Soifua maloloina maloloina - fugalaau mo le maʻisuka

O fualaau o le vine e sili ona suamalie. O fua, o latou manuia ma mea leaga, ua uma ona iloa e o tatou augatuaa, e pei ona molimauina e le maua o fatu o lenei pusa i taimi o mea e faia i luga o eleele anamua i Suitiselani. O le uluaʻi tusia o lenei fua suamalie o loʻo ola i Crete e mafai ona maua i le tusifefiloi o le encyclopedia of natural sciences e Pliny le Elder. O isi faʻamatalaga o loʻo faʻaalia foi i fuaiupu e Thomas Tasser. O fualaau e masani ona faʻaaogaina e fai ma vailaʻau poʻo faʻamalosi.
Ua fai mai o mea lelei e afaina ai le soifua maloloina, ma le isi itu. O fugalaau e aofia ai tuusaunoaga e lagolagoina le tulafono. O lenei pope lauiloa e le gata e suamalie, ae e matua mauoa lava i meaʻai eseese. O lenei mea e avea o se meaʻai e faʻamalosia ai le tino ma puipuia le tino sili atu nai lo le mea e foliga mai muamua. Aemaise lava, o fualaʻau e aoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O se vailaau mai le vaomatua - o se manuia ma ... leaga?

O le tele o "vailaau" o fualaau o loʻo iai i fugalaau vine o loʻo i ai i le tele o mea, e moni, e sili ona taua o se puipuiga mai le tele o faʻamaʻi faʻaonapo nei po o faʻamaʻi. E le gata i lea, o fugalaau o se puna lelei tele o vitamini C, manganese ma fiber. E mafai foi e le tino ona toso isi mea mai ai, e pei o le copper, vitamini K, pantothenic acid, biotin, vitamini E, magnesium, siama, omega-3 gaʻo susu ma le potassium.

E mafai ma e tatau ona 'aina faʻamaʻi ma le maʻisuka (ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2), fomaʻi, faʻavasegaina o le tino, e faʻamalolo ai le rūmāmatika, faʻaleleia le faʻaogaina ma le faʻavaivai o le vai mai le tino, fesoasoani i le manava ma fatuga o fatugaʻo, ma faʻafaigofie ai le hemorrhoids. O fua o vine o loʻo iloa i le togafitiga o faʻamaʻi paʻu, ma le maualuga o le toto maualuga, cholesterol maualuga, i le faaopoopo atu, o loʻo i ai faʻamaoniga o fugalaau e faʻamalolo le vevela (e mafai ona faʻaumatia i le foliga o le fugalaau fugalaau).

O laʻau fugalaau e masani lava o se mea e faʻafefiloi ai lauti, lea e fesoasoani i le tale ma le malulu, ma fesoasoani foi e faʻaitiitia le vevela. O se teuteuga o le fugalaau e tuu i vailaau faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina foi e puipui ai i le tiga faʻapitoa. Ae ui i lea, i le tulaga o pepa e taua le taua ma le afaina. E le tatau ona ave laulaau fugalaau i le 1st ma le lona lua o le tolu masina o le maitaga ona o le faateleina o le lamatia o le fanau mai vave ma isi faafitauli. I vaega mulimuli o le maʻitaga, e mafai ona faʻaumatia laulaʻau, i le taimi lenei e le faʻaaogaina le leaga.

Fualaau mo le maʻisuka

O tagata e mafatia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaititia le faʻaaogaina o nisi o meaai. Ioe, e tatau ona e mulimuli i se meaai. Ae, e le o fualaau aina uma, fualaau faisua ma vine e afaina ai le tino o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fugalaau e le gata na mafai ona toe faʻatumu le tino i meaʻai, ae faʻaititia ai foi le lamatiaga o nisi faʻamaʻi. E le gata i lea, o tapulaʻa i luga o le taumafaina o nisi o meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave e fesoasoani i le tupuga o le maualuga.

I le silasila i mea o loʻo taʻua i luga, o fugalaau o se pusa tino ola maloloina e maualalo le faʻaogaina o fuainumera. E mafai ona e 'ai e aunoa ma le popole e uiga i le siitia o lou toto suka. O lenei fatu e aofia ai le 10% suga, o le tele o nei kulukose ma le fructose. Ae, e pei o le tulaga o soʻo se isi lava mea taumafa, e tatau ona e iloa le fua, aua o le faʻaaogaina o le tele o le sili atu o lenei pusa sili ona taua, e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le maʻi, faʻaleagaina le manaʻoga ma taʻitaʻi atu i faʻafitauli.

O le a le kulupu lelei mo le maʻisuka?

Fomaʻi ma tagata tausosioʻi e fautuaina tagata mamai i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e 'ai fualaau. O le mea moni lava, o le mea moni e faʻamalieina e lenei tama o latou manaʻoga mo se suamalie suamalie e amanaia. O le aofaʻi o fualaʻau e faʻaaogaina ma le taimi ole pulega e faalagolago i le tagata maʻi ma lona tulaga o loʻo i ai nei.

O le mea lea, o le aofaiga e sili ona mafai e mafai ona tuʻuina atu e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi. I le taimi muamua o le faamai, e maua mai ai fuamoa mai le maualalo o le toto toto. I le faaopoopo atu, e pei ona taʻua i luga, o lenei pusa o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini ma minerale (o loʻo i ai i sina vaega laʻititi i lālā ma lau o le laau).

Vitamini ma isi mea taua

O le aoga o lenei meaʻai suamalie o se aofaiga tele lea o vitamini C, lea o loʻo i ai ma fesoasoani e faʻamalosia ai le tino puipuia.

O le vitamin A e taua ona o le malosi e puipuia ai suiga i mata, faʻaalia i le tauaso o le po ma le faʻailoga.

O se faʻalavelave o le vitamini B e fesoasoani i le gaosiga o le tino. E aʻafia ai foi le atuatuvale ma le faimalaga.

Minerale - uʻamea ma fulukalama - fesoasoani i le totoina o le toto, fesoasoani i le lelei o le gaioiga o le fatu ma le tino, o le calcium, i le isi itu, e tausia le ola maloloina o ivi ma nifo. O gaioiga male ma le fafine e aafia lelei i le zinc, lea e maua i fatu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a mea o loʻo i totonu o fugalaau, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka, e pei o le ituaiga 2 ma le ituaiga 1. E le gata ina fesoasoani le tamaititi e faʻaititia le maualuga o le suka i le toto, ae faʻamalosi lelei ai foi e faʻataʻitaʻia faʻamaʻi faʻamaʻi.

Fugalaau ma le mamafa o le mamafa

O ketones e maua mai i fualaau aina e faʻaaogaina e pei o ni maʻa i Iapani e avea o se faʻaopoopoga meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. O fua fou e talafeagai mo soʻo se meaai, aemaise lava, mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e pei latou te faʻamamafa ma faʻaleleia le faʻalaumalie. E le gata i lea, latou te faʻamamaina le manava, ma saofagā ai i le gaioiga masani a le tino. I le taimi lava e tasi, e na o le 240 kJ i le 100 g fualaau aina.

O aoga o fugalaau

O fuamasi ua leva ona mafaufauina o se tasi o fualaau sili ona lelei ma suamalie. O mea e faʻamalolo ai le tino e mafua ona o le faʻapitoa o vailaʻau-minerale.

O loʻo aofia ai vitamini sili ona taua - A, B1, B2, B5, B6, B9, PP, C, E ma le H.

Ma faapena foi ona faapea mai:

E le gata i lea, o le berry e mauʻoa i fiber meaai, proteins, carbohydrates, gaʻo, suauu mama ma le faʻamamaina o gaʻo, meaola faʻasaina, faʻapea ma mono-ma disaccharides.

O le 'ai o fualaau aina fou e fesoasoani i le mafaufau, faʻaleleia le mafaufau ma le faiʻai.

O le sua suamalie fou e faʻamamaina ai le gaiola ma faʻaleleia ai le maso o le muso, ma mafua ai se tali lelei i le mausali. E le gata i lea, o le aʻa e afaina ai le gaioiga o le fatu ma toto toto, e masani ona faatonuina mo le maualuga o le toto ma le anemia.

O aoga poʻo faʻamaʻi o le maʻisuka?

O fugalaau e mafai ona suitulaga lelei i vailaau suamalie ma vailaʻau, lea e faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Faatasi ai ma lenei faamai, e masani lava ona faatonuina e fomai le faaaogaina o vitamini-mineral complexes, o lona uiga e taulai i le faatumauina o le sao ma atoatoa o gaioiga o totoga uma.

E mafai ona taʻua saogalemu fualaau i le natura masani o se mea faigata.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e fai ai e rapu vine galuega taua nei:

  • faamalosia le puipuiga lautele,
  • faʻaitiitia le vevela o le tino
  • faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • faʻalauteleina le metabolism o le carbohydrate.

Talu ai ona o le faateleina o mea o loʻo maua i le fiber masani ma isi ituaiga o filolaʻau faʻamalosia, ua mafai e fugalaʻau ona tauleleia lelei le meaʻai, toxins ma le malosi o le maʻi - maʻi e masani ona masani ai tagata o le maʻisuka.

Fuamoa mumu mumu ma samasama

O aoga aoga o fugalaau mo fafine e maua i le maʻisuka aʻo maʻitaga. O le maualuga o le gaosia o le folic acid i le tuufaatasiga o lenei meaʻai o se faʻamaoniga o le fanau mai o se pepe soifua maloloina.

O fugalaau e lauiloa i se fuainumera maualalo maualalo - 40. Ae mo le sili atu o le aoga, e tatau ona faʻaaogaina saʻo le faʻaaogaina o lenei pipi, e taulai atu i faʻamatalaga glycemic o mea gaʻo o loʻo i ai i taumafa i aso taitasi.

E faʻapefea ona 'ai se meaʻai?

Latou te faʻaogaina fugalaau fou, ma faʻaaoga foi e fai ai suamalie, meainu suamalie, faʻasao, compotes ma meaʻai.

E le gata i lea, e mafai ona faʻamago ma faʻamaʻi le siaki.

E tusa ai ma fautuaga a tagata fai meaʻai, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona latou 'ai i fualaau aina pe fou.

O le sua o le sua o loʻo i ai le numera aupito maualuga o vaega faʻamalolo, e tatau ona faʻaalu le afa itula ao lei faia se taumafataga. E aoga foi le kukaina o le raspberry puree, lea e matua puipuia lelei i le malo malulu.

O se kulupu suamalie e aoga tele mo le maʻisuka. Ina ia kuka, e tatau ona e taina le tasi ipu malamalama o le susu ma fugalaau fou i totonu o se masini. O lenei vaiinu manaia e tatau ona inu.

O le tele o tagata fai meaʻai e fautuaina e faaopoopo ni nai fugalaau i le curd. E fautuaina e 'ai faʻamalosi i le lua i le tolu-aso malologa.

O le isi filifiliga lelei o fugalaau mamago ua seleseleina i le taumafanafana. I le tau malulu, e mafai ona faʻaopopoina i le tele o ipu e fai ma puna o vitamini.

Faamalologa lauti ma siaki

O le faia o fugalaau manogi ma le lauti o nisi o auala e sili ona lauiloa e faʻaaoga ai lenei pusa.

O loʻo i ai ni fua lelei lelei o le a faʻapupulaina ai lou manuia o le maʻisuka.

Mo le sauniuniga o se lauti e toe faʻafoʻisia ai le faamalo e tatau ona:

  1. I vaega tutusa, faʻafefiloi faʻamaʻi vine mago ma fulafula.
  2. 10 kalama o sea paluga e sasaa ai se ipu vai inu.
  3. Suauu i totonu o se vai vai taele mo le 10 minute.
  4. Faatali mo le susuga e faʻaliliu.

E fautuaina le faʻaaogaina o se meainu faapena 70ml lua i le tolu taimi i le aso.

Ina ia saunia le lauti vitamini e tusa ai ma le fua lona lua, e te manaʻomia laulaau o fugalaau, currants, sipuni ulu ma laumei.

  1. O mea uma e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma faʻafefiloi i tutusa tutusa.
  2. Liligi le lua punetini o le paluga i totonu o se fagu ma sasaa se ipu vai inu.
  3. Sela mo le 10 minute i luga o le vevela vevela.
  4. Ufiufi ma se tapuni, faʻaaoga.

Inu pei o lauti e tatau ona i ai i le ituaiga o vevela i se fualaau o le 100ml faalua i le aso.

O le kulupu fuga, saunia e tusa ai ma tulafono uma e aunoa ma le faaopoopo o le suka, o se mea aoga tele mo le maʻisuka.

O le faagasologa o ana tapenapenaga e faapenei:

  1. E tatau ona fufuluina ma le totoʻa fua o vine filifilia i le vai malulu.
  2. Ona sasaa lea i totonu o se apa ma sasaa vai, ma matauina se fua faatatau 1: 1.
  3. Aumai i se vevela ma aveese faʻamafa uma na faia ile luga.
  4. Faʻaitiitia le vevela ma faʻaauau pea ona faʻafefiloi seia maeʻa le faʻaogaina o le pulu.
  5. Xylitol ua faaopoopoina e avea o se suauu (i le fua faatatau o le 0.9 kilokalama o le xylitol mo le 1 kilokalama o le jam).
  6. Cook mo le afa itula, faʻaosooso e faʻaosooso.

E faigata ona mafaufau i faʻalauiloa faʻa-Rusia e aunoa ma ni faʻalauga. E mafai ona faʻaogaina i le maʻisuka? O le faalilolilo o upega tafaoga aoga o le ae mauaina i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Faitau e uiga i aoga o lemoni mo le maʻisuka iinei.

Leleti e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona faʻaumatia e le maʻisuka. O le a le aoga i lenei oloa, faitau i lenei mea.

Lisi Fualaau mo le maʻi suka

Vitamin C-tamaoaiga lanu strawberries e masani ona faʻaaoga e tausia ai le soifua maloloina lelei.

O se teuteuga na faia mai ia i latou o se vailaau lelei tele mo le malulu, bronchitis ma le fulu.

E taua le aoina o lau o le fualaau i le faaiuga o Me, talu ai o le vaitau lea o loʻo maualuga ai le maualuga o vaega o faʻamalolo.

Mo togafitiga faafomaʻi, na o laʻau lelei e talafeagai - o se lanu meamata lanu meamata, e aunoa ma ni pogisa ma mea leaga.

E tatau ona faʻamago i latou i nofoaga malulu, faʻapipiʻi ile tasi poʻo le lua laulau.

Le saunia o se paluga faamalolo e tatau ona:

  1. Tasi fualaau mamago mamago.
  2. Ave le 2 sipuni tele o mea faʻaaoga ma sasaa vai inu i le aofaiga o le 0.5 lita.
  3. Faʻamalosi mo le lua itula.

O le afa o le ipu o le gaʻo ua maeʻa e tatau ona faʻatolu 3-4 taimi i aso uma.

E pei o vine, o laʻau fugalaau o loʻo faʻamatalaina e le faʻamalosia lautele ma faʻamalosia le aʻafiaga.

O le a le mea e tatau ona taofi mo le maʻisuka ituaiga 2? E mafai ona e maua fualaau kuka mo mea taumafa i se igoa maualalo i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o kefir mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua o le a faamatalaina i lenei mea.

O le kulupu, lea e maua ai le vitamini ma le minerale, o se mea taua mo le faamaloloina o tagata e maua i le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogāina fou, mago ma faʻamaʻi, e pei foi ona faʻaaogaina mo le sauniuni o vai, compotes, pusi ma faʻasao. O mea inu mai vine poo laulaau e tatau foi ona i ai i le taumafataga e avea o se vaifofo masani ma le toe faaleleia.

E mafai ona ou 'aina fualaau?

Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona e gauai atu i na vaega o fugalaau:

  • glycemic index - 30 iunite,
  • calories 100 g - 53 kcal.

E faʻavae i luga o nei faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻamauina e faapea o le rasisi o se mea maualalo maualalo faʻataunuʻu ma se fuainumera maualalo maualalo. O lea, e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka ina ia maua ai le manaoga masani o le tino mo meaai lelei ma faʻaleleia lona soifua maloloina.

E taua le malamalama o le rasipi o se pusi suamalie ma e aofia ai le fructose, o le mea lea, o le sauaina e mafai ona faatupuina ai le maualuga o le kulukose o le toto, o le manava o le ita ma le faʻafefe o le faʻafefe ona o se pulu.

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e taua le matauina o aso masani - e oʻo atu i le 200 g fugalaau fou pe fou i le isi aso i le aso.

Mea aoga

O faʻamanuiaga o le fusi i le maʻisuka e mafua ona o le tele o lona fatuga:

  • ascorbic acid - faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma taofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi,
  • magnesium - talafeagai mo le masaniga masani o le polokalama cardiovascular,
  • manganese - fesoasoani i le faʻataʻitaʻiina o aʻafiaga e leai se totogi,
  • B vitamini - fesoasoani i le faʻatinoina lelei o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • vitamin K - fesoasoani i le faʻaopoopoga o le toto ma le puipuia o le totoina o le toto,
  • malic acid - e faʻaosofia ai le metabolism o gaʻo ma gaʻo lelei ai le kulūkose i totonu o le tino,
  • gallic acid - ei ai lona aʻafiaga,
  • anthocyanin - ei ai lona aʻafiaga o le faʻamalosi ma fesoasoani i le faʻamalosia o capillaries,
  • filo meaai - latou te faʻamalieina le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le faʻaleleia lelei o meaai ma puipuia ai le faʻamalosi, lea e sili ona taua mo tagata maʻisuka e maualalo le kulūkose i totonu o le manava.

O le faʻaaoga tatau o fugalaau e le gata ina faʻamalieina ai le manaʻoga o le tino mo laʻau suamalie, ae o le a fesoasoani foi i le faʻaleleia atili o metabolic processes ma le faʻamalosia o le puipuiga.

Matou te fautuaina le matamata i le vitio o loʻo mulimuli mai, lea o loʻo faʻamatalaina ai uiga taua o fugalaau, ma maua ai faʻamatalaga aoga i lona filifilia ma le teuina:

Maʻi Suka

O le fugalaau e taofi ona mea aoga uma i le taimi o le vevela, faʻamaisa ma e oo lava i le vevela togafitiga, o lea e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le fou, ae i le tele o fualaau suamalie mo le maʻisuka:

  • Berry tea. Liligi 2 tbsp. l fualaau mamago pe fou foi i se ipu vai inu, vevela mo le 5 minute, mausali e tusa ma le 10 minute ma inu.
  • Twig tea ma laʻau. Grind faʻamago mea mama, ave 1 tbsp. l ma sasaa 2 ipu vai inu. Ona kuka ai lea mo 3-4 minute ma taofiofi 10 minute. O lea lauti e mafai ona saunia e aunoa ma ni lala, ae i lenei tulaga, e le manaʻomia se isi faʻalautele o le inu.
  • Falemaʻi. Tipi 200 g o fugalaau i totonu o se paluga suamalie, sasaa 150 ml o susu, toe toe inu ma inu.E mafai ona e faʻaopopo se pine o le kinamona aʻo leʻi sasa. O le inuina o na ituaiga o pati e taugofie.
  • Raspberries i latou lava suamalie. Toto le fugalaau, faapipii i latou i se mea vave i totonu o ipu ua maeʻa (0.5 l) ma ufiufi i paʻu uamea. Tuu masi i totonu o se pesini, o lona pito i lalo e ufiufi ai se solo. Ona sasaa lea o le vai mafanafana i totonu o le pesini i le maualuga o le afa o apa ma tuu i luga o le vevela vevela. Aʻo faʻamalieina vine ma faaopoopo le sua, faaopoopo fugalaau fou e faʻatumu ai fagu i le ua. A maeʻa ni kulupu, faʻamaʻi mo le 5-7 minute, kesi, liliu i luga i lalo ma alu e faʻaliliu i le vevela o le potu.
  • Laeli mo le taumalulu. Tuu le 1 kilokalama o fugalaau fufulu i totonu o se paluga faʻamafaʻi ma uʻu i se pestle laupapa, sasaa 200-220 ml o le vai ma faʻafefiloi ma se palasitika poʻo se laupapa spatula. Tuu le apa i luga o se afi laitiiti ma aumai i se vevela, ia ave ese le scum. A maeʻa le masini, ia kuka mo le isi 10 minute ma faʻamalie i le vevela o le potu. Ina ia aveese fualaau vine, e tatau ona tapunia le paluga i se salalami lelei. Ma le isi, toe faʻafeiloaʻi le masini i le apa, faʻaopoopo le stevia e tofo ai ma aumai i se faʻapipiʻi e aunoa ma le taofi faʻatasi. A uma ona kuka mo le isi 40 minute, aveese le pulu, faaopoopo le 2 g o le citric acid ma fefiloi. Liligi le paluga i totonu o fagu mama, tapuni le faʻavaa ma tuʻu i le pusaaisa.
  • Compote. Tili le 350 g o fugalaau, fufulu ma taofi mo ni nai minute i totonu o se paluga, ina ia maua uma vai i totonu o le tioata. Taʻu fua i luga o fagu i totonu o le fagu fagu, faʻafefetaʻi taʻitasi ma se suauu. I le lautele, ia le sili atu nai lo le 300 g. Ona sasaa lea o le 500 ml o le vai malulu, tapuni le tapuni ma tuu i totonu o se apa lautele, lea e tumu i le vai i luga o tauau. Aumai i se mea vevela ma kuka mo le isi 3 minute, ona togi lea o le fagu, liliu i luga agai i lalo, afifi i se palanikeke ma tuu ai e malulu.

Mo le maʻisuka, e mafai ona e faia le pele chia pudding mai le vitio e pei o le taeao po o le meaʻai:

Contraindications

O fuamoa e i ai se numera itiiti o le faʻasaʻo. O lea, e le mafai ona faʻaaogaina i:

  • faʻamaʻiina o le toto ma faʻamaʻi uma e aʻafia i lenei tulaga, faʻapea foʻi ma le taimi e ave ai le anticoagulants (o fugalaau e aofia ai le vitamini K, lea e faʻapupulaina ai le toto)
  • tasi le le faapalepale,
  • faafitauli i le gastrointestinal tract,
  • o le taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa, o le lamatiaga o le fanau mai vave (e fesoʻotaʻi ma le masani ma / poʻo le faʻaaogaina tele o fugalaau ma le lauti mai ai).

I le le maua o nei faailoilo, e mafai ona faʻaumatia le pusa i voluma faatagaina. Ina ia aloese mai soo se taunuuga le lelei, e mafai ona e feutagai ma se endocrinologist ma le tagata paleni.

O le mea lea, o fugalaau o se aoga aoga mo le maʻisuka. E lagolagoina le polokalame o le cardiovascular, toe faʻaleleia le faʻaagaga o elemene e aoga mo le tino ma faʻalavelaveina le faagasologa o le matua ona o mea o loʻo iai i le tele o antioxidants.

Tuua Lau Faamatalaga