E i ai loʻu 16 cholesterol mea e fai

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻaituau pe a oʻo i le tausiga o le tino, ona o le fefe e teteʻe i le togafitiga o le maʻi. O le mea moni o le ioe, o le maʻisuka e manaʻomia ona amanaʻia pe a togafitia, ae pe a fai e faia e tagata tomai faʻapitoa ma malamalama, o le tele o faʻamaoniga o le maʻisuka e mafai ona faaleleia atili.

I le aluga o taimi, o le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le neuropathy, lea o se faʻaleagaina o le lagona lelei o neura ma e masani ona tupu i lima ma vae. O fao sikulima ma le taʻeina o mulivae e taatele. O le faʻasolosolo o se faiga sili ona ogaoga, ma o le taitaia oe lava ia e ono lamatia ai le faia ma le le talafeagai. Afai e puupuu tele ou fao, afai e te lavea faʻafuasei oe, pe afai o le vai mo le solomuli e vevela tele, e mafai ona e tatalaina oe lava i le tele o siama.

Ua aʻoaʻoina fomaʻi fomai i le togafitia o vae o tagata e maua i le maʻisuka. Latou te iloa mea e tatau ona fai ma mea e le mafai ona faia ma o le a faasino oe i soʻo se manuʻa poo isi faailoga latou te matauina. O le saogalemu o se tasi lea o mea e sili ona maualuga, ma o se manatu lelei e faamautinoa ai e te maua togafitiga ma se tasi e iloa. O le tafe o le toto e faateleina i se massage filemu. O le mea lenei e fesoasoani e faatumauina ai le masani o lanu paʻu i vae. O le paluga o le paʻu e togafitia foi i le massage e faaosofia ai neura, ma afai e le toe togafitia ia gaʻo, e mafai e siama ona ulu i totonu. O suauu mama e maua i le vitamini E ma le avoka o le a fesoasoani e faʻailoa ai le paʻu.

I totonu foi o le potu togafitiga, o le tausiga tele o le tumama ma le siakiina ina ia mafai ona fasi siama ma siama, e pei o mycoses. E le gata i lea, o le siaki e malolo, ma e lelei mo lou soifua maloloina atoa!

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻamaʻi masani e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia ai le popole, tiga o le ulu, atuatuvalega, mafatiaga ma le ita, ma le massage e faʻapupulaina ai foi aʻafiaga o le inisalini, ma mafai ai ona faʻaitiitia le toto kulukose i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Afai e te le o aafia i ni gaioiga faaletino mo se taimi umi ma e te le o toaga, o le massage e mafai ona avea ma se faʻataʻitaʻiga lelei i le faamalositino, o se faʻaaogaina o aʻoaʻoga e mafai ai ona e faatumauina lou tino i auala eseese ma agamalu.

E ui lava e leai se faʻamaoniga e faʻapea o le masini lava ia e faʻaleagaina pe solia, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i nei lapataiga faigofie pe a fuafua se massage masini:

* E pei o taʻaloga, aua le faʻatulaga se masini i le taimi o le gaoioiga o le insulin. Afai e te tui insulin i se taimi umi mo le 'aiga o le taeao, pe tusa o le valu itula mulimuli ane i le aoauli o le a avea ma taimi lelei mo le massage. Afai e te faʻaaogaina le inisalini vave pe fai siva, o se taimi lelei mo le massaʻi o le tasi i le tolu itula pe a uma le tui.

* A e faia se taimi atofaina mo se massage, ia mautinoa ia lipotia o loʻo iai oe i le maʻisuka ina ia mafai ai ona maua se togafitiga talafeagai mo oe. E mafai ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻamalositino ma le taimi e faʻaaoga ai masini o le cosmetology, ei ai le tulaga lamatia o le massage o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia i le inisalini-faʻaaogaina maʻi e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto kulukose, ae peitai, e leai ni suʻesuʻega ua lipotia poʻo aʻafiaga o le massage.

A oʻo mai i le faʻamaʻi, o le faafitauli autu i le maʻisuka o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le malosi e faʻamalolo ai, ona o le maʻisuka e sili atu ona faigofie ona maua i siama, o soʻo se faʻaleagaina o le paʻu e mafua mai i le tui o se popolega. O tagata o loʻo iai faʻamaʻi tino ma / poʻo le neuropathy e faʻapitoa i tulaga lamatia, o le mea lea, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi.

O maʻi suka e tatau ona togafitia i le tausiga ma le puipuiga lelei: vevela maualalo ole vevela, sulu malulu e talafeagai lelei mo le maaleale o le tino, faʻapitoa i le paʻu i taimi o togafitiga, ma le tausiga lelei pe a uma le faʻagasologa.

E mafai ona fetuutuunai auala faʻapitoa pe a manaʻomia pe sili atu ona matua atoatoa lelei mo se tagata maua i le maʻisuka, o le mea lea, aisea e te le faia ai oe lava ia fiafiaga?

Suga sugar

O le tulaga masani i se tagata matua ma se tamaititi e ese mai ile matua. I se tulaga aoao, o le tulaga lenei: o le matua o le tagata, o le maualuga o le tulaga e tatau ona iai. I tamaiti ei lalo ifo o le lua masina, e le maluelue ma e le fuaina. I tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga, o le masani masani o le 4 - 5 mmol i le lita. I tamaiti e 12 i le 13 tausaga le matutua, o faʻamatalaga masani e tutusa ma tagata matutua.

  1. O le toto maualuga e mafai ona i ai pe a uma se taumafataga,
  2. O le masani i tamaiti ma tagata matutua e tatau ona faaitiitia i le umi o le anapogi,
  3. O le maualuga maualuga o le suka i le tino e mafai ona faʻaititia pe a maeʻa faamalositino,
  4. O le vaivai o le manava i le manava e tau atu i le mea moni o le maualuga e mafai ona tuʻuina i lalo,
  5. Afai ua maualuga le maualuga i le taimi o le maitaga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi, aua atonu o le faailoga muamua lenei o le maʻisuka faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le maualuga o le suka i totonu o le tino o nisi taimi e faailoa ai le i ai o faʻamaʻi o le tino, tino o le gastrointestinal ma isi mea le mautonu.

Afai o le maualuga o le tagata matua e teuina i totonu o nei tapulaʻa, o lona uiga, atonu o le mea lava lea, o mea uma lava e lelei ma lona soifua maloloina, e pei ona masani ai. Pe a fuaina i luga o se manava gaogao, o le suka toto e tatau ona tusa ma le 5.0 - 5.1, o loʻo taʻu mai ai lona tulaga masani. O le faateleina i le 6. e mafai ona maua i taimi uma. Ae peitai, afai o le kulukose i le anapogi anapogi e tausia i taimi uma i le 5.5-6, o nisi taimi o lona uiga o loʻo amataina e le au muamua.

E leaga lenei mea ona o le maʻisuka ituaiga 2 e tele ina tupu mai i lenei setete. Aʻo tumau le kulūkose 6 - 6.1 mo se taimi umi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O togafitiga talafeagai e tatau ona faʻamatalaina, faʻapea foʻi ma meaʻai. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai tagata mai i le maʻisuka. Ae e taua le manatuaina o le maualuga o le kulukose 0.1 - 0.3 mmol i le lita e mafai ona tulaʻi mai ona o le mafatia poʻo le tiga.

Afai o le maualuga i luga o le manava gaogao e masani lava pe a ma le 6 4 mmol i le lita poʻo laina mai le 6 i le 7, o le mea muamua o loʻo taʻuina mai i lenei tulaga o le i ai o vailaʻau faʻasaʻo, lea e tatau ona togafitia. O lenei faʻamaʻi o se maʻi tuga faʻasolo. Faatasi ai, o le toto i luga o se manava gaogao e eseese mai le 5.5 i le 7 i le matua, ma e oʻo atu i le 6 4 - 7 i se tamaititi.

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o le atoa o le toto ma le glucose tolerance test e faʻataʻitaʻiina. O le auʻiliʻiliga e mafai ai ona e faʻavaeina le i ai i le toto o le hemoglobin glycated, lea e faia pe a pipii le glucose i le hemoglobin. O le mea lea, o lona auai ma le tele o mea e mafai ai ona tatou faia ni faaiuga pe o le a le maualuga o le kulukose. Glucose tolerance test e mafai ai e oe ona siaki le faʻaogaina o le digestibility.

E tatau ona amanaʻia tausaga ole maʻi. Mo tagata matutua, 6.5 o le masani. I nisi tulaga (i tagata e sili atu i le 90) suka 7 e masani foi ona masani, ae 5 e manatu e maualalo.

Aʻo le maualuga o le sugar sugar e 6.9 - 7.1, ma o nisi taimi e mafai ona 8.0 i le toto suka, o loʻo taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka. I totonu o lenei setete, o le molimau a se tamaititi poʻo le tagata matua e le maluelue ma e mafai ona aʻafia ai le suka 10 - 11 i nisi taimi.

Afai e le o iai isi uiga ma e le talitonu le fomaʻi pe mafai ona maua le maʻisuka, ona faʻataʻitaʻiina lea o se suʻega o le faapalepale kullusesese, lea e aofia ai faʻamaufaʻailoga sina taimi pe a uma ona 'ai (kullukose i le taimi o le suʻega). Afai o le glucose o le maʻi o le a sili atu ma le 12 tausaga i le tasi o fuataga e sili atu i le 11, ona maua ai lea o ia i le maʻisuka.

O le tagata gasegase e tatau ona fuaina le suka o le taumafa, tausisi i se meaʻai ma ia mautinoa e le oso le maualuga o le kulukose toto. I lenei tulaga, i le auiliiliga, o le tulaga masani 5 8 e le o se vaeluaga.

O le toto toto toto 8 - 9 i se tamaititi poʻo se tagata matua i se tulaga soifua maloloina e le tupu. E oo lava i le maʻisuka, pe afai o se auiliiliga i luga o se manava gaogao e faaalia ai se maualuga maualuga o suka, o lona uiga o se meaʻai na malepelepe, ua tupu tele ai le gaʻo. O le isi mea o ia fuainumera e mafai ona molimau i ai, o se tagata na fiaai i le aso atoa, ma ua maeʻa ona ia tele naua.

I lenei laasaga, e le i amataina le maʻisuka (peitai, e tatau ona faia togafitiga). O le mea autu e faʻasalalau o se meaʻai malosi. E taua foi le 'ai o gaʻo i le gasologa o le aso. O i latou o loʻo gaosia i le kulukose. O le mea sili e lamatia ai lenei mea o le fesuiaiga o le faʻamaʻi i se faʻalavelave matuia ma le atinaʻeina o faʻafitauli e faʻaalia ai le maʻisuka.

A oʻo i le 9.2 - 10 mmol i le lita, o loʻo taʻu mai ai o le maʻisuka (tagata matua poʻo le tamaititi) ua faʻalauteleina le suka i totonu o le tino ma e tatau ona faia ni fua e faʻavasega ai. Afai o le glucometer na faʻaalia le maualuga o le suka toto i se tulaga pe a fuaina i luga o se manava gaogao, o lona uiga o le mea muamua e faʻamaonia o le maʻisuka o loʻo alu i se tulaga faʻalelei pe ogaoga i se tamaititi poʻo se tagata matua.

O le tulaga e lamatia ona o aʻafiaga e amataina ma ia. O se maualuga maualuga ei ai se avega mamafa i fatugaʻo. Latou te le mafai ona ave faʻamalosi le tele o le suka i totonu o le toto o se tamaititi po o se tagata matua, o le mea lea e iloa ai le kulukose i le urine. Glucosuria e atiina ae.

  1. Afai o le maualuga o se tamaititi po o se tagata matua e matua maualuga lava, o lona uiga o le le lava o le inisalini ma, e tusa ai ma lea, o le kulukose i totonu o siama ma le toto o se tamaititi e taʻitaʻia ai le mea moni e amata ona susunuina le teuina o gaʻo ina ia maua ai le malosi talafeagai,
  2. O le iʻuga, o le mea o loʻo maua i le tino o le ketone e faʻatupulaʻia (e le o tagata uma latou te iloa o se mea leaga lea o le tino),
  3. I le urine, e tatau ona faateleina le fua o le acetone,
  4. Ua faatonuina e le fomaʻi se suega faaopoopo o toto, faapea foi ma le urine.

Ae e le na o le faʻalua faʻailoga i tamaiti ma tagata matutua e faʻaalia ai le faaputuputuina o tino o le ketone. O se faailoga o lenei mea matautia o nisi taimi o se maʻi matuia, le lelei le soifua maloloina, fiva, ma le vomia. E taua le iloa o lenei mea o se faʻamaoniga o le inu o le ketone. O lenei tulaga e taufaamatau ai i se pa, aua o le mea muamua lava e fai o le fefaʻasoaʻi i se fomaʻi. I lenei tulaga, o aʻafiaga le lelei o le maualuga o le toto o le toto i tamaiti poʻo tagata matutua o le a totogi vave.

O le kulūkose o le toto e faaitiitia i le tofia o vailaau o le suka ma le gaioiga faʻapitoa (tusa lava pe 12 pe maualuga le suka). O lona faʻaitiitia e oʻo atu ai i se faʻaleleia lelei.

  1. Faigofie poʻo le muamua (i se matua 8 - 10.1),
  2. Medium (12 i le averesi, ae eseese mai le 10.1 i le 16),
  3. Sini (i luga o se manava gaogao i se tagata matua mai le 16.1 ma luga).

O le maʻisuka faʻamalosi i le tulaga masani ma ogaoga e leʻo totogiina, ma o maualuga maualuga o suka i totonu o le tino e mafua ai faʻafitauli ma le le lelei o taunuuga.

E tele taimi e maua ai le suka 13 pe mafua ai le tele o faʻamaoniga faapitoa o le faʻamaʻi (e ui lava e mafai ona latou atinaʻe muamua pe a maua le suka 6, ae i lenei tulaga o loʻo i ai pea). O faʻamaoniga nei e pei o le vave faʻasolosolo, faʻalauteleina o le galala, mea e maua ai le mamafa, poʻo le leiloa o le mamafa (e masani ona amata e tusa lava pe ua faʻalauteleina). O le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ai le gutu malulu, e masani ona inu i le po. Afai e 17 pe sili atu le suka, ua faaopoopoina faailoilo o le ketone - vomiting, fiva, maʻi tigaina.

Talu ai ona o le faateleina o mea e tutupu e mafua ai le faateleina o le urination, o mea aoga (calcium ma isi) ua fufulu ese i le urine. Mo lenei mafuaʻaga, o se faʻafitauli lautele e tupu pe a siitia le kulukose o le toto. O le sili atu ona masani i tamaiti ma tagata matutua e taʻitaʻia ai le vaivai i taimi uma, vaivaiga, moe. E faigata mo tagata maʻisuka ona faʻaauau pea le faailo e tatau ona i ai i se tamaititi poʻo se tagata matua.

O le masani i se maʻisuka e ese mai le masani i se tagata maloloina. I le tulaga muamua, o le a taʻu atu e le fomai ia oe le mea e tatau ona i ai le faailo mo le maʻisuka i lona tulaga oi ai nei. Sugar 8 e tatau ona masani mo nisi tagata gasegase. O le a le mea e fai, o le a le mea e le inuina ma 'ai ina ia tausia ai o le a taʻuina atu foi ile falemaʻi.

Mo tagata matutua o loʻo i ai se faʻafitauli ogaoga o le faʻamaʻi, o le faailo 12 e mafai i nisi taimi ona masani, e ui lava mo se tagata soifua maloloina e tele, mo se tagata maʻisuka matutua e masani lava.

  • E tatau ona valaau se falemaʻi pe afai o le suka i lenei vaega e iai sona aʻafiaga leaga i le tulaga lautele (masani ai le maʻisuka e leai se aʻafiaga e le afaina ai i le tulaga masani),
  • E tatau ona taumafai e faʻaitiitia le kulukose o le toto i totonu o se tamaititi po o se tagata matua i luga o latou lava fualaau ua faatonuina e se fomaʻi, pe faia foi le tuiina o le inisalini (pulea le puleaina o fualaau faasaina).

I le faaopoopo atu i se tulaga ogaoga i le tulaga lautele, e tusa lava pe le maua e le maʻisuka le toto mo le suka, o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le toto i le tagata maʻi e mafai ona maua i le manogi manogi o le acetone mai le gutu. Afai e aliali mai se manogi, e tatau ona vave pasia se auiliiliga ma ave fuafuaga talafeagai (pe faapefea ma le mea e fai e faamatalaina i luga).

  1. O se lagona mataʻutia o le vaivai e mafai ona avea ma faailoga o le maualuga o le kulukose o le toto o se tagata (o le mea lava lea e tasi e tupu pe afai e faʻafuaseʻi ona pa'ū le suka)
  2. O le toto mo le suka i totonu o le tino e tatau ona foaiina pe afai e tupu pea le ulu o le ulu,
  3. O se faʻasalaga mataʻutia i meaʻai e taʻu mai ai o lenei maʻisuka ua oʻo i le tulaga o le taupulepulega,
  4. E masani lava o le tiga o le manava o le maʻi na faʻaalia ai le faateleina o le kulukose i le tagata maʻi,
  5. Faʻavave, loloto poʻo le manava manava, hypoxia e taʻu mai ai o le kulukose i totonu o le toto o le maʻisuka ua matua faʻateteleina ma e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi,
  6. O le isi faʻamaoniga o le tagata maʻi e maualuga le kulukose i totonu o le toto o le i ai o le manava, gasegase ma le vomia.

O le mauaina o le kulukose i le toto o le tagata gasegase i le taimi nei, e taua le fesoasoani ia te ia (valaau i se falemaʻi pe'ā manaʻomia) ma faʻamaeʻa atoa soʻo se gaioiga faaletino. Po o le a lava le itiiti o le avega, afai o lenei maʻisuka e oʻo i le tulaga o le taupulepulega, e mafai ona afaina. O nisi taimi pe a uma le fesoasoani muamua, toe ave le toto. Afai e maualuga foi le maualuga o le kulukose o le maʻi, ua valaauina se falemaʻi.

E taua le manatua o le faailo 5 o le masani lea pe a fuaina le suka. O le maualuga o le suka o le 5.5 - 5.8 o se vaitau e ono mafai ona faʻafefe. Afai e tulai mai le suka toto i le taimi mo le leai o se mafuaaga ma pe a maualuga le maualuga o le suka, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi. O le a ia faʻamatalaina le mea e fai i se tulaga faapena, pe faʻafefea ona faʻaleleia le faitau ma puipuia le atinaʻe o le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, afai e fuaina le suka i le totoina o le 'ai ma o lona fua faatatau e laʻititi maualuga, o le mea masani lenei. O le tele e mafai ai e le faʻamatalaga i mataupu taʻitasi ona masani ona faʻaleleia pe'ā uma ona 'ai, o le a fai mai le fomaʻi (faʻapitoa i le setete o le soifua maloloina ma le matua o le maʻi). Ae ui i lea, i le averesi, e mafai ona taʻua o le tulaga masani pe afai o le auiliiliga na faʻaalia se sili atu o le masani ile 0.1 - 0.3 mmol i le lita. Ina ia mafai ona maua le faʻatuatuaga sili ona faʻatuatuaina, e tatau ona e fuaina le faailo i luga o se manava gaogao i taeao uma.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Suauu toto 16: o le a le mea e fai ma o a taunuuga o le maualuga o le 16.1-16.9 mmol?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le maʻi suka o se faʻamaʻi, o le faʻaalia autu o le faateleina o le suka o le toto. O aʻafiaga autu o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le hyperglycemia, ma e ala i lona taui, e mafai ai ona faʻataʻitaʻi le ono mafai ona maua i le maʻisuka faafitauli.

O le maualuga maualuga o le kulukose o le a faaleagaina ai le puipui lapoa ma taitai atu ai i le atinaʻeina o faamaʻi o fatugaʻo, o le retina, o le tino o le tino, o le maʻi suka, ma le angioeuropathies o le eseese o le matuia.

O le le saʻo o le togafitiga o le maʻisuka poʻo le iai o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e mafai ona mafua ai fesuiaiga i le suka toto ma le atinaʻeina o se maʻi suka, lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

Mafuaaga o le hyperglycemia i le maʻisuka

O le faateleina o le suka i le maʻisuka ituaiga 1 e fesootaʻi ma le leai o se inisalini. O peta beta i le pancreas ua faʻaumatia ona o le tupu mai o se tali o le ituaiga autoimmune. Vailaau faʻamaʻi, vailaʻau oona, vailaau faʻasaina, faʻalavelave faʻaosoosoina le solia o le tino puipuia. O loʻo i ai se faʻamaʻi i le gasegase o tagata gasegase.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalinilaina mo se taimi umi atonu e ese mai le masani, ae o le inisalini e le tali atu e le tali atu i lenei hormone. O le mea autu i le atinaʻeina o le maʻisuka o le tele o mea e le mafai ona faia i se talaaga o le vaʻaia. O le ituaiga o maʻisuka lona lua e tupu ma le toesea o le inisalini.

Faatasi ai ma le le atoatoa o le inisalini, ole glucose e le mafai ona ulu i totonu o sulu ma ua gaosia e gaosia ai le malosi. O le mea lea, e tumau pea i le lumenia o le vaa, e mafua ai le afaina o le vai mai le masini, talu ai o se mea galue malosi. Faʻavaveina le maʻi i totonu o le tino, e pei ona aveese e gaʻo se maʻi mama o le vai faatasi ai ma le kulukose.

O le ogaoga o le maʻisuka e faʻatatau i le ogaoga o le hyperglycemia:

  1. Mama: anapogi glycemia i lalo ifo o le 8 mmol / l, e leai se glucosuria pe i ai foi ni uiga o le kulukose i le urine. Faʻamaonia e ala i taumafa, angiopathy galue.
  2. Tulaga maʻaleʻale: sugar sugar up to 14 mmol / l, glucosuria i le aso e le maualuga atu i le 40 g, ketoacidosis e tupu mai i nisi taimi. Togafitiga o loʻo i ai maʻa poʻo insulin (e oʻo atu i le 40 iunite) i le aso.
  3. Tulaga maualuga: glycemia i luga atu o le 14 mmol / l, maualuga glucosuria, o le inisalini e faia i ni gaʻo tele, ei ai angioneuropathies o le maʻisuka.

O le mea lea, afai ei ai le suka toto e 16 ma pe matautia mo le maʻisuka, o le tali i se fesili talitutusa e naʻo le lelei, talu ai o lenei uiga e faatatau i le ogaoga o le maʻisuka.

O lenei tulaga e mafai ona atiaʻe e avea ma se faʻalavelave faʻalavelave o le maʻisuka-o le maʻetukacidosis o le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o le ketoacidosis i le maʻisuka

O le atinaʻeina o le ketoacidosis e tupu i se maualuga maualuga o le glycemia ma le faateleina o le numera o tino ketone i totonu o le toto. O lona mafuaʻaga o le le lava o le inisalini. O le ituaiga muamua o le maʻisuka e mafai ona amata i le ketoacidosis i le tuai o le siama, ma i le maʻisuka ituaiga 2 e tupu i taimi faaiu o le faʻamaʻi, pe a maeʻa le faʻaagaga o le paʻu.

Faʻasalaga pe le faʻaaogaina le inisalini, faʻamaʻi faʻamaʻi ma manua, gaioiga, aveina o hormones ma diuretics, ma le aveeseina o le pancreas e oʻo atu ai i le maualuga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis.

O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le faateleina o le maualuga o le glucagon, hormone tuputupu aʻe, cortisol ma le adrenaline i le toto, lea e faaosofia ai le gau o le glycogen i le ate ma le fausia o le kulukose i totonu. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le glycemia. E le gata i lea, i le leai o le inisalini, o le vaevaeina o puipuiga ma gaʻo e amata i le faateleina o le toto o amino acids ma gaʻo gaʻo.

Talu ai e leai se kulūkose i totonu o sela, e amata ona maua e le tino le malosi mai gaʻo. i le faagasologa o ia gaioiga o tino o le ketone ua faia - acetone ma meaola oona. A maualuga maualuga o latou maualuga nai lo fatugaʻo e mafai ona taʻitaʻia, o le ketoacidosis e tupu i totonu o le toto. Oona mai mea taumafa e le auai i le ketogenesis.

O lenei tulaga eo faatasi ma le faʻalalalaina tele. Afai e le mafai e le tagata maʻi ona inu vai e tele, ona mafai loa lea ona oʻo i le 10% o le mamafa o le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻavaveina o le tino.

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka faʻatasi ai ma le taufaasese e masani lava ona o mai faatasi ma se tulaga o le hyperosmolar. Talu ai o le inisalini avanoa e taofia ai le faia o tino o le ketone, ae talu ai ona e leai se tali i ai, ua faateleina le hyperglycemia. Faailoga o le vaeluaga o le hyperosmolar:

  • Gaoioiga faʻavavega faʻatele.
  • Le fia inu.
  • Nausea
  • Paʻu o le mamafa o le tino.
  • Tigā toto maualuga.
  • Laasaga maualuga o le sodium i totonu o le toto.

O mafuaʻaga o le tulaga o le hyperosmolar e mafai ona faʻamaʻaina i le tele o fualaau oona, vomiting, poʻo le manava.

E iai foʻi faʻapotopotoga o le ketoacidosis ma le faʻasalaga o le hyperosmolar.

Faailoga o le ketoacidosis

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia e ala i le faʻatupulaʻia malie o uiga o le hyperglycemia. O le Ketoacidosis e atiina ae i totonu o le aso poʻo le sili atu, aʻo faʻalauteleina le gutu o le gutu, e tusa lava pe inu le tagata maʻi i le tele o vai. I le taimi lava e tasi, malaise, maʻi tigaina, maʻi o le intestinal i le tino o le manava o le maʻisuka poʻo le malosi o le maʻi, tiga o le manava ma le faʻaleagaina o le maʻi.

O le fausia o le hyperglycemia e taʻitaʻia ai le mafaufau, le foliga mai o le pisapisao ma le manava faifaipea, o le paʻu e lagona le vevela ma le vevela, o le manogi o le acetone mai le gutu, ma pe a paʻu i luga o mata, e faʻaalia ai lo latou vaivai.

O suʻesuʻega faʻamaonia e faʻamaonia ai le ketoacidosis e tatau ona faia i uluai faʻaaliga o le hyperglycemia. I le suʻeina o le toto, o le faateleina o le suka o le sili atu i le 16-17 mmol / l ua fuafuaina, o tino o le ketone o loʻo i totonu o le toto ma le urine. I totonu o se falemaʻi, o ia ituaiga suʻega e faia:

  1. Glycemia - itula.
  2. Ketone tino i totonu o le toto ma urine - i le 4 itula.
  3. Totoina o le toto.
  4. Suʻega o le toto.
  5. Le toto creatinine.
  6. Fuafuaina o le toto pH.

Togafitiga o le hyperglycemia ma le ketoacidosis

O le tagata gasegase e iai ni faailo o le ketoacidosis e vave tuʻuina atu i ai le kululu ma le saline physiological ma 20 vaega ole inisalini pupuu e faia i totonu o le toto.

Ma, o le inisalini e faʻaauau pea ona tui faʻamalosi poʻo totonu foi o le muso i le fua ole 4-10 iunite i le itula, lea e faʻalavelave ai le malepelepe o le glycogen e le ate ma faʻalavelave ai le ketogenesis. Mo le puipuia o le inisalini, o le albumin o loʻo faʻatinoina i totonu o le fagu e tasi.

O le Hyperglycemia e tatau ona faʻaitiitia lemu, talu ai o le vave faʻaitiitia o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le osmotic edema, aemaise lava i le faila o le faiʻai. I le aso e tatau ona e ausia le maualuga o le 13-14 mmol / l. afai e le mafai e le tagata gasegase ona 'ai na o ia lava meaai, ona fuafua lea o le 5% kulukose e avea o se punaoa malosi.

A maeʻa ona toe iloa e le tagata maʻi, ma faʻamautu le glycemia i le maualuga o le 11-12 mmol / l, e fautuaina o ia: inuina le tele o vai, e mafai ona e 'ai faʻamaina vai, pateta paluga, fualaau faisua po o masini palu. Faatasi ai ma le glycemia, o le inisalini e faʻasolosolo faʻatatau i le vaega muamua, ona tusa ai lea ma le masani masani.

Pe a aveese se tagata maʻi mai se setete o le ketoacidosis o le maʻisuka, ona faʻaaogaina lea o vailaʻau nei:

  • Sodium chloride 0.9% i le aofaiga o le 7-10% o le mamafa o le tino i le 12 itula muamua.
  • Vailaʻau paʻu i lalo ifo o le 80 mm Hg. Art.
  • O le chloride o le potassium e pulea e toto. Muamua, e maua e le tagata gasegase le faʻamaʻi o le pasela, ona faʻapalapalaina lea o mea faʻasaina i totonu o pusa mo le vaiaso.
  • E seasea lava ona faʻaaogaina le suālaʻau e faʻamaʻo ai le acidosis.

O le 0.45% sodium solution e faʻaaogaina e togafitia ai le tulaga o le hyperosmola, ma le inisalini e le faʻaaogaina pe o loʻo faʻataʻitaʻiina i ni gaʻo laʻititi. Fautuaga i tagata gasegase o loʻo mama: inu vai tele, taumafa taumafa, faʻamaʻavaʻavalea faigofie. Mo le puipuia o le tuifaʻavaʻa, o loʻo faʻatulagaina ai tagata matutua i le heparin.

I le puipuia o le faateleina o le suka o le toto ma le atinaʻeina o le ketoacidosis i le maʻisuka, e mafai lava ona naʻo le mataʻituina pea o le maualuga o le glycemia, mulimuli i se taumafataga ma le faʻasaina o gaʻo kulū faigofie, ma le lava o vai, fetuunai le fua o le insulin poʻo fualaau mo maʻi faʻamaʻi,

O faamatalaga e uiga i le hyperglycemia o loo tuuina mai i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mafuaaga o le Cholesterol Maualuga i le Maitaga

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

I le taimi o le maitaga, o le atinaʻeina o le tamaititi e faalagolago, muamua lava, i le auala e ai ai le tina o loʻo faatalitali. O fua o cholesterol, lipoproteins maualalo maualalo, triglycerides e faʻalagolago foi i lenei mea. I le avea ai o se tulafono, o le sili atu o le cholesterol i se tagata soifua maloloina, o le tagata masani e sili atu i le 6.1 mmol ua manatu o se soliga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻamaʻi eseese. Ae ui i lea, o le maualuga o le cholesterol i le taimi o le maitaga ua manatu o le masani. I le taimi lava e tasi, e mafai ona faaluaina faailoga. I le tulaga e sili atu le tele o faʻamaufaʻailoga, e ono mafua ai ona popole.

O tina faʻamoemoe e masani lava ona maua le maualuga o le cholesterol i le maʻitaga. Ae peitai, e le fautuaina e fomai e popole e uiga i lenei mea. I lenei tulaga, o le sili atu o le fusi o le lipid e le taitai atu ai i ni faaletonu e pei o faamaʻi o le cardiovascular system or hormonal disorders. O faʻataʻitaʻiga faʻateleina e fesootaʻi ma le mea moni o le ate e amata ona maua le tele o le cholesterol, lea e talafeagai mo le atinaʻe o le tamaititi. E fautuaina e le fomaʻi e te toe suʻeina le suʻega i se taimi pe a uma le fanau mai, ia mautinoa ua toe foʻi mai uma faʻataʻitaʻiga talafeagai.

Auala e siaki ai lou toto cholesterol

O loo faatalitalia tina o le a fai: o fea e maua ai le toto mo le cholesterol ma le mea e fai pe afai e sili atu. Mo le fuafuaina o le cholesterol, e tatau ona e pasia se suʻega o le toto mai le vein. O le tuʻuina atu i suʻega talafeagai e mafai ona tuʻuina mai e le fomaʻi aoga. Faailoilo e 1.5-2 taimi sili atu le maualuga nai lo masani masani taliaina mo tamaitai masani e mafai ona manatu o le masani o le cholesterol i fafine maʻitaga.

I le tulaga o le faʻateleina o faailoilo e sili atu ma le 2.5 taimi, e mafai ona manaʻomia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻamaonia ai faʻamaumauga. I le tulaga o le mea o loʻo i totonu o cholesterol ma le lipoproteins maualalo maualalo e faʻalauteleina i le tele o taimi, e mafai ona taʻitaʻia ai le tuʻuina atu o le gaʻo i le ogatotonu o le fetus.

O le maualuga o le cholesterol i le taimi o le maitaga e fesoʻotai ma le mea moni e iai i le tino le faateleina o le metabolism lipid ma le faʻasologa o hormones e ala i suauu. I le avea ai ma se faʻasologa, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina le fualaau oona Hofitol. O le suʻega ua fuafuaina faʻapitoa ma mafai ona oʻo atu i le 3 papa i le aso. E tatau ona manatua e le talia e le fualaau oona lava ia i lenei tulaga ma e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o aʻafiaga e le manaʻomia.

O le a le masani ma o le a le mea ua faʻaesea?

I le i ai o se manatu pe o fea e sau mai ai le cholesterol toto, e masani ona fesiligia e tinā faʻamoemoe ia i latou lava: o faailoga e mafai ona mafaufauina e masani ma o mea e vavaeeseina. E faʻalagolago lava, muamua lava, i le matua o le fafine galue, i lona soifuaga ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. I talavou, tamaitai soifua maloloina, o faʻamaoniga uma e mafai ona tumau e le suia i le taimi o le maitaga. Afai na faʻasalaina e se fafine le ava malosi, faʻaaogaina meaʻai gaʻo, ulaula, e leʻi alu i taaloga, mafatiaga faʻamaʻi, ona mafai lea ona faateleina le maualuga o le cholesterol. Sei o tatou taumafai e fai se faʻataʻitaʻiga o se laulau:

CholesterolO fafine e le o maʻitaga2-3 tolu masina o le maitaga
Tausaga mai le 16 i le 20 tausaga3,07 – 5, 19Atonu o le sili atu i le 1.5-2 taimi
Tausaga mai le 20 i le 25 tausaga3,17 – 5,6Atonu o le sili atu i le 1.5-2 taimi
25 tausaga i le 303,3 – 5,8Atonu o le sili atu i le 1.5-2 taimi
Tausaga mai le 31 i le 35 tausaga3,4 – 5,97Atonu o le sili atu i le 1.5-2 taimi
35 tausaga i le 40 tausaga3,7 – 6,3Atonu o le sili atu i le 1.5-2 taimi
Tausaga mai le 40 i le 45 tausaga3,9 – 6,9Atonu o le sili atu i le 1.5-2 taimi

O faailoga o le lipoproteins maualuga e mai le 0.8 i le 2 mmol, e tusa lava po o le a le matua o le tina o loo faatalitali ma ao faagasolo le maitaga e tumau pea e le suia.

TriglyceridesO fafine e le o maʻitaga2-3 tolu masina o le maitaga
Tausaga mai le 16 i le 20 tausaga0,4 – 1,5E ono mafai ona faasolosolo malie
Tausaga mai le 20 i le 25 tausaga0,42 – 1,62E ono mafai ona faasolosolo malie
25 tausaga i le 300,45 – 1,71E ono mafai ona faasolosolo malie
35 tausaga i le 40 tausaga0,46 – 2,0E ono mafai ona faasolosolo malie
Tausaga mai le 40 i le 45 tausaga0,52 – 2,17E ono mafai ona faasolosolo malie

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi mai faʻamaumauga?

Mo le tausia o le cholesterol masani i le taimi o le maitaga, ua fautuaina e mulimuli i nisi o fautuaga:

• Faʻasese i le taumafa tele o le falai, gaʻo, meaʻai mama. O le tino e faʻapipiʻi le tele o le cholesterol talafeagai aʻo maʻitaga na o ia lava, o le isi vaega o le fafine e alu faʻatasi ma meaai pisapisao.
• Faʻaititia le faʻaaogaina o gaʻo ma gaioiga faʻapisinisi: keke, keke, kālati. O le faʻateleina o nei taumafa e sili atu nai lo le cholesterol ma mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tina o loʻo faʻamoemoe.
• I luga o le fautuaga a se fomaʻi, e mafai ona e auai i le faʻatinoga faaletino, gymnastics, yoga.
• Aua le faʻafefe. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le manava, o le mamafa i le manava ma le tele o isi mea e le manaʻomia. O meaʻai paleni e fautuaina mo fafine maʻitaga, e oʻo atu i le 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti.
• Taʻitaʻi i mataupu faavae o le ola maloloina ma lelei. E mafai e le tina faʻamoemoe ona sailia le fautuaga a se fomaʻi ma se talosaga e filifili le meaai sili ona lelei, ma mafaufau i mea uma o iai. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻaauau pea le faʻatinoga o faʻamaʻi ma lipoproteins maualuga, i le masani ai, ia tausia le soifua maloloina lelei ma lagona.
• E fautuaina e faʻalauiloa meaʻai e aofia ai gaʻo omega-3 ma omega-6 i le meaʻai a se fafine maʻitaga. E aofia ai iʻa, suauu ma le fatu.

Auala e 'ai

E fuafua i le ituaiga o meaai, e tusa ma le 400 mg o le cholesterol e ulufale i le tino o se tagata lautele. O se fafine maʻitaga e mafai ona 'ai le cholesterol ma meaʻai i tele tele. O le mea lea, i le mea muamua, e manaʻomia le puleaina o meaʻai. O mea masani i le kalo i aso uma e le sili atu i le 2500 - 2800 kcal.

O le tausisia o nei fautuaga uma e maua ai se tali i le fesili i le ala e maualalo ai le cholesterol i le taimi o maitaga, faʻaleleia atili le lelei ma fesoasoani i le atinaʻeina lelei o le fetus. E le gata i lea, o taumafa lelei i le taimi o le maitaga e mafai ai e oe ona faʻaumatia fagu paʻu pe a uma le fananau ma puipuia le atinaʻe o le anemia.

  • O le faʻaaoga lelei o fuālaʻau fou ma fualaau aina e mafai ai ona e faʻamaonia le faʻafefe o le lipid, faʻaleleia le soifua maloloina ma aumai ai faʻaalia masani o le faateleina o le cholesterol.
  • O le taumafaina i aso taitasi o le pipi, vela poʻo le moa (150-200 gramita) o le a faia mo le leai o se mea, ma o le a leai sona aʻafiaga i le lipid metabolism, ma tumau ai pea i le natura masani. E leai se mea e tatau ona e ai ai le puaa, povi po o le gaʻo.
  • E leai se sili atu i le 1 fuamoa e kuka i le aso. O le kulimi o loʻo aofia ai le tele o le cholesterol, o lona uiga o le taumafaina o fuamoa e tatau ona faaitiitia.
  • Sour-milk products with low percent of fat content: kefir, susu susu, yoghurts e faatagaina, ae le silia le afa lita i le aso.
  • Fatisi e leai se totogi 100 -50 gramu.
  • Porridge: buckwheat, oat, sana, araisa. Le lelei e aunoa ma le faaopoopoina o le pata.
  • O le faʻaofiina o laumei ma meaʻai susu i totonu o le meaai e mafai ai e oe ona faʻamaopoopo tulaga maualuga o le cholesterol, ma faʻamalo ai foi le poloka, faʻaleleia le motumotu o le intestinal.
  • E tatau ona tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia i ai le falaoa o le rai, faʻapea foʻi ma le fala keke.

Meaʻai e fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol

Seʻi tatou taumafai e malamalama auiliili pe o fea e sau ai cholesterol. I le taimi o le maitaga, o le tino o se fafine ua faʻalauteleina le faiga o oxidative, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le kulupelurol synthesis i tafatafa o gland, ma le placenta faʻapupula le gaosiga o hormones steroid. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le toto o le tina faatalitali e faateleina tele. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le lipoproteins o le maualalo (o le "pai" cholesterol) e tumau pea e le suia. E le gata i lea, o le faateleina o le gaʻo o le tino i le mammary gland o loʻo matauina i totonu o se fafine o loʻo galue, ma o le faateleina o le estrogen o loʻo mafai ona faʻatupulaia triglycerides.

O meaʻai talafeagai ma le faʻaaogaina o nisi meainu e le faatagaina ai faʻamaoniga e tatau ona sili atu ma o le a puipuia le ola maloloina o le tina ma le tamaititi e leʻi fanau mai.

  • Taina o le ginger - faʻafaigofieina le cholesterol, fefinauaiga ma le tele o tupe mama i luga o puipui o toto toto. O faʻamaoniga e mafai ona avea ma se faʻalepalega faʻaletagata i le faʻamaʻi, faʻafitauli o le maʻi.
  • O le kapeti laititi ma le sua o le apu o loo i ai le tele o vitamini ma fiber, lea e tatau mo le faʻamautuina o metabolic processes, e aofia ai le lipid metabolism. O le faʻaaogaina o mono-suamalie e fautuaina ina ia alofia ai le faʻalavelave i le masani ai o le gaioiga o se fafine maʻitaga.
  • Ata teuteu o le fugalaau ma le lime fugalaau. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaopoopo se vaega itiiti o le meli.
  • Meainu suamalie - meainu suamalie. Faʻavave vave ma faʻaitiitia lelei le tele o cholesterol, ia maua ai le tele o vitamini ma minerale. O fualaau suamalie ma fualaau suamalie suamalie e sili ona aoga i le taimi o le maitaga pe a sili atu le maualuga o le tiglycerides ma le lipoproteins maualalo.
  • Rosemary broth - faʻafaigofieina le cholesterol, faʻaleleia le faʻamaʻi, ma e iai sona faʻamalosiaga lautele. O lenei vaiinu e le fautuaina e inu e aunoa ma ni malologa.
  • Ofe ofe - faʻasolosolo le ate, lipid metabolism, faʻaitiitia ai toxins. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaopoopoina o vine ma fualaau mama, faapea foi ma le meli, i le inu.

O le cholesterol maualuga i fafine maʻitaga o se hyperlipidemia o le physiological lē tumau, lea na suesueina ma le totoʻa e fomai mo se taimi umi. Sa iloa e saienitisi i le taimi nei, o le tele o le cholesterol e le taitai atu ai i le atinaʻeina o soo se maʻi. A maeʻa le fananau mai, o faailoilo o le maualuga o le cholesterol i fafine maʻitaga e toe foi i ni nai masina masani pe a uma le fanau mai. E fautuaina e le au fai togafitiga le suʻeina o le suʻega lona lua e siaki uma ai faailo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o nei mea poʻo isi meainu, faʻapea foʻi ma meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le maʻitaga o se vaitau taua i le olaga o tamaitai uma. O le mea lea, e tatau ona e gauai totoʻa i mea laiti uma ina ia tausia lou lava soifua maloloina ma le soifua maloloina o lau pepe. I le taimi lava e tasi, o le a tumau pea le maualuga o le cholesterol i totonu o tapulaa masani ma o le a le avea ma mafuaaga e popole ai.

12.12.2017 i le 11:54

Tulaga masani po o le vavae ese

O le tulaga o loʻo i ai le faateleina o le suka e taʻua o le hyperglycemia, o le faʻaitiitia - hypoglycemia. O le Hyperglycemia o loʻo taʻu mai ai o le tele o le kulukose e leʻo faʻapipiʻi lelei ile tino. A maeʻa se taumafataga maualuga-carb, e mafai ona matauina le tele o tulafono masani.

I tulaga masani, o gaosi faasao e maua mai fualaau aina ma suamalie. O le sili atu e mafai ona teuina i le tulaga o le gaʻo susu i itu, le manava. Glucose e manaʻomia mo le tino, e pei o le malosi, ae o le tele o mea e le maua ai le malosi tele, ae sili atu ona faʻalavelave lelei.

A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le suka e alu maualuga. Faailoga e oo atu i le 11 e faailoa mai ai vailaau, ma 16 -16.9 mmol / l - e uiga i le atinaʻeina o le faamai, o lona uiga e tatau ona faia se suʻesuʻega o le tino.

alii ma tamaitaimaʻitaga maʻitagatamaiti ei lalo o le 14 tausagamatua nai lo le 65 tausagapepe fou
3.5 - 6.7 mmol / L3.8-5.8 mmol / L3.3-5.6 mmol / L4.6-6.4 mmol / L4.5-4.9 mmol / L

I pepe faatoa fananau mai o pepe ua leva ona fanau, o le vavalalata e taʻu mai ai le le lava o se hormone, ae masani lava o le faailoga e le maluelue, o le mea lea, e manaʻomia le vaavaaiga faafomai.

I tamaiti, a uma ona 'ai, suka lua, i tagata matutua, o le siitaga o le 2 mmol / L e mataituina ma mafai ona oʻo atu i le 7 mmol / L. O lenei tulaga ua manatu o se tulaga soifua maloloina.

Mafuaʻaga talafeagai

O le faateleina o le suka e aʻafia ona o le le lava o le inisalini, lea e maua mai e le pancreas, poʻo sela foi e le tali atu i le homone.

O maualuga maualuga o le suka e aafia i:

  • maʻisuka malosi
  • meaai le lelei (taumafa meaʻai, meaʻai maualuga-kalori),
  • popole
  • siama i luga o le fale,
  • faʻamaʻi pipisi
  • leai se vailaʻau B,
  • ave fualaau.

O se mea tāua o se aso malolo maualalo poʻo se olaga faʻavalea.

O le faʻalavelave o le Hormonal i le tino o le fafine i le taimi o le maitaga e atagia i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. I lenei tulaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega faaopoopo ina ia mafai e le fomai ona faatonu togafitiga, talu ai o le tulaga o le hyperglycemia e matautia mo le tina ma le tamaitiiti.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

Mo le fuafuaina o le setete o le kulukose, e tatau ona tuʻuina atu le toto mai se vein poʻo capillaries (mai le tamatamailima) i luga o se manava gaogao, e faia foʻi faʻataʻitaʻiga. O taunuuga o suega tuga e sili atu le maualuga nai lo le taʻavale. E taua tele le taumafataga mulimuli i le 8 itula talu ai.

E taua mo se faʻamaonia saʻo e aoina ai se amnesia auiliili. E mafai e le tagata maʻi ona faitio i:

  • faʻaauau faifaipea
  • matuai galala
  • taoto, vili,
  • moe
  • faʻafefe
  • vaivai
  • le i ai o le umi o manuʻa e le faʻamalolo,
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • vevela paʻu, paʻu,
  • mamafa o le faʻaleleia o le tino.

O le gasegase oona ma le maualuga o le suka o le 16-16.9 mmol / L e mafai ai e le glucose ona nofo i totonu o vaa, e mafua ai le faʻamaʻavaina i totoga ma fusi. E sili atu ona faigata i le leai o se malamalama, o nisi taimi o lenei tulaga e taufaamatau ai le foliga mai o se coma.

Pe a suʻesuʻeina le toto i luga o se manava gaogao, e iloagofie le tikeri o le hyperglycemia:

  • malamalama - suka 8 mmol / l,
  • avefeʻau - e oo i le 14 mmol / l,
  • mamafa - luga atu o le 14 mmol / l.

Ma le mea lelei, pe a suʻeina suʻega i le taeao i luga o se manava gaogao, latou te le fautuaina vai inu, fufulu o ou nifo po o le kuki.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le paʻu o le mamafa e tupu, o se lagona faifai pea o le fiaaai o loʻo matauina. O le maʻi o se ituaiga o le insulin. O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le i ai o le mamafa o le mamafa. Fua o le maualuga o le suka i le fale e tatau ona faia i le 4 taimi i le aso, ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e 2 taimi.

O aʻafiaga o le suka maualuga

Faʻatasi ai ma le maualuga o le kulukose, o le maʻi e oʻo i se faʻafitauli i le tulaga o le tino. Faailoga e tupu:

  • maualuga le toto maualuga
  • atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular (arrhythmia, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le osofaʻi fatu),
  • solia o manatu
  • ketoacidosis (o le solia o le gaʻo o le gaʻololosi, lea e tulaʻi ai le maualuga o tino o le ketone i le plasma).

Ketoacidosis e mafua ai le inisua i totonu o le tino. Ina ia faʻamaonia le tulaga, e tatau ona faia togafitiga i se falemaʻi, lea e le maua ai le potassium ma le vai.

O vaʻa faʻalavelave, i totonu o loʻo i ai se apa o le calcium, o le faʻaitiitia o le toto e mafai ona faʻaitiitia. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli i le faʻaaliga, faʻafitauli ma fatugaʻo, vae. I nisi tulaga, i le leai o se tausiga, e mafai ona tupu le maliu.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le suka o le toto

O le suauu lava ia o le a le alu i lalo i le masani, o le mea lea e taua ai le faia o nisi suiga i le taumafataga, ia tausisia le meaai faatonuina, ia 'ai atili fualaau aina ma fualaau faisua faatasi ai ma se fuainumera maualalo (fualaʻau, apu oona, pears, kukama, lemon), greens. E faʻaaogaina le inu o teasal teas, decoctions poʻo infusions mai lau laʻau. E aoga le faʻaaoga o lenamamoni, Ierusalema artichoke.

E tatau ona lafoaia meaai leaga (falai, vevela, suamalie), masani leaga (ulaula, ava malosi). Auai i se gaoioiga faaletino, faʻaalu atili.

Afai e te tuʻituʻi vave le suka i se atuatuvale, ona oʻo lea i le tulaga faʻafeagai o le hyperglycemia, hypoglycemia, e ono tupu.

  • tui inisalini (Humulin)
  • o le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai le suka,
  • inu malosi, o le faʻaaogaina o se vaivaiga vaivai o vai inu.

E taua tele le mulimuli i tulafono mo le puleaina o inisalini, talu ai e le mafai e le tausisia ona faʻaitiitia le fualaau o le vailaau faʻamaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e toso ese vave le nila ma le tuiina o le inisalini, o le vailaʻau e le mafai ona tumau i lalo o le paʻu. E le gata i lea, afai e tui le vailaʻau i le taimi lava e maeʻa ai le faʻaaogaina o le nofoaga o iniseti, o lona uiga o le ava malosi e leʻi faʻamavaeina e faʻaitiitia ai le aafiaga o le inisalini.

O maualuga maualuga o le suka suka i ai aʻafiaga le lelei i le setete o le tino. Talu ai ua faaleagaina ia vaa, o le galuega o le ate, o le endocrin gland ua leaga. O le mea lea, faʻamautinoa pe a 'ai meaʻai, faʻaaoga masani o vailaau e taua.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga