Hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai ma tamaiti matutua: faailoga ma togafitiga

O le hypoglycemia i tamaiti o se tulaga gasegase lea e pa'ū ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i lalo o le 4 mmol / L. Ua faia i le tali atu i le atuatuvale poʻo isi suiga i le siosiomaga i fafo. O le hypoglycemia e mafai ona tupu i tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, ae i se tulaga e seasea ona maua i le lona lua.

O le tele o taimi, e atiina ae ao ave le sulfonylurea. O se mea le saʻo ma le le paleni meaai, popolega faaletino ma faalemafaufau, ma le sese o le tui o le inisalini e mafai foi ona oo atu ai i se taunuuga faapena. Faʻatasi ai ma le le umi o le leai o togafitiga faafomaʻi, o le hypoglycemia e taʻitaʻia ai le leai o se malamalama ma le faʻafefe.

O le hypoglycemia o se lapataiga ogaoga e iai mafuaaga taua mo lona atinaʻeina.

Ua talitonu tagata popoto e mafai ona afaina ona foliga vaaia:

  • Vaʻaiga faʻapitoa
  • Totoga o le maʻitaga,
  • Mea e le lelei
  • Faʻaosofiaga faamalositino
  • Endocrine polokalama faʻamaʻi
  • Faatoilaloina o lagona,
  • Faʻasologa o le mafaufau
  • Laasaga le saʻo o inulin,
  • Oona o le tino,
  • Faanatinati o pepe.

E tele lava ina faigata tele ona iloa le hypoglycemia i se tamaititi. O le tele lava o taimi, o lenei tulaga e mafai ona maua i le iuga o se suʻega toto. E taua tele le mataituina o soʻo se suiga i amioga a lau tama, faʻapea foʻi ma masaniga masani. Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia e solia ai le faapaleni kullukose. E mafai ona aloaia le hypoglycemia i faailoga nei:

  • Faateleina le vevesi
  • Lagona le popole ma le fefe
  • Le lagona faifaipea o le fiaaai
  • O le popole ma le le fiafia,
  • Matagofie, le lelei le tuufaatasia,
  • O le paie ma le vevela,
  • Lelava ma le le fiafia
  • Le mautonu o le tautala.

Eseesega

O le hypoglycemia i tamaiti e mafai ona lua ituaiga: ma acidosis ma leucine. Latou te ese i le faiga o le atinaʻe, faailoga ma metotia o togafitiga. O le hypoglycemia ma le acidosis, acetone, poo tino ketone, e gaosia i le tino o le tamaititi. O sea solia i totonu o le tino e mafai ona iloa e ala ile foliga vaaia o se mea manogi manogi mai le gutu. O le hypoglycemia ma le acidosis e manaʻomia ai vave, talu ai o tino o le ketone e matua lamatia lava mo le gaioiga o le tino o le tino: latou te faʻaumatiaina, mafua ai ni faafitauli ogaoga.


Leiacine coma e atiina ae ile talaaga o le le faapalepale i le leucine amino acids, lea e avea ma faavae o protein. E masani ona atiae pe a uma ona 'ai se tele o meaʻai protein. Mo le puipuia o faʻalavelave talitutusa i le lumanaʻi, o meaʻai gaʻo, oloa gaosiga, fuamoa, pasta, iʻa ma nati e le aofia ai i le meaai. E taua tele le filifilia o meaai lelei, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i se tamaititi maʻi.

Togafitiga metotia

Afai e te matauina faailoga muamua o le atiaeina o le hypoglycemia i lau tama, e tatau ona vave faafesootai lau fomaʻi.

O le a ia auina atu oe i se suʻesuʻega suʻesuʻe faʻamalosi, lea o le a ia faia ai se faʻamaonia saʻo.

O lenei mea o le a mafai ai e oe ona filifili se togafitiga faʻalautele ma agavaa. Afai o se osofaʻiga o le hypoglycemia ua mafua ai ona e maofa, e tatau ona e faia mea uma e mafai e siitia ai lau toto kulukose. Mo lenei mea, e mafai ona tuʻuina atu i le tama le lole suamalie, lauti, meli, se fasi falaoa. E taua tele soʻo se mea suamalie e masani ona i ai i le taga a le tama i le tulaga o sea osofaiga.

Afai o loʻo i ai i lau tama le hypoglycemia, e tatau ona e siakiina pea lau kulūkose toto. E manaʻomia ona faʻatino 2 taimi i le aso: i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a uma le 'aiga o le afiafi. Ia siaki lau suʻega sugar pe afai e faitio lau tama ile maʻi. Afai e le mafai ona taofi le malaise i le fale, e tatau ona valaʻau se taʻavale. Soʻo se tolopo e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma, lea e aumaia ai i taimi uma taunuuga le lelei mo le tino. O se tamaititi e iai se faʻamaʻi e tatau ona inu i taimi uma vai puipui ma vailaau faʻamaʻi.

Sauniuniga saogalemu

O le faʻaitiitia o le faʻafefeteina o le hypoglycemia, e tatau i le tamaititi ona 'ai lelei ma paleni. E sili le faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa e mafai ona faia le meaai sili ona lelei. Ia taumafai foi e aʻoaʻo lau tama e mulimuli i nei taʻiala:

  • Taumamafa i taimi uma, aua le faimalaga se taumafataga tasi,
  • Ini malosi le inisalini ma i totonu o se fua faatatau saʻo,
  • Aʻai i taimi uma pe a uma le inisalini
  • Correlate le aofaʻi o mea taumafa e 'aina ma inisalini faʻaumatia,
  • Taumafa tele fua, sukalati, ma falaoa e mafai ona fesoasoani e malamalama ai i lou suka toto,
  • Faʻateleina le fua o le insulin aʻo leʻi faʻamalositino,
  • Avea pea se mea suamalie ma oe.

Ae peitai, e mafai ona e puipuia lona atinaʻe pe afai e te mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi. E masani ona faia suʻega e le endocrinologist o le a faia suiga talafeagai i togafitiga o le hypoglycemia i se tamaititi.

Hypoglycemia

O le hypoglycemia o se tulaga o le tino, lea e mafua mai i le pa'ū o le kulūkose i le toto i ia ituaiga faailoilo, lea, muamua, o tino o le faiʻai ma le tino atoa e maua ai le malosi o le fiaai ona o le le lava o le kulukose. O lenei mea e solia ai a latou galuega, lea e faʻaalia e le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le hypoglycemia e moni ma sese (leai se lamatiaga). I le hypoglycemia sese, o le toto toto e mafai ona lelei poʻo le maualuga. E masani ona fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia vave o le maualuga o le suka mai le maualuga o le maualuga o le tau, mo se faataitaiga, mai le 20-25 i le 10-15 mmol / L.

O le hypoglycemia moni o loʻo faʻaalia i fua o le toto toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L, o lea e mafai ai ona finau e faapea o le hypoglycemia o se ituaiga o gaioiga o le tino i le paʻu vave o le suka i lalo o fua masani masani. A faʻaitiitia le suka o le toto, o le faʻavaeina o le kulukose mai le glycogen, faapea foi ma le gaioiga o le inisalini, e taofia. Ma, o nisi faiga e mafai ai e le tino ona faʻaopoopoina le fusi o meaʻai, o le a faʻaleleia le malamalama e aunoa ma se togafitiga talafeagai. Ae peitai, e le faapea o le hypoglycemia e le tatau ona togafitia, aua mo gaʻo ma gaʻo uma lava, aemaise lava mo le faiʻai, matelaina i totonu, lea o loʻo faʻaalia i se ata faʻapitoa faapitoa.

Faailoga o le hypoglycemia

I le hypoglycemia, e iloga le tulaga o le hypoglycemic ma le hypoglycemic coma. Faailoga o le faʻamaʻi e le masani ona faasolosolo malie. O nisi taimi, e oʻo lava i se faʻafuasei, o se faʻaaliga faʻaalia o le hypoglycemia, faʻavevesi poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mafaufau o le mafaufau.

Faailoga o le uluai laasaga o le hypoglycemia o le matelaina tele, o le lima vaivai ma le le lava o le tino e pei o le vevela, tiga o le tino, vaivaiga lautele, palpitations, mafua ai le le fiafia, ita malosi ma le fefe. Faatasi ai ma le le faʻaaogaina faʻamaonia o nei faailo ma le fesoasoani o mea taumafa, lea o loʻo faigofie ai ona gaʻo gaʻo meaʻai, o isi faʻamaoniga o lenei tulaga e faʻateleina pe foliga mai. Faatasi ai ma i latou, e mafai e se tasi ona iloa mea e pei o le gatete i totonu o le tino, afu o le lelei o meatotino, vaaiga faalua, mata tumau ma le afaina.

O le hypoglycemia e faʻamaonia e ala i faailoilo o mafaufau, e pei o le osofaiga, o se tulaga fiafia, o le le mafai ona feaveai solo, ma o nisi taimi o gaioiga. O le tele o taimi, o nei faailoilo ua sese ona o le inupia, o se taunuuga o le ava malosi, poʻo le faʻamalolo. Afai e le faʻamavaeina le tulaga o le hypoglycemies i lenei laasaga, o faʻalavelave faʻaleagaina o nisi o muscle groups e aliali mai, aemaise lava i le itu o le mata, ma o le tulaga fiafia o loʻo faʻapupulaina foi, o le fomaʻi ma le tasi poʻo le lua itu o le Patinsky symptoms e aliali mai, vaivai o le malamalama ona oʻo mai ai lea o se paʻu.

O se faailoga iloga o le hypoglycemia o se suiga i le cardiovascular system, lea o loo faaalia i le faaitiitia o le toto, o le foliga mai o le faateleina o le fatu, o le faanatinati i le tulaga o le faaesea o le loto, o le le maualalo o le fatu, le sinus arrhythmia. Ma i luga o le ECG, ua maitauina le atuatuvale o le vaega S-T, ma ua faaitiitia le tele o le mamafa o le T. I tagata gasegase e maua i le fatu fatu faʻamaʻi, ma le faʻaitiitia o le suka i le suka toto, o loʻo faʻaalia ai angina osofaiga. Leucytosis ma le lymphocytosis laiti, ma o nisi taimi leukopenia, e maua i le toto.

I le ituaiga totogi o le maʻisuka, o le hypoglycemia e i ai le taua o le suka i le urine ma se tali i le acetone. Ae o le hypoglycemia o le maʻisuka faʻateleina e mafua mai i le faateleina o hormones e pei o kullucocorticoids, STH, catecholamines ma ACTH, lea e fesoasoani e atiaʻe le ketoacidosis ma le acetone i le urine.

O le isi faailoga o le hypoglycemia o le hypoglycemic coma, lea e faamatalaina i le salu, susu i totonu o le paʻu, pallor o foliga, faateleina le musika, le gatete, faateleina le tendon mafaufau ma le gaogao. E faʻaitiitia foʻi le toto o le toto diastolic, aemaise lava, o tamaiti aoga e faʻapipiʻiina, o mata e puipui i le leo masani poʻo le faʻaititia, o faailoga o le mafaufau ma faʻamalologa faʻapitoa e matauina. O le maualuga o le suka i le toto e maualalo ma e leai se acone i totonu o le uila. O nisi taimi i suʻesuʻega i le amataga o le faʻamaʻi, e mafai ona iloa se mea inu gaʻo i le urine e tusa ma le 1%. Ma faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega falesuesue i le maea ai o le 30 minute tuʻuina atu se tali le lelei i le suauu eleelea e le suia.

Taumafa mo le hypoglycemia

E talitonuina pe a uma ona 'ai, o le hypoglycemia e aʻafia i le faʻapulaʻaina o le taumafa o gaʻo i le meaʻai. E ui lava e leʻi faʻaaogaina auala o le pulea o togafitiga. Ae peitaʻi, pe a vaʻavaʻai i le manatu o le physiology, o lenei faiga e mafai ona i ai ni taunuuga lelei, aua o le hypoglycemia e osofaia, e pei o se tulafono, pe a uma ona 'ai meaai o kullukose.

O fua taumafa e mafai ona fesoasoani i le tele o tagata gasegase, aemaise lava i le vave amataina o le maʻi, lea e faʻaalia ai vailaʻau i mea e le masani ai.

E i ai le finauga e uiga i le mataupu o le tapulaa gaʻo. E tasi le vaega o tusitala e auai i se taumafataga ma sina vaega itiiti o mea inu gaʻo, e tusa ma le selau kalama. Ae o le a avea ma mafuaʻaga o le faʻamalosi, faʻavaivaia le kulūkose toleni ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o amino acids i le maeʻa ai o le protein. O le mea e maofa ai, e oʻo lava i tagata soifua maloloina e tausisia se ituaiga o meaai, faatasi ai ma se avega mamafa o le kulukose, e mafai ona avea ma tagata e faʻafefeteina o le hypoglycemia. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai ona tafiesea atoa le aoga o le carbohydrate, aua o lenei mea e mafai ona faʻaalia ai le foliga mai o faʻamaʻi foliga faʻapitoa pe a le mulimulitaʻia le taumafa. O le mea lea, o togafitiga e amata i se faʻatapulaʻaina itiiti o gaʻo mai le 120 i le 150 g.

E tāua tele le faʻapulaʻaina o le tele o meaʻai gaʻo, ae faʻapea foʻi le ituaiga o oloa o lo o aofia ai. E matua tatau lava ona vavaeese suga faigofie. E tatau ona faʻaaogaina kulimi gaʻo e pei o le pasta, falaoa, pateta, araisa, lea e tatau ona faʻaumatia i le tolu taimi i le aso i ni vaega laiti faatasi ai ma le numera tutusa o meaʻai i ituaiga o meaʻai. Afai e le mafai ona e manuia i le faʻaaogaina o se taumafataga, ona e faʻaaogaina lea i se tapulaa sili atu o gaʻo.

I nisi tulaga, o le taumafataga e le maua ai ni taunuuga lelei, ma o nisi foi taimi e faʻaleagaina ai faailoga o le hypoglycemia, lea e tatau ona mafua ai le masalosaloga a le fomaʻi e uiga i le anapogi i le hypoglycemia poʻo, i se tulaga lautele, talanoa e uiga i le leai o lenei faʻamaʻi ma faitioga tutusa a le maʻi. Ona o le le atoatoa o meaai i totonu o le tapulaʻa o meaʻai gaʻo ma i le leai o se faʻasologa o le hypoglycemic, ua faʻamaonia ai togafitiga fualaau.

I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o le taumafataga Nu.9 ua faʻamatalaina. I lenei tulaga, ia faia ni tulaga e faʻamaopoopoina ai le metabolism o gaʻo i totonu o le tino. E saunia ni lapisi mai ni meaʻai faapitoa, ia e aofia ai se vaega itiiti o gaʻo ma gaʻo. Suga, meli ma le siamu, faapea foʻi ma laʻau suamalie ma mea faʻafiafia, e le tatau ona faʻaumatia. O nei oloa e faʻaaogaina e taofi ai osofaʻiga o le hypoglycemia, pe o se meaʻai ao lei faia le malosi faaletino.

O se vaega o le taumafataga mo le hypoglycemia o le tatau lea ona tausia se tusi o aso taʻitasi ma le faʻatusatusaina o le tele o gaʻo, carbohydrates ma protein i meaʻai. E taua foi le pulea o le tuufaatasiga o ipu.

O maʻi na togafitia i le maʻisuka ua masani ona faateleina le fiaʻai, ma o loʻo i ai i latou i se tulaga o le fiaai pea. O le mea lea, o tagata mamaʻi e iai se faʻamautinoaga e tatau ona 'ai ni ipu e tumu ai le manava, o loʻo i ai se tele o fiber, ae faʻatasi ai ma sina mea laiti kalori, o lona uiga, fualaau faisua.

O le lisi o meaai i aso taitasi mo le togafitiga o le hypoglycemia i le maʻisuka e tatau ona aofia ai meaai e pei o le uliuli (240g) po o le falaoa paʻepaʻe (180g), pata (15g), suauu manogi (10g), kāloti (200g) poo apu, pateta (200g) , pasta (20g), cereals (60g), sisi (20g), fuamoa (1 pc.), iʻa, kuka, poo le tao tao. E suia le suka i suālaʻau.

O oloa e gaosia ai le masani masani o le gaosiga o meaʻai, ae fautuaina e faʻagata le faʻaaogaina o meaʻai falai ae le faʻafefe ai meaai. E le gata i lea, e tatau i le tino ona maua se aofaiga o vitamini, aemaise mai le vaega B ma le acoriso. O meaai e tatau ona faʻasolo ma faʻaauau. Toeitiiti o le afa o le meaai e tatau ona aofia ai gaʻo, ma o lekiiki ia, masima, fualaau aina, fatu, pusa. O le mea moni, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia ai i meaʻai e maua ai le fiber, ao latou faʻaititia le tele o le kulukose i totonu o le toto.

O fea tamaiti e faigofie i le hypoglycemia?

Faatasi ai ma pepe faatoa fananau mai, o loʻo i ai se vaega faʻalavelave lea e sili atu ona faʻamaumau ai mataupu o le hypoglycemia. E aofia ai:

  • pepe maʻitaga (itiiti ifo i le 32 vaiaso) ma pepe faatoa fananau mai ma le tino o le mamafa o le itiiti ifo i le 1500 g,
  • pepe fananau mai i fafine e maua i le maʻisuka (i lenei tulaga, togafiti o togafitiga o loʻo matauina i le 90% o pepe faatoa fananau mai),
  • Cesarean vaega pepe
  • pepe faatoa fananau mai oe na fananau mai i le matelaina o le okesene,
  • susu pepe fafagaina e le "faailoga" latou te mananao e ai. E tatau ona fafagaina i se vaitaimi o le sili atu i le 3 itula ma mataʻituina le vevela o le tino,
  • pepe faatoa fananau mai e le mafai ona susu. O a latou fafagaina e tatau ona amata i le sili atu i le 3 itula talu ona fanau mai,
  • pepe fananau mai o se taunuuga o le fananau mai o fanau.

Aisea e tupu ai le hypoglycemia?

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e aliali mai mo ni mafuaaga:

  • tulaga o le kenera. O aʻafiaga lautele e mafua ai le faaleagaina o sela o le pancreas, ma o le taunuuga e amata ai ona faʻapipiʻi le tele o le inisalini,
  • afaina o le ate,
  • le i ai o le hyperglycemia i le tina o le pepe.

I tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matua, o le hypoglycemia e le mafai ona faʻaaogaina.O le mataua o le suka e masani ona fesoʻotaʻi ma le umi o malologa i meaʻai, maualuga le tino, lagona faʻalagona ma le mafaufau, faʻaleagaina le metabolism ma faʻamaʻi o le tino.

O se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le gland. O tamaiti e faalagolago i le insulin-e masani ona mafatia i le hypoglycemia. O le mafuaʻaga o lona tupuga o se fua tele o le inisalini poʻo le faʻaaogaina sese ole fualaau oona hypoglycemic. E mafai foi ona tulai mai le hypoglycemia i le ituaiga 2 o le maʻisuka (e le gata i tamaiti e ave le inisalini ma i latou e le o faatonuina). O le mafuaaga, e faaopoopo atu i le maualuga o fualaau faasaina, o le solia lea o le taumafataga, maualuga le malosi o le tino (poo le teena atoatoa o le gaioiga), o se meaai le talafeagai (o le le aofia ai o oloa e aofia ai gaʻo).

E faʻafefea ona faʻaitiitia le maʻi o le hypoglycemic ma e mafai ona togafitia se tamaititi?

Afai o se tamaititi ua osofaia le hypoglycemia, ona manaʻomia loa lea o faʻatopetope vave. O le a se mea e tatau ona ou faia? Afai o le tamaititi po o le teine ​​e mataala ma mafai ona folo, e sili ona lelei le tuʻuina o kulukose. Afai e leai, o le meli, se keke poʻo se sipuni o suka o le a faia. E mafai ona e saunia se vaifofo o le glucose - mo lenei mea, o le sipuni o le suka o le a faʻavaivaia i le 50 ml o le vai. E mafai foi ona e suʻeina lau tama pe avatu foi ia te ia ni nai lole mama.

Afai e leiloa le tamaititi, ona tatau loa lea ona valaau loa le au o le falemaʻi i le taimi lava lena. O le hypoglycemia i se pepe faatoa fananau mai e togafitia i iniseti o le kulukose; i tulaga ogaoga, o le glucagon poʻo le hydrocortisone ua tui.

E masani ona fesili matua pe mafai ona faamalolo atoatoa le tamaititi. O le mea moni, o le hypoglycemia e le o se faʻamaʻi, ae o se tulaga e fesootaʻi ma le le atoatoa o le gaioioiga o le tino (masani lava o le system endocrine). Ina ia aloese mai le toe faifai pea o osofaiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o suka, suesue (ma pe afai e tatau ai) le ate ma le manava.

O meaʻai talafeagai, tausiga o susu, siaki ile kulukose e faʻaaoga ai se glucometer, faʻavaʻavaga faaletino ma avega o avega o le puipuiga aupito sili lea o le hypoglycemia. Mo tamaiti o le maʻisuka, e tasi le isi tulafono: e tatau ona i ai pea la latou suauu, sugar poo glucose, faatasi ai ma le ave o se tusi faʻatasi ma i latou e faailoa ai o loʻo maua i le maʻi suka ma ono osofaia le hypoglycemia.

I pepe faatoa fananau mai

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e aofia ai mea nei:

  • Le lavava o hormones o tuputupu aʻe, cortisol, glucagon ma tuitarism,
  • Faʻaitiitia le faʻalogo i le adrenocorticotropic hormone (ACTH),
  • Hyperinsulinism faʻaosofia e Beckwith-Wiedemann maʻi,
  • Hyperplasia poʻo le adenoma o mimiti endocrin, o motu o Langerhans, e saofagā i le gaosia o hormones,
  • Necidioblastosis
  • Faʻafitauli faʻapitoa o le faʻapitoa o vailaʻau amino, lea e aofia ai faʻamaʻi o le sipili faʻamaʻi, tyrosinemia, proppylin ma le methyl malonic acidmia,
  • Faʻasalaga o le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo,
  • Faʻailoga o le ate, galactosemia, le lava o le fructose-1,6-dysphophatase poʻo le glycogen synthetase,
  • Malosiaga i le maalili,
  • Inisinia o le fetal intrauterine,
  • O le i ai o le maʻisuka i le tina,
  • Faʻaaogaina e matua le tele o kulukose aʻo lei fananau mai,
  • Faʻaaogaina e le tina i le taimi o le maʻitaga o sauniuniga mo le inisalini umi,
  • O le tupu mai o le asphyxia masini o le tamaititi i le taimi o le fanau mai,
  • Fanau mai i le taimi muamua.
O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai atonu e mafua mai i fualaau na faaaoga e le tina i le taimi o le maitaga

E masani lava, o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai o le gasegase gaioiga na mafatia ai le tina i le taimi o maitaga.

O mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i tamaiti e aofia ai tulaga le lelei:

  • Vaʻaiga faʻapitoa
  • Le tupuga o tulaga faʻaleagaina i le taimi o maitaga ma le fananau. E mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi o le tina, ma faʻafitauli i le faagasologa o le fanau mai,
  • Faʻasologa o le mafaufau
  • Faʻasologa i le endocrin system,
  • O le malosi malosi faaletino,
  • Faʻasoloina o le mafaufau,
  • Faʻasalaga i le galuega o le tino,
  • Laasaga le saʻo o fua ole inisalini.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i totonu o se tamaititi e mafai foi ona le lelei.

Vaevaega o meaola

O se faʻamaʻi e pei o le hypoglycemia e mafai ona faʻavasegaina faʻapitoa e tusa ai ma ni faʻavae:

  1. I le mataupu faavae o loʻo tupu, o le faʻamaʻi faʻamavaega poʻo le iniseti, poʻo le mauaina.
  2. E tusa ai ma le natura o le mea na tupu, e fuafua i le taumafataga. O faʻamaʻi e mafai ona tupu i luga o se manava gaogao, pe a uma ona 'ai.
  3. I le malosi.

Ae ui i lea, o le faʻavasegaga autu o le hypoglycemia i tamaiti e tutupu e tusa ai ma le maualuga o le lagona lelei oa latou meaola i enosa ma tagata aoga. E tusa ai ma lenei mataupu, ua vaevaeina le faamaʻi i le ketoneemia ma leucine hypoglycemia.

I se pepe po o se tagata matua, o le hypoglycemia ketotic, poo le acetoneemia, e tupu i le toesea o tagata taitoatasi e mafai ona gaosia gaʻo. Ona o lenei mea, o tino o le ketone ua faia i le toto o le tagata maʻi, lea e mafai ona faaleagaina ai le gaioiga o totoga eseese ma tino i totonu o le tino.

O le hypoglycemia ketogenic i pepe e o faatasi ma le gase o le galuega ma le faʻasaʻolotoina o se numera tele o tino oona acetone. E le gata i lea, o se tamaititi maʻi e masani ona manogi mai le acetone mai lona gutu, ma e tele lava ina mafatia le pepe i le vomiting.

Leucine

O le falemaʻi o le lemucine hypoglycemia i tamaiti o loʻo faʻatasi ma le faʻalauteleina o lagona o tagata gasegase i le leucine acid. O lenei togafitiga ua manatu e le atoatoa ma e faʻaalia lava ia i pepe ao laiti. O le tamaititi e amata ona lagona le leaga toetoe lava ina ua maeʻa ona 'ai meaai.

Talu ai ona o lenei tulaga, e matua taua lava le faʻamaonia lelei o togafitiga ma filifili le meaai sili ona lelei mo le tamaititi.

Lototele

O le hypoglycemia e 3 tikeri mamafa:

  1. Malamalama. O le maʻi e amata ona aliali mai ni faʻaʻailoga o togafitiga i le taimi e tasi. O le tamaititi e le faʻaleaoga pe faʻaita, ua aliali mai le vevela. E faigofie ona e taofia le tulaga oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai i se oloa e maua ai vailaʻau faʻamalosi faigofie, pe ave le kulukose i papa. Ina ia faateleina le suka toto i le 0.22 mmol / l, 1 g o le kulukose ua lava. A maeʻa lenei mea, e toe foʻi le tamaititi i le masani ile 50-60 minute.
  2. Sini malosi. O loʻo i ai i le tamaititi se tulaga vaivai, le mautonu, faʻavevesi, leai se faʻamaopoopoina ma le fesoʻotaiga o le tautala. E mafai ona taofi le faʻaaogaina o le fulu e faʻafefe ai. Afai e mafai e le tagata maʻi ona foloina, e manaʻomia lona tuʻuina atu o sua suamalie poʻo nisi meaʻai i luga o vailaau faʻamalosi faigofie i le ituaiga o suti poʻo le sukalati. Faʻafuaseʻi ona taofi le osofaʻiga e mafai ai gel glucose, lea e oʻo i totonu o le toto i se taimi puupuu. E mafai ona salalau atu i luga o pepe a se tamaititi. Mo le sauniuniga o vai suamalie, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le dextrose.
  3. O le hypoglycemic coma. O le tamaititi o loʻo i totonu o se tulaga e le malamalama ma le le iloa. O le faʻaaogaina o masini gaʻo i le ituaiga o vai po o meaʻai e le aofia ai. O le tagata maʻi e manaomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. E taua tele le faʻamanuiaina 40% o le kulukose i le vave vave, poʻo le faʻaaogaina o le glucagon intramuscularly. I le mataupu pe a maeʻa le manipulations o le a le toe iloa e le tamaititi, ua tuʻuina atu ia te ia se iniseti subcutaneous o le adrenaline.

Faʻaaliga faʻapitoa

I pepe faatoa fananau mai, o faailoga autu nei o le maʻi e iloga:

  • O foliga vaaia o le feʻaveaʻi solo o mata,
  • Nystagmus, poʻo le le faʻaaloalo e toe faaluaina le gatete o tamaiti aoga,
  • O le leiloloa o le ata o le oculocephalic reflex,
  • O se gasegase vaivai e le o lagona-telefoni leotele,
  • Anorexia
  • Le lava le fesoʻotaʻiga
  • O vaivaiga lautele, gaioiga faanatinati,
  • Tremor
  • Faateleina le fiafia ma le le fiafia.

O le mea e masani ai, o togafitiga i pepe faatoa fananau mai o loʻo faʻatasi ma faʻamaoniga:

  • Faateleina le leo o musika,
  • Faiva
  • Apnea, poʻo le faʻavaivaia o le manava o le tino,
  • Laugutu lanu po o le tino atoa,
  • O fesuisuiaʻi masani i le vevela o le pepe,
  • Faʻaleleia le manava i luga,
  • Tahirakdia,
  • Laititi o le toto maualuga
  • Pallor o le paʻu
  • Faateleina le vevesi.

Faailoga o le hypoglycemia i tamaiti e sili atu i le tasi le tausaga e aofia ai:

  • Loto o le fatu
  • Leai se gatete
  • Tesea
  • Mamafa
  • Tele vaivaiga
  • Nausea
  • Vomiting
  • Tulaga le mautonu
  • Le leai se fefe
  • Faateleina le vevela,
  • Faʻaleagaina
  • O se lagona malosi faifaipea o le fiaaai
  • Ootia
  • Vaʻai maualalo.
O le hypoglycemia i tamaiti e mafua ai le gasea ma le vomiting

O nisi taimi o faaaliga mai fafo o le hypoglycemia i tamaiti e foliga mai o se tulaga o le inupia. Atonu o le a le mafai e le tamaititi ona faʻamaopoopoina ma faʻalavelave, ma o le tulaga e ogatasi ma le tautala ma le fenumiai.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le uluai suʻesuʻega o le faʻamaʻi o loʻo faia e ala i le suʻeina o faʻaʻailoga o loʻo maua e le fomaʻi. Peitai, ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e manaʻomia ia suʻega suʻega:

  • Suʻe suʻa toto,
  • Suʻega o le toto mo gaʻo gaʻo,
  • Fuafuaina o le aofaiga o tino o le ketone i totonu o le toto,
  • O le faʻaogaina o le inisalini i totonu o le toto.

E masani lava, ina ia faia se faʻamautinoaga saʻo ma faʻamaonia togafitiga saʻo, o le suʻeina o le toto e faia mo le maualuga o le homone growth, cortisol.

Togafitiga metotia

Togafitiga o le hypoglycemia i se tamaititi e aofia ai ia faiga:

  • Faʻaaofiofia o meaai saʻo ma mea taumafa,
  • Faatapulaaina o le malolosi o gaoioiga faaletino,
  • Puipuia o le tamaitiiti mai tulaga faigata ogaoga.

I le tulaga o osofaiga, e taua le tuʻuina atu i le tamaititi le fesoasoani muamua. Muamua lava, e tatau ona fua le maualuga o le suka o le suka. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e galue e fuafua i le mamafa o le tulaga o le tamaititi. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se ogaoga po o le taʻavale, e tatau ona valaʻau i se taʻavale. I le taimi o se osofaiga leaga o le hypoglycemia, e tatau ona avatu i le tamaititi le kulukose, dextrose, poo soʻo se suamalie. I tulaga ogaoga, faʻatali mo le taunuu mai o le fomaʻi, e tatau ona e ulufale i le glucose poʻo le glucagon.

Le matafaioi o le taumafa mo le hypoglycemia

O le tausisia o tulafono faapitoa mo le hypoglycemia o le a fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto i se tulaga masani, aemaise ai le mautinoa o le gaosiga saʻo o le inisalini e le tino. O le mea lea, faatasi ai ma se togafitiga o lenei ituaiga, e tatau ona usitaia ia fautuaga:

  • Taumafa i vaega laiti i 2-3 itula,
  • Faʻaititia le aofaʻi o gaʻo i meaʻai, aua latou te faalavelaveina le gaosiga lelei o le inisalini,
  • Ia mautinoa e 'ai meaai e sili atu i le fiber-rich. E mafai ai e oe ona faʻagesegese le faagasologa o le liuaina o suka ia latou gaʻo vailaʻau faʻasaina,
  • Taumafa meaai e maualuga i le malo. E aofia ai pateta, pi ma sana,
  • O mea taumafa e tatau ona aofia ai ni meaʻai mai le polotini, e pei o le iʻa, moa, ma leki.
Faʻatasi ai ma le hypoglycemia i tamaiti, e aoga tele le kukaina o pateta

I le gasologa o le aso, e taua tele le 'aiina o meaʻai e aofia ai vailaʻau faʻamalosi. O nei mea e aofia ai greens, fualaau aina ma fualaʻau, faapea foi falaoa ma falaoa o le falaoa atoa. O nei meaʻai e maua ai le toe faʻaleleia faifaipea o le tino ma le kulūkose ma le tausiga uumi o lenei faailo i le masani.

Puipuiga

Polokalame puipui mo pepe faatoa fananau mai e aofia ai taualumaga nei:

  • Faʻaauau le fesoʻotaiga uumi o le tina ma le paʻu faatoa fanau i le paʻu mai uluai minute o le fanau mai,
  • Faʻatagata susu i taimi uma. O le aoga tele ma le taua o le susu ma le lanu. O la latou tuufaatasiga e tulaga ese, ma e le mafai ona faʻaopoopoga e soʻo se tasi o ituaiga o pepe fou,
  • Tuuina atu o taumafa talafeagai ma meaʻai paleni,
  • I le ono 6 itula talu ona fanau mai, ua tuʻuina atu i le pepe ni meaʻai faʻafefeteina faʻapitoa, e fai ma faʻaopoopoga i susu susu,
  • I le aso muamua o le olaga, o le aofaʻi o le susu o susu e tatau ona tusa ma le 200 ml,
  • Afai e le mafai ona maua le suāsusu susu e avea ma meaai autu, o sauniuniga faʻapitoa e faia faʻatasi ma le agavaʻa i le pepe, i le fua faatatau o le 100 ml / kg o le mamafa o le pepe fou.

I le 2-4 itula, o le pepe faatoa fanau mai e suʻe toto e fuafua ai le maualuga o le suka.

Mo tamaiti o soo se vaitausaga o loʻo mafatia i le hypoglycemia, e matua taua lava le le faʻalo se taumafataga tasi, ma 'ai e le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso. E le gata i lea, o puipuiga e aofia ai tulafono nei:

  • O meaai e tatau ona aofia ai se fua tele o fualaau aina, falaoa ma sukalati, lea e fesoasoani i le faatelevaveina o le maualuga o le suka i totonu o le toto,
  • Faʻataʻituina saʻo le inumaga o le inisalini e faʻatonutonuina, faʻamaʻoina ma le tele o mea taumafaina,
  • Faʻateleina le fua o le inisalini aʻo leʻi faʻamalosi,
  • Ia 'ai vave i le taimi lava na faʻataunuʻu ai tapenaga o inisalini.
I le hypoglycemia i tamaiti, e taua tele i le tamaititi se mea suamalie i le lima

E matua taua lava le i ai o se tamaititi ei ai le hypoglycemia se ituaiga o suamalie faatasi ma ia i le ituaiga o suti poo se sukalati.

O le faʻamaoniga o le soifua maloloina o se tamaititi i le hypoglycemia e faalagolago i le mafuaaga autu o le atinaʻeina o togafitiga, faʻapea foi ma le saʻo ma le taimi o togafitiga. O lea la, afai o se faʻamaʻi e tupu mai o se taunuuga o le amataga, afaina o le intrauterine, manuaga o le fanau mai, ma faasaga i le talaaga o le maʻisuka tina, e leaga le faʻailoga. O le tele o taimi, i nei pepe faatoa fananau mai, o faafitauli o le vaʻaia e mulimuli ane ona matauina, e aofia ai faʻasalalauga ma atrophic opics, faʻapea foʻi ma se lagolagosua i le atinaʻe o le mafaufau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia i le silia ma le 1 tausaga, i le tele lava o tulaga e lelei tele le faʻasolosolo. Ae ui i lea, e le talafeagai togafitiga, e mafai ona mataʻituina faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi i le tulaga o le paʻu i le atinaʻeina o le tino, faʻaleagaina o le tino, le afaina i totonu o le mama, le faʻaleaoga vaaia ma le faʻapipiʻiina o faʻamaʻi pipisi.

Togafitiga o le hypoglycemia i tamaiti

Hypoglycemia e masani lava ona fetuunai e le glucose e le afaina (2-4 ml / kg 10% dextrose). E tatau ona fai ni auala e aloese ai mai le faʻaofiina o le tele o le voluma, talu ai o le fofo o le fatu faʻasolosolo. Afai ei ai le tuai i le amataga o le faʻasolosolo pe leai foi se tali, o le glucagon (0.5-1 mg) e faʻatonuina i le intramuscularly.

Glucocorticoids e mafai foi ona faʻaaoga pe afai e ono iai le faʻapopupitu po o le hypoadrenalism. Faʻasaʻoina o le hypoglycemia e tatau lava ona faʻamaumauga i taimi uma ma le suʻega o suʻesuʻega o le kulūkose suʻesuʻe.

Hypoglycemia:
• E tatau ona le aofia i soʻo se tamaititi ei ai le septicemia o loʻo i ai i se tulaga ogaoga, i se faʻalavelave faʻasolosolo poʻo le solia o le tulaga o le malamalama.
• O le maualuga o le kulukose o le toto i le taimi e suʻesuʻeina ai i tafatafa o le moega o le tagata maʻi (pepa faʻataʻitaʻi) e tatau ona faʻamautuina e faʻamaumauga a le laboratory.
• Afai e le o iloa le mafuaʻaga, e tatau ona aoina faʻataʻitaʻiga o le toto ma le urine, pe a mafai, i le taimi e tasi.

Le faiga o le atinaʻeina o togafitiga

Glucose o se elemene taua lea e tatau mo le masani masani ole metabolism. Faʻafetai i lenei vailaʻau, o fusi ma siama o le tino o le tagata e fafagaina. Mo totoga uma e galulue saʻo, e tatau ona i ai i totonu o le toto se vaega o lenei koniteina. O le hypoglycemia i se tamaititi o se togafitiga lea e matua maualalo ai le kulukose.

O lenei mea matautia e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le manuia. E le gata i lea, o le taunuuga o le faamaʻi o se coma. Afai o le tamaititi e masani ona tuʻimomomoina, o loʻo ia te ia se tafe lelei o le afu ma le vevela, e le tatau i matua ona tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina. O le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga vave. O lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i tagata matutua ma tamaiti laiti.

Faʻailoga na fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi

O le hypoglycemia i se tamaititi e tupu mai i nisi taimi ona o mafuaaga mai fafo (sese i le taumafataga, anapogi faaumiumi, faaletino ma faalelagona). I le faʻaopoopoga, o maʻi e foliga mai ona o faʻafitauli o le kenera, faʻalavelave o okeni. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose toto e sili ona matautia mo tamaiti laiti. O mea nei e mafai ona lisiina o ni mafuaʻaga autu o le hypoglycemia i tamaiti:

  1. Le lava o mea taua (fiber, vitamini eseese), lea e fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le inisalini. O le faʻasalaga lava lea e ono mafua ona o le tele o meaʻai gaʻo i le meaʻai.
  2. Le inu malosi tele. O le vai o se elemene taua lea e fesoasoani i le gaosia tatau o lipids ma glucose e ulufale atu i le tino.
  3. Faʻalavelave faʻafaufau.

O ituaiga autu o le faamai

E tele ituaiga o faʻamaʻi. O se tasi o ituaiga e fesootaʻi ma le maʻisuka faʻamalolo poʻo le le lava o togafitiga o lenei maʻi. O le isi ituaiga o le maʻi e tupu i tamaiti laiti i nai aso talu ona fanau mai. E masani lava ona atiina ae i pepe oe na fananau mai, na afaina i le hypoxia poo le le atoatoa o le tino o gaʻo. E masani ona i ai le hypoglycemia ketotic i se tamaititi. O lenei mea e mafua ona o le faʻaitiitia o le soifua manuia o le tagata maʻi e fesootaʻi ma se vaitau puupuu o le matelaina atoatoa. Ua talitonu tagata popoto faapea o togafitiga e fesootaʻi ma le le lelei o le malosi o le tino e maua ai le kulukose. O ia tamaiti, i le avea ai ma tulafono, o loʻo faʻaalia i le tino o le tino ma le tino vaivai. O se masani masani ma maloloina lelei e fesoasoani e aloese mai le tele o maʻi.

O le mauaina o se vai e iai le suka e puipuia ai le atinaʻeina o le tulaga. Faatasi ai ma le matua, o le a mou ese atu ia faailoga o le hypoglycemia ketotic. E i ai foi se ituaiga o faʻamaʻi e fesoʻotai ma le le atoatoa o le galuega o le urinary systems. O lenei fomaʻi o le maʻi e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o gaioiga i gaʻo.

Faailoga o togafitiga

O le hypoglycemia i se tamaitiiti o se tulaga matautia lea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. O le mea lea, e tatau ona i ai se manatu manino o ona uiga ina ia mafai ai ona faia fesoasoani talafeagai taimi. O faʻaaliga autu o togafitiga e aofia ai mea nei:

    Le mautonu ma le le fiafia. O le faʻalagona lagona o le tagata maʻi e faʻalavelave. O nisi taimi e lagona e le tamaititi le lofituina ma le fiafia i le lalolagi o loo siomia o ia.

O le auai o faailoga o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le mafai ona atiaʻe le hypoglycemia i tamaiti. O faʻafitauli o lenei ituaiga e le mafai ona le amanaiaina. E tatau ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa i se taimi vave e mafai ai. O togafitiga faʻapitoa i totonu o se falemaʻi o le a faʻamaonia ai le mafuaʻaga o le maʻi.

Faʻaalia o le faʻamaʻi i pepe faatoa fananau mai

O le hypoglycemia i tamaiti laiti o loʻo i ai faailoga uma o le togafitiga. Ae peitai, e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻamaoniga. Ona faigata lea ona iloa le maʻi. O lona faatasi mai ua na o se faailoilo o le maualuga o le kulukose i totonu ole toto.

Faailoga o le hypoglycemia i se tamaititi i lalo o le tausaga e tasi le tausaga e tupu mai i le ituaiga o faoa faamalosi ma e le o toe aoga pe a uma ona fafaga pe tuiina le kulukose. I pepe laiti, o lenei maʻi e iloa ai lava ia i le tulaga o faʻalavelave faʻalaʻi, maso o le musele, le malamalama, vaivai poʻo le popole. E masani lava, o le tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, coma. O le hypoglycemia e taatele i pepe e fananau vave mai. I ia pepe, o le a faʻaalia ai faʻamaʻi o le maʻi. E faʻaalia ai lava i solitulafono nei:

  1. Faʻasalaga
  2. Le tupu mai o le faoa faamalosi.
  3. Faʻaleagaina o le faʻaleleia o le tino.
  4. Leai o le fiaai.
  5. Mamafa.
  6. Cyanotic paolo o le paʻu.
  7. Faʻafitauli i le manava manava.

Fomaʻi, i le avea ai o se tulafono, e tele le gauai atu i le soifua maloloina o pepe faatoa fananau mai aʻo leʻi oʻo i le aso atofaina. O le mea lea, o le puipuia ma le togafitiga o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e sili atu le aoga nai lo i latou na fananau i le taimi.

Metotia o togafitiga o se gasegase i pepe seia oo i le tausaga

Afai ua maua le togafitiga, ua faatonuina e le foma le kulukose i le tulaga o se fofo. E tuʻuina atu i le pepe i foliga o injections poʻo se faʻafefiloi ma le vai. Ina ia faʻaleleia le faagasologa o le iloa o se vailaau e le tino, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina le inisalini. E iloa o tamaiti e maua i le hypoglycemia e masani lava ona fanau i tagata mamaʻi ma le maʻisuka. I lenei tulaga, e manaʻomia e tagata tomai faapitoa le suʻeina o le suʻega o le toto mo le kulukose i totonu o le afa itula pe a uma le fanau mai ma faia suʻesuʻega faʻapitoa i taimi uma 3 itula mo aso e tolu.

Puipuiga o le faʻamaʻi i pepe

Mo pepe na fananau i le taimi, o le fafagaina masani o se mea lelei puipuia. O vailaau o loʻo i totonu o le susu o le tina e mautinoa ai le galue masani a le tino. O le hypoglycemia i lenei tulaga e mafai ona naʻo le talaaga o le le lelei o le tamaititi po o le maalili. O le tulaga o le pepe o loʻo faʻamautuina le insulin poʻo le kulukose solution e tatau ona mataʻituina lelei e fomaʻi.

Tulaga o le atinaʻeina o togafitiga

E tele vaega o le faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Le tikeri muamua o le maʻi. O le tulaga aupito sili lea ona ogaoga, lea e ui i lea, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le tino. I le taimi lava e tasi, e iloa ai e le tamaitiiti le vevela tele, tagi osofaʻi, paʻu o le paʻu, ma le faʻaitiitia o le vevela.
  2. Lona lua tulaga. O loʻo faʻaalia i foliga vaaia o le vomiting, tautala lemu ma se faʻalavelave i galuega vaaia.
  3. Le tikeri lona tolu o le maʻi. Faʻaalia i le leai o se malamalamaaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  4. Coma. O se faiga sili lea ona faigatā, lea, i le leai o fesoasoani faʻapitoa fesoasoani, e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

E faʻapefea ona faʻalogo lelei se tagata maʻi?

Afai o le tulaga o le tamaititi ua matua faigata, na ia atiina ae le vaivai, paʻu o le paʻu ma le afaina tele, e tatau ona e taumafai e saili po o le a se mea e mafai ona tupu ai le malaise. O nei faailoga atonu e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le kulukose toto. Ina ia fua le maualuga o le suka e te manaʻomia e faʻaaoga ai se masini faapitoa. O le a le faʻafitauli faʻafuaseʻi mo le hypoglycemia i tamaiti? Afai e osofaia se osofaʻiga, e tatau ona faia fuafuaga nei:

  1. Tuu le tagata maʻi i le tulaga maualuga.
  2. Valaau atu i se auaunaga a le falemaʻi.
  3. Aumai i lau tama vai ma nisi mea suamalie.
  4. Tuu se mea susu i lou muaulu.

E le gata i lea, o le "Hematogen" e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata maʻi i se osofaʻiga o le hypoglycemia. O lenei oloa e fesoasoani i le faateleina o le toto ma le uʻamea. E le gata i lea, aʻo leʻi oʻo mai le tautua a le falemaʻi, e mafai ona e tuʻuina se glucose pe a fai o le vailaʻau o loʻo lata mai.

Faʻafefea ona aloese mai se osofaʻiga?

I le hypoglycemia i se tamaititi, o togafitiga e aofia ai le tuiina pea o le inisalini, lea e faʻamaonia ai le maualuga o le suka. Ina ia taofia le atiina ae o le vevela, e tatau ona e usitaia ia fautuaga:

  1. E tatau i matua ona aʻoaʻoina a latou tama poʻo le tama teine ​​pe faʻafefea ona tuʻuina atu ni inisiua. E le gata i lea, e manaʻomia e le tamaitiiti ona faʻamatalaina le auala e pulea ai le kulukose e faʻaaoga ai le masini.
  2. Taʻu le onosai e uiga i faʻamaoniga o le toto maualalo maualalo. E tatau ona e aʻoaʻo ia te ia le sao saʻo i le tulaga o le faʻaleagaina (mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e 'ai meaai manaia pe ole atu mo fesoasoani matutua).
  3. Taumamafa i meaai lelei.
  4. Aloese mai le mamafa.
  5. Faaali le onosai e fomaʻi i taimi uma.

O matua o le tagata maʻi e manaʻomia ona iloa le mea sili e mafai ai e uiga i lea maʻi e pei o le hypoglycemia, o faʻamaoniga, mafuaʻaga. Togafitiga i tamaiti e tatau foi ona taulai i le tetee atu i faʻamaʻi pipisi.

Tuua Lau Faamatalaga