Maʻisuka: togafitiga lē faʻaleagaina mo le faʻamaʻi

O loʻo i ai faʻamaʻi, o le mea e leaga ai, e le o manaʻo e tuʻua i matou. O nei mea e aofia ai le maʻisuka malosi, lea ua manuia i aso nei "matagofie! lanu "i totonu o le fanua o le faasologa o mea na tutupu, le le paleni o meaai, o le faamalolo maʻi ma le tele o isi mea. O lenei filifili e mafai ona maua i le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le toto.

O se tasi o ogaoga ogaoga o le maualuga o le toto maualuga o le solia lea o le galuega faalilolilo o le pancreas, ma mafua ai ona faaititia le tulaga o le gaosiga o le inisalini - o le hormone autu mo le faʻaaogaina o le kulukose e le tino.

O le maʻisuka lava e le mafai ona togafitia, ae o ona faʻaaliga e mafai ona tuʻuʻesea, puipuia le atinaʻeina o le maualuga, gangrene o vae, faaleagaina o fatugaʻo, vaʻa toto, ma isi. E tatau ona manatuaina o le maʻisuka i le tele o tulaga e mafua ai le faʻaopoopoga o fualaau candida.

Faatasi ai ma le maʻisuka, o le a sili atu ona pagatia tamaitai i le mastitis. O tagata matutua e maua i le maʻisuka e mafai ona maua le glaucoma, Vaʻaia Forestier. Faitau e uiga iinei. O le maʻi suka e mafai ona mafua ai le impetigo, piriformis syndrome, o se tusiga iinei.

Maʻisuka ma le maualuga

O maʻi e maua i le toto maualuga e tatau ona mataʻituina e le gata i le toto, ae o le toto foi maualuga o le suka, ma afai o loʻo i ai pea le faʻataʻitaʻiga poʻo isi mea na tupu i le maʻisuka, ona tatau ai lea ona faia se suʻega i le falemaʻi, faʻapea foʻi ma le aoina o fualaau e maua ai le faʻaogaina o le maʻisuka ma aafiaga o le hypoglycemic. E iai na laau, e iloa e tagata uma, ma e faigofie lava ona maua.

O se vaega lenei e iloa e tagata uma talu mai le laʻititi, faʻapea foi ma le marsh o lenamamoni, o le chicory masani.

► Aumai tutusa uma gaʻo, faʻafefiloi, vae 1 tbsp. togi sefe ma se ipu vai inu, tuu mo le tusa o le itula, maunu. Faaaoga le 1/3 cup 3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai. Inu ia le itiiti ifo i le 1-1.5 masina.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatua i le mafaufau o le sukanamon ma le plantain mafiafia e matua faateleina ai le totoina o le toto, o le mea lea e fautuaina ai le aofia ai o le vailaʻau suamalie i le aoina (samasama).

Ina ia faʻaitiitia le toto, e lelei tele le faʻaaogaina o se mea teuteu o le aoina o laau afu, lea e aofia ai lau pusa fualaau aina (fugalaau), ma e fautuaina e ave faʻalua lenei vao e pei o isi uma.

E le mafai ona ou fifilemu e uiga i se mafuaaga na mafua ai le maʻisuka. Talu ai nei, na lolovaia le maketi i oloa lautele na faʻasalalau ina ia vave faʻaitiitia le mamafa. O le mea moni, o lenei faafitauli e popole i le toatele o tagata, aua o le mamafa e mafua ai le tele o faʻamaʻi tuga: fatu fatu, veinsose veins, faʻafitauli i le vaʻai, ma isi.

Ae ui i lea, o le faʻalagolago ia i latou e le faʻasusu i le faia o tupe tele mo le soifua mālōlōina o tagata e le taua le saʻo. E i ai tulaga pe a faʻaaogaina tupe mo le "mu" sili atu le mamafa na mafua ai le amataina o le maʻisuka. O le mea e leaga ai, o aʻafiaga o nei fualaau "faavavega" e le faatapulaaina na o le maʻisuka, o le mea lea ou te fautuaina tagata uma e aua nei gauai i le faasalalauga.

O loʻo i ai se vaega o tagata e faʻalagolago i se "pulu faaola". Ou te le manao e te ita, ae o le a ou fai atu e leai se piliki. O le taunuuga o togafitiga e tele lava ina faalagolago i le malosi o le tagata maʻi. O lona uiga o le a ia matua suia lona tulaga o le ola: ia siaki le taimi o le suka i totonu o le toto, ave vailaau, mulimuli i se meaʻai. Mo meaʻai, e tatau ona aloese e le gata o meaai mama ma le falaoamata, ae o isi mea inu foi.

O le mea lea, i vevela vevela o mea inu suamalie e sili ona lauiloa, aemaise lava i tamaiti.Ae o lo latou faalilolilo o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea, o mea inu lava ia o loʻo i ai mea e faʻateleina ai le fia inu. E foliga mai a oe inu, e te fiafia ma, pei ona foliga mai ia te oe, tineia lou fiainu. Ae o le saʻo lava i le 20-30 minute o le a atili ai ona malosi le fia inu.

O lea la ua manino le mafuaʻaga e matua aoga tele ai le gaosiga o nei meainu? Afai o le aso e te inu ai e le aunoa 2-3 ipu ipu vai e aofia ai le tele o suka, o lona uiga o le lamatia o le maʻisuka o le a faateleina tele. O le mea lea e te le tau manaʻomia e te faʻafeiloaʻi oe lava, ma sili atu i lau fanau, e pei o tagata e faʻafeiloaʻi i manatu faapito, tagata faʻamaoni.

E tatau ona e aofia ai nisi fualaau faisua i le taumafataga, aemaise lava o le artichoke Ierusalema. O se mea lelei tele ma maloloina, e ese mai i le le mautonu. E tupu e pei o se vao ma e le manaʻomia ai se tausiga.

E mafai ona kuka mea totō, faapipiiina i luga o se fatulaʻau, kāloti faaopoopo, susulu, lauʻau, faʻafefiloi ma le suauu manogi - e lelei ma maloloina.

E mafai ona e faʻailoina le atisitoke o Ierusalema:

► Faʻamau aʻa i fualaau faisua, tipi i ni fasi moa, liligi le suauu manogi i luga o se pusa muamua, tuʻu le artichoke Ierusalema, ma i ni nai minute o le ae maua ai se meaʻai lelei e pei o le palu falai, ae e sili atu le agavaivai.

Ae o se salati mo sea ituaiga e mafai ona faia mai le sauerkraut e ala i le faaopoopoina o le apu o lo o faapipiiina i luga o se fatu laulauina (o le mea e sili ona lelei, o se togalaau e le masani ai o apu o loo i ai i totonu o lenei tausaga) ma faafefiloi ma le suauu manogi.

O lea, e pei ona e malamalama, e aunoa ma ni pateta, lea mo tagata Rusia o le areto lona lua, e mafai ona e faia atoatoa.

O le isi mea e sili ona taua mo le maʻisuka o le faʻatalati. E oʻo lava i taimi o le faʻaletonu o le tupe, pe a fai e le mafai ona avanoa le buckwheat i le toatele o le faitau aofaʻi, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka latou te mauaina i ni taʻaloga faapitoa.

Ma talu ai ona o le maualuga o le maualuga o le gaioiga e taua tele i le atinaʻeina o le maʻisuka, o le buckwheat e lua ona aoga ona o le i ai o le potassium ma le magnesium. O lona uiga, buckwheat, o le mea moni, o le "panangin" tutusa. O le mea moni, e mafai ona e kukaina le meaʻai manaia ma 'ai ma le fiafia, fufulu i le susu. Ma e mafai ona e faʻaoga fautuaga a se polofesa, fomaʻi o fomai Yu.M. Levinson.

Togafitiga o le maʻisuka ma togafiti a tagata i le fale

O togafitiga o fualaau oona o le faavae lea mo togafitiga o soo se ituaiga o le maʻisuka, ae ui i lea, o vailaau o inisalini o lo o avea ma vaisu ma o le aoga o ia togafitiga e faaitiitia ai le taimi. O nisi o tagata gasegase o loʻo i ai se tulaga o le ola lea e aofia ai le lafoaʻi o vailaʻau faʻasaina.

O a ni auala e mafai ona faia i le fale? Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, o togafitiga ma togafitiga faʻavae e tatau ona atoatoa. Mafaufau e le gata o fualaʻau sili ona lelei, ae o metotia foi e sili ona taua e aloese ai.

O auala autu o togafitiga i le fale

O isi metotia o le togafitia o le maʻisuka o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai faʻamalologa le lelei ma faʻaleleia lou soifua maloloina ma le fesoasoani o mea masani ma natura.

Togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma fualaau faasaina e aofia ai le faaaogaina o metotia nei:

  1. Lelei togafitiga ma meaai lelei,
  2. Faʻafofo ma fualaau faisua ma fualaau suamalie,
  3. Faʻataʻitaʻiga masani ma fualaʻau,
  4. Gymnastics faʻamalosi.

Manatua e tatau ona atoatoa le faʻaaliga. E na o le tasi le fomaʻi e le mafai ona fofoina le maʻi. Ia saunia mo le mea moni o le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻalautele o le a umi, o lea e taua ai le filifilia o metotia o le ae faʻalelei e faʻaaoga ai aso uma.

Suʻe isi fomu mo le maʻisuka e puipuia ai mausa. Aua e te le maua le faamoemoe pe afai e le aumaia e se tasi o metotia iuga ua faamoemoeina - e taua le filifilia o isi vailaau togafitiga poʻo fualaau.

Le faiga o le atinaʻeina o le faamai mai le vaaiga o togafitiga Tibet

O le togafitiga o le maʻisuka i Tibet e faʻavae i luga o se manatu faʻapitoa, lava ia o mafuaʻaga na mafua ai ona atiaʻe e le maʻi:

  • ita - "vevela vevela" o le faavae o le "Bile" poo le le mautonu o le polokalama Mkhris-pa, lea e aofia ai le ate ma le gall vess,
  • Faʻaalia le ita o le faʻavae o le "Wind" ma le "Slime" - le faʻavaivaia o le tulafono faatonutonu o le fua faatatau o faiga o vailaʻau (Blung) ma le faʻalavelaveina o le tino lymphatic ma organoc endocrine, e aofia ai le pancreas (Bad Kan).

Ua talitonu tagata lotu Tibet e naʻo le faʻamaoniaina o le faʻaogaina o nei faiga e mafai ai ona faʻamaloina se tagata i le maʻisuka. E moni, latou te faailoaina foi i le tele o mataupu, o le a manaomia a latou fautuaga mo le olaga.

Mo faʻamatalaga. O le faiga o Ayurveda e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka i se auala talitutusa, ae e masani lava ona faʻaaogaina faaupuga i lona gagana Ayurvedic - faʻafitauli o Kapha, Pitta ma Vata.

Faʻasusu le manava manava

Talu ai ona e le ofoina mai e togafitiga masani togafitiga saogalemu ma lelei, o le fesili i le auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fomaʻi ma vailaau ua avea ma mea masani.

I le taimi lava e tasi, e talitonu lautele o le maʻisuka e le mafai ona avea o se faʻamaʻi, ae o se maʻi faʻapitoa masani, lea e amata ona galue le saʻo. O se taunuuga, o le kulūkose i totonu o le toto o le tagata maʻi e amata ona faateleina, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le soifua maloloina o le maʻi.

Le maʻisuka faʻanoanoa e aunoa ma fualaau faasaina? O lenei metotia o le togafitia o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faasaina e faʻaaogaina ai le manava "tagi" na faia e Yuri Vilunas. O lea, na ia tusia le tusi "O le maʻi suka e mafai ona togafitia."

O lenei lomiga o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻilia le ala e mafai ona faʻamaloloina ai le maʻisuka e faʻaaogaina ai avega a le tino o le tagata. O se taunuuga o le faʻaaogaina o lenei metotia, o le maʻisuka togafitia e aunoa ma ni fualaau e tupu i totonu o le masina e tasi.

Mai se tulaga faʻapitoa o le manatu, o lenei metotia o le faia lea o faʻamalositino faapitoa e faʻatatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka. O le manatu o le faasaʻo lea o le manava le talafeagai, e mafua ai le le lava o le kulukose i totonu o le toto ona o le foliga mai o le hypoxia o le tino. O lenei mea matautia e mafua ai ona faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini.

Ina ia mafai ona faʻatino faʻamalositino e tusa ai ma le auala na faʻamatalaina, e tatau ona iloa pe faʻapefea ona faʻafefe ma faʻamalosi i le gutu. I lenei tulaga, e tatau ona i ai le faʻamalolo i le umi e mafai ai, lanu ma tutusa i le taimi.

Ina ia mafai ona maua se taunuuga lelei, e tatau ai ona amata ona sola ese ma le leo "foo-o-o-o-o" ma amata ona faitau i le mafaufau. A maeʻa sina taimi, o le tino o le a faʻaaogaina e manava ai i le tutusa o le saoasaoa ma o le faitauina o le a le talafeagai.

O le manava ma lenei auala e puupuu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatala muamua lou gutu ma folo le ea. Ma le isi, ia manava lemu. Mo lenei mafuaʻaga, o se manava manava e faʻamalosi e le sili atu i le 0.5 sekone, pe a maeʻa ona latou pasi i se manava manaia mo le sili atu ma le tasi le lua.

E masani lava, o le manava uma lava i lenei auala e le sili atu i le lua minute. E masani lava, o ia sauniga e tatau ona faia a itiiti ifo ma le ono taimi i le laina i aso taitasi. Afai e saʻo le faʻaaogaina o lenei auala, ona maeʻa lea o le lua masina ona mafai lea ona iloa iuga.

O taunuʻuga autū o lenei galuega o le faʻavasegaina o kulūkose, faʻapea foʻi ma le leiloloa o vaivaiga ma le atuatuvale.

O aso uma e savali ai ma le moli o se mea e tatau mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e mautinoa lava e manaʻomia togafitiga faʻapitoa:

  • i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faamalositino togafitiga e faaleleia ai le setete o le cardiovascular system, pulea le mamafa, lagolagoina le tino masani faaletino, faaleleia le lelei o le olaga ma mafaufauga faalemafaufau-faalelagona,
  • i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faamalositino togafitiga e maualalo le maualuga o le kulukose plasma, faateleina le lagona o le skeletal muscle membranes to insulin, fesoasoani e pulea le mamafa o le tino, ma taofia ai le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka umi.

O le faamalositino mo le maʻisuka, o Tibet e ofoina atu ana lava metotia ma le fesoasoani o le gaioiga. E faigata ona taʻu atu ia i latou faʻamalosaga poʻo se isi mea i fomaʻi masani o le togafitiga, ae e fetaui lelei i le togafitia o le maʻisuka ma le fesoasoani o gaioiga faaletino.

O Qigong o se ituaiga o togafitiga faʻasolosolo e faʻaalia i le maʻisuka

I le polokalama o le Qigong Chinese, o le mea autu e taulaʻi i luga o le faʻamautuina o le malosi o le malosi. Ae e tusa lava pe tatou te lafoaia lenei vaega o le tino, i le anoanoai o Qigong complexes, o le maʻisuka uma, o le pulea o lona soifua manuia lautele ma le maualuga o le suka i le toto, e mafai ona filifili se mea talafeagai talafeagai ma le gaoioiga faaletino talafeagai.

Ioe, e sili atu le auai i lalo o le taitaiga a se faiaoga atamai. Ae o loʻo i ai ni nai faʻapitoa ma faʻalapotopotoga, e oʻo lava i taulaga tetele. O le tele lava o le sailia o ia faamatalaga i luga o le Initaneti ma faataitai i le fale.

I la matou manatu, o le faʻalavelave o loʻo tuʻuina atu i lenei vitio e talafeagai mo le togafitia o maʻi o le maʻisuka.

O le Qigong Complex "8 fasi laumei" e faʻaalia foi mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Mata o le toe fanauina

Ina ia mafai ona pulea le maʻisuka, o togafitiga i Tibet o loʻo faʻamatalaina ai foi le faʻatinoina o le tino. Matou te le iloa po oa vaega faapitoa o faamalositino ma ituaiga o gaoioiga faaletino e fautuaina mai e fomaʻi Tibet mo a latou gasegase.

E ui i lea, faafetai i le tusi a Peter Kalder "The Eye of the Renaissance", e mafai ona faʻaaoga le faʻamalositino o laasas Tibet, lea e le gata mo le toe faʻafouina, ae o se moliaga foi, ma se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka.

Ae o vailaau e le tumau pea. I aso nei, o loʻo i ai auala faʻaonapo nei o le togafitia o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o se metotia e pei o le hemocorrection extracorporeal. O lenei auala e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le faʻamautuina o le galuega a le puipui vascular, faʻapea foʻi ma le aveesea o le tino o mea ia e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka vascular ma le aʻa.

E faʻaaogaina le hemocorrection faʻapitoa i le tino e tusa lava pe le toe tuʻuina atu e le togafitiga faʻasao iuga. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a lenei tekonolosi faʻaonaponei, ua mafai ai ona faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini.

E le gata i lea, o togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai foi ona mafua mai i le hemocorrection extracorporeal. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli, e lava le lua-vaiaso le vasega.

Auala mo le togafitia o le maʻisuka e matua ese lava. Seʻio tatou tilotilo i nisi oi latou.

E mafai ma e tatau foi ona e faaopoopo mea faaopoopo o meaʻai i au meaʻai. E tatau ona ave le chromium aua e mafai ona ia pulea le maʻisuka. Le isi o le magnesium. Afai e le lava i totonu o le tino. Ma i lenei tulaga, o faʻafitauli e tupu i le maʻisuka, ma le toilalo o le insulin. O supa o le magnesium e mafai ona fesoasoani e pulea le maualuga o le suka. Vanadium e mafai ona faʻatupulaʻia le lagona o le insulin.

E masani lava, o le togafitiga, lea e le masalomia e uiga i le mafuaʻaga o metotia, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau i se mea e le masani ai. Ma o le maualuga o lona le masani ai e mafai ona eseese tele - mai le "faapitoa" Altai poo Tabetan totogifuapauina i le deer blood extract and deer antler powder.

E le gata i lea, pe afai e le manaomia e le fomaʻi ona tatou taofi le tuiina o le inisalini ma ave fualaau faasaina ua faatonuina mai ia i tatou e ese mai ia te ia, leai se mea e lamatia ai o tatou ola. I le faʻatinoga, o mea uma e sili atu ona faigata.

O le tino o le maʻisuka ua uma ona feagai ma se fualaau taua o fualaau faasaina. E le maalofia lenei tulaga, aua o nisi taimi poʻo taimi uma tatou te faʻaaogaina ai mea eseese. Vailaʻau o aofia ai i le tau faʻalavelave ua faʻamatalaina e lau fomaʻi poʻo le atinaʻeina e matou. Ma o lana sini atonu o le a le gata o le pulelasi o le inisalini.

O le vailaʻau faʻamalositino ASD 2 o se meaola faʻaleleia lea e faʻaaogaina e togafitia ai ituaiga uma o faʻamaʻi, ae le o amanaiaina e fomaʻi aloaia.

Mo le lata i le 60 tausaga, sa faʻaaogaina vailaʻau i le faʻatinoga, e ui lava e leʻi faʻamaoniaina e le setete o falemaʻi. E mafai ona e faʻatau le vailaʻau vailaʻau i se vailaau vailaau vailaʻau, poʻo le faʻatonuina i le initaneti.

O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o falemaʻi i luga o lenei vailaau faʻasaina e leʻi faia.O le mea lea, o gasegase e togafitia le maʻisuka ma le ASD 2 (o le vaega e faʻaaogaina mo le puipuia) e faʻaalia i latou lava tulaga lamatia.

O le a le vaega ole ASD 2

E sili atu lona taua i totonu o le talafaasolopito o le fualaau faasaina. O fale falesuesue faalilolilo o nisi o polokalama a le malo a le USSR i le 1943 na maua ai se poloaiga a le setete mo le fatuina o oloa faafomai sili ona lata mai, o le faaaogaina lea o le a puipuia ai tagata ma manu mai le vevela.

E tasi le isi tulaga - o vailaau e tatau ona taugofie mo soo se tagata. O le vaega e tatau ona faʻalauiloaina i le tele o gaosiga, ia faateleina le puipuiga ma le toe faʻafoʻisia o le malo.

O le tele o fale suesue e leʻi taulimaina le galuega atofaina, ma na o le VIEV - na mafai ai e le All-Union Institute of Experimental Veterinary Medicine ona atiina ae se fualaau faasaina e fetaui ma manaoga uma.

Vaitalaʻau ma mea taumafa

O le laasaga muamua i le togafitia o le maʻisuka i Tibet o loʻo i ai se faigaʻai e aofia ai:

  • faʻasologa masani o le inu ava,
  • maua togafiti mama ma togalaau e faʻaleleia ai le faiga o le faʻamalosi ma le faʻasiliina o meaʻai - teuteuga ma meaʻai mai vao vao i le lotoifale ma / poʻo vaega vevela o manu o loʻo nonofo i lenei vaipanoa,
  • aloese mai le taumafataga o meaʻai gaʻo, ghee ma meaola masani manu, susu ma meaʻai susu,
  • le taliaina o mea suamalie ma ipu suamalie,
  • mauaina o meaʻai o le barberry Tibet (goji vine), turmeric, pulu muro,
  • faateleina le taumafaina o mea vevela vevela ma le totino.

Togafitiga mo le maʻisuka, o vailaau Tibet ma lona uluai tusiga o mea totino, atonu e le aoga. Aua e te faanatinati e sauni ni vailaau mo i latou. Aisea?

Muamua, o le tuufaatasiga o le toto (hemoglobin level) i tagata e nonofo pea i luga o mauga e matua ese lava. Lona lua, o tagata nofomau o atunuu ei ai le maualuga ma le maualuga o togafitiga faafomaʻi e mautinoa lava "oona" i vailaau faʻamaʻi, lea e aʻafia ai foi le malosi o le manatu o le tino i vailaʻau.

Mo faʻamatalaga. O le mea lautele, o meaʻai a Tibet e matua leaga lava, afai o le susu ma meaʻai susu e le aofia mai le taumafataga, e na o ia lava, ua i ai nei se taumafa-maualalo o meaʻai e tatau ona pipii i ai tagata e maua i le maʻisuka.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻalogo i fautuaga faʻaonapo nei mo le fatuina o se lisi mo lenei maʻi:

  1. Faʻaaoga e sui ai le suka - Sucralose (Splenda), Stevia (Truvia), fuamoa Neotame, fualaau oona Olaga (Luo han guo),
  2. O le faamamafaina o le faʻaaogaina o oloa ma le faʻagasologa o togafitiga, o vaitau fou ma faʻalauiloa i le lotoifale. O le faavae o le taumafa e tatau ona aofia ai:
  • fualaau faisua o lanu paʻepaʻe ma lanu meamata, laʻau manogi,
  • vine
  • nati ma fatu
  • legumes, fatu kulina atoa ma oats,
  • fala fala
  • moa, iʻa iʻa ma iʻa - 2-4 taimi i le vaiaso,
  • aano o manu - e le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso,
  • O le suauu Olive o le olive mai fafo ma le faasolosolo taimi o taumafa.
  1. O le suauu olive e tatau ona avea ma gaʻo sili, suia ai isi gaʻo (e aofia ai le pata ma le margarines).
  2. Faʻaititia le aofaʻi o le susu, meaʻai susu, cheese cheese ma isi kululamu vaivai i se mea maualalo. O le fiafia e tuʻuina atu i le kulimi malosi, faʻapea foʻi i ni mea laiti.
  3. E mafai, ma fai mai fomaʻi e aoga tele mo tagata maʻisuka e faʻamaʻa ai vine mūmū mūmū i taimi o taumafataga - e oo atu i le 200-400 ml i le aso.

Taua! O le tuufaatasiga o fualaau faisua ma gaʻo manu i meaai i aso taitasi o le maʻisuka e tatau ona i ai i le va o le 25% i le 35% o le aofai o le kalori, ae o le tele o le gaʻo tumu e le tatau ona sili atu i le 7%.

I le ata - o le faʻasologa faʻatasi o le acupuncture ma le moxotherapy

O faʻafitauli faigata

O faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona ese tele. Ae o le mea sili ona taatele o le oso aʻe o le vae ma o se faʻalavelave tele lava.O le mea moni, e mafai ona e taofia le foliga mai o le edema ma puipuia oe lava mai taunuuga le lelei o lenei faʻalavelave.

Togafitiga o le vae o le vae i le maʻisuka e faʻapipiʻiina ai aʻoga faaletino ma faʻaauau pea ona mate, ma e le tatau ona faʻagaloina fualaau. E le gata i lea, o vae e manaʻomia le tausiga, ma maeʻa. Soʻo se aso, fai ni vai mafanafana mafanafana, faamalulu le paʻu i kulimi. E faasaina le savali e aunoa ma ni seevae; faʻatau ni seevae faʻasolosolo.

Meaʻai maloloina

O le tausisia lelei o taumafa o le vaega autu lea e faalagolago ai le manuia ole togafiti ile maʻisuka i le fale. Meaʻai eseese ua atiae mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka.

  1. O le ituaiga o maʻisuka pito sili ona matautia o le 1, talu ai o le faalagolago o le maʻi i le inisalini i lenei mataupu e matuia. O le meaai e tatau ona filifilia e le fomaʻi, o le lisi o oloa taliaina o le a matua tapulaa lava, o fualaau oona e fuafua e le silia ma le 70 g i le taumafataga.
  2. O le taumafa ma le gaʻo o mea autu ia o le maʻisuka ituaiga 2. Pe a faʻatulagaina se meaʻai, e tatau ona amanaʻia le vaega mamafa o le tagata maʻi - 20 Kcal i kilo kilokalama mo fafine ma 25 Kcal, i le faasologa, mo alii.

O meaʻai uma e faʻateleina le toto suka e tatau ona vaʻaia, ma o meaai talafeagai e tatau ona lava le vai, fiber, ma le porotini.

O le lisi o oloa faʻamaonia mo isi maʻi tausiga ole maʻisuka e aofia ai mea nei:

  • Faʻatau susu meaʻai,
  • Laʻau paluga po o fualaau faisua,
  • Laʻau suamalie maualalo ma fua,
  • O falaoamata falaoamata falaoamata o le vasega 2,
  • Aʻa ma aano o manufasi o loʻo vaivai
  • Laʻau suamalie maualalo
  • Cereals: oatmeal, o le karite pela, falaketi, karite, saito.

Vaevaeese ese mai le taumafataga:

  • Pulu,
  • Manua gaʻo ma gaʻo, iʻa,
  • Marinades ma piko,
  • Legumes
  • Semolina, pasta ma le araisa paepae,
  • Fualaau suamalie ma suamalie maualuga,
  • Fale faʻafiafia
  • Faʻamafa i meaʻai.

Le tala faʻasolopito o le togafitiina o le buckwheat ma lefir

O le tala faʻasolopito o loʻo salalau solo o le anufe faʻasusu i le kefir i le afiafi e fesoasoani i le maualuga o le suka. O le mea moni, o se tasi lea o mono-diets, e aofia ai le faʻaaogaina o le buckwheat faʻamalolo ma kefir mo le 7 aso.

Suauu, saula, suka ma masima i lenei tulaga e le taliaina. Na o se isi ipu tioata e maualalo le gaʻo ma 2 lita o le vai i le ituaiga vai ma lemoni, poʻo le lanu lanumeamata e faatagaina. 5 itula aʻo lei momoe, e tatau ona e 'ai mo le taimi mulimuli.

O sea ituaiga taumafa e matua afaina ai le tino, e pei o soo se ituaiga meaʻai, o le mea lea o le tupuga o aʻafiaga itu o le a avea ma taunuuga faamoemoeina. O le soifua maloloina lautele o le a faʻapeteleina, o le a tupu mai le ulu o le ulu, ma o le faʻasaʻo le masima mai le taumafataga o le a mafua ai ona oso i le toto.

E ui i le mea moni o nisi nai pauna faaopoopo o le a leiloa, i totonu o le masina o le a latou toe foi mai.

Mafaufau i isi vaega o le aʻafiaga o sea ituaiga o meaai i le tino.

  1. O le faʻamamaina o meaai sugary ma floury, o le a faʻaitiitia le maualuga o le suka, ae o le aʻafiaga peʻa maeʻa le taumafataga o le a le umi, talu ai e toaitiiti tagata e mafai ona tausisia le faʻamautuina o mea taumafa mo se taimi umi, e tusa lava pe o tatou talanoa e uiga i le togafitia o se gasegase tuga.
  2. O le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto pe afai o le tagata maʻi na muamua atu i le maualuga o le toto maualuga. Afai o le mamafa e faasolosolo lelei pe sili atu ona leaga, o taunuuga o sea ituaiga meaai o le a avea ma ulu o le ulu, o le valea, le iloa, ma isi faailoga e iloagofie ai le mafaufau.
  3. I nisi o tagata gasegase, o le a faaitiitia le vaivai, o le vaega o meaʻai o le a faasolosolo lelei, o le a le matauina ni nai pauna faaopoopo i ni nai aso.

E ui i le mea moni o le faʻataʻitaʻiina ma le kefir e maua mai i le tele o tulaga lelei taunuuga, pe a uma ona toe foʻi i le masani masani, o le a mou atu pe a mavae aso e 3, mulimuli ane o le a faʻalavelaveina le maʻisuka i fesuiaiga i le mamafa ma le suka, se tulaga malepelepe ma vaivaiga.E faigata ona faʻafetaiaʻia ia faʻafitauli e tusa lava pe i ai se tino soifua maloloina i se talavou, ae o loʻo matou talanoa e uiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Faʻatau togafitiga

O le sauniuniga o suavai masani o le a faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka ma o le mea sili lea e puipuia ai oe pe afai o loʻo e lamatia. O togafitiga fualaau e le o le togafitiga autu lea mo le maʻisuka. O fualaau e tatau ona totoina fou, ma o fualaau, suamalie ma fualaau faisua e tatau ona aofia ai se aofaiga maualalo o le kulukose.

  • O le suamini mimiti e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu, fesoasoani e faʻamalosi le tino cardiovascular ma aveese le cholesterol mai le toto.
  • O le karoti o le vai e faʻavaivaia ai uiga le lelei, e puipuia ai le puipuiga ma aveesea ai toxins.
  • O le toisina o le toisina o Ierusalema e faʻamaonia ai le malosi o le manava ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.
  • O le patate juice e faaleleia ai le metabolism ma fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto, e fautuaina mo maʻi faʻapitoa.
  • O le kulimi vai e faʻamaopoopoina le kulūkose, faʻamalosia ai metabolic processes ma tuʻuina atu le tino ma microelements ma vitamini.
  • O le susu o le aloe o le susu - 1 sipuni ao le i momoe ma le 2 sipuni vave i le maeʻa ona toe ala. O le sua o lenei laau e le gata ina faʻamautuina ai le gaosiga o le inisalini, ae faʻamalolo ai foi manuʻa, lea o le maʻisuka o se faafitauli ogaoga.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le suka ma aofia ai le faʻaaogaina o meaai masani, laau toto ma laau afu.

  1. Faaopopo i le salati i aso uma mo le 1 tsp. fatu sinapi po o le suauu sinapi.
  2. Grind acorns na muai faʻamago ma vele ma tuu i totonu o falaoamata ma ave le 1 tsp. ao le i ai.
  3. Liligi le 100 ml o le vai vevela i le 5 lagogo lago. A maeʻa ona tuʻuina atu mo le 24 itula, faʻaaogaina ma faʻaaoga 50 g i le 20 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.
  4. Faʻasalaga 30 launiu walnuts i le 350 ml o le vai inu i totonu ole vai vai. Inu le susu i le aso e afa itula ao le i taumafa.
  5. I totonu o le lita o le vai inu mo le 30 minute, siaki 2 sipuni tele o laulaau mamago. Pe a maeʻa le itula o le faʻamalosi, vevela, ma inu faalua i le aso mo le afa o le ipu.
  6. 5 gutu tipi, mausali i le vai mafanafana mo le 12 itula. Inu se ipu lona tolu o sea decoction o se ulugalii taimi i le aso ao le i faia taumafataga.
  7. Tui le vaega paʻepaʻe o le eleʻele e 10 ma liligi le 2 lita o le uaina uaina mo le 2 vaiaso. Inu 30 ml pe a uma meaai autu.
  8. Faaaoga le 2 cloves o le kalaka i le aso e faʻavasegaina ai le suka, faaleleia le intestinal microflora ma faʻamaopoopo le mamafa mo le 2 masina.

Laʻau togafiti

Togafitiga o le maʻisuka faʻasolosolo i togafitiga faʻasalalau e aʻafia ai foi le sauniuniga o teuteuga o laau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le leaga o faʻamaʻi i soo se laasaga o le maʻi.

  • I luga o se tioata o le kuka vai 1 sipuni o laulaʻau poo le launiu. Ufiufi le susu i se sikafu mafanafana ma faʻaosooso mo le afa itula. Fainu i le tolu i le aso i totonu o se sipuni.
  • Tuʻu lauʻau vevela o le paʻu ma faʻafefe vai i tutusa tutusa ma tuʻu mo ni nai itula. Inu 30 ml tolu taimi i le aso.
  • Taʻu laulaʻau o le paffi i le aofaiga o le 2 sipuni tele i le 0.5 l o le vai ma inu ai le fafasi faalua i le aso ile afa-tioata.
  • Sasaa le 40 g o le paʻu paʻu paʻu ma se ipu vai ma inu faʻamaʻi faatolu i le aso pe a uma le faʻafefeteina mo le 2 itula.
  • Suauu kulimi mama mo le 20 minute - 3 ipu pini i le lita o vai inu. Inu se ipu malamalama o le susu i luma o taumafataga taitasi.
  • Somi le sua mai le tele o vine laiti o susu ma inu 100 ml aʻo leʻi 'ai.
  • Galu ma faʻafefiloi i le tutusa tutusa o le walnut, laumei, galega, chicory ma nettle. Palu 1 lita o le aoina mo ni nai minute i totonu o le 2 ipu vai. A maeʻa le 15 minute o le faʻafefeteina, e mafai ona e 'ai le 20 g i le aso.

Tauina o le maʻisuka i le fale

E mafai ona e faʻaaoga isi togafitiga faʻamalosia tagata mo le maʻisuka. I le faʻaogaina o lenei mea poʻo lena metotia, ia taulaʻi atu i lou soifua manuia ma taofi le ave loa loa pe afai o le a tupu le faʻamaʻi o le faʻamaʻi.Ia mafaufau foi i le ono mafai ona tupu se tali atu pe afai o lou tino e faigofie i allergies.

Hydrogen peroxyide mo le maʻisuka ituaiga 2

O le hydrogen peroxyide o se vailaau e le masani ai tagata mo le maʻisuka ituaiga 2. O mataupu nei e tatau ona matua tausisia i:

  1. O le fofo e tatau ona na o le 3%,
  2. A maea se vasega e 10-aso, fai se malologa mo le 3 aso,
  3. Faʻaaoga le oloa i le taimi aʻo leʻi 'aʻai,
  4. 2 mataua o le peroxide - o le maualuga pito i luma ole fua ole aso.

Ina ia saunia le fualaau faasaina, ia tuu le 1 mataua o le peroxide i le 50 ml o le vai. Faʻagasolo malie le faʻatupulaʻia mai le 1 le tasi i le 10. E le o faʻamaonia lenei metotia e fomaʻi aloaia, ae o le aoga o le maʻisuka togafitiga ua faamaonia i le faiga.

Soda o se vaega o togafitiga

O le suka na faʻaaogaina o se fofo mo le maʻisuka talu mai le amataga o le seneturi lona luasefulu. Faʻaaogaina totonu o le fale e amata i se vaega maualalo ole suauu. Vaevae sina tamai pine i totonu o se ipu vai inu, i luga o le pito o se naifi. Faʻafiafia ma inu i le tasi gulp. Inu i lenei vai mo le vaiaso pe afai e leai ni aʻafiaga o loʻo aʻafia ai - gaioiga poo le valea. A maeʻa se malologa puupuu, e mafai ona toe faia le vasega.

O le taele susu o se fofo sili atu ona saogalemu mo le maʻisuka. E aoga le fufulu i aso taitasi mo aso e 10 (o se soda i totonu o le vai taʻele atoa).

Fatu laʻau

Talu ai ona o mea o loʻo maua i gaʻo gaʻo, minerale ma vitamini i fatu o le flax, o lenei vaifofo mo le maʻisuka e aoga tele.

  • Puipuiga o mucous membranes mai le faaleagaina ma le faʻaleagaina,
  • Faʻamamaga tiga
  • Puipuiga o le Tusa 2 Maʻisuka
  • Faateleina le lagona o le cell i le insulin,
  • Tulaga masani o le mamafa.

Faia se fusi o le 200 ml o le vai kuka ma le 2 sipuni tele o fatu. A maea le filiga, ia inu faʻolu i le aso i totonu o se ipu malamalama. E mafai ona faʻafefiloi fualaʻau i laau faʻalaʻaulaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le laʻau bay, fatu o le pi, viburnum eli, upega, birch buds poʻo aʻa o le vao.

E mafai ona e faʻafefiloi mea uma i tutusa tutusa ma faʻaauau 4 lita o le aoina i totonu o se lita lita mo le 2 itula. O lea ituaiga o meainu ua onā i se tulaga tutusa, ae i le tasi vaetolu o se tioata. Faʻatasi ma le susu ma le taimi o le maitaga, ua solia le auala.

Propolis togafitiga

Ua fautuaina le Propolis o se fofo mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O mataupu faavae o togafitiga e faapenei:

  • E leai se sili atu i le 15 g o le propolis i le aso,
  • Faʻasalalauga 2 itula ao leʻi 'aʻai,
  • 4 g - tasi le tautua.

O le elemene ua maeʻa maeʻa, a maeʻa e tatau ona foloina. O le tincture ma le elemene o loʻo fesiligia ma jelini tautupu e aoga foi. Proolis tincture e mafai ona fai ma falemaʻi poo fale - 20 laulau ile ipu vai. E le gata i lea, ave faʻasolo faʻasea faatolu i le aso mo le 10 mg. A maeʻa le tolu vaiaso, o le maualuga o le suka e faʻaititia e 3-4 μmol / L.

Cryptei mo le maʻisuka

Amur Krythea o se puʻu masani e le masani ai, o loʻo i ai se faʻafouina, faʻafefe-inflammatory ma le faʻamalosia. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina se siʻosiʻomaga e faʻaosofia ai le gaosia o enzymes ma hormones o le pancreas ma o loʻo aʻafia ai i le gaosiga o le gaʻo.

Enzymes, o se vaega o le extracta o le Krythea, fesoasoani i meaai ina ia matua gauai uma i totonu o le tootoo laiti ma faafaigofie ai ona faanunununu. O mea faapena e i ai i totonu o le tino o le tagata, ma o vailaʻau o enzymes e faʻateleina a latou galuega.

E le gata i lea, o lenei meafaigaluega o loʻo i ai meatotino nei:

  • Faʻaitiitiga o le tiga i ni mea ua faaleagaina,
  • Toe faʻafouina o le siama i totonu o le mucous membranes o le digestive tract,
  • Faatoaagaina o le puipuiga,
  • Tulaga masani o le malosi o le manava,
  • Aneti i le gaioiga.

O Krythea Amur o loʻo faʻaalia mo le faaleagaina o tamaʻitaʻi o Langerhans ma se faʻafitauli o le pancreas, lea e masani ona tupu i le talaaga o le maʻisuka. Ole fegalegaleaiga ole pathologies o loʻo i luga e mafai ona faʻaitiitia ile faʻaitiitia pe afai e te faʻaaogaina fualaau faasaina.

E na o le 1 sipuni vavao ao leʻi 'ai e lava. 1-2 taimi i le aso - mo tamaiti ma 3 taimi mo tagata matutua. E tatau ona faia se taamilosaga faalemasina pe a maeʻa le 3-masina o togafitiga, pe a maeʻa ona faʻaauau le togafitiga.

Lemonisi mata

I le maʻisuka, e taua le faatumauina o le malosi o le tino, ma o le vitamini C i lemoni e lelei mo lenei mea. Naʻo le faʻatoʻaga laveaʻi - aua le faʻaaoga fua o lemoni i luga o se manava gaogao.

  1. Oti lelei le manogi atoa ma faʻafefete mo le lima minute i totonu o se ipu vai. I le tasi itula pe a uma se taumafataga, inu se mea teuteu.
  2. Lulu i totonu o se mea e teu ai manu o se ulu o le keke ma le lemoni e tasi, faʻafefiloi ma le 3 tsp. meli ma 'ai i le aso ile aiga taʻitasi se teaspoon. O nei vailaʻau e mafai ona saunia ma teuina i totonu o le pusaaisa.
  3. Faafefiloi walnuts ma vine (300 g ia mea taitasi) ma liligi le sua o le lua lemoni. Faʻaopopo se ipu o le meli ma faʻatau e tusa ai ma se fuafuaga e pei o le fua muamua. O mea nei e mafai ona gaʻo i se mea e fai ai meaʻai manu pe tuʻu atoa.

Lemon ma fuamoa

O le suka i le maʻisuka e aoga ia i latou lava, aua o mea uma e lua e lelei ai ma meaʻai. O le faʻaaogaina o fuamoa ma lemoni i aso uma i le aofaʻi tutusa e mafai ona faʻaititia ai le suka i totonu o se ulugalii, e tusa lava pe e te le faʻaaogaina fualaau i le taimi lava e tasi.

Faafefiloi le moa moa ma le 5 ml o le sua o le tipolo. O oloa e tatau ona fou. O fuamoa fale e sili ona lelei, ma le suamalie fou. E mafai ona suia se moa moa i le 5 salu. O le mea e tupu mai ai o le a lava lea mo se tasi o le afa i le afa itula aʻo leʻi oʻo i taumafataga. O le masina faalemasina o togafitiga e aofia ai le tolu-aso (3 aso o togafitiga / 3 aso malolo).

Spice togafitiga

Taulimaina o le maʻisuka i le fale e aʻafia ai le faʻamalosia o mea manogi ma se taumafataga i aso uma. O loʻo i ai fua o loʻo faʻavae i luga o le vaega e tasi, ma faʻavae i luga o se faʻafefiloi o mea manogi.

Phenol o loʻo i totonu o le kinamona e fesoasoani e faʻaititia ai le suka i le 20-30%, pe a faʻaaogaina i aso uma. E faaopoopo le siʻosiʻomaga e faʻatau ai e le gata i meaʻai, ae faʻapea foi i meaʻai autu. O le a le taunuuga o lenei vaega?

  • Faateleina le malosi o le insulin
  • Lower glucose
  • Faʻavae malosi
  • Puipuiga o fusi toto,
  • Lower cholesterol.

Clove e faʻaitiitia ai le kulukose, faʻamamaina le toto, puipuia ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi o le intestinal, faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kesi, faʻaleleia le vaega o meaʻai, fefinauaʻi ma faʻafefe ai le tiga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le fua aupito sili ona lelei lea e 20 alavai o mea manogi e tatau ona faʻaosoosoina i totonu o se ipu vai inu vai i le po. O le isi, e vaevaeina le vai i ni vaega se tolu ma inu i le aso. I le aso lava lea e tasi i le afiafi, ua saunia se mea e tusa ai ma se polokalame faapena, ae o le 10 ulu o cloves ma ua ave i le aso e sosoo ai i ni inumaga se tolu.

O le fua mo le susu ma le agave o le sili lea ona aoga mo le maʻisuka. E tatau ona faʻafefiloi le 2 g o le turmeric ma se sipuni o le vafe o le agave ma faʻaaogaina ia ituaiga o paluga i ni nai taimi i le aso. Ina ia maua le sua mai le agave mo lenei fua, e tatau ona e tipi ese laulaau o se fale fale ma taofi i totonu o le pusaaisa mo le 24 itula. O fualaau e tatau ona fou.

Ginger root e maua ai le itu nei:

  1. Lower glucose
  2. Faatonutonuina o le gaʻo gaʻo,
  3. Faʻaitiitia o le cholesterol leaga,
  4. Faʻasalalau masani o faiga faʻasolosolo,
  5. Faʻavave faʻasolosolo,
  6. Paʻu mamafa.

E mafai ona e faʻapipiʻi le aʻa o le ginger i le tī poʻo meaai uma e fou ma faʻamago i le paʻu pepa. E taua le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o lenei mea manogi i le maualuga o le vevela, maualuga o le toto ma faafitauli i le gaioiga o le fatu.

O togafitiga faʻapitoa i le fale

O le faamalositino o se auala sili lea e maualalo ai le suka i le fale. O maʻi suka e le o iai ni faʻalavelave matuia e mafai ona faia galuega nei:

  • Faʻavae i luga tamatamai vae 20 taimi,
  • Squats 5-10 taimi
  • Toto i luga o le fola ma vae i luga mo le 5 minute (vae e faalagolago ile puipui)
  • Savalivali ma fesuisuiai o le tuai ma le saoasaoa vave,
  • Puli tulivae ao nofo i luga o se nofoa - 10 taimi.

I le matua, pe a faia ia uluai vasega e lua, e mafai ona e pipii i tua o le nofoa. Aua e te faʻaaogaina oe, faʻalemu lemu le avega pe ae lagona le manaʻomia.

Taʻi o le Maʻisuka: Tomai Faʻaleagaina

Talu ai ona o le maʻisuka o le toto toto e tulai mai mo se taimi umi, o le tulaga o le tino o se mea mamafa atoa, o vaʻa laiti ua faʻaumatia, o latou gasegase vaivai e pagatia. O le mea lea, o le tupuga o se manua o le a avea ma se faafitauli moni, aua e le faʻamalolo mo se taimi umi lava ma e mafai ona liua i totonu o se ulupo.

E oo lava i nai manuaga laiti e tatau ona vave togafitia ma, faaopoopo atu i vailaau mo togafitiga, o togafitiga faafomaʻi masani nei e mafai ona faʻaaogaina.

  1. A maeʻa timuga, i le totonugalemu o lālā matala, eli fafo ona aʻa, susu ma vavae ese lauulu e tuʻu ai. Fufulu, fufulu ma saunia le fua e fua i le 1 sipunipuni o mea faʻaaoga i totonu o se ipu e tolu-lita. E le tatau i le vai ona oʻo i pito o le fagu i le 5 cm. Fafaga le paluga mo le itula, ona fufulu lea ma inu nai lo le vai i le aso. Ole fua o aso uma o se vailaʻau e le faatapulaaina. O aso uma lava, ia saunia se fuga fou. I totonu o le masina, o le a faʻaleleia meatotino faʻafouina o le tino.
  2. Faaaoga lau lalandland i manua ma faʻaaoga se fusi fusi i le pito i luga.
  3. Faʻaaoga fualaau totoma fou e togafitia manuʻa o le purulenti e pei o se tonic poʻo le faʻamalosi.
  4. Faaaoga le suauu e faavae i le pata ma le propolis - 200/30 g, i le faasologa, mo le togafitia o manuʻa.
  5. Faaaoga se suauu faapena mo le 15 minute.
  6. O le teuteuga mai aʻa o le burdock ma le celandine e fesoasoani foi i le faamaloloina o manuʻa i le maʻisuka. Mo le 20 g o le celandine ma le 30 g o le fala, faaopoopo le 100 ml o le suauu mata. Taʻu le faʻafefiloi ma le vevela. Vaitaimi i le gasologa o le aso, faʻaaoga le mea faʻapitoa i le faʻafitauli.

Manatua, o le ae le maua le faʻamoemoe pe a fai e naʻo le tasi le fofo e te faʻaaogaina mo naʻo ni nai aso. E te le maua vave se taunuuga i togafitiga o le maʻisuka i lenei auala. O le vasega e tatau ona umi ma i nisi tulaga o le a le galue atoatoa, o le ae faia se togafitiga faʻaleleia i lou olaga atoa, ia e tausisia le meaʻai ma mulimuli i se meaʻai.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Maʻisuka: togafitiga lē faʻaleagaina mo le faʻamaʻi

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le taatele o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma suiga i meaʻai ma olaga i atunuu atiaʻe. E toetoe lava a le maua i latou i le maʻi pe a leai ni faʻamanuiaga o tagata.

I le taimi nei o le atinaʻeina o le maʻisuka, ua talitonuina e leai se auala e mafai ona fofo ai lenei maʻi. Ae e mafai ona e faʻaititia le faʻaitiitia o le suka i le suka o le toto ma taitaia se olaga ola malosi.

O togafitiga o le maʻisuka ua iloa o se faʻaitiitia o le kulukose o le toto ma le insulin poo fualaau. O togafitiga masani o togafitiga e aofia ai foi togafitiga o taumafa ma fautuaga taitasi mo gaoioiga faaletino. E le gata i lea, o loʻo i ai le poto masani i le tausia o le soifua maloloina ma le fesoasoani o isi vailaʻau.

Isi togafitiga o le maʻisuka

O le aʻafia o le maʻisuka i le 10 tausaga talu ai ua faaluaina. E tusa ai ma faʻamatalaga, i le 2030, e 438 miliona tagata o le a maua i le maʻisuka i le lalolagi. O se faʻatupulaia faʻateleina e fesootaʻi ma se ituaiga olaga, e aofia ai tulaga taua:

  1. Le faʻaaogāina o le faʻamamaina, faʻaleleia, faʻamaina lelei, lea e aveesea mai ai le fiber, lea e le mafai ai ona gaʻo, cholesterol e ulufale malosi i totonu o le toto. Nai lo o lea, o tagata faʻatau, o loʻo faʻaleleia atili meaʻai i meaʻai.
  2. E leai se manaʻoga mo le faʻaauau pea o le gaioiga, lea e faʻatele ai le mamafa.
  3. O le popole tele, popole.
  4. Faʻasalaina o le ea eleelea.
  5. Le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e aofia ai fualaau faʻapitoa. O le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e faʻapupulaina i le faʻaaogaina o togafitiga, togafitiga, malulu ma tiga o vailaau faʻasaina, fualaau faʻamalosi.

O auala le faʻasalaga o le togafitia o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o mea masani e faʻaleleia ai le tino. O togafitiga sili ona taua mo tagata:

  • Meaʻai - o le filifiliga o oloa e aoga, iinei e mafai foi ona e aofia ai togafitiga ma meaai ma meaʻai.
  • Felauaiga - uta o le dosed, le faʻaaogaina o seti o faʻatinoga, savali, aau, yoga.
  • O le manava o le faʻaaogaina o le manava, pei o toleniga mo toto toto ma tulafono faatonutonu o le metabolism.
  • Faʻaleleia - le faʻaaogaina o faʻaoga faʻavalea, mafaufau loloto, aromatherapy, massage, faʻaleleia o le mafaufau.

O le togafitiga e le aofia ai meaʻai o mea e le masani ai, na ofoina mai o se panacea, faʻapitoa foi ma auala faʻapitoa o tagata faʻamalolo faʻapitoa na folafola atu e faʻamalolo le maʻisuka. E le mafai ona toe faʻaleleia sela o le pancreas e ala i soʻo se metotia lauiloa, ma o le faafitauli o le inisiua o insulin e le mafai ona foia.

Ae ia faʻatautaia punaoa o le tino mo le faʻamaloloina o le tagata lava ia, ma ia faʻaola mai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi suka - o lenei mea e moni pe a e toe mafaufau i lou olaga masani. O le faʻaaogaina toetoe lava o metotia uma o isi vailaʻau e le manaʻomia ai ni mea faʻapitoa poʻo ni tupe faʻapitoa.

Pau lava le faʻagata i lo latou faʻaaogaina o le le naunau e ola maloloina.

Meaʻai ma meaʻai mo le maʻisuka

O togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka ma le mamafa, lea e faʻatasi ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, e aofia ai le teenaina o suka, falaoamata papaʻe ma mea uma e aunoa ma se faʻalavelave. A aunoa ma lenei suiga i meaʻai, e tusa lava pe tumau pea le maualuga o le kulukose, ole maʻisuka e le mafai ona togafitia.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina soʻo se mea e gaosia ai meaʻai ma pusi i luga o le faavae o le suka i vaega laiti, talu ai latou te maua le maualuga o le kalori ma e le saofaga i le faʻamautuina o metabolic processes.

E faʻasaina le faʻaaoga i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka:

  1. Semolina, pateta falai, palani paʻepaʻe, faʻi, palu vaovao suamalie, vine, vine, aso, fig, sua suamalie suamalie, ice kulimi.
  2. Meaʻai gaʻo, pailani, meaʻai vave, mea faʻasalaga, meaʻai aano.
  3. Mea gaʻo susu - kulimi ma kulimi kirimulu i luga atu o le 15% gaʻo, faʻamapulaʻa le pata.
  4. Meaʻai, meaʻai vevela, meaʻai kuka, ulaula meaʻai ma vai inu.
  5. Margarine, puaa, tamai mamoe ma le talipusa.

E tatau ona maua mai pulu aitema i le tele o fuainumera mai iʻa, susu-susu ma meaʻai maualalo, kusi kulimi e oo atu i le 9% gaʻo. E mafai ona e 'ai sina mea suamalie vaivai pe mama-susu. E mafai ona maua mai gaʻo gaʻo mai gaʻo, naʻo fatuga atoa po o le faʻaopoopoga o le paʻu, e mafai ona e 'ai i le falaoa, o le fatu atoa ma le paranesi.

O le punavai aupito sili ona lelei o gaʻo, o fualaʻau mata o le fua o fuamoa ua faʻaaogaina i le suauʻu manogi. Ina ia faaitiitia le mamafa ma ia tausia lelei le tino faaletino, e fautuaina le saladi e aofia ai le afa afa, o le isi e tatau ona vaevaeina i le va o se polotini (meat, fish, legumes) ma se falaoa (cereals, fualaau aina).

E fautuaina e faʻaopopo le falesa i le lisi autu - oat, buckwheat, rye ma le saito. E aofia ai le fiber, lea e faʻafefe ai vai ma mea oona i totonu o le manava. Lago fesoasoani e aveese le glucose ma le cholesterol. Ole fua ole aso ole maʻisuka e 30 g. E tatau ona e amata i se sipuniti o le faga e fufulu ile vai inu, ma faʻaititia le fualaau.

E mafai ona faaopoopo Bran i le kefir, yogurt, yogurt, cheese cheese poo cereals. A e alu i le lala, e tatau ona e inuina le itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso.O le togafitiga e 15 aso.

Meaʻai e faʻaaogaina foi i lalo o le suka. I lenei tulaga, e tele auala eseese e fautuaina. O le mea sili ona taatele oi latou o:

  1. Faʻailo fua: tomato, kapisi, vine, blackcurrant, keke, blackberry, fusi. E tatau ona inu le sua i le silia ma le 10 minute pe a maeʻa sauni. O le afa o le ipu malamalama e lava i le aso.
  2. Aʻai meaai e faʻaitiitia ai le suka: elderberry, blackberry, blueberry, mulberry.
  3. Faʻaaogāina o le aniani tunu - 1 le siʻiti ao leʻi faia le taeao, le faʻaaogaina o aniani tipi, sisi sasiti.
  4. Se sipuni sipuni o fatu oatasi i le taeao i luga o se manava gaogao.
  5. Faʻaaoga vave le chicory o se kofe.
  6. Ierusalema toisolke tubers e 'ai le' aina, faʻafefete ma 'ai e pei o se salati' aina i le suāuʻu manogi.
  7. Grined sillet. Inu se sipuni tele o le falaoamata o le millet ma se ipu susu. Ave se manava gaogao.
  8. Mo le 'aiga o le taeao, o loʻo i ai le falala ma le kefir. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 50 g o le tao i le vai inu mo le afa itula. Ona oʻo lea i le afiafi ao leʻi alu e moe e faaopoopo se ipu malamalama.

I meaʻai ma vaiinu, e fautuaina e faʻaopoopo mea manogi i le faʻaititia o le suka: paumoni, turmeric, saffron, ginger ma coriander.

O fualaau aina e faaaoga i le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • Adaptogenic: aʻa ginseng, faaosoosoga, Rhodiola rosea, Eleutherococcus, Aralia Manchurian, Saina vine magnolia. Latou te toe faʻafoʻi le paleni o hormones, faʻalautele le leo ma le teteʻe atu i mea leaga - popolega, mafuʻe, suiga o le tau, faʻamaʻi pipisi. Fetuunaiga e faʻapupulaina ai le permeability o silasila mo le kulūkose ma le puipuiga.
  • Diuretics: kulupweeded, horsetail, buds ma birch leaves, leafberry, bearberry. O nei laau toto e aveesea le kulukose maualuga i totonu o le uila.
  • Faʻaaogaina o lapopoa: taofi le inisalini, e le faʻatagaina ona talepe, faʻaleleia le faʻavaeina o palatini ma gaʻo, faʻafefea ona faʻaogaina le kulukose i totonu o siama. O lenei vaega e aofia ai - pi, pi, galega (goatberry, blueberry.
  • Laʻau e faʻafefeteina ai le toe faʻafoʻiina o le pancreas: laʻau mumu, laʻau paʻu, laulaʻau.
  • Toe faʻafoʻisia le fesoʻotaʻiga o le inisalini ma faʻamaumauga: laulaa lalelei, faʻailoga, faʻamaʻi, arnica, sage, ginseng. E aofia ai le chromium, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini.
  • Immunostimulants: faʻateleina le tetee, maua ai le zinc, e talafeagai mo le inisalini. O nei mea e aofia ai: birch leaves, le maualuga o manu, faʻaulu o le sana.
  • O loʻo i ai inulin: chicory, elecampane, dandelion ma le artichoke a Ierusalema. O le gaioiga o le inulin e tutusa ma le insulin.

I le faaopoopo atu i nei laau toto, o meatotino o le maualalo o le suka o ni vaega o le garcinia, aronia ma le uila mumu mauga, musika, musika vao ma musika auro.

Gaoioiga faaletino, yoga ma le maʻisuka togafitiga

O le mamafa o le paʻu ma le faʻamautuina o le metabolism e le mafai pe a aunoa ma le gaioiga faaletino.

Ina ia mafai ai ona faʻafefiloi meaʻai o meaai, ma ia puipuia lo latou gaogao e gaʻo, o le avega i le aso e tatau ona le itiiti ifo ma le 30 minute.

E mafai ona sopo, togafitiga, aau ma siva.

O faʻamalositino masani e aumaia ai nei faʻamanuiaga:

  • O le masani o vascular tone, o meaʻai paleni.
  • E taofiofia le mamafa o le toto.
  • Faʻaititia le mamafa o le tino.
  • O le faagaioiga e faaosofia ai le tatalaina o hormones fiafia, o le mea lea, o le tali i le atuatuvale ua faaitiitia ma ua faateleina le lagona.

O le maʻi suka o se faailoga mo yoga faapitoa mo le maʻisuka. O lenei ituaiga o taʻaloga a le soifua maloloina e faʻamoemoe e le gata i le faʻaleleia faaletino, ae faʻapea foʻi ma le fesoasoani o mea faapitoa - asanas, e faʻaitiitia ai le maualuga o hormones. E mafai e tagata uma ona faia yoga, e tusa lava po o le a le maualuga o sauniuniga ma le i ai o faʻamaʻi.

I le tulaga o maʻi ogaoga, e mafai e se faiaʻoga agavaa ona filifili se faʻalavelave ma se totogi maualalo, lea o le a aoga foi. O le Yoga e faʻamoemoe i le faatupuina o le filemu mo le mafaufau, malolo ma faʻaauau ai o tatou lagona ile tino.

O se tasi o mea e manuia ai le maʻisuka e taʻua o Vajarasana. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e nofo i ou mulivae i luga o le fola ma toe saʻo. Vae lima i totonu o le moto ma tuu i luga le fata, lalo agai i luma, paʻi le muaulu o le mat. O fusi e tatau ona magoto ifo i totonu o le manava. O le tino atoa ua malolo. I lenei tulaga, e tatau ona e nofo mo le 2-3 itulagi faimalaga.

O faʻatinoga faʻatinoga e tatau ona malie, e le tatau ona i ai se popolega, o mea uma lava e alu i luga o se tulaga mafanafana mo tagata maʻi. O le taua tele o le manava manaia pe a faʻapipiʻi le asanas.

O le maeʻa o le lesona e tatau ona i ai ma le taotoga loloto o loʻo taoto i lou tua, ia le itiiti ifo ma le afa o le umi o le faʻalavelave atoa.

O loʻo faʻamalosi maʻi

Gymnastics respiratory is indicated for all patients. O vasega e faia i totonu o se potu malulu, ae sili atu i le natura. O le taimi sili ona vave taeao. Afai e te faia pe a uma meaʻai, ona oʻo loa lea i le 4 itula. Olava e tatau ona tatala. O le manava manava o le lamolemole, musumusuga ma faʻaaliga faʻalautele. E le tatau ona i ai se popole. Pe a aliali mai le atuatuvale ma le le mautonu, ona taofi lea o vasega.

Aʻo leʻi amataina le faamalositino, e tatau ona e faitauina le pulutala. Faʻasalaga e ala i le isu mo le 6 taʻaloga o le pulupili, o le tolopoina o le 3 luʻi, o le faʻamalologa o le 6 puʻe, o le taofiga o le manava mo le 3 pu. O lenei mea e manatu o se taʻamilosaga faʻalaulema e tasi. E tatau ona amata i le 5 taʻaloga. E mafai ona e faʻaopopo le tasi i le aso ma isi mea seia oʻo i le 10 laasaga e faigofie ona tuʻuina atu. Manaomia le faia i aso uma.

O aoga o le manava mo le maʻisuka e aofia ai mea nei:

  1. O le atuatuvale popolega ua faaitiitia, moe lelei
  2. Faateleina le tetee o le tino i suiga i le toto
  3. E faigofie lava ona faʻasaoina e tagata e leʻi aʻoaʻoina i le matua.
  4. O le okesene o meaʻai paleni e faʻaleleia
  5. Faatasi ai ma le faia masani, e faʻaitiitia le mamafa ma gaʻo ai le gaosiga o le gataifale.

Faiga faʻavae mo le maʻisuka

O se tasi o mea lamatia mo le maʻisuka ituaiga 2 o le aʻafiaga o le mafatiaga. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o hormoni uma e faʻatuʻaina i ia taimi e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faatasi ai ma le umi o le faʻaalia i mea faʻalavelave mamafa, o le hyperglycemia e oʻo mai i taimi uma, lea e mafua ai ona leai se lagona o le tino i le inisalini.

O le mea lea, o mea e faʻamalosia ai le faʻamalosi e mafai ona faʻaleleia le ala o le faʻamaʻi ma fesoasoani e faʻamautu le maualuga o le suka. O le sili ona aoga i lenei mataupu o ni mafaufauga. Faʻasalaga loloto, ua toe faʻaleleia le galuega o le faʻalavelave o le tino ma le endocrine, o le vascular tone ma metabolic process are normalized.

I le amataga o le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e taulai atu i lou manava aʻo taoto i lalo poʻo le nofo, faʻalautele lou manava i totonu ma fafo. I lenei tulaga, o le faʻamalologa e tatau ona faalua ona umi nai lo le faʻamalolo. E manaʻomia e le tino ona mālōlōina, manava i le manava: i luga o le inhalation, o le paʻu o le manava e oso i luga, i luga o le faʻamalologa e paʻu. Faʻataʻatia uma mafaufauga ma faitau numera faʻailo.

E mafai ona e faʻataʻitaʻi ma faʻalosolo malie musika i le amataga, ae e mafai ona e matua malolo filemu. O ia sauniga e mafai ona faʻatinoina i soʻo se taimi talafeagai, sili atu aʻo lei moe.

Ina ia mafai ona faʻavaivaia le atuatuvale ma i le taimi lava e tasi e galue ai i totoga o le tino, e mafai ona faatino le mafaufauga. O aʻafiaga i luga o ni vaega patino o le tino e faʻaaogaina ai metabolic processes. Mo se tasi o nei metotia, e tatau ona e uuina le lima matua ma le tamatamailima o le lima taumatau ma le lima tauagavale i lona faavae. Muamua ave ese i fafo i ni nai taimi.

Ona lolomi lea o le lima matua i le pito i lalo o le tamatamailima o le lima tauagavale, o le ogatotonu o le muamua phalanx, o le ogatotonu o le fagu phalanx. Faatasi ai ma ia suiga e tatau ona e savali i tamatamailima uma. Massage uma luga mo 1-2 sekone - pito i luma, luma ma tua.

Fesoasoani e faʻasaʻo le le mautonu ma le faʻaaogaina o mea malie. I le maʻisuka, o le suauu e faʻaaogaina mo le faʻamaʻaina ma mo le mafanafana mafanafana. Mo le maʻisuka, o laʻau o le laurel, rosemary, juniper, eucalyptus ma lemon ua fautuaina.E mafai ona faʻataunuʻu faʻamalolo i luga ole vaʻa pe na o le paʻu i lalo o ni nai mataʻu i luga o se solo.

Ole suāsusu e tatau ona faʻaopopo i le kulimi tino poʻo le massage aromatherapy faʻatasi ma i latou, faʻaopopo le 3-5 ile matū ile masini massage. Ina ia faia se vailaau togafitiga, e tatau ona fefiloi le suauu i le masima, kulimi poo le meli. Mo le taele, 5-6 pata o le tasi suauu po o le faʻafefiloi e lava. O le vevela o le vai e tusa ma le 40 tikeri, o le umi e 15 -25 minute.

Mo se taimi malolo malolo, geranium, rosewood ma le lavender oil e talafeagai. O le aromatherapy e toe faʻafoisia ai le paleni o le tino o le tino, e mafua ai le malosi o le malosi, faʻamautuina ai le maualuga o le gaʻo.

O le togafitiga o le tagata lava ia-hypnosis e faatatau foi i metotia o aafiaga le lelei i le tino. E tusa ai ma le bio-energetics, o aʻafiaga e iai uiga leaga. Mo maʻi maua i le maʻisuka - o mafaufauga nei e uiga i le leai o se suamalie ma le fou o le olaga, faanoanoa e uiga i le lumanaʻi, le manaʻo e pulea tagata uma.

Ina ia suia ia polokalama, o tautinoga nei ua ofoina mai: "Ua tumu loʻu olaga i le olioli ma le fiafia, ou te lagona le suamalie o aso uma." O ia faamatalaga e tatau ona fetuunai mo i latou lava, ma toe faia i aso uma i le taeao ma ao le i momoe pe a ma le 15 -20 taimi.

O isi metotia o togafitiga o le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O faʻamaʻi pipisi o le endocrin ma le maʻisuka aemaise lava o faafitauli ogaoga o lo tatou taimi. I le taimi nei i le lalolagi e sili atu i le 250 miliona tagata maʻisuka, o le numera o loʻo faaauau pea ona tupu i tausaga taʻitasi.

O saienitisi mai atunuu uma o loʻo aafia i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka. O le faamaʻi e tolu nofoaga i le numera o maliu ma o loʻo i luga o le potu faʻamaʻi fatu cardiovascular ma oncological.

I atunuu atiaʻe, ua tuʻuina atu e tagata tomai faapitoa le tausiga faʻapitoa i tagata gasegase, o lea o le faitau afe o tagata maʻisuka mai Rusia ma atunuu tuaoi e auina atu mo togafitiga i fafo atu.

Togafitiga ma suʻesuʻega

O le i ai o meafaigaluega faʻamalosi faʻaonapo nei i falemaʻi mai fafo e mafai ai e oe vave ona faigofie ona iloa le talaaga o le tagata maʻi, o lona faʻalogo i fua o le suka.

O se vaega taua o le siamaina o le maʻisuka i fafo o le fuafuaina o le setete o okeni, lea o le maʻisuka e masani ona "paʻu". I le gasologa o suʻesuʻega, o loʻo faʻaaogaina le ata o le totoina o toto toto o le micro-ma macrocirculatory bed, faapea foi ma isi metotia o suʻesuʻega.

O togafitiga o le maʻisuka ua maeʻa ona faʻaaoga e faʻaaoga ai togafitiga lata mai, togafitiga o le maʻisuka, taotoga ma isi metotia o isi vailaʻau. O le tagata maʻi e mataʻituina e se vaega o tagata tomai faapitoa - o le cardiologist, endocrinologist, microsurgeon, nutritionist, physiotherapist, optometrist, nephrologist, ma isi.

Togafitiga i Isaraelu

O le togafitiga faʻavae mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamoemoe i le fuafuaina o le setete o le pancreas ma lona gaioiga, ma i le faailoaina o faʻafitauli o le maʻi.

Tau faʻatatau o le suʻega:

  • Suʻega o le toto (lautele, biochemistry, hemoglobin, ma isi) ma faʻamalosi - e tusa ma le 960 tālā.
  • Faatalanoaga Faapitoa - mai le $ 450
  • Faʻafanua eletise o pito i lalo - mai le $ 680.
  • Iloilo ata - mai le $ 490

Togafitiga o le maʻisuka i Isaraelu o se polokalama atoatoa o togafitiga faafomaʻi ma suesuega, e aofia ai le faʻamaonia saʻo o le faʻamaʻi ma le tofiaina o se togafitiga taʻitasi (taumafa, faʻamaʻi maʻi, aʻoaʻoga faʻapitoa, vailaʻau, togafitiga).

O se tasi o nofoaga i fafo atu o le a fesoasoani ai le maʻisuka e faʻaleleia le soifua manuia ma amata ai se soifua maloloina soifuaga o nofoaga o le Sami Mate, lea na atiaʻe ai e le falemaʻi polokalame polokalama togafitiga lelei mo le maʻisuka.


O se tasi o faʻafitauli autu o le faʻamalolo o iinei o le palapala o le minerale e faʻaaoga mo le afifi ma le sami.O ia ituaiga auala e faʻaleleia ai le metabolism i le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le pito o le endocrine.

Togafitiga i Europa

Talu ai nei, o le togafitiga o le maʻisuka i fafo ua avea ma tagata lauiloa. O le tulaga lelei o vailaau faafomai i fafo o le maualuga lea ma o falemaʻi aupito sili ona lelei i Farani, Suiselani ma Egelani o loo tauivi ma le tele o faamaʻi sili ona ogaoga ma e le mafai ona togafitia, e aofia ai le maʻisuka.

Faatasi ai ma atunuu Europa i le tulaga o le maʻisuka, falemai ma falemaʻi i Siamani ma le Czech Republic e manatu sili lava.

Fesoasoani faʻamaonia agavaa i Siamani e fesoasoani e faʻaitiitia le ala o le maʻisuka ma puipuia ai le atinaʻe o ona faʻafitauli. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo lelei e mafai ona vave faʻagesegese ma oʻo lava ina taofi le ala o le maʻi.

O le tele o falemai Siamani e ofoina atu auala faaopoopo e faaleleia atili ai le tulaga o le maʻisuka - togafitiga o le gaʻo, toto maualuga, maʻi o le maʻi suka, ma isi.

Auala e togafitia ai le maʻisuka i Siamani:

  • Fomaʻi togafitiga.
  • Meaʻai maloloina.
  • Vaitalaʻau.
  • Faʻaaogaina togafitiga.
  • Immunotherapy
  • Le faʻaaogāina o siama.
  • O le hemocorrection faʻapitoa o le toto.
  • Fomaʻi togafitiga (electrotherapy, ultrasound therapy, cryotherapy, acupuncture, ma isi).
  • Tausiga togafitiga (faʻapipiʻiina o meaola palacreatic, sela o motu o Langerhans).

O le tau o togafitiga i falemaʻi a Siamani e faʻatatau ai tagata mai le 2,000 Euro. E sili atu faʻamatalaga tau o loʻo faʻaalia i luga o upega tafaʻilagi o falemaʻi, o le tau atoa e aofia ai taualumaga faʻatulagaina ma le taimi na faʻaalu i le falemaʻi.

Faataitaiga ua faaalia ai o le togafitiga o faamaʻi endocrine i le Czech Republic e maua ai se taunuuga lelei ma matua faaleleia ai le tulaga o le maʻi.

Tagata faʻapitoa Czech e faʻaaoga togafitiga masani tau togafitiga mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, faapea foi ma metotia tusitusi e fai ma sui o se lavelave o aganuu ma isi vailaʻau.

I totonu o Czech spas, e avea o se togafitiga faaopoopo, latou te faaaogaina punaoa o punavai lauiloa taua, ua aloaia o se tasi o faamalologa sili i le lalolagi.

O Karlovy Vary spa e lauiloa mo ona tu masani anamua-o togafitiga o soo se ituaiga o suka suka ma ona taunuuga.

O le lavelave o polokalama lelei e aofia ai:

  • Ovailana togafitiga
  • Massage (masani ma le le masani ai).
  • Galvanic baths.
  • Faamalolo le palapala ua afifi ma sili atu.

O se togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka e mafai ona faia mo tagata maʻi taitasi.

E tatau ona maitauina i totonu o le Czech Czech area na atiina ae metotia o togafitiga o le maʻisuka tamaititi, lea e sili ona lelei i fafo.

E tusa ai ma le fomaʻi Initia, o le numera o le maʻisuka i le atunuu o le 57 miliona i le 2025. O le maʻisuka ua avea ma malo sili ona taua o le malo. I le taimi nei, o India o se tasi o atunuu taʻutaʻua e tusa ai ma le numera o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. E tusa ai ma tala faʻatatau talu ai nei, e sili atu i le 30 miliona tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loo nonofo i le atunuu. Āiga o le Faʻasoloina Faʻasaina →

O le taulaga tuai Czech Czech o Karlovy Vary na faavaeina pe a ma le 6 seneturi talu ai ma ua silia ma le 6 miliona tagata na maua mai mo le tele o tausaga o lona soifuaga. Ua manatu o ia o se tasi o tagata lauiloa e le gata i Czech Republic, ae faapena foi i le lalolagi atoa.

I le taimi nei, o Karlovy Vary o se nofoaga e maua ai faletalimalo maualuga, nofoaga ma faleoloa ma penisione. O le tele o tagata faigaluega o fale ma falemaʻi i le lotoifale e tautala i le Rusia. Le tau o togafitiga i Karlovy Vary →

Faʻasolosolo faʻavaveina togafitiga a South Korean, faʻaaogaina i taimi uma metotia fou o togafitiga ma suʻesuʻega ma fatuina fualaau fou. E tele falemai falemaʻi e galulue vavalalata ma atinaʻe suʻesuʻe ma o loʻo lagolagoina lelei e le malo. Aotelega o falemai a Korea →

O falemaʻi a Saina ua sili ona taʻutaʻua i tausaga taʻitasi i tagata maʻi mai isi atunuu.O togafitiga o gasegase o se tasi lea o auaunaga pito sili ona sailia i Saina.

Faʻaoga fomaʻi faʻapitoa e faʻaaoga uma avanoa o vailaau faʻaonapōnei, e aofia ai metotia masani a Saina. Clinics o Saina ma le tau o auaunaga →

I totonu o falemaʻi Siamani, o loʻo togafitia le maʻisuka atoa - o metotia masani uma ma metotia sili ona lata mai o togafitiga ma faʻamautinoaina o le maʻi.

O togafitiga o vailaʻau e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua ai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka o le suka. O le fualaau faasaina e masani ona galue e pei o le inisalini ma fualaau tutusa. Aoao atili →

O vailaau Isaraelu faʻamaonia ua saʻo le mafaufau o se tasi o mea sili i le lalolagi. Tagata gasegase e mafai ona gafatia se togafitiga taugata latou te taumafai e le gata i fomaʻi o lenei atunuu.

I totonu o falemaʻi o Isaraelu, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo matauina e le tele o tagata tomai faapitoa i le taimi e tasi: o se tagata paleni meaʻai, endocrinologist, microsurgeon, cardiologist, physiotherapist ma isi. Saili le tau ma iloiloga →

Le fua o le Polofesa Levinson Yu.M.

► I le afiafi, sook 2 tbsp. punetēpu faʻasusu i le vai malulu ua tunu, i le taeao mo le afa itula ile 1 tbsp. se sipuni o le oatmeal, ona faʻafefiloi ai lea o le keke ma le oatmeal, faʻapipiʻi laʻau mama, 1 sipuniti o le meli.

Taumafa le meaʻai ma le vai vevela vevela. O le taeao muamua lenei e tatau ona maeʻa ma fualaau aina fou.

Lua le taeao - pe a uma le 3.5-4 itula. O le taumafataga e mafai ona aofia ai oloa gaosi susu, iʻa, fuamoa, fualaʻau. E le tatau ona e inuina le lauti ma le kofe i le taimi o lenei taumafataga, ae o meainu suamalie, compote poo sua.

Taʻaloga - i le taimi masani. E mafai ona e 'ai iʻa fagota, kuka pe vela aano o manufasi, moa, fuālaʻau poʻo le susu.

Taumafa - e le sili atu i le ta o le fitu i le afiafi, mai mea e tasi e pei o le aoauli.

O ia ituaiga o meaai e faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ma gasegase maualuga, ma i latou e mamafa tele.

O togalaau o Berries ma vineberry e aoga tele mo le maʻisuka. E mafai ona e seleseleina vine mo le lumanaʻi, ma e matua leai lava se suka.

Blueberries

► I totonu o fagu mama ma vavalalata ma se gafatia o le 0.5 poʻo le 0.7 l, tuʻu le laʻau vevela ma tuʻu i totonu o le vai vai i totonu o se pani ma le vai vevela. Tuu le fagu i luga o le afi. A o vevela pia, o le a latou nonofo i totonu o le fagu ma o le a tu i fafo le sua. Faaopopo i ai le fua ina ia tumu le fagu ma faaauau pea ona vevela. Ona e tatau lea ona fuli i luga ato ma teu i se nofoaga malulu.

O nei sauniuniga e le gata ina lelei, ae aoga foi: Muamua, o laumei e fesoasoani e maualalo le maualuga o le toto toto, lona lua, faaleleia le vaaiga mamao, ma, mulimuli ane, i ai se aafiaga mamana.

Ma, i le faaiuina o le talanoaga e uiga i meaai paleni, tatou te faamatalaina ona uiga. O le lisi e tatau ona aofia ai ni oloa e aofia ai le tele o filo laau: lalala, fatu vao, fua (sei vagana vine, faʻi), fualaau faisua (sei vagana ai koko, pateta, leki). O meaai fiva e lelei ona e fasi manu felelei e lua ma le maa e tasi: faʻaitiitia le maualuga o le kulukose ma le cholesterol i le toto.

O ipu aoga o iʻa maualalo-kuka kuka, moa ma iʻa. O oloa gaosi susu e sili ona lelei ona maua i se mea maualalo maualalo. Ma e tatau ona e teena le taoina ma tao, sui i falaoa ma fala fala.

E tatau ona e 'ai soo, ae laʻititi i lea mea - 5-6 taimi i le aso e tusa ma le 200 g i le taimi.

Maʻi suka: anapogi ma togafiti. Auala le sao e tau ai le faamaʻi

E eseese feteʻenaʻiga manatu e uiga i le anapogi ma le maʻisuka, o se auala e togafitia ai le maʻi. Saienitisi saienitisi o le auala sili e tau ai le maʻisuka o le taulimaina o le fiaaai.

O le anapogi vave togafitiga (o lona uiga o se taumafataga e oo atu i le 72 itula) ina ia ausia ai le malosi atoatoa, e le taua tele. O tagata maʻi ua filifili e tauivi malosi mo le soifua maloloina o latou tino e tatau ona faʻatino le anapogi i le umi ma le umi.

I le faagasologa o lenei auala, o le faʻaaogaina o vai e le tagata gasegase mo le 24 itula e tatau ona le itiiti ifo i le 3 lita.

O le maʻi suka: togafitiga anapogi - mataupu faavae o le gaioiga

Naʻo se fomaʻi e matauina le tagata maʻi e mafai ona ia fuafuaina le taimi o le anapogi mo ia, ma o lenei faiga e maua ai se togafitiga faʻapitoa, ma e le faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. E masani ona faia le anapogi faʻamalosi i se aso e sefulu-aso, a maeʻa ona faʻaleleia lelei le manuia o le maʻi.

Tagata faʻapitoa (dietitian ma endocrinologist) e tatau ona le gata ina fetuunai le taumafataga, ae ia taʻu atu i le tagata maʻi le auala e aluese ai.
E fautuaina e amata le anapogi e ala i le taumafa vai (meaʻai). Atonu e aofia ai:

  • Soo se sua mai fualaau faisua, ae faʻafefe i vai,
  • O le suamalie suamalie o fualaau aina mai fualaau faisua e le faʻaaogaina,
  • Whey,
  • Vailaʻau suamalie.

I le 2-3 aso o le anapogi, ua fautuaina ina ia vavaeese atoa le masima ma meaʻai uma e maua ai le tele o porotini i le taumafataga. O lapisi mai salakeke, soupu o fualaau aina, alalaupapa e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻamalosia le taunuʻuga na maua i le taimi o le anapogi i se umi umi, ma avea foi ma faʻamaʻi lelei mo le faaleagaina o vae, ua taʻua o le "maʻisuka vae."

Taumafa i le aso i se tagata gasegase i le maʻisuka i le taimi o le anapogi e tatau ona faʻatapulaʻa i le lua taimi. E talitonuina o le itiiti ifo o le aofaʻi o taumafataga i le ao, o le faʻaitiitia le faʻatagaina o le inisalini i totonu o le toto. Ole aofaiga ole inisalini e ulufale i totonu o le toto e le faʻalagolago i le numera o 'aiga e maua e se tagata maʻi, o lona uiga

leai se siitaga po o se faaitiitia i le faatinoga.
O le matelaina e fesoasoani i le faaitiitia o le tino i le tagata maʻi, peitaʻi, a maeʻa le taumafataga, e tatau ona le gata ina toe faʻafoʻisia mea mamafa, ae faʻapena foi ona faateleina ai.

O le mafuaaga o le avega i luga o le maso masse o le maʻi, lea e fesoasoani e faʻaititia le aofai o le inisalini.

I lenei vitio, e talanoa auiliili e le fomaʻi ia mataupu faavae o le maʻisuka togafitiga e ala i le anapogi.

O le maʻi suka: togafitiga ma le matelaina - o fea e amata ai?

O le anapogi muamua e fautuaina ina ia faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ile falemaʻi. Puleaina o le gasegase o le faamai i le taimi o le taumafataga e tatau ona faia e se tagata fai meaʻai, faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 2 o lenei mea e tatau ai.

Mo le anapogi muamua, e tatau ona saunia le tino. Mo le faia o lenei mea, ia nofo sauni i le 'ai o meaʻai e na o laau totō e mafua mai i le 2-3 aso, faʻapea foʻi le suauʻu olive 30 g i le aso.

I le taimi sauniuni ao le i anapogi, e tatau foi ona faaopoopo se enema, lea o le a fesoasoani e faamama le tino.

I le aso 4 po o le 6 mai le taimi o le anapogi, o le tagata maʻi e ulu atu i se faʻalavelave faʻapomaʻi. E mafai ona o mai faatasi ma le manava manaia, ae o le taimi e mou atu ai.

O se faʻagasologa talitutusa e fesoʻotai ma se faʻaitiitia i le maualuga o ketones i le toto.

O le galuega autu o le anapogi o le faʻavasegaina lea o le aofaʻi o le kulukose, faʻamaonia le faiga o mea faʻapitoa, faʻaitiitia le avega i luga o le paʻu ma faʻaumatia uma faailoga o le maʻisuka.

Maʻisuka: Onion Treatment - Recipes

O gaʻo o se mea aoga tele i le tau faasaga i le maʻisuka. O ona faʻamalologa e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina i soo se ituaiga: mata, falai, kuka poʻo tao.

O le tele o fesoasoani lelei e faʻaitiitia ai le toto toto gaʻo gafa ona o le maualuga o mea o le sulfur i lenei oloa. E faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini, ma faʻamalosia ai foi le faagasologa o le galue i totonu o meaʻai.

E lua filifiliga mo le togafitia o le maʻisuka ma aniani.

Filifiliga 1
O eletise e tatau ona vaʻavaʻa ma faʻamalosi lelei. Gagau mea i totonu o se fagu ma faaopoopo i ai le 2 lita o le vai inu vevela. O lenei siaki o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa 24 itula aʻo leʻi faʻaaogaina.

Ae leʻi amata ona e 'ai, ave se fagu i le 20 minute ma fua i luga o le aofaiga o le tasi vaetolu o le voluma o se tioata masani, faaopoopo i ai le sipuniti o le acetic acid (vailaʻau oona).E tatau ona faia lenei mea faʻatolu i le aso atoa.

A maeʻa le tele o le vai i totonu o le fagu o le a faʻaitiitia, e tatau ona toe faʻatumu i le vai (vai inu vevela).

Filifiliga 2
O lenei mamanu ua fautuaina mo le faʻaaogaina na o tagata matutua! O le paʻepaʻe o le ulu o le a manaʻomia le 100 g. E tatau ona tipi ma faʻaopopo i mea o le uaina mūmū mūmū, 2 lita i le voluma.

Tuu le taoto mo le 10 aso i se nofoaga malulu ona mafai lea ona e aveina. Ole fua ole fua mo le puipuia ma le togafitiga e 15 g pe a uma le taumafataga. I le gasologa o le tausaga, o loʻo faʻaauau pea i aso uma mo aso e 17, ona toe faia lea o le faʻataʻitaʻiga pe a uma le tausaga.

O togafitiga faapena e fesoasoani i le faatumauina o le suka masani.

O le maʻi suka: togafiti o le sipisi

O eleni paʻu ei ai foi mea aoga ma fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka. O le tele o le sulfur ma le vitamini e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose toto.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai se tipi o le sipisi. E mafai ona e faigofie i le fale i soo se taimi o le tausaga: fufulu ma faʻafefiloi sina tamaʻi lima o le sipisi.

Inu, i le avea o se vaega tutoʻatasi, pe faaopoopo i isi meainu, e pei o le lauti.

O se isi filifiliga i le susu e mafai ona avea ma se isi fua: kuka le aniani i totonu o le paʻu (e le toe fusi, ae tao). Popo e tatau ona 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao, toe faia na taga i aso taitasi mo le masina. I le faagasologa o lenei togafiti togafitiga, o le toto toto e faʻaititia i le fua faʻatusatusa lelei ma o le maʻi o le maʻi ua faʻamautuina.

Meaʻai mo tamaiti e maua i le maʻisuka: tulafono faʻavae.

Tusa 2 maʻisuka i fafine: faʻamaoniga, togafitiga, aʻafiaga.

Isi togafitiga mo le maʻisuka

O le maʻi suka e tupu ona o le leai o se inisalini hormone. Ona o lenei mea, o le faaletonu o le metabolism o le gaʻo e amata i totonu o le tino, ona sosoo ai lea ma se faasologa atoa o tulaga le atoatoa o le tino.

O le maʻisuka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua - o le insulin-dependent (1 ituaiga) ma le non-insulin-dependent (2 ituaiga). O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago i lona ituaiga. Ae o le sini autu o le togafitiga o soo se ituaiga o le faaitiitia o le toto toto, toe faʻafoʻi uma le metabolism i le tino, ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Fautuaga lautele

O le mea lea, o le metotia mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 e tuiina i le inisalini. E aoga e pei lava o le inisalini, lea e gaosia e le tino na o ia lava. O se taumafataga ma lenei ituaiga o maʻisuka o le a le maua ai se alualu i luma taua, ae o le a mafai ona lagolagoina le faiga autu o le tino i totonu o le tino, ma o le a le faatagaina ai faafitauli e atiaʻe. E le gata i lea, e mafai ona lagolagoina le tino i le gaioiga faaletino.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e ave fualaau oona, ma o nisi taimi e mafai ona e faia i se meaʻai faigofie. O le mea lea, o le togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma le inisalini e naʻo le faʻamaʻi 2.

Toe foi i le meaai. O le faavae o togafitiga. E tatau i tagata gasegase ona mafaufau i taimi uma le aofaʻi o kalori i le taumafataga, o mea o loʻo i totonu o gaʻo, gaʻo, pulu. Aua nei galo e uiga i gaoioiga faaletino, lea e tatau ona faʻalelei. Faafetai i na mamafa, o le suka toto ua matua faʻaitiitia.

O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka e faʻaaogaina pe afai o suiga o olaga, meaʻai, faʻamalositino e leai se aoga. O nei togafitiga e aofia ai fualaau faasaina mo togafitiga o lenei faamai, o lona faamoemoega o le faaitiitia o le suka, faapea foi le gaosia o le inisalini i le pancreas.

Faʻaaoga togafitiga faʻaonapo nei?

Ae o vailaau e le tumau pea. I aso nei, o loʻo i ai auala faʻaonapo nei o le togafitia o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o se metotia e pei o le hemocorrection extracorporeal.O lenei auala e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le faʻamautuina o le galuega a le puipui vascular, faʻapea foʻi ma le aveesea o le tino o mea ia e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka vascular ma le aʻa.

E faʻaaogaina le hemocorrection faʻapitoa i le tino e tusa lava pe le toe tuʻuina atu e le togafitiga faʻasao iuga.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a lenei tekonolosi faʻaonaponei, ua mafai ai ona faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini.

E le gata i lea, o togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai foi ona mafua mai i le hemocorrection extracorporeal. Ina ia taofia le atinaʻeina o faʻafitauli, e lava le lua-vaiaso le vasega.

Homeopathy ma le maʻisuka

Togafitiga o le maʻisuka ile homeopathy o se auala saogalemu, aua o ia togafitiga e le mafua ai se fomaʻi malosi i le maualuga o le suka. E le fautuaina le mafaufau ia te oe lava, aua o lenei auala e manaʻomia ai le fesoasoani ma le fautuaga a se fomaʻi maualuga. E le gata i lea, o le faleopathy e lelei ma togafitiga masani.

Faʻatau togafitiga faleopathic. Matou te manaomia Acidum phosphoricum x 3, Arsenic 3, Uranium 3, Creosote 3, Iris x 3, Sicignum x 3. O le vaega o le paluga ava o le 1: 1: 1: 1: 1: 1. E tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso, 30 fula.

O se isi faʻamatalaga o togafitiga faleopathic. Manaomia Solidago x 3, Kanabis x 3, Equisetum x 3, Hypericum x 3, Vixum album x 3, Drozer x 3. O tutusa tonu lava ia. Ave 40 pata, faʻafefe i se ipu vai, 2 teaseti i le itula.

O nei vailaau e tatau ona faia pe a ma le ono masina, e sui ai ia mea taitasi pe a maeʻa le masina e faʻaaoga ai.

Tomai Tibet - togafitiga o le maʻisuka i auala e le masani ai

Faʻatasi ai ma le maʻisuka - o le solia o le gaosiga o le gaʻo, o le mafuaʻaga e mafua ai faʻalavelave i le metabolism lautele, o le tagata ua "masani" mo se taimi umi. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le faʻataʻitaʻiina o togafitiga Tibet i togafitiga o le maʻisuka mo se taimi umi lava.

O tagata Tibet e maua i le maʻisuka e pei lava o le tele o le paneta

O le taimi lava lea tatou te fia faʻamalamalama ai o auala Tibet e le mafai ona leai se malosi e aʻafia ai le maʻisuka ituaiga 1.

O lenei ituaiga o faamai e afua mai i le le atoatoa poo le maliu o ni tino faapitoa o le pancreatic - β-sel, lea e tuufaatasia ai le insulin hormone e tatau ai mo le absorption o gaʻo i le skeletal muscle cells.

Oi, o fomaʻi anamua a Tibet, e leai, e le mafai ona aʻafia ia suiga faʻaleaga.

Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka na mafua ona o le faaitiitia o le musika le malamalama ile inisalini, togafitiga ole suka suka ile Tibet e mafai ona fesoasoani. E le gata i lea, e tusa lava pe le o faʻamaoniaina lelei nisi o metotia, o le fausaga o le tagata soifua e pei o nisi tagata e maua ni taunuuga lelei mai le nofoagabo.

Acupuncture ma le Moxotherapy

I le ata - o le faʻasologa faʻatasi o le acupuncture ma le moxotherapy

O le shamanism Tibet e le o le na muamua atu i togafitiga e pei o le acupuncture ma le moxotherapy - o le faʻaalia i nisi vaega o le tino e iai ni nila faʻapitoa poʻo le vevela o se sikaleti ulaula mai le laʻau o vailaʻau faʻamaʻi, mo se faataitaiga, wormwood.

Ae o nisi o faifeau Tibet e iloa lava le auala e fai ai se masini masani anamua, ma se laau faapitoa, lea e pasi lelei mai le matai i le atamai. E tusa ai ma le tala, e manaʻomia e ia se tausiga faʻapitoa ma faʻafesoʻotaʻi ma lē e ona. O le auala o se massage, e pei o le meafaigaluega paia lava ia, ua matua puipui e Tibet.

Tibetan magic magic reflexology massage

Acupuncture ma / poʻo le moxotherapy o ni mea faʻapitoa na faia i fomai anamua na nonofo i eleele maulalo o Saina. O lenei ituaiga o togafitiga, i le aluga o seneturi o faiga masani, ua faamaonia lona aoga atoatoa i le togafitiga o toetoe lava o patho uma, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2.

Ae ui i lea, ina ia mafai ai e togafitiga ona maua ni taunuuga lelei, e tatau ona i ai i le tagata gasegase le malamalama ma tomai e mafai ona maua i Saina.

Ina ia aua le tamoe i le au atamamai, ia gauai atu i na ituaiga:

  • e le mafai ona laʻititi se tagata suʻesuʻe - o le umi o aʻoaʻoga faʻapitoa ma le mauaina o se tipiloma talafeagai e 8-10 tausaga, ma mo "tagata e le o ni tagata Saina" e tatau foi ona i ai se uluai aʻoga maualuga i aʻoaʻoga faafomaʻi,
  • e le mafai ona taugofie le tautua a se tagata gaosi lelei, o lea o le auala e togafitia ai ma ia atonu e le mafai ona maua e tagata uma mea tautupe,
  • e le faʻaogaina le tautua a lōia tumaoti i fale mautotogi,
  • e tusa lava pe faʻatautaia le faʻatagaina i totonu o se falemaʻi tumaoti pe i le ofisa o le malo, e te le matamuli, fesili e faʻaali pepa faʻamaonia le mauaina o se aʻoaʻoga faapitoa i le taimi talafeagai, ae le o se tusi faamaonia o le maeʻa 8-10 masina, e le o manino po o fea, vasega,
  • Talu ai nei, ua lolovaia le atunuu i le au faimalaga, o lea o le suega aupito sili o le agavaa o le poto faapitoa o le acupuncture e le o le lanu paʻu o le fomai ma le foliga vaaia, ae o le "upu o le gutu" e uiga i le aoga o ana togafitiga.

Lafoaʻia o le maʻa o Tibet

Faʻalogo! Togafitiga o le maʻisuka i Tibet faatasi ai ma le vevela ma / poo le malulu, matou te taʻua lenei ituaiga o togafitiga o massage, e lei faamaonia lona aoga i le endocrinologists. Peitai, e ui lava i le mea moni e leai se ituaiga o masini e aofia ai i le tulaga auro mo le togafiti o le maʻisuka, o se massage o le a aoga i le tino pe afai e leai se faʻailogaina.

Lafo togafitiga

O aso uma e savali ai ma le moli o se mea e tatau mo le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e mautinoa lava e manaʻomia togafitiga faʻapitoa:

  • i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faamalositino togafitiga e faaleleia ai le setete o le cardiovascular system, pulea le mamafa, lagolagoina le tino masani faaletino, faaleleia le lelei o le olaga ma mafaufauga faalemafaufau-faalelagona,
  • i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faamalositino togafitiga e maualalo le maualuga o le kulukose plasma, faateleina le lagona o le skeletal muscle membranes to insulin, fesoasoani e pulea le mamafa o le tino, ma taofia ai le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka umi.

O le faamalositino mo le maʻisuka, o Tibet e ofoina atu ana lava metotia ma le fesoasoani o le gaioiga. E faigata ona taʻu atu ia i latou faʻamalosaga poʻo se isi mea i fomaʻi masani o le togafitiga, ae e fetaui lelei i le togafitia o le maʻisuka ma le fesoasoani o gaioiga faaletino.

O Qigong o se ituaiga o togafitiga faʻasolosolo e faʻaalia i le maʻisuka

I le polokalama o le Qigong Chinese, o le mea autu e taulaʻi i luga o le faʻamautuina o le malosi o le malosi.

Ae e tusa lava pe tatou te lafoaia lenei vaega o le tino, i le anoanoai o Qigong complexes, o le maʻisuka uma, o le pulea o lona soifua manuia lautele ma le maualuga o le suka i le toto, e mafai ona filifili se mea talafeagai talafeagai ma le gaoioiga faaletino talafeagai.

Ioe, e sili atu le auai i lalo o le taitaiga a se faiaoga atamai. Ae o loʻo i ai ni nai faʻapitoa ma faʻalapotopotoga, e oʻo lava i taulaga tetele. O le tele lava o le sailia o ia faamatalaga i luga o le Initaneti ma faataitai i le fale.

I la matou manatu, o le faʻalavelave o loʻo tuʻuina atu i lenei vitio e talafeagai mo le togafitia o maʻi o le maʻisuka.

O le Qigong Complex "8 fasi laumei" e faʻaalia foi mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O se auala faʻaonapo nei e faʻamalositino ai togafitiga mo maʻi o le maʻisuka

Gymnastics faapitoa ma le cardio - o le faʻavae o togafitiga mo le maʻisuka

E tusa lava pe filifili e aofia ai Qigong ma / poo Mata o Renaissance complexes i lau lava togafitiga o togafitiga faʻaletagata, ma atonu o nisi faiga faʻavae o faʻamalositino, e tatau pea ona e manatua ma usitaʻia fautuaga nei:

  • o le malosi ma le taimi o vasega e tatau ona faʻatupulaʻia lemu, e le tatau ona sili atu i le 45-60 minute,
  • gaioiga faʻamalosi vaʻaia: savali, taʻavale, gymnasics rhythmic i se fua faatatau, o le aau, faʻamalositino i luga o se uila vilivae poʻo ni masini mimiti, e tatau ona faia 3-5 taimi i le vaiaso,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻamalositino le tino, e tatau ona fetuunai le fua o le insulin aʻo leʻi amataina le taʻaloga,
  • afai o le gaioiga faaletino na tupu e le o fuafuaina, i le amataga lava, ia 'ai sina vaega tele o gaʻo, lea e tatau ona i ai i taimi uma le maʻisuka,
  • e leʻi fuafuaina, aʻo leʻi amataina se taʻaloga, e tatau ona e ave se faʻaopoopoga i le gaʻo,
  • afai ae leʻi amataina le kulukose toto e itiiti ifo i le 5.6 mmol / l, e tatau ona 'aina le 15 i le 30 g o fasipolo gaʻo, ma e tatau ona siaki le kulukose toto pe a maeʻa le 30 ma le 60 minute,
  • o le toto maualalo maualalo e leaga foi - i mataupu na paʻu ifo i lalo ifo o le 3.86 mmol / l, e tatau ona tolopoina le aʻoga,
  • faʻalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le amataga o le lesona, faapea foi ma lona umi ma le malosi, e ono manaomia ai se mea taumafa i le gaosiga e le gata i luma, ae faapena foi i le taimi, ma i le faaiuga o le taʻaloga,
  • Ina ia sili atu le fesoasoani i le puleaina o le mamafa ma aloese mai le hypoglycemia, e tatau ona faatulagaina le faamalositino pe a uma le taumafataga pe a maualuga le kulukose o le toto, ma afai e le mafai, ia faaitiitia le fualaau o le fualaau faasaina e faafaigofie ai le le tino e aunoa ma le faateleina o le galo.

Taua! O le tali atu i le physiological e matua ese lava mo tagata taitoatasi, o lea o le fetuunaiga o fualaau faasaina ma meaai e tatau ona faavae i luga o tali taitasi. O le mataituina o le kulūkose o le toto e taua tele mo le malamalama i mamanu faʻafeiloaʻi ma fetuʻunaʻi polokalama faʻalositino.

Ma i le faaiuga, matou te tauaofai. O metotia o vailaau Tibet e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka, talu ai latou te le feteenai ma tulaga masani o togafitiga masani o togafitiga. Ae na o le faalagolago ia i latou e le aoga. Ia mautinoa ia mulimuli i fautuaga uma a lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga