O a ituaiga cereal e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

O se tagata e mafatia i le maʻisuka e manaʻomia se mea e tatau ai, paleni mea taumafa, ma le cereal mo le maʻisuka o se mea e le masalomia o se lisi. Ma e tatau ona vaʻavaʻaʻi totoʻai, e pei ona aofia ai le tele o vitamini ma elemene aoga.

O le tele lava o taimi, e fautuaina e fomaʻi le 'ai o le oatmeal ma le keke, ma o loʻo aofia ai le tele o lipotropic vaega e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai galuega ole ate. Pea, rice, buckwheat, millet ma isi e leai se masalosalo.

Porridge mo le maʻisuka o se punavai o mea uumi uʻamea, lea e gauai i le tino o le maʻi mo se taimi umi. E aofia ai fiber, elemene eletini, minerale, vitamini, ma puipuia vave oso i le toto kulukose.

E tatau ona malamalama pe o fea meaʻai e sili ona aoga i le maʻisuka, pe mafai ona 'ai le semolina porridge i le susu? E le gata i lea, ia tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga o fualaau sili ona suamalie e faʻalauteleina ai le taumafa o le maʻisuka, ma faʻaleleia lona lelei.

O a meaʻai e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

I le maʻisuka ituaiga 2, o le falalati buckwheat e maualuga lona aoga. O se meaʻai saunia lelei e faʻaleleia ai le tino i le malosi, vitamini, ma le lelei e afaina ai toto toto.

O le leai o se taua o le mea moni o le falalati o le pusa falala o loʻo i ai se fuainumera maualalo, lea e 50. E fautuaina le Buckwheat mo le faʻaaogaina i aso uma e endocrinologists. E sili atu i le 18 amino acids, o loʻo mauʻoa i palatini, o le magnesium, iron and folic acid.

E taua le maitauina o le maualuga o le faʻaaogaina o amino acids i totonu o le pulou e mafai ona faʻafefe ai se faʻaleaʻi i tagata e le faʻalogo.

Oatmeal, o le index glycemic e 40, o le mea lona lua pito sili lea ona aoga. I le maʻisuka, e mafai ona e 'ai i le falesa i aso uma, mo se faataitaiga, mo le' aiga o le taeao.

Vaega o le oatmeal mo le maʻisuka:

  • E aofia ai se tele o fib.
  • Maualalo le kalori akoonu.
  • O le tuufaatasiga e aofia ai antioxidants natura.
  • O meaʻai e foliga mai o se punavai masani o inulin, o le mea lea, e faʻaaogaina ai ia meaola i aso uma, e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻo o le insulin.

O Barley porridge o loʻo i ai se fuainumera faʻamamafa o le 22. E maua mai le selesele i le oloina o karite. Ona o le fua maualalo maualalo, e leai ni tapulaa i le taumafaina o ia ituaiga cereals mo le maʻisuka ituaiga 1, faapea foi ma le lona lua.

O Barley o loʻo i ai le tele o puluvao, vitamini. Aʻo faʻaaogaina le oloa i taimi masani, o mea vevela ma otaota e aveesea mai le tino o le tagata, faʻaleleia faiga faʻavae, ma faʻagasolo malie le faasologa o le soifua matua.

E le fautuaina ia Barley e 'ai i le taimi o le maitaga, faʻapea foʻi ma se vaʻavaʻaʻiga e faʻaleleia ai le gaosiga o le kesi, ma pe ai ai se talaʻaga o maʻi o le manava.

O pusa paʻu i le maʻisuka e faʻamalosia ai le tino o le tagata maʻi i le uʻamea, calcium, potassium, magnesium, zinc.

Vaega o le karite karite:

  1. O palale o Barley o loʻo iai le tele o filo o mea taumafa, lea e faʻafefeina e le tino mo se taimi uumi, lea e mafai ai ona e lava mo le tele o itula ma galo ai le lagona o le fiaaai.
  2. Lisi mai le falesa i le taimi lava e tasi e maua ai se togafiti togafitiga ma faʻasolosolo.

O le pati falala i le maʻisuka fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular, toto maualuga, ma fatuga o fatugaʻo. E fufuluina le tino o toxins ma mea oona.

O le falalaʻau faʻasalalauina ma le maʻisuka, e ui lava i lona aoga aoga, o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga i le maʻisuka, o le mea lea, e le fautuaina e 'ai. E ia te ia foi se faasinomaga maualuga.

Suesuega ua faaalia ai o semolina ma ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ai le le lava o le calcium i le tino o le maʻi. O le iʻuga, o le fua o le tino e taumafai e totogi ona o lona le atoatoa mai le faʻasalaga, ma e le mafai e le tagata mulimuli ona toe faʻafoʻi mai ia lava.

O le suamalie o le suka i le maʻisuka e fesoasoani e faʻasaʻo le suka toto ma tausia i le tulaga manaomia.

I le filifilia o pama, e sili atu le lelei o le tuʻufaʻatasia o le araisa paepae o se foliga lautele, ma lelei - o le cereal e tatau ona lanu enaena pe enaena, o lona uiga, ma le itiiti ifo o le gaosiga.

E faʻafefea ona kuka falale?

I le taimi nei o le iloa o meaʻai e mafai ona e 'ai, e tatau ona e mafaufau i tulafono faavae o le kuka, aua o le maʻisuka i lenei mataupu e manaʻomia ai ni laasaga.

E fautuaina ia fufulu uma cereals i le vai. Afai e te manaʻo e kuka le falaoa susu, o le susu e mafai ona faʻaaogaina naʻo le le gaʻo, ma faʻaopoopo i le pito i tua o le kuka.

O le mea moni, o le sugar granulated o se tapu, o le mea lea e faʻaleleia ai le tofo o le mea 'ua maeʻa, e mafai ona e faʻaopopo se vaega itiiti o le meli masani. Ae ui i lea, pe a faʻapea o le tagata maʻi e leai se faʻalavelave i lona faʻaaogaina.

O le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻamamaina o cereals ao le i kuka. O fualaau e iloa e aofia ai le maso, lea o se polysaccharide. I le avea ai o se tulafono, e teuina ai le saito, o lea e tatau ai ona fufulu maeʻaeʻa masini.

E fautuaina e aua le kukaina le falaoʻo, ae na o le fafagu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave le oloa faʻatagaina e pei o le paluga, lafo i se fagu faʻamafaʻi ma fufulu i le vai inu, tuʻu ai i le po. O lenei fautuaga e le faʻamaonia, o le mea lea, e tumau i le filifiliga a le tagata maʻi.

O tulafono faavae mo le kukaina o cereals uma:

  • Fufuluina maeʻaeʻa, faʻaumatia le tele o fatu.
  • Palu i le vai (susu e mafai ona faaopoopo i le faaiuga o le kuka).
  • A uma le kuka, e tuʻu le pusa i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le 10-15 minute.

E le mafai ona faʻatumu masini i suka, pata, gaʻo susu ma isi mea e le mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. O lona uiga, o tulafono uma o loʻo faʻatatau i le 5 laulau taumafa e faʻaaoga iinei.

Tomai sili ona lelei mo le maʻisuka

O le paʻu paepae mo le maʻisuka ua saunia lelei lava. Ina ia saunia le falaoamata o le maʻisuka, e tatau ona e ave 200 kalama o le cereal ma lafo i le pusa. Ona faaopoopo lea o le 500 ml o le vai malulu, ma tuu le vevela vevela.

Pe a faʻaitiitia le suavai, ma "moli" o loʻo i luga o le falaoʻo, o loʻo taʻu mai ai le saunia o le oloa. I le taimi o le kuka, e tatau ona fefiloi pea le falaoamata, ma e tatau lava ona i ai le masima i le pito.

Ina ia faʻafiafiaina le falaoamata e pei ona mafai ai, e mafai ona e faaopoopoina aniani faʻamaʻi, lea o le a falai i le kukaina o le ipu autu. E faʻamamaluina lelei ma falai i totonu o se vaega itiiti o le suauʻu manogi.

Rice porridge o loʻo i ai le kuka o kuka nei:

  1. Ave vine gros ma vai i se vaega o le tasi i le tolu.
  2. Faamama le vai, ma tuu faatasi ma grits i le vevela maualuga seia oʻo i le kuka.
  3. A maeʻa mea uma, fai sina afi ma faʻapipiʻi i luga o se afi seʻia oʻo ina sauni.

E taua le iloa o le tele o le maʻisuka o sea sauniuniga o le fufuluina lea o le araisa, ona saunia lea i se aofaiga tele o le vai. Mo se faataitaiga, ave le 100 grams o araisa, ma faaopoopo le 400-500 ml o le vai. O le sisiva e gasegaseina e le tino mo se taimi umi, o lea e le mafai ai ona e fefe o le suka pe a maeʻa se taumafataga o le a tupu maualuga.

O suʻega o maʻi e faʻaalia ai e mafai ona faʻaopopoina le taumafa i se mea e pei o le taofia o le maʻi faʻamaʻi. O sea oloa e fesoasoani e faʻamaonia ai le gaioiga o le ate ma le pancreas, aveeseina le maualuga o le suka mai le toto o le tagata, ma fesoasoani e faʻalauteleina le lagona o le mama masini i le inisalini.

Masalo atonu o le falalati o se tasi lea o metotia aupito sili ona aoga e fesoasoani i le faʻaititia o le kulūkose i le toto o le tagata. Aʻo leʻi kukaina, o le pata e lua mo le tolu i le tolu itula i le vai, ma e sili lava i le po, ina ia mama ma mama.

Ona lafoina loa lea o talo i luga o le palu ma sina vai suamalie, e masani ona faʻafefiloi ma faʻafefiloi ai le lumps. Kuki seia uma ona kuka, ona faatali lea seia oo lava ina susulu, ma ua saunia le pusa mo le faʻaaogaina.

O le maʻi suka e le o se mea e sili ona itiiti ma e faʻateleina le faʻatapulaʻaina, ae o se fualaau fesuisuiai ma le soifua maloloina, ma faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faamaonia ai lenei mea moni.

Ma faʻapefea ona e 'ai ma le maʻisuka? O le a le mea e sili ona e fiafia i ai, ma e faapefea ona e kukaina? Faasoa atu lau kulupu aiga, ma auala faʻamaonia o meaai lelei ma eseese!

Glycemic index of cereals

I le iloa o faʻamatalaga glycemic, e leai se faigata e maua ai le tali i le fesili - pe o le a le ituaiga cereal e mafai ona iai i le maʻisuka ituaiga 2. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o oloa e iai se faailo e oʻo atu i le 49 iunite o loʻo aofia ai. Mai ia i latou o le lisi o aso uma ole maʻi. O meaʻai ma meainu o le GI mai le 50 i le 69 iunite e mafai ona i ai i luga o le lisi i nisi taimi i le vaiaso, o se vaega e oʻo atu i le 150 kalama. Ae peitai, faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, e sili atu le faʻafefe o meaai i se tau faʻatau.

O oloa e iai se faʻamaufaʻailoga o le 70 iunite ma luga e matua faʻasaina, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia ma isi faʻafitauli i luga o galuega taua a le tino. E tatau ona manatua i le mafaufau mai le faiga o kuka ma le tutusa o le ipu, o le GI e faʻapupulaina. Ae o nei tulafono e faʻaaoga i fualaau aina ma fualaʻau.

O le maʻisuka ituaiga 2 ma le falaoʻo manatu e fetaui. E le o se paleni taumafa a se tagata maʻi e mafai ona faia e aunoa ma latou. O gaioiga o se punavai o le malosi, vitamini ma minerale.

O le faasinomaga o le tele o cereals e maualalo, o lea e mafai ai ona 'aina e aunoa ma le fefe. Ae ui i lea, e tatau ona e iloa lelei le "maʻi le saogalemu" i le maʻisuka ituaiga 2.

Maualuga maualuga mo fualaau o loʻo mulimuli mai:

  • laisa paepae - 70 iunite,
  • mamalyga (pusa falaoa) - 70 iunite,
  • millet - 65 iunite,
  • semolina - 85 iunite,
  • muesli - 80 iunite.

O ia meaʻai e le talafeagai le aofia ai le maʻisuka i le lisi. A uma mea uma, latou te suia glucose indicators i se itu le lelei, e tusa lava pe iai a latou fualaau suamalie.

Cereals ma se fua maualalo:

  1. penina penina - 22 iunite,
  2. saito ma karite keke - 50 iunite,
  3. e lanu enaena (enaena), uliuli ma le basmati - 50 iunite,
  4. buckwheat - 50 iunite,
  5. oatmeal - 55 iunite.

O nei gaʻo ua faatagaina e 'ai ma le maʻisuka e aunoa ma le fefe.

Tuua Lau Faamatalaga