Pills Vaʻaia Pancreas

O le pancreas, o le togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi mo maʻi, e faia ai galuega eseese. Faatasi ai ma mea autu, o le atinaʻeina o enzymes lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o gaʻo, proteins ma gaʻo e tatau ona matauina. I le faʻaopoopoga, o le tino e maua ai le inisalini, o se faaletonu e ono mafua ai le maʻisuka. E tele faʻamaʻi pipisi o le pancreas. E aofia ai tumutumu eseese: gastrinoma, insulin ma isi. O le pancreatitis o se tasi maʻi sili ona lauiloa pancreatic. Togafitiga o maʻi faʻapitoa e aofia ai e le gata i le tagofia o fualaau. E tutusa foi le taua o le tausia o taumafa. O le mumcreatiti gasegase o se mumu lea ua amata tele. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autu mo lona atinaʻe e tatau ona taua o le inu malosi, le paleni o meaai. E le gata i lea, o togafitiga e mafai ona avea o se faʻalavelave o se allergy, fulu poʻo le faʻamaʻi tiga. O le pancreatitis e sau faatasi ma le tiga, lea e mafai ona avea ma natura zoster. O loʻo taʻalo ile tumutumu o le hypochondrium ma le vaega o loʻo aʻafia ai. Faatasi ai ma se osofaiga ogaoga, o le paʻu ma le mamafa o le mamafa, o le vomiting e tupu. I lenei tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemaʻi vave.

Fomaʻi togafitiga mo pancreatitis

A oʻo loa ina vevela tele le pancreas, o togafitiga faʻamaʻi e leai se aoga. Ina ia vave faʻaitiitia le tulaga, o vailaʻau e faʻauluina faʻatasi. E maua foi e le tagata gasegase meaʻai faʻatoʻaga, pe a faigata ona maua. Faatasi ai ma vailaau o loʻo faʻaaogaina e faʻamalolo ai se tulaga ogaoga, e taua le taʻua o auala e pei o Contred (faʻatautaia vave, i le tasi i le 10 to 60,000 iunite), Pantripin, Gordoks. O nei vailaʻau uma o sui fai togafitiga. O le faʻatinoga oa latou gaioiga e faʻavae i luga o le taofia o le gaoioiga o proteases (chymotrypsin, trypsin ma isi). E tatau ona fai mai o nei vailaʻau e mafai ona faʻaosoina ai ni faʻafitauli o le maʻi, o le mea lea o loʻo faʻamatalaina i le faʻatasi ma le antihistamines.

O le a le mea e masani ona faʻatatau i fualaau o le pancreas?

E le o se mea e sili ona taua i le togafitiga o pancreatiti. O la latou galuega o le faʻavaivaia poʻo le fusifusia o le kulimi hydrochloric, e puipuia ai lona gaosiga. Ae ui i lea, e le fautuaina le ave faʻatasi oi latou mai le faitaʻaga. Ole togafitiga o le pancreas ma papa maʻa Maalox e masani lava. I le avea ai o se faʻataʻitaʻi, o le fualaau faasaina "Ranitidine" e faʻaaogaina. O vailaau faafomai e pei o Spazgan, No-shpa, Diclofenac, Papaverine ma isi fualaau mo le tiga o le pancreatic ua faatonuina e avea ma sui. Na o le faʻaitiitia o le tulaga o tagata gasegase.

Le fualaau faasaina "Maalox"

Pe a oʻo ina mumusu le pancreas, o togafitiga faʻamaʻi e fautuaina pe a uma ona faʻaumatia ni osofaiga mataʻutia. O le tuufaatasiga "Maalox" o loo i ai se lavelave o le magnesium hydroxide ma le alumini. O nei vaega e maua ai se puipuiga, e faʻaalia ai le faʻaleagaina. O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai se mea e faʻaaogaina, faʻaogaina ma le teutusi. Faʻaaoga vailaau pe a uma meaʻai, pe a ma le itula poʻo le afa. O le fualaau faasaina e teuina i le gutu seia maeʻa ona toe faʻaaoga.

Faatasi ai ma le faʻailogaina i le aveina o le "Maalox" togafitiga, o le hypersensitivity ma le faʻailoaina o le faʻaleagaina o le tino e tatau ona maitauina. O togafitiga uumi o le pancreas ma laulau Maalox e mafai ona taʻitaʻia ai le tino mai le phosphorus i le tino. E tatau ona manatua lenei mea.

Tausaga "Leai-spa"

A amata ona faʻalavelave le pancreas, o togafitiga faʻamaʻi e na o se fomaʻi e manaʻomia. E pei ona taʻua i luga, e faaopoopo atu i vailaau masani, o isi tupe faaopoopo ua fautuaina. O la latou galuega o le faʻaitiitia lea o le pipili ma le tiga. O se tasi o vailaʻau faʻapitoa o antispasmodic o No-shpa. O le mea malosi o le drotaverine hydrochloride. O le vailaʻau lelei e faʻaitiitia ai le gaogao, faʻaitiitia le malosi o le tiga. O fua o aso taitasi mo tagata matutua o le 120-240 milligrams, vaevaeina i le lua i le tolu inumaga. Umi o le taimi e faʻaoga ai - e le silia le 1-2 aso.

Afai e tatau ai, o se tofiga umi e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Isi vailaʻau mo pancreatiti

Ua matauina e tagata popoto e faapea, e ui i le mea moni e faapea o le togafitiga e le afaina, e mafai ona o faatasi ma se siama siama. I lenei tulaga, o le togafitiga o le pancreas ma fualaau o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻasaina ua faʻamatalaina. Aemaise lava, o nei vailaʻau e aofia ai Ampicillin, Tobramycin, Carbenicillin. O le faiga o gaioiga o nei fualaau faasaina e faavae i luga o le taofia o le gaoioiga a microorganic microorganisms e maaleale. Aʻo leʻi faʻatuina nei vailaʻau, o loʻo faia ai se suʻesuʻega faʻapitoa mo fale suʻesuʻe. E mafai ai e oe ona fuafua le ituaiga ma le tikeri o lagona o siama.

Faʻaaoga "Ampicillin". Short description

O lenei vailaʻau e aʻafia i le vaega o penisillines siesynthetic. O lona gaioiga e faʻavae i luga o le gafatia e taofiofia ai le faʻasinomaga i le puipui o se siama siama. O le meafaigaluega e iai sona aʻafiaga i le tele o faʻalavelave o microbes faʻaleagaga, sei vagana ai i latou e maua ai le penicillinase. O le fua o le vailaʻau e faʻatulagaina e le tagata lava ia, e tusa ai ma le mamafa o faʻamaoniga ma le faapalepale onosai.

Faatasi ai ma le faʻailogaina e tatau ona taʻua o le leukemia lymphocytic, vaʻavaʻaveʻa, gaioiga o le ate. O le fualaau faasaina e mafua ai le tele o itu, o le mea sili ona taatele o le tali atu lea.

Enzyme oloa

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega o le exocrine o le gland, e fautuaina e le au atamamai ni vailaʻau o loʻo i ai le pancreatin. O le mauaina o ia tupe e ono umi. Ole seti e seti taʻitasi. O nei vailaau, aemaise lava, aofia ai le "Festal". E tatau ona fai mai o lenei fualaau faasaina ua faatonuina mo le pancreatitis. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi poʻo le faʻaogaina foi o se mea e faʻalavelave ai. I lenei itu, o le mauaina o tupe e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi.

Fomaʻi "Festal". Faʻamatalaga puupuu: faʻamatalaga faavae

I vailaʻau, e pei ona taʻua i luga, o loʻo iai le pancreatin. O lenei tuufaatasiga e aofia ai ni numera o enzymes e fesoasoani i le faʻasalalauina o le mea faʻapitoa. Aemaise lava, lipase, amylase ma protease o loʻo i ai. Latou te faafaigofieina le faʻapalapalaina o palatini ma gaʻo. O lenei, i le isi itu, e fesoasoani i la latou vave vave ma sili atu le atoatoa o le manava i totonu o le togafiti laiti. O le hemicellulase enzyme, o loʻo i ai foi i vailaʻau, e mafua ai le gau masani o fiva.

Ona o lenei mea, ua faʻaleleia le faagasologa o le faʻaogaina o meaʻai, o loʻo faʻaitiitia le gaosiga o le kesi i totonu o le inumaga. O le vailaau e iai foi lona aafiaga, o le saofaga lea i le faamamaina o gaʻo ma faateleina ai lo latou gaogao. O le fualaau faasaina "Festal" e fautuaina vave pe a uma se taumafataga. E fautuaina le au matutua e tolu taimi i le aso mo 1-2 papa. Afai e manaʻomia, ave laasaga maualuga e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Togafitiga o le pancreas ma fualaau a Feso e mafai ona ola i nai aso, masina, poo ni tausaga (faatasi ai ma le tofiaina o togafitiga faafou). O le fualaau faasaina e tatau ona mataituina e se fomaʻi.

Tumo maʻi. Faʻafofo

O le paʻu o le pancreatic o faʻatonuga o le hormone-active. E mafai ona faʻamaʻa pe leaga. Faʻamatalaga o faʻamaʻi faʻapitoa e faʻatinoina e ala i le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga poʻo le ultrasound. Togafitiga o le pancreas ma fualaau oona i nei mataupu e le aoga. I le avea ai o se tulafono, o fualaau oona ua faatonuina e aveese le faoa faamalosi, faamama le tulaga. O le faʻapogai autu o le faʻaumatia o maʻi o togafitiga faʻapitoa.

E i ai ni togafitiga e leai ni fualaau faasaina mo le pancreas?

O le toʻatele o tagata e taumafai e aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, e manaʻo ai i le natura, sauniuniga o laʻau. Aemaise lava, e pei ona fautuaina, mo se faataitaiga, togafitiga masani, propolis o se mea lauiloa. O loʻo aofia ai se numera tele o vaega faʻapitoa o meaola, faʻalapotopotoga faʻasaina, vitamini. E le gata i lea, o propolis o loʻo i ai elemene o loʻo iai ma minerale e manaʻomia mo le tino. O le meafaigaluega e iai sona aoga aoga i le tulaga lautele o le tino, e fesoasoani e faʻamautu ai le gaioiga o totoga i totonu, aemaise lava, faʻamaonia le galuega a le paʻu. E fautuaina e 'ai e tusa ma le tolu kalama o le propolis faʻolu i le aso ao leʻi' aʻai. E tatau ona maeʻa maeʻa.

Leai se mea e itiiti le aoga o le oats. O se teuteuga ua saunia mai ai. Ina ia faia lenei mea, 250 g o le meafaitino e sasaaina ma le afa-lita o vai. Ua faʻafefiloi le faʻafefiloi mo le sefulu itula. I le isi itu, o le mea e afaina ai ua kuka mo le afa itula. O le mea e maua ai le paluga e mafai ona tuʻuina i totonu o se nofoaga pogisa ma mafanafana. A maeʻa le ono itula, e tatau ona fufulu ma faaopoopo i le tane vai ina ia 1 lita le volume. O le afa itula ao leʻi 'ai, o le susu e ave i le 7 tbsp. l tele taimi i le aso. O le umi o le faʻatagaina e tusa ma le lua vaiaso. Faʻaaoga mo pancreas ma le meli. E fautuaina e 'ai i se sipuni sipuni ao leʻi' ai. Faatasi ai ma le mumu, e fesoasoani le vai pateta. O fualaʻau ua lafoina ua tuʻuina i totonu o se sua. O le vailaau oona e inu 100 glama aʻo leʻi fafaga i le itula. I le taimi o le maitaga, o vailaʻau e matua le manaʻomia. Afai ei ai ni faʻalavelave i le gaioiga o le pancreas ao faagasolo le taimi o le prenatal, o le mea sili ona aoga o le mulimuli i se taumafataga faapitoa, lea e filifilia e se fomaʻi.

O le a le taimi e ave ai fualaau

O le pancreas e tali atu i le atuatuvale, le lelei o meaai paleni, ava malosi (aemaise lava ava malosi), vaivai lautele. O le a oʻo i le mumū, aʻo faʻalauteleina le tele i le telē. I le vavalalata i le tino o le pancreas ma le ate, o le solitulafono e afaina ai le gaioiga o totoga uma e lua. O le faʻasolosolo o gland presses i luga o le ate, faʻalavelaveina ai le metabolic faagasologa, e aofia ai le pulelasi o le talo.

O le telē tele o le uʻamea mumū e faʻaaogaina ai lona mafai gafatia e maua ai le enzymes e tatau ai mo le gaosiga o mea taumafa ma lona faʻaopopo atili i le faʻaogaina o meaʻai.

E faavae i lenei mea, e manino le taua o le pancreas i totonu o le tino o le tagata. O le mea lea, e tatau ona togafitiga e aunoa ma le faatuai, ma le le faʻamoemoe o le a tupu le faʻamaʻi. I se isi itu, o lenei maʻi e mafai ona faia se foliga masani, e mate mo se tagata maʻi.

A o le i taʻuina mai le auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas, matou te mafaufau i le faʻaalia o le maʻi. O faʻamaoniga nei o se faailoga lea ua oʻo i le taimi e ave ai fualaau:

  • leai se manaʻo
  • vili
  • manava manava
  • vaivaiga lautele.

O le faailoga autu o le pancreas e manaʻomia ai le fesoasoani i le fomaʻi o le a avea ma osofaʻiga o le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. E faʻaleleia i latou i le 'ai o meaʻai gaʻo, meaai falai, meaʻai vevela, ma le ava malosi.

O le pancreas e maaleale i le ava malosi

O le tiga e mafai ona taʻavale i le vevesi poʻo le tuʻuina pea lava pea (o le mea e pei o le tiga oona). E faʻalagolago i meaʻai na 'ai e se tagata, ma le leaga na amata ai ona afaina ona paʻu ona o lenei mea.

Ua matauina e tagata tomai faapitoa e faapea, faatasi ai ma le pancreatitis e masani ai, o le tiga e mafua mai i le mumusu faifai pea o le tino e tumau pea. O le mea na tupu e osofia e toetoe o soʻo se meaʻai, vulu ma le manava e amata i ni nai itula talu ona 'ai.

O maʻi o le gland e tatau ona togafitia i le taimi nei, e puipuia ai le maʻi mai le atinaʻeina ma le pasi i le taimi masani. Ina ia faia lenei mea, aveese le mumū i le ave o fualaau saʻo. O le a tatou mafaufau i lalo o fualaau oona o le a fesoasoani e taulimaina ai le faʻamaʻi.

O a fualaau o loʻo fautuaina mo le togafitia o le pancreas

Faʻatasi ai ma faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau i se tagata ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se fautuaga. Ae ei ai tulaga e le latalata mai le fomaʻi, ma e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau i le vave e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi lata ane, i luga o le faʻatau atu e toetoe o fualaau talafeagai uma.

O le fualaau faʻamaina i faʻamaʻi pipisi o le pancreas ma le ate ua vaeluaina i ni vaega se lua:

  • faʻasaʻo ai le tiga faʻavave
  • toe faʻafoʻisia le galuega a le tino.

Afai e iai se tiga tele, e faʻaalia ai le amataga o se osofaiga o le maʻi, e mafai ona e faia se antispasmodic, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau faasaina. Drotaverin, No-Shpa ma Leai se Shpa Faamalosi. O le a latou malolo maso ma faʻavave le aveesea o le spasm.

E mafai ona tuʻuina atu faʻasologa e pei ona taʻua i lalo:

  • Drotaverin poʻo No-Shpa - 2 papa,
  • Leai-Shpa Forte - 1 le papa.

E le gata i lea, o soʻo se faʻamalosi, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoasoani i le togafitiga o se osofaiga mataʻutia o le mumu o le pancreatic inflammation. Paracetamol poʻo Aspirin. O le a faʻaitiitia ai le tiga ma tuʻuina atu ia te oe le avanoa e masani ona e alu ai i le falemaʻi poʻo le mea faʻapitoa.

I lenei tulaga, fualaau e pei o Tylenol ma sulfonamideslea e afaina ai le ate ma toxins. O le mea ua maeʻa nei ua matua afaina tele, o lea e le tatau ai ona e utaina atili.

I le faaopoopo atu i nei vailaʻau, o vailaau faʻasaina ua faʻamatala mai e le fomaʻi e tusa ai ma iuga o le suʻega ma auʻiliʻiliga o suʻega. E filifilia taitoatasi mo tagata taitoatasi, ma mafaufau i le faapalepale o le tagata lava ia ma le i ai o ni mea e afaina ai.

Vailaʻau faʻapitoa pei o Ceftriaxone, e manaʻomia e poloka ai le amataga o le faʻapalapala o le tino ma lona isi suiga i le tulaga o le faʻafanoga. E amata ona o se faʻalavelave faʻaleagaina o enzymes na gaosia e le pancreas. O le isi laasaga atonu o le oti (necrosis) o le tino ma siama o le tino e ala i le faaleagaina o mea (sepsis).

Ae o vailaau faʻamaʻi, pei o isi auala, ua faatonuina e se fomaʻi, e le fautuaina e filifili ma ave na oi latou lava.

Pancreatic Remedies

E faʻapefea ona fesoasoani i le pancreas? I le aveesea o se osofaiga o le tiga ma le mataituina o meaʻai, o le a amata ona faaaoga e le tagata maʻi fualaau faasaina e fesoasoani i le gaosia o ni enzymes faapitoa. Latou te manaʻomia e faʻafaigofie le faagasologa o le 'ainaina o meaai ma le faʻamalosia o ona vaega e le tino.

E mafai ona amata le toe faaleleia o pancreatic Festala. O nei pusa e toetoe lava o falemaʻi uma. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai vaega ia e faafaigofieina ai le taumafaina o meaai ma faamama le avega mai le gland ma isi totoga o aafia i le faagasologa. O le fua o le fualaau faasaina e masani lava ona taʻu mai i faatonuga o loʻo tuʻuina mai.

O se fualaau e sili atu ona logoina Pancreatin. O lenei vailaʻau o se enzyme, o loʻo i ai vaega e fesoasoani i totoga o le tino e faʻaaogaina ai pulu, gaʻo ma gaʻo na gaosia i le taimi o le faʻapalaina o meaai.

O le numera o laʻau e masani ona faʻaaogaina e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma le umi o le maʻi. O le auala o le tagofia o fualaau faasaina e faalagolago foi i lenei mea. O pusa e onā mai le 1 vaiaso i le 1 masina. E taua le maitauina o le aveina o Pancreatin e sili ona lelei faʻatasi ma lau fomaʻi.

O fualaau faasaina ei ai lona aafiaga faapena. Mezim ma Creon, lea e fesoasoani foi i le faʻaaogaina o meaai ma faʻasaʻo le atuatuvale mai le pancreas. O a latou metotia e mafai ona maua i faʻamatalaga ua tuʻuina atu.

O fualaau uma o loo lisiina i luga e fesoasoani i le tino e faalilolilo ia lava.Ma pei lava o soʻo se vailaʻau, e mafai ona mafua ai aʻafiaga. O lo latou malosi ma le taimi e faʻalagolago i le faʻapalepale o le tagata lava ia o vaega ia e faia ai fualaau faasaina.

Ua matauina e tagata tomai faapitoa o nei tupe e malosi tele i le tino, o lea e le tatau ai ona e faʻaleagaina. I le togafitiga o le mumu o le pancreatic, o le a le mafai ona faʻaumatia vave le faʻamaʻi ma se fua o meaʻai. E mafai ona afaina ai oe lava ia.

O le mea lea, e matua fautuaina oe e asiasi i se fomaʻi i le uluai faailoga o maʻi ma maua fautuaga mai ia te ia, e aofia ai le tagofia o vailaʻau.

Faʻafefea ona faʻaleleia le aʻafiaga o papamaa

Aʻo talanoa e uiga i le auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas ma le fesoasoani o vailaʻau, e tatau ona fai ni nai upu pe faʻafefea ona faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau.

I se osofaiga mataga, e sili atu le teena o meaai mo se aso

I se osofaiga ogaoga, e sili ona lelei le teena o se mea taumafa mo le aso ma le inu na o vai e leai se vai. E fesoasoani lenei mea e faʻamalolo ai le mu. I le isi 3-5 aso, e tatau ona e ave faigofie, faigofie le digestible meaai, mo se faataitaiga, oatmeal. O lona faʻamaʻiina i tua o laupepa ua maeʻa ona pasi faigofie, e aunoa ma ni faafitauli i le enzymes.

I le aveesea o le osofaiga ma filifili i vailaʻau faʻatasi ma le fesoasoani a fomaʻi, e tatau ona e faʻaauau pea le taumafataga. I le taimi lea, o le ava malosi, meaʻai ma meaʻai vevela, meaʻai faʻavela, pasta o le saito, ma falaoa fou e matua faʻasaina. I se tulaga lautele, o oloa uma e manaʻomia ai taumafaiga mai le tino o le tagata maʻi e faʻafefe ma faʻafefe.

O le lisi e tatau ona aofia ai soula o fualaau suamalie, pata, sina meaʻai lanu vela. I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le susu susu i se vaega itiiti. E naʻo le 'ananafi e mafai ona' ai ai le falaoa, faʻateʻa ese muffins ma selu.

Faatasi ai ma fualaau fualaau, o fomaʻi e fautuaina le filemu mo maʻi. O le lavelave o nei fua faatatau o le a fesoasoani i le faʻavaeina o le gaosiga o enzymes ma faʻamaonia ai le gaioiga o le pancreas. Afai ua amata le maʻi, e tatau ona e alu i le falemaʻi ina ia e faia se faasologa atoatoa o togafitiga ma le toe faaleleia.

E tatau ona e iloa e ui lava ina e ave pepa e le tatau ona e faʻaleleia le fualaau, solia tulafono ole fautuaga. Ma i le avanoa muamua, e tatau i le tagata maʻi ona alu i le falemaʻi e maua fautuaga mai se fomaʻi. O le a faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina ma filifili le vailaau aupito sili ona lelei, lea o le a fesoasoani i le vave ona toe faaleleia.

Pancreatitis Medicines

I le falemaʻi o le pancreatitis masani, o se vaitaimi muamua (e oʻo i le 10 tausaga) ma se vaitaimi o le le atoatoa o le exocrine e iloagofie. I le uluaʻi taimi, e sili atu le faitioga o le tagata maʻi e uiga i le gasegase o le manava, lea e mafai ona tele lona malosi ma le faʻasalalau, e masani lava ona i ai ni maʻi le atoatoa (fatuburn, nausea, belching, anorexia).

I le vaitaimi o le le atoatoa o le exocrine, e oʻo mai muamua le dyspepsia, aʻo le tiga o le tiga e le mafai ona faʻailoaina pe leai foi. Faʻasagaga o le le lava o le manaʻo ma le le mafai ona talepeina meaʻai, malasorption syndrome e atiaʻe. Faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, falemaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, o le fomaʻi e fuafua po o fea vailaau e tatau ona aofia ai i togafitiga togafitiga.

O fualaau ua faatonuina, o le galuega lea:

  • aveese le tiga
  • fatuina le filemu o galuega mo le tino,
  • faaitiitia le galuega failautusi a le pancreas,
  • saʻo le le atoatoa o le gaʻo,
  • faʻamaonia le faʻasaina o le gaʻo gaʻo,
  • faʻasaʻo le maʻi syndrome.

Faʻafitauli o le Faʻamamaʻi Paʻa

E mafai ona faʻasaʻo le tiga i le pancreatitis masani e ala i le matauina o se meaai, sei vagana ai le ava malosi ma le ulaula tapaa, o le faʻaaogaina o faʻamalositiga e leai ni nakoti, antispasmodics, polyenzyme sauniuniga ma sooupu e faʻaitiitia le maualuga o le kulimi chlorhydric i totonu o le vai gastric.

O le tele lava o taimi e fautuaina ai e inu Paracetamol mo le tiga, talu ai ei ai se aafiaga le lelei i luga o le mucosa gastric ma vave vave ona faʻasaʻo le tiga, ae o le lepatotoxic, o lea e tatau ai ma le faʻaeteete i le tulaga o faʻamaʻi ate. O le taofi o le tiga, o le pulega o le intramuscular o le 50% Faʻamatalaga faʻamatalaga ma le 2% Papaverine poʻo le Baralgin solution faatasi ai ma le faaopoopoina o antihistamines e mafai ona faʻatulagaina.

A maeʻa ona faʻaititia le tiga o le manava, ona faʻamatalaina lea o le antispasmodics. O lenei vaega o vailaʻau e faʻasaʻo ai spasm o laʻau musele lamolemole o le gallbladder, o le sphincter o Oddi e faʻafesoʻotaʻi, ina ia mafai e le enzymes pancreatic ona alu ese le tino ma ulufale i le duodenum.

O vailaau faʻasaina o le Antispasmodic e aofia ai:

  • Mebeverin. E masani lava, 100 mg o loʻo faʻatulagaina 4 taimi i le aso poʻo le 135 mg faʻatolu i le aso. E tatau ona e inuina popo 20 minute aʻo leʻi 'ai. A maeʻa ona maua se taunuʻuga o le falemaʻi, e tatau ona faasolosolo malie le faʻaitiitia o le togi i le tele o vaiaso. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tamaiti e sili atu ile 12 tausaga. I le taimi o le vailaau faasaina, e le mafai ona e aveina taavale pe faia ni gaoioiga e manaʻomia ai se vave vave faia.
  • Leai-Shpa. O le mea malosi o le drotaverine hydrochloride. 1.5-3 papa o loʻo faatonuina i le aso. Mo tamaiti e sili atu i le 6 tausaga le matua, e le tatau ona sili atu i le 0.5 papa. O le vailaʻau e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻamaumauga.
  • Drotaverinum. E mafai ona faʻamatalaina i tamaiti mai le tausaga. E fautuaina tagata matutua e inu 1-2 pusa i le aso, mo tamaiti mai le tausaga i le 6 tausaga, o le kuata po o le afa o le papa (e oʻo i le tolu papa i le aso). O se vaega lagolago o le lactose, o le mea lea, e le o faʻamaonia le vailaʻau i tagata e leai se lactase. OTC faatau atu,
  • Papaverine. Le fualaau o le togafitiga o le 40-60 mg 3-5 taimi i le aso. O le vailaau faʻasaina e maua i totonu o pusa e 40 mg, suppositories poʻo vaifofo. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le intramuscular, inisalous poʻo le subcutaneous, se tasi o le 10-20 mg, le taimi i le va o le injections e le itiiti ifo i le 4 itula. E mafai ona faʻamatalaina i tamaiti e oo atu i le tausaga.
  • Platyphyllinum. Faʻailoaina i luga o se laulau 2 pe 3 taimi i le aso. Ole fua ole togavao e faʻalagolago i faʻaʻailoga, auala ole pulega ma le matua o le maʻi, ae le silia le 10 mg. E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase i le fiva (taofia le gaioiga o le afu), ma faʻamaʻi o le esophagus, non-ulcer colitis (ULC), ate poʻo le fatugao, Down's disease.
  • Trimedat. Ole fua ole aso e le sili atu i le 300 mg pe a faʻaalia i le tautala ma le 50 mg pe'ā tuʻuina atu i se auala leʻo poʻo le intramuscularly. Ole taimi ma le umi o le pulega e faalagolago i le tulaga o le falemaʻi ma le tausaga ole maʻi. OTC vacation.
  • Meteospasmil. Ole faʻaopoopoga faʻaititia le gaosiga i totonu o le inumaga. E le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo o le 14 tausaga. Ave mo tagata matutua se pusa 2 pe 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga. Taʻaloga i luga o le-counter.

Afai e le tuʻuina atu e le antispasmodics le malosi o le mafaufau i totonu o le 3-4 itula, e mafai ona faʻatonuina antipsychotics (Droperidol ma Fentanyl). I le leai o se lagona i faʻamalositiga e le o ni nakoti, faʻaaogaina ma a latou analogues faʻavae e mafai ona faʻaaogaina.

O le faʻaitiitia o le tiga e mafai ona ausia e le pule o le intestentestinal o Trypsin poʻo Chymotrypsin. Enzymes e taofiofi ai le pulelasi a le pancreas, lea e faaitiitia ai lana galuega faalilolilo ma aveesea ai le tiga. O sui sooupu o le polishzymatic o loʻo galue i luga o le gland e ala i se masini faʻalauiloa.

O le tele o galuega o le exocrine e taofia, o le itiiti ifo o le tiga e faʻaalia. E tatau ona filifili ni oloa o le enzyme o loʻo i ai nai mea laiti ma e ufiufiina i se membrane e naʻo totonu o le manava. O fualaau o le Enzymatic e le gata ina faamamaina ai le tiga, ae faasaʻo ai foi le le atoatoa o fualaau. Lapataiga o le enzyme ua maeʻa saunia Creon.

Ina ia faʻamalieina le tiga, e tatau ona ave se vaega o le vailaʻau aʻo leʻi 'ai meaai e puipuia ai le tuʻuina atu o le malosi o le cholecystokinin, e mafua ai le tiga. O pancreatic tablets e tatau ona faʻaalu i le tele o taimi i le aso.

I le leai o se mea e faaleagaina ai le digestive, o le Creon e faʻatonutonuina le 10,000 i le aso, ma le le atoatoa lelei Creon o loʻo faʻatulagaina 20,000 lima taimi i le aso, ma le faʻaitiitia o le otaotaina, Creon ua fuafuaina 25,000 ono taimi i le aso. , aʻo i ai maʻi na teena le sauniuniga o le enzyme, na toe foʻi mai le tiga i le 20% o mataupu.

O le faʻaitiitia o le tino ma le mamafa o le tino, ma faʻaitiitia ai le tiga, e mafai ona maua e ala i le taofiofia o le faʻaogaina o le pancreatic synthesis, faʻapea foi ma le initia o le gaosiga o le suka. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻamaonia mai ai vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau faʻasaina.

Afai e maua e le tagata maʻi le Creon 10,000 (fuafua e tusa ma le 50,000 lipase units i le aso), o se antispasmodic (mo se faataitaiga, Duspatalin 400 mg / aso) ma le faapaologa o le pa pupuni, ona oʻo ai lea i le aso ua maeʻa ona oʻo i le vevela.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le avega

Ina ia taofia le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaleagaina ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻalavelave faalilolilo i totonu o le gland, ia faʻaitiitia le aofaʻi o le vai o le pancreatic ma le maualuga o enzymes oi ai. O le tuʻuina atu o le malologa o le tino i le tino, e mafai ona faʻaitiitia le taʻaloga ma le mamafa o mea, aveese le tiga, ma fai sao i le toe faʻaleleia o le gland.

Ina ia faamautinoa le malolo, o le fiaai e faailoa mai mo le 2-5 aso, ona sosoo ai lea ma se fesuiaiga faifaipea i le laulau togafiti Numera 5P (o le filifiliga muamua, ona sosoo ai lea ma le lona lua). O le taofiofi o le faʻamalosia o galuega tauave e faia i se mea faʻapitoa o le somatostatin (Octreotide), lea e taofia ai le pulefaʻatasia o le hormone gastrin. O se vailaʻau o le 50-100 mg o loʻo faʻasolosolo faʻatatau i se vaega o le 2-3 aso.

O le vaeluaga i le va o injections e 8-12 itula. O le umi o le pulega, fuataga ma taimi e faalagolago i le tikeri o le mumū, le lelei ma le gafatia o le vailaʻau. E ono i ai se tali i le vailaʻau i le tulaga o le vevela, faʻavalava mama, e taofi e sui polishzymatic ma se faʻaitiitia i le fua o Octreotide.

Afai o le maʻi e tupu i se tulaga ogaoga, ona oʻo lea i se faʻalavelave tele o le pancreatitis, o le iniseti o aprotinin protease e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaaogaina o enzymes pancreatic i totonu ole toto. O loʻo iai faʻamaʻi puipuiga a le protease e aofia ai le Gabexate mesylate. O le vailaau faʻasaina e faʻafefiloi ma se kulūkose ma sasaa 7-8 ml ile minute, 1-3 taimi i le aso mo se vasega 7-10 aso.

Mai inhibitors uma, na o Gabexate e ulu i totonu o le gland tissue ma poloka poloka proteases activated. E taofia ai le gaoioiga o le M-anticholinergic Pirenzepine (Gastrocepin). O loʻo faʻamatalaina i totonu o fualaau e 25 poʻo le 50 mg faʻatolu i le aso mo le 2-3 vaiaso, faʻaitiitia faʻaitiitia le fualaau. Faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻamalosia le manava o le tino e faʻamalo ai faʻamatalaga gasegase ma le faʻamalosi: o fofo o le Platifillin, Atropine poʻo le Metacin.

O le elemene o le suasusu oona i le aso e mafai ona pulea i le na o le faʻaaogaina o le faapaologa o le pamu. Igoa o fualaau faasaina mai lenei vaega:

O loʻo i ai pupuni o le pamu faʻamalama i totonu o capsules. Ole fua ole aso ole tasi o le capsule. Faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma le tali atu i le fualaau faasaina, e mafai e le fomai tipitipi ona fetuʻunaʻi le metotia. E mafai ona aʻafia ai le faʻasolosolo o enzymes i le faʻaitiitia o le maualuga o le suauu o le hydrochloric ma sauniuniga faʻapitoa (Almagel, Maalox, Rutatsid, Fosfalugel). E tatau ona e ave i latou mo le 3-4 vaiaso.

Faʻaaogaina tele-enzyme

E manaʻomia le togafitiga o le Enzyme pe'āfai o loʻo i ai faʻamaoniga nei o le le atoatoa o le exocrine:

  • steatorrhea, lea e sili atu nai lo le 15 g gaʻo i le aso e tumu i feces,
  • dyspepsia
  • o le manava tuusaʻo
  • faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi.

O sauniuniga o Pancreatin e taʻua o togafitiga lautele e faʻamaonia ai le galalaina i le tulaga o le le atoatoa o le digestive ma le absorption function. Latou te le aafia ai le galuega a le manava, ate, gaioiga afi o le vailasi ma le au. O sauniuniga a le polyenzyme e aofia ai le amylase, protease (chymotrypsin ma trypsin), lipase.

Faʻaopoopoina tupe i le faaopoopo atu i le pancreatin i totonu o le tuufaatasiga e maua ai le simethicone poʻo le dimethicone, choleretic plant, acid bids. Simethicone ma Dimethicone e oʻo atu i le faʻaititia o le faʻavaeina o le kesi. O meaʻai o le pipi e faʻaititia ai le puleaina o le pancreatic, le motusia o le vevela ma le iniseti, e oʻo atu ai i le faateleina o le gasegase osmotic.

E le mafai ona ave ni laupepa e maua ai le kulimi pipiʻi ma le faʻamaonia ma le tiga o le pancreatitis, e pei foi o le hepatitis, le cirrhosis o le ate ma le maʻi maʻi. O sauniuniga e aofia ai le talo e aoga i le leai o ni faʻamaʻi o le ate ma le pancreas, o lona uiga, faatasi ai ma mafutaga tuufua (dyskinesia o le vevela, dyspepsia pe a uma ona gaosia, pele acid acid).

O fualaau faʻamalama o le palaʻau i le tuufaatasiga e iai papain poʻo le amylase, protease, lipase. Protease ma papain e faʻaumatia ai aʻafiaga, amyslase e faʻaumatia ai gaʻo, ma le lipase e momotu ai gaʻo i ni mea faigofie.

A maeʻa le taumafa, e masani ona faʻasolosolo ona saunia sauniuniga o palacreatin, ma 3-4 vaiaso mulimuli ane, pe a maeʻa le faʻaogaina o le afi, latou te faʻaaogaina vailaau faʻasaina ma le suka poo le hemicellulose. Enzymes e tatau ona ave 3-4 taimi i le aso faatasi ai ma taumafataga. O le togafitiga tumau 2-3 2-3 vaiaso. I le va o le vasega e tatau ona e faia se 3-4 vaiaso malolo. E tatau ona e inu 4-5 vasega i le tausaga.

O sauniuniga o le Enzyme e aofia ai:

Mo le togafitiga aupito sili ona lelei o le le atoatoa o le exocrine, e tatau ona aofia ai i togafitiga o fualaau faasaina e aveesea ai le solia o le intrininal microbiocenosis (faʻamalositino, vailaau faʻasolosolo, mea faʻapitoa, vailaʻau faʻaonaponei), talu ai ona o le faateleina o le aʻafia o le siama e aafia ai le gaioiga o enzymes.

I le taimi o le toe faʻaleleia, e fautuaina e ave faʻamalosi phospholipids (poʻo isi hepatoprotectors), vitamini, choleretic drugs, calcium, antioxidants mo le vave faʻafouina o le gland. Le auala e togafitia ai le pancreas o le a faʻamoemoeina e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le vaega atoa o fualaau aina. O le pancreatitis e le o se mea e mafai ona togafitia, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani i le lelei o mea taumafa ma togafitiga fualaau, e mafai ona maua se faʻamalologa tumau.

Pancreatic maʻi e togafitia

O fualaau faʻapitoa e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreas. Ae ui i lea, e filifilia i latou i taimi uma e mafaufau i ai e le gata i uiga patino o le tino o le tagata maʻi, ae faʻapea foi le ituaiga o faʻamaʻi na maua ai ia te ia. Ma aʻo leʻi taʻuina atu igoa o papa maʻa, lea e masani ona faʻaaogaina e totogi ai le le atoatoa o le glandular, e tatau ona mafaufau pe oa maʻi o le pancreas.

Faatasi ai ma i latou, o le mea taatele e:

  • gasegase taatele ma le masani,
  • maʻisuka malosi
  • cystic fibrosis,
  • pancreolithiasis,
  • teu o le pancreatic
  • maʻi o le pancreatic.

I nei tulaga uma, o togafitiga eseese o le pancreas ma fualaau oona e faia. Ae latou te le maua i taimi uma ni taunuuga lelei. O le mea e leaga ai, i le i ai o faʻamaʻi e pei o pancreolithiasis, kanesa ma le pancreatic tumo, o fualaau e maua ai na o sina taimi le tumau. Ina ia togafitia nei maʻi, e manaʻomia le taotoga.

Ma afai tatou te talanoa e uiga i mea ua faʻaalia e faʻamaʻi pancreatic, e tatau ona maitauina o le nutimomoia muamua lava e afaina i le tulaga o le faaletonu o lenei totoga. O lenei mea e faʻaalia i le tupu mai o:

  • toso
  • fusiva, a maeʻa ai le tofo o le oona e lagona i le gutu,
  • lagona o le vaivai i le manava,
  • ogaoga ogaoga
  • taʻavale
  • faateleina le urination
  • fia inu pea
  • faʻafefe i meaʻai gaʻo ma falai,
  • vaivaiga.

E tatau foi ona maitauina o le pancreatitis e masani ona o mai faatasi ma se paʻu o le fusi i le pito i luga, lea i le uiga tonu o le upu fusi le maʻi, fiva ma le tatalaina o le vomiting.I le avea ai o se tulafono, o nei faʻaʻailoga e tupu i le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi.

Togafitiga o le tino pancreatiti

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le tino pancreatitis, e iloa ai e se tagata se tiga o le tiga, o lona foliga mai ua faamatalaina e ala i le faʻagasoloina o gaioiga o le tino-digestion i le pancreas ona o le mumū, lea na mafua ai le fulafula o le parenchyma, faamalositino o le vavao ma le malo o le vai pancreatic i le okeni. I lenei tulaga, e le faʻaaogaina ni laupepa mo tiga i le pancreas, aua e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

I totonu o le pancreatitis, o le togafitiga o loʻo faʻaalia i fualaau oona e gaosia i le auala o fofo mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa pe faʻafefe. I lenei tulaga, o se itu taua o le taofia o le sifi o le enzymes digestive. Mo lenei mafuaʻaga, o loʻo faʻaaogaina togafitiga o le antienzyme, e aofia ai Gordoks ma Kontrikal.

Ina ia faʻamalieina le tiga, e maua e fomaʻi le fesoasoani a analgesics (Analgin, Ibuprofen, ma isi) ma antispasmodics (No-shpa, Papaverin ma isi). Afai o le pacreas mumū e maua ai faʻamaoniga e pei o le vomiting ma le manava, ona faʻafefe ai lea o le faʻamalolo, vailaʻau faʻamaʻi (Cerucal poʻo Metoclopramide) ma vailaʻau faʻamaʻi (Regidron, Tannacomp ma isi).

I na tulaga e faʻatasi ai le pancreatitis ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi, ua faʻamaonia mai ai meaola. Ae peitai, o lo latou faaaogaina e faia pe a maeʻa le iloiloga atoa o le tulaga e le gata o le pancreas, ae o le ate foi, talu ai ona o luga o le mamafa o le avega e faia pe a ave nei vailaʻau. Ma talu ai ona o le pancreatitis ua maeʻa foi le galuega a lenei tino, e aunoa ma le iloiloina o ana galuega, antibacterial o fualaau faasaina ua na o se faalavelave faʻafuaseʻi.

O le faʻaleagaina poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona e faʻatinoina seia oʻo ina toe foʻi le maʻi o le maʻi. Ae tusa ai ma lenei mea, o loʻo faʻaaogaina se meaai fiaai. E faʻatagaina ai foʻi oe e faʻaititia le gaioiga o le enzymes oona ma faʻafefe ai le atuatuvale mai se pancreas mumū.

O le taimi lava e faamautu ai le tulaga o le maʻi, e togafitia togafitiga i vailaau i fualaau. Inuina oi latou ua fautuaina mo se taimi umi. Ae peitaʻi, i lenei tulaga, o mea e faʻasaʻo ai e sui ai i le enzyme (Pancreatin, Creon, Mezim, ma isi), ma faʻaigisaina (e na o antispasmodics e tumau). O lea, ua fautuaina e togafitia le pancreas mo le 2-3 masina. I lenei tulaga, o le laasaga o togafitiga Nu.5 o loʻo faʻatulagaina foi, lea e tatau ona tausisia mo le 6-12 masina.

Togafitiga o le pancreatitis masani

O a fualaau e tatau ona faia e togafitia ai le pancreatitis e masani ai, o le fomaʻi e filifili, e fuafua i le tulaga lautele o le maʻi. Ae peitai, faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, o maʻi e tele lava ina mafatia mai le tiga o le manava, lea eo mai faatasi ma le nausea ma le faʻailoga. Ma e le masani ona mafai ona asiasi i se fomaʻi e faʻamalamalama faʻatasi ma ia po o fea o fualaau mo le tiga i totonu o le manava ma le pancreas e tatau ona ave.

Faʻatasi ma se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, o le manava e afaina i le lua mataupu - pe a uma ona 'ai meaʻai poʻo pe a fai e se tagata se tulaga pepelo. I ia tulaga, aua le vave tagofia le piliki. E mafai ona e taumafai e aunoa ma ia mea, ave se tulaga nofoa, faʻasaga le pito i luga i luga ma faʻaaoga se faamaʻi malulu i le pancreas. Afai o nei metotia e le fesoasoani i le faʻaitiitia o le tiga, e mafai ona e inu i se antispasmodic po o se vailaʻau. Ae ia manatua o fualaau oona i le ituaiga o meaʻai mo le tiga o le pancreatic e mafai ona faʻaaogaina pe afai e leai ni faʻailoga o le faʻavaveina o le faʻamaʻi (vomiting, manava, fiva, ma isi).

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas ma le foliga mai o le tiga i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale o le hychochorium, e fautuaina e fomaʻi le faia o vispasmodics ma analgesics nei:

  • Paralgin,
  • Asperin
  • Paracetamol
  • Papaverine
  • Drotaverinum poʻo No-shpu.

Afai e maua pea le tiga, e tatau ona faʻaaoga fualaau o le vailaau faʻamalosi o le H2 faʻamaʻi. Faatasi ai ma i latou, o lagona sili ona tiga ua aveesea:

E le gata i lea, e faʻamalolo ai maʻi o le tagata maʻi, antihistamines ma fualaau faʻamalosi - O le Diphenhydramine, Platifillin ma le Atropine e faʻaaogaina.

Isi fualaau oona

I le togafitiga o le pancreas, o se itu taua o le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme, ae le o le taimi o le amataga o se osofaiga mataʻutia. O nei oloa o loʻo i ai ni enzymes e toe faʻafoʻiina ai meaʻai ma le faʻaleleia atili o le taumafaina o meaʻai i totonu o le manava. O nei vailaau e aofia ai:

  • Pancreatin
  • Mezim Forte
  • Panzinorm,
  • Feso ma isi.

O lenei lisi o loʻo aofia ai sauniuniga o le enzyme, lea e faʻavae i luga o le meaola malosi o le pancreatin, lea e maua mai i le pancreas o le vine po o le porc gland. O nisi tagata e i ai se faʻafefe i le tino, ma i nei tulaga, o fualaau o togalaau, e faʻavae i luga o papain poʻo le araisa, e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le pancreas. Faatasi ai ma i latou, o le taatele o Unienzyme, Pepfiz ma Somilase.

Afai o le pancreatitis e faʻatasi ma le faateleina i le maualuga o le suka gaosia ai le suamalie ma mea matautia o le maʻi o le peptic, e fautuaina e fomaʻi e ave:

Faʻavae o togafitiga ma pusa pancreatic tablets

E tatau ona malamalama e 90% o mataupu, o le atinaʻeina o pancreatitis ma isi faʻamaʻi o le pancreas e faʻaosofia e le olaga sese, e pei o le faʻaaogaina o tapaa ma mea inu ava, faapea foi le auai i le taumafataga o le maualuga o meaʻai ma meaʻai. O nei mea leaga uma e afaina ai le galuega a le gland ma faʻaosoina ai le atinaʻeina o faiga faʻaletonu i totonu.

Ma mo le togafitiga ma fualaau oona e maua ai se taunuuga lelei, o le togafitiga e tatau ona aofia ai se taumafataga ma le teenaina o masaniga leaga. Afai e faʻaauau pea ona aʻafia le faʻalavelave i mea le lelei, o le a le mafai ona taofia le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le tupu mai o faʻafitauli i lona talaʻaga. E faʻafefea ona 'ai i luma o pancreatitis, o le a taʻu mai e le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga