Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se oloa aoga masani lea e le gata ina fesoasoani i le tulaga o le mamafa, ae e sau foi i le laveai, o le kapisi mo le maʻisuka ituaiga 2. O sea fualaau faisua, e tusa ai ma le endocrinologists, e tatau ona i ai i meaai a tagata uma, aemaise lava i le maʻisuka.

Paʻu paʻepaʻe

O le kapisi paepae e mafai ona mafua mai i ituaiga sili ona taugofie. E le gata i lea, o lenei oloa e mafai ona faatauina i supermarkets toetoe o le tausaga atoa. O le tuufaatasiga o lenei fualaau faisua o:

  • squirrels
  • gaʻo
  • elemene taua
  • pectin
  • vai
  • vitamini
  • vailaau oona
  • gaʻo
  • fiber.

Faʻafetai i le vaega mulimuli, e mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, lea e sili ona taua mo i latou o loʻo maua i faʻamaʻi o le ituaiga lona lua (o le manua o la latou soa masani).

O le kapisi e aofia ai se vaega itiiti o le sucrose ma le malo. O lona uiga e tusa lava pe faʻaaogaina se ituaiga fualaau faisua, o le a le faateleina le manaʻomia mo le inisalini.

Sauerkraut

Sauerkraut o se mea lelei mo le maʻisuka. Ua faia e avea o se taunuuga o le lūlū, ma ua matua. Faafetai i lenei faagasologa, o le oloa e taua tele e le gata ona o le faasaoina o ona vailaʻau oona, ae ona o le foliga mai o na mea e tulai mai ona o le suasusu, e aofia ai le elemene ascorbic. E faʻamalosia atoatoa ai le puipuiga o tagata uma, e puipuia ai le faʻaalia o faʻamaʻi o aʻafiaga ma vailaʻau.

E le gata i lea, o sauerkraut foi o loʻo i ai faʻamaʻi gaʻo. O lo latou taua i le tino o le tagata e taoto i lo latou gafatia e faʻamamatia ai le cholesterol ma puipuia o latou foliga vaaia. O gasegase oona e puipuia lelei ai le vave fananau o pathologies cardiovascular, aemaise lava, oso fatu, angina pectoris. E tusa ai ma fuainumera, e feagai ma le maʻisuka nei faafitauli i le 4 taimi sili atu nai lo tagata e le o mafatia i lenei maʻi.

Sets alkaline e maua i le sauerkraut fesoasoani e faamama le toto. Faʻafetai atu ia i latou, o le manaomia o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia.

Sauerkraut e aofia ai vitamini e pei o:

O le a fesoasoani i le puipuia o faigata ogaoga o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia le ono mafai ona maua le neuropathy.

O le oloa e maua ai le vitamini U (o se mea faigata). O loʻo i ai se manua manuʻa faʻamalolo. I le maʻisuka ituaiga 2, e taua tele lenei mea, aua o manuʻa i luga o tino ma manava o le manava e mafai ona tumau i le maʻisuka mo le tele o tausaga.

Sauerkraut o loʻo i ai le tele o elemene, e aofia ai le chlorine, calcium, phosphorus, sulfur, sodium, iodine, zinc, apamemea ma le tele o isi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaaogaina o sea ituaiga meaʻai, e maua e le tino:

  • malosi malosi
  • faateleina le tetee atu i le popole,
  • lelei metabolism
  • loto vaivai
  • gaosiga masani o sela mumu.

I le maʻisuka ituaiga 2, e aoga tele le faʻaaogaina o le sukalati. E naʻo le 2-3 sipuni faʻolu i le vaiaso e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o se meainu faapena e mafai ona faʻaleleia ai le paleni-faavae o le gastrointestinal tract, toe faʻafoisia le lelei o le gaioiga, ma tuʻuina atu le microflora talafeagai. E tele taimi e faʻaaogaina ai lenei meafaigaluega e puipuia ai le gasegase o le maʻisuka, e pei foi o le kanesa.

Faamanuiaga o le Kalamalaʻau

I le maʻisuka ituaiga 2, e le tatau ona le amanaiaina le fafaga. E pei o le kāpeti paʻepaʻe, o loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale e aoga mo le maʻisuka. Ae e le pei o le ituaiga muamua, o le tasi lenei e tele taimi e sili atu ona leaga. E na o se aafiaga faavavega i luga o vaa, faʻamalosia ma le faʻamalosia i latou mai totonu, puipuia le faʻaalia o maʻi pipili, atherosclerosis, ma puipuia le tino o le tagata ua faʻavaivaia e le maʻisuka mai faʻamaʻi pipisi.

O le kukalalaʻau e iai se mea faapitoa - sulforapan. O lona taua o loʻo i ai i se tulaga lelei i le atoa o le cardiovascular system.

Sea kale mo le maʻisuka ituaiga 2

E leai se mea e tutusa ma le kapeti i le aganuʻu masani o le upu o loʻo i ai se faʻasologa o le gaosiga o kapisi. O le mea moni, o se ituaiga o algae enaena, ae peitai, o lenei oloa e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Oona malosi, lea o lau o nei algae e tumu, vave ma lelei le fufuluina o toto toto ma veins mai i le cholesterol, ma faamalolosia ai foi.

I ituaiga faigata o le maʻisuka, kelp (o lenei oloa e taʻua i nisi taimi) puipuia le vaaiga o le maʻisuka, e puipuia le atiina ae o se maʻi o le tino. Faatasi ai ma isi mea lelei e iai foi:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • ua maua ai le tino ma le aofaʻiga talafeagai o mea amino ma meaola,
  • faʻaleleia le faʻaogaina,
  • faaleleia le tulaga o le maʻisuka pe a maeʻa soʻo se taotoga,
  • faamalosia le loto
  • e puipuia ai faʻafitauli o le maʻi.

E le gata i lea, o laʻau laʻau e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina i fafo, pe a iai ni mea faʻapitoa, umi e le faʻamalolo ai manua.

E mafai ona faʻaoga saogalemu le laminaria i fualaau mago. O le faagasologa o togafitiga o ia ituaiga o iʻa e le afaina ai ana meatotino aoga.

Isi ituaiga

Phytoncides, sulforapane, vitamini B, PP, A, H o vaega tumau ia o le broccoli. Aʻa, o lenei oloa e sili ona aoga mo le maʻisuka. Calories aupito iti, ae sili atu le aogā. O le kāpeti Broccoli e faigofie ona faʻafefeteina ma e le mafua ai ona afaina, e pei o isi ituaiga. Ae e maua e le tagata maʻi le puipuiga mai osofaʻiga o le fatu, o faʻafitauli eseese o le cardiovascular system. Broccoli o se puna o le polotini. Mo le toe faʻaleleia o le fausaga o neula mama, ona puipuia lea o le neuropathy, e mafai ona faʻaaogaina le kohlrabi.

Vailaʻau suamalie

Oti ni nai pateta, kāloti ma aniani i totonu o poloka ma tuu i totonu o se pani. O iina, ia faʻaaogaina i sina vaega o ituaiga uma o kāpeti (broccoli, palufelaiti, fasi kopa paʻepaʻe). Liligi mea uma i totonu o le vai ma kuka seʻia faʻamalulu.

O ipu kuka uma lava e sili ona lelei i luga o vevela vevela. O lea, o le a mafai ona faʻasaoina mea sili ona aoga i meaʻai.

Contraindications

E ui i le mea moni e faʻapea, o le kāpeti lava ia i le maʻisuka ma ona ituaiga uma e aoga tele fualaʻau, peitaʻi, ei ai tulaga e tatau ai i le maʻisuka ona faʻatapulaʻa a latou tupe i le taumafataga. O ia tulaga e aofia ai, ae le gata i:

  • sili atu le tele o le manava o le manava
  • pancreatitis
  • faʻafeʻaloiga masani
  • susu.

E sili atu le faʻalauiloaina o le kapeti fou i totonu o le taumafataga lemu. E tatau ona e amata i se aofaiga itiiti - mai le 2-3 sipuni mo se tagata matua ma le sipuni se lua mo se tamaititi.

Vaega o meaʻai 9 mo le maʻisuka

E pei ona e iloa, o le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi tumau lea e faʻavaivaia ai le inu o suka i totonu o le tino. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o peta beta o le "motu faapitoa o Langerhans", o loʻo i totonu o le pancreas, faʻaaoga le gaosia o le insulin talafeagai mo le gaosiga o le kulukose, ma o nisi taimi latou te le lava le gaosiga.

Afai e mate le peta ma leiloloa lo latou malosi e gaosia ai le inisalini, o le maʻisuka e faalagolago i le inisalini 1 le maʻisuka poʻo le maʻisuka le maʻisuka 1. E masani lava ona tupu mai lenei maʻi e pei o se faʻalavelave o faʻamaʻi viral viral, pe a faʻaleagaina e le tino puipuia ana lava ia, ia "fenumiai" i latou ma le tagata solitulafono. E le mafai ona toe faʻafouina peta peta, o lea e tatau ai i tagata gasegase ona ave insulin i o latou olaga atoa.

O le faiga mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, poʻo le maʻisuka ituaiga 2, e ese lava. O ona mafuaʻaga sili ona taatele o le le paleni o meaai, o le taumafa ma, o lona uiga, mamafa, ma, e faigofie lava, o le meaʻai. O le tino o le tino e maua ai hormoni faapitoa ma isi mea e ola ai meaola e faʻaitiitia ai le lagona o gaʻo i le inisalini.

I le isi itu, faatasi ai ma le tele o meaʻai, e tele gaioiga i totonu, e aofia ai le paʻu, e le lelei le galue. O le mea lea, o le auala sili ona faigofie e taofia ai le maʻisuka 2 o se meaʻai. E ala i le faʻavasegaina o le mamafa ma le faʻamautuina o se soifua maloloina lelei, ma le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e faʻamautinoa e te le manaʻomia le inisalini, ma afai ua uma ona faʻasalaina, o le a faʻaititia lona pulega. Mo le togafitiga o tagata sili ona pagatia, o le meaai Nu.8 e talafeagai, mo tagata e masani ma laʻititi maualuga atu nai lo le mamafa masani, taumafa Nu.9.

Meaʻai e masani ai mo le maʻisuka

O le sini muamua o se taumafataga mo le maʻisuka o le faʻatapulaʻaina lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo-mauoa. O le mea moni, o le ulu atu i totonu o le tino, o gaʻo gaʻo o loʻo gaosia i le kulūkose, lea e manaʻomia ai le inisalini ina ia gauai, ma e le lava le maʻisuka. O le itiiti ifo o le gaʻo i totonu o meaai tatou te 'ai, o le itiiti ifo o le inisalini e te manaʻomia. E le gata i lea, o le leiloa o le mamafa ma le fuainumera ole fuainumera ole taumafa 9 o le a fesoasoani e faʻavaeina le pancreas.

Suiga i meaʻai faafomaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le tatau ona e tuʻuina atu uma gaʻo gaʻo, ae na oi latou e vave ona liu gaʻo i le kulukose ma faʻalautele le suka o le toto. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o le suka ma le meli, o le mea lea e le tatau ai i le maʻisuka ona 'ai fualaʻau, ice cream, siamu poʻo isi suamalie. O isi vailaʻau 'oloʻo faʻamavae i lalo i totonu o le inumaga, ma na o le ulu atu i le toto - mo se faʻataʻitaʻiga, cereals. I le maʻisuka, e aoga tele aua latou te fesoasoani e faatumauina le maualuga o le maualuga o le suka o le toto.

Tuu le ava malosi. O le ava malosi e faʻasaina ai soʻo se maʻisuka meaai! Ma o le manatu e le na o na meainu, ava, vine malosi ua sili ona suamalie. O meainu malosi ma le uaina ua le faʻasalaina e afaina ai foi i le maʻisuka, aua o le ava e afaina ai le ate, ma e lua mea matautia i le T2DM.

O le laulau numera numera 9, i se isi faaupuga, numera numera 9, ua fuafuaina faapitoa mo i latou o loʻo maua i le maʻi suka i se foliga malū ma i se faʻamaʻi o le ogaoga o le malosi. E masani lava e fautuaina mo tagata ei ai le mamafa o le tino ma ei ai se vaega itiiti o le oona e le maua i le inisalini pe ave i se fua e leai se sili atu i le 20-30 iunite. O nisi taimi o le laasaga Nu.9 ua faʻataʻitaʻiina mo faamoemoega faʻamalositino ina ia maua le tikeri o le faapalepale i gaʻo ma filifili se fuafuaga mo le puleaina o le inisalini ma le faʻasaoina o isi fualaau. Mo tagata lautele, o se isi taumafataga ua fautuaina, lea e ogatasi ma le soifua maloloina mo meaʻai: o loʻo faʻamatalaina i le laulau 8

O le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona maualalo-kalori - e sili atu i le 2300-2500 calories i le aso. E tatau ona e 'ai faʻatasi ma le maʻisuka i taimi uma, ae laʻitiiti i sia mea itiiti. I le vaevaeina o le vaega i aso taitasi i ni vaega o le taua o taumafa paleni, o le ae faia lau laulau e eseese, ma o nisi tapulaʻa o le a le faalavelave ia te oe. I le maʻisuka ituaiga 2, e tutusa lava le lamatia le vevela ma le matelaina!

Latou te kuka kuka ma fufulu ipu. E le gata i lea, o oloa e mafai ona kukaina, salu ma fai sina falai, ae aunoa ma le falaoa. O le maʻisuka diet No. 9 e mafai ai ona iai ni mea manogi, ae e le tatau ona faʻamalolo ma susunuina. E le fautuaina le faʻaaogaina o pepa, horseradish ma le sinapi, ae o cloves, cinnamon, oregano, ma isi laʻau e le faʻasaina.

O le a le mea e mafai ma o le a le mea e le o?

O le faavae o mea taumafa Nu 9 o meaʻai gaʻo maualalo, iʻa ma moa, cheese cheese, susu, susu susu. O le suāuu e faʻaaogaina fualaau faisua ma kulimi, ma le maʻisuka, o le maualuga o le margarine e le afaina. O fuamoa, o nisi o meaʻai ma nisi ituaiga o falaoa, fualaau faisua, vine e le i faʻasalaina ma fualaau aina e le faʻasaina.

I le DM 2, o loʻo taua i lalo:I le DM 2, o loʻo faʻatagaina nei:
Palu falaoa atoa ma le fagalaʻau, suauu ma le saito. Vasega taumafa o falaoa, meaʻai e leai ni meaʻai.O mea e gaosi mai le bakery mai meaʻai a pastry, keke, keke, pusa.
Vailaʻau fualaʻau fualaʻau, supa i luga o le ponaivi, iʻa lapoʻa po o le aano o aano o manu i meatballs. Pickle, soupeti soup ma borscht, okroshka. Susu pi i luga o se gaʻo aano o manu - 2 taimi i le vaiaso.Toa lapoa, susu susu ma le araisa, semolina ma noodles.
Faʻanua, kukaina pe tao aano o manufasi: lago moa, puaa ma tamai mamoe, vela, lapiti, moa (moa po o le vauki). Fuamoa i le foliga o se omeletini poʻo se mea e vevela. Mai lea taimi i lea taimi, o le sogi-maualalo po o le sose.Aano o manu ma moa (gola, ponaivi), iʻa gaʻo, ulaula ma masini sisi, meaʻai ma "mamafa" meaola manu, meaʻai, meaʻai (afaina, ate, fatuga, ma isi).
O ituaiga e maualalo le gaʻo o le sami ma le vaitafe, e sili atu i le kuka, pepa faʻasusu, iʻa aspic (cod, fasi saffron, pike, pike perch, ice). Laʻau, laumei. Laʻau fagota: i totonu o lona lava suavai e aunoa ma le suauu, i tomato. Fufulu le vao.Paʻu, uʻamea, uʻamea paʻu, uila, solofanua solofanua. Laʻau mumu, ulaula, kuka i le suāuʻu ma le suauu, paʻu ma le mūmū mūmū.
Milu, non-gaʻo susu gaʻo susu (e aofia ai lefir, yogurt e le faʻamalosi, yogurt), faʻasalaga ma le maualalo o faisua i le ituaiga o sisi, keke.Salty ma fuālaʻau vevela, kulimi, suamalie suamalie ma pata, yogurts ma le suka, gaʻo kulimi suamalie.
Fualaau faisua e vaivai i le gaʻo: zucchini, kapisi, letus, tamato, kukama, paukelu eggkin. Faʻateleina - pateta. Fua ma fualaau - soʻo se mea suamalie pe suamalie ma suamalie: pears ma apu, fualaau suamalie, quinces, peaches, cherries, rimoni, plums, lingonberries, currants, raspberries, strawberries fou. Compotes, jelini. Laeli.Faʻamama ma kuka fualaʻau, sauerkraut, mai fualaau aina - faʻi, vine ma vine, apricots mago, aso, fig,.
Porridge: karite, buckwheat, o le karite pela, oat, millet, pusa mai latou. Legumes: lentils ma pi.Rice, semolina, pasta.

I le faaopoopo atu i le ava malosi, ma le maʻisuka, o le "faleoloa" o suamalie ma isi meainu faatasi ai ma le suka ua faʻasaina. Faanatinati lou fiainu i le vai vaivai ma le vai. E mafai ona e inu lauti ma le susu, karite karite, o le sua o le rose, o le suamalie fou, suamalie inu ma meaʻai inu.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Matou te faia le lisi

Afai e tofia oe i le numera numera numera 9, o le lisi lata ane i aso taʻitasi atonu e:

  • taumafataga o le taeao: buckwheat poo oatmeal, aano o manu (poo iʻa) paʻu, lauti, susu poʻo le lauti ma susu.
  • aoauli i le aoauli (11 i le taeao): o se ipu malamalama o le kefir, susu susu, po o se teuteu o le susu susu.
  • 'aiga o le aoauli: meaʻai suamalie o meaʻai, meaʻai ua tunu, sina vaega o pateta, mo le suamaʻi - fualaau aina po o le apu, pi,
  • 17 i le afiafi: se ipu kvass, vine, fua,
  • taumafataga o le afiafi: carrot-curd zrazy po o le kapisi schnitzel, iʻa e kukaina pe tao i le sauuga, salati fuamoa, lauti ma se suamalie.

I le po - o se ipu vai laititi o le ryazhenka poʻo le kefir, o le yogurt e le fagu. O le afiafi e tatau ona le sili atu i le 4 itula aʻo lei moe. O le falaoa i le aso e sili atu ona lelei le 'ai o le rai po o le saito o le vasega lona lua, ae le o le pata pata, e le silia le 250-300 g.

E le lelei le taumafataga

O le toʻatele o tagata, pe a latou iloa o loʻo maua i latou i le maʻisuka, ua matua le fiafia i le tatau ai ona faʻagata a latou meaʻai. Numera numera 9 - e foliga mai e le o faʻamalosia ... O le mea moni, mea taumafa, e aofia ai le maʻisuka, naʻo le faʻaaogaina o meaai vave ma le saturation vave, lea e masani lava e le sili ona lelei mo le soifua maloloina. O le mea moni, faʻanatinati vave nai lo le taʻavale, faia ni sandwisi i le ulaula ulavavave nai lo le kukaina o aano o manu fasi po o iʻa i se sauʻai ma laau afu. Ae e le o se mea e sili ona suamalie le tastier sili nai lo se sanuisi kuka?

Vinaigrette ma salati mai fualaau faisua fou, squash ma le isalaelu caviar o le a fesoasoani i le faʻalauteleina o lau meaʻai. Pe atonu foi, o le lafoaia o ipu "mamafa," e te taumafai ai, mo se faataitaiga, o se salamata o le sami?

O fesoasoani foi e fesoasoani i se lisi o le maualalo o le kalori e aua le lagona le fiaai i le va o taumafataga. Ae "e mafai ona e maua se meaʻai e le gata i se sukalati poo le taʻavale. Tuu i luga o le laulau se meaʻai ma pulou masusu pe kālati kohlrabi ma almonds, ia saunia le pasta lefe pasi ma le opu, lea, i le ala, e matua faigofie lava! Masalo o le faafetai i le taumafataga Nu.9 o le a e mauaina le tele o ipu maloloina ma suamalie lelei ma oloa?

Kapisi mo le maʻisuka: o aogā ma faʻamaʻi o au meaʻai e sili ona e fiafia i ai

O le faalogoina o le faasalaga matautia o le "maʻisuka", o le toatele o tagata e lafoai. Ae le o se faaiuga, ae o se auala faigofie i le tulaga o le soifua maloloina, meaai, o le ola o le maʻisuka e sili atu nai lo i latou e le mafaufau i ai.

O le lelei ma le lelei o le latou olaga e faalagolago i le paleni o le lisi. O le Kapisi e tatau ona avea ma oloa muamua i totonu o le lisi o le soifua maloloina ma i le taimi lava e tasi e saogalemu fuālaʻau i le taumafa a tagata uma e popole i lo latou soifua manuia i le lumanaʻi.

Soifua maloloina maloloina - meaʻai suamalie

Faʻasalalau masani o le faʻaaogaina o le suamalie, faʻamalosia o vaʻa toto, faʻamaloloina o le suamalie i le taumalulu, faʻaleleia o le setete o namu - o nei mea e le o ni mea lelei lelei uma e tutupu pe a faʻaaogaina ni ipu sauerkraut.

O le taumafa i aso taitasi o le suka e fesoasoani e taofi ai togafitiga faʻaleagaina i fatugaʻo e tupu i le "suamalie" nephropathy. E le o le taʻua o aoga o lenei oloa e solia ai le microflora ma le gaʻo.

Toe i totonu o mea

Palufela

O le mana o le mannitol ma le inositol ua faaopoopoina i le faʻaaogaina o mea aoga o meaola paʻepaʻe - meaola faʻasolosolo e masani ona gaioiga e lelei tele mo le faʻaaogaina o fualaʻau faʻasaina ma faʻamaonia ai le gaosiga o le porotini. Le tofo le masalomia, suamalie masani ma le protein, lea e matua gauai uma lava i le tino o le tagata maʻi - o le a se isi mea e manaʻomia mo le lelei o meaʻai. E sili ona lelei le taumafaina o le maʻisuka i le kuka ma le kuka - o le suamalie ma le tele o le tofo o loo faasaoina, ma o le kalori ma mea e afaina ai le tino e itiiti lava.

Toe i totonu o mea

O lenei sui matagofie o le aiga kapisi e lelei tele mo faamai o le fatu ma le tino atoa. O le faʻamautuina o le faʻamaumauga o le glucometer, faʻamalosia o vaʻa toto o le taua o le sulfopane, o se vaega o meaola lanu meamata. Latou te faʻailoa atu foi ia te ia le toe faʻaleleia o sela nerve aupito sili ona taua.

Toe i totonu o mea

Savoy kapisi

Greenish laulauina laulaau, malie ma manaia, e iai foi mea e maua ai le ola, fesoasoani i le togafitiga o le hyper-and hypotension. O foliga matagofie ma foliga matagofie ma le faigofie o le digestibility ia avea lenei ituaiga ma mea e manaʻomia mo nai maʻisuka laiti. Ma o le tele o taumafa, o le suamalie manaia (e aofia ai le talotalo) ma le agamalū suamalie pe a faʻatusatusa ma se aiga paʻepaʻe e avea ai o ia ma tagata e faʻaosooso mai i luga o laulau o tagata soifua maloloina ma maʻi.

Toe i totonu o mea

Upe lanu mumu

O lanu violē lanu enaena o loʻo tumu i vitamini oona U, K, o le mea lea o ipu mai lenei ituaiga e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o ia mea faʻapitoa e pei o le mucosa gastrointestinal. Ma o le anthocyanin mea e seasea ona maua ai e sili atu ona malosi ma faamalosia ai toto toto, o se puipuiga sili ona lelei o tafega.

O se maʻi maʻisuka e tatau ona maua fua togafitiga? Faitau e uiga i vailaau talafeagai mo le maʻisuka iinei.

Potato i le maʻisuka: faʻamanuiaga ma mea leaga.

Toe i totonu o mea

O le pikiapu turnip cafe ma le faigofie-tausiga ei ai mea taua o le calcium ma le vaitamini C, ma sili atu i lo lemoni ma meaʻai susu. O se faʻapitoa o le sulforapan e puipui ai okeni ma faʻaoga mai le faʻaumatiaga, aua e faʻamamafa le toto i le enzymes. O le faʻaaogaina o lenei suamalie suamalie i meaʻai, o se puipuiga sili lea ona lelei o se aafiaga mataʻina e pei o le neuropathy.

Toe i totonu o mea

Pupu mai Brussels

  • O le maua o le foliki fesoasoani e fesoasoani i le maʻisuka aʻo maitaga e aloese mai le mea na tutupu i le tele o faaletonu o le fetal (lupe vavae, ma isi).
  • O le fesoʻotaʻi lelei o meaola ninii, o lenei ituaiga e faʻaosofia ai le galuega o le talo, lea e fesoasoani i le maualuga o le cholesterol.
  • E faʻaleleia le faʻaaliga aua e aofia ai le lutein, le retinol ma le zeaxanthin - taofi ai le degenerative processes i le retina.
  • Faʻamataga i le malosi o le kulupu, o le kuluma vaivai e faʻamalieina ona o le maualuga o le fiber content - 4/100 o le raw product, ae fautuaina e le faʻaaogaina lenei fualaʻau falai.
  • O glucosinalates o loʻo i ai e fesoasoani i le toe faʻafouina o le fatu ma vailaʻau vailaʻau, o lona uiga e faʻaititia le tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka vae ma le fatu.

E mafai ona ou inuina le uaina i le maʻisuka? Faitau e uiga i mea aoga ma mea e ono afaina iinei.

Malosiaga ma le maʻisuka. E faʻafefea ona aʻafia le soifua maloloina o tagata i le maʻisuka?

Toe i totonu o mea

Vaʻa sua mo le maʻisuka

O le mafutaga o lenei mea lanu enaena i luga o le ulu o kapisi o le talafatu, ae o lona faaaogaina i le meaʻai o tagata gasegase ma se maʻi suamalie e le mafai ona sili ona maualuga. Fuʻu:

  • isumu ma iodine
  • mauoa i le konupini
  • paluka
  • nickel ma cobalt,
  • chlorine ma le manganese.

Laminaria e le gata o le fesoasoani pito sili mo faafitauli i le lauroid, e lelei foi mo le togafitiga o mataupu tau fatuga, e ese le lelei mo le le lelei o le parathyroid ma le pancreas, o le eleele. O loʻo faʻamaluluina i gasegase oona, o loʻo faʻaalia mo le leai o se faʻaaliga, o le cholesterol ma le thrombo-o loʻo i ai i latou o loʻo ola mafiafia ma suamalie.

Tuua Lau Faamatalaga