ma faʻamamaina le leaga. Mo le gaosia o laupepa, e mafai e tagata gaosiga ona faʻaaoga isi mea faʻaleagaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga faaopoopo.

O le vailaʻau e gaosia i foliga o laupepa mo le faʻafofoga tautala, fua o le 500, 850, 1000 mg. O le faʻaitiitia o le suka i le faʻaleagaina o le gaosiga o le gataifale o loʻo matauina e amata i le 500 mg. Mo le maʻisuka, o le togi lelei o le 2000 mg . Faʻateleina i le 3000 mg, o le aʻafiaga o le hypoglycemic e tupu tele lemu nai lo le aʻafiaga o aʻafiaga. O se isi faʻaopoopoga o le tui e le gata e le talafeagai, ae e matautia foi. Afai e le lava le 2 pauna o le 1000 mg e faʻasaʻo ai le glycemia, o le tagata maʻi e faʻapipiʻiina le faʻamaʻi mai o suka mai isi vaega.

I le faaopoopo atu i le mama Metformin, o sauniuniga sauniuni mo le maʻisuka e maua, mo se faataitaiga, Glibomet (ma glibenclamide), Amaryl (ma le glimepiride), Yanumet (ma le sitagliptin). O lo latou faʻamoemoega e faʻamaonia i le maʻisuka umi, pe a amata ona faasolosolo ina amata le pa'ū o le galuega.

E iai foʻi fualaau o le gaioiga faʻasolosolo - o le uluaʻi Glucofage Long (fua o le 500, 750, 1000 mg), tutusa o Metformin Long, Gliformin Prolong, Formin Long. Ona o le faʻapitoa o le laulau, o le faʻaleleia o lenei vailaʻau ua faʻagesegese, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le lua faalua i le taimi o aʻafiaga mai le gaʻo. O le hypoglycemic effect ua matua puipuia. A maeʻa ona faʻaaogaina le Metformin, o le vaega e le faʻaaogaina o le laulau e faʻasalaina i fecesi. Naʻo le toe foʻi mai o le pepa lenei o se laʻititi laʻititi i le maualuga o faʻamaʻi. A le o lea, o se aafiaga lelei i le lipid profile o le toto tumau.

Auala e ave ai metformin

Amata ona ave Metformin ma le 1 papalama o le 500 mg. Afai e lelei le toleniina o le vailaʻau, o le a faʻaleleia le atunuʻu i le 1000 mg. O le faʻaitiitia o le suka e amataina lemu, o le pa'ū maulalo o le glycemia e matauina pe a mavae le 2 vaiaso o le pulega. O le mea lea, o le fualaau e faʻaleleia i le 500 mg i totonu o le vaiaso poʻo le lua, seia oʻo ina totogi le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga i le gaʻoina, o le a faʻavaeina le fua ole aso ile 3 toese.

Faʻafeiloaʻi le metformin e amata inu i le 1 papapu, o le taimi muamua e faʻaleleia ai le dose ile 10-15 aso. O le maualuga faatagaina faatagaina o le 3 pusa o le 750 mg, 4 papa o le 500 mg. O le tele o le vailaau oona ua onā i le taimi lava lea, i le taimi o le taumafataga o le afiafi. E le mafai ona nutimomoia vaevaega ma vaevaeina i ni vaega, talu ai o le solia o le latou fausaga o le a mafua ai ona leiloa se gaoioiga faaumiumi.

E mafai ona e aveina Metformin mo se taimi umi, e le manaomia ni togafitiga i togafitiga. I le taimi o le taligalu ma aua le faʻamalo. I le i ai o le meaʻai, latou te faʻaititia ai le kalori.

O le umi o le taimi e mafai ona tupu i le le lava o le vaitamini B12, o lea e tatau ai i tagata maʻisuka e ave Metformin ona 'ai i meaola i aso uma, aemaise lava le ate, fatugaʻo ma le pipi, ma faia se suʻega faaletausaga mo le Bem deficiency anemia.

Le tuufaatasiga o le metformin ma isi vailaʻau:

Faʻasoa faʻatapulaʻa Sauniuniga Gaoioiga e leʻi mafaufauina
Faasaina faasainaX-ray faasesega sauniuniga ma le iodine contentE mafai ona faʻamalosia le acidosis lactic. Metformin ua faʻauʻuina i le 2 aso ao lei faia le suʻesuʻega poʻo le taotoga, ma ua toe 2 aso mulimuli ane.
Togafitiga
Le talafeagaiAlu, uma meaai ma vailaʻau o loʻo i aiLatou te faʻapupulaina le lamatiaga o le siama faʻamalosi, aemaise lava i le maʻisuka i luga o se taumafa maualalo.
Manaoga faaopoopo e manaʻomiaGlucocorticosteroids, chlorpromazine, beta2-adrenergic agonistsToto toto toto
Togafitiga e aʻafia ai e ese mai i le inisiua ACETulaga lamatia o le hypoglycemia
DiureticsO le mafai ona maua o le siako lactic acid

Aafiaga ma faʻaleagaina

O aʻafiaga mai le aveina o Metformin ma a latou faʻalavelave faʻafuaseʻi:

Mea leaga na tutupu Faailoga E masani lava
Nonofoina faafitauliNausai, leai se manaʻoga, gaogao mama, vili.≥ 10%
Taumafai maʻiO le tofo o le uamea i le gutu, e masani lava i luga o se manava gaogao.≥ 1%
Tali atu i le AllergicRase, lanu mumu, vevela.Le faiga o le gaioiga a Metformin

O le gaioiga o le vailaʻau o le faʻamoemoe lea e taofia le gaioiga o le gluconeogenesis e tupu i le ate. Pe a faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i totonu o se okeni, o le a faʻaitiitia foi lona maualuga o le toto. E tatau ona maitauina e faapea i le maʻisuka, o le fua o le kulukose i le ate e sili atu ma le tolu taimi o tau masani.

I totonu o le ate o loʻo i ai se enzyme e taʻua o le protein kinate activated protein kinase (AMPK), lea e faia ai le galuega autu i le inisalini saini, metabolism o gaʻo ma glucose, faʻapea foʻi ma le paleni o le malosi. Metformin faʻagaoioia le AMPK e faʻasaina le gaosiga o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le taofiofia o le faagasologa o le gluconeogenesis, metformin faatino isi galuega tauave, e aofia ai:

  • faaleleia atili le lagona o le tino ma gaʻo i totonu o siama e maualalo le suka,
  • faʻapupulaina le kulukose i sela,
  • e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo,
  • taligalu le aveʻesea o le kulukose mai le mea o lo o gaosia.

O le tagofia o fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa i tagata. Metformin e maualalo ai le cholesterol, TG ma le LDL cholesterol i luga o se manava gaogao. I le taimi lava e tasi, e le suia ai le tele o lipoproteins o isi vai. O se tagata soifua maloloina (faʻatasi ma le maualuga o le kulūkose masani) o lē na te aveina metformin o le a le lagona le malosi o le togafiti.

I le faaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai e le tagata gasegase ona maua se faaitiitia o le suka i le 20%, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated pe a ma le 1.5%. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le monotherapy, e faʻatusatusa i isi vailaʻau o le suka, insulin ma meaʻai faapitoa, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe se fatu fatu. E le gata i lea, o se suesuega i le 2005 (Cochrane Collaboration) na faʻamaonia ai o le soifua maloloina o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia e ala i le ave o Metformin.

A maeʻa ona inu e le tagata maʻi se laulau o le metformin, o lona toto o le a faateleina i totonu o le 1-3 itula ma o le a amata ona galue. O le fualaau faasaina ua vave ona gauai i le gastrointestinal tract.

O le vaega e le o le metabolised, ae o ese mai le tino o le tagata ma le urine.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina Metformin o loo maua i le ituaiga o papalama e aofia ai le 500 mg o le mea galue (metformin hydrochloride). I le faaopoopo atu i ai, o le oloa e aofia ai se vaega itiiti o vaega faaopoopo: masini suauu, crospovidone, povidone K90, magnesium stearate ma talc. O le tasi pusa e aofia ai le 3 paʻu o le 10 papa.

E naʻo le tagata tomai faapitoa e auai e suʻesuʻeina le soifua maloloina o le maʻi e mafai ona faʻatonuina le faʻaaogaina o fualaau faasaina Metformin. A fai e le tagata maʻi fualaau, e tatau ona ia mulimulitai i fautuaga uma a le fomaʻi.

O loʻo tuʻuina atu se faʻatonuga i totonu o pusa taitasi o sauniuniga. I totonu e mafai ona e maua ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina:

  1. O le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata e sili atu le mamafa o tagata e le faigofie i le ketoacidosis (faʻaleagaina le metabolism carbohydrate).
  2. Faʻatasi ma le insulin faʻamalositino ma le tetee o le hormone, na tulai mai i le taimi lona lua.

E tatau ona maitauina e na o se fomai faapitoa e mafai ona fuafua le sao saʻo, ona o le maualuga o le suka i le toto o le maʻisuka. O faatonuga e maua mai ai fua o fualaau faasaina, lea e masani ona manaʻomia le iloiloga ma le fetuunaiga.

Ole fua muamua o le vailaʻau o le 1-2 papa (e oo i le 1000 mg i le aso). A maeʻa vaiaso e lua, e mafai ona maua se faʻaopoopoga i le fua o le metformin.

O fualaau o togafitiga o fualaau faasaina e 3-4 laulau (e oo i le 2000 mg i le aso). O le maualuga o aso taitasi o le 6 papa (3000 mg). Mo tagata matutua (mai le 60 tausaga), e fautuaina e inu le metformin e sili atu ma le 2 pauna i le aso.

E faʻafefea ona inuina pills? O loʻo faʻaumatia uma, fufuluina i lalo i sina tamai vai vai, i le taimi o se taumafataga pe mulimuli ane. Ina ia faʻaitiitia avanoa o ni aʻafiaga le lelei e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o meaʻai, e tatau ona vaeluaina le vailaʻau. Pe a oʻo mai ni faʻafitauli o le gasegase ogaoga, e tatau ona faaitiitia le fualaau o le vailaau e aloese ai mai le atinaʻe o lactic acid (lactic coma).

Metformin e tatau ona teuina i se nofoaga malulu ma pouliuli e aunoa ma se avanoa i tamaiti laiti. Laasaga o le vevela o mea e maua mai le +15 i le +25 tikeri. O le umi o le fualaau faasaina e 3 tausaga.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

E pei o isi vailaʻau, o le faʻaaogaina o le metformin e mafai ona faʻasalaina i tagata ei ai faʻafitauli faʻapitoa poʻo mo isi mafuaaga.

E pei ona taʻua muamua, mo maʻi ua sili atu i le 60 tausaga, ae maise lava i latou e faia galuega mamafa, e le fautuaina le fualaau e faʻaaogaina, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le lactic acidosis.

O le lisi o faʻasagaga mo lenei vailaʻau e le laʻititi. O le faʻaaogaina o le metformin e faasaina pe a:

  • muaʻi faʻasolosolo poʻo le faʻataʻavale, faʻamaʻi,
  • fatuga o fatuga ma le ate,
  • faʻamaʻi pipisi e aafia ai le gaioiga o fatuga (vai inu, hypoxia, eseese faʻamaʻi, fiva),
  • inupia i mea inu malolosi poo le ava malosi,
  • maʻi faʻasolosolo po o maʻi matuia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻalavelave o le myocardial, o le manava o le tino po o le fatu,
  • lactic acid coma (aemaise lava, talafaasolopito),
  • taitaia le itiiti ifo i le lua aso i luma atu ma mo aso e lua talu ona faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga x-ray ma le radioisotope ma le tuiina o se mea e ese ai le iodine,
  • meaai maualalo-calori (lalo ifo o le 1000 kalori i le aso),
  • aveina o se pepe ma le susu,
  • faʻalauteleina le ono gafatia i mea o loʻo iai i le vailaʻau.

Afai e ave e le tagata maʻi se vailaau e aunoa ma le faʻalogo i fautuaga a le fomaʻi, e ono oʻo mai aʻafiaga e tele. E fesootaʻi i latou i le faʻaogaina sese:

  1. afaina fua (vomiting, suiga o le tofo, faateleina o le pala, leai se manaʻo, manava manava po o le tiga o le tino),
  2. hematopoietic organs (o le atinaʻeina o le anemia megaloblastia - o le leai o le folic acid ma le vitamini B12 i le tino),
  3. metabolism (o le atinaʻe o le lactic acidosis ma le B12 hypovitaminosis e fesootaʻi ma malabsorption),
  4. (endocrine system) (o le atinaʻeina o le hypoglycemia, lea e faʻaalia mai i le vaivai, le faʻavevesi, tiga o le ulu ma le vevela, leai se mafaufau).

O nisi taimi e ono iai se paʻu paʻu. O aʻafiaga matuia e fesootaʻi ma le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o meaʻai e masani ona tupu i le lua vaiaso muamua o togafitiga. O se tali masani lea o le tino, pe a uma le 14 aso o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i le metformin, ma o le a alu ese lava ia faailoga.

Lagolagoina le Lagolago

O le maʻisuka o le aveina o se vailaau faafomai i maualuga maualuga nai lo le faailoaina i faatonuga poo le faatonuina e le fomaʻi e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o lona tino, ae le o le oti. I le tulaga o le sologa lelei, o se taunuuga matautia e mafai ona tupu -. O le isi mafuaaga mo lona atinaʻe o le faʻapipiʻiina lea o fualaau faasaina mo le gaʻo fatugao.

O se faailoga o le lactic acidosis o le toilalo, tiga o le tino, le maualalo o le vevela o le tino, tiga o le muscle, faateleina le malosi o le respiratory, dizziness ma le tiga i le ulu, faavaivaia, ma e oo lava ina mamae.

Afai ua maitauina e le tagata maʻi ia le itiiti ifo ma le tasi o faailoga o loʻo i luga, e manaʻomia le faaleaogaina faanatinati o le metformin. Ma le isi, e tatau ona e vave faʻatalo i le falemaʻi maʻi maʻi. E fuafua e le fomaʻi le mea o le lactate, e faʻavae i luga o lenei mea, faʻamaonia pe teena le suʻesuʻega.

O le fua sili mo le aveeseina o le tele o le gaioiga o le lactate ma le metformin o le faʻatalanoaga o le toto.Ina ia faʻaumatia faailoga o loʻo totoe, e faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa.

E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina faʻaaogaina o metformin ma soʻo se mea e maua mai i le sulfonylurea e mafua ai le faʻaitiitia vave o le maualuga o le suka.

Fegalegaleaiga ma isi auala

I le faʻaaogaina o le metformin i se faʻalavelave ma isi fualaau, o vailaʻau faʻasolosolo e tutupu i le va o vaega o vailaʻau, lea e faʻaleleia pe faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suka i le metformin.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le metformin ma le danazole i le taimi lava lea e taʻitaʻia vave ai le maualuga o le suka. Faʻasalaga, e manaʻomia ona e faʻaaoga le chlorpromazine, lea e faʻaitiitia ai le faʻatuʻuina o le inisalini, ma faʻateleina ai le glycemia. I le taimi o togafitiga ma antipsychotics ma e tusa lava pe maeʻa le faʻamavaeina o fualaau, e tatau ona fetuunai le metformin.

O le ono tulai mai o le faateleina o le malosi o le suka e tupu pe a faʻaaogaina:

  1. Glucocorticosteroids (GCS).
  2. Sympathomimetics.
  3. Totoga mo le faʻaaogaina i totonu.
  4. Epinofrina.
  5. Le folasaga o le kaluka.
  6. Oona horroone.
  7. Faʻamatalaga o le phenothiazone.
  8. Luga diuretics ma thiazides.
  9. Faʻataunuʻu o Nicotinic acid.

Togafitiga ma le simetidine e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis. O le faʻaaogaina o le metformin, i le isi itu, e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o siama.

O le inuina o le ava malosi e masani ona solia pe a faʻaaoga le metformin. O le inu malosi i le maualalo o le kalori ma le le paleni meaai, matelaina po o le le mafaia o le ate e oʻo atu ai i le fausiaina o le lactic acidosis.

O le mea lea, ao faagasolo togafitiga ma le metformin, e tatau i siama ona mataʻituina le galuega a fatugaʻo. Ina ia faia lenei mea, latou te manaomia ia le itiiti ifo ma le lua taimi i le tausaga e suesue ai le maualuga o le lactate i le plasma. E taua foi le faia o se auiliiliga mo mea o loʻo faia i le creatinine i totonu o le toto. Afai e maua mai iʻuga e iloa ai le sili atu i le 135 μmol / L (male) ma le 110 μmol / L (fafine), o le faʻagataina o le fualaau faasaina e talafeagai.

Afai o le tagata maʻi na maua e iai se faʻamaʻi pipisi o le bronchopulmonary poʻo se togafitiga faʻapitoa o le tino, e tatau i se tagata tomai faapitoa ona faʻatalanoa faʻamalosi.

O le tuufaatasiga o le metformin faatasi ai ma isi fualaau e maualalo ai le suka, e pei o inisini injections ma sulfonylureas, o nisi taimi e taitai atu ai i le faaitiitia o le mamafa. O lenei mea matautia e tatau ona mafaufauina mo tagata mamaʻi o loʻo taʻavale taavale poʻo auala faʻapitoa. Atonu e te lafoaia se galuega matautia i le vaitau o togafitiga.

Pe a faʻaaoga soʻo se isi vailaʻau, e tatau i le tagata gasegase ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea, lea e ono suia ai le metotia ma le umi o le togafitiga.

Tau, iloiloga ma analogues

O le tau o Metformin e faʻalagolago pe faʻaulu mai pe gaosia i le fale.

Talu ai o le elemene galue o se sui faʻapitoa o le hypoglycemic i vaega eseese o le lalolagi, e tele atunuu e maua mai ai.

E mafai ona e faʻatau mai le fualaau faasaina e ala i le tuʻuina atu o le talavai i le fale talavai, o loʻo i ai foi le filifiliga o le faʻatonuina o vailaʻau i luga o le initaneti.

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago ile vaega o le fualaau faasaina i le teritori o le Russian Federation ma le tagata gaosi oloa

  • Metformin (Rusia) Nu. 60 - o le tau maualalo o le 196 rubles, ma o le maualuga o le 305 rubles.
  • Metformin-Teva (Polani) Numera 60 - o le tau maualalo e 247 rubles, ma o le maualuga e 324 rubles.
  • Metformin Richter (Hungary) Nu. 60 - o le tau maualalo o le 287 rubles, ma le maualuga e 344 rubles.
  • Metformin Zentiva (Slovakia) Nu. 30 - o le tau maualalo e 87 rubles, ma o le maualuga e 208 ru.
  • Metformin Canon (Rusia) Nu. 60 - o le tau maualalo e 230 rubles, ma le maualuga e 278 ru.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tau o le fualaau faasaina Metformin e maualalo tele, o lea e mafai ai e tagata uma e maua ai tupe maua eseese ona faʻatau. E le gata i lea, e sili atu ona aoga le faʻatau o se falemaʻi i totonu o le fale, ona o lona tau e maualalo, ma o le togafitiga faʻapitoa e tutusa.

O le a le Metformin

O le tulaga maualuga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na ave Metformin. E aʻafia i biguanides. O mea ia e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le aoga o le fualaau faasaina ua faamaonia i le taimi, faiga faʻaaoga, e pei ona molimauina e suʻega faʻapitoa. E na o le pau lea o fualaau e faʻaaogaina ai le maʻisuka i tamaiti. Metformin e tele igoa, o loʻo faʻatau atu o Glucofage, Siofor, Gliformin. E faʻalagolago i le kamupanī ma le tuufaatasiga o vailaau mo togafitiga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Metformin o loʻo avanoa i le pepa laupepa. O latou faataamilosaga, biconvex, ufiufi i se atigi fale o lanu paʻepaʻe. O vailaʻau faʻapitoa e afifiina i le paʻu o le 10 po o le 15 fasi vaega. O le uta o kateti o le a umia ai ni fualaʻau e 30. O le laulau o loʻo faʻaalia ai le tuufaatasiga o le tasi pusa o le fualaau faasaina:

Gaioiga malosi o mea

Metformin hydrochloride (poʻo le dimethylbiguanide)

Manua o le kuluga (po o le pateta)

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Metformin e taofia le tuufaatasia o ATP (adenosine triphosphoric acid) i le mitochondria (specialized cell organelles). O lenei faagasologa ei ai lona aafiaga tuusaʻo i luga o le numera o gaioiga o meaola e fesootai ma le gaosiga o le gaʻo. I le tino, o le dimethylbiguanide e mafua ai le faaititia o le maualuga o le sugar sugar ona o le tele o auala:

  • inhibits gluconeogenesis (o le faagasologa o le kulukose mai le mea e le o le carbohydrate) i le ate,
  • faʻapupulaina lagona o le tino i le inisalini,
  • faʻaleleia le faʻaogaina o le kulukose i sela,
  • faʻagesegese le faʻagasolo o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tootoo laiti.

I lalo o le malosi o le fualaau faasaina pe a uma ona 'ai, e leai se suiga tele i le kulukose. Fomaʻi:

  1. e le mafua ai le hypoglycemia (o se togafitiga e aʻafia ma se faʻaititia o le kulūkose),
  2. e leai sona aoga i le inisalini faʻasoasoaina,
  3. faaitiitia le maualuga o triglycerides, lipoproteins maualalo i le plasma toto,
  4. E iai sona fibrinolytic (thrombo-absorbable) aʻafiaga ona o le taofiofia o se meaola o le plasminogen activator (activate activator) (o se porotini e faʻalauteleina ai le faʻaogaina o se enzyme fibrinolytic).

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tupu mai i le gastrointestinal tract. O le fua faatatau o le vailaʻau e 50-60% le bioavailability. Metformin e le tali atu i aʻafiaga toto. O le vailaʻau e faʻapipiʻi i vaovao, gaʻo maso, fatugaʻo, ma le ate. E mafua mai fatugaʻo e le suia. Metotin monotherapy faʻatusatusa i isi fualaau e faʻamaonia ai le maualuga o le suka e faʻaititia ai:

  • lamatiaga o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • maliu i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Auala e ave

Ua faʻamalo uma lapalai, faʻauʻuina i le tele o vai. O le muamua amataina o le dose e 500 mg i le aso, o le maualuga o le 2.5-3 g. E fautuaina e ave metformin pepa pe a uma le 'aiga o le afiafi poo le taimi lava e te leʻi momoe ai. O le fua o le fualaau faasaina e sili atu ona lelei le faateleina. O se fua muamua muamua o le dimethylbiguanide e afua ai le afaina o le manava ma faʻalavelave ai le faʻaogaina o le tino. O se tofo matagofie, o le siu o faailoga ia o le maualuga i le amataga o le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻatau.

Faatasi ai ma le monotherapy ma se fualaau faasaina, e sili atu ona lelei le usitaia o se fuafuaga faamaonia:

  1. I le vaiaso muamua, o se vailaʻau i le aofaiga o le 500 mg e ave ile 1 taimi.
  2. I le isi, o le fualaau o aso taitasi e faateleina i le 850-1000 mg ma vaevaeina i le 2 atumaga.
  3. Afai e le faamalieina le metabolic i se fua maualuga o le 2000 mg, e tatau ona faaopoopo le sulfonylureas i le metformin poo le inisalini.
  4. O se faʻaopoopoga o fuataga e faʻalagolago i faitauga kulukose. O le faʻatulagaina o fuataga e filifilia e le fomaʻi taʻitasi.
  5. I tagata matutua, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e 1000 mg.

Metformin: o le a le umi e mafai ona ou tago ai ma o se vaisu?

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e masani ona tulaʻi le fesili, o le a le umi e fai ai Metformin? O le mea moni, o le tali i lenei fesili e le oi ai.E leai se fomaʻi e mafai ona faʻamaoti le taimi tonu, talu ai o togafitiga o tagata taʻitasi e faʻatuatua e faalagolago i lona tulaga lautele o le soifua maloloina, kulūkose, maualuga o le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻatasi.

O le maʻi suka ua taʻua o le mala o le seneturi 21. E mafua lenei mea i le mea moni o tausaga taʻitasi o le aofaʻi o tagata maʻi ma lenei faʻamaʻi. Fuainumera faamaumauina o le 90% o tagata uma e maua i le maʻisuka e maua mai i le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, oi latou o loʻo i ai le toatele o fafine e sili atu le mamafa nai lo alii.

Metformin o se fualaau lauiloa i tagata e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka e le mafai ona ausia le faʻaitiitia o le suka ma se taumafataga faapitoa ma faamalositino. I le faʻaopoopoga, e faʻaaoga foi e puipuia ai aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka ma e oʻo lava i tumutumu oona. Ae o le a le faiga o le gaioiga o vailaʻau, pe faʻapefea ona e faia saʻo ina ia e le afaina ai oe lava ia? Ia, seʻi o tatou taumafai e faʻatusatusa lenei mea.

Le faiga o le gaioiga a Metformin

O le gaioiga o le vailaʻau o le faʻamoemoe lea e taofia le gaioiga o le gluconeogenesis e tupu i le ate. Pe a faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i totonu o se okeni, o le a faʻaitiitia foi lona maualuga o le toto. E tatau ona maitauina e faapea i le maʻisuka, o le fua o le kulukose i le ate e sili atu ma le tolu taimi o tau masani.

I totonu o le ate o loʻo i ai se enzyme e taʻua o le protein kinate activated protein kinase (AMPK), lea e faia ai le galuega autu i le inisalini saini, metabolism o gaʻo ma glucose, faʻapea foʻi ma le paleni o le malosi. Metformin faʻagaoioia le AMPK e faʻasaina le gaosiga o le kulukose.

I le faaopoopo atu i le taofiofia o le faagasologa o le gluconeogenesis, metformin faatino isi galuega tauave, e aofia ai:

  • faaleleia atili le lagona o le tino ma gaʻo i totonu o siama e maualalo le suka,
  • faʻapupulaina le kulukose i sela,
  • e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo,
  • taligalu le aveʻesea o le kulukose mai le mea o lo o gaosia.

O le tagofia o fualaau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa i tagata. Metformin e maualalo ai le cholesterol, TG ma le LDL cholesterol i luga o se manava gaogao. I le taimi lava e tasi, e le suia ai le tele o lipoproteins o isi vai. O se tagata soifua maloloina (faʻatasi ma le maualuga o le kulūkose masani) o lē na te aveina metformin o le a le lagona le malosi o le togafiti.

I le faaaogaina o le fualaau faasaina, e mafai e le tagata gasegase ona maua se faaitiitia o le suka i le 20%, faapea foi ma le maualuga o le hemoglobin glycosylated pe a ma le 1.5%. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le monotherapy, e faʻatusatusa i isi vailaʻau o le suka, insulin ma meaʻai faapitoa, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe se fatu fatu. E le gata i lea, o se suesuega i le 2005 (Cochrane Collaboration) na faʻamaonia ai o le soifua maloloina o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia e ala i le ave o Metformin.

A maeʻa ona inu e le tagata maʻi se laulau o le metformin, o lona toto o le a faateleina i totonu o le 1-3 itula ma o le a amata ona galue. O le fualaau faasaina ua vave ona gauai i le gastrointestinal tract.

O le vaega e le o le metabolised, ae o ese mai le tino o le tagata ma le urine.

Metformin e na o le pau lava lea o fualaau faasaina mo le puipuiga faʻafuaseʻi o faʻafitauli o le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu cardiovascular

Lomia i totonu o le tusi talaaga:
Ef. Cardiology ma Angiology 1/2011

MD M.N. Mamedov, M.N. Kovrigina, Ph.D. E.A. Poddubskaya

I aso nei, o le metformin o se tasi lea o vailaau faʻasaina e masani ona faaaogaina. I le 2006, na faʻaaogaina ai e le International Diabetes Federation ia fautuaga fou mo le togafitia o le maʻisuka, lea na faʻatulagaina ai le metformin e avea ma vailaau muamua-laina faatasi ai ma se suiga o le olaga mo le amata togafitiga. I le lima tausaga talu ai, e leʻi suia lenei tulaga.

Ae ui i lea, o le talafaasolopito o le faʻaaogaina o biguanides i le endocrinological practice sa tumu i faʻamoemoe ma le le fiafia. Muamua o le biguanides - phenformin ma le buformin na faʻaaogaina i le ogatotonu o le seneturi lona XX, e leʻi leva ae faʻateʻaina mai le faʻatau atu ona o le atinaʻe o le siako acid.Metformin na faʻapipiʻiina e Sterne i le 1957. I le 1960, na amata ai suʻesuʻega suʻesuʻe muamua, lea na faʻaalia ai o le faʻaitiitia o le glycemia e le o faʻatasi ma le faateleina o le mamafa o le tino ma le lamatiaga o le hypoglycemia. I le 1980, i le faʻaaogaina o le pipi, na faʻaalia ai o le metformin e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini.

I le 1995, mo le taimi muamua, na faamaonia ai e le FDA (American Food and Health Administration) le faʻaaogaina o metformin i le Iunaite Setete. I se suʻesuʻega na amataina e le FDA, na maua ai le metformin e faʻatusatusa i le saogalemu ma isi vailaʻau faʻasaina. O loʻo faʻaalia ai foi o le metformin e sili atu lona lelei nai lo isi biguanides, e faʻapupulaina i totonu o le togafiti laiti ma i totonu o vaovao, ae le o maso, o le nofoaga autu o lactate formation. E tusa ai ma le tele o faʻamalositino, o le tele o le metformine e fesoʻotai i le metformin e 8.4 i le 100,000 tagata gasegase, ma togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaau antipyretic (e aofia ai glibenclamide) - 9 i le 100,000.

I le gasologa o le 50 tausaga, 5500 suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa na faia i vaega eseese o le aoga ma le saogalemu o le metformin.

Faʻafitauli o le Antihyperglycemic Metformin

O le aʻafiaga o le metformin i luga o le kulukose o le toto e tutusa ma le aʻafiaga o isi vailaʻau faufautua. Metformin e le mafua ai le hyperinsulinemia, i se isi itu, o le maualuga o le inisalini anapogi e masani ona paʻu, lea e fesootaʻi ma se faʻaleleia atili ile lagona o le insulin.

I suʻesuʻega a le falemaʻi (lua-tauaso, faʻavasegaina, placebo-pulea, tutusa-suʻesuʻega vaega) e aofia ai ma le 451 o gasegase, na suʻesuʻeina le aʻafiaga o le anti-hyperglycemic effects of metformin. O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le kulukose toto ma le hemoglobin glycated o loʻo matauina i le talaaga o le metformin i doses o le 500-2000 mg / aso. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le dose o le 2000 mg metformin e sili ona lelei mo le puleaina o le kulukose o le toto. I le maketi a Rusia, o le uluai metformin Glucofage o loʻo tuʻuina atu i le tolu dosages o le 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg.

Faʻatasi ai ma lenei mea, o le metformin e faʻatupulaʻia ai le faʻaogaina o le kulukose i le taimi o le patipati, lea e fesootaʻi ma se faʻaleleia atili i le gasegase o le inisalini. Faʻaleleia le metabolism o le glucose e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le gasegase o le kulūkose e leai se oxidative, o lona uiga, e aunoa ma se aʻafiaga ile oxidation oxidation. O aʻafiaga o le metformin i luga o le faʻaogaina o le kulukose i le ate na suʻesuʻeina i le 7 tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o togafitiga ma le metformin therapy tumau 3 masina. Metformin e faaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate ma le taimi o le gluconeogenesis faʻatusatusa i le laasaga muamua.

O suʻesuʻega a le Peretania mo le maʻisuka o loʻo faʻaalia e faapea o metformin e iai sona aafiaga o le insulin-saving. Laititi o insulin e tumau pea le maualalo i tagata taʻitoʻatasi o loʻo tuʻuina atu i le vaega metformin pe a faatusatusa i vaega o togafiti o sulfonylurea (glibenclamide or chlorpropamide) poʻo inisua.

Faʻailoga ole maʻisuka Peraimeri ma metformin

Puipuiga mai le Peraimeri mai le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o ni auala faigata, e aofia ai suiga o olaga ma fualaau faʻamaina i tagata o loʻo lamatia. Muamua lava, o lenei vaega e aofia ai tagata ei ai vailaau faʻasolosolo (maualuga le anapogi glycemia ma le faʻavaivaia le glucose toleni).

I tausaga 1976-1980, o se vaega o suesuega a le atunuʻu e le US National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES II), 3092 tagata matutua na tofotofoina mo le faʻapalepale kullukose. O le i ai o le hyperglycemia 2 itula i le maeʻa ai o le 75 g o le kulukose sa fesoʻotaʻi ma le faateleina o mataupu uma o le soifuaga o le tino. O le faʻamalosia o faʻamatalaga na maua i se suʻesuʻega e ono fuafuaina, Data from the Diabetes Epidemiology: Iloiloga Faʻatasi o Critical Diagnostic Criteria i Europa (DECODE), lea na faʻaalia ai le taua o le matafaioi a le muaʻi togafitiga i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafitauli o le maʻi cardiovascular (CVD). O le Hyperglycemia na suʻesuʻeina e le anapogi kullukose ma i le maea ai o le suega o le toleniga o le kulukose i le 22,514 tagata taitoatasi i luga o se vaitaimi e 8.8 tausaga. O le i ai o le maualuga o le anapogi glycemia na mafua ai le faateleina o le lamatiaga o le oti mai le CVD. Ae ui i lea, o le NTG (faʻavaivaia le glucose toleni) e sili atu ona taua i le atinaʻeina o faʻafitauli tau falemai.

O lomiga na lolomiina ai taunuuga o se suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaaoga ai fualaau faʻasaina ma auala eseese o gaioiga mo le puipuiga muamua o le maʻisuka. E tolu ni suʻesuʻega faʻatinoina i le tusiga (BIGPRO 1, BIGPRO 1.2 ma le DPS) na suʻeina le aoga o le metformin i vaega o tagata gasegase ma le gasegase o le tino, toto maualuga, hypertriglyceridemia ma maʻi ma le NTG. O le Polokalama Puipuiga o le Maʻisuka (DPP) atonu o se tasi o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi sili ona maualuga i le puipuiga muamua o le maʻisuka. O le suʻesuʻega na faia i le 27 nofoaga tutotonu i le Iunaite Setete, na fuafuaina mo le umi e 3 i le 6 tausaga, ae na maeʻa i luma atu o le taimi ia Aukuso 2001, ao ausia sini autu. I le suʻesuʻega a le DPP, sa faʻaaoga ai le uluai fualaau faʻatau Fua Metformin Glucofage ®. I totonu, o le gasegase ma le NTG na faʻaaogaina i ni vaega se tolu:

  • placebo + fautuaga maʻoti mo suiga o le olaga (na maua e tagata maʻi fautuaga tusitusia mo le matemateina, faateleina o le tino ma le faʻaaogaina o ulaula),
  • metformin (Glucofage ®) 850 mg 2 taimi i le aso + o fautuaga faʻavae e uiga i le ola,
  • suiga o le soifuaga malosi (paʻu mamafa o le itiiti ifo i le 7%, mea maualalo-calorie ma le lipid-lowering, tino faʻagasologa faaletino 150 minute / vaiaso, ma le vaavaaiga faʻaletausaga faʻaletausaga).

O se suesuega faatusatusa i le va o le placebo ma le metformin vaega e faalua-tauaso. O le mea lautele, o le lamatiaga o le totoina o le maʻisuka ituaiga 2 na paʻu i le 58% i tagata na suia o latou ituaiga olaga, ma e 31% i tagata na mauaina le metformin i le fua o le 850 mg 2 taimi i le aso mo le 3 tausaga. I le iloiloina o vaega laiti na aofia ai i le suʻesuʻega, o le metformin sili ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata ei lalo ifo o le 45 tausaga le matua, faʻapea foi ma tagata e maualuga le afaina (BMI ≥ 35 kg / m 2). I nei vaega, o le lamatiaga o le totoina o le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaititia i le 44-53% e tusa lava pe le suia le masani masani o le olaga.

Metformin ma se faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular

I le 1998, na faʻasalalau ai taunuʻuga o le British Prospective Diabetes Study (UKPDS), lea na faʻaalia ai faʻamatalaga mataʻutia i manatu o le cardiovascular i tagata e maua i le maʻisuka. O lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai le lelei o le metformin i luga o isi fualaʻau o le suka i le faʻaitiitia o faafitauli i le macrovascular ma le tutusa o le aafiaga i le puleaina o le glycemia.

O se suesuega faamoemoeina e iloilo ai le aoga o metotia eseese togafitiga, e aofia ai suiga o olaga, metformin, sulfonylureas, ma togafitiga o insulin i tagata taitoatasi e maua i le maʻisuka faafomai muamua. O taunuʻuga o le suʻesuʻega o loʻo faailoa mai ai o togafitiga ogaoga ma le faʻaaogaina o vaega e tolu o vailaʻau e sili atu ona aoga nai lo togafitiga masani. I tulaga o le pulea lelei, leai se eseesega taua i le va o fualaau faasaina na maua.

I le avea ai o se suʻesuʻega metformin sauniuniga, na faʻaaoga e UKPDS le uluai metformin sauniuniga Glucofage ®.

Metformin (Glucofage ®) sili atu ona aoga nai lo suiga o olaga. O le aafiaga o le hypoglycemic metformin e tutusa ma le sulfonylurea ma le inisalini. O le faʻaleleia atili o le pulea lelei e le o faʻatasi ma le faʻaopoopoga o maualuga o le insulin i le plasma, ae o le faʻaleleia atili o le lagona o le insulin sa maitauina.

O le fualaau faasaina na faʻaaogaina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi ma le mamafa ma le gaʻo (n = 1704 tagata gasegase e silia ma le 120% o le mamafa o le tino). O le fua faatatau o le metformin o le togafitiga o le 2550 mg / aso. O se taunuuga o le togafitiga, na fesoasoani le metformin i le faaitiitia o le tino atoa i le 36%, o le soifua maloloina ona o le maʻisuka e 42%, o faʻafitauli uma o le maʻisuka e 32%, ma le faʻaleagaina o le myocardial e 39% (silasila i le laulau).

Laulau 1. UKPDS: Puipuiga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular e ala i le faʻamautuina o le kulukose i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (n = 5100)

FaʻaiʻugaMetformin (2550 mg / aso)Sulphonylureas / sauniuniga ile inisalini
Risk Dynamics%Eseesega TalitonugaRisk Dynamics%Eseesega Talitonuga
O le maliu o le maʻisuka↓42%0,017↓20%0,19
Soifuaga mai soo se mafuaaga↓36%0,011↓8%0,49
Tulaga lamatia o le atiaeina o ni faafitauli↓32%0,0023↓7%0,46
Tulaga lamatia o le faʻaleagaina o le myocardial↓39%0,01↓21%0,11
Tigāina↓41%0,13↓14%0,60

I le vaega o tagata gasegase e maua le metformin i ni inumaga se tolu

E mafai ona maua i tamaiti ma tamaiti?

Metformin faʻaleleia le glycemia i tamaiti talavou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. I suʻesuʻega faalua-tauaso i talavou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, o le metformin na faʻaitiitia ai le anapogi o le glucose ma le glucated globulin faʻatusatusa i le placebo (p

I Europa, o le metformin 500 mg o loʻo faʻamatalaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi foi ma le inisalini i talavou e 10 tausaga ma luga atu. O le fua amata o le metformin o le tasi laulau i le taimi poʻo le vave pe a uma le pulega. A maeʻa le 10-15 aso, pe'ā tatau ai, o le fua o le fualaau faasaina e faateleina. O le tuʻufaʻatasiga vave o le fualaau o le vailaʻau e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Taʻiala nei mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e lagolagoina ai le faʻaaogaina o vailaʻau mo tamaiti ma tamaiti talavou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. Na filifili e le Komiti o le Consensus Committee a le American Diabetes Association e faapea, o tagata gasegase e aunoa ma ni uiga iloga o le hyperglycemia "e mafai ona togafitia i togafitiga ma faamalositino, ae i le tele lava o tulaga e manaomia ona togafitia i latou i fualaau." I totonu o le US, metotia le metformin e pei o le monotherapy i tama talavou ei ai le maʻisuka ituaiga 2 ma o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga i talavou matutua (17 tausaga ma luga atu). O le mea lea, o le metformin e naʻo le hypoglycemic fualaau faʻasaina ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga. I Rusia, Europa ma Amerika, o se tasi o fualaau oona i totonu o lenei vaega - Glucophage - ua faamaonia mo le faʻaaogaina i galuega faʻa-fomaʻi, amata mai i le 10 tausaga.

Faaiuga

Metformin o se vailaau togafitiga lelei ma, pe afai e tatau ai, e mafai ona faʻaaoga lelei ma isi vailaʻau faʻamalosi: sulfonylureas, meglitinides, glitazones, inhibitors alpha-glucosidase. O le aʻafia tele o aʻafiaga o lamatiaga faʻapitoa, faʻapea foi ma faʻaogaina ole inisalini ma le tutoʻatasi, metformin e faʻaitiitia ai faʻafitauli cardiovascular ma le olaga faitino.

Metformin e lelei le faʻafefe ma saogalemu. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e le sili atu pe a faʻatusatusa i isi vailaʻau faʻasaina.

E tusa ai ma fautuaga a le International Diabetes Federation ma le American Diabetes Association, o le metformin o le filifiliga muamua lea i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le suʻesuʻeina o polokalame mo le Puipuiga o le Maʻisuka, metformin ua faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i tagata e maua i le gaosiga o le maʻisuka. E tusa ai ma se suʻesuʻega suʻesuʻeina o le maʻisuka a Peretania, i totonu o fualaau faasaina, o le metformin e tulaga ese i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi ma le ola faaletino. I faʻataʻitaʻiga uma, o le uluai Metformin sauniuniga, Glucofage ®, na faʻaaogaina.

Prediabetes - Togafitiga Vaaiga Aoao

Afai ua maua oe i le togafiti, o oe lava o le a faia se vaega taua i lona togafitiga, ma o le ae maua le avanoa e toe fesuiai ai lenei tulaga pe tuai le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaitiitia o le mamafa, mulimuli i se taumafataga maloloina, ma le faʻamalositino e masani ona aoga tele i le puipuia poʻo le tuai ona amataina le maʻisuka, ma faʻaitiitia ai foi lou ono aʻafia i le atiaeina o isi faʻafitauli, e pei o le fatu fatu poʻo le stroke. Atonu e faigofie, ae e taua tele mo lou soifua maloloina atoa ma le puipuia o le atinaʻe o le maʻisuka.

I nisi tulaga, i le faaopoopo atu i meaʻai ma faamalositino, e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina togafitiga mo oe. Ae o suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai ni taunuuga lelei i le puipuia o le maʻisuka i le na o le mulimuli i se taumafataga ma le faʻatino. O se tasi o suesuega taua i le Iunaite Setete (Polokalame Puipuiga o le Maʻisuka) na faaalia ai o nei ituaiga suiga i olaga na sili atu ona lelei i le faaitiitia o le lamatia o le maua o le maʻisuka nai lo le tagofia o fualaau:

Pulea lou mamafa

O le tele o tagata ei ai vailaau faʻasolosolo e mamafa tele ma maua ai le tino numera (BMI) 25 pe sili atu. Afai o lau BMI e 25 pe sili atu foi, o le leiloa 5-10% o lou mamafa e mafai ona fesoasoani e puipuia pe tuai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O le mamafa o le soifua maloloina e fesoasoani i lou tino e faʻaaogaina le inisalini saʻo.O se tasi suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai le pa'ū o le mamafa i tagata ei ai vailaau faʻasolosolo e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin. O le maualuga o le faʻaleleiga e tutusa ma le mamafa na leiloa.

Mulimuli i se paleni taumafa

Afai ei ai sau togafitiga, e mafai ona e puipuia pe faʻatuai le atinaʻe o le maʻi e ala i le faia o mea nei:

Talanoa ma lau fomaʻi e uiga i se meaʻai maloloina mo tagata taitoatasi.

O se suʻesuʻega taua e tasi na maua ai o tagata e 'aina fualaau faisua, iʻa, moa, ma meaʻai uma o le gaosiga o loʻo i ai le faʻaititia o le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 pe a faatusatusa i tagata o loʻo mulimuli i se taumafataga maualuga i meaʻai mumu, gaʻo gaosia, ma gaʻo susu oloa gaosi, meaʻai suamalie ma suamalie.

O le fuafuaina o lau meaai mo vailaʻau muamua e masani ona e vaʻavaʻai i meaʻai. E tele auala faigofie e faʻafetaui ai lau taumafataga. E mafai e se tagata faʻamaonia meaʻai ona fesoasoani ia te oe e faia se fuafuaga paleni e fetaui ma lou olaga.

Faamalositino e le aunoa

Ua fautuaina oe e le au atamamai e fai soʻo se mea o loʻo mulimuli mai pe a faia ni taʻaloga faaletino:

Faʻatino i le tele o ituaiga gaoioiga mo le 10 minute poʻo le sili atu i le ao, e mafai ona e mulimuli i fautuaga o loʻo i luga. E mafai ona e filifili mo oe lava ia poʻo se tasi o ituaiga uma o faʻatinoga. Talanoa ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina lau polokalama faamalositino.

O le faamalositino e fesoasoani ia te oe e pulea ai lou toto suka i le faʻaaogaina o le kulukose e avea o se punaoa malosi i le taimi ma a maeʻa faamalositino. Latou te fesoasoani foi ia te oe e sili atu ona e tali atu i le inisalini ma faʻaitiitia lou lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. E le gata i lea, o fesoasoani faaletino e fesoasoani ia te oe e faatumauina ai le mamafa o le soifua maloloina, maualalo le maualuga o le cholesterol, faateleina le lipoprotein maualuga (HDL) poʻo le cholesterol cholesterol, ma le maualalo o le toto maualuga. O nei faʻamanuiaga e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o fatu ma gasegase o le toto (faʻamaʻi fatu cardio). E mafai ona e faʻaititia atili lou lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e ala i le faʻaaogaina mo se taimi uumi i taimi taʻitasi.

O vasega e mafai ona aofia ai le savali faʻamalosi poʻo le sili atu ona malosi, e pei o le sogi, tamoe, uila vilivae poʻo le taʻalo tenisi. Na faʻaalia foi e le suʻesuʻega o isi gaoioiga, e pei o le togalaau poʻo le fausiaina o le kiona, e mafai foi ona i ai se aoga aoga. Talanoa i lau fomaʻi e uiga i se fuafuaga mo se polokalama faʻamalositino saogalemu.

Faʻaaoga vailaʻau pe a faʻatonuina

I nisi tulaga, e faatonuina e fomaʻi se tapenaina o papa, e masani ona masani ai metformin. E faaitiitia ai le maualuga o le suka e gaosia i le ate i se tagata e iai le malosi o le inisalini. Atonu e talafeagai mo le polycystic ovary syndrome. Afai ua faatonuina oe e lau fomaʻi fualaau faasaina e faasaga i vailaau, ia aua nei galo e ave e pei ona faatonuina ia te oe.

Afai e te ulaula sikaleti, talanoa ma lau fomaʻi pe faʻapefea ona e lafoaia lenei amio leaga. O le ulaula e mafai ona i ai se sao i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma ona amataga faigata. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le vaega "Faʻasaʻo le ulaula."

Mataitu le toto ma le cholesterol

Afai e iai sau togafitiga, o le ono mafai ona atiae lau maʻi cardiovascular e sili atu le maualuga nai lo i latou e maualuga le kulūkose o le toto. E mafai e lau fomaʻi ona fuaina lou toto maualuga ma siaki ai i lea taimi le toto mo le cholesterol. O le tuʻuina atu o lau cholesterol i le maualuga fautuaina ma le faatumauina o lou toto i le 140/90 millimeters o le mercury, e mafai ona faʻaitiitia ai lou lamatiaga o le fatuina o maʻi fatu ma toto tetele.

O le mulimuli i se taumafataga maloloina ma le faʻaauau pea ona faia, e mafai ona e faatumauina lou toto maualuga ma le cholesterol maualuga i totonu ole vaega fautuaina. O tagata e maualuga le lipoprotein (HDL) cholesterol levels o le 35 miligrams i le deciliter (mg / dl) poʻo le maualalo, poʻo le triglycerides o le 250 mg / dl poʻo le maualuga, o loʻo i ai se faʻalavelave maualuga o le totoina o le maʻisuka ituaiga 2.

Filifiliga

O le faʻamalamalamaina o laupepa i tagata matutua e 60 tausaga ma le matua e le fautuaina pe afai latou te faia galuega mamafa faaletino. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le siama lactic acid. O le maualuga o le fatu o le creatinine e tatau ona fuafuaina i luma o togafitiga ma masani i le taimi o togafitiga (faʻa-tasi i le tausaga i le masani masani). Afai ole maualuga muamua o le creatinine e sili atu i le masani poʻo i le pito i luga, ona faʻatusatusa lea ole taimi aʻoga fautuaina ile 2-4 taimi i le tausaga. O tagata matutua e mafai ona i ai se tulaga le mautonu o le le atoatoa, o le mea lea, latou te fuafuaina foi le maualuga o le creatinine 2-4 taimi i le tausaga.
Faatasi ai ma le mamafa, e tatau ona e tausisia se taumafa paleni malosi.

A o ave le fualaau faasaina, e tatau i siama ona mulimulitaʻi i meaʻai taʻitasi, ma e manaʻomia ai le tufatufaina sao o le gaʻo i le meaʻai i le gasologa o le aso. I le amataga o le aveina o togafitiga, o mea e le o le steroidal anti-inflammatory drugs ma antihypertensive drugs, atonu o le ai ai se faʻalavelave e pei o le leai o se faʻasologa. I ia ituaiga o gasegase, e tatau ona faʻaaogaina Metformin ma le faʻaeteete e fesootaʻi ma se faʻaleagaina o le galuega.
A maeʻa le taotoga, toe faʻaleleia togafitiga fualaau faasaina pe a uma le 2 aso. Aʻo leʻi oʻo i lenei vaitaimi, e le tatau ona ave Metformin. O suʻesuʻega faʻasaienisi masani mo le mataʻituina o le maʻisuka e faia ma le faaeteete ma faʻaauau, matauina o vaitau o le taimi.

Faʻaiʻuga autu

Ulutala:METFORMIN
ATX Code:A10BA02 -

O le maʻi suka o se tasi lea o faafitauli sili ona ogaoga o vailaau faʻaonapo nei. O loʻo faʻatūina o ia i lenei tulaga i le tau maualuga o togafitiga, e masani ona ogaoga (e le atoatoa) faʻafitauli, ma le maualuga o le tino. O le mea lea, i maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le olaga faitino e 2-3 taimi e maualuga atu nai lo le lautele. O le hypoglycemic drug metformin ua mamanuina e tau ai tutusa ma lenei maʻi, "suamalie" i le leo, ae leai se mea moni. I aso nei, e le mafai ona taʻua lenei fualaau o se ituaiga o mea fou fou: ua amataina i le faiga o endocrinological talu mai le faaiuga o le 50s. seneturi mulimuli. I le taimi nei, o le metformin, e aunoa ma le faʻaopoopoga, o le mea sili ona masani ona faʻataʻitaʻiina le gaosiga o le suka. O le masini o lana gaioiga e toetoe lava a uma ona faʻapipiʻiina i luga o fata, ma o le mea lea e sili atu ona faʻapipiʻiina mo ia. Metformin faʻalavelaveina le faagasologa o le gluconeogenesis (glucose synthesis) i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le iniseti laitiiti, faʻateleina ai le gafatia o tisipesa lautele e faʻaaoga ai le kulukose, ma faʻalauteleina ai le lagona o lagona o le masini i le inisalini. O le mea pito sili ona taua, o le fualaau faasaina e le afaina ai le gaosiga o lona lava inisalini e le pancreas ma e le mafua ai le faʻasolosolo o le hypoglycemic o le maualuga o le suka (low-degree) e mafai ona maua ai le suka (lower hypoglycemic coma).

O isi vailaʻau faʻafomaʻi o le vailaau faʻasaina e aofia ai le faʻaitiitia o le mamafa o triglycerides ma le "leaga" lipoproteins (LDL) i totonu o le toto, faʻamautinoaga (ma i nisi tulaga e oʻo lava ile paʻu) i le mamafa o le tagata maʻi, ma le fibrinolytic (antithrombic).

O le fua o le metformin e fuafua e le fomaʻi i tulaga taitasi ma e faalagolago i le muamua o le kulukose i totonu o le toto. E tusa ai ma fautuaga lautele, e amata ona ave le vailaau ma le 500-1000 mg (lea e tutusa ma le 1-2 papa). A maeʻa le 10-14 aso, e mafai ona faʻateleina le fualaau, e faʻavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i ai nei o lona faʻasaga i le toto.Ole fua ole tausiga ole metformin mai le 1500-2000 mg, ole maualuga e 3000 mg. O maʻi matutua o se tulaga faʻapitoa. Muamua lava, e tatau ona maitauina i tagata i le fitusefulu tausaga, oe, e ui lava io latou tausaga, o loo faaauau pea ona aafia i le mamafa o le tino, o le metformin e mafai ona mafua ai le siako lactic. I lenei tulaga, o le tagofia o fualaau faasaina i totonu o ia ituaiga o gasegase ua solia. I isi tulaga, e le tatau i tagata matutua ona sili atu i le 1000 mg metformin i le aso. E fautuaina ia laumei e ave faʻatasi ma meaai poʻo le taimi lava e uma ai i se ipu vai. O le togi o aso taitasi e masani lava ona vaevaeina i 2-3 inumaga.

Pharmacology

O le sui o le hypoglycemous o le tino mai le vaega o biguanides (dimethylbiguanide). O le faiga o le gaioiga a le metformin e fesootaʻi ma lona gafatia e taofiofi ai le gluconeogenesis, faapea foi ma le fausia o mea aoga gaʻo susu ma le faʻamaina o gaʻo. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Metformin e le afaina ai le tele o le inisalini i totonu o le toto, ae suia ona pharmacodynamics i le faaitiitia o le fuainumera o le inisalini ua noatia e faasao ma faateleina le fua faatatau o le insulin i le proinsulin.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthetase. Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose.

Faʻaititia le maualuga o triglycerides, LDL, VLDL. Metformin faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto e ala i le taofiofia o se inhibitor plasminogen activator.

A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻagesegese ma e le atoatoa le gaogao mai le vaega o meaʻai. I le maualuga o le plasma e ausia pe a ma le 2.5 itula. I le tasi le dose o le 500 mg, o le bioavailability atoatoa o le 50-60%. Faatasi ai ma le taumafaina tutusa, o le a faʻaitiitia ma faʻatuai ai le faʻaaogaina o le metformin.

O le Metformin e vave ona tufatufa i le tino. E masani lava e le tuiina i masini plasma. E faʻapupulaina i vaovao, ate ma gaʻo.

E mafua mai fatugaʻo e le suia. T 1/2 mai le plasma e 2-6 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, e mafai ona maua le faatumu o le metformin.

Tuua Lau Faamatalaga