Palinia insulinoma (mafuaaga, faailoilo, togafitiga)

O le insulinoma o le tumo o le pancreas (pancreas) e tupu mai i peta beta, o motu o Langerhans. E tusa ai ma le natura, e faasino atu i le faia o le endocrin, o lona uiga, o le hormone-active. E ese mai i lea e maua mai ai le inisalini i le faateleina o le le pulea o le tino, mafua ai le hyperinsulinism ma, o se taunuuga, hypoglycemia.

O faʻamaoniga ma lona igoa e fesootaʻi ma lenei. E masani lava e mausali, tasi, ae i le 105 mataupu e mafai ona tele. O lana gaioiga faʻasalaga e tutoatasi. I le 85-90% o mataupu e leaga, ma na o le 10-15% e leaga ai. E mafai ona atiaʻe i soʻo se matua, e oo lava i pepe, ae e seasea lava. E sili atu pe a uma le 45 tausaga, e sili atu i le fa 4 taimi o fafine.

O le insulinoma e mafai ona ola i soo se vaega o le pancreas, ae sili atu i lona vaega faʻapitoa. I le 1% o mataupu, o le nofoaga e ectopic poʻo le extrapancreatic - o le faitotoa o le vaʻa, le manava o le tino po o le duodenum, i le ate.

E masani lava, o le tele o le paʻu e le sili atu i le 2 cm (mo le tele e leaga). O le tele o taimi o le maʻi e 1 le tasi i le miliona. O se numera le mafaamatalaina e mafua ai mea sese ma togafitiga le talafeagai, ma le tele o fomaʻi latou te le fetaiai i le taimi oa latou galuega.

Tumema o le tino

E leai se mea e maualalo ai le tino o le maʻi maʻi - 1-3 mataupu / miliona. Afai o tane e 3.5%, o fafine - e oo atu i le 16%. O le tele oi latou o le endocrine. O lapisi e amata mai i le 0.5 cm i le 15 cm. Soʻo se mea faʻapitoa ole neoplasms e masani ona togafitia e naʻo le taotoga. E tusa ai ma le pulefaʻatasia o hormones, ua vaevaeina i ni ituaiga:

  • insulinoma - e 75 pasene,
  • VIPoma (tele taimi, i le 70% o mataupu, e tupu i tamaitai pe a uma le 45) - maua ai se peptide o le intestinal vasoactive,
  • gastrinoma (e sili atu ona aʻafia tagata matutua),
  • glucagonoma - o le taimi e masani ai e 1 le mataupu i le 20 miliona, sili atu i tamaitai, i le 80% e leaga.

Inumaga o insulinoma

E ui lava i le mea moni o le insulinoma e tele lava ina pala, e matua leaga lava. O le le pulea lelei o le inisalini e ala i le paʻu e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻalogoina o le kulukose i totonu o le toto (hypoglycemia), o le mafuaaga lea o le maʻi. E faʻatatau tonu i le numera, tele ma le gaioiga o foo foci. E le tatau ona galo ia i tatou o le hormone e faʻaauau ona faʻapipiʻiina i siama maloloina o le pancreas.

O le osofaia o le Hypoglycemia

O le mea sili, o le faailo sili ona mataʻutia o le faʻamaʻi o osofaʻiga o le tino o le hypoglycemia, lea e mafai ona faʻaalia i latou i auala eseese. I le tele o mataupu, o se osofaʻiga e vave amataina i le taeao, i luga o se manava gaogao, pe a tele le taimi ua pasia pe a uma le taumafataga mulimuli ma le maualuga o le suka suka.

E faigata ona fafagu se tagata i le taeao i le taimi o se osofaiga, pe a uma ona ala ae e le mafai ona ia le toe popole mo se taimi umi, e le mafai ona ia taliina ni fesili faigofie, ma faia ni suiga le talafeagai. O faailoga ia o le le atoatoa o le malamalama e mafua mai i le matelaina o le tino o le tino.

O osofaiga e mafai ona matauina e le gata i le taeao, ae faapena foi i le aso, aemaise lava pe afai o le tele o le taimi e paʻu i le va o taumafataga, ma le faaletonu o le tino ma le mafaufau-faalelagona. O le gasegase o le hypoglycemia e mafai ona o mai faatasi ma se osofaiga a le mafaufau o le mafaufau. E mafai e tagata maʻi ona faʻaalia le osofaʻiga, palauvale, faʻailoa se mea, tali le tali fesili, i fafo e ono foliga mai o se tulaga o le inuina malosi o le ava malosi.

E le gata i lea, o maʻi e masani ona i ai faʻamaʻi o le epilptform, o se maʻi faʻalauteleina faʻamaʻi, o le faʻaosoosoina o gaioiga i vaega eseese o muscle, ma le gatete o tamatamailima. O tagata maʻi atonu latou te faitioina o latou "lafo" i se fiva, ona oʻo lea i se malulu, luga, se lagona o le le lava o le ea, o se lagona le mafaamatalaina o le fefe.

O le alualu i luma o le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le le atoatoa o le malamalama, e aunoa ma le tuuina atu o togafitiga faafomaʻi, e mafai lava ona oti le tagata maʻi.

Vaʻavaaiga faavaitaimi

O faʻamaoniga e ono mafai ona iloa i tagata maʻi ma le insulinoma i le taimi o le vavalalata e matua le maoti ma i le tele lava o tulaga e le o le natura, lea e faigata ai ona faia se faʻamaonia saʻo.

I le hypoglycemia faaumiumi, o mafatiaga o neura faʻanoanoa, e pei o le foliga ma le glossopharyngeal. O lenei mea e mafai ona faʻaalia i foliga o foliga, lamolemole o le nasolabial, paʻu o tulimanu o le gutu, le maua o foliga vaaia, lapataiga, tofo o le vevela, foliga vaaia o tiga i le itu o aʻa o le laulaufaiva ma tonesils. I luga ole suʻega, e mafai e le fomaʻi ona iloa le faʻaalia o nisi o mafaufauga e le masani ai e le oi ai i tagata soifua maloloina. O maʻi latou te maitauina foi le leaga o le mafaufau ma le gauai atu, e faigata tele mo i latou ona faia le galuega masani, e leai se faʻailoga i mea o loʻo tupu. O ia ituaiga o faʻamaoniga e le mafai ona mataʻituina i ni maʻi vaivai.

Talu ai ona o ni faʻamatalaga le manino o le faʻamaʻi, e tele lava ina togafitia e tagata neuropathologists ma psychiatrist mo se taimi umi.

Suʻega o le insulinoma

Faʻamatalaga faʻaanatura o le faoa faamalosi e tupu i luga o se manava le gaogao i le taeao, pe a uma ona faʻailoga meaai, gaioiga faaletino, aʻo leʻi faʻamaonia i totonu o tamaitai e tatau ona masalomia o le i ai o lenei tumutumu i se maʻi.

E tolu faʻailoga e mafai ai ona masalomia le faʻamaloloina o le insulin:

  • anapogi i le hypoglycemia,
  • toto kullukose i le taimi o le osofaʻiga i lalo ifo o le 2.7 mmol / l,
  • o le puleaina o le puleaina o le kulukose e aveese ai le maʻi mai le osofaiga.

I le taimi o se osofaiga, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ua fuafuaina, e masani lava ona siitia lenei faailoga i se tulaga maualalo o le kulukose. E taua foi le taua o le faauigaina o le pulelaa o le proinsulin ma le C-peptide.

Ona o le mea moni o neoplasma e masani ona laʻititi i le telē, faʻamalositino faʻamaonia ma le faʻatautaia o faʻasalalauga e leai se faʻamatalaga.

E oʻo mai i le taimi nei, o le mea e sili ona mataʻituina o faʻataʻitaʻiga, o loʻo taʻua o se tasi o metotia sili ona mataʻituina, talu ai e masani lava ona i ai le tele o vailaau faʻasoesa. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e sili atu le faʻamaonia o le nofoaga ma le tele o insulinomas.

Inisulinoma: togafitiga

I le tele o tulaga, latou te togafitia togafitiga o insulinomas, o le aveesea o le paʻu e mafua ai le toe faaleleia atoatoa o le maʻi.

Afai e le mafai ona togafitia togafitiga, ua faatonuina togafitiga o fualaau e togafitia ai le togafitiga o le inisalini ma faagesegese ai le tuputupu ae o le paʻu ma ona metastases. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o meaʻai gaʻo poʻo le faʻaofiina o le kulukose e fautuaina foi ina ia puipuia ai osofaʻiga o le hypoglycemia.

O fea fomaʻi e faafesootai

Afai ei ai i se taimi le lagona o le fiaai, o le musika, o le le fiafia, o le ulu, ma le le mautonu po o le leai foi o le malamalama, e tatau ona faafesootai se tagata e finau. E le gata i lea, e mafai ona manaʻomia se faʻatalanoaga o neurologist. Le togafitiga o insulinomas e masani lava ona faia e le fomai tipitipi.

O le inisalini o faʻateleina e le tino e mafua mai i mafuaʻaga eseese. O le hypoglycemia (o se mafuaʻaga e mafua mai i le tele o le inisalini) atonu o le faailo muamua lea o se maʻi pipisi, insulinoma, ua aliali i le tino o le maʻi.

O le insulinoma e seasea lava, o lea e le mafai ona mafua i le numera o patho masani masani. I le avea ai o se tulafono, e atiina ae i tagata e silia i le 45 tausaga. O le insulinoma e mafai ona amata ona avea ma se maʻi vevela, ae e le sili atu i le 7% o tagata gasegase.

O le foliga mai o se fulu e mafua ai le le mautonu o le tino, ma o se taunuuga o le faateleina o le insulin. O le inisalini e mafua ai ona tumau ma mafai ai ona mafua ai le hypoglycemia.

O faʻamatalaga nei o le a fesoasoani e fuafua le hypoglycemia:

  • migraine ma le vevela,
  • faafuasei vaivai ma le moe,
  • ua le atoatoa,
  • faateleina le fiaaai
  • lagona o le popole.

Afai e le taofi lenei tulaga i le taimi, o le kulūkose o le a faʻavaivaia atili ma o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe.

O le mea lea, muamua foliga muamua o le toto e faaosofia ai le gaosia o le inisalini ma mafua ai le hypoglycemia. O mafuaʻaga o foliga o insulinomas e leʻi malamalama atoatoa.

E lua ituaiga o faʻamaʻi

O se maʻi paʻu o se maʻi o le endocrinological ma ua togafitia e se endocrinologist. O le neoplasm e mafua ai le solia o le faʻasalaga o hormones, o lona uiga o le togafitiga e filifilia e le endocrinologist. O le lamatiaga sili o le inisaloma mama o le atinaʻe lea o le hypoglycemia. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose e mafai ona i ai ni aʻafiaga le lelei, e oʻo atu i se siama, lea e mafai ona afaina.

I le faʻaopoopoga i le hormonal, o le isnolloma e mafai ona i ai se natura i luga ifo. I lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia o metastasis, e pei ona i ai i soo se maʻi mama.

O le nofoaga o le insulinoma o le pancreas, o lea o le suʻesuʻega e aofia ai le suʻeina o le pancreas ma le fuafuaina o le fausaga o le tino.

Faailoga o Insulinomas

O le insulinoma o le pancreatic e matua afaina ai le endocrine o le tagata maʻi. O le mea lea, o faʻamaoniga sili o le faʻamaʻi o le vave faʻaleleia o le manava ma le ogaoga o le manua i le tagata maʻi.

Faailoga o le hypoglycemia asiasi i le maʻi i le leva o le aoauli. E mafua lenei mea i le tele o taumafa i le gasologa o le aso. I le avea ai o se tulafono, o le hypoglycemia e mou atu i le po, ma o le taeao e toe lagona ai le maʻi. O ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo taumafai tagata e le faʻalogo i lo latou lava soifua maloloina ma e le manaʻo e vaʻai i se fomaʻi.

I le faʻaopoopoga i le system endocrine, o le insulinoma e taofia le gaioiga o le faʻalavelave popole o le tagata maʻi.

Faailoga o le faʻamaʻi mai le faiga o endocrine:

  • le atinaʻe o tachycardia,
  • osofaʻiga faʻafuaseʻi (faʻafuasei o le gaosiga o le adrenaline),
  • afu malulu
  • tatavale tamatamailima.

O le tino o le tino e tali atu i le neoplasm ma faʻamaʻi nei:

  • vaivaiga, vevela ma migraine,
  • osofaiga le mafuatia
  • le mautonu.

O le mea lea, o le insulinoma (neoplasm) o le pancreatic e tutusa lava faailoga e pei o le hypoglycemia. Afai e maua, e tatau loa ona e asiasi i se fomaʻi. O le hypoglycemia e mafai ona mafua ai se coma, lea, i le isi itu, e faaoso ai se fatu fatu. Talu ai o le faʻamaʻi e aafia ai tagata i le matua, o lenei tulaga e mafai ona afaina.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le suʻesuʻega o le insulinoma e faʻatino e se endocrinologist. O suʻesuʻega faʻapitoa e mautinoa ai le lelei o le taunuʻuga ma togafitiga lelei.

  • naunautaiga o maualuga o le inisalini,
  • suʻesuʻega o meaʻai o le pancreatic,
  • naunautaiga o le kulūkose o le toto,
  • pancreatic ultrasound,
  • faʻavasegaina faʻatulagaina o le pancreas.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻatagaina ai suiga tetele o le gaosiga o le inisalini ma le taofiofi o le kulukose e fuafua. O le suʻesuʻeina o le pancreas e mafai ai ona fuafua le natura o insulinoma.

E faapefea ona togafitiga

Afai e te masalomia o loʻo i ai i le tagata maʻi le insulinoma, afai ei ai pea uiga o le hypoglycemia, e tatau ona e alu i le fomaʻi ma faia se suʻega auiliili.

Afai e faʻamautu le isnullinoma e le siama, ona amata lea o togafitiga pe a uma ona fuafua le natura o le paʻu. O se maʻi mama e vave faʻafuaseʻi ona vaʻaia le taotoga. O isi togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le hypoglycemia ma ona aʻafiaga. O le taotoga e masani ona mafua ai le tele o faʻafitauli, o le togafitiga e aofia ai foi le faʻaumatia. Togafitiga e manaʻomia ai foʻi le fautuaga a se neurologist, talu ai e masani lava ona tuʻuina atu le faʻafitauli i le tino.

I le avea ai o se tulafono, o le inulinoma palamole e tali lelei i togafitiga. Faʻafouina o togafitiga e tupu i mataupu e seasea lava.

O le insulinoma leaga e manaʻomia ai foʻi togafitiga faʻapitoa, ae i lenei tulaga, e leai se fomaʻi e mafai ona mautinoa le manuia o le togafitiga. O le togafitiga e faia e le fomaʻi.

Afai ei ai masalosaloga o le inisalini, e le tatau ona e faʻatali mo le tumo e pasi na o ia. O se asiasiga taimi i se fomaʻi e mafai ona faʻaolaina ai le maʻi o se tagata maʻi.

O afea e te vaʻai ai i se fomaʻi?

O le togafitiga faʻapitoa ma suʻesuʻega o le a maua ai le taimi e iloa ai le inisalini, e aofia ai ma le leaga. O le taunuuga o le togafitiga atoa e faalagolago i le vave vave ona liliu atu le tagata maʻi i le maʻi insulinoma i se tagata poto faapitoa.

Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona asiasi le endocrinologist.

O le faʻamatalaga o se tumutumu i le amataga o le a fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o metastases ma vave ona togafitia le tumutumu ma se natura faʻamaʻavale.

E le tatau ona e manatu o lena mea le lelei e le o se mea matautia. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le a tele le taimi o le hypoglycemia o le a faateleina, ma o lenei mea e mafua mai i faigata ogaoga, e oʻo atu i se pa. E i ai tulaga pe a maʻi le tagata maʻi, ma pau atu i se siama, na alu i le fomaʻi, ma na o le taimi lava lenei na maua ai le insulinoma.

Puipuiga ma togafitiga

I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga taimi o insulinomas e fesoasoani e aloese ai i le toe foʻi atu o le maʻi. Ae peitai, a maeʻa ona aveese le isnullinoma, o maʻi pancreatic e pei o pancreatitis e masani ona atiaʻe. Latou te manaʻomia se togafitiga umi ma le agavaa, faʻapea foʻi ma le olaga soifua ma fetuutuunaiga talafeagai.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le neoplasm e leʻi iloa, o le mea lea, e leai ni auala e puipuia ai. E le mafai ona aloese mai le atinaʻeina o se paʻu, e ui i lea, i le taulai atu i lou lava soifua maloloina, e mafai ona vave iloa oe maʻi ma togafitiga togafitiga.

E taua tele le fuaina o fua o le kulukose toto ma mataʻituina le tele o inisalini e maua mai i le pancreas. E lava mo se tagata soifua maloloina e suʻe suʻega faʻatasi i le tausaga e fuafua ai le maualuga o le hormone ma le suka toto ina ia toʻa mo lona soifua maloloina.

Ina ia iloa le fomaʻi, e tatau ona malamalama i le insulinoma - pe faʻapefea ona iloa ma pe o le a. Afai e afaina le tumo, o le atoaga o le toe faʻaleleia e tupu i le 70% o mataupu, ae o le tagata maʻi ua uma ona faamauina i se sui o le endocrinologist i lona olaga atoa ma e tatau ona ia faia se suʻega faʻapitoa mai lea taimi i lea taimi. I le 30% o mataupu, o le toe faʻafoʻi o le faʻamaʻi o loʻo matauina.

Afai o le faʻamaʻi o se natura faʻanatura, o le faʻasolosolo e le pei o le pala e pei ona tatou manaʻo ai. I le lua mataupu mai le tolu, e le mafai ona aveesea le tino. O le togafitiga e masani lava ona le mafai ona mafua ona o le tuai o le siamaina ma i le 40% o mataupu ua maeʻa le faamai i le oti.

O le insulinoma o le tumutumu o le endocrin pancreatic common pancreatic. E mafua ai le 70-75% o tumutumu oona o le totoga o lenei totoga. O le insulinoma e faʻatasi ma le tele, i le 1-5% o mataupu, o le tumo o se vaega o le adenomatosis endocrine e tele. E mafai ona tupu i soo se matua, ae sili atu i tagata 40-60 tausaga, ma i le tutusa lava o taimi i alii ma tamaitai. E sili atu le maualuga o le masima o le pene (pe a ma le 90% o mataupu). O le insulinoma e mafai ona maua i soo se vaega o le pancreas. I le tusa ma le 1% o tagata gasegase, e sili atu ona maua i totonu o le omentum, puipui o le manava, leodenum, faitotoa o le vao ma isi vaega. O le tele o le paʻu e eseese mai i nai millimeters i le 15 cm le lautele, e masani lava 1-2 cm.
O le tele o sela i totonu o le paʻu o le B ia, ae o loo i ai foi Se sela, sela e aunoa ma ni pusa tioata, e talitutusa ma sela o le vavao. O le inisalini leaga e mafai ona tuʻuina atu ai meaʻai i totoga eseese, ae tele lava i le ate.

O mea autu o le pathogenetic i insulinoma e le pulea le gaosiga ma le elekene o le inisalini, e tusa lava pe o le toto kullukose (faatasi ai ma le faateleina o le gaosiga o le inisalini i tumutumu o le tumo, ua faaitiitia ai lo latou mafaia ona teuina se foliga vaaia ma peptide). O le ala mai i le hyperinsulinism e mafua ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faatasi ai ma suauu insulin, o insulinomas e mafai ona gaosia i le faateleina o le tele ma isi peptides - glucagon, PP.

Mafuaaga o le insulinoma:

E lei umi talu ona maua le inisalini e Bunting ma Sisifo i le 1921, o faʻamaoniga o lona sologa lelei na lauiloa i le faʻaaogaina o fualaau faʻatauina i tagata gasegase i le maʻisuka. O lenei mea na mafai ai e Harris ona faatulaga le manatu o le hypoglycemia tuusaʻo na mafua ona o le faateleina o le puleaina o lenei hormone. O le tele o taumafaiga e iloa ma togafitia le inisalini na faia i le 1929, aʻo Graham o le muamua lea na aveesea le insulin-tumorting tumor. Talu mai lena taimi, ua i ai lipoti i le lalolagi e uiga i le 2,000 tagata gasegase e maua ai le beta-cell neoplasms.

E leai se masalosalo o aʻafiaga o le insulinoma e fesootaʻi ma lana gaioiga faʻasalaga. O le Hyperinsulinism o le autu lea o le togafitiga o le pathogenetic lea e faalagolago ai le atoa o faailoga o le maʻi. O le puleaina faifai pea o le inisalini, ae le o le usitaʻia o togafitiga o togafitiga e pulea ai le glucose homeostasis, e tau atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemia, o le toto glucose e talafeagai mo le gaioiga masani o totoga ma gaʻo uma, ae maise lava le faiʻai, e sili ona malosi lona faʻaogaina nai lo isi uma totoga. E tusa ma le 20% o le kulukose uma e ulufale i totonu o le tino e faʻaalu i luga ole gaioiga o le faiʻai. O le lagona faapitoa o le faiʻai i le hypoglycemia e mafua mai i le mea moni e faapea, e ese mai i le tino o tino uma o le tino, e le maua e le faiʻai ni mea e gaosia ai le gaʻo ma e le mafai ona faʻaaogaina gaioiga gaʻo ola fua e avea o se punaoa malosi. Pe a muta le glucose e ulufale i le cerebral cortex mo le 5-7 minute, o suiga e le suia e tutupu i ona sela, ma o elemene sili ona eseese o le cortex maliu.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le kulūkose i le hypoglycemia, ua faʻaaogaina ai togafitiga i le glycogenolysis, gluconeogenesis, faʻatautaia o gaʻo gaʻo maualalo, ma le ketogenesis. O nei masini e aʻafia ai le 4 hormones - norepinephrine, glucagon, cortisol ma le tuputupu aʻe o le homone. O le mea moni lava, na o le muamua o latou na mafua ai faʻamatalaga faʻapitoa. Afai o le tali atu i le hypoglycemia e ala i le faasaolotoina o norepinephrine e vave ona tupu, o le maʻi e atiina ae vaivaiga, vevela, atuatuvale ma le fiaaai, o faailoga mai le fatugalemu tutotonu e aofia ai le ulu tiga, vaaiga faalua, amio le mama, leai se malamalama. Pe a oʻo ina faʻaleleia malie le hypoglycemia, o suiga e fesoʻotai ma le tino tutotonu o loʻo i ai, ma o le faʻamalosi (i le norepinephrine) e mafai ona toesea.

Togafitiga insulinoma:

Mo togafitiga e tofia ai:

Afai e faʻaauau pea le hypoglycemia, e mafai ona faʻaaogaina le diazoxide ma se faʻamaʻi muamua o le 1.5 mg / kg i le faalua 2 taimi i le aso faatasi ai ma le nateriuta. E mafai ona faʻateleina le fua i le 4 mg / kg. O se analogo o le somatostatin octreotide (100-500 μg peiseai 2-3 taimi i le aso) e le o taimi uma e aoga ma o lona faaaogaina e tatau ona mafaufauina i tagata mamaʻi e pei o le hypoglycemia, lea e le puipuia i le diazoxide. O maʻi na faʻamalosia ai togafitiga faʻatasi ma le okone e mafai ona faʻataʻitaʻiina i le iniseti 20-30 mg i le aso. A faʻaaogaina le octreotide, e manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻamalosi atu i le faʻamalosi o enzymes, talu ai e taofia ai le pulefaʻatasia o enzymes pancreatic. O isi vailaʻau o loʻo i ai se mea itiiti ma le fesuisuiai i le inisalini e aofia ai verapamil, diltiazem, ma phenytoin.

Afai o faʻamalosi pea le insulinomas, e mafai ona faʻaaoga le chemotherapy, ae o lona aoga e gata. O le Streptozotocin e aoga i le 30% o mataupu, ma i le tuufaatasiga ma le 5-fluorouracil, o le aoga e oo atu i le 60% ma se umi e oʻo atu i le 2 tausaga. O isi fualaau faasaina e aofia ai le doxorubicin, chlorozotocin, ma le fefesootai.

O le insulinoma o se gasegase o le hormonal malosi e mafua mai i suauu, o motu o Langerhans, o le pancreas, faʻasaʻo le tele o inisalini, lea e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.

E i ai le mama (i le 85-90% o mataupu) poʻo le insulinoma leaga (i le 10-15% o mataupu). O le faʻamaʻi e taatele i tagata i le va o le 25 ma le 55 tausaga. Mo i latou laiti, o le maʻi e le matautia.

O tamaitai e sili atu ona maua le insulinoma nai lo alii.

O le insulinomas e mafai ona aliali i soo se vaega o le pancreas, i nisi tulaga e aliali mai i le puipui o le manava. O ona fua e 1.5 - 2 cm.

Vaega o le faʻamaʻi

O le insulinoma e iai vaega nei:

  • o le faateleina o le insulinoma e mafua ai le faateleina o le inisalini ma se faaitiitia o le suka o le toto. O le insulinoma e faʻapipiʻiina pea lava pea, tusa lava pe le manaʻomia e le tino,
  • faila o le faiʻai ua manatu e sili atu ona faigofie i le hypoglycemia, aua o le kulukose o le tino malosi lea,
  • faʻatasi ai ma le insulinoma, neuroglycopenia e tupu, ma le hypoglycemia umi, faʻapipiʻi CNS, faʻasaina tetele.
  • toto faaitiitia le kulukose o le toto masani, ae o le faʻaititia o le inisalini e faʻaitiitia foi. O se taunuuga lenei o tulafono faatonutonu masani o le metabolism. I totonu o se tumutumu, faatasi ai ma se faaitiitia o le suka, o le inisalini o le tuufaatasiga e le faaitiitia,
  • ma le hypoglycemia, hormones noradrenaline e ulufale i le toto, faʻaalia faailoga faʻapitoa,
  • insulinoma synthesizes, puipuia ma vavaeeseina le inisalini i auala eseese. Na te fafaga ai isi vaega o gland,
  • o le foliga o le paʻu e talitutusa lava ma foliga o le sela ua aafia,
  • o le insulinoma o se ituaiga o le le atoatoa o le pancreatic ma ua lisiina ile ICD,
  • 1 tagata mai le 1.25 miliona tagata na aafia i lenei tumo.

Le fomaʻi o le hypoglycemia ma le insulinoma

O le insulinoma o se fomaʻi e maua ai le hormone. Ona o le mea moni o siama o le kanesa ma le insulinoma ei ai se fausaga le lelei, latou te galulue ai i se auala e le masani, ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le faʻatulafonoina. O le paʻu e maua ai le tele o inisalini, ma o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le hypoglycemia ma le hyperinsulinism o fesoʻotaʻiga autu o le pathogenetic i le maʻi.

O le pathogenesis o le insulinoma i gasegase eseese atonu e tutusa, ae o uiga o le atinaʻeina o le faamai ua eseese. O ia faailoilo e mafua mai i le mea moni o tagata taʻitasi e ese le mataʻituina i le inisalini ma le hypoglycemia. O le mea sili lava, o le le lava o le kulukose i totonu o le toto e lagona e le faiʻai. E mafua lenei mea i le mea moni e le oi ai i le faiʻai se mea e maua mai ai le kulukose, ma e le mafai foi ona faʻaaogaina gaʻo gaʻo e sui ai se punaoa malosi.

Fomaʻi mo le insulinoma

Afai e leaga le tumo, a maeʻa ona tuʻuina atu le metotia faʻafefeteina o togafitiga (taotoga e aveese ai le paʻu), e faʻamalolo le maʻi. A oʻo i le tumutumu ei ai le localization paraendocrine, o le togafitiga o fualaau o le insulinoma o le a manuia.

Pe a maʻi le tumo, o le togafitiga o togafitiga o le a sili atu ona ogaoga. E faalagolago i le tulaga o le paʻu, ma le numera o liona. O le manuia o fualaau faasaina e matua taua tele - e faalagolago i mataupu faapitoa taitasi o le faamaʻi ma le lagona o le tumo i fualaau faasaina. E masani lava o le 60% o tagata gasegase e maaleale i le streptozocyton, pe afai e le o malamalama le tumo i lenei vailaʻau, e faʻaaogaina le adriamycin. E pei ona faaalia i le faatinoga, o le manuia o togafitiga o insulinomas e ausia i le 90% o mataupu, aʻo maliu i le faagasologa o le taotoga e tupu ile 5-10%.

Tetele togafitiga

O togafitiga faʻamaʻi e faatatau i le taotoga e aveese ai le paʻu. O le tagata gasegase e ono mafai ona ia suʻeina se taotoga e aveese ai le paʻu. E le gata i lea, o togafitiga faʻapitoa e le faʻaaogaina i le i ai o faʻasalaga faʻasolosolo o se faʻalavelave matuia.

A iai le tumutumu i le siʻusiʻu o le pancreas, o le taotoga e faia e ala i le tipiina o se vaega o le totoga o le okeni ma aveese le tumutumu. I mataupu o loʻo faʻamaʻi ai le insulinoma ma o loʻo i totonu o le tino poʻo le ulu o le fulufulu vevela, o le faʻamalosia (paʻu o le mumū) e faia. A oʻo ina leaga le tumo i le tele o leona ma afai e le mafai ona aveese atoatoa, o le auala e togafitiga ai fualaau oona e faʻaaogaina. O togafitiga faafomaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e pei o le diazoxide (proglycem, hyperstat) poʻo le gaʻo (sandostatin). O le tagofia o nei fualaau oona e mafua ai le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini, faapea foi ma le taofia o osofaiga o le hypoglycemia.

Faʻatau togafitiga

I le togafitiga o le insulinomas, o taunuuga nei e mulimuli mai: toomaga ma le puipuiga o le hypoglycemia, faapea foi ma aafiaga i le faagasologa o le toto.

I mataupu e le mafai ai togafitiga faʻasalalau, mo se faʻataʻitaʻiga, o se maʻi tigaina i le tele o leions, o togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina. O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le faʻaaogaina faifai pea o le gaʻo. Afai e le mafai ona faʻamaonia le maualuga o le inisalini e maua mai i vailaʻau, o le tagata maʻi e fuafuaina mo le chemotherapy, ona fai ai lea mo le polychemotherapy.

E mafai ona faigofie ona e iloa po o fea e togafitia e clinics insulinomas i Moscow i la tatou upega tafaʻilagi.

Ulufale mai au faʻamatalaga ma o le a faʻafesoʻotaʻi oe ma o matou tagata tomai faapitoa ma tuʻuina atu ia te oe fautuaga e aunoa ma se totogi i mataupu e aafia ai oe.

- O le ituaiga o tulu e pei o le hormone-malosi lea e aʻafia ai tamaʻitaʻi pancreatic (motu o Langerhans). E aʻafia ai ia peta beta, ma o se taunuuga o le le gaoia o gaosiga ma le ulufale atu o le inisalini i totonu o le toto. O nei neoplasms e mafai ona faʻamaoni (i le 70% o mataupu) poʻo le adenocarcinomas. O le iʻuga e iʻu le 6 cm poʻo le sili atu.

O loʻo i ai isi ituaiga o oona o le pancreatic (inslomas) e atiae mai mai le alalaupapa, delta, ma le PP. I lenei tulaga, o isi ituaiga o meaola e maua mai: polypeptide pancreatic, gastrin, serotonin, somatostatin poo le adrenocorticotropic hormone. O le insulinoma e tupu masani lava i tagata mamaʻi e 35 i le 60 tausaga, i - e seasea lava. E lua taimi e maʻi ai tagata nai lo tamaitai.

O le insulinoma e le o se faʻamaʻi, e seasea lava. O lona uiga e le manino. E faʻamaonia e masani ona faʻavevesi le paʻu o le pancreatic e le toto maualalo o le kulukose, lea e mafua mai i le solia o le inisalini. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i tulaga nei:

  • leai o le tupu o le homone, lea e mafua mai i le faaitiitia o le gaioiga o le pito i luma o le pituitary gland (o lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le insulin),
  • Le atoatoa le malosi o le tino (corute or acronic), lea e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le glucocorticoids ma le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto,
  • vaivai e mafua ona o maʻi faaumiumi po o le matelaina,
  • myxedema, ona o le maualalo o le meaʻai o le thyroid mea e siitia ai le maualuga o le kulukose,
  • afai e le lelei le uuina o le gaʻo i le tino,
  • afaina o le ate na mafua mai i mea leaga faʻaleagaina,
  • popole vaivai (ona o le leai o se meaʻai),
  • susu i totonu o le manava o le manava,
  • enterocolitis.

E le masani ona afaina ai le siʻusiʻu poo le tino o se okeni. E seasea lava ona tu i fafo atu o le gland, e faavae i luga o le ectopic (faaopoopo) totoga o meaola. I foliga vaaia, o se mea eleelea, o lona lautele e ese mai i le 0.5 i le 8 cm O le lanu o le paʻu e sinasina, sinasina pe lanu enaena.

O le tele o taimi, e maua ai le insulinomas nofofua, na o mea e seasea ona i ai e tele ni fausaga. O le paʻu o loʻo faʻaalia i le faʻagasolo malie o le atinaʻe, e le o se mea e masani ai ma ua na o ni mea leaga.

Atinaʻe ma faailoga o le faʻamaʻi

Faʻatasi ai ma le insulinoma pancreatic, o aʻafiaga e afua mai i le maualuga o le hypoglycemia. E mafua ona o le faateleina o le gaosiga o le inisalini e le paʻu, e tusa lava pe o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I tagata soifua maloloina, ma le pa'ū o le kulūkose (faʻataʻitaʻiga, ma), o le faʻaititia o le tele o le inisalini e matauina. Faʻatasi ai ma le insulinoma, o lenei masini e le aoga, talu ai ua afaina i le insulin. O lenei mea e mafua ai tulaga mo le tupu mai o se osofaiga o le hypoglycemic.

O le hypoglycemia o se faʻalavelave o faʻamaoniga e tupu ona o le le atoatoa i le fausaga o le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le toto. E atiina ae pe a pa'ū le maualuga o le suka i le 2.5 mmol / L.

O le tino, o le hypoglycemia e faʻaalia i le atinaʻeina o faʻafitauli o le neuropsychiatric ma le faateleina o le numera o hormones: norepinephrine, cortisol, glucagon. O le faateleina o le norepinephrine e mafua ai le afu, o le gatete limbs ma le angina pectoris. O osofaiga e tuusao i le natura ma i le aluga o le taimi e faia ai ni fomaʻi ogaoga.

I faʻamaʻi uma e iai le insulinoma, o le Whipple e tolu, o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • faʻaalia o faʻafitauli o le neuropsychiatric i taimi o anapogi,
  • se pa'ū i le kulukose o le toto i lalo ifo o le 2.7 mmol / l,
  • le mafai ona faʻaaogaina se osofaiga o le hypoglycemic i le faʻalavelave poʻo le faʻafofogaina o le kulūkose.

O le faiʻai e sili ona afaina i lenei maʻi, talu ai o le kulukose o le autu autu lea o meaai. I le hypoglycemia faifai pea, suiga o le ogatotonu i le ogatotonu o le tino.

Faailoga o le insulinoma i le vaega amata

I vaitau i le va o osofaiga a le inisalini, e faʻaalia ai foi ia lava i foliga o eseesega ma faʻafitauli. E taua le iloa o latou mea ina ia mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga sili ona lelei. I le vaega amata, o faʻamaʻiga nei e mafai ona maua i tagata mamaʻi:

  • vaivaiga o le musika po o isi faaletonu o muscle (ataxia),
  • tiga o le ulu
  • mafaufau le mafaufau ma le mafaufau,
  • faʻanoanoa vaaia
  • lagona o lagona
  • vevesi o fesuiaiga-o mea e maua mai ai vaevaega,
  • nystagmus
  • faateleina le manava ma foliga vaaia o le mamafa mamafa,
  • feusuaiga feusuaʻiga.

O le insulinoma o le tumo o le islet hormone-active o le pancreas lea e maua ai le tele o le inisalini. O le faʻamaʻi e sili atu ona masani ona maua i totonu o matua ma matua matutua. O le insulinomas i le 70% o mataupu o loʻo maualalo i le tino o le laiti (itiiti ifo i le 6 cm). O le 30% o totoe o neoplasms o loʻo i ai i le faʻaleagaina o fausaga.

O le neoplasm o se tumema gaosia o le hormone-gaosia o le totoga o le secretory-digestive organs, e mafua ai le tele o le insulin. O lenei faagasologa ua manatu e sili ona lamatia mo tagata, talu ai o le faateleina o le toto insulin levels e mafua ai le faateleina o le faaaogaina o le kulukose, ma o lona le atoatoa e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, faatasi ai ma faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. I le faaopoopo atu i lenei mea, o le insulinoma pancreatic i le le lava o le togafitiga e mafai ona gasegase gaioiga.

I lenei ituaiga tumo, ua matauina e le au atamamai ni vaaiga o meaola e fesoasoani i lona faailoagofieina:

  • o le neoplasm o loʻo i ai le foliga o se pona pupula o loʻo i totonu o le kaputa, lea e faigata ai ona iloa poʻo le faʻaleagaina,
  • o le lanu o le paʻu e eseese mai le lanu piniki i le enaena,
  • o le tele o le tino o le tumutumu e le silia le 5 cm.

O le tumo e maua ai le tele o inisalini e mafai ona aliali mai i soo se vaega o le gland, ae masani ona maua i le tino o le pancreas.O le mea moni na tupu le faʻaogaina o le masini o le cellcreatic ma amata ona atinaʻe o le a faʻaalia i foliga vaaia o gasegase oona i totonu o le lymphodes, lungs, nodes, ma le ate.

Faʻavasegaina o insulin

Ina ia filifilia togafitiga togafitiga, e tatau ona i ai se faʻamaoni tonu o le natura o le neoplasm.

Mo lenei mafuaʻaga, i totonu o togafitiga, o le faʻavasegaga o le faʻamaʻi e faʻaaogaina:

  • Muamua lava, o le maʻi o le insulinoma e vaevaeina e tusa ai ma le maualuga o le palasi. I le 90% o mataupu, o maʻi ua maua i le mama, ma o le isi 10% totoe o loʻo maua.
  • E tusa ai ma le tikeri o le tufatufaina o le parenchyma, o fausaga e le masani ai e mafai ona nofo toatasi (tasi) ma le tele. O le mea muamua e tele lava ina tele ma e le faigofie i le palauvale, ma o nei mea mulimuli o ni nai meaola eleelea ua aoina i fuifui ua amata ona vevela vave.
  • Faʻalagolago i le fea vaega o le pancreas ua faʻaleagaina, insulinoma o le ulu, siʻusiʻu ma le tino ua natia. Mo ituaiga uma o neoplasm, o se ituaiga ituaiga togafitiga faafomaʻi e fetaui ma mafai ona taofia pe soloia uma ai le togafitiga.

Hypoglycemia ma le insulinoma

O lenei tulaga faʻaleagaina, e masani ona faʻatasi ma le inisalini-faʻalilolilo, e faʻafeagai ma le talaaga o le faʻaitiitia o le maualuga o kulukose o le toto. I le tino o se tagata soifua maloloina, ma le faʻaitiitia o le kulūkose toto, o le gaosiga o le inisalini, e talafeagai mo lona gaosiga, e faʻaititia foi. Afai o faʻamalama o le inisalini e faʻamaʻiina e se pulu, o le gaioiga masani e faʻalavelaveina, ma o le faʻaitiitia o le suka toto, o le inisinia e le taofia.

O le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le insulinoma e fesoʻotaʻi tuusaʻo lava i lenei faʻalavelave faʻaleaga, o lona uiga, o le sili atu ma le le pulea o le gaosiga o le inisalini i le faʻamaʻiina o tumutumu pe a le oi ai e oʻo atu ai i se tulaga matautia. O se osofaʻiga o le hypoglycemia e tupu i le taimi tonu e faʻasaʻo ai se tumutumu o le insulin i totonu ole toto.

E mafai ona e fuafuaina le amataina o se tulaga matautia e ala i foliga vaaia o faailoga nei:

  • fiaai,
  • tachycardia ma le gatete o le tino atoa,
  • le mautonu le mautonu ma le fefe,
  • tautalaga, faʻaaliga ma amioga amioletonu,
  • le faʻasaʻolotoina o le tele o le malulu, afu afu (afu i le muaulu).

I tulaga ogaoga, o le insulinoma pancreatic, faatasi ai ma le hypoglycemia, e mafai ona mafua ai se tagata e atiaʻe se faoa faamalosi ma le coma.

Mafuaaga o Inisulinoma

E le mafai e le au atamamai ona taʻu se mafuaaga mautinoa e mafua ai le foliga mai o se vevela-faʻamalamalamaga o le paʻu, peitai, e tusa ai ma le tele o tagata suʻesuʻe, o le faalagolago i mea faʻalogo o le vaega autu lea e mafua ai ona atinaʻe. O le insulinoma e tau atu i le faʻafanoga o suauu peta i le totoga o meaʻai, ma o se taunuuga o le a faʻaalia ai le le atoatoa o nisi mea. Le tupuga o sea tulaga faaletonu ma amataina le faagasologa o le suia o le masini.

Faatasi ai ma se numera tele o tulaga lamatia, o tagata atamamai latou te matauina mafuaaga nei o le insulinoma, o mea autu ia:

  • faʻalavelave i le gaioiga o le tino o le endocrine e fesoʻotai ma le faʻaleagaina o laʻau ma le pituitary gland,
  • se tino o se maʻi o le manava poʻo le maʻi ulutala,
  • faʻainisinia poʻo vailaʻau faʻaleagaina i le gland,
  • maʻi faʻasolosolo o le vaega o meaʻai,
  • afaina i mea oona
  • cachexia (matua vaivai),
  • 'ai meaʻai.

Faailoga ma faʻaaliga o insulinomas

Faailoga ma faʻaaliga o le maʻi

O le faʻaalia o faʻailoga o se tulaga le lelei o le faʻaleagaina e faalagolago tonu i le maualuga o le faʻasalaga o le paʻu. E mafai ona alu faalilolilo le faʻamaʻi, e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga leaga, poʻo le faʻaalia o faʻaaliga. O tagata maʻi ei ai le insulinoma e maua se lagona faifaipea o le fiaaai, lea e faʻaosofia ai i latou e faʻaaogaina le tele o meaʻai (gafe, sukalati). E fautuaina i latou e feaveaʻi faʻatasi ma i latou i taimi uma ina ia mafai ai ona taofi vave le amataga o se osofaʻiga.

O faailoga nei o le insulinoma e faapitoa lava:

  • lagona le maʻi, faaalia i vaivaiga ma le aunoa ma le leai o se vaivai,
  • faateleina faasee o le malulu, afu afu,
  • gator (lefete) o vae,
  • pallo o le paʻu,
  • Tachycardia.

O nei tui o le insulinoma ua faaopoopo i faailoga o le faaleagaina i le itu tauagavale o le mafaufau: gasolosolo malie le mafaufau, ua faaitiitia le mafaufau, e masani ona tupu mea e manatua. I tulaga ogaoga, o loʻo tupu mai le amnesia ma le le atoatoa o le mafaufau.

Vitio faʻamatalaga

O le insulinoma o le Pancreatic o se tumo lea e mafai ona faʻasaʻo le tele o inisalini. O lenei mea e mafai ona mafua ai le osofaia o le hypoglycemia i gasegase. O le mulimuli o lona uiga o le toto glukose toto.

O le tele lava o taimi, o lenei ituaiga o suauʻu e atiaʻe i tagata e 25 i le 55 tausaga. O lona uiga, o lenei maʻi e tupu i tagata i tausaga sili ona galulue. I le laʻitiiti ma le matua, e toetoe lava a le maua le insulinoma.

I le tele o tulaga, o le insulinoma o se maʻi paʻu. I tulaga e le masani ai, o le insulinoma o se tasi lea o faailoga o le adenomatosis endocrine e tele.

I le tele, o le insulinoma e masani ona oʻo i le 1.5-2cm, ma e mafai ona atinaʻe i soo se vaega o le pancreas:

Ae paga lea, o mafuaʻaga tonu o le atinaʻe o insulinomas e le o iloa. O le toʻatele e talitonu o le atinaʻeina o togafitiga e mafua ai le gasegase o le tino, amioga leaga, tulaga le lelei ma fafo atu o faiga faʻafefe. Ae ui i lea, o mea uma o loʻo taʻua i luga ua na o ni faʻaaliga.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

E maua mai le insulinoma ole pancreatic ma faʻamaonia uiga nei:

  • afaina o le hypoglycemia e mafua mai i le faateleina o le inisalini i le toto o le tagata maʻi,
  • o le tupu mai o osofaʻiga mataʻutia o le vaivai lautele ma le vaivai,
  • fatu palpitations (tachycardia),
  • faʻateleina le sosolo
  • popole ma le fefe
  • lagona o le fiaai tele.

O faʻamaʻi uma o loʻo i luga o le a leʻa pe a uma ona 'ai i tagata maʻi. O le auala pito sili ona matautia o le faamai ua manatu i tagata mamaʻi e le o lagona le tulaga o le hypoglycemia. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai e tagata gasegase ona 'ai i le taimi ina ia faʻamaonia ai o latou tulaga.

A faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto, e ono le lava le amio a le tagata maʻi. O loʻo faʻasauāina i latou i mea e faʻafeiloaʻi ai, lea eo mai ma ata mataʻutia ma manino. O loʻo i ai le faʻamolemole, faʻafeiloaʻiga, faalua vaaiga. E mafai e le tagata gasegase ona ave faʻamalosi meaai mai isi. Faʻateleina le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o le faateleina o le muso leo e tupu, o le faʻataunuʻuina o faʻamaʻi.

O le toto o le toto e tulaʻi mai, ua faʻalautele le aʻoga ma le tachycardia. Afai e le o saunia le tagata maʻi ile tausiga ole tausiga faafomaʻi, e mafai ona tupu se coma hypoglycemic. O le mafaufau ua leiloa, ua pupula le tamaititi, ua faaitiitia le muso, afaina le afu, fatu ma le manava o le tino, ua afaina toto.

Afai e tupu se coma hypoglycemic, e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe le cerebral edema.

I le faaopoopo atu i osofaiga a le hypoglycemia, o le isi faailoga taua o le insulinoma e manatu o se faateleina o le mamafa o le tino (o le atinaeina o le oona).

O se itu taua o le taimi talafeagai o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, ina ia mafai ai ona aloese mai osofaiga o le hypoglycemia ma puipuia ai le atinaʻeina o coma poʻo mafaufau. Le maua o le kulukose e aʻafia ai le afaina o neusini. Mo lenei mafuaʻaga, o le masani ona maua i se maʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se faʻamalologa o le tino, parkinsonism, ma le faʻamaʻi faʻamaʻi. I le osofaia o le hypoglycemic, e mafai ona atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial.

A maeʻa le taotoga e aveese ai le paʻu, o faʻamaoniga o le encephalopathy ma se faʻaitiitia o le atamai e mafai ona tumau. O lenei mea e mafai ona mafua ai le leiloa o tomai faʻapitoa ma tulaga faʻalapotopotoga.

O le masani ona toe faia pea le hypoglycemia i alii e mafai ona oo atu ai i le vaivai.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O togafitiga autu mo insulinomas o taotoga. I le taimi o taotoga, ua aveeseina ai insulinomas. O le tele o taotoga e faalagolago i le tele ma le nofoaga o le paʻu.

O ituaiga o galuega nei e faʻaaoga e aveesea ai insulinomas:

  • insulinomectomy (tumutumu o le toto),
  • pancreatectomy

O le aoga o le taotoga e iloiloina e ala i le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le taotoga.

Faatasi ai ma faʻasalalauga mulimuli ane e mafai ona matauina:

Afai e le mafai ona faatino le taotoga mo nisi mafuaaga, o togafitiga faasao ua faʻamaonia mo togafitiga.

O le aano o togafitiga faʻasao e faʻavae i mea nei:

  • talafeagai lelei o meaai a le tagata maʻi,
  • taimi e aveʻeseina ai osofaiga o le hypoglycemic,
  • vailaʻau faʻaleleia e faʻaleleia ai togafitiga faʻasolosolo i totonu o le faiʻai.

O le masani lava o le faʻasaʻoina o osofaiga o le hypoglycemia e faia i le faʻaaogaina o lole poo se ipu malamalama vevela. Afai ei ai se soliga o le mafaufau o le tagata maʻi, ua faatonuina e le fomaʻi le tali o le kulukose.

Afai o le tagata maʻi e faʻasauāina i osofaiga a le mafaufau, e faanatinati le valaauina o se taʻavale faʻafuaseʻi.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

I le tele o tulaga, pe a uma le taotoga e aveese le tumo, e lelei le togafitiga ma maua ai le maʻi.

E le maualuga le ola faaletino. E seasea ona tupu le toe tupu. Faʻasolosolo i le insulinomasia leaga, o le faʻasolosolo e matitiva.

O tagata e iai le faʻamaʻi e tatau ona lesitalaina i se suʻega o le endocrinologist ma se neurologist, 'ai i se paleni paleni, ma faʻagalo e uiga i masaniga leaga. E le gata i lea, e tatau ona latou faia se suʻega faaletino i tausaga uma ma mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le toatele oi tatou, e tusa lava pe le o fesoʻotaʻi ma fomaʻi, iloa o fomaʻi e iai le upu "ohm" e fesootaʻi ma le kanesa. O le insulinoma e leai se faʻalavelave. I le tele o tulaga, o le tumutumu o le pancreas, e pei o, sela e faʻamalosi ai hormones (pulou beta o tamaʻi motu o Langerhans), ma e masani ona i ai i le siʻusiʻu o le okeni. O le tele lava o taimi e maua mai ai, o neoplasms e gaosia ai le inisalini e atiina ae mai isi siama ma e mafai ona i totonu o faitotoa o le vaovao, ate, inumaga ma isi totoga. I le tele o mataupu, o lenei tumo e leaga, e ui o le leaga o le atinaʻeina o le maʻi, o le mea e leaga ai, e tupu foi.

O lenei tumo e taua o le insulinoma aua o ona sela e le mafai ona puipuia ai le insulin i totonu o le toto, lea e puleaina muamua ai le metabolism o le carbohydrate. Faʻatasi ai ma le faʻasao e le aunoa o lenei hormone o loʻo iai faʻamaoniga autu o le maʻi.

O le faʻamaʻi e masani lava ona maua i tagata e 30 i le 50 tausaga, peitaʻi, e mafai ona tupu le insulinoma i soo se tausaga, ma faʻamatalaga o lona iloa, e oʻo lava i tamaiti laiti. O lenei faʻamaʻi e leʻo se tasi o mea sili ona taatele, o le mea lea, e tele fomaʻi e fetaiai ma ia, e seasea lava, pe leai foi se poto masani i le togafitia ma le togafitia o insulinomas. Mo lenei mafuaʻaga, ei ai le tulaga maualuga o se faʻamaoniga sese ma le tofiaina o togafitiga le atoatoa.

Topography ma le anatomy o le pancreas

O le pancreas o le tino sili ona taua i totonu o tagata. O se tino o le exo- ma le endocrin. E maua ai elemene oona (trypsin, chymotrypsin, amylase, lipase) ma hormones (glucagon ma inisalini) mo le gaosiga o gaʻo. O le inisalini e maualalo ai le glucose, ma le glucagon, i le isi itu, o le faateleina. E le masani ona faanatinati, o le mea lea, o le i ai o se manatu i lona tulaga ma faailoga e sili atu ona aoga.

O fea oi ai le pancreas ma le auala e togafitia ai? O loʻo faʻaaogaina i totonu o le manava o le manava i tua o le manava, faʻatasi ma le duodenum, i le maualuga o le 2 vertebrae pito i luga luga.

O le KDP e faʻataʻamilo i le gland i foliga o se solofanua solofanua. O le tele o le matua matutua e tusa ma le 20-25 cm, mamafa - 70-80 g. E i ai le ulu, tino ma le siʻu.

O le ulu e oʻo atu i le pulelele, o le siʻusiʻu e lata ane i le vavalo e alu i lalo o le hypochondrium agavale. Pe a vaʻaia mai le pito i luma, o le faʻaaliga o le a 10-12 cm le maualuga i luga o pute. Aisea e iloa ai lenei mea? Ona o tiga i le taimi o lona mumū o le a pa'ū tonu lava i luga o nei sone.

Pancreatic maʻi

E tele faʻamaʻi i le pancreas ma o le togafitiga e masani ona faʻasaoina. Ae e le faʻaaoga lenei mea i tumutumu. O iinei na o fua faʻasalalau. E faʻapēfea ona tiga le pani (symptoms)? I faiga le lelei, o le mea sili ona taatele o tiga ma fomaʻi fua. E leai se eseesega o alii. O le tiga o loʻo faʻaalia e lona uiga fusi ma ua maua i le itu tauagavale o le hypochondrium. Atonu e le o fesoʻotaʻi ma le taumafaina o meaʻai, e masani ona faʻatasi ma le gaioiga, o nisi taimi o le vomiting o mea oona.

O le fiaʻai e masani lava ona faʻaitiitia pe le toʻesea, faʻanofo, afaina i totonu o le manava, ma le nofoa e le maluelue. I feeseeseaiga, e masani ona i ai ni faʻafefiloi o gaʻo po o mea e le faʻaaogaina.

E le gata i lea, i le vevela tele, o faailoilo o le inupia e foliga mai i le tino o le ulu, tachycardia, vaivaiga ma le vevela, ma le vevela. Ua faateleina le ate.

E faapefea ona afaina le pancreas (faailoga) i le pancreatitis lemu? O iinei e le malosi le tiga, ae masani ona fesootaʻi ma mea sese i meaʻai. O le lamatiaga o le pancreatitis masani o le mafai lea ona oʻo atu i le atinaʻeina o nifo i totonu o le gland.

Etiology o le inisalini

O mafuaaga o le panalreatic insulinoma i aso nei e le o iloa lelei. O nisi tagata suʻesuʻe e masani ona fautuaina mai le aafiaga o se vailaau o le genetic predisposition.

Ae o aʻafiaga o aʻafiaga e iloagofie ai:

  • le lelei o le gland gland ma le pituitary gland,
  • manava o le manava po o le duodenum,
  • faaleagaina i le pancreas, kemikolo po o le masini,
  • togafitiga masani o le gastrointestinal tract,
  • vaivai o le tino,
  • 'ai meaʻai.

Tumau uiga

O le toto o le toto e manaʻomia e iloa ai: o le foliga e foliga mai o se node nuanua, e le vave ona fuafuaina le tikeri o lona lelei. O lona lanu e sau mai le piniki i le enaena, ma le faʻamaoni e sili atu ona fai piliki mumu. E le sili atu i le 5 cm le maualuga o le tino. I le taimi o le degeneration, o gasegase i le lymphodes, mama, nodes, ma le ate, o le hormone-active foi, o le a iloa.

Faʻafitauli o Insulinomas

O aʻafiaga o le panicreatic insulinoma e mafai ona aʻafia uma ai lona tumutumu o le maʻi ma le valea. O le toe fanaufouina ua avea ma se faʻalavelave, e tupu i le 10% o mataupu. Ae e tusa lava pe le tupu lenei mea, e matauina:

  • aʻafiaga o le neurological i le faʻaaogaina o le gaioiga o le nerve mata ma le glossopharyngeal,
  • leai se mafaufau, mafaufauga, tomai faalemafaufau,
  • vaivai i le tane,
  • afaina.

Tulaga o le hypoglycemia e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le coma, le faʻaleagaina o le myocardial.

Fua faʻatatau

O togafitiga togafitiga e sili ona lelei, o ona ituaiga: faʻamalosi (paʻu o le tino), pancreatic resection, pancreatoduodenal resection poʻo le pancreatectomy atoa, o lona uiga faʻaaogaina atoa. I le lautele, o gaioiga i luga o le pancreas e masani lava ona faʻavasegaina e faigata.

Ae pe mafai e se tagata ona ola e aunoa ma se pancreas pe a uma le taotoga e aveese ai e le mafai ona vavalo. O le tele o mea leaga e aʻafia ai le tino, o le sili atu lea o le pasene o faʻafitauli. O le tele o le taotoga e faalagolago i le nofoaga o le insulinoma ma lona tele.

O le kulūkose e faʻamoemoe i faʻatupulaia tonu i le taimi o le taotoga. I le 10% o mataupu, o gaioiga e tuʻuina atu ai faʻafitauli: fistulas ma abscesses o le vevesi o le tino, peritonitis, pancreatitis, abscesses, pancreatic necrosis (e oʻo atu i le oti). E le faia le taotoga pe a fai o le tagata maʻi e le manaʻo i lenei mea pe o iai ni pathologies o le somatic.

E mafai e se tagata ona ola e aunoa ma se paʻu? Ioe, ioe! Ae na o le faʻavaeina o se soifua maloloina lelei ma le usitaia o fautuaga uma a se fomaʻi.

Afai e leaga le tumo, ua tele ni metastases ma ua le mafai ona mafai, ua faatonuina le chemotherapy. O loʻo faia e Streptozotocin, 5-fluorouracil, Doxorubicin, ma isi. Chemotherapy e mafai ona fesoasoani na o le 60% o mataupu: o lenei aofaiga e faʻamatalaina i se lagona lelei i Streptozotocin. I mataupu o le le mautonu o le tino i Streptozotocin, ua suia e Adriamycin.

Afai e le mafai ona taoto, e taofia le hypoglycemia. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai sui o le hyperglycemic (adrenaline, norepinephrine, glucagon, corticosteroids).

Ina ia taofia le gaosiga o le inisalini, o le "Diazoxide" ("Proglikem", "Hyperstat") poo le "Octreotide (sandostatin) o loʻo faʻamaonia ai le mamafa o le osofaia o le hypoglycemia. faʻafitauli o le ituaiga o maʻi Cushing.

Taumafa mo insulin

O le meaai e tatau ona na o le alofa. Faatasi ai ma le insulinoma, o le a manaomia e le tagata gase le lafoaia o le faaaogaina o meaʻai suamalie, ulaula, vevela, gaʻo ma falai, faapea foi ma le faaitiitia o mea inu gaʻo ma le kofe.

O le mea sili ona fiafia i ai uma na o meaai e aofia ai fiber. E faigofie lava ona vaʻavaʻavaʻavaʻagofie mea faʻamalosi (faʻamaʻa). O sugar, keke, pastries, sukalati, faʻapea ma oloa e maua ai le GKI maualuga: pateta, falaoa paʻepaʻe, muffins, susu susu.

Ua faʻamalosia le pulega o le ava, e tatau ona e inu le itiiti ifo i le 2 lita o vai mama i aso taitasi, ae leai se mea e le inu ai le kofe ma suamalie suamalie.

Faatasi ai ma le inosia o insulinomas, o le pasene o le toe faaleleia i le 80% o mataupu. I le 3% o mataupu, e mafai ona toe foʻi. O le olaga faaletino e 5-10%. Faʻatasi ai ma le insulinomas ectopic, naʻo togafitiga faʻasao ua faʻamaonia.

I le tulaga o le faʻamaualuga o le tino ma le faʻalialia o le inisalini, o le faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i metastases ma le localization o le paʻu lava ia. O le pasene o le nofo pologa e 10%. 2-tausaga le ola o le tusa ma le 60%. Mai le taimi o le suʻeina o le insulinoma, o le tagata maʻi e tuʻuina i se suʻesuʻega faafomaʻi i le olaga atoa e se endocrinologist ma se neurologist.

Tuua Lau Faamatalaga