Tina oe ua pasi le GTT (suega o le faapalepale o le glucose) aʻo maʻitaga? Na faapefea ona e mauaina? Tolerant?

O le matai o le matai. Sa maua loʻu maʻisuka ile maʻitaga i le 2nd ma le 3 o maitaga. I luga o le inisalini. Afai ou te le iloa ma tui, o le afaina i tamaiti o le a ogaoga.

E fia vaiaso o iai?

Faʻamatu le toto i luga o se manava gaogao, inu le kulukose, foaʻi toto i le maeʻa o le itula ma le isi itula mulimuli ane.

Afai e leai se faʻafitauli, aisea la tatou te manaʻomia ai lenei suʻega? Afai ua faatonuina e se fomaʻi, o lona uiga e tatau ai. E i ai sou maualuga o kulukose toto, oe iloa?

Ou te le iloa pe o le a le taimi, ae talu ai nei e leʻi faʻatagaina. Afai e te le manaʻo i ai, aua nei fiu, e leai se tasi e mafai ona faʻamalosia oe.
Ou te le fiu, ou te fefe e tui oʻu tamatamailima)))

E naʻo HIV-syphilis-hepatitis e manaʻomia, ma e oʻo lava i nei mea e le mafai ona faʻavaivai, ona fanau mai lea ile mataʻituina.

O le suʻega ua faʻamaonia pe afai o le fomaʻi ua le mautonu i le maualuga o se ituaiga hormone i le toto e maua mai i le toto o le thyroid gland - na o se faailoga o le maʻisuka ituaiga, e mafai ona e iloa naʻo le faia o se suʻega. O le endocrinologist, o le na tilotilo i oʻu taunuuga, na fai mai ua saogalemu o ia ma e leai sona maʻisuka. Sili atu ona fai. I le auala, na latou aumaia ia te au se vaeluaga o ni nai vaiaso pe a manaʻomia ona pasia, vaai, o le faamaumauga e pa'ū i le masina ma le afa pe leai foi, pe a mavae se vaiaso e tasi (e tatau ona e faʻamalamalama po o fea e tatau ona tusia i le itu), ona sili atu lea ona totogi.

Ae afai e leai se faʻamaoniga, ona leai lea o se uiga i le faia

E mafai ona i ai ni aʻu fesili? Ma i le a le numera o le insulin e faatonuina ma o iai ea se faʻaaogaina? Ina ua uma le maitaga, na toe foi mai le suka i le masani? Ma o a taunuuga mo le pepe, sei vagana ai le mamafa tele?

O le taimi nei ua latou tuuina foi le Setete Duma. E leʻi pasi le suʻega, faʻaalia se suʻega maualuga o le toto suka ma na vave ona auina atu au i le endocrinologist. O le endocrinologist na faatonuina se taumafa malosi ma le suka suka 4 taimi i le aso. A o ou fua, i le Aso Gafua o le a ou tilotilo i taunuuga ma taʻu mai le mea e tatau ona ou faia ia i latou.

I le auala, na fai mai laʻu guine afai o le auiliiliga e maua ai le suka i luga aʻe o le masani, e te le manaʻomia le faʻamalosia o le tino i lenei suʻega, ae alu saʻo i le tagata poto faapitoa. Afai o masaniga e masani ai, semanu ou te leʻi auina atu i le suʻega poʻo le endocrinologist

Stasena, ma o loʻo ou fai atu o le a le o se mea e sili atu. E le gata i lea, ua tuuina atu le faatonuga. Aua afai e te le amanaiaina ma faʻavaivaia le maʻisuka, e afaina i le tele o faʻafitauli.

feliz-nataOu te le manatua fuainumera. I le taimi lava talu ona ou fananau mai, ou te faʻaogaina atili. O tamaiti uma e 4500gr taʻitasi, ma o latou ulu e 38cm le tasi. Faatasi ai ma le mamafa o le fetal, o taimi uma e lua na la ofoina mai ai loa le faia o se kopi. E vave ona mataituina fanau a le amepasa mo le suka, o le masani.

Afai e te le prick (i loʻu tulaga o le suka o le taeao e oso i luga), ona google lea, o lona uiga o le maʻi suka o le fetopathy i se pepe fou.

Na auina aʻu i le maitaga muamua i le taimi e tusa ai ma se tasi faailoga - tausaga. Sa ou 27 i le taimi lena. O le suka suka na maualuga ai maualuga maualuga o suka, faatulaga le GDS, fetuunai naʻo meaai. O taimi uma lava o fuataga (mai le 24 i le 39 vaiaso), o faʻamaumauga e masani lava. I le faʻamatalaga lona lua B na le toe i ai.

Ae ina ua ou toe foi, sa ou viliina au, e mafai ona inu vai i le 2 itula, ma mo nisi mafuaaga sa ou manatu ai e le mafai. O le faasiliga e le taua, ona fai mai lea o le fomai afai ou te inuina, o le fua faatatau atonu o le a maualalo ifo.

Guinea i le 2nd B i le masani ai (UAC) na tuʻuina atu le faasinoala i le suka. Sa le mafai ona ou malamalama pe aisea na leai ai ni mea muamua, o le suka e masani lava masani. Na foliga mai i lona manatu ua ou matua gaʻo ma e ono aʻafia i le maʻisuka ituaiga. (mamafa 75 kilokalama, gaioiga mamafa mo le maitaga atoa lona lua 5.5 kilokalama).

Ae talu ai nei sa fanau mai ai se tagata o le aiga. O loʻo nofo o ia i Egelani, na tuʻuina atu ia te ia le Setete Duma, o loʻo i luga o le inisalini. O le mea lea na vave ai ona faaosofia, talu ai ona ua le toe tuputupu ae le pepe, na fanau le pepe i le 2300 i le 38 vaiaso, ae i le 34 vaiaso na latou tuu le 2100 i luga o le ultrasound, lea o loo i le auala e uiga i se fausua tele.

O iinei, o aʻu foi, ua matua tele lava i taeao. I le gasologa o le aso, ou te faʻatusatusa i meaʻai ma gaoioiga faaletino. Ma o le taeao e maualuga lava

Mamma-lechuza, Olya2111Faafetai mo tali.

E tutusa lava
jukka4, Faafetai mo le tali. Ou te matua fiafia pe o le ai ai se vaisu pe a uma ona fanau. O loʻu olaga atoa i luga o le inisalini e matautia, o loʻu tina ma loʻu tinamatua na ola e pei o lena

O laʻu fanau tele na fananau mai, mai le 3970 i le 4800. Ma na o le taimi ua tuanai na fai mai ai le fomai na ou maua le suka maualuga, na ofoina mai e matau. I se tulaga e le o maʻitaga, tulafono uma. Ou te leʻi mafaufau e mafai ona tupu tele i le taimi o le maitaga.

Faafetai lava!

O lea ia malamalama i nei tagata e gata ai! O le endocrinologist na faasa mai ia te au ou te 'ai pe a uma le 7. Ma na vavao mai ia te aʻu e' ai le apu i le po, naʻo le taeao. O le a ou faataitai!

E i ai loʻu faafitauli i le endocrinologists. E leai se tasi e manaʻo e taʻitaʻia aʻu

Ma ioe, i le faʻataʻitaʻiga mulimuli, ua alu ese le acetone

Ua ou matauina i se masani masani le LC, o le maitaga lona lua, e 29 tausaga, e leai ni faʻamaʻi sei vagana ai myopia. lelei, pe leʻi oʻo mai, atonu o le le faʻamatalaina aʻu

I le 20 vaiaso, na fai mai le fomaʻi e tatau ona e pasia se GTT, aua i le muamua B na i ai se tamaʻi fausua (4080/55)
Ia Tesema, latou te tuuina atu le taitaiga. Na ou alu e faamaumauina, faamaumauina i le Ianuari 11 e tusa ai ma aso malolo. O le aso 11 (Lulu) na sau, o loʻo i ai se folasaga, mamafa, mamafa, ona i ai lea i le fomaʻi. O se sima i luga o le nofoa (matuai vave lava) + fua i luga o le moega. Na latou tusia le aso malolo maʻi mo le 5 aso ma faʻasao seʻia oʻo i le taeao. A maeʻa le 8 i le afiafi, 'aua le' ai pe inu.

Ua ou sau i le 7-30 (Aso Tofi) le ita ma le fiaai, i le auala ou te aumaia ai le urine i le fale suesue. Pauna ma le mamafa. Latou te suʻeina le toto (3 suʻega suʻega - le suʻega lava + biochemistry + falemaʻi), ave i le moega mo le tusa ma le 15 minute. Tuuina atu se kulūkose, e tatau ona e inuina 250 g i le 5 minute, suʻe le lemon. O le isi itula e taoto ai. A maeʻa le itula (i le 9) suʻe le suʻega lona lua, tasi le pulu. Toe toe tasi le itula e taoto ai. Aua le 'ai pe inu. I le 10 na latou ave i le taimi lona tolu (ma mea uma mai le tasi vein, matua le fiafia) ma sa faatagaina e 'ai ma inu. Ae e le mafai ona alu mo le isi 40 minute.

O le aso na sosoo ai na latou fai mai e le sau (Aso Faraile). I le Aso Sa e tatau ona e aoina i aso taʻitasi - o le mea lea ou te faia i le aso atoa Aso a taeao (Aso Gafua) ma se vaega o lenei urine i aso taitasi ou te toe alu i le LCD, ae le o luga o se manava leai. Na latou fai mai ia te aʻu e ave se faʻaipoipo, o lona uiga latou te auina aʻu i se fomaʻi. Ma i le Aso Lua, le aso mulimuli o le tala, ou te le o iloa lava le mea o le a tupu.

O lona uiga, o le mea moni, o le suʻega lava e manaʻomia le afa o aso ma sauniuni mai le afiafi. Ae o mea patino o le galuega o falemaʻi faʻapitoa a Rusia na tuʻuina atu lona faailoga.

14 tali

Ou te musu i le fafine maʻitaga, e le taua tele i le masani masani o le suʻega o le suka (mai le tamatamailima) ma le leai o ni maʻi o le maʻisuka (afaina, mamafa ma isi meaola), ao ou pasia i se tulaga maloloina atoatoa i le 20, silia & @ las.

Na ou faitauina foi tala mataga i le initaneti e uiga ia te ia. O iinei o le upu autu o "tala mataʻutia". Talu ai i le faatinoga, na suia uma mea uma. E mafai ona ou fai atu na ou fiafia i ai 😊 talu ai e leai se mea ou te le fiafia i ai. O le mea moni, o le auala lenei e te fetuunai ai oe lava ia. Afai e te manatu o mea uma, pipeti, faʻafefea, ona e lagona ai lea o maʻi ma mea uma lava.

I se faapuupuuga, na ou tuuina atu i le aai masani a le LCD. Faʻatau le kulukose. O loʻo i ai lona malosi atoa. Aumai faʻatasi ma oe i le fale vai fefiloi 0.5 ma le LEMON JUICE o le atoaga. O se mea tatau lea. Afai e te le manaʻo e te lagona le maʻi. Po o le itiiti ifo e faʻaitiitia lenei mea. Alu i luga o se manava gaogao. Tuʻu toto i ai. Ona vave faʻafefiloi lea o le kulukose ma le vai ma le lemon ma inu. I se tulaga masani, e sili atu le faʻafefiloi aʻo leʻi ofoina toto, ae o loʻo i ai i le LCD. Talu ai ona o le lemoni, sa foliga tutusa lava ma le lau. I se upu, malie :)

Ona o le mea moni e tupu lenei mea i luga o se manava gaogao, na amata ai ona lagona loʻu ulu. O le mea lea, a maeʻa lenei suʻega e tuʻuina i lalo. Sa matou moega i le LCD. Na ou alu ma fesili atu. Sa tuu au i nei 2 itula.

E leai lava se mea e fai. Ma e mafai ona e inu e pei ona e manaʻo ai. Faʻafeiloaʻi ma oe le inu vai inu.

Na ou fafaguina nei 2 itula) ala i luga o le uati o le uati, alu ma toe ofoina atu le toto, vave ai ona inu sina sanuisi, lea na ou aveina mai le fale ma o mea uma lava :)

GTT i le taimi o le maitaga e le o se mea leaga, aʻo latou fai mai ai. Ae matua le aoga lava. O le iloiloga e faaopoopoina pe a uma ona feutagai ma le endocrinologist ma pasia le auiliiliga mo le suka i le malosi.

O lenei suʻega sa ofoina mai ia te aʻu e se fomaʻi-fomaʻi i le taimi o le maʻitaga. Ma o aʻu, e aunoa ma le faatuai, na malie, e ui lava o le mea moni e le o se vave sili ona vave ma sili ona fiafia i auiliiliga.

I totonu o loʻu aiga ma aiga ei ai aʻa masani, e leai se tasi e maua i le maʻisuka, ae, e pei ona latou fai mai, e leai ni tagata soifua maloloina atoatoa, e leai ni tagata e leai ni tupe. Ma o aʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, na muai iloa e uiga i lenei auʻiliʻiliga naʻo le 29 tausaga le matua, ao leʻi faia e leai se tasi na ofoina mai ia te aʻu ou te alu i ai, e pei o loʻu aiga, talu ai e leai ni faʻamaoniga po o faitioga patino.

Ae ou te iloa le tele o tagata e maua i le maʻisuka, ou te iloa le faʻalavelave ma le natiaina o lenei maʻi. O se taumafa tino e aunoa ma se malosi e te le mafaufau i mea e te 'ai ma faʻatagaina oe lava ia lelei, meaai i le itula, fua o le toto suka i se glucometer ma injections o le inisalini. E mataʻu lenei mea.

O lenei auiliiliga e faʻamoemoe e iloa ai le maʻisuka o le maʻisuka tumau, o le maʻisuka gestation i le taimi o le maʻitaga, iloiloga o le malosi ma le saʻo o togafitiga o le maʻisuka, ma isi.

I le faia o lenei mea, fua le maualuga o le kulukose i luga o se manava gaogao ma i lalo o le avega (i le mavae ai o sina taimi, e masani lava ile itula ma le lua, pe a uma ona faia se fualaau o le kulukose i totonu) e iloilo ai pe faapefea ona aʻafia o tatou tino i le malepelepe ma le soona inu o gaʻo (gaʻo gaʻo vave).

Aʻo ou sauniuni e suʻe le suʻega o le faapalepale o le kulukose (GTT), na ou faitau e uiga i le Initaneti. Ma o le mea sili, na taia aʻu e le lautele o manatu i luga o le fono mo tina maitaga afai o le kulukose e masani lava i le suʻesuʻeina o meaola, o le toʻatele na manaʻo e lafoai le GTT, e pei o:

- e sili atu le le iloa, ina ia le toe faʻalavelaveina i le taimi o le maitaga.

O lenei la o le a ou taʻuina atu ia te oe masani ma le maʻisuka puipuia, ia faailoa mai e ala i laʻu faataitaiga pe aisea e valea ai le lua o mafuaʻaga.

Ou te leʻi masalosalo lava i le maʻisuka, o suʻesuʻega uma o le kulukose o meaola e masani lava, ma e leai ni naua i le talafaasolopito o aiga. Na ou tu i luga mo le maitaga ma le kulukose lelei:

faʻalagolago i le punavai i le Initaneti. O le mea lautele, i totonu o le fale suesue pe a faia ia suega, o tulaga faatauaina e faailoaina i tafatafa o le iuga. E pei ona taʻu mai e se tasi fomai ia te aʻu, o iuga taitasi taitasi e tatau ona iloiloina i le tulaga ua faamaotiina, talu ai (ma taunuuga ma tulaga) atonu e eseese lava e faalagolago i le lagona o le fale suesue.

Ae i soo se tulaga, sa i ai saʻu faailo lelei.

O le fomai na ia ofoina mai ia te au lenei suega, e le o tumau, e le faatauanau, fai mai e aoga tele le iloa o lona tino ma lona gafatia sili atu. Na ou malilie atoatoa ia te ia, ae maise lava talu ai e le tele se mea na manaomia mai ia te aʻu:

- lua itula o le taimi avanoa,

Mo le faʻasolosolo e aunoa ma ni faʻamaoniga, ua fautuaina GTT e faia faʻatasi i le tolu tausaga i le 40 tausaga, ma le tasi i le tausaga pe a uma. E le taugata, saʻo?

E sili atu le faigata ona maua le 75 g o le kulukose i le paʻu. E foliga mai o loʻo i ai i totonu o soʻo se fale talavai, ae na o le tasi o loʻo i ai se matagaluega o tautua. O loʻo i ai ni tuʻufaʻatasi o latou lava afifi:

Afai e le mafai ona e mauaina se fale talavai ma le kulukose, e mafai ona e faia ia oe lava. O le mea moni lava i totonu o soʻo se fale talavai o loʻo i ai le kulukose i totonu o laulau, i le tasi laulau - 0.5 g, i le tasi o le blister - 10 papa. e ala i faigofie faigofie tatou te maua ai mo le 75 g tatou te manaʻomia 15 paʻu. E mafai ona e tuʻimomomoina nei papatusi i totonu o se mea e teu ai keke, lelei, poʻo i totonu o se paluga i le lima.

Ou te iloa o nei mea uma e foliga mai e leai ni mea faʻavalevalea, ae o nisi e fai.

E leai se sauniuniga mo se suʻega o le faʻapalepale kullukose. Ae matou te fia iloa ia faailoilo i lalo o tulaga masani, ae le o se ituaiga o meaai, lea o le a matou taofi le matauina i le taimi lava e maeʻa ai le suʻega. Sa 'ai au mea uma i se laina, e aofia ai sukalati ma suti, ae i totonu o le 10-12 itula (fautua pe a ma le 8 itula) lafoina lenei mea.

I le taeao, e le mafai e se tasi ona fufulu ona nifo, e le inu vai ma e le soloia le tua. Ia, e le mafai. Sa ou inuina ni vai, aua, muamua, o loʻu manava ua leva ona pupuʻu i le fia aai, ma lona lua, o le masani o le inu vai i le taeao. Ma na fufulu foi ona nifo, aua e le lelei ia te aʻu ona ou savali i le aso atoa ma nifo mama. Sa ou aveina le toothpasta i se mea maualalo. Masalo o se mea sese lea, ae na ou faia i taimi uma, ma o taunuuga na masani.

I le taimi muamua, ou te leʻi faʻafefiloi se mea, na ou aveina se fagu vai inu vai i se sapalai (inu pe a ou maʻi tele mai le glucose) ma se fagu paʻu.

Aisea e tatau ai ona ou lagona le maʻi? Ou te le iloa. Ae o le faʻamasinoina e ala i le faʻamatalaga o tali a fafine maʻitaga i lenei faiga, semanu ou te maʻi, ona o lenei:

- e tatau ona vevela, ae inu. ma mea faapena.

I le faitauina o lenei mea, na ou fuafua ai mo le mea sili ona leaga ma na ou fesiligia foi le tagata tekinolosi e ave le toto mea e tatau ona fai pe a ou vili ae lei oʻo i le faaiuga o le suʻega. Sa leai se leo filemu o le aufaigaluega a le fale, ae o se tala lemu e oo lava i suega i totonu o le ofisa na lagona le leai o se mea o le fesili.

O le mea moni, ioe, e leai se tasi e saogalemu mai le malosi malosi, ma o le kulukose e iai ona aʻafiaga, ae e le o manino pe aisea na ou faʻalogo i ai muamua.

Na ou faitau foi o le toatele e aai pe a uma se fasi keke o le lemon. Ae na vavao lava aʻu e le tagata faigaluega o le fale e inu, e le pei o le 'ai o le lemon.

Na aveesea le toto mai se vein, mo au e sili atu nai lo se tamailima. I le tuua o le potu toto sampling, sa vave ona ou sasaa atu le 300 ml o le vai i totonu o se fagu kulukose:

300 ml na matua maofa lava i luga o se manava gaogao. Ou te leʻi iloa se isi mea ese, o loʻu manava e leʻi amata ona afaina, e leʻi suia loʻu ola maloloina. Ae o le lagona o le fiaaai ua leai, ma i le ala, ou te le fia ai seia aulia le aoauli.

O le pito i lalo o se mea suamalie i loʻu gutu, ae na ou tago i sina sipuni vai, fufulu loʻu gutu ma feanu i totonu o le pusa i totonu o le faletaele.

I le isi lua itula e sosoo ai, o le a ou le musu e inu sina vai, ae na o le fufuluina o loʻu faai ma le fia inu, o le fia inu e pei o lea e le afaina ai au, le nao.

E tasi le itula mulimuli ane, na ia toe pasia le auʻiliʻiliga. Ona toe faia lea pe a ma le itula. Sa ou laki i le fale suesue, o le toto na aumai mai le vevela tutusa (tolu vavae ese), ae o mea uma sa faia ma le maualuga o le tomai na o mea uma na matua leai lava se leaga ma e aunoa ma ni manua.

Ina ua mavae sina taimi, na faatalitali mai au i le fomai.

O loʻu fomaʻi-fomaʻi, o loʻo taʻitaʻia loʻu maitaga, na fai mai na sili atu ona maualuga laʻu faailoilo. Ma o loʻo ia te aʻu le maʻi suka.

I luga o le Initaneti, o nei laulau e matua tele lava feeseeseaiga. Le tele o mea o loʻo tusia ai fua o le suka i totonu toto vevela i luga o se manava gaogao e oʻo i le 6.1 mmol / l

O se mea latou te tusia ai i luga o se manava gaogao le taua o le anapogi glucose e le tatau ona sili atu 5,0, 5,5,5.9 mmol / L (vase lalo pe a manaʻomia).

Ae o mea uma lava e maua ai le maliega ina ua mavae le lua itula i lalo o le avega leai se sili atu nai lo le 7.8 mmol / l, lea na ou fetaui i ai.

Talu ai ona o le faateleina o le taua o le anapogi, e mafai ona faapea mai o laʻu kulukose o loʻo faʻaleleia lelei, ae o le taua muamua lava o se taimi e mafaufau ai e uiga i le mataʻituina ma le faʻaeteete o loʻu ola maloloina, faʻaitiitia o meaʻai gaʻo ma toe puleaina laʻu maualuga o le suka.

Masalo o le tele o mea suamalie i le afiafi o le suega na aʻafia ai ia tulaga taua, ae afai e le mafai e loʻu tino ona taulimaina o latou gaioiga i le 10-12 itula, o se mafuaaga lelei lea e mafaufau ai i mea o loʻo i luga.

Sei o tatou vaai po o le a le tala a le endocrinologist, lea na auina mai e le fomai tipitipi ia te au e feutagai ai ma aʻu taunuuga. E ui lava ua ou iloa le mea o le a taʻu mai e le endocrinologist ia te aʻu (talofa keke ma kalati, alofa fiafia i le gaʻo gaʻo).

Mo i latou e feagai ma tali talitutusa i le taimi o maitaga, ou te fautua atu e aua le fefefe i luma o le taimi, ae manatua:

O le maʻisuka faʻamamaina e valaʻau e le gata ona e faʻaalia (faʻaalia) aʻo maʻitaga. O le isi itu o lona uiga o le a mou atu ona faailoga pe a uma ona fanau.

Ae aua nei galo e leai se asu e aunoa ma se afi. O le a tatau ona mataʻituina ma le totoʻa lou soifua maloloina, ma ia faia soo ia suʻega ina ia mataʻituina le tulaga ma, pe a manaʻomia, fetuunai le taumafataga ile taimi poʻo le amataina o vailaʻau.

I le tagata lava ia, ou te fuafua e alu i se taumafataga e aunoa ma se puluvaʻa mo vaiaso e lua, a maeʻa ai, o le a ou faia se suʻega o le kulukose o meaola e sili atu ile vaʻai, ma pe a uma ona ou fananau mai, e tatau ona ou pasia se suega atoa o le kulukose i lalo o le avega, e tusa lava pe leai se molimau a se fomaʻi.

E leai ni au faamatalaga i le auiliiliga lava ia. Ou te lei faaalia ni mea sese. O le a ou faʻaaogaina naʻo faletalama mo le le lava o fua faʻatatau.

Ou te uunaia tagata uma e faitau laʻu iloiloga e aua le teena le GTT, pe a ofoina mai. E i ai taimi e lelei ai glucose anapogi, ma i lalo o le mamafa o fuainumera e lele ese (silia ma le 10 i le 2 itula), lea e faʻaalia ai le sili atu ona ogaoga o le soifua maloloina nai lo aʻu. E leai se mea matautia i totonu o le GTT lava ia, ma o le kulukose e manaia lava mo pepe i totonu o tina maʻitaga. O lea, afai e leai se faʻailoga, ona mautinoa lea e fai, mafaufau i lou soifua maloloina ma le soifua maloloina o lau fanau e leʻi fananau mai.

Ma ia maloloina!

A o ou faatalitali mo se taimi atofaina ma se LCD endocrinologist mo se faatalatalanoaga, na ou alu mo aʻu lava i se fomaʻi tutoatasi-endocrinologist mo se feutagaʻiga, lea na ou alu e siaki hormones ao lei maitaga. Na ia fautua mai ia te au e fai se auiliiliga mo le hemoglobin glyc, lea e atagia mai ai le taua o le maualuga o le toto toto i le tolu masina talu ai i le maualuga o le hemoglobin e fesootai i ai, ma e na o le sili atu lenei faailoga i luga atu o nisi tulaga taua o le faavae lea o le siama o le maʻisuka. O loʻu hemoglobin glycated e atoatoa, o lea e ono foliga mai e mafai ona e faʻamalosi malie:

Ae o le endocrinologist mai LCD e talitonu i se isi itu. E tusa ai ma ia, o tulimataʻiga i le taimi o le maitaga e le tatau ona sili atu i lo le 6.0% mo le hemoglobin glycated ma e le maualuga atu i le 5.1 iunite o le sugar sugar. I le taimi lava e tasi, latou te le tilotilo i le digestibility (glucose i lalo o le avega ina ua maeʻa le itula pe lua), e le fiafia o ia i le endocrinologist, naʻo luga o se manava gaogao. I.e. e ui lava i loʻu hemoglobin tino paʻu, lea e le mafai ona fetaui i le sugar 5.9, e leai se tasi na amata ona faatonuina ni suʻesuʻega faaopoopo, ma vave ona latou faia le maʻisuka faʻamalosi, ioe, e leai se togafitiga na faatonuina, ona e leai se mea e togafitia.

Mai lenei mea na ou faia ai le faaiuga lenei. GTT o se suʻesuʻega matuā leai lava se aoga aua e leai se tasi e manaʻomia faʻamaumauga i lalo o le avega. Mo se suʻesuʻega, ua lava lea e foaʻi ai le toto i luga o se manava gaogao ma e le faʻasalaina oe lava i le fiaai, sugar ma le fia inu.

O le taimi lona lua o le a ou le alu i le GTT, ma e sili atu ona faigofie le puleaina o le gaʻo o le suka e ala i le hemoglobin glyc, lea e tuʻuina atu e aunoa ma se siva ma tahuna, i le masani masani ile lima minute.

Talu ai i loʻu tulaga, o le auiliiliga o le kulukose i lalo o le atuatuvale i le taimi o le maitaga ua avea ma se mea le atoatoa e fesootai ma nisi faigata, ou te le fautuaina i le faaiuga. Masalo o lenei auʻiliʻiliga o le a aoga i nisi o suʻesuʻega faʻapitoa e fesootaʻi ma le maʻisuka masani.

Aisea e tatau ai i fafine maʻitaga ona faia se suega o le kulukose?

I le taimi nei, o lenei auiliiliga ua pasia i totonu o falemai uma e aunoa ma se faaletonu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le GTT poʻo le suālaʻau, e mafai ona e fuafuaina le i ai o se faaletonu i le gaioiga o le kulukose i le tino o se fafine maʻitaga.

O taunuʻuga o lenei suʻega e matua taua lava, talu ai o tamaitai uma o loʻo i ai i tulaga e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka. E i ai lona igoa - gestational.

E tatau ona maitauina e le o se mea matautia ma e matua mou atu pe a uma le fanauina, ae afai e leai se togafitiga lagolago, e mafai ona afaina ai le fusi o le tuputupu ae ma le tino o le tina lava ia.

O faʻamaoniga i le suʻesuʻega

I nisi tulaga, o le suega o le toleniga o le glucose o le a solia ona o le i ai o faailoga nei i se fafine maʻitaga:

  • toxicosis, vomiting, taofiga,
  • faamalosi malo malolo malosi,
  • inflammatory poʻo faʻamaʻi pipisi
  • faʻavavevavega o le pancreatitis o le taimi masani,
  • tausaga e sili atu nai lo le tolusefulu lua vaiaso.

Ae afai o le fafine ei ai faʻamaoniga o loʻo i luga, ona tatau ai lea ona faʻaumatia latou i le fomaʻi ona ave lea o se suʻega kulukose. Afai e tupu lenei mea i le sili atu ma le 28 vaiaso, ona faʻatagaina lea o le suʻega, ae ia maua sina mea e maualalo le suka.

Glucose toleniga i le taimi o le maitaga

O le maʻitaga o se tulaga faʻapitoa mo le tino o le tino. O le suia o le tala o le hormonal e fesoasoani i fesuiaiga i le maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le toto e oo lava i le maloloina o tina i le lumanaʻi. O lenei tusiga o le a fesoasoani i tamaitai ia malamalama pe o le a le suega o le toleniga o le glucose ma pe aisea e faia ai.

Mo le tino masani o le tino o se fafine maitaga ma lana pepe e leʻi fananau mai, o le maualuga o le kulukose o le toto e taua tele. O lenei vailaʻau e aofia ai i faiga uma faʻavaomalo. O le galuega o maso maso ma o le mafaufau e saʻo lava e faalagolago i le suka i totonu o le toto.

O le maʻitaga o se taimi lea e 'ita' ai le tele o hormones i le tino. O se vaitau tulaga ese moni lenei, talu ai o se fuainumera tele o mea fou fou o le hormonal o loʻo i totonu o le toto gaʻo.

O lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le endocrine polokalama e amata ona galue i se "tulaga faapitoa". E fesoasoani tele i se suiga taua i le maualuga o nisi o homone ma meaola faʻalauiloa.

O lenei tulaga e faʻaaoga foi i le kulukose toto.

O le faateleina o le suka i totonu o le toto gasegase o se lamatiaga i le fetus. Afai i totonu o le toto o le tina o loʻo faʻamoemoe o loʻo i ai faailoga o le hyperglycemia (maualuga maualuga o le kulukose), e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka ma isi, tutusa faʻamaʻi o le endocrinological ia te ia ma lana pepe i le lumanaʻi.

Glucose tolerance test (GTT) o se suesuega tulaga ese e faʻavae saʻo maualuga toto kulukose toto le tina i le lumanaʻi.

O loʻo faʻamatalaina i tina uma ua maitaga ma nisi o fomaʻi faʻavae e faʻatuina ai faailoga muamua o le maʻisuka faʻamaʻi.

O lenei maʻi e aliali mai mo le taimi muamua na o le taimi o le maitaga ma e fesoʻotaʻi ma se tala faʻasalalau faʻalavelave.

E tatau ona faia se suega o le faapaleni o le kulukose mo fafine uma ua maitaga. Endocrinologists ma obstetrician-gynecologists mai atunuu eseese o loo faapea mai o le aʻafia o le maʻisuka ituaiga o loʻo faʻateleina pea i tausaga taʻitasi. O loʻo faʻamatalaina ai le taua o le faʻatinoga o se suʻega i tina faʻamoemoe.

O fomaʻi e faʻaalia atili ai tulaga faʻapitoa i le falemaʻi pe a faʻataʻitaʻiina se suʻesuʻega faapena.

Ole suega ole toleni ole kulukose, e pei o soʻo se isi suʻega suʻega, e le gata o faʻamaoniga mo lana amio, ae faʻapea foi ma tapulaa. E toʻatele tina e fefefe i lenei suʻesuʻega ma taumafai e teena lana fuaitau.

O fomaʻi e le vaivai i le faʻamatala atu ia i latou e le tatau ona e fefe i lenei suʻega suʻega. O le a ia le afaina ai le tina i le lumanaʻi, po o lana pepe.

E le mafai ona maua le maʻisuka pe a uma le suʻega o le toleniga o le kulukose.

E i ai le tele o faʻataʻitaʻiga pe a le faia lenei suʻesuʻega. I lenei tulaga, o le lamatiaga o le atiaʻe o aʻafiaga leaga e ono tupu tele. O le tele o nei falemaʻi tulaga e le tumau. I lenei tulaga, o le suʻega e ono faʻatuai.

O le faia o se suʻesuʻega e le talafeagai pe a:

  • gasegase tuga o faamai pipisi. O le mumusu tele i le tino o se faʻalavelave tele mo le faʻaaogaina o lenei metotia. I lenei tulaga, e mafai ona faatino se suega o le faapalepale kullusese pe a uma ona toe maua mai le tina mai se siama viral or bacterial,
  • tausaga faʻapitoa i le 32 vaiaso. O le faaiuga mulimuli o le tauaveina o se pepe e leʻo le taimi sili lea e fai ai se suʻega faapena. O le aʻafiaga o faʻamaumauga sese i lenei vaitau e maualuga tele. I lenei tulaga, o le siakiina o le maʻisuka ma faʻafitauli eseese o le metabolism o le glucose e faia i totonu o le tina ma lana pepe pe a uma ona tuʻuina atu,
  • faʻavavevaveina o se taimi masani poʻo osofaʻiga o le tino pancreatite. O lenei tulaga faʻaleagaina eoʻo mai ma ni faʻafitauli matuia e mafua mai i le mumū o le pancreas. I le vaitaimi ogaoga o lenei faʻamaʻi i le toto, e le gata o le numera o enzymes faʻalauiloa, ae o mea uma o le kulukose ma le inisalini e suia tele. O le a sili atu le lelei o le faia o se suʻega o le faapalepale kullukose pe a maeʻa le faʻaititia o sea osofaiga,
  • nisi o faamaʻi o le endocrin system. O le ogaoga o le faʻamaʻi o Cushing, o le hyperthyroidism faʻamalosi maʻi, o le faʻasalaga o fomaʻi faafomaʻi mo suʻesuʻega,
  • umi faamalosia faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi. O le aveina o glucocorticosteroids ma estrogens e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga lelei lelei. E mafai e lenei mea ona faʻamaonia le faʻamalamalamaga saʻo o le auʻiliʻiliga.

O faʻamatalaga e uiga i nisi tina i luga o le Initaneti ua faailoa mai ai na latou taumafai e faia se suʻega o le faapalepale o le kulukose i latou lava.

E le tatau ona e faia i le taimi lava lena mo le tele o mafuaaga! O sea suesuega, e faia i le fale, o le a le saʻo ma o le a le tuʻuina atu se faʻatuatuaga mautinoa mulimuli ane.

E taua foi le maitauina o le faʻaaluina i le fale i nisi tulaga e sili ona matautia. Faia le suʻega ole toleniga ole kulukose e naʻo totonu o se fomaʻi i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa.

O le amio le pulea o lea ituaiga suʻega e mafai foʻi ona oʻo atu ai i le mea moni e tatau ona e valavala e valaʻau i se 'au fomaʻi faʻafuaseʻi. O nisi mumusu e faia se mea sese tele e mafai ona latou suia le kulukose ma sukalati poo se taumafataga masani. O se mea sese tele lenei. I lenei tulaga, ua toetoe lava a le mafai ona ausia le taunuʻuga saʻo talafeagai.

O lenei suʻega suʻega e mafai ona faʻatino i ni auala eseese. O le auala masani o se suʻega tautala e 75 g o le kulukose. I le taimi o le suʻesuʻega, e tatau i se fafine maʻitaga ona i ai ile falemaʻi mo 2-2.5 itula. O lenei mea e maua ai se vaega o tekonolosi o lenei suʻesuʻega.

O le tele o taimi, e talosagaina se fafine maʻitaga e nofo i totonu o le faapaologa pe afai o le suʻega e faia i se falemaʻi masani. O falemaʻi masani e ofoina atu i tagata asiasi le tele o tulaga lelei.

I le taimi o le auʻiliʻiliga, e mafai e le tina faʻamoemoe ona faʻatali i se potu faapitoa. Mo se tafaoga sili atu ona lelei, e masani lava o se TV.

E sili atu ona faʻapuupuu le taimi i le va o le toto sampling mo le suʻeina tutusa tutusa, faitauina o se tusi.

Ole suʻega ole toleni ole kulukose o le a faia i nisi tulaga. O le taimi muamua e ave ai le toto mai se vein i le taeao. Ina ia faia lenei mea, e tatau i le tina o loʻo faatalitali ona sau i le falemaʻi i luga o se manava gaogao. Fafaga vave aʻo le i faasaina le suʻesuʻega.

Ua faatulaga e fomaʻi le vaitau talafeagai mo le tele o itula e le mafai ona e 'ai ai meaʻai aʻo leʻi suʻeina. E masani ona ia faia mai le 8 i le 14 itula.

O le taimi talafeagai lea e mafai ai ona maua se faʻatuatuaga mautinoa i le lumanaʻi.

E le manaʻomia le anapogi tele, talu ai o lenei tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le kulūkose i le toto gaʻo.

O le faʻataʻitaʻiga autu o le suʻesuʻeina o se fafine maʻitaga o le a talosagaina e inu se ipu tioata. E tofo suamalie, manaia tele.

I le taimi nei, e tele gelacose metabolites e mafai ona faʻaaoga e fai ai lenei suʻega. O se tasi o meafaigaluega o monohydrate.

Afai o le metabolites o le glucose e faʻafofo tautala i le iniseti, ona suia ai lea o le fua i lea tulaga.

Ina ua uma ona inu e se fafine maʻitaga se ipu tioata, ua ave le toto e fuafua ai le kulukose mai lona isi taimi 4, i le 30 minute. Ina ia iloiloina le taunuʻuga i le lumanaʻi, o loʻo maua uma tulaga taua ua maua. I nisi o tulaga, e mafai ona faia eseese suʻesuʻega.

I nisi fale suesue, e faʻaleleia ai le tofo o se vaifofo mataʻituina, o le a faaopoopoina le sua o le lemoni.

E le afaina ai le taunuuga, ae e mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina i le taimi o lenei suʻesuʻega. O nisi mumusu, o mai i lenei suesuega i le falemaʻi, ave ma i latou se fasi keke o lemoni.

O le kulimi Citric e sili ona lelei mo tina faʻamoemoe o loʻo i ai se faʻasegasegase mataʻutia poʻo se faʻamaualuga o le vomiting.

I le taimi nei, e le aveesea le toto sulu mai le tamatamailima mo le auiliiliga. O se mea sili atu ona faʻatuatuaina e fesoasoani i le maua o le toto vevela. E faʻaalia ai le sili atu o le saʻo o le kulūkose i le tino. I le toto capillary, faʻafefiloi ma le lymph e tupu, lea e tau atu i se taunuuga le mafaʻatuatuaina.

O le sampling sample mai se vein o loʻo saogalemu nei. O le toatele o tina i le lumanaʻi e sili atu ona toʻa lenei suʻesuʻega. O le toto sampling mai se vein o loʻo tauaveina e latou, e pei o se tulafono, sili atu le faigofie nai lo puno lima tamatamai lima. O pulumu manifinifi ia e faʻaaogaina e faia ai lenei faʻataʻitaʻiga e le aumaia ai se tiga.

Mo le suʻesuʻega, e faʻaaoga ai ni masini faʻapitoa vavave. Latou te faʻatagaina oe e vave alu sina toto vevela mo le auiliiliga. O lenei tulaga e mafua ona o le eseesega o le mamafa i le va o totonu o le pipili ma le siosiomaga i fafo.

I totonu o masini e aoina ai le toto, ei ai vailaau faapitoa e puipuia ai le faʻamaʻiina o le toto.

O nei sui fesoasoani foi e fesoasoani i le faatumauina o se faʻamautinoaga faapitoa o le kulukose mo sina taimi. La latou faʻatagaga e mafai ai ona maua se taunuʻuga talafeagai lelei.

I nisi o tulaga, e mafai ona faia se fuafuaga tutusa o le maualuga o le hemoglobin glycated.

Ina ia maua se taunuʻuga, o se suʻega suʻega ma le toto vevela ua tuʻuina i se mea faʻapitoa - auiliiliga. O mea faʻaonaponei faʻaonaponei na faʻaaogaina mo lenei suʻega ua maeʻa faʻapitoa.

Latou te faʻatagaina oe ina ia e le gata naʻo le saʻo, ae faʻapea foi le faʻatuatuaina o taunuuga. Ae ui i lea, i nisi tulaga e mafai lava ona faia mea sese faʻapitoa.

E masani lava o lenei mea e masani ona tupu pe afai e tuʻuina atu e le tekinisia le toto sampling.

Aʻo leʻi faia lenei suʻesuʻega ile suʻesuʻega, e tatau ona tuʻuina atu fautuaga uma i tina faʻamoemoe. Faʻaaloalo ma i latou e talafeagai ina ia maua ai se faʻamoemoe sili atu ona faʻatuatuaina. E tatau ona manatuaina afai e maua e le fomaʻi ni faʻamaoniga o le faapalepale o le a le mafai ona faʻatuatuaina, ona fai lea i lea tulaga o le a faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega lona lua.

O le tele o itu e ono aʻafia ai le saʻo atoatoa o taunuuga. O le inu o sina mea itiiti lava o le ava malosi e mafai ona mafua ai le vaeluaina o le iuga.

Ina ia maua atili faʻamaoni saʻo i le afiafi o le suʻesuʻega, e tatau foi ona e vaʻaia le faʻaaogaina o soo se vailaʻau faʻamalosi.

Afai e faʻaleagaina e se fafine maʻitaga sikaleti, e tatau ona maitauina o le ulaula i le afiafi o le vave ma le taimi muamua aʻo lei faia se faʻataʻitaʻiga masani.

O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi poʻo faʻateleina o faʻamaʻi masani o gaʻo i totonu, faatasi ai ma le faateleina o le vevela o le tino, e taʻitaʻia ai le mea moni o taunuuga o le suʻesuʻega e matua faʻalavelave. 2-3 aso aʻo leʻi faia lenei suʻega suesue, e tatau ona faʻamavaeina le gaoioiga faaletino. E oo lava i le faamamaina o paluga o le falemaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o taunuuga e mafai ona matua faʻalavelave.

Afai o le suʻesuʻega e faia i le vevela vevela, o le taunuuga o sea ituaiga suʻega e mafai ona faʻasese. O le faʻavelaina e masani ona faʻaosofia ai le vaeluaina o taunuuga.

O le ogaoga o le mafaufau-lagona faʻalavelave i ni nai aso aʻo leʻi suʻeina le suʻega e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga leaga. I lenei tulaga, e mafai uma ona maua uma ni mea sese ma sese le lelei. Fomaʻi fautuaina se fafine maʻitaga aʻo leʻi faia lenei suʻega Aua e te popole ma taumafai e toʻa pe a mafai.

O le maualuga o le toleniga o le glucose toleni (PHTT) e mafai ona tupu i le tele o tulaga o togafitiga.

Afai e maua le maualuga o le kulukose i le taimi o suʻesuʻega, ona tatau lea ona toe siakiina le suʻega. Na o le taimi lava lena e mafai ai e fomaʻi ona faʻamautuina se faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga.

O le foai atu o le toto mo suesuega e tatau foi ona tele taimi, e pei ona manaʻomia i le auala mo le faia o lenei suʻega.

Gesational diabetes - O se faʻamaʻi sili ona le lelei i le alualu i luma o faʻafitauli leaga.

O le sese o le faʻataunuʻuina i lenei mataupu e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaonia o le fafine o loʻo maʻitaga o le a faatonuina fualaau oona lea o le a oʻo atu ai i le le manaʻomia o aʻafiaga. E naʻo le endocrinologist e mafai ona iloa le maʻisuka faʻamaʻi.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona ia auina atu le tina i le lumanaʻi i le fale suesue mo le faʻatagaina ma isi suʻega suʻega suesue.

E masani lava, o le anapogi o le kulukose toto e tatau ona itiiti ifo ma le 5.1 mmol / L. A maeʻa le 60 minute, e le tatau ona sili atu i le 10 mmol / L. le suka. 2 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, o lona taua o le toto i se fafine maʻitaga maloloina e le sili atu i le 8.5 mmol / L.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi nisi o taʻiala e faʻaalia ai le i ai o faʻamaoniga o le maʻisuka faʻateʻa i le tino o se tina i le lumanaʻi. I lenei tulaga, o le glucose anapogi e i le lautele o le 5.1 i le 6.9 mmol / L. A maeʻa le 55-60 minute, ona maualuga lea o lona maualuga i luga o le 10 mmol / L. A mavae ni nai itula, o le suka i totonu o le toto i luga o le toto e oʻo i le taua mai le 8.5 i le 11 mmol / L.

E i ai tulaga faʻapitoa e faʻafaigofie ai le faia o le maʻisuka ituaiga. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose anapogi e tatau ona sili atu ma le 7 mmol / L. A maeʻa le faʻaaogaina o le suka, o le toto toto e sili atu i le 11 mmol / L. E mafai e fomaʻi ona manatu i lenei tulaga e avea o se faʻaaliga iloga o le maʻisuka.

Afai o le faateleina o le fuaina o le toleniga o le kulukose o mea na tutupu na o le taimi o le maitaga, ona taʻua ai lea o le maʻi o le maʻisuka o le maʻisuka.

E taua le matauina o lena mea faʻamalamalamaina mea faʻaleagaina e mafai ona toe foʻi i le tino pe a mavae le fanau mai o le pepe.

O se tulaga le tumau e tatau ona avea ma se taimi mo le tina e pulea ai le suka toto i taimi taʻitasi i lona olaga atoa.

Ina ia faʻamaonia le faʻamautinoaga, e manaʻomia se manaʻoga faʻamalosia o le hemoglobin glyc. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le malosi o le kulukose toto i le tele o masina. I le taimi nei, o tagata atamamai mai le tele o atunuu latou te faʻaaogaina lenei faailoilo e faʻamautinoa ai faʻamautuina o loʻo maua i le maʻisuka. E masani lava, o le faʻamaoniga o le hemoglobin glycated e le tatau ona sili atu i le 6.5%.

O ia suʻesuʻega tuʻufaʻatasiga e faʻamaonia mo tina uma o loʻo faʻamoemoe i le maualuga o le lamatiaga mo le atiaʻe o le maʻisuka.

I le taimi atoa o le maʻitaga, e mafai ona faia nei suʻesuʻega i ni nai taimi. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua ni faʻamatalaga saʻo.

A maeʻa le fanau mai, e fuaina foi le hemoglobin glycini ma maua ai le toto glucose lautele.

Afai o loʻo i ai le tina i se vaega maualuga mo le ono maua o le hyperglycemia, ona tatau loa lea ona faia se suʻesuʻega ma le suka i le 24-28 vaiaso o le gaioiga. O se suʻesuʻega i nei faaupuga o le suʻe sili lea mo le maʻisuka. I le leva o le maʻitaga, o le iloaina o mea sese e sili atu ona faigata ma sili atu ona matautia mo le fomaʻi.

Afai o le suʻega mo le lumanaʻi a le tina e faʻaalia ai se mea taua tele i luga o faʻataʻitaʻiga masani, ona mautinoa lea o le a faʻamaonia mai ai mea faʻapitoa tau falemaʻi. E matuā faʻatapulaʻaina ai le '' anapogi 'o gaʻo i le taumafa i aso uma. O le 'ai o buns, sweets ma le sukalati i se maitaga maʻitaga i lenei tulaga e matua faasaina.

O fualaau ola maloloina e mafai ona avea ma se mea e sui ai i na ituaiga o meaʻai gaʻo. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e aofia ai foi le tele o le fua o le fructose - sugar natura. Faaaoga ia mea e tatau ona fai.

O suamalie suamalie suamalie, faapea foʻi ma suavai afifiina mai meaai o aso uma o le tina faʻamoemoe, o loʻo i ai faʻailoga o le maʻisuka faʻamaʻi, e matua vavaeeseina. O meainu aupito sili ona lelei i lenei tulaga o le a manino le vai, e le gata i le faʻasolosoloina o meaʻai ma meainu suamalie, faʻasusu i le fale mai fualaau aina po o vine.

O le atoaga o le maitaga mulimuli ane o le tina o loʻo faʻamoemoe, o loʻo i ai faailoga o le maʻisuka faʻamaʻi, e maua mai i lalo o le vaavaaiga faʻatulafonoina a le endocrinologist. Ina ia iloa le malosi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i se maitaga maʻitaga, e tele taimi e ave ai le toto e fuafua ai le maualuga o suka.

Oi, pe faapefea ona fai se suʻega o le faapalepale o le kulukose i le taimi o maitaga, vaʻai i le isi vitio.

O mea latou te fai mai e uiga i le suʻega toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga ma maʻi

I le taimi atoa o le maitaga, ua maua e se fafine se numera tele o suʻega ma pasia ni suʻega eseese. O nisi taimi e le fautuaina e le tina faʻamoemoe pe aisea ua faia ai ni suʻesuʻega faafomaʻi.

E tupu lenei mea ona o tausaga taʻitasi e faaopoopo ai mea fou i le lisi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tatau ona maeʻa i le taimi o le maitaga.

A o lei faia suʻesuʻega fou, soo se tamaitai, e itiiti ifo i le maʻitaga, e maua le fiafia. O le mea lea, e masani lava o tina faʻamoemoe muamua ae leʻi alu i le fomaʻi e saili ni faʻamatalaga i luga o le Initaneti, poʻo le toe iloiloina e uiga i le faʻagasologa o togafitiga faafomaʻi.

O le mea tatou te gauai atu i ai o se tasi o auʻiliʻiliga, lea ei ai le igoa - suʻega o le faapalepale kulukose. Sei o tatou iloiloina auiliili pe aisea e manaomia ai le auiliiliga o le kulukose, faapea foi ma iloiloga o le maʻitaga o le suega o le toleniga o le kulukose.

Aafiaga aʻafiaga

Talu ai o le suʻega ole toleniga o le kulukose e aofia ai le faia o se fofo o le kulukose concentrates, e tatau ona e inu i luga o se manava gaogao, o le a mafai ai ona tupu nisi o aʻafiaga.

Ole suʻesuʻega e leai ni aʻafiaga ogaoga poʻo se taufaʻamataʻu i le pepe, ae o le tina o loʻo faʻamoemoe e mafai ona maua le vaivili, sina gaioiga, poʻo nisi vaivaiga.

A maeʻa le faʻamaʻi toto mulimuli, e mafai e se fafine maʻitaga ona alu e 'ai, mālōlō ma toe maua lona malosi. Ina ia mafai ona vave iloa le maʻisuka ma amata togafitiga i le taimi, ina ia le afaina ai lou pepe, e tatau ona e onosai i se mea itiiti ma pasi se suega o le kulukose.

O le mea autu o le malamalama lea ua faia mea uma mo le lelei o le tina ma lana tama.

Suʻega o suʻega o le kulupu o le kulukose

O le mea moni, o fafine maʻitaga e tali atu i lenei faiga i se auala lelei, talu ai o se suʻega sili ona aoga lea e mafai ona lapatai ai se tina faʻamoemoe e uiga i gasegase mafai.

Ona o le tulaga moni o le soifua maloloina o le la pepe o le mea autu lea mo tina, latou te faataunuuina ma le mausali tulaga uma o le suʻega-toleniga toleniga ma tuʻuina atu ni fautuaga ia i latou e leʻi feagai ma lenei suʻesuʻega faʻapitoa. O le mea moni, o loʻo i ai le numera o uiga lelei ma leaga o lenei auʻiliʻiliga. Tulaga lelei:

  • le manaʻoga. GTT e tatau ona pasia e aunoa ma le le mafai ona pulea le ola maloloina o le pepe ma le tina,
  • saʻolotoga faʻapitoa. O lenei auʻiliʻiliga o loʻo faʻatulagaina ma faia i totonu o le falemaʻi faʻasaina i le nofoaga o le resitalaina. Pau lava le mea e te manaʻo e faʻatau o se glucose fagu. O le mea moni, o le fomaʻi e vaʻaia oe o loʻo tusia se talavai, e tusa ai ma le mea e mafai ona e maua ai le kulukose i se tau maualalo,
  • saogalemu. I le faaopoopo atu i faailoga malu o le malaise, o lenei taualumaga e leai ni aʻafiaga ogaoga.

Manatu le lelei:

  • vaivai vaivai. O nisi taimi e maua ai e tamaitai nei faailoga i le maeʻa ai o le kulukose,
  • umi le nofo i le falemaʻi. Talu ai o le suʻega e tusa ma le 3-4 itula, o le taimi lenei e manaʻomia ai oe ile falemaʻi, lea e matua le talafeagai mo se tina maʻitaga. O le tele lava o taimi, ua leva ona vaivai ni lautetele umi, o le toatele o tagata maʻi ma le leai o nofoa,
  • fiaaai. E tatau ona le 'ai se mea mo se taimi umi. E le gata i lea, pe a uma le inu o suka, e le faatagaina oe e inu vai,
  • tele sampling samples. O se faiga le lelei, ma o se mea tiga foi,
  • tali le lelei. Glucose ua faʻaitiitia i se vaega itiiti o le vai, mulimuli ane e tatau ona onā tele. E tele taimi e faigata ai ona fai lenei mea ona o uiga o le tina ua maitaga.

E pei ona i ai, o loʻo i ai ni nai mea le lelei nai lo mea lelei. Ae o tulaga le lelei uma e mafai ona onosaia ma foia, ma le iloa o mea aoga e aumai e le tina faʻamoemoe i lana tama ma ia lava.

Vitio faʻatalanoa

Iloiloga ole suega o le kulukose i le taimi ole maitaga:

E tele mea na fai mai e uiga i le manaʻomia ma le lelei o le suʻega ole toleniga o le kulukose. E lelei tele le suʻesuʻeina o le suʻega a le fomaʻi e taitaia lau maitaga, talu ai e le o tamaitai uma e filifili e faia lenei suʻega ia te ia, aemaise lava pe a maʻitaga o ia.

O le mea lea, mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi ma e te le o ese mai le faia o suʻega faʻaletaʻi masani. Talu ai ona o se taimi e iloa ai faʻamaʻi e matua faateleina ai le faʻamaoniga o le laveaʻiina atoatoa mai ia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Aisea ma o ai atonu e manaʻomia se suʻega o le faapalepale kullusese i le taimi o maitaga?

E masani lava, e maua e se fafine se faatonuga mo se suega o le faapaleni kullukose i le taimi o le gaioiga, i lenei tulaga, i le itu ua lisiina o le GTT.

O le maʻitaga o se taimi sili ona faigata mo se fafine, pe a faateleina le atuatuvale i le tino e mafai ona faʻaosoina ai faʻamaʻiga o faʻamaʻi o loʻo iai pe o le atinaʻeina o mea fou e mafai ona lagona ai le lagona i le taimi o le tamaititi.

O nei faʻamaʻi e aofia ai le maʻisuka faʻamaʻi, poʻo le maʻisuka o fafine maʻitaga: e tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 14% o fafine maʻitaga o loʻo mafatia i lenei maʻi.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga o le solia lea o le gaosiga o le inisalini, o lona faʻasinomaga i totonu o le tino e laʻititi atu nai lo mea manaʻomia.

O le inisalini na gaosia e le pancreas lea e nafa ma le faʻatonutonuina o le maualuga o le suka toto ma tausia lona sapalai (pe a leai se manaʻoga e liua le suka i le malosi). I le taimi o le maʻitaga, a o tuputupu aʻe le pepe, e masani lava ona manaʻomia e le tino le tele o inisalini nai lo le masani.

Afai e le tupu lenei mea, e le lava le inisalini mo le tulafono faatonutonu masani o le suka, maualuga le kulukose, o le mea lea e iloa ai le atinaʻe o le maʻisuka i fafine maʻitaga.

O se fua faʻatatau o se suʻega toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga e tatau mo tamaitai:

  • oe na aafia i lenei tulaga i maʻitaga talu ai,
  • faatasi ai ma se numera o le numera o le 30 ma le luga, lea na muamua fanauina ai tamaiti matutua e sili atu i le 4.5 kilokalama,
  • pe afai o se tasi o aiga mauaʻi ua maua i le maʻisuka.

Pe a iloa le maʻisuka faʻamaʻi, o le a manaʻomia e se fafine maʻitaga le faʻatupulaia o le pule e fomaʻi.

O le suʻega o le faapalepale o le kulukose i le taimi o le maitaga e faia i le sampling samples i le taeao i luga o se manava gaogao. I le afiafi (lelei pe a ma le 8 itula) e le mafai ona e 'ai, i le taeao e faasaina le inu kofe.

E le gata i lea, o le "sugar sugar" e faia lava i le mataupu pe afai e leai se faitioga maloloina: e oʻo lava i sina isu vaivai e mafai ona faʻasese le fua o le suʻega. E tatau foi ona e lapatai lau fomaʻi e uiga i le ave o fualaau aʻo lei faia le suʻega.

O le aso ao lumanaʻi le suʻega, ua fautuaina, faatasi ai ma isi mea, ia aloese mai le faʻalauteleina o le faʻalagona ma le faaletino.

O le suʻega lava ia e maua ai le taeao e anapogi ai le toto mai se vein, mulimuli ane o le a ofoina atu e le fomai i le fafine se mea faapitoa faapitoa "suamalie fiafia" e aofia ai le 100 g glucose. 1 le itula talu ona faia le filifiliga muamua, ona toe faia lea i le isi itula mulimuli ane, o le a toe maua le toto mo le auiliiliga.

O le mea lea, o le a faʻavaeina e le fomaʻi pe faapefea ona sui le maualuga o suka i totonu o le tino ma pe masani ona suia: masani, o le kulukose pe a maeʻa le faʻasalaga, ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia ma oʻo i lona tulaga muamua i le 2 itula.

Afai e maualuga le maualuga o le kulukose i se faataitaiga faataitai, o le fafine maʻitaga o le a maua i le maʻisuka gestation.

Faailoilo e faʻaalia ai le maʻisuka faʻamaʻi

O le maʻisuka maʻi e faʻamoemoeina e se suʻega o le faʻapalepale kullukose pe afai:

  • o le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi o le auiliiliga i luga o se manava gaogao o le taeao na sili atu i le 5.3 mmol / l,
  • pe a uma le 1 le itula, o le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le 10 mmol / l,
  • pe a mavae le 2 itula, o le kulukose e maualuga atu i le 8.6 mmol / L.

E tatau ona maitauina o le siaki mulimuli e faia e le fomaʻi i le maea ai o le 2 "vasega o suʻega" na faʻatinoina i aso eseese, ma pe a fai o le maualuga o le kulukose o loʻo faamaumauina i taimi uma.

A uma mea uma, e ono mafai ona faʻaalia i le taimi o le maitaga ni faʻamaumauga sese, mo se faataitaiga, pe afai e le o mulimulitaia tulafono uma mo le sauniuni mo le suʻega, pe afai ei ai ni soliga o le ate, ma nisi o pathopatitis endocrine poʻo le i ai o le laʻititi o le potassium i le tino.

Afai o le maʻisaga ua maʻitaga na maua mulimuli ane, e manaʻomia e le fafine ona faʻamaopoopo isi metotia ma le fomaʻi. O lea la, o le a mautinoa lava e fetuʻunaʻi le taumafataga, o le faʻagasologa faaletino o le a avea o se "fesoasoani" lelei i togafitiga.

O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga e tatau ona asiasi soo atu i le fomaʻi mo suʻega, i le taimi e siaki ai le tulaga soifua maloloina o le tina ma le tamaitiiti.

O isi faʻamatalaga faaopoopo e mafai foi ona manaʻomia e mataʻituina ai le tuputupu ae ma le mamafa o le tamaititi.

E masani lava, o le faʻatagaina i le i ai o le maʻisuka faʻateʻa i totonu o se maitaga maʻitaga ua fuafuaina mo se vaitau 37-38 vaiaso. A maeʻa le fanau mai, a maeʻa le 6 vaiaso, o le a toe maua e le fafine se suʻega o le faapalepale o le kulukose - faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a fuafua e le fomaʻi pe o le maʻisuka e faʻatasi ma faapitoa ma le maʻitaga.

Aemaise mo beremennost.net Tatyana Argamakova

O le a le suega o le tui kulukose?

O se suʻega lea o fafine uma ua maitaga e faʻaalia e aunoa ma se faʻasesega. Faʻatasi ai, e mafai ona e iloa ai le maʻisuka ma e tusa lava pe i ai se uiga i le taimi. Ma o lenei, i le isi itu, e fesoasoani e iloilo le tulaga ma fetuunai le puleaina o le maitaga.

O le maʻitaga o le taimi lea e mafai ai e soʻo uma ma soʻo vaivaiga o le lumanai ona tafe, ona o le avega i luga o le tino atoa ma i totonu o totoga taitasi i totonu o le tino e matua tele lava.

O le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka (lea e leʻi i ai aʻo lei maitaga ma na tupu i lenei vaitau) o le tasi o nei faʻamaʻi.

E seasea tupu: o fuainumera aloaia aloaia e faapea o le maʻisuka e le tupu i le sili atu ma le 4% o fafine uma ua maʻitaga ua aloaia aloaia i falemaʻi.

Aisea e matua lamatia ai le maʻisuka ituaiga?

E i ai moni lamatiaga, ma ogaoga. Afai o le maʻisuka e tulaʻi mai i le amataga o le maitaga, e mafai ona tupu ai se faʻanoanoa, pe faʻaosoosoina le foliga o ni faaletonu o tino taua, e pei o le fatu ma le faiʻai, mo se faataitaiga. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi i se aso mulimuli ane (lona lua ma le tolu piliona) e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le tuputupu ae ma le mamafa i le fetus.

Ma pe a uma ona fanau, pe a taofia e le pepe le tele o kulukose mai le tina, o le a maua lona maualuga o le suka. O le maʻi o le maʻi suka e aliali i totonu o se pepe pe a le togafitia ma e le maua i le maʻisuka faʻamaʻi i lona tina i le taimi.

Faailoga o lenei faʻamaʻi e aofia ai le lapoa tele o le pepe, o se tino e le tutusa, fulafula, fulufulu, faʻafitauli o le tino.

O ai e mafai ona atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi

E tusa ai ma fuainumera, o vaega nei e sili atu ona afaina i le atinaʻeina o le faamai:

  1. Feʻavaʻava fafine.
  2. Tamaitai i tagatanuu e pei o Aferika Aferika, Latina Amerika, O tagata Asiasi e maualuga le lamatiaga.
  3. Afai o le suʻega na faʻaalia ai le faʻapalepale o le kulukose (e le maua i le maʻisuka i lenei tulaga, ae o tamaitai e maualuga le lamatiaga).
  4. Maua maualuga le suka.
  5. Itū faʻatasi. Mo lenei mea, e aofia ai ma le mafuaʻaga, o le a fesiligia oe e le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi pipisi uma i totonu oe ma ou aiga.
  6. O le fanau mai muamua na muta i le fanau mai o se tamaitiiti matua poo se ua oti.
  7. O le maʻisuka faʻamamaʻa na maua i se maʻitaga talu ai.
  8. Suavai maualuga: o le tele o le vai o le amniotic e sili atu le maualuga nai lo le masani.

E faʻapefea ona faia le suega o le faapaleni o le kulukose i le taimi o le maitaga?

O le toto e aveesea mai se vein i le taeao. Ona manaʻomia ai lea e le fafine ona inu vai suamalie (faʻafeiloaʻi i le tofo) - vaifofo kulukose.

A maeʻa lena, o le toto o le a toe faaluaina - 1 le itula pe a maeʻa le faʻaaogaina o le susu ma le 2.

Atonu o sina naiva po o se osofaʻiga itiiti o le gaioiga, aua e sili atu pe afai oe i ai ma se tasi mo le kamupani, pe e le tatau ona e alu e savalivali ma le faʻamoemoe mo le suʻega o le toto e sosoo ai i tua atu o le falemaʻi.

O le a le mea e fai pe a maua le maʻisuka faʻamaʻi

I tagata soifua maloloina, i le tali atu i le taumafa o le suka i totonu o le tino, ua maua ai se vaega o le inisalini, lea e amata ona faatonutonu ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tele o le inisalini e le lava, o le mea lea, o le faateleina o le suka o loʻo maua i le toto.

O tina faʻamoemoe, e tusa lava pe o le a le masani o le maʻitaga, e faʻamalosia e asiasi soo i se fomaʻi, faia suʻega ma faia suʻega eseese.

I le tulaga o se siama o le maʻisuka ituaiga, e tatau ona e alu i le fomaʻi ma suʻe suʻega, aua o le taimi nei ua matua taua lava le siakiina e le aunoa o le toto toto.

E le gata i lea, o le a faatonuina e le fomai se meaai faapitoa mo le maʻisuka ma fautuaina ni gaoioiga faʻapitoa faapitoa. Afai e faanatinati, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le togafitiga o le inisalini.

Taumafa mo le maʻisuka ituaiga

O fafine uma ua maitaga e tatau ona taumafai mo meaʻai talafeagai, o le mea e leʻo ai le kalori o meaʻai e le sili atu i le masani (e le manaomia e le pepe po o lona tina le mamafa), ma sa lava le vitamini ma meaʻai i totonu mo le masani ai o le pepe. Afai o le maitaga e sologa lelei, e aunoa ma le sola ese, e mafai ona e faʻasalaga oe i se mea, faʻatagaina oe lava i se mea faapena. Ae afai e maua se fafine i le maʻisuka, e faʻamautu tulafono:

  1. Inu ia le itiiti ifo i le 1.5 lita i le aso.
  2. Faʻesea gaʻo, falai, meaʻai suamalie ma faʻamalosi. E le tatau ona i ai soʻo se mea '' anapogi 'i mea taumafa.
  3. Taumamafa 5-6 i le aso, tufatufa meaʻai e pei o nei: 3 meaai autu, 2-3 snack.
  4. Faʻesea meaʻai vave ma soo se meaʻai vave: o ia meaʻai ei ai le maualuga o faʻamaumauga e sili atu nai lo le masani, ma o le maʻisuka e le taliaina!
  5. Faʻaitiitia ituaiga uma o ketchups ma mayonnaise.
  6. Faʻateleina lau meaai i le fiber. Taumafa o fatu, cereals, pasta wheat pasta, fualaau faisua, falaoa atoa o le falaoa.
  7. Fiafia i le aano o manu ma se mea maualalo maualalo: toso, iʻa, moa.

Mai le taimi nei, e tatau ona taʻitaʻia e se tasi i le glycemic index of products ina ia mafai ona faʻasoa lelei se lisi mo aso uma. I lalo ifo o lenei GI, o le sili atu lea - vaʻai i le ata.

E tauaofai

Sa matou suʻesuʻeina auiliiliga mea o le suega o le toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga, o a tulaga masani e tatau ona i ai iʻuga o se suʻega toto mai se vein. O le maʻisuka faʻamamaʻi o se mea e seasea ae sili ona mataʻutia. Afai e te iloa i le taimi ma faʻataʻo saʻo lau amio i le maitaga, ona maeʻa lea o mea uma.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona e leiloa lau pepe pe faʻasalaina o ia i se olaga e tumu i faigata, pe afai e te le iloaina le maʻi i le taimi ma fai taga.

O le mea lea, afai e taʻitaʻi oe e le fomaʻi i se suʻega o le faapalepale o le kulukose, aua e te faatali, alu! E sili atu i le fiaaai laitiiti ma tuʻu sina siʻomaga i lou tino nai lo le taʻusalaina o oe lava i le taimi o totoe o lou olaga mo ni taunuuga e sili atu ona matataʻu i le mafaufau!

O le a le suega o le faapaleni o le kulukose (GTT)

I aso nei, o fomaʻi suʻesuʻe ma endocrinologists ua latou talitonu e tatau ona faʻataʻitaʻiina i tamaitai uma o loʻo tauaveina se pepe se suega o le faapaleni o le kulukose. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea i tausaga talu ai, o le numera o fafine maʻitaga o loʻo maua le maualuga o le kulukose o le toto ua faateleina.

Afai ei ai se masalosaloga o le atinaʻeina o le maʻisuka, e faatonu e le fomaʻi le fafine maʻitaga ina ia maua se suʻega o le faapalepale kullukose.

E mafai ona e maua isi faʻauigaga mo faʻamatalaga.

O le tele o taimi e taʻua o le suka suka, o le suka, o le toleniga o le kulukose, ma mulimuli ane, o le O'Salivan.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le gafatia o le tino o se fafine e gauai ai le kulūkose ua fuafuaina, ma ua solia foi le solia o nei faiga.

I le taimi nei, toetoe lava o tamaitai uma ua maitaga lona lua ua maua ni faaletonu o le tino. Ma o se mea taua e pei o le maʻisuka ituaiga e le o se mea e seasea.

O se suʻega o le faapalepale o le kulukose e mafai ai e oe ona iloa lenei maʻi i le amataga o le atinaʻe: e tusa lava pe i ai le taua o le kulukose toto i totonu o taʻaloga masani. O le taua lenei o le auiliiliga.

E ui lava o le maʻisuka o fafine maʻitaga e le o se lamatiaga ogaoga ma e mou ese atu i le mavae ai o se vaitaimi patino, e manaʻomia le togafitiga tatau ma talafeagai taimi, ma afai e le togafitia, e oʻo atu i se togafitiga o le ituaiga lona lua ma se auala natia.

O ai o loʻo faʻaalia le auʻiliʻiliga

O fafine uma lava ua maʻitaga o loo lamatia le atiaʻe o le maʻisuka faʻamaʻi. O le auʻiliʻiliga e faʻaalia faapitoa mo i latou ua latou iloa:

  • faʻasologa o togafitiga i le atinaʻeina o togafitiga,
  • oona ma le mamafa, e aofia ai le tele o mea aoga ao maua i le maʻitaga,
  • o le i ai o se fausua tele ma le fanau mai o se pepe tele i le taimi ua tuanai,
  • maualuga le kulukose maualuga po o le mimi
  • maʻisuka gestation i maʻisaga talu ai.

I le masani ai o le kulukose o le toto ma le i ai o mea faʻapitoa mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga, o le fomaʻi e faatonuina ai se suʻega

O le a le umi o le suʻesuʻega

Afai o se fafine maʻitaga na mafua ona o se vaega aʻafia, ona faalua ona faia lea suʻesuʻega. Mo le taimi muamua, o le auiliiliga o loʻo faʻatulagaina i le lona lua masina, e amata mai le vaiaso lona ono sefulu o le faʻasologa. Muamua, o le suka o le suka e le faʻamaoniaina, ona o faʻafitauli uma o le tino, e aofia ai le faʻamalosia o le inisalini, amata ona atinaʻe ma alualu i luma, amata mai i lenei vaitau.

O le iloiloga faifaipea e faia latalata i le faaiuga o le tolu masina: amata mai le luasefulu-fa, e faaiuina i le luasefulu-valu vaiaso o le maʻitaga. E taua lenei mea e faʻatautaia ai le tuputupu aʻe o le faʻasologa o togafitiga, faʻapea foi le mataituina le aoga o le faasaʻoina o lenei tulaga. E mafai ona tuʻuina atu le suʻesuʻega i le taimi lona tolu.

Ae tatau ona faia i se taimi e sili atu nai lo le tolusefulu-lua vaiaso o le maitaga, aua e mafai ona afaina ai le tamaititi e leʻi fanau mai.

O faʻamaoniga i le suʻesuʻega

E ui i le taua ma le taua o lenei auʻiliʻiliga, o le suʻesuʻega ei ai lava lona faʻasalaga. E le fautuaina mo i latou e iai:

  • ogaoga ogaoga (maualuga maualuga o le kullukose e ono faʻaleagaina ai le tulaga),
  • tolu tolu masina o le maitaga, e amata mai i le tolusefulu-lua vaiaso o le gaioiga,
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • faʻamaʻi pipisi
  • faamai pipisi o le pancreas, aemaise lava pancreatiti,
  • faamai pipisi o le gallbladder, aemaise lava cholecystitis,
  • le puipuia o maʻi o le inflammatory, e aofia ai le maʻi o Crohn,
  • maualalo le gaioiga o fafine, aemaise le tausisia o le moe, ma isi.

Toxicosis o se tasi o faʻamaʻiga autu mo le suʻega o le toleniga o le kulukose

Auala e saunia ai mo le auʻiliʻiliga

Aʻo leʻi pasia le suʻega o le toleniga o le kulukose, e manaʻomia nisi sauniuniga. E aofia ai:

  • se faaitiitia o le aofai o suauu i le taumafa i le afiafi o le suesuega (e le sili atu i le limasefulu kalama),
  • le faalēaogāina o fualaau faʻasaina o loʻo i ai faʻasolosolo, poʻo i latou e fesoasoani i se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia i le kulukose o le toto,
  • le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, aveese mai pusalaʻau taumafa, suamalie ma isi mea e maua ai le sili atu o le suauu i la latou tuufaatasiga,
  • taofi le taumafataga pe a ma le sefulu itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega,
  • le faʻaaogaina o le inu mama vai e aunoa ma le kesi.

I le aso e sosoo ai o le suʻesuʻega, i le leai o se faʻasolega, e mafai ona inu le vai i le tele faʻamalosia

E faʻapefea ona auʻiliʻili

O le suʻesuʻega e aofia ai i le tolu poʻo le fa sampling sampling mai le maʻi, mulimuli ane ua suʻesuʻeina le maualuga o le kulukose i meaola.

O tulaga taua mo le suʻega o le malologa malo (e tatau i le fafine ona i ai i le tulaga o le nofo) ma le faʻaaoga vave o le sipuni glucose.

A o le i ai le suka suka, o le fafine maʻitaga e ave toto mo le auiliiliga

I le taimi muamua, e pei o se suʻe masani, o le toto vevela e maua mai se fafine. Mo le faigofie, e tuʻuina se pusi i se vein.

Afai o taunuuga e maualuga tele, ona maeʻa ai lea o le suʻesuʻega, o se tulafono, ma o le uta o le suka e le o faʻatinoina.

Afai e latalata ile tau ile tapulaa pito i luga o le masani pe laʻititi foi le maualuga nai lo le mea, ona faia loa lea o le auiliiliga.

Glucose paʻu o loʻo faʻatau i totonu o se fale talavai ma faʻamalolo faʻafuaseʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le suauu e aofia ai le suʻe suamalie suamalie. E saunia e ala i le faʻafefiloi o se ipu vai inu mafanafana, mama mama ma le 75 karamu o le kulukose.

E fautuaina e inu i lea paluga i totonu o le tasi gulp poo, pe afai e le mafai ona faia, i totonu o le lima minute (ae leai se isi). Toe faʻaleleia toto sampling e fai pe a uma le itula ma le lua itula mulimuli ane.

Afai e maua le maualuga o le suʻesuʻega, ona maeʻa ai lea o suʻesuʻega, ma o le fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka maʻi, ae afai o le mea e tatau ai ona maua i le suʻega, latou te ave le toto i le isi taimi - tolu itula pe a maeʻa le sufulu kullukose. I tulaga masani, e le aofia ai togafitiga. I le taimi atoa o le aʻoga, o le gaioiga e solia i tamaitai.

Ole isi totoga ole toto e faia ile 1, 2 ma le 3 itula pe a maeʻa le kullukose

Suʻega o suʻega

O le kulūkose o le toto i le maʻitaga ma fafine e le o maʻitaga e ese si ese. O tina uma e faamoemoe o le ai ai sina maualuga maualuga o suka. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, mo le atinaʻe masani o le fomaʻi, o le kulukose e manaʻomia, lea e tatau ona lava mo le lua. Ae ui i lea, e iai ni tapulaa faʻapitoa i le masani.

Pe a anapogi le toto, e tatau i le auʻiliʻiliga ona faʻaalia ai tulaga e le sili atu i le 5.1 mmol / L. I le tasi itula pe a uma ona tago i le sipuni glucose, o lenei faailoga e le tatau ona sili atu i le 10 mmol / L, lua itula mulimuli ane - e le sili atu i lo le 8.6 mmol / L, ma a uma le tolu - e le sili atu i le 7.8 mmol / L.

O le a le mea e fai i se leaga le iʻuga

Afai e te masalomia le atinaʻeina o le maʻisuka, e auina atu e le fomaʻi fomaʻi le fafine maʻitaga i le endocrinologist e faʻamatalaina togafitiga tatau ile taimi.

I le leai o se togafitiga tatau, o se tamaitai e lamatia le tumau i le togafitiga i le lumanaʻi, ma o maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona afaina tele ai le atinaʻeina o le tamaititi - e fesoasoani e faateleina le mamafa o le tino, le atinaʻeina o le fatu ma le faaletonu o le faiʻai.

O le maualuga o le kulukose i le toto o le tina e afaina ai le soifua maloloina o le tamaititi e leʻi fanau mai

O le a le maʻisuka maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga o se ituaiga o maʻisuka lea e atiae i tamaitai i le maitaga. O le mafuaʻaga o lenei mea, o le mea lea e mafua ai le le atoatoa o le tino, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le gasegase i le tulaga o le faʻamalosia o le inisalini.

O le mea aupito sili ona matautia o le maʻi e leai ni faʻaʻailoga. Naʻo le pau lea o le faʻaaliga mautinoa o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. O fomaʻi e gauai faapitoa atu i le tele o mea e maua mai se fafine maʻitaga, o se lagona o le fia inu, ma le faateleina o le faʻagasolo i aso taʻitasi. O nei faailoga e ono faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Afai e maua ni mea e le masani ai, o le togafitiga e faʻamaonia vave. O loʻo faʻatinoina i luga o se falemaʻi. Talu ai ona o le tagofia o vailaʻau e faʻasaina le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga, o faʻataʻitaʻiga e fetuunai e ala i suiga o olaga, meaʻai faapitoa, ma togafitiga insulin.

Meaʻai ma ola

Ina ia faʻaititia le kulūkose o le toto, ua fautuaina ai se fafine e lafoai meaʻai o loʻo i ai vailaʻau faʻasaʻo vave i la latou fatuga. E aofia ai muamua:

  • tao ma tao,
  • sipuni
  • suamalie ma meainu suamalie
  • meaʻai vave
  • fualaau aina suamalie (aemaise lava pateta ma isi).

E le gata i lea, o se mea faʻasaina e tuʻuina i luga o ipu falai ma gaʻo ma eseese sauʻai.

Laʻau ma mea suamalie - o se tapu mo le maʻisuka

Mea aoga i le taimi o maitaga ma le maʻisuka o:

  • fualaau faisua (kapisi, zuciniini),
  • greens
  • pi
  • meaʻai ma iʻa,
  • vela
  • vela.

I lenei tulaga, o le mea e gaosia ai le carbohydrate i taumafa i aso taitasi e le sili atu i le fa sefulu pasene. E fautuaina e 'ai soo ma i ni vaega laiti. O le mea e sili ona lelei e fai ai le kuka o le fuʻu ma tao i totonu o le ogaumu. I le leai o ni faʻasalaga, o le aofaiga o le vai inu i le aso e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi ma le afa lita.

E taua tele le matauina o le faigamalo afi: o le tino masani e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto suka

O se mea tāua o le suiga i le gaioiga faaletino a le fafine maʻitaga. O gaioiga faʻatino faaletino e mafai ona faatumauina ai le musika ma taofia ai le tele o le mamafa o le mamafa. O le mea e sili ona lelei o le savali, taʻaloga mo fafine maʻitaga ma le aau.

E le gata i lea, e te manaʻomia le siaki i aso uma o maualuga o le kulukose toto, lea e tatau ona e faʻatau ai se glucometer. O le toto samples e faia i luga o se manava gaogao ma i le mavae ai o se taimi faapitoa pe a uma ona 'ai.

e taua tele le mataʻituina o lou suka i le aso

Inisalini togafitiga

O le togafitiga i le togafitiga o le insulin i le tele o taimi pe a le maua e le suiga o le olaga soifua ma togafitiga o meaʻai le lelei. O fafine ua maʻitaga o loʻo faʻamalosi mai le faʻamalosia o le insulin, o le fua lea e fuafua e le fomaʻi e faavae i luga o faitauga o le toto kulukose.

Tuuina atu, e avea o se tulafono, e faia e le vaega caesareane. O se pepe e fanau mai ma le suka maualalo. I luga o se vaitaimi, ua fetaui lelei faailoga.

Afai o le faʻamautuina o lou olaga ma meaʻai e le fesoasoani, o le togafitiga o le insulin o le auala lea e tasi e togafitia ai le maʻisuka.

O le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga e masani ona lelei. Ae o lenei mea e faʻalagolago i fautuaga uma a fomaʻi.

A maeʻa le fanau mai mo le tolu masina, e tatau i se tamaitai ona mataʻituina i aso uma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma mulimuli i se meaʻai.

E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona vave iloa le fesuiaiga o togafitiga i le laasaga faataitai ma aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli i le lumanaʻi.

O le tausisia o fautuaga faafomaʻi o le a puipuia ai le fesuiaiga o togafitiga i se foliga vaaia

Faʻaaliga ma le poto masani o fafine ua pasi GTT

O se suega o le faapalepale o le kulukose o se suʻesuʻega taua lea e fesoasoani i le faailoaina o ituaiga togafitiga e pei o le maʻisuka faʻamalolo i le taimi. Faʻafetai i le auʻiliʻiliga, ua fautuaina e fomaʻi le togafitiga tatau i se taimi tatau, lea e fesoasoani e aloese ai i faafitauli ogaoga i le lumanaʻi mo i latou uma e maʻitaga ma le pepe.

  • Faʻamatalaga
  • Lomia

Tuua Lau Faamatalaga