Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le faia o falaoa faʻi

O le taimi nei o le tagata ua taofia le faʻaaogaina o meatotino i le fanua poʻo le tulaga o le tamaoaiga. Na matou mauaina se tupe sili atu ona lelei ma taua - o matou lava soifua maloloina. Autalavou ma le soifua maloloina i le 80, olaga e oo atu i le 100 pe sili atu - e le o ni upu le aoga, ae o sini moni a tagata. O lenei mea o loʻo molimauina e ala i le tatalaina o le lelei o fesoʻotaiga i meaʻai, faʻateleina le maualuga o aʻoga o le faitau aofaʻi i le mataupu o taumafa taumafa ma le tele o siaki i supermarkets.

Ua matou maua se suiga maloloina i le toetoe lava o oloa uma, e oo lava i falaoa. Faʻatasi, e le lelei togafitiga o le falaoamata o le saito o se taumafataga maloloina e faʻaaoga ai faʻi. Na te galue i le matafaioi a le gata o se faila, ae o se mea aoga tele. O mea uma lava e mafai ona faʻaopoopoina i falaoa faʻi: fatu fatu fatu uma ma caramel. O le a le mea e maua ai ma pe faʻapefea ona saunia se soifua maloloina lelei i paguettes?

Faʻamatala puupuu talaʻaga

O falaoa falaoa ua taʻua o se aganuu masani a Amerika. Suʻe le aso tonu ma e le mafaia e le foafoa. Na amata ona aliali mai le ipu i luga o le konetineta i le konetineta o Amerika. Faʻaiʻuina e aiga le 'ai o meaʻai, faʻaleleia ma aʻoaʻo a latou lava fanau teine ​​i auala e kuka ai meaʻai.

Faʻasolopito moni: o foliga mai o falaoa faʻi e mafua ona o le tulaga ese o faʻi. O fua e masani ona faʻatau i totonu o se fualaau o fualaau aina. Latou te matua faʻamausali lava i le maalili, aua e leai so latou tofo ma avea ai ma se mea e leai se aoga i le aisa. O fafine faʻatauvaʻa na faʻaaoga auala uma mo le lafoaia o faʻi ma oʻo ai lava i le tao. Na amata ona sui fua o fuamoa, masini masini ma mea suamalie.

O le aufaamanatu o le talafaasolopito o le kuka e talitonu o le falaoamata faʻi na tupu i le seneturi XVIII. O le vaitaimi lea na faia ai suʻesuʻega sili ona mataʻutia i le suʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le seneturi XVIII, na suia le paʻu tao i le masini (paʻu paʻu paʻepaʻe, lea e maua mai i le pefu). O le tali atu i lenei manatu e faapea, i le tusi Muamua Muamua a Amerika e leai se mea e taʻua poo se fua mo se keke faʻi. O le isi mea taua taua - o femalagaaiga faʻavaomalo o faʻi (ma soʻo se isi lava gaioiga e maua ai le taimi puupuu) na avea ma masini i le faaiuga o le 19 senituri. O fua na amata ona aliali mai i luga o fata, maua ai le lauiloa ma na o le tulaga lenei e mafai ona avea ma tagata auai i le atinaʻe vave o le atunuu.

E mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le 1933, ua uma ona fausia falaoa faʻi ma ua lauiloa i le salafa o le lalolagi. O lenei mea o loʻo molimauina e tusitala mai konetineta eseese. I le toetoe o kopi uma lava, o se fua tutusa ma sina fesuiaiga eseese e teuina.

Ua faʻaaoga e le aufaatoaga o meaʻai i aso nei le lauiloa o falaoa faʻi ma amata ona faʻapipiʻi tupe. Mea e saunia lelei mo le tao, paluga faʻasamaʻi, lea e tatau ona teu i totonu o le vai / microwave / oven ma vave tuʻu i le laulau, faʻatau atu. Afai e te mamao ese mai le kuka, ae e fiafia i pastry soifua maloloina, ona i ai lea i totonu o le faletupe lua uma o loʻo i ai se laina ma falaoa faʻi i le lisi autu.

Natura faʻaleaganuʻu masani

O le fua e aofia ai le L-tryptophan. O le amino acid lea e aʻafia ai le gaosiga o le serotonin, dopamine ma isi neurotransmitters. Neurotransmitters e aʻafia ai amioga a se tagata, o ana galuega faʻatino, lagona o loʻo i ai nei ma e oʻo lava i le lelei o le moe. O le aʻafiaga o le faʻafefiloiina o faailoilo uma ma maua ai e se tagata le fiafia, mafanafana ma le faamalieina atoatoa i mea o loʻo tupu.

O le mealilo o le matagofie o le natura

O le manua mama pe tao tao o le a le gata ina maua ai le soifua maloloina, ae o le matagofie foi fafo. O le kulimi vailaʻau e iai sona aoga aoga i le tulaga o le lauulu, fao ma le paʻu. E le gata i lea, o le faʻaaogaina i aso taitasi o faʻi o le a faʻasalalau le maualuga o le cholesterol i le toto. O le faʻaitiitia o le cholesterol o le a aʻafia ai le naʻo le soifua maloloina, ae faʻapea foi le tele o le paʻu.

Saturation vave

O le Faʻi ua manatu o fualaau sili ona lelei. E mafua ona o le maualuga maualuga o le suka masani. O le suka faigofie e liua i le malo, o lea ua manatu ai se faʻi o le meaai sili ona lelei pe a maeʻa se taʻaloga poʻo se isi gaioiga faaletino. I sina eseesega o le taumafataga, saunia ni suauu lelei mai le fua.

Manatu manino: o faʻi e faigofie tele le felauaiga, latou te le afaina ai lau pusa taʻavale ma o le a le tele se avanoa.

Suiga lelei o meaola manu

1 faʻi e mafai ona suia i le 0.5 fuamoa moa.

E le gata o vegans poʻo vegetarians o loʻo vaʻai mo se mea e suitulaga i meaola manu. O le au faiʻai o meaʻai maloloina, o le lagolagoina o le soifua manuia o meaola, ma tagata gasegase eseese e aafia ai faafitauli. O se faʻi o le a faia se galuega tele o se mea faʻapitoa i pastry, desserts, ma e oʻo lava ile vasega muamua. I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga faʻapitoa o le soifua maloloina, o lea suiga e mafua ai le pa'ō o le tofo fou.

2 masini moa e aofia ai le masani o le cholesterol i aso taitasi. O tagata e maualuga le cholesterol e tatau ona gauai faapitoa atu i meaʻai.

Fesoasoani i faafitauli o le gastrointestinal

O le tuufaatasiga o le faʻi o loʻo aofia ai filo vaivai. Latou te ufiufi totonu o totoga i totonu ma puipuia i latou mai faʻamaʻi ma isi faʻaleagaga. E le gata i lea, o le fualaau aina e maua ai le aʻafiaga o le tino. O totoga i totonu e le gata ina puipuia, ae faʻamaʻi foi. Ole togafitiga faʻapitoa e fautuaina faapitoa mo tagata mamaʻi e maua ile maʻi, gastritis, enteritis ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Faʻamatalaga Matagofie Faʻamatalaga

O le Faʻi ua manatu o se tasi o fua aupito sili ona aina i le lalolagi. O le faʻailoga o le taumafa mo le 1 tagata e mafai ona ese mai le 8 i le 190 kilokalama, lea e maua ai le numera tele.

I le aotelega, e tusa ma le 500 ituaiga o fua suamalie o loo i ai ma e tupu i aso taitasi. O nisi nei o latou:

O ituaiga fou taitasi o loʻo i ai se vailaʻau faʻapitoa faapitoa, mea e gaosia ai le kalori ma se faʻamaumauga maʻoti e le mafaamatalaina o tofo e manaʻomia ona e taumafai e le itiiti ifo i le tasi.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le mea ua maeʻa

Taumafa o mea taumafa (e faavae i luga o le 100 kalama o le mea na maeʻa)
Faʻafiafiaga kalori326 kcal
Squirrels4.3 g
Fats10.5 g
Carbohydrates53.5 g
Faʻafefiloi (i milligrams i le 100 kalama o le mea na maeʻa)
Retinol (A)0,097
Beta Carotene (A)0,102
Mimine (B1)0,172
Riboflavin (B2)0,2
Pantothenic Acid (B5)0,268
Pyridoxine (B6)0,15
Folic Acid (B9)0,033
Cobalamin (B12)0,0001
Ascorbic acid (C)1,7
Niacin (PP)1,446
Paleni o meaʻai (i le milligrams i le 100 kalama o le mea na maeʻa)
Omea (Fe)1,4
Zinc (Zn)0,35
Copper (Cu)72
Manganese (Mn)0,209
Seleniuma (Se)0,0121
Phosphorus (P)58
Potassium (C)134
Sodium (Na)302
Magnesium (Mg)14
Calcium (Ca)21

Totoina le gaioiga

O isi mea e masani ai i ipu suka e tumu i suka e faʻamaoni moni i lo tatou taimi. Vegans na o mai i ai faʻamalosi malolosi, suauu kuka, fualaau lelei, ma le sili ona saʻo. Sa matou piki i luga lenei galu ma i le taimi nei i soo se fua matou te suia ai le suka ma le meli, falaoamata ma faʻi, ma le siʻisi i le tofu.

O falaoa falaoa o se faataitaiga sili lea o le vave ona kukaina o se ipu e aunoa ma le falaoamata ma le suka e mafai ona suamalie ma lelei. E le gata i lea, o falaoa faʻi e mafai ona aumai i se pati e aunoa ma le faatuai, kuka mo tamaiti pe ave i le ofisa mo se meaʻai.

Fagaoa falaoa falaoa e aunoa ma le falaoamata ma le suka

Matou te manaʻomia:

  • falaoamata almond (e sili ona faigofie le oloina o kulumu uma i totonu o le paluga i falaoa) - ¾ sipuni,
  • palu falaoamata - ½ sipuni,
  • moa fuamoa - 2-3 pcs (vaai le tutusa o le suega),
  • 3 faʻi, faʻafefiloi i pateta pateta,
  • masima - ½ sipuni,
  • suauu (tape i le sua o le lemon) - ¾ teaspoon,
  • popo niu - 2 sipuni tele,
  • suamalie (honey, syrup suamalie, syselis syrup artichoke) - ¼ sipuni,
  • faʻatumu i le tofo (nuts, vine, fualaau mamago) - ½ sipuni sipuni.

Kuka

Vaʻaia le ogaumu i le 180 ° C. Aʻo faʻamafanafanaina le ogaumu, faʻafefiloi mea taumafa uma, ona folasia lea o vai. Afai e mafai ona e faʻaaogaina se mea e faʻaleleia ma faʻafefiloi, lagona le saoloto i. O fesoasoani o le falemaʻi e faʻaitiitia le taimi sauniuni o le paluga i le 5-10 minute.

Saunia se masini tao tao. Afai o le siaki o le siliki - gaʻo ma le suauʻu popo, pe a fai o le uʻamea - ufiufi i le paʻu (o le manaʻomia mo le suauu e le o toe faʻaaogaina). E oo lava i le tufatufa atu o le paluga falai i foliga, fufuluina fatu / fualaau / fualaau mamago i luga ma auina atu i se ogaumu vevela.

Afai e te manaʻo e maua se laulau malulu o le paluga ma se mea manogi, palauʻu, ma faʻafefete i luga o le 'ulu ma se fuamoa poʻo le suamalie suamalie. O lenei mea e faʻaopoopoina e le gata o le maualuga, ae o se mea manaia matagofie foi.

O le taimi masani o le kuka e 40 minute. Siaki le sauniuni o le falaoa ma le nifo. O se laau mago ma mama e faailoa ai le saunia o le ipu. Afai e tumau i luga o le toothpick ni laʻau paluga, faʻalautele le taimi e kuka ai.

O le falaoa saunia e tatau ona sinamu, ia tipi i vaega. Faʻafa falaoa falaoamata ma soʻo se mea: yogurt, nati, pasta mata, foamisi poʻo le fale uamea e aunoa ma le suka.

Vegan Banana Muather Recipe

Matou te manaʻomia:

  • faʻi matua - 6 pcs.,
  • mea suamalie (sukala niu, meli, muscovado, Ierusalema artichoke syrup) ia tofo,
  • suauu manogi (popo fautuaina) - 2 sipuni tele,
  • falaoamata atoatoa o falaoamata (e mafai ona suia i le araisa poo le almond) - 1 sipunni,
  • kamuni tipi - ½ sipuni,
  • gaosi nutmeg - ½ sipuni,
  • taoina le paʻu - ½ sipuni.

Contraindications

Na pau lava le faʻaseseina o le tasi o le le faapalepale i faʻi (allergy).

I isi tulaga uma, e mafai ona e faʻafetaui le faʻavae e faʻalagolago i manaoga o le tino. O le tele o taimi e faalagolago ai i luga o faʻi ma oloa mai ai, e faʻasaina mo faʻalavelave fatu, taʻavale ma faʻateleina faʻamaʻi toto.

E mafai ona e faia se falaoa faʻi mai ni nai faʻi ma niu. Mo faʻamaʻi gasegase, faʻamaʻi o le tino, poʻo manaʻoga faapitoa o le tofo, naʻo le le aofia ai o vaega faasaina mai le tuufaatasiga ma ulufale atu i le faʻatagaina.

Aua neʻi galo e uiga i le kalori mea o le ipu ma aua le faʻatagaina le meaʻai i le taumafataga i aso uma. O le faʻaleagaina o falaoa faʻi o le a faigofie ona taʻitaʻia e le gata i le faateleina o le vavao o le puimanava, ae o le potassium hypervitaminosis. Ina ia aloese mai lenei, fetuunai le lisi o aso taitasi. Taumafa i se taeao i le taeao pe a maeʻa le taumafataga o le taeao. E lelei tele le kukaina o falaoa fafaoa i le tasi le vaiaso ma faasolosolo malie lava oe i se meaai manaia i le aoauli. Iloa le fuataga ma ola maloloina!

O mea aoga

falaoamata190 g
suauu oona110 g
pata130 g
fuālaʻau manogi10 ml
fuamoa2 pcs
taofi paʻu8 g
vanilla aveese5 ml
faʻi2 pcs

Laasaga o laasaga

  1. Muamua, matou te ufiufi le ipu tao tao ma tao tao, talu ai o le paluga lava ia ua saunia vave. E mafai foi ona e susunuina le ogaumu ina ia lava le taimi e mafanafana ai.

  • O le pito i lalo o le pulupulu e mafai ona faʻafefeteina i le suauʻu manogi.
  • Matou te ave ni faʻi ma faʻamalosi i latou. O tagavai e tatau ona matua ma vaivai.
  • Matou te salalau faʻi i totonu o se pesini ma toso i latou i se vavae seʻi oʻo i se setete o mafiafia.

    Tuu le pata susu i totonu o le pesini paluga.

  • Faʻaopopo fua faʻatasi i le taimi i le pesini paluga.
  • Ona sasaa lea o falaoamata ma taofi paʻu.

  • Pe a faʻafefiloi le paluga ma faʻafefiloi, faʻafefiloi ia faʻi mamae i ai ma faʻafefiloi faatasi mea uma.
  • Matou te salalau le paluga i se mea mama ma tao mo le 35 minute i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamamaina. Seti le vevela i le 180-190 tikeri.

    Uʻu le falaoa fafa faʻi ma le suka suka ma alu e faamalolo mo le 10 minute.

    A maeʻa ona faʻafefeteina le falaoa i lalo, tipi i ni fasipepa ma fiafia i lenei togafiti suamalie. E mafai ona 'aina e pei o se pai, pe faʻasalalau foʻi ma le pata. O le meli ma le siamu e lelei foi ma sea falaoa.

    Faʻataʻitaʻiga vitio falaoa

    Vaavaai i le vitio pe a faʻafefeteina falaoa falaoamata e tusa ai ma lenei fua e foliga manaia.

    😘 Ou te talisapaia soʻo se lagolago poʻo ni foai i laʻu auala PAYPAL: [email protected]

    Faʻafiafia NEW VIDEOS I VAIASO UMA! Faʻasoa atu ia FREE - http://bit.ly/1HZIKCo
    Fetaomi le logo, o lea e logoina oe pe a ou tuʻuina atu se mea fou

    🥰 IA TATOU UO I TOTONU UMA
    Facebook: https://www.facebook.com/AllasYummyFood
    Instagram: http://instagram.com/allasyummyfood
    Pinterest: https://bit.ly/2fmMNm7
    Twitter: https://twitter.com/allasyummyfood
    Snapchat Code: allasyummyfood

    👩🍳 O ISI TULAFONO E LE MAFAI ONA E MAFAI ONA:

    🍉 Smoothies ma sua - http://bit.ly/2qeffGP
    🍳 Sauniga o le taeao - http://bit.ly/2qenm6a
    🥙 Lunch & Dinner Recipes - http://bit.ly/2qM3nzD
    🥗 Soup & Salad recipes - http://bit.ly/2rN2dRO
    🥦 Meaʻai fuamoa - http://bit.ly/2rKGoDg
    🥟 Pasifika Baltic - https://bit.ly/2Kos3bk
    🍜 Latvian recipes - http://bit.ly/2rKhbaX
    🍯 Latisian Desserts & Cakes - https://bit.ly/2wCZsaf
    🍲 Rusia recipes - http://bit.ly/2qO0a0u
    🍰 Rusia Rusia - http://bit.ly/2buzdX8
    🧀 Cheese recipes - http://bit.ly/2rL0ZGw
    🥩 Suʻega o lafumanu - http://bit.ly/2rt0Ta5
    🍗 Toa moa - http://bit.ly/2q8E6N7
    🍖 Pork recipes - http://bit.ly/2rHOa0y
    🍤 Seafood recipes - http://bit.ly/2rN1i3G
    🐟 Faʻatau iʻa - http://bit.ly/2rN1i3G
    🎂 Cakes & Baking - http://bit.ly/2q3W6fx
    🔥 Ata tioata tioata - http://bit.ly/2qLOKwh
    🍫 Fuālati keke - http://bit.ly/2qMqWYY
    🍩 Faʻailoga e leai ni keke - http://bit.ly/2qO93Jj
    🍪 Cupcakes & Bites - http://bit.ly/2qPNnLb
    Lava Lava / Fondant Cakes - http://bit.ly/2qPuhok
    🥧 Caramel recipes - http://bit.ly/2qchQ4W
    🥞 Pancake recipes - https://bit.ly/2Z9gNn8
    E faigofie faʻaiuga - http://bit.ly/2qM3nzD
    🍋 Lemon recipes - https://bit.ly/2wmHS8L
    🍉 Faʻamanatuga o taumafanafana - http://bit.ly/2qaBRsD
    🥑 Autumn recipes - http://bit.ly/2qQQYub
    🍆 Taimi o le taumalulu - http://bit.ly/2qQQYub
    🎃 Umu o le paluga - http://bit.ly/2qfCy2W
    👻 Faʻafiafiaga Faʻafiafiaga - http://bit.ly/2rKHDSQ
    💘 Aso ole aso Valentines - https://bit.ly/2WGYcS0
    🐣 Eseta Recipes - http://bit.ly/2q4egh8
    👩 Taimi o aso o tina - http://bit.ly/2rOGF78
    Manatua Kerisimasi Kerisimasi - http://bit.ly/2rOkXQD
    🥬 Soifua Maloloina Lelei & Taʻafiaga Dinner - http://bit.ly/2rbqxAD
    🍍 Soifua maloloina o le taeao - http://bit.ly/2rbqxAD
    O lenei vitio e uiga i falaoa falaoa faʻi o le falaoa sili lea o falaoa keke, taimi. O se fua faigofie lea e maua ai ni mea lelei i taimi uma. Ia mautinoa ia faʻaaogaina ni faʻi vailaʻau ma le saʻo. O le falaoa falai falaoa o le ala sili lea e fai ai le tele o faʻi ua amata ona lanu enaena i totonu o le fagu fua. O faʻi puni e tuʻuina atu ai le falaoa suamalie o se laʻau manogi manaia ma se faʻaaliga iloga o le tofo. O le paluga paluga e sili atu ona umi nai lo lau keke falaoa e tao ai, ae e aoga le faatali. O se fasi keke o lenei keke e tumu i meaʻai-o se mea lelei atoatoa lea mo le 'aiga o le taeao (taumafai i le salalau o le pata), pati pe naʻo sina meaʻai i le aoauli ma se ipu lauti.

    Meaʻai
    140 gr o pata pata, faaopoopo faaopoopo mo le tin
    140 gr suauu suka
    2 lapoa lapoa, sasaina
    140 gr le faʻaleleia o le falaoamata
    1 lepp baking powder
    2 pulu ua matua lelei

    O falaoa faʻaili manaia mataʻina, ma se mea manaia i luga ma le susu. Le manogi lelei ma le mou atu i minute. I le auala, ua vave saunia. O le tofo o se mea faigata. O le falaoa e lelei uma le mafanafana mai le ogaumu, ma le aso e sosoo ai.

    O mea aoga
    140 g pata suamalie
    140 g suauu suamalie
    2 fuamoa tetele
    140 gr falaoamata
    2 sipuni taofi paʻu
    2 peʻa matua

    Fua masani masani

    O falaoa falaoa e sili mo se taumafataga o le afiafi po o le aoauli. E tusa ma le lua itula e sauniuni ai.

    • Puni Vaʻai - 2-3 Vaevaega
    • Butter - 110 Gram
    • Sugar - 220 Gram
    • Fuamoa - 2 Pieces
    • Vanilla - 1 Teaspoon
    • Palu falaoa po o le uʻamea o le paʻu - 1 Teaseti
    • Titi - 1 Pin
    • Flour - 280-290 gram
    • Walnuts - 10 Pieces

    1. Muamua, matou te ufiufi le ipu tao tao ma tao tao, talu ai o le paluga lava ia ua saunia vave. E mafai foi ona e susunuina le ogaumu ina ia lava le taimi e mafanafana ai.
    2. O le pito i lalo o le pulupulu e mafai ona faʻafefeteina i le suauʻu manogi.
    3. Matou te ave ni faʻi ma faʻamalosi i latou. O tagavai e tatau ona matua ma vaivai.
    4. Matou te fafaʻi faʻi i totonu o se pesini ma toso i latou i se vavae seʻia oo i se tulaga matuitui.
    5. Tuu le pata susu i totonu o le pesini paluga.

    O falaoa falaoa ua saunia uma i le pata, ma i totonu o le suauʻu manogi ma le kulimi kirimigi. Afai e te manaʻo e fai falaoa e aunoa ma le pata, ave le 85ml o le suāuʻu manogi po o le 70ml o le suāuʻu fuālaʻau ma le 2 sipuni tele o le kulimi kulimi.

    1. Faaopopo le 110 g suauu paʻu i le suauu ma togi mea uma ma se paluga.
    2. Faʻaopopo le vailaʻau o le vanilla i le faʻafefiloi ma faaauau pea ona faʻafefiloi.
    3. Faʻaopopo fua faʻatasi i le taimi i le pesini paluga.
    4. Ona sasaa lea o falaoamata ma taofi paʻu.
    5. Pe a faʻafefiloi le paluga ma faʻafefiloi, faʻafefiloi ia faʻi mamae i ai ma faʻafefiloi faatasi mea uma.
    6. Matou te salalau le paluga i se mea mama ma tao mo le 35 minute i totonu o se ogaumu ua muaʻi faʻamamaina. Seti le vevela i le 180-190 tikeri.
    7. Uʻu le falaoa fafa faʻi ma le suka suka ma alu e faamalolo mo le 10 minute.

    A maeʻa ona faʻafefeteina le falaoa i lalo, tipi i ni fasipepa ma fiafia i lenei togafiti suamalie. E mafai ona 'aina e pei o se pai, pe faʻasalalau foʻi ma le pata. O le meli ma le siamu e lelei foi ma sea falaoa.

    Fua mai ia Julia Vysotskaya

    • ua matua tumu - 3 pcs.,
    • falaoamata o saito - 2 ipu,
    • Pasila nusi - 1 ipu,
    • fine suka - 250 g,
    • pata - 120 g,
    • moa moa - 2 pcs.,
    • laiti aʻa faʻamau - 1 pc.,
    • taofi paʻu - 1 pepa,
    • vanilla extract - 1 tsp.
    • salt salt - ¼ tsp

    O le fua o falaoa falaoa mai ia Julia Vysotsky ua saunia e pei ona taua i lalo:

    1. Vaʻaia le ogaumu i le 180 ° C.
    2. Uʻu fatu i le ogaumu mo le 15-20 minute, ona tipi lea i totonu o se masini toto.
    3. Faʻafefiloi falaoamata ma taofi paʻu ma masima.
    4. Peel ma mash bananas ma se tui i le pusa.
    5. Fufulu le pata i totonu o se tamai fagu.
    6. Paʻu pata suamalie ma se ipu suka, faaopoopo le vailaʻau, fuamoa, nati ma faʻi.
    7. I ni vaega, faaopoopo le falaoamata ma kuka le paluga.
    8. Lafoaʻi se ata laʻitiiti laʻitiiti ma le tao tao, fufulu i le pata. Faatumu le fomu i le paluga ma tao i totonu o se ogaumu aasa mo le 15 minute.
    9. Faʻamau le aʻa faʻamau ma faʻafefe - e tatau ona 1 tbsp. se sipuni.
    10. Faʻafefiloi le suka o totoe i le faʻaoʻoina, fafasi i falaoa faʻi ma tao i le isi 15-20 minute seʻi oʻo i le kuka.

    Faʻapipiʻu le falaoa māfanafana i le pipiʻi ata ma tuʻu i totonu mo le itiiti ifo i le itula.

    Fua o le Oatmeal

    O le a le mealilo o lenei falaoa falaoa lelei atoatoa? E toʻatolu oi latou. Tatou amata i le oatmeal - e maua ai le paluga o se mea e manaia tele ma e le faʻamalosiina le tofo, e pei foi o le tulaga o le falaoamata atoatoa o le falaoamata. Na ou faʻaaogaina foi le kulimi vaivai ma le 4% gaʻo (e mafai ona e faʻatau fua, o le a sili atu ona faigofie). O le sisi kulimi mama e suia ai le suauu ma o se tasi lea o punavai autu o polotini i le fua. Ma le mea mulimuli, o pipepe. E matua paʻu, toetoe lava o le lanu enaena e sili ona lelei. O le suamalie o ia faʻi e mafai ai e oe ona fai e aunoa ma le suka, faatapulaaina i ni nai sipuni o le meli.

    • 90 g oatmeal
    • 1 faʻi faʻi (pe tusa 120 g pulp)
    • 1/2 le fagu kulimi susu (60-70 g.)
    • 2 tbsp. l meli vai (30 g)
    • 1 fuamoa
    • 1/2 sip gaosi susu
    • 1/2 sip afamoni
    • 1/4 tsp masima

    1. Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri. Lubricate le masini * ma sina suauʻu laitiiti.
    2. I totonu o se pesini telē, faʻafefiloi falaoamata, soda, cinnamon ma masima. I totonu o se isi pesini, sasa le fuamoa (sina), faaopoopo le pusa talo, o le kisi ma le meli, ia lelei lelei.
    3. I totonu o se pesini ma mea e mamago, faʻagasolo malie lava i totonu o se fuamoa suamalie-faʻi. Aua le fefiloi faʻamalosi: ia maua se paluga kulupu ma vave tuʻu ese (a leai o le a faasolo malosi le falaoa).
    4. Liligi le paluga i se mea mama, tao mo le 30-40 minute, siaki le sauniuni ma se nifo. O le nifo nifo e mafai ona tumau sina susu ona o le paluga falaoamata, ae o le a sili ona malogo.
    5. A tao, aveese mai le ogaumu, tuu le "malolo" falaoa faʻi i le 10 minute, ona maua lea.

    E mafai ona e 'ai i le malulu, e mafai ona e' ai le vevela. Mo le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi, ae faʻatasi ma le pata o le pīnati - mama fiafia!

    Falatila

    Ina ia fai falaoa faʻi, e te manaʻomia ni faʻi matua 'atoa ma se paʻu paʻepaʻe ma faʻapipiʻi le pulupulu. O nei faʻi vaʻai tele e masani lava ona faʻatau atu i faleoloa ua toesea.

    • faʻi muamua 2-3 pcs.
    • falaoamata 190 g
    • suka 150 g
    • susu butter100 g
    • sukalati sukalati pe toʻulu 100 g
    • fuamoa 2 pcs.
    • taofi paʻu 7 g
    • paina 5 g
    • vanillin ia tofo

    Faʻamuʻu le pata susu seia oʻo i le fulufulu. Faʻaopopo le suka i le pata ma toe vaʻai. Faʻatasi fuamoa i le taimi i totonu ole paluga suauu. Tunu faʻi ma se mea faʻapipiʻi e tuʻuina atu i se lamolemole. Faaopopo le pulu faʻi i le paluga-moa. Faʻaofi le falaoamata ma taofi paʻu, vanilla ma le kinamona i totonu o le paluga. Fai seʻia oʻo ina sulu. Faʻaopopo le sukalati oloo pe faʻafefe i le pito o le paluga. Tuu le paluga i totonu o se falaoa e taofi falaoa, pala.

    Fafaga falaoa faʻi i le vevela o le 165-170 tikeri mo le tasi ma le afa itula. Siaki le fasi keke mo le sauniuni ma se nifo. A maeʻa le ipu keke, ia faʻaliliu foliga, ona aveese lea ma le faaeteete le oloa ma lafo i le pusa i le po. I le taeao, fiafia i se togafiti faʻamalosi ma se ipu ti lauti poʻo le kofe.

    Paʻu kulimi ma fuālaʻau manogi

    • 3 vao matua
    • 3/4 - 1 tbsp. suka
    • 2 fuamoa
    • 2 tbsp. Laʻau
    • 0.5 tbsp. fuālaʻau faʻamaina lelei
    • 0.5 tbsp. kulimi mumu
    • 0.5 tsp masima
    • 1 tsp soda (aua le tapeina)
    • 2 pusa vanilla suka
    • 0.5 - 3/4 Art. vine (e mafai ona sui i ni paʻu pe leai foi)

    Manua faʻi ma se vavae seʻi oʻo i ni nai fasi vaega, toetoe lava a paʻu. Faʻaopopo le suka, vanilla sugar, fuamoa, fuālaʻau manogi ma kulimi kulimi. Faʻafefe. Faaopopo le falaoamata, masima, suauu, vine mamago. Faʻalelei lelei. Liligi le paluga i totonu o le pa. O loʻo i ai laʻu silicone. Afai e masani, ona lūlūina lea o le moa ma ni nai mataua o le suāuʻu fuālaʻau ma fufuluina i le falaoamata. E mafai ona faia uma i se tulaga tele ma i totonu o sina keke kekecake. Vaʻaia le ogaumu i le 180 tikeri Celsius. A tao se ipu tele cupcake - 50-60 minute, nai keke koko - 30-35 minute i se lanu auro malosi. Matou te siakiina le sauniuni i se skewer: o le vai vevela ua sauni le keke.

    Faʻamatalaga ma iloiloga

    Fepuari 23, 2013 dada13 #

    Iulai 1, 2012 Nast-na83 #

    Me 23, 2012 Lokid #

    Iulai 30, 2009 Leno-k #

    Me 25, 2009 Irusik52 #

    Novema 1, 2008 Faʻafiafia #

    Oketopa 16, 2008 koketka-milaja #

    Oketopa 13, 2008 vita7474 #

    Oketopa 13, 2008 tat70 #

    Oketopa 8, 2008 Faʻafiafia #

    Oketopa 8, 2008 FireFox #

    Oketopa 8, 2008 Tasik #

    Oketopa 8, 2008 Inchik #

    Oketopa 8, 2008 mila87 #

    Oketopa 8, 2008 rosette #

    Oketopa 8, 2008 Pachita #

    Oketopa 8, 2008 Doris #

  • Tuua Lau Faamatalaga