Augmentin 1000 mg - faatonuga mo le faʻaaoga

O le uluai fualaau faʻamaʻi i le talafaasolopito o tagata na maua i le 1928. O se mea na tupu. Na faia e le fomaʻi Peretania o Alexander Fleming lenei mea ofoofogia na maua i se faalavelave. Na ia maitauina o siama i totonu o potu suesue e fasi siama. O le Penicillin na vavae ese mai ia ituaiga o le fatu o Penicillium.

Faʻavae i luga, na maua malie mai ai vailaʻau faʻamalosi fou fou - Oxacillin, Ampicillin, Amoxicillin, Tetracycline ma isi. I le aluga o tausaga muamua, o le aʻafiaga o vailaau faʻamaʻi pipisi sa matua mamana lava. Latou faʻaumatia uma siama faʻaleagaina i totonu o le tino ma i luga o le paʻu (i manuʻa). Ae peitai, o microorganisms na faasolosolo malie ona tulai mai le tetee atu i penicillin ma aoao ai e faʻaumatia ma le fesoasoani o enzymes faapitoa - beta-lactamases.

Aemaise lava le faʻaleleia o le aoga o vailaau faʻamaʻi pipisi, ua faʻaputuina e vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi faʻamalosi ma puipuiga mai le beta-lactamases. O nei fualaau oona e aofia ai le Europa Increase 1000, lea na toe faʻaleleia ai le tele o vailaʻau faʻasaʻi o le tupulaga fou. O le Augmentin 1000 o loʻo gaosia e le kamupani faʻamalositino GaloxoSmithKline S.p.A. (Italia). Talu mai le 1906, ua gaosia e le GSK ni fualaau maualuga ma sili ona aoga mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

O vaega autu autu o le Augmentin 1000 e sili atu ona afaina ma le vailaʻau clavulanic.

Amoxicillin o se vailaʻau faʻasaʻo lautele. I siama siama, o le poloka poloka o le peptidoglycan - o le elemene autu o le membrane. O le faaleagaina ma le vevela o le membrane e mafua ai ona sili atu ona faigofie le siama i siama puipuia o le tino. Faatasi ai ma le lagolagosua o le mea e ono afaina, o le lecycytes ma macrophages e faigofie ona faaleagaina ai meaola ninii. O le numera o siama gasegase ua faʻaitiitia ma ua faasolosolo malie ona oʻo mai.

E leai se aʻafiaga o le vailaʻau Clavulanic, e ui lava o lona fausaga faʻasolosolo e talitutusa ma penisilini. Ae ui i lea, e mafai ona faʻavaivaia ia beta-lactamases o siama, faʻatasi ai ma le fesoasoani o loʻo faʻaleagaina ai penisillins. Ona o le i ai o le vailaʻau clavulanic i le tapenapenaga, o le lisi o siama lea o loʻo faʻatupulaʻia tele ai le galuega a le Augmentin 1000.

Amoxicill + + acidic clavulanic e mafai ona faʻaumatia Escherichia coli, Shigella ma Salmonella, Proteus, Haemophilus influenzae, Helicobacter pylori, Klebsiella ma le tele o isi microorganisms.

Mo le fualaau oona Augmentin, o faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai lona tulaga sili ona lelei i le tele o faʻamaʻi pipisi. O lenei antibiotic o loʻo faʻaaogaina mo faasalalauga faʻateitisia, sinusitis, laryngitis, pharyngitis, tonsillitis (tonsillitis), bronchitis ma le niumonia, abscesses, ma maʻi inflammatory o le vavalafo tautala. E masani ona faʻaaogaina e fomaʻi le Augmentin 1000 i le togafitia o le felafoaʻi faʻatasi, cholecystitis, cholangitis, siama o le paʻu, osteomyelitis, ma siama o le urinary (mo nisi faʻamatalaga, vaʻai Le fusi o le aoga o le fualaau faasaina Augmentin 1000).

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le antibiotic Augmentin 1000 i pepa laulau mo tagata matutua ma tamaiti mai le 6 tausaga. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua pe mamafa ifo i le 40 kilokalama, e fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i le tulaga o le taofiga mo le faʻafofoga tautala.

E leai ni mea patino mo le ave o fualaau. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, e tatau ona ave le 1 papafa 2 poʻo le 3 taimi i le aso (pe 12 pe 8 itula). O le umi o togafitiga ma le Augmentin 1000 e le sili atu i le 6 aso. I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o le laʻititi o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona 14 aso. Faʻafesoʻotai lau fomaʻi pe afai e te manaʻomia se vailaau faʻasaina mo le sili atu ma le 2 vaiaso.

E uiga i le fualaau oona Augmentin iloiloga o tagata gasegase ma fomaʻi e lelei. O se vailaau faʻamaʻi e lelei lona togafitiga ma e seasea ona taʻitaʻi atu i ni uiga leaga.

Pe a togafitia le Augmentin 1000, pei o soʻo se isi vailaau faʻamaʻi, e tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina ma le tofiaina o se fomaʻi. E le fautuaina e faʻavevesi le togafitiga o togafitiga ma faaitiitia le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, tusa lava pe ua faaleleia lau tulaga. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai i le faʻafouina i siama o le Amoxicillin-inisiua. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma o togafitiga o faʻamaʻi, o le tino e vave ona faʻamamāina mai le faʻamaʻi pipisi i luga o le microbial ma toe faʻafoisia atoatoa. O le uiga lenei o auupega aupito lata mai o vailaau faʻasaʻi.

Faʻataʻitaʻiga

Amoxicillin o se vailaʻau faʻasaʻopoʻa e faʻapipiʻi faʻatasi ma le gaioiga e faasaga i le tele o siama-gaioiga lelei ma mea e le lelei. I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona faʻaleagaina e le beta-lactamases, ma o le mea lea o le fusi o le gaioiga o le tigaina e le oʻo atu i microorganisms e maua ai lenei enzyme.

O le vailaʻau Clavulanic, o le inhibitor beta-lactamase e faʻapitoa i penisilini, o loʻo i ai le malosi e faʻaaogaina ai le tele o peta-lactamases o loʻo mauaina i penisillini ma microphaganic microphallosin. O le vailaʻau Clavulanic e lava lona malosi i le plasmid beta-lactamases, lea e masani ona iloa ai le teteʻe o siama, ma e le aoga i le chromosomal beta-lactamases type 1, e le o puipuia e le vailaʻau clavulanic.

O le i ai o le vailaʻau clavulanic i le sauniuniga a Augmentin e puipuia ai le mea mai i le faʻaumatia e enzymes - beta-lactamases, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le fomaʻi antibacterial o amoxicillin.

O meaola ninii e gasegase i le tuufaatasiga o le amoxicillin + clavulanic acid:

  • Gram-positive bacteria o gasegase: bacilli, fecal enterococci, listeria, nocardia, streptococcal ma siama o le staphylococcal.
  • Gram-positive bacteria anaerobic: clostidia, peptostreptococcus, peptococcus.
  • Gram-negative bacteria aerobic: moe toso, Helicobacter pylori, paopao hemophilic, cholera vibrios, gonococci.
  • Gama-aʻafia ole siama ole siama ole maʻi ole siama ole siama.

Tufatufaina

E pei o le tuufaatasiga o vailaau oona ma le vailaʻau clavulanic, o vailaau togafitiga o le gasegase ma le clavulanic o loo maua i le tele o masini ma le va o le vavao (in gallbladder, tissues of the abdominal cavity, skin, adipose and muscle tissues, synovial and peritoneal fluids, bile, and purulent release). .

O le vailaʻau oona ma le vailaʻau o le clavulanic e maualalo le tikeri o le faʻamalosi i pulu plasma. O suʻesuʻega ua faaalia ai e tusa ma le 25% o le aofaʻi o le acid clavulanic ma le 18% o le mea oona i le plasma toto e fusifusia ai i masini toto plasma.

I suʻesuʻega a manu, e leai se faʻaogaina o vaega o tapenaga Augmentin® i soo se okeni na maua. O le mimiti, pei o le tele o penicillini, e pasi i le susu o susu. E mafai foi ona maua i le susu susu ni ala o le vailaʻau clavulanic. Faʻatasi ai ma le mafai ona faʻalauiloaina, manava, po o ni sui o le tino o le mucous membranes, e leai se isi aʻafiaga le lelei o le mea tiga ma le vailaʻau clavulanic i luga o le soifua maloloina o tamaiti pepe fafagaina.

O suʻesuʻega faʻaleleia o manu na faʻaalia ai o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic e sopoia ai le pa puipui. Ae ui i lea, e leai ni aafiaga leaga i luga o le fetus na maua.

Metabolism

10-25% o le muamua masini o le meaʻai oona e faʻataunuʻuina e fatugaʻo e avea o se gasegase vaivai (penicilloic acid). O le vailaʻau Clavulanic e tele lava le metabolise i le 2,5-dihydro-4- (2-hydroxyethyl) -5-oxo-1 H-pyrrole-3-carboxylic acid ma le 1-amino-4-hydroxybutan-2-tasi ma aveesea mai gaʻo e ala atu i le mea e gaosia ai meaʻai, faʻapea foʻi ma le mimita e pei o le carbon dioxide.

E pei foi o isi penisillins, o le mea oona e mafua mai i fatugaʻo, ae o le vailaʻau clavulanic e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga.

E tusa ma le 60-70% o le mea oona ma pe tusa ma le 40-65% o le vailaʻau clavulanic e faʻamalosi e gaʻo e le suia i le 6 itula muamua ina ua maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le pulega tutusa o le probenecid e faagesegese ai le solasoga o le mea oona, ae le o le vailaʻau clavulanic.

Toto

I suʻesuʻega o le faʻatinoina o meaʻai i meaola, o le fofoga tautala ma le matua o Augmentin® e leʻi mafua ai ona aʻafiaga. I se suʻesuʻega se tasi i fafine na vaʻaia vave le faʻataʻitaʻiina, na maua ai o le togafitiga o fualaau faasaina e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o aʻafiaga o le faʻamalosia o le enterocolitis i pepe faatoa fananau mai. E pei o vailaʻau uma, e le fautuaina le Augmentin® mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, seivagana o le faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina i le tina e sili atu nai lo le ono lamatiaina i le tamaititi.

Vaʻaiga o le susu

O le fualaau o le Augmentin e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le susu. Faʻasalaga o le mafai ona faʻalauiloaina, manava, poʻo tagata o le tino o le mucous membranes e fesootaʻi ma le faʻasalaga o le tele o mea aoga o lenei vailaʻau i le susu o susu, e leai se isi faʻaleagaga na matauina i tamaiti tausi susu. I le tulaga o ni aʻafiaga leaga i tamaiti e fafagaina susu, e tatau ona faamutaina le fafagaina o susu.

Contraindications

  • O le gasegase o le gasegase, vailaʻau clavulanic, isi vaega o fualaau faasaina, beta-lactam antibiotic (eg penicillins, cephalosporins) i totonu o le gasegase,
  • Vaega muamua o le jaundice poʻo le faʻaaogaina o le ate i le faʻaaogaina o se tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic i le talafaasolopito
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga poʻo le mamafa o le tino e itiiti ifo i le 40 kilokalama.
  • le faʻaaogaina o le tino (le faʻamaonia o le creatinine e itiiti ifo ma le tutusa ma le 30 ml / min).

Faʻaiʻuga

Augmentin 1000 mg e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o mea e leʻo manaʻomia.

Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi: masani - tagata o le paʻu ma le mucous membranes.

Faʻafitauli mai le toto ma le tino o le tino:

  • Tesea: leukopene faʻamalosi (e aofia ai le neutropenia), faʻasolosolo thrombocytopenia.
  • E seasea ona tupu: agranulocytosis faʻasiliu ma le anemia hemologic, ma le taimi umi o le toto toto ma le taimi o le gathrombin, anaemia, eosinophilia, thrombocytosis.

Faʻafitauli mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi: e seasea ona maua - angioedema, faʻamaʻi anaphylactic, o se faʻafitauli e tutusa ma maʻi o le maʻi, vascularitis allergicitis.

Faʻafitauli mai le faʻalavelave popole:

  • Faʻasalaga: vevela, maʻi vevela.
  • E seasea lava: vaʻaia o le vaʻaia o le tino, faʻalavelave. Faoa faamalosi e mafai ona tupu i tagata mamaʻi ei ai le malosi o le gaioiga, e pei foi oi latou e maua mai i luga o fualaau faasaina. Faʻanoanoa, faʻavevesi, popolevale, amioga e sui.

Tigā o le gastrointestinal tract - manava, gase, vomiting.

Na masani ona fesootaʻi atu Nausea i le faʻaaogaina o mea maualuga o fualaau faasaina. Afai a oʻo i le amataga o le tagofia o le vailaau faʻasaina o gaioiga le manaomia mai le gastrointestinal tract, e mafai ona - faʻamavaeina i le ave o le Augmentin® i le amataga o le taumafataga.

Faʻaleagaina o le ate ma le vaeluaina o le ate:

  • Faʻasalaga: o se faʻaopoopoga faʻatupulaia i le gaoioiga o le aspartate aminotransferase ma / poʻo alanine aminotransferase (ACT ma / poʻo ALT). O lenei gaioiga e matauina i tagata gasegase maua togafitiga o le beta-lactam antibiotic, ae o lona taua ole aoga e le o iloa.
  • E seasea lava: o le hepatitis ma le cholestatic jaundice. O nei gaioiga e matauina i tagata gasegase e togafitiga ma vailaʻau faʻasaʻi ma cphalosporins penisillin. Faʻatupulaia o faʻasalalauga o bilirubin ma alkaline phosphatase.

O mea leaga na tutupu mai le ate na maitauina e masani lava i alii ma tagata matutua ma e mafai ona fesootaʻi ma togafitiga umi. O nei uiga leaga e seasea ona matauina i tamaiti.

O faailoilo ma faʻamaoniga e masani ona tupu i le taimi poʻo le vave pe'ā maeʻa le faʻamalositino, peitaʻi i nisi tulaga latou te le o mai mo ni nai vaiaso talu ona uma le togafitiga. O uiga leaga e masani lava ona toe fetuunai.

O aʻafiaga leaga mai le ate e mafai ona ogaoga, i tulaga e le masani ai, o loʻo i ai lipoti o taunuʻuga leaga. E toetoe lava o mataupu uma lava, o nei tagata o gasegase o loʻo iai ni faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo ni tagata gasegase e maua mai fualaau oona.

Faʻafitauli mai le paʻu ma gaʻo faʻapipiʻi:

  • Faʻasalaga: faʻanatinati, itching, urticaria.
  • Faʻesea: erythema multiforme.
  • E seasea ona maua: Stevens-Johnson syndrome, faʻasolosolo o le tino, le faʻamaʻi exfoliative dermatitis, pustulosis lautele.

Faʻafitauli mai fatugaʻo ma le urinary tract: e seasea lava - o le nestrital interstitial, crystalluria, hematuria.

Faʻasalaga

O faʻamaoniga mai le gastrointestinal tract ma faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte e mafai ona matauina.

Ua faʻamatalaina le tele o le crystalluria, i nisi o tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le le atoatoa (silasila i le vaega "Faatonuga Faapitoa ma Puipuiga"). E mafai ona tupu felafolafoaiga i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e pei foi o i latou e mauaina ni maualuga o fualaau faasaina.

O aʻafiaga mai le gastrointestinal tract o togafitiga faʻapitoa, ma taulai faapitoa i le faʻamautuina o le paleni vai-electrolyte. E mafai ona aveʻesea le vailaʻau mai le toto ma le hemodialysis.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega faʻatinoina sa faia ma le 51 tamaiti i se nofoaga oona e faʻamaonia ai, o le faʻafoega o le meaʻai i se fualaau o le itiiti ifo i le 250 mg / kg e leʻi oʻo atu ai i ni vailaʻau faʻapitoa ma e le manaʻomia ai le gaosiga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le fualaau oona Augmentin ma le probenecid e le fautuaina. O le Probenecid e faʻaitiitia ai le pulelaʻau o le mea oona, ma o le mea lea, o le faʻaaogaina o le fualaau oona Augmentin ma le probenecid e mafai ona mafua ai le faateleina ma le faʻamausali i le toto totoga o le mimiti, ae le o le vailaʻau clavulanic.

O le faʻaaogaina tutusa o le allopurinol ma le mimiti e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o tali o le paʻu o le paʻu. I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i tusitusiga i luga o le faʻaaogaina o se tuufaatasiga o le mea oona e pei o le clavulanic acid ma le allopurinol. Penicillins e mafai ona faʻagesegese le faʻaitiitia o le faʻamalosi mai le tino e ala i le taofiofia o lona pulelaina, e mafai ai e le faʻaaogaina o le Augmentin® ma le methotrexate ona faʻateleina le faʻalavelave o le auala.

E pei o isi vailaʻau faʻasaina, o le fualaau o le Augmentin e mafai ona aʻafia ai le microflora o le intestinal, e mafua ai le faʻaitiitia o le gasegase o le estrogen mai le gastrointestinal tract ma se faʻaitiitia o le aoga o faʻamaʻi faʻamalosi tuʻufaʻatasia.

O tusitusiga ua faamatalaina ai tulaga e le masani ai o le faateleina o le fua faatatau masani faavaomalo (INR) i tagata gasegase faatasi ai ma le tuufaatasiga o acenocoumarol po o warfarin ma le leai o se mea. Afai e tatau ai, o le pulega tutusa o le Augmentin fualaau faʻasaina ma le faʻamalosi totoga, taimi o le gathronbin poʻo le INR e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa pe a faʻamaonia pe taofia le fualaau o le Augmentin).

I tagata gasegase e maua mai le mecopameolate mofetil, pe a uma ona amata le faʻaaogaina o le faʻamaʻavale ma le vailaʻau clavulanic, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le metabolite galue, minecophenolic acid, na matauina aʻo le i aveina le isi fualaau o le vailaʻau e tusa ma le 50%. O suiga i lenei faʻatonuga e le mafai ona atagia lelei ai suiga masani o le faʻaalia o le minecophenolic acid.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le Augmentin, e manaʻomia se faʻasologa o le maʻi maʻi e iloagofie ai le gasegase o le hypersensitivity i le penicillin, cephalosporin ma isi vaega.

Augmentin le faʻamalolo e ono afaina ai nifo o le tagata maʻi. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o sea aafiaga, ua lava lava le mataʻituina o tulafono laiti o le tumama o le tino - fufulu o ou nifo, faʻaaogaina o rini.

O le ulufale atu i le Au Incin e mafai ona mafua ai le valevala, o lea mo le umi o le togafitiga e tatau ona aloese mai le aveina o taavale ma le faia o galuega e manaomia ai se faateleina o le gauai atu.

E le mafai ona faʻaaogaina le augmentin pe afai e masalomia le faʻaaogaina o le mononucleosis.

Augmentin e lelei le faapalepale ma le maualalo o le vevela. Afai e manaʻomia le faʻalauteleina o le vailaʻau, ona tatau lea ona siakiina i taimi uma le gaioiga o gaʻo ma le ate.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Faiga o foliga - paʻu paʻepaʻe (pe toetoe lava paepae), lea e faʻafoeina ai se vaifofo, pulea lelei i luga o le va.

O le tasi fagu o Augmentin 1000 mg / 200 mg o loʻo aofia ai:

  • amoxicillin - 1000 milligrams,
  • acino clavulanic (potassium clavulanate) - 200 milligrams.

I le avea ai o se vailaʻau faʻasamaʻisu, e leai se vailaʻau o loʻo i ai le tele o gaoioiga e faasaga i se fuainumera tele o pathogens e lua-gram-positive ma gram-negative.

Ae ona o le gasegase o le le mautonu i le aafiaga faataumaoia o beta-lactamases, o le fusi o gaoioiga a lenei antibiotic e le o faalautele atu i na meaola ninii e maua ai nei enzymes. O le vailaʻau Clavulanic, o le inhibitors o beta-lactamases, ua le faʻamalosia ai i latou ma o le a laveaʻiina ai le leai o se mea mai le faʻaumatiaga.

I le taimi o le lactation, e mafai ona alu le susu i le susu, ma o le mea lea o se pepe o loʻo fafagaina i lenei susu atonu ei ai se mimiti po o ni tagata taʻutaʻua i totonu o le potu.

A maeʻa le puleaina o le fualaau faasaina, e mafai ona maua lona gaʻo i gaʻo ma maso maso, masima o le vevela o le tino, paʻu, galetlades, synovial and peritoneal fluid, bile, purulent secretions.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le tuufaatasiga o vailaau oona ma le clavulanic e faaaoga i le togafitiga o:

  1. O faʻamaʻi na mafua mai i siama i le maualuga o le manava o le tino (e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le ENT) e mafua mai i le influenza Haemophilus, Moraxela catarhalis, Streptococus pneumoniae, ma Streptococcus pyrogenas. E mafai ona avea ma le tonesillitis, otitis media, sinusitis.
  2. O faamai e mafua mai i siama i le tino maualalo o le manava na mafua mai i le Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, ma le Moraxella catarrhalis. Atonu o le elenonia lea (lapoʻa ma le bronchial), faʻavavevave i se faʻalavelave ogaoga o le bronchitis masani.
  3. O faʻamaʻi na mafua mai i siama i totonu o le faiga o meaʻai e mafua mai i le Enterobacteriacea (Escherichia coli), Staphylococus saprophyticus ma Enterococcus spp., Ma Neisseria gonorrhoeae (gonorrhea).
  4. O faamai o le masima ma le paʻu na mafua mai i le "Staphylococcus-aureus", "Streptococcus-pyogenes" ma le "Bacteroides-spp.".
  5. Oona ma sooga faʻamaʻi na mafua mai ile Staphylococcus aureus, e pei o le osteomyelitis.
  6. O faʻamaʻi e mafua mai isi siama. E mafai ona avea ma siama pe a maeʻa le taotoga, taʻavale e fitu, vaeluaga o le tina failele, septicemia, siama faʻamaʻi, peritonitis.

A o faagasolo le taotoga e faʻapipiʻi ai mea faʻapipiʻi, e mafai foi ona faʻamatalaina Augmentin.

O le vailaau faasaina ua faatonuina foi mo le puipuia o faafitauli mai le gasegase pe a mavae togafitiga taotoga i le gastrointestinal system, i le ulu o le tino, i le ulu, totoga o le pelvic, paile, fatu, ma gaʻo.

Pe a filifilia le vailaau o fualaau faasaina, mamafa, tausaga, faailoga o auala e galue ai fatuga o le maʻi, ma le ogaoga o le maʻi, e tatau ona amanaia.

E foliga mai o le a foliga mai o le fua o le fuamoa / clavulanic acid.

Faʻaoga mo tagata matutua:

  • Puipuiga o faʻamaʻi i taimi o taotoga (pe afai o le umi e le sili atu ma le tasi le itula) -1000 mg / 200 mg faʻatasi ai ma le induction o le faʻamaʻi,
  • faʻamaʻi pipisi i le taimi o le taotoga (pe afai o le umi e sili atu i le tasi le itula) - e oo atu i le fa inumaga o le 1000 mg / 200 mg i le aso,
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi i le taimi o taotoga i gaʻo o le gastrointestinal region - 1000 mg / 200 mg i le ituaiga fulu mo le tolusefulu minute ma le faʻavaeina o le faʻamaʻi. Afai o le taotoga i luga o okeni o le gastrointestinal region e sili atu ma le lua itula, e mafai ona toe tusia, ae naʻo le tasi, i le foliga o se mea e faʻafefeteina mo le tolusefulu minute, pe a uma le lua itula mai le faʻamaeʻaina muamua.

Afai o faʻamaʻi faʻamaʻi o faʻamaʻi e maua i le taimi o taotoga, e tatau ona faʻataʻitaʻiina le togafitiga faʻasolosolo masani ma le Augmentin i le tulaga o inisua.

Afai o le tagata gasegase e leai se afaina, ona faʻafetaui lea o le fuainumera e tusa ai ma le maualuga maualuga o le maualuga o le maualuga o le mamafa.

I le taimi o le maʻi, o le tagata maʻi e faafoeina 1000 mg / 200 mg o le vailaʻau i le amataga o le faʻataʻitaʻiga. Ma, mo aso taʻitasi mulimuli ane, 500 mg / 100 mg o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatonutonuina. Ma o le fualaau lava lea e tasi e tatau ona tusia i le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga (o le a totogi ai le paʻu i le maualuga o le mamafa o le amoxicillin / clavulanic acid).

Faʻasalaga ma le mataʻituina o le ate, e tatau ona togafitia maʻi e maua i le ate.

E leai se mea e manaʻomia mo fetuunaiga o fuataga mo tagata matutua.

O le fualaau mo tamaiti e le sili atu i le fasefulu kilokalama le mamafa o le mamafa o le tino o loʻo faʻatulagaina ile amanaia o le mamafa o le tino.

E tatau faapefea ona faʻaaogaina le fualaau faasaina?

Augmentin e masani ona faia i se auala vavalalata (e leai se mea faʻapitoa) e faʻaaogaina se faʻagasolo lemu mo le tolu i le fa minute pe faʻatasi foi ma se pusi.

E mafai foʻi ona faʻaofiina le vailaau faʻasaina i le afaina o mea inu vevela mo le tolusefulu i le fasefulu minute.

O le taimi aupito maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le sili atu i le sefulufa aso.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga, o le vailaʻau, pe a tatau ai, e na o le afaina.

O aʻafiaga e aʻafia ai mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O aʻafiaga o le Augmentin i le tele o tulaga e agamalu ma le tumau i le natura ma e tupu i se taimi e le masani ai.

O aʻafiaga ono mafai ona tutupu:

  • angioedema edema,
  • Stevens-Johnson syndrome
  • siama vascularitis,
  • paʻu o le paʻu (urticaria),
  • bullous dermatitis exfoliative,
  • vevela paʻu
  • mea e le mautonu,
  • anaphylaxis,
  • erythema multiforme,
  • faʻaogaina o le pustulosis.

Afai e iai se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona faʻagata le togafitiga fou.

Mai le gastrointestinal system, o mea nei e le mafai ona tutupu:

  • vili
  • manava manava
  • dyspepsia
  • tagata faʻasalalau o le mucous membranes ma le paʻu,
  • taʻavale
  • colitis.

E seasea ona mafai ona matauina le mauaina o le hepatitis ma le cholestatic jaundice.

O faʻafitauli matuia i le ate e tele lava ina matauina i alii ma tagata matutua. Faatasi ai ma le faateleina o le taimi o togafitiga o fualaau faasaina, ua faateleina le taufaamatau o lo latou tupu. Faʻasolosolo i le tele o mea e tupu i le vaitaimi o togafitiga poʻo le taimi lava e maeʻa ai. Ae e mafai ona tupu lenei mea pe a mavae ni nai vaiaso talu ona maeʻa le finauga a Augmentin. I le tele o tulaga, e mafai ona toe fetuunai (e ui lava e mafai ona faʻamaonia).

E mafai ona maua se taunuʻuga mataga i mataupu e seasea tupu. O le tele o taimi, e matauina i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le ate, poʻo i latou na gasegase fualaau faasaina.

Mai le faiga hematopoietics:

  • thrombocytopenia
  • leukopenia le tumau (e aofia ai agranulocytosis ma neutropenia),
  • hémoliotic anemia,
  • o se faʻaopoopoga o le taimi o le toto toto ma le palatini.

Mai le vaʻaiga tutotonu:

  • faʻasalaga (e masani lava ona tupu i se talaaga o le faʻaaogaina o le tino poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona),
  • vavao
  • vaʻaia o le tino (toe faʻafetaia),
  • tiga o le ulu.

Mai le faiga o meaʻai:

  • crystalluria
  • fufulu interstitial.

Masalo o le atinaʻeina i totonu o le fanua o le tuiina o thrombophlebitis.

Tafaoga faʻamalosi

E le fautuaina le tuufaatasia o fualaau oona Augmentin ma togafitiga, phenylbutazone.

Faatasi ai ma le faʻatulagaga faʻapitoa ma faʻamalosaga, e tatau ona pulea le taimi o le prothrombin, talu ai e seasea ona mafai ona faateleina.

Faʻafefiloi Augmentin faʻatasi ai ma vailaʻau nei e le faatagaina:

  • toto toto
  • folasite vai (vaiinu),
  • lipine emulsions mo le pulea lelei,
  • aminoglycoside antibiotic,
  • fofo fofo, pe afai latou te aofia ai le sodium bicarbonate, dextran poo dextrose.

Augmentin e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o togafitiga (faʻafofoga). E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i lenei aafiaga.

Tuutuuga o le faatauina atu, teuina, ola ola

I falemaʻi, o le fualaau faʻatau Augmentin 1000 mg / 200 mg e mafai ona faʻatau ma faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

O faʻataʻitaʻiga le lelei o le fualaau faasaina, lea na maua ai le tele o iloiloga o tagata tomai faapitoa, o loʻo faʻaalia lautele i le maketi.

Tulaga o le teuina - o se nofoaga e mafai ona maua e tamaiti. O le vevela e le tatau ona sili atu i le 25 ° C.

O le ola o le fualaau faasaina Augmentin 1000 mg / 200 mg o le lua tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga