DIAGNOSTIC OF DIABETES

DIAGNOSTICS OF DIABETES. TALAFAASOLOPITO MO LE SUESUEGA O LE LABATORI MA SELF-DIAGNOSTICS

O le siama o le maʻisuka e masani lava aofia ai suʻe toto ma fuamosa. I mea uma, o le faateleina o le suka, ma le isi, faafuasei ma le tumau, o le faailoga autu lea o le maʻisuka. E mafai ona maua faʻamaoniga saʻo i na o suʻesuʻega i le fale suesue.

Ina ia mafai ona faʻamautu lelei le siama ma fuafua le taimi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e tele ituaiga o suʻesuʻega e faia, e le gata o le ulu (mai le tamatamailima), ae maua ai foi le toto vevela, faapea foi ma suʻega ma se uta o le kulukose.

Uluai suʻesuʻega, i luga o le faavae e talafeagai ai le mafaufau i se suʻesuʻega sili atu ona lelei, e mafai ona faia i le fale. I tausaga talu ai nei, o suʻega mo le suʻesuʻeina o le tagata lava ia ua faʻaalia i luga o le maketi, faʻatasi ai ma le fesoasoani e mafai e oe lava ia ona iloa lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻu mai ai pe maua oe i le maʻisuka pe leai foi, ma na e alu i le fomaʻi. Afai e te matauina faailo o le maʻisuka (faʻaaogaina faifai pea, palagogo, fia inu lema), faia se suʻesuʻega a le tagata lava ia aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Home Diagnostics

Ina ia fuafuaina le kulūkose i le toto capillary, o le a manaʻomia se suʻega vave i le tulaga o se palasitika poʻo se pepa pepa, i le tasi pito o le mea o loʻo i ai se fuamini ma se vali, se masini e puʻe ai tamatamailima ma ni lalaga ma se siʻosiʻomaga ma se glucometer.

O le mataʻu o le toto e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega o loʻo i ai le mea e maua ai le reagent. E faʻatatau i le maualuga o le suka i totonu o le toto, e suia le lanu o le fasipepa. O lenei lanu e mafai ona faʻatusatusa i se fua faʻasologa, pe a faʻaalia mai ai lanu e fetaui ma le gaʻo masani, ma o ia mea e maualuga pe maualuga. E mafai ona e tuʻuina le suʻega i le mita, ma o le masini lava ia o le a faʻaali atu ia te oe le maualuga o le suka i totonu o le toto i le taimi nei. Ae ia manatua o lenei faailoga o le a le o se faasalaga mo oe, e tusa lava pe o le "suka" solo, aua e faalagolago foi i le tele o le suamalie na e 'ai mo le taeao. O le mea lea, o suʻesuʻega e faia e le gata i luga o se manava gaogao, ae pe a uma foi ona faia se fua faapitoa o le suka.

Home Diagnosis Metotia

Fuafuaina o le anapogi o le kulukose i le toto capillary.

I le taeao, ao le i ai ma inu vai, o le a maua se mataʻu toto mai le tamatamailima ma ua fuafuaina le maualuga o le kulukose. O le suka masani e le silia le 6.7 mmol / L.

Faailoaina o le kulukose i le toto capillary e lua itula pe a uma le utaina o le kulukose.

O lenei auiliiliga e faia pe a uma le muamua. E tatau i se tagata ona inu i le kullukose i le taimi lava e maeʻa ai ona suʻeina. O le vaifofo ua saunia e pei ona taua i lalo: 75 g o le kulukose ua faʻamaluluina i totonu o se ipu (200 ml) vai. Mo le lua itula, aua le 'ai pe inu i se mea. Ma, pei o le tulaga muamua, o le kulūkose i le pa'ū o le toto na aumai mai le tamatamailima ua fuafuaina. O le masani masani e le sili atu i le 11 mmol / l.

Fuafuaina o le kulukose i le urini: i se tasi ma aso taitasi (aoina i le 24 itula).

O lenei suesuega e mafai foi ona faia tutoatasi i le fale e faaaoga ai suega faapitoa. O se suega vave lea e tutusa ma se suʻega toto, o se palasitika poʻo se fasi pepa e ufiufi ma se reagent ma se vaiinu i le tasi pito. I lenei 'upega tafaʻilagi e tatau ona e faʻaaoga se mataua o le urine, mataʻituina pe faapefea ona sui le lanu o lenei vaega o le fasipepa. O le a fesuisuiai e fuafua i le i ai ma le maualuga o le suka i le uila. O lenei laititi o le suʻega faʻasolosolo ua tuʻuina ifo i totonu o le mita ma vaʻavaʻai i le taunuuga pe faʻatusatusa la latou lanu i le fua faʻatatau. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le suka i le urine ua matua leai lava. Afai e te maua le suka i le mimi, o lea ua uma ona faʻamaonia ai le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto - i luga aʻe o le 10 mmol / l, ma mulimuli ane ua amata ona taulai le suka i le urine. O lenei suʻesuʻega e mulimulitaia e le isi.

Fuafuaga o le acetone i le faʻavave.

E masani lava, o lenei mea e le tatau ona i totonu o le urine, ae o lona i ai e faʻaalia ai le ituaiga o maʻisuka. O le suʻesuʻega e faia i le faʻaaogaina o ni faʻataʻitaʻiga faapitoa e fuafua ai le acetone i le urine.

Faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega fale suʻesuʻe

Afai e masalomia le maʻisuka, e faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega suʻega e mafai ona faʻamaonia pe faafitia ai taunuuga o le suʻesuʻeina o le tagata lava ia. (E mafai lava ona faia se mea e aunoa ma le iloa e le tagata lava ia e ala i le faʻafesoʻotaʻi le falemai i le taimi lava lea, ae mo le tele o tagata pisi, o le asiasi i le falemaʻi o se faafitauli ogaoga. suʻesuʻega o le maʻi. O lea suʻega o le kulukose o le toto ma le uta o le kulukose - Faʻagasolo taimi umi, ae tuʻuina atu saʻo lelei.

O faʻataʻitaʻiga ma le avega o loʻo faia i le faasologa lenei:

• Mo le tolu aso, ua saunia le tagata maʻi mo se auiliiliga, aʻo mafai ona ia 'aina se mea, ae le tatau ona sili atu ile 150 g i le aso. O gaoioiga faaletino e masani lava - e alu se tagata e galue, i le aʻoga, i le kolisi, e alu i taaloga.

• I le afiafi o le aso lona tolu, o le taumafataga aupito lata mai e tatau ona 8-14 itula ao leʻi amataina le suesuega i le taeao, o lona uiga, pe a ma le 21 itula. Afai e tatau ai, e mafai ona inu vai i le taimi lea, ae i ni vaega laiti lava.

• E faasaina le ulaula i aso uma o tapenapenaga mo le suʻega ma aʻo faagasolo le suʻesuʻega.

• I le fa o aso o le taeao i luga o se manava gaogao, o le tagata gasegase e aumai le toto mai se tamatamailima, ona inu ai lea o se vaifofo (75 g i le ipu vai) mo le lima minute. Afai e suʻesuʻeina se tamaititi, o le aofaʻi o le kulukose e sili atu le maualalo. I lenei tulaga, e 1.75 g e ave mo kilokone taitasi o le mamafa o le tino o le tamaititi. I le mavae ai o le lua itula, e toe ave le toto o le tagata maʻi. O nisi taimi e le mafai ona vave fuafuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona faʻapipiʻi lea o le toto i totonu o se suʻega suʻega, lafoina i se centrifuge ma vaeluaina le plasma, lea e malo. Ma ua uma ona iai i le plasma toto le fua o le suka.

• Afai e le silia le glucose toto i le 6.1 mmol / L, o lona uiga, e itiiti ifo i le 110 mg%, o lona uiga o se faailoga lelei lea - e leai se maʻisuka.

• Afai o le kulūkose i totonu o le toto plasma o loʻo i le laina mai le 6.1 mmol / L (110 mg%) i le 7.0 mmol / L (126 mg%), o lea ua avea nei ma mea e popole ai, talu ai o loʻo faʻaalia ai le solia o le sugar sugar. Ae o le siama o le maʻisuka ua vave tele ona fai.

• Ae afai o le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu nai lo le 7.0 mmol / L (126 mg%), e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega muamua o le maʻisuka ma faatonu le tagata maʻi i le isi suʻega, lea o le a faʻamaonia pe faafitia ai lenei faʻamaʻi. Ole suega ole toleni ole kulukose.

• I le mea mulimuli, pe a maualuga le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto, o lona uiga, sili atu i le 15 mmol / L, poʻo le tele o taimi i luga o se manava gaogao e sili atu i le 7.8 mmol / L, e le o toe manaʻomia se suʻega faapalepale. O le faʻamaoniga e manino - o le maʻisuka lenei.

Glucose toleni test

Afai ei ai se faʻaopoopoga o le anapogi o le toto suka, ae e le taua, ona mafai lea ona iai oe i le maʻisuka pe leai foi. I lenei tulaga, talanoa e uiga i vaivai le kulukose - o se tulaga vavalalata i le va o le soifua maloloina ma maʻi. O lona uiga o totonu o le tino o le gafatia e masani ona faʻagasolo le kulukose i le malosi e faʻavaivaia. E ui lava e leai se maʻisuka, ae e mafai ona atiaʻe, ma i nisi tulaga latou te talanoa e uiga i le maʻisuka latet, o lona uiga o se faʻamaʻi lea e maua mai i se fomaʻi.

Ole suega ole toleni ole kulukose e faʻatagaina ai oe e fuafua pe faapefea ona faʻaaoga lelei le kulukose e le tino. E masani ona faia i se falemaʻi. 8-14 itula ao lei faia le suʻesuʻega, e le mafai ona e 'ai se mea, ae e mafai ona e inu sina mea itiiti ma naʻo tulaga tulaga ese. O le taimi muamua latou te ave ai le toto i luga o se manava gaogao. Ona inu ai lea e le tagata maʻi se vaifofo o le kulukose (75 g i le ipu vai) mo le tolu minute. Pe tusa o le itula mulimuli ane, e faia ai se isi faʻataʻitaʻiga lona lua. Ma o le itula e mulimuli ane ua faia ai se suʻega lona tolu (o lona uiga, lua itula i le maeʻa ai o le kulukose).

A maua uma faʻamaumauga '! fuafua pe fia le suka e sili atu nai lo tulaga masani. O nei eseesega e faʻamaonia ai le taua o le faapaleni o le kulukose pe fuafua ai le i ai o le maʻisuka. Ina ia mafai ona sili atu le faatuatuaina o le suʻega, o suʻesuʻega e faalua ona faia. O le Laasaga 2 o le a fesoasoani e fuafua po o fea tuaoi o le anapogi o le toto suka ma pe a maeʻa faamalositino e faʻaalia se faʻamaʻi ua uma ona tupu, ma e naʻo le faʻaalia o le kulukose pe leai foi se maʻi suka.

Maʻisuka Diagnostics Sugar Levels

Tuua Lau Faamatalaga