Myasnikov Alexander Leonidovich ma togafitiga o le maʻisuka: fautuaga lautele ma iloiloga i fualaau faasaina

O le tele o tagata afaina i lenei faʻamaʻi o le mamafa. Ae le o tagata uma e gasegase o se mea matautia, o lenei maʻi e iai isi mafuaaga.

Muamua lava, e manatu i ai o le faʻavae. Afai e maʻi se tasi o matua i le maʻisuka, ona oʻo lea o le avanoa o le tamaititi e atiaʻe se maʻi e 50%. I le 90% o mataupu, o loʻo faʻaalia ai togafitiga i masaga lua.

Isi mafuaaga o le maʻi:

  • maualuga le toto maualuga
  • o le gasegase gasegase o se tuufaatasiga o le oona, toto maualuga toto (dyslipidemia), maualuga o le toto ma se maʻi o le metabolism glucose,
  • O hormones o le popole e pei o catechomines e faaosofia ai le faateleina o le kulukose i le ate.

Le lava o faamalositino e iai se aafiaga leaga i le paleni o le malosi. Tagata gaosi tagata liliu mai glucose i le malosi.

Ituaiga o Metformin

Metformin, o le tau e faalagolago i le tele o mea, e faʻatau atu i se fale talavai pe afai ei ai se faʻasologa mai lau fomaʻi. Metformin na maua le tele o iloiloga lelei mai fomaʻi o loʻo mataituina tagata mamai i le maʻisuka. E tele igoa o fefaʻatauaʻiga:

  • Metformin Richter o se tasi o fualaau sili ona lauiloa, o iloiloga e sili ona lelei,
  • Metformin Zentiva o se isi faʻavae e mafai ona e mauaina ni iloiloga sili e uiga i,
  • Metformin Teva o se tasi lea o fualaau sili ona lauiloa i se fuataga o le 500 mg, o iloiloga e matua lelei, mai fomaʻi ma tagata gasegase.

Metformin Richter i se fuataga o le 500 mg na maua ai ni iloiloga lelei ona o lona tele o tufatufaga i falemaʻi ma tau taugofie. E tusa ai ma le tele o fomaʻi, o lenei vailaʻau o se tasi lea o vailaʻau e sili ona lelei i le hypoglycemic.

Metformin Richter i se fuataga o le 850 mg na maua ai foi ni iloiloga lelei, ae e itiiti lava le lauiloa, o le mea lea, e le o se mea masani. E mafua lenei mea i le mea moni o le fuaina o numera o laupepa e maua ai le dose o le 2 mg i aso uma e mafai ona faʻafitauli. O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia o le fualaau faasaina foi e aoga, ae e le faigofie mo le masani ona faʻaaogaina.

E le taua tele i luga o fata o vailaʻau faʻapitoa e mafai ona e maua ai Metformin papa e taʻua Ozone (OZON), e pei ona molimauina e iloiloga o tagata gasegase na faʻasoloina lenei vailaʻau.

O le auala sili ona talafeagai o le faʻatagaina o fualaau faasaina o pusa o le 500 mg ma le metformin i le 1000 mg, o iloiloga e molimauina ai le faigofie o le fuafuaina o fualaau manaomia o fualaau o aso taitasi.

Faʻaaliga faʻapitoa

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te le iloa e uiga i le i ai o le maʻi. E le mafai ona iloa le tele o tausaga.

O faʻamaoniga muamua, e pei o se tulafono, e le o se uiga o lenei maʻi. O faailoga nei e pei o le vaivai, maʻi tigaina, faʻaletonu le vaʻai. E masani lava, o le siama e faia faʻafuaseʻi i se faalavelave faʻafuaseʻi, e ui i le mea moni na liliu le tagata maʻi mo se isi mafuaaga, lea na avea ma faailoga muamua o ituaiga o le maʻisuka e le o le inisalini.

Doctor Alexander Leonidovich Myasnikov i luga o togafitiga ma togafitiga o le maʻisuka

E ui lava i le faigofie faigofie o suʻesuʻega, e toʻatele tagata e le iloa e maua i latou i le maʻisuka. Ma ua maua ai lona faigofie - naʻo se fua faigofie o le kulukose toto.

I le tulaga o le anapogi o le toto glucose e sili atu i le 7.1 mmol / l, ma le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga - sili atu nai lo le 11 mmol / l, o se suʻesuʻega o le maʻisuka ua faia. Ae peitai, ina ia mafai ona faʻaaogaina faʻailoga falesuesue, e tatau ona tuʻuina faʻalua lenei auiliiliga.

E le gata i lea, o loʻo i ai se suʻega toto mo le hemoglobin glyc (o le kulukose toto i le past 3 months). A faʻapea, pe a manaʻomia, ia faia se suʻega o le faapaleni kulūkose. Ae ui lava i lea, o se suʻega masani o le toto mo le suka, lea e mafai ona faia i soo se falemaʻi falemaʻi, o le a fesoasoani e iloa ai lenei faʻamaʻi tiga!

Faʻamalamalama e tagata maʻi o le lelei o latou lava olaga ma se faʻamaoniga o le maʻisuka e faalagolago ia i latou lava?

I le taimi nei, i le lalolagi atoa, o le matafaioi mo lo latou soifua maloloina e taoto atoatoa lava i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2, ma o le galuega a le fomaʻi o le faʻaalia lea o le ala ma faʻamaonia togafitiga e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa. Mo nei faʻamoemoe, o loʻo faia lauga ma tufatufa atu pepa.

Ae o le tagata gasegase e tatau ona malamalama lelei o le lelei o lona olaga i le taimi nei e faalagolago lava ia te ia lava. Ae maise lava pe a sau i le maʻisuka ituaiga 2. Ua uma ona faʻamaonia e faapea, o se gau tele o le gau i lenei faʻamaʻi e fesoasoani e faʻaitiitia ma faʻamaonia ai le toto toto.

O auala autu o togafitiga

O le togafitiga o le faamai o le faamoemoe lea e toe faaleleia le kulūkose. O le faʻamautuina o le suka toto e mafai ona puipuia ai faʻalavelave ogaoga o le maʻi.

Le polokalame o le togafitia o le maʻi i tulaga
Vaega MuamuaVaaia o le soifuaga: paleni o le mamafa, faamalositino, taumafa (o se faʻamatalaga atoa e mafai ona maua i lalo).
Vaega LuaMonotherapy faʻatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycem.
Vaega Lona toluLe tuufaatasiga o ni vailaau faufautua e lua.
Vaega FaMalosiaga malosi o le inisalini faatasi ai ma vailaʻau o le hypoglycemic oral.

Fomaʻi

O le vaega o vailaau o vailaʻau faʻasolosolo e fesuisuiaʻi pea lava pea, o faʻafouina fou e faʻafeiloai i le maketi toetoe lava o tausaga uma.

Togafitiga e amata i le faʻaaogaina o se fualaau e tasi (monotherapy), masani lava ma Metformin. Afai e le lava lenei fofo, o se tuufaatasiga ma isi vailaau e mafai.

Fualaau faʻasaina mo le togafitiga ole ituaiga o maʻisuka e le o le inisalini
SauniunigaTaiala galueAafiaga aʻafiaga
BiguanideFaateleina le aoga o le insulin i le 20%. Faʻaitiitia le gaʻo ma le cholesterol i le toto. E mafai ona aloese mai le manaʻo, ma faʻaitiitia ai le mamafa.O se aʻafiaga faʻapitoa ae matautia le aʻafiaga: lactic acidosis.
SulfonylureasFaateleina le faʻamalosia o le insulin mai le pancreas.E mafai ona tau atu i tupe maua. Le aʻafiaga o le hypoglycemia.
Glinids
GlitazonesO le siama e sili atu ona nofouta i le insulin.Maea mafai ona maua se tupe mama.
Alpha Glucosidase InhibitorsFaʻasaina o enzymes suka.
DPP-IV InhibitorFaateleina le inisalini.
SGLT-2 inhibitorsFaateleina le faʻamalositino o le kulukoseFaʻasologa masani o faʻamaʻi pipisi.

Ole togafitiga ile insulin mo tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka-ole maʻi ole maʻisuka e tatau ile taimi ole fua ole taumafa, suiga ole olaga, faapea ole gasegase ole tino e leʻi taitai ona maua ai le faaitiitia o le suka.

O le inisalini e tuiina e le tagata maʻi i totonu o le suʻapalapala o le tino.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina Metformin

Metformin ua fautuaina mo le faʻaaogaina ma se taumafa maualalo-kalori.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi uma o loʻo faʻamatalaina i luga, ei ai isi tulaga e fautuaina ai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau mo togafitiga na o ia lava, e fautuaina e asiasi atu i le fomaʻi ma maua fautuaga ma fautuaga e uiga i togafitiga ma Metformin.

O le faʻaogaina o le Metformin o le a faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai solitulafono nei:

  1. Faʻaleagaina le ate i le ate.
  2. Metabolic syndrome.
  3. Polycystic.

Ae mo le faʻasaʻoina, o le tele lenei e faʻalagolago i uiga patino o le tino o se tagata maʻi faapitoa. Faʻapea o loʻo i ai ni mataupu, pe a maeʻa le faʻaaogaina o vailaʻau, e amata ona faʻalavelave le tagata maʻi i le paleni-faavae ile tino. O le mea lea, o fomaʻi e faʻaaogaina nei laupepa ma le faʻaeteete pe afai o loʻo i ai se mea e leai se aoga.

E fautuaina foi e faʻavasega le maualuga o le creatinine aʻo leʻi amataina togafitiga. Faʻailoa pe afai e maualuga atu i luga o le 130 mmol-l i tane ma sili atu i le 150 mmol-l i tamaitai.

O le mea moni, o manatu o fomaʻi uma ua faʻaititia i le mea moni o loʻo faʻasolo lelei le maʻisuka o Metformin, ma puipuia ai le tino mai le tele o aʻafiaga o lenei maʻi.

E le faigata le maua o vitio i luga o le Initaneti lea e talanoa ai le fomaʻi ua taua i luga i le auala e faʻaleleia lelei ai lou soifua manuia ma le fesoasoani o vailaau filifilia saʻo.

O afea e maua ai le maʻisuka?

Masalo e le o tagata uma e malamalama lelei i le taua o lenei siama. E tusa ai ma le fomaʻi, e toʻatele tagata gasegase e le talitonu ia latou faʻamaʻiina pe a le o faʻatasi ma ni faʻamatalaga moni.

Latou te talitonu o le maʻisuka e tatau ona faʻaalia i ni faʻamaoniga manino, le lelei o le soifua maloloina.

Ae o le mea moni, o le faifai malie, faʻagesegese le alualu i luma i le kulukose o le toto e le mafai ona lagona i taimi uma mo se taimi umi. E foliga mai o loʻo i ai tulaga pe a oʻo i luga le suka, ae e leʻi lagonaina e le tagata ia faailoga.

Fai mai le fomaʻi ua maua le maʻisuka pe a oʻo i le taimi o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le anapogi o le toto, o le faasinusili o le suka e sili atu i le 7 mmol / L, pe a suʻesuʻeina i le manava atoa - 11.1 mmol / L, ma le hemoglobin glycosylated - sili atu i le 6.5%.

I le tulaga lona lua, o faʻamaoniga o le faʻatinoga o le glucose e faʻateleina, ae e le sili atu i le aofaʻiga o le aofaʻi (o loʻo iai i le lautele o le 5.7-6.9 mmol / l).

O ia ituaiga o gasegase e tatau ona aofia i totonu o le vaega lamatia, talu ai ona o soʻo se mea e faʻavaivai ai (matua, leai se faʻamalositino, popolega) e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le suka i le maualuga ua maeʻa ona mafaufau i le maʻisuka.

E uiga i mafuaaga

O le maʻisuka e mafai ona ese, ma o ona ituaiga eseese e mafai ona faʻaalia i le tele o mea.

O le maʻisuka ituaiga 1, e mafua mai i le le lava o galuega o le inisalini o le inisalini e le pancreas, e tupu mai o se gasegase.

O le mea lea, o ona faailoga, e pei o se tulafono, e iloa i le 20 tausaga muamua o le olaga o se tagata. Ae o loʻo i ai tagata atamamai e fautuaina le i ai o se siama e mafai ona mafua ai sea ituaiga maʻi.

Dr. Myasnikov i le maʻisuka ituaiga 2 e fai mai e tupu pe a puipuia le siama i le inisalini ma amata ona tupu mulimuli ane.

O le masani masani lenei o togafitiga. O le myasnikov o le maʻisuka ituaiga 2 e faapea e mafai foi ona mafua mai i le faʻailogaina, o le mea lea o le i ai o se faʻafitauli i le isi aiga e avea o se faʻalavelave mo le mataituina ma le totoa o le manuia o le tagata. O le faasiliga o le suka e masani ona faaosofia le le lava o le tino.

O se ituaiga tino o le maʻisuka - faʻagalogaina - e tupu na o le taimi o le maitaga.

E atiaʻe i vaiaso talu ai ma mafua ona o faʻalavelave faʻalavelave i le tino ona o le faateleina o le atuatuvale.

O le maʻisuka faʻamamafa e le faʻaauau pe a uma le fananau, ae o le maitaga faifai pea e mafai ona toe tupu.

Ma i le matua, o ia ituaiga tamaitai o le a sili atu ona atiae le maʻisuka ituaiga 2. Afai e taumafaina e se tagata le tele o mea suamalie, e le o se mafuaaga lenei mo le atinaʻe o le maʻisuka. Ua talitonu le fomaʻi o lenei mea e masani ona le saʻo, ae e na o se vaega moni lava.

O le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina e afaina i le le paleni o mea taumafa i le lautele, ae o le masini lava ia e le fesootai tonu i le taumafa o le suka, ona o le mamafa. Ua avatu e le fomai ni faʻataʻitaʻiga lea e maua ai e tagata mamaʻi le maʻisuka e tusa lava pe masani ai, e mafai foi ona avea ma ni tagata toilalo.

E uiga i mataupu faavae o togafitiga

Dr. Myasnikov e fai mai o le maʻisuka meaai e manaomia ma e tatau ai, ae e le o lona uiga o le ai ai se tagata e ai meaai leaga i lona olaga atoa. E tatau ona fesuisuiai meaai, ma e mafai ona e kukaina le tele o ipu mananaia mai oloa faʻatagaina.

Afai e faʻapipiʻi ma le faaeteete se tagata i se meaʻai, siaki le maualuga o le suka ma tausisi i faʻasologa o isi fomaʻi, mai lea taimi i lea taimi e mafai ona faʻafefeteina o ia i suamalie suamalie.

  1. Faʻataʻo le palatini, gaʻo ma gaʻo o mea taumafa,
  2. taumafa ai le gaʻo
  3. aua neʻi faʻafefeina i le masima,
  4. 'ai meaʻai uma o le saito,
  5. 'ai fua, fualaau faisua,
  6. ave le taumafa a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso (e oʻo i le 11 taimi i nisi tulaga),
  7. 'ai meaai taumafa.

O se itu taua i le togafitiga o le maʻisuka, e tusa ai ma le Dr. Myasnikov, o le gaioiga faaletino.Taʻalo taʻaloga ma lenei faʻamaʻi e aoga tele.

Latou te le gata ina puipuia ai aʻafiaga leaga o le le atoatoa o le tino, ae fesoasoani foi i le faʻaaogaina o le kulukose, lea o loʻo i totonu o le toto. Ae ao leʻi amataina aʻoaʻoga, e tatau i le tagata gasegase ona faʻatalanoaina lenei mataupu ma le fomaʻi.

E tele faʻamatalaga mai le Dr. Myasnikov i le togafitiga o le maʻisuka i metotia ma metotia eseese. Ua faafitia e le fomai le aoga o yoga mo lenei faamoemoe, talu ai e talitonu o ia e le fofoina se tagata.

E leai se aʻafiaga faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema, lea e faʻaleleia atili ai le metabolism, ae le faʻasalaina le suka toto.

O le fomaʻi e manatu i le leai o ni auala faʻaaogaina mai tagata faʻamalosi, hypnosis ma isi metotia e masani ona liliu atu i ai siama ina ia faʻaumatia le maʻi.

Na ia manatua o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma e le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini pe faʻatonu tuusao le homone.

Dr. Myasnikov ua tosina atu le manatu i le mea moni o le amio pulea e taua tele i le togafitiga o le maʻisuka. Afai o le tagata maʻi e tausisia tulafono uma o le amio, o le faatonuga a le fomaʻi, e le faʻavalevalea e taʻalo i taaloga ma e le faʻaleagaina mea leaga, e mafai ona ola umi e aunoa ma ni faʻafitauli matautia, ma e mafai e fafine ona fananau mai ni tamaiti soifua maloloina.

Fualaau faasaina

O Dr. Myasnikov foi na te faʻamatalaina faʻamatalaga e uiga i vailaau faʻasaina o fomaʻi e masani ona faʻatonu e fomai. Na ia faʻamatalaina le lelei poʻo le faʻaleagaina o lenei mea poʻo lena fofo.

O lea, fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e tusa ai ma Myasnikov:

  1. sauniuniga mai le vaega sulfanylurea (Glibenclamide, Glucotrol, Maninil, Gliburide). Faʻamālosi le faʻasiga o le inisalini, e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ma le metformin. O foliga le lelei o ia fualaau faasaina o le gafatia lea i le maualalo o le suka o le toto ma le aafiaga i luga o le mamafa o le maua i tagata mamaʻi,
  2. thiazolidinediones. E tutusa i latou i le gaioiga a Metformin, ae o le tele o fualaau oona i lenei vaega na faʻateʻaina ona o le numera tele o aʻafiaga matautia.
  3. Prandin, Starlix. O le gaioiga e tutusa ma le vaega muamua, e na o le i ai o se aafiaga i luga o sela e ala atu i isi faʻaaliga. E leai so latou aafiaga i fatugaʻo, o lea e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ma nisi faʻamaʻi fatuga,
  4. Glucobay, Xenical. O fualaau ia o loʻo faʻamaonia pe a fai e tupu le kulukose pe a uma ona 'ai. Latou te poloka nisi o enzymes faʻatafunaina e nafa ma le faʻamavaeina o faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa. E mafai ona mafua ai ni mea oona.

Filifiliga o fualaau faasaina e naʻo le fomaʻi e auai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faia suʻega, iloa le ituaiga o maʻisuka, o le maualuga o lona atinaʻe ma, atonu o faʻamaʻi faʻapitoa.

Vitio faʻatalanoa

TV show "I le mea e sili ona taua: maʻisuka." I lenei vitio, o Dr. Myasnikov e talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2 ma le auala e togafitia ai:

Ua fautuaina e Dr. Myasnikov ia tagata mamaʻi ina ia faatulagaina lelei o latou ituaiga olaga. Afai o loʻo maʻi le pepe i le fale, e tatau ona e tausisia se meaai paleni faʻatasi ma ia, ma e le faʻatapulaʻaina na o le lelei. O lea o le a masani le tamaititi i le tausia o se soifua maloloina lelei ma o le a sili atu ona faigofie ia te ia le tausia o lona soifua maloloina i le lumanaʻi. Afai e maʻi se tagata o se tagata matua, e tatau ona ia tausisia le amio pulea.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

6.13. Maʻisuka Medicines

6.13. Maʻisuka Medicines

Binanides, thiazolidinediones, meglitinides, sulfonylureas, o le alpha glucosidase inhibitors, peptides ... E te manatu ua lelei le malamalama o fomai uma i lenei mea ma mafai ona taʻu le igoa o nei vaega o fualaau faasaina e aunoa ma le faatuai? E te le mafaufau? E saʻo! O le tagata e le malamalama i le taimi lava lena.

Vaʻai faalemafaufau i laʻu galuega: e faigofie ona faʻamatala atu nei mea uma ia te oe! O le a ou taumafai e aunoa ma se ita tele. O le mea moni, e uiga i fualaau faasaina, e le mafai ona e aloese mai o latou igoa, ia e onosai: e te faʻalogo i le telefoni Kujubekovich poʻo Wolfovich i luga o le televise e toetoe o aso uma, ma leai! (Ou te faʻaaloalo ia i latou uma!) O le faʻamoemoe o lenei mataupu o le a faitauina e tagata lautele, - Ou te tusi mo latou!

Tatou amata i le faasologa ma vave valaau le numera faafomaʻi e faasaga i le inisuasi ile inisalini ma le ituaiga o maʻisuka II-metformin. I lo tatou atunuu, e sili atu ona lauiloa o le siofor ma le glucophage. Aisea i aso nei, pe a uma ona faʻamautu se maʻi, o le maʻisuka e amata i le pulega o le metformin (ma pe afai e solia, pe latou te filifilia se isi mea)?

1. Suesuega i luga o le tele o fuainumera fuainumera ua faaalia manino ai o metformin, e le pei o isi fualaau faasaina, e puipuia ai a tatou ipu toto mai le atherosclerosis ma taofia ai le atinaʻe o fatu ma oso (o le faafitauli autu mo le maʻisuka!).

2. O isi suʻesuʻega ua faʻaalia ai metformin puipuia le maʻisuka mai le isi faʻalavelave masani - oncology! I le taimi nei, ua aofia aloaia ai Metformin i totonu o le lisi o fualaau oona mo le chemoprophylaxis cancer!

3. O se tasi lenei o vailaau faʻasaina e le gata o le a fesoasoani i le maua o le mamafa, ae, i se isi itu, e fesoasoani e leiloa le 3-4 kilokalama. (O nisi taimi e faʻaaoga e fomai lenei mea pe a faatonuina le metformin i tagata e maua ai le suka masani ae sili atu le mamafa.)

4. E le mafua ai ona paʻu le suka i lalo ifo o le masani, lea tatou te masani ona vaʻaia pe a togafitia i isi vailaʻau oona. Faʻaititia le hemoglobin glycosylated (sili atu i ai i le vaega o le maʻisuka) e 1.5.

5. E faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi i le togafitiga o le le maua o le maʻitaga - e mafai ona faaosofia ai le vavalalata! E aoga i faʻamaʻi e mafua mai i le le mautonu i le gaioiga o le inisalini: faʻamaʻi faʻasolosolo, gaʻo gaʻo o le ate, gaʻo, polycystic ovary. E masani ona faʻasolosolo faʻatasi ma meaai maualalo-calorie mo vailaʻau muamua, pe a gaosia e le suka le isi 5.7-6.9 mmol / l.

Contraindications? Ia, oi latou! O se numera tele o tagata gasegase sa resitalaina i latou, aʻo latou ave Metformin, o se faʻalavelave faʻalavelave na atiaʻe - soliga ogaoga o paleni-faavae. Ona o le natura mataʻutia o lenei faʻalavelave, o le filifilia o tagata gasegase ua fuafua lelei i ai le metformin e matua taua. Afai ei ai se mea e le lelei le toe faʻaaogaina poʻo le ono afaina foi, e le mafai ona tofia.

Ia mautinoa ia siaki le maualuga o le creatinine aʻo leʻi faatonuina le fualaau. Mo sui mo metformin, e le tatau ona sili atu i le 130 mmol / L i fafine ma 150 mmol / L i alii.

O le a le uiga o le "gasegase gasegase mafai"? Mo se faʻataʻitaʻiga, sa masani ona avea ma tulafono: pe a faʻatagaina i le falemaʻi, faʻaaoga le metformin! Talu ai i totonu o le falemaʻi atonu ei ai tulaga e mafai ai e le suʻesuʻe ona faʻaalia le eseesega, ma e mafai ona faʻatupuina ai se taimi umi le gaioiga o le fatu. (I soʻo se tulaga, afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga i luga o se nofoaga i fafo atu, e tatau ona faalēaogāina le metformin i le aso na muamua atu ma toe amataina muamua e le sili atu i le lua aso talu ona maeʻa le suʻesuʻega.) Ma e le gata na - mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o togafitiga ma le faʻamalolo.

Metformin o se vailaau faʻamalolo oona. E puipuia ai toto toto mai le atherosclerosis ma le oncology, e fesoasoani e aveesea le mamafa ma e le maualalo le maualuga o le suka i lalo o le masani. Pe a oʻo i le metformin, o le aʻafiaga e mafai ona faʻamoemoe e leʻi muamua atu pe a uma le 2 vaiaso.

O le mea masani, o le metformin na muaʻi aloese mai i tagata matutua, pe a faʻaitiitia le faʻaititia o le galuega toeititi. I aso nei, e leai se tasi e foliga mai ua faalēaogāina nei tulafono, ae ou te lei vaai i se tasi o mulimuli ia i latou mo se taimi umi!

E le gata i lea, o le faʻailogaina, o le le atoatoa o le fatu, le ava malosi, le toilalo o le ate. O suʻesuʻega e iloa ai: afai e faʻatalanoaina ma le faʻaeteete le metformin, e faʻaititia le leai o se faʻalavelave o le acidosis.

Ae o le mea tonu lava e tupu o faafitauli faʻalavelave: selu, taotoga, mamafa, gaʻo i le gutu. I le tele o le tele o mataupu, e tatau lava ona e onosaʻi: a uma le vaiaso pe lua, e masani lava ona alu ese mea uma. Faʻalogo: matou te fiafia e tuʻu faʻamaonia faʻatasi ma faʻamatalaga faʻaalia o le dyspepsia. Faʻatasi ai ma metformin, e le mafai ona tuʻuina atu: e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le faʻamalositino o le mea mulimuli ma faʻalauteleina ai lona faʻamamafa i le toto. I le auala, o le aʻafiaga o le metformin i luga ole maualuga o le suka e leʻo vave ona maua, e masani lava ona tutusa le lua vaiaso. O le fua o le metformin e tusa ma le 1,500-2,000 mg, o loʻo i ai i nei vailaʻau le faʻaalia o le metformin faasaga i le atherosclerosis ma le kanesa (e masani ona amata i le 500 mg ma faasolosolo lemu).

I le le atoatoa o le metformin i le maualuga o le suka, e masani ona tuufaatasi ma fualaau faasaina mai le vaega sulfanylurea. O fualaau aupito maualuga ia o le suka-maualalo. E aofia ai glibenclamide (maninyl, glucotrol, glyburide) ma le tele o isi. Galue e ala i le faʻateleina o le inisalini e le pancreas. O le aafiaga e maualalo, e faaitiitia ai le maualuga o le hemoglobin glycosylated e 1% (pe a 8.5% itiiti ifo i le 1% o le a 7.5% - E tatau ona ou tusia lenei mea, aua afai e te le iloa o le hemoglobin glycosylated o le pasene, e mafai ona e le malamalama - 1%!). E mafai ona fesoasoani i se laʻititi laʻititi o le mamafa, ae, o le mea pito sili ona taua, mafua ai le pa'ū i le suka toto, e oʻo i le leai o se malamalama!

E moni lava lenei mea mo tagata mamaʻi o loʻo faʻaaogaina le "long-playing" sulfides: glyburide (maʻisuka) poʻo le chlorpropamide (maʻisuka), glimepiride (amaryl). E tatau ona faʻaeteete i tagata matutua ma i latou e masani ona ave aspirin poʻo le warfarin faʻamaʻi toto. (O le maʻisuka, i le ala, ei ai le isi itu e le lelei: e le tatau ona tuʻufaʻatasia ma le ava malosi - o le a leaga!) O lea e tatau ai ona e ave ma le lapataiga, ae o le tuufaatasiga o metformin ma fualaau faasaina o lenei vaega e aoga tele ma sili ona lauiloa i le asō!

O le isi vaega o fualaau oona ua tuufaatasia lelei ma le faʻaaogaina o le metformin, lea e aofia ai le lauiloa i le tele o le maʻisuka aʻoga (repaglinide) ma starlix (numera). E ese lava le ese mai i sauniuniga ole sulfa-urea, e fai sina mea itiiti e ala i isi tali, ae i le faaiuga, o le aafiaga e tutusa lava, e le gata i tulaga o le faaitiitia o le suka ma le natura o aafiaga i itu. E mafai foi ona latou saofaga i nisi o mea mamafa ma maualalo le maualuga o le suka. Ae, talu ai ona o sina mea itiiti e maua e fatugaʻo, e mafai ona faʻaaogaina ma le saogalemu sili atu i tagata gasegase ma le le atoatoa.

O le isi vaega o fualaau oona e manaia i lona tulaga o le gaioiga e talitutusa lava ma le metformin ma e faʻamoemoe e faatoilalo le lagona o le insulin. O lenei vaega ma le igoa e le mafaamatalaina o thiazolidinediones e aofia ai le avandium (rosiglitazone) ma gaoioiga (pioglitazone) o loo maua i Rusia. I le taimi nei, e tusa lava pe tutusa le metotia oa latou gaioiga ma le metformin, o le iuga e ese. O le aʻafiaga o aʻafiaga ogaoga ua matua tele naua mo fualaau o lenei vaega.

O le sui muamua o lenei vaega - resulin - na aveesea mai le maketi ona o aʻafiaga ogaoga o le ate. Ua faʻasaina aloaʻia o Avandia i Europa talu mai le 2010, ma ua ave faʻasolo i Falani ma Siamani i le 2011: Ua talitonu fomaʻi Europa e ono iai ni aʻafiaga ogaoga e sili atu nai lo le manuia.

I Amerika, o loʻo faʻaaoga pea fualaau faʻasaina ma o loʻo faatalitali mai iʻuga o suʻesuʻega faifaipea. (O se mea manaia e tutusa lava le taunuuga, i se isi itu, sa i ai i lena lava metformin lava! Na faamanuiaina lelei le faaaogaina i Europa mo le tele o tausaga, ma le Komiti Amerika o Vailaau Faasaina na le tuuina atu le faatagaga e faaaoga ai i Amerika ma isi suega faaopoopo mo lona saogalemu!)

O gaioiga uma ma le vaalele e mafai ona taofia le vai, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fatu o le fatu, ma e iai foi masalosaloga e mafai ona latou saofagā i le atinaʻe o le kanesa o le vevela. O le mea lautele, o loʻo tatou faʻatali mo taunuʻuga mulimuli o tofotofoga faʻapitoa, lea o le a filifili ai le taunuuga o nei, i le mea moni, faʻamaonia fualaau faasaina.

O le isi vaega o fualaau faasaina e masani lava mo i latou e sili ona oso maualuga a latou suka pe a uma ona 'ai. E taʻua o glucobai (acarbose) i la tatou maketi, o fualaau faasaina poloka o enzymes digestive lea e fesoasoani i le liua o polysaccharides i se foliga digestible. O se taunuuga, o le suka toto pe a uma le 'ai e le oso tele.

I le tulaga lautele, o se taunuuga, o lenei ata e atagia lelei lava: o le hemoglobin glycosylated ua faaitiitia i se averesi o le 0.5 iunite. O aʻafiaga o le aʻafia - afaina ma manava. E tutusa ma le isi fualaau faasaina lea e poloka poloka elemene oona, naʻo iinei i le maualuga ole pancreas - xenical (orlistat). Matou te maua lenei fualaau faʻasaina ma i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa. E moni lava, e poloka ai le faʻafefe o le gaʻo ma e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le mamafa, faʻamaonia le cholesterol ma faʻaitiitia ai le suka. O le aʻafiaga, ioe, e sili ona lelei, ma e mafai ona faʻailoa le manava manava.

Talu ai nei lava, ua oʻo mai ai fualaau faʻasaina e faʻalavelave i le maualuga o le suʻesuʻeina o le biochemistry o le galuega o le pancreatic function (pe a uma, e faaopoopo atu i le inisalini, o le tele o isi hormones ma peptides e gaosia). Latou te le faʻaititia malosi le suka (hemoglobin glycosylated - e 0.6-1.0 iunite), ae le o le malosi.

O le taele paʻepaʻe avanoa (exenatide) e aʻafia ai i le paʻu o le mamafa, ma e ono mafai ona faʻaaogaina lenei aʻafiaga e le gata i le maʻisuka, ae i se tulaga lautele o se vailaau mo le faʻaano o le mamafa (faʻaopopo atu i le itu masani o le vailaʻau faʻasaina) e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le manava! ) E pei foi o se isi fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa, o le tumutumu e faaaoga o se adjuvant ia i latou e le lelei le puleaina o le suka e le tuufaatasiga o fualaau faasaina e lua.

O le isi fualaau faasaina lea e maua i lo tatou atunuu, e le gata i lea, o Viktoza (liraglutide), lea e seasea manatu i ai o se fualaau faasaina o le vaega muamua, ae mafai ona tui i lalo o le paʻu tasi i le aso pe tasi foi i le vaiaso (faapea foi ma le byuta) ma e mafai foi ona fesoasoani i le paʻu o le mamafa. O nei fualaau uma e taugata tele, o le aʻafiaga i le faʻaitiitia o le suka e tauagafau, o le saogalemu i taimi uumi e leʻi oʻo i le taimi tonu e fuafua ai. Ae o suʻesuʻega o loʻo agai i luma, o lenei taʻiala e matua faʻaleleia, ma o loʻo tatou faʻatali mo mea fou e maua!

Dr. Myasnikov e uiga i Metformin: vitio

E toʻatele ua faʻalogo e uiga i mea na taʻu mai e Dr. Myasnikov e uiga ia Metformin, na ia faʻamalamalama manino atu le aoga o lenei vailaʻau, ma pe oa mea taua o loʻo i ai.

Dr. Myasnikov e uiga i Metformin

O se tasi o uiga autu o lenei vailaʻau o lona malosi o tauivi ma le le mautonu o le tino i le kulukose. O le mea tonu lenei o le faʻafitauli e tupu i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ma, i le mea lea, ei ai faafitauli i le mamafa tele. O loʻo matou talanoa e uiga i vailaʻau faʻapitoa e pei o Siofor poʻo Glucofage.

Ou te fia iloa foi o le talitonuga a Myasnikov e faʻavae i luga o faʻamatalaga patino ma iuga o suʻesuʻega. O le mea lea, e aʻafia ai le mauaina o se taunuʻuga maʻoti ma le ausiaina o sini na faʻatutu muamua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o nei faʻataʻitaʻiga o se suʻesuʻega na faʻamaonia ai o Metformin e aʻafia ai le faʻamalosia o vaʻa toto. I lenei fesoʻotaʻiga, ua faʻaititia le tulaga lamatia o le atherosclerosis. E le gata i lea, o tagata gasegase e faʻaaogaina lenei vailaʻau atonu e le popole i le atinaʻeina o vave paluga poʻo le osofaʻi o le fatu.

E le gata i lea, ua faamaonia ai o fualaau o loʻo taʻua i luga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaeina o le oncology. E pei ona e iloa, o lenei faʻalavelave e taatele i le maʻisuka. O le mea moni, ina ia ausia sea tulaga, e manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau mo se vaitaimi, ma sili atu ona masani i le taimi atoa ole togafitiga.

Ia, e moni, e tatau ona maitauina o se tasi lea o nai meafaigaluega e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaititia lelei ai lo latou mamafa. Ona o lenei mea, e mafai ona faʻamatalaina i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le mamafa o le mamafa o le tino, e ui lava o le suka e masani lava.

O le isi avanoa o Metformin o le mea moni e faapea, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e le faʻaitiitia ai le kulukose toto i lalo o le 1.5 mmol / L. O se mea taua lenei, aua i lenei tulaga e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava mo tagata e le maua i le maʻisuka, ae o loʻo i ai ni faafitauli i le mamafa.

Ma le isi, o vailaau o loʻo tauivi ma se isi faafitauli taua lea e masani ona faʻatasi ma fafine maʻisuka. O le mea lea, o loʻo matou talanoa e uiga i le le taualoa. Faʻaaoga masani o le vailaʻau e fesoasoani e toe faʻaleleia ai foliga.

Fautuaga autu a Dr. Myasnikov

O fualaau ia e fesootai ma sulfonylureas. Sei tatou fai atu e mafai ona avea Maninil poʻo Gliburide. Faʻatasi, o nei vailaau faʻamalosi e fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le manava o le insulin i totonu o le tino. E moni, ei ai nisi le lelei i lenei ituaiga togafitiga. O le mea muamua lava e manatu o le lua o nei vailaʻau e lua e mafai ona vave faʻaitiitia ai le kulūkose, ma o le taunuuga e ono le iloa ai e le tagata maʻi. O le mafuaʻaga lea, ao leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma lua vailaʻau, e tatau ona e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino o le maʻi ma ia iloa po o le a le fualaau o vailaau e sili ona lelei mo ia.

O le isi vaega o fualaau oona e aoga tele i le faʻafefiloi ma metformin o Prandin ma Starlix. E i ai foi se aafiaga tutusa ma fualaau faasaina muamua, ae na o le i ai o se aafiaga i le tino i se auala e ese le eseese. E pei ona i ai i le mataupu talu ai, o iinei e mafai foi ona e matauina se laʻititi laʻititi o le mamafa ma se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le Metformin 850 ua le lelei ona aveesea mai le tino o le tagata, o lea e sili ai le le faʻaaogaina mo tagata o loʻo i ai fatuga fatuga.

O le a se mea e mafai ona tuʻuina atu i Metformin?

I le faaopoopo atu i vailaʻau uma ua faʻamatalaina i luga, o loʻo i ai isi fualaau oona o loʻo fautuaina e Dr. Myasnikov e ave ma metformn. O lenei lisi e tatau ona aofia ai Vaaleleia, gaosiga o fale ma Aktos. E moni, ave nei vailaʻau e tatau ona e manatuaina o loʻo i ai se tulaga sili ona maualuga o aʻafiaga.

O le a se mea e mafai ona tuʻuina atu i Metformin?

Mo se faʻataʻitaʻiga, talu ai nei lava, na fautuaina ai e fomaʻi o latou gasegase e faʻaaoga le inisalini, ae o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai ei ai sona aafiaga leaga i le ate. E le gata i Europa, ae o Avandia ma Aktos na faʻasaina. O fomaʻi mai atunuu eseese o Europa e finau finau e faapea o le leaga le aoga o nei vailaau e sili atu ona lamatia nai lo le lelei o le taunuuga mai le faʻaaogaina.

E ui lava o loʻo galulue pea Amerika i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamatalaina i luga. E tatau ona maitauina le isi mea moni e faapea o tagata Amerika na latou le taliaina Metformin mo le tele o tausaga, e ui lava sa masani ona faʻaaogaina i isi atunuu uma. A maeʻa le tele o suʻesuʻega, ua faʻamaonia lona aoga, ma o le faʻafitauli o faʻafitauli e faʻaititia.

I le tautala faapitoa e uiga ia Aktos po o Avandia, e tatau ona manatua e latou te taʻitaʻia le tele o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, ma mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o se paʻu pipisi. O le mea lea, i lo matou atunuu, o fomai e le o faanatinati e faatonuina nei vailaau io latou maʻi.

O polokalame eseese e pueina, lea e talanoaina ai le aoga o se vailaʻau faapitoa. I le tasi o nei fana, na faʻamaonia ai e Dr. Myasnikov mea matautia o nei vailaʻau.

Lapataiga a Dr. Myasnikov i le faʻaaogaina o Metformin

E le faigata le maua o vitio i luga o le Initaneti lea e talanoa ai le fomaʻi ua taua i luga i le auala e faʻaleleia lelei ai lou soifua manuia ma le fesoasoani o vailaau filifilia saʻo.

Lapataiga a Dr. Myasnikov i le faʻaaogaina o Metformin

Afai tatou te talanoa e uiga i le mea e sili ona taua e fautuaina mai e Dr. Myasnikov, e taua tele le maitauina e mautinoa o le saʻo saʻo o le faʻaititia o le suka e maua ai le suka e mafai ona foia ai le gata o le maʻisuka, ae ia feagai foi ma le tele o gasegase.

Afai tatou te talanoa e uiga i na gasegase o loʻo gaosia le suka i le maea ai o taumafataga taitasi, ona sili atu lea ona latou faʻaaogaina vailaau pei o Glucobay poʻo Glucofage. E matua afaina ai nisi o enzymes i le tino digestive system, ma faʻaolaina ai le faagasologa o le liua o polysaccharides i le pepa o loʻo manaʻomia. E moni, ei ai nisi o aʻafiaga, e pei o le afaina ogaoga poʻo le manava e mafai ona matauina.

O loʻo i ai se isi piliki, lea e fautuaina atu ia i latou uma o loʻo i ai faʻafitauli faapena. E moni, i lenei tulaga, o le poloka o mea e tupu i le maualuga o le pancreas. O le Xenical lea, e faaopoopo atu i ai, e puipuia ai le vave tele o le gaʻo o le gaʻo, o lea e maua ai e le tagata maʻi le avanoa e leiloa ai le mamafa ma faʻamaonia le cholesterol i totonu o le toto. Ae i lenei tulaga, e tatau foi ona e iloa e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga, o:

  • manava o le manava
  • afaina o le gasegase
  • vili
  • taʻavale

O le mea lea, o togafitiga e sili ona lelei ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le taimi nei, o isi fualaau oona ua foliga mai ei ai se aafiaga i luga o le paʻu i se auala agamalu ma maua ai sina vaega o aʻafiaga i itu.

O tamaitai e 40 tausaga e masani ona fiafia i le fesili i le auala e foia ai le maualuga o le suka poo lona oso faafuasei ma i le taimi lava lea e faatulaga ai lo latou mamafa. I lenei tulaga, e fautuaina e le fomai se fualaau faasaina e pei o le Baeta.

I le vitio i lenei tusiga, o Dr. Myasnikov e talanoa e uiga ia Metformin.

Myasnikov Alexander Leonidovich ma togafitiga o le maʻisuka: fautuaga lautele ma iloiloga i fualaau faasaina

O vailaau faafomai o se suʻesuʻega faigata tele, e mafai ona e malamalama i ai pe a maeʻa ona e faauu mai ni fale faʻapitoa faʻale-soifua maloloina.

Ae o tagata uma i aso uma e feagai ma le foia o mataupu o le faatumauina o lo latou ola maloloina.

O tagata e aunoa ma se aʻoga faafomaʻi e masani ona latou faia soʻo se faʻamatalaga mo soʻo se faʻapogai o faʻamatalaga e uiga i le auala o loʻo galulue ai o tatou tino, ituaiga ituaiga o maʻi ma pe faʻapefea ona latou faʻaalia i latou lava. O le mea e leaga ai, o tagata gasegase ua sili atu ona liliu atu i vailaʻau a le tagata lava ia, aemaise lava talu ai ua siomia i latou e se sami o faasalalauga e uiga i fualaau faasaina.

O le mea lea, e taua tele le faʻafesoʻotaʻi e tagata tomai faapitoa faafomaʻi faʻamatalaga moni ma faʻamaonia e uiga i le soifua maloloina ma togafitiga i se tagata. O le mea lea, ua tele polokalame televise ma leitio ua uma ona faatulagaina lea e faamatala ai e fomai i mataupu faigata faafitauli faafomaʻi.

O se tasi oi latou o Dr. A.L. Butcher, tusitala o tusi ma le tele o polokalama televise. Mo tagata o loʻo mafatia i le toto maualuga, e aoga le aʻoaʻoina e uiga i togafitiga o le maʻisuka e tusa ai ma Myasnikov.

Tuua Lau Faamatalaga