Plantain mo iloiloga pancreatitis

O le pancreatitis o se faʻalavelave faʻaogaina o le inflammatory process o le pancreas. O le faʻamaʻi e faʻaalia i taimi o le faʻamagaloga ma toe foʻi. O faʻasologa e ono faʻaleagaina i soo se taimi.

I le avea ai o se lapataiga o le televave, ua fautuaina e mulimuli i se taumafataga, faia sauniuniga o le enzyme (Pancreatin, Creon, ma isi), taitaia le togafitiga i le fale faatasi ai ma le fesoasoani a tagata togafitiga. Plantain i pancreatitis o se tasi lea o auala pito sili ona lelei e togafitia ai se maʻi.

O le laau i le taimi lava e tasi o loo i ai se tonic, anti-inflammatory, meatotino toe faʻafouina. E maua ai foi le malosi o le antibacterial, toe faaleleia, hypoglycemic ma diuretic.

E faʻaaogaina Plantain e togafitia ai le tele o pathoces o le faʻaogaina o meaʻai, e aofia ai le pancreas. O le vailaau faʻamalositino e faʻaaogaina i foliga o sua suamalie, laʻau ma fatu paʻu, decoction, tinctures.

Pancreatitis togafitiga i le fale

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

O le mumu o le pancreatic o se faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga vave. O togafitiga o pancreatitis i le fale e sili ona lauiloa ona o lona faʻaogaina ma le gaosiga. Ae ui i lea, ina ia mafai ona togafitia le mea ua faamoemoeina, e tatau ai ona filifili le auala talafeagai o togafitiga ma vave amata loa pe a uma le amataga o faailoga autu.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Togafitiga o le Fausiaina o Laʻau

O togafitiga ma togafiti o togalaau e masani lava ona talafeagai i togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Pancreatitis i lenei mataupu e leai se faʻalavelave.

Ina ia faia se laʻau mo le mumū o le pancreas o le ae manaʻomia:

  • Chamomile,
  • suauu o sana,
  • calendula
  • laʻau
  • penisini.

Afai ei ai se faʻaititia o le eletise o le manava, e tatau ona faʻaopoopogaina le faʻapipiʻiina i le meaʻai.

O le faʻatinoga mo le faia o mea laiti e faapenei:

  1. Ave le 1 tsp. kili vaega taʻitasi ma faʻafefiloi lelei.
  2. Liligi le suamalie e maua mai ai le 800 ml o le vai inu ma faʻafei i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute.
  3. Tuʻu le suʻega i le meaʻai mo le 50 minute ona faʻaogaina lea.

O le mea e maua ai le vao o le vao ua fautuaina e ave le 50 g, faʻafefe i le 150 ml o le vai, 20 minute aʻo leʻi faʻatau 3 taimi i le aso. O faʻalauiloa manino i le soifua maloloina o le a oʻo mai pe a mavae le 2 vaiaso talu ona faʻaaogaina i aso taitasi le faʻasologa.

E taua le manatuaina o le faia o le togavao e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo na o le 3 aso. A maeʻa lenei mea, o le fualaau oona e le maua ai ona faʻamalologa ma ua manatu e le talafeagai mo le faʻaaogaina.

Le faʻaaogaina o le kefir ma le tao

O le togafitiga o pancreatitis ma le kefir ma le buckwheat e sili ona lauiloa i tagata maʻi ona o lona lelei faamamaina i luga o le paʻu. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o lenei metotia e tatau ona matua faʻaeteete. O le faateleina o le anotusi o le siama susu o siama i le kefir e mafai ona oo atu ai i le tigaina o le intestinal tumau ma le alualu i luma o le maʻi o le peptic. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei metotia o togafitiga i le fale, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist. Afai e leai ni lapataiga manino ua faailoaina, e mafai ona e alu atu i ia togafitiga.

Faia o se vailaʻau faʻamalolo e faapenei:

  1. O se ipu vai vevewheat ua faʻamamaina mo le 300 ml o le kefir fou. Mo le sili atu le lelei, e mafai ona e faʻaaogaina se vai susu susu.
  2. Tuʻu le mea e faʻafefiloi e faʻaaoga ai le po.

A maeʻaeʻa, e tatau ona e inu i le afa afa o le kefir i totonu o se manava gaogao. O le afa lona lua e tatau ona faʻaaogaina 2 itula aʻo lei moe.

O le vasega o le togafitiga faʻasolosolo e umi le 2 vaiaso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e malolo mo le 7 aso ma toe amata togafitiga.

Laʻau togafiti

E iloa lelei o le oat decoction o se mea faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o togafitiga o le pancreas, faʻamaʻi o le manava ma gaʻo.

Ina ia mafai e le vai faamalolo ona maua ai le tele o faamanuiaga, e taua le filifilia o le saʻo saʻo. O fatu e tatau ona tutusa, tutusa ma leai se saʻo mai le enaena i luga o le paʻu. E le gata i lea, e le tatau ona i ai ni pulumu o le eleele poo le pefu.

A o lei faia se togafitiga faafomaʻi o le saito e tatau ona teuteuina ma le faaeteete, toso ma isi mea leaga. O fualaau suamalie e manaʻomia ona liligiina i le vai mafanafana ma ufiufi i le suka. O le seleseleina o avo e tatau ona tuu i se nofoaga mafanafana, pouliuli mo le 2 aso. A maeʻa lena mea, o le fatugogo ua totogoina ma le totoʻa ma faʻapipiʻiina i le tutusa o le falaoamata.

Ma le isi, i luga o le faavae o le oat powder, e tatau ona faia se togafitiga faafomaʻi e tusa ai ma le fua lea:

  1. Fufulu le falaoamata i le 200 ml o vai ua kuka, faʻafefiloi lelei.
  2. Aumai le faʻafefeteina o aʻafiaga i se vevela.
  3. Tuʻua le gaʻo e faʻaputu mo le 30 minute.
  4. Faʻasolo le mea.

O le kuka e saunia e tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao 3 taimi i le aso afa afa itula ao lei faia se taumafataga. E taua le manatua e le fautuaina le faʻaaoga o le tincture na saunia muamua. E na o sauniuniga fou e saunia e tatau ona ave. O le togafitiga e tumau mo le masina seia maeʻa atoatoa mai le pancreatitis.

Lemon Ailment Therapy

O togafitiga ma le faʻasalaga o lemoni o se tasi lea o auala sili ona feteʻenaʻi o le togafitia o le pancreatitis i le fale. O nisi tagata gasegase e fai mai o le mumū i le pancreas o le a mou atu i se taimi puupuu ona o le vitamini C, lea e maua i le lemoni. O le isi afa talitonu o le togafitiga o le pancreatitis i le fale e mafai ona faʻaleagaina ai le ata o le falemaʻi ona o le faʻavevesi pea o le okeni mumū ma le citric acid.

Afai o lenei metotia na filifilia e avea o togafitiga, o le sauniuniga o se vailaau faafomai e tusa ai ma le fua o loo i lalo o le a manaomia:

  1. E tatau ona ave le 1 kilokalama o leona mimiti fou ma aveese mai ivi uma ponaivi.
  2. O leona tipolo e tatau ona nutililii faʻatasi ma le peel.
  3. Tufa atu i se mea e teu ai meaʻai i le tutusa 300 g o le keke ma le pasili.
  4. Faʻasolo le mea e tupu mai ai le fefiloi seia lelei.
  5. Tuu le meaʻai i totonu o se pesini faʻamamafa ma alu e faʻafesoʻotaʻi mo le 14 aso.

E tatau ona ave le paluga o le lemoni 20 minute aʻo leʻi 'ai e 3 taimi i le aso, fufuluina i lalo o laʻau tila mai laulaau o laumei, lingonberries ma strawberries. O le umi o togafitiga e 4 vaiaso.

E taua le manatuaina o le pancreatitis togafitiga i le fale e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma se gastroenterologist.

E mafai e le tagata lava ia ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi i le faʻaleagaina o le pancreas. O togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻalapotopotoga faʻatasi ma togafitiga faʻafefiloi tutusa o le a fesoasoani i le ausia o taunuuga lelei e aunoa ma le afaina o le soifua maloloina.

O le faʻaaogaina o trimedate i le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina e lona uiga agavaʻa i luga o le pancreas ma le mafai gafatia faʻapitoa le galuega afi o le gastrointestinal tract, faʻamafanafanaina ai maso spasmodic pe tuʻuina i luga i le masalosalo. Trimedate o se myotropic antispasmodic o lona autu autu o le eletise.

Faʻavae ma vailaʻau mo togafitiga o fualaau faasaina

Trimedate e masani ona faʻaaoga e faʻamalolo ai faʻamaoniga o maʻi gastrointestinal. O le fualaau faasaina e maua ai le maualuga maualuga pe a mavae le 0.5-1.5 itula pe a uma ona ave le fualaau faasaina. I le taimi lea, e gauai i totonu o le manava ma ulu i totonu o le toto. O le tele o le vailaau faʻasaina e faʻateleina i le aso muamua ma le urine. Ae ui i lea, e leai se malosi faʻapitoa ma e le faʻaalia ai aʻafiaga i fatugaʻo, o lea e mafai ai ona faʻaaoga le meafaigaluega mo se taimi umi.

E mafai e le Trimebutin ona faʻatonutonu le motusia o le gastrointestinal, i le vavae ese e aafia ai le enkephalinergic system. Faʻatasi ai ma le tui o le intestinal, e faʻaleleia ai ana galuega, ma i tulaga o le hyperoetic, e faʻamalieina lelei ai spasma o puipui o le intestinal ma faʻafefe ai maso mumu o le gastrointestinal tract.

I le le lava o le secretory activity o le pancreas, o tulaga e le masani ai pe a faʻagesegese le faʻaalu o meaai ma e mau i le manava. O ia ituaiga mea e faʻaititia ai le gaosiga o le iniseti ma e taʻitaʻia ai le tupu aʻe o fuga faʻamaʻi. I ia tulaga, e masani lava ona fautuaina e gastroenterologists le aveina o Trimedat.

O loʻo i ai le aoga talafeagai, faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi:

  • aveese le tiga ma le le mautonu i totonu o le manava, aveese le tafe ma le afaina,
  • faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal i le tulaga o faafitauli o le nofoa,
  • aveese le motusia le mama o le sphincter o Oddi ma le biliary tract, e faʻaitiitia ai le faʻasao i totonu o le vaega o meaʻai,
  • faaleleia atili le felauaiga o meaʻai,
  • faʻafaigofieina le tulaga o le tagata maʻi i le faʻalavelaveina o le taofiofi.

Ona o lenei aafiaga o le fualaau faasaina i luga o le vaega o meaʻai, e mafai ona fesoasoani i faailoga nei:

  • pe faapefea ona ave le sua pateta mo pancreatiti
  • O a suʻega e tatau ona faia i le togafitiga o pancreatitis
  • nofoa le maluelue
  • se lagona o le vaivai i totonu o le manava
  • taotoga po o le gagging
  • le toʻa i lalo o le auvae tauagavale po o le pito i luga,
  • IBS.

E masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ma togafitiga. E faʻaaogaina e saunia ai le tagata maʻi mo togafitiga suʻesuʻe e suesue ai le lua o le manava (endoscopy, x-ray).

Faailoga mo le faʻaaogaina

E masani lava, o le mafuaʻaga mo le faʻamaoniaina o vailaau faʻasaina ma le timebutin o ni gasegase gastrointestinal e fesootaʻi ma le faʻalavelave faʻafitauli.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi o le digestive system e fai ma vailaau faʻapitoa ma faʻaleleia le faʻapalaina o meaai.

Trimedat e fautuaina i mataupu nei:

  • IBS,
  • nofoa le maluelue
  • reflux esophagitis,
  • taoto ma vili
  • le faʻavauvau ma le vavao
  • gasegase gastrointestinal,
  • faaitiitia le toto o le intestinal peristalsis,
  • togafitia o le intestinal pe a uma le taotoga,
  • afaina ma le faateleina o le afaina,
  • faʻamaʻaloga o le sua o le pancreatic ma le talo.

Ona o le mea moni e faapea, o le vailaau faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le faʻamafanafanaina ma se lagona o le atoatoa i le manava, faʻafefe le gasea ma faʻaleleia galuega tau afi, e masani ona faʻaaogaina mo le mumū o le pancreas. E le gata i lea, o Trimedat o nisi taimi e aofia ai i galuega sauniuni aʻo leʻi faia faʻataʻitaʻiga.

Faʻalavelave leaga ma faʻalavelave

O le fualaau faasaina ua matua solia i tulaga nei:

  • i le uluai masina o le fanauina o se tamaititi,
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega o le fualaau faasaina,
  • i le taimi o le lactation (faalēaogāina e manaʻomia),
  • i le laʻititi (e oʻo atu i le 3 tausaga).

I le usitaia atoa o fautuaga ua faamaotiina i faatonuga mo le fualaau faasaina ma mea e manaʻomia e le fomai, o le fualaau faasaina e seasea maua ai ni aafiaga le manaomia. E tusa lava pe iai aʻafiaga i itu, e masani lava ona i ai se uiga agamalū ma e faʻaaogaina faʻafuaseʻi.

O aʻafiaga e le talafeagai pe a faʻaaoga Trimedate e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le paʻu e tupu ona o le eleʻele o le tino i vaega o le vailaʻau.

E seasea lava, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le faʻaalia o faʻamatalaga faʻaleagaina nei:

  • faʻalogo le faʻalogo,
  • paʻu o le paʻu,
  • lagona o le leai o se popolega
  • tulaga le mautonu
  • afaina ai le gasegase i le lactose inlerance,
  • loto faʻalavelave fatu.

O nei faʻaaliga e mou atu i latou lava pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E ono mafai ona faʻaitiitia le ogaoga o faʻamaʻi pipisi e ala i le faʻaitiitia o le fualaau o fualaau faasaina. O lenei mea e mafai ai ona faʻaauau pea isi togafitiga faʻatasi ma le fesoasoani a le fualaau faasaina Trimedat. I le tulaga o se faʻalavelave matuia i le tulaga o le maʻi, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua matua vavaeeseina.

Tausaga ma tulafono o pulega

O le vailaʻau Trimedat e eseese ituaiga o faʻasalaga (100 ma le 200 mg). Ina ia mautinoa le lelei atoatoa o le pancreatitis, e tatau ona ave le vailaʻau faʻatasi ma isi sui e faʻaleleia ai le gaioiga o le gland. O le polokalame ma le umi o togafitiga e fuafuaina e le gastroenterologist.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le togafitiga o tamaiti, o le maualuga ole laasaga o aso nei ole a faia:

  • se tamaitiiti mai le 3 i le 5 tausaga le matua - 75 mg i le tasi fualaau,
  • tamaiti mai le 6 i le 12 tausaga - 150 mg,
  • talavou e sili atu ma le 12 tausaga le matutua ma matutua matutua e mafai ona oʻo atu i le 300-600 mg.

Aua le sili atu i le metotia na faʻatuina pe afai e leai se faʻaaliga mai le fomaʻi. Faaaoga faʻaeteete i le IBS. E leai se faʻamatalaga e uiga i le maualuga o fualaau faasaina, ae i lenei tulaga e sili atu le faʻafesoʻotaʻi atu i se fomaʻi.

Inu Trimedat e tatau ona faalua i le aso ao leʻi 'ai, faʻamamaina i le vai. E le manaomia le faʻaaogaina o le susu, lauti poʻo le sua mo nei faamoemoega. I nisi tulaga, o se auala faʻaopoopo o togafitiga atonu e manaʻomia e faʻamautinoa ai le talafeagai o le gastrointestinal tract function. O le fualaau faasaina e masani lava ona faatonuina i le afa onumaga mo le 1-3 masina, e fuafua i le suʻesuʻega ma faatonuga a se fomaʻi.

Analogs ma le faʻatagaina o fualaau faasaina

Trimedat faʻalelei ma toetoe lava o soo se auala, e aunoa ma le faʻaalia o ni fegalegaleaiga patino. O lenei vaega o le fualaau faasaina e mafai ai ona faʻaaogaina i le togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamalositino fualaau oona.

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi gastrointestinal pei o faʻamaoniga, e mafai ona faʻaaogaina ana tala tutusa Trimedat. E aofia ai foi i totonu o le trimebutin, ae o lona maualuga atonu e maualuga atu pe maualalo, i se faaopoopoga, o le i ai o nisi vaega faaopoopo i ai e mafai.

O vailaʻau nei e tutusa lelei ma Trimedate:

  • Faʻamaonia
  • Neobutin
  • Trimedat Valenta,
  • Toto o le Trimebutin,
  • Trimebutin,
  • Faʻaleaga.

O sauniuniga o le tutusa o le aafiaga (tutusa le ATX code code 4) o Duspatalin, Meverin, Niaspam, Aprofen.

Trimedat ei ai le ituaiga faʻamalolo i le tino o pepa, o se fofo mo le pulega o le intramuscular ma le paʻu mo susulu. O le debridate e aofia ai le trimebutin i le foliga o se paʻu e faʻamalu ai le faʻamalolo, lea e talafeagai i togafitiga o tamaiti. Lagolago e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai tamaiti mai le ono masina.

I tulaga ogaoga, o le a fesoasoani le togafitiga faʻasolosolo. O le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina e ala i le masalomia o le tuiina (e oʻo atu i le tele o minute). I le vaitau o togafitiga, o le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai ava malosi e le taliaina, o le a faʻaitiitia ai le togafitiga ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

O le mea lautele, o le fualaau faasaina Trimedat na ia faaalia lelei lava i le togafitiga o maʻi o le gastrointestinal ma i le faigata o togafitiga o pancreatitis i se tulaga faapitoa. O se falemaʻi faʻafomaʻi e toe faʻaleleia ai le faʻamalosivale o le mea o loʻo i ai meaʻai ma faatelevaveina ai le faʻamalologa. Trimedat lelei le faʻaaogaina o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, maua le fesoʻotaʻiga sili ona lelei ma isi vailaʻau faʻamalositisi ma e masani lava e le mafua ai ni faʻafitauli e le manaʻomia.

Le aafiaga o le pancreatitis

Talu mai taimi anamua, na faʻaaogaina le laau i le faʻamaʻi manuʻa, taofi le tafe, ma faʻaaogaina i ituaiga ituaiga o mumu, maʻi o le paʻu, ma isi mea.

O le laau e mafai ona faʻaaoga i le togafitiga o le mumū masani o le pancreas ma isi maʻi o le faʻaogaina o meaʻai.O vailaʻau ma le plantain e faʻaitiitia ai le leo o musele mumu o puipui o le manava ma le fatu, e faʻaitiitia ai le fulafula o le mucous membranes, toe faʻafoʻisia le faʻatonutonuga lelei o le sua oona ma fiafia i le faateleina o lona malosi.

O elemene o loʻo aofia ai i le vaega, faʻafeiloaʻi le faʻavaveina o le faʻafouina o le tino o loʻo aafia i le faʻamaʻi. E i ai foi se aafiaga sili ona lelei i luga o le polokalame puipuia, ma faamalosia ai.

O le laau e faʻaaogaina e togafitia ai microflora o le intrininal mamā, ona o se togafitiga faaumiumi faʻamaʻi.

Ua faapea mai saienitisi e aoga tele le faaaogaina o le plantain i le puleaina o le toto suka pe afai o le tagata maʻi o loo i ai se ituaiga insulin-tutoatasi o le maʻisuka.

O se taunuuga o nei togafitiga faʻaleagaina o le laau, o le faʻaogaina o le meaʻai e toe foʻi i le masani i tagata gasegase, le faʻavauvau ma le tiga o le manava, ma le toe foi mai.

Tomai faʻapitoa

Togafitiga o le pancreas i le fale faatasi ai ma togafitiga faa-aganuu, mea lelei talafeagai, e maua ai se aafiaga lelei i le faatulagaina lelei o ana galuega taua, ma fesoasoani e faamama ai le mumu. Latou te maua se mea lelei i nisi taimi e tusa lava pe le maua e metotia masani le faʻamoemoega na faʻamoemoeina. Ae o le togafitiga o pancreatitis i le fale e le tatau ona avea ma se tasi auala e mafai ai ona foia lenei faafitauli.

Faʻasalaga o le pancreatitis masani, o le anapogi mo le tele o aso e fesoasoani e aveesea ai le tiga, aʻo inu na o le kuka poo le vai minerale e aunoa ma le kesi, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, paleni paleni, ma le tausisia o tulafono masani.

O faailoga o le mumū leaga e na o tulaga mulimuli ia e faʻaalia ai, o le togafitiga o le pancreatitis i le fale ma lona puipuiga e faia i se taimi umi aʻo leʻi tulaʻi mai faafitauli. O le faʻavae o le faʻamalolologa ma le fesoasoani o vailaʻau faʻale-aganuʻu o le faʻaaogaina o togalaau togafitiga ma totogifuapauina o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina.

Vailaʻau mo pancreatitis: fualaau o filifiliga

Ole togafitiga o lenei faamai o le faʻaaogaina lea o le faʻaitiitia o flammatory changes in the organ, faʻasaʻo le tiga, faʻamaonia le faʻamaʻiina, ma e aʻafia ai foi le taofi o faʻasologa. Mo lenei mafuaʻaga, ia faʻaaoga fualaau mai le vaega o tui faʻamalosi, H2-blockers, antispasmodics, enzymes, i nisi tulaga, o le faʻaaogaina o vailaau antibacterial e talafeagai. E faʻapefea ona aafia aʻafiaga taitasi o loʻo i luga - o le a tatou mafaufau atili i nisi auiliiliga.

Faʻavae ma togafitiga faʻapitoa o le plantain

Plantain mo le pancreas o se fesoasoani lelei lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le gaioiga o le tino, faʻaitiitia le avega mai le tino. O lona faʻaaogaina e maua ai le faʻafouina o le toe faʻafouina o suauu popo, e aʻafia ai foi lona gaioiga.

Fai mai fomaʻi o se lisi tele o meatotino lelei o le laau e mafua ona o lona tulaga uigaese. I totonu o lea mea e mafai ona e maua se aofaiga tele o siaki, meaola faʻasaina, polysaccharides, flavonoids.

O le tuufaatasiga e aofia ai vaega eseese o le protein, tannins, chlorophyll, tuufaatasiga alkaloid, vitamini K, acid ascorbic. Ma o minerale foi o calcium, magnesium, boron and copper.

Aafiaga faʻaleagaina o le faʻaaogaina o le sui ole:

  • Faʻamatalaga inflammatory i totonu o le tino o soʻo se faʻasalalauga ma faʻamalosi.
  • O le elemene o le gastric o le a faateleina, o le faaseeina o lea mea e faaosofia.
  • Tulaga masani o le microflora i le gastrointestinal tract.
  • Faʻaleleia le faʻalaumalie.
  • Faʻaititia le kulupu o le kulukose i le tino ona o le maualuga o le suka.
  • Faʻaleleia o musele malie, lea e mafai ai e oe ona aveese le gaogao lea e tau atu i le tiga.
  • O le aʻafiaga o le antibacterial e taulaʻi atu i le faʻaleagaina o meaola faʻapitoa e faʻaleagaina ai le soifua manuia o le maʻi.
  • O le mea e toe faʻaleleia ai, o le faʻatumu lea o le vaivaiga o vitamini, vaega o le minerale, faʻamalosia le tulaga o le puipuia ma le puipuia o le tino.
  • E afaina ai le setete o le fatugalemu o le tino, faʻafilemu, fesoasoani e faʻafefe popolega.

O le lisi o mea tau vailaau e mafai ona faʻaopoopoga i se mea faʻafouina, faʻasolosolo, mea faʻamaʻi, mea faʻapitoa, ma le faʻamoemoe.

Pancreatitis herbs e avea o se vaifofo faaopoopo

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le tino o lenei maʻi i le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona avea ma se mea masani, mo le togafitiga lea e tatau ona tausia ai se taumafataga. I le avea ai o se auala faaopoopo e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi, e masani lava ona faʻataʻitaʻiina fualaau mo pancreatitis. O a fua o le a sili ona aoga?

O togalaau nei o togafitiga o loʻo fesoasoani tele i togafitiga o le pancreas: Iapani Sophora, launiu lanu, St. John's wort, calendula, suauu susu, yarrow, laumei, paluga, fasi plantain, pati carrot, dill, elecampane, hawthorn, rosehip, stigmas, chicory, flax fatu.

E fautuaina e faʻaaoga le teas mai le hawthorn ma le rose vao. O fua mai nei fua o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino, fesoasoani e togafitia ai le anemia, maua ai uiga lelei ma le faʻasolosolo, ma faʻaleleia le gaioiga o le ate, fatu, ma le fualaau. Latou te inu lauti i le aso atoa, e aunoa ma le suka, e mafai ona e faʻaopoopo le meli.

Toto togafitiga. O le suavai ma le aoina, e aofia ai fatu o fatu, e pei o le antispasmodic, bactericidal, choleretic, carminative, anti-inflammatory, lea e faateleina ai le malosi o le sua oona, ei ai aoga aoga. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma le opo e fesoasoani e faʻasaʻo ai le gaʻoina, faʻaitiitia lagona o le atoatoa o le manava, gaogao, ma le tiga i totonu o le manava.

Faatasi ai ma le mumū o pancreatitis, e faʻaaogaina isi metotia faafomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia le mumunia o le pancreatic i ni mea faʻapitoa "faʻamalosi" e pei o:

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le oatmeal e fesoasoani lelei. Mo le sauniuni, sasaa le afa afa o le oatmeal i totonu o se fagu ma sasaa 1.5 lita o vai inu vevela, tuu ai mo ni nai aso i se nofoaga mafanafana mo le ulaina. Ona tatau loa lea ona fufulu le vai, tuʻu i le afi ma kuka seia faʻamafanafana, faʻaosoosoina pea lava pea (e tupu saʻo lava i ni nai minute pe a uma le kuka). A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻu ese le tagata, ia faʻamalie e faaopoopo le susu i le fua faatatau o le 1: 1 ma inu i le tasi ipu tioata 3-4 taimi i le aso.

Laʻau o le a fesoasoani e faʻafaigofie le galuega a le pancreas. O lenei togafitiga e matua faigofie lava - e tatau ona faʻaumatia le kele i aso uma. O le mea moni e faapea, o mea aoga o le kalama e fesoasoani i le gaosia o le suka gao, o le le lava lea e mafua ai le pancreatitis. Afai e faʻapipiʻi le faʻaogaina o le kālani i se meaʻai, ona maeʻa lea o le ono masina e mafai ai ona e 'aina mea a isi tagata maʻi e leai se pancreatitis e mafai ona tuʻuina io latou gutu.

O mea e lomia mo faʻamatalaga, ma e le o se faʻamatalaga mo togafitiga! Matou te fautuaina e te faʻafesoʻotaʻi lau suʻega i le falemaʻi!

Plantain mo pancreatitis: faʻamanuiaga, recipes, faʻaoga ma iloiloga

Plantain ua leva ona lauiloa i vailaau mo togafitiga faʻaleagaina.

O faʻamatalaga, suamalie, mea teuteu mai lenei faʻatoʻaga ua faʻaaoga lelei e togafitia ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le pancreatitis e le masani ai, o le a fesoasoani le plantain i le toe faʻafoʻiina o galuega faʻatusa ma ausia ai se taimi tumau o le faʻamagaloina e uiga i le talaaga o le faʻaogaina o mea e fai.

O le gastroenterologist sili o le Malo o Rusia: "Ina ia aveesea le pancreatitis ma toe faʻafoʻi le uluai soifua maloloina, faaaoga le faʻataʻitaʻiga auala: inu vai afa ipu mo aso e fitu i se laina ...

Contraindications

Ole iloiloga o tagata tomai faapitoa faafomaʻi ua faamaonia le lelei o le pancreatitis togafitiga e ala ile plantain. Ae ui i lea, o le laau e le talafeagai mo tagata gasegase, o loʻo i ai le faʻamaoniga.

O fualaau o Plantain ma vailaau e faavae mai i luga e le fautuaina - teuteu, afu, ma isi mea, pe afai o le talafaasolopito o le faateleina o le eletise o le vai gastric, e leai se glucose-6-phosphate dehydrogenase, o loo i ai se uiga o le thrombosis, o le le faapalepale o le mutia.

I totonu o le falemaʻi e mafai ona e faʻatau mai fualaau oona faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le extractainain. Ae ua ave i latou ma le faʻaeteete tele pe afai o le pancreatitis e le mautonu ona o le maʻitaga, o le susu. A o lei aveina, e sili atu le talanoa ma le fomaʻi.

O o latou foliga vaaia o se mea e vave ona taofia togafitiga. Afai e le mou ese atu ni faʻamaʻi ile fale i totonu o le 1 vaiaso, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo togafitiga faʻapitoa.

Plantain siva, faʻatau atu i se fale talavai, e le fautuaina mo allergies i pollen, ona o le upusii o loʻo i ai se fualaau laau, atonu e aofia ai ni vaega o pollen.

  • Pepela ulcer ma gastritis ma le maualuga maualuga,
  • Glucose-6-phosphate dehydrogenase le lava,
  • O le gasegase i vaega,
  • O le uiga e faʻapipiʻi ai le toto.

O sauniuniga a le Plantain e faʻatatau i le lapataiga i le taimi o le maitaga, lactation, ma mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga. I ia tulaga, o le faaiuga i le mafai ona faʻaaogaina lenei vailaau faʻamaʻi e mafai ona faia e se fomaʻi.

O le tagofiaina o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu e pei o mea e afaina ai le tino, lea e faaalia mai o le paʻu o le paʻu (dermatitis, urticaria, o le paʻu o le tino, le fiva ova). Pe a aliali mai, e tatau ona e taofi le tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai se fomaʻi mo togafitiga togafitiga. O le suavai ole Plantain e le fautuaina mo mea e afaina i le totoina o pollen, aua o le sauniuniga e aofia ai le meaʻai, lea e ono aofia ai le pollen.

Puipuia o le mumu o le pancreatic

O maʻi faʻafuaseʻi e mafua ai ona le tumau aua o le a faʻafefe i se tagata i lona olaga atoa, ae o loʻo ia te ia le mana e aʻoaʻo ai pe faapefea ona ola i lenei maʻi i le lalolagi. Faatasi ai ma se faʻamalologa faʻalautele, o maʻi faʻamaʻi masani e le faʻalavelave ai le maʻi.

O le puipuiga aupito sili o le mumu o le pancreatic inflammation o le meaai. E leai se vailaau i le lalolagi e mafai ona taofia se faʻalavelave sili atu o pancreatitis pe afai e le mulimulitaia le taumafa. O le mamafa o le taumafa e tatau ona faʻalagolago i uiga o le faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le a lava mo se tasi le vaʻaia meaʻai sili ona manava ma meaʻai mai le meaai, ma se tasi pe a uma le lua poʻo le tolu 'ona' ai ona faia se isi osofaiga faʻafuaseʻi o le pancreatic inflammation.

O lea la e tatau ona filifilia naʻo le tagata lava ia le faʻamaoni o le taumafa. Ae ui i lea, o loʻo i ai oloa masani e le tatau ona faʻaumatiaina e le gata i le mafatia mai le mumu o le pancreas, ae faʻapea foi i le tino maloloina o tagata. O le mea lea, ulaula, faʻaleagaina o le ava malosi, kofe malosi ma le lauti, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o gaʻo, falai, ulaula ma meaʻai vevela atonu e mafua ai osofaʻiga o pancreatitis. O le pancreas, e pei o gaioiga taua uma, e le fiafia i meaʻai e mafua ai le atinaʻe o le oona.

I le puipuia o se faʻalavelave sili atu o pancreatitis, o fomaʻi fomaʻi latou te fautuaina le 'aina o le vine (e mafai ona e faʻatasi ma le meli) e lima taimi i le aso ao leʻi' aʻai. E le gata i lea, ina ia taofia faʻasalaga, e mafai ona e inu ni mea mai lau lanu malulu. 1 tbsp e manaʻomia sasaa 500 ml o lau. vai ma aumai i se vevela. Ona tuu lea o le vailaʻau faafomaʻi, vevela ma ave 30 minute aʻo leʻi 'ai le ½ cup mo le 2 vaiaso.

Togafitiga o maʻi faʻamaʻi o le pancreas ma togafitiga faʻa-aganuʻu

O le pancreatitis o se gaioiga mumu lea e faia i le pancreatic parenchyma. E maua mai i se foliga lapopoa pe faʻalologo. E mafai ona i ai i le lotoifale pe afai o se vaega le taua o le okeni e aafia i le togafitiga, pe atoa, pe a aafia uma le pancreas. I le tele o faʻaleagaga, o le togafitiga o le a tumau umi.

O le maʻi suka. E lua ituaiga: muamua ma le lua. O le maʻisuka ituaiga 1 e afua mai i le fanau mai pe i le matua. E na ona togafitia o ia ma fesuiaiga faafomai. O le inisalini ua faʻapipiʻiina i totonu o falemaʻi faʻafomaʻi ua tui i le tino o le maʻi. O fualaau faʻalaʻau e fesoasoani tele e faʻaleleia ai. I le vavae ese, na o togafitiga faʻasalalau e le togafitia ai lenei maʻi. O taunuʻuga i ia tulaga e mafai ona sili ona lamatia mo le ola ma le soifua maloloina.

Ituaiga 2 maʻisuka. Faʻaalia i tagata matutua. I lenei tulaga, o le inisalini e maua i le tele o aofaiga i totonu o le tino, ae e le o malamalama lelei ia fulu ma totoga. Faaaoga togafitiga tuʻufaʻatasi: vailaʻau ma togafitiga. I lenei fomu, o le faʻaaogaina o vailaau masani e taua tele. Naʻo le faʻaaogaina o ana meaalofa e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O maa i le pancreatic ducts. Faʻaaogā sauniuniga o le togavao, meaʻai e mafai ona faʻaititia ai le tiga, faʻamalolo le afaina, faʻamalosia le vaeluaina o maa.

O togafitiga faʻalaʻau e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto i le tino, fufulu ipu o atherosclerotic plate, ma faʻamalolo spasms.

O aʻau e lelei mo le togafitia o le manava ma le paʻu

O fualaau e sili ona aoga mo le manava ma le paʻu o le: chamomile, fugalaau ola, keleti, pasisa, pi, lemoni, oats, buckwheat, wormwood, atisiliko Ierusalema.

O a tonu sao e filifili ai ma pe faapefea ona ave:

  • Faatulagaga o le kalaiki, pasili ma le lemoni. O le fua e faigofie lava. E manaʻomia lou ave 1 kilokalama o leona. Fufuluina i le vai inu, tuu le pele, tipi 4 vaega, aveese fatu. Ona manaʻomia lea i le tutusa tutusa, e tusa ma le 300 kalama o le pasesa ma le kalaka. Sasa pasisa i vai inu ma fufulu. Taʻu le kele. O mea uma e faʻasalalauina i totonu o se mea e teu ai manu ma faʻafefiloi. O le taunuuga o le masini e tuʻuina i totonu o se ipu tioata ma se tapuni, teuina i totonu o le pusaaisa. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso mo le 1 masina. O le tuufaatasiga ei ai anti-inflammatory, antiseptic, meatotino e le faʻamalosia. E togafitia ai le pancreatitis ma isi faʻamaʻi pipisi. Tuʻuina le tumama o le manava, toe faʻafoʻi lana galuega faalilolilo.
  • Tincture o fugalaau ola. E mafai ona e faʻatau fugalaau o lenei laau i se fale talavai i se fomaʻi sauni. E mafai ona e faʻapipiʻiina oe lava ia, ia mautinoa ia fufulu, faʻamago ma olo. Afai na e faʻatauina se aofaʻi i le fale talavai ma aoina i taga, ona lava lea e faʻaaoga 1-2 laasaga i le taimi. Afai o le a aoina, o le a ave le 3-5 g. Sulu i le 400-
  • 500 ml o vai malulu mafiafia. Faʻaosooso 5-6 itula. Faʻasaga i totonu o se faʻavevesi. O le vaega ua fuafuaina mo se aso. Faatau sina aofaiga itiiti. O le vasega e 2-3 vaiaso. E i ai se faʻafitiga faʻapitoa, laveaʻi le malosi, fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le compression o le Yogurt e lelei tele mo le focreatitis. Saunia e pei o lena. E manaʻomia lou faʻamamaina o le kulimi mama i le yogurt i le tele e mafai ai. Tuu i luga o le manava ma tuu ai le hychochorium. Faʻapipiʻi i luga ma se paʻu palasitika ma se ie fulufulu mamoe. Ua faia se pusa mo le po. O le vasega e oʻo atu i le lua masina. E faʻamalieina ai le tiga, fesoasoani e faʻaleleia le tafe toto ma toe faʻaleleia nofoaga e faaleagaina.
  • Faʻatoʻaina o avo. E aoga le faatauina i se fale talavai poʻo se faleoloa. O pusa o lapisi e mo le faʻatau. O le maualuga o le voluma o le 500 g. Salu le 1 lita o le vai vevela vevela, e tusa ma le 90 tikeri, i totonu o mea uma. Faʻaosooso le itula, faʻamalosi i totonu o se faʻasaga poʻo se gau. Faʻafiafia. Ave 100 ml 3-4 taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso.
  • Ole susu. O le isi fua lelei o le oat. E tatau ona faʻatau mai fasi oona. Afai e faigata lenei mea, e mafai ona e suia le oatmeal atoa. E tatau ona e ave le 100 g o avo, fufulu ma se paluga. Sasaa 1.5 lita o le vai i totonu o se apa faʻailoa, tuʻu i luga se afi malosi. Lave le fasi ola i totonu o se ulo vai. A uma le kuka, faʻaitiitia le afi. Simmer mo le 30-40 minute.A maeʻa lena, ia tipi le oats i ipu e kuka ai. Ona tuu lea o le mea e momoe ai mo le isi 20 minute e kuka ai. A uma le kuka, e tatau ona faʻatagaina le mafanafana, faʻamalosi e ala i se mea o le nylon poʻo le pito sili ona laitiiti. Gauze e le talafeagai mo lenei togafiti. E mafai ona tuʻuina atu faʻamalosi, faʻamalosi e leai ni mea. Lafoaʻi se vai paʻepaʻe, e tutusa ma le susu. Inu i ai i le 50-100 ml i le aso i luma o le taumafataga. Teu i totonu o se pusaaisa i totonu o se ipu ipu. O le vasega o le faʻatagaina e tusa ma se masina. E togafitia gastritis, pancreatitis, cholelithiasis lelei, e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga.
  • O le isi aotelega e sili ona aoina faʻapitoa. E taua le faʻaaogaina o sima suauu, pulu lanumeamata, laʻau o strawberries, laumei ma laumei. Fufulu meaʻai i le vai mafanafana ma ave faʻatasi mea tutusa, faʻagogo. O se sipuni sipuni o le tuufaatasiga ua faatumulia i le 200 ml o vai inu. Ufiufi ma se ipu, afifi i se ie mafanafana, tuu mo le 6 itula. Tufa atu i totonu o le susu. Inu 1 ipu i le aso mo le fa vaiaso.

Pancreatitis

O le mamafa o le taumafa mo le pancreatitis e faalagolago i le tulaga o le maʻi

Pancreatitis e tupu mai i le leai o se meaʻai, leai o se mea e masani ai, ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, faʻavalea o le hormonal, ma le genis predisposition. Ae ui i lea, o lona mafuaʻaga autu o le le paleni: o le faʻaaogaina o le tele o meaʻai, meaʻai vevela, ulaula ma isi "mamafa" mo meaola toto. O le pancreas i le mauaina o ia oloa e sili atu ona malosi, lea e tau atu i ona lavalava, faʻaleagaga, ma, o se taunuuga, faʻapalapala - pancreatitis.

I se tusi. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi o loʻo aʻafia ma tiga ogaoga, gasela ma vomia, manava manava, maualuga fiva ma manaʻomia vave ile falemaʻi. O le masaniga masani o loʻo faʻaalia i faʻalavelave faʻavaitaimi o le faʻamaʻi, ae i le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma, o le a le toe i ai uma faailoga.

E tele taimi e fautuaina ai laau mo pancreatic pancreatitis - latou mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, puipuia le tupu mai o toe faʻafoʻi.

O le faʻaaogaina o soo se laʻau e faasaina ile taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi

E taua. Pe a faʻamaonia se faʻamaoniga e pei o le pancreatitis, e faʻatagaina le amata togafitiga ma ni afifi ia lava, talu ai o nisi oi latou e matua aʻafia lava, ma e manaʻomia le faʻatagaga a le fomaʻi mo lo latou faʻaaogaina.

Pancreatic Chamomile

Talu mai taimi anamua, na matauina e tagata ma fomaʻi o fugalaau faʻamalolo e maua ai faʻamalologa. O le tuufaatasiga o le tele o fualaau faasaina e aofia ai vaega eseese o lenei laau.

O le tamaoaiga i ona vaega ma mea e faʻaaogā faʻasolosolo, e pei o: suauu taua, tuufaatasiga o meaola, micro ma elemene elemene.

O faʻamanuiaga e le gata o aoga aoga, ae mafai foi ona gafatia, taugofie. O le laau toto e ola i se vaega lautele o le atunuu, e faigofie lava ona maua i se tulaga tutoʻatasi.

O le mutia e lauiloa mo ona anti-inflammatory, antimicrobial, analgesic, mea faʻamalolo manuʻa. Faʻateleina le faiga o le toe faʻafouina ma le faʻamalolo.

Vaʻaia le aafia i le gaioiga, faʻafefe o le talo, faʻamautuina o le siosiomaga o le tino. Faʻaleleia le tafe toto o totoga, microcirculation, faʻamaʻi, faʻamalosia puipui puipui.

Faʻafouina paleni vai-masima. E togafitia ai le gaogao, ituaiga eseese o pancreatitis, maʻa i totonu o le au, fatu o le fatu, gastritis, pathologies faʻamaʻi.

Faʻafefea ona faʻaaoga lenei oloa. O mea uma lava e faʻaalia i totonu o le kamomile tea. Afai o oe lava na aoina fugalaau o le laau, ona tatau lea ona fufulu maeʻaeʻa i le la, ona fufulu lea i totonu o se fafie. E tasi pe lua punetini o le mea malogo e sasaa i le vai inu.

E mafai ona e faʻailoa i se mea vevela, ona faʻaalia ai lea o mea aoga i le sili atu o le voluma. E mafai ona e inu pei o lauti 1-2 taimi i le aso. I le aso muamua, o le a faʻaalia ai togafitiga. Fai vasega o le 2 vaiaso.

Ina ia faafaigofieina le sauniuniga o le tuufaatasiga, e mafai ona e faatauina se oloa ua maea ona afifiina i se fale talavai. O le auala kuka e tutusa lelei ma le mea muamua. Mo le 2 ato o le chamomile 500 ml o le vai vevela. O le a vave ona e lagonaina ia meatotino aoga, o le ae fiafia e togafitia i lenei aoina.

Plantain ma pancreatitis

I se taimi na muamua atu, na faʻaaogaina ai le meaʻai mo togafitiga faʻapitoa mo faʻamaʻi manuʻa o luga e pei o se anti-inflammatory, antibacterial, ma le somostatic agent. Mulimuli ane suesuega sa faaalia ai o se vailaau togafitiga e tele atu lona fesuiaiga o faatinoga.

E le mafai ona togafitia se osofaiga mataʻutia o le plantain. Ae o le pancreatitis ma le cholecystitis masani e mafai ona maua i le togafitiga fou. E le gata i lea, o le laau e fesoasoani e aveesea ai isi maʻi o le gastrointestinal tract. O nei mea e aofia ai faʻamatalaga o le manava, duodenum 12, gastritis, o le vysbiosis o le intestinal, enteritis, colitis, faʻafitauli eseese o vailaʻau.

O le teuteu poʻo le fualaau aina i pancreatitis e faʻaitiitia ai le leo o musele lamolemole o puipui o le gastrointestinal tract, fesoasoani e faʻaitiitia le fula o le mucosa gastric, faʻasaʻo le gaosia o le suka gaosia, ma faʻapupulaina ai lona gaʻo.

Ole numera telē o tannins, faʻalauiloa ma polysaccharides e fesoasoani e toe faʻafouina ai le mea na afaina, faʻafesoʻotaʻi le faʻaogaina o soʻo se malosi i le tino. O meaʻai ma vitamini e aʻafia ai le faʻaogaina o masini, ogatotonu o le manava o le tino, e maua ai le malosi ma le faʻamafanafana.

O maʻi o loʻo mafatia i le masani ai o le pancreatitis e masani lava ona atiae le solia o le microflora atoa, lea e mafua ai le tele o faailoga - o le manava, manava, gase, vomiting, tiga i totonu o le manava. O le fausaga o le plantain o loʻo i ai mea e gaosia ai siama e faʻaleagaina ai meaola faʻapitoa e faʻaosofia le dysbiosis o le intestinal. O se taunuuga, ua faia se microflora maloloina.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau vailaʻau e fesoasoani i le puleaina o le suka i totonu o le tino o le maʻisuka ituaiga 2, e faʻatagaina e faʻaaoga ma ni faʻafitauli faigata o togafitiga. O lenei gaioiga e mafua mai foi i le tuufaatasiga, aemaise lava polysaccharides, mea mucous ma glycoproteins.

Togafitiga ma le plantain o le pancreas e faʻamaonia ai le faʻalaumalieina, faʻaitiitia le tiga i le pito i luga, manava manava, faʻaleleia manaoga ma tulaga lautele ole maʻi.

Plantain juice mo pancreatitis

I totonu o le fale talavai e mafai ona e maua ai le mea e faʻaaoga ai le plantain, lea ua saunia mo le ava malosi. O fualaau faasaina mo le togafitiga o le popo po o le ava malosi o le pancreatitis e le talafeagai, aua o loo aofia ai le ethanol, lea e faaleagaina ai sela o le pancreas.

O mea faʻapitoa faʻamalosi e sili ona faʻapitoa e maua ai le juiceainain. Mo lana tapenapenaga, o le a manaʻomia muamua laulaau o mutia o le a manaʻomia. E fufuluina i lalo o le vai tafe, faʻaitiitia mai otaota ma pefu, ona palu ai lea i le vai inu.

Ona e manaʻomia lea e oloina le vaega e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. Faʻaliliuina le fagu i totonu o le tele o laʻau o gau, faʻasili le sua e maua ai. Afai e sili atu ona mafiafia - o vaega laiti o "pulp" o loʻo i ai, ona faʻavaivai lea i le vai i tutusa tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, 250 ml o le vai inu ua faaopoopo i le 250 ml o le sua.

O le sua suamalie fou e leʻi faʻafefeteina e faʻapipiʻi i totonu o se vai vai. Palu mo le 60-120 sekone. Teu i totonu o le pusaaisa, ae le silia le 72 itula. Metotia faʻaaoga:

  • Faaaoga le 20 minute ao lei faia le taumafataga.
  • Tele - faatolu i le aso.
  • Totoga - 1-2 punetini.

O le umi o togafitiga e masani lava 2-4 vaiaso. O tagata gasegase sa maitauina le alualu i luma i le manuia i le 7-10 aso o le togafitiga.

Fuga o meaʻai mumū

E tele suʻega e faʻavae i le plantain. Faʻaleleia lelei le suavai i se laau. Ina ia saunia, e tatau ona e sasaa se sipuni sipuni o le vaega nutimomoia i le vai inu i totonu o se ipu e tasi le ipu. Faʻamalosi mo le 30 minute. Le faamamaina fafo. Ave le 75-80milimolu i le aso ao lei 'ai - tasi itula.

O le teuteuina o laʻau e vave lava ona faʻamalieina le mumu, faʻasaʻo le tiga. Ave laulaau mamago - 1 sipuni, sasaa 250 ml o le vai inu, tuu mo le 30 minute. Ona tuu lea o vailaau i totonu o se vai vai, simmer mo le 5 minute. Faʻataga e faʻaliliu, faʻalavelave. Faʻaalu faatolu i le aso, o se tasi o vailaʻau e 1/3 ipu, ave muamua meaʻai mo 20-40 minute.

Ina ia ausia se faʻamautuga mausali o pancreatitis, o se laau i le paʻu fesoasoani. E tatau ona e ave le 1 g 60 minute aʻo leʻi faia le taumafataga. Faʻateleina o talosaga - 3-4 taimi i le aso. Inu le tele o vai mama - a itiiti mai o se ipu malamalama. O lenei fua e mafai ona faʻaaogaina pe afai i le tala faasolopito o isi gasegase o le gastrointestinal, o se tasi o ituaiga o le maʻisuka, ma le maualalo o le manava.

Fualaau fua o fualaau:

  1. Tuu le 25 g o fatu o le vailaau vailaau i totonu o se atigipusa ma se tapuni. Sasaa le vai tafe 200 ml. Kuni le tapuni, lulu mo 10-15 minute, faʻaauau. A maeʻa ona faʻamalosi mo ni nai aso i se nofoaga pogisa ma malulu. Ave se tasi sipuni sipuni ao le i fafagaina faatolu i le aso.
  2. Liligi 15 g o fatu i totonu o se vevela, sasaa le 100ml o le vai vevela, tuu i le po. I le taeao, inu le voluma atoa 10-15 minute ao leʻi oʻo i le taeao.

E mafai ona e faʻaaogaina le paʻu e le gata mai laulaau o le plantain, ae mai ona fatu. O loʻo faʻasaina i se tulaga pefu i le paluga. Ave le 1 g O le umi o le togafitiga e tasi le masina. Ole fua pito i maualuga ile aso e 3-4 g.

Plantain e sau i le tele o totogifuapauina lelei. O le tasi lenei o ia mea - ia ave i le tutusa vaega o le plantain, yarrow, o lenamamamama, o le mumu, o le oona o le oona ma le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamalolo. Tolu laulau-faila o le aoina mo vai inu - 400 ml. Faʻaosooso 20 minute. Ave le 3 r / aso mo le 2 sipuni tele. O le togafitiga e 3 vaiaso.

O mea faʻamalolo ma faʻatauiga o le plantain o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaleagaina o aʻafiaga o le plantain i le mumumoto mumū

  1. Aneti-inflammatory
  2. Tulaga masani o le microflora,
  3. Faʻaleleia lelei
  4. Faʻamamaga tiga
  5. Glucose pulea
  6. Faʻafiafia.

O vailaʻau faʻasaina e faʻavae i luga o le meaʻai e faʻataʻitaʻiina ma le lapataiga i le taimi o le maitaga ma le lactation. E naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻatonu.
O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai allergies i foliga o urticaria i luga o le paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona e taofia le tumau togafitiga, alu i le fomaʻi ma fetuunai le togafitiga.

H2 tagata teteʻe

O vailaau mai lenei vaega e fesoasoani e faaitiitia ai le gaosiga o le eletise. E tatau ona iai se aafiaga ina ia mafai ai ona lalagaina le pancreas ma puipuia ai le faasaolotoina o ana enzymes. O mea faapena o loʻo umia e na fualaau faasaina: Fanitidine, Ranitidine, Omeprazole, Nizatidine.

  • O le Ranitidine e mafai ona faʻatonuina i le intramuscularly, ma le faʻamalosi, ma ave foʻi i totonu o le pepa. O le mea mulimuli e tatau ona faʻaaogaina e le tagata maʻi e tusa lava po o le a le mea e faaluaina i le aso.
  • O le omeprazole e faʻaaogaina i le aso e ala i le pala, e mafai foi ona faʻaaoga i foliga o capsules, papa.


Ina ia maua le faʻafoʻi maʻi, e tatau ona faʻaaogaina fualaau H2-bloke mo le 14 aso. O latou aʻafiaga e mafai ona o gatasi ma aʻafiaga o itu nei:

  1. Faʻaaliga Allergic.
  2. Lulu o lauulu.
  3. Nausea.
  4. Agavaʻa i le faʻamalosi.
  5. Le mautonu o le loto.
  6. Faʻitiʻitia manaʻoga tau feusuaʻiga, faʻamalologa mataga i fafine.

O nei vailaau e le mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, i le taimi o le maitaga, lactation, ma le gase o le gaio.

Le aoga o fualaau mo le mumū o le pancreas

Faʻaaoga togafitiga faʻalaʻau e togafitia ai faʻamaʻi eseese. O togavao e filifilia e tusa ai ma mea e maua, e tusa ai ma le faʻamoemoe o togafitiga. Ina ia togafitia pancreatitis ma laau, e manaʻomia laau e fesoasoani ai i le mumusu, gaogao ma tiga, faʻamanuiaina le faʻaleagaina o le tino, fasioti meaola leaga ma faʻaleleia puipui a le tino.

O pancreatitis e mafai ona togafitia i ni ituaiga ituaiga o afifi poʻo totogifuapauina. O le malosi o le aafiaga o ia togafitiga e faalagolago lea i le masani ona faaaoga, le numera o teuteuga na faʻaaogaina, faapea foi ma le ituaiga o laau afu.

E taua. Naʻo le fomaʻi o le a filifili pe o aʻau e mafai ona inu i le pancreatitis, ae e tatau ona manatua e faʻatagaina le teuteu malosi, ma e le tatau ona sili atu i le fua fautuaina. E ui i faʻamanuiaga uma o laʻau, o lo latou televave e mafai ona afaina ai le paʻu vaivai.

O Mumiye ua ave i le ituaiga o lapisi ua solo i totonu o le vai mafanafana.

O nisi taimi o isi togafitiga faʻalapotopotoga e faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i fualaau. O le mea lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, susu suamalie a le tupu, fatulala, kvass ma mummy i le pancreatitis. O nei tupe ei ai le tele o mea aoga e talafeagai e avea o se fesoasoani e toe faʻafoisia ai le tino.

O St. John's wort ua avea o se laau e sili ona taua mo le togafitiga o faamai o le fualaau oona, ma e masani ona faaaogaina o se vaega o totogifuapauina mo pancreatitis e avea o se faaleleia o faatinoga o vaega uma. E i ai le anti-inflammatory, antimicrobial, resenerative, aʻafiaga afaina. St. John's wort ma le pancreatitis e faʻaleleia ai le soifua maloloina atoa, toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o le tino ma faʻasaʻo ai le faʻaalia o le maʻi.

E taua. O le faʻaaogaina o le ava malosi e faʻasaina, talu ai o soʻo se vailaʻau oona, meainu ma vailaʻau e mafua ai le faʻalavelave o pancreatitis.

E tatau ona faʻaaogā uma meaʻai ma meaʻai e aunoa ma le suka

O le vaovao faʻamalosi mo le pancreas i le togafitiga o pancreatitis o loʻo faʻaaogaina i foliga o decoctions ma infusions. O le suka e saunia mai se sipuni tele o laʻau ma se ipu vai inu. O nei mea uma e tatau ona vaivai mo le 1-2 minute i luga o le vevela vevela, ona faʻamalosi mo le 30 minute. E faʻaaoga le afa afa i le 30 minute ao le i fafaga 3 taimi i le aso.

O le fusi e saunia ma faʻaaogaina i vaega tutusa ma tootoo, ae o le mutia, tumu i le vai inu, e tatau ona faʻaoga mo le 30 minute i se nofoaga mafanafana.

Anetusi

O le faʻaogaina o le mimiti i le pancreas e masani lava ona o faatasi ma le togafiti o le manava, lea o loʻo i ai le faʻateleina o le faʻamalolo o le kulimi hydrochloric. Ina ia faʻafefeina ai, faʻapea foi ma le faia o se pa puipui i luga o pa o se okeni, o le faʻaaogaina o sauniuniga faʻapitoa e faʻaalia. I le pancreatitis, e fai ma tulafono, e le mafai ona faʻaaogaina vailaʻau o lenei vaega: Phosphalugel, Maalox, Alumag, Palmagel, Altatsid. I la latou tuufaatasiga ei ai le magnesium ma le aluminium hydroxide, lea e mafua mai i le lelei o latou aafiaga.

O nei vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina mo le gasegase o le fatugao, le gaʻo o le phosphorus, aʻo fafagaina, ao maitaga. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaaogaina nei laupepa e tagata e le mafai ona taliaina le galactose ma le fructose.

Ae o le fualaau oona Fosfalugel, e mafai ona faʻasalaina i tamaiti mai le ono masina le matutua, e faʻatagaina foi mo tina tausimaʻi ma fafine maʻitaga. Toeitiiti leai ni aʻafiaga. O nisi taimi e mafai ona mafua ai le taʻavale.

Antispasmodics

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e ogatasi ma le tiga. Mo lona toomaga, ua faʻamatalaina ai mea e faʻaaoga ai le antispasmodics. Latou te fesoasoani e faʻamalo le vaʻa o musele malie. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis ma le cholecystitis, aua o nei maʻi e masani ona atinaʻe faatasi. O lenei vaega e aofia ai: Riabal, No-shpa, Spazmolin, Spazmomen, Drotaverin, Papaverin ma isi. O le mea mulimuli e mafua ai aʻafiaga mai le cardiovascular system.

Teuteuga o le Enzyme

O le tele o enzymes e aofia ai vailaʻau e pei o Panzinorm, Festal, Creon, Enzistal, Pancurmen, Pancreatin. E aofia ai lipase, amylase ma protease. O sea tuufaatasiga o vailaau e maua ai le aafiaga mulimuli i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi:

  • E feteenaʻi ma faʻafitauli faʻafuaseʻi.
  • Faʻateleina le faʻapalapalaina o meaai.
  • Faʻaleleia le faʻafefe lelei o vailaau oona.
  • Faʻafaigofie le galuega a le pancreas.

O afea e manaʻomia ai faʻamaʻi pipisi?

Amata le togafitiga o le maʻi ma le ave o fualaau o loʻo taʻua i luga. Afai, mulimuli i faʻasologa uma a le fomaʻi mo ni nai aso, e le oʻo mai le toomaga, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina faʻamaʻi. E le gata i lea, o nei vailaʻau mo pancreatitis e faʻaaogaina i mataupu o faʻafitauli o le maʻi. Latou te saofagā i le faʻaleagaina o le microflora bacterial, lea e mafai ona avea o se punavai o siama.

O le togafitiga ma nei vailaau ua fuafuaina e fuafua i le ogaoga o togafitiga. I le tele o tulaga, e 5 i le 7 aso. Mo le faʻamalosia vave, o loʻo faʻafoe faʻamalosi matua faʻamalositino. Afai e maua le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻatasi, lea e aʻafia ai le faʻafoega o le iniseti fualaau, faʻapea foʻi ma le faʻafofoga tautala.

Faʻatasi ai ma vailaau faʻasaina, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasolosolo ua faʻaalia, talu ai ona o le malosi o le muamua, o mea uma lava o le microflora o le intestinal e faʻaumatia, lea e mafai ona faʻafefe ai le faʻafefe o le alavai. I lea tulaga, tofia Yogurt, Linex. O le vasega e faalagolago i le umi o togafitiga faʻamaʻi. I le ituaiga pepa, e masani ona faʻaaogaina ia soʻo:

  • Amoxiclav. E i ai le aʻafiaga o le antimicrobial i le taimi sili ona puupuu. E faʻaoga tasi i le aso.
  • Azithromycin O loʻo i ai le tele o faʻafitauli. O le faʻaogaina e mafai ona oʻo i le 10 aso. O pusa e tatau ona onā faalua i le aso pe'ā uma ona 'ai.
  • Aotelega. O lenei fualaau faasaina e masani ona faaaoga e togafitia ai le pancreatitis, aua e maua ai se aafiaga lelei. O le fualaau faasaina e faalua ona fai i le aso.
  • Abactal. E maua ai foi se togafitiga sili ona lelei. E tatau ona e faʻaaogaina i le aso, o le vasega e 3 i le 5 aso.

Mo le puleaina o le tino i le tele o tulaga, o fualaau nei ua faatonuina:

Soo se antibacteria e tatau ona faʻaaogaina faapitoa mo le faʻasologa o le fomaʻi ma i lalo o lana puipuiga, ona o le faʻaaogaina sese o nei vailaʻau e mafai ona faʻamalosia atili ai le tulaga.

Mo le togafitiga o fualaau e aumai ai le mea e tatau ai, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se meaai malosi, lea e aofia ai le teena o gaʻo, falai, meaʻai vevela.

O togafitiga o pancreatitis ma fualaau faasaina e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau eseese. O se isi lava auala e mafai ona faʻasaʻo atoa ai le maʻi mai faafitauli ma le paʻu.

Laʻau toto

I le tuufaatasia o togafitiga mo le pancreatitis, e mafai ona e ausia ai aʻafiaga faigata o laʻau ile tino. O nei vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai e le gata o le pancreas, ae o isi foi totoga oona. O a latou gaioiga e faʻaleleia ai le faʻaogaina o le meaʻai, aveese toxins ma toxins mai le tino, faʻamalolo le mumu ma faʻamaoniga o le maʻi, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

I le avea ai o se togafitiga faʻaopoopo, e mafai ona e faʻaaogaina karoti, pauka ma pateta

E tele filifiliga mo le faʻaaogaina o laʻau mo pancreatitis. O mea sili ona lauiloa:

  1. Buckthorn (1 tbsp), Chamomile (1 tbsp.), Immortelle (1 tbsp.), Yellow gentian (1 tsp.), Dandelion (1 tsp.) - ua kuka le paluga pe a ma le 10 minute (i le va o le 1 sipunni i le ipu vai), ona faʻamalosi pea lea seia maeʻa maeʻa. E faalua i le aso e fai i le ipu tioata pe a uma se taumafataga.
  2. Motherwort, calendula fugalaau, fugalaau olaola - 3 lepu pununini o le paluga ua sasaa mai i le lita o le vai tafe ma fai mai mo le tolu o le itula. Faaaoga le 100 ml i le aso.

E le gata i lea, o fatu pill, mint, hawthorn, ma le elecampane e masani ona faʻaaoga e saunia ai le aoina. O nei laau uma e faʻamaonia le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻafefeteina le afaina ma toe faʻafoʻisia ai galuega faʻatonu.

I se tusi. O le aoina o laau afu e mafai ona aofia ai uma vaega e 2-3, ma o se numera sili atu, peitaʻi o lo latou aoga e tutusa.

I totonu o falemaʻi, o le tele o mea e saunia saunia mo le pancreas o loʻo i ai se eseesega o mea o loʻo faʻatauina

Mea moni E na o le pau le auala sili e sili ona lelei mo le togafitia o le pancreatitis ma laau e leai, talu ai ona o le aafiaga i le tino o le tagata lava ia: e tofu lava le mea ma se mea e sili ona lelei mo le tagata.

Faaiuga

O togavao mo togafitiga o pancreatitis e faʻaaogaina na o se togafitiga faaopoopo. O a latou mea teuteu e mafai ona faʻaaoga e pei o le lauti masani, ae ia faʻaleleia le aʻafiaga, e fautuaina e mulimuli i faatonuga o le fua ma fai i se taimi faʻamalamalamaina. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faʻavavevaveina le toe faʻaleleia ma faigofie le ala o le faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga