Insulin Humalog - faʻamatalaga ma foliga

Humalog® QuickPentTM injection 100 IU / ml, 3 ml

1 ml o fofo o loʻo aofia ai

gaioiga galue - insulin lispro 100 IU (3.5 mg),

tagata faʻatau: tolucresol, glycerin, oxide zinc (e tusa ai ma le Zn ++), sodium hydrogen phosphate, acid chlorhydric acid 10% e fetuunai ai le pH, sodium hydroxide 10% fofo e fetuunai le pH, vai mo le tuiina.

Avea suavai le lanu

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o le lyspro inisalini e faʻaalia e ala i le vave faʻavaveina ma le maualuga i totonu o le toto pe a uma le 30 - 70 minute pe a uma le inisiua subcutaneous.

O le umi o le gaioiga o le insulin lispro e mafai ona fesuiaʻi i gasegase eseese pe i taimi eseese i le tagata lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma le gaioiga faaletino.

A oʻo ina tui le inisalini, e faʻaalia le luminpro vave i le inisalini soluble i tagata gasegase ma le le atoatoa o le tino, ma le vave faʻamalolo i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le tino. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele o galuega le atoatoa, o le eseesega o le pharmacokinetic i le va o le lyspro insulin ma le inisalini pupuu e masani ona faaauau pea ma e le faalagolago i le le atoatoa o le tino.

Ole tali ole glucodynamic i le lyspro insulin e le faalagolago ile gaioiga o le ate ma fatuga.

O le inisalini Lyspro ua faʻaalia i le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu le vave ona tupu ma e tumau mo se taimi puupuu.

Pharmacodynamics

O le insulin o le Lyspro o se DNA secombinant tutusa o le insulin. E ese mai i le inisalini o le tagata i le isi faasologa o amino acids i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

O le tala o le pharmacodynamic insulin lyspro i tamaiti e foliga tutusa ma lena i tagata matutua.

Tosiga ma le pulega

O le fua o le Humalog® ua fuafua e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i manaʻoga ole maʻi.

Humalog® e mafai ona faʻatinoina vave aʻo leʻi faia se taumafataga, pe a tatau ai i le taimi lava e uma ai se taumafataga. Humalog® e tatau ona faʻaaogaina e avea o ni inisiua gaʻo. Afai e manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, ia pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le ketoacidosis, faʻamaʻi pipisi, i le taimi o faʻasologa poʻo le vaitau i le va o gaioiga) Humalog® e mafai ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

E tatau ona tuʻuina i luga o tauau, pulou, pulu poʻo le manava. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia aua nei faʻaaogaina le nofoaga e sili atu nai lo le tasi i le masina.

Faatasi ai ma le pulega faʻapitoa o le Humalog®, e tatau ona vaʻaia e aua le ulu i le toto aʻo faʻaaogaina. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

O Humalog® o loʻo faʻaalia i se vave vave o le gaioiga ma o se gaioiga le umi o le gaioiga (2-5 itula) faʻatasi ai ma pulega faʻapitoa pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata. O le vave vave amataina o gaioiga e mafai ai ona e ulu atu i le fualaau faasaina ao le i 'ai. O le umi o le gaioiga o soʻo se inisalini e ono fesuisuiaʻi i tagata eseese ma i taimi eseese i le tagata lava e tasi. O le vave vave o le gaioiga o le vailaʻau, pe a faʻatusatusa atu i insulin insolubles, e tausia e tusa lava poʻo le a le nofoaga o le inisiua. O le umi o le gaioiga a le Humalog® e faalagolago i le fua, nofoaga tui, toto, vevela ma le gaioiga faaletino ole maʻi.

I luga o le fautuaga a le fomaʻi, Humalog® i foliga o injections laiti e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ai ma insulin umi poʻo sulfonylurea.

Sauniuniga mo folasaga

O le fofo o le fualaau faasaina e tatau ona manino ma lē lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Taulimaina o Pensering Syringe Pens

A o le taofiofia le inisalini, e tatau ona e faitauina ma le totoa QuickPen ™ Syringe Pen Instructions for Use. I le faagasologa o le faʻaaogaina o le tui o le tui serve QuickPenTM, e tatau ona mulimuli i fautuaga o loʻo tuʻuina atu i le Taiala.

Filifili se nofoaga o tui.

Saunia le paʻu i le nofoaga o loʻo tui e pei ona fautuaina e lau fomaʻi.

Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.

Faʻamau le paʻu i le aoina i se lafu lapoa.

Faʻaofi faʻapipiʻi le nila i totonu o le paluga na aoina ma faia le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le penisini.

Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

I le faʻaaogaina o le pulou puipui i fafo o le nila, faʻavasega le nila ma faʻateʻa ese.

Tuu le pulou i luga o le peni.

E talafeagai i isi nofoaga o inisiua ina ia le faʻaaogaina le saite lava e sili atu i le tasi i le masina.

O peni tui, o oloa e le faʻaaogaina, o nila, ma sapalai e tatau ona lafoaia e tusa ai ma manaoga faʻalotoifale.

QuickPen ™ Syringe Pen Guide

Aʻo faʻaaoga QUICKPEN ™ SYRINGE HANDLES, faʻamolemole faitau muamua lenei faʻamatalaga taua.

Faatomuaga

QuickPen ™ Syringe Pen e faigofie ona faʻaaoga. O se masini mo le puleaina o le inisalini (o se "penisini insulin") e aofia ai le 3 ml (300 iunite) o se sauniuniga ile inisalini ma se gaoioiga e 100 IU / ml. E mafai ona e tui mai le 1 i le 60 iunite ole inisalini ile tui. E mafai ona e setiina lau vaega tasi i le taimi. Afai ua e setiina le tele o vaega, e mafai ona e faasaʻo le fualaau e aunoa ma le leai o se inisalini.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Peno o le Serring QuickPen ™, faitau lenei tusi lesona atoa ma mulimulitai i ona faatonuga. Afai e te le o usitaia atoatoa nei faatonuga, e mafai ona e mauaina uma pe maualalo le maualuga o le insulin.

O lau penisini insulin penetrate QuickPen ™ e tatau ona faʻaaoga mo na o lau tui. Aua le pasi le peni poʻo nila i isi, aua o le mea lea e ono aʻafia ai le tuʻuina atu o le siama. Faaaoga se nila fou mo tui taitasi.

Aua nei faʻaaogaina le penisini pe a fai o se tasi o ona vaega ua faʻaleagaina pe gau.

Faʻaauau pea ona ave se peni suauu mamanu i le mea e te le maua ai le penisini pe o le a faʻaleagaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le syringe penisini mo tagata gasegase ma le leai o se vaʻai poʻo se faaletonu o le vaai e aunoa ma le fesoasoani a tagata e leai ni faʻaaliga faʻafitauli, ua aʻoaʻoina e galulue ma le penisini.

Tapenaga Penisione Penisini

Faitau ma mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i totonu o nei faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Siaki le igoa i luga ole penisini ao lei faia tui taitasi ina ia mautinoa o le aso e muta ai le vailaʻau e leʻi maeʻa ma o loʻo e faʻaaogaina le ituaiga inisalini, aua le aveese le igoa mai le penisini.

Manatua: O le lanu o le tui o le seringe QuickPick ™ e tutusa ma le lanu o le fasi pepa i luga o le pine laupepa ma e faalagolago ile ituaiga o inisalini. I totonu o lenei tusi lesona, o le fua o le dose o le a galo. O le lanumoana lanumoana o le tino o le suauu QuickPen ™ suauu ua faailoa mai ai ua faamoemoe mo le faʻaaogaina ma oloa Humalog®.

Faʻavasegaina o lanu o le Pātologa Faʻamau:

DNA recombinant insulin tuilaina. E ese mai i le itu mulimuli i le faasologa o amino acid i tulaga 28 ma le 29 o le filifili insulin B.

O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E le gata i lea, e iai sona aʻafiaga. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, pe a faʻaaogaina le inisalini lyspro, o le hyperglycemia e tupu pe a uma se taumafataga e sili atu ona faʻaititia pe a faatusatusa i le insulin. Mo tagata gasegase o loʻo maua ni suʻavaʻavave ma failalalo, e tatau ona filifili se fualaau o inisua ina ia maua ai le maualuga o le kulukose o le toto i le aso atoa.

E pei o sauniuniga uma o inisalini, o le umi o le lyspro inisalini e mafai ona fesuisuiaʻi i gasegase eseese poʻo taimi eseese i le maʻi lava e tasi ma e faalagolago i le fualaau, nofoaga tui, toto, vevela o le tino ma gaioiga faaletino.

O vailaʻau faʻafomaʻi o le lyspro inisalini i tamaiti ma tamaiti e talitutusa ma mea na matauina i tagata matutua.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le maualuga o tui o le sulfonylurea, o le faʻaopoopoga o le insulin e lyspro e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le hemoglobin glycated.

Lyspro togafitiga o le inisalini i tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o episodes of hypoglycemia nocturn.

Ole tali ile glucodynamic ile isulin lispro e le faʻalagolago i le le atoatoa o gaʻo poʻo le ate.

O le inisalini Lyspro ua faʻaalia i le inisalini o le tagata, ae o lana gaioiga e sili atu le vave ona tupu ma e tumau mo se taimi puupuu.

O le inisalini Lyspro e faʻailoaina i se vave vave o le gaioiga (pe a ma le 15 minute), e pei E iai le maualuga o le fua, ma o lenei mea e mafai ai ona e ulu atu i le taimi lava lea aʻo leʻi 'aʻai (0-15 minute ao leʻi' ai meaai), e ese mai le inisalini masani (30-45 minute ao leʻi 'aʻai). Lyspro inisalini e puupuu lona umi o le gaioiga (2 i le 5 itula) faʻatusatusa i le masani a le inisalini o le tagata.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le Lyspro inisalini e vave ona gaʻo ma oʻo i Cmax i le plasma toto pe a mavae le 30-70 minute. Vo O le inisalini Lyspro ma le inisalini masani o le tagata e foliga tutusa ma o loʻo iai i le 0.26-0.36 l / kg.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o pulega T1/2 lyspro inisalini e tusa ma le 1 le itula. O tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le hepatic e tumau i le maualuga o le lyspro inumaga o le inisalini pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata.

- o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faʻamautinoa ai le maualuga o kulūkose.

E fuafua e le fomaʻi le fualaau taʻitasi, faʻalagolago i manaoga ole maʻi. Humalog ® e mafai ona faʻatautaia i se taimi e le i leva ae leʻi faia se taumafataga, pe a talafeagai pe a maeʻa se taumafataga.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

Humalog ® o loʻo faʻaaogaina s / c i le tulaga o injections poo i se foliga o se faʻaopoopoga lautele / fusion e faʻaaoga ai se pamu insulin. Afai e manaʻomia (ketoacidosis, maʻi gasegase, o le vaitau i le va o vaʻaiaʻiga poʻo le taimi o le faʻasologa) Humalog ® mafai ona ulufale i / in.

O le SC e tatau ona faia i luga o le tauau, o le suilapalapa, papaʻi, poʻo le manava. O nofoaga o tui e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu i le 1 taimi i le masina. A oʻo i le s / i le faʻaofiina o le vailaau Humalog ®, e tatau ona faʻaeteete e aloese mai le tuʻuina o le vailaʻau i totonu o se vaʻa toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le saʻo le tui.

O tulafono o le puleaina o fualaau faasaina Humalog ®

Sauniuniga mo folasaga

Fofo fualaau faasaina Humalog ® e tatau ona manino ma le lanu. O se puaoa, mafiafia poo sina lanu lanu o le fualaau faasaina, poo pe afai o loo iloa ai i totonu o vaega ninii malo, e le tatau ona faaaogaina.

Pe a faʻapipiʻi le pusa i le peni (pen-injector), faʻapipiʻi le nila ma taʻitaʻiina le inisalini, e tatau ona mulimuli i faatonuga a le kamupanī e faʻapipiʻi i peni taitasi.

2. Filifili se saite mo tui.

3. Vavave e togafitia le paʻu i le nofoaga o tui.

4. Aveese le pulou mai le nila.

5. Faʻamau le paʻu ile faʻalauteleina poʻo le faʻasaoina o se lafu tele. Faʻaofi le nila e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.

6. Faasolo le faamau.

7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga mo inisiua mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.

8. Faʻaaogā le pulou o le nila, faʻasese le nila ma faʻaumatia.

9. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaoga ai le nofoaga e tasi e sili atu nai lo le 1 taimi i le masina.

Puleaina e Iv o le inisalini

Injections ogaoga o le Humalog ® e tatau ona faia e tusa ai ma le masani masani o le iniseti o tui tui, mo se faʻataʻitaʻiga, pulega o le bolus i totonu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻaogaina. I lenei tulaga, e masani ona manaʻomia le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faiga faʻavae faʻatasi ma concentrations mai le 0.1 IU / ml i le 1.0 IU / ml insulin lispro i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution e tumau i le vevela vevela mo le 48 itula.

P / C inisiua insulin e faʻaaogaina ai le pamu insulin

Mo le faʻafefeteina o Humalog ®, Pump ma Disetronic pumps e mafai ona faʻaaoga mo le tui o insulin. E tatau ona e mulimulitai i faatonuga na oʻo mai i le pamu. O le faʻaaogaina o le polokalama e suia i le 48 itula uma. I le mea e tupu i se mea faʻapitoa o le hypoglycemic, e taofi le faʻasolo seia maeʻa le mea na tupu. Afai ei ai pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona tatau lea ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea ma fuafua e faʻaitiitia pe taofi le faʻasaina o le inisalini. O se pamu e le lelei poʻo se faʻalavelave i totonu o le faʻaaogaina o le tino e mafai ona taʻitaʻia vave ai le kulūkose. I le masalosaloga o le soliga o le tuuina atu o le inisalini, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma, afai e tatau ai, taʻu i le fomaʻi. A faʻaaogaina se pamu, o sauniuniga a Humalog ® e le tatau ona faʻafefiloi ma isi insulin.

O aʻafiaga aʻafiaga e fesoʻotai ma le malosi autu o le fualaau faasaina: hypoglycemia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau (hypoglycemic coma) ma, i tulaga tulaga ese, i le oti.

Tali a le Allergic: E mafai ona maua ni tali mai le lotoifale - mumu, fulafula pe vevela i le nofoaga o tui (e masani lava ona mou atu i totonu o ni nai aso poʻo ni vaiaso), faʻasologa o mea e afaina ai (e tupu tele, ae sili atu ona ogaoga) - faʻapupulaina o le itching, urticaria, angioedema, fiva, Heli, tachycardia, faateleina le salu. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola.

Faʻaalia i le lotoifale: lipodystrophy i le nofoaga o tui.

- Faʻaaogaina o le vailaʻau.

I le taimi nei, e leai ni aafiaga le manaomia o Lyspro inisalini i le maitaga poo le soifua maloloina o le fotus / pepe faatoa fanau mai ua faailoaina. Leai se suʻesuʻega faʻasolosolo faʻaleagaina na faia.

O le sini o le togafitiga o le inisalini i le taimi o le maitaga o le tausia lelei lea o le maualuga o le kulukose i gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi masina ma faateleina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maʻitaga.I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

Tamaitai o le tausaga o le fananau maiO tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona logoina le latou fomaʻi e uiga i se maitaga o loʻo fuafuaina poʻo ua fuafuaina. I le taimi o le maʻitaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina ma le totoʻa le maualuga ole kulukose o le toto, ma le siakiina ole falemaʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le taimi o le susu, e mafai ona manaʻomia se fesuiaiga ole inisalini ma / poʻo le taumafa.

Faailoga hypoglycemia, faʻatasi ai ma faʻamaoniga nei: faʻasalaga, faʻateleina le pala, tachycardia, maʻi tiga, vomiting, fenumiai.

Togafitiga: o le hypoglycemia malu e masani lava ona taofia e ala i le taumafaina o le kulukose po o isi suka, po o oloa e maua ai le suka.

Faʻamaʻoina o le hypoglycemia faʻamalosi e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o le / m poʻo le / / poʻo le faʻafoega o le glucagon, sosoo ai ma le taumafaina o gaʻo pe a maeʻa le faʻamautuina o le maʻi. O maʻi e le tali atu i le glucagon ua tuʻuina atu i iv solution o le dextrose (glucose).

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau lea ona faʻaaogaina le kalucagon i / m poo le s / c. I le leai o se kalukapa pe afai e leai se tali i lana pulega, e tatau ona folasia se vaifofo o le dextrose (glucose). I le taimi lava e maeʻa ai ona iloa, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaʻai gaʻo-mauoa.

E mafai foi ona manaʻomia se isi fesoasoaniga gaʻo ma le mataʻituina o maʻi, pei E mafai ona toe faʻaleagaina le hypoglycemia.

O le faʻaleagaina o le hypoglycemic Humalog ua faʻaititia e fomaʻi taʻoto, corticosteroids, sauniuniga o hormone thyroid, danazol, beta2- mea e maua ai (e aofia ai le rhytodrine, salbutamol, terbutaline), tricyclic antidepressants, thiezide diuretics, chlorprotixen, diazoxide, isoniazid, lithium carbonate, acidic nicotine, phenothiazine derivatives.

O le aafiaga hypoglycemic o Humalog e faʻaleleia e peta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, vailaʻau faʻamaʻi, fenfluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau oona hypoglycemic, salicylates (faʻataʻitaʻiga, acetylsalicylic acid, aniloprilactyl altagonists, inhibitors MAP, Ml inhibitors, Ml inhibitors, angiotensin II receptors.

Humalog ® e le tatau ona faʻafefiloi ma tapenaga o inisalini manu.

Humalog ® e mafai ona faʻaaogaina (i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi) faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata e umi taimi e galue ai pe faʻatasi ai ma vailaau oona hypoglycemic, sulfonylurea.

O fualaau faasaina o se talavai.

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mea e mafai ona maua e tamaiti, i le pusaaisa, i le vevela o le 2 ° i le 8 ° C, aua nei togi. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O se fualaau faasaina e tatau ona teu i le vevela o le potu mai le 15 ° i le 25 ° C, puipuia mai le susulu o le la ma le vevela. Soifuaga tausi - e le sili atu i le 28 aso.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaitiitia i le faʻalelei o le ate.

I tagata gasegase e le atoatoa le faʻamaʻi, o le maualuga maualuga o le faʻaaogaina o le lyspro insulin e tumau pea ona faʻatusatusa i le inisalini o le tagata.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ma le le atoatoa.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi, o se maualuga maualuga o le faʻaaogaina o le lyspro insulin e tausia pe a faatusatusa i le masani o le inisalini o le tagata.

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le ituaiga inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le gaioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (faʻataʻitaʻiga, Faʻatulagaga, NPH, Tape), ituaiga (manu, tagata, inisalini ole inisinia) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant insulin poo insulin o meaola manu) e ono manaʻomia fesuiaiga o fua.

O tuʻutuʻuga lea e ono faʻamaonia ai ma le le faʻapitoa le lapataiga muamua o le hypoglycemia ma le faʻaogaina e aofia ai le faʻaauau pea o le maʻisuka, togafitiga o le inisalini malosi, faʻalavelave faʻamaʻi o le maʻisuka, poʻo vailaʻau, e pei o beta-blockers.

I tagata gasegase i gasegase o le suavai pe a uma ona fesiitai mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata, o le vave o le hypoglycemia e ono itiiti le faʻailoaina pe ese mai i latou na maua i le inisalini muamua. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o le hypoglycemic poo le hyperglycemic reactions, e ono mafua ai le leiloa o le mafaufau, faʻata, poʻo le oti.

O le le lava o laasaga poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka, o tulaga e lamatia ai le ola i le tagata maʻi.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia ai tagata mamaʻi i le gasegase fou, faapea foi ma tagata gasegase i le gase o le ate ona o le faaitiitia o le faagasologa o le gluconeogenesis ma le inisalini metabolism. Ae ui i lea, i tagata gasegase o le gasegase o le ate, o le faateleina o le tui insulin e mafai ona mafua ai le faateleina o le insulin manaoga.

O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻalauteleina i faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli faʻalagona, faatasi ai ma se faʻaopoopoga o le aofaʻi o meaʻai.

E mafai foi ona manaʻomia se fetuutuunaiga o togafitiga pe afai o le gaioiga faaletino o le tagata maʻi e faʻatupulaia poʻo le masani ai o meaʻai. O le faamalositino ina ua maeʻa se taumafataga e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. O se taunuuga o vailaau mo togafitiga o gasegase o le inisalini e vave ona faia, o le afai e tupu aʻe le hypoglycemia, ona mafai lea ona atiaʻe pe a maeʻa le tui muamua nai lo le tuiina o le inisalini.

E tatau ona lapatai le tagata maʻi afai e faatonuina e le fomaʻi se sauniuniga o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml i totonu o le fagu, ona le tatau lea ona ave le insulin i se kilika ma le inisalini o le 100 IU / ml ma se tui mo le tuiina o le inisalini ma le maualuga o le 40 IU / ml.

Afai e tatau ona ave isi vailaʻau i le taimi lava e tasi e pei o le Humalog ®, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia poo le hyperglycemia e fesoʻotai ma le le atoatoa o le faʻatulagaina o tulafono, o le solia o le mafai ona gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor e mafai. O lenei mea e mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo gaoioiga lamatia e ono lamatia (e aofia ai taavale avetaʻavale poʻo le galue ma masini).

E tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete e aloese mai le faʻamalosi o le tino i le taimi o le avetaʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai se lagona faʻaitiitia pe leai foi o faʻamaoniga e vaʻaia ai le hypoglycemia, poʻo i ai foi e masani ona maua ai vaega o le hypoglycemia. I nei tulaga, e tatau ona iloilo le aoga o le avetaavale. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻavaivaia le tagata lava ia ile hypoglycemia malu e ala ile aveina o le kulukose poo meaʻai maualuga i gaʻo (ole fautuaina e iai pea ile 20 g glucose ma oe). O le tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i le mpoglycemia ua siitia.

Inisalini Humalog: auala e faʻaaoga ai, pe fia le aoga ma tau

Vitio (kiliki e taʻalo).

E ui lava i le mea moni e faapea sa mafai e saienitisi ona toe faia atoa le mole o le insulin i le tino o le tagata, ae o le gaioiga o le hormone na foliga mai ua faagesegese ona o le taimi e manaomia mo le ave i totonu o le toto. Muamua le fualaau o le faaleleia o gaioiga o le insulin Humalog. E amata ona galue i le 15 minute pe a uma le tui, o lona uiga o le suka mai le toto ua faʻafeiloaʻi i totonu o le tino i se taimi talafeagai, ma e oʻo lava i le hyperglycemia mo sina taimi e le tupu.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Pe a faatusatusa i atinaʻe na tupu muamua, ua maua ai e le Humalog ni faʻamatalaga sili atu: i maʻi, faʻaitiitia le 22% i fesuiaiga o le suka i aso taitasi, faʻaleleia le lelei ole aoga, aemaise lava i le aoauli, ma le ono faʻaitiitia le hypoglycemia. Ona o le anapogi, ae o le gaioiga, o lenei inisalini ua faʻaaogaina pea i le maʻisuka.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini Humalog o se volumous volumes, ma o vaega o loʻo faʻamatalaina itu aoga ma faʻasologa mo le faʻaaoga e sili atu ma le tasi parakalafa. O faʻamatalaga uumi eo mai ma nisi vailaʻau e iloa e tagata gasegase o se lapataiga e uiga i le matautia o le aveina oi latou. O le mea moni, o mea uma lava o le faʻafeagai: o se tele, auiliiliga auiliili - molimau o le tele o tofotofogao le fualaau faasaina na tumau mausali.

Ua faamaonia le Humalogist mo le silia ma le 20 tausaga talu ai, o lea ua mafai nei ona faʻamaonia ma le mautinoa o lenei inisalini e saogalemu i le fua saʻo. E faʻamaonia mo le faʻaaogaina e tagata matutua ma tamaiti; e mafai ona faʻaaogaina i mea uma e faʻatasi ma le faʻaleagaina o le homone: ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, maʻisuka faʻamaʻi, ma le taotoga o le pani.

Faamatalaga lautele e uiga i le Humalogist:

  • Ituaiga 1 maʻisuka, tusa lava po o le a le ogaoga o le maʻi.
  • Tusa 2, pe afai o vailaau oona ma le taumafa e le faatagaina ai le faʻasaina o le glycemia.
  • Tusa 2 i le taimi o le gasegase, maʻisuka maʻisuka.
  • O ituaiga uma o le maʻisuka aʻo togafitiga i le ketoacidotic ma le hyperosmola coma.
  • fualaau faasaina mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga i se aafiaga o le diuretic,
  • sauniuniga o le hormone, e aofia ai faʻamaʻi pepe,
  • nicotinic acid faaaoga e togafitia ai faafitauli o le maʻisuka.

Faaleleia le aafiaga:

  • ava malosi
  • hypoglycemic agents na faʻaaogaina togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2,
  • aspirin
  • vaega o vailaau faʻasaina.

Afai e le mafai ona suia nei vailaʻau e isi, o le fua o le Humalog e tatau ona fetuunai mo sina taimi.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o le hypoglycemia ma faʻamaʻi e masani ona matauina (1-10% o le maʻisuka). E itiiti ifo i le 1% o tagata gasegase e maua lipodystrophy i le nofoaga o tui. O le tele o isi faʻafitauli leaga e itiiti ifo i le 0.1%.

I le fale, o Humalog e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa e faʻaaoga ai se peni tui poʻo se pamu insulin. Afai e faʻaumatia le hyperglycemia ogaoga, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai foi ile falemaʻi. I lenei tulaga, o le puleaina o le suka i taimi uma e tatau ai ina ia aloese mai le sologa lelei.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o insulin lispro. E ese mai le hormone tagata ile faatulagaga o amino acids i totonu ole mole. O ia ituaiga fesuiaiga e le taofia ai le siakiina o le masini i le iloaina o le hormone, o lea latou te faigofie ai ona pasi le suka ia i latou lava. O le tagata palasi e naʻo insulin monomers - tasi, e le o fesoʻotaʻi mole mole. Ona o lenei mea, ua vave ona gauai ma e oʻo lava i le taimi e amata ai ona faʻaitiitia le suka i le vave nai lo le inisalini masani.

O le Humalog o se fualaau faiva e sili atu ona puupuu, nai lo se faataitaiga, Humulin poo le Actrapid. E tusa ai ma le faʻavasegaga, o loʻo faatatau i analogic inisalini ma faʻataʻitaʻiga vave. O le amataga o lona gaioiga e vave, e tusa ma le 15 minute, o lea e le tatau ai ona faʻatali le maʻi suka seia oʻo ina galue fualaau, ae mafai ona e saunia mo se taumafataga pe'ā uma le tui. Faafetai i se vavave puupuu, o le a faigofie ona fuafua meaai, ma o le lamatiaga o le galo o meaʻai pe a uma le inisiua ua matua faʻaititia.

Mo togafitiga lelei, o le togafitiga o le inisalini faʻataʻitaʻiga e tatau ona faʻatasi ma le faʻaaogaina o le insulin umi. Na o le tasi lava le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se pamu insulin i luga o se faʻaauau pea.

Humalog's dosage e faalagolago i le tele o mea ma ua fuafuaina taitoatasi mo maʻisuka taitasi. O le faʻaaogaina o fuafuaga faʻasalalau e le fautuaina, a o latou faʻateteleina le taui o le maʻisuka. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i se taumafataga maualalo, o le fua o le Humalog e ono itiiti ifo nai lo auala masani e mafai e le pulega ona tuʻuina atu. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le insulin vave vaivai.

O le hormone e sili atu le malosi e maua ai le malosi sili ona malosi. Pe a fesuiai i Humalog, o lona fua muamua e fuafuaina e 40% o le insulin i le taimi muamua. E tusa ai ma taunuʻuga o le glycemia, ua faʻafetaui le metotia. O le avega masani mo le sauniuniga mo le iunite o le 1-1.5 iunite.

O le tagata ulavavale e sasaina i luma o taumafataga taitasi, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso. I le tulaga o le maualuga maualuga o le suka, faʻamaonia ai le popula i le va o mea autu o inisiua ua faatagaina. O le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e fuafua ai le aofaʻiga o le insulin e faʻavae i luga o masini gaʻo fuafuaina mo le isi taumafataga. E tusa ma le 15 minute e tatau ona pasia mai se tui i meaai.

E tusa ai ma iloiloga, o lenei taimi e masani lava ona itiiti ifo, aemaise lava i le aoauli, pe a faʻaitiitia le faʻamalosia o inisalini. O le fua faatatau o le faʻaaogāina o le tino o le tagata lava ia, e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina faifai pea o le kulukose toto i le taimi lava e uma ai le tui. Afai e sili atu le mataituina o le faʻaitiitia o le suka i le mea ua faatonuina mai e faatonuga, o le taimi aʻo leʻi faʻamavaeina taumafa.

O le Humalog o se tasi lea o vailaʻau sili ona vave, o le mea lea e faigofie ai ona faʻaaogaina o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo le maʻisuka pe afai o le tagata maʻi ua lamatia i se coma hyperglycemic.

O le tumutumuga o le inisalini mulimuli ane e matauina 60 minute talu ona uma le pulega. O le umi ole gaioiga e faʻalagolago i le fualaau, o le tele, o le umi o le toto o le suka, e tusa ma le 4 itula.

Humalog mix 25

Ina ia mafai ona iloiloina saʻo le aafiaga o le Humalog, e tatau ona fuaina le kulukose i le maea ai o lenei vaitau, e masani lava ona faia lenei mea ao leʻi faia le isi taumafataga. O fua muamua e manaʻomia pe'ā masalomia le hypoglycemia.

O le umi o le taimi o le Humalog e le o se faʻafitauli, ae o le lelei o le fualaau faasaina. Faʻafetai atu ia te ia, o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o le a le mafai ona aafia i le hypoglycemia, aemaise i le po.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

I le faaopoopo atu ia Humalog, o le kamupani vailaau faafomai Lilly Farani na faia le Humalog Mix. O se paluga o lyspro insulin ma le sulfate sulfate. Faafetai i lenei tuufaatasiga, o le taimi amata o le hormone e tumau pea vave, ma o le umi o le gaoioiga e faateleina ai le tele.

Humalog Mix e maua ile 2 faʻasalalauga:

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le insulin Humalog (fofo ma le faʻamalologa faʻafefefe)

O le maualuga o le inisalini fualaau Farani o le Humalog ua faamaonia lona sili atu i luga o mea tutusa, lea e maua ona o le sili ona lelei o le tuufaatasiga o mea autu ma gaioiga fesoasoani. O le faʻaaogaina o lenei inisalini e faigofie lava ona faʻafaigofie ai le tau faasaga i le hyperglycemia i tagata mamai o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O le insulin Humalog ua gaosia e le Farani Farani Lilly Farani, ma o le tulaga masani o lona faʻasalaga o se vaifofo manino ma leai ni lanu, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se kapoti poo se fagu. E mafai ona faʻatau atu nei mea uma e avea o se vaega o le Sensitive Quick Pen ua uma ona saunia, pe ese foi mo le lima ampoules i le 3 ml i totonu o se manua. I le isi itu, o se faasologa o sauniuniga a le Humalog Mix e faia i le tulaga o le taofiofi mo pulega faʻapitoa, ae o le Humalog Mix masani e mafai ona faʻatonuina i se auala le talafeagai.

O le eletise autu o le Humalog o le insulin lispro - o se vailaʻau e lua-vaega i le maualuga o le 100 IU i le 1 ml o le vaifofo, o le gaioiga e faʻatonutonu e vaega faaopoopo nei:

  • glycerol
  • metacresol
  • suauu zinc
  • sodium hydrogen phosphate heptahydrate,
  • hydrochloric acid solution,
  • sodium hydroxide solution.

Mai le vaaiga o le falemaʻi ma le vaega o vailaʻau, o Humalog e faatatau i analogues o le inisalini o tagata inosia, ae ese mai ia i latou i le isi faasologa o le tele o amino acids.O le galuega autu a le vailaʻau o le faʻafoʻosaʻoina o le faʻaaogaina o le kulukose, e ui lava o loʻo i ai meatotino o le anabolic. Pharmacologically, e pei ona taua i lalo: o le faateleina o le maualuga o le glycogen, gaʻo susu ma le glycerol e faaosofia i le tino maso, faapea foi ma le faateleina o le gaosiga o le protein ma le taumafaina o le amino acids e le tino. I se tulaga tutusa, o faiga e pei o le glycogenolysis, gluconeogenesis, lipolysis, polotini palatini, ma le ketogenesis e faagesegese.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e faapea i tagata gasegase i ituaiga uma o le maʻisuka pe a uma ona 'ai, faʻaititia le maualuga o le suka pe a faʻaogaina le Humalog nai lo isi insulin.

E taua le manatuaina afai e maua e le maʻisuka le inisalini puupuu ma le insaline, o le a tatau ona fetuutuunai le fua o fualaau muamua ma le lua e maua ai le iuga sili ona lelei. E ui i le mea moni e faapea o Humalog e aʻafia i insulin, ae o le taimi mulimuli o lana gaioiga e fuafuaina e le tele o mea taua mo tagata maʻi taitoatasi:

  • fua
  • nofoaga o tui
  • vevela o le tino
  • gaoioiga faaletino
  • lelei o le toto.

O le mea e ese ai, e taua le taua o le Humalog insulin e aoga tele i le tulaga o le maʻisuka matutua ma i le togafitiga o tamaiti poʻo tamaiti talavou. E tumau pea le suia e le aʻafia le aoga o fualaau faasaina i le ono tulai mai o le le atoatoa o le tino poʻo le faʻamaʻi o le tino i le tagata maʻi, ma pe a faʻapipiʻi ma le maualuga o le sulfonylurea, o le maualuga o le hemoglobin glycated e faʻaitiitia. O le mea lautele, ua i ai le faʻaitiitia o le numera o mataupu o le hypoglycemia nocturn, lea e masani ona mafatia ai le maʻisuka pe afai latou te le tagofia vailaau tatau.

O uiga o le Humalog insulin e faʻaalia i numera e pei o lenei: o le amataga o le gaioiga e 15 minute talu ona tui, o le umi o le gaoioiga e mai le lua i le lima itula. I le tasi itu, o le aoga aoga o le fualaau faasaina e maualalo ifo nai lo le tutusa o analogues, ma i le isi, e mafai ona faaaoga i le na o le 15 minute aʻo lei faia se taumafataga, ae le 30-35, pei o le mataupu ma isi insulin.

Inisalini Humalog ua faʻamoemoe mo tagata mamai uma e maua i le hyperglycemia ma e manaʻomia ai togafitiga insulin. E mafai ona avea ma fesili i ituaiga uma o le maʻisuka, o se maʻi o le insulin, ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e maualuga ai le maualuga o le suka toto pe a maeʻa se taumafataga o loʻo aofia ai gaʻo.

O le inisalini pumoomoo Humalog o le a aoga i soʻo se laasaga o le faʻamaʻi, faapea foi ma gasegase o ituaiga uma e lua ma tausaga uma. I le avea ai o se togafitiga lelei, o lona tuufaatasiga faatasi ai ma insulin maualuluga, ua faamaonia e le fomaʻi, ua mafaufauina.

E naʻo le lua faʻaogaina o le faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le Humalog: o le le faʻatagaina o le tasi i le isi vaega o le vailaʻau faʻasaina ma le hypoglycemia, lea o le a faʻaleleia atili ai le leaga o le tino i le tino o le hypoglycemic. E ui i lea, o le tele o foliga ma faʻamatalaga e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina lenei inisalini:

  • o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai ni aʻafiaga leaga o Humalog i le maitaga ma le soifua maloloina o le tamaititi (ma le pepe fou),
  • o le inisalini o togafitiga ua faʻamaonia mo fafine ua maitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka poʻo le maʻisuka, ma i lenei tulaga, e tatau ona manatuaina o le manaomia o le inisalini e faʻaitiitia ai i le uluaʻi tausaga muamua, ona faʻateleina ai lea o le lua ma le tolu piliona. A maeʻa le fananau mai, o lenei manaʻoga atonu e faʻaitiitia le tele, e tatau ona amanaʻia,
  • pe a fuafua se maʻitaga, e tatau i se fafine e maua i le maʻisuka ona feutagai ma lana fomaʻi, ma i le lumanaʻi, o le mataituina ma le totoa o lona tulaga o le a manaʻomia,
  • masalo o le manaomia ona fetuunai le fua o le Humalog i le taimi o le susu, faapea foi ma le faasaʻoina o le meaai,
  • o le maʻisuka faʻatasi ma le tele o le tino poʻo le faʻamaʻi o le hepaticia, e sili atu le vave faʻaaogaina o le Humalog pe a faatusatusa i isi analogs insulin,
  • soʻo se suiga i togafitiga o le inisalini e manaʻomia le matauina e se fomaʻi: suiga i se isi ituaiga o inisalini, suia o le ituaiga o fualaau faasaina, suia le gaioiga faaletino.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E tatau ona manatua o le togafitiga ogaoga o le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻamatalaga e le o faʻamalamalamaina pe itiiti foi faʻamatalaina o le hypoglycemia o loʻo faʻalavelave (e faʻaoga foi i le suiga o le maʻi mai le inisalini manu i Humalog). E taua foi le mafaufau i le mea moni e faapea, o le tele o tui o le fualaau faasaina ma le taofiofia o le faaaogaina e mafai ona oo atu ai i le hyperglycemia. Ole manaʻo ole maʻisuka ile inisalini e faʻateleina ile faaopoopoina o le maʻisuka i faʻamaʻi pipisi poʻo le atuatuvale.

Ae o aʻafiaga o le itu, o le gaioiga malosi o le vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia, aʻo faʻatasi ai nisi faʻauluuluga o ausilali i nisi tulaga e mafua ai:

  • tali atu i le lotoifale i le lotoifale (mumu po o le sasaina i le nofoaga o tui),
  • fomaʻi faʻamaʻi (faʻataʻoto faʻamaʻi, urticaria, fiva, edema, tachycardia, faʻaitiitia o le maualuga o le toto, masini suamalie),
  • lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Ma le mea mulimuli, o le maualuga o Humalog e oʻo atu ai i le hypoglycemia ogaoga ma aʻafiaga uma lava: vaivaiga, faʻateleina le vevela, faʻavevesi o le fatu, ita ma le vomiting. O le hypoglycemic syndrome e taofi i fua faʻataʻitaʻi: gaʻoina o le kulukose poʻo se isi mea e maua ai suka.

O le faʻaaogaina o Humalog e amata i le fuaina o le fualaau, lea e filifilia e le fomaʻi, e fuafua i le maʻisuka ile manaomia ole inisalini. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻatinoina i luma ma pe a maeʻa taumafa, e ui o le filifiliga muamua e sili atu ona lelei. Ia mautinoa ia manatua o le fofo e le tatau ona malulu, ae faʻatusatusa i le vevela o le potu. E masani lava, o le suauu, peni, poo le inisalini pamu e faʻaaogaina, e faʻaaogaina ai, ma faʻaaogaina i lalo ifo, ae ui i lea, i lalo o nisi tuʻutuʻuga, faʻafefeteina e afaina ai.

O inisiua tuusaʻo e faia i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le faʻaogaina, soʻo se nofoaga o iniseti ina ia faʻaaoga ai le mea lava lea e sili atu i le tasi i le masina. O le tausiga e tatau ona ave e aua neʻi oʻo i totonu o le vein, ma e matua le fautuaina foi e faʻafefete le paʻu i le vaega o inisi ina ua uma ona faia. O le faʻasalaga faʻapitoa na faʻatauina i foliga o se kilika mo se pine tuila ua faʻaogaina i le faasologa lenei:

  1. e manaʻomia lou fufuluina o ou lima i le vai mafanafana ma filifili se nofoaga mo se tui,
  2. o le paʻu i totonu o le vaega o inisiua ua faʻamaʻiina i se antiseptic,
  3. ua aveese le pupuni puipui mai le nila,
  4. o le paʻu e faʻapipiʻi i le lima e ala i le tosoina poʻo le tui ina ia maua ai se lafu,
  5. ua faʻaofiina se nila i totonu o le paʻu, faʻapipiʻi se faamau i luga o le peni,
  6. ua aveeseina le nila, o le nofoaga o inisiua o loʻo faʻapipiʻiina malie mo ni nai sekone (e aunoa ma le faʻamaʻiina ma le tapeina),
  7. faatasi ai ma le fesoasoani a se pulou puipui, ua liliu ese le nila ma ua faʻaumatia.

O nei tulafono uma e faʻaaoga i ituaiga ituaiga o vailaʻau e pei o Humalog Mix 25 ma Humalog Mix 50, na faia i le tulaga o le faʻamalolo. O le eseesega e taoto i le foliga mai ma le sauniuniga o ituaiga vailaʻau eseese: o le fofo e tatau ona le lanu ma manino, aʻo sauni vave mo le faʻaaogaina, aʻo le faʻamalologa e tatau ona lūlūina i le tele o taimi ina ia maua ai i le kesi se toniga, le mafiafia, pei o le susu.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog e faʻatinoina i totonu o le falemaʻi e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le fofo, pe a faʻafefiloi le fofo i le 0.9% sodium chloride solution poʻo le 5% solu solution. O le faʻaaogaina o pamu inisalini mo le faʻaofiina o Humalog ua faʻatulagaina e tusa ai ma faatonuga o loʻo tuʻu i le masini. Aʻo faia ni inisiua o soʻo se ituaiga, e tatau ona e manatua le tele o le suka 1 le inisalini e faʻaititia ai le suka ina ia mafai ai ona saʻo le suʻesuʻeina o le fua ma le gaioiga a le tino. I le averesi, o lenei faailoga o le 2.0 mmol / L mo le tele o sauniuniga insulin, lea e moni foi mo Humalog.

O faʻamalositiga o fualaau faasaina o Humalog ma isi vailaau faʻasaʻo lautele e fetaui lelei ma ana mea tutusa. O le mea lea, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le hypoglycemic acid pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma fomaʻi faʻamataʻu, glucocorticosteroids, hormones mo le thyroid gland, o le tele o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaau faʻasaina, faʻapea foi ma le kulicotic acid.

I le taimi lava e tasi, o le aafiaga o le hypoglycemous o lenei inisalini o le a faʻateleina i se tuufaatasiga o togafitiga faʻaaoga:

  • peta blockers,
  • ethanol ma vailaʻau e faavae i luga,
  • faʻamaʻi vai
  • vailaʻau o le tino,
  • sulfonamides.

Humalog e tatau ona teuina i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti i totonu o se pusa tioata masani, i le vevela o +2 i le +8 tikeri Celsius. O le olaga masani e lua tausaga. Afai ua uma ona tatala le afifi, e tatau ona tausia lenei inisalini i le vevela vevela mai le +15 i le +25 tikeri Celsius.

E tatau ona faia le tausiga e faʻamautinoa ai e le vevela le vailaʻau ma e le o iai i le susulu o le la. I le taimi o le amataga o le faʻaaogaina, o le ola ola e faʻaitiitia i le 28 aso.

O faʻatonuga faʻatonu o le Humalog e tatau ona manatu o sauniuniga uma o inisalini e faia i le maʻisuka i se auala talitutusa. O nisi o faʻailoa sili ona taʻutaʻua o Actrapid, Vosulin, Gensulin, Inuit, Insular, Humodar, Isofan, Protafan ma Homolong.

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o tui inisalini e faʻatagaina i aso taʻitasi e fesoasoani e tausia ai le maualuga o le suka suka.

I aso nei, e tele ituaiga eseese o nei vailaʻau.

O tagata gasegase e tali lelei i le Humalogmix drug, lea e eseese ituaiga o faʻamalolo. E le gata i lea, o loʻo faʻamatalaina e le tusitala faatonuga mo lona faʻaaogaina.

Humalog o se fualaau faasaina lea e tutusa ma le insulin masani na faia e le tino o le tagata. DNA o se sui sui. O le tulaga ese o le Humalog e suia le tuufaatasiga o le amino acid i filifili insulin. O le fualaau faasaina e pulea ai le metabolism o le suka i totonu o le tino. E faatatau i vailaau faʻasaina ma aʻafiaga.

O le tuiina o le fualaau faasaina e fesoasoani e faateleina le aofaʻi o glycerol, gaʻo gaʻo ma gaʻo i totonu o le tino. Fesoasoani e faatelevave le faʻasologa o le porotini. O le faagasologa o le taumafaina o amino acids o le a faatelevaveina, lea e mafua ai le faaitiitia o le ketogenesis, glucogenogenesis, lipolysis, glycogenolysis, palabolism protein. O lenei vailaau e iai sona aafiaga puupuu.

O le vaega autū o le Humalog o le insulin lispro. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e faaopoopoina i mea e faʻaogaina i le lotoifale. E iai foi eseesega eseese o fualaau faasaina - Humalogmix 25, 50 ma le 100. O lona eseesega tele o le i ai o Hagedorn i le leitiotini le faaituau, lea e faaitiitia ai le aafiaga o le inisalini.

O numera 25, 50 ma le 100 o loʻo faʻaalia ai le numera o le NPH i totonu o le vailaʻau. O le tele o le Humalogmix o loʻo i ai le faafefanofaʻi o Hagedorn, o le sili atu foi lea o le a gaoioi le fualaau faasaina. O le mea lea, e mafai ona faʻaititia le manaʻomia mo le tele o injections, fuafua mo le aso e tasi. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻaogaina ai le togafitiga o se maʻi mama ma faigofie ai le ola.

E pei o soʻo se vailaʻau Humalogmix 25, 50 ma le 100 e iai ni faʻafitauli.

Ole fualaau faasaina e le faatagaina ai le faatulagaina lelei atoatoa o le toto suka.

E iai foi tulaga masani o allergies i fualaau faasaina ma isi aafiaga. E masani ona faatonuina e fomaʻi le inisalini Humalog i se mamanu mamā nai lo le fefiloi, talu ai o vailaau o le NPH 25, 50 ma le 100 e mafai ona afaina ai le maʻisuka, e masani lava ona avea ma taimi masani. E sili ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga ma togi mo le togafitiga o tagata matutua matutua o loʻo nonofo i le maʻisuka.

O le tele o taimi, o le filifiliga o sea vailaʻau e mafua ona o le puupuu o le ola o tagata gasegase ma le atinaʻeina o le vevela senile. Mo vaega o loʻo totoe o tagata gasegase, ua fautuaina le Humalog i lona mamanu mamā.

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa faigata ia te au ona ou vaai atu i le mafatia, ma o le manogi manogi i totonu o le potu na mafua ai ona ou le fiafia.

I le faagasologa o togafitiga, o le tina matua na suia ai lona lagona. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

O le vailaʻau e maua e pei o se faʻamalolo mo le tuiina i lalo o le paʻu. O le gaioiga malosi o le insulin lispro 100 IU.

Mea faaopoopo i le tuufaatasiga:

  • 1.76 mg metacresol,
  • 0.80 mg o le phenol vai,
  • 16 mg o le glycerol (glycerol),
  • 0.28 mg provitamin sulfate,
  • 3.78 mg o le sodium hydrogen phosphate,
  • 25 mcg o le oxid oxide,
  • 10% vaifofo eleʻele eleʻele,
  • E oʻo i le 1 ml o le vai mo le tuiina.

O le vailaʻau e sinasina i le lanu, e mafai ona faʻaaogaina. O le taunuʻuga o se vaʻa paʻepaʻe ma se suavai manino lea e faʻatuputeleina i luga atu o le vaʻaia. Mo le iniseti, e tatau ona faʻafefiloi le vai na faia i le palapala e ala i le luluina malu o ampoules. Humalog e fesoʻotaʻi ma lona uiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le insulin masani ma le umi ma le puupuu o le umi o gaioiga.

Faʻafefiloi le 50 meaʻai o se faʻafefiloi o le inisalini vave faʻaalia (faʻainitanal solution responsive responsive 50%) ma faʻatinoga faʻataʻitaʻiga (faʻaititia le insulin suspension insulin lispro 50%).

O le taulaiga o lenei vailaʻau o le pulea lea o faiga faʻavavelaʻau o le suka i le tino. O faʻamaoniga ma faʻamalosi-faʻasaʻo i taga eseese o le tino ua lauiloa.

O le Lizpro o le inisalini, lea e talitutusa lava ma le tuufaatasiga o le hormone na gaosia i le tino o le tagata, e ui o le paʻu atoa o le toto suka e vave ona tupu, ae o le aafiaga e itiiti ifo. O le malosi atoa o le toto ma le amataina o le mea na faʻamoemoeina e faʻatatau i le tele o mea:

  • nofoaga o tui (faʻapipiʻi i totonu o le manava, sulu, buttock),
  • fuataga (tele o le insulin),
  • faiga faʻavae toto
  • vevela o le tino o le maʻi
  • malosi faaletino.

I le faia o se tui, o le aafiaga o le fualaau faasaina e amata i totonu ole 15 minute. E masani lava, o le faʻamalologa e tuiina i lalo o le paʻu i ni nai minute ao lei faia se taumafataga, lea e fesoasoani e aloese mai le faʻafuaseʻi ona oso i luga i le kulukose. Mo le faʻatusatusaga, o le aoga o le lyspro inisalini e mafai ona faʻatusatusaina e ala i lana gaioiga i le insulin - estophan, o lana gaioiga e mafai ona oʻo atu i le 15 itula.

E tusa ai ma le faʻaaoga lelei o nei fualaau e pei o le Humalogmix 25, 50 ma le 100, o faatonuga mo le faʻaaogaina o le a talafeagai. E tatau ona manatua o fualaau oona e faʻaaogaina i le maʻisuka mo togafitiga o gasegase o vaitausaga eseese, ona o le masani masani o le ola o insulin e manaʻomia i aso uma. Ole fua ole manaʻomia ma le tele ole taimi ole pulega e mafai ona faʻamoemoe e se fomaʻi.

E tolu auala e tui ai:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

E naʻo tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻamaua le vailaau faʻasaina i totonu o se nofoaga maʻi. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, o le pulea e le tagata lava ia o meaola i lenei auala, e ono lamatia ai. O le kiliva insulin e mamanuina e toe faʻapipiʻi ai se peni pipi mo le maʻisuka. O le folasaga i lenei auala e faia i lalo ifo o le paʻu.

Humalog ua faʻafeiloai i le tino i le maualuga o le 15 minute. ao le i ai taumafa, pe saʻo i le tasi minute pe a uma ona 'ai. O le tele o injections e mafai ona ese mai le 4 i le 6 taimi i le aso e tasi. A oʻo ina faʻalautele le inisalini, ona faʻaitiitia ai lea o le iniseti o fualaau faasaina i le 3 taimi i le aso. E faʻasaina le sili atu i le maualuga o fuataga na faʻamatala mai e fomaʻi pe a leai se manaʻoga vave mo ia.

I le tutusa ma lenei fualaau faasaina, o isi mea tutusa o le hormone masani ua faatagaina foi. E faʻatautaia e ala i le faʻafefiloi o oloa e lua i totonu o le pine syringe, lea e sili atu ona faigofie, faigofie ma saogalemu. Aʻo leʻi amataina le iniseti, e tatau ona palu le fagu ma le vailaʻau seia oʻo ina lamolemole, solo i luga o alofilima o ou lima. E le mafai ona e luluina le fagu i le tele o vailaʻau, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻamalama, o le faʻatomuaga lea e le o se mea e manaʻomia.

O le faʻatonuga o loʻo taua i lalo le algorithm lea o le gaioiga, pe faʻapefea ona faʻaoga saʻo le Humalogmix:

  • Muamua lava, e tatau ona fufuluina lelei ou lima, ia faʻaaoga pea le fasimoli.
  • Iloilo le nofoaga e tui ai, faʻapipiʻi i se mea inu ava.
  • Faʻapipiʻi le kesi i le suauu, lulu lemu i itu eseese i ni nai taimi. O lea o le a maua ai e le vailaau le tutusa lelei, ia manino ma lē lanu. Faʻaaogā na o cartridges faʻatasi ai ma mea inu vai e aunoa ma se vaega o le ao.
  • Filifili le fualaau manaomia mo le pulega.
  • Tatala le nila i le aveesea o le pupuni.
  • Faʻamau le paʻu.
  • Faʻaofi uma le nila i lalo o le paʻu. I le faʻataunuʻuina o lenei mea, e tatau ona e faaeteete ina ia e le alu i totonu o vaa.
  • O lea e tatau ona e taomi le faamau, uu i lalo.
  • Faatali mo le faailo e faamaea ai le pulega o fualaau faasaina, ia faitau i lalo 10 sekone. ma toso ese le tui. Ia faʻamautinoa o loʻo faʻatino lelei le fualaau filifilia.
  • Tuu se faʻamaʻi pipisi ile nofoaga ole inisiua. E leai se mea e tatau ona e faʻaauau, solo pe faʻamalo le nofoaga o tui.
  • Kuni le nila ma se pulou puipui.

A faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e mafaufau o le mea o loʻo i totonu o le kalama e tatau ona faʻamafanafanaina i ou lima i le vevela vevela aʻo leʻi faʻaaoga. O le folasaga i lalo o le paʻu o le vailaau faʻasaina ma se peni tui ua faia i totonu o le ogavae, tauau, manava poʻo le papa. E fautuaina e aua le tui i le nofoaga e tasi. O le vaega o le tino lea e tuiina ai le inisalini i masina taitasi e tatau ona suia. E tatau ona e faʻaaogaina Humalog pe a maeʻa fuaina fua o le kulūkose i se glucometer ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le toʻatele o tagata e nonofo i le maʻisuka o loʻo faʻaaoga Humalogmix inisalini 25, 50 ma le 100 mo le tele o tausaga. E tusa ai ma lea, e tele iloiloga, ae sili atu le lelei.

Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga. Talu ai nei na maua ai Humalog, lea e mafai ona faʻatau atu i se peni. Folasaga talafeagai mo le faʻaofiina ma lata ane. Faʻamalie i le gaioiga vave o le vailaʻau, lea e le manaʻomia ona faʻatali umi. Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, o le faʻafefiloi o Actrapid ma Protafan na tui, ae masani ona feagai ma le hypoglycemia. Ma sa fesoasoani Humalog e galo ia faafitauli.

O loʻu afafine ei ai le maʻisuka ituaiga 1 mo le 3 tausaga. O nei tausaga uma o loʻo suʻesuʻe i le televave o taʻaloga. Faatasi ai ma le sailiga o fualaau faasaina umi, o ia faafitauli e leʻi tulai mai. O le tele o vailaʻau o fomaʻi lauiloa, Humalog - penisini syringe Quickpein - na sili ona fiafia. O le gaioiga na sili atu ona lagona muamua nai lo le malolo. Ua matou faaaogaina le fualaau faasaina mo le 6 masina ma ua taofi le sailiga mo le mea sili.

Ua ou maua le maʻisuka mo se taimi umi. Ou te afaina i le mausali ma le maamaa i le suka. Talu ai nei, na faatonuina ai e se fomai Humalog. O le taimi nei ua faaleleia le tulaga, e leai ni mea matuia. Pau lava le mea e le fiafia ai le tau maualuga.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Alexander Myasnikov ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faamatalaga talafeagai i 31.07.2015

  • Igoa Latina: Humalog
  • ATX Code: A10AB04
  • Mea aoga: Insulin Lizpro
  • Foafoa: Lilly France S. A. S., Farani

Insulin Lizpro, glycerol, metacresol, faʻasaʻo zinc, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, hydrochloric acid (solution sodium hydroxide), vai.

  • O le vaifofo e le lanu, manino i le 3 ml cartridges i totonu o se pusa paʻu i totonu o se pusa pepa card No. 15.
  • O le keli i totonu o le peniua o le serian QuickPen (5) o loʻo i totonu o se pusa pepa.
  • Humalog Mix 50 ma le Humalog Mix 25. O le insulin Humalog Mix o se faʻafefiloi i le tutusa tutusa o le Lispro faʻataunuʻuina o le inisalini ma le Lizpro insulin suspension ma le umi o le umi.

Inisalini Humalog o se DNA faʻafouina le faʻafouina o le inisalini o le tagata. O se mea iloga o le suiga i le tuufaatasiga o mea amino i le filifili insulin B.

O le fualaau faasaina e faatonutonu ai le faagasologa glucose metabolism ma maua faʻamalosia. Pe a faʻafeiloaia i totonu o le tino maso, o le a faʻateleina le anotusi glycerol, glycogengaioiga gaʻo faʻaleleia mamanu, o le faʻaaogaina o amino acids e faʻalauteleina, e ui i lea, ao faʻaitiitia gluconeogenesis, ketogenesis, glycogenolysis, lipolysistatalaina amino acidsma le catabolism polotini.

Afai e maua maʻi suka 1ma 2ituaiga ofaʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina pe a uma ona 'ai, faʻateleina le logoina hyperglycemiae uiga i le gaioiga a le inisalini o le tagata. O le umi o le Lizpro e eseese lautele ma e faalagolago i le tele o mea - fualaau oona, vevela o le tino, nofoaga tui, toto totoʻa, gaioiga faaletino.

O le Lizpro insulin administration e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le numera o vaega Nofopoo hypoglycemia i tagata mamai e maua i le maʻisuka, ma o ana gaioiga faʻatusatusa i le inisalini o le tagata e tupu vave (i le averesi i le 15 minute) ma e sili ona puupuu (mai le 2 i le 5 itula).

A maeʻa le pulega, e vave ona faʻaaogaina le vailaʻau ma o lona maualuga maualuga i le toto e oʻo i le ½ - 1 le itula. I maʻi ma toe le manuia maualuga le fua faʻatatau o le fua faʻatusatusa i le tagata inisalini. O le afa-ola pe a ma le tasi le itula.

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka: le lelei le faapalepale i isi sauniuniga o inisalini, posterala hyperglycemia postprandialsina faʻamaonia e isi fualaau, ogaoga insulin,

O le maʻi suka: i mataupu o le tetee atu i fualaau faasaina, ma gaioigama faamaʻi e faʻalavelave ai le falemaʻi o le maʻisuka.

O le gasegase i le fualaau faasaina, hypoglycemia.

O le hypoglycemia o le itu pito sili ona taua ona o le gaioiga o le fualaau faasaina. O le malosi o le hypoglycemia e mafua ai hypoglycemic coma (leai se mafaufau), i tulaga tulaga ese, e mafai e le tagata maʻi e oti.

Faʻatonuga o le Allergic: o le tele o taimi i foliga o faʻalauiloa i le lotoifale - sasaina i le nofoaga o inisiua, mumu poʻo le fulafula, lipodystrophyi le nofoaga o inisiua, e le masani ona masani ona maua ai se mea e aʻafia ai - o le sasaina o le paʻu, fiva, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻalautele le vevela, angioedema, puupuu le manava, Tachycardia.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le lagona o tagata maʻi i ogaoga insulin ma o latou tulaga. E fautuaina e faʻaaogaina le fualaau faasaina muamua muamua atu i le 15 minute muamua pe a uma le taumafataga. O le faiga o le pulega o le tagata lava ia. I le faia o lea mea, fualaau faasaina e tatau ona i ai i le potu.

O aso taʻitasi e mafai ona fesuisuiai, e faʻatusatusa i le tele o mataupu i le 0.5-1 IU / kg. I le lumanaʻi, o aso taʻitasi ma le toʻatasi o vailaau faʻasaina ua faʻatautaia e faʻalagolago i le gasegase o le maʻi ma faʻamatalaga mai le tele o toto ma suʻesuʻega o le urine mo le kulukose.

O le faʻaleagaina o le pulega a Humalog ua faia e avea o se tui masani. O inisiua e faia i luga o le tauau, papaʻi, ogavae poʻo le manava, e masani ona suia i latou ma le le faatagaina le faʻaaogaina o le nofoaga lava lea e sili atu ma le tasi i le masina, ma e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, e tatau ona ave le tausiga e puipuia ai le ulufale atu i totonu o se ipu toto.

O le tagata gasegase e tatau ona ia aʻoaʻoina le auala sao.

O le maualuga o le fualaau faasaina e mafai ona tupu hypoglycemiafaʻatasi ai ma le faʻalavelave, afu, vili, le le fiafiagatete, faaletonu le mafaufau, Tachycardiatiga o le ulu. I le taimi lava e tasi, o le hypoglycemia e mafai ona tupu e le gata i mataupu o vailaʻau faʻasaina, ae o le taunuuga foi faateleina le gaioiga o le inisalinimafua mai i le malosi poʻo le 'ai. Faʻalagolago i le mamafa o le hypoglycemia, o loʻo faʻatulagaina ni fua talafeagai.

E faʻaititia le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le fualaau faasaina faʻaiuga tautala, Fualaau faasaina vevela, GKS, Danazole, beta 2-agonists, tricyclic antidepressants, togafitiga, Faʻaauau, Isoniazid, Chlorprotixen, lithium carbonatefaʻavae phenothiazine, nicotinic acid.

E faʻaleleia atili le aʻafiaga o le fualaau oona faʻamaʻi vai, peta blockersethanol e aofia ai fualaau Fenfluramine, tetracyclines, Guanethidine, MAO inhibitors, vailaau oona oona, salicylate, sulfonamides, ACE inhibitors, Octreotide.

E le fautuaina le Humalog ina ia faʻafefiloi ma sauniuniga o inisalini manu, ae mafai ona faʻataʻitaʻiina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e iai le inisalini o le tagata.

Aua nei togi i totonu o le pusaaisa i le vevela mai le 2 ° i le 8 ° C.


  1. Perekrest S.V., Shainidze K.Z., Korneva E.A. Faʻatonuina o uʻamea e aofia ai le uʻamea. Faatulagaga ma galuega, ELBI-SPb - M., 2012. - 80 p.

  2. Maʻisuka, Vailaau Faʻataʻi - M., 2016. - 603 c.

  3. Meaʻai e faʻamalolo ai le maʻisuka. - M.: Talosaga a le aiga mo taimi paganoa, 2011. - 608 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga