Tresiba - inisalini umi, tau ma foliga o le faʻaaogaina

O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e faavae i luga o le le atoatoa o le insulin degludec ma le tino o le tagata. Pe a faʻamalosia, e fusifusia i le inisalini o loʻo maua i totonu o masini, aemaise le musika ma le gaʻo. Ona o le a, o le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose mai le toto ua faʻaaogaina. O loʻo i ai foi se faʻalavelave faʻalavelave i le gaosiga o le kulukose e ala ile ate ole glycogen.

O le inisalini degludec toega o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai suʻesuʻega faʻainitaneti, lea e fesoasoani e vavaeeseina le DNA o siama siama o Saccharomyces cerevisiae. O latou faʻasologa o gafa e talitutusa lava ma le inisalini o le tagata, lea e faʻafaigofie ma faʻavaveina ai le gaosia o fualaau. O le inisalini e fai ma tui. Ae na ia mafua mai le tele o gaioiga mai le polokalama puipuia.

O lona umi o le faʻaalia i le tino ma le tausiga o le basal insulin levels mo le 24 itula e faʻaosofia ona o ona uiga taʻitasi o le faʻamalosi mai gaʻo gaʻo.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonu, insulin degludec e fai ai se nofoaga o multihexamers solubles. O le masilaki e malosi lona fusifusia i gaʻo gaʻo, lea e mautinoa ai le faʻagesegese ma le faʻafefe malie o le vailaʻau i totonu o le toto. E le gata i lea, o le faagasologa ei ai lona tulaga laugatasi. O lona uiga o le inisalini e faʻafefe i le tutusa lava mo le 24 itula ma e leai ni fesuiaiga faʻalauiloaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le gaioiga o le fualaau faasaina "Tresiba" ua faʻaleleia e:

  • faʻailoga faʻafofoga tautala,
  • vevela vevela,
  • thiezide diuretics,
  • somatropin,
  • GKS,
  • alofaga
  • danazol.

O aʻafiaga o fualaau faasaina e mafai ona faʻavaivaia:

  • vailaʻau oona i le toto,
  • non-selective beta-blockers,
  • GLP-1 agonists,
  • salicylate,
  • MAO ma le au ACE,
  • faʻamaʻi vai
  • sulfonamides.

Beta-blockers e mafai ona ufiufi ia faailoga o le hypoglycemia. Ethanol, faapea foi ma le "Octreotide" po o le "Lanreotide" e mafai ona faavaivaia ma faaleleia ai le aafiaga o le fualaau faasaina.

Aua le fefiloi ma isi fofo ma vailaau!

Faatonuga mo le faaaogaina

O le suʻega ua filifilia mo tagata taʻitasi taʻitasi e le fomaʻi. O voluma e faʻalagolago i le tulaga faapitoa o le maʻi, o le mamafa o le maʻi, o se olaga malosi, ma se meaʻai auiliili e mulimulitaia e maʻi.

Ole taimi o le pulega e 1 le taimi i le aso, talu ai o Tresiba o se inisalini sili ona lemu le gaoioi. Ole fua muamua fautuaina ole 10 PIECES poʻo le 0.1 - 0.2 PIECES / kg. E le gata i lea, o le metotia e filifilia e faʻavae i luga o vaega o gaʻo ma le faapalepale o le tagata lava ia.

O fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy, faʻapea foʻi ma se vaega o togafitiga faʻapitoa mo le tausiga masani o se tulaga faifaipea o le inisalini. Faʻaaoga i le taimi tutusa o le aso e aloese mai ai i le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le inisalini o le gasegase o le gasegase Levemir e faʻapitoa ona faia, pei o isi auala o le pulega e mafai ona mafua ai faʻafitauli. O vaega pito sili ona lelei mo inisiua gaʻo: ogavae, totoa, uʻamea, muso susu ma puipui pito i luma. Faatasi ai ma se suiga i aso taitasi i le vaega o le faʻamalositisi, o le tulaga lamatia o le atinaʻe o le lipodystrophy ma le lotoifale ua faʻaitiitia.

Ae e te leʻi amata faʻaaoga le peni, o loʻo e manaʻomia e suʻe tulafono mo le faʻaaogaina o lenei masini. O lenei mea e masani ona aʻoaʻoina e le fomaʻi.

Po o le tagata maʻi e auai i kulupu kulupu e sauniuni mo le olaga ma le maʻisuka. I nei vasega, latou te talanoa e uiga i le falaoa i meaʻai, o mataupu faavae o togafitiga e faʻalagolago i le maʻi, faʻapea tulafono mo le faʻaaogaina o pamu, peni ma isi masini mo le puleaina o inisalini.

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, e tatau ona e mautinoa le saʻo o le syringe pen. I lenei tulaga, e tatau ona e gauai atu i le kilika, o le lanu o le fofo, o le olaga ola ma le faʻaogaina o vailaau. O le fausaga o le syringe-pen Tresib o loʻo mulimuli mai.

Ona amata lea o le faagasologa lava ia.

E taua le taulaʻi atu i le mea moni o le masani masani e manaʻomia mo le faʻaaogaina tutoʻatasi. O le tagata gasegase e tatau ona vaʻavaʻai manino i fuainumera o loʻo faʻaalia i le tagata filifilia pe a filifilia se fualaau. Afai e le mafai, e aoga le ave o le fesoasoani faaopoopo a se isi tagata ma se vaaiga masani.

Vaʻai sauni vave le penisini mo le faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou aveese le pulou mai le peni ma ia mautinoa o loo i ai se vaifofo manino, le lanu i totonu o le faamalama o le kalama. Ona ave lea o se nila e faʻaogaina ma aveese le pepa mai le faga. Ona oomi malie atu lea o le fala i le au ma, pei o le, faasee.

A maeʻa ona tatou talitonu o le nila o loʻo uu mau i le suauʻu, aveese le faʻavaa pito i fafo ma tuʻu ese. E i ai pea se isi pito lua pito i lalo o le nila e tatau ona lafoaʻi.

Aʻo sauni uma vaega mo le iniseti, matou siakiina le faʻaaogaina o le inisalini ma le soifua maloloina o le tino. Mo lenei mea, o se fuataga o le 2 iunite ua tuʻu i le tagata filifilia. o le 'au e tulaʻi ma le nila ma tuʻu saʻo. Faatasi ai ma lou tamatamailima, faʻafefe lemu i le tino ina ia mafai ai ona faʻafefe uma le matagi lele i luma o le nila.

O le tataʻiina o le piston i le auala atoa, e tatau ona faʻaalia ai le 0. O lona uiga ua oʻo mai le fualaau manaomia. Ma i le pito i fafo o le nila, e tatau ona i ai se mataua o le fofo. Afai e le tupu lenei, toe fai laasaga e faʻamautinoa ai o loʻo galue le faiga. Ua tuuina atu lenei 6 taumafaiga.

Ina ua maeʻa le siakiina, matou te agai i luma i le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le gaʻo gaʻo. Ina ia faia lenei mea, ia mautinoa o loʻo faasino le tagata filifilia ile "0". Ona filifili lea o le fua faatatau manaomia mo le pulega.

Ma ia manatua e mafai ona sili atu lou ulu i le 80 poo le 160 IU o le inisalini i le taimi, e fuafua i le tele o iunite i le 1 ml o fofo.

Tresib e naʻo lalo o le paʻu e faʻaaogaina. O le faʻaleagaina o le pulega e faʻaseseina ona o le atinaʻeina o le tino o le hypoglycemia. E le fautuaina ina ia faʻatonuina i totonu o le toto ma inisalini pamu.

O nofoaga mo le inisalini o le pito i luma o le ogavae, le tauau, poʻo le puipui pito i luma. E mafai ona e faʻaaogaina se tasi laufanua faʻasolosolo faigofie, ae o taimi uma e tui ai i se nofoaga fou mo le puipuia o lipodystrophy.

Ina ia faʻaaogaina le inisalini e faaaoga ai le peni FlexTouch, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o gaioiga:

  1. Siaki le makaina o peni
  2. Faʻaauau le manino o le fofo ile inisalini
  3. Tuu le nila i luga o le au
  4. Faatali seʻi oʻo i le pa'ū o le inisalini e faʻaalia i le nila
  5. Seti le fualaau e ala i le liliu o le suʻe fua
  6. Faʻaofi le atigipusa i lalo o le paʻu ina ia mafai ai ona iloa le tui.
  7. Faasolo i le amataga o le button.
  8. Ini tui.

A maeʻa le tui, e tatau ona i lalo o le paʻu le nila mo le isi 6 sekone mo le faʻaaogaina atoatoa o le inisalini. Ona tatau loa lea ona toso le togi. Afai e aliali mai le toto i luga o le paʻu, ona taofi lea ma se paʻu o le cotton. Aua e te masima le nofoaga o tui.

Inisictions e tatau ona faia i le faʻaaogaina o peni taʻitasi i lalo o tulaga o le atoatoa. Ina ia faia lenei mea, o le paʻu ma lima aʻo le i tuiina e tatau ona togafitia i ni fofo o vailaau faʻapitoa.

O le fualaau faasaina e tatau ona pulea i le taimi lava e tasi. O le faʻasalalauga e faia i lea aso i lea aso. Tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaoga Degludek faʻatasi ma insulin laʻititi e puipuia ai mai le manaʻomia ile taimi o taumafataga.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te aveina vailaau e aunoa ma se faasino i togafitiga faaopoopo. O Tresiba e faʻapitoa ona faʻapitoa ma faʻatasi ma fualaau faʻasaina po o isi inisalini. E ui i le fetuunaiga i le filifilia o le taimi o le pulega, o le taimi pito i lalo e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 itula.

O le inisalini e setiina e le fomaʻi. E fuafua e faʻatatau i manaʻoga o le tagata maʻi i le hormone ma faʻasino i le tali glycemic. Ole fua fautuaina ole 10 iunite. Faatasi ai ma suiga i le taumafataga, mamafa, o lona faasaʻoga o loʻo faia. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 na ave le inisalini i faalua i le aso, o le aofaiga o le inisalini e faʻatinoina e faʻatinoina taitoatasi.

Pe a suia i le insulin, ole glucose concentrations e matua pulea. O le taulaiga faapitoa e totogiina i faailoilo i le vaiaso muamua o le faaliliuga. E tasi le tasi le tasi mai i le fua muamua o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina.

Tresiba ua tui faʻafuaseʻi i itu nei: ogavae, tauau, puipui pito i luma o le manava. I le puipuia o le atinaʻeina o le ita ma le suppuration, o le nofoaga e matua suia lava i totonu o le vaega e tasi.

E faʻatagaina le faʻatonuina o le homone i se auala ogaoga. E mafua ai le maualuga o le hypoglycemia. E le faʻaaogaina le vailaʻau i pamu fufuluina ma intramuscularly. O le faʻamalolo mulimuli e mafai ona suia le fua faatatau o le faʻamalosi.

O le tui e faia faʻa-tasi i le aso. O le vailaau ua filifilia e le fomaʻi i luga o le faʻavae o faʻamaumauga o faʻamatalaga ma manaʻoga taʻitasi o le tino. Amata togafitiga ma se vailaau e 10 iunite poʻo 0.1-0.2 iunite / kg. Mulimuli ane, e mafai ona e faʻatupulaia le fua i le 1-2 laisa i le taimi. E mafai ona faʻaaoga uma mo le monotherapy ma faʻatasi ai ma se isi auala e togafitia ai le maʻisuka.

E faatagaina e ulufale na o se mea faʻafuaseʻi. O nofoaga o inisiua o le manava, pulou, tauau, papa. E fautuaina ina ia suia e le aunoa le nofoaga o tui.

O le maualuga o le tasi taimi e faatagaina e ulufale atu i le sili atu i le 80 po o le 160 iunite.

Contraindications

O le autu ma naʻo le faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le inisalini umi o le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka. Faʻaaogaina insulin e faʻaaogaina e tausia ai se tulaga faavae o le hormone i totonu o le toto e faʻamautu ai le metabolism.

O le tele o faʻatauiga o:

  1. Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i vaega o le vailaʻau,
  2. O le maʻitaga ma le lactation period,
  3. Tamaiti i lalo o le 1 le tausaga.

O le faʻamatalaga autu mo le faʻamalosia o le insulin, o le a mafai ona tausisia le maualuga o le maualuga o le glycemia, o le maʻisuka.

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le lagona o le tagata lava ia i vaega o le fofo poo le mea galue. E le gata i lea, ona o le le lava o le malamalama o le fualaau faasaina, e le o faʻamaonia mo tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, tina tausimai ma fafine maʻitaga.

E ui o le vaitaimi o le inisinia o le faasea e umi atu nai lo le 1.5 aso, e fautuaina e ulufale i ai i lea aso ma lea aso, sili atu i le taimi e tasi. O le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e na o Tresib e mafai ona maua pe faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le suka e faʻaititia ai le suka ile papa. E tusa ai ma faʻamaoniga o le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o insulin vavalalata e faʻamatalaina faatasi ai.

I le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka, o Trecib FlexTouch e masani lava ona faʻasolo atu i insulin faʻamalosi pe puupuu foi e aofia ai le manaʻomia mo le faʻaaogaina o meaʻai.

O le tui o le inisalini e fuafuaina e le ata o le maʻisuka ma ua fetuunai e fuafua ile anapogi o le toto glucose.

E pei lava o isi vailaʻau, o le inisalini e manino le faʻamaʻiina. O le mea lea, e le mafai ona faʻaogaina lenei mea faigaluega i tulaga faʻapenei:

  • Tausaga o le tagata maʻi i lalo ifo o le 18 tausaga
  • maʻitaga
  • lactation (fafagaina),
  • tasi le le faapalepale i se tasi o vaega o ausilali o le vailaau faasaina po o lona mea autu autu.

E le gata i lea, e le mafai ona faʻaaogaina le inisalini mo tui tui. Pau lava le auala e mafai ai ona faʻauluina insulin Tresib o se mea faʻapitoa!

O loʻo maʻi le maʻisuka i tausaga uma lava (sei vagana ai tamaiti ei lalo o le 1 le matua).

  • O le gasegase i vaega,
  • Tina ma le lactation
  • Tamaiti matutua e oo atu i le tasi le tausaga.

Irina, 23 tausaga. Sa maua i matou i le maʻisuka ituaiga 1 i le vave o le 15 tausaga.

Sa ou nofo i luga o le inisalini mo se taimi umi ma sa ou taumafai i ni kamupani eseese ma ni faiga o le pulega. O le mea aupito sili ona talafeagai o pamu insulin ma peni tui.

E leʻi leva lava, na amata faʻaaoga e Tresiba Flextach. Lavelei faigofie i le teuina, puipui ma le faʻaaogaina.

I le taimi lava e tasi, o faʻataʻivaʻaʻiga e eseese a latou tui, o le mea lea mo tagata i togafitiga faʻatasi ai ma le maualuga o inisalini e aoga tele. Ma o le tau e sili ona lelei.

Konstantin, 54 tausaga. O le maʻisuka na maua i le inisalini e faalagolago i le ituaiga.

Talu ai nei na suia ai le inisalini. Faʻaaogaina e inu vailaʻau, o lea na umi se taimi e toe fausia ai le mafaufau ma le tino mo le inisiua i aso uma.

O le peni a le serian Treshiba na fesoasoani ia te aʻu ou te faʻaaoga ai. O ona nila e matua manifinifi, o lea e toetoe lava a le mautonu le injections.

Sa i ai foi se faafitauli i le fuaina o fua. Tagata e filifilia.

E te faʻalogo i luga o se kiliki, o le fualaau na e seti ua uma ona oʻo i le nofoaga sao ma faʻalelei le faia o le galuega. Se mea faigofie e aoga i le tupe.

Ruslan, 45 tausaga. Tina le maʻisuka ituaiga 2.

Talu ai nei, na faatonuina ai e le fomai se togafitiga faafomaʻi, aua na taofia ai le fesoasoani i fualaau suka suka, ma ua amata ona tupu le suka. Na ia fautuaina Tresiba Flekstach e faatau mo tina ona o lona matua.

Maua, ma matua faamalieina i le faʻatau. E le pei o vavalalata tumau faʻatasi ma tui, o le peni e faigofie tele i lona faʻaogaina.

E leai se mea e tatau ai ona taele i le fuaina o fua ma le aoga. O lenei pepa e sili ona talafeagai mo tagata matutua.

Uiga lautele: insulin

Tags: Tresiba Flekstach, 24 itula, i

Ae, o fautuaga a le maʻisuka ma le poto masani i lenei vailaau e lelei. O le umi ma le aoga o le gaioiga, o le le maua o aʻafiaga o le itu poʻo lo latou tupuaga e le masani ai. O le fualaau faasaina e talafeagai mo le tele o tagata gasegase. Faatasi ai ma totonu o mimiti ei ai le tau maualuga.

Oksana: "Sa ou nofo i luga o le inisalini talu ona 15 oʻu tausaga. Na ou tofotofoina le tele o fualaau faasaina, o lea ua ou taofia i Tresab. E faigofie tele ona faʻaaoga, e tusa lava pe taugata. Ou te fiafia i lena mea umi, e leai ni po o vaitau o hypo, ma aʻo lei tupu muamua. Ua faamalieina aʻu. "

Sergey: "Talu ai nei sa tatau ai ona ou sui i togafitiga o le inisalini - na taofia ai le fesoasoani. Na fautua le fomai e faataitai le peni Tresiba.

E mafai ona ou fai atu e faigofie le tuʻuina atu ia te oe o se tui, e ui ou te fou i lenei mea. O le metotia o loʻo faʻaalia i luga o le au ma se makaina, o lea o le a le faʻaseseina ai oe i le tele o le mea e tatau ona e ulufale i ai.

Sugar e tumau lelei ma umi. E leai se itu e fiafia i ai pe a mavae nisi o fualaau.

O le fualaau faasaina e fetaui ma au ma ou fiafia i ai. "

Diana: "O Tinamatua ei ai le maʻisuka e faalagolago i le inisalini. Sa masani ona ou faia injections, aua sa fefe o ia. Sa fautuaina au e le fomai e taumafai Tresibu. O le tinamatua lava ia e mafai ona faia se tui. E faigofie lava na o le faatasi i le aso e te manaʻomia ona fai, ma o le aafiaga e umi mo se taimi umi. Ma ua sili atu loʻu lelei. "

Denis: "E i ai loʻu maʻisuka ituaiga 2, ua tatau nei ona ou faʻaaogaina le inisalini. Sa nofo o ia mo se taimi umi i luga o le "Levemire", na taofi lona taofi o le suka. Na alu le fomai i Tresibu, ma na ou mauaina i luga o faamanuiaga. O se vaifofo sili ona faigofie, o le sugar sugar level ua taliaina, leai se mea tiga. E tatau ona ou fetuʻunaʻi sina meaʻai, ae sili atu - e le faateleina le mamafa. Ou te fiafia i lenei vailaau faafomai. "

Alina: "Ina ua mavae le fanau mai o le pepe, na latou maua le maʻisuka ituaiga 2. Na ou tuiina le inisalini, na ou filifili e faataitai i le faatagaga a le fomaʻi Treshibu. Maua i luga o penefiti, faʻapena o se faʻaopoopoga. Ou te fiafia e umi ma umi le aafiaga. I le amataga o togafitiga, na maua ai le retinopathy, ae na suia le fua, na suia laitiiti le meaai, ma o mea uma na faasolo lelei. Lafolelei lelei. "

Faʻapitoa

O se sauniuniga faʻaonapo nei nei na faia e NovoNordisk. O vailaau i ona uiga na sili atu nai lo Levemir, Tujeo ma isi. O le umi ole inisiua e 42 itula. O le vailaau fesoasoani e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i le tulaga masani i le taeao ao leʻi faia taumafataga. I tausaga talu ai nei, ua fautuaina Tresiba mo tamaiti e silia ma le 1 le tausaga.

Ua fautuaina e fomaʻi e faapea, o vailaʻau faʻamaʻalo e tumau pea le manino, o lea e le mafai ai ona iloa lelei o latou tulaga. E le taliaina le faʻatau o le fualaau faasaina po o le faasalalauga. E itiiti se avanoa e maua mai ai le maualuga o fualaau, e le mafai ona pulea le maʻisuka ma le inisalini.

O se faailoga taatele o le maualuga o le hypoglycemia.O le tulaga e atiae ona o se faaitiitia o le aofai o le kulukose i le tino e le o le talaaga o se faaputuga tele o inisalini. O le hypoglycemia e faʻaalia i ni faailoga, ona o le mamafa o le maʻi.

Matou te lisi mea taua:

  • toso
  • fiainu
  • fiaaai
  • matagogo
  • sulu lemu
  • gaogao
  • lima gatete
  • fatu lagona
  • popolega
  • faafitauli i le tautala tautala ma vaaiga,
  • fomaʻi po o le mafiafia o le mafaufau.

Fesoasoani Muamua mo le hypoglycemia malu o tagata vavalalata, o le tagata maʻi e mafai ona fesoasoani ia i latou i nisi taimi. Mo lenei mea, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻapitoa. E ese mai i tua o faailoga o le hyperglycemia, e mafai ona e faʻaaogaina se mea suamalie, soʻo se meaʻai e aofia ai meaʻai gaʻo. O le siva suamalie e masani ona faʻaaoga i ia tulaga.

E valaau se fomaʻi pe afai e le iloa le tagata maʻi. Faʻatasi ai ma le atinaʻe malosi o le hypoglycemia, e mafai ona faʻatonu le glucagon i le aofaiga o le 0.5-1 mg. Afai e le mafai ona maua lenei vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina isi inisinia insulin.

E mafai ona e faʻaaogaina faʻaliliuga i hormones, catecholamines, adrenaline, i le falemaʻi, o le tagata maʻi e tui i le kulūkose, ma latou te siakiina le maualuga o le suka i totonu o le toto aʻo faia le laʻau. E le gata i lea, o le eletise ma le paleni-masima e siakiina.

Faiga faʻapolopolo

O vailaau faafomai ua gaosia i ni vaega se tolu:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • Tresiba Penfill o se kiliva ma vailaʻau, o le faʻateleina o le inisalini i totonu o ia mea e masani lava, o le suavai ua tumu i se suauu, ua tumu le keli i totonu o peni.
  • Tresiba Flekstach - insulin concentrated i le 100, o le peni o loʻo i ai le 3 ml o le vailaʻau, e le o faʻaofiina le fagu fou, o nei mea e faʻaogaina.
  • Tresiba Flextach u200 ua faia mo le maʻisuka ile manaomia o se fuainumera tele o hormones ma le malosi o le insulin resistance. O le aofaʻi o le mea e faʻatupulaʻia ai le 2 taimi, o lona uiga o le tele o le tui e itiiti ifo. O cartridges e maua mai i le maualuga o le Degludek mea e le mafai ona aveesea mai peni atoa o le syringe; o isi e mafai ona faʻaaogaina; o lenei mea e tupu tele i le maualuga o le hypoglycemia.

I Rusia, e tolu ituaiga o vailaau faʻatau, o loʻo faʻaaoga, i falemaʻi latou te faʻatau naʻo Tresiba Flextach o faʻasalalauga masani. O le tau o le fualaau faasaina e maualuga atu nai lo isi ituaiga o insulin. I totonu o le pusa o peni tui 5, o le tau e mai le 7300 i le 8400 rubles. O le vailaau faʻasaina e aofia ai glycerol, zinc acetate, metacresol, phenol. O le aano o le vailaʻau e latalata ile vaeluaga.

Faʻaiʻuga

Matou te lisiina aafiaga ogaoga autu o loʻo matauina i maʻi ina ua maeʻa le aveina o Tresib:

Faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, o le hypoglycemia ua aliali mai, o faailoga autu:

  • o le paʻu e paʻu, e lagona le vaivai,
  • le mautonu, le mautonu,
  • coma
  • fiaaai
  • popole.

O le foliga malie e faʻamavaeina na oi latou lava, e faʻaaoga ai mea taumafa faʻamaoaigaina ma gaʻo. O se ituaiga mausali o le hypoglycemia e togafitia i iniseti glucagon po o le dextrose concentrated, ona aumai ai lea o tagata gasegase i le mafaufau, fafagaina i oloa o lo o aofia ai gaʻo. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa mo se suiga i le metotia.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faatonuga faapitoa

O aʻafiaga e aʻafia ai manaoga o le tino mo inisalini, o faʻamaʻi pipisi e manaomia ai foi le faateleina o le metotia, mo bodybuilders, e masani ona tulaʻi masani. Injections ua tuʻufaʻatasia ma le metformin ma le maʻisuka type 2 o le maʻisuka.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e faaosofia e na fualaau faasaina:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • togafitiga
  • danazol
  • somatropin.

O le aʻafiaga o le vailaʻau faʻamaʻi:

  • hypoglycemic agents
  • peta-blockers,
  • GLP-1 agonists,
  • fomaʻi.

Beta-blockers e mafai ona puipuia masini faailoga o le hypoglycemia.

E le tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositino ma isi mea e aofia ai le ava malosi. I le taimi atoa o togafitiga, e le fautuaina le maʻisuka e inu meainu ma fualaau faʻasaina ma le ethanol.

O le ono tulai mai o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faʻapupulaina i le faʻamalositino faaletino, popolega, faʻafitauli o meaʻai, faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaga. O le tagata maʻi e manaʻomia lona suʻesuʻeina o ana faʻamaoniga, ia iloa tulafono o fesoasoani muamua.

O le le lava o fua e mafua ai le hypoglycemia poʻo le ketoacidosis. E tatau ona iloa a latou faailoilo ma taofia le faʻaalia o ia tulaga. Suʻe i se isi ituaiga o inisalini e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O nisi taimi e tatau ona e sui le metotia.

Treshiba e mafai ona afaina ai le avetaavale ona o le hypoglycemia. Aua le tulia pe a uma se tui ina ia aua nei lamatia le soifua maloloina o le maʻi ma isi. O le fomaʻi poʻo le endocrinologist e fuafua ai le mafai ona faʻaaogaina taavale ao faagasolo togafitiga ma le inisalini.

E fautuaina e fomaʻi le teuina o vailaau i nofoaga e le mafai ona maua mo tamaiti laiti, e teuina le 2-8 tikeri. E mafai ona e tuʻu le inisalini i totonu o le pusaaisa mai le pusaaisa, e le mafai ona e togiina le vailaʻau. Faʻasalaina le susulu o le la po o le vevela o le fualaau faasaina.

Cartridges o loʻo teuina i totonu o se pepa faʻapolopolo e puipui ai le vai mai mea moni. Faʻapipiʻi avanoa e teuina i totonu o se kapoti poʻo se isi nofoaga e le maua ai le la. O le maualuga ole tuʻuina atu o le vevela e le sili atu ma le 30 tikeri, o le keli e masani ona tapunia ma se pulou.

Ua uma ona faʻapipiʻi vailaʻau mo le sili atu ma le 2 tausaga, e le mafai ona e faʻaaogaina le inisalini pe a maeʻa le aso e muta ai, o le matala tioata e talafeagai mo le tuiina mo le 8 vaiaso.

Suiga mai se isi insulin

Soo se suiga i le fualaau faasaina e pulea e le endocrinologist. E oo lava i oloa eseese mai le mea lava e tasi e eseese i le tuufaatasiga, o le mea lea e manaomia ai se suiga i le metotia.

O nai meafaigaluega analog ua lisiina:

E tali lelei mai le maʻisuka i na fualaau faasaina. Lelei le umi o le gaioiga ma le lelei e aunoa ma ni aʻafiaga i le itu poʻo i latou faʻalauiloa laiti. O vailaʻau e talafeagai mo le tele o tagata gasegase, ae le mafai e tagata uma ona gafatia.

Tresiba o se fualaau lelei mo togafitiga o ituaiga maʻisuka eseese. E talafeagai mo le tele o tagata gasegase, faʻatau i luga o penefiti. I le faagasologa o togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona taitaia se olaga ola, e aunoa ma le fefe mo lo latou soifua maloloina. O se vailaau faafomai e agavaa mo se igoa lelei.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga