Ata o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka ma auala mo togafitiga

Faʻamatalaga o le maʻisuka, o lona atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, avea ma mafuaaga o le faailoaina o faʻafitauli eseese. O aʻafiaga o le paʻu o loʻo aofia i la latou lisi. O le vave o le maʻisuka, o se tasi o ona faailoga, e foliga mai o se faaputuga o toxins e faasaga i le talaaga o se maualuga monosaccharide i totonu o le toto, faʻalavelave faʻanatura i le tino o le tagata maʻi ma le faʻavaeina o le fogaeleele o le epidermis, siama, vaʻaia, afu, ma fulufulu lauulu.

Eseesega o fulufulu ma o latou foliga

Paʻu paʻu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le endocrin system i tagata matutua ma tamaiti e eseese ituaiga. E aofia ai:

  • Tele le maʻisuka faʻanatinati.
  • Peraimeri dermatosis i le maʻisuka.
  • O le faʻamaʻi o le paʻu o le tino, o lona atinaʻe ona e mafua mai i siama mai siama poʻo le faʻaleagaina.
  • Allergodermatosis, lea o loʻo faʻaalia mai i tua atu o aʻafiaga leaga o aʻafiaga o le siosiomaga, tulaga faʻaleagaina o le galue, le faʻaaogaina o meaai maualalo, faʻaaogaina o fualaau faʻasaʻi umi.

I se maʻi masani o le maʻisuka ma le maʻisuka, o se ata e mafai ona iloa i luga o nofoaga faafomaʻi, o tagata gasegase e feagai ma foliga o paʻu i luga o le paʻu o pito i lalo, vae, vae, ma lima maualalo. O latou foliga vaaia e pei o vaega na aafia ai le epidermis pe a uma le mu.

O aʻafiaga o le paʻu ua taʻua o le mimiti o le maʻisuka, e mafai ona ola e oʻo i le centimita, ma e mafai ona avea ma ituaiga epidermal poʻo subepidermal.

O le ituaiga muamua o le vevela masani e iloga i le mafai ona mou atu e aunoa ma le lavea. Subepidermal pemphigus o loʻo faʻaalia i le faʻaalia o vaega o le paʻu o le paʻu ma foliga o lona liona i foliga o sikula laiti. O le pipisi i le maʻisuka e le mafua ai le tiga ma e mafai ona mou atu ia latou lava aso e 21 talu ona faʻamautuina le maualuga o le kulukose toto.

O numera o le numera o le Peraimeri o loʻo faʻaalia i foliga o ituaiga maʻi pipisi. Lipoid necrobiosis e taʻitaʻia ai foliga o papules, mūmū mūmū. O nofoaga o lo latou localization o vae o le tagata maʻi. I le aluga o taimi, o le valea e maua ai se foliga faʻatusa, o se lanu samasama. I le leai o se togafitiga talafeagai, o le aliali mai o nai maʻi papaʻi e le o aofia ai. O aʻafiaga o le sochy dermatosis e aofia ai le foliga mai o se vevela, le mumu o vaega ua afaina o le paʻu. O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni o le tagata maʻi e malosi lona manaʻo e sosoʻo nei nofoaga. O se ata o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka o loʻo i ai i le foliga o le tigā dermatitis e mafai ona vaaia i luga o luga o le Initaneti ua tuʻuina atu i pathologies o le endocrine polokalama.

O le xanthomatosis eletty o se isi ituaiga o faʻalavelave o le maʻisuka, e faʻaalia ai se faʻafitauli o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma faʻafitauli o le gasegase. O lona atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le faateleina o triglycerides, o punavai autu o le malosi mo le tino i le tulaga o le cellular, e nafa ma le fausaga o le membrane ma e aʻafia i le tuufaatasiga o le lipid group. O faʻafefete i totonu o le paʻu o foliga e foliga mai o ni maʻa malulu o se lanu samasama, o loʻo siomia e corollas mumu. O le malosi malosi lea e o faatasi ma i latou ua manatu o se faailoga o togafitiga.

O faʻafitauli o le maʻisuka e aofia ai le tele o le paʻu o le paʻu.

O pathologies lona lua o le paʻu, o lona atinaʻe e mafua ona o siama faʻamaʻi poʻo faʻaleagaina, e iloa ai o ia lava i le tino o se fao, sikuea, phlegmon, suauu, erysipelas o le epidermis, pyoderma, erythma, o le candidiasis. O se ata o fuga i le maʻisuka e lagolagoina ai le talaaga o se maʻi pipili e le staphylococci, streptococci, Candida albicans ma isi ituaiga o microflora pathogenic e mafai ona vaaia i tusi faafomaʻi, i luga o luga o luga o uepisaite ua faʻatuina i faʻamaʻi faʻamaʻi.

Allergodermatosis e mafai ona ave le fomaʻi o le dermatitis, eczema, urticaria, strobulus, toxidermia, erythema exudative, faapea Lyell, Stephen-Johnson syndrome.

Faʻasologa o togafitiga

O le foliga mai o se maʻi vevesi i le maʻisuka i tagata matutua, o le ata lea e faʻaalia ai lona ituaiga, o loʻo faailoa mai ai le manaʻoga e saili le fesoasoani a se tagata faʻataʻitaʻiga. A maeʻa le aoina o se siaki, faʻataʻitaʻi suʻesuʻega faʻamalositino, suʻesuʻeina mafuaʻaga o le vevesi i totonu o le tino o le epidermis, o le togafitiga e faʻatulagaina. E maua ai le faʻamautuina o fua o le kulukose i totonu o le toto o se tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o fualaau oona, o le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga faʻapitoa, ma togafitiga faʻasoifua masani. E aofia ai:

  • Corticosteroids, antibiotic, antifungal, antihistamines.
  • Ogati, kulimi, gels ma se vailaʻau faʻamaʻi, anti-inflammatory, antipruritic, aʻafiaga faʻapitoa.
  • Le faʻaaogaina o teuteuga, lotions, baths based on chamomile, string, calendula, oak, celandine, wort St. John ma isi vailaʻau faʻamaʻi.

Togafitiga o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e faʻamoemoe e faʻaitiitia le faʻaleagaina, faʻaaogaina, toe faʻaleleia, faʻaleleia faiga faʻasolosolo i totonu o tisipese o le epidermis, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le kulūkose toto.

Ina ia taofia le tupu o le maʻi suka, e fautuaina e matau tulafono masani o le tumama, faʻaaoga togafitiga faʻapitoa ma antibacterial skin care. O se olaga ola malosi, o le faia masani o le tino, faatulagaina o taumafa paleni ma le tausami o meaʻai, faia o togafitiga vitamini, ave o minerale ma elemene e faaleleia ai le tulaga o le epidermis o le a fesoasoani foi e faaitiitia le lamatiaga o le paʻu o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga