O lenei vailaʻau e mafua mai i fualaau. O loʻo i ai faʻapipiʻi meatotino. Mai le vaaiga o le faasaienisi, o se polysaccharide lea na faia ai le faamamaina muamua ma maua mai i le aveesea o le lapisi ma le apu opu. I le faleoloa o mea taumafa ua taʻua o le E440 faaopoopo. O loʻo i ai meatotino o se mea faʻapitoa, faʻamalo, faʻamalamalama ma faʻamafanafana. E le gata i fua, e maua i fualaau faisua ma aʻa. O le Citrus ei ai se maualuga maualuga o se mea e pei ole pectin. O le afaina ma le manuia mai ai e tutusa lava. E sili atu i lenei mea mulimuli ane i le tusiga.

O le gaosiga o le pectin e manaʻomia ai mea taugata ma faigata. I le lautele, E440 e mafai ona aveesea mai toetoe o soʻo se fualaau aina e ala i le faʻaaogaina. A maeʻa ona maua le faʻasologa, ona tuʻuina lea o le pectin i le maeʻa maeʻaeʻa e tusa ai ma se tekonolosi faʻapitoa seʻia oʻo ina mauaina e le vailaau meatotino talafeagai.

I Rusia, E440 o gaosiga o voluma e taua tele. Pectin e masani ona maua mai apu ma beets. E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 30 tone o le vailaʻau e gaosia i le tausaga i Rusia.

Pectin tuufaatasia

Faʻaopoopoga E440 e matua taatele i meaʻai. I le 100 g o oloa, e le sili atu le tau o le malosi i le maualuga o le 55 kaloli. I totonu o le sipuni - 4 cal.

E le o se faalilolilo le manatu o le pectin o le cacaric polysaccharide aupito maualalo. O meatotino ma lona taua o meaʻai e tautala mo i latou lava: 0 g o le gaʻo ma le 0 g o le porotini. O le tele oi latou o gaʻo - o le 90%.

O faʻamanuiaga o le pectin

O le tele o tagata atamamai e talitonu o le mea E440 o le sili lea ona lelei "faatulagaina lelei" o le tino o le tagata. O le mea moni, o le pectin, o le afaina ma ona manuia o loʻo suʻesuʻeina e tagata taʻitasi nofo eseese, aveese mai microcomponents leaga ma mea masani mai meaola, e pei o vailaau faʻasaina, elemene eletise, metala mamafa, ma isi. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le tino e le faalavelaveina.

E le gata i lea, o le pectin ua avea o se tasi o mea sili ona lelei o le faʻamautuina o faigamalo o le manava. O le aoga o lenei vailaau o le faʻasaʻoina o le metabolism. E le na o le faʻaleleia o le toto ma le totoga, ae e faʻaitiitia ai foʻi le cholesterol.

Pectin e mafai ona taʻua o le filo soluble, talu ai e masani lava e le faʻamavaeina ma e le o aʻafia i le tino. O le pasi atu i le iniseti faatasi ai ma isi oloa gaosi, E440 e aʻafia ai le cholesterol ma isi elemene leaga e faigata ona soʻo mai o latou tino. E le gata i lea, e mafai e le pectin ona nonoa faʻamau o le leitio ma le mamafa o metala, faʻasalalau le toto ma le gaioiga o gaioiga.

O le isi aoga o le vailaʻau o le faʻaleleia lea o le microflora o le intestinal lautele, ei ai lona aʻafiaga i le mucous membrane. E fautuaina le Pectin mo maʻi pipili ma le dysbiosis.

O le aso, o le togi sili ona lelei o le vailaau e 15 g.

Pectin Harm

O le faʻaopoopoga E440 e leai lava ni aʻafiaga leaga. E tatau ona malamalama o lenei mea e le lelei le digestible (concentrate-pectin). Le afaina ma le manuia mai ai - o se laina lelei, puipuia, o taunuuga e le tatau ona faatali umi.

Faatasi ai ma le maualuga o le pectin, ua tupu ai le ogaoga ogaoga, na mafua ona o le le atoatoa i totonu o le microflora intestinal. E le gata i lea, o le tele o le faʻaaogaina o se faʻaopoopoga faamama poʻo mea taumafa e maualuga le mea e mafai ona mafua ai le manava, faʻatasi ai ma le paʻu tiga. I le tulaga o le maualuga, e faʻafefete e pectin le faʻafefe i totonu o le toto o minerale aoga e pei o le magnesium, zinc, iron ma le calcium. E le lelei foi le paʻu o pulu.

O le itu tutusa tutusa, faatasi ai ma le paʻu o le paʻu, e mafai ona tupu faatasi ma le le talitonu i le polysaccharide.

Pectin talosaga

I tausaga talu ai nei, o le vailaʻau na faʻaaogaina lautele i falemaʻi ma mea taumafa. I falemaʻi faafomaʻi, ua faʻaaoga e fatu ai fualaau oona. O nei vailaau e tele mea aoga mo tagata. E faʻaaogaina e kamupanī faʻakomepiuta le pectin e fai ai le paʻu.

Faʻaaogāina i totonu o le fanua taumafa o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea faʻapitoa ma mea e faʻamafanafana. E masani ona faʻaaogaina le Pectin i le gaosia o jelini, marshmallows, marmalade, ice cream ma isi ituaiga o selu.

Maualuga Pectin Products

O le vailaʻau e mafai ona maua mai fua, fualaʻau poʻo fualaau faisua. Faʻaopoopoga E440 o se mea masani, o lea e tatau ai ona faia mama mai laau. E pei ona e iloa, o se mea e pei o le pectin, faʻaleagaina ma manuia - o se fesili i le tele o auala, o se lagona o le tutusa. O le mea lea, e tatau ona e iloa po o fea oloa o loʻo i ai mea e sili ona maualuga, ina ia mafai ai ona suia le tele o le faʻaaogaina.

O le tele o pectin o loʻo maua i le moli, beets, lemon, apples, apricots, cabbage, cherries, melons, kukama, pateta, kāloti, peaches, tangerines, pears ma le tele o vine e pei o cranberries, gooseberries ma currants.

O le a le pectin?

Pectin o se mea masani e maua i fualaau ma fua. Ae maise lava i le tele o apu. I fua, e fesoasoani le pectin e faʻamaopoopo pa puipui. O fualaau e leai ni fua e maua ai le mea e manatu i ai - o se vailaau o le vailaʻau o le a avea ma pectin pe a maeʻa le fua. I le taimi matua, o le mea lea e fesoasoani i le fua e faatumauina lona foliga ma le mausali. I fua o fua, o le a gagau i lalo i le setete o faila, lea e matua malepelepe lava i le vai. O lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina ai pe aisea e suamalie ai le fua o le vine ma ua leiloloa lona foliga.

Faʻamatalaina o le tala

Iga ma fusi i tusipuka a le au malo na faaali mai i se taimi ua leva. E sili atu i le seneturi lona XVIII, ma sili atu i le 1750, o tusipasi mo nei mea suamalie na lomia i le lomiga Lonetona. Ona faia lea o sipuni jelly-like mai apu, currants, quinces ma isi fua.

Ma e na o le 1820 na vavae ese ai le vailaau muamua, lea, e pei ona i ai, o le ki moni lava lea i le faia o siama. Ma, ina ua iloa e tagata le lisi o mea e sulu ai, na latou aoao ai pe faapefea ona faia ni marmalades mai fualaau aina ma vine, lea e le mafai ona latou mafiafia. Ma ina ia faaseseina le natura, na toe faʻaleleia e le au faʻapipiʻi meaʻai e avea o se mea faʻapitoa.

O le uluai fefaʻatauaʻiga faapisinisi o le pectin o le foliga o le apu o le apu. O le vaega muamua o le suavai na maua i le 1908 i Siamani. Ona latou aoao lea e gaosia i Amerika. O Amerika Douglas o loʻo umia le pateni mo le gaosia o le pectin vai. O le pepa na amata mai i le 1913. I se taimi mulimuli ane, o lenei vailaau na maua ai le lauiloa lautele i Europa. Ma i tausaga talu ai, o le totonugalemu o le gaosiga o Mekisiko ma Pasila. O iina e aumai mai le citrus fualaau.

O fea oi ai?

E maua le Pectin i le tele o fualaau aina ma fualaau aina e ola i totonu o tatou latitudes. Ma o nei apu, pears, quinces, plums, peaches, apricots, cherries, gooseberries, strawberries, vine, fugalaau, currants, cranberries, vineberries. O fualaau o le Citrus o se mea taua foi o le pectin: oranran, fualaau aina, lemoni, limes, tangerines. Ae pei o citruses, i totonu o nei fualaau, o le vailaʻau e faʻapipiʻi tonu i le paʻu, i totonu o le paluga e laʻititi tele.

E faʻapefea ona fuafua le faʻamoemoe i fua

O le faʻatupuina o le pectin e faʻalagolago i le laasaga o le fua o le fua. O le mea moni, o se fautuaga lelei lenei. Ae ui lava i lea, pe faʻapefea ona iloa pe ua matua lelei le fua e selesele ai? Ia, o le mea moni o le, aua le tauaveina uma fetus mo suʻesuʻega i le fale suesue. Ma mo ia tulaga, e tasi le togafiti o le a fesoasoani e fuafua ai le faʻatusatusa o le saʻo o le mea.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se sipuniti o fualaau 'aina ma 1 le sipunipuni o le ava malosi. Faʻafefiloi mea e lua, tuʻu i totonu o se pusa tapuni ma faʻafefe malie. Afai o le fualaau aina e aofia ai le maualuga maualuga o le pectin, o le sua o le a aveesea o le a avea ma se pusa malosi pei o gel. O le maualalo o meaʻai o le pectin o le a taʻitaʻia ai le faʻapipiʻiina o mea laiti. O le maualuga o le pectin e tatau ona maua ai se taunuuga i ni ituaiga o mea e pei o le jelly-like.

Pectin fua: faʻamanuiaga ma faʻalavelave mo le tino

O le tele o mea taumafa o loʻo iai le pectin. Ae o le tele o le mafaufauga o le citrus, apple and plum peels. O nei mea taumafa o se punavai sili lea o le fiva solu.

O nisi suʻesuʻega a saienitisi Amerika na faʻaalia ai oloa e aofia ai le pectin e mafai ona puipuia le salalau o lela o le kanesa i le tino atoa.

Afai tatou te talanoa e uiga i le afaina i le soifua maloloina, ona mafai ai lea e mea pectin mea, e le mafai ona afaina ai se tagata soifua maloloina. Ae ui lava i lea, aʻo leʻi aveina faʻasolosolo pectin, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E seasea lava, o le powdered pectin e mafai ona mafua ai osofaiga a le maʻesuka i tagata mamaʻi, faʻapea foi ma le faʻamalosi. E taua le manatuaina o fualaau suamalie o le vaega lea o meaʻai e sili ona mamaʻi. E taua foi mo tagata o loʻo i ai le palau i le pectin e faia mai lenei ituaiga o fua. O suʻesuʻega e fai mai ai o tagata e iai ni allergies e aʻafia ai nati poo pistachios e mafai ona aʻafia mai le le faapalepale i le pectin.

Faʻaitiitia le cholesterol

O le maualuga o le cholesterol o se tasi lea o mafuaʻaga autū i le atinaʻeina o gasegase cardiovascular. Ua faaalia i suʻesuʻega o le citrus pectin e maualalo ai le toto cholesterol e le 6-7 pasene. Ae, e pei ona fai mai saienitisi, e le o le tapulaa lea. O le Apple Pectin e maua ai iʻuga lelei atu i le tau faasaga i lipoproteins maualalo.

Faʻaleagaina o aafiaga

O le avea o se ituaiga o filo soluble, pectin, o le ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai, ua liua i se mea e pei o le gel, lea e fesoasoani e faagesegese le faagasologa o meaʻai. O lenei aafiaga e mafai ai ona e faatumauina se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi, lea e sili ona taua mo tagata e mulimuli i meaai maualalo maualalo mo le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, o le gelling properties of pectin fesoasoani i le togafitia o le manava.

Pulea o le kanesa

E tusa ai ma faʻamatalaga na lolomiina i le 1941 i se tusi faʻasaienisi i Polani, o le pectin e fesoasoani i le oti o sela o le kanesa i le kolo. E le gata i lea, o le malosi o le pectin e toso mai ai le tino maliu mai le tino o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa. Peitai e ui lava o lenei vaega o le aafiaga i le tino, e faaauau pea ona suʻesuʻe tagata saienitisi.

Isi mea aoga:

  • faʻaleleia pasese pasese o le kolone
  • e afaina ai le microflora o le intestinal,
  • aveese ia toxins mai le tino,
  • faʻaitiitia le toto suka
  • faaleleia atili toto,
  • faaleagaina faʻamaʻi pipisi.

Taimi i aso uma

O le aso manaomia mo pectin pe a ma le 15 g. O lenei vaega ua lava lea e faatonutonu ai le cholesterol. O le manaʻo e faʻaalu le mamafa i lenei vailaau, e taua le faateleina o le aso i le 25 g. I le ala, ia maua le 5 g pectin, e tatau ona e 'ai e tusa ma le afa kilokalama o fualaau fou.

E taua tele le faʻalauteleina o le taumafa o le pectin mo tagata e maualuga maualuga le suka poʻo le cholesterol, mamafa, kanesa, tui. O le manaʻoga mo se mea e faʻateleina i le inu ma faʻamaʻi pipisi.

Totoga fale ma pectin

Masalo o tagata uma o loʻo i ai se tinamatua poʻo se uo o le, o le taimi lava e maua ai fua i totonu o togalaau, e ave i le kuka kulupu. Ma i le taimi muamua, o lenei faagasologa e foliga mai o se mea moni togafiti - o se faʻafefiloi vai ua kuka i luga o le vevela vevela e liua i le uani po o le mafiafia. Ae afai e te iloa o lenei faagasologa e mafai ona mafai ona o le i ai o le pectin i le fualaau aina, o le a faʻaaogaina togafiti uma. E ui e leai. E le aveesea le togafiti faʻataʻitaʻi - na o le jam na faʻaalia lona mealilo autu.

Ae e oo lava foi i tinamatutua, o le na soloia i le olaga atoa le faitau selau o lita o le siama, o le suamalie o fua e mafai i nisi taimi ona le manuia. Ma o le tagata solitulafono o le a avea ma pectin masani.

"Faafitauli" jam: aisea ua tupu ai lenei mea?

O le maʻalaʻau tele, lumpy o le siama o loʻo taʻu mai ai o le fua e tele naua le pectin.

O le a sili atu le faigata o le mimita pe afai e kuka le gaʻo i se vevela maualalo. I le taimi lava e tasi, e faʻafefe ai le vai, ae pectin e le pa'ū. O le a maua foi se aafiaga talitutusa pe a kuka i luga o se afi e aunoa ma le faanatinati.

O le faʻaaogaina o fualaau le 'ai ma se mea maualuga pectin o loʻo i ai foi e leai se aafiaga aupito sili ona lelei i le tutusa o le suamalie suamalie.

A mumu le lapisi, ua faʻaumatia le fausaga o le pectin. O le iʻuga, o le oloa e leiloa.

Laasaga o gaosiga

O le gaosia o mea pectin o se faagasologa ole laasaga. O kamupani eseese e gaosia le vailaau e tusa ai ma a latou lava tekinolosi, ae o se mea i lenei faagasologa e tumau lava le tutusa.

I le laasaga muamua, o le pectin e gaosia le apu po o le 'aisa (e masani lava o lenei oloa e tuʻuina atu e aunoa ma ni faʻafitauli e faia ai fua o suavai). Ona, faaopoopoina lea o le vai vevela i le meafaitino, lea e aofia ai mea e maua ai le mineral poo isi enzymes. Ua aveeseina solids, o le fofo o loo fofoina i le aveesea o nisi o le vai. A maeʻa ona faʻaalia, e faʻafefiloi le gaʻo ma le ava malosi, lea e mafai ai ona maua le pectin. O le vavae ese ua vavaeese, fufulu i le ava malosi, mago. I le faiga o le fufuluina, e mafai ona faʻaaoga ni masima poʻo se konal. A o leʻi oʻo pe a uma le faʻamago, e mafai ona togafitia le pectin ma le amonia. O le vaega mulimuli o le gaosiga o le fesuiaʻiina o le mea maʻagogo i le paʻu. E masani ona faʻatau atu le pectin i le ituaiga o mea faʻafefiloi ma isi mea faaopoopo o mea taumafa.

Pectin i le alalafaga taumafa

Ona o le gafatia e fausia ai se fofo pei o le gel, e faʻaaoga ai le pectin i le alamanuia mo le gaosia o marmalades, jams, jams e pei o le E440 faaopoopo. O loʻo ia faia le matafaioi o le faʻamautuina, faʻamaeʻaina, susulu, faʻaleleia o le vai ma le viliina o vaega.

O punavai autu mo le gaosiga o pectin o citrus ma apu. E masani ona faʻaaoga Peel mai fualaau suamalie, ma o le apu e faʻaaogaina mo le gaosia o le pomace pe a uma ona faia le pusi. Isi punaoa: beets sugar, persimmons, ato sasili (uma i le suauʻu suauʻu). I le auala, mo le sauniuniga o le siloti o se mea itiiti o le pectin, o fualaau aina suamalie ma suka e lava.

Pectin, o loʻo tuʻuina atu i le alamanuia, o se polymer lea e toeitiiti 65 pasene e aofia ai le galacturonic acid. E maua foi i le tele o sau sauga, paluga, fualaʻau, nisi o suamalie, ice cream ma o se vaega foi o le carbon activated.

Isi tusi talosaga

O le mafiafia o meatotino o lenei vailaau ua maua ai le faʻaaogaina i totonu o falemaʻi ma vailaau faʻamaʻi. E talitonu le Pectin e mafai ona faʻaitiitia le lipoproteins maualalo ("leaga" cholesterol), faʻapea foi ma togafiti manava. I le faaopoopo atu i ai, e talitonuina o le pectin e fesoasoani i le oti o sela o le kanesa.

I le cosmetology, apple cider vinegar, o se oloa e maua i le pectin, e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina. O le vevela ma le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaumatia ai le cellulite. E le gata i lea, e fesoasoani le pectin e faʻamamā le paʻu o le vaitau o tausaga, tuʻuina atu i ai le malosi ma se foliga maloloina.

Pectin o loʻo i ai mea e sili ona manaia o le mafaufau e aafia ai le cardiovascular system ma galuega nutimomoia a le tino. O lona gafatia e faʻaitiitia le cholesterol ma faʻaleleia le tulaga o le manava ua lauiloa. O lea la, e pei ona i ai le apple jam - o le oloa e le na o se mea lelei, ae matua maloloina lava. Taofi lenei mea i le mafaufau pe a filifilia fualaau suamalie mo lauti i le isi taimi.

Punaoa taumafa

Ina ia le afaina ai lou tino i le pectin processed, e sili atu le maua mai i mea totino e mafai ona faatauina i soʻo se supermarket.

O le mea lea, e maua i fualaʻau ma fualaau: beets, cabbage, apples, plums, lemons, tangerines, strawberries, fugalaau, cherries, gooseberries, cherries, oranges, watermelons, cranberries, apricots, peaches, melons, aniani, vine, currants currants, eggplant, pears, kukama, kāloti ma pateta.

E tusa ma le 52 kcal le kalori e aofia ai le 9.3 g, o le 3.5 g o palatini ma leai ni gaʻo.

Mea aoga

Pectin e le gata o loʻo galue e pei o se mafiafia, ae e fesoasoani foʻi e faaleleia atili le soifua manuia. Ona o ona aoga aoga, o lenei vailaʻau e faʻaaoga i le gaosiga o masini ma sauniuniga. Faaaogaina i totonu o le tino:

  • o le gasegase e faʻapitoa: o loʻo i ai se aafiaga faʻateleina, ma faʻaleleia le tulaga o le gastrointestinal tract,
  • metabolism faʻavave
  • o le taamilosaga lautele e masani lava,
  • ua faaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga,
  • o le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, diabetes ma le kanesa ua faaitiitia,
  • xenobioiotics, toxins biogenic, anabolic ma isi tuufaatasiga lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina (bile acid, cholesterol, ururea) e palasi ma aveeseina,
  • microorganisms e maua ai vitamini i totonu o le vaega o meaʻai oona e faʻaaogaina.

E le gata i lea, o le pectin e aoga i faʻamaʻi pipisi o le ulutala;

Fesoasoani i le tino e faʻaumatia mea e ono afaina ai le ola maloloina: vailaau faʻasaina, mea faʻavevela ma mea vevela. E aveeseina le sili atu o le mercury, strontium, lead, etc. mai le tino. Faʻafetai i lenei mea faʻamamaina, ua faaigoaina o le "tino o le tino."

Faʻaaoga mo fafine maʻitaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a manaʻomia le faatea ese o le taʻavale ma faʻasalalau le nofoa.

Slimming mechanism

O loʻo i ai le tele o filo o meaʻai ma mea taua, ae i le taimi e tasi - maualalo le kalori ma le leai o se gaʻo. O Pectin o se tasi o meaai lelei sili ona lelei. E tusa ai ma le fuainumera o meaʻai, faaopoopo i le 20-25 g pectin i le lisi o aso taʻitasi, e mafai ona e leiloa le 300 g o le tino gaʻo i le aso.

O le paʻu o le mamafa ona o le faʻaleleia atili o le microcirculation ma le faʻamamaina o le tino. Oona e matua malepe ma vave ona aluese.

O sea taumafataga e le afaina ai le soifua maloloina, ioe, pe afai o le faʻasaʻoina mo lona faʻaaogaina e le faʻaaoga ia te oe.

Faʻaleagaina ma le faʻaseseina

Afai o loʻo e faʻaaloalo ma faʻafefe i lenei polysaccharide, e faasa ona 'ai. Faʻafofoga i mea e teu ai meaai - pe i ai se E440.

O le faʻaaogaina tele o le pectin e lamatia ai foʻi aʻafiaga leaga. Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaoga, o le digestibility o nisi mea (magnesium, gaʻo, uʻamea, polotini, calcium, zinc) atonu e faʻaitiitia, afaina ai le afaina.

Ae o le maualuga e faigata ona ausia. Seiloga e te faʻaaogaina meaʻai ma pectin, e le mulimuli i faatonuga.

E le gata i lea, tatou te toe foi atu i le mea moni: e sili atu le maua o lenei mea i se auala masani, na o le faaopoopoina o fualaau faisua ma fualaau aina i le meaai. I lenei tulaga, pectin o le a le afaina ai lou soifua maloloina.

Pectin meaai

O le meaai ua maua le faʻatagaga a fomaʻi ma ua fesoasoani tele i le tele o le mamafa o le mamafa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faʻaumatia faʻafitauli umi o le mamafa o le mamafa. Mo le gau o le mamafa, ua lava lea e 'ai i luga o se lisi patino mo le vaiaso. E le gata i lea, i le 7 aso e mafai ona e leiloa mai le 5 i le 10 kilokalama, ma o nisi e mamafa le mamafa i le 15 kilokalama, pe afai o le uluai mamafa e silia ma le 100 kilokalama.

O le tulafono sili ona taua o le taumafataga i luga o le pectin o le matua matauina lelei o le lisi ae le faia ni suiga le talafeagai i ai.

  • Mo le taumafataga o le taeao, apalai 3 apu i luga o se fatu, faaopoopo 2 launiu (tatipi) ma le 1 tbsp. l leona tipolo. Ua saunia le laʻau ma le salati.
  • I le taumafataga o le aoauli, sufulu le fuamoa ma le apu, faaopoopo greens (aniani ma pasili).
  • Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona e' ai 5 apu i soo se ituaiga: gaʻo, sisi, tao tao.

Ia mautinoa e faitau le tusiga e uiga i aoga o le apu apu, aua e masani ona i ai i le tele o menus diet.

  • Mo le taumafataga o le taeao, apalai 3 apu i luga o se meaʻai ma 'ai ma le araisa e aunoa ma le masima (100 g).
  • I le taumafataga o le aoauli, vela le tutusa, seia oʻo ina susu le fua, fufuluina i le sua o le tipolo ma faaopoopo i le lemon zest. Faatasi ai ma lenei ipu e mafai ona e 'aina le 100 g o sukalaʻau kuka e aunoa ma le masima.
  • Mo le 'aiga o le afiafi - na o le kuka araisa (100 g).
  • Mo le taumafataga o le taeao, 2 apples and mix with low fat fat cheese (100 g).
  • Mo le 'aiga o le aoauli - 3 apu ma fasi tafaʻi (2 fasi) ma le 2 tsp. meli. Faʻaopoopo mea uma i se ipu salati pe 'aina faʻatasi 100 g keke siʻi.
  • Mo le 'aiga o le afiafi - le falaoisi (100 g).
  • Mo le 'aiga o le taeao, faʻafefiloi se salati o le 3 kaloti ma apu.
  • I le malologa, ia faia le saladi lava e tasi, ae e tatau ona e faaopoopo le 2 tsp. honey and juice juice.
  • Mo le 'aiga o le afiafi,' ai le 4 apu tipi.
  • Mo le 'aiga o le taeao, suʻi se salati o beets ma kāloti.
  • Mo le malologa, 'ai le 3 tbsp. l le oatmeal e leʻi faʻasalalau, o le kuka o le beets ma nai fuamoa.
  • Mo le 'aiga o le afiafi, 2 lepp. meli ma kāloti (i le faʻatapulaʻa faʻatusa).

Faʻasologa le lisi muamua o le aso.

Taumafa tutusa ma le aso lona lua.

O aso uma, inu vai e ono o le vai mamā poʻo le kesi e leʻi faʻasusu. E faasaina le inu kofe ma le ava i le taimi o le meaai a le pectin. I le faaiuga o le tulaga, e tatau ona e toe foʻi malie atu i le faasologa masani ina ia le faʻaleagaina le iuga.

O lenei ua mafai ona e iloa le aoga o le pectin ma le lautele o lona faʻaogaina. O le polysaccharide e faʻaaogaina i vailaau faʻainisinia, alamanuia o meaʻai ma i le meaʻai. E le gata i lea, e avanoa mo tagata uma, ma o lona faaaogaina e le afaina ai le ola maloloina.

Lagona le saoloto e faaopoopo mea e tatau ai i le meaai ma fiafia i le iuga!

O faʻamanuiaga o le pectin

O le taimi nei, o le tino o le tagata ua le maua le avanoa e tetee atu ai i le aʻafiaga o mea tau le siosiomaga, le tulaga o le siosiomaga, lea ua faateteleina i tausaga uma. Vailaʻau faʻamaʻi, faʻamalolo, faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, mea e gaosia, faʻamalolo, togafitiga o le ola i aso uma ma le gaosiga o meaʻai - o nei mea uma e faʻaleagaina ai galuega puipui a le tino o le tagata.

I le faateleina, o se tagata e ono aʻafia i gasegase o le tino, faʻamaʻi pipisi, lea e aʻafia ai le suiga i le tuufaatasiga o le microflora, ua fuafua e tu i luga mo le puipuia o tagata. I lenei tulaga, o se tulaga o le dysbiosis o loo faatupulaia pea.

  • O meatotino o le pectin tutusa ma le tele o filo meaai. O le moni mama. I le tootoo laitiiti, ua liua i se gel, lea, e ala i le faʻamaʻavaina o le inumaga ma le feoai solo i luga o le gaʻo, e faʻafefe ma aveʻesea meaola kulimi ma gaʻo mai le tino, ma faʻaitiitia ai le cholesterol toto. E taofia ai foi le ave o le mamafa o metals, toxins, xenobiotics, anabolic, metabolic products, substances biologically harmful ma fatu ai se siosiomaga lelei mo le faateleina o le numera o microbes aoga i le tino.
  • O lenei filo o meaʻai e avea ma fesoasoani sili mo i latou e mananaʻo i ai leiloa le mamafa. E faʻagesegese ai le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le kolone, faʻavalea atili ai meaʻai, faʻaitiitia ai le faʻaogaina o mea taumafa. O le mea lea, o mea taumafa e matua afaina uma, ma e leai se mea e maua ai le tino.
  • Faia o le tino mama, pectin faamalosia le puipuiga o le tagata.
  • O le ufitia o puipui o le gastrointestinal tract, o le pectin substance e tulai mai e puipuia ma sina pisapisaʻi ma le faʻasolosoloE i ai foi sona aafiaga e tetee ai.
  • Faʻaaogāina o lenei vailaʻau faʻamalosi faaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu. E pei ona taua i luga, e maualalo ai le cholesterol, lea, e pei ona e iloa, pisia ai toto toto. O vaʻa mama e faʻamaluluina ai le fatu o galuega e le manaʻomia. E le gata i lea, faafetai i le pectin, potassium ma le calcium, lea e matua tatau ai mo le atoatoaga o le gaioiga o le fatu, e sili atu ona lelei.
  • Talu ai nei, na maua ai e saienitisi Amerika le pava pectin mai le peel, lea e mafai ona puipuia ai ni siama o le kanesa, o le molemoa o lenei pectin e faigofie lava ona ulu, ulu i le toto ma maua ai se faamalologa i le tino atoa.
  • Pectin, e avea o se fesoasoani faaopoopo, lelei e afaina ai le paʻu. O le fesoasoani e fesoasoani e oʻo lava i le paʻu o le paʻu, faʻavasegaina, sulu le paʻu, ma fesoasoani foi i isi mea aoga e gauai i totonu o le epidermis. E lelei le Pectin ona e talafeagai mo ituaiga uma o paʻu, faʻaleleia lelei lelei, faʻamalosia le faagasologa o le faʻafouina ma le toe faʻaleleia o sela, puipuia mai le faʻamalosi o ultraviolet.
  • O lenei polysaccharide o se mea lelei ma e le manaʻomia ma faʻamautu i le sima ma meaʻai gaosi.

Pectin Harm

  • O le faʻafefe o le faʻafefe o se faʻalavelave mo le ave o le pectin i le tulaga o se faʻaopoopoga meaʻai. Ae peitai, e le o lona uiga e le mafai ona e 'ai faʻamafai saʻo mai meaai.
  • O le tele o le taumafaina, e pei o se tulafono, o le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai pectin, e mafai ona afaina ai le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i le vevela, o le faʻaaogaina o mea taua e faʻaititia, o le faʻaitiitia o le protein ma gaʻo e faʻaitiitia.

Pectin Fautuaga ma Uiga

E pei ona taʻua muamua, o le sili ona tautaua, pito sili ona aoga ma maualuga apu ma moli pectins. E maua i ni mea se lua - paʻu ma le vai. E tuʻuina faʻatasi le uʻu ma fua malulu poʻo le suavai, ma faʻapipiʻi le vai i le mea vevela. O le malosi o le pectin e sili atu ona manaʻomia.

I le faʻaopopo atu i le tele o vailaʻau faʻapitoa i le tino, e faʻaaogaina le pectin i le alamanuia ma le kuka. E mafai ona maua i nifo nifo, shamoa, kulimi. E galue e pei o le kelu i le gaosia o sikaleti ma sika (latou te kelu pepa laisa tapaa). O le Apple pectin e faʻaaogaina e tagata gaosi oloa e sili ona fiafia i ai: marmalade, marshmallows, jelly, jam, marshmallows, jams. O le Citrus o loʻo faʻaaoga i totonu o falemaʻi ma fale gaosi oloa.

I le fale o kuka o jams ma jams, e tele faʻailoga e faʻaaogaina pectin puipuia ma le mafiafia. I lenei tulaga, o le matafaioi o le suauu (suka) e tatau ona tuuina atu i le pectin. Jams ma jams ei ai le pectin e itiiti ifo i le calories. O le tofo o vine ma fua o ia oloa e sili atu le susulu, talu ai e le faalavelaveina i le suka. Pectin o se mea masani lea e matua leai se afaina, o le mea lea e mafai ai e tamaʻitaʻi maʻitaga ma fafine lapatai ona 'ai ma le saogalemu. O tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga le matua e fautuaina e faʻaaogaina i lona uiga masani i fualaau faisua, fualaau faisua ma vine.

E tatau ona manatua o le taimi o le faʻaaogaina o pectins i le tulaga o meaʻai, o le tele o vaiinu poʻo le vai e tatau ona faʻalauteleina.

Pectin o se mea matagofie faalenatura lea e fesoasoani i se tagata e tausia le soifua maloloina, matagofie, ma le fealofani. O lenei mea o se polysaccharide, faafetai lea e mafai ona e fiafia ai i le soifua maloloina maloloina. O le gaʻo vailaʻau faʻapitoa i fale uma. Ma i le a le auala e faʻaaoga ai lenei "aoga" e filifili ai tagata uma mo ia lava, o le mea autu e le o le faʻaaogaina.

Afai e talafeagai

Ou te fia iloa foi o le polysaccharide lava ia e maua mai i se taumafataga o se fualaau faisua: apu, beets, fualaau suamalie, persimmons, sunflowers, ma isi. I le faleoloa o mea taumafa, ua faʻaaogaina le pectin mo le gaosiga o oloa taugata nei:

  • Jam o ituaiga uma
  • Jam o mea uma lava
  • Rahat - Turki fiafia
  • Laeli
  • Marmalade
  • Marshmallows
  • Mayonnaise
  • Ketchup

E tatau ona e taʻutino atu o oloa uma na maua mai na faʻaaogaina e fai ma meaai. Pectin e mafai foi ona faʻaaogaina i le gaosiga ma le fomaʻi. Ma e matua manaia lava. Mo vailaʻau, latou te faia ni kapoti faapitoa mo fualaau. O le mea mulimuli e masani ona faatonuina i le maʻi e faamama le tino. Afai tatou te talanoa e uiga i le mea teuteu, ona faʻafesoʻotaʻi lea o maso ma kulimi i inei. E toatele o le a maofa, ae pectin foi e faʻaaogaina i sikaleti e fai ma kelu faigofie. O lona uiga, o pepa tapaa e faapipiiina i ai.

O fea e mafai ona ou maua ai pectin

Afai e 'ai e se tagata pectin i aso uma, o le a iai se aafiaga lelei i le tino. Ioe, e tusa ma le 15 kalama e matua faigata. O le mea moni e faapea afai e te 'aina le 500 kalama o fua, e na o le 5 kalama o polysaccharide, e laʻititi lava. I lenei itu, ua i ai nei se numera tele o isi auala e maua ai le masani.
O se tasi oi latou o le meaʻai faaopoopo. Ua faatonuina mo le fefaasoaaʻi i meaʻai.

Afai e te manaʻo e fai faʻatasi le pectin natura, ona vaevaeina lea o le fualaau aina ma fualaʻau i nisi o tautua. E tusa ma le lima tautua mo le tasi aso. Faatasi ai ma lenei faiga, o le ae maua le masani e aunoa ma ni faʻafitauli. E taua le manatuaina o se tasi vaega. O le itiiti o le sua o le fualaau aina, o le tele pectin o loʻo i ai. E toʻatele tagata atamamai e fai mai latou te inu vai i le pulp. O aoga autu o le polysaccharide e aofia ai:

  • Na te faʻamautuina le metabolism
  • Faalelei toto,
  • Faamamaina le tino palapala
  • Faʻaitiitia le faʻafitauli o le kanesa
  • Faʻaaofiaina ole microflora intestinal.

Ioe, o nei mea uma e sili ona lelei. Ae o le mea pito sili ona taua o le aoga o le leiloa o le mamafa. O le mea moni e faapea, o le tino e sili atu le fesoasoani i le faatea ese o le mamafa ma le gaʻo. I lenei itu, e tele teineiti ma fafine latou te 'ai ma meaai pectin. E i ai foi se aafiaga lelei i le soifua maloloina. O le tafe o le toto ma le pala o le tino ua faaleleia. Aua le sili atu i le fualaau, aua o le a le afaina ai le tulaga lautele.

O a mea e afaina

O lea na matou talanoa ai e uiga i mea lelei uma o le vailaʻau. O le taimi nei e mafai ona tatou agai i luma e le o le mea e sili ona manaia, ae ia leaga. E pei o soʻo se mea, pectin e iai sona aʻafiaga leaga i tagata. Afai e te sili atu i le fualaau, o le a maua oe i se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se faʻalavelave. I lenei tulaga, ei ai tulaga taua:

  • Faʻasalaga o le faʻamalosiina o le tino i le tino,
  • Puipuiga o le vaivai o mea leaga e pei o le zinc, magnesium ma le uʻamea,
  • Ua solia le feces output function,
  • O le malosi malosi o le tiga ua faaalia,
  • O le digestibility o le polotini ma le gaʻo ua faʻaititia.

E tasi le faaiuga e mafai ona maua mai nei mea uma. Faʻaaoga lelei le vailaʻau ina ia aua le maua se mea e sili atu. A uma mea uma, afai e te le tausisia tulafono, ona mafai lea ona e faʻaumatia le tino.

Faʻafiafiaga kalori

Ou te fia talanoa foi e uiga i le mea caloric o le vailaʻau. E taua tele lenei mea mo le tele o tagata i lo matou atunuu.

Faaiuga
Ma i le faaiuga, ou te fia fai atu o le faaaogaina o le polysaccharide ei ai sona aafiaga lelei i le setete o le tino. Afai e te le faia, ona le mafai lea ona e aveesea le palapala ma le slag mai le inumaga.

O fea oi ai le pectin?

O le vailaau o loʻo maua i le tele o fualaau aina ma fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, currants, sipuni rose, apples, citrus fruits.

O le Citrus zest o loʻo i ai se mea e sili atu le logolelei. I le suamalie, o loʻo i ai foi lenei elemene, e taua: marshmallows, marshmallows ma isi.

Lisi o mea o loʻo maua i totonu o oloa:

O le vailaʻau o le pectin

O le aoga o le malosi o le vailaʻau e 52 kcal. O le aofaiga o le BZHU i le 100 g o oloa:

O le vailaʻau e aofia ai elemene nei: alofilima, mono-ma disaccharides, vai, meaola faʻasaina ma filo meaai.

O vitamini, acidic nicotinic (vitamin PP) o loʻo i ai i totonu o le oloa.

O minerale e sili atu: o uʻamea, phosphorus, potassium, sodium, magnesium ma calcium. Mai i luga, masima ma le sodium e sili ona tele.

O le aso o le pectin

O le fua faatatau o le pectin o le taumafaina i aso taitasi mo se tagata soifua maloloina e 4-10 g. Afai e nofo se tagata i se eria e tele le vevela, pe o lona galulue e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le leaga, ona tatau lea ona faʻalautele le kuka i le 15 g i le aso.

Ina ia toe faʻaleleia le aofaʻi o aso taʻitasi o polysaccharides, e manaʻomia e le tagata ona faʻaaoga 500 g o fua ma fua i le aso.

E faʻapefea ona ave pectin pe a toese le mamafa

I aso nei, e tele teineiti e faʻaaogaina mea aoga o se vailaau mo le mamafa o le mamafa. E i ai se meaai faapitoa e aofia ai le 7 aso e faʻavae i le pectin. E sili ona aoga pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o meaai. O le mea e mafai e le vailaʻau ona gaoioi i gaʻo e faʻaputu i le tele o tausaga.

O lenei oloa e maua ai le malosi e aveese ai toxins mai le tino o le tagata.

O se taumafataga e fitu aso o le teine ​​e tatau ona 'ai i le vaiaso atoa ile fua ole aofaʻi. O le fua mo aso uma e toetoe lava tutusa:

  • taumafataga o le taeao: se salatisi fou o apu mama ma fasi fale, mai le laei - lemonati,
  • 'aiga o le aoauli: salati o fuamoa moa tipi, apple ma greens,
  • taumafataga: 5 apu o ituaiga eseese.

O lea ituaiga taumafa e aofia ai le faʻaaogaina o le apple pectin, lea e aoga foi i le tino.

E faʻapefea ona faʻaaoga le pectin i vailaʻau ma le cosmetology

O le oloa na masani ona faaaogaina i le cosmetology ma vailaau. Ma ona o meatotino o lenei vailaʻau ua faʻaaogaina mo le gaosia o vailaʻau.

O vailaʻau faʻavae e faʻavae i luga o lenei vailaʻau e faʻaoga i:

  • togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • puipuiga o le maʻisuka ma le gaʻo,
  • le faʻamautuina o le metabolism
  • fufulu mamā o toxins.

I le cosmetology, e faʻaaogaina se mea e maua mai ato o le mata.

Auala e kuka ai le pectin i le fale

E ui lava i le mea moni o le pectin e tele naua i le suamalie o fualaau suamalie, i le fale, o le auala sili ona lauiloa ma sili ona faigofie o le saunia lea o le vailaʻau mai apu.

Mo le kuka, e te manaʻomia mea nei:

  • apu - 1 kg
  • vai mamā - 120 ml.

  • Fufulu apu, mago ma tipi i ni vaega se 7,
  • tuu fasi pepa i totonu o le pani, sasaa vai ma aumai i se mea e vevela ai, ae aua le kuka, faʻafefete i luga ole vevela mo le afa itula,
  • e tatau ona aveesea nei mai le afi,
  • tuu se tui i luga o se isi apa ma tuu i totonu ia apu mama, o le suavai o le a tafe mai ia i latou, lea e teuina ai le mea o manaomia,
  • pe a maeʻa uma le sua, tuu le apa i totonu o le umu, vevela i le 100 tikeri, taofi le pusa seia maeʻa uma le vai.

O le efuefu enaena enaena o le pectin. O le Apple Pectin e tutusa lelei le aoga ma e leaga ai le uluai oloa.

Auala e filifili ma teu ai le pectin

Mo le filifilia o se pectin lelei, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le fatu. O oloa na maua mai le faʻasolosolo e le maualuga.

E tatau ona teuina i se nofoaga matutu e ese mai le la. O le taimi e teu ai le 12 masina, ma i totonu o le faletupe tatala - e le silia ma le ono masina.

Tuua Lau Faamatalaga