Vailaʻau oona ma le maʻisuka: faʻaaogaina ma le faʻasaʻo

E manaʻomia e tagata taʻitoʻatasi a latou lava mea, o le tagata lava ia o le suavai. O mea uma e taua: tausaga, tau, meaʻai ma gaoioiga faaletino.

O le laʻitiiti o le tagata, o le maualuga o le vai i totonu o lona tino. I pepe faatoa fananau mai, o le vai e 75% o le mamafa o le tino, i tamaiti mai le 1 tausaga i le 10 tausaga - 60 - 65%, ma i latou e sili ile 50 tausaga - 50 - 55%.
O le aofaiga tatau o le vai i totonu o le tino o le tagata e sau mai fafo, o le isi pe tusa ma le 0.3 lita i le aso e faia i le faagasologa o le faʻavaeina o mea i totonu o le tino.

O le vai manaomia i aso taʻitasi mo se tagata matua mai le 30 i le 40 ml i le 1 kilokalama o le mamafa. E manaʻomia le vai mo se tagata taʻavale malosi ma se tagata i se coma. I le averesi, e fautuaina e faʻaalu mai le 1.5 i le 2.7 lita o vai i le aso.

O lenei aofaiga e aofia ai vai foi e maua mai meaʻai tatou te 'ai. O lea, sei tatou fai mai, o fualaau fou e aofia ai vai i le 70% i le 95%, ma le falaoa i le 14%. I le faaaogaina o meaai, tatou te maua mai le 0.9 i le 1.2 lita o le vai. O le malologa e tatau ona maua mai i le vai.

Suavai ma le tino

Mai le aʻoga o le anatomy, tatou te iloa o le toto o le 83% vai, 75% vai i maso, 74% i le faiʻai, ma 22% i ponaivi. O le vai e faʻaleleia ai lo tatou malosi, faateleina ai le mafaufau ma le tino, aveese le toxins ma toxins mai le tino, faʻamamaina le paʻu, faʻaititia le maʻi o le ulu ma le vevela.
Ona o le leai o se vai, o le toto ua sili atu ona mamafa, ua afaina toto. O le galuega a le faiai e sili atu le leaga, e faigata ona faʻalautele, e te lagona le le lava. O le mamafa o le tino e faateleina ai, amata ai le maʻi. I se upu, e pei o le pese lauiloa: "e leai se vai, e le o ni upu po o ni saito."

Maʻamu mo le maʻisuka

O le maʻi suka e tele ona faʻaʻailoga, ae o le sili ona lauiloa o le fia inu pea ma le faʻamalaina i le tino o le masani ai.

I lenei tulaga, ona o se faaletonu i le pancreas, o mea inu gaʻo e le lelei le toto, tumau i totonu o le toto. O lou tino o loʻo taumafai e maualalo le maualuga o le suka, faʻateʻa ese ma le fesoasoani o le faifai pea. Ua faʻalavelaveina le faʻaleleia o le vai, o le a le mafai e le tino ona taofi le tele o le vai, e le o gaʻo le vai, ma i le tele o mea e faʻaaogaina e fatugaʻo mai le tino. Ma o le tino i foliga o le fiainu ua toe faamanino mai ai e le lava le vai.

Fainu saʻo

Inu ma le malamalama. I le taimi muamua, o nisi taumafaiga o le a manaʻomia, lea o le a mulimuli ane avea ma masani.

1. E inu pe le inu i meaai? E tele manatu e uiga i lenei mataupu, ae e foliga mai ia i tatou e moni lenei mea: afai e le lava le vai i le tino e teu ai meaai, ona faʻafefea lea ona taulimaina? O le mea lea, afai o le taimi o se taumafataga e te lagona le manaomia o le vai - meainu!

2. Amata le taeao i se ipu vai, aua e oʻo lava i le taimi o moe, e faʻaalu e le tino le vai. Faatumu ona sapalai.

3. Inu se ipu vai i le va o taumafataga - afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga ma le 2.5 itula mulimuli ane. Faatasi ai ma lenei fati, e mafai ona e aloese mai le tele o faafitauli i le manava (e aofia ai le afaina, papaʻi, ma le suʻa).

4. Fai ia avea ma se tulafono e inu vai i taimi o malologa pe a inu au uo i le kofe poʻo le lauti. Afai e te le fiafia i le tofo o le vai manino, taumafai e faaopoopo se fasi keke o lemoni.

5. Ia mauti- noa pe a maeʻa ona faʻaaogaina vai inu uma lava o le urine. Afai e le tupu lenei mea, ona faʻavaivai ai lea o le vai i totonu o le tino.

O le tino e matuai galala lava:

I le taimi o faamalositino,

I le vevela poʻo le taele

A lele (o le potu e matua malulu),

I le malulu ma faʻamaʻi uma e maua ai le fiva maualuga,

A o suʻeina fualaau (o le tele o ia mea e tau atu i le faʻamalaina),

Pe a ulaula ma inuina caffeinated ma inu ava malosi.

I nei tulaga uma, e tatau ona e faateleina le aofaʻi o vai inu oe inu.


Faatasi ai ma vailaau aloaia, o tagata tomai faapitoa fautuaina vai inu minerale mo le maʻisuka ituaiga 2.

O se vaifofo faaopoopo mo le togafitiga o le faamaʻi e talafeagai mo le toe faʻafoʻiina o le gastrointestinal tract ma faʻavae le fefaʻatauaiga o sosoʻo avanoa i le tino.

Faamatalaga lautele

O le iʻuga o le vai faamalolo, o le gaioiga o totoga i totonu, e aofia ai le pancreas, toe amata, lea e sili ona taua mo le maʻisuka malosi.

O suavai minerale ei ai aʻafiaga lelei:

O uiga taua o le vai ua fuafuaina e minerale talafeagai e aofia ai i lona tuufaatasiga, lea e afaina ai le tino o le maʻi gasegase i lona atoa.

Tuutuuga o le faaaogaina

Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i tulafono faʻapitoa:

O se lagona o le tutusa, fautuaga atamai, mulimuli i fautuaga ma vai inu o le a aoga tele e fesoasoani i le tino ua vaivai i se maʻi.

Talosaga faatagaina

Faatasi ai ma le togafiti togafitiga o togafitiga vai mo le maʻisuka, o le tele o le suavai e faalagolago i le lavelave o le faamai, o le setete o le gastrointestinal system and the patient's well-being.

Pe a faʻaaogaina, o tulafono nei e matauina:

  • O le vai e faʻaalu i le afa itula ao le i 'aina, e tolu taimi i le aso, e tusa ai ma le soifua maloloina atoatoa o le vaega gastrointestinal. Faʻasalaga i lona faʻatinoga, ua faia se fetuunaiga faaopoopo.
  • Faatasi ai ma se maualuga o le maualuga o le eletise, e faʻaaogaina ai le vai o le mineral i le tasi ma le afa itula aʻo leʻi 'ai, ma le maualalo - mo le sefululima minute.
  • I nai aso muamua mai le amataga o togafitiga, o le tele o le vai e le sili atu i le selau kalama i le aso. E faasolosolo lava, o le faateleina o tui, e oʻo atu i le 250 ml. I le tulaga o le maʻisuka i le talavou, o le maualuga maualuga e 150 ml.
  • O le aofaʻi o aso o le vai o le minerale e le tatau ona sili atu i le 400 ml, e tusa lava pe leai se faʻamaoniga manino. Na o na ituaiga o mea, e le mafai ona faʻaleagaina atili ai le tino o le maʻi.

O nei vailaau uma ua malilie faatasi ma le fomaʻi asiasi - aemaise lava mo tagata mamaʻi e iai le talaaga o lela ulutala o le gastrointestinal tract.

O le faʻamaloloina o vai o le minerale o le a sili atu lona aʻafiaga pe afai e te faʻaaogaina se vevela pe a faʻaaogaina. Fai mai Gastroenterologists e mafai ona suia le kapalai masani, lauti, sua suamalie ma le tele o cocktails. O lenei faʻamatalaga e moni i le faʻaaoga saʻo o se vailaau masani.

Ole fagu vai e le tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa poo le fale i lalo. . O le mafanafana aʻo leʻi faʻaaogaina e mafai ona aʻafia ai le lelei o le vai faʻamalolo.

O le aoga o togafitiga o le maʻisuka ile fufuluina o le suka e matua masalomia lava i tagata mamai.

Afai e tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o le vai i totonu, ona faia loa lea o se faʻaluaga lelei lelei.

O uiga autu o le togafitiga masani e masani ona:

  • Faʻasalaga ogaoga o le gastrointestinal tract, o le taele ma vai inu o se mea lelei. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o lenei auala o le a faʻamaonia ai le faʻatinoga o le pancreas (faʻasaoina), o le taunuuga mulimuli o le a avea ma faʻamautinoaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.
  • O ituaiga faigofie o le maʻisuka e faatagaina ai le faʻaaogaina o bathubs ma se vevela atoa e tusa ma le 36-38 tikeri. Ua lava lea e faʻamautu ai le paʻu.
  • Faatasi ai ma le eseesega eseese o le atinaʻeina o le faamai, ua fautuaina e le au atamamai le faaitiitia o le vevela o le vai i le 33 tikeri.
  • O le tele o le vai manaomia i totonu o le faletaele lava ia e talanoaina ma le fomaʻi taitoatasi. O le umi o le tasi togafitiga e tusa ma le 15 minute, o le numera atoa o vasega e le silia le 10 iunite.O le togafitiga e faia e tusa ma le fa taimi i le vaiaso, o le isi taimi e tuʻuina mai e malolo mai le faʻataʻitaʻiga.
  • O le taulaiga faapitoa e totogi i le soifua manuia o le tagata maʻi - e le faatagaina e taoto i totonu o le vai i se tulaga e sili atu le fiafia pe le fiafia, o le a le mafai ona ausia le aoga talafeagai.
  • E faia le faʻataʻitaʻiga i le va o taumafataga. E faasa ona alu i le taele muamua pe vave foi ona uma ona 'ai.
  • A maeʻa le togafitiga, e manaʻomia e le maʻi maʻi le malolo - e tatau ona alu i le moega ma malolo, pe a mafai, taumafai e moe. I taimi o le moe, e oʻo lava i se taimi pupuu, o le tino e aofia ai le toe faʻaleleia o galuega - o le aofaʻiga o le faʻamalositino o le a faʻaateleina le tele o taimi.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogāina o le taele ma le faʻafofoga tautala o vai o minerale ua faʻamaonia ai le faʻamaonia o le aoga o sea fofo faʻafitauli. O le togafitiga o le maʻisuka, o se faʻaitiitia o le kulukose toto e vave tele atu nai lo le faʻaaogaina o manipasi taʻitasi.

O le vai e faʻamalolo ai, lea e afaina ai le tino o loʻo aafia i le faʻamaʻi, o le a fesoasoani e le gata ina faʻaleleia ai le soifua manuia lautele o le maʻi, ae aʻafia ai foi lona agaga.

O le le mautonu i le itu o loʻo aʻafia ai le afaina o le tagata maʻi, e tele lava ina mafua ai se faʻalavelave o le gasegase. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi, o se auala tuusaʻo e faʻamautinoa ai le tino atoa.

O vai inu mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fesoasoani i le faʻamaoniaina o mea le lelei i nisi o galuega a le tino, pe afai e mafai ona e faʻaaoga saʻo. O lenei mea ua molimauina e le tele o iloiloga a fomaʻi ma gasegase, latou ua uma ona latou taulimaina o latou faafitauli. E tele faʻamatalaga e uiga i aoga o vai inu, ae o le a le tele o le vai e inu ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina mo togafitiga?

Faʻatinoga o gaioiga

O le aoga o le inuina o vaiinu mai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamatalaina i le faiga o gaioiga a mea taitasi i le tino o le maʻi. I le tuufaatasiga, e vaevaeina uma vai vai i ni ituaiga. E mafai ona aofia ai le galala, carbon, ma isi masima.

Faataitaiga e faaalia ai o le ituaiga 2 vaiinu ma se tele o le hydrogen e sili ona aoga mo le maʻisuka. O ona vaega uma o le gaosiga o le a faasolosolo malie ona faʻavasegaina le gaosiga o le inisalini ma faʻafouina ai galuega o totoga. Salts o le magnesium, calcium, phosphorus ma fluorine ei ai le aoga aoga i luga o le pancreas. O se taunuuga, o lenei tino e amata ona maua ai le itiiti ifo o le insulin, ona o le pa'ū o le suka.

O se taunuuga o togafitiga ma le vai o le maʻisuka ituaiga 2, o le ate ma le faapaleniina o le vai i totonu o le tino ua toe faʻaleleia. Ua faaitiitia le Cholesterol, lea e afaina ai le fuainumera ma le soifua manuia lautele o se tagata. Ae o nei mea uma, e tatau ona manatuaina o le tele o le faʻaaogaina o le mineral suavai e mafai ona oʻo atu ai i le manava, afaina ma le pala. O le mafuaaga o le gas bubbles, lea e le maua i taimi uma le taimi e paʻu ai i le inumaga i se taimi talafeagai.

Auala e faʻaoga ai

Ina ia togafitia soʻo se ituaiga o maʻisuka faʻamalolo poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o faʻamaʻi o lenei maʻi faʻamaʻi, e tatau ona e iloa tulafono faavae mo le faʻaaogaina o minerale poʻo vaipuna i meaʻai:

Afai tatou te amanaʻia fautuaga uma o loʻo taʻua i luga, ona maua ai lea o vai inu mo le maʻisuka ituaiga 2 e na o faamanuiaga ma o le a le maua ai aʻafiaga. Iloaina o se lagona tutusa - o le ki autu lea o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia ma le fesoasoani o le faatauina o vai.

O a ni aumaga e faʻaaoga

O le a tatou nonofo eseese i luga o aumaga ma pe afea tonu e tatau ai ona e inuina vai o minerale mo togafitiga o le maʻisuka. I lenei itu, i le tele o itu, o mea uma e faalagolago i le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli o le maʻi, soifua manuia lautele ma le setete o le gastrointestinal tract. O tulafono nei o loʻo taua i lalo:

O fautuaga uma e lisiina e faatatau i tui e tatau foi ona malilie muamua i le fomaʻi. O maʻi o loʻo mafatia i maʻi gasegase po o le faia o taotoga ogaoga e tatau ona faʻapitoa i lenei mea. O iinei, o le fesili o toese e tatau ona ese.

Le mea e mafaufau i ai

O le faʻamaloloina o vai o le galala o le a sili atu ona lelei pe afai e te amanaʻia lona vevela aʻo faʻaaoga.

Fai mai tagata popoto e mafai lelei ona suia le faʻaaogaina o kofe, ti, ituaiga uma o cocktails ma suamalie. Ae o lenei mea ua tuʻuina atu e faapea o le togafitiga e faʻatinoina. O fautuaga nei:

  1. Suavai e faʻaaogaina e le maʻisuka i le gasologa o le aso e tatau ona fai sina mafanafana. O le aoga lenei o togafitiga. O le vai mafanafana mama e faanatinatiina le fiainu i le va o taumafataga ma saʻo i le taimi o le taumafataga. E feteʻenaʻi ma le manatu o fomaʻi o le inu i meaai e le maloloina, ma o le maʻisuka e talia lelei pe a oʻo mai i sina vevela vevela, sina vai inu laulau vai.
  2. I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o vevela vevela, pe, i se isi itu, e le taliaina lelei le vai inu malulu. O le maualalo o le vevela o le vevela e mafai ona oʻo atu ai i le manava o le manava, ma o le vevela o le a mafua ai ona le lelei le gaogao i le lumanaʻi.
  3. E pei o le vaipuna, e masani lava ona maalili ia te ia lava - o nisi taimi e toetoe lava o le malulu. E fautuaina e inu i lona tulaga muamua, ae fai i ni tamai sipuni. Afai ei ai ni faʻafitauli i le maʻi, e mafai ona e sasaa vai i totonu o se ipu tioata, faʻatali seia oʻo ina fai sina vevela ile ea, ona inu ai lea.

O le vevela o le vaega sili lea ona taua o le faʻaaoga lelei o vai oona mo le maʻisuka. O le vai vai mo le togafitiga o le maʻisuka e talafeagai lelei pe afai e talafeagai le vevela. A leai, e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga le talafeagai.

Faʻamamaina o gaosiga

E faapefea ona aoga le vai alkaline? E mafai foi e ia ona fufulu lona manava. O vai vai vai mo le maʻisuka e mafai ona faʻamatalaina e fomaʻi ma foliga o enemas. Ae e le aoga lenei mea i tagata uma, ae o le tele lava o tulaga e naʻo latou e iai ni faʻafitauli. E faʻafefea ona faia le ita i lenei vai ma o le a le mea e tuʻuina atu i ai togafitiga faapena?

Afai o le tagata maʻi, e faaopoopo i le maʻisuka, ketoacidosis poʻo le faʻalauiloaina o faafitauli i totonu o le gastrointestinal tract, e masani ona faʻasolosolo ona faʻasolosolo ona faʻasolosolo taimi i luga o le gasegase o enemas. O le tele o le vai na faʻaaogaina i totonu o le faʻasaʻo tuusao e faalagolago i le mamafa o le maʻi ma luga o meaʻai na ia 'aina. E le gata i lea, o le enemas i le vai o le minerale e masani ona faʻaaogaina mo le inuina ma le inupia o le tino.

O le Duodenal tubage o se auala uiga ese o le taele oona, pe a tuuina atu i le tagata maʻi se manava gaogao e inu ai i se taimi vave se ipu tioata vai, lea e faʻafefe ai le magnesia sulfate i le manaʻoga manaʻomia.

I le taimi lava pe a maeʻa, e tusa ma le 150 ml o le vai mama mama e inu. A maeʻa sea inu, e masani ona tuʻuina le tagata maʻi i le isi itu, ma faʻaaogaina se mea mafanafana mafanafana i le ate. O lea e manaʻomia ai ona e taoto pe a ma le lua itula. E faigofie tele, ae i le taimi lava lea e fesoasoani ai le togafitiga lelei e faʻamavae ai kulupu, leucycytes ma pathogens mai le tino ma le talo, ma mafua ai ona faʻaitiitia le pala.

Tausiga o le Paʻele

E faʻapēfea ona aoga le togafitia o le maʻisuka ma le vai oona pe a faʻaaoga i fafo? O loʻo maua le faʻalauteleina o le taʻutaʻua e ala i le taele taele, o se faʻaopoopoga sili lea i le faʻaaogaina o vai inu i totonu. Sei o tatou nonofo i luga o mea autu o le taʻele o le taele:

Afai e te amanaʻia faʻamatalaga uma o faʻataʻitaʻiga o togafitiga, ona maua ai lea o le lelei o vai inu vai mo le maʻisuka i le tino o le taele.

Faataitaiga e faaalia ai afai e faʻaopoopoina le taele ma le faʻaaogaina o le vai (ioe, faia mea uma i le faʻamaoni), ona togafitia lea o le maʻisuka i le vai e sili atu le aoga, ma o le faagasologa o le faʻaitiitia o le suka o le sili atu lea vave.

Suavai ma le maʻisuka o mea e fesoʻotai i ai. O le a le tele o le inu vai inu i le maʻisuka ituaiga 2? Inu a itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso. Ma o le lagona o le fiainu o le a le tele naua le faalavelaveina. Ma, o le a le tele ma pe faʻapefea ona faʻaaoga vai inu, o le a taʻu mai e le fomai. O le mea moni, e le pei o le vaipuna punavai, o le a sili atu le malosi, o le mea lea, o lona faaaogaina e tutusa ma le faaaogaina o vailaʻau malolosi. E moni lava lenei mea mo mataupu o le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai ona togafitia se faʻamaʻi lea faatoa amata ona atinaʻe ma le fesoasoani a le vai togafitiga, pe afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi. Ma e tusa lava pe le togafitiga i le vai e le maua ai le faamoemoe faamoemoeina, o se faʻaleleia atili o le soifua maloloina, o le faʻaitiitia o le suka toto ma le faʻamautuina o le gastrointestinal tract e mautinoa.

Faafetai mo lau finagalo faaalia.

Faʻamatalaga

Megan92 () 2 vaiaso talu ai

Pe na i ai se tasi na te mafaia ona fofoina atoatoa le maʻisuka? Fai mai latou e le mafai ona fofoina atoatoa.

Daria () 2 vaiaso talu ai

Na ou manatu foi e le mafai, ae a uma ona ou faitauina lenei tusiga, ua leva ona ou faagaloina lenei "maʻi e le mafai ona togafitia".

Megan92 () 13 aso talu ai

Daria () 12 aso talu ai

Megan92, o lea sa ou tusia ai i laʻu uluai faamatalaga) Faalua i le tulaga - o se sootaga i se tusiga.

Sonya 10 aso talu ai

E le o se teteʻa? Aisea latou te faatauina atu ai i luga o le initaneti?

Yulek26 (Tver) 10 aso talu ai

Sonya, o le a le atunuu o loʻo e nofo ai? Latou te faʻatau atu i luga o le Initaneti, aua o faleoloa ma falemaʻi tuʻufaʻailogaina o latou igoa. E le gata i lea, naʻo le totogi naʻo le maeʻa ona maua mai, o lona uiga, muaʻi siaki, siaki ma naʻo le totogi. Ioe, ma o lea ua latou faʻatau atu mea uma i luga o le Initaneti - mai lavalava i televise ma meafale.

Faʻafofoga Faʻafoe 10 aso talu ai

Sonya, alofa. Ole fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ua le faatauina atu i luga o fesootaiga ile fale talavai ina ia mafai ai ona aloese mai le totogi. I le taimi nei, e mafai ona e faʻatonuina naʻo luga o le upega tafaʻilagi aloaia. Ia soifua maloloina!

Sonya 10 aso talu ai

Faʻamolemole, ou te leʻi muai matauina le faʻamatalaga e uiga i tinoitupe i le faʻasalaga. Ona lelei ai lea o mea uma, pe a fai o totogi i luga o le lisiti.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona popole le tagata maʻi i se lagona o le fia inu. O le mea lea, o nei tagata gasegase e inu tele naua vai. E mafai ona avea ma teas, compotes, meainu eseese. Sei o tatou tilotilo i le mea e mafai ona onā ai le vai o le mineral i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina faʻanoanoa ai le fiainu, ae ia faʻaleleia ai foʻi le soifua maloloina.

Sooga i le maʻisuka

E masani lava o tagata maʻi ua maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi e fiafia pe mafai ona inuina vai inu manaia mo le maʻisuka. Ioe ioe! Ma e mafai foʻi ona toe manuia oe mai lenei maʻi ogaoga!

E tele suʻesuʻega na faia, o le faʻamoemoega o le fuafuaina pe faapefea ona aʻafia le tino o le tagata i le sami. Ua faamaonia e saienitisi o le togafitiga faafomai o le faaaogaina o le vai faamalolo e matua maualuga lava. E fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o galuega a le tele o totoga ma faiga o le tino o le tagata, ma e matua aoga lava i faʻamaʻi o le maʻisuka.

O vai o loʻo i lalo nei e sili ona aoga mo le maʻisuka:

  • Borjomi
  • Essentuki
  • Mirgorodskaya
  • Berezovskaya
  • Pyatigorsk
  • Istisu.

O faʻamanuiaga mo le maʻisuka o le vai maualuluga e tele. E faʻaleleia ai le ala o le gaosiga o le gaʻo, faʻamalosia ai le inisalini, ma faʻamalosia le ulufale atu o le kulukose i totonu o sela. Ae o le filifiliga ma le auala e ave ai le vai o le minerale e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi. O ana fautuaga o le a faʻavae i luga o uiga o le tagata maʻi, ituaiga o faʻamaʻi ma faʻafitauli e mafua mai i le atinaʻeina o togafitiga faʻavae.

O le sili ona lelei o le toe faʻafoʻisia o le maʻi e tupu i tulaga o togafitiga, pe a tuʻuina atu le ava e inu saʻo ai le vai mai le punavai. Togafitiga e aofia ai taumafataga e tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

I le maualalo o le maualuga o le manava o le manava, e inu le vai o le mineral i le kuata o le itula ao le i taumafaina meaʻai e faʻaleleia ai lana pule. Faʻateleina le eletise, e tatau ona faʻaaogaina le vai o le minerale ile itula pe lua ao le i faia le taumafataga.

Afai o le tulaga o le siosiomaga i totonu o le manava o loʻo i totonu o tapulaa masani, e tatau ona inu le vai i le 40 minute ao lei faia se taumafataga.

Faʻalogo! I le mea e le faʻaleagaina ai oe lava, e tatau ai ona faʻatapulaʻa muamua inumaga o le vai o le mineral i se fualaau o le 100 ml. Ona mafai lea ona e faasolosolo faasolosolo malie atu i se ipu vai vai. Afai e leai ni faʻalavelave ma faʻalavelave, e mafai ona e faʻalauteleina le volume i le 400 ml, ae sili atu le vaevaeina o lenei aofaiga i ni atopa se lua ma inu faatasi ai ma le afa afa itula.

O vai inu e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi e le tatau ona sili atu nai lo le vevela o le 40 tikeri. I le faagasologa o le faʻavevelaina, o loʻo i ai le leiloa o le carbon dioxide ma le hydrogen sulfide, o loʻo i ai le tele o mea tau togafitiga, e aofia ai le faʻaleleia ma le faʻaleleia o metabolic processes.

O vai o loʻo i ai hydrocarbonates poʻo sulfates e aveesea ai le sili atu o le acetone o loʻo aliali i totonu o le toto, faʻateleina le faʻasalaga o le alkali, ma faʻaleagaina ai mea e leʻo faʻaleagaina. Afai e maua i aso uma vai inu a le tagata maʻi, o le a fesoasoani lea e aveese le gaʻo tino tele, cholesterol leaga, ma faʻaitiitia le maualuga o le gaʻo gaʻo mai le tino. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻiga o phospholipids e nafa ma le felauaiga o gaʻo o le a faateleina.

I le tulaga o le faʻamaʻi o le ituaiga 2, o le faʻaaogaina i aso taitasi o vailaʻau faʻasaina e toe faʻaleleia ai le ate, toe faʻafoisia le paleni o le vai, o le mea lea ua le toe maua ai le maʻisuka mai le lagona o le fiainu.

O le vai faʻatasi ai ma le carbon dioxide ma le sulfate mineralisation e faʻaosofia ai le amataga o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le toe faʻafouina o gaioiga, ma o le taunuuga lea e faʻatupulaʻia ai le tele o le faʻatupulaia o le inisalini. E masani lava ona togafitia le togafitiga o le faʻamaʻi 2 i le faʻaaogaina o le suavai e tumu i le vailaʻau o le hydrogen sulfide. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Essentuki o loʻo i ai se aafiaga lelei i le lipid ma le protein metabolism, faʻaleleia le gaosia o le ate o enzymes.

E tatau ona maua le vai moli pe'ā iai ni faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. Faatasi ai ma le fesoasoani a vai inu, e togafitia ai faʻamaʻi pipisi. E faʻaaogaina pe afai ei ai i se tagata se maʻi maʻi pepese, o le cholecystitis masani poʻo le pancreatitis, o le maʻi maʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o vai inu i totonu

O minerale e aofia ai le tele o masima ma elemene. O ia o se tasi o meaʻai autu i le taumafataga. O le suamalie e gaosia i le tele o ituaiga, ma o ia mea uma o loʻo i ai ona faʻamatalaga mo le faʻaaogaina.

I le vai vai, e oʻo i le 2g / l le masima. E talafeagai mo le faʻaaogaina e tagata uma ma aunoa ma ni tapulaa. I le vai laʻau vai, o le masima e oʻo i le 8g / l. Ole meaola lea e le manaʻomia ai le tofiaina o se fomaʻi, ae le tatau ona faʻaleagaina. Mo le laulau vai lapa vai, o le masima e maualuga i luga. O le mea lea, i le togafitiga o le maʻisuka, e le tatau ona faʻaumatia i la latou lava pule faitalia, ae tatau ona faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Ole vai faʻamalolo e mafai ona inu e sili atu ile tolu tioata i le aso.

O le vai-treatment-minerals e mafai ona toe faʻauʻu pe tusa o le 4 vaiaso ma se malologa o le 3-4 masina. O le aveina o se ituaiga togafitiga vai i le tele o tui e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻi atu i cholelithiasis poʻo urolithiasis.

O vai inu mo le maʻisuka e le o taimi uma e le afaina ai, o lea e tatau ona amanaia ai le faʻailoga. E le fautuaina e ave le vai sima aʻo laʻitiiti ma le talavou. O le iʻuga, o le faʻaogaina o le calcium ua faʻalavelaveina ma ua tupu le tupu.

O vai vai e aofia ai carbon dioxide, lea e saogalemu ia lava ma e faʻaopoopo e faʻavaivaia ai le masima masima.Ae latou te faaosoina le pulelasi a le manava, ma o le a avea ma mea e tafe mai ai le tui o le intestinal. O le mea lea, afai o loʻo aʻafia le itu i le togafiti o le maʻisuka ma vai inu, e lelei tele le lafoaia o suauu.

Isi togafitiga togafitiga

I le faʻaaogaina o le suavai, e tele faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaoga e faʻaaogaina ai le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O nei mea e aofia ai le ita, le manava ma le manava o le tino, leʻo duodenal.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina o ia faʻasolosolo auala e faʻaaoga ai vai inu, mo se faataitaiga, fufulu, microclysters.

O le Duodenal tubage ua faʻamaonia mo pathoces o le ate ma le gall vladder. O le tagata gasegase i luga o se manava gaogao i le taimi e inuina se ipu vai mafanafana mafanafana (250 ml), lea e faʻaitiitia ai le magnesium sulfate (15 g). Ona toe 150ml. A maeʻa lenei mea, ona liliu lea o le tagata maʻi i lona itu, ma faʻaaogaina se mea mafanafana mafanafana i le mea o loʻo i ai le ate. Ma o lea e tatau ai ona taoto mo le itiiti ifo ma le itula ma le afa. O lenei faiga e matua aoga tele ma fesoasoani e aveese le talo, ma le leukocytes, pathogens, siaki. O se taunuuga o lea faʻalauiloa, o le taulaiga o le mumū e faʻasalaina.

I le faaopoopo i le inu, togafitiga i fafo atu ma vai oona i le tulaga o le taʻele e masani ona faʻaaogaina. Latou te faʻafefeteina le gaosiga o le gaʻofale, faʻaitiitia mea e maua i le suka, faʻatonutonu le inisalini. E masani lava ona faʻataʻitaʻiina mo faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o faʻamaʻi o le fatu, vascular, digestive systems, etc. O le sili o le taunuuga e mafai ona maua e ala i le faaaogaina o le taele o le mineral gas, mo se faʻataʻitaʻiga, radon poʻo le hydrogen sulfide.

A e fufulu vai, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  1. E le mafai ona e faia le faʻatulagaga e itiiti ifo ma le itula ao le i faia se taumafataga, pe vave loa ona maeʻa.
  2. O le taele i totonu o se tulaga vaivai ma le fiafia e le faatagaina.
  3. A maeʻa le faʻaleleia o le vai, e tatau i le maʻi ona faʻaalu sina taimi e malolo ai, mai le sefulu minute i le tasi itula.

Faatasi ai ma se mamanu o le maʻisuka, o le taele ma le mafanafana, e le maualuga atu i le 38 tikeri, o le a aoga le vai. O maʻi suka e mafua mai le ogaoga ogaoga o le faʻamaʻi ua fautuaina le taele o le vevela vevela, ole suavai e le sili atu nai lo le 33 tikeri. O la latou faʻafeiloaʻiga e tatau ona faʻatinoina e le silia ma le fa taimi i le vaiaso. O le umi o le tasi vasega e tusa ma le sefululima minute. O le vasega atoa e aofia ai faiga e sefulu. I le matua o le matua, o le umi o taualumaga ua faaitiitia i le sefulu minute, ma o le vevela o le taele e le tatau ona sili atu i le 34 tikeri.

E te fia iloa atili e uiga i le vai ma le soifua maloloina?

E tatau ona ou pipii atu i le tele o mea inu ava malosi mo le maʻisuka, pe tatau ona ou faatapulaa loʻu inu? O lenei fesili e popole tele, ona o le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia, lea e taua tele ai le tausisia o se meaʻai ma meaʻai. O se okeni o loʻo mafatia i le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaoga masani o le inisalini. A aunoa ma le inisalini, e le mafai e le kulukose ona ulu i totoga e fafaga ai i latou. Afai e le lava le vai mama, e faigata le femalagaaiga ile inisalini, o lea e le tatau i se tagata e maua i le maʻisuka ona taofiofi le inu.

Meainu minerale mo le maʻisuka

E tele auala e faʻaleleia ai galuega faʻapitoa. O le mea aupito sili ona saogalemu i totonu o tagata uma o le faʻaogaina lea o le vai oona. O le magnesium, fluoride, sodium, calcium ma isi elemene e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o le inisalini. E tāua tele mo le maʻisuka le mataituina o le gaioiga masani o le pancreas, talu ai o le tulaga lautele e faalagolago i le galuega a lenei okeni.

O loʻo faʻaaogaina le vai minerale, ae o lona konisini carbon dioxide e mafai ona aʻafia ai le gaogao o le tui, e mafua ai le paʻu. Faatasi ai ma isi aʻafiaga le lelei e mafua mai i le gas bubbles o loʻo i totonu o le vai, e mafai e se tasi ona iloa le manava ma le faʻateleina o le eleʻele o le suka gaosia.O le mea lea, nai lo le lelei o le aʻafiaga, e leai se faʻaitiitia o le soifua lelei, e tatau ona inu vai inu o loʻo le aofia ai le gas.

Ituaiga vai inu ma o latou aafiaga i le maʻisuka

O le vai minerale o loʻo i ai le maualalo o le mamafa o elemene elemene ina ia lelei ai le aʻafiaga o le gaioiga o le pancreas. I le maʻisuka, o le laulau e leai se mea e faʻamaʻi ai, e mafai ona faʻaaoga mo le kuka. O le le lava o se togafitiga faʻaleagaina i luga o le pancreas e faʻamalieina e ala i le faʻaaogaina o ia vai pe a faʻamamaina le tino o togene faʻaopoopoga. O le faʻaaogaina o vai vai e le mafai ona faʻapulaaina.

E le tatau ona faʻaaogaina le vai inu laulaʻau i le maʻisuka. O ia vai e mauoa i sima, ei ai lona taimi mulimuli ane. O le faʻaaogaina faʻaogaina o vai vai-laulau e mafai ona mafua ai le solia o le paleni-masima, lea e matua le manaomia i le i ai o le maʻisuka. I se tapulaa faʻapulaʻa, o le faʻaaogaina o sea meainu o le a na o le aoga.

Maʻisuka inu vai vevela

O le inuina o le vai mama e taua tele. E le mafai ona suia i le lauti, compote, kofe ma isi meainu. O se ipu malamalama e lua e tatau ona onā pe a maeʻa, talu mai le moe e lagona e le tino le manaʻoga mo se meaʻai tele. A o faagasolo le aso, o le tele o le vai inu e tatau ona oʻo i le lua lita. Afai e le o matauina lenei tulafono, o le kulūkose metabolism i le tino o le a faigata, lea e sili ona matautia mo ituaiga uma o le maʻisuka.

E taua e le gata ina inu tele, ae ia faia foi saʻo. E tatau ona faamalieina le fia inu. Afai e manaʻo le maʻisuka e inu aʻo 'ai, e tatau ona ia faia sina sipuni. A aunoa ma se suavai faaopoopo, o le a le tagofia meaai. O le inu e tatau ona mafanafana. O vai malulu e mafai ona mafua ai le pipisi o le talo, lea o le a aʻafia ai le gaioiga o le pancreas. O le vevela o vai e le fautuaina foi. O le filifiliga pito sili ona lelei o se meainu vevela.

O loʻo i ai se manatu e le tatau ona e inu faʻatasi ma meaʻai. E saʻo lenei mea, ae o le tapulaa e na o le vai malulu e faʻaaoga. O maʻi suka e le mafai ona faʻamalosia ai le gastrointestinal tract, ma le inu malulu i le taimi ma a maeʻa taumafa e le aʻafia ai le afaina. E masani lava ona i ai i le manava ni meaai mo ni nai itula, e faasolosolo malie lava i lalo. Afai e te sasaa mea taumafa i le vai malulu, ona ulufale lea i totonu o le manava aʻo leʻi faʻapala. O se fulu e leʻi faʻaaogaina i totonu o le inumaga e amata ona pala, e mafua ai le dysbiosis ma le colitis. O mea o loʻo i totonu o le manava e vave ona pasia i totonu o le manava, ma toe lagona ai e le tagata se lagona fiaaai. I le i ai o le maʻisuka, o le vevela e matautia, faʻapea foi ma le matelaina, o le mea lea, o ia tulaga e le tatau ona faatagaina.

Suʻega o le maʻisuka: Donat Mg vai vaipuna mai punaoa faʻaleleia o le siosiomaga

Ua leva ona faʻaaogaina le vai moli i togafitiga o faʻamaʻi eseese. O lona tulaga uigaese e mafai ai ona e faʻasalalau le galuega o totoga uma ma tino o le tino o le tagata. Punavai faanatura Donat Mg fesoasoani e toe faʻafoisia le paleni vai masima i totonu o le tino ma toe faʻatumu le faʻapalaina o se elemene taua e pei o le magnesium.

Faafetai i ona tulaga uiga ese, e mafai ona sili ona lelei le metabolism. O le faʻaaogaina o le Donat Mg faʻapitoa i le taimi lava e tasi ma isi metotia e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ai ona ausia taunuuga lelei i se taimi maualalo.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le maʻi suka, o le togafitiga e manaʻomia ai le faʻapitoa faapitoa, o le a le oʻo i se faiga e sili atu le ogaoga, ma e mafai foi ona puipuia pe faʻatuai le faʻaalia o vailaau, ma le vave amataina o gaoioiga faʻafiafiaga.

Faʻatagaina o le vailaau vailaʻau o le mineral Donat Mg - o se auala lelei e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻisuka

O le maʻi suka, o le togafitiga o se faʻalavelave faʻalavelave, ma e manaʻomia ai le tausisia lelei o tulafono masani ma tulafono, o lona uiga, e le na o se faʻamaʻi, o se auala e ola ai.O le faʻaaogaina o se vai faʻapitoa faʻapitoa e taua o Donat Mg i togafitiga faʻafomaʻi mo lenei faʻamaʻi e mafai ai ona maua ni taunuuga sili.

O le faʻaaogaina lelei o lenei suavai faʻamalolo na maua mai vaipuna vaʻaia o loʻo i totonu o se vaega mama o le faʻalauiloaina o Slovenia e faʻamaonia e le tele o iloiloga faʻafetai mai ia i latou ua uma ona maua ona faʻamalologa.

E mafai e le Donat Mg ona faʻaleleia le galuega a le gaosimea o le pancreas ma o lea, e ala i le faatonutonuina o le gaosiga o le inisalini, e aʻafia ai le carbohydrate ma le lipid metabolism, e le gata i lea, o le i ai o se maualuga maualuga o ionisini magnesium i le vai e faʻamalosia ai le faʻatoagaina o le inisalini receptors.

O se taunuuga lenei e mafai ai ona e feagai ma le tele o le kulukose i le toto o le maʻi. Ma o le magnesium foi ei ai sona malosi malosi, o lona uiga o le faʻaleleia o le toto i totonu o masini ma okeni. O le a le mataupu faavae o le gaioiga o lenei suavai masani matagofie mo le maʻisuka?

O vailaau oona o loʻo i totonu o lenei vai ei ai le maualuga o le gaioiga o le tino, lea e fesoasoani i le faʻafouina o le malosi ma lipid metabolism i le taimi o lona faʻaaogaina. O le toatele o tagata gasegase sa maitauina le faʻaitiitia o le faʻaititia o le maʻisuka (hyperglycemia,) i le faaiuga o le atoaga o togafitiga ma le suavai o Donat Mg. I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai le meatotino o le faʻavaivaia o triglycerides, cholesterol i le maʻisuka ma le faatumauina o le maualuga i le tino.

E mafai ona ou inu vai inu mo le maʻisuka?

E mafai ona faʻaleleia le pancreas ma le fesoasoani a le vai oona, aua e faʻamaoaigaina ma faʻalaʻau faʻamalolo:

  • bicarbonates
  • suauu sulfuric acid
  • suauu mata o le hydrochloric,
  • magnesium
  • sodium
  • calcium
  • fulufulu
  • iodine ma isi.

O elemene aoga ma siti o meaola eseese ua i ai se aoga aoga i le siakiina o le inisalini. O loʻo faʻaaogaina le suavai suamalie, ae e tele naua le carbon dioxide, lea e aʻafia ai le gaioiga o le kolo ma le tootoo laiti, mafua ai le faʻapipiʻiina o gaʻo, faapea foʻi ma le gas, lea e ono mafua ai le maualuga o le eletise i le manava ma le manava. Ina ia aua neʻi maua se faʻaleagaga leaga ao leʻi faʻaaogaina le inu, e tatau ona e faʻasaʻoina mai afifi mai ia mea.

Ituaiga vai inu ma o latou aafiaga i le tino o le maʻisuka

E tele ituaiga o vai oona e fesoasoani e faʻateʻa ese ai faʻamaʻi ma le galala. O le tele oi latou o loʻo tuʻuina mai i lenei laulau faʻamatalaga:

Vaʻai igoa Faʻatauga
1. Alkaline (bicarbonate) vai
Sodium bicarbonateBorjomi, Luzhanskaya, Ploskivskaya, Svalyava, Polyana-Kvasova, Nabeglavi, Swallow, Sairme, Dilijan, Achaluki
2. Suauu (chloride) vai
Sodium Chloride"Yavornitskaya", "Nartan", "Mirgorodskaya", "Kuyalnik", "Minsk", "Tyumen", "Talitskaya"
3. O vai mama o le alcaline
Kamupuka vai"Essentuki Nu 4", "Essentuki Nu 17", "Crimean", "Dragovskaya", "Hot Key", "Hankavan", "Sevan", "Malkinsky", "Java", "Zvare"
Hydrocarbonate-sulfate"Slavyanovskaya", "Smirnovskaya", "Yakovlevskaya"
Suavai Suavai Maualuga"Theodosius", "Uglich", "Lysogorsk" "Izhevsk"

O mea inu uma e maua e maua ai se aoga aoga i le gaosiga o le inisalini.

Leai se mea e inu ai vai vailaʻau ma le laulau e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi poto. O le vai minerale e matua mauoa lava i masima eseese ma e iai lona tofo masima. O le masani ona faʻaaogaina o vaiinu ma le gas e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i le paleni-masima, lea e matua le manaʻomia mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, ae o le ala saʻo i le inuina o le vai, o le a faʻamanuiaina ai e se tagata lona ola maloloina.

O faʻamanuiaga uma a le Donat Mg vai inu

O le mineral water Donat Mg e tele mea aoga e pei o le magnesium, sodium, fluorine, calcium, lithium, iodine, kasikoni ma le tele o isi. O lona masani masani e faʻaalia mo le maʻisuka, maualuga o le cholesterol, sili atu le mamafa.O le faʻaaogaina o lenei vai oona e tagata gasegase maua i le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamautuina o le gasegase o le tino.

E le gata i lea, o lenei suavai e aoga tele i luga o le gaioiga o le pancreas. O le maʻi suka, o le togafitiga e manaʻomia ai le tausisia lelei o fautuaga faafomaʻi, e sili atu ona faigofie i le masani ona faʻaaogaina le vai natura o DonatMg. O le suavai ei ai sona aafiaga tulaga ese i le faagaoioia o le gastrointestinal tract, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins mai le tino.

E faapefea ona fesoasoani STELMAS Mg vai inu vai i le togafitiga o le maʻisuka

O loʻo i ai ni ions eseese ma o le autu autu o le magnesium (togi i aso taitasi i le lita). Ua lauiloa o lenei macrocell e taua tele mo enzymes uma i le taamilosaga faʻasolosolo ma e taua tele mo le faʻamautinoa o le gaioiga o le cardiovascular system. O le faiga o le togafitiga o le STELMAS Mg o le vai minerale o lona aafiaga faigata lea i luga o totoga eseese ma tino.

Pe a ave i totonu, e vave lava ona oso ese le vai mai le manava, e peiseai o le "salu" mea o loo i totonu, ma e vave ona faatupuina le malosi o ammonia. O lenei gaioiga e 5-10 minute. I le taimi nei, e sili atu nai lo le 20 hormones ua lauiloa i le fualaau oona, ma toetoe lava oi latou uma e faateleina le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o le toto.

O lenei tali e masani lava mo se tagata soifua maloloina, ae o le maʻi suka e matua faʻavaivaia pe ua matua leai lava. "STELMAS MG" e faʻamaonia lenei faagasologa o le gaosiga o le hormone, ona mafai ai lea ona faʻaitiitia, ma i le aluga o taimi, e mafai e se tasi ona musu e faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le toto suka.

O le taunuuga o le faʻaaogaina o le vai o se pa'ū i le kulukose o le toto (e ala i le 30-40 pasene) ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le cholesterol. E i ai se uiga manino i le faʻaitiitia o le toto. O le maualuga o le suka i totonu o le mimilo e paʻu, ma o le acetone toetoe lava a mou atu. O faiga faʻava-oona e faʻapitoa.

O le taunuuga aoga o le aveina o le mineral vai o se faʻaititia tele o le lamatiaga o le atherosclerosis, i faʻamaʻi pipisi ua faʻaitiitia ai faʻalauiloa o le dystroph, ma ua faʻaitiitia ai faʻafitauli o le nephropathic. O le faʻaaogāina o meaʻai i totonu o le inumaga o le a puipuia lelei. O suiga lelei i le faʻaaogaina ma le faʻaogaina o le toto e matauina. O nei gaioiga e tumau pea mo le 3-5 masina, ona faasolosolo ina mou atu.

O le mea moni, e le mafai ona avea le vai o le minerale ma se panacea, aemaise lava i se maʻi ogaoga pei o le maʻisuka. Ae peitai, o lona faaaogaina e oo lava i le fale e mafai ona fesoasoani tele i le olaga o le maʻi. Naʻo le manaʻo e manatua nisi tulafono faigofie faigofie :

1. O le malosi o le gaioiga a le STELMAS Mg vai inu vai i luga o le tino o le tagata maʻi e faalagolago i le vevela, vevela, vaelua taimi i le va o le faʻaaogaina o vai ma mea taumafa, ma le umi ole taimi o le vasega. Le tulaga sili ona lelei: ave le vai minerale 15-20 minute aʻo leʻi 'ai :

  • Aʻo leʻi faia le taeao, 250 ml, vevela, i le tasi gulp
  • Aʻo leʻi faia le aiga o le afiafi, 150-200 ml, vevela vevela, lemu
  • I le taimi e moe ai, 150-200 ml, vevela vevela, lemu

O le faʻaaogaina o le vai ua mamanuina mo le 4 i le 6 vaiaso. Ia mautinoa e mulimuli i se taumafa malosi.

2. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, faʻavaivaia, ma isi mea, ona faigofie ai lea ona faʻalautele le vaitau i le va o le inu o vai ma mea taumafa, inuina vai 2-3 tikeri sili atu nai lo le vevela o le potu, e mafai ona vavae ese se tasi. Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi, e mafai e le tasi ona toe foi i le masani masani ole malosi.

3. E manaʻomia i taimi uma le puleaina o lou tulaga ma aemaise lava i ona faʻamalositino faatasi ai ma le fomaʻi ile falemaʻi.

4. O le inuina o le vai o minerale mo le sili atu ma le 6 vaiaso e le lelei ma e afaina. E sili atu le toe faia o le taamilosaga pe a uma 3-4 masina.

E taua foi le maitauina e mafai ona faʻaaoga lelei le vai o le mineral e puipuia ai faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻafitauli o le tino ma e mafua mai i aʻafiaga leaga o mea eseese tau siosiomaga ma gaoioiga.

Ua faʻamautuina afai e maua le vai STELMAS Mg i le gasologa o le tausaga (mo le 3-4 vaiaso ma le malologa 3-4 masina), o le aʻafiaga o faʻafitauli leaga o faʻafitauli matuia e faʻaitiitia, e faʻaleleia le galuega o le fofo, ma o le malosi o le tino e faʻaalu lelei. Soo se togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

E tatau ona vave faʻatalanoa se fomaʻi pe afai o loʻo e maua le fia inu malosi, faateleina le 'ai ma faʻateleina le urination. Fai suʻega ma, pe a faʻamaonia le faʻamaonia, vave ona togafitiga.

E faʻapefea ona filifili le vai inu lelei

E sili atu ma le 1000 punavai o vai oona i Iukureini, ma o le 207 tupe teu o le suavai ua faamauina aloaia. I luga o fata o faleoloa e mafai ona e maua ai le 123 ituaiga vai inu. O a vai e filifili e faʻaleleia le soifua maloloina?

O le vai laulau e taua o le aofaiga o minerale i le lita e le sili atu i le 3 kalama. E mafai e tagata uma ona inuina. Suavai, lea mai le 3 i le 10 kalama o suauu meli i le lita ua taʻua o le fomaʻi-falemaʻi.

Faatasi ma ia ua tatau ona faʻaeteete ma faʻalogo i le molimau. Ae o le vai, i totonu o le lita e aofia ai le 10 i le 35 kalama o le masima, ma le tele o iodine, bromine, fluorine ma isi elemene malolosi e naʻo le togafiti. E pei ona faatonuina e se fomaʻi.

Faʻaputuga ma Faʻaputuga

O le vailaʻau faʻasolosolo o vai e mafai ona matua ese lava mai le tasi. O le tofo ma vailaau faafomai o se vai faapitoa e faalagolago i le tuufaatasiga. E fa vaega autu o vai o minerale e iloga: hydrocarbonate, chloride, sulfate ma fefiloi.

O le vai hydrocarbonate, o le mea laititi lea, ia i ai se tofo suamalie. Chloride, o loʻo aofia ai faʻalapotopotoga o chlorine, sodium ma le calcium, e tofo ai le salima. Sulphate, o le faʻafefiloi o le sulfur i le calcium, magnesium ma le sodium, oona ma faatasi ai ma se manogi mamalu.

Ia, o le tofo o le vai fefiloi e faalagolago lea i minerale o loʻo taatele. O le tele o taimi, o loʻo iai pea le vai masani. Ua faaopoopoina le carbon dioxide ina ia le mafai ai e le vai o le minerale ona le toe maua ai ana mea faamalolo e fesootai ma le ea.

A filifilia le vai inu, e taua tele le filifilia o le mea e fetaui ma oe. A le o lena, o le masani ona faʻaaogaina o le vai oona e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalolo o faʻamaʻi. I le auala, i le taimi o le faʻavevelaina o faʻamaʻi o totoga i totonu, soʻo se vai oona. E le manaʻo tamaiti e inu vai suauu, aua o le sulfates e aʻafia ai le faʻafefe o le calcium. Ma seia oo i le tolu tausaga, e lelei tele pepe e aua nei tuuina atu ni vai oona, ae maise lava o le vai susulu.

Vaaiga Tau Maketi

O vai e sefulu masani masani e aofia ai: Kuyalnik, Mirgorodskaya, Luzhanskaya, Zbruchanskaya, Borzhomi, Polyana Kvasova, Bukovinskaya, Shayanskaya, Polyana Kupel ma Essentuki. Sei o tatou iloa po o le fea mea e saʻo mo oe.

Sodium Chloride Kuyalnik o loʻo i ai le 3.5 kalama o suauu meli i le lita. Faʻaaofia le vai i le maualalo o le acidity, cholecystitis, colitis ma le malosi. I le gastritis ma le maualuga o le eletise, o le maʻi o le peptic, o le manava o le manava, o le paʻu ma le talo, faapea foi ma le mama o le tino, o Kuyalnik ua solia.

O Mirgorodskaya foi e aofia ai le vaega o le sodium chloride vai, o le mea e gata mai le 2.5 i le 3.2 kalama i le lita. E masani ona faʻaaoga e pei o le vai laulau i aso taʻitasi. I le taimi lava e tasi, o tagata e maualuga le eletise, ma i latou o loʻo fautuaina meaʻai laiti-masima, "Mirgorod" e sili atu le lelei e le aʻafia ai. Ae mo i latou o loʻo mafatia i le colitis, pancreatitis, maʻi o le maʻisuka, maʻi faʻasolosolo ma faʻamaʻi o le ate ma le biliary tract, Mirgorodskaya e aoga e inu ai.

Suavai vai suavai ma suamalie ma le malosi o le silicic (mineralization o le 3.6 - 4.3 kalama o le salts i le lita) "Luzhanskaya" o le a aoga mo le gaʻo. O le a ia fesoasoani foi ia i latou e mananao e taofi le ulaula tapaa, faamatuu atu se maʻi ma le fiafia. "Luzhanskaya" e togafitia ai le ate ma meaʻai fualaʻau. E faʻamaonia i le tulaga o le faʻaitiitia o le manava o le manava ma le hypothyroidism.

I le "Zbruchanskaya" o le suavai masima vai suauu e aofia ai le 0.6 - 1 gram i le lita. Ae e tele mea taua, e pei o chlorine, magnesium, calcium, potassium ma le uʻamea. Faʻaaoga mo faʻamaʻi o gallbladder ma fatuga. Ae faʻatasi ai ma faʻamaʻi fatu fatu, angina pectoris, cardiosclerosis, maualuga maualuga, afaina o fatugaʻo ma tulaga ogaoga o le maʻisuka faafomai "Zbruchanskaya" e sili atu le aua neʻi ave ese.

O Georgian hydrocarbonate vai "Borjomi" e tamaoaiga i minerale (e sili atu ma le 60 oi latou). O le aofaʻiga atoa o Borjomi mai le 5.5 i le 7.5 kalama o suauu meli i le lita. Suavai e aoga tele mo le maʻisuka, gastritis, pancreatitis ma le maʻi suka. Na ia togafitia faʻamaʻi pipisi, fomaʻi, malulu ma tale.

Ma faʻafaigofie foi le tulaga i le taimi o le malosi o le tino. E le manaʻomia le faʻaaogaina o Borjomi mo le gout, o le gasegase o le tino, migraines ma le faaletonu o le fatu. Ma faʻatasi foʻi ma le faʻaitiitia o le eletise o le manava ma se uiga e fausia ai maa i le gallbladder.

Polyana Kvasova e le gata na o le 11-13 kalama o suauu meli (e aofia ai boron) i le lita, ae o le carbon dioxide masani foi. Faʻaaogaina mo le maʻi o le tino, gastritis, colitis, pancreatitis, maʻi suka, gout ma le manua. O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina e mafai ona aofia ai: le faalēaogaina o le tino, hypothyroidism, allergies, faʻamaʻi leaga o le faʻaogaina o le tino ma faʻaitiitia le elemene o le manava.

O le taʻitaʻi i le inu o le iodine o le Bukovinskaya hydrocarbonate vai, e ui o le tele o le mineralization e maualalo, 1.1-1.2 kalama i le lita. Fautuaina mo le faʻaaoga mo tagata ei ai le maualuga ma le maualuga o le manava. E fesoasoani i le maʻila, colitis, pancreatitis, maʻi suka ma maʻi o le ate ma le biliary tract. E le fautuaina mo i latou ei ai ni faaletonu o le fatu, migraines, gout ma le oona.

O le isi vai, carbonated naturally - bicarbonate, "Shayanskaya". E aofia ai le sicaic acid ma le 2 - 5 kalama o suauu meli i le lita. Naʻo le faʻailogaina o le faʻaititia o lauroid function. Mo faʻamaʻi o le manava, ate ma le biliary tract, faʻapea foi ma le maʻisuka, malosi ma le faʻamaʻi pipisi, Shayanskaya o le a fesoasoani ia te oe.

Polyana Kupel o se vai hydrocarbonate o loʻo aofia ai le suavai. Ole aofaiga o suauu meli: 8.4 - 9.7 kalama i le lita. E aoga tele mo le gastritis, maʻi o le peptic, cholecystitis, pancreatitis, le atepatitis, le maʻisuka ma le gout. E le gata i lea, o Polyana Kupel o le a fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa ma tuuitiitia lou toto cholesterol. O lenei vai e mafai ona afaina ai i latou o loʻo i ai fatugaʻo fatuga, maʻi mamaʻi o totoga o meaʻai ma faʻaitiitia ai le gaioiga o galuega.

O le lomiga lona fa o Essentuki na faia i Rusia. O le suavai o le hydrocarbonate, e aofia ai le 7 - 10 kalama o le salts i le lita ma fesoasoani ai e taulimaina faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino, o le urinary tract ma le endocrine. Faʻaitiitia le malosi o le manava, manava manava, o le gasegase e tafe toto, ma le faalēaogāina o le tino e faʻasaina ai le inu vai.

Tulafono Faʻatagaina

Ae e te leʻi faʻataʻitaʻiina se togafitiga, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. O le mea moni, e faaopoopo i le filifilia o vai talafeagai, e tatau foi ona iloa e le tasi tulafono o le taliaina. Afai e le fautuaina e le fomai se isi polokalama, e mafai ona e tausisia fautuaga lautele. O le tele o taimi, o le vailaau o le hydrotherapy e tumau i le 3-4 vaiaso.

I le gastritis with acidity maualuga, ua vevela ai le vai i le 45 tikeri ma inu i le tolu itula i le aso mo le itula ma le afa ao le i faia taumafataga. I se taimi, e mafai ona e inu mai le kuata i le tasi ma le afa tioata vai. I le gastritis with low acidity, o le vai minerale e inu i le 15-30 minute ao le i faia taumafa tutusa.E tatau ona vevela le vevela o le vai.

Colitis i le tuufaatasiga ma le manulele e togafitia i vai vevela vevela. Inu i le 30-50 minute ao leʻi faia le taumafataga 3 taimi i le aso i se aofaiga o le 0.5 - 1 le tioata. Afai o le faʻamaʻi e o gatasi ma le kulupu, e le manaʻomia ona vevela le vai. Faʻaopopo foʻi se ipu vai inu vai inu ao lei moe. O le ate o le a faʻafetai mo se ipu malamalama ma le afa o le vai o le minerale faʻamafanafanaina e oʻo i le 45 tikeri, inu i le itula ma le afa ao leʻi oʻo i taumafataga.

O gasegase o Gallbladder e togafitia faʻatasi ma le vai vevela vevela. Faʻatasi ma le cholecystitis ma le maʻi gallstone, e oʻo i le fitu ma le afa tioata vai e onā i le aso. E mafai ona e inu mai le 2 i le 2.5 tioata. Faia lenei tolu taimi i le aso 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. Faatasi ai ma se faaitiitia i le galuega a le gallbladder ma le talo, latou te le inu sina vai - 1 i le 1.5 ipu - 40-50 minute aʻo le i ai.

Faatasi ai ma le pancreatitis, latou te inu vai vevela o le 1.3 - 1.4 tioata, 3 taimi i le aso mo le 40-50 minute ao le i ai. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka, e vevela le vai i le 30 tikeri ma ave i totonu o se ipu malamalama, 3 taimi i le aso mo le 40-50 minute ao le i 'ai.

Cystitis ma pyelonephritis e alu ese pe afai e te inuina se ipu vai vevela vai vevela i le itula ao leʻi oʻo i taumafataga ma le 2.5 itula pe a uma se taumafataga. O le 4-5 glasses i le aso. E faʻaoga lenei i tulaga e le maua ai e le tagata maʻi ni maʻa fatu. Ina ia tulieseina ni maa laiti mai gaʻo, e tatau ona e inuina le tele o vai - 2-2.5 ipu i le taimi, 6-8 taimi i le aso. Inu vai i le vevela o le vevela aʻo lei 'ai ma 1-2 itula pe'ā uma ona' ai.

O se numera tele o tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 latou te manatu o le a latou i ai nei i le taimi nei e tausisia le taumafa tino ma le le aofia ai le tele o meaʻai mai a latou meaʻai. O le mea moni, o nei mea uma e leai. Afai e te suʻesuʻeina saʻo le faʻamatalaga e uiga i nei oloa e faʻatagaina e faʻamalo ma e le o, e mafai ona e mauaina se lisi sili ona lelei. E tutusa lava mea mo meainu. I lenei tusiga, o le a matou talanoa e uiga i mea inu e mafai ona e inuina i le maʻisuka.

Meainu mo le maʻisuka

Oonainu - o lona faʻaaogaina ua faʻataʻitaʻiina e fomaʻi, talu ai ona e tele mea aoga. O lona faʻaaoga masani e masani ai le pancreas. E fautuaina le faʻaaogaina o le vai minerale i taimi uma e mafai ai, ma faʻaleagaina ai totoga o meaʻai. Ua vaevaeina le vai minerale i ni ituaiga:

  • laulau vai minerale - e mafai ona faʻaumatia e pei ona e fiafia i ai, talu ai e leai se faʻailoga. E mafai ona faʻaaoga vai i le kuka.
  • vailaau vai-laulau-e mafai ona faʻaaogaina e tusa ai ma le molimau a le fomaʻi.
  • o le faʻamaloloina o vai o le minerale ua faʻamatalaina foi e le fomaʻi aoga.

E taua le iloa o le maʻisuka, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le vai e leai se gaʻo. Afai, a uma, o le carbonated, ona tatau loa lea ona faʻamalolo le gas ae leʻi inu.

Juices - mo le maʻisuka, e aoga le gauai atu i le kalori o meainu o suavai, faapea foi ma mea o lo o gaosia ai le gaʻo. O le suavai pito sili ona taua mo le maʻisuka e tatau ona sasaina fou.

O le kulimi suamalie ona o ona mea aoga e fautuaina e fomaʻi, aemaise lava mo meaʻai fualaau. O lenei sua e faʻamaonia ai le aofaiga atoa o le metabolism o se tagata e maua i le maʻisuka. Ae afai e mafatia se tagata mai le gout, ona faʻapulaʻa lea o le faʻaaogaina o lenei sua.

Leona suamalie - o lenei vai ua fautuaina mo tagata mamai e maua i le maʻisuka, ona e faʻamalosia ai puipui o toto toto ma faʻamamaina ai foʻi toxins. O le lemoni e tatau ona vevela. E tatau ona faʻaumatia i lona tino mama e aunoa ma se faʻaopoopoga o suka ma vai.

Laʻau suamalie - e faʻaititia ai le maualuga o le suka, o le mea lea, e matua talafeagai mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E pei o launiu lanu, ona tatau lea ona faia e se tasi se teuteuga ma ave i le tele o taimi i le aso.

O le sua o le patato - ua faatonuina e le togafitiga. Tasi le vasega e sefulu aso, ona faʻaaogaina lea o le sua.

Vailatini o le keke - lelei le faʻaaoga pe a tulaʻi mai ni faʻafitauli. E mafai ona faʻaumatia i le meli.Afai ei ai se maualuga maualuga o le tagata, ma o loʻo i ai gastritis, ona faʻaaogaina lea o le sua.

O le beetroot juice e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. E fautuaina e faʻafefiloi ma le kukama ma le sukalati.

Tea ma le kofe

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona e inu i le lanu tiki mai laulaau lanu moana, aua e sili ona aoga. O le lauti laititi e leai se aoga, e mafai ona maua i le fale mo maʻisuka uma. Ioe, o loʻo i ai le tele o vitamini e matua manaʻomia mo le tino. O lona faaaogaina e tatau ona aunoa ma le suka ma le susu. O le lauti Chamomile e mafai ona puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka. E pei o lauti masani, e sili atu ona filifili le mumu, ma inu e aunoa ma le suka. E inu le inu le kofe, ae ma le faʻaeteete tele, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Mea inu ava malosi

Mea inu ava malosi mo le maʻisuka - o le mea moni, soʻo se fomaʻi e fai mai "leai!", Talu ai o le ava malosi mo le maʻisuka e matautia tele, ma i soo se aofaiga. Ova malosi e mafai ona mafua ai se faʻalavelave, e taʻua o le hypoglycemia. O le inu malosi o le ava malosi e afaina ai le galueaina o toto toto ma le fatu. O se vailaʻau mataʻutia, lea e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga e le faʻafefeteina, o le 50-70 milliliters o meainu malolosi, e pei o vailaʻau, vodka, whiskey ma isi. Manatua, afai e te manao e inu ava malosi, ona e faia lea na o le manava atoa. Ma e pei lava foi ona faʻatagaina oe e lau fomaʻi. E leai se mea e tatau ona e inu ava malosi i luga o se manava gaogao. Ma le isi, ia manatua e tatau ona laʻititi le aofaʻi.

O loʻo i ai se vaega lona lua o meainu ei ai le suka, o loʻo i ai se tikeri maualalo. E mafai ona latou faʻaaogaina, ma o meainu e tatau ona aofia ai le sili atu i le fa pasene suka. O lona uiga, e mafai ona avea ma mea inu: vailaʻau mama ma le vine. O latou faʻasologa matautia e mai le 50 i le 200 milliliters.

Ae ui i lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona sili atu ona aloese mai le gaosiga o le ava, aua o se mea matautia mo o latou olaga.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. Na fautua mai le teineitiiti e tuu i lalo le suka o le toto

E manaʻomia le vai mo le masani ai o le tino. I le maʻisuka, o le talafeagai o le vai e maualuga maualuga. Ina ia aua nei afaina oe lava, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono o le puleaina o le ava.

Talu ai nei lava, o le tele o suʻesuʻega sa faʻatautaia e fuafua i le suʻesuʻeina o aafiaga o le vai i luga o le tino gasegase e maua i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli. Sa mafai e tagata tomai faapitoa ona faʻamautuina o le faʻaaogaina o le lava o le vai e mafai ona faʻamautuina ai galuega o totoga i totonu. Ole vai e sili ona aoga mo se maʻisuka, ae e tatau ona e iloa le tele o mea e mafai ona e inu i le taimi poʻo le aso.

Faamanuiaga ma le afaina

Pancreas galuega e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala i le taimi e tasi. E sili atu ona saogalemu le inuina o le vai lea e aofia ai se aofaiga tele o minerale. E mafua lenei mea i le mea moni o le toʻatele oi latou e iai se aafiaga lelei i le gaosiga o le inisalini. E matua taua lava mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka ina ia tumau pea le gafatia o gaioiga o le pancreas, aua o lenei mea e mafai ona aʻafia ai le tulaga o le maʻi, o le vailaau o le suka-lowering drugs.

E ui lava i le lelei o le vai, e aofia ai vai inu, e mafai ona i ai ni aʻafiaga e le manaʻomia pe aʻafia foi io tatou tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani lava ona tupu le mea e tupu. E le gata i lea, afai e gaosia le vai o le minerale, e faʻapupulaina le manava i le tala o le maʻi o le gastroesophageal reflux, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka, lea e mafua ai le suia o le malosi o le vai gastric. Mo le puipuia o lenei tulaga le talafeagai, inu vai ia e aofia ai se vaega itiiti o le kesi, pe leai foi.

Aafiaga i tagata mamai e maua i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafai ona matua aʻafia i le faʻaaogaina o vai, meaʻai talafeagai. O mea nei e tatau ona matauina.

  1. O le masani ai vai inu, faapea foi ma vai inu vai, e le o aofia ai ni minerale e aafia lelei ai le pancreas.
  2. O le masani ai o le inu vai e leai lava se faʻailoga mo ia tagata.
  3. O le leai o se togafitiga faʻapitoa e faʻamalieina atoatoa e ala i le faʻamamaina o le gasegase otaota ma le tino atoa mai toxins.
  4. Pe a fesiligia pe fia le vai e mafai ona inu i le maʻisuka, e fai mai fomai e tatau ona e inu tele, e aunoa ma le faatapulaaina o oe lava i lenei. O lenei mea o le a mafai, e faaopoopo atu i le faʻamamaina mai toxins, e faʻaititia ai le maualuga o le suka, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia lelei o uluai faʻaaliga o le ketoacidosis.

O le faʻamaloloina o le vai o le minerale e matua faasaina ona faʻaaoga e aunoa ma le puleaina, talu ai o loʻo i ai se aofaiga tele o sima ma minerale. O loʻo faʻaalia i se tofo sili ona le lelei. O le aveina o ia vai e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi e mafai ona saofagā i le faʻamalologa o le homeostasis, faʻamaʻi-faavae o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le tausia lelei o fautuaga faafomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o le vai o le ai ai se aafiaga lelei i le faʻamaʻi.

E taua le malamalama o le vai vailaʻau faʻasaina ua matua faasaina ona faʻaaoga i ni aofaiga tele. O faʻaoga e faʻapitoa e le fomaʻi aoga. E le gata i lea, i le faʻaopoopoga i le aofaʻi, e faʻaalia pea e tagata tomai faapitoa le faigamalo o le vevela lea e tatau ona onā ai lenei vai.

O tulafono faavae o le "inu"

O le inuina o le vai mama e taua tele mo le tino. E le tatau ona suia i soʻo se meainu, e aofia ai sua suamalie fou. Pe a ala i luga, e fautuaina e inu se ipu vai i le vevela o le potu. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona amata galuega o le inumaga, faʻapea foʻi ma le maualuga o le vai na amata amata ona maua e le tino i le taimi o le moe. Mo se aso, o se tagata soifua maloloina e le faia se galuega faaletino faigata e tatau ona inu e tusa ma le lua lita. Afai e le o mulimulitaia lenei fautuaga, o le metabolism o carbohydrates ma proteins ua faʻalauteleina, lea e sili ona matautia mo le maʻisuka. O mea nei e tatau ona iloiloina.

  1. E le gata e tatau ona inu le lua lita i le aso e tasi, ae ia faia saʻo ina ia mafai ai e le tino ona ufiufi atoa le vai ma e le ui atu i le "auala".
  2. Faʻafesoʻotaʻi malosi e fomaʻi ia e faʻamalieina i taimi uma lou fiainu, e oʻo lava i tagata soifua maloloina.
  3. Afai o se maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻo e inu i le taimi o se taumafataga, e sili ona lelei le ave sina sipuni. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona faʻafefiloi ma faʻamalo le meaai.
  4. O le vevela o le vai faʻaaoga e tatau ona avea ma vevela vevela. I lenei tulaga, e le manaʻomia e le tino le vevelaina mo le faʻaleleia atili, ia faʻaalu ona punaoa malosi i luga.

Vai vai

Afai tatou te talanoa e uiga i le vevela o le vai na faʻaaogaina, ona e manaʻomia lea ona e iloa nisi o mea faʻa-natura ma faʻavasega. O le malulu o le vai e sili atu ona leaga, o lona uiga e faʻamafanafanaina e le tino i le vevela manaʻomia aʻo leʻi oʻo i totonu. O le malulu o le vai e mafai ona oʻo atu ai i le maso maso o nisi o meaola oona, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ole talo, lea o le a aʻafia ai le pancreas.

O le suavai vevela e sili atu le leaga nai lo le mafanafana, ma e mafai foi ona mafua ai le mu i le mucous membrane o le esophagus ma le manava, e afua ai le afaina o le fatu, ona suia ai lea o le tino, lea e mafai ona iu ai i le kanesa.

O togafitiga o minerale

Talu ai ona o le maualuga o le eletise e masani ona siitia i le maʻisuka, e tatau i tagata gasegase ona maua se fua o le pH ao leʻi amataina togafitiga e fuafua ai pe o le a le tele na suia ai. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka ma le maualuga o le eletise e aʻafia ai le faʻaaogāina o le vai faʻolu i le aso i le tasi itula ao leʻi oʻo i taumafataga.Afai o le tagata maʻi e maualalo le acidity o le vai gastric, ona faʻaititia lea o le taimi ile 15 minute.

E talafeagai lenei mea e faʻaleleia ai le manava ina ia maua ai le eleʻele o le hydrochloric. Afai e tumau pea le eletise i le tulaga masani, ona tatau loa lea ona inu le vai i le afa itula ao lei faia se taumafataga.

Ina ia aloese mai aʻafiaga leaga o ia ituaiga togafitiga, o le muamua o le tui e le tatau ona sili atu i le selau piliona. I le aluga o taimi, e mafai ona faateleina. O le tulaga autu e tatau ona i ai le leai o soʻo se faʻailoga mo togafitiga ma vai eli. O le iʻuga, e faʻatagaina e 'ai e oʻo atu i le afa lita ao leʻi' aʻai. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e fomaʻi le inu i lenei aofaiga e le o le taimi, ae vaevaeina ia le itiiti ifo ma le 2-3 tootoo, ma ave sina sipuni i meaai.

E taua le malamalama o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona afua mai i le maʻi pancreatic - o le pancreatitis e masani ai, lea i le tele o mataupu e maua mai i le cholecystitis. O le mea lea, e tatau ona faʻatonu togafitiga i nei totoga.

Ae o le ituaiga muamua o togafitiga, o iinei e le o taulai atu i le togafitiga o faʻamaʻi o le tino, ona o le faʻamaʻi e ese uma le uiga o le etiopathogenetic. Ae o le togafitiga o le pancreas e manaʻomia pea, talu ai e tatau ona avea ma se vaega malosi i le faagasologa o le faʻapalapala.

E tatau ona maitauina o le vevela o le vai na faʻaaogaina e le tatau ona sili atu i le vevela o le tino. O ia togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona umi se taimi umi, ae tatau foi ona faia i vasega ma ni malologa o ni nai masina. Ona e mafai lea ona ausia le sili ona aoga o togafitiga. E tatau ona manatua i le mafaufau e le vave oʻo mai le taunuuga, aʻo mafai ona iloa i le tausisia atoatoa o fautuaga faʻafomaʻi.

O vai inu mo le maʻisuka ei ai lona faʻamalolo i le tino o le tagata ona o lona fatuga. O vailaʻau eseese e i ai se fua faʻasolosolo. E faalagolago lava i le punavai e maua ai vai.

O ituaiga o vai o loʻo taua i lalo e iloga faʻalagolago i mea e aofia ai totonu:

  • Kamupani
  • Hydrogen
  • Salt (ituaiga eseese o minerale tuusaʻo tonu lava i le nofoaga o le gaosiga o le suavai).

E tusa ai ma le matauina o le tele o fomaʻi, o le sili ona aoga ma aoga mo tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka o se vai oona ma se pasene maualuga o le hydrogen i lona fatuga. O lena inuinu ei ai aafiaga taua i le tino o le tagata:

  • Faʻaputuina o le inisalini faʻasologa. Ona o lea mea, e mafai ai ona faʻasalalau le faʻamaonia o le gaosiga o le gaʻo gaʻo,
  • Faʻaleleia le gaioiga galue o le pancreas. Na amata ona ia faʻamaopoopoina le tele o enzymes oona,
  • Tulaga masani o le manava. E masani lava e mafai ona faʻamautu le malosi o le okeni, lea e afaina ai le gasegase o le maʻi,
  • Faʻaleleia o paleni eletise. O le minerale e faʻapipiʻiina le tino ma masima talafeagai, atonu o loʻo i ai i le le lava o le tino o le tagata maʻi,
  • Faʻasaʻoina o le metabolism lautele i le tino.

O le faʻaaogaina o le vai oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona faʻamoemoe e faasaʻo ai le galuega a le tino. E le gata i lea, e mafai ona faʻamautinoa le paleni eletise ma le vai.

O le vai inu e leai se aafiaga tuusaʻo i le gaosiga o le gaʻo. E tatau ona avea o se sui o le adjuvant e faʻaleleia ai le manuia o se tagata maʻi i se faʻamaʻi "suamalie".

Tuutuuga o le faaaogaina

Afai e fiafia se tagata i le togafitia o le maʻisuka i vai ma vailaau oona, e tatau ona ia nofouta i le tele o tulafono mo lona faʻaaogaina. E le lava le na o le inu o se aofaiga o le vai i aso taitasi. E i ai fautuaga o le a faʻapupulaina ai le lelei o le vai.

E tatau ona amata i se feutagaiga ma se fomaʻi.O le a mafai ona ia iloiloina lelei ia suʻesuʻega a se tagata maʻi faapitoa, o lona toto, ma foliga o le tino. O le tele o vai oona e manaʻomia ona faʻamalosi faʻatau saʻo i lenei mea.

O ituaiga o meainu nei e masani ona faʻataʻitaʻiina i le maʻisuka:

A maeʻa ona filifilia se vailaʻau faapitoa, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  • O le togafitiga o le maʻisuka ma mea faʻafefete faʻamaʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le tagata maʻi e manaʻomia ai le faʻamalosia lelei e fetuʻunaʻi le fua o le inu ma vailaʻau faʻapitoa,
  • O le filifiliga o se fualaau o le vai faapitoa i le tele o mataupu e faia taitoatasi. E faʻalagolago lava i lona vailaʻau vailaʻau, faʻapea foʻi ma uiga o le tagata maʻi,
  • Aua le inu tele. O se tuusaunoaga e mafai ona mafaufauina o le vai inu vai. E aofia ai nai masima. E mafai foi ona faʻaaoga mo le kuka.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i le tele o le suavai e mafai ona e inuina i ai suauu. O lenei lomiga o le ki i le togafitiga. O le fua o le vai inu e taʻalo ai se tasi o matafaioi taua i le togafitiga o le maʻi.

E faalagolago tele i le soifua manuia o le tagata, o le i ai o faʻafitauli o le faʻamaʻi, o le setete o le vaega o meaʻai. E tatau ona faʻaaogā le vai moli e tusa ai ma tulafono nei:

  • E tatau ona e inuina se meainu faapitoa i taimi e tolu i le afa ma le afa itula aʻo lei faia se taumafataga. E moni lenei mea i se tulaga faamalieina o le manava. Afai ei ai soʻo se ituaiga o togafitiga, o le tulafono e mafai ona faʻafetaui,
  • I le i ai o le hyperacid gastritis, e tatau ona faʻaumatia se vai o le mineral i le itula ao lei faia se taumafataga. Afai e faaitiitia le eletise, ona faaitiitia lea o le taimi i le 15 minute aʻo le i ai,
  • Amata togafitiga ma se vai inu. I aso muamua e lua, o le fua aupito maualuga o aso taitasi e le sili atu i le 100 ml. Ma, faatasi ai ma se tulaga faamalieina o le maʻi, ua faateleina i le 250 ml,
  • I le leai o se faʻamaʻi, soifua maloloina o le tagata maʻi ma le i ai o se iʻuga lelei mai togafitiga, o le aofaʻi o le vai o le vai e mafai ona faateleina i le 400 ml,
  • A faʻaaogā le vaipuna, e tatau ona faʻaaoga saʻo i tafatafa o le vaʻa. O le fuainumera e toetoe lava a le gata. Felauaiga o se vai e masani lava ona tau atu i le leiloa o meatotino faʻamalolo.

O tulafono o loʻo i luga e faʻaaoga i tagata uma e maua i le maʻisuka. O le faʻaeteete lava o le manaʻomia o le faʻaaogaina o vaiinu mo tagata gasegase o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, togafitiga o le gastrointestinal traps ma faʻataunuʻuga talu ai nei.

Muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e puipuia le atinaʻeina o aʻafiaga le lelei ma faʻafitauli.

Nuances Taua

O se tasi o vaega sili ona taua o le faʻaaoga lelei o vai oona o lona vevela. E talitonuina o loʻo tumau pea le suavai sili ona lelei, lea o sina mea e vevela ai. Ona faʻaleleia lelei lea o le faʻaaogaina o minerale.

Fai mai fomaʻi e faʻapea i le vai, e mafai ona e saogalemu e suia le lauti taeao poʻo le kofe. E fafagaina ai le tino ma meaʻai e tatau ai, e pei o ni suamalie ma isi meainu.

O faʻaaliga iloga o le faʻaaoga tatau o vaiinu o:

  • E tatau ona e inuina le vai ile foliga mafanafana. E manava ai le fiainu i le taimi mulimuli ma le va o meaʻai. O le faaitiitia malie o le malosi o le manava e tupu, lea e afaina ai le faagasologa o le gaogao,
  • E faʻasaina le faʻaaogaina o le vevela vevela poʻo le malulu o vai. I le tulaga muamua, e mafai ona e faʻaleagaina le membrane mucous mataga o le faʻaogaina o meaʻai. I le lona lua - o loʻo i ai se vaʻaia o le manava ma le solia o lana galuega galue,
  • E mafai ona inu le vai timu. Ona o uiga o lona gaosiga, e maua ai i taimi uma le maualalo o le vevela. Muamua e tatau ona e tuʻu i lou gutu ma faʻatali mo sina taimi. E maua ai le mafanafana, lea e puipuia ai aʻafiaga leaga mo le vaega o meaʻai.

O le vevela o le vai oona o se tasi lea o itu autu e tatau ona amanaia pe a faʻaleleia. Faʻaitiitia le malosi o faʻamaoniga o le maʻisuka e mafai ona mafai pe a fai o loʻo tausia uma tulafono o loʻo i luga.

Filifiliga mo le faʻaaogaina o vai inu mo le maʻisuka

O le vai minerale o se vailaau mamana mo le maʻisuka, lea e faafaigofie ai le manuia o se tagata maʻi ma faaleleia ai le gaioiga o le pancreas, pe faapefea ona faaaoga i le tele o falemaʻi ma i le fale:

  1. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona inu 1 ipu vai i luga o se manava gaogao ma le itula o taumafa. E mafai ona e faʻaopopo 1-2 fasi pepa o le lemon, kumquat poʻo le lime i se tioata.
  2. O se fomaʻi atamai e faia se taele gasegase ma se paʻu oona ma nisi fagu vai. Afai oi ai se tagata maʻi i le fale, ona tuʻuina atu lea ia te ia o vai inu 5-6 ipu o le vai o le mineral, ona e tatau lea ona faʻafefe le puipui o le faai i tamatamai lima e tolu ma mafua ai le vomiting. E tatau ona faʻatino lenei faiga i le 2-3 taimi ile laina. I le faaiuga o le taele, tuʻu le tagata maʻi i le maʻisuka i luga o le moega ma ufiufi i se palanikeke mafanafana. E mafai ona e inu vai inu sina sipuni mafanafana ma le suka enaena.
  3. O le sodium chloride baths e masani ona faʻaaogaina i falemaʻi, vailaau faafomai i lo matou atunuu, nofoaga o tamaiti, ae mafai ona e faia i le fale. Liligi 180-200 lita o vai inu i le taele ma faaopoopo 1.5-2 kilokalama o le laulau poʻo le masima vai. Ina ia mafai ona solo lelei ma sili atu le vave o tioata masima, e fautuaina e sasaa i totonu o se tamai ato ma uu i lalo o le vai vevela mo ni nai minute. O le vevela o le vai i totonu o le taele e tatau ona 35-36 ° C, o le umi o le taualumaga e 15 minute, ma o le vasega e 10-12 taualumaga.
  4. Aoina mai le suavai i totonu o le taele ma faataape le 2 kilokalama o le sodium chloride, 15 kalama o le sodium iodide ma le 30 kalama o le potassium promide i totonu. O le vevela o le vai e tatau ona 36-37 ° C, o le umi o togafitiga e 12-15 taualumaga e tatau ona faia 3 taimi i le vaiaso.
  5. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o nisi taimi e faia ai fomaʻi e fai ai ni meaʻai oona. O mea e te manaʻomia e faʻatau i se fale talavai e fai ai se faʻamalosi: se fagu paʻu paʻu paʻu, se ipu tioata poʻo se mea faʻapipiʻi, se faʻaloloa ma se pulupulu paʻu ma se siaki Esmarch.
  6. O le nutritional enema o se ituaiga o meaai paleni. E masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia meaʻai, suavai ma le iodized masima. Mo se enema, o se saline vaifofo o le 4 pasene o le paluga o le pata, o se vaifofo o le lactose ma se vaifofo tumu o amino eseese eseese o loo faaaogaina lautele. Aʻo leʻi faia lenei faʻatinoga, e tatau ona e faʻamamā le tino o feces.

O togafitiga uma o loʻo i luga o loʻo aoga tele ma faʻaaogaina e le gata i Rusia ae faʻapea foʻi i le lalolagi atoa.

Fale taele

O le faʻaaogaina fafo o le vai oona e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le maʻi i se "maʻi" maʻi. E tele taimi e faʻaaoga ai bathtubs. E i ai a latou aoga aoga aoga i le tino. O aʻafiaga autu o:

  • Faʻaleleia tulaga o le paʻu,
  • Faʻasalaga o le tino,
  • Tuufaatasiga o le metabolism gaʻo,
  • Faʻaleleia o le maʻi.

Sili mo le maʻisuka o le radon ma le hydrogen sulfide baths. E mafai ona suʻeina i vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻaaogaina i le balneotherapy. E fautuaina e faʻatinoina taualumaga e sili atu ma le fa taimi i le vaiaso.

Tasi le sauniga i le averesi e tatau ona 15 minute le umi. Lautele togafitiga lautele - 10 taualumaga. O le vai vevela e mafai ona ese mai le 33 i le 38 ° C. E faʻalagolago lava i uiga taʻitasi o mataupu taʻitasi.

Talu ai nei lava, o le tele o suʻesuʻega sa faʻatautaia e fuafua i le suʻesuʻeina o aafiaga o le vai i luga o le tino gasegase e maua i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli. Sa mafai e tagata tomai faapitoa ona faʻamautuina o le faʻaaogaina o le lava o le vai e mafai ona faʻamautuina ai galuega o totoga i totonu.Ole vai e sili ona aoga mo se maʻisuka, ae e tatau ona e iloa le tele o mea e mafai ona e inu i le taimi poʻo le aso.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalama faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO .

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

E taua le malamalama o le vai vailaʻau faʻasaina ua matua faasaina ona faʻaaoga i ni aofaiga tele. O faʻaoga e faʻapitoa e le fomaʻi aoga. E le gata i lea, i le faʻaopoopoga i le aofaʻi, e faʻaalia pea e tagata tomai faapitoa le faigamalo o le vevela lea e tatau ona onā ai lenei vai.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Ma o laʻu tala lenei

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou gaioi atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga ola malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

O le suavai vevela e sili atu le leaga nai lo le mafanafana, ma e mafai foi ona mafua ai le mu i le mucous membrane o le esophagus ma le manava, e afua ai le afaina o le fatu, ona suia ai lea o le tino, lea e mafai ona iu ai i le kanesa.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Contraindications

Toeitiiti lava o oloa uma e iai faʻasalaga eseese - o le vai o le minerale ma le kesi e leai se faʻalavelave, ina ia le afaina ai lou soifua maloloina, e tatau ona e manatua:

  • I le tele o le faʻaaogaina o vai oona, e le faʻamalolo, ae o le pipili. E tatau ona e inuina i vasega, faʻavave.
  • O le vai minerale ei ai le maualuga o mea e maua i sima eseese, lea e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • Aua nei inuina le ava malosi i vai oona, aua e mafai ona mafua ai le le mautonu ma le galala tele.
  • O tagata e mafatia i le maʻisuka e le tatau ona inuina le silia ma le 500 mililiters o le vai oona i aso taitasi.
  • O vai inu, e pei o mea taumafa uma, o loʻo i ai se ituaiga o ola. A e faʻatau se fagu vai, vaai faʻamatalaga i luga o le pepa i le aso e muta ai. O vai e teuina i totonu o pusa tioata mo le 12 masina, ma i totonu o pusa paʻu mo le ono masina.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka (o soo se ituaiga), e le faʻatagaina e fomaʻi le inu o vai inu. I lalo o le tausisia lelei o nisi tulaga, o le vai o le minerale e faʻaleleia ai le gaioiga o le pancreas, o le faʻamalositino o le inisalini i le plasma, lymph, ma fesoasoani foi e aveesea le tele o gaʻo.

O le iloa o mea inu e mafai ona e inu i le maʻisuka e taua tele, aua o le maʻisuka e masani ona mafatia i le fia inu malosi. O le tele o le vai latou te inu e oʻo i le 6-10 lita i le aso.

Afai o le a oʻo mai le vai i totonu o le tino, ae le o se mea e afaina ai, o le mea lea o le a faʻavaeina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le faʻamalalaina, o le maualuga o le hormonone vasopressin e faʻalauteleina, ona o lea, i lalo o le aafiaga o le ate, o le suka e oʻo tele i le toto. O le vai e fesoasoani i le puleaina o vaega ole vasopressin ma faaitiitia ai le maualuga o le suka e ulufale i le toto.

O le inu o le vai o se mea maualuga i le maʻisuka. E leai se faʻailogaina o le vai minerale. Ona o le lautele o le meatotino o le solvent, e faʻamaonia ai le paleni o le suauu, aveese le toxins mai le tino, ma le faatagaina le vasopressin ia faateleina.
Afai e te manaʻo e maua mo oe lava se tulaga masani o le tele o le inu vai i le aso, faʻaaoga le faʻasologa lenei: faʻateleina lou mamafa o le tino i le 0.003 (30 ml e ave i le 1 kg).

Faʻalogo! O le fuainumera ua taʻua e mo naʻo le vai. E le aofia ai isi meainu.

E mafai foi ona e manatu o le taumafa i aso uma o iʻa, aano o manufasi, fuamoa, oloa gaʻo ma falaoa, o le tele o le vai e manaʻomia nai lo meaai sili atu o fualaau faisua, fualaau 'aina, cereals.

Le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma vailaʻau vai laʻau

Mo vai inu ma le laulau faʻamalositino, e ui lava i mea uma latou te maua, e faʻatagaina tapulaa. O le mea lea, e taua muamua le talanoa ma se tagata tomai faapitoa ma fuafua le faiga o aso uma, lea e le mafai ona sili atu.

O le togafitigaina o le suamalie o le suavai e faʻaleleia ai le galuega o le ate, faʻaitiitia le cholesterol, ma faʻamalosia ai le faʻaleleia o le inisalini.

Pe a filifilia, faʻafesoʻotaʻi le Essentuki, Borjomi, Mirgorod, Pyatigorsk, Java, Druskininkai.

E tamaoaiga i le salts e le na o vailaau faʻamaʻi, ae o vailaʻau-laulau vai. Ae ui i lea, o lona faʻaaogaina le faʻaaoga e taʻitaʻia ai le soliga o le masima-masima.

Manatua! Inu soo se vai i le vevela vevela, e oʻo lava i le taumafanafana.

Tea mo le maʻisuka

O le maʻisuka e le o se faʻalavelave i le inu o le lauti. O tuusaunoaga o le teas i le tele o suka, tulu tioata susu mai faleoloa ma suamalie i mea manogi.

O le lanu uliuli ma le lanumeamata o le teas e mauʻoa i le antioxidants. O suʻesuʻega na faia e tagata atamamai Saina na faʻaalia ai le lanu uliuli o loʻo i ai le sili ona telē o polysaccharides, lea e faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻafefe o le suka i le toto. Siamani saienitisi o loo faapea mai o le a lamatia le 16 suka i le taumafa i aso taitasi e 4 ipu ti tea.E le gata i lea, o le lauti e faʻaititia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le fatu.

O le natura o le tagata le inu i le 4-5 ipu ti lauti i le aso, ae aua neʻi galo e aofia ai le kafiini, lea e puipuia ai le moe. Inu le vai seia oʻo i le afa lona lua o le aso, e le aofia ai ni mea faʻaopopo mai ai.

Milu mo le maʻisuka

Milu mo tamaiti e aofia ai le calcium, magnesium, vitamini D ma isi vailaʻau, fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻaititia le toto maualuga.
E mafai ona e inuina susu susu, ae i ai mea maualalo maualalo po o le leai atoa.

Inu tasi le ipu i le aso i le taeao o le taeao. E mafai ona e suia le oloa ma se susu susu.

Taumafai e inu susu ao 'ai. O lenei mea o le a saofagā i le tulafono faatonutonu masani ole maualuga o le suka pe a maeʻa le faʻaaogaina o gaʻo (o mea inu carbohydrate i le tasi tioata e eseese i le 12 kalama!).

E mafai ona faʻaaoga le kefir, inu yoghurts, yogurt, susu tunu pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma mataʻituina le maualuga o le suka.

Aisea e te manaomia ai le inu vai?

E taua mo le maʻisuka ona inu tele le vai.

E le gata ina faʻamamaina le tino ma saofagā i le gaioiga masani o ona tino uma ma ona tino.

I le tulaga o le faʻaogaina o le pancreatic, o le inu malosi e fesoasoani i le faʻavaeina o ana galuega, faʻapea foi ma le fofoina o le mataupu o le felauaiga o le inisalini, ona o le glucose e ulu atu i totonu o masini ma fafaga ai.

E taua le taua le inu tele o le vai, ae ia faia foi ma le agavaa. O le fiainu e le taliaina. Afai i le taimi o le taumafataga sa i ai se manao e inu, e mafai ona e aveina sina sipuni. E fautuaina e le malulu le vai, o le mea lea e mafai ona mafua ai se vaʻaia o le talo. E sili atu le inu i le vai mafanafana, ei ai le aoga aoga i le gaʻoina, lea e sili ona taua mo tagata maʻisuka.

E fia vai e inu ai i le maʻisuka?

O le aofaiga atoa o le suavai e tatau ona itiiti ifo i le lua lita i le aso.

A le o lea, o le gaioiga o le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate e lamatia ai, ma e lamatia tele mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

I le faʻamatalaga e uiga i le autu o le tele o le vai, e faʻalogo le fomaʻi i le mea moni e faʻaitiitia le maualuga o le suka ma puipuia le faʻaalia o le ketoacidosis. O se finauga ogaoga lea e lagolagoina ai le mea moni e le tatau ona e faatapulaaina lou inu i le inu.

Aisea e matautia ai le le inu tele o vai?

Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e matuai fiainu lava.

O lenei mafuaʻaga e mafua mai i le masani ona fai, lea e tele atu ai le suavai ua alu ese mai le tino.

O nisi taimi o le voluma i aso taitasi o le urina e faateleina i le 3 lita.

O le faʻalalalaina e mafai ona faia ai ni faʻalavelave matuia, e mafua ai le vevela paʻu ma foliga mucous.

Afai o le le lava o le suavai e le totogiina i se taimi talafeagai, o faafitauli ma le gaosiga o fulufulu amata. Lese maso ma mumu, ma o le a paʻu le gums. O le laulaufaiva e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe. Faʻalavelave i totonu o le gutu e faʻalavelave ai i le masani, talatala ma folo meaai.

O le Polyuria ma le fia inu mo le maʻisuka o loʻo faamatalaina i tulaga nei:

  • sili atu le suka e tosina ai vai o loʻo i totonu o siama o le tino, sili atu le kulukose o loʻo faʻateleina i le uila,
  • o le faateleina o le suka e faʻaleagaina ai le gaioiga o fiva nerve, lea e aʻafia ai galuega a totoga i totonu, e aofia ai le vevela.

Ina ia faatumauina faiga masani o galuega o lou lava tino ma le maʻisuka, e taua le inu vai tele. A leai, e le mafai ona alofia ni faʻafitauli ogaoga.

Koko, jelini, kvass ma compote

I le vai, o mea uma e sili atu pe itiiti le manino. O le taimi nei e uiga i isi mea inu ma lo latou taumafaina i le maʻisuka.

E alofagia e le toʻatele ma faʻatagaina i le maʻisuka, pe a saʻo le kuka.

O lona uiga e tatau ona laʻititi le mea o loʻo i totonu o gaʻo.

I le avea ai ma mea suamalie, e mafai ona e faʻaaoga le fructose, sorbitol ma isi mea suamalie ua faʻamaonia e lau fomaʻi.

Nai lo o le suauu, o le faʻaaogaina o le falaoamata o le ofa o loʻo faʻaalia. E aoga ma faʻaleleia le faʻalaumalie.

O le faagasologa o le faia o le keli e le suia. A filifilia fualaau mo lau mea e sili ona e fiafia i ai, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia iai i ni mea e le faʻasalaina.I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka e ala i le faaopoopoina o sina togafiti, fualaau, karati poʻo le artichoke a Ierusalema.

Na te faanatinatiina le fia inu ma e tele naua ona lelei.

Tino i meaola faʻasaina, minerale ma enzymes.

O nei mea uma e aoga mo le gaogao ma maua ai se aoga aoga i le gaioiga o le pancreas.

O vaega taua e aofia ai le fefete e faigofie lava ona ufiufiina e le tino. Kvass mo tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona saunia e aunoa ma le suka. E fautuaina le meli.

E faʻaaogaina tagata uma i le mea moni e faapea, o le compote o se mea masani le inu suamalie. Ae o le suka i le maʻisuka ua faʻaseseina. E mafai ona faʻaleleia ma faʻatamaoaigaina le tofo o fualaau aina suamalie ma gaosia ai le susu pe afai e te siʻitia laʻititi lona fatu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fiafia uma tagata i se fualaau suamalie mamago ei ai apples and cherries, plums ma pears.

Faʻaalia e le tele o le tofo ma le faʻamamafa, e lelei e aunoa ma le suka. Afai e te faaopoopoina fugalaau, strawberries poʻo currants i lenei paluga, e te maua se meaʻai suamalie. E mafai ona e faʻaleleia ma faʻavasegaina lona tofo e ala i le faʻaopopoina o meaʻai lelei ma lelei - pepa ma le laumeme.

E leʻi leva talu ai, sa talitonuina o le koko i le maʻisuka e le tatau ona onā ona o le meainu ei ai sona faʻamaufaʻailoga maualuga, e aofia ai le tele o calories ma ei ai lona tofo faapitoa. O le taimi nei ua matua suia le mataupu. Na foliga mai o le inu o le koko e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona o lenei vaiinu:

  • fesoasoani e faʻamamā le tino, aveesea toxins,
  • e tele vitamini, e aofia ai le P, C ma le P,
  • faʻasaʻo le metabolism.

Cocoa - o se meainu lelei

Ina ia mafai e le koko ona faʻaaogaina faapitoa, e tatau ona e usitaia nisi tulafono:

  • inu ai naʻo le taeao ma le aoauli,
  • suka e le mafai ona faʻaopopoina, ma o ona sui e le manaʻomia, talu ai ua leiloloa uma aoga o le meainu,
  • susu po o le kulimi e tatau ona i ai se mea e maualalo le gaʻo ma ia faʻaaogaina pe a vevela.

Isi meainu

O le taimi nei e uiga i isi meainu mo le maʻisuka.

E faatagaina i latou pe afai:

  • e aofia ai se vaega maualalo o meaʻai gaʻo,
  • maua se mea maualalo le kalori,
  • e fou.

Tomato juice E tele mea aoga ma e fautuaina e le au fai meaʻai i le tele o tulaga, e aofia ai le maʻisuka. O se mea ola maloloina ma le lelei e maua ai le aoga aoga ile metabolism. Ae afai ei ai le gout, e faʻatagaina i ni mea laiti.

Lemoni suamalie faamamaina toto toto ma faamalosia ai. E sili ona aoga mo le maʻisuka pe afai e faʻaaoga faatasi ma le paʻu, e leai se vai ma le suka.

Blueberry o le suavai e maualalo ai le kulūkose toto, o le mea lea e fautuaina ai mo faafitauli i le gataifale gaʻo. O se teuteuga i lau lanu lanu e tele foi mea aoga aoga, pe afai e faʻaaogaina i aso uma.

Potato ua inu le sua i totonu o le vasega mo aso e sefulu. A maeʻa - se malologa. O le manaʻoga mo se vasega lona lua ua fuafuaina e le fomaʻi.

Pameka moli. Faʻasalaga faʻamaʻi, e mafai ona faʻaumatia, muamua faʻamaʻiina i sina aofaiga o vai ua tunu. Faʻatagaina e faʻaopopo sina tamaʻi meli. O tagata e iai ni faʻafitauli o le manava e tatau ona sili ona lelei le taofi mai le rimoni.

Tea ma le kofe . O le lauti tiiti e sili ona fiafia i ai, ae naʻo le leai o le susu ma le suka. Chamomile e aoga foi. O le faʻaauau taimi e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻafitauli mai le maʻisuka.

Ae o susu ma susu meainu, e le o se mea e vavalalata ai, ae i nisi tulaga o lo latou taumafaina e matua le manaomia. O ata uma e sili ona faamaninoina e lau finocrinologist.

Mea inu ava malosi. E iloa uma e tagata o latou aʻafiaga i le tino. O tagata e mafatia i le maʻisuka ua fautuaina e lafoai atoa le taumafa o vailaka, vodka ma isi mea inu malosi. O vine e mafai ona faʻatagaina e se fomaʻi pe afai latou te le sili atu i le 4% le suka. Ae i lenei tulaga, o le aofaiga atoa o le ava e le tatau ona sili atu i le 200 ml.

O nisi o afu e sili ona aoga mo le maʻisuka. - O se laau maloloina e mafai ona saunia i le tele o auala eseese.

Vailaʻau moli mo le maʻisuka

O le minerale ua manatu e toetoe lava o fualaau faasaina, ua faatonuina e fomaʻi. E tatau ona maitauina, i le taimi o uluai taumafataga, e le tatau ona faʻaaogaina sili atu nai lo le 100 ml, a le o lea, o le a faʻaleagaina vailaʻau. Mulimuli ane, e mafai ona e faateleina i le tasi tioata. I le maʻisuka ituaiga 2, e faʻafe tolu ona faʻapalaina le vai o le mineral i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'ai. Afai e maualalo le maualuga o le eletise, latou te inuina vai inu minerale 10-20 minute ao le i ai. Ma i luga, i le isi itu, i le 1.5-2 itula. E tatau ona ave le vai i le vevela o le potu (25-30 tikeri), tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. O le taimi o le faʻatagaina o le tagata lava ia, o mea uma lava e feutagai ma le fomaʻi.

A faʻaaogaina vailaʻau faʻaleagaina, togafitia e avea o se vailaau - e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Aua le sili atu i le fua fautuaina - e le masani ona inu vai. O le masani masani o tulaga o le insulin e tupu mai i le faʻaaogaina o vai oona e aofia ai:

  • bicarbonate ions, sodium sulfate ma chlorine,
  • carbon dioxide
  • hydrogen sulfide.

O le faʻaaogaina o le vai oona e fesoasoani e faʻatumu ai le le atoatoa o elemene.

Mo le maʻisuka, o le suamalie o loʻo i ai sona aoga aoga. E aʻafia ai aʻafiaga o le inisalini, o le a amata ona galue malosi le enzymes, ona o le glucose e sao ai i totonu o sela o fuluʻi okeni, o le ate masani, ma le pa'ūlala maualuga matūa pa'ū. O le inuina o le vai o le minerale e lelei ma aoga ma e faigofie ona faʻamaʻaina le tino ma minerale ma mea amino, aemaise i le taumalulu.

Toe foʻi i le laulau o mea

Ituaiga vai inu

  • Faleʻai - e mafai ona faʻaumatia i le le faʻamapulaʻa. O nisi taimi e faʻaaogaina ai le kuka. E tamaoaiga i minerale ma aoga amino aoga.
  • Falemaʻi ma le 'aiga' aina - o le fomaʻi o loʻo faʻatulagaina.
  • Fomaʻi ma minerale - faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi,

Ua vaevaeina le vai i ni vaega se 4 e tusa ai ma le tikeri o le vai.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka, e le tatau ona faʻamalosi le vai. A leai, e tatau ona tatala le fagu ma tuu le kesi ae leʻi inu. O le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua lelei ona faʻaleleia i le faʻafetai i nei vai lauiloa:

  • Mirgorodskaya
  • Borjomi
  • Essentuki
  • Pyatigorskaya
  • "Berezovskaya" na galo,
  • "Iusus."

O le a ma le tele o le suavai e te manaʻomia e inu ai ua fuafua foi e le fomaʻi, e fuafua ile matua, ituaiga o faʻamaʻi, faʻafitauli ma isi mea. O le mea e tatau ai, e tatau i le tagata gasegase ona inu saʻo le vai mai le punavai i le falemaʻi faafomaʻi Skhidnytsya, Mirgorod, Truskavets, Borislav, ma isi. O le a sili atu le saoasaoa o le togafitiga ma sili atu le aoga. Ae afai e le mafai, e fetaui lelei foi vai.

O le manava o se faafitauli faifai pea mo le maʻisuka. Faatasi ai ma se suka suka, o le tele o le taulaʻi e totogi i meaʻai. Ae fai si mea itiiti e uiga i le mea moni e taua le faʻaaogaina o vai e faʻaleleia ai le tulaga ae le afaina ai le tino. O le inu i le vai e le aunoa o le a taʻitaʻia ai i se taunuuga lelei.

Le aoga o le vai ma lona manaoga mo le tino

Ina ia ola maloloina, e manaʻomia e se tagata le tele o le vai e maua ai, ma ia tausia lelei le paleni o le vai. Talu ai o le suavai suamalie e tele ona foliga, e fesoasoani e aveesea ai toxins ma toxins mai le tino, ma mautinoa ai le masani ai ona galue. E manaʻomia le vai mo le maʻisuka e toe faʻaleleia. O le taofia o oe lava e inu o le faaleagaina lea o le tino.

O le maʻi suka e taʻua o se togafitiga, lea e mafai ona aʻafia e ala i le mulimuli i se taumafa ma le inu vai. O maʻi suka e tatau ona nofouta i nisi o mea taua:

  • O le inu masani ma le fagu vai e le o aofia ai ni minerale ia maua ai se aoga aoga i le gaioiga o le pancreas.
  • Ua faamautinoa e le au tomai e tatau ona inu le tele o le vai e pei ona manaomia e le tino. Faatapulaaina oe lava e le manaomia. E le gata ina mafai ona e faʻamamaina le tino o toxins, ae faʻaititia foi le maualuga o le suka.
  • Faʻatasi ai ma se suka suka, e mafai ona e faʻaaogaina vai masani, talu ai e leai lava se faʻailoga.

O le faʻaaoga lelei o le suavai o le a faʻatagaina ai oe e faʻamama le gaʻo oona ma le tino atoa, ma o le mea lea e totogi ai le le lava o togafitiga.

E leai se tali e tasi i le fesili pe fia le vai e tatau ona faʻaaoga i le aso. E mautinoa lava e fai mai e le tatau ona itiiti ifo le 1.5 lita.

E mafai ona i ai se vai oona?

O vai inu e masani ona faʻatonuina e tagata tomai faapitoa, talu ai e aoga tele. E tatau ona e malamalama e tatau ona e inu inu vai inu ma le 100 ml, a leai e mafai ona e afaina oe lava ia. E faasolosolo lava, e mafai ona e faʻatupulaia le fualaau i le 250 ml.

O tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e faʻafefe vaiinu 3 taimi i le aso 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga. I le maualalo o le eletise, e tatau ona inu vai i le 20 minute aʻo leʻi 'ai. O tagata e maualuga le eleʻele e tatau ona faʻaulu vai i le tele o itula ao lei faia se taumafataga. O le vevela o le vai e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 25-30 tikeri.

A faʻaaogā vai vailaʻau, e tatau ona matua matauina le fua, e le sili atu i le fua fautuaina.

O le maʻisuka ina ua mavae ni nai aso o le inuina o le vai oona o le a talisapaiaina lona aoga aoga: o se aafiaga malosi i luga o le inisalini e taliaina. E vave ona galue vave le enzymes, lea e fesoasoani i le paʻu i le kulūkose, faʻavasegaina o le ate, ma le maualalo o le cholesterol. A e faʻaaogaina vai inu, e mafai ona e faʻamamaina le tino i mea amino ma vailaʻau, lea e sili ona aoga mo tagata e maua i le suka suka.

Eseesega o le Suavai

E tele ituaiga o vailaʻau oona e mafai ona faʻaumatia e tagata e maua i le maʻisuka.

O le a le vai inu e mafai ona ou inuina:

  • Vaʻaia vai inu. Faʻaaogaina pe a uma ona faʻatagaina e se fomaʻi.
  • Falemaʻi ma le laulau. E mafai foi ona faʻaaoga pe a uma le faʻatagaga a se fomaʻi.
  • Laupapa vai. Faatagaina e inu i soo se aofaiga. I nisi tulaga, e faʻaaogaina mo le kuka. O se vaega o ia vai o lona tele o minerale ma aoga aoga a amino.

E leai se mea e tatau ona e inu ai vai i le kesi - e tatau ona e faʻasalalauina muamua e ala i le vaʻesea o le pusa fagu.

O a ni taunuuga?

E taua tele i le tino le lava le vai. Faatasi ai ma sina faʻavaʻaina po o le teena o le vai, e mafai ona e faʻamalūina, ma o lenei mea ua manatu o se tulaga lamatia faaletino mo le tino. O le faʻavelaina e mafai ona agamalu, agavaʻa, ma ogaoga. Faʻatasi ma se tikeri laʻititi, e faʻaititia ai le faʻaitiitia o le faʻafefe, lea eo mai faatasi ma ni malaga e seasea ona alu i le faletaele ma e leai se afaina.

Faatasi ai ma ia tikeri o le faamaʻilaina, e mafai ona tutupu ni faʻafitauli leaga, e faʻatasi ma le tiga o le ulu ma le faʻaitiitia o le toto.

Faʻasuala tele, e amata ona lagona e le maʻi le malosi o le galala, gaʻo le gutu, goto, ma le toilalo o le fatu.

Afai e te inuina le vai i taimi uma, ona faʻaogaina lea o le gaogao. O lea e mafai ai ona e faʻaleleia le tino ma faʻafaigofie tulaga maualuga o le insulin - o nei mea uma e taua tele i le maʻisuka. Inuina le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai i le aso, o le maʻisuka e maua ai e ia se tulaga lelei ma se uiga lelei.

Talu ai nei lava, o le tele o suʻesuʻega sa faʻatautaia e fuafua i le suʻesuʻeina o aafiaga o le vai i luga o le tino gasegase e maua i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli. Sa mafai e tagata tomai faapitoa ona faʻamautuina o le faʻaaogaina o le lava o le vai e mafai ona faʻamautuina ai galuega o totoga i totonu. Ole vai e sili ona aoga mo se maʻisuka, ae e tatau ona e iloa le tele o mea e mafai ona e inu i le taimi poʻo le aso.

Tryptophili ma le maʻisuka

O manu e maua i le maʻisuka maualalo le maualuga o le tryptophan.

O le masima, suka ma le uric acid e aofia ai i le fatuina o le mamafa o le osmotic e tatau ai e faatonutonu ai le tele o le extracellular fluid.O le tulafono faatonutonu o le tryptophan lava ma ona tagata faalagolago i le neurotransmitter system e mafua ai se fuataga e siaki ai le tele o masima i le tino. Tryptophan o se punavai o le nerotransmitters serotonin, tryptamine, melatonin ma indolamine. O le mea lea, o le tryptophan o se pule masani o le faagasologa o le masima. O se vaega maualalo o le tryptophan, ma o le mea lea o le neurotransmitters, o le a mafua ai ona maualalo, itiiti nai lo le mea e tatau ai, masima masima.

Afai e te manaʻo e faʻaitiitia lou toto suka, o le siʻitia itiiti o le faʻaoga masima e le maalofia.

E iai foi le sao taua a Tryptophan i le faasaʻoina o le sese o le DNA. Faatasi ai ma le lysine, o le isi amino acid, latou te fausia ai le lysine-tryptophan-lysine tripeptide, lea e faasaʻo ai mea sese e tupu pe a faaluaina DNA. O lenei uiga o le tryptophan e sili ona taua i le puipuia o le fatuina o sela o le kanesa.

Tryptophan o loʻo iai i le faiʻai, faʻapitoa foi i ona oloa e ala i le faiga o neurotransmitter system, e nafa ma le faatumauina o le paleni o le tino o le tino. O le tulaga masani o le tryptophan i le faiʻai e tumau pea le paleni o galuega uma a le tino (homeostasis). Faatasi ai ma se faaitiitiga i le gaosiga o le tryptophan, o le faaitiitia le faaitiitia o le aoga o galuega a le tino e tupu.

O le le lava o le vai ma le maualuga o le maualuga o le histamine e mafua ai le faateleina o le tryptophan breakdown i le ate. O le faʻaauau pea o le vai e taofia ai le faateleina ma le le atoatoa o le metabolism metabolism. O le le lava o le maʻi e mafua ai le faʻaalu o le tryptophan mai le "fale teu oloa" o vailaʻau amino eseese i le tino. Tryptophan, o se tasi o mea sili ona taua o le amino, e le o gaosia e le tino, ae na o meaai e sau. O le mea lea, o le faʻamamaina, faʻamalositino, ma le lelei o taumafa e fesoasoani e toe faʻatumu le tryptophan i le faiʻai.

Ae peitai, e le mafai ona e faʻaaogaina amino acids i le taimi e faʻamautinoa ai le paleni o faʻamaumauga. E talafeagai le faʻaaogaina o amino uma ina ia mafai ai ona faʻatumu le "fale teuoloa" i le taimi tatau. O se lapataiga talafeagai lea: ia faʻaaogaina ia puluvaʻa o loʻo i ai le tele o amino. O nisi o puipuiga, e pei o aano ua leva ona teuina, e leiloa ai nisi o mea amino. O le filifiliga aupito sili e totogo fatu o laau e pei o le lentils, cereals, pi, faapea foi le susu ma fuamoa.

Lentils ma lanu meamata e sili ona aoga aua o loʻo i ai le tele o amino oona - e tusa ma le 28 pasene o porotini, 72 pasene o masini gaʻo ma e leai ni suauʻu. O nei oloa o se faʻatoʻaga lelei lea o mea amino tutusa. Ole maʻi ole maʻisuka e le ole inisalini e fautuaina ina ia togafitia i le faʻaaogaina o le vai i aso taʻitasi, faapea foi ma le tino ma meaʻai, o nei mea uma o le a maua ai le paleni ole amino talafeagai mo le toe faaleleia o mea. Aua nei galo e uiga i le masima. O le maʻisuka o se faʻataʻitaʻiga lelei o le faʻaleagaina e mafua mai i le faʻamalaina ma le aafia o fanau. E ui lava o le maʻisuka e amataina muamua i tagata matutua ma e masani lava ona toe fetuunai, o se tulaga sili atu ona ogaoga ua maua mai e tupuga. O le maʻisuka faʻasalaina e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi faʻamalosi ao le i matua afaina le tino. E tatau ona manatuaina o le gasegase o le masini o matua (aemaise lava le tina), lea e nafa ma le fafagaina, e tuʻuina atu i tamaiti i le tutusa lava foliga i le tulaga o le le atoatoa i amino acids. O lona uiga, o le fatuga tupuaga o faʻamaʻi.

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka

Aʻo faagasolo le faagasologa o le palatini, o auala e faʻasaoloto ai le cortisone e fesoasoani foi i le gaosia o se mea e taʻua o le interleukin-1 (interleukin). O ia o se neurotransmitter. E i ai se aafiaga faʻaleagaina i le va o auala o le faʻasaoina o cortisone ma le gaosiga o le interleukin. Latou te saofagā i le pule faitalia a le tasi i le isi.Interleukin-1, i se faaopoopoga, e faaosofia ai le gaosiga o le mea faalagolago o le interleukin-6. O le mea lea, o le faaumiumi o le gaosiga o le interleukin-1 e mafua ai le gaosiga tutusa o le interleukin-6.

I aganuu masani, na faaalia ai pe faapefea ona faaleagaina e le interleukin-6 le DNA i suauu e maua ai le insulin. O siama na afaina i le interleukin-6 e le mafai ona toe gaosia le inisalini. O le faʻalaumalie ma le le pulea o le amino acid metabolism i le tino, e nafa ma le faʻaleagaina o le DNA i totonu o seta beta o le pancreas e maua ai le inisalini. O le mea lea, o le faʻamalalaina ma le atuatuvale na mafua ai ona mafua ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

Faʻaauau le faʻaaogaina o le vai, lea e puipuia ai le atuatuvale ma isi faʻafitauli e mafua mai i le faʻamalaina, tuʻuina atu le tele o reserves o le tryptophan ma ona neurotransmitter derivatives - serotonin, tryptamine ma le melatonin, lea e mafai ai ona faʻatonutonuina galuega uma. O le faapaleniina o le aoga o mea amino i vailaau faigofie e mautinoa ai lo latou i ai atoatoa i le tino. O tafaoga i aso uma e mafai ai e oe ona faatumauina le musika ma fetuutuunai soʻo se gaioiga o le physiological e tulaʻi mai o se taunuuga o lagona faʻalagona ma popolega.

O BARIATRIA o le sili ona aoga tele i aso nei i le lalolagi o SLIMMING ma HOLDING WEBER pe a uma SLIMMING.

Seʻi tatou taʻu atu i le KATOA uma le taotoga o mea mamafa

Faatasi ai ma vailaau aloaia, o tagata tomai faapitoa fautuaina vai inu minerale mo le maʻisuka ituaiga 2.

O se vaifofo faaopoopo mo le togafitiga o le faamaʻi e talafeagai mo le toe faʻafoʻiina o le gastrointestinal tract ma faʻavae le fefaʻatauaiga o sosoʻo avanoa i le tino.

O vai vaiinu

O le aoga o togafitiga o le maʻisuka ile fufuluina o le suka e matua masalomia lava i tagata mamai.

Afai e tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o le vai i totonu, ona faia loa lea o se faʻaluaga lelei lelei.

O uiga autu o le togafitiga masani e masani ona:

  • Faʻasalaga ogaoga o le gastrointestinal tract, o le taele ma vai inu o se mea lelei. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o lenei auala o le a faʻamaonia ai le faʻatinoga o le pancreas (faʻasaoina), o le taunuuga mulimuli o le a avea ma faʻamautinoaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.
  • O ituaiga o le maʻisuka e le faʻalavelave e faatagaina ai le faʻaaogaina o bathubs ma le taatele o le vevela o le tikeri. Ua lava lea e faʻamautu ai le paʻu.
  • Faatasi ai ma le eseesega eseese o le atinaʻeina o le faamai, ua fautuaina e le au atamamai le faaitiitia o le vevela o le vai i le 33 tikeri.
  • O le tele o le vai manaomia i totonu o le faletaele lava ia e talanoaina ma le fomaʻi taitoatasi. O le umi o le tasi togafitiga e tusa ma le 15 minute, o le numera atoa o vasega e le silia le 10 iunite. O le togafitiga e faia e tusa ma le fa taimi i le vaiaso, o le isi taimi e tuʻuina mai e malolo mai le faʻataʻitaʻiga.
  • O le taulaiga faapitoa e totogi i le soifua manuia o le tagata maʻi - e le faatagaina e taoto i totonu o le vai i se tulaga e sili atu le fiafia pe le fiafia, o le a le mafai ona ausia le aoga talafeagai.
  • E faia le faʻataʻitaʻiga i le va o taumafataga. E faasa ona alu i le taele muamua pe vave foi ona uma ona 'ai.
  • A maeʻa le togafitiga, e manaʻomia e le maʻi maʻi le malolo - e tatau ona alu i le moega ma malolo, pe a mafai, taumafai e moe. I taimi o le moe, e oʻo lava i se taimi pupuu, o le tino e aofia ai le toe faʻaleleia o galuega - o le aofaʻiga o le faʻamalositino o le a faʻaateleina le tele o taimi.

O le faʻaaogaina o le faʻaaogāina o le taele ma le faʻafofoga tautala o vai o minerale ua faʻamaonia ai le faʻamaonia o le aoga o sea fofo faʻafitauli. O le togafitiga o le maʻisuka, o se faʻaitiitia o le kulukose toto e vave tele atu nai lo le faʻaaogaina o manipasi taʻitasi.

O le le mautonu i le itu o loʻo aʻafia ai le afaina o le tagata maʻi, e tele lava ina mafua ai se faʻalavelave o le gasegase. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le tulaga o le mafaufau o le tagata maʻi, o se auala tuusaʻo e faʻamautinoa ai le tino atoa.

Suavai mo le maʻisuka, e aoga moni lava?!

O le asō ou te manaʻo e amata le autu: Suavai mo le maʻisuka. E le o se mea poto le manatu o tatou tino e le o le vai lea tatou te faʻaaogaina muamua ma isi ipu (kofe, tii, compote, ma isi).

E moni e le saʻo lenei. O vavalo o lo tatou tino e manaʻomia le vai, ma vai mamā (e sili atu le faʻatulagaina).

Afai ua uma ona faitau e au uo laʻu tusiga "Auala e Faaitiitia ai Suga i le Maʻisuka," ona e nofouta lea i le tatau ona inu vai mama mo le maʻisuka. E le o lona uiga o tagata soifua maloloina latou te le manaʻomia se vai mamā, pe o latou tino.

Ae o fea e mafai ai, e le lautele, tagata soifua maloloina?

Afai e le faʻaalia mai le faʻamaʻi i soo se auala (ma e te le lagona), o lona uiga e le o lona uiga o loʻo e ola maloloina. (Lelei, na oso aʻe ma le fefe :)).

Ae ui i lea, tatou te iloa uma lava o le mama mama e le gata e aoga mo o tatou tino, ae e taua foi. Ou te iloa foi lenei mea, o le vai manino o loo i oʻu luma i luga o le laulau.

Ae o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻafitauli, e faigata ona toe fausia ma masani lou tino i le faʻaaogaina o vai. E ui e manaʻomia e le tatou tino vai, ae tatou te iloa o se lagona o le fiaaai. Ae sei o tatou uo e toe foi i la tatou autu "Suavai mo le maʻisuka."

O le vai e manaʻomia e le tino o le tagata, pe a ma le 1.5-2 lita i le aso. Afai o loʻo e faʻaaogaina sina vai itiiti, ia mautinoa ia taumafai e amata le faʻaleleia o lau vai. Inu i le taeao se tasi ipu vai i le taeao e totogi ai lona gau i le taimi o le moe. Na ou aumaia patino lenei tulafono i le autasi. Ina ua uma ona uu (ao lei oo i le faletaele), ona ou vave tuu lea o le ulo i luga o le kesi ma pe a uma ona afaina, ou te faia ni afu (lea ou te inu i le aso) ma sasaa se ipu malamalama o le 300ml, inu sina sina. Ma o aso uma ....

Ae ui i lea, e tatau ona e inu 2 ipu vai mama 0.5 itula aʻo leʻi 'ai meaai ma le 2.5 itula mulimuli ane. O le vai e te inuina e faʻaosofia ai le popole popole popole mo le 1.5-2 itula. Ma e le o mea uma, o le adrenaline (pe a uma le inu vai) e faʻaleleia ai le gaioiga o le enzyme e momotu ai le gaʻo.

O le inu vai ao leʻi 'ai, tatou te saunia ai le manava, lea e mafai ai ona tatou puipuia i tatou mai le tele o faafitauli ma le gastrointestinal tract ma, o le mea taua, mai le gaʻo mamafa.

Ma o le gau o le mamafa (ua uma ona matou iloa) o se tasi lea o tulaga taua i le tau faasaga i le maʻisuka. Ole inu vai mo le maʻisuka. E le leaga pe afai e te faaopoopo le sua o le tipolo i le vai (sua o le 1/2 lemoni i le 1 lita o le vai), e taulai atu i lou tofo.

Le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka

E lua ituaiga o maʻisuka. Mo togafitiga o le muamua, e manaʻomia le inisalini, talu ai e le maua mai e le pancreas. O lenei ituaiga ua taʻua o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Togafitiga mo le lona lua e manaʻomia ai vailaau e fesoasoani e faʻasaʻo le inisalini mai le pancreas ina ia mafai ai e le maʻisuka ona taofiofia le faʻasologa o faʻamaʻi. O lenei ituaiga ua taua o le maʻisuka e le o le insulin, ma talu ai ona o le pancreas o loo i ai le malosi e gaosia ai le inisalini.

Ole maʻi ole maʻisuka e le o le insulin e uiga i tagata matutua ma e faʻatulafonoina ma le fesoasoani o vailaau ile pepa. E foliga mai, o le iuga o le leai o se vai i totonu o le faiʻai i se tulaga e mafai ai ona aʻafia ona faʻaogaina o le eletise-aemaise lava le serotoneric system -. O le physiology o le faiʻai ua mamanuina i se auala e amata ai ona amata le tapunia o le kulūkose ina ia mafai ai ona faatumauina lona voluma ma toe faʻatumu ai le tau o le malosi. E manaʻomia e le faiʻai le kulukose mo le malosi ma lona liua faʻasolosolo i le vai.O le manatu lautele na taliaina e faapea o le tau o le malosi o le faiʻai e faia naʻo le suka. O laʻu lava manatu o le: e moni lenei mea mo na mataupu pe a le lava le tino i le vai ma le masima. Suavai ma masima e taua tele mo le faʻaleleia o le suavai, aemaise lava mo le faʻaaogaina o masini.

O le mafuaaga ma le masini mo le suia o le maualuga o le toto suka e faigofie lava. A faʻagaoioia le histamine e faʻatonutonu ai le vai ma le malosi, e faʻamalosia ai foi se vaega o mea e taʻua o prostaglandins. O le Prostaglandins o loʻo aʻafia i le faagasologa o le tufatufaina atu o le vai i totonu o siama o le tino.

O le pancreas o loʻo i le va o le manava ma duodenum, e faaopoopo atu i le gaosiga o le inisalini, e aʻafia i le gaosia o vaifofo o loʻo i ai le bicarbonate. O lenei vailaʻau o le bicarbonate e ulufale atu i le duodenum e faʻafefe ai le gaʻo mai le manava. O le auala tonu lea e faʻamaʻapeʻa ai le kulimi o le manava. E ui o le faaosofia, prostaglandin E, e aafia i le faatonutonuina o le toto i le pancreas e maua mai ai se vaifofo o le bicarbonate, ma e taofia ai foi le gaosiga o le inisalini e le pancreas, e avea o se faiga e siaki lelei ai. O le sili atu ona malosi o le tasi, o le sili atu foi lea o le sologa lelei o le isi.

Aisea? O le inisalini e faʻamalosia ai le ulu atu o le paluka ma le suka, faʻapea foʻi ma le amino acids, i totonu o sela. E ala i le faʻalauteleina o le gaosiga o suka, potassium ma amino acids, e ulufale atu foi le vai i sela na faʻaolaina e le insulin. O sea gaoioiga e faʻaitiitia ai le tele o vai i fafo atu o sela. I lalo o tuutuuga o le faʻamaligiina, o le gaioiga o le inisalini o le a taʻitaʻia atu i isi itu. O le faʻaogaina o le masini a le tino na faʻatulagaina le prostaglandin E i ni galuega se lua: o le tuʻuina atu o le pancreas i le vai ma le taofiofia talafeagai o le gaioiga o le inisalini. O le mea lea, o le vai mo le faʻapalaina ma le faʻaitiitia o le kulimi i totonu o le iniseti e maua mai i le tosoina mai mai nisi o siama.

A faʻamalosia le gaosiga o le inisalini, faʻalavelave faʻaleaga mea e tutupu i le tino atoa, sei vagana ai le faiʻai. Pe a faʻamalūina, o le faiʻai e faʻaaogaina le faʻasaina o le gaosiga o le inisalini. O latou lava, o galuega a le faiai o masini e tutoatasi mai le insulin, ao sē o isi totoga e faalagolago tele i ona meatotino. E mafai e le tasi ona vaʻaia se mafaufauga lelei i le atinaʻe o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka aʻo maʻi. Aisea ua ia valaauina ai lena mea? Talu ai ona o le tino o loʻo faʻaauau pea ona maua le inisalini, e ui o lenei mea e manaʻomia ai le faʻaalia i nisi o vailaau.

O le taofiofia o le gaosiga o le inisalini i le taimi o le faʻamalaina e faamaonia ai o le galuega autu a le pancreas e le o maua ai le vai mo le faʻapalaina o le gaioiga. O le faagasologa lea o le fetuunaiga o le gland e faʻamaʻa ai le tino.

Tuua Lau Faamatalaga