E mafai ona inuina le suauʻu faʻasusu i le pancreatitis

Pancreatitis, pei o le tele o isi faʻamaʻi, e atiina ae faʻafuaseʻi, ma o se tagata e mafatia i ai e masani ona le saunia mo lenei mea. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le nausea, vomiting, tiga ogaoga i le pito i luga, fiva e oo atu i le 37.5 C. E masani lava ona suia taimi masani o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, e mafai ona siitia i le tele o mea. O le afaina o le pancreas e manaʻomia ai se suiga vave i le ituaiga olaga, aemaise lava, o se auala faʻaeteete i meaʻai. O nisi o oloa e faʻatagaina i le taimi o le faʻalavelave ma i le taimi o le faʻamagaloina, ae o isi e vave ona paʻu i lalo o se faʻatagaina.

E toʻatele e naunau pe mafai ona inu le suauu i luga o le pancreatic pancreatitis. Ina ia tali lenei fesili, muamua e tatau ona e filifili pe o le a.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Paʻu

  • O loʻo saunia e ala i le malulu, lea e mafai ai e vitamini ona aofia i totonu o le palasi e tumau pea e le suia (vitamini A, B, G, K),
  • e taofia ai le fausia o pusa cholesterol,
  • e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e fesoasoani i le faʻamautuina o le suka toto,
  • O loʻo i ai se meatotino vaivai tele
  • O loʻo i ai se aofaiga tele o antioxidants, lea e puipuia ai siama mai faatosinaga malosi mai fafo ma fesoasoani e faatuai le matua o le tino,
  • taua mo le soifua mālōlōina o fafine (faʻafaigofieina le PMS, fesoasoani e sauniuni le gaʻo o le pepe fananau mo le faʻalauteleina, faʻamalosia nisi o faʻaaliga o le misa),
  • e puipuia ai le puipuiga
  • faʻaleleia le gasegase
  • o loʻo i ai se faʻamaumauga o omega-3 faʻataʻitaʻi faʻatusatusa i isi suauʻu.


O fatu fugalaau e lelei tele mo tamaitai

Meatotino aoga o le suauu fefiloi

O le tau o le suauʻu manogi e taugofie, ma o mea aoga e le mafai ona faʻamaonia, peitai, i nisi o atunuu, o le faʻatau atu o le suauʻu manogi e faasaina, talu ai ona o le malosi o le la ma le maualuga o le vevela, ua fausia ai peroxides, ua sili atu ona iloa e tagata uma o ni gasegase. O le mea lea, i le tuliloaina o faʻamalologa o le suauʻu manogi, e taua tele le tausisia o tulafono mo lona teuina ma le faʻaaogaina.

O lenei oloa o loʻo teu i se mea malulu, pouliuli, ma e faʻamafu ai i ipu malulu ua saunia. O lona tofo e atoatoa mo le toetoe lava o fualaau fuamoa, i se faaopoopoga, e mafai ona faaopoopo i isi suauu, fuālaau fualaau suamalie po o kulimi kirimoli. O lenei oloa e tatau ona faʻatau mai faʻatau oloa ma naʻo fagu manino, ina ia mafai ai ona e iloiloina le lelei - e tatau ona manino ma iai se lanu samasama-lanumeamata. E i ai foʻi le suauʻu manogi i kapula, lea e faafaigofieina ai le faʻaaogaina, aemaise lava pe a iai se tagata i luga o le ala pe leai foʻi se malosi poʻo se manao e faʻaaogaina i se isi faiga.


O le faʻaaogaina o le suauʻu 'ua faʻapipiʻi i le pancreatitis e faʻaalia i le taimi o le faʻamagaloga, na o le pau lea o le auala e faʻateleina ai le puipuiga ma fesoasoani i le pancreas e amata ona feagai ma ana galuega autu

Tusa lava pe o le a le lelei o le oloa, e tatau lava ona e manatuaina o le mumū o le pancreas o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai faʻatalanoaga faʻatagaina ma lau fomaʻi. E le tatau ona tatou faʻagaloina o le pancreatitis e masani ai, e pei o isi gasegase o le gastrointestinal, e mafai ona leaga, ma i ia tulaga, o le faʻasalaga e matua faasaina. E mafua lenei mea ona o ana mea totino, aua o aʻale e aʻafia ai le pancreatic proenzymes, lea, o le liliu atu i ni enzymes, e oʻo atu ai i le mumū o le tino pancreatic.

Ae mo le mafuaʻaga lava e tasi, o lona faʻaaoga i le cholecystitis e manatu e aoga. O le afaina o le gallbladder o se tuutuuga lea e tatau ai ona amata le aveeseina o le talo, lea e faafaigofieina e le suauu pulu. Ae o iinei e ono mafai foi ona lamatia, talu ai faatasi ai ma cholelithiasis, o le manava malosi o le biliary e mafai ona faaosofia ai le suia o maa, lea e matua tiga lava ma mafai ona oo atu ai i ni taunuuga le lelei.

Ina ia taunuʻu le taunuʻuga ole manaʻoga, pe'ā faʻaaogaina le suauu pipisi, e tatau ona tausisia nisi o tulafono:

  • le maualuga o aso taitasi o le suauʻu manogi mo pancreatitis ma cholecystitis o le 2 teaspoons i le aso,
  • ma le pancreatitis, e mafai ona faʻaaoga muamua, i le taimi ma le maeʻa o taumafataga,
  • ma le cholecystitis e naʻo meaai,
  • o le tui e tatau ona faʻatalanoaina ma le fomaʻi, talu ai ona o le aʻafiaga a le choleretic i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le faʻamaʻi,
  • E faʻaaogaina i na o meaʻai ua saunia, e aunoa ma le faʻaaogaina o le vevela.

E iai se tasi o auala sili ona taatele e faʻaaoga ai le suauu mama mo togafitiga faafomaʻi i le taimi o le pancreatitis. O le fua e faigofie lava:

  • 1 lili pateta i se setete o manu,
  • tui le sua
  • faʻafefiloi le vai pateta ma le suauʻu faʻasusu.

E tatau ona faʻaaogāina le paluga maeʻa i luga o se manava gaogao mo le tolu vaiaso. E talitonuina i lenei auala e mafai ona aveese le mumū o le mucosa pancreatic.


E tele auala e faʻaaoga ai le suauu mama mo le pancreatitis, o le mea sili ona faigofie o le faʻafefiloi o le suauu ma le pateta. O le suauʻu manogi, pei o soʻo se isi lava vailaʻau, e tusa lava pe o le toto, e tele faʻamaʻiloga: maʻitaga, lactation, maʻi gastrointestinal i le taimi umi , manava manava, toto maualuga, tamaiti ei lalo o le 5 tausaga.

E i ai se faʻafefea i le suauu o fatu o le suauʻu e pei o le faʻafefe i le la i tagata lalelei ma lalelei lauulu. Ina ia faʻaitiitia le le talafeagai o taunuuga i le taimi o le faʻaaogaina o le suauʻu ua faʻafefiloi, e tatau ona e taumafai e aloese mai le faʻalauteleina o le faʻagaga ile la. E tatau foi ona manatuaina o le faaaogaina o le suauu mama e le o fautuaina i se tuufaatasiga faatasi ma fualaau faasaina: antiviral, hormonal birth birth, antidepressants, anticoagulants ma fualaau e faaitiitia ai le toto.

O le mea lea, o le inu o le suauu ua faʻafefiloi ma le pancreatitis ma le cholecystitis e le gata ina mafai, ae e tatau foi. E taua le malamalama o le faʻaaogaina o le suauu o le suauʻu e le o se mea e suitulaga mo togafitiga fualaau, ma i mataupu taʻitasi, e tatau ona feutagaʻi ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga