Louise Hay ma Sinelnikov - psychosomatics o ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "O le mafaufau o le maʻisuka" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Faʻafitauli o le maʻisuka - mafuaaga ma foliga o togafitiga

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le maʻi suka e muamua muamua i le lalolagi i faʻamaʻi o le tino o le endocrine ma i le lona tolu i isi faʻamaʻi e oʻo atu ai i le oti. O uluaʻi tulaga lua e lua o maʻi tuga ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le lamatiaga o le maʻisuka o loʻo i ai i le mea moni e faapea o lenei faʻamaʻi uma tino ma totonugalemu o le tagata e mafatia ai.

O se faʻamaʻi lea o le siama o le endocrine e fesootaʻi ma maʻi faʻaleagaga, o lona uiga, o le inu o le kulukose. O le iʻuga, o laʻau faapitoa o le pancreatic e le lava ai pe leai foi le inisalini o le hormone, lea e nafa ma le faʻavae o le suauu. O se taunuuga, ua tupu aʻe ai le hyperglycemia - o se mea e fesootaʻi ma le faateleina o le kulukose i le toto o le tagata.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O vailaʻau faʻapitoa o le fusi o vailaʻau ma mafaufauga. O suʻesuʻega faʻapitoa e suʻesuʻeina pe faʻapefea ona afaina lagona o le mafaufau ma uiga patino o se tagata, o lona uiga, tino, faʻamaʻi.

E iai le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua. I le ituaiga 1, o le pancreas i le tino o le tagata e le faʻamalosi ai le hormone insulin. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o maʻisuka e aafia ai tamaiti ma talavou, faapea foi ma tagata talavou i lalo ifo o le 30 tausaga le matutua. Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, e le mafai e le tino ona gaosia ana lava inisalini.

Mafuaaga o le maʻisuka e tusa ai ma vailaau faʻapitoa

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi, o vailaau faʻapitoa e manatu i le faʻaleagaina o vailaʻau gaʻo mama, mo se faʻataʻitaʻiga, falaoa suamalie o falaoamata papaʻe. O se taunuuga, o le mamafa o le mamafa e aliali mai. I totonu foi o le lisi o mafuaʻaga na mafua ai le maʻi o le maʻisuka, o fomaʻi e maitauina le le atoatoa o le maʻisuka, ava malosi, meaʻai gaʻo, mea faitino. Ae e oo lava i tagata o loʻo aʻoaʻoina i le fomaʻi o loʻo taʻua o le maualuga o le atuatuvale e matua aafia ai le tupuga o lenei maʻi.

E tolu mafuaʻaga ogaoga o lenei faʻamaʻi e mafai ona iloagofie:

  • O le le fiafia i le mavae ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le faʻaleagaga o le post-traumatic. E mafai ona avea ma se teteʻa faigata, maliu o se tasi e pele, faʻaipoipo. O le faʻaosoina o le masini mo le amataina o le maʻi e mafai ona avea ma tulaga faigata o le olaga lea e le mafai e se tagata ona faʻatuʻatasi na o ia lava.
  • Faʻasalaga faigata e oʻo atu i le atuatuvale. O faafitauli tumau e leʻi foia i totonu o le aiga poʻo le galuega muamua e oʻo atu ai i le faʻavaivai tumau, ona oʻo ai lea i le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasaina o se paaga poo le ava malosi o se tasi o ulugalii, maʻi umi o se tasi o tagata o le aiga, faaumiumi feeseeseaiga ma le pulega ma paaga i le galuega, auai i se mea le alofa, ma isi.
  • O lagona le lelei faifai pea, e pei o le fefe po o le ita, mafua ai le faateleina o le atuatuvale po o le osofaia o tagata.

O mea uma o loʻo i luga e mafai ona avea ma mafuaʻaga mo le mafaufau o le mafaufau o le maʻisuka ituaiga 2. Ona o lagona le lelei ma le le lelei, o le kulūkose i totonu o le tino ua susunuina vave, o le inisalini e leai se taimi e taulima ai. O le mafuaʻaga lea i le taimi o le atuatuvalega, o le toʻatele o tagata e tosina atu e 'ai se mea o le carbohydrate - o le sukalati poo le paʻu suamalie. I le aluga o taimi, o le "faoa faamalosi" le popole e avea ma se masani, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e oso i taimi uma, sili atu le mamafa o le mamafa. Atonu e amata e le tagata ona inu ava.

Ua matauina e le au atamamai o le mafaufau e faapea i tamaiti o lenei maʻi e masani lava ona atiina ae i le leai o se alofa faamatua. E matua pisi matua, latou te le maua se taimi mo se tamaitiiti. O se tamaititi poʻo se talavou e amata ona lagona le le puipuia ma le le tatau. O se tulaga faʻavaivai tumau e aofia ai le fafagaina ma le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, e pei o suamalie. O meaai e amata ona le na o se auala e faamalieina ai le fiaai, ae o se auala e maua ai le fiafia, lea e toetoe lava o taimi uma.

O le psychosomatics o le maʻisuka ituaiga 1 o le:

  • Le maliu o se tasi e pele, sili atu nai lo se tina.
  • Matua teteʻa
  • Taʻaina ma / poʻo le faʻatagaina.
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le atuatuvale mai le faʻatali mo mea le lelei.

Soo se faaletonu o le mafaufau i se tamaititi e mafai ona taitai atu i lenei maʻi.

I le avea ai ma mafaufau o le maʻisuka, ua manatu Louise Hay i le leai o se alofa ma, o se taunuuga, o le mafatia o le maʻisuka i lenei tulaga. O le American Psychologist ua faamanino mai o mafuaaga o lenei maʻi tigaina e tatau ona sailia i le taimi o tamaiti matutua.

E manatu foi le homeopath VV Sinelnikov le leai o se fiafia e avea ma mafaufau o le maʻisuka. Na ia fai mai e na o le aʻoaʻoina e fiafia i le olaga e mafai ona manumalo ai se tasi i lenei maʻi matuia.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le sailiga mo le mafuaʻaga ma togafitiga o mafaufauga faʻapitoa o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona amata i se asiasiga i se fomaʻi. O le a faʻatonu e le fomaʻi le tagata gasegase e suʻe suʻega faʻataʻitaʻiga, ma afai e tatau ai, ia faʻafeiloaʻi o ia i feutagaiga ma fomaʻi e pei o se neurologist poʻo se fomaʻi.

E masani lava, i le i ai o le maʻisuka, e maua ai e le tagata maʻi nisi ituaiga o le atoatoa o le mafaufau e mafua ai le faʻamaʻi.

Atonu o se tasi lenei o syndromes e mulimuli mai:

  1. Neurotic - faʻaalia i le faateleina o le vaivai ma le le fiafia.
  2. O le faʻalavelave faʻapitoa o se manaoga faifaipea mo le faʻalauteleina o le gauai atu ia te oe lava, faapea foi ma le tauagafau o le tagata lava ia.
  3. Neurosis - e faʻaalia i le faʻaitiitia o le gafatia o galuega, faʻalauteleina le vaivai ma le le mautonu.
  4. Astheno-depressive syndrome - lagona maualalo maualalo, faʻaitiitia le gaioiga o le mafaufau ma le faʻalavelave.
  5. Astheno-hypochondria poʻo le maʻi tigaina masani.

O se tagata tomai faapitoa o le a ia fautuaina se togafitiga mo le maʻisuka i mafaufauga o le mafaufau. Ua mafai nei e le mafaufau o le mafaufau ona feagai ma ia tulaga i le toetoe o soo se laasaga, lea e tatau ona faafaigofieina ai le gasegase o le maʻisuka.

Togafitiga o faʻafitauli o le mafaufau:

  1. I le laasaga muamua o se maʻi o le mafaufau, e faʻaaogaina e le tagata suʻesuʻe mafaufau se seti o fua faatatau e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o mafuaʻaga e ono aʻafia ai faafitauli i le mafaufau o lagona o le tagata maʻi.
  2. Vailaʻau mo le mafaufau, e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona, antidepressants, ogasami. Faʻatasi ai ma faʻalavelave matuia tele, o se neuroleptic poʻo le toʻafilemu ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. O togafitiga faʻamaʻi e masani ona faʻatulagaina faʻatasi ma togafitiga o le mafaufau.
  3. Togafitiga ma isi metotia e faʻaaoga ai togafitiga o togalaau e faʻafaigofie ai le faʻaogaina o le tino. E mafai ona avea o laau e pei o le chamomile, mint, motherwort, valerian, wintone John, oregano, linden, yarrow ma isi.
  4. Fomaʻi togafitiga. Faatasi ai ma ituaiga eseese o le maʻi o le asthenic, o molini ultraviolet ma electrophoresis e faʻaaogaina.
  5. O le faʻasoifua maloloina a Saina ua amata ona lauiloa:
  • Sapalai lauti tila.
  • Gymnastics Qigong.
  • Acupuncture
  • Acupressure massage faʻaSaina.

Ae e taua le manatua o le togafitiga o le mafaufau o le maʻisuka e tatau ona ogatasi ma le autu, ua faatonuina e le endocrinologist.

O togafitiga faʻasalaga na faʻamatala mai e le endocrinologist e masani ona aofia ai le tausisia o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi. Ma le faʻaaogaina foi o le insulin, pe a tatau ai.

Togafitiga e manaʻomia ai le auai malosi o le tagata maʻi ma ia aofia ai vaega nei.

O le mea e sili ona taua o le tausia lea o se meaai. E le gata i lea, o le taumafataga mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 e ese mai le taumafataga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E i ai foi eseesega i meaʻai e ala ile laʻititi o tausaga. O mataupu faavae lautele o le taumafataga mo le maʻisuka e aofia ai le tulafono faatonutonu o le kulukose toto, paʻu o le mamafa, faʻaitiitia le mamafa i luga o le pancreas ma isi totoga o le gastrointestinal tract.

  • I le maʻisuka ituaiga 1, o fualaau faisua e tatau ona avea ma faavae o le lisi autu. E tatau ona faʻaaogaina le suka, faʻaaoga sina masima masima, gaʻo ma faigofie ona gaosia. E faʻatagaina fua faʻatoʻa. E fautuaina e te inuina le tele o vai ma ai meaai i ni vaega laiti 5 taimi i le aso.
  • I le ituaiga 2, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le kalori o mea taumafa ma faʻatapulaʻa ai gaʻo. E tatau ona maualalo le kulukose i meaʻai. O meaʻai faʻamaʻi, meaʻai gaʻo (kulimi mumu, ulaula, sausa, nati), muffins, meli ma faʻasao, soda ma isi meainu suamalie, ma fualaau mamago ua faʻasaina. O meaai e tatau foi ona avea ma vaega, lea o le a fesoasoani e aloese ai mai le faafuasei i le suka o le toto.

Fomaʻi togafitiga. E aofia ai togafitiga insulin ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

Faatinoga faaletino. E taua le iloa o le taʻaloga o se meafaigaluega mamana i le tau faasaga i le maʻisuka. O gaoioiga faʻale-tino e mafai ona faʻalautele ai le lagona o le maʻi i le inisalini. Ma faʻamaopoopoina foi le maualuga o le suka, ma faʻaleleia le maualuga o le toto i le lautele. E le gata i lea, e tatau ona manatua o le tele o faʻatinoga e faʻaleleia ai le maualuga o endorphins i le toto, o lona uiga latou te fesoasoani i le faʻaleleia atili o mafaufauga o le maʻisuka. A o aʻoga faaletino, o suiga nei e tutupu i le tino:

  • Faʻaitiitiga o gaʻo gaʻo.
  • Faateleina le maso maso.
  • O se faʻaopoopoga o le numera o faʻasalalauga faapitoa e nofouta ile inisalini.
  • Siʻitia le faʻaleleia o metabolic process.
  • Faʻaleleia le tulaga o le mafaufau ma lagona o le maʻi.
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular

Suʻega o le toto ma le urine onosaʻi mo le glucose concentration ina ia mafai ai ona faʻamaonia saʻo togafitiga mo le maʻisuka.

I le faaiuga o le mea, e tele ni faaiuga e mafai ona faia e uiga i mafuaʻaga o mafaufauga o se faʻamaʻi tuga pei o le maʻisuka:

  • I le taimi o le atuatuvalega, o le suka o le toto e matua mu, e amata ona faʻaaogaina e se tagata le tele o meaʻai gaʻo, lea e mafua ai le maʻisuka.
  • I le taimi o le atuatuvale, o le galuega o le tino atoa o le tino ua faʻalavelaveina, lea e aʻafia ai se faʻalavelave faʻaleagaina.

E talafeagai le faʻaleleia o lou mafaufau-lagona lagona e faʻaitiitia ai lenei faʻamaʻi tuga.

Suesuega faʻapitoa o le maʻisuka: mafuaʻaga ma faʻafitauli o mafaufauga

E tusa ai ma se numera tele o tagata tomai faapitoa, o le atinaʻeina ma le faʻavae o se maʻi endocrine e mafua tonu lava i faafitauli o le mafaufau ma mafaufau.

O le atuatuvale o le atuatuvale, o le le mautonu ma le tiga e mafai ona avea o se tasi o mafuaaga o le maʻisuka - o ituaiga muamua ma le lua.

O a mafaufauga o le mafaufau o le maʻisuka?

O le mafuaʻaga o le maʻisuka e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka ua matua lautele ma eseese.

I le mea uma, o le tino o le hormonal system e tali atu ma le malosi i faʻaaliga eseese o lagona, aemaise lava i taimi uumi ma malolosi .ads-mob-1

O lenei mafutaga o le taunuuga o le evolusione ma ua avea o se tasi o elemene e mafai ai e le tagata ona sili ona fetaui lelei i se siosiomaga fesuisuiai. I le taimi lava lea, o se aafiaga taua tele o le mafuaaga lea e masani ai ona galue le faatulagaga o le hormonal i le tapulaa, ma, i le faaiuga, e maua ai le toilalo.

E tusa ai ma nisi o lipoti, o le i ai pea o faʻamalosi o le mafaufau e mafua ai le maʻisuka i le tusa ma le kuata o mataupu uma e iloa. E le gata i lea, o se faʻamaoniga faʻamaonia faʻamaonia o le aʻafiaga lea o le atuatuvale i le tulaga o le maʻisuka.

E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le malosi malosi, o le faʻaosofia o le faʻaogaina o le nervous respiratory system e amataina. Talu ai ona o le inisalini o se galuega anabolic, o lona faletua ua matua taofia.

Afai e masani ona tupu lenei mea, ma ua i ai se popolega mo se taimi umi, ua amata le sauaina o le pancreas ma le maʻisuka amata.

E le gata i lea, o le faʻatupulaia o le gaioiga o le faʻaogaina o le nervous system e mafua ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto - ona o loʻo sauniuni le tino mo le vave gaioiga, lea e manaʻomia ai le malosi.

O se aafiaga talitutusa o le tele o tulaga faigata i le soifua maloloina o tagata ua lauiloa mo le seneturi lona lua. O le mea lea, o mataupu o le maʻisuka, e mafua mai i mafuaga o le mafaufau, na tusia i saienitisi i le afa lona lua o le XIX senituri.

ads-pc-2 A o nisi fomaʻi na tosina atu le gauai i le faʻalauiloaina o le faʻamaʻi na matauina ina ua maeʻa le taua a Franco-Prussian, ma fesoʻotaʻi atu i le atinaʻeina o le maʻisuka ma le malosi o le fefe na maua e tagata maʻi.

O isi faʻafitauli faigata e maua ai foi le tali o le tino, lea e aofia ai le faateleina o le gaosiga o le cortisol.

O lenei hormone o le vailaau faʻamalosi e gaosia mai i le cortex, o lona uiga, i le pito i luga o le eleele o loʻo i lalo o le aafiaga o le corticotropin na gaosia e le pituitary gland .ads-mob-2

Cortisol o se hormone taua e aafia i le gaʻo gaʻo. E ulu i totonu o sela ma fusifusia i ni faʻamaumauga patino e aʻafia ai nisi vaega o DNA.

O se taunuuga, o le kulupu o le kulukose o loʻo faʻaaogaina e nila o le ate faʻapitoa e faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o lona malepelepe i fiva musika. I tulaga ogaoga, o lenei gaioiga o le cortisol e fesoasoani e laveai le malosi.

Ae peitaʻi, afai o taimi faigata e leai se manaʻoga e faʻaalu le malosi, o le cortisol e amata ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata, mafua ai le tele o maʻi, e aofia ai le maʻisuka.

E tusa ai ma suʻesuʻega a se vaega o saienitisi o loʻo galulue i le Iunivesite o Munich, e tolu vaega tetele o mafaufauga o le mafaufau e fesoasoani i le tulai mai o se maʻi ogaoga o le endocrine:

  • faateleina le popole
  • afaina o le post-traumatic,
  • faafitauli i le aiga.

A aʻafia e le tino se faʻalavelave matuia, atonu o le a tumau i se tulaga o le teʻi.

E ui i le mea moni o le tulaga faigata o le tino ua leva ona muta, ma e leai se lamatiaga i le ola, o le endocrine o loo faaauau pea ona galue i se tulaga "faalavelave faafuasei". I le taimi lava e tasi, o se vaega taua o galuega tauave, e aofia ai le galuega o le pancreas, ua taofia.

O le faateleina o le popolega ma le tulaga o le atuatuvale e mafua ai ona faʻaalu lelei le kulūkose i le tino. Mo lona felauaiga i siama, o le tele o inisalini e faalilolilo, o le pancreas o loʻo galue malosi.

E manaʻo se tagata e toe faʻatumu le glucose, ma o se amio masani e ono tupu mai ai le faoa faamalosi, lea e oʻo atu i le taimi e oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka.

E le gata i lea, i le avea ai o se tulafono, o faafitauli i totonu o le aiga ua natia ma le faaeteete mai isi e mafua ai le lagona o le le mautonu ma le atuatuvale.

O lenei tulaga e i ai se aafiaga le lelei i luga o le galuega o le endocrin system, aemaise lava le pancreas. I le tele lava o tulaga, e le o iloa le maʻi i le tele o tausaga, a aunoa ma ni faʻaʻailoga, pe faʻamaonia foi, o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Ma e na o le maeʻa lava o se vaega sili ona malosi e mafua ai le maʻisuka lava ia. Ma o le tele o taimi - malosi ma matautia -ads-mob-1

E tusa ai ma le manatu o le tusitala ma le tagata lautele o Louise Hay, o le mafuaaga o le maʻisuka ua natia io latou lava talitonuga ma lagona o se tagata o se natura faataumaoi. O se tasi o mafuaʻaga autu e mafua ai le faʻamaʻi, o le tusitala e mafaufau i se lagona faifaipea o le le fiafia.

Louise Hay e talitonu o se tasi o mafuaaga autu mo le atinaʻe o le maʻisuka o se lagona o le le fiafia

O le faaleagaina o le tagata lava ia o se totoga amata pe afai e musuia e se tagata ia lava ia e le mafai ona ia agavaa mo le alofa ma le faaaloalo o isi, e oo lava i tagata sili ona lata mai. E masani lava o se mafaufauga e leai se faavae moni, ae e mafai ona matuia tele ai le mafaufau.

O le isi mafuaaga lona lua o le maʻisuka e mafai ona avea ma tagata le mafaufau ole mafaufau.. E manaomia e tagata taitoatasi se ituaiga o "fesuiaiga o le alofa", o lona uiga, e manaʻomia ona lagona le alofa o ē pele ia i latou, ma i le taimi lava e tasi e tuuina atu ia i latou i le alofa.

Ae ui i lea, e toatele tagata e le iloa pe faʻapefea ona faʻaalia lo latou alofa, lea e mafua ai ona le faʻalagolago le tulaga o le mafaufau-lagona.

E le gata i lea, o le le faamalieina i le galuega o loʻo faia ma le aofaʻi o mea e faamuamua i le olaga o le mafuaaga foi lea o le atiaʻeina o le faamai.

Afai e taumafai se tagata e ausia se sini e le afaina ai o ia, ma ua na o se atagia o faamoemoega o pulega o loo siomia ai (matua, paaga, uo), o le le atoatoa o le mafaufau, e tupu foi

. I le taimi lava e tasi, o le vaivai vave, le faʻavevesi ma le vaivai le tumau, uiga o le atinaʻeina o le maʻisuka, ua faʻamatalaina o se taunuuga o le faia o galuega le alofa.

O Louise Hay o loʻo faʻamatalaina foi le uiga o tagata gasegase i le maʻisuka e tusa ai ma le faʻaaliga o le tulaga o le mafaufau o se tagata. E masani ona le fiafia tagata matutua i latou lava, o loʻo latou faʻaauau pea le le fiafia.

O le taua o le tagata lava ia e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le lagona ma le faʻafia ona tupu mai o tulaga faigata e fesoasoani i le atinaʻe o le maʻisuka.

Ae o le faavae o le maualalo o le taua o le tagata lava ia ma le le faamalieina i lona lava olaga, ua faaalia ai e Liusa Hay le faanoanoa ma le faanoanoa na mafua mai i le iloaina o avanoa na leiloa i aso ua mavae.

E foliga mai i se tamaloa e le mafai e ia ona suia se mea, aʻo le taimi ua teʻa na te leʻi faʻaaogaina le avanoa e faʻaleleia ai lona lava olaga, ia faʻateleina i laina ma manatu i totonu e uiga i le lelei.

O le maʻisuka e mafai ona mafua ai faʻafitauli eseese o le mafaufau ma e oʻo lava i le le mafaufau.

O le tele lava o taimi, e iai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavevesi lautele, lea e mafai ona o mai faatasi ma le gasegase tele ma le tele o taimi o le maʻi tiga.

I taimi mulimuli mai o le maʻisuka, o loʻo i ai foi se faʻavaivai vaivai poʻo le leai atoa o le manaʻoga feusuaiga. E le gata i lea, o lenei faailoga e sili atu ona uiga lelei o tane, ae o tamaitai e tupu i le sili atu ma le 10% o mataupu na matauina.

O le faaletonu o le mafaufau ua mataʻituina i le taimi o le amataina o se tulaga matautia pei o le inisalini o le maʻisuka. O le atinaʻeina o lenei faiga faʻaleagaina eo mai faatasi ma vaega e lua o le le atoatoa o le mafaufau. Ads-mob-2 ads-pc-4 Muamua, faʻalavelave e tupu, se lagona o le filemu.

I le gasologa o taimi, o le faʻamalosia e atiaʻe i le moe ma le le iloa o le mafaufau, o le tagata maʻi ua pa'ū i se paʻu.

O le isi vaega o le faaletonu o le mafaufau e mafua mai i le tupuga o le le mautonu o mafaufauga, mea alofa, ma o nisi taimi - malamalama o le mafaufau. O le gasegase o le tino, o le gaoia o vae, ma le gasegase epileptform atonu e tupu. E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia i isi faaletonu o le mafaufau e le o tuusaʻo ma le maʻisuka.

O le mea lea, o suiga o le atherosclerotic, e masani lava ona atiaeina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e mafai ona mafua ai se mafaufauga gasegase, faatasi ai ma le tele o le atuatuvale. O faʻafitauli faʻaletonu o le mafaufau e na o ulugaliʻi maʻisuka e maua ma e le masani.

O le laasaga muamua i le togafitiga o le mafaufau i le tagata maʻi i le maʻisuka o le fuafuaina lea o le paleni o togafitiga na ia mauaina.

Afai e manaʻomia, togafitia togafitiga poʻo faʻaopoopoga. O le toomaga o le maʻi o le mafaufau o se tagata maʻi i le maʻisuka o loʻo i ai ni vaega e aofia ai ma togafitiga o le maʻi.

Faʻaaoga tele e togafitia ia tulaga, o antipsychotics e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete lelei, aua e mafai ona latou faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

O le mea lea, o le mataupu faavae autu o le togafitiga o le puipuia lea o le tupu mai o tulaga o le mafaufau i se tagata maʻi. I lenei itu, o le togafitiga o fualaau o fualaau e faaaoga, e faavae i fautuaga a le fomaʻi, endocrinologist ma neurologist.

Fomaʻi suʻesuʻe e uiga i mafuaʻaga o le maʻisuka:

I se tulaga lautele, o se tulaga masani o mafaufauga o se tasi lea o tulaga mo le puipuia lelei o le maʻisuka, faapea foi ma le togafiti o togafitiga manuia.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻi suka o se tasi lea o maʻi sili ona leaga. E faʻaleagaina ai le tino, e faʻamaʻi ma faʻafitauli. O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai le pancreas: e faamutaina le maua o le insulin e tatau mo le tino.

Ina ia faia, ia e manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e mafua ai le ola o le insulin-tagata. O loʻo i ai se ituaiga o le faʻamaʻi lea e tutoatasi ai le inisalini, ae e le faʻaitiitia ai le tulaga.

Faatasi ai ma le togafitiga o fualaau faasaina i le tau faasaga i le maʻisuka, o le malamalama i mafaufauga o lenei maʻi o le a avea ma se fesoasoani lelei, talu ai o le lagona faalemafaufau e taua tele i le taua faasaga i maʻi uma.

O se tagata e maua i le maʻisuka mo se taimi umi e lagona le le fiafia, ma mafaufau e leai se tasi e alofa ia te ia. O le lagonaina pea o le manaʻomia o le lagolago, mafanafana ma le lagolago, o le tagata maʻi na mafua ai se faʻamaʻi e manaʻomia ai le tausiga faifai pea.

I le taimi lava e tasi, atonu e lelei tele tagata e alolofa moni ia te ia, ae e le manao le tagata e matau lenei mea. Na te faʻaalia lona tuulafoaiina, faʻatuina meaai i se faʻalapotopotoga, lea e mafua ai le mamafa ma mea uma e faʻatasi ma ia.

O nisi taimi o le manatu: "E leai se tasi e alofa ia te aʻu"E mafua ona o se tagata e aunoa ma le manaʻoga o ē pele e fuafua o latou olaga, taumafai e fai lelei mo tagata uma ma le le iloa e le mafai.

O le naunau ia iloa a latou fuafuaga lelei, manaoga e faaalia ai le tele o le tagata e naunau i le tausiga ma le alofa, ma le moni o le a le maua ai manatu, mafua ai le le fiafia ma le tausalaina.

O le maʻisuka e tulaʻi mai i le talaaga o le tiga loloto, faʻanoanoa, pe a leiloloa le lanu ma le tofo o le ola - ina ia mafai ona toe faafoi atu, o le a amata ona 'ai e le tagata laʻau suamalie. Ae o meaai e le malelemo le lagona o le leiloa ma e le sili atu ona lelei le olaga, aua e manaomia e le maʻi manaʻo.

E talitonu le mafaufau le mafaufau o le auala pito sili ona faigofie e maua ai i latou o le maʻi, aua o le tamaitiiti o le vaitaimi lea e sili ona gauai atu i ai le tamaititi.

I le auala, o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e foliga tonu lava ona e leai sona tausiga a matua i aso faisoo. Afai o fesili, e le mafai ona faatosina e matua le gauai o matua, o le mea lea e mafua ai se maʻi ogaoga.

Mo le malosi uma o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e mafai ona foia pe afai e te mauaina lona punavai.

Aoao e malolo ma tuu le taumafai e pulea oe pele ia te oe. O le a latou fiafia pe afai latou te maua le avanoa e fuafua ai o latou lava olaga. E taua le fiafia i le taimi nei, ia lagona lagona matagofie o le olaga, ae le o le tino - mai meaai. Amata ona tausia muamua o ia lava, o le a lagona e se tagata le sili atu ona faigofie o ia.

Malamalama i lena mea oi ai tagata agaalofa latalata ane. Masalo latou te le faaalia manino o latou lagona e pei ona e manao ai, ae o nei lagona o loo i ai. Talosaga, asiasiga e pei o lena, o le faia o se mea faatasi o se popolega uma lava.

Afai e te le lava ni lagona, faʻaali atu oe lava ia: e le manaʻomia ona e fefe e fusi ma sogi atu i se tasi e pele, fai mai: "Ou te alofa ia te oe, ou te misia oe." O lagona faamaoni e mautinoa lava o le a maua se tali.

Faʻataunuuina lau miti. O le olaga e foliga fulafula aua e te le faatagaina oe lava e faataunuu se manaʻoga umi-e tusa lava po o le a le tele pe laitiiti. Faʻamaʻo ina ia maua ai se tofo o le ola.

Faamatala i le tamaitiiti e alofagia o ia, amata ona e gauai atili atu ia te ia, fai soo atu e te alofa, faaali mai. Ona alu ese ai lea o le solitulafono faasaga i matua, ma i luga o le taimi, maʻi suka.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o tagata e maua i le maʻisuka, i le lima tausaga aʻo lumanaʻi le siama, o loʻo i ai se tulaga maualuga o mea faʻalavelave ma faigata faʻaʻumiʻumi. I se isi faaupuga, i le lima tausaga o lumanaʻi le amataga o le maʻisuka, o le tagata e masani lava ona feagai ma faigata ma suiga eseese i le olaga, o le tele o taimi e feagai ai ma faʻafitauli.

E lima tausaga, ioe, o se taimi umi lava. O le tele lava o taimi, e mafai e tagata gasegase ona manatuaina mea faigata i le taimi lava lea ao lei amataina le maʻisuka. O tamaiti, mo se faʻataʻitaʻiga, e ono popole i le teteʻa o matua poʻo le maliu o se tasi oi latou, feteʻenaʻiga i totonu o le aiga, foliga mai o se tuagane poʻo se tuafafine, o le amataga o le aʻoga, o le suiga mai le laʻititi i le aʻoga. O tama ma teine ​​e leai se fiafia, ulufale i le iunivesite, taua, faaipoipo, maʻitaga, tuua o se matua matua, ma le amataga o galuega faapolofesa. I tagata matutua, maua se pepe, feeseeseaiga a se toʻalua, teteʻa, fale ma mea tau tupe, faʻafitauli i galuega, fegalegaleaiga ma tamaiti, tamaiti e tuua le aiga, ma isi. Mo nisi tagata matutua, atonu e aofia ai le litaea, maʻi poʻo le maliu o se tasi o ulugalii, faafitauli i fegalegaleaiga ma le toʻalua, faafitauli i aiga o tamaiti. O le mea moni, o mea e tutupu e le fetaui ia latou, o le mea lea e tautala ai, malosi faʻalavelave. O le maliu o se tasi e pele mo le toatele, o se faʻamalosi sili atu ona malosi nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateʻaina.

O tagata eseese e eseese tulaga o le tetee atu i le atuatuvale: o nisi e mafai ona onosaia ni avega ogaoga, o isi e le mafai ona ola i suiga sili ona laiti io latou olaga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, ina ia taumafai e iloa mafuaaga o le atuatuvale, muamua lava, e tatau ona maua le sootaga i le va o le atuatuvale ma mafuaʻaga. E mafai foi, pe a uma ona e faitauina le lisi o mafuaaga, o le ae le mauaina na mafuaʻaga na mafua ai le atuatuvale ia te oe. Ae le o le mea autu lenei: e taua le tausia o lou mafaufau ma lou soifua maloloina i le taimi.

O le aʻafiaga o se vaega taua o le olaga o tagata uma, e le mafai ona alofia. E taua ma faʻamalosia, fatufatuaʻi, faʻaaogaina le faʻafitauli o le atuatuvale i faʻalavelave faigata o aʻoaʻoga ma aʻoaʻoga. Ae o aʻafiaga mamafa e le tatau ona sili atu nai lo le mafai gafatia o se tagata, talu ai ona o nei tulaga o le faateteleina o le soifua maloloina ma maʻi e mafai ona tupu - o le a le afaina ma le neurotic. Aisea ua tupu ai lenei mea?

O tagata eseese e tali atu i le avega tutusa i auala eseese. Mo nisi, o le gaioiga o loʻo galue malosi - i lalo o le atuatuvalega, o le lelei o la latou gaioiga e faʻaauau pea ona tuputupu ae i se tulaga faapitoa ("stress stress lion"), ae o nisi e le o toe faʻafoʻi, o le lelei o la latou gaioiga e faʻafuaseʻi ona faʻavaivaia ("malosi o le lapeti").

I le faaopoopo atu i le fuafuaina o le aafiaga o le le lelei (aemaise lava le taofiofia) lagona i le tulai mai o faamaʻi o le psychosomatic, ua maua ai e le mafaufau o le mafaufau se sootaga i le va o faamaʻi faapitoa o se tagata ma ona uiga faaalia (ituaiga tagata), faapea foi ma aoaoga faaleaiga (Malkina-Pykh, 2004).

O le mea moni lava, o le manatu o le vaganāina o nisi uiga patino i nisi faʻamaʻi o loʻo i ai pea i le mafaufau. E oʻo lava i se taimi na faʻavaeina ai vailaʻau faʻapitoa i le faʻalavelave faʻapitoa, na maitauina e le fomaʻi mataʻituina le tele o faʻamaʻi i tagata ei ai se fale faʻapitoa faaletino poo mafaufau.

Ae ui i lea, o le taua o lenei mea moni, e le o iloa lelei. O se fomai lelei sa mitamita i lona malamalama i na ituaiga mafutaga, ma o loo tusia ai lona aafiaga tele. Na ia iloa o se tamaloa manulele ma uumi ma se atigipusa pusa e foliga mai o le gasegase e sili atu nai lo le atoatoa, ma o le mea mulimuli e sili atu ona afaina i le gasegase o le inisetila. Faatasi ai ma fegalegaleaiga i le va o maʻi ma le fausaga o le tino, o sootaga na maua foi i le va o uiga faaalia ma nisi o gasegase.

O tusitusiga o loʻo otootoina ai faʻamatalaga i luga o manatu o le maʻisuka (Mendelevich, Solovieva, 2002):

1. O feeseeseaiga ma le tele o manaoga e le o ni meaai e faamalieina e ala i meaai. Gluttony ma le manua tele e mafai ona tupu, sosoo ai ma le hyperglycemia faaumiumi ma le faʻaogaina atili o le mea faʻapipiʻi.

2. Ona o le tutusa o meaai ma le alofa, i le leai o se alofa, ua i ai se lagona lagona o le fiaai ma o lea, e tusa lava po o le a le meaʻai, o se matelaina fiaai e tutusa ma le maʻisuka tasi.

3. O le maʻisuka o se taunuuga o le popolega masani e fesoʻotaʻi ma le fefefe o le tamaitiiti ao leiloa ona o le faatoilaloina ma le manua ona o le osofaʻiga fouvale ma feusuaiga. O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai ni tuʻinanauga masani malosi e talia ma talia le fesoasoani.

4. O le mataʻu i le olaga atoa e faʻaleleia ai se sauniuniga faifai pea mo le tau ma le sola ese, ma le talafeagai o le hyperglycemia, e aunoa ma le faamamaina o popolega faʻapitoa. Ona o le hyperglycemia masani, o le maʻisuka e faigofie ona fausiaina.

Tagata e maua i le maʻisuka ei ai le lagona o le le saogalemu ma le lafoaʻia o lagona. F. Alexander (2002) na ia tusia, i se faaopoopoga, se naunautaiga malosi mo le tausiga o le tagata lava ia ma se sailiga malosi mo le faalagolago i isi. O tagata maʻi e faʻaalia le sili atu ona lagona lelei i le musu e faamalie nei manaoga.

O se faʻataʻitaʻiga o le faʻalauiloaina o le maʻisuka e sili atu i luga o le maʻisuka o le "maʻisuka labile". O loʻo faʻaalia i le tele o fesuiaiga i le kulukose o le toto, e tele lava i faʻasalalauga faʻapitoa mo falemaʻi faʻafuaseʻi. I le taimi nei, e talitonu lautele o le maʻisuka labile o se amioga ae le o le faʻailoga o le pathophysiological.

Na maua ai o nei tagata gasegase ua faatagaina i latou lava i se tulaga lamatia ona o le le amanaiaina o ona taunuuga, ae o le tele o taimi aua e "totogiina" i le lagona o le faamalieina o isi manaoga, tusa lava po o le alofa po o le toto, o se manatu lelei po o se sola ese mai soo se mea Soʻo se feteenaʻiga e le mafai ona faʻaaoga.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani lava ona tupu pe a maeʻa lagona faʻaletonu, lea e faʻalavelave ai le paleni o le homeostatic i tagata na muai oso i lenei maʻi. Aemaise lava, o mea taua o le mafaufau e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka o le le fiafia (mai le Fr. Frustratio - faʻaʻoleʻole, le fiafia, faʻalavelaveina o fuafuaga), tuulafoaiina ma lagona atuatuvale. I nisi tulaga, e mafai ona avea ma se masini e mafua ai le le atoatoa o le tino.

W. Cannon ua faaalia ai o le mataʻu ma le atuatuvale e mafai ona mafua ai glycosuria (glycosuria, Greek. Glykys sweet + urum urine - o le i ai o suga i luga o le maualuga o le urine) i se pusi masani ma i se tagata masani. O le mea lea, o le manatu e mafai e le faʻalagonaina o le lagona ona faʻaosofia ai le gasegase o le gasegase o le tino e tusa lava pe faʻamautuina tagata e leai se maʻisuka.

O tagata gasegase e masani lava ona taumafai e faʻatonutonu o latou tulaga e ala i taumafa. Ae ui i lea, ona o le faʻavauvau, e masani ona latou solia le taumafataga - latou te 'ai ma feinu tele, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave tele o le faʻafitauli o le maʻi.

O le mea e sili ona taua e faʻaosofia ai i le genesis o le maʻi o le maʻisuka o le gaʻo, o loʻo iai i le tusa ma le 75% o mataupu. Ae ui i lea, e le mafai ona avea le gaʻo ma mea e mafua ai, talu ai e na o le 5% o tagata gasegase e maua le maʻisuka. E tusa ai ma lipoti, o le gasegase e mafua ai le faateleina o le manaoga mo le inisalini. Afai e masani ona galue le pancreas i le masani, ona mafai lea ona faamalieina le faateleina o le manaʻomia mo le inisalini. I na gasegase e sili atu le maualuga o le faʻaititia o le inisalini i le gafatia o le faiga faʻavae tulafono, le inisalini o le tino ma iu ai ina tupu le maʻisuka.

O le masani ai e masani lava o le taunuuga o se faaletonu o le tagata. O le mea lea, i tagata gasegase o loʻo gaosia i le maʻisuka e mafua mai i le tagofiaina o le maʻisuka, o mea taua o le mafaufau e taua tele i le atinaʻeina o le oona ma le tupu mai o le maʻisuka.

I se faaupuga faigofie, o mafuaaga e taoto ai i lagona le lelei, lea e masani ona taofia ma "pipii" (ita, fefe, ita, ma isi). O le mafuaʻaga lea, pe afai o se tagata e aʻafia ma mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa, o lona uiga, faʻamaonia ana amioga e 'ai, ona faʻapenaina lea o le galuega a le pancreas.

I le fesoʻotaʻiga i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o nei faʻamatalaga e masani ona faʻaaogaina o "mea ua fai ma vaisu", "i le manaʻomia o le tausiga o le tina", "soona pasi". O le uiga tutotonu o mafaufauga o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka (Luban-Plotza et al., 1994) o se lagona faifaipea o le le mautonu e lanu ai le fuafuaga atoa o le olaga o nei maʻi.

E le o se mea e sili atu nai lo se taumafataga lelei, ma isi, ma e le o se mea e sili atu nai lo le taumafataga o le taumafataga o le aiga. le tau e faʻapipiʻi ai le tagata i meaʻai i le lumanaʻi.

O aʻafiaga faʻapitoa o le mafaufau e fesoʻotai ma le aiga, fesoʻotaʻiga vavalalata, le maualuga o le taliaina ma le lagolagoina o lagona, e mafai ona faia se sao i le tupuga o le maʻi. I le fesoʻotaʻiga ma agaifanua, i totonu o le faʻavae o le mafaufau psychodynamic, o aga masani e iloagofie ai meaai ma le alofa, o le leai o se alofa e faʻaalia ai se metabolism "matelaina" e tutusa ma le metabolism o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le tuinanau tuinanau ma le tuinanau i le tele o meaʻai e taʻitaʻi atu ai i le hyperglycemia mausali. O le solia o le fausiaina o le fausaga, o lagona lagona o sootaga a le tagata lava ia i aiga faamatua ua faaleagaina ai le tulaga o tagata gasegase.

O manaʻoga taitasi e tuʻuina atu ia te oe faatasi ai ma malosiaga e tatau ai mo lona iloa. E ui i lea, e mafai ona e galue malosi mo lenei mea.

Richard Bach "Illusions"

O lea, tiga, maʻi, malaise e mafai ona avea o se savali o lo o tatou feagai ma feteenaiga o lagona ma mafaufauga e lamatia ai lo tatou ola. Ina ia amataina le togafitiga, e tatau ona e malamalama pe tatou te mananao moni i le faaleleia, aua e le faigofie e pei ona foliga mai.

O le toatele oi tatou e fiafia e ave se piliki nai lo le gauai atu i lo tatou ita, po o le faia o taotoga, ae le suia a tatou amio. Ona o le togafitiga talafeagai ona o nisi o vailaau faafomai, atonu tatou te iloa tatou te le mananao moni pe musu foi e faaauau togafitiga. E tatau ona tatou naunau ia sili atu le toe faaleleia nai lo o tatou siosiomaga masani ma ola i taimi o le gasegase.

Ae, e pei ona tatou talanoaina auiliili i mataupu muamua, atonu o le a iai ni mafuaʻaga lilo mo o tatou gasegase e aumaia ai le taui ma puipuia i tatou mai se fofo atoatoa. Atonu tatou te gauai atili atu ma alofa pe a tatou maʻi, pe atonu foi ua faʻaaogaina i tatou i le maʻi, pe a tatou leiloloa, o le a tatou lagona le leai o se mea. Masalo o le faʻamaʻi ua avea ma nofoaga saogalemu mo i matou, o se mea e mafai ona e natia ai ou popolega. Pe tatou te taumafai foi e fafagu mai se tasi mo le mea na tupu ia i tatou, ma ia tatou faasalaina i tatou lava pe ia aloese mai o tatou lava nofosala (Shapiro, 2004).

Soifua maloloina ma gasegase o ni aafiaga taua. Matou te iloa le maualuga o lo matou soifua maloloina, e ala i le iloiloina o matou lagona. E leai se masini e mafai ona fuafua lelei le soifua maloloina pe saʻo le fuafuaina o le maualuga o le tiga.

E tusa ai ma le tusi a Irina Germanovna Malkina-Pykh "Diabetes. Faʻamamago ma galo. Faavavau

Afai ei ai ni au fesili - fesili ia i latouiinei


  1. Dedov I.I., Shestakova M.V. O le maʻisuka ma le toto maualuga, Medical News Agency - M., 2012. - 346 p.

  2. Danilova, N.A. Tisuka II II. Auala e le fesuiaiga i insulin / N.A. Danilova. - M.: Vector, 2010 .-- 128 p.

  3. Nikberg, Ilya Isaevich O le maʻisuka ma le siosiomaga. Talaʻu ma mea moni / Nikberg Ilya Isaevich. - M.: Vector, 2011 .-- 583 p.
  4. Taiala mo Vailaau Faasaina, Faataitai - M., 2015. - 846 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O a aʻafiaga o le mafaufau e aafia ai le etiology o le maʻisuka

O le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻatatau i mea o le mafaufau. O se tagata e le mafaufau lelei e faʻafuaseʻi ona pa'ū i le vaega lamatia mo le faʻafuaseʻi o le maʻi. O le iʻuga, o le hyperglycemia tumau e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina (vaega pe faʻamaeʻa) o totoga taua ma tino o le tino. O le galuega a le faiʻai ma le vaʻai o le vaʻai ua faʻalavelaveina.

O le amataina o le suka i le suka e mafua ona o mafuaʻaga nei:

  • popolega i fale
  • aafiaga tau siosiomaga
  • uiga patino
  • phobias ma faʻalavelave (faʻapitoa ona mauaina i le taimi o le tamaitiiti),
  • mafaufau loloto.

O nisi o tagata atamamai iloga i le vaega o mafaufauga ma le mafaufau e mautinoa i le mafuaʻaga o mafutaga o maʻi o le mafaufau ma le tino. O suʻesuʻega na maua ai e le itiiti ifo i le 30% o le maʻisuka na maua ai le maualuga o le hyperglycemia ona o:

  • faʻaauau le faʻaleagaina
  • mama, faaletino ma faalelagona lagona vaivai,
  • moe le lelei
  • le lelei
  • faafitauli e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave maualuga.

O le le mautonu na mafua ona o tulaga le lelei - tuʻuina atu le malosi i le faʻalauiloaina o faʻafitauli o le gasegase e fesoasoani i le le atoatoa o le tino ma isi faʻamaʻi e faʻaleagaina ai galuega taua a le tino.

Manatu o mafaufauga i le maʻisuka

O le maʻisuka lava e mafai ona afaina ai mafaufauga faalemafaufau ma le mafaufau.

E masani lava ona i ai ni tulaga o le neurotic o le eseesega o genesis ma le faʻaleagaina lautele, e mafua ai le amio lelei ma faaletino. Mo ia soliga, o osofaʻi ita o le ulu o uiga ia.

I le maʻisuka malosi - o loʻo i ai se mea e le mafai ona maua i luga o le tino. O se faafitauli talitutusa e afaina ai foi tamaitai, ae le silia le 10% o mataupu.

O faʻalavelave mafaufau sili ona faʻalauiloa ua aliali i le taimi o le maʻi suka. O se tulaga matautia e afua ai ona faaletonu le mafaufau e tupu i le 2 vaega.

  1. Faʻailoga e muamua aliali mai, sili atu le filemu.
  2. A mavae sina taimi, e moe le tagata maʻi, faʻanoanoa ma se siama i totonu.

Mo se isi vaega o faʻafitauli o le maʻisuka, o mea nei e le mautonu le mafaufau o uiga ia:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • pei o le le mautonu,
  • e le faʻamaonia le faʻamalosia o musika,
  • faʻaleagaina o meaola.

Masalo o le atinaʻeina o isi faʻafitauli o le mafaufau lea e le afaina saʻo i le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atinaʻeina o faʻafitauli atherosclerotic i le maʻisuka e mafai ona mafua ai se mafaufauga vaʻaia, faʻatasi ai ma se tulaga faʻavaivai. O nei faaletonu o mafaufau e aafia tele lava i tagata matutua.

Fomaʻi

E masani lava, e manaʻomia e le maʻisuka togafitiga faʻapitoa ma mafaufau faʻapitoa. Togafitiga i se taimi vave o le faamai e aofia ai le faʻaaogaina o tomai faapitoa psychotherapeutic techniques i le faiga o faʻatinoga faapitoa, talatalanoaga ma le tagata maʻi ma aʻoaʻoga.

O le faʻamalamalamaina o mafuaaga o le pathogenesis o le faʻamaʻi e fesoasoani e ausia se taunuʻuga manuia. E le gata i lea, e faia e le fomaʻi gaioiga e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o le mafaufau e afaina ai le paleni faʻapitoa. I le faʻaopoopoga, o vailaau faʻasaina ma mea faʻasao e faʻataʻitaʻiina e tagata tomai faapitoa.

Louise Hay - lagona, lagona, lagona ma le maʻisuka

O le toʻatele o tagata lauiloa faʻapitoa e talitonu i le tuusaʻoina o le aʻafiaga o aʻafiaga o le mafaufau i le atiaʻeina o faʻamaʻi tino. O le tusitala o Louise Hay o se tasi o faavae o le fesoasoani a le tagata lava ia, o le tusitala o le silia ma le 30 tusi o mafaufauga iloga. E talitonu o ia e masani lava o le amataina o faʻamaʻi (e aofia ai le maʻisuka) e muamua i le le fiafia i taimi uma lava.

O suiga faʻaleagaina i le tino e masani lava ona mafua mai e le tagata lava ia, e ala i le manatu o ia lava e le tatau ona ia alofa mai e pele ia te ia ma faʻaaloalo mai isi. I le avea ai o se tulafono, o ia mafaufauga e le mafaamatalaina, ae i le aluga o taimi e mafua ai le leaga tele o le mafaufau.

O le isi mafuaaga o le maʻi o le maʻisuka o le leai o se mafaufau. E manaomia e tagata taʻitoʻatasi le fegalegaleaiga ma tagata o loʻo siomia o ia, aemaise lava i se lagona o le alofa na ia maua mai i ē pele ia te ia pe tuʻuina atu foi o ia.

Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata e le o faʻamalamalamaina le faʻaalia o lagona o le alofa ma lagona lelei. O se taunuuga, latou te iai se tulaga le atoatoa o le mafaufau.

O le faʻatonuina o le setete e mafai ona tupu i luga o le faʻavae o le le fiafia i le galuega filifilia ma le le mafai ona ausia sini.

O le manao o se tagata e ausia se sini e le fiafia ia te ia, ae le o le tagata lava ia, ae ua tuuina atu e tagata ua i ai le pule mo ia (matua, uo vavalalata, paaga), e aofia ai ma le faaleagaina o le mafaufau ma le faatupuina o le faaletonu o le hormonal. O le le fiafia i galuega le alofa e ono mafai ona o faatasi ma:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • vaivai le tumau
  • vaivai,
  • faʻaleagaina.

O nei mea uma e fesoasoani i le atinaʻeina o hypo-hyperplycemia masani.

E tusa ai ma le manatu o Louise Hay, o le tulaga o le maʻisuka i luga o le mamafa o tagata e tutusa lelei ma le faʻataʻitaʻiga o le tulaga o le mafaufau. I le aluga o taimi, o le mamafa tele o tagata e atiina ae ai se faʻaletonu laiti e aʻafia ma le le fiafia ma o latou foliga vaaia, o lagona faifai pea e lagona.

Ona o le maualalo o le taua o le tagata ia te ia lava, o le lagona o popolega e aafia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ma aʻafiaga e aʻafia ai.

Ae ui i lea, e tusa ai ma Louise Hay, o le matafaioi autu i le maualalo o le taua o le tagata lava ia ma le le faamalieina o le olaga e faia e se lagona o le faanoanoa e uiga i avanoa ua tuanai ma le le maua.

Manatu o le Polofesa Sinelnikov i luga o mafaufauga o le maʻisuka

E iai foi se lagolago malosi o le mafaufau o le mafaufau o le maʻisuka, o se tagata tomai faapitoa i le mafaufau o le mafaufau, mafaufau o le mafaufau, homeopath ma le tusitala o le tele o tusi i le faaleleia atili o le ola - Polofesa Valery Sinelnikov.

O lana faasologa o tusi "Alofa i lou maʻi" e tuuto atu i le faʻamatalaga o mafuaʻaga o faʻamaʻi eseese, e aofia ai mafaufauga o le maʻisuka. O tusi o loʻo faamatalaina ai tulaga leaga o le mafaufau lea e aʻafia ai pe aʻafia ai le gaioiga o totoga i totonu.

E tusa ai ma le polofesa, o le ata o psychosomatics e faʻavae i vaega taua e lua - o le agaga ma le tino. I ni upu faigofie, o se saienisi lenei e suesue ai le aafiaga o le le mautonu o le mafaufau i le tulaga faaletino o le tino o le tagata.

I totonu o ana tusi, o le Polofesa Sinelnikov e faʻasoa ana tausaga e tele o suʻesuʻega na faʻatinoina o se tamaititi aoga. E tusa ai ma le saienitisi, o vailaau masani e le mafai ona togafitia atoatoa, ae na o le fesoasoani e faaitiitia ai le tulaga, malelemo ai mafuaaga moni o le atinaeina o togafitiga.

I lana faʻataʻitaʻiga, na maua ai e le saienitisi e faʻapea, mo nisi o gasegase o se mea masani le faʻaaogaina o le faʻamaʻi ina ia mafai ai ona faʻatino nisi o faʻamaonia mautinoa pe natia. O lenei mea e faamaonia ai o le mafuaaga autu o le faamai e le o fafo atu, ae i totonu o se tagata e mafai ona faia se eleele lelei mo le atinaʻeina o maʻi faaletonu.

O meaola ola uma e masani ona maua ai le faʻamausaliina o le paleni. I lenei taʻiala, o le faʻaogaina o meaola faʻanatura i totonu o se tagata e galue, mai le fanau mai. I se tino maloloina, o mea uma lava e tutusa. Pe a faʻavaivaia le faaletino poʻo le faaleagaga, e tali atu le tino i faʻamaʻi.

E tusa ai ma le Polofesa Sinelnikov, o le le sologa lelei ma le lalolagi i fafo e afaina ai le amataina o le suka ma isi maʻi tuga. E taua tele le aʻoaʻo e mafaufau lelei i taimi uma.

E tatau ona e taumafai e suia le uiga ia te oe lava ma isi tagata. Ma i se lalolagi fou, ua tumu i nuanua, o le a leai se avanoa mo le maʻisuka.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga