Rosinsulin R, C ma M - faʻamatalaga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina

Pharmacodynamics

Rinsulin P o le inisalini tagata e maua ai le faʻaaogaina o le DNA technology. Laititi le faia o le inisalini. E fesoʻotaʻi ma se faʻamaumauga faapitoa i luga o le membrane cytoplasm i fafo o sela ma fai ai se faʻalavelave o le insulin-receptor e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai le faʻasologa o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafua mai i le faateleina o lana avega o le intracellular, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻasiliina o masini, faʻaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, o le faʻaitiitia o le fua o le kulukose gaosiga e le ate, ma isi.
O le umi o le gaioiga o le inisalini sauniuniga e mafua ona o le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (mo se faʻataʻitaʻiga, i le fua, metotia ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afaina i suiga taua, e le gata i tagata eseese ma tutusa tagata. I le averesi, pe a uma le puleaina o le subcutaneous, e amata ona galue Rinsulin Peta pe a maea le 30 minute, ona maualuga lea o le galue i le va o le 1 ma le 3 itula, o le umi o le gaoioiga e 8 itula.

Pharmacokinetics
O le atoaga o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le auala o le pulega (i luga o le iniseti, intramuscularly, invevenously), le nofoaga o le pule (abdomen, thigh, buttocks), fualaau (voluma o le tui inisalini), le faateleina o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi mea. pa puipui ma le susu i susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. O le afa-ola e faʻaumatia ai le tele o minute. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • O le maʻisuka ituaiga 2: tulaga o le tetee atu i vailaʻau o le hypoglycemic, o le tetee i nei fualaau (i le taimi o le tuufaatasiga o togafitiga), faamai pipisi
  • Ituaiga 2 maʻisuka i fafine maʻitaga
  • Tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i tagata mamai e maua i le maʻisuka faʻatasi ma le faʻateleina o le gaʻo gaʻo

Tosiga ma le pulega

Faiga faʻavae ma auala o le pulega

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faʻaogaina o meaola, intramuscular ma le vaʻaia.
O le fualaau ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi i tulaga taitasi e faavae i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
I le averesi, o le fua ole aso o le fualaau faasaina e mai le 0.5 i le 1 IU / kg le mamafa o le tino (e faalagolago i uiga o le tagata maʻi ma le maualuga o le kulukose o le toto).
O le vailaau faʻasaina e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga poʻo se meaʻai e aofia ai gaʻo.
O le vevela o le insulin e faʻatonutonuina e tatau ona iai i le vevela vevela. Faatasi ai ma le monotherapy faatasi ai ma le fualaau faasaina, o le taimi o le pulega e 3 taimi i le aso (pe afai e tatau, e oo atu i le 5-6 taimi i le aso). I fualaau o aso taʻitasi e sili atu i le 0.6 IU / kg, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino. O le fualaau faasaina e masani ona tuiina i totonu o le puipui pito i luma. E mafai foi ona faia tui i totonu o le suilapalapa, pipiʻi poʻo le tauau i le suʻesuʻega o le muso susu.
E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o lipo-dystroph. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini ile tausiga, ole tausiga e tatau ona vaʻaia e aua le ulu i totonu o le toto i le taimi ole tui. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻoina i le faʻaaoga tatau o le masini e faʻaleleia ai le inisalini.
I totonu o le mafaufau ma le le fiafia, o le fualaau faasaina e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
O vials e mafai ona faʻaaogaina pe a fai o latou mea o loʻo manino, e leai se lanu e leai se faʻaaliga. E le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faʻasaʻo pe afai o se afaina e aliali i le tali. Rinsulin ® P o le inisalini puupuu ma e masani ona faʻaaogaina i le iniseti (Rinsulin ® NPH).
E mafai ona teu se vailaʻau faʻamalosi i le potu vevela (mai le 15 i le 25 ° C) mo le silia ma le 28 aso.

Faʻamataʻuga itu

Ona o le aʻafiaga i le gaʻo gaʻo: tulaga o le hypoglycemic (pallor o le paʻu, faʻateleina o le salu, palapitations, atuatuvalega, le mautonu, fiaai, faʻanoanoa, paʻuʻese o le mucosa ofo, vaivaiga, maʻi vevela, vevela, faʻaitiitia le gaioiga vaaia). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.
Tali atu i le Allergic: paʻu o le paʻu, Quertke's edema, faʻalavelave anaphylactic.
Faʻaalia i le lotoifale: o le hypremia, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o inisiua, faʻatasi ai ma le faʻaʻumiʻumi o le faʻaoga - lipodystrophy i le nofoaga o tui.
Isi: edema, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tino vaaia (masani i le amataga o togafitiga).
Afai na matauina e le tagata maʻi le atinaʻeina o le hypoglycemia pe o se mea na tupu o le leai o se malamalama, e manaʻomia ona vave logoina le fomaʻi.
Afai ei ai isi itu aʻafiaga e leʻo faamatalaina i luga o loʻo iloa, o le maʻi e tatau foi ona e faafesootai se fomai.

Faatonuga faapitoa

Lapataiga mo le faʻaaoga

Faʻasaga i tua o le togafitiga o le inisalini, o le mataʻituina faifai pea o le toto o le kulukose toto e talafeagai.
O mafuaʻaga o le hypoglycemia e faaopoopo i le maualuga o le inisalini e mafai ona iai: vailaau faʻasaina, faʻailogaina o meaai, vomiting, manava, faʻateleina o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo insulin (faʻaleagaina le ate ma le gaioiga, faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.
O le le lelei o le tui poo le faʻalavelave i le pule o le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. E masani lava o uluaʻi faʻamaoniga o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso. O nei mea e aofia ai le galala, faʻateleina o le urination, leu, vomiting, totogo, mumu ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻo, manogi o le acetone i le ea. Afai e le togafitia, hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka e lamatia ai le ola.
O le tui o le inisalini e tatau ona faʻasaʻoina mo le faʻaogaina o lauroid function, addison's disease, hypopituitarism, gaʻo maʻi ma gaioiga ma le maʻisuka i tagata e silia ma le 65 tausaga.
E mafai foi ona manaʻomia le faʻamaʻoina o le tui o le inisalini pe a faʻateleina le gaioiga o le tino ma suia le masani masani.
O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva, faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini.
O le fesiitaiga o le maʻi i se ituaiga fou o inisalini poo se sauniuniga ile inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
Ona o le avanoa e maua mai ai i nisi o pusi, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i pamu insulin e le fautuaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

I le fesoʻotaiga ma le autu autu o le inisalini, suiga i lona ituaiga, poʻo le i ai o ni faʻafitauli faʻapitoa faaletino pe faalemafaufau, atonu e faʻaleagaina ai le mafai gaoi taavale poʻo auala eseese e faʻaaoga ai, faʻapea foi le auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai le faʻatupulaia o le gauai ma le saoasaoa o tali.

Faʻatau

Tuatusi o nofoaga o gaosiga:

  1. 142279, Moscow vaega, Serpukhov district, r.p. Obolensk, fale 82, itulau 4.
  2. 142279, Moscow vaega, Serpukhov itu, pos. Obolensk, fale 83, lit. AAN.
Talosaga taliaina le faʻalapotopotoga:

GEROPHARM-Bio OJSC
142279, Moscow vaega, Serpukhov district, r.p. Obolensk, fale 82, i. 4

Faatonuga ina ia tuʻuina atu i le tagata maʻi

E le mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faʻasaʻo pe afai o se afaina e aliali i le tali.
Faʻataʻitaʻiga mo le inisalini i ipu

Afai e faʻaaoga e le tagata maʻi se tasi o ituaiga inisalini

  1. Faʻapipiʻi le paʻu paʻu o le fagu
  2. Tusi le vaalele i totonu o le tui i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le inisalini. Faailoa atu le ea i totonu o le vailaau o le inisalini.
  3. Lili le voli i le suauu agai i lalo ma tusi le inumaga o le insulin i le tui. Aveese le nila mai le fagu ma aveese le ea mai le suauu. Siaki pe saʻo le tui insulin.
  4. Imata vave.
Afai e manaomia e le tagata maʻi ona faʻafefiloi ituaiga lua o inisalini
  1. Faʻapipiʻi le paʻu paʻu o ipu.
  2. I le taimi lava ao lei tataina, ia eli se vailaau o le insulin (longness) i le va o ou alofilima seia oo ina matua papaʻe ma le timu le inisalini.
  3. Aoina mai le ea i totonu o le suauu i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le insulin. Faʻaofi le ea i totonu o le vailaʻau insulin mafiafia ma aveese le nila mai le fagu.
  4. Tusi le ea i totonu o le suauu i le aofaiga e fetaui ma le fua o le inisalini puupuu ("manino"). Faailoa atu le ea i totonu o se fagu manino ile inisalini. Lili le fagu i le suauu i luga ma faʻafesoʻotaʻi le fua o le "inosia" manino. Ave ese le nila ma aveese le ea mai le sisi. Siaki le fua saʻo.
  5. Faʻafesoʻotaʻi le nila i totonu o le fagu ma le inisalini "puaoa", liliu le voli ma le suauu agai i lalo ma faʻapipiʻi le fua o le insulin. Aveese le ea mai le suauu ma siaki pe afai e sao le dose. Faʻasogi vave le tuufaatasiga o le inisalini.
  6. Faʻaauau le inisalini i le faasologa tutusa e pei ona faamatalaina i luga.
Taʻaloga tui
  • E tatau ona vaʻaia le vaega o le paʻu o le a tuiina ai le inisalini.
  • Faatasi ai ma tamatamailima e lua, aoina mai se pulu o le paʻu, faʻapipiʻi le nila i le pito i lalo o le lafu i le maualuga pe a ma le 45 tikeri, ma tui inisalini i lalo o le paʻu.
  • A maeʻa le tui, e tatau ona tumau le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone, ina ia mautinoa ai ua uma ona faʻaofiina le inisalini.
  • Afai e aliali mai le toto i le nofoaga o inisiua pe a uma ona aveese le nila, faʻapipiʻi lemu le nofoaga o inisiua ma se paluga faʻamamaina i se vailaʻau faʻamaʻi (pei o le ava malosi).
  • E tatau ona sui le nofoaga o tui.

Faamatalaga lautele

O le vailaʻau e faʻamoemoe e faʻaititia ai le maualuga o le suka. O lona autu autu o le inisalini o le tagata.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai:

Rosinsulin o loʻo maua o se fofo faʻaogaina. E leai se lanu ma e leai sona aoga.

O fualaau faasaina e tele ituaiga eseese:

  1. P - o loʻo faamatalaina i le vavave o le faʻaaliga.
  2. C - o lana gaioiga o se taimi umi.
  3. M - isi igoa - Rosinsulin mix 30-70. E tuʻufaʻatasia vaega e lua: inisalini solu (30%) ma insulin (isophan insulin) (70%).

I lenei itu, o fualaau oona ua i ai ni eseesega eseese, e ui i le lautele o le mataupu faavae oa latou faatinoga e tutusa.

O le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai mai ia te ia e mafai ona e maua saʻo faatonuga. A aunoa ma lea, o lenei vailaʻau e mafai ona lamatia e tusa lava pe o na gasegase o loʻo faʻaalia.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

"Rosinsulin" e faatatau i fualaau oona. Faʻalagolago i le saoasaoa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le umi, e iai:

  • "Rosinsulin S" e faatatau i fualaau oona,
  • "Rosinsulin R" - gaioiga puupuu,
  • Rosinsulin M o se sauniuniga tuʻufaʻatasia.

O se vailaau o le inisalini, maua mai le tino o le tagata e ala i suiga DNA. E pei ona taua i faatonuga mo le faʻaaogaina o Rosinsulin C, o le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le fegalegaleaiga o le vaega autū o le vailaau faʻasaina i siama. O se taunuuga o lenei mea, ua fausia ai se tui inisalini.

O le fualaau faasaina o se taofiga lea e faamoemoe mo le pulea o meaola. O lona aʻafiaga e mafua ona o mea o loʻo iai i le inisalini-isophan i le tuufaatasiga. O fualaau paʻepaʻe lenei ma sina lanu eleelea. Afai e le luluina, ona tufatufa atu lea i luga o se vai ma manino. O le mafuaʻaga lena e tusa ai ma faatonuga, aʻo leʻi tuʻuina atu vailaau e tatau ona e luluina.

O lenei vailaau e maua ai se tau talafeagai lelei. O faatonuga mo le faʻaogaina o le "Rosinsulin R" o loʻo taʻu mai ai o lenei meafaigaluega o se insulin e mafai ona faʻamalolo. E faigofie tele ona fegalegaleai faʻatasi ma se masini faapitoa i luga o le paʻu o le cell, aʻo faia se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin.

I le taimi o togafitiga ma lenei vailaʻau, o le kulupu o le kulukose i gaʻo gaʻo ma le ate ua faateleina. O vaega autu e ulu i totonu o maso maso, e faʻamalosia ai le gaioiga o gaioiga intracellular.

Ona o le faʻaopoopoga o le protein, o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto ma le faʻaitiitia o glycogen ua faʻaitiitia. A maeʻa le tui, o le togafitiga faʻapitoa e amata ile 30 minute. O le umi o le gaioiga mai se tasi o fualaau e tusa ma le 8 itula. O le tau e tele lava ina faalagolago i metotia, metotia ma vaega o le pulega.

O le fualaau faasaina "Rosinsulin C" o loo tuuina atu i le ituaiga o isophane ma le umi o le umi o gaoioiga. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻamalamalamaina e masini. O lenei mea e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate. A maeʻa le faʻaofiina o le vailaʻau, o le vailaʻau faʻamalosi e amata ona galue i le 2 itula. O le taunuʻuga aupito maualuga e ausia pe a maʻea le 12 itula. O le togafitiga faʻasolosolo e i ai se aso.

O ai e tofia

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, o faatonuga mo le faʻaaogaina ma le faʻamatalaga o le "Rosinsulin S" e tatau ona suʻesuʻeina ina ia iloa tonu le mea o loʻo faʻamautuina ai le vailaʻau ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo. Ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi, e tatau ona fuafua le talafeagai o lona faʻaaogaina. E faʻasaina le faʻatau faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, talu ai e ono iai ni aʻafiaga leaga. O fomaʻi fautuaina le aveina o vailaau i luma o ia tagata faʻamaonia o:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻisuka aʻo maitaga
  • i le taimi o le vaʻalele po o le taimi o faʻasologa.

E le gata i lea, o lenei fofo o loʻo faʻamatalaina i le leai o ni taunuʻuga mai le faia o isi vailaʻau faʻamalosi, ma le faʻaopoopoga i le togafitiga autu.

Fomaʻi

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, "Rosinsulin C" e faatatau i tapenaga sauniuni mo le puleaina i lalo o le paʻu. O le vailaʻau ua filifilia i le amanaʻiaina o le siama ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e asiasi ile fomaʻi e fuafua se togafitiga togafitiga. O le fua faatatau ole laasaga e fautuaina e tele lava ina faalagolago i le ituaiga o fualaau faasaina. 1 ml o le faʻamalolologa e aofia ai le 100 IU.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Rosinsulin M o loʻo faʻatulagaina i se fua faatatau o le 0.5-1 IU i le kilokalama o le mamafa o le maʻi. Mulimuli ane, o suʻesuʻega o le tuufaatasiga o le toto ma le kulukose o loʻo suʻesuʻeina, ma ua filifilia le vailaʻau sili ona lelei.

E pei ona taua i faatonuga mo le faʻaaogaina, "Rosinsulin R" o loʻo faʻatulagaina i le 40 iunite i le aso. O le auala o le pulega e faalagolago i le toto ao lei amataina ma pe a maeʻa le taumafa. E mafai ona faʻatonu togafitiga:

  • faʻasolosolo
  • faʻapitoa
  • ma le le fiafia.

O le tele o taimi, o Rosinsulin R e faʻapitoa ona faʻatonuina. Afai e maua se maʻi suka o le maʻisuka poʻo le taotoga, o le fualaau faasaina e faʻapipiʻiina i totonu o le tino pe leai foi. Faatasi ai ma le monotherapy, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina 3 taimi i le aso. I nisi tulaga, o le tele o taimi o le pulega o fualaau faasaina e oʻo atu i le ono taimi i le aso. Ina ia aloese mai le lipodystrophy ma atrophy, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua i taimi uma.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Rosinsulin S o loʻo faʻatulagaina i se fuataga e le sili atu ma le 24 IU. O le fualaau faasaina e faʻaaluina ile 1-2 taimi i le aso i lalo ifo. E fautuaina e le kamupanī le suiga o le vaega o inisiua i taimi taʻitasi. O le fualaau faasaina e ave i le 30 minute ao leʻi faia le taeao. I nisi o tulaga, o le tagata maʻi e faʻamaonia le tuiina o le iniseti, ma o le pule faʻalavelave e faʻasaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e manaʻomia lou faʻafefanaina i le vevela vevela.E manaʻomia foʻi le luluina o le fagu mo se faʻateleina tufatufaina o fualaau faasaina. O le nofoaga o le pulega e fuafuaina e le fomaʻi. E masani lava o le puipui o le manava, ogavae, tauau poʻo le papa.

I tulaga masani, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Rosinsulin N o loʻo faʻatulagaina mo le 8-24 IU i lea aso ma lea aso. Afai o le tagata gasegase e maualuga lona lagona i le inisalini, ona faʻaaogaina lea o fualaau faasaina i se metotia aupito maualalo, ma le faʻaitiitia o le lagona, o le fualaau e sili atu i le 24 IU i le aso.

Toto

E pei ona taua i faatonuga mo le faʻaaogaina, o le Rosinsulin C i le taimi o le maitaga ma le susu e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga, talu ai e le mafai e le vaega galue ona ulu atu i le placenta.

Aʻo le i fuafuaina le maʻitaga, e fautuaina e siaki le toto mo le gaʻo. I le tulaga o faʻalautelega faʻalauiloa, o le fomaʻi o loʻo taʻua ai Rosinsulin. Aʻo fai susu, e faʻatagaina e faʻaaoga lenei vailaʻau, talu ai e leai se faʻamatalaga e uiga i lona ulu i le susu o susu.

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

"Rosinsulin" e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti, ae ui i lea, e tatau ona e fetuunai le metotia. E taua foi le mataituina o le soifua maloloina ma le molimau.

E mafai ona togafitia se vailaau e togafitia ai tagata matutua, ae e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete, talu ai o loʻo i ai se tulaga sili atu ona maualuga o le atiaʻe o le hypoglycemia ma le televave o isi maʻi.

Contraindications

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona suʻesuʻe ia faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Rosinsulin C". Le tau o fualaau faasaina e 926 rubles. E matua faasaina ona faʻaaoga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi. E mafua lenei mea ona o le pa'ū o le kulūkose i mea taua.

Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona e mulimulitaʻia ma le faʻaeteete faatonuga, ma ia faia foi le faʻamaʻi. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega i le i ai o le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau, faʻapea foʻi i le tulaga o le maualalo o le suka.

Faʻaiʻuga

Faʻaaoga le lelei o le "Rosinsulin" e aʻafia ai aʻafiaga leaga mo le tino. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e te mulimulitai i faʻamaumauga a le fomaʻi, aua le faia suiga i togafitiga e pei ona e faia. O aʻafiaga e aʻafia ai e pei ole:

  • fatu faʻalavelave,
  • paʻu o le paʻu,
  • pallor
  • tiga o le ulu
  • fulafula ma susunuina i le nofoaga o tui,
  • tafe toto toto.

Afai e tulai mai ni faʻafitauli leaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e fetuunai le togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le vailaʻau "Rosinsulin" e talafeagai mo togafitiga faʻapitoa faatasi ai ma isi fualaau. Aʻo leʻi amataina le faʻasologa o togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le a ia faia se taimi atofaina, faʻapea foʻi ma le faʻatusatusaina o le suʻega, ma le amanaʻiaina o fegalegaleaiga o vaega o loʻo galue.

Ma le faʻaeteete, e manaʻomia ona e ave le "Rosinsulin" faatasi ai ma isi auala e faʻamoemoeina e faʻafaigofieina le maualuga ole kulukose o le toto. O le faʻavaivaia o le manaʻoga e manaʻomia, e mataʻituina ma le faʻafoega faʻapitoa faʻatasi ma togafitiga, tui, faʻamaʻi.

Analogues o fualaau faasaina

A o lei faatauina mai le vailaʻau, e tatau ona e suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga o le "Rosinsulin" O le tau o le vailaʻau e tusa ma le 100 rubles. O loʻo ia te ia fuainumera o vailaʻau faapena e faʻamaonia pe afai ei ai ni faʻamaʻi. Faatasi ai ma analogues, e tatau ona faailogaina e pei ole:

O fualaau faasaina "Novomix" o se inisalini e lua-vaega. E iloga i lona saoasaoa ma le aoga. E le o faʻamatalaina mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga. E masani lava i le nofoaga o inisiua, e tupu mai ai allergies.

Le fualaau faasaina "Inisi" 3 ituaiga o taga. E faʻaaogaina mo togafitiga o tamaiti ma tagata matutua. O lenei mea faigaluega e seasea faʻaosofia ai aʻafiaga o itu.

O le fualaau faasaina "Protafan" e na o se mea e faʻaaogaina, e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i soʻo se matua. E mafai ona faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma ao faagasolo le lactation.

Fautuaga fomaʻi

Fai mai fomaʻi i le taimi ma pe a uma le fanauina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia le mamafa. I lenei tulaga, e tatau i le fafine ona i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. Fai mai fomaʻi o lenei fualaau faasaina ei ai se taunuuga sili ona lelei ma le faʻaaoga masani.

Latou te finau faapea o lenei vailaʻau e toetoe lava a leai ni faʻamaʻi ma aʻafiaga itu pe a faʻaaoga tatau.

Patient Reviews

O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ma le poto masani i lenei fualaau faasaina e sili ona lelei. Latou te maitauina le aoga o le faʻaaogaina, o le gafatia e tuʻufaʻatasia ai ituaiga o inisalini. Ae ui i lea, ei ai tagata e matua le talafeagai.

O le toʻatele e fai mai o se oloa faʻaleleia i totonu o le fale, ae i lona tulaga lelei e matua le maualalo i se tagata ese. Ae i nisi tulaga, e mafua ai le maualuga o le hypoglycemia.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

O le fualaau ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi i tulaga taitasi i luga o le faavae o le kulukose i totonu o le toto aʻo lei 'ai ma 1-2 itula ina ua uma ona' ai, ma e faalagolago foi i le tikeri o le glucosuria ma uiga o le gasegase.

O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i / c, i / m, in / in, 15-30 minute aʻo leʻi 'ai. O le auala taatele o le pulega o le sc. Faʻatasi ma le ketoacidosis o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, i le taimi o le taotoga o le maʻi - in / in ma / m.

Faatasi ai ma le monotherapy, o le tele o le pulega e masani ona masani i le 3 taimi i le aso (pe afai e tatau ai, e oo atu i le 5-6 taimi i le aso), o le initaneti e suia i taimi taitasi e aloese mai ai i le atinae o le lipodystrophy (atrophy poo le hypertrophy o gaʻo gaʻo).

O le fua faatatau o aso taʻitasi o le 30-40 PIECES, i tamaiti - 8 PIECES, ona i le averesi o aso taʻitasi - 0.5-1 PIECES / kg poʻo le 30-40 PIECES 1-3 taimi ile aso, pe a manaʻomia - 5-6 taimi i le aso. I le fua o aso taitasi e sili atu i le 0.6 U / kg, e tatau ona faia le inisalini i le 2 pe sili atu injections i vaega eseese o le tino.

E mafai ona tuʻu faʻatasi ma insulin.

O le fofo ile inisalini e aoina mai le fagu e ala i le tosoina ma se falesa tuilaina e leai se mea e faʻamamaina ai le tapuni pe a uma ona aveese le pusa alumini i le ethanol.

Faʻataʻitaʻiga

Lapataiga puupuu ile inisalini sauniuniga. O le faʻaaogaina ma se masini faapitoa i luga ole membrane o sela, e fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. I le faateleina o le faʻaopoopoga o le CAMP (i gaʻo gaʻo ma ate o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthase, ma isi). O le faaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i le intracellular, o le faateleina o le inu ma le ave o le masini, o le faatupuina o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, o le faaitiitia o le fua o le gaososa gaosia (ate faaitiitia o le glycogen), ma isi.

A maeʻa le tui, o le aafiaga e tupu i totonu o le 20-30 minute, oʻo i le maualuga pe a uma le 1-3 itula ma tumau, fuafua i le fualaau, 5-8 itula. O le umi o le vailaau e faalagolago i le fualaau, metotia, nofoaga o le pulega ma e taua tele uiga .

Faʻaiʻuga

Tali a le Allergic (urticaria, angioedema - fiva, faʻavave o le manava, faʻaitiitia le toto maualuga),

O le tino o le paʻu o le paʻu o le paʻu o le tino, o le tino, o le paʻu o le paʻu, o le vevela tele, o le vevela, o le paʻu, o le atuatuvale, o le fiaai, o le atuatuvale, o le popole, o le paʻu, o le tiga, o le le fiafia, faʻaaliga), vailaʻau hypoglycemic,

hyperglycemia ma le faamaʻi o le maʻisuka (i lalo ifo o doses, faʻafefe o injections, le lelei o mea taumafa, faasaga i tua o fiva ma faʻamaʻi pipisi): moe, fiainu, faʻaitiitia le fiaʻai, faʻanofo mata),

le mautonu le mafaufau (e oʻo i le atinaʻeina o le muamua ma le coma),

faʻaletonu le vaaia o le tino (masani lava i le amataga o togafitiga),

faʻasolosolo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le inisalini o le tagata, o se faʻaopoopoga o le faʻatoʻaga o faʻamaʻi-inisalini, ma mulimuli ane i le faateleina o le glycemia,

hypremia, tigā ma le lipodystrophy (atrophy poʻo le maualuga o gaʻo gaʻo) i le nofoaga o tui.

I le amataga o togafitiga - o le fulafula ma le le lelei o le faafesili (e le tumau ma e mou ese atu ma togafitiga faaauau).

Fegalegaleaiga

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau.

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfonamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbazine, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAID (including salicylates), anabolic (e aofia ai stanozolol, oxandrolone, methanedone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, phenfluramine, Li + sauniuniga, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, ethane.

aafiaga Hypoglycemic o glucagon faaletonu, hormone tuputupu ae, corticosteroids, contraceptives tuufofoga, estrogens, thiazide ma "matasele" diuretics, BCCI, homone thyroid, heparin, sulfinpyrazone, sympathomimetics, danazol, tricyclics, clonidine, BCCI, diazoxide, morphine, mariuana, nicotine, phenytoin , epinephrine, H1-histamine receptor blockers.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Rinsulin P - faatonuga mo le faʻaaogaina

Rinsulin P ua manatu o le insulin tagata. Na maua mai ona o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le DNA technology. O le inisalini soluble o se vai e le lanu, manino. O le fualaau faasaina ua fuafua mo le iniseti e le o se mea e tupu, i totonu o le intramuscularly ma i se mea faʻafuaseʻi. O le sui o le hypoglycemic e faʻatatau ia i latou o loʻo maualuga o latou toto i le maualuga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Tali mo tui

Faʻafouina le inisalini tagata

O tagata o loʻo maua i le sauniuni: glycerol (glycerin) - 16 mg, metacresol - 3 mg, vai d / i - e oʻo atu i le 1 ml. Ole voluma o le fagu e 10 ml. Tuʻu i totonu o se atigipusa pusa pepa, e 5 cartridges, o loʻo faʻapipiʻiina. O se fagu vailaau o loʻo faapipiiina i totonu o se penisini o tui tui-fua e mafai ona faʻaaogaina, fuafua mo le inisiua faifaipea, e taofia ai le 3 ml.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le umi o le fualaau faasaina ua fuafuaina i le fua faatatau o le ave o le inisalini i le toto ma e faalagolago i itu e fa:

  • mai le fualaau o le vailaʻau (o le aofaiga o le inisalini ua tui),
  • mai le faʻamoemoe o le inisalini i totonu o le vailaʻau,
  • nofoaga o inisiua (ogavae, paluga, manava),
  • auala o le pulega (i totonu o le intramuscularly, intravenously, subcutaneously).

I le averesi, a maeʻa le pulega, o le inisalini e amata ona galue i le 20-30 minute, o le maualuga o le taunuʻuga e maua i le va o le 1-3 itula. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina, e fuafua i le fualaau, e tusa ma le 8 itula le umi. O le le lelei o le fualaau faasaina, o le fofo lea e tufatufaina atu i luga o le tino maso. Inisalini molekone ua faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatuga. Rinsulin ua faʻamalosi, e fai ma tulafono, e fatugaʻo.

Tosiga ma le pulega

O le fua ma le auala o le puleaina o fualaau faasaina e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

O pulega faʻapitoa o le ala taatele lea. I le le fiafia ma le intramuscularly, o le fualaau faasaina e faia i tulaga ogaoga, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le taotoga o le a oʻo mai po o le maʻi suka.

O le inisalini e faia ile 20-30 minute aʻo le i ai se taumafataga e aofia ai gaʻo. O le fofo e tatau ona iai i le vevela o le potu.

O le vailaau oona e tui i totonu o le puipui pito i luma, pe a maua le maualuga o le absorption. E mafai ona e ulu atu i totonu o le ogavae, paʻu, poʻo le itu ole laʻau o le tauau. Pe a faʻapipiʻi le inisalini, e taua le aua nei afaina ai toto toto. E le mafai ona e togi i le nofoaga lava e tasi i le laina, ei ai le lamatiaga o le lipodystrophy.

I le tulaga o le monotherapy, e tatau ona faʻaofiina le vailaʻau i totonu o le tino 3 taimi i le aso (mo nisi o gasegase - 5-6 taimi). E fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le fua o le fualaau o aso taitasi e mai le 0.3 i le 1 IU / kg o le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o se kesi e le taliaina pe a fai o le vaifofo ua malulu pe o se gaioiga ua faʻaalia i totonu. Kapalai ma le nila e mafai ona faʻaaoga i le taimi e tasi.

O le faʻaaogaina o se peni tui e tatau ona tupu i se tulaga e tusa ai ma faatonuga a le kamupanī. Aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona e aveese se peni pipi mai le pusaaisa ma faatalitali seia oʻo ina oʻo i le vai vevela le fofo ile inisalini, ona faʻaaogaina lea o le nila e mafai ona e ulu atu ai i le fualaau faasaina. A maeʻa le tui, e tatau ona faʻasolosolo le nila i le pulou ma vave faʻaleleia mo le saogalemu.

Analogs Rinsulin P

E lava le numera o analogues o fualaau faasaina, e le gata i Rusia ma fafo.

  • Faiga Faʻapitoa NM (Novo Nordisk, Tenimaka),
  • Biosulin (Pharmstandard-UfaVITA, Rusia),
  • Gensulin R ("Bioton S. A.", Polani),
  • Vosulim-R (Wokhard Ltd, Initia),
  • Insuran R (Institute of Bioorganic Chemistry RAS, Russia),
  • Rosinsulin R (Faʻasologa o Meli, Rusia),
  • Monoinsulin CR (Belmedpreparaty, Belarus),
  • Humodar R 100 Rivers (Indar, Iukureini),
  • Humulin Regular (Lilly Farani, Farani).

Rinsulin R o se fualaau faasaina na gaosia e le GEROPHARM-Bio. O faʻataʻitaʻiga o tau mo vailaau faʻasaina i totonu o Moscow:

Le vaega malosi o kulupu P ma le C

Rosinsulin P e mafaufauina ose inisalini e mafai ona faʻamalolo. E faigofie lava ona fegalegaleai ma se masini faapitoa i luga o le pito i fafo o siama, ma fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. Faʻasaga i tua atu o togafitiga, faʻalauteleina o le CAMP i le ate ma le gaʻo gaʻo faateleina. O vaega o loʻo iai le vailaʻau e aʻafia ai foi maso maso, e faʻamalosia ai le gaioiga o le hexokinase ma isi gaioiga intracellular.

Ona o le faʻaopoopoga o le protein, o le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto ma le faʻaitiitia o glycogen ua faʻaitiitia. A maeʻa le tui, e matauina le faʻaaliga mo le 30 minute. O le umi o le gaioiga mai le tasi fualaau e oʻo ile 8 itula. Ole aoga o lenei faailo e faalagolago i metotia, metotia ma nofoaga ole pulega.

Ole Rosinsulin C o loʻo tuʻuina atu o insulin-isophan ma se fua lelei lelei. O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaleleia e masini, faʻaleleia lipogenesis. O lenei mea e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i le ate.

A uma le iniseti, ona amata loa lea ona amata le gaioiga pe a uma le 2 itula. E mafai ona maua le maualuga maualuga i le 12 itula. O le togafitiga faʻamalolo e oʻo lava i le aso. O le taua o lenei faailo e aafia tuusao i le fualaau ma le tuufaatasiga o fualaau.

Faailoga ma le faʻailoga

Faailoga mo le tofiaina o lenei fualaau faasaina e tele.

E aofia ai:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka (i le leai o ni taunuuga mai togafitiga faʻamaʻi o le hypoglycemic poo le leai o se aoga),
  • maʻisuka na tupu i le taimi o le gaioiga,
  • ketoacidosis
  • ketoacidotic coma,
  • fuafuaina togafitiga o le inisalini umi,
  • faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka.

O nei foliga e manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi ile inisalini, ae o lo latou i ai e le o lona uiga o le togafitiga e tatau ona vave amata. Muamua, ia mautinoa e leai se faʻailoga. Ona o na mea, e masani lava ona e lafoaia le faaaogaina o Rosinsulin.

O le tele o contraindications e taua:

O le mauaina o nei foliga e manaʻomia ai le filifilia o isi auala, talu ai ona o le faʻaaogaina o Rosinsulin e mafai ona mafua ai le leaga.

Faatonuga mo le faaaogaina

Ina ia maua ni taunuʻuga, e tatau ona faʻaaoga soʻo se vailaʻau e tusa ai ma faatonuga. O se otootoga i Rosinsulin e le tele sona fesoasoani, talu ai o tagata taʻitasi e ono iai ni foliga e manaʻomia ai le faasaʻoina o le faʻatulagaga ma togi. O le mea lea, o faʻamalamalamaga manino mai se fomaʻi e manaʻomia.

O lenei vailaʻau e faʻaaogaina e avea o se tui, lea e tuʻuina atu i lalo ifo. O nisi taimi e le mafai ai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le tino, peitaʻi e na o se fomaʻi e faia.

O le tele o injections ma le fualaau o fualaau faasaina ua fuafua faʻavae taʻitasi i luga o uiga o le ata o le falemaʻi.Afai e leai ni faʻaopoopoga, o le 0.5-1 IU / kg o le mamafa e faʻaaoga i le aso. I le lumanaʻi, o suʻesuʻega o le kulukose o le toto e suʻesuʻeina ma suia le fua pe'ā tatau.

O Rosinsulin e masani ona faʻaaogaina faatasi ai ma tapenaga o le inisalini umi. I lenei tulaga, e tatau ona suia le fualaau o vailaau faafomai.

Injections e tatau ona tuʻuina atu ao leʻi 'aʻai (mo le 20-30 minute). I le fale, o le vailaau oona e faia faʻafuasei i totonu o le ogavae, tauau, poʻo le puipui pito i luma. Afai o le fualaau na faatonuina e le fomai e sili atu i le 0.6 IU / kg, e tatau ona vaevaeina i ni vaega. O nofoaga tui e tatau ona suia ina ia leai ni paʻu paʻu.

Talosaga vitio mo le faʻaofiina o le inisalini ma se peni:

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

O nisi tagata gasegase e manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa. E mafua lenei mea i uiga o latou tino, ona o le Rosinsulin e mafai ona aʻafia ai i latou i se auala e le masani ai.

O nei gasegase e aofia ai:

  1. Tamaiti. A o laʻititi, e le faʻasaina le togafitiga o le inisalini, ae manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete e fomaʻi. O le fualaau o le fualaau faasaina ua faatonuina ia i latou e itiiti ifo nai lo le maʻisuka matutua.
  2. Tina Ole fualaau faasaina e le afaina ai tamaitai aʻo fanauina se tamaititi, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai uiga o le maʻisuka. Ae a o maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e ono fesuisuiaʻi e fuafua i le vaitaimi, o lea e tatau ai ona e siaki le faitau kullukose ma fetuunai le vaega ole vailaʻau.
  3. Tina pepe. E le faʻasaina foi mai togafitiga insulin. O vaega malosi o le vailaʻau e mafai ona pasi i le susu o susu, ae latou te le maua se aʻafiaga leaga ile pepe. O le inisalini o se pulutini lea e faʻafaigofie ona faʻataʻitaʻiina le tino o le pepe. Ae a faʻaaogaina Rosinsulin, o fafine e masani ona fafagaina masani e tatau ona mulimuli i se meaʻai.
  4. Tagata matutua. E tusa ai ma le manaʻomia o lapataiga e mafua ona o suiga o tausaga. O nei suiga e ono aʻafia ai le tele o okeni, e aofia ai le ate ma fatuga. I le i ai o soliga i le gaioiga o nei totoga, o le suʻega o le inisalini e faʻaitiitia. O le mea lea, o tagata gasegase e sili atu i le 65 tausaga o loʻo faʻamatalaina se fua maualalo ole fualaau faasaina.

E tatau foi ona e togafitia ma le faaeteete le togafitiga o tagata ei ai maʻi eseese. O nisi oi latou e aafia ai le gaioiga a Rosinsulin.

Faatasi ai ma i latou ua valaauina:

  1. Faʻafitauli i le galuega a gaʻo. Ona o na mea, o le manava o gaioiga gasegase e faaitiitia, lea e ono mafua ai lo latou faaputuputu ma le tulai mai o le hypoglycemia. O le mea lea, o na tagata e tatau ona fuafua ma le faaeteete le metotia.
  2. Faʻailoga o le ate. I lalo o le malosi o le inisalini, o le ate e faʻagesegese ai le gaosiga o le kulukose. Afai ei ai ni faʻafitauli i lona gaioiga, e mafai ona gaosia le kulūkose e sili atu lemu, ma mafua ai ona le atoatoa. O lona uiga, i le tulaga o soliga i le gaioiga a lenei tino, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaʻau.

Ole fualaau o Rosinsulin naʻo ia e le mafua ai le faʻavalea i le mafai ona gauai ma e le faʻagesegese le tali. E mafai ona faʻavevesiina i latou i se tulaga faʻapomaʻi e mafua ona o le le tatau ona faʻaaogaina lenei sui. I lenei itu, o avetaʻavale ma faʻalavelave matautia pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau e le manaʻomia.

Faʻafofo

O le vailaʻau o le kulupu C e faʻaaluina 1-2 taimi i le aso. E fautuaina e le gaosi oloa i isi taimi uma e sui ai le vaega o tui. O le fualaau faasaina e ave i le 30 minute ao leʻi faia le taeao. E le taumate, o le iniseti o intramuscular faʻatasi ma Rosinsulin C o loʻo faʻatonuina i le tagata maʻi.

O le fuataga ua filifilia taitoatasi. E faʻalagolago i le kulūkose i totonu o le mimi ma le toto, o uiga o le kosi o le maʻi. I tulaga masani, ua lava le ulufale 8-24 IU i le aso. Afai o le tagata gasegase e maualuga lona lagona i le inisalini, o le fualaau faasaina ua faatonuina i se fua maualalo, ma le faaitiitia o le lagona - i se fualaau o le sili atu ma le 24 IU i le aso. Afai o le aoauli e sili atu i le 0.6, e lua inisiua e faia i nofoaga eseese. O maʻi na mauaina le sili atu ma le 100 IU i le aso e faʻataʻi ile falemai i le inisalini sui.

Togafitiga ma le Rosinsulin P o le tagata lava ia. O fuataga ma auala e tuʻuina atu e faʻalagolago i le toto aʻo leʻi oʻo i le taimi o taumafataga, o le tikeri o le glycosuria. Auala o le pulega:

E tele lava taimi e pulea ai le Rosinsulin P i se auala faʻapitoa. Afai e faʻamaonia le maʻi suka poʻo le taotoga ua faʻaalia, o le tuufaatasiga e faʻatautaia i totonu o le tino pe leai foi. Faatasi ai ma le monotherapy, o le fualaau e faaaoga faatolu i le aso. I tulaga e le masani ai, o le taimi ole pulega e oʻo ile ono taimi i le aso. Ina ia aloese mai le atrophy, lipodystrophy, o le initaneti e suia i taimi mulimuli ane.

O fua faatatau i aso taitasi e le sili atu i le 40 iunite. O tamaiti ua faatonuina i se fua faatatau o le 8 iunite. Afai e sili atu nai lo le 0.6 iunite i le 1 kilokalama o le mamafa o loʻo faʻatulagaina, o le inisalini e faalua ona faʻatonuina ma i vaega eseese o le tino. Afai e manaʻomia, o le Rosinsulin C e faʻapipiʻi ma le inisalini umi.

Tali leaga

Ole vailaʻau o soʻo se faʻalapotopotoga e fesiligia e mafai ona faʻaosofia ai se mea faʻafefe i le ituaiga urticaria. E foliga mai o le a le maua le tele o le Dyspnea, e faʻaitiitia ai le mamafa. Isi aʻafiaga le lelei o Rosinsulin P ma C:

  • tigā
  • migraine
  • mativa leaga
  • mafaufauga masani
  • faʻalauteleina le faʻauluuluga o faʻamaʻi-inisalini antibodies.

I le laasaga muamua o togafitiga, e masani lava ona faitio tagata e uiga i le edema ma le le taliaina. O le a le toe iai ni faʻafitauli i le taimi e mafai ai. O le taulaiga faapitoa e totogi i le tulaga o le fagu. Aʻo leʻi faia le pulega, ua siaki le fofo mo le manino. Afai ei ai ni tino mai fafo i le vai, e le faʻaaogaina Rosinsulin.

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻia mo faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le thyroid, Addison syndrome. O le hypoglycemia e masani ona atiina ae e avea o se faailoga o se mea maualuga. O se tasi o faailoga tutusa e faʻaalia pe a suia le Rosinsulin C ma P ma se isi sui. Isi faʻamaoniga o le soona fai:

  • vili
  • manava manava
  • faaitiitia o galuega galue.

Afai e aliali mai le falemaʻi i luga, e fautuaina e logoina le fomaʻi. E masani ona fautuaina le tagata maʻi e alu i le falemaʻi. O le polokalame lenei e filifilia pe a maeʻa se suʻega atoa o le maʻi.

Afai o loʻo maua e le tagata maʻi le faʻamaʻi ma le fatu fatugaʻo, ua faʻaitiitia le manaʻoga mo vailaʻau. O le kulupu o le glucose e mafai ona sui pe a siitia le tagata mai le manu i le inisalini o le tagata. O lea suiga e tatau ona faʻamaonia i le mafaufau. O loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Fautuaga faafomaʻi

O maʻi suka e taofi le lagona o le mūkickia meli e ala i le 'ai o le suka. Pe a faʻalavelave le tulaga, e fetuunai togafitiga. Afai e maʻitaga le maʻi, o loʻo taua i lalo mea nei:

  • I le 1 masina, o le a faʻaitiitia le fua.
  • I le 2nd ma le 3rd, e manaʻomia le faateleina o Rosinsulin.

I le taimi ma pe a uma ona fananau mai, o le manaʻomia mo le vailaau faʻasaina ua matua faʻaitiitia. Faatasi ai ma le lactation, o loo i lalo o le vaavaaiga a fomai i aso taitasi.

Mai se vailaʻau vailaʻau, Rosinsulin R ma C e le ogatasi ma fofo o isi vailaʻau. E faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemie e ala i le faaaogaina o sulfonamides, inhibitors monoamine oxidase ma le angiotensin-converging enzyme. O le togafitiga faʻaleagaina ua faʻavaivaia e le glucagon, glucocorticoids, fomaʻi faʻamataʻu, Danazole. Beta-blockers faʻaleleia ma faʻavaivaia le aʻafiaga o Rosinsulin.

Tuua Lau Faamatalaga