E mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2

E ui lava i le mea moni e faapea e leai lava se maliega i luga o aoga o fualaau mamago mo le maʻisuka, o le apiseti ua mama i le maʻisuka o se mea aoga ma le lelei. E oo lava i le mea moni o loo i ai se aofaiga o le suka e le mafai ona faasaina le faaaogaina o fualaau mama i meaai. E tusa uma lava le fuainumera o le glycemic, o loʻo i totonu o tapulaa masani, ma afai e te 'ai ma le faʻaeteete apricots, i totonu o tapulaa faatagaina, e mafai ona e aloese mai faʻalavelave.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Apricots ua mama ma le maʻisuka

O fasi apricots ua faʻamamaina o se apricot ua leai se fatu ma ua puipuia ai vitamini ma mea aoga. O lenei fualaau mamago ua manatu o se koneteina maumea o le uʻamea, potassium ma le magnesium, lea e tele taimi e sili atu nai lo le apricot fou. E iloa lelei o le potassium ma le magnesium e faʻamalosia ai totoga o le cardiovascular system, ma o le uʻamea e aofia i le hematopoiesis. I le faaopoopo atu i elemene o elemene, o le pulpot pulpot dried o le a faʻapipiʻi ai le tino ma mea e aofia ai:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • vitamini o vaega B, A, E, C ma le PP,
  • vailaau oona, mo se faataitaiga, malic ma le citric,
  • glucose
  • protein ma gaʻo,
  • pectin ma garotene,
  • inulin.

E mafai ona aina apricots faʻamaʻi i le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma le ituaiga o gaioiga, o se punavai o vitamini.

E tusa lava pe le mafai e fomaʻi ona tuʻuina mai se tali manino, e fautuaina pe faaaoga pe leai foi le apricot, o se faleteuoloa o mea aoga e tatau ona faʻamaonia se tali lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻavaivaia ai le tino puipuia o le tino, aʻafia ai le fatu cardiovascular, ma faʻamago ai apricots e aofia ai le tele o le potassium, magnesium ma le vaitamini C. O le ituaiga o maʻisuka e le o se faʻamaʻi atoa, ma e masani ona atiae i fafine aʻo maʻitaga, o le logo o loʻo galue le pancreas i lona tapulaa ma e manaʻomia fesoasoani. Vitamini ma minerale o le a lagolagoina le pancreas, ma o le a fesoasoani i se pepe maloloina. E ese lava, e taua le taʻua o le vailaʻau o inulin, lea e manatu i ai o se meaʻai fua tele. Inulin e fesoasoani i le maʻisuka e pulea le kulukose ma le cholesterol.

Uiga lelei ma le afaina

O le apricots ua velaina ua tumu i vitamini o vaega B, A, C ma E, o antioxidants malolosi, biotin, rutin and organic acids, lea e maua ai mea aoga o fualaau mama, e pei ona faamatalaina i le laulau:

  • le oatmeal e leai ni suka
  • curd mass
  • fualaau suamalie
  • yogurt
  • siamu pe compote.

O fasi apricots ua mama i totonu o se fualaʻau fua lelei lelei ma oloa e pei o laʻau, nati ma le meli. Aʻo leʻi faia le kuka, e tatau i se tasi ona amanaʻia le mea moni e faapea, pe a maeʻa togafitiga vevela, o le fualaau mamago o le a leai ni vitamini ma minerale, ma o le a na o le kulukose, lea e faʻapupulaina le suka toto, e oʻo atu ai i se tulaga o le hyperglycemia.

O afea e sili atu ai le musu?

E sili atu le lafoai o le oloa pe afai o le ituaiga 2 ma le ituaiga 1 o le maʻisuka eo faatasi ma le solia o le mea o loo i ai fualaau aina, pe a ese mai le lamatia o le maʻisuka e mafua ai le sili atu o faafitauli o otaota. Afai o le maʻisuka e afaina mai le masalosalo, ona mamago ai lea o apricots e mafai ona faʻamalosia ai faailoga ma faʻaititia atili ai le mamafa. Faʻatasi ai ma nei faʻaaliga, o apricots mago ua i ai se aoga aoga i luga o le puipuiga o le tino, fufulu fatu ma le ate o toxins ma faʻaleleia le vaʻai.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Alu Apricots ma le Maʻisuka

Mo le maʻisuka, o le apricots ua mamago e mafai ona avea ma mea aoga ma leaga ai mea taumafa. I le taimi nei, o vailaʻau e leʻi maua ai se tali manino e uiga i le mafai ona maua e se tagata maʻi i le maʻisuka e faʻaaoga ai apricot.

I le tasi itu, o ia meaai e maualuga i le kalori ona o le maualuga o mea o suga masani e le fautuaina mo le maʻi. I le isi itu, e le manaʻomia le teena o se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 i le faʻaaogaina o mea aoga, lea e matua mauoa ai apricots.

O apricots ua mama na aofia ai pe tusa ma le 85 pasene le suka, ae o lona faasinomaga igoa o loo i se tulaga masani.

Afai e mama le apricots, ona mafai lea ona maua mai na o ni mea lelei. O lenei fualaau mamago e matua mauoa i mea e manaʻomia mo le maʻisuka. O le oloa ua tumu i mea aoga aoga:

  • elemene taua
  • vailaau oona
  • vitamini C, P, B2, B1.

E maitauina lava o apricots mago e tutusa lelei lava le aofaiga o le 'apamemea, uʻamea ma le cobalt e pei o le apricot fou.

Vaega o le faʻaaogaina o apricots matutu

Ina ia faamalieina atoatoa lou manaʻoga i aso uma mo meaʻai suamalie, e le mafai ona e 'ai e sili atu ma le lua fagu o apricots ua mamago. Afai e te sili atu i le tapulaʻa faʻamautuina, ona mafai lea ona paʻu i lenei maʻi ma se maʻi suka, ona o le toto kulukose e mafai ona tulaʻi vave.

Faʻatasi ai ma se suka suka i le ituaiga lona lua, e mafai ona 'aina' apricots mago pe afai e leʻi saunia i lalo o tulaga tau pisinisi, peitaʻi, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o fualaau aina suamalie nai lo mea mamago.

O ni nai fasi vaega o le a le afaina tele: o apricots ua mamago ma le maʻisuka ma le fua faatatau masani o lona faaaogaina

O le aofia ai i le taumafa a tagata oe ua maua i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, fualaau suamalie suamalie, e aofia ai apricots ua mamago, e mafua ai le feeseeseai i fomaʻi ma tagata fai meaʻai.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le mafuaaga o le resonance o le tuufaatasiga o nei oloa. E pei o apricots mago, i le tasi itu, latou te aofia ai se vaega tele o vitamini, minerale ma vailaʻau kemini e aoga ma taua mo le tino (lea e taua tele mo le maʻisuka), ma i le isi, o le tele o le suka masani.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o apricots malogo mo le tino o loʻo maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le taumafa na faatonuina e le fomaʻi. E faʻatatau ma le faʻaeteete le fua o le oloa, o lona faʻatautaia o le kalori, o le tau o le malosi ma le faʻasalalau faʻapitoa.

Ina ia iloa pe mafai ona 'ai faʻamago apricots i le maʻisuka ituaiga 2 ma pe faapefea ona aoga, pe a faʻamagoina apricots faʻamaʻi toto, i le a le ituaiga ma le aofaʻi e tatau ai, o le a fesoasoani lenei tusiga.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E iloa e tagata uma o apricot ua mamago e leai ni apricots, e vaevaeina i ni afa ma mamago (i tulaga tau pisinisi - faʻaaogaina tekinolosi faʻapitoa). Ae e le o le toʻatele o tagata latou te iloa poʻo a uiga o lenei oloa, ma pe o le a lona uiga.

O lea, o apricots mago ua i ai mea taua nei mo le tino:

  • vitamini: A, C, H, E, P, PP, vaega B (1, 2, 9),
  • elemene elemene: magnesium, iodine, cobalt, uʻamea, copper, potassium, phosphorus, sodium, manganese,
  • vailaʻau faʻasaina: malic, nicotinic, tartaric, citric, salicylic,
  • tannins, sima, suka,
  • inulin, pectin, dextrin, pene.

Aʻo tuʻuina atu lenei lisi o micronutrients aoga, o tagata apricots ua mama e valaʻauina e tagata le "fua o le ola maloloina." E le gata i lea, e oo lava i fomaʻi e fautuaina le faia o apricots mo togafitiga faafomaʻi i lenei pepa, talu ai o mea aoga uma e le gata ina mou atu i le taimi o le vevela, ae faʻaopoopoina foi le maualuga ile 5 taimi.

O elemene o loʻo i luga o apricots mago e puipuia ai le tupu mai o le tele o maʻi le lelei, e saofagā ai i se faʻalavelave taua i le faagasologa ma e oʻo lava i le faʻaumatia atoa o faʻamaʻi e tele.

O le mea lea, o le potassium e iai sona saofaga tele i le faʻamautuina o le myocardium, faʻamautinoaga o le fatu fatu, o se vailaʻau faʻapitoa o le antisclerotic, e faʻaitiitia ai le toto i totonu o le vaʻa ma aveesea ai mea oona.

O le isi vaega taua i le apricots ua mama - magnesium - e puipuia ai le faaleagaina o le vascular system, tausia le soifua maloloina ma faaumiumi ai le talavou o le muso o le fatu, ma auai i le tuufaatasiga o le insulin.

O le apricots ua faʻamamaina o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale e lagolagoina ai le vaʻaia masani ma puipuia mata mai aʻafiaga le lelei o le tagata soifua ma ona togafitiga faʻaleagaina.

Fai atu le fesili: "E mafai ona 'ai ni apricots mago mo le maʻisuka?", O tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi e sili ona fiafia i la latou GI, mea o le kalori ma le maua o le suka. O le faʻaogaina o faʻamaufaʻailoga o apricots ua mamago ma pulu e maualalo.

O le faʻamaonia o le apricots glycemic index e tutusa ma le 30 iunite, laʻau faʻaputu - 25 iunite.

O se fua faʻatatau o le mea mulimuli i mea taumafa e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1, e faʻavae i luga o le faʻatusatusaga o faʻamatalaga i luga o le i ai o suātini. Mo maʻi e maua i le faʻamaʻi 2, o le kalori mea o le oloa e tatau ona amanaʻiaina. O fuainumera o loʻo i luga o loʻo faailoa mai ai afai e te faʻaaogaina fualaau mamago i le faʻaogaina lelei, ona faʻamamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu nai lo mea e fetaui.

O lea la, e faapefea ona fesoasoani apricots mago i le maʻisuka? O nei fualaau mamago e mafai ona faʻaitiitia ai le gasegase o faʻamaʻi pipisi ma puipuia ai faʻalavelave i faʻalapotopotoga ma okeni eseese e sili ona ono mafai ona aʻafia i aʻafiaga leaga o le toto maualuga.

O loʻo i lalo nisi o uiga lelei o apricots mago ma le vaega oa latou aʻafiaga lelei:

  1. o le i ai o se aofaiga tele o minerale ma vitamini, elemene taua ma elemene o loʻo faʻapipiʻiina ai le tino o le maʻi ma le tele o vailaau faʻasaina, faʻamalosia ai lona tino puipuia, aveʻesea toxins, metala mamafa ma radionuclides,
  2. o le i ai o se faʻatelega tele o le masima ma le magnesium e faʻapipiiina ai lenei oloa i luga o le pala ma fualaau oona mo le taumafa o le fatu ma toto toto. Talu ai o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le tino e faʻafefe ai le toto toto i le myocardium ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le fatu o le fatu, ma ave faʻamago apricots i inumaga manaʻomia mo soo se ituaiga o le maʻisuka
  3. o le gafatia e faʻaosofia ai le natura masani o le toxins ma faʻapenaina ai le faamamaina o le okeni faaopoopo e aoga mo faʻamaʻi eseese o gaʻo ma le ate, lea e le masani ai tagata mamai,
  4. o le gafatia e faʻaitiitia lelei ai aʻafiaga leaga o vailaʻau o se mea aoga tele i mataupu o le maʻisuka faʻatasi ma isi faʻamaʻi.

E oo lava mo tagata soifua maloloina, o le faʻaaogaina o nei fualaau mamago i ni aofaiga tele e mafua mai i le le mautonu o le gaioiga o totoga eseese ma tulaga le lelei.

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka i soo se ituaiga, o le faaopoopoina o apricots mama i la latou meaai e tatau ona faatapulaa i le 1-2 fasi pepa. O le faʻaopoopoga i lenei fuataga e mafai ona oʻo atu ai i le oso malosi i le kulukose ma aʻafiaga leaga uma e mafua mai i lenei.

Oatmeal ma apricots malogo

E fautuaina le ave o apricots ua mamago i soo se ituaiga o "maʻi suka" ae le o se auala e ese ai, ae faʻaopoopo i ipu eseese - yoghurts, cereals or meat.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se metotia o le fatuina o le oatmeal ma apricots ua mamago ma vai inu mo le sauniaina o se meaai maloloina ma lelei mo le 'aiga o le taeao e sili ona lauiloa. E lelei tele i le faʻatasi ai ma iʻa, sukaisa poʻo falaoa.

Mo tagata ei ai se "siaki suka" i totonu oa latou faamaumauga faafomaʻi, e taua tele le 'ai naʻo meaai lelei, o lea e sili atu ai le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i le masini apricot i tulaga masani.

Mo le filifilia o apricots mago e leʻi faʻaaogaina i le sulfur (e pei ona faia i le gaosiga o mea tau gaosiga), e sili atu le aloese mai fua e matagofie ma foliga matagofie ma lanu moli matagofie.

O le apricot tuumati faalenatura e manino ma susulu-lanumumu.

E i ai le fua faatatau o le taumafaina mo lenei mea suamalie i le tulaga o le "suka suka": 100 kalama mo tagata mamaʻi ma le ituaiga 1 faamaʻi ma le 50 kalama mo tagata maʻi 2.faʻasalalauga-faʻapotopotoga-2

O lenei metotia e talafeagai i mataupu o le faʻaogaina o le oloa i se isi ituaiga ma i le tulaga o mea faʻaopopo i ipu eseese. Ina ia faʻateleina meatotino aoga o apricots mago, e le fautuaina e tuʻuina atu i le umi o le togafitiga o vevela.

O le mea moni, ei ai tulaga o le soifua maloloina poʻo uiga patino o se tagata pe a le mafai ona faʻaumatia uma apricot.

O ia faʻailoga e aofia ai:

  • ogaoga gasegase / gasegase gastrointestinal (o le oloa e aofia ai le tele o fiva lea e mafai ona oo atu ai i le sili atu le leaga o le aʻafiaga i le gaʻoina ma le faʻaleagaina o le tui),
  • faaitiitia le mamafa (e mafai ona mafua ai le faʻamaoniga, lea e faʻatasi ai ma le maualuga maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻaaogaina),
  • faʻafeiloaʻiga i faʻamaʻi faʻafitauli (faʻaaloalo le tasi i apricots poʻo isi mea le lelei o le tino),
  • ogaoga ogaoga (O lenei mea e sili ona feteenaʻi, ae i le faʻatinoga o loʻo i ai se nofoaga e tatau ona i ai, o lea afai ei ai faafitauli i le vascular system, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomai poto).

E mafai ona faʻamago apricots i le maʻisuka ma o le a le tele? Tali i le vitio:

Talu ai le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga, e mafai ona tatou faʻamaonia e mafai ona nonofo faatasi apricots ma le ituaiga 2 maʻisuka. E ui i lea, e taua le malamalama o le faʻaaogaina o tui mo le maʻisuka e tatau ona matua faʻamapulaʻa ma malilie faatasi ma le endocrinologist.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo le toatele, o apricots ua mamago o se oloa lelei, ma mo tagata e maualuga le suka o loo taʻalo ai se vaega taua tele. O manatu o tagata atamamai e uiga i fualaau mamago ua fefiloi, aua o loo i ai le tele o suka, lea e masalomia le aoga o le oloa mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o le auala sao e faʻaaoga ai apricots malogo e mafai lava ona manuia.

O fualaau aina suamalie e aofia ai vitamini eseese, minerale ma isi mea aoga aoga. O le tuufaatasiga o apricots ua mamago e aofia ai:

  • vitamini A, C, B5,
  • elemene Fe (Iron), K (Pailatini), Mg (Magnesium), Ca (Calcium) ma isi,
  • beta-carotene, pectin, riboflavin, thiamine, pyridoxine, choline, phylloquinone, tocopherol, niacin,
  • fiva, vai,
  • vailaʻau oona, ascorbic, pantothenic ma folic acid,
  • carbohydrates, proteins, gaʻo.

O le kalori matūa o apricots mago e sili atu le maualuga nai lo le tau o le malosi o apricots fou ma pe tusa ma le 250 kcal ma le 45 kcal mo le 100 g o oloa.

O le faʻasalalau faʻasalalau o apricots ua mamago e 35.

Mai le vitio o le ae iloa ai po o le a le aoga ma le afaina o apricots ua mamago, o ai e mafai ma e le tatau ona faʻaumatia, ma pe o le a le mea e te sailia pe a filifilia fualaau mamago.

E mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 ituaiga apricots mago, o le aoga o apricots mago i le maʻisuka

Mo tagata e maualuga le suka, o fualaau mamago ua manatu e aoga ma leaga i le taimi e tasi. E leai se manatu le mautonu pe mafai pe a le faʻamamaina apricots faʻamaʻi e tagata gasegase i le maʻisuka. O apricots ua mamago ua maualuga tele i le kalori ma ua i ai se pasene maualuga o le suka, ae i le taimi lava e tasi o loo i ai le tele o vaega taua ma maua ai se fuainumera faamalieina.

O le manuia o le fetus e faalagolago i foliga o lona faʻaoga ma aofia ai mea nei:

  • faateleina le hemoglobin,
  • faʻaitiitia le mamafa
  • faaleleia le galuega o le cardiovascular system,
  • aveese le toxins, fufulu le manaʻoga,
  • faaitiitia aafiaga o le manava, toxicosis,
  • toe faʻaleleia meatotino ua puipuia
  • feteenaiga fulafula, ivi,
  • faamalosia ai toto toto
  • faʻaaogaina i togafitiga e faʻaleleia ai le faʻasaʻo (K),
  • toe faʻafouina toto, fai sao i le masani ai toto,
  • faʻaaoga mo le puipuia o ituaiga eseese o oncology,
  • ei ai sona aʻafiaga faʻapitoa.

O apricots ua faʻamamaina e fesoasoani i le maʻisuka e feagai ai ma faʻamaʻi pipisi:

  • aʻafiaga, faʻafitauli o le ate (aveese le toxins mai totoga).
  • faʻamaʻi (faʻaitiitia aʻafiaga leaga o vailaau faʻamaʻi).

E fautuaina le faʻaaogaina o apricot matutu faatasi ai ma isi fualaau mamago, o nati mo le maualuga o le saturation ma aafiaga aoga ile tino atoa.

Fualaau 'aina i luga o le maʻisuka menu

Ina ia malamalama i mea e mafai e le maʻisuka ona 'ai, e tatau ona e iloa uiga masani o meaʻai taitasi. I le maʻisuka, o se faailo e pei o le glycemic index, mea o le kalori ma le anotusi o vitamini ma minerale e amanaʻiaina. Mo paʻu ma apricots mago, e 30, ma vine mama - 65.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se faailoilo lea e faʻaalia ai le fua o le faʻalautele i le kulukose o le toto pe'ā uma ona 'ai. Mo le faʻatusatusaga, na filifilia le glucose mama, o lona faasinomaga ua avea ma 100, ma mo isi mea o loʻo gaosia ai carbohydrate ua fuafuaina e tusa ai ma laulau faʻapitoa.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le aofaʻi atoa o fualaau o gaʻo e fuafua e fuafua ai le aofaʻiga o le insulin, ma o le glycemic index is the criterion key for creating a menu for the type of disease. Afai ei ai i le maualuga e oʻo i le 40, ona faʻaaogaina lea na o le amanaia o le aofaʻi o le kalori.

O le mea lea, o fualaau mamago e pei o fig, apricot mago ma pulu mo le maʻisuka ua faatagaina e aofia ai i le taumafataga.

Ona o le maualalo o le faasinomaga o le faasinomaga, latou te le faaosofia ai le tele o le inisalini, lea e taua mo le manua, lea e masani ona o faatasi ma le maʻisuka ituaiga 2.

Le aoga o apricots mago mo le maʻisuka

O apricots ua velaina o se fualaau apricot lea e maua mai ai se fatu, mago i le natura pe faʻaaogaina se faiga faʻakinolosi. O se mea manaia o fualaau mamago o le taofia lea o meatotino o fualaau fou, ma o latou aoga o meaola e le gata ina faaititia, ae faaleleia ona o le maualuga maualuga o vitamini ma minerale.

O lenei tagata e umia faamaumauga o apricots ua mama i totonu o mea o le potassium, iron ma le magnesium, o lo latou maualuga e 5 taimi e maualuga atu nai lo fualaau aina fou. O le mea lea, o le ave faʻamago apricots ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona avea mo togafitiga faafomaʻi. O apricots ua faʻamamaina e fesoasoani e faʻamamafa le tino i meaola faʻasaina - citric, malic, tannins ma pectin, faʻapea foi ma se polysaccharide e pei o inulin.

E faasino i le tele o meaʻai e masani ona faʻamautuina le microflora i totonu o le manava ma aveese le tele o le cholesterol ma le glucose mai le tino, o lea e mafai ai ona tali le fesili pe a faʻamamaina apricots ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le apricots ua velaina e aofia ai le tele o vitamini B, o loʻo i ai ia vailaʻau mamana e pei o le A, E ma le vailaʻau C, o se aofaʻiga o biotin, rutin and acidic nicotinic. O latou aogā i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i aafiaga nei:

  1. O le Miamine (B1) e maua ai le faʻamaonia o lagona tuga, puipuia mai le polyneuropathy o le maʻisuka.
  2. B2 (riboflavin) e puipuia ai le faʻaumatia o le retina, vave faʻamalolo manuʻa.
  3. Carotene, provitamin A e manaʻomia e tausia le puipuiga, faʻaleleia le vaʻai.
  4. Tocopherol (Vitamin E) faʻagesegese le alualu i luma o le atherosclerosis.
  5. O le ascorbic acid e puipuia ai le faapipiiina o le tioata.

E faʻatagaina apricots ua faʻamamaina o se punavai o vitamini, pe afai ei ai se fesuiaiga o le maʻisuka, o lona faʻaaoga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le vai i le maʻisama syndrome ma faʻaitiitia ai faʻaalia o le toxicosis i fafine maʻitaga.

O fasi apricots ua faʻamamaina o se punavai o le potassium ma le magnesium

O le Hyperglycemia e fesoasoani i le solia o le gaioiga o le toto, e mafua ai le siakiina o le myocardial. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, i lalo o le faatosinaga o le tele o kulukose, o le pa o toto toto ua paʻu ma o le cholesterol o loʻo teuina i luga, faia ai ni atherosclerotic plate.

E le mafai ona faʻafeiloaʻi vaa e faʻafeiloaʻi ai le okesene ma meaʻai i le myocardium. O le auala lenei e faʻalautele ai le angina pectoris ma le fatu, e oʻo atu ai i le toilalo o le fatu. O le potassium e lagolagoina le uaua o le fatu, e faʻaaogaina e togafitia ma puipuia ai le atherosclerosis. E faʻamaonia ai le tele o le fatu ma le toto maualuga, e puipuia ai le faaputuputuina o le sodium i totonu o le masini.

Faʻatasi ai ma le pa'ū o le magnesium, o le aʻafiaga o le fatuina o maʻi fatu ma le maualuga o le toto maualuga ua faateleina. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i se tulaga faapena, e tele atu le konateko, o loʻo i ai se aafiaga vasoconstrictor. O le konisini ions e auai i le fausia o le inisalini ma faaosofia ai ana fegalegaleaiga ma le masini resitala.

O le aʻafiaga o le magnesium i luga o le metabolism o gaʻo e maua mai i ia faiga:

  • O okone konisini e aafia i le fausia o le inisalini ma lana pule faʻanofo.
  • O le masnesium e faaosofia ai le fegalegaleaiga o le inisalini ma le masini resitala.
  • Faʻatasi ai ma le leai o le magnesium, o le faʻamalosia o le inisalini e faʻalauteleina, lea e oʻo atu ai i le hyperinsulinemia.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le pulega o le inisalini e faaosofia ai le excretion o le magnesium i le urine, ma i le vaʻaia, o le le lava o lenei elemene e faʻateleina ai le fesuiaiga i le maʻisuka ituaiga 2 moni. Ua faʻamautuina e tusa ma le afa o maʻisuka e maua i le hypomagnesemia. E taua lenei mea o se tasi o mafuaaga o le arrhythmia, vasospasm, toto maualuga ma le faateleina o le toto toto.

I le retinopathy o le maʻisuka, o le mamafa o lona ala e mafai ona iloiloina e le maualuga o le magnesium i totonu o le toto.

O le mea lea, o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona avea ma oloa gaosi oloa o le a puipuia ai le atinaʻeina o suiga i le puipui lapoa, lea e taua mo le puipuia o faʻafitauli.

Le taua o mea taumafa o apricots mago

O apricots ua mama e aofia ai le tele o suka, e tusa ma le 60%, ae talu ai ona o lona fuainumera faasinomaga ma lona kalori o mea uma e tusa ma le 220 kcal mo le 100 g, e taumafaina i le tulaga o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, mo le maʻisuka o loo i luga o le inisalini, e tatau ona amanaia iunite falaoa, e ono i latou i le 100 g.

Ole aoga ole malosi e tatau ona fuafuaina pe a tuufaatasia ni menus mo tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2. E ui i faʻamanuiaga e le masalomia, o le tele o fua o fualaau mamago e le aoga e oʻo lava i tagata soifua maloloina. O le masani mo le maʻisuka e 2-3 vaega i le aso.

O fasi apricots ua faʻamamaina ma le maʻisuka e le tatau ona avea o se taumafataga ese, ae ia avea ma vaega o ipu eseese. E fautuaina e fufulu muamua i lalo o le vai inu, ona sasaa lea o le vai inu mo ni nai minute. Talu ai o faleoloa o se oloa gaosia ma le sulfur ua faʻatau atu mo le teuina lelei.

Faʻatasi ma apricots matutu, e mafai ona e kukaina ia ipu:

  1. Oatmeal porridge.
  2. Fualaau saito.
  3. Paʻu kulimi.
  4. Ole yogurt e leai ni suauʻu ma pulu vaʻa ma fualaau aina suamalie.
  5. Jam mai apricots mago, pulu ma lemoni.
  6. O fualaau aina suamalie ua kuka i luga o se suamalie.

Ina ia mafai ona faia ni siamu mai apricots ma mea mamago mamago, e tatau lava ona e pasia i latou e ala i se faʻi meaʻai ma le lemon. E faʻaaogaina le faʻafefiloi o vitamini i vasega 2-masina i se sipuni sipuni i le aso ma le lanu lanumeamata.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o apricots matutu na faʻamagoina e aunoa ma ni vailaau. E le o iai le manino ma manino le uiga o fualaau aina e togafitia i le sulfur dioxide. O fualaau suamalie faalenatura e suamalie ma e le mafaamatalaina.

Apricots fautuaina mo le maʻisuka ma le gaʻo, lea e faʻamago i le ponaivi tonu i luga o le laau. O lenei metotia o le seleselega e faʻaaogaina i se ituaiga o fualaau suamalie, lea e le maualalo le kalori, ae o apricots ua sili ona mamago i totonu o mea o le potassium. Apricot e masani lava ona teuina e aunoa ma le faʻasaoina o vailaʻau faʻasaina i laumei mint ma le basil.

Ina ia le faʻaosoosoina le toto o le suka, e tatau ona e pulea le glycemia pe a uma ona e faʻaaogaina soʻo se oloa i mea taumafa pe a uma ona 'ai. O lenei fautuaga e taua mo tagata gasegase uma o loʻo saili e faʻateleina faamanuiaga o meaʻai ma e le faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

O le faʻaaogaina o apricots malogo i le maʻisuka o le a taʻuina e se tagata poto i le vitio i lenei tusiga.

E faʻafefea ona 'ai se meaai?

O loʻo i ai se tulafono e fai mai e le tatau ona faʻaumatia apricots malogo:

  • ma le maʻisuka ituaiga 1, e silia ma le 50 g i le aso,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, sili atu ma le 100 g i le aso.

E mafai ona avea ma se oloa i lona tino mama, ma e mafai foi ona aofia ai i le tele o fualaau aoga aoga.

E taua le aua le vevela le apricots mago. Afai e fuafua e faʻaopopo i se meaʻai meaʻai, ona tatau lea ona faia i le taimi lenei pe a maeʻa sauniuniga.

Afai e le o maitauina lenei faʻaaliga, o le a leiloloa uma lava aoga o le oloa, ma o le a tumau pea le kulukose, lea e le fautuaina mo le maʻisuka maualuga o le ituaiga muamua poʻo le lua.

E mafai ona aina apricots pe afai e te faaopoopo i aano o manu, salati pe faʻaaoga foi e pei o se meaʻai, e pei o sitaili mo le maʻisuka.

Soo se tasi e mafatia i le maʻisuka e tatau ona manatua o le tele o le alofa mo fualaau mamago e mafai ona mafua ai le afaina o le tino ona o le faateleina o le lagona o le tino.

O le a le taimi sili e lelei ai le le 'aina o apricots malogo?

E tatau ona tuʻuese le apricot mago mai le taumafataga pe afai oi ai ni faafitauli i le gastrointestinal tract. O apricots ua mama e mafai ona mafua ai le ita tele i soo se ituaiga o suka suka.

Mai le itu o le fatu ma le vascular system, e mafai ona tupu se mataua o le toto. Afai o le faateleina o le maualuga o le suka e lagolagoina foi i le masalosalo, ona mafai lea o se tuufaatasiga ona faia se togafiti i le maʻisuka, ma faʻaauau atili ai le faʻaalia o le maʻi.

O le apricots mago na gauai i le gaosia o vailaʻau i le taimi o sauniuniga o le a faʻaleagaina. E mafai ona e iloa se ituaiga o oloa e ala i ona foliga matagofie ma le le masani ai lanu.

E mafai ona faʻamago apricots o se vaifofo mo le maʻisuka?

O apricots ua mamago e mafai ona i ai se aoga aoga i le ola manuia o se maʻisuka ma agavaa ai le malosi o lona tino.

I se faaopoopoga, i le faʻaaogaina tatau, o le oloa e mafai ona faʻamamafa ai le tino o se tagata maʻi ma mea uma e taua ia te ia, lea o le a fesoasoani e aveese ai toxins, radionuclides ma metala mamafa.

O fualaau aina suamalie mamago o le a sili ona lauiloa i na faafitauli o le maʻisuka:

  1. afaina ma le ate. O apricots ua mama e aofia ai elemene faapitoa lea e avea ma faaosoosoga o le natura masani o toxins mai nei totoga,
  2. faʻatasi ai ma leona. Afai sa i ai se togafitiga faʻamaʻi, o le mea lea i lenei tulaga e tatau ona faʻaaoga se vaega itiiti o apricots mago. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o vailaʻau,
  3. faatasi ai ma se faʻaitiitia o le taua o le faʻaaliga. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le vaʻaia e mafai ona faasolosolo ina leaga. I le avea ai o se tulafono, e aʻafia le nerve opic ma afaina ai le okeni.

Afai ei ai i tagata se maʻi faʻapitoa, ona i ai lea i lenei tulaga, e tatau ona lafoaʻi apricots, peitaʻi, e le faigofie mea uma. O mea uma lava o le a faalagolago tonu lava i le tulaga o le faigata o le faʻamaʻi ma lona aʻafiaga i isi fausaga.

O le 'aiina o apricots ua sili ona lelei ma isi fualaau mamago. E tatau lenei mea mo le mafuaʻaga e le mafai e le oloa na o ia ona faʻamautu le manava ma le agavaa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia se salati suamalie o apricots ua mamago, palu, nati ma le meli. O ia ituaiga o oloa o le a le gata ina suamalie, ae e mafai foi ona faamalosia ai le puipuiga o le maʻisuka faafomai o soo se ituaiga.

Tuua Lau Faamatalaga