E faʻaitiitia le kinamona i le toto toto

O le sukanamon e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. O le Spice e malosi lona fatuga, lea e tutusa lelei i fualaau faasaina. O isi vailaʻau faʻasolo faʻasoa e aoga foi mo le puipuia ma le togafitiga o faafitauli gasegase gastrointestinal. E faʻaaogaina i se vailaʻau a le tagata ua faatonuina e se fomaʻi. Sili atu ona lelei i le anapogi faʻaaoga. E faaopoopo i mea suamalie ma suamalie. O le faʻailoga autu o le le faʻaaloalo.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a le aoga?

O le paʻu o se lanu enaena e avea ma mea e gaosia mo le gaosia o mea manogi - onamon, lea e faʻaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O mea taua aoga:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • faaleleia le metabolism
  • manuia aoga i luga o le mea o lo o gaosia,
  • faamalosia o galuega puipui a le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu
  • aveeseina o faʻamaʻi o le tino.

O le sukanamon e faʻaitiitia ai le toto (e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini), faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma triglycerides. O le insulin resistance. O lenamamoni o se vaega o le antioxidant lea e fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo. I totonu o le gastrointestinal tract, o mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le flammatory, faʻaitiitia le malosi, ma faʻasaʻo le tiga. E i ai se aafiaga lelei i maso ma sooga. I aso faigata, faʻafefe atu le faʻavauvau.

Spice Composition

Ave le kinamona e faʻaitiitia ai le toto suka e fautuaina ai vailaʻau ma togafitiga masani. E aoga i le maualuga o le suka ona o lona fatuga. E aofia ai:

  • aldehydes
  • phenol
  • polyphenols
  • malo
  • o suauu taua
  • faʻaola
  • togi
  • kulupu
  • vitamini A, E, C, vaega B,
  • tannins.

O le gaioiga malosi - cinnamaldehydes, faʻapitoa ma aoga i lona togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le meaʻai i le kalori.

E faʻapefea ona ave le kinamoni i lalo o le suka o le toto?

Ina ia mafai ona lelei togafitiga o le kinamona, e tatau ona e usitai i fautuaga a le fomaʻi i le faaaogaina. O le aofaʻi o mea manogi e tatau ona faʻaalia ma e le sili atu i le faʻatagaina o mea. Tele le aoga i le taeao i luga o se manava gaogao. Ua faaopoopo i le tele o ipu, e le gata i le mea e gaosia ai. I le taimi o togafitiga faʻapitoa, e tatau ona mataitu le maualuga o le suka ma ia tatau ona tausia le laulau ma faailoga. O le faʻaaogaina o mea manogi manogi e le tatau ona mafua ai le faʻaitiitia o le lelei. O le masani i le taliaina o se tulaga taua mo togafitiga. O le uluai metotia i le averesi e 1.5 tsp. faatasi ai ma se isi faʻagasolo malie. E faʻatagaina le faʻaaoga o le kinamoni ma le le faapalepale tagata taitoatasi i le faʻavasega.

O fualaau onamamoni mo le maʻisuka

O le sukanamon e maualalo ai le toto suka?

O le sukanamon mo le maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le suka o le toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le faʻamalosia o le inisalini. O se suʻesuʻega se tasi na faaalia ai o le paina mo le maʻisuka na faʻaitiitia ai le cholesterol ma glucose pe a faʻaaogaina mo le 40 aso. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualalo o le toto toto pe tusa ma le tolu vaiaso talu ona taofia e le au fai le cinnamon mo le maʻisuka, o lea atonu e le manaʻomia ai e saienitisi taʻitaʻi ona faʻaaogaina aso uma e faʻamaeʻa ai le mea manogi. E mafai ona e faitau atili faʻamatalaga pe faapefea ona faʻaititia le toto suka.

Cassia cinnamon o le masani masani lea e faʻaaoga i le kuka ma o le ituaiga na faʻaaogaina i le suʻesuʻega. E sau mai le paʻu o se laau e ola i Sri Lanka ma Initia. Onosefulu tagata suesue i le maʻisuka ituaiga 2 na maua 1 i le 3 kalama o le kinamona i aso uma, ma le vaega o loʻo pulea - i totonu o capsules ua tumu i le falaoamata atoa o saito. O taunuuga na faaalia ai o vaega uma e tolu na maua le paina mo le maʻisuka, lea na faamaumauina ai le maualalo o le kulūkose, triglycerides ma le cholesterol.

Na faʻaitiitia le maualuga o le suka i le va o le 18 ma le 29 pasene i tagata na maua i le maʻisuka na auai i le suʻesuʻega. Na pa'ū i lalo le numera o le Triglyceride e 23-30%, ma o le aofaʻi o le cholesterol na paʻu i le va o le 12 ma le 26%. E leai ni suiga taua na matauina i le cholesterol soifua maloloina, ma o le nofoaga placebo e leʻi iloa ai ni suiga i taimi uma. Ua faaiʻuina e le au suʻesuʻe o le faaopoopoina o le kinnamon i le maʻisuka e faʻaitiitia ai aafiaga o le maʻi ma e mafai ona puipuia ai faʻamaʻi fatu.

O tagata e maua i le maʻisuka e fa taimi o le aʻafiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi faʻamaʻi pe a faatusatusa i tagata e leai se maʻi. Ua talitonu le au atamamai o le soifua maloloina o taumafa e taua tele i itu uma e lua. O tagata suʻesuʻe na faia se suʻesuʻega i luga o le kapuni mo le maʻisuka latou te fai mai o mea manogi e mafai ona aoga mo tagata soifua maloloina e puipuia ai le maʻisuka ma fatu o maʻi fatu.

O mea faʻamalolo o le cinnamon ma togafitiga faʻapitoa e uiga i ai

O le kirina moni, ua lauiloa i aso anamua, e taʻua e le faila o Cinnamon Cinnamon. O le fualaau lenei mai le aiga o le Lora. Mo togafitiga togafitiga, o le pito i totonu o le paʻu o lala tipi e faʻaaogaina. E tipiina i ni fasi pepa 5-10 cm le uumi, mago ma fusi i totonu o masini. Le lanu o le paʻu e ese mai le lanu samasama i le enaena enaena. O se mea manogi ma se manogi manaia ma se mea manaia faapitoa. E aofia ai suauu ma aldehydes taua.

O se meafaigaluega sili lea e le gata ina faʻavaveina ai faiga faʻavae i le tino. I le avea ai o se tagata adjuvant, ua faʻaaogaina le kinamona e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E maua ai le gau i le mamafa, lea e taua mo le maʻisuka ituaiga 2. O se vaifofo mo le vaivai - o se faailoga taatele i le tele o faamaʻi masani. O se laau vevela e faʻateleina le puipuiga i le malulu; e aoga tele mo le susu ma le leiloloa o le leo. O le kinamoni moni e faʻaaogaina mo le le mautonu o le popole.

O maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e 'ai le 5-10 g o le paʻu i le aso. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e mafai ona faaopoopo i salakeke fualaau po o le lauti i le aso. O togafitiga faʻasolosolo e tele ana meaʻai i lona tamaoaiga:

  • 1 tsp o le kinamona nutimomoia i le 1 ipu yogurt ma i si tamai sipuni e inu i se manava gaogao i aso uma. E faia le faʻataʻitaʻiga ao leʻi oʻo i le taeao, 30 minute aʻo leʻi 'ai, i taimi uma, e aunoa ma le faʻalavelave.
  • 1 tbsp. l Tasi le meli meli i le 100 ml o vai ua tunu i vai vai, sasaa le ½ tsp. mea manogi. Inu 2 itula ao leʻi faia le taeao, i le afiafi - aʻo lei moe. O le faagasologa o togafitiga ma le meli ma le kinamona o se vailaau masani a tagata. E mafai ona faʻaauau mo le masina, ona fai lea o le 2-vaiaso malolo ma toe fai.

O le togafitiga o le apiteherapy (togafitiga ma oloa o le beekeeping) e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻamalosia le puipuiga, ma puipui o toto toto. Taumafa i lenei tulaga e tatau ona itiiti ifo le maualuga-kalori, ae mautinoa e maeʻa, e aofia ai vitamini, protein, suauu.

O se laau e fesoʻotai i Ceylon Cinnamon o le kasasi. O faʻamatalaga o loʻo i ai nei o le palanimonimo e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata e maua i le maʻisuka, e faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol, e faʻamaonia e suʻesuʻega o falemaʻi. O lenei mea moni e faatatau tonu lava ia Cassia.

O le oloa faʻapisinisi e maua e leʻo aofia ai le paʻu o le kinamoni. E mafai ona e siakiina le tulaga agavaa ma le maʻoti i le fale. O nai mataua mata o le iodine (o le mea e taʻua o le masini malo) o loʻo faʻafefe i le paʻu. Afai e valiina le paluga i se lanu uliuli lanu uliuli, ona faʻaalia lea o le maualuga o pasene o kasasi i le faataitaiga faataitai.

Onamamoni ma isi mea manogi i le togafitiga o le maʻisuka

O laau totō e faʻaleleia le metabolism i le tino, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻaaoga lautele i le gaosiga o meaʻai. O nei mea e aofia ai ituaiga eseese o laau afu ma fualaau faisua e faʻaaoga i le vevela poʻo le fou i tamai atopa. I le avea ai o se faʻaopoopoga meaʻai, o le meaʻai e faia nisi o galuega tauave:

  • tuuina atu oloa o se mea manogi, faanatinati, tofo,
  • aveese le manogi masani o loo i ai nei
  • faaleleia le foliga mai o le ipu,
  • faateleina le ola ola.

E vaʻaia e tagata faʻapitoa o mea tau vaomatua ia laau vevela i le lanu (lanu uliuli, mūmū ma vailaʻau oona), ma le lotoifale. O le vaega muamua e taua foi i fafo ona o le faʻatauina o le tuputupu aʻe o laau. Lotoifale (aniani, horseradish, anise, basil) o le vao po o le togalaau. O fuālaʻau e faʻaaogaina atoa (peas, lala, leaflets).

O le mea lautele, o loʻo aofia ai le sili atu o meaʻai nai lo le eletise poʻo le eleele. E faʻaaogaina i faʻasalalauga vai (soups, jelly, sauces) ma i le tele o mea taua (mea autu, mea faʻafiafia, pusi). O le le lelei o mea manogi i le palapala o le vave ona maeʻa. E talitonuina e sili atu ona lelei le faʻatau, teuina i latou atoa ma talepe i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

O meaʻai e faaopoopo i meaai i le faaiuga o le kukaina o ni nai minute aʻo leʻi kuka, e faalagolago i le ituaiga: atoa - muamua (10 minute), eleele - mulimuli ane (2 minute) poʻo se mea ua uma ona saunia. Teu lelei i latou i totonu o koneteina faʻamaufaʻailogaina, tioata poʻo le laulaau. Mo lenei mafuaʻaga, e le talafeagai le uʻamea, pusa palasitika.

I le sauniuniga o vailaʻau suamalie, e faʻaaogaina faatasi ma cloves. O lenamamoni e faʻaleleia le tofo o aano o aano o manufasi, o le mea lea e fetaui lelei lelei ma le pepa mumu ma le anufe fetu. O loʻo i ai iloiloga o kosi o meaʻai, lea o loʻo taʻu mai ai o Cenamlon o le sukanamon i le fua e mafai ona suia i le meaʻai mulimuli, sei vagana ai iʻa.

Fualaau o Kaleidoscope Salad Recipe, 1 galue 1.8 XE poʻo le 96 Kcal.

Otioti le pipi o le kiwi ma le meloni samasama i ni nai kupita siʻitia. Faafefiloi ma tuu i totonu o se ipu salalafola manino. Fafasi i vine o lanu mumu, laulaau lanu o lemoni ma fugalaau o kuluga kukumba. Faaopopo le ½ tsp. cinnamon, i se telefoni fiafia mo tagata matutua e mafai ona e - 10 g o le popo.

  • meloni - 1000 g, 390 kcal,
  • fugalaau - 100 g, 41 kcal,
  • Kiwi - 300 g, 144 kcal.

O le faia o se fualaau suamalie suamalie ma fuamalie, o se gaioiga fatufatuaʻi e faʻaaoga ai pepa, lanu, faʻavae ma uiga lelei. O lenei lesona e mafai ona aʻoaʻoina i se tamaititi mai le ono tausaga. Afai o le maʻisuka e le pulea lelei o ia lava ma masani ai ona sili atu ma le tasi le vaega o se meaʻai suamalie, ona salalau ai lea i le salatisi nisi o mea e gaosi ai le kāloti fou pe o le mamafa o oloa taitasi i le tuufaatasiga ua faaitiitia. O le meaʻai suamalie suamalie e faʻafefiloi ai vine mama, fualaau faisua, fualaau aina, nati ma se manogi manogi o le kinamona.

E mafai ona vave faʻaitiitia le toto toto ma le kinnamon?

O lenamamoni o loʻo aofia ai meatotino e tutusa ma le insulin, ma o lona autu autu o polyphenols, o se antioxidant masani. O lenei vailaʻau e mafai ona fesoasoani i aʻafiaga i totonu o le tino lea e faʻatonutonu ai le inisalini ma faʻatagaina e malaga i le tino atoa. O lenamamoni sa faʻaaogaina mo le tele o tausaga e togafitia ai faʻalavelave o meaʻai e pei ole manava, gase, vomiting, ma poloka.

Fomaʻi lapatai tagata e faʻaaoga le kinamona mo le maʻisuka ia faʻaeteete pe a faʻapipiʻi le mea manogi ma isi mea faaopoopo o mea taumafa. O nisi o laau masani e mafai foi ona maualalo ai le toto toto, e pei o le garlic, melonini oona, ginseng, ma le psyllium. E tatau ona siaki le maualuga o le kulukose i taimi uma pe afai o loʻo e faʻaaogaina le kinamoni mo le maʻisuka aʻo e tago i isi togafitiga. Turmeric, cloves ma lau laʻau e mafai foi ona faʻatonutonuina le gaioiga o le inisalini.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Malabar cinnamone ei ai lona tofo malosi ma le vevela.

Faʻaitiitia le suka toto ma le kinnamon, buckwheat, vailaʻau

O le mea moni, o le tele o vailaau masani e le sili atu ona leaga nai lo fualaau taugata. O le tele oi latou o loʻo faʻaaoga lelei e togafitia le tele o ituaiga o tulaga, e aofia ai mea e lamatia ai le ola. Ae ui i lea, o le fomaʻi e fai mai o isi metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina e na o le faʻaopopoina i togafitiga faʻapitoa na faʻamatalaina e se fomaʻi, ma naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O nisi o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona aoga faapitoa mo maʻisuka, talu ai ona o le faʻaitiitia lelei o le toto suka. Faʻapitoa foi i falemaʻi, o loʻo i ai fomaʻi faʻataʻitaʻi e iai uiga tutusa.

Faʻaititia le cinnamon sugar!

Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamona i togafitiga o le maʻisuka e mafua ona o lona tulaga tulagaese, e aofia ai le i ai i totonu o lenei mea manogi o gaioiolosi - cinnamaldehydes. I le faʻaopoopoga, o lenei mea manogi o se punavai o meaola, lea e puipuia lelei ai le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua. O lenamamoni o loʻo i ai ni mea faʻasolosolo, ma e aofia ai le itiiti ifo o kalori.

Faʻaaogaina o lenamamoni e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, tausia i se tulaga sili ona lelei i le va o mea taumafa. E le gata i lea, o lenei mea manogi e maualalo ai le maualalo o le hemoglobin glyc, i le faasologa, e mafai ona faatumauina le kulukose i se tulaga maualalo mo se taimi umi lava. Fai mai tagata popoto, o le faʻamafa o le kinasoni e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai nisi o mea e sili ona lelei le lagona ile insulin. Ina ia ausia se lelei, e mafai ona e suʻeina i fua eseese o togafitiga faʻaleaganuʻu.

O lea e mafai ona e faʻafefiloi le ono kalama o le cinnamon (o se sipuni) ma se ipu vai inu. Faʻaosooso le fofo mo le afa itula, ona faʻafefiloi ai lea o le meli i totonu. O le mea e tupu ai, e tatau ona tuua i le po i se nofoaga sili ona manaia. I le taeao, inu le afa o togafitiga sauniuni aʻo leʻi leva o le taeao, ma faʻaalu lona paleni ao le i momoe.

E mafai foi ona e tatalaina se afa o sipuniti o lenei mea manogi i totonu o se ipu malamalama o le kefir laitiiti-fat. Faʻafefiloi lelei le kulupu, faʻatali mo le luasefulu minute, ona inu ai lea. O ia vailaau faʻapitoa e tatau ona faia i le taeao - i luga o se manava gaogao, ma i se taimi e le i leva ae leʻi malolo se po. O le umi o ia togafitiga e tatau ona tasi ma le afa vaiaso.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai foi ona faaopoopo le kinamoni i ni ipu eseese. E lelei tele i apu, moa, faʻapea foi le siʻisi.

Faʻaititia le suka ma le falala!

O le toʻatele o tagata ua faʻalogo o le fusia faʻatasi ma lefirfir e faʻaitiitia ai le suka. Ae o le mea moni, o sea fuataga e mafai ona galue i se auala faʻafeagai - ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, e sili ai le le faʻafefiloi nei meaʻai e lua.

O le faʻaitiitia o le suka i le toto e mafai ona ausia i se isi auala. O se filifiliga sili ona lelei mo lenei mea o le faʻaaogaina lea o le paluga eleele i totonu o se mea e gaosi ai le kofe. O se sipuni sipuni o ia ituaiga meaʻai e tatau ona 'aina ma faʻamalu i se ipu vai mama. Fai lenei musika i taeao uma. O le vailaʻau o le a fesoasoani e le gata e faʻamalieina ai le suka o le toto, ae faʻamalosia foi vaʻa toto, faʻaitiitia le aofaiga o le "leaga" cholesterol ma puipuia ai le mautinoa.

Afai o loʻo e alu pea e teu le kefir, i lenei tulaga e tatau ona e liligi atu i ai le falaoa i le afiafi ma se meaʻai susu ma 'ai i le taeao nai lo le' aiga muamua o le taeao, a maeʻa ni nai itula talu ona uma sea taumafataga, ia mautinoa e fua le maualuga o le suka. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e iloa tonu pe faapefea ona tali atu lou tino i ia togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau eseese. O le mea lea, o sauniuniga sulfanilurea e manatu o se tasi o auala sili ona lauiloa o lenei ituaiga. E masani ona latou gaoioi mo le sefululua itula, i le faasologa, e tatau ona e faʻalua faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. O nisi o nei mea tuufaatasia e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le suka, ae e iai foi se aafiaga lelei i le setete o toto toto, faaitiitia le ono mafai ona tupu mai le thrombosis, ma fesoasoani e puipuia le atherosclerosis.
E taua le mafaufau o sauniuniga o le sulfanilurea e faʻamalosia ai le fia 'ai, lea e mafua ai le gaʻo. O ia tupe o loʻo tuʻuina mai e Tolbutamide, Carbutamide, Chlorpromamide, Glibenclamide, ma isi.

Biguanides e mafai foi ona faʻaaoga i lalo o le suka. E sili atu o latou aʻafiaga i le itu ma fomaʻi nai lo le vaega muamua o fualaau oona, o le mea lea ua faʻasolosolo ona latou faʻasolosolo ona itiiti ifo. O nei fualaau e le afaina ai le iniseti o le inisalini, latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini. O se taunuuga o lenei, e le gata o le suka e faaitiitia, ae o le fiaʻai foi ua faaitiitia. Biguanides e faʻaitiitia ai foʻi le faʻafefe o le kulūkose o le intestinal, e faʻamalie ai le tele o vaega ole lipid i totonu o le inumaga ma puipuia le atherosclerosis. E masani lava ona faʻasolo atu i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo mamafa tele ae leai ni faʻamaʻi maʻi.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma vailaau e mafai foi ona faʻatino e faʻaaoga ai togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o faʻalavelave masani e pei o Sveltform, Chromvital poʻo Pax. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e fuafua ai le lelei o le fualaau oona.

Le au pele e! Faamolemole faamatilatila le typo maua ma taomi Ctrl + Enter. Tusi ia i matou le mea sese i ai.
- Faamolemole tuʻu lau faʻamatalaga i lalo! Matou te fesili atu ia te oe! E taua mo i matou le iloa o ou manatu! Faafetai lava! Faafetai lava!

O le sukanamon e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. O le Spice e malosi lona fatuga, lea e tutusa lelei i fualaau faasaina. O isi vailaʻau faʻasolo faʻasoa e aoga foi mo le puipuia ma le togafitiga o faafitauli gasegase gastrointestinal. E faʻaaogaina i se vailaʻau a le tagata ua faatonuina e se fomaʻi. Sili atu ona lelei i le anapogi faʻaaoga. E faaopoopo i mea suamalie ma suamalie. O le faʻailoga autu o le le faʻaaloalo.

O le paʻu o se lanu enaena e avea ma mea e gaosia mo le gaosia o mea manogi - onamon, lea e faʻaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O mea taua aoga:

  • faaleleia le metabolism
  • manuia aoga i luga o le mea o lo o gaosia,
  • faamalosia o galuega puipui a le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu
  • aveeseina o faʻamaʻi o le tino.

O le sukanamon e faʻaitiitia ai le toto (e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini), faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma triglycerides. O le insulin resistance. O lenamamoni o se vaega o le antioxidant lea e fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo. I totonu o le gastrointestinal tract, o mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le flammatory, faʻaitiitia le malosi, ma faʻasaʻo le tiga. E i ai se aafiaga lelei i maso ma sooga. I aso faigata, faʻafefe atu le faʻavauvau.

Ave le kinamona e faʻaitiitia ai le toto suka e fautuaina ai vailaʻau ma togafitiga masani. E aoga i le maualuga o le suka ona o lona fatuga. E aofia ai:

  • aldehydes
  • phenol
  • polyphenols
  • malo
  • o suauu taua
  • faʻaola
  • togi
  • kulupu
  • vitamini A, E, C, vaega B,
  • tannins.

O le gaioiga malosi - cinnamaldehydes, faʻapitoa ma aoga i lona togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le meaʻai i le kalori.

Ina ia mafai ona lelei togafitiga o le kinamona, e tatau ona e usitai i fautuaga a le fomaʻi i le faaaogaina. O le aofaʻi o mea manogi e tatau ona faʻaalia ma e le sili atu i le faʻatagaina o mea. Tele le aoga i le taeao i luga o se manava gaogao. Ua faaopoopo i le tele o ipu, e le gata i le mea e gaosia ai. I le taimi o togafitiga faʻapitoa, e tatau ona mataitu le maualuga o le suka ma ia tatau ona tausia le laulau ma faailoga. O le faʻaaogaina o mea manogi manogi e le tatau ona mafua ai le faʻaitiitia o le lelei. O le masani i le taliaina o se tulaga taua mo togafitiga. O le uluai metotia i le averesi e 1.5 tsp. faatasi ai ma se isi faʻagasolo malie. E faʻatagaina le faʻaaoga o le kinamoni ma le le faapalepale tagata taitoatasi i le faʻavasega.

Kefir e tuʻuina atu tala faʻapitoa ma toe faʻaleleia le microflora o le intestinal. O le mea lautele, o fua o le fesuisuiai e fesuisuiaʻi ma mafai ai ona aofia ai le faʻalauiloa. O le tuufaatasiga o le kinamona ma uluaʻi vasega poʻo aano o manu o le a maua ai ei latou se mea manaia lelei. O le milkshake ma fualaau suamalie ma le faʻavasegaina o loʻo maua ai mea aoga. I le faaopoopoina o meaʻai i le lauti ma tuʻuina i totonu o le vai mo le tusa ma le 7 minute, e mafai ona faʻaleleia le tofo ma fesoasoani i le tino e puleaina le inisalini. O le 'ai o le tipolo e faʻaitiitia ai le fiaai.

E faʻasaina le ave i tagata o loʻo i ai se allergy i mea manogi poʻo pe afai e faʻaleagaina o latou soifua maloloina pe a 'aina. E le mafai ona faʻamaonia meaʻai o le maʻisuka mo gasegase masani. O fomaʻi e faʻaalia le lapataiga i le faʻaaogaina o tagata matutua. E le fautuaina le 'ai o ipu ma inu lefir ma le kinamoni mo faafitauli i le ate ma le fiva maualuga. Le mautonu le tiga ma le maitaga - o le vaitau lea e sili atu ona lelei le vaitau e faʻaesea mai le taumafataga.

Painakeke ma le maʻisuka: e faʻaitiitia ai le toto suka?

O le lomiga o le faaitiitia o le toto toto o le kanamoni ma lona aoga i le maʻisuka o le autu lea o le fefaaaliaiga o taofi, e ui lava o suesuega talu ai nei o loo faaalia ai e mafai ona aoga le kinamona e avea o se fesoasoani i togafitiga masani mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

O lenamamoni o se paʻu mamago o se laau, e masani ona faʻaaoga i le kuka e avea o se mea manogi manogi (mea manogi). O le kinamona moni ua tupu i Ceylon (Cenamlon cinnamon) ma e le masani, masani o lenamamano na tupu i Saina, Initia, Vietnam ma Indonesia (Cinnamona saina), ua taua o cassia, e faaaoga i le kuka.

O le kapuni o le Ceylon e sili atu lona tau nai lo le kasasi. E faavae i luga o lenei, e mafai ona manatu o le cinnamon Ceylon e sili atu lona aʻafiaga.

E fesoasoani le kinamona i le maʻisuka? Sini suʻesuʻega

TALA O SLIMMING STARS!

I le 2012, o le tele o suʻega na faia i le Iunaite Setete na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le kinamona i le taumafa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le pulea lelei o le maʻisuka.

  • O oloa e maua ai le suka ma gaʻo,
  • Meaʻai suamalie ma falai
  • Lisi na faia i gaʻo manu
  • Semolina
  • Paʻu paepae
  • Atoatoa ma fagu suasusu, kulimi suamalie, mayonnaise, kulimi, falaoamata,
  • Goose po o le tao tao, soʻo se aano gaʻo,
  • Pulu,
  • Sausa ma sausage,
  • Ice cream ma le sukalati

Le tala i se tasi oa tatou au faitau Alina R.:

O tupe e avea pea ma ou popolega autu. Talu ai ona o lenei mea, sa i ai ni au faʻalavelave faigata. Sa ou manatu ia te au lava o se toilalo, o faafitauli i le galuega ma i loʻu lava olaga. Ae ui i lea, na tonu ia te aʻu ou te manaʻomia lava le fesoasoani patino. O nisi taimi e foliga mai o le mataupu o loʻo i totonu ia te oe lava, o faʻaletonu uma ua na o se taunuuga o le leaga le malosi, o se mata leaga, poʻo se isi malosi leaga.

E faigata ona e fiafia e galue o se tagata fai tupe mo le 26tr.r. pe ae totogiina le 11,000 mo se fale nofo totogi. O le mea na faateia ai au ina ua faafuasei ona suia loʻu olaga atoa i le po mo le lelei. E le mafai ona ou manatu faalemafaufau e mafai ona mafai ona e mauaina ni tupe se tele e ono maua ai se aafiaga faapena i se mea e te vaai i ai muamua. Na amata uma i le mea moni na ou faʻatonuina se mea patino.

suauu toto Maualalo, meaai fautuaina mo meaai masani:

I totonu foi o le lisi, e tatau ona e aofia ai meaai o le laau, lea ei ai le faʻaaliga o le antidiabetic pronoun. E aofia ai, faʻataʻitaʻiga, aniani ma kekisi, pasesa, seleni, beets ma kāloti, kapisi, kukama ma tamato, zuciniini, isalaʻelu, palukiniki ma spinach, asparagus, beans, oat products, tilo, soya ma oloa mai ai.

O lenamamoni e faʻamalosia ai le manatuaina, ma e mafai ona faʻamaonia i se faʻataʻitaʻiga faigofie. See details »

Na talosagaina mataupu ina ia taulotoina le 9 numera mo le 10 sekone. O le vaega muamua o tagata e le manogi manogi na pau le iuga. O le vaega lona lua o tagata na auai, oe na gaosia lenamamoni mo ni nai sekone ao le i faia le suʻega, na taulimaina le galuega pe a ma le 100 pasene.

O lenamamoni o se tasi o mea sili ona tuai. Ua uma ona taʻua i totonu o le Tusi Paia. I Aikupito anamua, na faʻaaogaina i le faʻapotoina. O aoga aoga o le kinnamona ua fuafuaina e suāuu taua.

Talofa tagata uma. Ou te faasoa atu mea sa ou faalogo i ai. Nai lo le inuina o le vai ma le lauti, inu vai uila, lea e tumau pe a uma ona tuʻuina atu le susu i le kulimi kulimi. E fesoasoani tele. Ua i ai uo. Soifua Maloloina.

Talofa, faatoa ou auai i lau vaega. Ae o le autu mo aʻu.

Ou te seleina laulaau lanu ma laumei, uumi mumu lanu mumu.

O lenamamoni o loʻo lelei pea i le kefir, faʻaititia foi le mamafa.

I vailaau faʻapitoa, o mea nei e maua mai:

  • Meli ma le afononi ua fefiloi i le ratio 2: 1. Ina ia faia lenei mea, sasaa se sipuniti o le paʻu o le cinnamon (6 g) i le vai inu ma faʻaoso mo le 30 minute. A maeʻa lena, 2 lepp o loʻo faaopoopo i le vai na mauaina. meli ma tuʻu le vailaau faʻataʻitaʻi seia oʻo i le taeao i se nofoaga malulu. Ave: 1/2 le vai ao leʻi faia le taeao, o le isi ua onā ao lei momoe.
  • Onamamoni ma le kefir. ½ sipuni o mea manogi (3 g) e faaopoopo i se ipu malamalama o le kefir fou ma fefiloi lelei. Latou te faatali 20 minute, ona inu ai lea. O le vasega e 10 aso, inu le inu i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe.
  • Faʻaopoopo mea manogi i ipu maeʻa. o le kinamona e lelei tele i apu, moa ma le sipisi, ae e le tatau ona faʻaleagaina le paina o le ammonia, o le a leai se aoga, naʻo le afaina.

Ceylon - sili ona taugata ma lauiloa. E manatu lelei o le mea aupito sili ona lelei i fua o le tofo, suamalie ma sina susunuina. E sili atu le leaga o le mafanafana nai lo isi, o le mea lea e sili ai lenei ituaiga. E maua i lalo o igoa nei: kirina moni, cinnamon manaia, cinnamon.

Saina - e le pei o le manogi pei o Ceylon. I le taimi lava lea e tasi, e sili atu le vevela ma le malosi. Isi igoa: Initia, Flavored Onamamoni, Cassia, Faʻamalo Faʻatasi.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Malabar cinnamone ei ai lona tofo malosi ma le vevela.

Faʻaitiitia le suka toto ma le kinnamon, buckwheat, vailaʻau

O le mea moni, o le tele o vailaau masani e le sili atu ona leaga nai lo fualaau taugata. O le tele oi latou o loʻo faʻaaoga lelei e togafitia le tele o ituaiga o tulaga, e aofia ai mea e lamatia ai le ola. Ae ui i lea, o le fomaʻi e fai mai o isi metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina e na o le faʻaopopoina i togafitiga faʻapitoa na faʻamatalaina e se fomaʻi, ma naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O nisi o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona aoga faapitoa mo maʻisuka, talu ai ona o le faʻaitiitia lelei o le toto suka. Faʻapitoa foi i falemaʻi, o loʻo i ai fomaʻi faʻataʻitaʻi e iai uiga tutusa.

Faʻaititia le cinnamon sugar!

Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamona i togafitiga o le maʻisuka e mafua ona o lona tulaga tulagaese, e aofia ai le i ai i totonu o lenei mea manogi o gaioiolosi - cinnamaldehydes. I le faʻaopoopoga, o lenei mea manogi o se punavai o meaola, lea e puipuia lelei ai le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻataʻitaʻiga i le maʻisuka o le ituaiga lona lua. O lenamamoni o loʻo i ai ni mea faʻasolosolo, ma e aofia ai le itiiti ifo o kalori.

Faʻaaogaina o lenamamoni e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, tausia i se tulaga sili ona lelei i le va o mea taumafa. E le gata i lea, o lenei mea manogi e maualalo ai le maualalo o le hemoglobin glyc, i le faasologa, e mafai ona faatumauina le kulukose i se tulaga maualalo mo se taimi umi lava. Fai mai tagata popoto, o le faʻamafa o le kinasoni e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai nisi o mea e sili ona lelei le lagona ile insulin. Ina ia ausia se lelei, e mafai ona e suʻeina i fua eseese o togafitiga faʻaleaganuʻu.

O lea e mafai ona e faʻafefiloi le ono kalama o le cinnamon (o se sipuni) ma se ipu vai inu. Faʻaosooso le fofo mo le afa itula, ona faʻafefiloi ai lea o le meli i totonu. O le mea e tupu ai, e tatau ona tuua i le po i se nofoaga sili ona manaia. I le taeao, inu le afa o togafitiga sauniuni aʻo leʻi leva o le taeao, ma faʻaalu lona paleni ao le i momoe.

E mafai foi ona e tatalaina se afa o sipuniti o lenei mea manogi i totonu o se ipu malamalama o le kefir laitiiti-fat. Faʻafefiloi lelei le kulupu, faʻatali mo le luasefulu minute, ona inu ai lea. O ia vailaau faʻapitoa e tatau ona faia i le taeao - i luga o se manava gaogao, ma i se taimi e le i leva ae leʻi malolo se po. O le umi o ia togafitiga e tatau ona tasi ma le afa vaiaso.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e mafai foi ona faaopoopo le kinamoni i ni ipu eseese. E lelei tele i apu, moa, faʻapea foi le siʻisi.

Faʻaititia le suka ma le falala!

O le toʻatele o tagata ua faʻalogo o le fusia faʻatasi ma lefirfir e faʻaitiitia ai le suka. Ae o le mea moni, o sea fuataga e mafai ona galue i se auala faʻafeagai - ma faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, e sili ai le le faʻafefiloi nei meaʻai e lua.

O le faʻaitiitia o le suka i le toto e mafai ona ausia i se isi auala. O se filifiliga sili ona lelei mo lenei mea o le faʻaaogaina lea o le paluga eleele i totonu o se mea e gaosi ai le kofe. O se sipuni sipuni o ia ituaiga meaʻai e tatau ona 'aina ma faʻamalu i se ipu vai mama. Fai lenei musika i taeao uma. O le vailaʻau o le a fesoasoani e le gata e faʻamalieina ai le suka o le toto, ae faʻamalosia foi vaʻa toto, faʻaitiitia le aofaiga o le "leaga" cholesterol ma puipuia ai le mautinoa.

Afai o loʻo e alu pea e teu le kefir, i lenei tulaga e tatau ona e liligi atu i ai le falaoa i le afiafi ma se meaʻai susu ma 'ai i le taeao nai lo le' aiga muamua o le taeao, a maeʻa ni nai itula talu ona uma sea taumafataga, ia mautinoa e fua le maualuga o le suka.O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e iloa tonu pe faapefea ona tali atu lou tino i ia togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau eseese. O le mea lea, o sauniuniga sulfanilurea e manatu o se tasi o auala sili ona lauiloa o lenei ituaiga. E masani ona latou gaoioi mo le sefululua itula, i le faasologa, e tatau ona e faʻalua faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. O nisi o nei mea tuufaatasia e le gata ina faaitiitia ai le maualuga o le suka, ae e iai foi se aafiaga lelei i le setete o toto toto, faaitiitia le ono mafai ona tupu mai le thrombosis, ma fesoasoani e puipuia le atherosclerosis.
E taua le mafaufau o sauniuniga o le sulfanilurea e faʻamalosia ai le fia 'ai, lea e mafua ai le gaʻo. O ia tupe o loʻo tuʻuina mai e Tolbutamide, Carbutamide, Chlorpromamide, Glibenclamide, ma isi.

Biguanides e mafai foi ona faʻaaoga i lalo o le suka. E sili atu o latou aʻafiaga i le itu ma fomaʻi nai lo le vaega muamua o fualaau oona, o le mea lea ua faʻasolosolo ona latou faʻasolosolo ona itiiti ifo. O nei fualaau e le afaina ai le iniseti o le inisalini, latou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini. O se taunuuga o lenei, e le gata o le suka e faaitiitia, ae o le fiaʻai foi ua faaitiitia. Biguanides e faʻaitiitia ai foʻi le faʻafefe o le kulūkose o le intestinal, e faʻamalie ai le tele o vaega ole lipid i totonu o le inumaga ma puipuia le atherosclerosis. E masani lava ona faʻasolo atu i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo mamafa tele ae leai ni faʻamaʻi maʻi.

O le faʻaitiitia o le suka o le toto ma vailaau e mafai foi ona faʻatino e faʻaaoga ai togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o faʻalavelave masani e pei o Sveltform, Chromvital poʻo Pax. I lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e fuafua ai le lelei o le fualaau oona.

Le au pele e! Faamolemole faamatilatila le typo maua ma taomi Ctrl + Enter. Tusi ia i matou le mea sese i ai.
- Faamolemole tuʻu lau faʻamatalaga i lalo! Matou te fesili atu ia te oe! E taua mo i matou le iloa o ou manatu! Faafetai lava! Faafetai lava!

O le sukanamon e masani ona faʻaaogaina e le maʻisuka e faʻaitiitia ai le toto suka. O le Spice e malosi lona fatuga, lea e tutusa lelei i fualaau faasaina. O isi vailaʻau faʻasolo faʻasoa e aoga foi mo le puipuia ma le togafitiga o faafitauli gasegase gastrointestinal. E faʻaaogaina i se vailaʻau a le tagata ua faatonuina e se fomaʻi. Sili atu ona lelei i le anapogi faʻaaoga. E faaopoopo i mea suamalie ma suamalie. O le faʻailoga autu o le le faʻaaloalo.

O le paʻu o se lanu enaena e avea ma mea e gaosia mo le gaosia o mea manogi - onamon, lea e faʻaitiitia ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. O mea taua aoga:

  • faaleleia le metabolism
  • manuia aoga i luga o le mea o lo o gaosia,
  • faamalosia o galuega puipui a le tino,
  • fesoasoani i le tau faasaga i le malulu
  • aveeseina o faʻamaʻi o le tino.

O le sukanamon e faʻaitiitia ai le toto (e faʻapupulaina ai le lagona o gaʻo i le inisalini), faʻaititia ai le aofai o cholesterol ma triglycerides. O le insulin resistance. O lenamamoni o se vaega o le antioxidant lea e fesoasoani i le aveeseina o pauna faaopoopo. I totonu o le gastrointestinal tract, o mea manogi e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le flammatory, faʻaitiitia le malosi, ma faʻasaʻo le tiga. E i ai se aafiaga lelei i maso ma sooga. I aso faigata, faʻafefe atu le faʻavauvau.

Ave le kinamona e faʻaitiitia ai le toto suka e fautuaina ai vailaʻau ma togafitiga masani. E aoga i le maualuga o le suka ona o lona fatuga. E aofia ai:

  • aldehydes
  • phenol
  • polyphenols
  • malo
  • o suauu taua
  • faʻaola
  • togi
  • kulupu
  • vitamini A, E, C, vaega B,
  • tannins.

O le gaioiga malosi - cinnamaldehydes, faʻapitoa ma aoga i lona togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le meaʻai i le kalori.

Ina ia mafai ona lelei togafitiga o le kinamona, e tatau ona e usitai i fautuaga a le fomaʻi i le faaaogaina. O le aofaʻi o mea manogi e tatau ona faʻaalia ma e le sili atu i le faʻatagaina o mea. Tele le aoga i le taeao i luga o se manava gaogao. Ua faaopoopo i le tele o ipu, e le gata i le mea e gaosia ai. I le taimi o togafitiga faʻapitoa, e tatau ona mataitu le maualuga o le suka ma ia tatau ona tausia le laulau ma faailoga. O le faʻaaogaina o mea manogi manogi e le tatau ona mafua ai le faʻaitiitia o le lelei. O le masani i le taliaina o se tulaga taua mo togafitiga. O le uluai metotia i le averesi e 1.5 tsp. faatasi ai ma se isi faʻagasolo malie. E faʻatagaina le faʻaaoga o le kinamoni ma le le faapalepale tagata taitoatasi i le faʻavasega.

Kefir e tuʻuina atu tala faʻapitoa ma toe faʻaleleia le microflora o le intestinal. O le mea lautele, o fua o le fesuisuiai e fesuisuiaʻi ma mafai ai ona aofia ai le faʻalauiloa. O le tuufaatasiga o le kinamona ma uluaʻi vasega poʻo aano o manu o le a maua ai ei latou se mea manaia lelei. O le milkshake ma fualaau suamalie ma le faʻavasegaina o loʻo maua ai mea aoga. I le faaopoopoina o meaʻai i le lauti ma tuʻuina i totonu o le vai mo le tusa ma le 7 minute, e mafai ona faʻaleleia le tofo ma fesoasoani i le tino e puleaina le inisalini. O le 'ai o le tipolo e faʻaitiitia ai le fiaai.

E faʻasaina le ave i tagata o loʻo i ai se allergy i mea manogi poʻo pe afai e faʻaleagaina o latou soifua maloloina pe a 'aina. E le mafai ona faʻamaonia meaʻai o le maʻisuka mo gasegase masani. O fomaʻi e faʻaalia le lapataiga i le faʻaaogaina o tagata matutua. E le fautuaina le 'ai o ipu ma inu lefir ma le kinamoni mo faafitauli i le ate ma le fiva maualuga. Le mautonu le tiga ma le maitaga - o le vaitau lea e sili atu ona lelei le vaitau e faʻaesea mai le taumafataga.

Painakeke ma le maʻisuka: e faʻaitiitia ai le toto suka?

O le lomiga o le faaitiitia o le toto toto o le kanamoni ma lona aoga i le maʻisuka o le autu lea o le fefaaaliaiga o taofi, e ui lava o suesuega talu ai nei o loo faaalia ai e mafai ona aoga le kinamona e avea o se fesoasoani i togafitiga masani mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

O lenamamoni o se paʻu mamago o se laau, e masani ona faʻaaoga i le kuka e avea o se mea manogi manogi (mea manogi). O le kinamona moni ua tupu i Ceylon (Cenamlon cinnamon) ma e le masani, masani o lenamamano na tupu i Saina, Initia, Vietnam ma Indonesia (Cinnamona saina), ua taua o cassia, e faaaoga i le kuka.

O le kapuni o le Ceylon e sili atu lona tau nai lo le kasasi. E faavae i luga o lenei, e mafai ona manatu o le cinnamon Ceylon e sili atu lona aʻafiaga.

E fesoasoani le kinamona i le maʻisuka? Sini suʻesuʻega

I le 2012, o le tele o suʻega na faia i le Iunaite Setete na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le kinamona i le taumafa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le pulea lelei o le maʻisuka.

I se isi suʻesuʻega na lolomiina i le 2009, na maua ai o le aveina o kapaila capamines i le lua i le aso i le fua o le 500 mg mo le 90 aso e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili i le maualuga o le hemoglobin glycini HbA1c, lea e faʻaalia ai le maualuga o le suka i le toto i le 2-3 masina mulimuli . O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2, e maualuga atu i le 7% le maualuga o le hemoglobin glyc.

I se isi suesuega, na ave e le au volenitia le 1 i le 6 kalama o le kinamona mo le 40 aso. E tasi le kalama o le afamona eleele e tusa ma le afa-sipuniti. Na maua e tagata suʻesuʻe na maualalo le cholesterol i le painala pe a ma le 18% ma le suka i le 24%.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||) .push (<>),

I isi suʻesuʻega, o le kinamona e leʻi faʻaitiitia ai le toto toto poʻo le cholesterol.

E ui i le tele o suʻega ma o latou taunuuga lelei, e leai lava se tali saʻo i le fesili pe fesoasoani le kinamona i le maʻisuka. E tele suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamautinoa ai ona lelei meatotino ma fuafua pe faʻafefea e le kinamona ona taʻitaʻia nei faʻamanuiaga.

O lenamamoni o se faʻaopoopoga saogalemu mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae o faʻamaʻi ate, e tatau ona e faʻaeteete, ona o le tele o lenei mea manogi e mafai ona afaina.

O le lalanamon ua faʻasalaina o se meaʻai faʻalaʻau, ae le o se vailaʻau poʻo fualaau faasaina. E le pei o vailaau, e le tatau ona maua e le au gaosiga se tusi faamaonia ma faamaonia lona saogalemu, o lea e ono aumaia ai ni oloa maualalo i le maketi.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le gata o laau o le kinnamon po o lona eleele palapala o loʻo faʻaaogaina, ae o loʻo faʻapipiʻi foʻi le sukamonon. O fomaʻi Amerika latou te talosaga e faʻatau oloa mai kamupani lauiloa e pei NSF International, US Pharmacopeia ma Consumerlab, e o lenei mea e mautinoa ai o le mea moni o loʻo aofia ai mea taua o loʻo faʻaalia i luga o le igoa ma o le oloa e leai ni mea e afaina ai poʻo ni mea e ono afaina.

I luga o le maketi a Rusia, o le cinnamon e masani lava ona faʻatau atu i le paʻu ma i luga o laau; e toetoe a le mafai ona maua oloa Amerika.

E faʻafefea ona fegalegaleai le kinamona ma isi laau ma fualaau? E faapefea ona saʻo?

Talu ai ona o le ulanamona e mafai ona faʻaitiitia ai le toto suka, e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ma isi supplements ma vailaʻau e maua ai le suka. E aofia ai:

  • Alpha Lipoic Acid (Berlition 300, Octolipen, Lipothioxone, Thiogamma, Lipamide, Thioctacid)
  • Chrome
  • Lelei a le Tiapolo
  • Fenugreek
  • Ata
  • Solofanua solofanua
  • Ginseng Siberia (Eleutherococcus prickly)
  • Plantain

E tutusa foi le moni mo fua o le suka. Afai e filifili oe ma lau fomaʻi o le pailani e lelei mo oe ma amata ona ave, ia eʻi totoʻa totoa i lou toto suka. Ia mautinoa e logoina lau fomaʻi pe a amata ona paʻu maualalo le suka o lou toto.

Aveina o le kinamoni ma fualaau faasaina e aafia ai le ate e mafai ona faʻaleaga atili ai faʻafitauli o le ate. Afai o loʻo e inuina ni vailaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo leʻi suʻeina le kinamona.

Afai oe maua i le maʻisuka, ia manatua o togafitiga mo lenei maʻi e tumau i le olaga atoa. E mafai ona e fesoasoani tele ia te oe lava pe afai e te siakiina pea lou maualuga o le toto, taumafa lelei, faamalositino masani ma, afai e faatonuina e se fomaʻi, tuu le fua saʻo o le inisalini pe ave fualaau faasaina. O le sukanamon e tatau ona na o se faʻaopoopoga laitiiti i le togafitiga o le maʻisuka, ia faʻalogo ma le faaeteete i le faʻaalia o lou tino i ai.

O le sukanamon o se mea e sili ona lelei le faaleleia o le maʻisuka. E faapefea ona aafia ai le toto suka? E talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 1? O a meaai e sili atu mo le faʻafesoʻotaʻi o lenamon ina ia aua le faʻalauteleina le fualaau o fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2?

O meaʻai manogi ma se manogi manaia ma le manaia, e iloa uma lava mo meaʻai a tina, sa masani ona faʻaaogaina i vailaau o o tatou tuaoi i sasaʻe. Na latou iloa mo se taimi umi afai e 'aina le kinamona i le tele o taimi i le vaiaso, ona faʻapitoa lea i le toto poʻo isi faʻasalalau faʻalauiloa, e aofia ai le suka. E mafai ona e inu deco deco, teas, infusions ma le faʻaopoopoga o lenei mea manogi. O le sukanamon mo le maʻisuka e mafai foi ona faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga mo itu ipu, aano o manu, ona o le maʻisuka ituaiga 2 (faapea foi ma le maʻisuka ituaiga 1) e maualalo ai le toto suka.

O le maʻisuka ma le namonona o ni faʻataʻatiaga tutusa. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le suka, ua masani lava ona faʻatapulaʻaina i tatou lava e ala i le 'ai. Ae o le tele naua o oloa e gafatia le tapulaa. E foliga mai o le kinamona e maualalo ai le toto suka, lea e mafai ona maua ai le maʻisuka e le taumafai malosi e aloese mai a latou meaai e fiafia i ai. O lenei taumafataga o loʻo faia i le maʻisuka o se vailaau faʻamalolo oona e faʻamamaina ai le tulaga ma faʻapogai ai se faʻaitiitia o le suka o le toto.

O mea aoga o le kinnamona i le maʻisuka e leʻi muta iina. I le faaopoopoga i le faaitiitia o le maualuga o le hyperglycemia, ona o le i ai o le cinnamaldehyde i lona tuufaatasiga e faateleina ai le lagona o le tino i le inisalini. Ae o le mea tonu lava lea o le leiloa o le gasegase o le inisalini 'gafatia e tali atu ai i le insulin (o se taunuuga o le faaitiitia o le lagona) o le mafuaaga lea e mafua ai le maʻisuka ituaiga 2. O faʻamanuiaga o le kinamona mai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka, e mafai ai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese.

O togafitiga o lenamamoni mo le maʻisuka e aoga e le gata i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae ona o lona aafiaga i le fusi o le lipid. O le faʻaaogaina o le kinamona i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le mea o le "leaga" cholesterol, faʻaopoopo le vaega o le "lelei" cholesterol. O lenei mea e faʻaitiitia ai le avanoa e atiaʻe le atherosclerosis - o se tulaga mataʻutia o le loto ma isi faʻafitauli.

O le sukanamon i le maʻisuka e le gata ina faʻasaina ai le suka o le toto, ae fesoasoani foi e faʻaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycosylated. O lenei mea o se oloa o le fesuiaiga, o le fegalegaleaiga o le hemoglobin ma le kulukose (ma pe a tupu le maʻisuka ituaiga 2, ona avea lea ma mea e tele, o le hyperglycemia e aliali mai). E le maua e le protein toto le malosi e galue ai masani. Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamona i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o lenei faailoilo (o se faitioga mo le totogiina o le maʻi o le maʻisuka).

O le sukanamon ua faʻaalia mo le maʻisuka? I le taliina o le fesili, tatou te lisiina aafiaga autu o lenei oloa i luga o le carbohydrate ma isi ituaiga o metabolism (faʻaleagaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2):

  • O le aʻafiaga o le hypoglycemism o se faʻaitiitia o le kulukose i le toto ma le urine ma le atinaʻeina o le glucosuria (aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1 i tagata maʻi).
  • O le gauai atu i le inisalini i totonu o masini e faateleina, o lona taua taua e faalagolago i le auai ma le gaoioiga o lenei hormone. Mo le maʻisuka ituaiga 2, e matua taua lava. Mo maʻi e maua i le maʻi gasegase (o se tuufaatasiga o le hyperglycemia i le gafa o le maʻisuka ma le gasegase pala).
  • Tulaga masani o le fusi o le lipid - o le talaaga o le cholesterol e faaleleia ma le autu o se vaega "lelei".

Ona o nei aafiaga, o le kinamona e aoga tele i le faʻaitiitia o le toto suka. E aofia ai le taliaina o le faʻaleleia o mea e talafeagai mo le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli o le tino (e aofia ai le puipuia o le faʻalavelave o le maʻi gasegase). Faʻaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol aʻo faʻalauteleina le faʻateleina o le cholesterol i le tuufaatasiga o lipoproteins "lelei" maualalo ma le maualalo e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis o se siosiomaga faʻapitoa mo le atinaʻeina o faʻalavelave faʻavevesi thrombotic. O lona uiga, o le kinamona e fesoasoani e faʻasaʻo ma lipid metabolism.

I le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le vailaʻau o loʻo tatou faʻamatalaina e aoga tele foi. Aldehydes i le tuufaatasiga o le sipuni o le kinnamon e iloa ai le mea moni e mafai foi ona faʻaaogaina le kinamona iinei e maualalo ai le toto toto pe a faʻalavelaveina le inisalini e p-cell o le pancreas. E i ai le faʻamaoniga e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o tamaʻi motu (motu o Langerhans) e faʻamalosi ai inisalini, lea e le lava i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, o le kanamoni ma isi mea manogi e mafai ona suia ai le suka pe a 'ai le kisi, tao tao, susu susu.

O se fuainumera manino o le 4, o se avega maualalo maualalo e mafai ai ona faʻaaoga le oloa i soʻo se fua. Ae i le taimi lava e tasi o loʻo i ai mea aoga ma faʻasalaga mo le 'ai. O le mea lea, e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le siva ma le itiiti ifo o laasaga (tipitipi o se naifi). Faatasi ai ma le faapalepale masani, e mafai ona e faʻatupulaʻia le taumafa i le maualuga o le 3 kalama i le aso (o le afa tonu lea o le sipuni o le meaʻai).I le faailoga muamua o le le mautonu ma le malaise, saili le fesoasoani faafomai.

O le kinamona e faʻaitiitia ai le suka i meaola o le ola (toto, urine) e faʻaleleia e le gata o se taumafataga mo ipu o manufasi poʻo ipu meaʻai, ae o se faʻaopoopoga tutoatasi foi i le taumafataga. Lefir i le maʻisuka o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa, ona o se tamaoaiga maualalo ma se tamaʻi glycemic index ma le mamafa o le avega. Kefir ma le cinnamon mo le po o se faʻataʻitaʻiga sili lea o auala e mafai ai ona faʻapotopotoina pisinisi ma le fiafia. E fesuisuiaʻi ma faʻafefiloi, lea e tupu i luga o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻasaʻo le metabolism gaʻo.

O lenamamita faasaga i le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga lelei. Kefir o le a fesoasoani i lenei mataupu e aloese ai mai lamatiaga. Fualaau o loʻo i ai le kinnamona ma le kefir e tele. O le mea pito sili ona faigofie o se taumafataga ginger malulu. O le kinamona o le eleele (paʻu) e faʻaopoopoina i le susu gaʻo. E mafai ona tuʻuina i luga o se vaega itiiti (ma le faapalepale lelei) i le mea e maua ai le kulupu i luma o le faʻaaogaina. O le oloa e totoe mo se aso i se nofoaga malulu (pusaaisa). I le aso e sosoo ai, o le mea lelei muamua aʻo leʻi 'ai, e mafai ona e inuina le kinamona e faʻaitiitia ai le suka faatasi ai ma le kefir.

E mafai faapefea ona faʻaaoga lenei paluga? Kefir ma le kinamona e faʻaitiitia ai le suka toto e mafai ona saunia e fai ma vaega o muffins, charlotte. I le isi itu, o lefirfir o se mea gaʻo maualalo lea e faʻaleleia ai le peristalsis ma e le faatagaina ai se maʻi e mafatia i le maʻisuka ina ia maua ai le mamafa. O lenamameni e maualalo le toto suka i le isi lima. Cupcakes o le a avea ma mea manogi, piquant. Aveina o le kanamoni mo le maʻisuka ituaiga 2 ma muffins e maua mai i mea e maualalo le gaʻo susu o le susu e aoga tele ma manaia.

E i ai isi auala e ave ai le kinamoni mo le maʻisuka? I le uma, o lefirfeta ma le kinamona e faʻaitiitia ai le suka toto e le na o le pau lea o le auala sili ona aoga o le pulega. O le faʻaaogaina o mea manogi i le lauti ma le kofe ua lautele. O le faʻaopopoina o le paina o le kinamona i se mea inu laʻau o le a faʻaleleia atili ai le tofo ma faʻamalosia lelei le faʻatinoina o meaola o meaola. Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kinamoni e mafai ona manuia pe afai e faʻaaogaina i le siʻisiʻese lemu. Ae e tatau ona e iloa o le a tupu le aʻafiaga i le faʻaaogaina masani o oloa (a itiiti ifo i totonu o le masina), o le mea lea, e sese le faʻatali mo le taimi vave mai le mea e 'ai.

Tuua Lau Faamatalaga