Lono aniani mo le maʻisuka

Bow - O se tasi lea o fualaau tuai pito i matua i le lalolagi. E tele ituaiga o ituaiga eseese, o nisi o mea e sili ona lelei e taua: Arzamas, Spanish, Besson.

O fualaau faisua ma a latou laulaʻau (aniani lanu meamata) e faʻaaogaina:

  • vaitau mo le faʻasaoina, fualaau faisua (salakeke, paluga, ma isi, ma isi mea) ma aano o manufasi,
  • vailaʻau-vaitamini, meaʻai mo soupisi, fafagaina o aano o manu, gravy ma sau sau.
Pulufana e masani ona faʻaaogaina fou ma falai.

O le fomaʻi o le aniani ua faʻaalia i se maualuga maualuga o le porotini (1.1 g), fiber (1.7 g), carbohydrates (9.34 g), lipids ma amino acids. O le le fiafia i le mucous membranes o mata (conjunctiva) ma le isu e faaosofia ai se suauu taua faapitoa ma se manogi manogi ma mea e gaosia ai le lacrimator.

O le vailaʻau o le fualaʻau fualaau aina e pei ona taʻua i lalo:

Vitamini Masima o mea
A (Retinol)1 mcg
B1 (Thiamine)0.05 mg
B2 (Riboflavin)0.03 mg
B3, poʻo le PP (Niacin)0.12 mg
B4 (Filifili)6.1 mg
B5 (Pantothenic acid)0.12 mg
B6 (Pyridoxine)0.12 mg
B9 (Folic Acid)19 mcg
C (acid ascorbic)7.4 mg
E (tocopherol)0.04 mcg
K (phylloquinone)0.4 mcg

I le faʻaopoopoga, o le oloa o loʻo i ai se aofaiga tele o micro ma elemene elemene:

Faʻamatalaga Micro / macro Masima o mea
Fe (Iron)0.21 mg
Mg (Magnesium)10 mg
P (Phosphorus)29 mg
K (Pailatini)146 mg
Na (Sodium)4 mg
Zn (Zinc)0.17 mg
Cu (Copper)0.04 mg
Mn (Manganese)0.13 mg
Se (Seleniuma)0.5 mcg
F (fluorine)1.1 mcg

Faʻamanuiaga ma faʻamalologa meatotino

  • Uiga aoga o aniani, aemaise lava le mumu:
    • faʻatalanoaina o le paleni vai masima i le tino,
    • faʻaleleia atili o le faʻaogaina o meaʻai (faʻalauteleina o le manaʻo, faʻamalositino o le gastric juice),
    • immunostimulating, anti-inflammatory, aʻaic effect,
    • antisclerotic, antidiabetic, properties bactericidal,
    • feusuaʻi solo,
    • anthelmintic
    • faʻasolosolo faʻamalosi ma agamalu.

Faʻaleagaina ma faʻatagaina

  • Tapulaa i le faʻaaogaina e tatau ona matauina mo i latou o loʻo i ai:
  • o le le faapalepale o le aniani, po o ona vaega taitasi,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • afu umi,
  • afaina fua o le tino,
  • nisi o faamaʻi o le fatu ma toto toto, mo se faataitaiga, maua ni faaletonu o le muso o le fatu.

E mafai ona ou 'ai le aniani i le maʻisuka ituaiga 2 ma e fia?

O le aganuu o fualaʻau manogi o se punavai o meaʻai, tusa lava po o le a le auala e saunia ai. Ae ui i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e faʻaaoga le fualaau faisua i le pusa tao.

O lana galuega autu - faʻaitiitia ma le faʻamaoniaina o le kulukose i le toto o le tagata. Sulifara, o se tasi o vaega sili ona aoga o le fualaau faisua, e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas ma faʻatele ai le gaioiga o meaʻai. Faʻafelalaʻau falaʻau i totonu o ogaumu e sili ona lelei ona tipiina i ni nai vaega ma faʻasalaina mai le 'aniani.

Auala e lua e faʻaaoga ai:

  • mo se masina - i taeao uma, i luga o se manava gaogao, i le aofaiga o le 1-1.5 pulu,
  • i totonu o le 2 vaiaso - 5 aniani ua vaevaeina i le 3 aʻai i le aso, aʻo leʻi faʻaaogaina le tele o meaai.
E tusa ai ma iloiloga oi latou oe na suʻesuʻeina nei auala o togafitiga o le sipuni, o loʻo faʻaleleia se faʻaleleia pe a mavae ni nai aso. O le togafitiga e toe faia i le ono masina.

O loʻo maua foi e le maʻisuka o le togafitia o aniani aniani e sili atu le fiafia nai lo le taumafaina o fuālaʻau fou. O le leai o se manogi manaia ma le tofo, faapea foi ma le "mulimuli" i le gutu, o le mea e sili ona talafeagai. O le manaia, o le suamalie o le tofo o le tipi taofi o le a fiafia e oo lava i le sili ona ita tele i fualaau faisua.

E taua le mafaufau o togafitiga faʻatasi ma se aganuu vavalalata e le naʻo le pau lea o le auala e tausia ai le tino o le maʻisuka - aʻo leʻi faʻaaogaina e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi ina ia faʻamalofia ituaiga uma o lamatiaga ma faʻalavelave.

O le fua mo le aniani tunu i le maʻisuka ituaiga 2

Ina ia saunia se sisi ma le maloloina o le suka suka, e tatau ona e faia mea nei ma mea o ausilali:

  • fualaau laʻau-tele (5 pcs.),
  • masima (pine),
  • fualaau faisua, poo le suāuʻu olive (2-3 leotele punetini),
  • tao tao.

Faatonuga mo le kuka.

  1. Oti ese togi o aʻa ma luga o fualaau faisua.
  2. Le faʻamamaina o le palapala i luga o le paʻu, pe aveese atoa le pito i lalo.
  3. Tipi le 'anisi i ni vaega se fa.
  4. Faamasima, uu i le suauu, fefiloi.
  5. I luga o se fasi pepa faʻafaʻailogaina i luga o se pepa tao, tuʻu ni fasi fualaau faisua i luga o itu, o loʻo ufiufi i luga ma se isi apa o folasini.
  6. Tuu le puni i se mea muamua, e oo i le 180 °, ogaumu mo le 30 minute.

Onion storage recommendations

Ina ia mafai e le fualaʻau ona maua le aofaʻi o aoga i le faʻaaoga, e le gata mo le maʻisuka, ae mo isi tagata foi, e tatau ona teu lelei. Faailoilo aupito sili ona lelei - + 18 ... 24 ° С. E tatau ona teu mea e teuina i le gaosiga i se mea maualalo.

Afai e te teuina le fualaau faisua i totonu o le pusaaisa, ona vavaeese lea o suiga vave i le vevela pe a aveese ma toe faʻafeiloaʻi ia laʻau i le vevela. E leai se masalosalo o aniani o se tasi lea o mea aupito sili ona sailia ma togafitiga maloloina. E leitioa o tagata o loʻo paʻu ma le malulu i le taimi lava lea e "faalagolago" i lenei meaʻai faʻamalolo.

E mafai ona ou 'ai le aniani i le maʻisuka ituaiga 2

I le tulaga o le le lelei o le vevela, e le gata ina mafai, ae e tatau ona aofia ai aniani i le taumafataga. Taumamafa i fualaau faisua i soo se ituaiga: mata poʻo le vevela-togafitia. Mo togafitiga togafitiga, o le pulupulu o le fetus ma le paʻu o loʻo faʻaaogaina. O eletise e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia le gaosia o le inisalini masani. GI o le aʻa o le aʻa e 15 iunite, o le kalori content is 40-41, AI -25. Mo lenei mafuaaga, o aniani o loʻo aofia i le lisi o aso taʻitasi, e aunoa ma le fefe i le faaleagaina o le ola maloloina o le maʻisuka.

I le avea ai ma vailaau, latou te faʻaogaina ai aniani masani ma lanu eseese lanu e sili atu ona suamalie i le tofo: mumu, lanumoana, paʻepaʻe. Mai le salati faʻailoa e sili atu ona lelei le kuka i le lua ma le muamua vasega, deco decorations ma infusions - mai le fufulu.

Taua! O le togafitiga togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago i le maualuga o le suka o le toto ma le soifua maloloina lautele. Afai ei ai lou manava o le manava, gasegase, osofaʻi pancreatitis, e le mafai ona e faalagolago i luga o aniani mata.

O aoga o le aniani i le maʻisuka

O eleni ma chives e aʻafia ai le tino atoa ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, salts, calcium, phosphorus, acids organic ma isi.

O aoga o le aniani i le maʻisuka

Vaega taua o le galuega fai fua i le tele o itu i le taimi e tasi:

  • Faaitiitia le maualuga o le suka.
  • E susunuina gaʻo gaʻo, fesoasoani e aveesea le mamafa.
  • Faʻailoa le gaosia o le inisalini.
  • Faamalosia se musika vaivai vaivai.
  • Faʻaleleia le tafe toto e ala i le tuʻuina atu o le cholesterol.
  • Faamalosia puipui o toto toto.
  • Faʻataʻoto faʻamalosi microbes.
  • Saturate le tino ma vitamini, minerale.
  • Faateleina le puipuiga.
  • Faʻasaʻo le faʻasologa.
  • Faʻaauau le faʻaleleia o le vai.
  • Toe faʻafoʻisia le mea e teu ai.
  • Faʻateleina le metabolism.
  • Puipui mai neoplasms, tumutumu pipili.

E mafai ona e aoao atili e uiga i aoga o aniani i le maʻisuka ile matamata i le vitio:

Auala e faʻaaoga ai aniani mo le maʻisuka ituaiga 2

Togafitiga o le maʻi o le endocrine e faia atoa. E le mafai ona e faʻaaogaina na o togafitiga masani. O maʻi suka e tatau ona mulimuli i se meaʻai i aso uma, faʻanofo tele, inu vailaʻau.

O se taunuuga lelei mai le togafitiga o le sipisi o le a faasolosolo malie lava, ae na o le faʻaaoga masani, faʻaaogaina i aso uma o ipu ma fualaʻau i le taumafataga. Le aoga o togafitiga e faalagolago i le sauniuni o aniani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fuālaʻau mata e sili atu meaʻai, ae e tofo i le oona, e mafua ai le ita o le inumaga ma le manava.

I lenei tulaga, o le aʻa o le aʻa e kuka, tao tao pe falai. O aniani lanu meamata e 'aina fua. Ma e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata uma foi e faʻaleleia le tafe toto, o tane e le atoatoa ona o le zinc.

Mo le sauniuniga o meaʻai, teuteu poʻo ipu ma aniani, faʻaaoga fua na o fualaau aina. Fufulu mama i lalo o le vai vevela. Ina ia faʻaitiitia le ita i foliga masani, sasaa vai inu i luga.

Taua! E tusa ai ma fautuaga a le endocrinologists, e le lava le tasi o togafitiga o le sipuni. Toe fai i ono masina uma e tausia ai le soifua maloloina lelei. Le fua o infusions, ipu i le aso, o le umi o togafitiga e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi.

Lono aniani mo le maʻisuka

E mafai ona e kuka kuka i le microwave, ogaumu, e oʻo lava i totonu o se apa. O se vaega o lenei togafitiga o togafitiga o le galo o se fualaau faisua ua le galo uma, lea e tatau ai ona tuuitiitia le suka o le toto. Filifili le metotia sili ona faigofie mo le kukaina oe:

  1. Otioti le sipisi vevela o le laʻitiiti laitiiti i ni vaega se lua pe fa, masima. Pipi, afifi i le foila, i le ogaumu mo le 25-30 minute. E sili le lelei o le 'aiina o se fualaʻau sauniuni aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi ile aso mo le masina.
  2. I totonu o se ogaumu vevela, tao le sukati mo le 15 minute e aunoa ma se pepa alumini, faʻafefeteina faʻafefete i le suauʻu, siliva olive. Taumafa fualaau faisua i luma o taumafataga taitasi mo le itiiti ifo ma le 25-30 aso.
  3. I totonu o se pani, e tatau ona kuka ni aniani i se apa mafolafola e aunoa ma le suauu. E tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga.
  4. Pulu faʻasusu i meaʻai e mafai ona tao i luga o se fagu tao i totonu o le ogaumu, faaopoopo i ai sina vai ma masima. O fualaʻau aʻa e fufulu e aunoa ma le paʻu, e aunoa ma le tipiina i ni vaega. Afai e laʻititi aniani, ia 'ai 1-2 taumafa uma ile lua taimi i le aso.

O aniani gaʻo kuluma ua manatu e sili ona lelei ma saogalemu mo lou togafiti o lou manava.

Glycemic Onion Index

I le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le muamua, o gasegase e faia se lisi o meaai ma meainu i le maualalo o le GI, o lona uiga, e oo atu i le 50 iunite e aofia ai. Mai lea taimi i lea taimi, o se oloa ei ai le tau aofaʻi e oʻo atu i le 69 iunite o loʻo aofia i le taumafataga. O isi meaʻai uma ma mea inu, o le faʻasologa o igoa e sili atu i le 70 iunite, e mafai ona totoina le suka toto i le le taliaina, e mafua ai le hyperglycemia.

E le gata i lea, o le faaitiitia o le toto toto, e tatau ona e amanaʻia le faasinoupu o le inisalini (AI) o oloa. O lenei faailoga e atagia ai le tele o se oloa faapitoa e mafai ona faateleina ai le gaosiga o le insulin i le pancreas.

I le faaopoopo atu i nei faailoga e lua, e taua tele i le maʻisuka le amanaia mea o le kalori o meaʻai, aua o le mamafa e sili atu ona leaga le ala o le maʻi "suamalie". O lea e na o le 'ai meaai e maualalo GI ma maualalo le kalori.

O eleni ei ai faʻataʻitaʻiga nei:

  • o le glycemic index e 15 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a 41 kcal,
  • o le faasinoupu o le insulin o le a 25 iunite.

O le faia o aniani lanumeamata e le o se mea e matua ese lava. O le mea lea, o le GI o le a 10 iunite, ma o le aoga taua i le 100 kalama o le oloa o le a 19 kcal.

E faʻavae i luga o nei faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻamauina o aniani ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a leai se aʻafiaga leaga ma faʻalautele le suka o le toto.

O le suka suka galala aniani

E mafai ona e faʻasalaina aniani i se itu falaoa mo ni aano o manufasi pe faʻaopopo foi e avea o se mea faʻapitoa i cereals, i sala salala.

  1. Buckwheat porridge ma faga falai. A maeʻa sauniuniga o paluga, faʻafefe le tele o vai ma tuʻu le apa i le pusa. Faʻaopopo le pata, lapisi tipi i ai. Uu le paluga seia saunia le fualaau aina. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo le paʻu mama, koko kāloti i le pusa.
  2. Onion cut cuts. O fualaau matalaina e seleseleina lelei, e tolu vaega o le a lava mo le lua cutlets. Faafefiloi fualaʻau ma fuamoa (3 pi.), Masima, pepa. Uu le falaoamata mo le tele. Falai i totonu o se pani ma le suauʻu manogi. Faʻatasi ai ma le suka maualalo, e mafai ona e fufulu fasi tila ma isi fualaau faisua pe a maeʻa, fai sau saumati.

Taua! E le tatau ona e faʻaaogaina ni aniani falai. E afaina ai le vaega o meaʻai, e aofia ai le tele o kalori nai lo le faʻauʻu.

Laʻau tipi mo le maʻisuka

O eleni na kuka i le vai e mafai ona 'aina e pei o se mea tutoʻatasi ma i le ituaiga o sou. O le maʻisuka e masani ona filifilia le filifiliga lona lua.

O le susu o le oona ua saunia lelei lava i le aano o aano o manu po o vai. O le aluga e faaopoopo i le vai inu (3-4 fasi vaega), teuteuina lelei pe gaosi. O le susu e sili atu ae le o le masima. Kuki mo le 5-10 minute, ia mautinoa e faʻaopopo fusi pe a uma ona aveese mai le vevela.

E mafai ona maua se ata vitio i luga o le auala e faia ai le soifua maloloina maloloina o le maʻisuka iinei:

Aniani riki mo le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻaaogaina o aniani oona mo le maʻisuka o se mataupu feteenaʻi i le tele o tagata e gata i le endocrinologist. O le aoga o togafitiga e faalagolago i le ituaiga o fualaau faisua, lona tikeri o le oona.

I lona tulaga masani, e sili atu le lelei ona 'ai sina sipisi i meaai poʻo fulufulu lanumeamata. Afai e te lagona le tiga i totonu o le manava, o le mu o lagona i totonu o le manava, taofi vave togafitiga o le sipisi.

E mafai ona faaopoopo aisa i le salati, soupiti pe a maeʻa sauni. Faʻafefiloi ma le masima ma le suāuʻu fuālaʻau, ma avea o se meaʻai i le itu i cutisi, aano o manu.

E mafai ona ou 'ai aniani i le maʻisuka

E talitonuina e mafai e aniani ona togafitia le maʻi, tusa lava pe i ai i se tulaga maualuga. Ina ia faʻamalolo le maʻi i aniani, e mafai ona e faʻaaoga fualaʻau eseese. O nisi e taumafa e 'ai lelei lenei oloa, ma mo i latou e le faigata, o isi e kuka le gaʻo i totonu o le susu pe tao i totonu o ogaumu. I le faaopoopo atu i aoga o le sipili, ua faamaonia foi e le au atamamai le lelei o ona paʻu mo le maʻisuka.

E mafai e tagata mamaʻi ona faʻafefeteina aniani aniani, tusa lava po o le a le tulaga o le maʻi.

I le auala, e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina i le tele o mea. Fai mai tagata popoto afai e te tao ni meaʻai ma 'ai i lenei pepa, e mafai ona vave faʻaititia lou toto suka.

Aafiaga i le tino

E taua le maitauina o le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina ile tino e faigofie. O loʻo aofia ai se mea e pei o allicin. O lenei vaega e iai uiga taua o le hypoglycemic. O le mea moni, o lenei vaega e le maua ai le maualuga o le suka i le vevela o le uila, ae masani ai le faʻaaogaina o le fualaau faisua, e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei i le tau faasaga i le maʻisuka.

Mafaufau i mea moni o loʻo faʻamatalaina i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia e mafai ma talafeagai mo le maʻisuka e tuʻu ai aniani aniani. E le gata i lea, o aso nei e mafai ona e maua ituaiga o fualaau 'aina e faʻafefiloi lelei ma ipu i lau laulau. O lapisi, uʻu, ma le lanu violē - o nei mea uma e mafai ona faʻaopoopo pe a kuka mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O le lona lua e mafai ona faʻaaogaina e saunia ai le faʻamalositino o maʻi mai se maʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga lenei fualaau faisua i se faʻamaʻi

O le vaifofo sili ona lauiloa mo le togafitia o le maʻi e mafai ona mafaufauina o se mea mai le aniani. O loʻo i ai i lenei fomaʻi o le vailaʻau faʻapitoa e malosi tele i le tino.

  1. Ina ia saunia le tincture, e tatau ona e tunu le aniani ma tapena lelei.
  2. A maeʻa lena, ona tuʻuina atu lea o le oloa i se pusa tioata e 2 lita.
  3. O le isi, faʻatumu le oloa i le vai i le vevela o le potu.
  4. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi lelei.
  5. I totonu o le 24 itula, e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau.

O le taimi lea o le a maua ai e le oloa le taimi e tuʻuina atu ai mea aoga uma. E tolu taimi i le aso e faʻailoa ai le sosolo o meaʻai i luma o le 'aiga. E tatau ona ave vailaau i se aofaiga o le tasi vae tolu o se ipu malamalama.

Ina ia faʻaleleia le lelei, e mafai ona e faʻaopoopo 1 lepp. vineta. Pe a faʻamalosi i se vailaau, e le aoga le vailaau.

E taua tele le faʻatumu i taimi uma le tele o le misi o vailaʻau i totonu o le koneteina. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaopopo pea vai. O le togafitiga ma le tincture ua faia mo le 15 aso.

O le sipisi tunu lea e vave kukaina e aoga. Tau lava fufulu, tipi i ni vaega se fa ma tuʻu i luga se pepa tao e ufiufi i le pepa.

O kulimi i le maʻisuka e mafai ona 'aina faʻolu faatolu i le aso i luma o le taumafataga autu.O ia togafitiga e faia mo le 30 aso. O se tulaga taua mo le togafitiga e le o le misia aso.

Lono aniani mo le maʻisuka E mafai ona e kuka e le gata i totonu o le ogaumu, ae i totonu foi o se pani. Filifili se fualaʻau tele-siʻosiʻomaga ma aua nei aveese le paʻu pe a tuʻu le oloa i totonu o se apa. O sea sisi o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i le taumafataga autu, ae e maua ai le maualuga pito i totonu o lenei pepa pe afai e te 'ai i luga o se manava leai. E fautuaina e 'ai e le itiiti ifo i le lua mea taumafa i le aso.

Faʻasologa Taua

Afai o loʻo e togafitia le maʻisuka i aʻau aniani, ona faʻaaoga lea faatolu i le aso. O le filifiliga pito sili ona lelei o le 'ai lea o aniani i se taimi umi ao le i' ai poʻo le vave ona 'aʻai. E leai se mea e le faʻaaogaina ai aniani anamea, talu ai ona o se oloa faapena ua leiloloa ana meatotino aoga. O le aoga sili o le fualaau faisua o se faaitiitia malie o le suka o le toto, lea e le mafai ona taʻua e faatatau i le inisalini.

E faʻapefea ona saunia se mea faʻapitoa

I le avea ai o se faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau nei: tolu laulau punetete o puni lanumeamata, faʻapea foʻi ma laʻau mumu teuteu. E tatau ona faaopoopo i le paluga le aofaʻi o le suka o le suka gaosia i le fou. Ua faatumuina le tuufaatasiga i le vai ma kuka mo le 20 minute. O le vailaʻau ua faʻafefeteina i le 3 punetimuni. mo se aso.

Husk kuka

Ina ia saunia se vailaʻau mai le paʻu, faʻamamā lelei ma faʻafefete. E mafai ona e inuina le oloa i lona tino mama, pe faaopoopo i le lauti. O le tane e tele mea aoga e iai sona aoga aoga i le ola maloloina o le maʻisuka.

Ae ui i lea, ao le i faia togafitiga ma le paʻu poo le fualaau faisua e avea ma faavae, e taua le feutagai ma se tagata tomai faapitoa. E taua le malamalama, e ui i mea aoga uma, o aniani o tao i le maʻisuka e mafai ona solia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le mea lea, naʻo le fomaʻi o le a mafai ona fuafua le aoga o le togafitia o se maʻi e ala i le fesoasoani a lenei fualaau aina, ma lipoti atu ai foi le mafai ona faʻamaonia.

Vailaau faʻapitoa

O le anisi sisi na faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini ma ua manatu o se vailaʻau faʻamalosia lelei. Ole tele o iloiloga ole maʻisuka e maua ai ni taunuuga lelei pe a maeʻa le faʻaaogaina o lenei vailaʻau. E fautuaina e tao, ae le o le falai o aniani. O le mea pito sili ona aoga o se fualaʻau tele-siʻosiʻomaga.

I le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka, o le faagasologa o togafitiga o le a tutusa ma o le a 30 aso. I le faagasologa o le kuka, ia faaeteete ia aua nei tunu le aniani mo se taimi umi, o le mea autu o le vaivai ma e le ufiufiina i se pulu uliuli.

Taʻiala mo le maʻisuka:

  1. tuʻu lima totoa e lima i luga o se pepa tao taofi i luga o pepa,
  2. sasaa vai, pe tusa ma le tasi le centimita mai le pito i lalo,
  3. ufiufi pusa faʻatasi ma se faʻavae lona lua o pepa,
  4. tao tao i le preheated i le 150 Faatasi ai ma se ogaumu.

O le taimi e kuka ai e tatau ona fuafuaina i se tulaga tutoʻatasi, ona e ese mai le tele o le fualaau faisua. Ave se tafaʻi tolu i le aso, ao leʻi 'ai. O le togafitiga e tasi le masina, o le malologa e tatau ona le itiiti ifo ma le 60 aso.

Mo i latou e le mafai ona faatoilaloina i latou lava ma faʻaaogaina aukilani tao. O loʻo i ai le avanoa e sauniuni ai tinctures ma teuteuga.

O mea o loʻo taua i lalo o le a manaʻomia mo le faʻasolosolo:

  • toafa fagafafuga fa,
  • lua lita o vai mama.

Faʻasalaina lelei aniani ma tuʻu i totonu o se koneteina tioata, faʻaopopo le vai ma tuʻu i se mea pogisa ma malulu mo le itiiti ifo ma le 12 itula. Faʻaalu faatolu i le aso, afa itula ao lei faia taumafataga, 70 milliliters i le taimi. O se togafitiga mai le lua i le tolu vaiaso e faatagaina.

E le gata i togafitiga masani. E taua le mulimuli i mataupu faavae o togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka ma faʻaauau ona auai i le faʻatinoga faaletino. O le mea sili lenei mo le maʻisuka.

I le vitio o loʻo i lenei tusiga, e tele ni fua mo le togafitia o le maʻisuka ma aniani.

Diabetes Leek

E le fautuaina le taloina o le susu mo le maʻisuka. E tele le aoga o mea aoga.

Mai salakeke e le masani ai mo le laulau Rusia, ia saunia salakeke ma le suauʻu fualaʻau, faʻasusu fuālaʻau fou i aano o aano o manu, supa, meaʻai autu.

Onion tincture

E mafai ona e ausia le maualuga o aafiaga o togafitiga o le sipuni e ala i le faia o se mea aoga o se fualaau faisua.

E tele suʻega:

  1. Fugalaau matala - 3 fasi vaega, tao i totonu o le ogaumu ma le paʻu. E tuʻuina fualaau faisua i se fagu. Fufulu suamalie sasaa, ae faʻafeinu vai. 24 itula faʻasolo i totonu o le pusaaisa, pulou. E tatau ona e inu 3 taimi i le aso, 80-100 ml aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e lua vaiaso. Ona malolo ai lea o le 3 masina.
  2. Onion infusion on wine. Faʻaitiitia le kulukose i le maʻisuka. Mo le kuka, ave ni aniani laʻitiiti -304 fasipepa. Liligi le uaina mūmū mūmū - 400-450 ml. Tuu le fagu i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. Inu 10 ml aʻo leʻi 'aʻai seia maeʻa faʻamaʻi.

Taua! Aua le faʻaaogaina fualaau oona e togafitia ai tamaiti. Filifili ni meaʻai i luga o le vai poʻo teuteuga.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai aniani

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o meaʻai ma maualuga maualuga o gaʻo, aemaise lava faʻafefete faigofie, e faʻasaina. O gaʻo mamago e le manaʻomia foi, aua e mafai ona latou faʻateleina suiga leaga i totonu o vaa. E leai se gaʻo i aniani (0.2%). Carbohydrates e tusa ma le 8%, o nisi oi latou o loʻo faʻatusalia e fructooligosaccharides. O mea nei o le popo o le gaʻo. E le o aʻafia i latou ile vaega o meaʻai, ae o meaai mo aoga aoga o loʻo i totonu o le inumaga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o aniani i meaʻai e toetoe lava leai se aafiaga i le kulukose o le toto ma e le mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i le maʻisuka. O le a le aʻafia ai aʻa ma mea mamafa i le maʻisuka ituaiga 2. O lona kalori o loʻo aofia ai mai le 27 kcal i fulufulu o aniani aniani ma le 41 kcal i aniani.

E ui lava i faʻamanuiaga manino, e le mafai ona e 'ai tele aniani tiʻamea, aua e faʻafefe ai le gaʻo o le tino ma le meaʻai, ma e mafai ona lamatia mo faʻamaʻi ate. Ina ia faʻaitiitia le tiga ma faatumauina le lelei, o le gaʻo gaosia e faʻafefiloi i totonu o le vai faʻafefe pe faʻafefiloi i le vailaʻau. Falai i totonu o le suāuʻu fualaʻau ma faʻalaʻau tao i luga o le ipu.

O aoga o aniani mo le maʻisuka ma lana GI

Glycemic index eseese ituaiga o aniani o le tasi o le pito sili ona maualalo - 15. Ae o le aofai o suauu ma meaʻai falaoa e ese si ese.

BowCarbohydrate ia 100 g, gXE i le 100 gGram i le 1 XE
Onion80,7150
Salu salamu80,7150
Green60,5200
Leek141,285
Fale faʻatau171,470

FaʻavaeOnionSalu salamuGreenLeekFale faʻatau
VitaminiA (peta petrot)4820
B66741217
F11515139
K13039
Faʻasologa o elemeneuʻamea413127
manganese12482415
apamemea963129
palu507
Macronutrientspaluka75613

I le faʻaopoopoga i le tele o fualaau oona, o loʻo i ai isi mea aoga:

1 quercetin. O se vailaau faʻamaoni ma le malosi o le antioxyidants ma le anti-inflammatory properties. O faʻamaʻi pipisi ma le angiopathy o le a manuia mai le malosi o le quercetin e faʻamalosi ai vaʻa toto ma maualalo le cholesterol. O le aafiaga faataumaoia o lenei vailaau i luga o sela o le kanesa na faatauina ae leʻi faʻamaonia.

2.Matagofie. Lasalo lata mai nei na gaosia ai le sipisi nei mea, latou te fasiotia pe taofi le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi, siama ma sigi. Na maua ai o le faʻaaogaina o fualaau faisua i aso taitasi e faʻaititia ai le numera o le malulu e 63%. O phytoncides e tele i aniani auro, itiiti i le mumu ma papae.

3.Taua o Amino Acids - lysine, leucine, threonine, tryptophan. Latou te manaʻomia mo le tuputupu aʻe o meaola, o le faʻapipiʻi o hormones, o le faʻaaogaina o vitamini, o le galuega o le puipuiga.

4. Allicin - o se vailaʻau o loʻo i ai i laau naʻo le ituaiga o Onions. O le tele lava o palota ma aniani. O lenei mea o se sulfur lea na fausia ona o se taunuuga o le enzymatic i le taimi o le lūlūina o aʻa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e iai uma le aafiaga o le maʻi o le allicin:

  • maualalo le ate le cholesterol synthesis. O le cholesterol maualalo maualalo e faʻaititia i le toto e 10-15%, e leai se aoga i le aoga o le maualuga o le cholesterol o le mamafa. E tumau pea le suia o vaega o Triglyceride e le suia. O se aafiaga faapena o aniani i luga o le toto o le a faʻaitiitia ai le faʻaumatia o le vaʻaia ma faʻagesegese le alualu i luma o faʻafitauli o le maʻisuka,
  • faafetai i allicin, o le gaosiga o le oxid nitene ua faateleina, ma o le taunuuga o le fausiaina o pusa atherosclerotic ua faaitiitia ma o loo i ai nei, ua faaitiitia le toto toto. O lenei meatotino o le a talisapaiaina e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona e masani lava ona i ai le maualuga maualuga e faigata ona togafitia,
  • aniani ona faateleina le gasegase gasegase, o le mea lea, o le tuufaatasiga o lana lava homone ua faaitiitia ma o le kulukose toto e masani ona faatulagaina. I le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaitiitia le manaʻomia o le insulin
  • ona o le faaitiitia o le inisalini maualuga i le toto, o le faagasologa o le leiloa o le mamafa o loʻo faafaigofieina,
  • Allicin ei ai ona aafiaga antiviral ma antibacterial.

Auala e filifili ai aniani mo le maʻisuka ituaiga 2

E le mafai ona e fai atu ma le manino e sili atu le maʻisuka nai lo le malolo. O le tali e sili atu lona faalagolago i le taimi o le tausaga:

  • i le taumafanafana, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le tele o vaitamini o aniani - o le lugaga o luga. E le gata i lea, o aniani lanu meamata, launi ma palota e mafai ona saogalemu ma le saogalemu, e aunoa ma le popole i le manava,
  • i totonu o laulaula lanumoli o loʻo i ai le tele o mea aoga nai lo le eleele, o le mea lea, i le taumalulu e sili atu ona faʻafeiloaʻi i bulbs. O le lanu o ia mea e le afaina, o le tuufaatasiga e tutusa lava. Gaioiga faʻamalosi ma le faʻaaogaina o toto toto e laʻititi laʻititi i luga o le aniani mumu ma le lanu violē,
  • suamalie suamalie salani - ia i latou o loʻo lalaga i tua, o le aoga mai le maʻisuka o le a itiiti. E itiiti ifo fuamini, ma le faʻaogaina, ma allicin.

A e faʻatau se fualaau faisua, e tatau ona e gauai atu i lona fou. O lanu e tatau ona faʻamalieina ma faʻamalosia. Pulu - i se mea matutu, paʻu le paʻu, o le paʻu e lamolemole, lanu paʻepaʻe. O le rootier e "ita", o le sili atu lea o le manuia o le maʻisuka. E mafai ona e teuina ia aniani i le vevela o le potu, i totonu o koneteina ma le ea.

Tulafono mo le faʻaaogaina o aʻa

O mea faʻamalolo o aniani ua amata ona leiloloa muamua i le taimi o le paʻu: o le gaogao faʻavalea ua mou atu, ua faʻaumatia allicin. O le mea lea, e tatau ona e faaopoopoina i le salati i le faaiuga, aʻo leʻi auauna atu. O le pulu e tatau ona faʻaaoga uma, e le aoga le teuina o le oti.

O le gau tele i le taimi o le vevela o le aniani o le allicin, o se mea e le maluelue ma vave ona paʻu pe a vevela. E le gata i lea, pe a kuka, o le antioxidant taua mo le maʻisuka ituaiga 2, vitamini C, ua leiloa. Ina ia faaitiitia le leiloa o le acid ascorbic, e tatau ona lafoina le aʻa i le vai inu.

O Carotene, vitamini B6 ma K, o le cobalt o loʻo teuina foi i le kuka kuka. Quercetin tumau e le suia. E tusa ai ma nisi o lipoti, pe a vevela, o lona aofaiga ma le bioavailability e oʻo lava ina faateleina.

O le sisi glycemic index e faʻapupulaina foi, ona o se vaega o fructooligosaccharides ua liua i le fructose.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

O le maʻisuka ituaiga 2, e le manaomia le aniani o le fri, aua e sosolo lelei le suauu, ma o le kalori mea o loʻo i ai meaai e sili ona maualuga. E sili le faʻaopopo i soupisi poʻo le kuka o aniani. Mo le maʻisuka, o se fualaau faisua mai le ogaumu o se ipu lelei tele, e toetoe lava o le le totoina o kulukose.

Faʻasaga o se mea faigofie:

  1. Taʻu le sipisi, ma tuʻu ai le paʻu mulimuli.
  2. Oti i totonu o le 4 vaega, masima, sina suauʻu ma le suauu olive.
  3. Matou te tuʻuina fasi vaega i luga o se pepa tao tao, pe faʻapipiʻi le paʻu, ma ufiufi i pepa.
  4. Tuu i totonu o le ogaumu mo le 50-60 minute.

O se ipu na saunia e tusa ai ma lenei fua e fiafia tele i tagata uma. Pe a tao, o le tofo faapitoa o lenei fualaau faisua ua mou atu, o se suamalie manaia ma se manogi manaia ua aliali mai.

O le maʻisuka ma le American version of suauu kuka o le a fetaui lelei ma le taumafataga. Tipi 3 aniani, 500 g o laumei paepae paʻepaʻe ma pasi i latou mo le tusa ma le 20 minute i luga o le vevela vevela i totonu o le sipuni o le suāuʻu manogi. Vaʻavaʻai, i totonu o le susu, kuka 200 g pi pi. I le uma o pini, faʻapipiʻi aniani, masima, pepa, faʻafeiloa mea uma i totonu o se mea faʻafefeteina ma toe mafanafana seia oʻo i le kuka. Uʻu le kuka ua saunia ma ni gaʻo lanumeamata mataʻetaʻe ma tautua.

E mafai ona togafitia le maʻisuka ma aniani?

I totonu o tagata faʻamuamua, o aniani gaʻo e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o se vailaʻau. E talitonuina e maua ai le toto toto ma fesoasoani e faʻamamaina toto. E i ai, e moni, o mea aoga aoga i le siʻi kuka, ae leai se tasi oi latou o loʻo i ai ni mea faitino. e le mafai ona fofoina le maʻisuka. I le taimi nei, o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai na o sina faʻaleleia atili i le tulaga o tagata gasegase i le maʻisuka pe a maeʻa (sili atu i le 3 masina) le aisa. O le mea lea, o togafitiga ma lenei fualaau faisua e tatau ona tuʻufaʻatasia ma fualaau faʻasaina ua faatonuina e se fomaʻi

I le faaopoopo atu i aniani aniani, o togafitiga e le masani ai o le maʻisuka togafitiga e faʻaaogaina ai le teuteu o le sipisi. E fufulu le paʻu, sasaa i le vai (10 taimi le maualuga o le paʻu) ma 'ai seʻia oʻo ina maua e le vai se lanu paʻepaʻe. Inu le susu o le susu, 100 ml aʻo leʻi 'ai.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Onion husk remedies

O teuteuga o le paʻu e aoga i le faateleina o le kulukose i le maʻisuka. Ua saunia faigofie:

  1. O le paʻu mama o le riki o loʻo i ai se seleulu, o se naifi.
  2. Ave 1 tbsp. l o le mea taua i le 100 ml o le vai.
  3. Tuu le paluga i totonu o le apa.
  4. Faʻatinoina i totonu o se vai faʻaʻeleʻele ma vevela. Aua le aumaia le fofo i se mea e tupu.
  5. Faʻafiafia, faʻasolosolo isi 1-1, 5 itula.
  6. Inu 1/2 cup 2 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le itiiti ifo i le masina.

Onion husk remedies

O le oniono o se mea masani faigofie ma masani mo i tatou mo le kukaina toetoe o ipu uma. I le faaopoopo atu i le tofo lelei, o aniani o loʻo i ai ni faʻamalologa mo le togafitia o le maʻisuka ma le tausiga o le tulaga lautele i se tulaga masani. E mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau fua ma saunia. E le afaina ai lona aoga. E taua le tausisia o fuataga ma faʻalogo i fautuaga a fomaʻi.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau. O lenei tausaga 2019, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo se olaga fiafia mo le maʻisuka, o lea sa ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le tele e mafai ai, ia sili atu le faigofie ma fiafia.

Tuua Lau Faamatalaga