E faʻafefea ona faʻaititia le cholesterol ma le suauʻu faʻatau

Faʻaleagaina o le lipid metabolism e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi cardiovascular. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gaosiga o le tele o cholesterol oona e taʻitaʻia ai atherosclerosis. E mafai ona e fetuʻunaʻi lona faʻasologa i le toto e le gata i le fesoasoani o vailaʻau, ae faʻafetai foi i uiga masani. O le suauʻu manogi e faʻaitiitia ai le cholesterol sa faʻaaoga mo le tele o tausaga ma ua faʻateleina ona faʻamaonia le aoga.

O aso nei o loʻo i ai se tulaga maualuga i isi vailaʻau faʻamalositino. O ona vaega e faʻasalalau ai le tuufaatasiga o le toto, faʻavave atili ai le vaʻa, faʻaititia le maualuga o le LDL (lipoproteins), ma faʻaleleia le metabolism. O le suauʻu manogi e mauʻoa i mea faʻapitoa polyunsaturated ma elemene taua mo le tino o le tagata, lea e puipuia ai le tupu mai o le tele o faʻamaʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa gaosi i mataupu nei:

  • mo le puipuia o maʻi gasegase,
  • i togafitiga faʻapitoa o fasipolo ma fatu fatuga, faʻamaʻi fatu fatu,
  • e puipuia ai pupuni toto
  • e faʻaitiitia ai le faʻamasinoga o le triglycerides ma le cholesterol (o le tuufaatasiga o gaʻo gaʻo ma le glycerol triatomic alcohol),
  • ma le maualuga maualuga
  • mo faamoemoega faʻasolosolo o neoplasms mama.

O le a le aoga o le suauʻu e faʻafefiloi mo toto toto

O le suauʻu manogi mo le cholesterol o se vailaʻau faʻamalo, lea e maua ai se aafiaga lelei tele, e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino puipuia. Mo le tele o tagata gasegase, e taua le iloa o aoga poʻo ni faʻasalaga o le pala. O lenei vailaʻau e maua ai le fualaau suamalie: vitamini A, C, B, E, K, o loʻo aofia ai foʻi le tele o minerale. Ole aoga autu o le oloa o le i ai lea ole apalai gaʻo eletise, lea e sili atu ile tele nai lo le suauu.

Faatasi ai ma le fesoasoani o ia elemene i le tuufaatasiga, ua faavaeina ai metabolic processes. O nei meaola e mafua ai le faʻaitiitia o le toto cholesterol, faʻaleleia le faʻatinoina o le tino. O le faʻaaogaina o le suauʻu e fautuaina mo le faʻamamaina o le ate, o se puipuiga lelei lea o le atinaʻe o kanesa, le faʻavaeina o fatu fatu ma galu.

Faʻatasi ai ma le faʻatagaina i taimi uma, ua faʻamautuina le galuega o le thyroid, o se tau lelei foi e faasagatau atu i faamaʻi fatu ma maʻi faʻavae vascular.. O se faʻamatalaga mai le lino e fesoasoani i le faʻaumatia o le ita i fafine, e fesoasoani e faʻataʻitaʻiina le faʻaleagaga o tane, ma o tane e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o maʻi o le prostate.

Le auala e fesoasoani ai i le cholesterol

O le suauu mai le cholesterol o se mea lelei, o se mea masani. O le faʻaaogaina o le flax mai le cholesterol, e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻasalaga o mea leaga i le tino. O vailaau oona i totonu o le tuufaatasiga e faʻateleina ai le lelei o le galuega a le masini fatu. E taua le iloa o loʻo iai le cholesterol maloloina ma leaga. I le aveina o lenei oloa, o le gaʻo susu o le polyunsaturated ua liua i le maualuga o le cholesterol. O lenei vailaau e aoga mo le tino, aua a ulu mai i totonu o le tino, e fesoasoani i le aveeseina o pusa o se mea faapena, na o le maualalo, lea e aʻafia ai le tulaga o pa puipui.

O lea la o loʻo i ai se puipuiga lelei tele o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le atherosclerotic, o aʻafiaga o nei faʻamaʻi ma maʻi faʻamaʻi:

  • toto maualuga
  • thrombosis
  • afaina fatu fatu, fatu fatu,
  • cerebral hemorrhages, faʻafitauli i le microcirculation o le toto toto i totonu o le faiʻai,
  • faʻaleagaina o vaʻa toto ma faʻamalosia o le okesene, lea o loʻo lisiina i luga poʻo pito pito i lalo.

E fesoasoani le oloa i le vave aveeseina o mea leaga mai le tino, e faʻatuina ai galuega a totoga o totoga. O le taumafa faʻatasi ma le faʻateleina o mea o mea leaga i totonu o le tino e aofia ai le faʻaaogaina o mea e maua mai le muka.

E faʻapefea ona ave le palasi i lalo ifo o le cholesterol

E taua le iloa le auala e ave ai le palasi i lalo ifo o le cholesterol, le auala e inu ai ina ia maua ai le maualuga o le malosi, faʻaitiitia le aofaʻi o aʻafiaga leaga i le toto. Afai e faʻaogaina le pulou o se auala e faʻamalosi ai le tino ma puipuia ai hepatocytes, e tatau ona faʻaaogaina i se manava gaogao, afa itula ao lumanai le taumafataga autu. Aotelega - tasi sipuni. O lenei metotia faʻaaoga e mafai ai ona vave faʻavave i totonu o le toto.

Ae i le taimi lava e tasi e tatau ona manatuaina talu ai ona o lenei mea o se natura, fualaau faisua, o lona faaaogaina e mafai ona umi, o le a vave ona tupu se mea vave (e le pei o vailaau faʻasaina). O gaʻo eletise eletise faʻamaʻapoʻa e faʻaosoosoina i le tino. O le iuga muamua e mafai ona matauina lua vaiaso pe a uma le amataga o le togafitiga. Lua masina mulimuli ane, na maitauina ai e le au gasegase se faʻaleleia atili i le tulaga o le lauulu, fao pepa, ma le paʻu.

O suauu manogi e mafai ona faʻapalaina i aso uma. E le faigata ona mulimuli i tulafono o le taliaina. Tau lava inu le vaifofo i le afa itula ao le i faia le taumafataga autu o le taeao. O le umi ole vasega o togafitiga e le gata i le lua masina. Ae e te leʻi amataina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a taʻuina atu ia te oe pe faʻapefea ona faʻaaoga le oloa i se mataupu faapitoa. I luga o le ala, e tatau ona e mataʻituina pea le sao o le cholesterol, le tulaga o le fatu ma toto toto. E tatau ona faʻaaoga le suauu i se foliga malulu, e mafai ona e faʻaopopo i se salati poʻo le kefir.

I le faʻaaogaina o le upusii i lona mamanu mamā, e mafai pe a mavae le lua vaiaso e amata ai le metabolism o le lipid structures i totonu o le tino.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o le oloa e mafai ona solia, o le mafuaʻaga lea e taua ai le muamua feutagai ma se fomaʻi poʻo le gastroenterologist, ma pe a uma lena amataga, o se togafitiga. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi nei o faʻamaʻiga autu mo le faʻaaogaina o le suauu:

  • Faʻasologa o le gasegase o le gasegase, o le gasegase masani e osofaʻi e nisi o togafiti faʻamalosi i totonu o le inumaga (enterocolitis, ulcerative colitis, colitis).
  • Faʻavavega o le pancreatitis o le taimi masani.
  • Faʻaauau o le cholecystitis.
  • O faʻamaʻi o totoga o le faʻaleleia o tamaʻitaʻi - polycystoses, fibromyomas, endometrioses.
  • Vaʻaia o gastritis ma le faʻateleina o le maualuga o le eleʻele.
  • Papatitis ulcer o le manava.
  • Faʻaleagaina i le hematopoietic system, faʻafitauli i le faʻasosoʻoina o le toto toto.

Mātau le faʻaeteete pe'ā faʻaaoga i le taimi o le fananau ma le susu. O le suāuu e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia ai le aafiaga pe'ā maeʻa ona maua ni vailaʻau maʻoti. Faʻatasi ai ma le soona fai, o le faʻafefe o le intestinal e masani lava ona matauina, talu ai o le oloa i lenei tulaga e malosi tele lona aafiaga. O le fua maualuga o aso taitasi e le sili atu ma le 30 kalama o vaega.

Vaega o suauu

O vaega aupito sili ona taua o le suauʻu ua faʻafefiloi o gaʻo gaʻo:

  • alpha-linolenic (Omega-3) - 60%,
  • linoleic (Omega-6) - 20%,
  • oleo (Omega-9) - 10%,
  • isi vailaʻau faʻamalu - 10%.

I totonu o le tino o le tagata, o le paleni o Omega-6 ma Omega-3 o meaola e tatau ona mataituina, lea e taua mo le soifua masani o le tagata soifua. I se tagata soifua maloloina, o lenei vaevaega e tatau ona 4: 1.

Omega-6 e faaopoopo atu i le suauu suauu o loʻo maua foi i le soya, sunflower, rapeseed, olive ma fualaʻau sinapi, ma o le aofai ole Omega-3 e maua i na o le suauu lili, ma e oʻo lava i le suauu.

O le mea lea, o le suauʻu faʻafefiloi o se mea moni tulaga ese. E i ai se manogi faapitoa, e tutusa ma le manogi o le suauʻu iʻa, lea e taʻu mai ai lona maualuga, mama, ma faʻamaonia ai e leʻi faʻafefiloi ma isi suauu.

Pe a faʻaaogaina le suauʻu manogi gaosi, e leai ni aʻafiaga.

O le suauu manogi e faʻaaoga i mataupu nei:

  • puipuiga ma le togafitiga atoatoa o faʻamaʻi o le cardiovascular system, e aofia ai le atherosclerosis, faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu, o le stroke, fatuga o le fatu, le puipuia o pupuni toto,
  • Faʻasalaga o le iniseti i faʻamaʻi eseese o le gastrointestinal tract (constipation, gastritis, colitis),
  • maʻi maʻisuka, e fautuaina le maʻisuka e ave,
  • ia faʻaleleia galuega ole ate,
  • puipuiga o maʻi o le thyroid,
  • puipuiga ma togafitiga faʻamaʻi o maʻi mamaʻi (kanesa),
  • failalo cholesterol ma triglycerides,
  • aveeseina o le fatu ma anufe i togafitiga masani,
  • faaleleia atili foliga vaaia o paʻu ma lauulu,
  • e avea o se vaega taua o meaʻai a fafine maʻitaga ina ia mafai ai ona masani ona fausia le faiʻai o le pepe e leʻi fananau mai,
  • mo le gau o le mamafa.

O le tele o faʻamaʻi o le fatu cardiovascular e mafua mai i le atherosclerosis, o loʻo faʻamalosi ai puipui o arteries, faʻafefete i fulufulu toto ma le tele o cholesterol, otaota ma le gaʻo.

A o faateleina le numera o paʻu o le toto, o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le loto e sili atu ona faigata. O le numera o fusi toto e mafai ona faateleina i se tulaga e le mafai e le muso o le fatu ona gafatia, e mafua ai ona afaina ai le tino ma le fatu.

Sa faʻamaonia e saienitisi mai atunuʻu eseese oa latou suʻesuʻega o le suauu pipisi e aʻafia ai triglycerides ma cholesterol (mafuaʻaga autu o le atherosclerosis) ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona pipisi toto. E sili atu lona aoga nai lo le suauʻu taugata.

O a faʻafitauli o le suauʻu manogi talafeagai mo?

Mo faʻamaʻi cardiovascular, o fomaʻi e faʻatonuina se seti o togafitiga togafitiga, ma e faaopoopo i ai, e mafai ona e inu 1 sipuniti o le suauʻu manogi i afiafi uma (o le laʻititi laʻititi lea). E sili atu le faia o nei itula e lua ao lei faia se taumafataga.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e tatau ona faaluaina le suauʻu suauʻu faalua i le aso mo se sipunipuni i taimi o taumafataga mo le 1 i le 1,5 masina. ona e manaʻomia lea e malolo mo le tolu vaiaso ma faʻaauau togafitiga. E mafai ona tatou fai atu o oloa e aveesea ai le cholesterol mai le tino na maua se isi fesoasoani i foliga o lenei suauu.

O le suauu manogi e tele sona aoga i tagata o loo totoe, ma e aoga foi i le togafitia o le malosi o le malosi.

I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, afai e le maualuga le mamafa i luga atu o le 150 i le 90, e fautuaina e ave ni teaseti se lua o le suauʻu suauu i le itula ao le i faia taumafa (e sili atu le faia o lenei i le aoauli po o le afiafi).

O le faʻaaogaina faifai pea o le suauʻu ua faʻafefiloi e iai sona aafiaga lelei i le puipuia o le kanesa. E tusa ai ma suʻesuʻega, o lignins o loʻo i totonu o lenei oloa e fusifusia ma faʻafefe ai le estrogen o loʻo faʻapogai ai le kanesa susu.

I le faʻaopoopoga i le lignins, o le suauʻu o loʻo i ai le acid-alpha-linolenic, lea ei ai foi le igoa o le anticarcinogenic, aemaise lava mo neoplasms mama o le susu.

I le 1994, o le tele o suʻesuʻega sa faia i luga o meaola, ma o le taunuuga na maua ai pe a 'ai meaʻai ma le tele o gaʻo gaʻo, o le tuputupu ae o tumutumu o mammary e faaosofia, ma pe a aofia ai i le taumafataga se aofai o alpha-linolenic acid, taofi.

O lona uiga e lelei tele mo tagata ona faʻatapulaʻa lo latou taumafaina o aano o falaoa, pata ma isi oloa tutusa, faʻapea foi ma le iloa pe mafai ona 'ai le pailani ma le maualuga o le cholesterol.

E taua tele le aua nei galo o lena suauʻu manogi suamalie o se mea sili ona puipuia. O nisi taimi e lava e inu ai mo na o ni nai aso ma ua uma ona faʻaleleia le ata o togafitiga mo le maʻi fomaʻi.

O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o le suauʻu faʻafefiloi e faʻatautaia le galuega o le inisalini ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le amataina ma le atiina ae o le maʻisuka, i se faaopoopoga, lea e faʻaitiitia ai le cholesterol.

I lenei tulaga, e le gata o le faʻaleleia atili o le inisalini e maua mai i siama (faʻaitiitia o teteʻe), ae o le faʻaitiitia foi o le maualuga o le cholesterol i le toto.

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "masani" o vaega o gaʻo i le toto e tatau ona faapenei:
1. Aofaʻi o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / L.
2. Cholesterol o lipoproteins maualalo - e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L.
3. Cholesterol o lipoproteins maualuga - sili atu i le 1.0 mmol / L.
4. Faʻailoga faʻamaʻi - itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

E faʻafefea ona 'ai i lalo o le cholesterol

E le lava le naʻo le tuʻuina atu o meaai e maua ai le "leaga" cholesterol. E taua le faʻaauau ona 'ai i meaʻai e maua ai gaʻo mama, gaʻo omega-Polyunsaturated acids, fiber, ma pectin e faʻamautinoa ai tulaga masani o le "lelei" cholesterol ma fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu "leaga".

• O le cholesterol aoga e maua i iʻa gaʻo, e pei o le tuna poo le teu.
O le mea lea, 'ai le 100 g o le gataifale i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le toto i se tulaga faʻamamaina ma puipuia ai mailei toto mai le faia, o le aʻafiaga e matua maualuga lava i le maualuga o le cholesterol toto.

• O sisi o meaai gaʻo tele, ae o gaʻo, o loʻo aofia ai i ni fatu eseese, e mo le tele o vaega, e sili ona aoga mo le tino. E fautuaina e 'ai le 30 g nati 5 taimi i le vaiaso, ma mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o laʻau ma walnuts, ae faʻapea foi almonds, pine pine, Pasila pulu, nutshew nuts, pistachios. Lelei maualuga le faʻaleleia o le maualuga o fatu o le sunflower cholesterol, fatu sesame ma le muka. E te 'ai le 30 kalama o fatu, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 7 walnuts poʻo 22 almonds, 18 fasi cashews pe 47 pistachios, 8 Pasila nati.

• O fuālaʻau fuālaʻau, tuʻuina atu le fiafia i le olive, soya, suauʻu pipisi, faʻapea foʻi le suauu suauu sesame. Ae leai se mea e le faʻasalaina i suauʻu, ae faʻaopopo i meaʻai ua saunia. E aoga foi le 'ai na o le olive ma soʻo se mea memei (ae ia mautinoa o loʻo fai mai le afifi o le oloa e le o aofia ai ni vaega faʻapitoa).

Ina ia aveese le "leaga" cholesterol, ia mautinoa ia 'ai le 25-35 g o le fiber i le aso.
O le fiber e maua i le lala, fatuga atoa, fatu, leki, fualaau faisua, fualaau, ma laau afu. Inu i luga o se manava gaogao mo le 2-3 teaspoons, ia mautinoa e fufuluina i lalo i se ipu vai.

• Aua nei galo e uiga i apu ma isi fua o loʻo i ai le pectin, lea e fesoasoani e aveesea le tele o le cholesterol mai vaʻa toto. E tele pectini i fualaau suamalie, sunflowers, beets, ma le pelo. O lenei mea taua e faʻaleleia ai le metabolism, aveesea ai toxins ma salts o metale mamafa, lea e sili ona taua i tulaga leaga o le siosiomaga.

• Ina ia aveese le tele o le cholesterol mai le tino, o le togafitiga sua e taua tele. O fualaau suamalie, moli, pineapple ma vine (aemaise lava le faaopoopoina o le sua o le tipolo), faapea foi le apu, e sili ona aoga. Soʻo se mea e faʻamalie ai sua e lelei tele. I fualaau o fualaau aina, o vailaau masani e fautuaina ai le manaia o fualaau aina ma fualaau, ae afai
lou ate e le o galue lelei, amata ile teaspoon o le sua.

• Lauti tiamata, lea e fasi ai manu e lua ma le maa e tasi, e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol - e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le "cholesterol ma le toto ma faaitiitia ai le" leaga "faailoga.
E le gata i lea, i le maliega ma le fomaʻi, e lelei le faʻaaogaina o le suavai i le togafitiga.

O se sailiga manaia na faia e saienitisi Peretania: 30% o tagata ei ai se gene e faateleina ai le tele o le "lelei" cholesterol. Ina ia fafagu lenei gaʻo, e tatau lava ona e 'ai i le 4-5 itula i le taimi e tasi.

E talitonuina o le faʻaaogaina o le pata, fuamoa, paluga e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ma sili ai le lafoaia o le latou faʻaaogaina atoa. Ae o suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai le fesoʻotaʻiga o le cholesterol i le ate e fesoʻotaʻi tele ma lona aofaiga e sau mai meaai. O lona uiga, o le faʻalautelega e faʻalautele pe a itiiti le cholesterol i meaʻai, ma faʻaititia pe a tele naua. O le mea lea, afai e te le toe 'ai i mea taumafa o loʻo i ai le cholesterol, o le a amata amata ona fausia i ni aofaiga tetele i le tino.

Ina ia faatumauina tulaga masani o le cholesterol, muamua lava, lafoai le gaʻo tumu ma aemaise lava gaʻo toe maua mai i le pipi ma le mamoe, ma faatapulaa lou faʻaaogaina o le pata, sisi, kulimi, kirimi oona, ma le susu atoa. Manatua o le cholesterol "leaga" e maua i na o meaola manu, o lea afai o lau sini o le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto, ona faʻaititia le faʻaaogaina o meaai a manu. Avea pea le paʻu o le paʻu mai le moa ma le isi manulele, lea e aofia ai le tele o cholesterol.

A e kukaina aano o manufasi poʻo moa moa, pe a uma ona kuka, faʻaleleia ma aveese le gaʻo susu, talu ai o le ituaiga o gaʻo lea e mafua ai le afaina tele i vaʻa toto ma faʻalautele le maualuga o le "leaga" cholesterol.

O le avanoa o le mauaina o le atherosclerosis e itiiti pe afai ete:
• fiafia, ia ogatasi ma oe lava ma tagata o loʻo siomia oe,
• aua le ulaula,
• e le o le tagofia o le ava malosi,
• fiafia i ni auala uumi i le ea fou,
• E te le mamafa tele; e te maua le toto maualuga,
• e le o iai ni mea sese i le vateatea.

Linden e faaitiitia le cholesterol

O se fua lelei mo le maualuga o le cholesterol: ave se paʻu o fugalaau linden mago. Tipi linden fugalaau i le falaoamata i se mea e teu ai le kofe. 3 taimi i le aso, ave 1 lepp. ituaiga falaoamata lanu. Inu i le masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 vaiaso ma le isi masina e ave ai le linden, fufulu ile vai manino.
I lenei tulaga, mulimuli i se meaai. O aso uma o loʻo i ai ni pi ma apu, aua o le lapisi o loʻo i ai le tele o vitamini C ma pectin i apu. O nei mea uma e lelei mo toto toto. Ma e taua tele mo le faʻamautuina o le cholesterol e faʻavaeina ai le galuega o le ate ma le gall vladder. Ina ia faia lenei mea, ave vaiaso e lua, faia se malologa mo le vaiaso, faʻaogaina o laau afu. O fualaʻau o le sana, tino ola, tansy, laʻau vaovao. Soʻo se 2 vaiaso, suia le mea o loʻo i ai. A maeʻa le 2-3 masina o le faʻaaogaina o nei fofo, o le cholesterol e toe foʻi i le masani, o loʻo i ai se faʻalautelega lautele o le soifua manuia.

O fatu o le a faaitiitia le cholesterol.

Cholesterol e mafai ona faaitiitia e aunoa ma ni faafitauli!
I le afiafi, sasaa le afa afa o pi poo pi i le vai ma alu i le po. I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le vai fou, faʻaopopo i luga o le pito i luga o le sipuniti o le inu oona (ina ia leai se kesi i totonu o le inumaga), kuka seia aʻai ma 'ai lenei aofaʻi ile lua vaelua vae. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona toe tolu vaiaso. Afai e te taumafaina le 100 g o pi i le aso, ona faʻaititia lea o le cholesterol content e 10% i le taimi lenei.

O le totoina o le alfalfa o le a aveesea ai le "leaga" cholesterol.

E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina. Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

Faʻafeiloaʻi i lalo ifo o le cholesterol.

E mafai ona e faʻaititia lau cholesterol leaga i le palasi, lea e faʻatau i falemaʻi. Faʻaauau ona faaopoopo i meaʻai e te 'ai. I le taimi muamua, e mafai ona e tipi i luga o se faila kofe. O le a le oso le malosi, o le a toʻafilemu le fatu, ma i le taimi e tasi, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a faaleleia. O nei mea uma o le a tupu malie. O le mea moni, o meaʻai e tatau ona maloloina.

Eggplant, suavai ma mauga o le mauga o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.

E i ai ni uluniʻelu i le tele e mafai ai, faʻapipiʻi i salati i foliga masani, pe a uma ona tuʻu i totonu o le masima vai e alu ese ai le oona.
I le taeao, inu pati ma kararo (suamalie).
Taumafa 5 fualaau suamalie o le lafu mumu 3-4 taimi i le aso. O le vasega e 4 aso, o le malologa e 10 aso, ona toe fai lea o le vasega 2 isi taimi. E sili atu le lelei o le faʻatinoina o lenei faiga i le amataga o le taumalulu, pe a uma ona "taia" e le pulu ia vine.
O aʻa o le cyanosis blue o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.
1 tbsp aʻa o le cyanosis blue bleu 300 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le afa itula, malulu, vevela. Inu 1 tbsp. 3-4 taimi i le aso, lua itula pe a maeʻa se taumafataga, ma toe foi i luma ao leʻi momoe. O le vasega e 3 vaiaso. O lenei gaʻo e malosi le faʻafilemuina, aʻafia ai le faʻamalosi, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le moe ma faʻamafanafana ai foi le tale vaivai.

Seleti o le a faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamamaina toto.

Otioti seleni i soo se aofaiga ma togi i totonu o le vai inu mo ni nai minute. Ona ave lea i fafo, faʻasusu i fatu sesame, masima māmā ma sina sipisi faʻasusu i le suka, faaopoopo i le tofo o le sogi po o le suāuʻu olive. E fesuisuiaʻi se ipu e sili ona lelei ma faamalieina, matua malamalama. E mafai ona latou 'aina le' aiga o le afiafi, o le taeao ma e 'ai lava i soo se taimi. E tasi le tulaga e masani ona mafai. Ae peitaʻi, afai e maualalo lou mamafa, ona faʻailogaina ai lea o seleni.

Tincture mai fua o le Iapani Sophora ma le lanu paʻepaʻe papaʻe e matua lelei lava le faamamaina o toto toto mai cholesterol.

Tasi 100 g o fualaau aina o Sophora ma vao vao, sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo vaiaso e tolu, vevela. Inu 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, seia maeʻa le taotoga. E faʻaleleia le faʻamaʻi o le cerebral, togafitia le maualuga o le toto ma isi maʻi fatu cardiovascular, e faʻaitiitia ai le palasi o capillaries (aemaise lava vaʻaia), ma fufulu vaʻa toto. Tincture o le lanu paʻepaʻe ma le sophora Iapani e faʻamamaina ma le faaeteete ia vaa, puipuia ai lo latou faʻaogaina. Mistletoe aveese faʻamaloga le faʻaaoga (salts of metals mamafa, slag, radionuclides), Sophora - organic (cholesterol).

O le musele auro (manogi o le telefoni) o le a faʻaititia ai le cholesterol.

Ina ia saunia se fulufulu o se mumu auro, o le laʻau 20 cm le umi ua tipi, 1 le lita o le vai tafe ua sasaa, ma afifi, ua tauanau mo le 24 itula. O le fusi e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Ave se fua o 1 tbsp. l ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le tolu masina. Ona siaki lea o lou toto. Cholesterol e oo lava mai i le maualuga o numera o le a pa'ū ifo i mea masani. O lenei faʻasolosolo e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto, faʻamautu ai fatugaʻo i fatugaʻo, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le ate.

Kwass mai se jaundice mo le aveesea o le "leaga" cholesterol.

Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka. A maeʻa le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o le "leaga" cholesterol ua faʻaitiitia. Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie. O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu. E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

Ma o lau cholesterol e masani lava masani, e tatau ona e inuina se togafitiga ma se ituaiga o paluga o le cholesterol i le tausaga:

o le suamalie fou o le 1 kilokalama o leona ua fefiloi ma le 200 g o kelaliki, ma tumau i se nofoaga malulu mo aso e 3 ma inu 1 sipuni tele i aso uma, ma faʻafefe i le vai. Mo le vasega, inu mea uma e kuka. Talitonu mai ia te au, o le a leai ni faafitauli i le cholesterol!

Ua faamaonia le faasaienisi o le vitamini C o lo oi totonu o lemoni ma galala oloa gaogao lelei le tuuesea o le cholesterol ma le aveesea mai le tino.

Cholesterol Prevention

Ina ia puipuia le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto, e tatau ona e fetuunai au meaai. O le tele o le cholesterol i le moa mumu ma le pata, e pei foi o le moa, lobster ma isi atigi fausaga. Leai le cholesterol i iʻa ma iʻa. O i latou, i se faʻaopoopoga, aofia ai vailaʻau e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai siama, e aofia ai sela o totoga i totonu. O le tele o iʻa ma fualaau faisua e maualalo ai le toto cholesterol ma o le puipuiga o le gaʻo ma le maʻi cardiovascular - o le mafuaaga autu o le oti i le faitau aofaʻi.

Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega toto faʻapitoa i le ono masina. O le tulaga masani o le "leaga" cholesterol e mai le 4-5.2 mmol / L. Afai e maualuga le maualuga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

Talofa uo pele! Sei o tatou talanoa i le aso e uiga i faamanuiaga o le suauu mama mo a tatou vaa. O le a tatou fiafia i le vascular system of the heart and brain.

O se mea sese le talitonu o loʻo i ai se faʻamalamalamaga tuusaʻo i le va o le tagata ma lona setete. E pei lava, afai o oe o se talavou, o le mea lenei o se faʻamautinoaga e leai se oso fatu ma ni tafe e matataʻu ia te oe. Pe, i se isi itu, afai ua silia ma le 60 ou tausaga, ona ou sese, ae leai se mea e tatau ona faia, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapitoa e susulu mo oe i le mea muamua.

O le mea e leaga ai, o le maualuga o le aso, maualuga o le cholesterol, atherosclerotic plate i sikuea e taatele i le 30-40 tausaga. Ma o le mea lenei, o se lamatiaga tele le atiaʻe o le thrombosis poʻo le afaina o le gasegase.

E naʻo le tasi le pusa o le suauʻu manogi e mafai ona avea ma se faʻaolataga mo le toatele o tagata e mananao moni e tausia a latou vaa e laiti. O loʻo faʻaalia lenei mea e le tele o fomaʻi masani. Ua fautuaina foi e fomai le ave o le suauu o le suauu, o se faaopoopoga i vailaʻau ua faatonuina.

Aisea e aoga ai le suauʻu manogi mo a tatou vaa?

Seʻi tatou tali saʻo i fesili uma e tulaʻi mai pe a feagai ma le suauʻu suauʻu?

E faʻapefea ona maua le suauʻu lili?
O le suauu manogi o le punavai o le suauʻu manogi, lea e maua mai ai lenei suauʻu manaia i le malulu. E faʻaaogaina e le gata i meaʻai. O varnish masani, varnishes ma vailaau faafomai e faia mai ai.

Galulue aoga:
Ioe, e leai se mea e faʻaaoga e o tatou tuaa mamao i Lusia e masani ai mo meaai! O le mea moni, i le tuufaatasiga o le suauʻu manogi e tele naua mea maloloina. O fualaau ia A, E, K, B6, B12, F, ma le tele o minerale. Ae o le mea pito sili ona taua, o le a le mea e taua ai le suauu manogi o lona gaʻo susu gaʻo.

Faatasi ai ma i latou, o le acel-linolenic acid o loo i ai i le nofoaga muamua i le taua. Oloa lauiloa Omega-3 e faʻapipiʻiina mai i totonu oo tatou tino e tagata uma: docosahexoenoic ma eicosopentaenoic. O nei suiga e umi se taimi, o le mea lea, o le suʻeina o le suauu e le mafai ona faʻatali mo se faʻamalologa vave. E tasi le paluga o le suauʻu ua faʻafefiloi, faʻapipiʻi i le taeao, o le a amata ona afaina ai o tatou tino i le 2 vaiaso.

O aoga o le suauʻu manogi ma le maualuga o le cholesterol

O le suauu manogi o se tamaoaiga samasama ma le lanu enaena e maua i vitamini ma minerale. E sili atu i le afa o le suauu na faia e le alpha-linolenic acid, ma avea ai ma se tasi o punaoa sili ona tamaoaiga o mea aoga gaʻo. I totonu o le tino, ua liua le acid alpha-linolenic i ni mea gaʻo gaʻo - eicosapentaenoic ma docosahexaenoic, lea e liua i lipids. O lipids e fesoasoani i le soifua maloloina o le paʻu, faʻaleleia le mafaufau, faʻaitiitia le aʻafiaga o le maualuga o le toto, ma puipuia le cholestemia.

O fatu laʻau, lea e maua mai ai le suauu, o loʻo i ai foʻi mea tutusa. E mafai foi ona latou faʻaleleia lelei le tulaga lipid i tagata mamaʻi ma le maualuga o le cholesterol. E saogalemu le faapea atu o le meaʻai fualaʻau e maua ai le malosi malosi e faʻatusatusa i le oloa mulimuli.

O fua o le fuga, e ese mai i le suauu, e aofia ai lignans - mea faʻalaiolosi o loʻo aʻafia i le vasega o phytoestrogens natura. I le faaopoopo atu i le mafai ona faatonutonuina le maualuga o hormones sex i totonu o le tino, ua maua ai e le liens le antioxidant ma le puipuia o meatotino, ma maua ai le malosi malosi o antisclerotic i le fatu ma toto toto. Latou te gaoioi e tetee atu i gaʻo, viruses ma siama. I nisi o ituaiga o kanesa, o le liana e puipuia ai le faateleina o le televave (faateleina) ma faaitiitia ai le lamatiaga o metastasis.

O le aoga o le togafitiga o le suauu mama ma fatu ua faʻamaonia e suʻesuʻega ma suʻesuʻega ile falemaʻi. O le lautele o le latou faaaogaina e lautele, e aofia ai tulaga faʻaleagaina e pei:

  • Loto fatu. O se mea taumafa i le gaʻo e leai ni faʻamamafa o se tasi lea o auala sili ona lelei e puipuia ma togafitia ai maʻi fatu. O le suauʻu manogi ma le maualuga o le cholesterol e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se fatu fatu faʻafuaseʻi, faʻaitiitia le faʻamaʻaina o le toto, faʻaleleia atili le ola maloloina o toto toto, toe faʻaleleia le fua o le fatu.
  • O le mamafa ma le gaʻo. O le 'aiina o fualaau' eseʻese e aʻafia ai le fausiaina o le lepini, lea e puipuia ai le tagofiaina o meaai, e faʻamalosia ai le manaʻoga.
  • Eczema ma psoriasis. O le susuga e faʻamalolo ai le mumū, faʻafouina ai sela o le epithelial, faʻaititia le numera o fulufulu.
  • Atherosclerosis O tagata mamaʻi e maualuga le cholesterolemia e faigofie ona oso i le fatu fatu ma le thromboembolism. O le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le myocardial ma le stroke e faʻaititia i tagata e masani ona faʻaaogaina le suauʻu pulu.
  • Toto maualuga. Faʻaaogaina o meaʻai afaina fua e maualalo ai le toto.
  • Faʻasologa o le gasegase. O le fiva dietite fesoasoani e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol, faateleina le manava o le fecal fat, o le taumafaina o le 5 g o fatu i aso taitasi mo le vaiaso e tasi e faateleina ai le excretion o le gaʻo ma le fecesi e 50%.
  • O le colitis ma le maʻi a Crohn. O le suauu e sosolo ai le membrane mucous o le intlamed intestine ma ei ai lona aafiaga masani ona o le lava o meaʻai o fiber.
  • O le maʻi suka. O le lamatiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi e faʻaititia i tagata e iai togafitiga. O le faʻaaogaina o le 10 g fatu fatu mo le 1 masina. faʻaitiitia le suka o le toto i tagata mamai i le maʻisuka e 19.7%.
  • Toto fatu. I se suʻesuʻega i fale suʻesuʻe, o le suauʻu na fesoasoani e faʻaititia le faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu faʻatoʻa i le malekene ma le tamaʻitaʻi. O le tuufaatasiga o le suauu fefiloi ma se tasi o ana antioxidants na puipuia ai le sili atu o le protein i le urine, suia o le cystic ma le inflammatory process in the kidneys.
  • Shengren's syndrome. O le inu i le 1-2 g o le suāuʻu i le aso e faʻaitiitia ai le mata o le mata e iloa ai lenei faʻamaʻi puipuia.
  • Arthritis ma le osteoporosis. O mea taumafa taumafa e puipuia ai ponaivi mai le faʻaumatiaga. I le maualuga o le isrogene, o le osteoporosis na puipuia ma maua ai le malosi o ponaivi.

O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo e taua tele mo le faia o le faiʻai, faʻasaoina o le mafaufau ma amio. O faʻaaogaina o antioxidant o oloa lanu e mafai ona puipuia ai le fatuina o sulu tuusaʻo i totonu o sela o le mafaufau, ma puipuia mai le faʻamaʻi.

Auala e ave

O le Hypercholesterolemia o se tasi lea o mafuaaga e sili ona taua mo le lamatia o fatu fatu. O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le aoga o le suauʻu manogi e faʻaitiitia ai le kulūlūlū, ona mafai ai lea ona avea o se vaega o se soifua maloloina maloloina.

O le suauu manogi e le lauiloa i tagata uma ona o le tofo faapitoa ma le sogisogi o le suauʻu iʻa, ae o loʻo maua foi i paluga gelatin vaivai.E ui lava o loʻo faʻafefiloi le suauʻu, lea o loʻo i ai i luga o fenumeta televave, e mafai ona taumafa ma e mafai ona faʻaaogaina i le taumafa mo le faaopoopoina i cereals, soups pe mo le teuteu o salakeke. O le suāuu e mafai ona onā i lona tino mamā pe fefiloi ma yogurt, susu. E le mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o mea vevela ona o le maualalo o le vevela o le kuka ma le asu.

E leʻo tuʻuina atu se fua faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le suauu. O le aofaʻiga fautuaina ole aofaʻi o le alpha-linolenic acid i le taumafataga o le 1.1-2.2 g i le aso, e ui i lea, i mataupu o le toto maualuga o le cholesterol, e mafai ona faʻaleleia le tele ole taimi.

O loʻo i ai fomaʻi fautuaga a le fomaʻi e uiga i le atunuʻu mo faʻafitauli o le soifua maloloina:

  • ave le suauʻu liliu e faʻaitiitia ai le cholesterol e tatau ona maua ile 40-50 g i le aso,
  • ma le lupus erythematosus, o le fua o aso taitasi e 15 g.,
  • e togafitia ai moaopaopa, e lava le inu 40 g i le aso,
  • ia faʻaitiitia le mamafa - 5 g (1 tsp) i le taeao i luga o se manava gaogao ma 5 g i le afiafi.

O le a le cholesterol ma pe aisea e matautia ai

O le Cholesterol o se meaʻai faʻapitoa masani lea e maua i totonu o le siama o meaola ola uma ma ulu atu i le tino i auala e lua:

  • mai fafo - faʻatau meaai (20%),
  • mai totonu i totonu o le ate, lea o loʻo faʻamatalaina (80%).

O le cholesterol aoga (HDL) e taua tele mo le tino masani o le tino, e pei o le lagolago i le fausaga o le cellular, e aofia ai le fausia o meainu kulimi, veroid ma le feusuaiga, ma faamautinoa le gaioiga o le popole, puipuia, ma fualaau faisua.

O le le lava o lenei mea i totonu o le toto e mafai ona afaina ai le soifua maloloina, mo se faataitaiga, mafua ai le hyperthyroidism, le lava, faaleagaina ai le maʻi pipisi.

O le Cholesterol e tufatufaina i le tino atoa ma le fesoasoani o molelaʻau faapitoa - lipoproteins, lea e avea ai "lelei" poʻo "leaga".

  • Laʻau vaivai lipoproteins (LDL) - o loʻo faʻapipiʻiina i le ate ma le cholesterol ma ave i vaʻa ma siama. I le taimi o felauaiga, o loʻo gaʻo ai le gaʻo i luga o puipui lapoa i foliga o fasipepa, lea e faasolosolo malie lava ona avea ma paʻu. O ia cholesterol ua taua o le "leaga."
  • O le maualuga o le lipoproteins (HDL) - faʻapipiʻi foi i le ate, ae aofia ai i le itu i tua - faʻamamaina toto toto o gaʻo ma faʻafefe le cholesterol i le ate mo le gaioiga poʻo le aveesea mai le tino ma le talo. HDL cholesterol ua manatu "lelei."

I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o LDL ma HDL e paleni. Faatasi ai ma le tele o le "leaga" cholesterol, o le paleni ua faʻalavelaveina, o lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi.

O aoga o le suauʻu manogi

Ona o lona tuufaatasiga, o le flax ei ai lona aafiaga lelei i le galuega a vaega uma o le tino o le tagata. E aofia ai gaʻo gaʻo taua e leʻo faʻapipiʻiina e totoga i totonu, ae naʻo le toto na o fafo. O togafitiga faʻatoʻaga e aofia ai:

  • Omega-3 (linolenic),
  • Omega-6 (alpha-linoleic),
  • Omega-9 (oleic acid).

O nei vaega e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga e aunoa ma le aʻafiaina o le gaosia o meaʻai ma faaleleia atili ai le metabolism. Ua liua i le maualuga o le cholesterol ma aveesea le gaʻo sili atu. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻamalosia o sela e maua mai ai meaai talafeagai e faʻasaoina, ma o le a sili atu ona malosi ma sili atu ona olaola. O le mea lea, o le lamatiaga o le faʻavaeina o maʻaleʻale e itiiti lava.

Atherosclerosis Prevention

Cholesterol o se vaega o le membrane cell. O loo aafia o ia i faiga taua uma. Ae ui i lea, o lona tele i totonu o le toto e tau atu ai i taunuuga ogaoga: faaitiitia le lumanaʻi o le gaʻo, le fatuina o le vevela (faʻamalo atoa pe vaeluaina), ma, o le iʻuga, o le toto faʻaleagaina. E aʻafia ai le fatu ma le faiʻai.

Faʻalavelave faʻapitoa e faʻaalia ai le amataga o le atherosclerosis. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le le mautonu i le va o le maualuga ma le maualuga o le lipoproteins, e oʻo atu ai i le fausiaina o le tele o pusa. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le suauu ua faʻafefiloi ma le maualuga o le cholesterol e na o le faʻafeiloaia. E fesoasoani e tau ai le faʻamaʻi ma o se faʻaopoopoga sili lea i le togafitiga autu.

Faʻaleagaina o le tino

O le suauʻu manogi ua maua lona faʻaaogaina i mataupu o le faʻaopoopoga o le toto, ma e taofia ai foi le faʻavaeina o toto. O lenei aafiaga e afaina ai le tulaga o capillaries ma puipui ai le tagata mai osofaʻiga o fatu ma le sasa. I le faʻaopoopoga, o vaega o le oloa e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le mimiti i maʻa, ma faʻateleina ai lo latou tetee atu i le maualuga maualuga o le maualuga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o mea oona e faʻamaopoopoina le kulūkose. O le faamai e aafia ai le toto ma o se itu taua mo le atiaʻe o le atherosclerosis. E masani lava, o tagata e faalagolago i le insulin-tigaina e afaina mai le totoina o toto toto, ona o le maʻi o le tino e mafua ai le faaleagaina o le epithelium i totonu o atamotu.

O se taunuuga o lenei togafitiga, o le a mafai ona sili atu le lelei o le lapisi o lapisi, ma ua faia ai tulaga mo le fausia o paʻu ma le maualuga o le cholesterol. O mea tulaga ese o le suauʻu ua faʻafefiloi e puipuia ai le faʻamaʻiina o le cholesterol, puipuia o laʻau mai le vevela.

Tulafono ma le suauu o le suauu

I le maualuga o le cholesterol, e mafai e fomaʻi ona fautuaina togafitiga faapitoa i le tagata maʻi e poloka le gaosiga o gaʻo. O nei vailaʻau e aofia ai vailaʻau. Latou te faʻaitiitia le faʻasologa o le cholesterol leaga ma faateleina le tele o le HDL (high density lipoproteins). O nei mea faʻapitoa, e aofia ai lipids ma proteins, e maua ai le gaosiga ma le aveeseina o gaʻo matautia mai le moega lapisi i le ate.

O le mea lea, o laʻau o loʻo puipuia mai le faʻavaeina o pusa cholesterol. Ae ui i lea, o le tagofia o nei vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le tele o aʻafiaga. I le taimi o togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona iloa: faʻafitauli i le gastrointestinal tract, togafiti faʻamaʻi i totonu o maso, vevela ma le gaioiga.

I ia tulaga, e toatele tagata e mafaufau e uiga i le suia o fuainumera ma togafitiga faa-tagata. I tulaga sili atu, o le a laʻititi le aofaʻi o suauʻu faʻafefiloi mo le fatu ma toto toto. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, o le a manaʻomia lou tagofia o fualaau, ma o se fualaʻau e taʻua o se faʻaopoopoga lelei i togafitiga.

Faʻafefea ona inu e tusa ai ma le polokalame

I le amataga o togafitiga, e fautuaina e fomaʻi le aveina o sina vaega o fualaʻau ma faʻagasolo malie le faʻatupulaia o le fua. I le taimi o le togafitiga ma le suauu lili, e tatau i le tagata maʻi ona faʻalogo i lona tino i taimi uma ma faamaumauina sina faʻafitauli itiiti o le soifua maloloina atonu e tupu. Aʻo leʻi faʻaaogā lenei meafaigaluega e fufulu ai toto toto ma aveese le cholesterol, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi (fomaʻi, cardiologist).

O le suauu manogi e sili ona inu i luga o se manava gaogao, i lalo o ia tulaga o lona faateleina o le digestibility, aemaise lava i le tele o le gaosiga o le suka o le hydrochloric e le manava. O le fua puipuia e fuafuaina e le 1 tbsp. l tasi i le aso afa afa itula ao le i taumafa. O le togafitiga faʻafomaʻi mo tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi pipisi ma fatu, e aofia ai le lua tbsp. l i le aso: taeao ma afiafi.

E mafai ona fufulu le meafaigaluega i le vai mafanafana pe faʻaigisi foi i se fasi falaoa. A maeʻa le faʻaaogaina o suauu lili, e le tatau ona e 'ai le lemoni po o isi fualaʻau suamalie, aua o loʻo aofia ai le suka, lea e gaosia ma gaʻo, faʻaititia ai le togafitiga. A misia e le tagata maʻi le taumafataga o le afaina o le afiafi, e mafai ona inu i le po i le tasi itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.

O le a le taimi?

E fesoasoani le meafaigaluega pe a faʻaaoga soo ma mo se taimi umi. Faatasi ai ma se mea se tasi poo le le masani foi o le suauu ua suauu, e le mafai ona ausia se taunuuga lelei. E le aoga le faʻatali mo sina faʻaitiitia vave o le cholesterol. Ina ia mafai ona ausia se togafiti o togafitiga, e tatau ona lava le aoina o mea taua i le tino.

Mo faamoemoega puipuia, ua faatonuina fomaʻi e inu se mea manogi i totonu o le vasega faalemasina, ona fautuaina lea e faia se tolu vaiaso malolo. Faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi ma le maualuga o le cholesterol, o le suauʻu ua faʻamatalaina o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu. E tatau ona faia i totonu o le 35 aso. O le umi o togafitiga ma le fua saʻo e fuafuaina e le fomaʻi, o ia e tatau ona amanaia tausaga, mamafa ma faʻamaʻi faʻatasi o le maʻi.

O tagata e mulimulitaia tulafono o se soifua maloloina lelei e mafai ona faʻaaogaina le suauʻu liliu, faʻaopoopo i mea e le vevela. E le gata ina aʻafia ai le setete o toto toto, ae e naʻo le manaia.

E faʻapefea ona faʻamamaina toto toto i lalo o lana aafiaga?

1. O le suauʻu manogi e maualalo ai le cholesterol leaga. O fuainumera ua faatonuina e fomaʻi e maualalo ai le cholesterol e mafua ai foi ona faʻaitiitia le Coenzyme Q10, lea e matua manaʻomia e faatumauina ai le malosiaga o siaki.

O le suauu manogi e leai sona itu. E mafai ona faia mo se taimi umi: masina ma tausaga. O le isi mea ua iloa nei e uiga i le tele o oloa faanatura e mafai foi ona maualalo ai le cholesterol. O le mea lea, o le suauʻu suauʻu e mafai ona suia i le siʻosiʻamea o le kalani, kvass keti ma isi recipes e faasaga i le maualuga o le cholesterol.

2. O le suauʻu manogi e maualalo maualuga ai le kulukose. Ma ua matou iloa o le tele o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis ma le maʻisuka e oʻoi le lima, e aʻafia ai le tele o vaʻaia tagata.

3. O le suauʻu manogi e faʻaitiitia ai le taofiofi ma puipuia ai le togavao, lea e ogatasi ma atherosclerosis.

4. O le suauʻu manogi e faʻaleleia ai le gafatia lautele ma faʻapupulaina le teteʻe i le toto maualuga i le maualuga.

5. O le suauu e faʻafefiloi le suauu e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, e faʻaitiitia ai le mumū ma le gaogao o le puipui vascular. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, i le amataga o le atherosclerosis ma le maualuga, e le gata o le gasegase o le gaʻo ma gaʻo gaʻo e aafia ai le atinaʻe o le hypercholesterolemia ma le faateleina o triglycerides, ae faʻapea foi le mumulu o le puipui o puipui.

O le a le lamatiaga o le tele o cholesterol?

Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, o laulau sikola e vavalalata ai le lumenia o vaa, ma mafua ai le le lelei o le toto ma le faateleina o le mamafa. Vasoconstriction mafua ai le atherosclerosis, lea e mafua ai faʻamaʻi sili atu ona ogaoga:

  • O le faʻaleagaina o le myocardial - i totonu o veins e faʻamaligiina ai le toto i le fatu, o le toto toto (toto toto) ua faia. E poloka ai le maua o le toto ma le okesene i le fatu maso ona o le numera tele o tupe o le cholesterol ma mafua ai le siaki o le myocardial.
  • Manua o Ischemic - o pusa atherosclerotic e faʻalavelaveina ai le tafe o le toto i le faiʻai, o tino o le okeni ona o le le lava o le okesene.
  • Paʻu faʻamaʻi - totoʻa le toto toto, ma o le afaina ai e tupu i le paʻepaʻe po o le paʻu o le mafaufau poʻo isi vaega o le okeni.

O fea e mafai ona ou maua ai le suauu mumu?

O le mea malie e faapea, o se mea taumafa maloloina lelei e mafai ona faatauina i se fale talavai i aso nei. Ou te le faatauina i supermarkets. Faʻatau le suauʻu manogi i le fale talavai. E sili atu le faʻatuatuaina, o le maualuga e maualuga atu. Filifili suauʻu i fagu tioata tioata tioata ma teu i se mea malulu.

E maua pea le suauʻu i le pepa faʻapipiʻi. E taua le faʻatau mo tagata e le fiafia i le tofo o le suauʻu. Manatua o le suauʻu faʻasosoʻo o le a tatou maua ai le alpha-linolenic acid, lea e ala i se faasologa o gaioiga o meaola o le a avea ma Omega-3, o lona uiga. eicosopentaenoic ma le docosahexaenoic acid.

O le mea moni, e mafai ona e maua vave le eicosopentaenoic ma le docosahexaenoic acid. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e 'aina le tele o iʻa iʻa pe faʻatau capsules ma nei mea gaʻo i le fale talavai. Le eseesega i le tau! O le suauʻu manogi e sili atu le taugofie, o le mea lea, afai e te faʻalogo lelei i se toe faʻaleleia moni o au toto, faʻaalu lemu, e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o tupe ma faʻagasolo malie lau vaʻa toto, togafitia le atherosclerosis ma le maualuga.

Contraindications

E le fautuaina e ave se oloa gaosi faatasi ma patho nei:

  • pancreatitis
  • ogaoga o le ogaumu (manava manava),
  • manava o le manava
  • cholecystitis
  • maʻi ate
  • gastritis ma maualuga maualuga.

E faʻasaina le inuina o le suāuʻu suauʻu mo talavou i lalo ifo o le 16 tausaga le matutua, faʻapea foʻi ma tagata e maualalo le toto. O lenei vailaau e tatau ona faʻaaoga ma le lapataiga mo fafine ei ai fibroid ma le polycystic uterine, aua e faʻaitiitia ai le maualuga o hormones.

O le a le auala sili e ave ai le suauu o le flax?

Liligi i totonu o le sipuniti, meaʻai poʻo le sipunipuni ma inu i luga o se manava gaogao 40 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O i latou e le fiafia i le tofo o le oloa o le a "inu" ai ma 'ai ma se falaoa uliuli. Ma o le a? Manatua pe faʻafefea ona fafagaina lau fanau i suauʻu. Ia taumafai loa e pei o oe lava ia.

Aisea e tatau ai ona ou faia se vaeluaga umi i le va o le suʻeina o le suauu ma le taeao? Masalo, aua o le auala lea e sili atu ona lelei le suauu i le toto.

Manatua se mea sili atu ona taua! O lenei faʻamatalaga mo i latou o loʻo suʻe fua eseese o vailaʻau. O le suauu manogi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o nisi vailaʻau ma e le aoga i taimi uma se tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauʻu faʻasusu e faʻaleleia ai aʻafiaga o aspirin, lea e iloa e onia e tagata matutua e faʻaitiitia ai le viscosity toto. E taua le aua le faʻaaogaina!

O le suauu manogi e faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaau oona e maualalo ai le suka o le toto, o lea aua neʻi e faʻaogaina i le hypoglycemia.

E aoga le faʻafefiloi o le suauu ua faʻafefiloi ma fuainumera, faʻatasi ai ma vailaau e leai ni mea e faʻamaʻi ai faʻamaʻi (diclofenac, voltaren, movalis). Faatasi ai ma nisi o vailaau faʻamaʻi, pei o le suauʻu e faʻaitiitia ai aʻafiaga.

Laʻau faʻamalolo mo tamaiti ma fafine maʻitaga

E mafai ona tuʻuina atu i se tamaititi se mea masani naʻo le faʻatagaga a le tamaititi. O le fomaʻi o le a fuafua pe i ai se manaʻoga tele pe leai. I le avea ai o se tulafono, ua faʻamaonia i tamaiti e le o lalo ifo o le toto cholesterol toto, ae o se immunostimulant ma se isi punaoa faaopoopo o gaʻo eletise polyunsaturated. E tatau i matua ona mulimulitaʻi mulimuli i faatonuga a le fomaʻi ma le fuaitau ua faʻaalia ina ia le afaina ai le soifua maloloina o le pepe.

E leai se faʻamatalaga faʻamaonia i le faʻaaogaina o le suauʻu mama mo tamaitai i le tulaga e faʻatonutonu ai le cholesterol. Ae ui i lea, e fautuaina e tagata atamamai e ave ma le lapataiga poʻo le lafoaia atoa pe afai e leai se faʻamatalaga faapitoa. O vaega o se vaifofo e afaina ai le gaioiga a le fafine maʻitaga ma le gaosia o hormones. O se taunuuga, o ia soliga e mafua ai le le mautonu.

E faʻafefea ona fesoasoani le suauu manogi e faʻafefe ai le Cholesterol

Polyunsaturated fatty acids (Omega-3, Omega-6, Omega-9) faʻavave le faʻaleagaina o le cholesterol ma aveese mai le tino.

E mafai foi ona e ave le suauu mo le faamamaina o vaa ma le atherosclerosis. O fatu laʻau e mauʻoa i le fiva laau, lea e faʻapipiʻiina ai se vailaʻau faʻamalosi i totonu o le iniseti ma le cholesterol ma e le mafai ai ona gauai.

O le faʻasalalau e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol e tusa ma le 25% ma e le afaina ai le "lelei" cholesterol, lea e aoga mo le tino.

O fea e faʻatau ai le suauu

E mafai ona faʻatau mai suauu i vailaʻau faʻamaʻi, aua o se oloa o le falemaʻi faʻamalositisi. E le gata i lea, talu ai nei na maua ai le oloa i faleoloa ma maketi.

O le tau o le suauu e faalagolago i le kamupani ma le atunuu o gaosiga. O le tau e eseese mai le 50 i le 500 rubles.

Polokalame faʻasologa

  • Ave le suauʻu i le taeao i luga o se manava gaogao 30-40 minute ao lei faia se taumafataga.
  • Afai e te inuina le suāuu i le afiafi, faʻatali 20-30 minute pe a uma le 'aiga o le afiafi.

  • Ave mama i le vai.
  • Faʻaopopo i salakeke ma cereal nai lo gaʻo faʻalaʻau masani.

  • Mo le atherosclerosis, faʻaaoga le suauu 2 taimi i le aso.
  • Mo le mafuaʻaga o le puipuia - inu faʻatasi i le aso.

O se tasi e galue i le oloa e 1 le sipuni.

O le faʻaleleia o le suauu o loʻo faʻafefiloi e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu - faʻamaʻalogaina o ogaumu poʻo le le toʻa i totonu o le manava. I lenei tulaga, faʻaitiitia le fualaau, ae aua nei taofia le ave o le suauu. O le a le toe faʻavaivai pe a uma le 3-5 aso.

Filifiliga ma le teuina

Afai e manaʻomia se oloa mo togafitiga faafomaʻi, e lelei tele le faʻatau i se fale talavai, ona o loʻo i ai se faʻamaoniga mo le maualuga o le meafaitino. A o leʻi faʻatau, e tatau ona e siakiina le aso maeʻa ma le aso o le gaosiga. E talitonuina o le tele o le suauʻu manogi, o le sili atu lea ona aoga mo le tino, e faʻamamaina atili ai arteries ma faʻaleleia le maualuga o le cholesterol lelei.

E manaʻomia lou teuina o se togafitiga faʻasamani i se nofoaga malulu, aloese mai le susulu o le la. O le mea masani, o se oloa gaosi o loʻo maua i foliga o le suavai, faʻapipiʻiina i totonu o ipu tioata poʻo pusa palasitika. Afai e le mafai e se tagata ona inuina le suauu mai le muka, ona ave lea e ia i foliga o capitales gelatin e tusa ai ma faatonuga.

Faʻamatalaga o fomai ma tagata gasegase

Ou te fautuaina le suauu suauʻu i oʻu tagata gasegase mo le puipuiga ma faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina. O togafitiga o laʻau e afaina ai le fatu ma toto toto, faʻaleleia le maualuga o le cholesterol lelei ma faʻaitiitia le LDL, faʻamalosia puipui o maʻa, aveese le tele o le cholesterol mai le toto. Ae ui i lea, o le suauu o le suauʻu e mafai ona faʻaaogaina na o na tagata e leai ni faafitauli i le totoina o le toto.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega, na faʻaalia i le taimi o le togafitiga o loʻo iai le faateleina o le cholesterol leaga. Na fautua mai le fomai ia te aʻu e aveese amioga leaga, ia 'ai saʻo, ia aofia ai fualaau aina ma fualaʻau i laʻu meaai i aso uma, ae maise lava le kalama, ma aveese le mamafa o le mamafa. E pei foi ona faatonuina i aso taitasi e inu le suauu i luga o se manava gaogao ae lei faia le taumafataga, 1 tbsp. l i totonu o le masina. O suega faifaipea na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le maualuga o le triglycerides ma le cholesterol i fua faʻatatau. O lea la, na ou faia e aunoa ma le tagofia o fualaau.

Na fautuaina e se paaga e faamama le vaa ma tuu i lalo le cholesterol ma le sua o le tipolo mo le vaiaso, ona 7 aso lea i le taloina o le kalama, ma i le pito mulimuli o le suauu ua fefiloi. O le oloa mulimuli na tatau ona onā mo le 30 aso. I le faaiuga, o le faʻamamaina o arteries na ou lagona ai le leaga. Ina ua uma ona 'ai le suauu, e masani ona lagona le maʻi, manava faʻaalia, vaivai i le tino, ma le vevela. Na ou malamalama i se mea se tasi: aʻo leʻi faʻaogaina togafitiga faʻa-tagata, e tatau ona e faʻasoa mautinoa se fomaʻi e aloese mai taunuuga leaga.

O le suauu manogi o se fualaau aina ma faʻamalologa. E fesoasoani i le aveesea o le cholesterol sili atu mai le toto, faʻamamaina toto, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. Aua nei galo o le maualalo o le cholesterol leaga e mafai na o le tuufaatasia. O se togafiti a tagata e le o se vailaʻau, o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu. O le faʻaaoga lelei o le suauu mai le flax o le a maua ai le mea e manaʻo i ai ma o le a le afaina ai le tino.

O le a le umi e inu ai

Afai o loʻo e togafitia ni faʻamaʻi pipisi, faʻaaoga le suauʻu fefiloi mo 2-3 masina.

Mo faamoemoega puipuia - 2-3 vaiaso. Ona toe fai 2-3 lea i le tausaga.

E tolu tulafono taua mo le aveina o le suauʻu manogi:

  1. Aua le faʻaogaina lenei oloa mo le faʻavela. I le tulaga o le vevela, faʻafefe o le suauʻu manogi, faʻamamaina vailaau faʻamamaina, ma faʻaumatia meatotino o faʻamalolo. E le gata i lea, o le suauʻu suauu o se mea e mumu.
  2. A faʻatau, aua neʻi galo e vaʻai i le aso e muta ai. O lenei oloa e laʻititi. O le faʻaaogaina o le mimita e mafai ona afaina ai le tino.
  3. Ia faaeteete pe a ave isi vailaʻau. O le suauu manogi e faʻaleleia ai aʻafiaga o aspirin ma fualaau oona e maualalo ai le suka o le toto. Aua le faʻataʻitaʻi i se tuufaatasiga o vailaʻau ma faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo lei ave le suauʻu.

Teu le oloa i se nofoaga manaia ma le vevela e oo i le 20-23 tikeri i totonu o se fagu malulu ma se keli vaʻa ma se tapuni uʻamea. Aloese mai le susulu o le la, vevela ma le ea.

Faʻafefea ona vave faʻaitiitia le cholesterol

O le masani ole aofaʻi o le cholesterol i le toto e oʻo ile 5.2 mmol / l. A oʻo ina faʻalautele lenei maualuga, e tatau ona faʻaitiitia vave le anotusi o vaega ninii o le gaʻo i le tino. Fomai fautuaina 3 togafitiga faafomaʻi togafitiga e faaitiitia ai faailoga matautia:

  1. Tulafono - poloka le gaosiga o enzymes e manaʻomia e gaosia ai le cholesterol, ma faʻateleina le anotusi i le HDL. I le taimi o togafitiga, e ono tupu le tiga o le gastrointestinal ma le muso.
  2. Fibroicids - ua ave e faʻamama ai toto toto ma faʻaitiitia le LDL. O nisi taimi pe a ave, ei ai faafitauli i le manava.
  3. O vailaʻau faʻasaina ei ai sona aafiaga i luga o le sukala - faʻaititia le maualuga o le cholesterol i le ate. I nisi tulaga, o le paʻu ma le vaivai i le manava.

I le faaopoopo atu i vailaau, o le ala sao o le olaga e taua tele. Afai e te le suia lau masaniga taumafa ma e te le faʻamalositino, o le maualuga o le "leaga" cholesterol (LDL) o le a tulaʻi vave ma lamatia lou ola maloloina.

  • Faatapulaa le faaaogaina o fuamoa, sisi, kulimi suamalie, pata ma ia aofia ai le suauu manogi i le taumafa - olive, sana, sesame ma linse.
  • Taumafa 25-35 kalama o fiber i aso taitasi e faʻamalosi LDL. E maua i fatuga atoa, bran, legumes, fatu, fualaau faisua, laʻau ma fua.
  • Faʻatasi ai iʻa gaʻo i au mea taumafa - O elemene Omega e faʻaleleia ai le maualuga o le "pai" cholesterol (HDL), faʻamaonia le viscosity toto.

Afai e te mulimuli i lenei taumafataga faigofie ma taʻitaʻia se olaga ola malosi, e mafai ona e faatumauina le maualuga o le cholesterol maualuga mo le tele o tausaga.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le suauu e sui ai fuainumera

O loʻo mafaufau tagata - e mafai ona faʻafefiloi le suauu e sui ai fuainumera? Ma Ioe ma leai! Afai e te inuina le suauu lili mo le puipuia o le atherosclerosis ma le toto maualuga, ona e inu ai lea ole SOLOSA! Afai e iai sou maualuga maualuga o le laasaga 1-2 ma o loʻo e ave se sui soʻo e lagolagoina A / D i totonu o le masani masani, ia inu foi i lenei suāuu e puipuia ai le fatu ma le taʻavale.

Ae afai e amata ona taulimaina oe pe afai o THRESHOLD DROPPED, o le. Afai o se gaioiga ogaoga o le cerebral poʻo le gaioiga o le toto, ua amataina, ona feteʻenaʻi lea o le fesuiaiga o le cholesterol i lou tino. E le fesoasoani le suauʻu manogi. Matou te manaʻomia ni statins. O le suauu o le a na ona faaopoopo ia i latou Ae i le lumanaʻi o le a mafai pea ona faʻaititia le faʻaaogaina o statins, ma suia i faʻataʻitaʻiga a tagata.

Faataitaiga e faaalia ai e sili atu ona faatuatuaina le feutagai ma fomaʻi i ia tulaga.

O le suauu manogi o se mea aoga mo le puipuia ma togafitiga o le maualuga o le toto ma le atherosclerosis. E tasi le sipuni sipuni o le suauʻu faʻasusu ma le umi faʻaaoga e masani ai le cholesterol, suka, totoina o le toto ma e le taumate e faʻapupulaina ai le tele o vaʻa toto.

Au uo pele! Ou te faʻamoemoe o le a aoga le faʻamatalaga ia te oe, e ui lava e tele mea e tusia i luga o le Initaneti e uiga i le suauʻu lino. Afai, pe a uma ona faitauina lenei tusiga, ia le itiiti ifo ma le toasefulu tagata e faatauina lenei oloa ma amata ona lagolagoina o latou vaa, o le a ou mafaufau ua maeʻa laʻu galuega.

I lalo o lenei tusiga, e mafai ona e suʻeina se tusi sili ona aoga i le faʻaleleia o le mafaufau faatasi ma togafitiga faʻa-tagata. Faatumu le fomu ma talosaga "TUSI LE TUSI". Faitau pe faʻafefea ona faʻaleleia mafaufauga mo talavou ma tagata matutua ma maua ni fua e tele mo le faʻamamaina o toto toto o le faiʻai. E le gata i lea, o lau i-meli o le a alu i laʻu 'upega tafaʻi i lalo o le aufaipisinisi ma o oe o le tagata muamua e maua talafou i le blog.

Ma sili atu! Tusi uma au fesili, tali, talanoaga i faʻamatalaga. Afai e te manaʻo e maua ni tala fou i luga o le autu HEALTH, faʻasoa i le nusipepa. Ina ia faia lenei mea, faʻatumu le fomu o le faila i le pito i luga taumatau o le 'upega tafaʻilagi - ulufale i lou igoa ma lau i-meli, kiliki i le "Ou te manaʻo e talia" button.

Ia mautinoa ia faʻaagaoioia le saofaga i lau meli. O nisi taimi o tusi mai tusitala e pauu i le SPAM, faamolemole ia tilotilo i totonu o lenei tama ma vaai mo laʻu tusi iina. A maeʻa faʻatoaga, o le tala mai le blog "Soifua Maloloina e aunoa ma Vailaau" o le a lafoina i lau meli.

Aua neʻi galo le kiliki i luga o kulupu o au fesoʻotaʻiga faʻafefefealoai e sili ona e fiafia i ai ma valaaulia au uo i la matou blog. E tele a matou mea manaia!

Seia tatou toe feiloai, Natalia Bogoyavlenskaya

Matamata i se vitio e uiga i isi mea aoga o le suauu palu. Sili! E tele naʻua!

  • Laʻau suauʻu ma fuālaʻau manogi
  • Linden i le taua faasaga i cholesterol
  • Javice-based kvass
  • Faʻatau togafitiga
  • Fua o Iapani Sophora ma White Mistletoe
  • List of remedies folk
  • Laʻau mo Bad Cholesterol
  • Taumafa taumafa

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga i totonu o le toto, o le le lelei o meaai e mafai ona vave oo atu ai i maʻi. E tatau ona e tausisia se taumafataga maloloina, ia e masani ona 'ai meaʻai e iai mea faapitoa e faʻamaonia le paleni lipid o le toto. I le taimi nei, o le tele o oloa soifua maloloina e taugata tele. O vailaau faafomai e le taugofie foi, ma e tatau ona e faatauina i taimi uma. E mafai ona e faia e aunoa ma ni vailaʻau ma taumafa taugofie. Pau lava le mea e te manaʻomia e suʻe ai togafitiga. Ma o lea, pe faʻapefea ona maualalo le cholesterol ma togafitiga faʻatoʻa?

Laʻau suauʻu ma fuālaʻau manogi

E tasi le vaifofo tulaga ese, omega-3 gaʻo gaʻo. O oloa e aofia ai na mea, mo se faataitaiga, iʻa o ituaiga gaʻo, e taugata tele. O le suāuʻu iʻa e 30% omega-3. Ae peitai, e mafai ona e faia e aunoa ma se iʻa. O le suauʻu manogi e aofia ai omega-3 i le 60%! Ave le 1-3 punetini o le suauʻu i taeao uma i luga o se manava gaogao.

E mafai foi ona fesoasoani tele le palasi i le maualuga o le cholesterol. Faatasi ai ma lenei oloa, e mafai vave ona e faʻaitiitia le mea o iai le "leaga" cholesterol i le toto e masani ai. Ina ia faia lenei mea, ave le mumu ma fasi. E mafai ona e faʻaopopoina lenei paʻu i meaʻai e te 'ai i aso uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se salati, kisi, falaoʻo, paluga pateta.

Lapataiga: Omega-3 fatty acids oxidize ma liliu atu ai i ni mea-oona pe a faʻaalia i le susulu o le la ma le ea avanoa! O le mea lea, e tatau ona vave faʻaaogaina fatu o le flax, ma tuʻuina le suauu i totonu o se fagu malulu i totonu o se fagu tioata (lea e masani ona faatau atu ai) ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le pulou pe a uma ona faʻaaogaina. Ia mautinoa o le suauu e le oona. Afai e amata ona vevela - lafo ese, o le soifua maloloina e sili atu le taugata.

Sailiili atili: Faʻamanuiaga ma faʻafefe o fatu lili

Tau lava o manatua e tusa lava pe faʻaaogaina le pala, e le mafai ona e aafia i meaʻai ma mea leaga. Faʻesea ulaula ula, siusa, margarines mai le meaʻai.

Linden i le taua faasaga i le maualuga o le cholesterol

Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, e fesoasoani lelei le linden. I fua o togafitiga masani, o fugalaau mamago e masani lava ona faʻaaogaina. O loʻo faʻasaina i se mea e fai ai le kofe i se setete o falaoamata. Ua maua le paʻu saʻo.

Faʻasalalauga: 20 minute ao le i fafaga 3 taimi i le aso mo le 10-15 kalama. O le eletise ua solo i lalo i vai masani i le vevela o le potu.

Vasega: 30 aso. E mulimuli mai le lua vaiaso o le malologa ma se lua aso lona 30 aso.

  • I le faagasologa atoa o togafitiga e faʻaaoga ai le linden, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. O meaai i aso taʻitasi e aofia ai le lapisi, lea e aofia ai le tele o vitamini C ma elemene, faʻapea foʻi apu - o se puna o le pectin. O ia oloa e fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto, faʻamaonia le gaioiga o le ate, gall vladder, ma faʻaitiitia ai le cholesterol,
  • 2 vaiaso ao le i amataina le falaoamata linden, e amata ona fausiaina ia mea inu ma inu: fualaʻau o sana, togafiti o le vao, laʻau tansy ma le vaovao. Faʻaauau le faʻataʻitaʻiga e pei ona taua i lalo: inu le kuka mai le vaovao e lua mo le 2 vaiaso, ona malolo mo le 1 vaiaso, ona amata lea o le 2-vaiaso le aoga o decoction mai le isi herb, ona toe foʻi lea i le 7-aso malolo ma le isi vaovao. O le aveina o nei afu mo le 3 masina e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le cholesterol levels i le toto.

Taʻalo faasaga i le Cholesterol: Faʻamaʻaina o Vascular Garlic

O le kvass e mafua ai le maualuga o le cholesterol

E tusa ai ma le fua a Bolotov, ua saunia ia kvass: 3 lita o le vai inu ua ave mo le 50 kalama o le vine mago. O le mutia e tuʻuina i totonu o se taga gau, lea e faʻapipiʻi ai le mamafa, ma ua tumu le taga i le vai. I le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faaopoopo le 200 kalama o le suka ma le 10 kalama o kirimi kirimoli ma le maualalo o le pasene o mea oona.

O le tuufaatasiga o loʻo tuʻuina i se nofoaga mafanafana mo le 14 aso. I le taimi lava lea i aso uma latou te fefiloi ai.

Faʻafefea: o le mea e maua ai le kvass e inu i le afa itula ao le i taumafaina le afa tioata.

Faʻapitoa: i aso uma, e sasaa atu le vaega o le kvass i le vai inu ma le 1 teaspoon o le suka ua soloia i totonu.

Aoao atili: faʻapefea ona kuka kvass i le celandine e tusa ai ma Bolotov?

I le taimi o togafitiga ma kvass, o meaai e aofia ai gaʻo manu e tatau ona tuʻuese mai le meaʻai. O le faamamafa autu e tatau ona i luga o le faʻaaogaina o fualaʻau ma fualaau 'aina suamalie, faapea fatu, nati, palu i luga o le vai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le suauʻu fualaʻau.

Faʻatau togafitiga - o le togafiti sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol

E fautuaina e fai se togafitiga o le sua i masina taʻitasi e faʻaaoga ai fualaau faisua fou ma fualaau suamalie. O lenei mea o le a fesoasoani e maualalo ai le cholesterol.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e inu i le tele o ituaiga o sua i taeao uma mo aso e lima:

  • I le aso muamua e tatau ona e inuina le tolusefulu mililiters o le seleni o le aʻa ma le ono sefulu miliona o le sukalati,
  • I le aso lona lua, e tatau ona e inu i le ono sefulu miliona piliona o le sukalati ma le fasefululima mililiters o sua o le suka, faapea foi ma le fasefulu lima mililiters o le kukama juice. I lenei tulaga, ae e te leʻi inu vai inu, taofi i le pusaaisa mo le lua itula,
  • I le aso lona tolu, e tatau ona e faʻaaogaina le onosefulu mililiters o le sukalati, o le fasefulu lima mililiters o le sua o le suka ma le fagafulu-lima mililiters o le sukalari,
  • I le aso lona fa, ia inu i le ono sefulu miliona piliona o le sukalati ma le tolusefulu mililiters o le suka tipolo,
  • I le aso lona lima, e tatau ona e inu i le tolusefulu mililiters o le sua moli.

Vaega o le faʻaaogaina o sua:

  • O nei vaega uma ao le i mafai ona faʻafefiloi le tasi i le isi, ae e sili atu ona lelei le inu faʻatasi ma le vaeluaga o le 20 minute.
  • O se faʻataʻitaʻiga lenei. Ae o fua e tatau ona faia mai na o fualaau faisua, fualaau aina ma laau afu, o lona uiga, mai Karoti, seleni, beets (ma le faaeteete ma beets, e matua malosi lona aafiaga), kukama, apu, kapisi, moli.
  • Filifili au oe tautua, e fuafua i lou soifua maloloina ma le matua. O mea e mafua mai i le 2 teaseti (silia ma le 60 tausaga), i le tasi ipu tioata (tino talavou).

Contraindications: ituaiga maʻisuka ituaiga 1. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o le togafitiga o le suavai e mafai ona faia ma le faʻaeteete, e le aofia ai fua suamalie.

Aoao atili: Aoao atili e uiga i le togafitiga o le sua

Fua o Sophora Japanese ma White Mistletoe

O fua o le sophora Iapani ma le paʻepaʻe papaʻe e matua aoga tele i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O le faʻamamaina o vaʻa toto ma le faʻamaonia o le lipid profile e mafai ona faia faatasi ma le fesoasoani o le afaina mai fua o Sophora ma le mutletoe vao. Fai se paluga o ni laau se lua i se aofaiga o le 100 kalama, sasaa se lita o vodka. O le mea na tupu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa tioata i se pogisa, malulu mo le 3 vaiaso, ona faʻamaʻaloina lea.

E manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau 1 teaspoon 30 minute aʻo leʻi 'ai, seia maeʻa atoa.

O fua o Iapani Sophora ma White Mistletoe e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto i le faiʻai, faʻaitiitia le maualuga o le toto ma fesoasoani i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi cardiovascular. O le toto o laau e lua e fufulu mama ai le toto toto ma o le a fesoasoani e puipuia lo latou afaina. Paʻepaʻe paʻepaʻe o se auala lelei e faʻateʻa ese ai masima o metala mamafa, ma o le sophora Japanese e tuusao i luga o le "leaga" cholesterol.

Lisi o togafitiga sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol

  • Propolis. O le faʻaaogaina o le faʻasaina o le ava malosi o le a fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le "leaga" cholesterol. Mo le afa itula ao lei 'ai, ave le 1 teaspoon o le 4% tincture, pe a uma ona faʻamaepe i se sipuni sipuni o le vai. O le togafitiga e 4 masina,
  • Pini ma pi. O le faaopoopoina o pi ma pi i le taumafataga o le a fesoasoani i le maualalo o le cholesterol. I le po, sasaa le 100 karamu o pi po o pi i vai i le vevela o le potu. I le taeao, ua tafe le vai ma ua toe sasaa. Ona kuka lea o le oloa seʻia oʻo i le kuka. O le mea e maua ai le meaai e 'aina i lua vaeluaina, ma o lea mo le 21 aso.Ina ia aloese mai le gaosiga o le kesi i totonu o le manava, e faʻafefiloi ai le suauu i le pito o le naifi aʻo leʻi kukaina pi poo pi,
  • Alfalfa O laʻau o le Alfalfa ua lauiloa mo lo latou gafatia e tuuitiitia le cholesterol. I fua o togafitiga faʻaleaganuʻu, e faʻaaogaina fou le mutia lea e faʻaaogaina. O Alfalfa e faigofie ona ola i le fale. O fua muamua na aliali mai o loʻo talatalanoa ae leʻi 'ai. E tatau ona e ave i latou i le 3 taimi i le aso i le taimi poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga. Faaaoga le vao o le alfalfa ma luluina pe sua mai le suavai (30-40 gramu). O le togafitiga e 1 le masina. Faatasi ai ma le tuʻuina atu o le cholesterol, o laupepa o le alfalfa e fesoasoani i le tau faasaga i le gasegase, osteoporosis, fao fao ma lauulu. A maeʻa ona toe foʻi atu le maualuga o le cholesterol i le masani, e tatau ona e taofi le ave o le alfalfa, ae mulimuli i se meaai,
  • Taleni. O le aʻa saselion e aoga i le faʻaitiitia o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto. I le faʻaopoopoga, faʻaaogaina e vailaʻau masani lenei vaega o le laau e faʻafefe ai le atherosclerosis ma mea leaga i le tino. O le faʻaaogaina o le aʻa tifale e leai ni faʻalavelave, o lea e mafai ai ona faʻaaoga le laau mo se taimi umi lava. E tatau ona e 'ave le 1 sipuniti o le paʻu mai le aʻa o le kulimasi mago aʻo leʻi faia le' aiga mo le ono masina,
  • Eggplant. E tatau ona 'ai le isalaʻelu i taimi uma e mafai ai. O le filifiliga lelei o le 'ai lea o salakeke ma le eggplant ulu. Ina ia aveese le oona, o le isalaʻelu o le a nutimomoia i vai suamalie mo ni nai minute,
  • Red ash ash. O lenei fesoasoani e fesoasoani e aveese le cholesterol leaga mai le tino. E lava le 'aina 5-6 vine fou o le mauga mumū mauga 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e 4 aso, sosoo ai ma le 10 aso malolo. O sea taamilosaga e faalua ona faia i le amataga o le taumalulu, ina ua uma muamua fulufulu,
  • Cyanosis o le lanumoana. 20 kalama o cyanosis lanumoana lanumoana ua sasaaina i se ipu vai inu ma kuka i le vevela vevela mo le 25-30 minute. A maeʻa maeʻa le paluga, e tatau ona fufulu. E tatau ona e ave se sipuni sipuni o le afaina 2 itula talu ona 'ai ma i le moe mo le 21 aso. O le faʻasolo o loʻo faʻaalia e meatotino faʻaleaga, faʻamaonia le maualuga o le toto maualuga, faʻamamaina le moe, faʻavae le tale,
  • Seleti Mo togafitiga, e faʻaaoga ai se seleni seleni. E tatau ona tipi ma kuka i totonu o le vai inu mo 2-3 minute. Ole numera o laau e le faʻapulaʻa. A uma le kuka, faʻafefeteina le fasi seleni i fatu fatu, ona mafai lea ona e faaopoopo sina masima ma suka, suauʻu fuālaʻau. O le mea lea, e sui ai se meaai manaia ma maloloina e mafai ona faʻaumatia mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi. Faitau atili e uiga i mea aoga ma le faʻatauvaaina o seleni,
  • Laisene. O laʻau mūmū mūmū ua nutimomoia. 40 kalama o le mea na tupu mai ai ua faʻafefiloi i totonu o le 500 ml o le vai inu ma kuka i le vevela vevela mo le 15 minute. E tatau ona e ave se decoction o le 60-70 kalama i le maea ai o taumafataga mo le 21 aso. Ona sosoo ai lea ma se vavaega o le 30 aso ma se vasega lona lua o togafitiga,
  • Umu mumu Ina ia saunia ni vaega laiti e faavae i luga o se pulou auro, e faʻaaogaina se lau laau. O le umi e tatau ona tusa ma le 20 simetimita. O le pepa e tipi i se faasologa faasolosolo ma sasaa atu i le 1 lita o le vai inu. O le mea e tupu mai ai ua afifi, mo se faʻataʻitaʻiga, i se solo, ma tuʻu ai i le infuse mo se aso. Ona fufulu lea ma teuina i totonu o se koneteina tioata i se potu malulu, mago. E manaʻomia lou suʻeina o vailaʻau 1 sipunipuni 15-20 minute ao leʻi faʻauʻu mo le 3 masina. I le taimi o le taligalu, e oo lava i maualuga maualuga o le cholesterol e toe foi i le masani. E le gata i lea, o le pulou auro e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto toto, resorption of cysts i fatugaʻo, faʻamautuina o galuega o le ate,
  • O se pati fiafia o lemoni ma le kalaka. O le suamalie suamalie o le 1 kilokalama o lemoni e tatau ona fefiloi ma le 200 g o le kulikeli ma faʻamalosi i se mea malulu mo 3 aso. Ave 1 le sipunipuni o le faʻafefiloi, faʻamalo i totonu o se ipu vai inu. E tatau ona e inu i le faʻamafanafanaga atoa. Lemon ma le garlic (o le taitai i le anotusi o allicin) o se tuufaatasiga malosi lea e mafai ai ona e taulima lelei le "leaga" cholesterol.

Suʻe atili: Faʻapefea ona faʻaitiitia le cholesterol i le fale e aunoa ma ni vailaʻau?

Laʻau mai le Bad Cholesterol

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e tele faʻatoʻaga e faʻaaoga:

  1. O fua o le keke chokeberry, o fua o le hawthorn, o le keke buckthorn, o le suka, o le chamomile fugalaau, o le tinawort, o le manoa, o le laumei, o fua o le sana e ave i le ratio 3: 2: 2: 2: 2: 2: 2: 2. O mea uma e tatau ona lelei lelei ma faʻafefiloi. Ina ia saunia le fusi, ave le 20 kalama o le faʻafefiloi ma sasaa se ipu vai inu. Ona fufuluina lea i totonu o se vai vai taele mo le itiiti ifo ma le 10 minute ma tuu e faʻaaoga mo le 1 le itula. Ave le 100 kalama o le afaina i le taimi lava e uma ona 'ai.
  2. O le faʻaoloaina o le totoa fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Ave 40 grams o vao ma sasaa se ipu malulu o vai malulu. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le 15 minute. E tatau ona fufulu le afaina ao vevela. E tatau ona e inuina 40 ml i le afa itula ao le i faia se taumafataga mo le 21 aso.

I le tulaga o le lisiina o fualaau oona e leʻi maua ai se taunuuga lelei i tulaga o le faʻaitiitia o le cholesterol, ona tatau lea ona e taumafai i lenei fua:

  • 6 vaega tina,
  • 4 vaega o fatu fatu,
  • 2 vaega o coltsfoot,
  • 2 vaega o le taulaga,
  • 2 vaega o le vao o St. John,
  • 1 vaega o laulaʻau.

O mea inu ma nutimomoia ua fefiloi ma ave e saunia ai se fusi e 20-25 kalama o le paluga. Sasaa se ipu vai inu ma faʻaosooso 40-45 minute. Ona tatau lea ona fufulu le tuufaatasiga. Ave le 70-80 kalama o le afu ile afa itula ao le i faia meaai mo le 2 masina. E sosoo mai ma se malologa mo le 2 masina ma se vasega lona lua.

Sailia atili: Lisi o meaʻai e faʻatupulaʻia ma maualalo ai le cholesterol toto

Taumafa taumafa

E le o cholesterol uma e afaina ai le soifua maloloina. O loʻo i ai le mea e taʻua o le "ola maloloina" cholesterol, lea e maua i le tele o oloa:

  • Laʻu iʻa. Taumafa iʻa ia sili atu faalua i le vaiaso. O lenei mea taumafa paleni e fesoasoani i le vevela o le toto, o lea e taofia ai le fausia o palesla cholesterol ma fusi toto,
  • Paranesi O le fiva e aofia ai i totonu o la latou faʻataʻitaʻiga e fufulu lelei ai le tino. E lava le faʻaaoga 1-2 laulau punini o le falesa i le aso. E mafai ona e suia i latou i fualaau 'aina, fualaau faisua, gafa po o fatuga atoa,
  • Toga O fua nei e aofia ai le pectin. O ia lea e fesoasoani e aveese le "leaga" cholesterol mai le tino,
  • Tea tiulati o se malosi malosi faʻaleaga masani,
  • Juices. O le sili ona lelei o sua o fualaau suamalie mai le pineapple, apples and citrus fruits, ma i totonu o fualaau fualaau suamalie, kāloti ma falala e fautuaina. E amata ona latou suʻeina le sua o le paluga fou i le 1 teaspoon, ona o loʻo i ai se faʻalauiloa tele - o le vaivai ma le le toʻa i totonu o le manava e mafai.

Ae sili ona aoga i le tulaga o le faʻaitiitia o le cholesterol o mea faʻafefiloi o sua:

  1. Half o le ipu tioata
  2. Half o se ipu malamalama o le suka
  3. Half o se ipu malamalama o le sua o le horseradish,
  4. Lemoni suamalie (sasaina mai le afa o lemoni),
  5. Half o se ipu malamalama o le meli.

O mea uma e tatau ona faʻafefiloi. E tolu taimi i le aso, e tolu itula i luma o le 'aiga, 1 le sipunipuni.

Ae ui i lea, o se soifua maloloina maloloina e aofia ai e le gata o le aofia ai o meaai lelei atoatoa, ae le aofia ai foi mea leaga:

  • Tuʻu ma paʻu,
  • Sausa, sooga ma ulaula meaʻai,
  • Margarines ma mayonnaise sauces,
  • Dumplings ma isi meaai sauniuni,
  • Laʻe ma iʻa fagota.

E taua foi le faiga o kuka. Mo fuamoa, o le mea aupito sili ona lelei o le kuka kuka. O le meaʻai e ola maloloina, ae na o le pau papaʻe e leai se paʻu. Ua aveeseina e aunoa ma le toilalo, aua o le autu lenei o le "leaga" cholesterol. Pe a kukaina aano o manufasi ma moa, e tatau ona aveese le gaʻo, ma sili atu ona lelei le suia o le vai 1-2 taimi aʻo kuka.

Tuua Lau Faamatalaga