Fautuaga aoga i taimi uma

O le asō o le a tatou talanoa pe mafai ona inuina le maʻisuka, ma, i se tulaga aoao, o vodka ua faatagaina mo le maʻisuka? O le tele o tagata, i le iloa e uiga i le i ai o se "maʻi manaia", vave ona amata le fefe ma le fefe.

Mo le toʻatele, o lenei mea o le a avea ma paʻu mo mafuaaga manino, ma o nisi e le mafai ona talia uma le moni o le maʻi. Ae peitai, a maeʻa sina taimi, ona ala lea o le maʻi ma amata ona mafaufau lelei.

Talu ai o se tagata o se tagata lautele, o le tele o fesili taua e tulai mai, o se tasi o nei: "E mafai ona inu vodka i le maʻisuka?". Mo nisi, o le tuʻuina atu o le ava malosi o le a le o se faafitauli, ae mo se tasi o tagata taitoatasi e mafai ona avea ma se luitau moni.

Ma e le o tagata uma e faalagolago. E pei ona fai mai le tala: "O le ava malosi e faalauteleina ai toto ma sootaga." E masani lava, o fefaʻatauaʻiga tau fefaʻatauaʻiga po o taaloga faʻapolokiki e le mafai ona foia e aunoa ma se vodka. O le mea lea, e tatau ona iloa e le maʻisuka le auala e amio ai i mea inu fiafia ma pe o le a le tulaga o le vodka e maua mo le maʻisuka.

Vodka mo le maʻisuka: o aʻafiaga o le ava malosi

O le ethanol lava ia o se mea masani e maua mai i siama oona i se fualaau o le 40-45 mg / l le toto. E tāua tele lona sao i le faʻagasoloina o le faagasologa. Afai o le tagata gasegase ua solia le metabolism o le carbohydrate, o lona uiga e oʻo lava ile siʻosiʻomaga malosi o le malosi malosi e mafua ai le afaina o taunuuga.

Mo lana gaioiga, e faatatau i vodka. O le mauaina o se aofaiga tele o le talie o le a le faateleina ai le maualuga o le glycemia, ae, i se isi itu, faaitiitia. Ae o le mea sili lenei e lamatia ai le tagata maʻi.

Ina ia foia le faafitauli ma saili le tali i le fesili o le tului - e mafai ona inu vodka mo le maʻisuka - e tatau ona muamua fesiligia lau fomaʻi, e faalagolago tele i uiga taʻitasi o le tino o le tagata. Naʻo se fomaʻi o le a mafai ona iloilo lelei le tulaga o le maʻi ma faʻaalia le tele o le ava e faatagaina.

O mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o tulaga o le hypoglycemic when taking vodka:

  1. Toeitiiti maeʻa atoa le glycogenesis. E le mafai ona talepe kulūkose i totonu o le ate ma e le lava le malosi e maua ai sela.
  2. Faʻaitiitia le galuega o le gluconeogenesis (o le faʻavaeina o molemiti ATP mai proteins ma gaʻo).
  3. Faamalosia le sifi o hormones o le inisalini (cortisol, somatotropin).

E tatau ona maitauina o le tutusa foi o le vodka poo soo se tasi e amata ile 4-6 itula pe a uma ona inu. O le mea lea, i le tele o siama, o le hypoglycemia e atiina ae ao moe. O nisi atonu e le ala i luga i le taeao seʻi vagana ua saunia fesoasoani taimi.

E faʻapefea ona inu i le maʻisuka?

E tatau ona e iloa o le auala sili e puipuia ai aʻafiaga leaga o le lafoai atoa lea o mea malie. Ae ui i lea, e malamalama tagata uma e le mafai e tagata uma ona vavalalata le ava malosi mai o latou olaga.

  1. Inu vodka i le taimi o togafitiga o le maʻisuka e le silia le 50 ml i le aso.
  2. Muamua ma le maeʻa ai o le ethanol, e tatau ona fua le kulukose toto.
  3. Ia mautinoa ia faʻaititia le fualaau o le insulin poʻo le suka-faʻaitiitia o fualaau faʻatau e faʻaaoga ai se 'ata' ataʻata.
  4. Aua le inu i se manava le aoga. E tatau ona 'ai pe muaʻi' ai.
  5. Aua le faʻaoga vodka o se vailaʻau e faʻaitiitia ai le glycemia. O le faʻaaogaina umi o le ethanol e faʻateleina ai le ala o le maʻi ma mafua ai le faʻalagolago.
  6. E fautuaina e maua se faʻamatalaga faʻatasi ma oe o loʻo maʻi le tagata maʻi i le maʻisuka. E masani lava ei ai tulaga pe a pa'ū se tagata i se paluga o le hypoglycemic pe a uma le 100 g vodka saʻo ile auala. Ona o le manogi o le ava malosi, o tagata pasese-e le o faanatinati e fesoasoani ia te ia.Le lava le taimi e fai ai togafitiga faafomaʻi e mafai ona faʻamuta.

O le maʻisuka o loʻo mulimuli mai e manaʻomia le faʻamafoaia atoa o vodka:

  • O fafine ma tina maʻitaga i le taimi o le lactation,
  • O tagata maʻi e iai se talafaasolopito o le ava malosi,
  • I le leai o se taui mo le maʻi maualalo,
  • Afai o loʻo agaʻi i luma le tagata maʻi i le atherosclerosis ma le polyneuropathy ma ni faʻaʻailoga ogaoga (angina pectoris, ma isi),
  • Faʻateleina o pancreatitis.

Vodka ma vailaʻau

O le tele o fualaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le ava malosi ina ia mautinoa ai le sili atu le lelei Afai tatou te talanoa e uiga i le "maʻi manaia", ona avea lea o mea uma ma isi auala.

Ona o le malosi o le ava i le maualuga o le suka, o tulafono nei e ao ona matauina mo se tali talafeagai o le tino:

  1. Aʻo leʻi faia le taumafataga, fua le fua o le gaosiga o le glycemia.
  2. A uma ona inu le toe faia o suʻega.
  3. Faʻaititia le fualaau o le inisalini tui e tusa ai ma le faʻaaliga o le glucometer. O le aofaʻi o le suka-lowering drugs (,) e tatau ona faʻaititia e ala i le afa.

Pe mafai pe e le mafai ona e inu vodka mo le maʻisuka o se mataupu sili ona taua. O le tali i lea mea e faalagolago i le tele o isi mea. O le faaiuga e tatau ona sau mai le maʻi. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma se atoaga o le teenaina o le ava, talu ai e tatau lava ona e faʻamoemoe ma iloa o vodka mo le maʻisuka e le manuia ai le maʻi.

E faigata ona maua pea le paleni i le va o le ava malosi ma le fualaau o fualaau faasaina. O le tagata lava ia e tatau ona filifili poo le a le mea sili ona taua ia te ia - o lona lava soifua maloloina poʻo se afiafi lelei o le lagona ma se faʻalavelave mataʻutia.

O le suʻesuʻeina o le maʻisuka e faʻamalosia ai le tagata maʻi e le gata ina faʻamautuina ana meaʻai, ae ia faʻamavae atoa ai foi meaʻai e mauoa.

Taʻaloga feʻai o se suʻega moni lava mo se tagata o loʻo maua i le maʻisuka, aua e manaʻomia lou tuʻuina atu o meaʻai gaʻo ma maualuga-kalori, falai ma pata pata.

Ae pe mafai ona inu vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1? E faateleina le vodka i le toto suka? O le tele o tagata gasegase i le itu o le endocrinology e popole e uiga i le vodka ma le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le ituaiga 1 faamaʻi, e fetaui.

Sa talitonu muamua o vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 o mea e matua le fetaui.

I aso nei, ua ioe nisi o le endocrinologists e le o le atoa o le inu o meainu malolosi e taua, ae o le auala sao i le taumafaina o le ava malosi, o lona tele ma lona lelei.

O le mea lea, o le mea sili ona lamatia o soo se mea e "afaina ai" mo le maʻisuka o se siama, lea e mafai ona faatupuina ai auala e le mafai ona suia i totonu ole mafaufau, masini vascular ma le popole. soʻo se meaʻai e mafua ai le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Le fua faʻamatalaga o vodka ma isi meainu malosi:

  • vodka, tequila, whiskey (silia ma le 40 tikeri) - 0 GI,
  • o le uaina papaʻe mama, vine sosolo 0 - 5 GI,
  • , vine, vine mamago ua maeʻa fale - 0 GI,
  • pia malamalama (e le o se pia pia, ae masani) 5 - 70 GI,
  • 'aina o fualaau' aina inu 10 - 40 GI,
  • sinews white champagne 20 - 35 gi,
  • ava malosi, meainu suamalie 30 - 70 gi.

O le lisi o loʻo faʻaalia o le numera o fuainumera, e ono eseese e faʻatatau i le ituaiga o ava malosi, o lona uiga lelei, tekinolosi gaosiga, le iai o isi faʻaopoopoga meaʻai (aemaise lava i ava ma ava).

E leai se mea e maualalo pe maualalo le GI o le faʻaaogaina o lenei vaiinu e saogalemu atoatoa mo le maʻisuka. O iinei e aoga ai le faailoaina o itu taua e pei o le "aofaiga" ma le "tulaga lelei". O le ava o le a le afaina pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a amanaia le lelei o le inu ma ona kalama e faatatau i le mamafa ma le kenera.

O le mea lea, e manatu o se vailaʻau saogalemu o vodka mo fafine i le 50 mg, mo tane - 70-80 mg.

Afai tatou te talanoa e uiga i le pia, ona faalagolago loa lea o le tupe faatagaina i le ituaiga o pia. O vailaʻau paʻu o le pia moni e tatau ona vaʻavaʻaia atoa.

I le taimi lava e tasi, e faʻatagaina le faʻaaogaina o le pia pia e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamama i se aofaiga 0.3 lita. i le aso.

O mea inu ava e leai se inu (+40 tikeri) ma le uaina mamago e sili ona saogalemu mo le maʻisuka aua o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o zero pe latalata i lenei faailoilo.

E tupu aʻe le vodka pe faʻaitiitia le toto suka?

Soo se tasi e popole i lo latou soifua maloloina e popole i le fesili pe vodka e maualalo le toto suka pe faateleina. O le faʻamatalaga manino o meaʻai e faʻaaogaina mo le maʻisuka o lona uiga o le gafatia o se oloa e faʻateleina ai le maualuga o le suka i le suka i le toto.

O le maualuga o le faailoilo, o le saoasaoa o le pasene o le kulukose, e sili atu ona lamatia le tulaga o le maʻisuka e mafai. Ae, o se tulafono le mautonu e faatatau pe a sau i meaai. O lea la, e faapefea ona fesootai le vodka ma le suka?

Afai tatou te talanoa i le auala e aafia ai le vodka i le suka toto, o le mea lea o mea ia e mafaufau ai:

  • calories i le 100 mg / g,
  • aofaiga o ava malosi (malosi),
  • le tele o meainu inu
  • taimi o le aso
  • muamua toto suka
  • afaina ma lona tele,
  • lelei o le ava malosi
  • itupa o alii ma tamaitai (alii, tamaitai).

Aʻo togafitia i le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi le gauai muamua, muamua, i tulafono mo le inu ava malosi, o lona aofaiga ma le taimi o le aso. Ua faamaonia e mafai ona fesuisuiaʻi le maualuga o le kulukose i le aso pe a maeʻa le pulega, ae a tupu lenei mea, e le mafai ona vavalo sao.

Afai e fuafua le tausamiga mo le afiafi (ina ua mavae le 17:00), ona tatau lea ona e musu e inu pia ma vodka, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga e mafai ona tupu i le vaveao o le glycemia (4.5.6 i le taeao).

O le tagata gasegase atonu e le tali atu i se taimi i ia suiga, e tupu mai ai se coma glycemic.

O le mea moni e faapea o vodka ei ai se faʻamatalaga manino o zero e le o lona uiga e le mafai ona e popole i taunuuga. I le taimi nei, o le lamatiaga e le oi totonu o fuainumera o le faasinomaga o fuainumera, ae o le mea moni o le ava malosi i ni atopaʻu tetele e afaina i le pancreas.

E le gata i lea, e taua le amanaʻiaina o se mea taua e pei o le malosi o le ava malosi e "taofi ai" le kulukose, ona o le taunuuga o le inisalini ua faʻalauteleina, o le suka e faʻaititia, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le fausia o le coma glycemic.

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina e manaʻo e 'ai pe a uma le ava malosi, mo le maʻisuka, o le manao tele e mafai ona le gata ina sili atu le mamafa, ae le lelei foi ona galue i totonu o okeni o le endocrin system.

I le maʻisuka, e mafai ona e inu vodka, ae e taua le mulimuli i tulafono autu, o se ituaiga o "poloaiga":

  • ao lei faia le taumafataga, e tatau ona e 'ai meaai faʻamalama (, aano o manufasi),
  • aua le inu ava malosi i le 5 i le afiafi,
  • ia lapatai atu i le lua te tuaoi o loʻo masani i le laulau e uiga i lau tulaga patino o le soifua maloloina,
  • pulea le aofaiga o le ava malosi
  • tuu se fusi i le lima ma le igoa o le siama ma tulafono o le fesoasoani muamua i le tulaga e le mafai e le maʻisuka ona pulea ia taga,
  • aua le faʻavasegaina gaoioiga faʻaletino (tauvaga) faʻatau ava,
  • ave i taimi uma se mita o le kulukose toto ma fualaau e faʻamautu ai le tulaga,
  • aua e te inu vodka, cognac, juice tequila, sugary sodas,
  • aua le inu naʻo oe.

O le mea lea, o le tali i le fesili pe vodka e maualalo ai le suka toto o loʻo i ai i le ioe. Vodka faʻaitiitia le toto toto, faʻaleleia le gaioiga o vailaʻau inisalini.

Aʻo leʻi alu i se taumafataga fiafia ina ia mālōlō ai ma inu, faʻafesoʻotai lau fomaʻi e uiga i le aofaiga tonu o le faʻatagaina o le ava i le afiafi, aua le galo e uiga i tulafono saogalemu ma vodka faʻaitiitia le toto toto i ni nai minute.

Glycemia ma le inupia e tutusa lava e tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, ae le o tagata uma o loʻo siomia oe e mafai ona iloa lenei uiga. O le mea lea, o le pulea o suka o se mea e manaʻomia muamua e tusa lava pe lagona lelei le maʻisuka.

Faʻaleagaina ma Faamanuiaga

I le talanoa faapitoa e uiga i meainu malosi, e faigata tele ona taʻua ni uiga taua e ese mai i le amio lelei.

Muamua lava, o le ava malosi o se tagata faʻatauvaʻa mo le tino, tusa lava po o le a le tulaga o le soifua maloloina o le tagata. O gaioiga uma e le iloa pe faʻapefea ona manuia mai lenei ituaiga o oloa, ma oa latou gaioiga e faʻamoemoe e faʻaaogaina ma faʻaitiitia mea e aofia ai le ava ma le fesoasoani a le afu, urine.

Vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e tele atu mea leaga nai lo se tagata soifua maloloina. A uma, pe afai o le pancreas ma le ate i le tulaga masani e mafai lava ona tatalia le ethanol, ona aʻafia ai lea o totoga ua faaleagaina o le maʻisuka o le ava o se toxin lamatia e lamatia ai le ola.

E mafai ona tatou talanoa e uiga i le lamatiaga faaletino mo se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, talu ai e itiiti lava le faʻaaogaina o mea e inu ai le ethanol e faʻaalia ai faʻaaliga o le glycemic coma. O vailaka ma vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai tulaga talafeagai e faʻaaogaina masani masani e faʻatatau i le mamafa, tausaga ma uiga taʻitasi o le tino.

Lisi o fuainumera o ava malosi e mafai ona taliaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka:

Category Igoa o le ava malosi E mafai / e le mafai (+, -) Le tele o meainu (kalama)
Maʻisuka 1 t. (Tane / fafine)O mea inu ava uma
Maʻisuka 2 t tane.Vodka+100
Pia+300
O le uaina+80
Champagne
Ava
Seʻi uaina le uaina, vine+80-100
Maʻisuka 2 t UlugaliiVodka+50-60
Pia+250
O le uaina+50
Champagne
Ava
Seʻi uaina le uaina, vine
Maʻisuka 2 t. Fafine fananauO meainu malosi uma

O le tulafono autu mo soʻo se ituaiga o le maʻisuka o le mataʻituina lea o taimi uma, e tusa lava po oa tulaga. Malamalama i le taua o le fuaina o le suka, aua e te amanaia ia tulafono, ia matamuli, taumafai e faia le taualumaga i se isi taimi.

Glycemic coma e atiina ae i ni nai minute, e fuafua i le tele o mea inu ma meaai, o lenei tulaga e mafai ona tupu i ni nai sekone.

Afai e le o faʻamaonia e le tagata maʻi lona tulaga o isi, o ana amioga e le faʻamaonia ma le tautala e mafai ona iloa o se faʻaaliga o le ava malosi. I le taimi lava e tasi, o le laveaiina o lou ola o le a manaʻomia ai oe e galue manino ma saʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i le tagofia o vailaʻau e le mafai ona vave faʻavave. O le auala sili lava o le tuʻuina atu o le suka suka i lalo o le laulaufaiva.

E mafai ona ou inuina vodka ma le maʻisuka?

E le mafai ona e inu vodka i le maʻisuka pe afai e mulimulitaʻia tulafono uma.

O lea, e tatau i le maʻisuka ona malamalama o le mea e tupu i se tulaga ogaoga i lona tulaga, o le a le mafai ona ia fesoasoani ia te ia lava, o lona uiga o le inu ava malosi na o se tulaga lamatia matautia.

E le gata i lea, aua neʻi galo o soʻo se ava malosi o le atuatuvale, o le lamatiaga ma le faʻaititia o le faʻafitauli e le gata i totoga o maʻi (ate ma le pancreas), ae o luga foi o le mafaufau, o le tino, o le fatu. O le gaioiga o nei metabolic processes e faʻagesegese lava e tusa lava pe mulimulitaʻi tulafono.

Vitio faʻatalanoa

E mafai ona ou inu vodka mo le maʻisuka ituaiga 2? E faapefea ona aafia le maʻisuka ituaiga 1 i le ituaiga 1? E faʻaitiitia e le vodka le toto suka poʻo le faateleina? Tali i le vitio:

Lisi ma le fiafia i se taimi pe fiafia i le ola e aunoa ma le inupia malosi - o maʻisuka uma o le a filifilia e faavae i luga o ana sini ma mea taua. O le maʻisuka e le o se faʻamautinoaga, ae o se olaga ua suia, aua nei e matamuli e uiga i ou "manaoga faapitoa".

O tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e manaʻomia ona taʻitaʻia se soifua maloloina ma mulimuli i se taumafataga faapitoa. Ae ui i lea, i aso malolo, e manaʻomia e tagata maʻi ona tuʻuina atu le toomaga ia latou mea taumafa e taumafai ai meaʻai faasaina ma meainu. O lea la, o le maʻisuka e faʻalauteleina pea le fesili pe ono mafai ona inu vodka i le maʻisuka?

O aʻafiaga o le ava i le maʻisuka

I le taimi lava i le gastrointestinal tract, vodka i lalo o le gaioiga o enzymes e vave lava ona oʻo i totonu o le toto, pe a mavae ni nai minute e mafai ona e fuafuaina lona faʻasaga i le toto. O le muamua aafiaga leaga o le ava malosi e faʻaalia i le ate, pe a faʻalavelaveina ai mea oona. Ona o lenei mea, o le gasegase metabolism ua faaleagaina i totonu o le tino, o se taunuuga o le faateleina o le inisalini, lea e faaosofia ai le atinaeina o se tulaga o le hypoglycemic i se tagata maʻi. O le taimi pito sili ona lamatia e manatu o le inu malosi i le ava malosi, pe a le maua e le tagata le puleaina o lona tino, lea e tau atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le ava malosi e faalēaogaina ai le aʻafiaga o fua o le suka

Taunuʻuga o se faʻafitauli o le hypoglycemism e mafua mai i le inu ava malosi:

  • cerebrovascular accident,
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻalavelave i le galuega a le loto,
  • faaitiitia le tino vascular tone,
  • maliu.

O le mea lea, o mea inu ava e faʻasese i le tino o le maʻisuka, ao latou saofagā i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto, e puipuia le faʻasaʻoina o le glycogen mai le ate. O le faʻaaoga soo e solia ai le gafatia o gaioiga e le gata o le ate, ae e mafua ai foi ona malepelepe le gaosiga o le inisalini e ala i vela pancreatic.

Le faʻaaogaina o vodka mo le maʻisuka ituaiga 1

I le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e oo lava i nai tootoo o le ava malosi e mafua ai le faateleina o le faapalepale o le tino i le inisalini, lea e mafua ai le faaleleia o le kulukose i le toto. Ae ui i lea, e le tatau i tagata gasegase ona togafiti i se togafitiga togafitiga, talu ai ona o le ava malosi e leai sona aafiaga lelei i le tino, e ono afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le gaioiga o le ate.


O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le neuropathy ma le atherosclerosis.

O aʻafiaga o le ava i le maʻisuka:

  • Faʻaitiitia le faʻaitiitia i le glycemia.
  • Le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic.
  • O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le vevesi o faamaʻi masani o le ate ma fatuga.
  • E le afaina ai le galuega o le myocardium.
  • Faateleina le fiaʻai, lea e mafai ona mafua ai le taumafa tele o le taumafaina o meaai maualuga-kalori ma faateleina le suka o le toto.
  • Faateleina le toto maualuga ma mafua ai le tachycardia.

Ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 2

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaoga se vodka itiiti mo se maʻi. I nai laasaga, o le ava e faʻateleina le faʻaitiitia o le suka o le toto. A o leʻi inupia le ava malosi, e tatau ile tagata maʻi ona iloa le faʻatagaina ma le faʻaaogāina o lana gaioiga ile tino. Afai o le tagata maʻi e faʻalagolago i inisalini injections, e tatau ona galo le ava, ona e matua afaina i le paʻu.

O le tagofia o le ava malosi e tutusa ma le insulin o le togafitiga e mafua ai le le puipuia o hormones, e nafa ma le faʻamamaina o le ate o toxins ma le vaeluaina o le ava malosi.

O le a le numera glycemic mo vodka?

O le taumafataga mo le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o meaʻai ma meainu ma le maualalo o le faasinomaga, e oʻo lava i le 50 iunite. O oloa ma se numera faasolosolo e eseese i le lautele e oo i le 69 iunite; o lo latou faaaogaina e faatagaina i ni aofaiga laiti ma tele taimi i le vaiaso. O oloa e maua ai le maualuga maualuga o le igoa, sili atu nai lo le 70 iunite, o loo i luga o le lisi faasaina, aua latou te faateleina le kulūkose i se taimi puupuu.


Vodka e le tatau ona aofia ai mea le mama ma meaʻai faaopoopo

Vodka ei ai se fuainumera ole glycemic, ae e le fautuaina e inu ona o le le mafai ona gafatia le gafatia o le ate. I lenei tulaga, o le tuʻuina atu o le kulūkose ua faʻalavelaveina, lea e taofia ai mai le ulufale atu i le toto. O lenei mea matautia e mafua ai le televave o le hypoglycemia ma le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin.

I fuainumera laiti, o mea nei e inu ava ua faatagaina:

  • Vodka
  • ituaiga o uaina,
  • vailaau susu o vine papaʻe ma le mūmū.
  • pia
  • cocktails
  • sherry.

Afai e te vodka, e tatau ona e mulimuli i fautuaga ma tulafono e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Vaega o le taumafa ava i le maʻisuka

I aso nei, o loʻo i ai se lisi atoa o tulafono ma fautuaga i le auala e inu ai le vodka i le maʻisuka ina ia puipuia le atinaʻeina o ona faʻafitauli. Ua fautuaina e le Endocrinologists tagata maʻisese e faatau se glucometer feaveaʻi, lea e mafai ai ona e fuaina le kulūkose i le toto, lea e mafai ai ona fetuʻutuʻutuʻu le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina. Ae e te leʻi inupia le ava malosi e tatau ona e gase. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le vodka e tatau ona tuʻuina atu faatasi ma le faʻaaogaina o le carbohydrate ma le protein.


I ni nai itula talu ona e inu ava malosi, e tatau ona e fuaina le kulukose toto

E tatau foi ona logoina aiga ma aiga e uiga i lo latou faamoemoe e inu ava malosi. E tatau lea mea ina ia mafai ona maua le fesoasoani muamua ae le o le faʻaleagaina o le tulaga faʻaleagaina mo le faʻasalalauina o le faapaleniva i le tulaga o le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic.

  • Aua le faʻaaogaina mea inu malosi ma e le sili atu ma le lua le sili atu i le aso faatonuina i le aso. E le sili atu i le faalua le vaiaso le taumafaina o le ava malosi.
  • I le aso o le ava malosi, e tatau ona faaititia le fua o le insulin. O se fuataga e pulea ai le glycemia e faia ao le i alu e moe i le po.
  • Aʻo leʻi inu vodka, e tatau ona 'ai le tagata maʻi.
  • O le uaina ma le ava malosi e tatau ona sili ona lelei, talu ai o loʻo i ai se aofaiga tele o le kulukose.
  • Aloese mai le inu ava malosi pe a uma le faamalositino.

O le vodka i aso taitasi o le 100 gr., O lona faʻaaoga e tatau ona tuʻu faʻatasi ma le faigata e momotu ai mea inu.

E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o le faʻaogaina o vodka mo le maʻisuka e le fautuaina, talu ai o le a mafua ai ona paʻu tele i le suka i totonu o le tino. Ae ui i lea, o le matauina o nisi o tulafono o le inuina o se ava malosi, e mafai ona taofia le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.

O vailaau faafomai e masani ona tetee i le faaaogaina o le ava malosi, aemaise lava pe afai o se ituaiga o mea ua fai ma vaisu ua atiina ae e tetee atu i se talaaga o maʻi ogaoga, e pei o le maʻisuka. Tusa lava poo le a le ituaiga o lenei maʻi ma foliga o lona ala, e taua le vavaeeseina o le ava mai lau meaai, ae ui i lea, ei ai ni nuances.

Ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 1

Afai e mafatia se tagata i lenei ituaiga o maʻisuka, ona avea lea o se faʻaletonu ma le le taua o le ava malosi e sili atu le lagona i le inisalini, lea e mafua ai le faʻaleleia atili o le malosi e pulea ai le suka.

Afai o le a togafitia e le tagata gasegase i se metotia o le togafitiga, ona le mafai lea ona e iloa o se mea lelei, o le ava i le maʻisuka o le a le gata ina afaina ai le maualuga o le suka, ae e iai foi se aafiaga leaga i le ate.

Ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka

Afai tatou te mafaufau i le maʻisuka ituaiga 2, ona tatau loa lea i le tagata maʻi ona manatuaina o le ava malosi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se maʻi pe afai e itiiti le taumafaina. I le inu lelei, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto o le kulukose toto e mafai ona tupu.

I se isi faaupuga, o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona iloa le faʻaaogaina o le ava i luga o lona tino ma totoga i totonu. Afai o le tagata maʻi e faʻalagolago atoa i le inuina o le inisalini, ona leai lea o se ava malosi e mafai ona talanoaina. I se tulaga leaga, o toto toto, fatu ma le pancreas e mafai ona matua aʻafia, o le ava malosi i le maʻisuka e mafai ona sili atu le oasis.

Ae faapefea le uaina?

O le tele o le maʻisuka e ono popole e uiga i le mafai ona faʻaaogaina mea inu uaina. Ua talitonu tagata popoto o aso nei e tasi le ipu uaina e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina, ae pe afai o le mumu mumu.O maʻisuka uma e tatau ona manatuaina i lona tulaga, o le ava malosi e sili atu le lamatia nai lo se tagata soifua maloloina.

O vine mai i vine vine mūmū e maua ai le faʻamalolo i le tino ma faʻamautuina i polyphenols, e nafa ma le puleaina o maualuga o le suka suka, lea e sili ona lelei mo le maʻisuka, ma le isi, e le faasaina le maʻisuka i nisi o aofaiga.

A e filifilia lenei mea manogi, e tatau ona e gauai atu i le aofaiga o suka i totonu, mo se faataitaiga:

  • i vine mamago e 3-5%,
  • i le faʻagogo-mago - e oʻo i le 5%,
  • semisweet - 3-8%,
  • isi ituaiga o vine e aofia ai le 10% ma luga.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona fai mai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili mo vini ma le faasinou i lalo o le 5%. Mo lenei mafuaaga, ua fautuaina e fomai e inu le mūmū mūmū mūmū, lea e le mafai ona suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Sa finauina e saienitisi le inu o le 50 kalama o le uaina soli i aso uma o le a aoga. O le "togafitiga" e mafai ona puipuia le amataina ma le atiaʻe o le atherosclerosis ma e aoga tele i luga o toto o le mafaufau.

Afai e te le manaʻo e lafoai le fiafia o le inupia o le ava mo le kamupani, ona tatau lea ona e manatua e uiga i nisi o vaega taua mo le inu lelei o le uaina:

  1. e mafai ona e faatagaina oe lava e le sili atu i le 200 g uaina, ma tasi i le vaiaso,
  2. O le ava malosi e naʻo luga lava o le manava atoa pe i le taimi e tasi e pei o na mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi, e pei o falaoa po o pateta,
  3. e taua le mulimuli i le taumafataga ma le taimi o le tuiina o le inisalini. Afai ei ai fuafuaga e inu ai le uaina, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fua o vailaʻau,
  4. O le taumafaina o ava malosi ma isi suamalie suamalie e matua faasaina.

Afai e te le mulimuli i nei fautuaga ma inu e tusa o se lita o le uaina, ona maeʻa lea o le 30 minute o le a amata ona tupu vave le maualuga o le suka o le toto. A maeʻa le 4 itula, o le suka o le toto o le a pa'ū maulalo e mafai ona avea ma mea e manaʻomia muamua mo se coma.

Contraindications

O loʻo i ai le numera o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e taofia ai le faʻaaogaina o le ava malosi:

  1. chronic pancreatitis. Afai e inuina le ava malosi i lenei tuufaatasiga o maʻi, o le mea lea o le a oʻo atu ai i le ogaoga o le faaleagaina o le paʻu ma faafitauli i lana galuega. O faʻasalaga i totonu o lenei totoga o le a avea ma mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le faʻavaveina o pancreatitis ma faafitauli i le gaosia o elemene digestive taua, faapea foi le inisalini,
  2. o le hepatitis tumau poʻo le cirrhosis o le ate,
  3. gout
  4. afaina fatuga (o le maʻisuka nephropathy ma le le atoatoa o le tino),
  5. o le i ai o se vailaau e faʻasolosolo ai le faʻasolosolo i tulaga o le hypoglycemic.

O taunuuga o le faʻaaogaina o le ava malosi

I le maʻisuka maʻi, e tele naua le suka e le liua i le malosi. Ma o le kulukose e le faʻaputuina, o le tino e taumafai e aveese faʻamalosi. O na tulaga pe a pa'ū tele le suka e taʻua o le hypoglycemia. Ae maise lava le faigofie i lona atinaʻe o i latou ia o le maʻisuka e faalagolago i inisalini inisiua.

Afai ei ai le tele o le ava malosi, o lona uiga e tele taimi e tupu ai le lamatiaga o le hypoglycemia. E mafua lenei mea i le mea moni o le ava malosi e le mafai ai ona gaoioi lelei le ate, aemaise lava pe ae inuina i luga o se manava leai.

Afai ei ai foi ni faaletonu i le tino, o lona uiga o le ava o le a na ona faʻamalosia ai lenei tulaga ogaoga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tutusa i lo tatou atunuu. O le mea e leaga ai, o le maʻi ua laʻititi, ma afai e naʻo tagata matutua ua afaina, o lea ua sili atu ona taatele i tupulaga talavou o lo matou atunuu. Faatasi ai ma ia faafitauli, o tagata tomai faapitoa e faatulaga se meaai faapitoa mo le tagata maʻi, ae i le taimi e tasi, e toatele o loo i ai le fesili: e mafai ona inu vodka ma isi meainu malosi? Sei o tatou taumafai e malamalama i lenei autu i aso nei.

Ia faaeteete!

O le inuina o le ava malosi mo le maʻisuka e le fautuaina, ma vodka e leai se faʻalavelave i le tulafono, aemaise lava pe ae faʻaleagaina. Ae ui i lea, e mafai ona tatou iloa tulaga o loʻo inu ai le ava malosi. Ae o le mea lava lena, e tatau ona e matua faʻaeteete, aua o le faʻateleina o le fualaau e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuiā. E sili atu le moni lenei mea mo tagata o loʻo faʻalagolago ile inisalini, faʻapea foʻi ma tagata ua faʻamalosia e inu vailaʻau o le suka.

E mafai ona 'ai le apricots i le maʻisuka?

O le faiga o le faafitauli e pei ona taua i lalo: o le ava e poloka ai le gaosiga o le kulukose i le ate, o se meaʻai e faʻaputu ai le tino o le tino. Ona o le le mafai ona gaosia se vailaʻau, o le tagata maʻi e atiina ae le hypoglycemia ma aʻafiaga uma.

E mafai ona maitauina o le hypoglycemia e mafua mai i le ava malosi e sili atu ona lamatia nai lo se tulaga masani. O le mafuaaga e faigofie: faʻaitiitia le maualuga o le suka i se tagata maʻi i le maʻisuka e le vave tupu. O le mea lea, afai e te inu i le afiafi ona moe ai lea, atonu e te misia ia faailoga muamua o le hypoglycemia. O le mea lea, o le maʻi suka e mafai ona tupu i le taeao, e masani lava i le tele o taunuuga e le mafaamatalaina. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faapolofesa. O le mea lea, e sili atu nai lo le le fiafia i le ava malosi.

O nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aʻo latou iloa o le ava malosi ei ai le suka, e filifili e mafai ona faʻaaoga nai lo le inisalini. E le mafai ona faia lenei mea! Ioe, o le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia le toto kullukose, ae naʻo le tulaga o le tagata e faʻafeiloaʻi i se meaai. Vodka lava ia o le a le tuuina atu le mea e manaʻo ai. Afai e te 'ai meaʻai gaʻo ma inu i le ava malosi, o le a le gata ina pa'ū le sugar, ae e tupu foi. I lenei tulaga, o le ae fetaiai ma faʻafitauli ogaoga.

Aisea e le manaomia ai le ava i le maʻisuka?

  • i ai se aafiaga leaga i le gaioiga o le ate,
  • aʻafia le afaina o le pancreas,
  • faʻaumatia le neurons o le tino,
  • aʻafiaga leaga le galuega o le myocardial,
  • faatelevave le ofuina o puipui lapoa.

O le teenaina poʻo le faʻasaina o le taumafa taumafa o se faʻamaoniga o le soifua maloloina

I maʻi o le maʻisuka, e maua foi e tagata gasegase mai le gasegase lapisi (microangiopathies), talu ai o maualuga maualuga o le suka e faateleina ai le gafatia o puipui puipui, ma mafua ai le faʻalavelave faʻaleagaina i le maualuga o le microcirculation. O vaʻa o le retina o mata, pito i luga ma pito i lalo, ma e mafai ona aʻafia le faiʻai.

A masani ona maua e tagata gasegase le tele o meaʻai, e mafua ai le maʻi fatu. I se isi faaupuga, o le ava malosi ma le maʻisuka faʻamalosia, mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa, faʻamalosia le leaga le aafiaga o le tasi i le isi i le tino o le maʻi.

E taua le iloa!

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o le ava malosi e tele mea taua:

  • O vailaau oona e aofia ai mea e mafai ona mafua ai le tuinanau tele, lea e matautia mo le maʻisuka.
  • O meainu malolosi o meaai maualuga-kalori.
  • O le inuina o le ava malosi e mafua ai lagona o le mama, euphoria. O le leai o se puleaina o le aofaiga o le ava, taimi, e soloia ai nuances o le soifua manuia.

E mafai pe le inu ava malosi mo le maʻisuka?

O le malosi o le inu e mafai ai e oe ona faʻamatalaina i se tasi o vaega nei:

  • E fasefulu pasene ma maualuga atu mea inu - brandy, cognac, vodka, gin, absinthe. O loʻo aofia ai le maualalo o meaʻai gaʻo, ae o le tele o kalori.
  • Fainu ma le maualalo o le maualuga o le ethanol, ae i ai le tele o suka - suamalie, vine, cocktails.
  • O le pia o se vaega e eseʻese, aua o loʻo i ai ni nai vailaʻau faʻasolosolo ma e sili atu le tikeri nai lo sui o le vaega lona lua.

Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e inu vodka, ae o se tuusaunoaga. E le tatau ona avea lenei mea ma se faagasologa masani. Cognac, vodka, gin - mea inu, o le faʻatagaina masani o le 100 ml.O le maualuga lea e faatagaina mo le maʻisuka.

Afai e mafai, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o le uaina vine e masani ai mai vine eseese. O le a maua ai nisi faʻamanuiaga, faʻafetai i vitamin manaomia ma mea amino e faʻavaeina ai le tuufaatasiga. Ae o iinei e le mafai ona e malolo: o le gaʻo faatagaina e 200 ml.

Laʻu mūmū mūmū - o le ava sili ona fiafia i ai mo le maʻisuka

Liquor, vermouth - mea inu e le manaomia ona o le maualuga o le suka. O le tupe faatagaina mo se tagata maʻi o le 30-50 ml. E sili le aua le inu pia. E ui lava o lenei vaiinu e sili ona malosi, o lana faasinomaga mataitusi e oʻo i le 110.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le ava malosi o le filifiliga sili lea. O le ituaiga o le insulin-faalagolago o loʻo faʻaalia e le gata i faafitauli i le kulūkose, ae faʻapea foi faʻaletonu faifai pea i faiga faʻavave. I lenei tulaga, o oloa e aofia ai le ava e mafai ona avea ma faʻaosofia mafuaaga mo le atinaʻeina o faʻafitauli.

Faatasi ai ma se ituaiga o le insulin-o le maʻi, e tatau ona tausisia fautuaga nei:

  • Mo tane, o le tele o tupe faatagaina o vodka poʻo le cognac e 100 ml, mo tamaitai - afa e sili atu.
  • Filifili lelei mea inu. O le ava malosi i lalo o le ava e mafai ona mafua ai ni mea e le mautonu i le tino.
  • O le inu i luga o se manava gaogao e le tatau ona i ai, ae e le taliaina le faʻaleagaina o meaʻai e le aofia ai mai le maʻisuka meaai.
  • Aua le inu ao leʻi moe.
  • Aua le inu na o oe, e pele e tatau ona e pulea le tulaga.
  • I totonu o le atunuʻu e i ai ni tupe e faʻalauteleina ai le kulūkose i le tino i le tulaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia.
  • A uma ona inu pia, siaki le aofaiga o suka i se glucometer. Toe fai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi moe.
  • Faʻafesoʻotai faʻatasi ma se faʻamuamua suʻesuʻega e uiga i le manaʻoga e faʻaititia le fua o le inisalini pe a inu meaʻai inu.

O le puleaina o le kulukose o se tasi lea o tulafono autu mo le inu ava.

E mafai ona e inu vodka poʻo isi mea inu malosi e sili atu nai lo le faalua i le vaiaso. A filifilia se meaʻai, e tatau ona e lafoaʻia le mea o loʻo i ai i fualaau suamalie fua suamalie, vai susulu.

Taua! Aua nei inu pe a uma le malosi o le tino po o le faamalositino.

O le tausisia o tulafono ua taua i luga e le o se faʻamaoniga o le soifua maloloina, le leai o aʻafiaga o le itu poʻo le manaʻoga e le manaʻomia. Ae i maʻi taitasi, e pei o se tagata soifua maloloina, o le tino e toʻatasi ma e tali ese i le tele o itu.

Glycemic index


Sa talitonu muamua o vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 o mea e matua le fetaui.

I aso nei, ua ioe nisi o le endocrinologists e le o le atoa o le inu o meainu malolosi e taua, ae o le auala sao i le taumafaina o le ava malosi, o lona tele ma lona lelei.

O le mea lea, o le mea sili ona lamatia o soo se mea e "afaina ai" mo le maʻisuka o se siama, lea e mafai ona faatupuina ai auala e le mafai ona suia i totonu ole mafaufau, masini vascular ma le popole. O le faasinomaga o fuainumera o soʻo se meaʻai e fesoasoani tele pe faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Le fua faʻamatalaga o vodka ma isi meainu malosi:

  • vodka, tequila, whiskey (silia ma le 40 tikeri) - 0 GI,
  • o le uaina papaʻe mama, vine sosolo 0 - 5 GI,
  • cognac, brandy, vine mamago ua maeʻa fale - 0 GI,
  • pia malamalama (e le o se pia pia, ae masani) 5 - 70 GI,
  • 'aina o fualaau' aina inu 10 - 40 GI,
  • sinews white champagne 20 - 35 gi,
  • ava malosi, meainu suamalie 30 - 70 gi.

O le lisi o loʻo faʻaalia o le numera o fuainumera, e ono eseese e faʻatatau i le ituaiga o ava malosi, o lona uiga lelei, tekinolosi gaosiga, le iai o isi faʻaopoopoga meaʻai (aemaise lava i ava ma ava).

E leai se mea e maualalo pe maualalo le GI o le faʻaaogaina o lenei vaiinu e saogalemu atoatoa mo le maʻisuka. O iinei e aoga ai le faailoaina o itu taua e pei o le "aofaiga" ma le "tulaga lelei".O le ava o le a le afaina pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a amanaia le lelei o le inu ma ona kalama e faatatau i le mamafa ma le kenera.


O le mea lea, e manatu o se vailaʻau saogalemu o vodka mo fafine i le 50 mg, mo tane - 70-80 mg.

Afai tatou te talanoa e uiga i le pia, ona faalagolago loa lea o le tupe faatagaina i le ituaiga o pia. O vailaʻau paʻu o le pia moni e tatau ona vaʻavaʻaia atoa.

I le taimi lava e tasi, e faʻatagaina le faʻaaogaina o le pia pia e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamama i se aofaiga 0.3 lita. i le aso.

O mea inu ava e leai se inu (+40 tikeri) ma le uaina mamago e sili ona saogalemu mo le maʻisuka aua o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o zero pe latalata i lenei faailoilo.

Maʻisuka ma le ava malosi

O le maʻi faʻamaʻi, o nisi taimi e taʻua o le maʻisuka, e faʻaalia i luga o le kulukose maualuga ona o le le atoatoa po o le vavalalata o le inisalini (hormone pancreatic). Ina ia tumau pea le suka, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaaoga vai inu insulin.

I le tino, o inisalini e taofia ai le gaosiga o le glycogen e le ate. E tutusa le aafiaga o le ethyl alcohol. Ae le o se faailoga lea o aoga o le ava mo le maʻisuka: o vailaau e le mafai ona suia i le ava malosi, talu ai o le ava malosi e afaina ai tagata, e le mafai ona vavalo le tele o le maualuga o le suka i totonu o le toto o le a suia.

O le afaina o le ava malosi i le maʻisuka o le leai o se fesoʻotaʻiga ma le tele o vailaau. Ona o se aafiaga talitutusa, o le malosi tele o le faʻaitiitia o le kulukose e mafai ona tupu. O le taunuuga o le coma ona o le hypoglycemia.

Ata 1 ituaiga

O le maʻisuka ituaiga 1 o se ituaiga o le inisalini e le mafai ona togafitia o le maʻi. O tagata maʻi e faʻamalosia e tui tui ile insulin i le aso seia oʻo i le iuga oo latou olaga. O le misia o se isi tui mo i latou e tutusa lava ma le oti (hyperglycemic, ketoacidotic coma e tupu).

O maʻi suka, faʻaopoopoga i vailaʻau masani, e tatau ona i ai i se meaai paleni - e le tatau ona tele le suka i meaai, o mea inu suamalie e faasaina. Pe a filifilia le ava malosi, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i ituaiga vaivai - o se maualuga maualuga o le alcohol ethyl alcohol faatasi ai ma injections o le inisalini o le a faʻaititia ai le maualuga o le kulukose. O fomaʻi e faatagaina faʻamaʻi mai lea taimi i lea taimi e fafagaina i le 200 ml o le pia ma le 250 ml o le uaina mūmū mūmū - e mafai ona e inu pe a uma ona 'ai.

Talu ai ona o le tuʻufaʻatasiga ma le injections, o le ava malosi e lua ona aʻafia ile maualuga o le glycogen, pe'ā uma ona inu, e tatau i le tagata maʻi ona fua le sugar i le 2-3 itula (i le ao, seia oʻo ina faʻamavae le ava mai le tino). Afai e faafuasei ona mou atu ou vae, o lou ulu o loo minoi, ua aliali mai le vaivaiga - o faailoga ia o le hypoglycemia (o le toto toto e lalo ifo i le 3.3-3.9 mmol / L). E tatau ona ave le kalama kullukose ma faʻaititia le fua o le isi injection of insulin i le afa. Afai e le tumau le tulaga i totonu o ni nai itula, e tatau ona e valaau i se falemaʻi.

Vaega 2 ituaiga

Pe a filifilia le 'ava malosi, e le tatau ona vaʻaia le maʻisuka e le o le insulin-toto, ae i le aofaʻi o gaʻo i totonu o le ava malosi. Fai mai fomaʻi e sili atu le saogalemu le inu i le 20-30 kalama o le lelei o le whiskey poʻo le vodka nai lo se ipu uaina.

E lelei tele le teena o pia i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 - aemaise lava pe afai e tulai mai le maʻi ile talaaga o le oona. O le inu o le Hoppy e maua ai le malosi o le gasegase o le maʻi, e mafua ai ona matua faateleina le suka o le toto.

Taua: pe a fai i le aso na faʻataʻitaʻi e le tagata maʻi vailaʻau e pei o Maninil, Diabeton, Amaril, Novonorm, ona tatau lea ona e musu e inu se ava malosi mo le itiiti ifo ma le aso. O le aʻafiaga o fualaau faasaina ma le ava malosi e taulai i le faʻaitiitia o le kulūkose, ma o le lamatiaga o le atiaʻe o le glycemia e maualuga tele.

Faʻalagolago i le ituaiga o inu

I le faaopoopo atu i le ava malosi ma mea manogi malosi, o le maʻisuka o soʻo se vaega e tatau ona lafoaʻi laupepa ma pine.Faʻasaina faasaina pati cocktails, e aofia ai mea inu inu suamalie, suamalie, fualaau aina ma le pipi (e le o se mea masani e patipati, ae o loʻo afifiina).

O le mea lea e le tupu ai le suka, e le tatau ona e inu le mama, ae paʻepaʻe mūmū ma le mūmū - i se aofaiga 150-200 ml e lē silia le 1 taimi i le vaiaso. Ole ituaiga o vine mama sili ona matautia o sherry, marsala, nutmeg, cahors, cider.

E mafai ona e inu vodka, whiskey, cognac mo le maʻisuka i ni atopaʻu laiti - e le sili atu nai lo le 30-40 ml ma e le sili atu ma le 1 taimi i le vaiaso (tusa lava pe maua ai le maualuga o le suka). A filifilia le pia, tuu atu le fiafia i tagata mama malamalama ma se malosi e itiiti ifo i le 5%.

Taunuʻuga ma Faʻafitauli

Alcoholism i le maʻisuka ua maua i le maualuga o le lamatiaga o le oti. O le mafuaaga masani o le oti o se hypo- or hyperglycemic coma (e faalagolago lava pe ua faateleina le suka pe ua faaitiitia mai le ava malosi). E tupu i le 40-80 minute i le maeʻa ai o le ava malosi (pe afai e te le matauina le leaga i le taimi ma e le tago i vailaʻau talafeagai).

O le olaga faaletino i se tulaga o le mama i tagata mamaʻi e le inu ava malosi e 8.9%. Taʻi pipisi faʻamaʻi - 72%. E maliu se tagata ona o le maʻi ma le palama o le medulla oblongata, sosoo ai ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, taʻaloga faʻamalosi ma le faʻalagona o le manava.

O le isi aʻafiaga o le ava malosi i le maʻisuka o maʻi fatu. E tusa ai ma fuainumera, o le lamatiaga o le maliu mai le maʻi cardiovascular i le maʻisuka e 4 taimi sili atu le maualuga pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina. O le inu pea i le ava malosi e se tagata maʻi e faateleina ai le lamatiaga o le oti mai le fatu fatu poʻo le taʻavale i le 7 taimi.

Maʻisuka ma o loʻo i ai se taimi faigata - o le maʻi e manaʻomia le mataʻituina pea o le soifua manuia. I se ituaiga siosiomaga, o le inu ava malosi e matautia. Ae o tagata lava latou e saoloto e filifili pe aoga le fiafia i le taimi nei o le inu vodka poo le uaina o le lamatiaga e pauu atu i se pa. Afai e manaʻo se tagata e faʻataʻitaʻi la latou luʻitau ma inu - e tatau ona faʻatapulaʻaina oe lava i se vaega itiiti o le ava malosi. E na o le pau lea o le ala e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina na mafua mai i ava malosi i se tagata maʻi maua i le maʻisuka.

Suʻega: Siaki lau faʻamalositino i le ava malosi.

Faʻasoa le igoa o le vailaau faʻasaina i totonu o le siaki suʻesuʻe ma saili pe faapefea ona fetaui ma le ava malosi

O le maʻi suka poʻo le "faamai pipisi", e pei ona taua ai, e manaʻomia le faasaʻoina o le taumafataga ma le tausisia e le aunoa o le fautuaga a tagata tomai faapitoa e uiga i meaʻai na faʻaaogaina. E matua faigata tele le teenaina o se tasi poʻo isi mea faʻapitoa, aemaise lava i taimi o aso malolo po o tausamiga. I le tele o tulaga, e leai se mea malie e maeʻa e aunoa ma le ava malosi. O tagata maʻi e iai se fesili pe tatau ona inuina vodka mo le maʻisuka pe o isi meainu e tatau ona sili atu. Pe atonu o le a lafoaia atoa mea inu ava?

O le ethanol o se mea masani e faʻapipiʻi e le microflora masani o le manaʻoga o le tagata. O se vaega itiiti (40-50 mg / l) e talafeagai mo le masani ai o le galueaina o le gastrointestinal tract and digestion processes.

O le ethanol foi o loo i ai le malosi o le suka, lea, ao faia le inisalini, e ono mafua ai le paʻu o le kulūkose.

O le faiga o le atinaʻeina o lenei tulaga e pei ona taua i lalo:

  • O le faʻamaʻapeʻaina o ava malosi-o loʻo maua ai le gasegase o le glycogen mai le ate. E le mafai e le kulukose ona talepe i lalo, ma o sela o le tino o se taunuuga o le a le maua le aofaiga talafeagai o le malosi.
  • Faʻaitiitia le mafai ona faatumauina le maualuga o le suka i le toto ona o le taofia i le faagasologa o le kulukosesese mai le tuufaatasiga.
  • Faʻatoagaina o le cortisol ma le somatotropin - mea faʻasolosolo oona o loʻo aʻafia ai le inisalini.

O lenei aʻafiaga o mea inu ava malosi e le tupu vave pe a uma ona inu, ae pe a mavae ni nai itula, lea e taua o le "tuai o le hypoglycemia." O le mea sili lea ona leaga.O le ava malosi e faʻanoanoa ai nofoaga tutotonu o le tino, o loʻo i ai se manao e momoe. O le paʻu o le suka e mafai ona tupu i le taimi o le moe.

Faʻailoga matuia

E i ai le tele o tuutuuga mo le maʻisuka, o le fea tulaga e faʻaaogaina uma ai le ava malosi:

  • maʻitaga ma lactation
  • talafaasolopito o le ava malosi,
  • maʻisuka faʻamaʻi,
  • o le i ai o faʻafitauli o le maʻi faʻamaʻi (neuropathy, retinopathy, togafiti fatuga, vae o le maʻisuka),
  • chronic pancreatitis poʻo i le tulaga o le faʻavavevave,
  • maʻi ate
  • gout
  • o le tino o le mafaufau i le hypoglycemia.

Faʻasologa o faʻalavelave o le faʻamaʻi faʻamaʻi - tuusaʻo faʻasolega mo le inu

Maʻisuka ma vodka: faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga, faʻasologa faʻamaonia ma le faʻaaogaina o tulaga. E mafai e le maʻisuka ona inu vodka

O vailaau faafomai e masani ona tetee i le faaaogaina o le ava malosi, aemaise lava pe afai o se ituaiga o mea ua fai ma vaisu ua atiina ae e tetee atu i se talaaga o maʻi ogaoga, e pei o le maʻisuka. Tusa lava poo le a le ituaiga o lenei maʻi ma foliga o lona ala, e taua le vavaeeseina o le ava mai lau meaai, ae ui i lea, ei ai ni nuances.

O aʻafiaga o le ava i le maʻisuka

I le tulaga o le taumafa tele o mea inu poʻo le musu e mulimuli i tulafono, o le maʻisuka e mafai ona oʻo i ni aʻafiaga ogaoga, faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • faʻateleina le toto, lea e faʻapupulaina ai le faʻalavelave o pathologies mai fatugaʻo, faiʻai, cardiovascular system,
  • feeseeseaiga, fenumiai,
  • faʻamaʻi pipisi i foliga o le gaioiga ma le vomiting,
  • Tachycardia
  • hypremia o le paʻu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua le manatua o le taumafataga e aofia ai e le gata o mea taumafa taumafa, ae inu foi. O se auala faʻaeteete i le inuina o le ava malosi ma le faʻalogo i fautuaga o le a fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o faʻalavelave ma taʻitaʻia ai se olaga sologa lelei.

O le suʻesuʻeina o le maʻisuka e faʻamalosia ai le tagata maʻi e le gata ina faʻamautuina ana meaʻai, ae ia faʻamavae atoa ai foi meaʻai e mauoa.

Taʻaloga feʻai o se suʻega moni lava mo se tagata o loʻo maua i le maʻisuka, aua e manaʻomia lou tuʻuina atu o meaʻai gaʻo ma maualuga-kalori, falai ma pata pata.

Ae pe mafai ona inu vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1? E faateleina le vodka i le toto suka? O le tele o tagata gasegase i le itu o le endocrinology e popole e uiga i le vodka ma le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le ituaiga 1 faamaʻi, e fetaui.

Sa talitonu muamua o vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 o mea e matua le fetaui.

I aso nei, ua ioe nisi o le endocrinologists e le o le atoa o le inu o meainu malolosi e taua, ae o le auala sao i le taumafaina o le ava malosi, o lona tele ma lona lelei.

O le mea lea, o le mea sili ona lamatia o soo se mea e "afaina ai" mo le maʻisuka o se siama, lea e mafai ona faatupuina ai auala e le mafai ona suia i totonu ole mafaufau, masini vascular ma le popole. soʻo se meaʻai e mafua ai le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Le fua faʻamatalaga o vodka ma isi meainu malosi:

  • vodka, tequila, whiskey (silia ma le 40 tikeri) - 0 GI,
  • o le uaina papaʻe mama, vine sosolo 0 - 5 GI,
  • , vine, vine mamago ua maeʻa fale - 0 GI,
  • pia malamalama (e le o se pia pia, ae masani) 5 - 70 GI,
  • 'aina o fualaau' aina inu 10 - 40 GI,
  • sinews white champagne 20 - 35 gi,
  • ava malosi, meainu suamalie 30 - 70 gi.

O le lisi o loʻo faʻaalia o le numera o fuainumera, e ono eseese e faʻatatau i le ituaiga o ava malosi, o lona uiga lelei, tekinolosi gaosiga, le iai o isi faʻaopoopoga meaʻai (aemaise lava i ava ma ava).

E leai se mea e maualalo pe maualalo le GI o le faʻaaogaina o lenei vaiinu e saogalemu atoatoa mo le maʻisuka. O iinei e aoga ai le faailoaina o itu taua e pei o le "aofaiga" ma le "tulaga lelei". O le ava o le a le afaina pe afai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a amanaia le lelei o le inu ma ona kalama e faatatau i le mamafa ma le kenera.

O le mea lea, e manatu o se vailaʻau saogalemu o vodka mo fafine i le 50 mg, mo tane - 70-80 mg.

Afai tatou te talanoa e uiga i le pia, ona faalagolago loa lea o le tupe faatagaina i le ituaiga o pia. O vailaʻau paʻu o le pia moni e tatau ona vaʻavaʻaia atoa.

I le taimi lava e tasi, e faʻatagaina le faʻaaogaina o le pia pia e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamama i se aofaiga 0.3 lita. i le aso.

O mea inu ava e leai se inu (+40 tikeri) ma le uaina mamago e sili ona saogalemu mo le maʻisuka aua o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o zero pe latalata i lenei faailoilo.

E fia se tagata e maua i le maʻisuka le tele

Muamua, e fautuaina oe e tagata atamamai e faʻalogo lelei i le ituaiga o ava malosi e te 'ai. E tusa ai ma lenei faʻamatalaga, o le ava ua vaevaeina i le malosi ma le maualalo o le ava malosi. O le ituaiga muamua e aofia ai inu, o lona malosi e oo atu i le 40 tikeri, aemaise lava:

O lea ava malosi e mafai ona onā i ni faʻavaʻa faʻapitoa. Ua fautuaina e le au atamamai o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e nofo i luga o le 50-75 kalama. O ituaiga o oloa nei e aofia ai le ava o le ituaiga lona lua:

  • pia
  • uaina
  • maualalo le ava malosi, o le aofaiga o le ava e le sili atu i le 12%.

I lenei tulaga, e mafai ona e inu atili, ae ia faʻaeteete. O le faafitauli autu o le i ai i totonu o se ava faapena, o le tele o mea o lo o gaosia ai le gaʻo, lea e le taliaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Afai ua e manaʻo e inu i lenei faʻamaʻi, ua fautuaina e le au atamamai le inu uaina mama. Afai e leʻo lata mai, o meainu e leai se sili atu i le 40-50 km o le suka e faatagaina. E foliga mai, o le pia i laasaga talafeagai e le afaina ai lou soifua maloloina, pe afai e le silia le 5% i le ava.

E mafai ona ou ulaula i le maʻisuka ituaiga 2

E fia ni vai inu ava malosi e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka? Matou te tali atu i lalo:

  1. Le silia ma le 0.3 lita o le uaina.
  2. O le maualuga o le 0.5 lita o le pia.

O lea la, afai e talosaga pea lou agaga mo se taumafataga, ma e filifili e inuina le itiiti ifo o le faʻatagaina o le ava, ia faʻaeteete. Ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaloalo i nisi o tulafono e fesoasoani ia te oe e puipuia ai gaioiga faʻafuaseʻi o le suka i le tasi itu poʻo le isi. Aemaise lava:

  1. Soʻo se ava malosi e tatau ona lava le totogi.
  2. E mafai ona e inu ava malosi pe ai ai sau meaʻai. I luga o le laulau e tatau ona avea ma taumafataga tumu i gaʻo. O ia filifiliga e aofia ai paluga keke, paluga, poʻo le itiiti ifo o le falaoa masani.
  3. Taumafai ia i ai pea se glucometer i le lima mo le mataʻituina o le toto suka.
  4. Aua nei galo se mea gaʻo gaʻo e tatau ona e maua mo le hypoglycemia. A e inuina le ava malosi, ia mautinoa e iai sau fualaau suamalie po o suavai faʻatasi ma oe, poo ni nai fasi suāsusu faamamaina. E mafai ona taua lenei mea pe a tuʻuina atu faʻamaoniga.

Faʻasaʻoina o le suka toto ma le kefir ma le afamoni

E mafai e le maʻisuka ona inu vodka, ae i ni tulaga faatapulaaina ma le matua pulea o le kulukose o le toto. Ae ui i lea, e fautuaina pea e le au atamamai le lafoaia o lona faʻaaogaina ma mulimuli i se taumafataga ma le tele o meaʻai. Manatua, o lou soifua maloloina e faʻalagolago ia te oe lava, ma o le ava malosi o se fili e tusa lava mo tagata soifua maloloina, ae le o le taʻua o tagata e maua i le maʻisuka.

O le maʻisuka o se maʻi tuga

E taua le malamalama o le maʻisuka i soʻo se ituaiga o le le mafai lea e le tino ona faʻatonu lelei le kulūkose ma meaʻai i le malosi e tatau ai mo se tagata. O le mea lea, o le kulukose e ulu i totonu o le tino ma meaʻai ma meainu e faʻaputu i sela ma ni masini. O lenei mea matautia e faʻaleagaina ai le galuega a le tino atoa o le tagata maʻi, faʻalavelaveina le fausaga o lona toto, toto toto, ma isi. O le mafuaʻaga lea e faitauina ai e le maʻisuka isi kalori (glukose ma le maso). E leai se siʻitia o le suka poʻo se faʻaitiitia o le suka i meaai ma meaai e mafai ona faatagaina.O le faateleina o le kulukose e le manaomia, e pei ona le mafai e le tino ona gaosia. O le faʻaitiitia o le glycogen e lamatia ai le atinaʻeina o se maʻi tuga - hypoglycemia.

O le hypoglycemia o se tulaga sili ona lamatia lea o loʻo tino paʻu ai le tino, aemaise lava i sela o faiʻai, i le kulukose. Ona o le leai o lenei elemene, ua mate ai le tino o le faiʻai, ma faʻatasi ma i latou ua mate le maʻi.

E taua le iloa o, lelei, i se tagata soifua maloloina, glucose mo le faiʻai e sau mai i meaʻai pe maua mai i le ate. Aemaise lava, o le ate e tuʻuina atu le glycogen i le po i se tulaga o le moe o tagata. I le maʻisuka, e fai sina eseesega o faagasologa.

Le aʻafiaga o le ava i le tino o le maʻisuka

E taua tele le malamalama o vodka ma le maʻisuka e le o ni mea e fetaui lelei. E mafua lea ona o le ulu atu i le ethanol (ma vodka poʻo soʻo se isi ava malosi o le ethanol) e vave faʻavaveina i le toto e ala i puipui o le manava. I le tafe o le toto, o mea inu oona ua ulu atu i le ate, lea e amata ai le sili ona leaga o le gaioiga o le vai inu. O lona uiga, vodka, uaina po o le suamalie ma le maʻisuka e taofia ai le gaosiga o le glycogen e le ate. O le iʻuga, o le kulūkose i le tino ua faʻaitiitia. O lona uiga, o se tagata maʻi suka ua uma ona faʻaaogaina se vaega itiiti o meaai mama, ma le gata i lea, o le faʻaaogaina o le glycogen mai le ate i tua o le ava e vave faʻaitiitia. O nei mea e lua e mafua ai le hypoglycemia i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O le tulaga o le hypoglycemia e talitutusa lava ma le tulaga o le soona inu. O le mafuaʻaga lea e masani ai o tagata e maua i le maʻisuka ma inu ava malosi atonu latou te le matauina le taua o latou tulaga. O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma se faʻamaʻi i foliga 1, e sili atu le aloese mai le ava. E le gata i lea, e taua le manatua o le hypoglycemia e mafai ona tuai. O lona uiga, e le vave sau, ae o ni nai itula pe a uma ona inu le inu.

Motugaafa: ia iloa se tulaga o le soona inu mai le hypoglycemia, e tatau ona fua le suka o le toto. Afai e laʻititi i lalo ifo o le 3.8, e tatau ona e 'ai sina meaʻai gaʻo - caramel, vine, honey, etc.

Ituaiga ituaiga ava malosi ma o latou aafiaga i le suka o le toto

O i latou e fia malamalama pe mafai ona inu vodka mo le maʻisuka e tatau ona iloa o le ava malosi i soo se ituaiga e mafua ai le fesuiaʻiga o fua i le toto suka. E le gata i lea, afai o tagata ei ai le ituaiga o maʻisuka e mafai ona pulea le tuuʻesea o le kulukose ma le inisalini (e ui lava e matua faigata lava ona filifili le fua saʻo), o tagata gasegase e lua le ituaiga faʻamaʻi e le mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i le toto. O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2 o le sili lea ona matautia i le tulaga o le faʻaaogaina o le ava malosi e tetee atu i le talaaga o le maʻi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e nofouta i taimi uma o le uaina, cognac, vodka ma le maʻisuka ituaiga 2, ma le ituaiga 1 faʻamaʻi, o se faʻalavelave mataʻutia tele, talu ai o ituaiga uma o le ava e faʻafetaui lona maualuga o le suka i lona lava auala:

  • O le mea lea, o le ava malolosi i le ituaiga vodka, skate, gin poo whisky e itiiti ifo nai lo isi meainu malosi e faʻaosofia ai le pa'ū toto. Ae ui i lea, o se tui matautia e mafai ona iloiloina 70 ml o le ava mai lenei vaega. O le mea lea, iinei, pe a fesiligia pe mafai ona inu i le maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona malamalama e mafai ona inu e sili atu i le 50 ml o le vaiinu. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e maua se meaai mama ma meaai gaʻo - falaoamata, pasta, pateta ma suamalie.
  • Ava malosi ma se tikeri o le 20%. E aofia ai le uaina, pia, sherry, liqueurs, ma isi mea faapena. E tatau ona malamalama o nei meainu ei ai le maualuga o le suka. O lona uiga, o le ava malosi e matua faʻaseseina mo tagata uma o maʻisuka, aemaise lava pe afai e te le inumia vodka ma le maʻisuka ituaiga 2, ae o na mea inu suamalie. O lona uiga, i le maʻisuka e maua i le ituaiga 2 faʻamaʻi, o le aʻafiaga o le oso i luga o le suka e matua maualuga lava. O mea inu ava malosi e mafai ona onā naʻo le vai - uaina faʻapitoa poo vine mamago. O le maualuga o le suka i totonu oi latou e le sili atu i le 4-5%.I lenei tulaga, o le faʻatagaina o le ava malosi o lenei vaega e le silia le 70ml. O mea uma e sili atu ona mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga o le maʻi.

Taua: afai e fai mai fomaʻi e mafai ona e inuina vodka ma le maʻisuka i se aofaiga e le sili atu i le 50ml, o meainu suamalie i le ava malosi, meaʻai, sherry, uaina suamalie e sili ona lamatia mo se maʻisuka. Latou te faʻalagolago i se tapunu uʻamea.

Motugaafa: mo tagata e maua i le maʻisuka, e fautuaina e 'ai meaʻai carbohydrate pe a uma ona inu ao lei alu i le moega e aloese mai le tuai o le hypoglycemia, lea e mafai ona tupu i le moe.

Fautuaga o le Maʻisuka Ava

Afai o le maʻisuka e te inu tele ma e le mafai ona puipuia, o le a le mafai ona e faʻatali se mea e afaina. O le mea lea, e aoga le nofouta i lou soifua maloloina ae le o le 'ava malosi. Aemaise lava, e pei ona taʻua i luga, o le maʻisuka ma le maʻisuka po o se vodka laitiiti e taliaina. I lenei tulaga, e tatau ona e usitaia ia fautuaga:

  • Inu ava malosi i luga o se manava atoa. Meaʻai e vave faʻaitiitia ai le soona inu o le ava malosi, o lona uiga o le a sili atu lou avanoa mo le siakiina o lou soifua maloloina.
  • E tatau ona faia le pulea o le kulukose i luma, i le taimi ma le maeʻa o le 'aiga. Ae maise lava ao le i momoe. O le fea tulaga, e mafai ona fetuunai le suka i le inisalini (mo le faʻamaʻi 1).
  • O le faʻatagaina o le ava i le aso mo tamaʻitaʻi e 50 ml, mo tamaitai - 30 ml.
  • E fautuaina ia maua i taimi uma ma oe faʻamaoniga o oe o le maʻisuka. Faafetai ia te ia, i le tulaga o se tulaga ogaoga o lau oe faasaga i le tulaga o le ua onā, oi latou o loo siomia oe o le a le aveina lenei mea mo le soona inu ma, atonu, o le ai ai le taimi e tuuina atu ai le fesoasoani.
  • E fautuaina le i ai o se glucometer ma oe (tusa lava pe i se pati).
  • Ma ia aloese mai le inu faatasi ma le faateleina o le gaioiga faaletino. O se mea faapena o le a mafua ai ona pa'ū i le toto suka, ona sosoo ai lea ma le hypoglycemia.

Taua: o faʻamaoniga sili o le hypoglycemia o vaivaiga, faʻavalea televave, faʻasolosolo. Ma afai o nei faailoga e maua ai le maʻi pe a uma ona inu ava malosi, e tatau loa ona e fuaina le maualuga o le suka. A pa'ū, avatu le tagata maʻi (suamalie se tasi pe lua) ma valaʻau i se falemaʻi. O le aveina o le inisalini e le fautuaina e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

O le toʻatele e faʻataʻapoʻaina le maʻisuka faʻatasi ma le olaga o Spartan, na latou le maua ai le "tagata fiafia" fiafiaga - o mea manogi ma gaʻo, o se ipu ava malosi i se aso malolo. O le a le tele o lenei faʻataʻitaʻiga e fetaui ma le moni, ma e iai se manaʻoga e pulea lelei lau amio tausami lelei?

O manatu o fomaʻi i lenei mataupu e eseese. O le toʻatele e finau o le tali a le tino i le ava malosi i le maʻisuka e le mafaamatalaina:

E talitonuina e leai se faʻamavaega le saʻo i le ava i le maʻisuka, e taua tele le mulimuli i tulafono faʻapitoa mo lona faʻaaogaina.

"Maʻi" faʻamaʻi ma le ava malosi

O le maʻisuka atonu o le a le mafai ona faʻataʻitaʻiina ipu uma i le tausamiga fiafia, ma le agalelei e inu uaina e tofo i le ava malosi. E i ai pea nisi tapulaa. Afai o le ava malosi e maualalo i le kalori ma e le oi ai le suka ma ona faʻaoga tutusa i le faiga, e le afaina ai le maualuga ole kulukose. O le mea tonu lea latou te fefe ai i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matautia mo le maʻisuka, aua e mafua ai le oti. O le malamalama i le masini o le aafiaga o le ethanol i luga o le ate ma le pancreas o se tagata maʻi o le a fesoasoani i le maʻisuka e avea ma uiga taua i le ava malosi.

E faʻapefea ona amio le ava i totonu o le tino toto? Ethanol mai le toto toto e ulu atu i le ate, o loʻo faʻasalaina ai e le enzymes ma ua malepe. Ole tele o fua o le ava e puipuia ai le sifi o le glycogen i le ate, e matautia tele mo le maʻi suka - hypoglycemia.

O le tele o le fualaau o le ava lea e ulu atu i le toto, o le umi o le tuai i le maualuga o le suka. E mafai ona tupu se faʻafitauli i soo se taimi ae le o taimi uma o le ai ai se tasi e mafai ona tuʻuina atu le fesoasoani muamua.

O le ava sili ona matautia o loʻo i luga o se manava gaogao poʻo le maeʻa foi o le galue malosi, aʻoga, aua ua uma le punaoa glycogen.

E tatau i le faʻavavau ona lafoai ituaiga o meaʻai suamalie, ava malosi, nisi pia ma meainu malosi ma le suka ma suitulaga i le glycemia.

E faʻamalosia e le ethyl alcohol le aʻafiaga o fualaʻau o le suka ma faʻalautele ai le fia 'ai pe a le toe mafaufau i se meaʻai. E leai se eseesega o alii ma tamaitai i le maʻisuka, e pei lava ona leai ni eseesega i taunuuga o le faʻaleagaina o meainu malosi. I tamaitai, o le tagofia o le ava malosi e vave ona atiina ae ma sili atu ona faigata ona togafitia, o le mea lea, o le fualaau o le ava malosi e tatau ona matua itiiti ifo nai lo alii.

O le maualuga mo le tino fafine o se ipu malamalama mūmū mūmū po o le 25 g vodka. I le taimi muamua, e taua le siakiina o suiga i kulūkose ile afa itula.

Afai o le maʻisuka e avea ma vaisu i le ava malosi, matamata i le vitio

O le a le maʻisuka e sili atu ona matautia mo le ava malosi?

O le maʻi suka e tupu i le le mautonu ona o mafuaʻaga faʻavae, se faʻamaʻi viral poʻo se faʻafitauli o le puipuiga o le immune ma endocrine. Meaʻai le paleni, popolega, faʻafitauli o le hormonal, faʻafitauli i le pancreas, o le taunuuga o le faʻaaogaina o vailaau faapitoa e faʻaosofia ai se maʻi "suamalie". O le DM e mafai ona maua i le inisalini ma e le o le insulin-e faalagolago.

Faatasi ai ma nisi o ona ituaiga, o mea nei e mafai:

O faʻafitauli o le hypoglycemia e talitutusa ma le inisua: o le maʻisuka e foliga mai o momoe, leai se faʻasologa, e le lelei le faʻalautele i se tulaga. E manaʻomia e ia se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaifofo o le kulukose. O ia tagata e tatau ona i ai i taimi uma ni pepa faafomaʻi ma ni fautuaga ma i latou.

Ituaiga 1 Matemaʻi

I le taimi nei, o le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia lea e manaʻomia ai togafitiga toe suia i le olaga atoa. E afaina le suāsusu i le inisalini. E manaʻomia e tagata e maʻi insulin le maualalo o taumafa.

O le ava malosi o se oloa maualuga-kalori, ma o le mea lea e le tatau ona aofia ai i meaai masani o le maʻisuka.

Faʻateleina le inuina o le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 1, numera o lima, neuropathy, ma isi faailoga o le hypoglycemia o loʻo faʻaalia.

Ethanol faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo kulimi ma e le maua e le tino le malosi e manaʻomia. O le inisalini puupuu, lea e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e faʻatauina aʻo le i ai taumafa, e le faʻaaogaina mo lona faamoemoega faamoemoeina. Faatasi ai ma lona soona fai, o matematega e matuai matelaina lava.
E faalagolago lava i le ituaiga o ava malosi: afa afa o le pia o le ava e faʻaaoga ai le fefete faʻanatura poʻo se ipu uaina i le vaiaso mo alii, e faatagaina e nisi o tagata tausi fua. O le fua o le brandy poʻo le vodka e oʻo ile 50g. E manaʻomia e fafine ona faʻaititia lenei fua faatatau i le afa.

E taua la le inu ava malosi mo le maʻisuka? E leai se tulafono faʻasaina manino i tulafono nei:

E le o tagata uma e gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona fuafua lelei le fua o le inisalini, ma mafaufau i mea o le kalori o le ava malosi, o le mea lea, e aunoa ma se manaoga faapitoa, e le tatau ona e lamatia lou soifua maloloina.

Ituaiga 2 Matemaʻi

O se vaega o lenei ituaiga o le maualalo o le malamalama o sela i le inisalini. Atonu e lava lona tino i totonu o le tino, pe sili atu foi, ae o le gaʻo gaʻo e puipui ai le pona mai ona aafiaga.

Mo le lagolagoina o le tino i se tulaga o taui, e tatau ai:

I le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu ona lelei le vavaeeseina o le ava mai le taumafataga: e fasi le pancreas, e taofia ai le tuufaatasiga o le insulin hormone, ma faʻavevesi le metabolism. E le o tagata uma e malamalama i le lamatiaga o ni nai tioata o le ava malosi i se tulaga faapena.

I le faaopoopo atu i se paʻu mataʻutia i suga, o isi faʻamaufaʻailoga ua faaopoopoina:

O le a le maʻisuka?

O se faʻamaʻi tumau lea e aʻafia ai ma le solia o le metabolism o gaʻo (ma, e pei ona e iloa, latou te aofia ai le ava malosi). O le maʻi e masani ona vaeluaina i ni ituaiga se lua. Muamua e fesoʻotaʻi ma le le lava o le inisalini, ma o le lona lua e mafua ona o le leai o se lagona o tino o le tino i lenei hormone.

I ituaiga uma o le maʻisuka, e tatau i tagata ona mulimulitaʻi i se meaʻai ma ia mataʻu i le ava malosi. I le tulaga o le le tausisia o fautuaga faafomaʻi e uiga i le olaga, meaai paleni, o le maʻi e mafai ona mafua ai faʻafitauli mai totoga o le vaʻai, gaʻo, fatu cardiovascular, ate, ma isi.

E mafai ona ou inu vodka mo le maʻisuka?

I totonu o le tino o le maʻisuka, o le ava malosi e lua auala: e faateleina ai le inisalini ma poloka le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate. E le gata i lea, o le ava e faaleagaina ai siama siama, ma o le suka e ulu i totonu o le tino i le taimi lava lea, lea i le maʻisuka e oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i le maualuga o le kulukose o le toto. I lenei tulaga, o se tagata e atiina ae se fiaʻai tele.

O le ave 20-25 ml o vodka, e amata ai e se tagata le faagasologa o le hypoglycemia. O le tele o lou inupia, o le sili atu ona leaga o taunuuga. I le faaopoopo atu i le fiaai, o le tagata gasegase e faʻasalaina e le ulu o le ulu, vevela, vevela, gatete, faʻanoanoa, vaʻaia le vaʻaia, faʻavauvau o le fatu.

Pe a fegalegaleai ma le ava malosi, sauniuniga ile inisalini ma isi vailaau e leai se aoga. O le tali i le fesili "E mafai ona ou inuina vodka ma le maʻisuka?" E foliga manino mai. Ae ui i lea, o le lisi lenei o faʻafitauli o loʻo maua e le maʻisuka pe a taumafa le ava:

  • o se faʻaopoopoga i le faʻasalaga o triglycerides i totonu o le toto (e lamatia ai le mea oona, faʻalavelave fatu, ma isi),
  • faʻalauteleina le toto (faʻapupulaina le ono mafai ona i ai le siakiina, afaina o le fatu, stroke, faafitauli o fatugaʻo),
  • fenumiai, valea, tautala masalosalo,
  • taoto, vili,
  • fatu palpitations,
  • mumu o le paʻu.

E inu pe le inu

O i latou e oʻo lava i le faʻamaʻi e le taofia le inuina o le ava malosi e faʻamalosi e mataʻituina le tulaga o le tino. Talu ai e leʻi avea le maʻisuka ma faʻamaoniga mo le teena o le ava malosi, e tatau ona i ai i taimi uma ni masini i luga o le lima (fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto) ma faʻaaogaina i le tele o taimi i le aso. Aemaise lava, tatou te talanoa e uiga i aso talu ona maeʻa le inu ava, aua i le taimi nei, o le lamatiaga o le faatuai o le hypoglycemia ua faateleina, lea e le faigofie ona taulimaina.

E mafai ona inuina vodka, pia, uaina, pulu mo le maʻisuka? O le inu malosi o le 'ava e ala i le olo e vaevaeina i vaega nei:

  • sili atu ma le 40 tikeri (pulu, vodka, whisky, rum, gin). O le masani faatagaina o lo latou faaaogaina e 50-75 ml,
  • e itiiti ifo i le 40 tikeri, mo se faataitaiga, 10-12 tikeri (uaina, vine, ava, pusa, pia). O le vaega faatagaina mo le maʻisuka e 250-300 ml mo le uaina ma le 300-500 ml mo le pia.

Afai e maua oe i le maʻisuka ma e le mafai ona e lafoaia le ava malosi, e tatau ona e mafaufau o mea inu ava malosi e iai le suka. E tatau ona e filifilia mea ia e leai se sili atu nai lo le 3-5% suka (pe tusa ma le 30-50 g i le 1 lita). E tatau ona maitauina o loo tatou talanoa e uiga i se mea e le masani ai, o le faaaogaina o le ava.

Tulafono o le Saogalemu mo Tisuka

Mo se maʻi suka e le mafai ona aloese mai le ava, e taua le iloa o tulafono nei:

  • o le inu masani i meainu e inu ai le ava e faasaina,
  • O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e le tatau ona inuina le ava malosi ma le maualuga o le suka (suamalie, ava malosi, vine mama, ma isi),
  • O le ava malosi e le mafai ona faʻaaoga e fai ma auala e faʻaleleia ai le kulukose o le toto,
  • faatasi ai ma le taumafataga fuafuaina mo le maʻisuka, e tatau ona e sauniuni muamua ma toe faʻaaogaina le fualaau o vailaau e ave i le ava,
  • e le mafai ona e inu i se manava gaogao, e tatau ona e inu ava malosi i meaai.

O se tagata inu pisipia e tatau ona i ai pea se faʻamaonia ma ia e faailogaina o loʻo ia maua le maʻisuka. Talu ai e le lagona e se tagata le manava o le hypoglycemia pe a onā, atonu o le a pauu i totonu o se pa.

Ae ona o le manogi o le ava malosi, o isi atonu e le taua i lenei mea, ma le maʻisuka maʻi, e aunoa ma le mauaina o togafitiga faafomaʻi, lamatiaga e tupu ai maʻi ogaoga o le cerebral, e oʻo atu i le vevela (dementia).

E le masalomia, o le ava malosi e le fetaui i le olaga o se tagata o loʻo mafatia mai le gasegase o le metabolism carbohydrate. Afai e te manaʻo i le maʻisuka e le faʻafefe tele oe, ma e manaʻo e taofi le inupia, faʻalogo i le metotia a A. Carr.

O se auala faigofie lea e taofi le inu ava malosi i taimi uma. Ma e te le manaʻomia le ave fualaau poo le tuiina o se mea i lalo o le paʻu.Tau lava o faitau le tusi - ma e te malamalama o le maʻisuka ma le ava malosi e le fetaui, ma le lafoaia o lenei masani leaga e vave ma faigofie.

Ava malosi ma le maʻisuka

E i ai se tulaga faapitoa faapitoa o le inu ava malosi mo le maʻisuka. E aofia ai, muamua lava, i totonu o le ava malosi i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le paʻu tele i le kulukose o le toto (hypoglycemia). Ae maise pe afai e te faʻaaogaina i luga o se manava gaogao, ma se vaega itiiti o meaai poʻo meaai le lelei.

O le mea moni, o le ava malosi, i le tasi itu, e faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma le kulūkose-o loʻo faʻapalapala ai otaota, ma i le isi itu, e taofiofia ai le fausia o le kulukose i le ate. Ava malosi ma le maʻisuka, matou te malamalama i le a le faigata.

I le faaopoopo i le inuina o le anapogi, o le lamatiaga o le atiaeina o tulaga matautia o le hypoglycemic e faateleina ai le taumafa ava pe a mavae se malologa umi i le va o taumafataga pe vave foi ona uma faamalositino. O le aofaʻi o le ethanol e ulufale i totonu o le tino e taua tele, i se tulaga maualalo - o le ituaiga o ava malosi.

Pe a ma le 30 minute pe a uma ona inu le tele o le ava malosi (o le kuata lita o vailaka, vodka, whisky, gin) poo se lita o le uaina mamago i totonu o le toto, o le kulūkose e maualuga, ma a mavae le 3-5 itula e paʻu malie. O lenei faiga e masani ona taua - tolopoina le hypoglycemia pia.

O le ava malosi o se mea lamatia i soo se tasi, ae mo le maʻi suka, e oʻo lava i sina le lelei o le puleaina o se meainu e mafai ona oʻo atu ai i le oti. O le ava malosi i le afiafi e mafai ona sili ona matautia, talu ai i lenei tulaga, o se ituaiga ogaoga o le hypoglycemia e mafai ona atiae, lea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi, ma faaopoopo ai, o se tulaga faaletonu e mafai ona faia i le taimi o le moe, lea e na o le ava malosi e faaleleia ai.

Pe a faʻaaogaina le 'ava malosi, o tagata e maua i le maʻisuka e taua tele e matauina ai tulafono taua:

  • Inu na o le taimi pe vave pe a uma ona 'ai. E taua tele le 'ai o meaai e aofia ai meaai papala-e le sili atu le maualuga nai lo le numera glycemic index. Carbohydrates, lea e faʻagesegeseina, e faʻaopopo i se tuputupu aʻe laititi ma le umi i le maualuga o le kulukose o le toto, faʻaitiitia le tele o le fua o le inu o le ava malosi,
  • E taua tele le le suia pe faʻalavelaveina le faiga o mea taumafa, e le mafai ona e suia mea taumafa i le inu ava malosi,
  • Afai e fuafuaina le mea inu ava, o le fua o le inisalini e tatau ona matua faʻaititia, e tutusa lava lona aoga i le fua o le kulūkose-faʻapalapalaina o meaʻai. Atonu e te ono le tagofia nei fualaau oona,
  • O le vailaʻau o meainu malosi e faʻailoaina e 40 - 45% i le taimi o le aso e le tatau ona sili atu i le 50 - 60 g, talu ai o le fua o se faʻalavelave matautia o le hypoglycemia ua amata ai mo le 75-100 g.
  • I le maeʻa ai o le tele o meainu malolosi, o le mea moni e le talafeagai mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (!), E matua talafeagai lava le faia o isi faʻaopoopoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi le teena atoa o le mamafa o le inisalini po o le kulūkose. E taua le malamalama o le filifilia o le fua saʻo o le insulin i le aso e sosoo ai e mafai foi ona faigata,
  • Pe a matauina le tulaga o le hypoglycem, e faigofie ona faʻaaogaina le gaʻo (glucose, sucrose, maltose), sei vagana ai le falufula, e fautuaina e faʻaaoga i totonu o le vai,
  • O le faʻaaogaina o le glucagon i le tulaga o le hypoglycemia e mafua ai le faʻaaogaina o le ava malosi e le aoga,
  • O fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma le tuufaatasi o le ava malosi e manaomia ai se faamaninoga faapitoa.

E mafai ona ou inu i le maʻisuka ituaiga 1?

Afai e maua e se tagata le maʻisuka e le mafai ona togafitia ma e faalagolago i le inuina o le inisalini, e le solia le ava malosi. Ae ui i lea, o lona fuainumera e tatau ona faʻalelei. I.e. pe a inu ava malosi, e tatau ona e mataituina le pulea ma le faʻaeteete.Manatua: ia tumau le soifua maloloina ma faaititia mea leaga, e mafai ona e inu itiiti ifo nai lo le tau fautuaina. O le inu malolosi e le fautuaina.

O se fualaau saogalemu mo se tagata e faalagolago ile inisalini e faigofie tele. O lea mo le vaiaso e le afaina ai le soifua maloloina, e mafai ona ia inu le 500 ml o le pia (1 ipu fagu pia ma se malosi o le 0.5 l). Afai o le maʻi e sili atu i le uaina, ona mafai lea ona 2 taimi le itiiti - 250 ml.

E pei o vailaʻau malolosi, e pei o vodka poʻo le cognac - o le masani mo se maʻisuka e na o le 70 kalama. I.e. o se tagata maʻi e tatau ona manatua le tele o le inu - o le 1 laitiiti tioata / fana.

O le a le tele e mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 2?

Afai o le tagata maua i le maʻisuka vaivai e faalagolago i le maualuga o le insulin, o le tulaga e sili atu ona faigata. Faatasi ai ma lenei faamai, o siama o lona tino e le aʻafia lelei le inisalini. O le mea lea, e matua faigata lava ona faʻatonutonu le suka o le toto ma fualaau. Fomaʻi fautuaina e faʻapea o nei tagata gasegase e aloese mai le inuina o le ava malosi, e aofia ai pia.

O pia ma inu inu vevela o loʻo i ai le suka (uaina, ava malosi, ma isi mea) e sili ona lamatia mo le maʻisuka ma le ituaiga faʻamaʻi lona lua.

O taunuuga o se taumafataga agalelei

O le taunuuga pito sili ona leaga, o le amataga o le atinaʻe e le mafai ona vaʻaia muamua aʻo le i inu, poʻo le itiiti foi pe a maeʻa, o se suiga tele i le maualuga o suga i le plasma toto. E mafai ona tupu lenei mea i se miti pe a le mafai e le maʻisuka inu ona pulea lelei lona manuia.

O le faʻafitauli foi o loʻo i ai i le mea moni e faapea, a oʻo ina inu, o le maʻisuka e mafai ona misia le faʻavaeina o faailoilo o le hypoglycemia, talu ai e talitutusa lava ma foliga o le onosaʻi masani:

E tusa lava pe lava le aiga e latalata ane o le a le mafai ona iloa saʻo le lamatiaga ma maua le fesoasoani talafeagai i le hypoglycemia. I se faʻalavelave matuia, ua pa'ū le tagata ua afaina, e matautia ona o suiga e le mafai ona suia i le fatu ma le faiai.

O le maʻisuka ma le ava malosi e mafai ona iai ni aʻafiaga e le mafaamatalaina, talu ai ona o le aafiaga o le ethanol e tumau pea i le tino mo isi aso e lua, o lea ia faaeteete!

Maʻisuka Ava

O aso nei o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka, o le ava malosi ma a latou fetaui, aua o le ava malosi ma taunuuga o lona faʻaaogaina mo le tino ua lauiloa i tagata talu mai aso anamua, ma o le maʻisuka sa lauiloa foi i Aikupito anamua, lea na vaʻaia ai ma le totoʻa faʻamalama o le taimi i suʻesuʻega o lenei maʻi. Ma o le mea moni, e toʻatele tagata o loʻo mafaufau pe mafai ona inupia le ava malosi i le maʻisuka, ona latou te fefe e le afaina o latou tino.

O le fea mea inu e sili ona lelei

Afai e le mafai ona e le amanaiaina le valaaulia i se taumafataga, e tatau ona e filifilia ni meainu e mafai ona itiiti se afaina. E mafai ona ou inu vodka mo le maʻisuka?

Nai lo o se 'ava malosi po o le vine, e sili atu le inu i nisi o vodka, mataʻituina puipuiga uma:

Afai ei ai lau filifiliga, e sili atu le lelei le inu i se ipu malamalama mūmū mūmū (250g), e pei o mea inu malosi e poloka ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o hormones e faafaigofie ai le inu o le ava i le ate. O le uaina mumu o loʻo i ai polyphenols maloloina e faʻasaʻo ai faitauga o le glucometer. O le a le ituaiga uaina e mafai ona ou inu i le maʻisuka? O le togafitiga faʻapitoa e faʻaalia pe a le sili atu ma le 5% le maualuga o le suka i le uaina.

E toatele tagata e manatu o le pia e avea ma oloa e sili ona leaga. O le ava e maualuga i kalolo, aua o loʻo i ai le tele o gaʻo (mafaufau i se mea e pei o se "manava pia"). O le fua masani mo le pia Alene o le vai, malt, hops, ma le fefete. I le maʻisuka, e aoga le fefete a le faifaʻailoga: latou te faʻasaʻo le metabolism, toe faʻaleleia le galuega o le ate . O lenei taunuuga e le o le pia, ae o le fefete. I le fua o ituaiga o pia faʻaonapo nei, atonu o le a leai.

  1. Pia lelei - 350 ml.
  2. Ova mama - 150 ml.
  3. Mea inu malolosi - 50 ml.

Mo le fuafuaina o le kalori, o le maualuga o le ava i totonu o le oloa e tatau ona amanaia, talu ai o le 1 g e 7 kcal (faʻatusatusa: 1 g o le gaʻo - 9 kcal!). O le mea lea o faafitauli i le mamafa tele.

Se fualaau o le ava e mafai ona faʻaosoina ai le hypoglycemia:

  1. Meainu malolosi - 50-100 ml.
  2. Uaina ma mea na maua - 150-200 ml.
  3. Beer - 350 ml.

Pe tatau ona ou faʻafefiloi ituaiga eseese o ava malosi? E manaʻomia le inu o meainu mai le tasi o ituaiga o meafaitino ma mea e maualalo ifo kalori. O le laulau e fesoasoani ia te oe e suʻe ai le kalori o mea inu ava malosi.

Dessert20172 Semi-dessert12140 Ava30212 Faʻamalosia12163 Semisweet588 Toa810 Semi-mago378 Ava64 Malamalama (11% i totonu)542 Malamalama (20% solu i)875 Pogisa (13% soli iv)648 Pogisa (20% mago i)974

Vodka235 Cognac2239 Ava40299 Martini17145 Mead1665

Auai i mea na tutupu ma se taumafataga tele, lea e le mafai ona tuulafoaia, o le maʻisuka e tatau ona feutagai ma lana finocrinologist e uiga i meainu malolosi. E masani lava, i le soifua maloloina masani ma le lelei o le suka, e le faasaina e le fomai se vodka laitiiti po o se uaina, i lalo o puipuiga uma.

O le a le ituaiga meainu o lenei?

Vodka o se meainu malosi malosi ma se manogi lelei. O le vai inu ua saunia e ala i le faʻamaʻiina o se paluga faʻasusu ua uma ona saunia poʻo le soloia o le ava malosi i le malosi o loʻo manaʻomia. Vodka masani e aofia ai le ava malosi ma le vai, o se mea inu faapena o le ai ai ni uiga:

  • zero glycemic index,
  • calorie akoonu 235 kcal,
  • o le i ai o le pasela, calcium, selu, mono-ma le faʻasalalau i le tuufaatasiga.

Afai e faia le ava malosi i ni mea faapitoa faapitoa, o nei uiga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i vaega o le paluga ma e tatau ona faailoa mai e le gaosiga. O se lamatiaga faapitoa mo tagata mamaʻi ei ai le tino faʻavaivaia o le vodka artisanat. E le mafai ona talanoa e uiga i ni uiga manino o sea inu, aua o oloa e le pasi le tulaga o le tusi faamaonia, o aʻafiaga mai le faʻaaogaina o vodka e le mafai ona vaʻai.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le pasene tele o fomaʻi e faʻasaina ai le maʻisuka e inuina soo se ava malosi, ae o lenei mea uma e faalagolago i le maualuga o le maʻi ma, ioe, i le fua o le ava malosi.
Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le ituaiga 1, o le fua o le ava e faʻateleina le lagona o le inisalini, ma faʻaleleia ai le puleaina o le suka.

Ae ui i lea, o le inuina o le ava e avea o se togafitiga e le fautuaina, aua o lenei mea o le a faateleina ai le maualuga o le maʻi ma afaina ai le ate.

Ituaiga 2 maʻisuka

Afai tatou te talanoa e uiga i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2, ona i ai lea i le maʻisuka e tatau ona manatua o le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga lua e mafai ona tuufaatasi i se tulaga talafeagai, talu ai ona o le inupia o le ava e afua ai le faaitiitia vave o le gaʻo toto.

I se isi faaupuga, o le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia le iloa manino pe faʻapefea ona faia lenei mea po o le ava malosi i gaioiga o le tino, ae afai o se tagata maʻi o le ituaiga lona lua e ave insulin, ona sili atu lea ona lelei le teenaina o le ava atoa. A leai, o le fatu, toto toto ma pancreas o le a aʻafia.

E mafai ona inu le uaina o le maʻisuka

O se mea e maasiasi ai i le aso malolo a le aiga, e le mafai ona e 'ai ma inu pei o isi tagata uma. O le mea lea, o le fesili e masani lava ona tulai mai pe mafai ona inu le uaina. Ua talitonu saienitisi o le ipu o le mūmū mūmū i le aso e le afaina ai le tino. Ae peitai, e tatau i le tagata maʻi ona manatua o le ava malosi e sili atu ona lamatia ma matautia mo ia nai lo se tagata soifua maloloina.

O le uaina mūmū ua i ai elemene aoga mo le tino - polyphenols, lea e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e aoga tele i lenei maʻi. O maʻi suka e tatau ona gauai i le aofaiga o suka o loʻo i totonu o le uaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le suka mamago ua maua mai i le 3 i le 5 pasene, i le faʻagogo-mama - e oʻo atu i le 5%, i le uaina suamalie mai le 3 i le 8 pasene, o isi vini e aofia ai le 10% ma le maualuga.

O le mea lea, mo le maʻisuka, o le filifiliga sili lava o le uaina ma le tele o suka e le sili atu i lo le 5%. O le mea lea, fomaʻi e fautuaina le mūmū mūmū mo le maʻisuka, lea e masani lava e le faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae peitai, e le tatau ona e faʻaleagaina, e seasea ona e inu 150-200 kalama o le uaina i le taimi e tasi, ma 30-50 kalama e lava mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

E mafai ona ou inu ava malosi mo le maʻisuka

I le auala, ua fai mai saienitisi o le inu 50 kalama o le uaina i aso uma e taofia ai le tupu o le atherosclerosis ma e aoga tele i luga o ipu o le mafaufau.
E tatau ona manatua e uiga i nisi o nuances pe a faʻaaoga:

  • e mafai ona e inu naʻo le aofaiga faatagaina o le ava i le aso poʻo le sili atu i le 200 kalama, tasi i le vaiaso,
  • o le ava malosi e tatau ona naʻo luga o se manava atoa pe o le taimi foi e tasi e maua ai oloa gaʻo, e pei o pateta, falaoa ma isi,
  • e tatau ona mataʻituina le masani o mea taumafa ma le taimi ole inisalini injections, ae afai e te fuafua e inu le tele o le uaina, ona tatau lea ona faaitiitia vailaʻau o vailaʻau.
  • O le faʻaaogaina o suamalie suamalie ma ava malosi e matua faasaina.

Afai e te le mulimuli i fautuaga uma o loʻo i luga i luga o meaai ma inu e tusa ma le tasi le lita o le uaina, a maeʻa le afa itula o le a amata le maualuga o le kulukose, ma a maeʻa le fa itula o le a faʻaitiitia le maualuga o le suka, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei, o se tasi.

O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina le uaina i le faʻaogaina lelei, ae tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete tele, talu ai e tatau ona amanaʻia le setete o le pancreas ma le ate.

E mafai vodka

Ina ia mafai ona taliina lenei fesili, seʻio tatou tilotilo i le tuufaatasiga o le vodka - o le ava lea ua solo i le vai, ioe, o mea le mama ma o meaʻai e tatau ona le aofia ai. Ae ui i lea, o se vodka lelei lea e le faʻatau atu i luga o le maketi oona ava. I le taimi nei, o le fale teu oloa e aofia ai le tele o vailaau eleelea, e leai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata.

A oʻo mai le vodka i le tino, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e faigofie lava ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. Vodka faʻatasi ai ma inisalini sauniuniga e taofia ai le gaosia o hormones faʻamamaina lea e fesoasoani i le ate ma faʻafefe ai le ava malosi.

Ae i nisi itu, e fesoasoani le vodka i le faaleleia o le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le maʻisuka ituaiga 2 ei ai le maualuga o le suka e sili atu i le tapulaa faatagaina, e fesoasoani le vodka e faʻamautuina lenei faʻaʻailoga. I lenei tulaga, e le mafai ona sili atu i le 100 kalama o vodka i aso taitasi, e faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o mea taumafa-kalori malolosi.

Vodka faʻagasolo le faʻaogaina o meaʻai ma talepe ai le suka, ae faʻatasi ai ma lea mea, e afaina ai le metabolism. O le mea lea, o se feiloaiga muamua ma se fomaʻi e le o se mea e sili ona le lelei, o lea e mafai ai ona e puipuia lou soifua maloloina mai taunuuga le lelei, ma sili atu le aua le faʻaaogaina.

Faaaogaina o le ava i le maʻisuka

E tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga, o lona uiga o le inuina o le ava mo le maʻisuka maʻi e mafai, ae i se tulaga sili ona lelei, o lona uiga, o le puleaina o le tele o le ava malosi e taua tele. I lenei tulaga, e leai se mea e le faʻafefiloi ai le 'ava malosi ma aua nei faʻafefeina i latou i le vai susulu, e sili atu le faʻaitiitia i vai inu masani e aunoa ma ni gaʻo.

O le inuina o le ava malosi ma le ava i luga o se manava gaogao e afaina ai foi, ina ia le faʻaosofia ai le hypoglycemia, lea e mafai ona oʻo atu ai i le le talafeagai o aʻafiaga, e oo atu i le tulaga sili ona le manaomia o le paʻu ma le oti. E lelei tele le teena o ava malolosi mo le maʻisuka, ae o le taulaʻi ma le totoa i le suka e tusa lava pe maualalo le ava malosi.

Le aʻafiaga o le ava i le setete o le maʻisuka

  1. Na taʻua i le taimi muamua o gaioiga metabolic i le tino o le maʻisuka e telegese lemu. O le a le mea talafeagai mo se faʻamaʻi o sea fuafuaga. O lenei, i le itu, e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻamaʻaloina o mea oona ma le ava malosi mai le tino.
  2. I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, o le inisua e vave ona tupu, o se taunuuga e mafai ona tupu ai le oona. I tulaga sili ona faigata, o le faʻaaogaina o le ava o lenei ituaiga e muta i le oti. Ae ui i lea, o loʻo mataituina lenei mea i le alolofa o vodka alofa, o le mea lea, e le masani ona faʻaaogaina i le tagata lautele.
  3. Pe a tago se tagata i vailaʻau e faʻapipiʻi ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le tulaga na o le sili atu ona faigata, e maua e le ate se mamafa (faalua-tolu-tolu) avega.
  4. O tagata faʻapitoa e suʻesuʻeina le faʻamaʻi e taulaʻi atu i se isi tulaga lamatia mai le ava malosi. Toeitiiti lava o le vaega atoa o le ava malosi e lauiloa mo lona gafatia e faʻaitiitia le faʻaopoopoga o le suka i le toto. E mafai ona maua lenei mea ona o le taofia o le faʻasaʻoina o le glycogen, e manaʻomia le fafagaina o siama ma gaʻo.
  5. Pe a faʻavave le faasologa o sikoa i luga o le saoasaoa, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻeina o se faʻafitauli o le hypoglycemic poo le coma. O se tasi o lenei mafuaʻaga, ua faʻasaina e le au atamamai le inuina o le ava ina ia aloese ai mai le ogaoga o taunuuga. O nisi tagata gasegase e le o mafaufauina ma faaleagaina ai lo latou soifua maloloina.
  6. E le gata i lea, e le mafai e se tasi ona vavae ese le leaga o le vodka e aʻafia ai le tino o le tino. O le maʻisuka o se faʻasologa masani o togafitiga o le endocrin system. O le faʻamaʻi pipisi e televave le vave, o le maʻi e amata ona pagatia mai le hypoglycemia. O le faʻaitiitia o le suka o loʻo tuʻuina atu i le faʻavavevave ma le leai o se mafaufauga, faʻaletonu le faʻamaopoopoina, vevesi, fenumiai, ma faigata tautala.
  7. O le tele o faʻamaoniga o loʻo i luga e faigofie lava ona le mautonu i le masani ona inu, o lea e le o taua faapitoa ai e le tagata maʻi. E le faia e se tagata ni gaioiga e mafai ona taofia se osofaʻiga mataga. E i ai se lamatiaga ogaoga i le olaga.
  8. I ia tulaga, o fesoasoani faafomaʻi ua naʻo le leai o se malamalama. Falemaʻi manaʻomia. Mai mea ua taua, e mafai ona tatou faaiʻuina o le inupia i le tuufaatasiga ma le mea vaivai o le tino ma le hypoglycemia o se mea e fefiloi ai seoli mo se maʻi suka. E taua le mafaufau i le tolu taimi ao le i faalagolago i se ipu vodka.

Mataupu e le faasaina ai Vodka

  1. O tagata faʻapitoa e faʻasaina tagata gasegase i se faʻamautinoaga e inuina ava malosi, vodka e le aofia i le lisi o tuusaunoaga. Ae peitaʻi, afai e filifili se tagata e inu i le 'aiga o le afiafi pe pe a feiloai ma uo, e tatau ona ia mulimuli i fautuaga o loʻo i lalo.
  2. E i ai foi mataupu e le faamalieina ai manaoga o se tagata e inu. O le faʻasaina vaega e aofia ai tagatanuu ei ai se talafaasolopito o mea ua fai ma vaisu i le ava malosi. E le mafai ona e inuina le ava malosi i le atherosclerosis, maʻi pancreatite, angina pectoris ma isi maʻi o le fatu maso, faapea foi ma le maʻi suka.
  3. Vodka ua matua faʻasaina mo fafine ua iloa le maʻisuka ma ua faʻamoemoe ile pepe. Afai e te mulimulitaʻi i le fuainumera o faʻamaumauga, o tamaitai e sili atu ona vavalalata i le ava malosi ma e lamatia.

E faʻafefea ona inu vodka

  1. E le tatau ona e lamatia lou ola maloloina, o le mea lea, ao le i tupu le mea na tupu, e aunoa ma se faaletonu, talanoa i se fomaʻi. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona faia faʻasalaga a le tagata lava ia. E mafai e le fomaʻi ona filifili e ono alu ese mai tulafono laiti. Ia mautinoa ia mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi ma le fua o le taumafa ava malosi.
  2. Aua nei galo o vodka e le o aofia ai gaʻo meaʻai, e pei o se meaʻai, filifili meaai ma se maualuga o mea o ia mea. Faatasi ai ma nei oloa, e tatau ona faamamafa ipu, pateta, araisa, pasta ma cereals. E leai se aoga o le meaʻai. Ae e manaʻomia pea ona e maua se palapaliti faʻatasi ma oe.
  3. Afai o se osofaʻiga e tupu, o na oloa o le a fesoasoani e laveai oe. O le taʻavaleina o le mita faʻatasi ma oe e sili ona fautuaina. E tatau ona e pulea i taimi uma le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.A maeʻa le inuina o le ava, e tatau ona fuaina le suka toto i le 2 itula. O se osofaiga o le hypoglycemia e mafai ona tupu pe a mavae le malepelepe o le ethanol.
  4. E matua faasaina le inuina vodka poo soo se isi ava malosi. E tatau ona i ai pea tagata lata ane e mafai ona fesoasoani ia te oe. E tatau i le kamupani ona i ai ia le itiiti ifo ma le toatasi le tagata e faʻapitoa. O lenei mea o le a fesoa- soani i le vave sailia o togafitiga faafomaʻi pe a tupu se mea.

Afai e te usitai i manatu o tagata tomai faapitoa oe na suʻesuʻeina le faʻamaʻi e pei o le maʻisuka i le isi itu ma le isi itu, o lea e le fautuaina e faʻaaoga soʻo se ituaiga ava malosi i lau mataupu. Ae peitai, afai o le mafuaaga na filifili ai e inu vodka, mulimuli ma le faaeteete i fautuaga. Ae o le mea muamua, faʻamafiesea uma faʻamaʻiloga e faasaina ai le ava malosi.

Vitio: E mafai e se maʻisuka inu ava malosi?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tutusa i lo tatou atunuu. O le mea e leaga ai, o le maʻi ua laʻititi, ma afai e naʻo tagata matutua ua afaina, o lea ua sili atu ona taatele i tupulaga talavou o lo matou atunuu. Faatasi ai ma ia faafitauli, o tagata tomai faapitoa e faatulaga se meaai faapitoa mo le tagata maʻi, ae i le taimi e tasi, e toatele o loo i ai le fesili: e mafai ona inu vodka ma isi meainu malosi? Sei o tatou taumafai e malamalama i lenei autu i aso nei.

E mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lautele, e faʻaalia ai se faʻagasolo i le tuputupu ae faaletausaga. E tusa ai ma tagata atamamai, o le aʻafia o le maʻisuka ituaiga II i le lalolagi mai le 2000 i le 2030 o le a faateleina e 37%. I le Iunaite Setete, e 15 miliona tagata e mafatia i le maʻisuka, ma o tau taʻitasi e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi ma ona faʻafitauli (maʻi fatu cardiovascular, le toe faʻauluina ona o le tauaso) e oʻo atu i le $ 90 piliona, e tusa ma le 25% o tau o le soifua maloloina.

O le faateleina o le aafia o le maʻisuka ituaiga II na matauina i le tele o tausaga i Iapani, o tagata atamamai e masani ona faamatalaina le "iloga" o le olaga. O lenei mea e faʻamaonia ai le manatu e faapea, o vaega taua o le mafaufau e taua tele i le tulaga o le maʻisuka.

O le natura o le maʻi o le maʻisuka ua lagolagoina e le malosi tele o le soifuaga faaletino mai lenei faʻamaʻi i totonu o malo o le Soviet Union muamua i le lotolotoi o mafatiaga psychosocial e fesoʻotai ma suiga tetele i le 90 o le seneturi talu ai. O le mea lea, i le vaitau mai le 1981 i le 1993, o le fua o le tino mai le maʻisuka i tagata na faʻatupulaia i le 4.3 taimi (mai le 1.5 i le 6.5 mo le 100,000 tagata), ma tamaitai i le 3.9 taimi ( mai le 2.4 i le 9.4 mo le 100,000 tagata).

Faʻatasi ai ma faʻasologa o vailaau faʻasolosolo ma mafaufauga o le mafaufau, o se olaga le lelei e sili ona taua i le aiology o le maʻisuka malosi: le lava gaioiga faaletino, gasegase, taʻitaʻia le mamafa, ulaula, ma isi mea faʻaleagaina o se tasi lea o mea e lamatia ai le maʻisuka.

O aʻafiaga o le diabetogenic o le ava e aofia ai aʻafiaga o aʻafiaga i luga o siama o le pancreatic, le puipuia o le inisalini ma le tele o le tetee atu i ai, le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate, o le afaina ona o le tele o calories, ma le gase galuega.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, na faʻaalia ai i totonu o tamaʻi e inu i le ava malosi, o le faʻaitiitia o le maualuga o le pancreas ma le atrophia o suauu peta sa maitauina. Ethanol metabolites 2,3-butanediol ma le 1,2-propanediol inhibit basal faapea foi le insulin-stimulated metabolism i adipocytes.

Ole aʻafiaga o le ava malosi e mafai ona avea ma se lamatiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E tusa ai ma nisi tusitala, o le 1 mai le 5 vaega o le hypoglycemia matautia e mafua ona o le taumafa ava malosi.

I se suʻesuʻega se tasi, na faaalia ai o le inu e oo lava i nai tofo o le ava malosi i le po na muamua atu e tagata gasegase o loʻo mafatia i le ituaiga o maʻi suka e oʻo atu ai i le taeao o le hypoglycemia. O le faiga o lenei aafiaga e le o malamalama atoatoa, ae ui i lea, e talitonuina o aafiaga o le hypoglycemic alcohol o loʻo faʻasalalau e ala i le paʻu i le aoauli o le hormone tupu.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, na maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le fua o le fua o le homone i le ava. E le gata i lea, o le ava malosi e aafia ai itu eseese ole metabolism glucose. Aemaise lava, o le ava malosi e taofia le gluconeogenesis e le 45%, lea e mafai ona faʻatalanoa e ala i le vaivai o le malosi, toe faʻalagolago i le toto o le adrenaline ma norepinephrine, ma isi.

I le ituaiga o loʻu maʻi suka, o le gluconeogenesis e nafa ma se vaega taua o le tuufaatasia o le kulukose mai le ate, o le mea lea e sili atu ona nofouta le gasegase o le maʻisuka i aafiaga o le ava pe a faatusatusa i mataupu maloloina. O le ava malosi e mafai foi ona faʻaleleia ai le faʻaleagaina o aʻafiaga o isi fualaau (e pei o peta blockers).

O suʻesuʻega faʻapitoa e uiga i le sootaga i le va o le ava malosi ma le aʻafia o le maʻisuka ituaiga II e feteenai. E tele suʻesuʻega ua faʻaalia ai se lelei lelei i le va o le ava malosi ma le aʻafia o le maʻisuka ituaiga II.

O le mea lea, i se suesuega e tasi, na faaalia ai o le inuina o le ava i se fualaau o le sili atu i le 25 g i le aso e matua faateleina ai le tulaga lamatia o le maʻisuka ituaiga II pe a faatusatusa i le inuina o pusa o le ava malosi. E tusa ai ma taunuuga o se isi suʻesuʻega, o le lamatiaga o le atiae o le maʻisuka ituaiga II i mataupu e sili atu i le 36 g o le ava i le aso e 50% le maualuga pe a faatusatusa i latou o loʻo 'ai le 1.7 g o le ava i le aso.

Na faaalia ai foi o le lamatiaga o le atiae o le maʻisuka ituaiga II i tagata ogatotonu oeo lo o sili atu i le 21 doses o le ava i le vaiaso e 50% le maualuga nai lo i latou e inu le itiiti ifo ma le 1 le afa i le vaiaso. E tusa ai ma isi faʻamatalaga, o le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga II e 2.5 taimi le maualuga i tamaʻitaʻi o loʻo faʻaleagaina le ava malosi, pe a faatusatusa i faʻamalologa.

O se suʻesuʻega e tasi na maua ai le inu tele o pusa o meainu malosi i luga o se taimi puupuu (o le mea e taʻua o le inu o le ava malosi) e faʻateleina ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga II i fafine.

E tusa ai ma le ituaiga o ava malosi, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga II i totonu o tagata ogatotonu o loʻo taumafaina le sili atu i le 14 doses o le ava malosi i le malosi o ava malolosi i le vaiaso e 80% le maualuga nai lo alii e faʻaaoga vai inu ava.

O le ava malosi e masani ona o faatasi ma le ulaula tapaa. I se suʻesuʻega faʻatusatusa lea na auai ai le 41,810 alii (o le tulitatao e 6 tausaga), o le ulaula na faʻaalia e faaluaina ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga II.

O le masini fuafuaina mo lenei aafiaga o le faateleina o le faʻamalosia o le insulin i tagata ulaula. E manino lava, o le faʻafefeina o le ulaula tapaa ma le ava malosi e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Talu ai nei, na tele lava ina finau le lomiga i le fesili o le i ai o se sootaga i le U po o le I i le va o le aafia i le maʻisuka ituaiga II ma le taumafa ava malosi. O lona uiga o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻamaʻiina ma sina tofo o le ava malosi ma le tele o aʻafiaga ile maualuga o tui.

O se suʻesuʻega o suʻesuʻega i le va o le ava malosi ma le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le inuina o le ava i le fua ile 6 i le 48 g i le aso e faʻaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka II i le 30% pe a faʻatusatusa atu i tamaʻitaʻi ma tagata e sili atu i le 48 g o le ava i le aso.

O se suʻesuʻega faʻamoemoe na maua ai se sootaga e leai se laina i le va o le ava ma le aʻafia o le maʻisuka ituaiga II. O le lamatiaga o le maʻisuka ua faasolosolo malie ona faaitiitia i le maualuga o le taumafaina o le ava malosi i le 23.0-45.9 g i le aso ma ua faateleina i le faaaogaina o atopaʻu tetele (> 69.0 g i le aso).

Ona o aʻafiaga e aʻafia ai, o le puipuiga o aʻafiaga o le ava malosi e sili atu ona manino i alii matutua e le ulaula, ma le faʻamaoni e le mamafa i le maʻisuka. E tasi le suʻesuʻega e aofia ai le 85,000 fafine e 34-59 tausaga le matutua na matauina mo le 4 tausaga.

O le faʻaitiitia o le lamatiaga o le maʻisuka II o le maʻisuka ua faʻaalia i tagata e inu vailaau tatau o le ava malosi pe a faatusatusa i tagata e le o inu. E tutusa foi taunuuga na maua mai i se isi suʻesuʻega o tagata aʻoga, oe na aofia ai e 41,000 alii e 40-75 tausaga, na matauina mo le 6 tausaga.

O eseesega i taunuʻuga o suʻesuʻega a le epidemiology e mafai ona mafua mai i uiga faʻaleaganuʻu, ituaiga olaga, faʻapea foʻi ma auala eseese, e aofia ai fua faatatau o le taumafa ava, k, ma vaitau eseese o le mataʻituina.

O lea la, i nisi o suʻesuʻega, o tagata inu ava e leʻi inupia le ava i le taimi o le suʻega ma tagata e leʻi faʻaaogaina le ava malosi (faʻamalologa) na tuʻufaʻatasia i le tasi vaega. O eseesega e mafai foi ona mafua mai i eseesega o tausaga: i se suʻesuʻega se tasi, o le puipuiga o le ava malosi na maua mo na o tagata ua silia i le 44 tausaga.

I tupulaga talavou, o le maʻisuka e masani lava ona fetaui lelei ma o lea e le faalagolago tele i le taumafa ava malosi. O le feteenai o taunuuga o le suʻesuʻega o le sootaga i le va o le ava malosi ma le lamatiaga o le maʻisuka e mafai ona oo atu ai i se taua taua e pei o le numera o le tino, lea e masani ona le amanaiaina.

Faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ma togi laiti o le ava malosi ua faʻaalia mo tagata taʻitoʻatasi ma e maualalo le maualuga ma maualalo le numera o tagata. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le taumafaina o le ava malosi ma le faʻaitiitia o le lamatia o le maʻisuka e maualalo i tagata e maualalo le mau (indexing index) (6-12 g i le aso) nai lo tagata ei ai se faasinomaga maualuga (12-24 g i le aso).

Eseesega o taunuʻuga mo tane ma fafine atonu e mafua mai i le mea moni o fafine o le a sili atu ona nanaina le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻapea foʻi ma eseesega o mea e fiafia i ai le inu ava malosi. E tusa ai ma suesuega a le epidemiology, o le faateleina o le lamatia o le maʻisuka i tagata e inu ava malosi o le ava malosi e tele lava ina fuafua i le malosi malosi o le ava malosi.

I le taimi lava e tasi, e inu tele ava i ava malosi. O le manaʻoga mo ituaiga eseese o le ava malosi e masani lava ona fesoʻotai ma nisi o uiga faʻalauiloa ma le olaga. O tagata e sili ona inu i le uaina, e pei o se tulafono, e sili atu le aʻotauina, tagata e le o ulaula tapaa, taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma, o le iʻuga, e maualalo le lamatiaga o le maʻi.

O le otootoina o taunuuga o suesuega a le epidemiology, e mafai lava ona tatou talanoa e uiga i le maʻisuka aafiaga o gasegase tele o le ava malosi, i le tasi itu, ma le ono mafai ona puipuia aafiaga o togi laiti o le ava, i le isi. O loʻo i ai mea e manaʻomia mo le ola mo nei aʻafiaga.

E ui o le inu malosi o le ava malosi e faateleina ai le tui o le inisalini, ae maualalo le maua o le ava. I lenei tulaga, o nisi tusitala o loo fautua mai faapea o le faaaogaina o togi laiti o le ava malosi e mafai ona fai i le 10% o le faitau aofaʻi ma se popolope e fesootaʻi ma le inisalini faʻasaina o le inisalini.

O le galuega na talanoaina i luga na tuʻuina atu i le va o le ava malosi ma le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga II. Leai se mea e sili atu ona manaia o le talanoaga e uiga i le aafiaga o le ava i luga o le lamatiaga o le ola faaletino mai faamaʻi cardiovascular i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le tele o le lamatiaga o le faʻamaʻi, lea e mafua mai i le dyslipidemia, maualuga o le toto maualuga, o le faateleina o le inisalini resistance, hypercoagulation. E tusa ai ma taunuʻuga o nisi o suʻesuʻega a le epidemiology, o laʻititi laititi o le ava e faʻaitiitia ai le lamatiaga o maʻi fatu fatu i le lautele o tagata.

O aʻafiaga faapena na tupu i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II. O le mea lea, i se suʻesuʻega a le aʻoga e 87,938 male fomaʻi na auai, na faʻaalia ai o le maualalo o pusa o le ava e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu fatu e 40% i maʻi uma o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga II ma tagata soifua maloloina.

O le faaitiitia o le lamatiaga o faamai o le fatu fatu i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga II ma le faaaogaina o tamai tofo o le ava malosi sa faaalia foi i se suesuega faamoemoeina lea e 121700 tamaitai tausimai e 30-55 tausaga na matauina mo le 12 tausaga.

I se isi suʻesuʻega suʻesuʻega, o se fesoʻotaʻiga vavalalata sa maua i le va o le faʻaaogaina o togi laʻititi o le ava malosi ma le aʻafiaga o le fatu fatu faʻamaʻi o tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga II. Na faaalia ai o le taumafaina o le itiiti ifo i le 2 g o le ava i aso taitasi e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu i le 40%, o le faaaogaina o le 2 i le 13 g e faaitiitia ai le lamatia e 55%, ma o le taumafaina o le 14 g o le ava i aso taitasi e faaitiitia ai le lamatia o fatu fatu e 75%.

O taunuʻuga o loʻo maua i luga o suʻesuʻega o le epidemiology na tuʻuina ai e loia i se tulaga faigata, e pei ona masani ona fesiligia tagata e maua i le maʻisuka e uiga i le taumafa ava malosi. O fautuaga a le American and British Diabetes Associations e faatatau i le ava malosi e tutusa ma le faitau aofaʻi lautele: e le silia ma le lua doses o le ava i le aso (tasi le fua e tutusa ma le 8 g o le ava malosi).

Ua faamamafaina e tatau ona faʻaaogaina le ava malosi i meaai. E tatau foi ona manatua i le mafaufau o le lamatiaga o le hypoglycemia o loo i ai mo isi itula mulimuli ane pe a uma ona inu. Aʻo le aʻafiaga leaga o le ava malosi, e tatau ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete fautuaga uma, ia amanaʻia uiga o le tagata maʻi.

O le mea moni, e le mafai ona e fautuaina le inuina o le ava i tagata e le mafai ona pulea lona faʻaaogaina. I lenei itu, e tatau ona maitauina o le manatu o le "fualaau laitiiti" e fetaui, talu ai ona o nisi o gasegase e tasi le laʻititi, lua e tele, ma tolu e le lava.

O le faʻataʻitaʻiga lamatia o le J e taʻu mai ai le maualuga o le faʻaaogaina o le taumafa lea o loʻo aʻafia ai le leaga ma le lamatiaga ole faafitauli ole ava malosi. O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le faʻafitauli sili ona lamatia o loʻo matauina i se tulaga maualalo o le taumafaina - mai le tasi i le lua doses i le aso.

O se isi faʻaopoopoga o le taumafa ava malosi e faʻapupula ai le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina o le sootaga i le J i le va o le ava ma le atoaga o le olaga faitino e faaalia manino mo tagata matutua, ae mo tupulaga talavou o le sootaga o le laina.

E afua mai i le mea moni e faapea, o mafuaaga sili ona taatele o le maliu i se talavou, o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma ni mea oona, aʻo i ai i tausaga matutua, o le mafuaaga autu o le oti o le cardiovascular disease.

O le mea lea, talu ai e leai se tapulaa maualalo i le lamatiaga ole faafitauli ole ava malosi, o le lelei ole maualalo o le ava malosi e sili atu nai lo le afaina o tagata matutua ma le maʻisuka ona o latou maualuga maualuga ile CHD.

Le aʻafiaga o le ava i le maʻisuka

O le ava malosi i le maʻisuka e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto. E leai se manaʻoga mo se tagata gasegase i le maʻisuka e musu e auai i tausamiga fiafia ma le faʻaaoga lelei o le ava malosi, faʻaleagaina le lelei o lona ola.

Ae ui i lea, e tatau i le tagata gasegase ona iloa pe faʻapefea ona faʻaaogaina le tele o meainu malosi, ma o ia tulaga e tatau ai ona aloese mai ia i latou, sao, o le mea e sili ona leaga i le soifua maloloina. E taua lenei mea! E tatau ona manatuaina o le ava malosi, o lona uiga, ethanol (alcohol alcohol), e sili atu ona afaina ai tagata mamai i le maʻisuka nai lo tagata latou te le mafatia ai.

O le tulaga faapitoa o le inuina o le ava i le maʻisuka, o le mea muamua lava, o le inuina o le ava i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le paʻu o le glucose toto (hypoglycemia), aemaise lava pe a faʻaaogaina i se manava gaogao, ma sina meaʻai po o meaai le lelei. O le mea moni, o le ava malosi, i le tasi itu, e faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma le kulūkose-o loʻo faʻapalapala ai otaota, ma i le isi itu, e taofiofia ai le fausia o le kulukose i le ate.

I le faaopoopo atu i le inuina o le ava i luga o se manava gaogao, o le lamatiaga o le atiaeina o tulaga ogaoga o le hypoglycemic (tagai i le autu o le hypoglycemia ma le maʻisuka i luga o le faitotoa o le maʻisuka taua tele) faateleina ai le ava malosi pe a mavae se malologa umi i le va o taumafataga pe vave foi ona uma faamalositino. O le aofaʻi o le ethanol e ulu i totonu o le tino e taua tele, i se tulaga maualalo - o le ituaiga o ava malosi.

E tusa ma le 30 minute talu ona inu le tele o le ava malosi (200 - 250 g vodka, whisky, cognac, gin) poʻo le 800-1000 g o le uaina uaina mama, e maualuga le kulūkose toto, ma a maeʻa le 3-5 itula e paʻu lemu. O lenei mea matautia e taua o le "tuai o le hypoglycemia."

Faʻalogo! E sili ona matautia le faʻapipiʻiina o le pulega o le inisalini i le ava, talu ai ona o le hypoglycemia matautia, lea e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi, e mafai ona tupu i le taimi o le moe, faʻaleleia i le inupia.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a latou inupia le ava malosi, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • inu ava malosi i le taimi pe a uma le taumafataga, ma o meaai e tatau ona aofia ai meaʻai faʻamalosi ma se fuainumera maulalo (glycemic index) (vaai i le vaega o le hypoglycemic index of the portal information about diabetunet.ru). Faʻavave lemu meaʻai gaʻo, i se faaopoopoga i se taimi agamalu ma le umi e faateleina i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻagesegese ai le inu o le ava malosi,
  • aua le solia le taumafataga ua faatonuina mo le togafitiga o le inisalini, sui o mea taumafa i le ava malosi,
  • afai e tatau ona ave le ava malosi, o le fualaau o le inisalini e tatau ona matua faʻaitiitia, o tootoo o le kulūkose-faʻaititia o laulau e tatau foi ona faʻaititia pe leai foi,
  • le tele o ava malolosi 40 - 45% vol. (pasene pasene o le alcohol alcohol) i le taimi i le aso e le tatau ona sili atu i le 50-60 g, talu ai o le fua o le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia e 75-100 g mo i latou,
  • pe a uma ona tago i le tele o ava malosi (lea e le taliaina mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka!), e manaʻomia le faʻaopopoina o le maualuga o le kulukose o le toto, faʻapea foʻi ma le teenaina o se tui o le inisalini po o le kulūkose. E tatau ona manatua o le aso e sosoo ai, o le filifilia o le fua saʻo o le inisalini e mafai ona faigata,
  • pe a tulaʻi mai se tulaga o le hypoglycemic, e fautuaina e ave faʻamalosi gaʻo gaʻo (glucose, sucrose, maltose, ae le o le fructose) i totonu o le vai,
  • o le pulea o le kalukaca i le tulaga o le hypoglycemia e mafua mai i le ava malosi e le aoga,
  • pe a oʻo mai le taumafataga faʻatasi ma le faʻaaogaina o le ava malosi ma le tele o meaʻai gaʻo, e le talafeagai le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻasaina e faʻagesegese ai le inu o le kulukose i totonu o le toto.

E le tatau ona galo ia i tatou le aʻafiaga o le ava malosi i luga o le ate, paʻu, gaʻo, popolega ma fatu cardiovascular, o le lagona lelei i le ava malosi e mafai ona faateleina i le maʻi suka ma ona maʻi faʻatasi ma faʻafitauli.

E tusa ai ma matatiki ma isi meatotino, o le ethanol e matua ese lava mai le tele o mea e ulu i le tino. E masani ona ulu atu Ethanol i le tino o le tagata i ni mea laiti (e oo i le 3-5 g i le aso) ma ni meaai faapitoa (falaoa, fualaau aina, suamalie, suamalie, meainu suamalie o susu, ma isi) ma o nisi taimi i le ava malosi.

E le gata i lea, o le ethanol i ni vaega laiti e fausia i le tino lava ia, aemaise lava i le ate ma le vavae. O le mea lea, o le tino o loʻo i ai se faiga o le enzyme e faʻamautinoa ai lona faʻamaʻiina, puipuia le faʻapipiʻiina o le ethanol, faʻapea foʻi ma ona mea faʻaleagaina i le tino. Ae ui i lea, o lenei faiga e leʻi fuafuaina mo le tele o le faʻaaogaina o le ethanol i le tino.

I le faʻaaogaina o le ava malosi, toetoe lava o le tele o le aofaʻi o le ethanol e maua vave i totonu o le manava (20-30%) ma i totonu o le inumaga laiti (70-80%). I ni nai minute pe a uma le 'aiina, e mafai ona faʻamoemoe le ava i le toto, e maualuga le maualuga o le faʻamoemoe pe a maeʻa le 30-60 minute. Afai o le ava malosi e ave i luga o se manava gaogao pe inu mea inu inu, o le a vave ona faʻavaveina i le toto.

E vave ona tufatufaina le ethanol i le tino ona o le lelei o le solubility i le vai. I fafine, o le suavai i totonu o le 1 kilokalama o le mamafa o le tino e itiiti ifo nai lo alii, o le tutusa foi o doses o le ethanol e mafai ona tupu ai aafiaga sili atu i tamaitai. E le gata i lea, o le toatele o tamaitai e maualalo le latou galuega nai lo le enzymes e aafia i le malepe o le ethanol nai lo alii. O le iʻuga, o le ava malosi o le ate i totonu o fafine e maualalo ifo i lalo o le ethanol ma i se taimi pupuu nai lo alii.

Pe a uma ona inuina le ava malosi, e tusa ma le 10% o le ethanol e le suia ma le vavalalata o le ea, urine, afu, ma le 90% o loʻo faʻamalosia. Afai e tolopo le urination mo soʻo se mafuaʻaga, e mafai ona toe faʻaleleia le ethanol mai le vevela, tausia le maualuga maualuga i totonu o le toto ma tisipese.

O le faagasologa o le oxidation e maua i le tele o okeni ma masini, ae o le ate (80-95%). O le fua faatatau o le aveeseina o le ethanol o loʻo faʻamalosia e le tino i tagata matutua masani o le 100 - 125 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino i le itula, i tamaiti - e na o le 28 - 30 mg.

Faʻamalie le taimi o le alcohol ethanol i le toto

O le aʻafiaga o aʻafiaga e mafua mai i le oloa o le fesuiaiga o le ethanol - acetaldehyde. I le ate, o le ethanol e ala i le tulaga o le fausia o le acetaldehyde e faʻamalosia i le carbon dioxide ma le vai. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o le ethanol, faʻamaʻi ogaoga o le ate ma isi faʻamaʻi, acetaldehyde e faʻapupulaina i le tino.

Faʻamatalaga o aʻafiaga afaina o le ethanol-acetaldehyde:

  • o le fua o le ethanol, e leʻo fuafua e le ituaiga (ituaiga) o le ava malosi, ae nai lona aofaiga na mauaina i totonu o le tino,
  • le umi (vaiaso, masina, tausaga) o le inuina o le tele o le ethanol,
  • fafine
  • genetics (fatufatu) mea e aafia ai le tikeri ma le saoasaoa o le neutralization o le ethanol i le tino e aunoa ma le faaputuputu o le acetaldehyde, o le tikeri o le faamaeaina atoatoa o le ethanol i tagata soifua maloloina eseese e eseese ma le itiiti ifo ma le 3 taimi,
  • oona tele o le II - III tikeri, lea i tausaga talu ai na mafua ona o tulaga tutoatasi e mafua mai i le lafoaia o gaʻo i le hepatocytes - lela o le ate, lea e faaleagaina ai le metabolism o le ethanol.

I vailaau, o faʻatalatalanoaga o loʻo faʻaauau pea i le saogalemu ma le oona o le ava malosi. E pei o se vaega masani, 10 g o le ethanol, e tusa ma le 30 ml o vodka, 100 ml o le uaina malosi po o le 250 ml o le pia. E maitauina o le ituaiga o ava malosi e sili atu le taua mo le tino nai lo le tele o le ethanol ua faʻaumatia.

O tagata tomai mai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) e mafaufau i le 25 g o le ethanol mo tane soifua maloloina ma le 12 g mo tamaitai soifua maloloina e pei o ni aso saogalemu i aso taitasi. O le le faʻaaogaina o le taumafa i aso uma o le ava malosi, faʻapea foʻi ma a latou anapogi.

O fua ua faʻaalia e le faʻaaogaina i tina tausi maʻi: o le ava malosi ua solia mo latou.Mo le tele o faʻamaʻi, e leai ni "saogalemu" aumaga o le ethanol.

I le tele o atunuu, o le tele o aso o aso o le ethanol o taumafa ua manatu "saogalemu" nai lo fautuaga a tagata tomai faapitoa WHO. O se taunuuga, sa i ai eseesega i le faʻatagaina o le taumafaina o le ava malosi.

O le mea lea, i le 2002, o le American Diabetes Association na mafaufau i le taumafaina o le ava malosi i le maʻisuka (e aunoa ma le faʻasaina) i le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i taimi uma: mo tagata - 85 - 90 ml o agaga, poo le 300 ml o le uaina, pe 700 ml o le pia, fafine - afa le tele.

I le 2003 - 2005 O taunuʻuga o le tele o tausaga o suʻesuʻega na faia i Amerika, Netherlands, Iapani ma isi atunuu i luga o le aʻafiaga o le taumafaina o le ava i luga o le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2 sa lolomiina. Na maua ai le maualalo o le lamatiaga o le maua o le maʻisuka i tagata e masani ona inu le ava: mai le 9 i le 17 g i le aso, e fuafua i luga o le ethanol.

I le teetotalers ma le ava malosi (e sili atu ma le 40 g i le aso e tusa ai ma le ethanol), o le tulaga lamatia o le atiae o le maʻisuka ituaiga 2 o le 1.5 ma le 2.9 taimi maualuga, i le faasologa, nai lo le taumafa ava malosi.

O suʻesuʻega i Netherlands na latou faʻaalia ai o vailaau talafeagai o le ethanol (e oo atu i le 15 g i le aso) e faʻalautele ai le lagona o le gaʻo i le inisalini i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se uiga faʻaitiitia o le gaʻo o gaʻo i le inisalini. O se aafiaga itiiti o le faia o fua o ava malosi i le lipid metabolism ma le tui toto i le arteriosclerosis ma le maʻi fatu fatu fatu ua faamaonia.

I le tasi itu, o faʻamaumauga mai suʻesuʻega fou e faʻaalia ai le faʻaaoga lelei o le ava malosi i le maʻisuka e taliaina. I le isi itu, o le taliaina e le o lona uiga o le manaʻomia, tele le le noatia, talu ai o le tuaoi i le va o le ava malosi ma le faʻaleagaina e matua vaapiapi ma e le mausali, ma o le tali atu i le ethanol i tagata eseese e ese le ese mai le tau faʻatatau.

E tatau foi ona iloiloina uiga faapitoa o le taumafa ava malosi o se vaega taua o le faitau aofaʻi o Rusia, e aofia ai:

  • o le fausaga o le taumafaina e leai ni mea tutusa i le lalolagi: maualalo le maualuga o le taumafaina o mea inu ava malosi (aemaise lava vine vine vine) ma maualuga maualuga o ava malolosi,
  • le sili ona matautia le natura o le taumafa ava malosi mo le ola maloloina ma le ola: o le taumafaina o le inu malosi i luga o le 'ava malosi, i taimi uma, e mafua ai le atinaʻeina o le inupia, o le tino,
  • o le i ai i luga o le maketi o ava malosi o se tele o oloa maualalo ma mea tau ava malosi,
  • o se maualuga maualuga o le taumafaina o meainu malosi o le gaosiga o le fale, mafua ai le inupia (oona) o le tino.

Contraindications inu ava malosi i le maʻisuka:

  1. O le faʻaaogaina o le ava malosi o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le pancreatic ma le atinaʻeina o pancreatitis e le masani ai ma le gaosiga o le enzyme production, ona sosoo ai lea ma le inisalini. O loʻo i ai se maʻisuka faapitoa ile maʻisuka.
  2. O le maʻisuka o le maʻisuka o le hepatitis masani poʻo le cirrhosis e mafua mai i siama, ava malosi poʻo isi mafuaaga.
  3. - siama o le maʻisuka o le nephropathy ma le le atoatoa.
  4. Mateʻo le neuropathy. O le ava malosi o le mafuaaga autu o neuropathy. O le maʻi suka o loʻo alu i le nofoaga lona lua i lenei laina. O lona uiga o le lamatiaga o aʻafiaga tuʻufaʻatasi i luga o neura o le gaʻo o le ava malosi ma faʻafitauli o le maʻisuka i le maʻisuka.
  5. O le maʻisuka o le maʻisuka.
  6. Faʻaleagaina o le lipid metabolism i le tulaga o le malosi tele o mea o loʻo maua i faʻamaʻi i totonu o le toto.
  7. Faʻailogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 metformin (siofor) - o le glucose-faʻaitiitia o fualaau faasaina.O le taumafa malosi o le ava malosi ao faia le metformin, o le tulaga lamatia o le atiaʻeina o se faʻafitauli faapitoa o le tino-faavae o le tino - lactic acidosis, faʻapupula.
  8. Faʻateleina le faʻagasolo o se tagata gasegase i le maʻisuka i tulaga faʻapomaʻi.

O le lisi na tuʻuina atu e le faʻamaloloina ai faʻamaʻi ma tulaga uma lea e tatau ai i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ona aloese mai le 'ava malosi. E taua le mafaufau i se isi itu o le faʻaaogaina o le ava malosi, lea ua faʻavasegaina o meaai.

E tasi le gram o le ethanol ma le oxidation atoatoa i totonu o le tino e maua ai le 7 kcal, lea e toetoe lava 2 taimi sili atu le malosi e maua mai le tasi gram o gaʻo vailaau masini - o se averesi e 4 kcal. E ui lava e le o le aano o le ethanol e taua o se punavai talafeagai o le malosi mo le ola, o lona sao i le malosi o le taumafataga o taumafataga i aso taitasi e mafai ona maua mai i le 5 i le 10% i tagata e inu inu ava malosi.

I fuatago (laulau) vine vine, suamalie vine mama ma agaga, o le ethanol ua na o le pau lea o le malosiaga, talu ai e le silia le 1% (0.1% i vodka). Semi-dry, semisweet, vine suamalie ma vine, ava ma isi meainu e aofia ai gaʻo - gaʻo, o le kulukose ma le suauu, ma le fructose i se tau maualalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le siamupini saranisisi - 6 - 6.5%, i le ava - 25 - 35% o sugars.

I le pia, o le 4 - 6% o meaʻai gaʻo, e masani lava ona vave gauaʻi le maltose, lea e paʻu i lalo i le kulukose. O le tele o mea inu ava malosi-e inu tele, ma o laupepa e faʻailoa mai ai le aofaiga atoa o sugars. O nei meaola uma i totonu o le tino e maua ai le malosi, o se taunuuga o le malosi o le ava malosi (i le amanaʻiaina o le enhanol o iai i totonu) e mafai ona faʻaleleia atili.

Fuafuaina le aoga o le aoga o le 100ml o le ava malosi:

  • pia - 40-50 kcal,
  • malogo (laulau) vine vine - 65 -70 kcal,
  • semi-dry champagne - 90 kcal,
  • Ports - 120-150 kcal,
  • vodka, cognac ma isi mea inu malosi - 240 - 270 kcal,
  • liqueurs - 300 - 320 kcal.

O le mea lea, mai le 0.5 l o le pia e maua ai e le tagata le 200 - 250 kcal ona o le ethanol ma gaʻo, ma e tutusa lelei ma le malosi na maua mai le 100 g falaoa paʻepaʻe. 50 ml o vodka po o le koko i tulaga o le malosi pe a tusa ma le 30 g o suka, 200 g o le susu 3.2% gaʻo, 100 g o le kulimi kulimi, 150 g o pateta (peʻe), 300 g o apu, ma isi.

I le taimi lava e tasi, tatou te le faʻatusatusaina le taua ma le aoga o nei meaai (e manino lava o le susu po o le apu e sili atu ona aoga nai lo vodka), ae tatou te talanoa lava e uiga i le aoga o le malosi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona maitauina o le pia ma vine mama e aofia ai le tele o vitamini, minerale ma isi meaola o meaola masani, ma o vodka o le punavai lava lea o le ethanol ma, ona o le, "Kalolu vaivai".

I le fesoʻotaʻiga i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo mulimuli mai fautuaga :

  • e taua le amanaia o le saofaga o le ava malosi i le aoga o le taumafa i aso taitasi o taumafa taumafa, aemaise pe a tuufaatasia le maʻisuka ma le gaʻo po o le maʻi gasegase, pe afai e manaʻomia le vavaeeseina o le taumafaina o nei meainu,
  • afai o suga i le ava malosi, o la latou vaega i le gaʻo o le taumafa o le taumafataga atoa ma i nisi o taumafataga e tatau ona amanaia, aemaise lava i le togafitiga o le inisalini poʻo le faʻaaogaina o kulūkose -
  • e fautuaina le faatapulaaina o le faaaogaina o suauu ma suamalie suamalie o loo i ai le sili atu ma le 5% suga: vine ua faamalosia (vine vine, makeira, sherry, etc.), sima ma suamalie suamalie, vine mama (cahors, nutmeg, etc.), ava, ava malosi, vermouth suamalie ma isi.,
  • e fautuaina e faatapulaaina le suamalie (ona o le suka) meainu suamalie ma fualaau aina suamalie mo le inuina o meainu malosi ma le faia o pati.E mafai ona e faʻaaoga vai inu suamalie ma mea taumafa - mea suamalie, vai oona, sina suamalie, faʻafefeteina i vai, suamalie (fualaʻau, fugalaau, ma isi),
  • pe a inu le ava malosi, vine mamago ma le mama-mama (vine 0 vine ma le 3%, 10-12% ethanol), aemaise lava vine mūmū mūmū, e aoga i laasaga tatau (150-200 ml i le aso) mo le atherosclerosis, e talia i le fuainumera ua taʻua, o le vine mago ma le malogo poo le 100 ml o sherry malo (1% sugar), o le suka-iti (itiiti ifo ma le 5% sugars) o Madeira ma vermouth, e aofia ai le 16 - 20% alcohol alcohol.

O nisi o le diabetologists latou te talitonu o le pia o le mea sili ona fiafia i le ava malosi mo le maʻisuka, ma talitonu o lona suka o le suka e faʻaleagaina e le glucose-faʻaitiitia le aafiaga o le ava malosi. E i ai fuafuaga e faʻaaoga ai le pia e faʻaumatia vave ai le hypoglycemia, ona o le maualuga o le faʻamaonia o le maltose, lea e mafai ai ona faʻamalosia le maualuga o le kulukose o le toto.

O se tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le ola maloloina, ia mafaufau i le numera o kalori e faʻaaoga ma pulea le maualuga o le glycemia. O le tausisia o nei fautuaga faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes, e aloese ai mai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. O meainu malolosi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e matua faʻasaina ma ua faʻavasegaina o oloa matautia.

E faʻapefea ona aafia le maualuga o le toto i le ava malosi, ma o a taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2? O le inupia o le ava e mafua ai le paʻu tele i le toto toto i le tane ma le fafine, aemaise pe afai o le taimi lava e tasi e le 'ai ai se tagata. Ethanol, ulufale atu i le tino o le tagata maʻi, poloka le gaosiga o le kulukose i le ate. O le faʻamaogaina o siama kulupu, e maua ai le inisalini e fusi, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O se tagata ua i ai se lagona o le fiaaai tele, o loʻo i ai vaivaiga lautele, lima vaivai, afu.

O le inuina o le ava malosi i soo se ituaiga o maʻisuka e ono mafua ai le hypoglycemia. I se tulaga o le inupia, e ono le mafai e le tagata gasegase ona matauina uiga vaaia o se faaitiitia o le suka i le taimi, ma o le a le mafai ona tuuina atu se fesoasoani talafeagai. E taʻitaʻia ai le oti. E taua le manatuaina o le tulaga ese o le hypoglycemia o le ava - o lenei mea ua tolopoina, o faʻamaoniga o maʻi e mafai ona tupu i le taimi o se po o le malologa po o le taeao e sosoo ai. I lalo o le malosi o le ava malosi, o se tagata i se miti atonu e le lagona ni faʻalavelave faʻalavelave.

Afai e maʻi le maʻisuka mai faʻamaʻi masani o gaʻo, ate, ma le cardiovascular system, o le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave o maʻi ma faʻafitauli eseese.

E faʻateleina le suka i le toto poʻo le faʻaititia o lona gaioiga? A uma ona inuina le ava malosi, ona faʻalauteleina lea o le manaʻo o se tagata, ma le tele, le le pulea le faʻaaogaina o gaʻo, gasegase e tupu, e le itiiti ifo le lamatia nai lo le hypoglycemia mo le maʻisuka.

O le ava malosi e aofia ai le tele o calories gaogao, o lona uiga, e leai ni a latou mea aoga e tatau ona auai i faiga faʻavae. O lenei mea e mafua ai le faaputuputu o lipids i totonu o le toto. E tatau ona mafaufau i ai mea inu ava a calorie mo tagata ua mamafa tele. Mo le 100 ml vodka poʻo le koko, mo se faʻataʻitaʻiga, 220-250 kcal.

O le maʻisuka ma le ava malosi, o le a la latou fetaui ma le ituaiga 1 pathology, e mafai ona i ai ni taunuuga ogaoga? Ole ituaiga o le inisalini o le faʻamaʻi e aafia tele i tupulaga talavou ma tupulaga talavou. O aʻafiaga o le ethanol i luga o se totoga tuputupu ae faatasi ai ma le gaioiga o mea e maua ai le hypoglycemic e mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona taʻitaʻia. A o faagasolo le maʻi, e faigata ona togafitia, e le atoatoa le tali a le tino i fualaau. O lenei mea e oʻo atu ai i le vave amataina o faʻalavelave: nephropathy, angiopathy, neuropathy, faʻaletonu vaaia.

Maʻisuka Alcoholism

E mafai ona inuina ava malosi mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a le leaga o le inu ava malosi mo le maʻisuka, o a ni taunuuga? Faatasi ai ma le tele o mea ua fai ma vaisu i meainu malosi, o le ava malosi o le tino e atiina ae, lea e mafua ai le hypoglycemia e oo lava i tagata soifua maloloina.

O le a le aafiaga o le ava i luga o le tino ma le suka o le toto?

  1. I le gasegase pia, e matauina le faoa o fale glycogen i le ate.
  2. Ethanol e faʻaolaina le gaosiga o le inisalini.
  3. Alcohol poloka le faagasologa o le gluconeoginesis, o lenei mea e lamatia ai le atinaʻe o le lactic acidosis. E sili atu ona lamatia le inuina o le ava malosi i tagata gasegase o loʻo faʻataʻitaʻiina, talu ai o fualaau o lenei vaega e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le lactic acidosis.
  4. Alcohol and sulfonylurea o fualaau, o mea nei e fetaui ma le maʻisuka? O lenei tuufaatasiga e mafai ona oo atu ai i le maualuga o le toto o le foliga, o le toto toto i le ulu, toso, faaitiitia le toto. I le tulaga o le ava malosi, o le ketoacidosis e mafai ona tupu pe faʻalavelave.
  5. O le ava malosi e le gata ina maualalo ai le suka o le toto, ae aafia ai foi le toto ma le lipid metabolism, aemaise lava i le tele o tagata gasegase.
  6. Faʻaleagaina taimi o le "vevela" mafua ai le faʻalavelaveina o le tele o totoga, aemaise lava le ate ma le paʻu.

O le mea lea, i se tagata gasegase e masani ona inuina mea inu malolosi, o le faʻamaʻi aloka, ketoacidosis, ma le hypoglycemia e mafai ona matauina i le taimi lava e tasi.

E mafai e tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ona siaki? E mafai ma e tusa lava pe tatau ai, inu ava ma le maʻisuka e le fetaui. O le inuina o le ava malosi e mafai ona taitai atu ai i taunuuga le mafaafitia. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona tuulafoaʻiina le tagofia o mea ua fai ma vaisu, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

Auala e inuina ai le ava

E mafai faapefea ona ou inuina le malosi o le ava mo le maʻisuka i fafine ma alii, o le a le ava malosi e mafai ona inu? O le mea e sili ona leaga o mea inu malosi i luga o le tino o tagata gasegase e le o iai ni faʻafitauli e siaki ai ma tausia se tulaga masani o le glycemia. Mo tagata gasegase ei lalo ifo o le 21 tausaga, ua faasaina le ava malosi.

E taua le le faʻaaogaina o le ava malosi ina ia mafai ai ona iloa mulimuli ane faailoga o le hypoglycemia. E tatau ona maitauina ei ai faʻamaoniga mo vailaʻau e maua e le tagata maʻi e faʻavasega ai le suka. E le mafai ona e inuina i luga o se manava gaogao, e tatau ona e 'ai meaai e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, aemaise pe a fai o le mea na tupu e faʻatasi ma le gaioiga faaletino (siva, faʻataʻitaʻiga).

E mafai ona e inuina le ava i ni vaega laiti ma ni vavao umi. O vine mamago e sili ona lelei.

O le i ai i le mafutaga a uo, e tatau ona lapataia i latou e uiga i lou maʻi ina ia mafai ai ona latou fesoasoani muamua i le tulaga o le faʻaleagaina o le soifua manuia.

O le a le ituaiga ava malosi e mafai e tagata inu ona inu i le maʻisuka ituaiga 2, o a mea inu ava e faatagaina? Vodka e faʻaitiitia ai le toto toto, o lea e le mafai ona e inu e sili atu ma le 70 g i le aso mo tane, fafine 35 g. E le mafai ona e inu nai lo le 300 g o le uaina mumu, ma e sili atu i le 300 ml o le pia.

E le mafai ona e inuina ava malosi, e sili atu le filifilia o meainu ava malosi e aofia ai sina gaʻo, o le a mama, uaina, vine vine. Aua le inuina ava malosi, ava, vine malosi, aua e tele a latou mea inu.

A uma ona inu pia, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le glycemia, pe a fai e i ai se faʻaititia o faailoilo, e tatau ona e 'ai mea taumafa e maua mai i gaʻo (sukalati sukalati, se fasi falaoa paʻepaʻe), ae laiti. E manaʻomia ona e pulea le maualuga o le glycemia i le aso e sosoo ai.

Vodka ma le suka maualuga

  • ogaoga, pancreatitis, lepatitis,
  • toe le manuia
  • neuropathy
  • maualuga maualuga o triglycerides ma LDL i totonu o le toto,
  • ituaiga 2 maʻisuka maʻi ma togafitiga faafomaʻi antidiabetic,
  • glycemia faʻamalosi.

Faailoga Taumaʻi o le Hypoglycemia

O le hypoglycemia o le vaiinu e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • glucose faʻaitiitia i le 3.0,
  • popole, le fiafia,
  • tiga o le ulu
  • fiaai pea
  • tachycardia, vave le manava,
  • lima gatete
  • pallo o le paʻu,
  • faalua mata pe foliga saʻo,
  • sosolo malie,
  • leai se faʻatonuga
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻasalaga, faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Pe a faʻalavelave le tulaga, o le faʻalauteleina o vaega o le tino e faʻaitiitia, faʻalavelave ai le gaioiga o le afi, faʻamaopoopoina o gaioiga. Afai e pa'ū le suka i lalo ifo o le 2.7 e sau. A maeʻa ona faʻaleleia le tulaga, e le manatuaina e se tagata le mea na tupu ia te ia, ona o sea tulaga e mafua ai ona solia le faia o le faiai.

Fesoasoani Muamua mo le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai le taumafaina o meaʻai e maua mai i gaʻo vailaʻau māmā faigofie. O vine suamalie nei, suamalie lauti, suamalie. I faʻafitauli ogaoga o togafitiga, e manaʻomia le puleaina o le kulukose.

E aʻafia le suka i le ava malosi, pe o le gasecemia e faateleina mai le ava malosi? O meainu malolosi e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma isi faʻailoga o le maʻisuka, i nisi taimi e faʻatupulaia ai le aʻafiaga o le fatu, stroke, neuropathy. E sili atu le maʻisuka i le tuʻuina atu o nei meaʻai.

O le toʻatele e faʻataʻapoʻaina le maʻisuka faʻatasi ma le olaga o Spartan, na latou le maua ai le "tagata fiafia" fiafiaga - o mea manogi ma gaʻo, o se ipu ava malosi i se aso malolo. O le a le tele o lenei faʻataʻitaʻiga e fetaui ma le moni, ma e iai se manaʻoga e pulea lelei lau amio tausami lelei?

O manatu o fomaʻi i lenei mataupu e eseese. O le toʻatele e finau o le tali a le tino i le ava malosi i le maʻisuka e le mafaamatalaina:

E talitonuina e leai se faʻamavaega le saʻo i le ava i le maʻisuka, e taua tele le mulimuli i tulafono faʻapitoa mo lona faʻaaogaina.

Aafiaga i luga o Sugar Levels

Vodka mo se maʻi maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le kulūkose. Ae e le tupu vave lenei mea pe a uma ona faʻaaogaina, ae a mavae ni nai itula.

O le mafuaʻaga o lenei faʻatuai o le ala faigata lea e inu ai le inu ona inu ai lea i totonu o le ate, lea e poloka ai ma faʻafefe, aua o le tino e iloa o se mea oona. Ona o le faʻateleina o galuega o le ate e aveese ai le toxicini oona, o isi galuega tauave ua tapunia, o le faʻasologa ma le felauaiga o le kulukose i totonu o le toto. I lenei tulaga, o le inisalini e ulufale atu i le toto i se tulaga masani mo le maʻi. E i ai se mataua o le fua o le kulukose e fesootaʻi ma le inisalini na gaosia e le tino, o lona uiga, o le pa'ū o le toto suka. Ae o le faagasologa atoa e tele ni itula, e fuafua i le maualuga ma le mamafa o le tagata.

E tusa lava pe a lagona le tagata maʻi i le taimi tonu lava pe a uma ona inuina le ava malosi, pe a mavae sina taimi o le a faʻaitiitia le faʻailo ma o le maʻi maʻisuka e tupu. Faailoga mai fafo o le tulaga e talitutusa ma le ava malosi, ma o le manogi o le manogi o le a faʻamaonia ai le masalosalo o tagata i fafo na latou iloaina le maʻi. O togafitiga le sili atu ona faigata o le togafitiga e mafai ona taugata ai le soifua o le tagata maʻi. E manaʻomia e le maʻisuka ona faia se tau faʻapitoa i faʻamatalaga e uiga i le ituaiga ma le laasaga o togafitiga, e mafai ona laveaʻiina ai olaga o tagata e le faʻavalea.

E mafai ona ou inu vodka mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka?

O lenei fesili e mafai ona taʻua sese e faatatau i tagata ua maua i se maʻi gasegase masani, o le tali e le mautonu - leai. E na o le maʻisuka e mafai ona talanoa e uiga i le aofai o le a le afaina ai le tino ona o taunuuga. Vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a itiiti ifo le faʻaleagaina, ona o le tino o loʻo aʻafia ai i le faiga o tulafono faatonutonu o gaioiga i totonu. Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le aofaʻi o le inisalini e tuiina e tatau ona faʻatulagaina, i le amanaʻiaina o le faʻaitiitia o le suka o le ava malosi. O aʻafiaga leaga o le inu vodka:

O se ava malosi malosi e mafai ona faʻaosoosoina ai le tiga o le maʻi o le manava.

  • o se toso malosi i le suka o le toto
  • faʻapipiʻiina o metabolic processes i le tino,
  • faateleina le mamafa i luga o le ate ma fatugaʻo,
  • faʻavavevave o le maʻi o le gastrointestinal,
  • tolopoina le aveeseina o le vai mai masini ma le faateleina o le toto,
  • le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le maʻi suka.

Alu i le maʻisuka

I le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, o le inuina o le ava malosi e mafua ai le faateleina po o le faaitiitia i le suka suka. O le ava foi e aofia ai le tele o kalori.

Afai o loʻo e filifili pea e inuina le ava malosi, e sili atu le filifili ile taimi e pulea ai le suka. Afai e te mulimulitaia se fuainumera o mea taumafa ma le fuaina o proteins, gaʻo, gaʻo ma kalori, e tatau ona mafaufauina se tasi o pia pia mo le 2 taumafataga o meaai gaʻo / maualuga tele-calorie.

E taua tele! Ae leʻi inu, feutagai ma lau fomaʻi poʻo le tagata fai meaʻai e iloilo mea uma e ono tupu / lamatia.

Ae faʻapefea pe a le mafai ona aloese mai le ava?

Pe a togafitia le maʻisuka, e tatau ona togafitia tagata ua inu malolosi mo vaisu. I le tulaga e mafai e le tagata gasegase ona pulea lona manaʻoga mo le ava malosi, e tatau i le maʻisuka ona feutagai ma lana fomaʻi. Ole vailaka faatagaina o le vodka, e le afaina ai le tino, o le 50-100 kalama, e fuafua i le itupa ma le faatulagaina o le tagata. O lea aofaiga e le mafai ona maualalo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma aʻo lei oʻo mai le inisalini i inisictions, na faʻaaogaina foi i togafitiga e faʻamaonia ai le tulaga ma le suka maualuga. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona aloese mai le faʻaaogaina o le ava malosi, e tatau ona mataʻituina puipuiga saogalemu:

  • Lapatai tagata faigaluega i le tausamiga e uiga i le i ai o togafitiga poʻo le faia o se pine faʻamatalaga.
  • Fua fua o toto aʻo leʻi inu vodka ma ni nai minute pe a maeʻa.
  • Mafaufau i aʻafiaga o le ethanol pe a faʻatusatusa le aofaʻi o le inisalini mo le puleaina i aso taitasi.
  • Aua nei inuina le ava malosi i luga o se manava gaogao, o meaai e tatau ona avea ma le gaʻo e totogi ai le aʻafiaga o le ava malosi.
  • Aua nei faʻafefiloi le ava malosi ma le mamafa o le tino ma taʻaloga.

Alu i le maʻisuka

O le ava malosi i le maʻisuka e maualuga ai le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma ua faigata foi ona pulea le faamaʻi. O le faʻaaogaina o le ava malosi e le maʻisuka e maua ai se lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia, ma aʻafia ai foʻi vailaʻau ma inisalini i auala eseese. O tagata gasegase e tatau ona aloese mai le inuina o le ava malosi, ae le o le teena atoatoa. O le a se mea e tatau ona e iloa ae leʻi inu meainu maualuga?

E i ai nai mea taua e teu i lou mafaufau. E tāua le tausia e le maʻisuka le faʻasaʻoina o le kulūkose o le toto. Ona o lea, aʻo inu ava malosi, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le hypoglycemia. E taua le puipuia o oe lava mai ai. O le mea lea, e le tatau ona e inu i luga o se manava gaogao, ae na o meaai pe a uma foi se meaʻai.

E tatau foi ona manatuaina o le tuufaatasiga o le ava ma le gaioiga faaletino e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia, aua faamalositino fesoasoani e maualalo le maualuga o le suka. O le ava malosi e manatu o se mea oona e le tino, o le mea lea e vave ona faia ai e le ate se mea e faʻaumatia ai. O le inuina o le ava malosi, e le mafai ona e faatagaina le hypoglycemia matautia, o lea e masani ona e puleaina le maualuga o suka ma, afai e tatau ai, toe faatumu ia gaʻo.

O le ava malosi e afaina tele ai le tino o se tagata maloloina, ae o le a le mea e fai ia i latou ua leva ona maʻi? O le portal Brositpitlegko.ru e fautuaina ai le talanoa e uiga i le maʻisuka ma le ava malosi. O le tele o tagata gasegase, i le muaʻi faalogo i se ituaiga o siama, e le taua tele i ai.

Ma, e le gata i lea, e le o tagata uma o loʻo taumafai isi fautuaga a le endocrinologist. Ma e toaitiiti ni tagata e mafaufau e uiga i le matautia o le tuufaatasiga o "maʻi suka ma le ava malosi," ona latou te le iloa se fesootaiga i le va oi latou. Ae ui i lea, o ia.

O le a le ituaiga ava malosi e mafai ona ou inuina?

Calorie Vodka i le 100 kalama e tusa ma le 240 kcal. - 0/0 / 0.15.

O le Vodka e iai sona aafiaga faapitoa o le faʻaititia o le kulūkose, talu ai e taofia ai le faʻasologa o le mulimuli o polysaccharides o loʻo teuina i le ate. Afai e faʻaaogā e le tagata maʻi inisalini poʻo isi vailaʻau e faʻatonutonu ai le maualuga o le kulūkose, e mafai ona faʻateleina le fualaau o le vailaʻau, ma o le a aofia ai le hypoglycemia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e inuina se mea inu ava i vailaʻau ua malilie i lau fomaʻi!

I le tulaga lautele, o le vodka e "le afaina" mo le maʻisuka i fua o le pe tusa ma le 50-100 ml 1-2 taimi i le vaiaso. A uma ona inupia, e sili ona lelei le 'ai vave i le aoauli poo le taumafataga o loʻo i ai le 150 kalama o carbohydrates ma le 70 kalama o le porotini.

E tusa ai ma le American Diabetes Association, o le inu i le uaina mūmū ma le uaina e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka i le oʻo ile 24 itula. Ona o lea mea, e fautuaina e fomaʻi le siakiina o lenei tau ao le i inu, ma ia mataituina i totonu o le 24 itula ina ua uma ona inu.

E tatau ile maʻisuka ona inu vine mamago pe mamago. E tatau ona tuʻuina pe faʻaitiitia le suamalie, suamalie / suamalie (e pei o le kiliata). O suamalie suamalie e faʻaaogaina ai le sua suamalie po o se sukalatini maualuga e mafai ona faʻaleleia lou maualuga o le kulukose o le maʻisuka i tulaga maualuga.

Calorie Red Wine i le 100 kalama e tusa ma le 260 kcal. Le fua o le protein / gaʻo / gaʻo – 0/0/0,1. White - 255 kcal, ma BZHU – 0/0/0,6. Sulu - 280 kcal, BZHU – 0/0/26.

O le inuina o le uaina ma le maʻisuka e mafai. Ae e tatau ona e malamalama o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ei ai le maualuga o le lamatiaina o le atiina ae o maʻi fatu cardiovascular, faʻapea foi ma le maualuga o le "lelei" cholesterol. O le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le stroke, aua e aʻafia ai le "leaga" cholesterol ma faʻafeiloaʻi atu i le ate, lea e fufuluina ai le tino.

Tasi le ipu vai mūmū mūmū po o le uaina paepae i le taumafataga 2-3 taimi i le vaiaso o le a le faateleina ai le kulūkose i mea taua, ae e le tatau ona sili atu i le metotia ua faʻamaonia.

E malolosi malolosi ava malolosi. O le faʻateleina o le faʻaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai ni aʻafiaga tau soifua maloloina O vailaʻau faʻasaina o mea aoga ia e fesoasoani e faʻamalolo ai aʻafiaga mai le faaleagaina o sela. O lenei ituaiga faʻaleagaina e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le gaʻo o gaʻo, fatu fatu, kanesa, ma le leai o se vaaiga mamao. O le inu malosi o dosy o le brandy e mafai ona fesoasoani e faateleina ai le tele o antioxidants e mafai e le toto ona gauai. Cognac, rum ma le whiskey e mafai ona fesoasoani e taofia le lamatiaga o pupuni toto.

Calorie Cognac i le 100 grams e tusa ma le 250 kcal. Le fua o le protein / gaʻo / gaʻo – 0/0/0,1. Whiskey - 235 kcal, ma BZHU – 0/0/0,4. Roma - 220 kcal, BZHU – 0/0/0,1.

O maʻi suka e tatau ona faaeteete e inu ai na meainu malolosi, ma aua le sili atu i le dose o le 10 mg i le vaiaso.

Vermouths (martini) o meainu suamalie ia e maua i gaʻo ma suga. O lo latou faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga mataʻutia i le maualuga o le kulukose o le toto.

Calorie Vermouth i le 100 grams e tusa ma le 350 kcal. Le fua o le protein / gaʻo / gaʻo – 0/0/37.

Taua! Faʻaaoga vermouth e le silia le 1 taimi i le masina i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi!

Calorie Tequila i le 100 grams e tusa ma le 267 kcal. Le fua o le protein / gaʻo / gaʻo – 0/0/28.

O Tequila ua gaosia e faaaoga ai le suka masani na maua mai fua o agave - agavin, o se suamalie suamalie. Tequila e aofia ai vailaʻau e aʻafia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2, faafetai i le suamalie masani ile agave. O nei fuamoa fuamoa e faʻagesegese ai le manava mai le gaogao, faateleina le gaosiga o le inisalini .

E le mafai foi ona e pala, o lona uiga latou te gaoioi e pei o filo masani, ae le mafai ona siitia le maualuga o le suka i le toto o le tagata.E ui lava o le le mafai ona faʻaumatia o lona uiga e le mafai e se tasi o tagata ona faʻamaonia le suamalie, e talitonu tagata suʻesuʻe o lenei aʻafiaga e mafai ona faʻaosofia ai le tuputupu ae o siama maloloina i le gutu ma le vavae.

Agavins fesoasoani e maualalo le kulukose o le toto , ma e iai foi se aafiaga o le uluaʻi fua ma e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol ma triglycerides, aʻo faʻateleina le maualuga o mea faʻapitoa faʻamalosi - lactobacilli ma lactobifid. O le mea lea, o le faaaogaina o le tela i ni mea laiti - 30 ml 2-3 taimi i le vaiaso tele lava e aʻafia ai le soifua maloloina o se tagata maʻi i le maʻisuka .

Calorie Gin i le 100 grams e tusa ma le 263 kcal. Le fua o le protein / gaʻo / gaʻo – 0/0/0.

Gin - faʻamaʻafia le ava, - (faatasi ai ma le v, vodka ma le whiskey) o le a faʻaitiitia ai le suka toto, o le mafuaaga o lou ate ole tau i le ava malosi ma taofi le tuʻuina atu o kulukose e teu pe'ā tatau, ae soʻo se suamalie eleelea i le ava o le a faateleina ai le suka toto ona o le gaʻo i totonu oi latou. A aunoa ma ni suamalie mo le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina le gin i le aofaʻi o le tasi e auauna i le vaiaso (tusa o le 30-40 ml).

O le pia o se meainu malosi, e masani lava ona faia mai fatu o le malt e pei o le karite, lea e faʻaaogaina i le moa ma gaosia e ala i le faʻasusu faʻatasi ma le fefete. O nisi o pia vaʻa e faia i fatu e pei o araisa, sana poo le sorghum nai lo le karite.

E lua ituaiga o pia: malamalama / pouliuli ma le faʻalauiloa. O le eseesega e taoto i le vevela lea e faʻamaʻaina ai le pia ma le ituaiga o le fefete ua faʻaaogaina. O le malamalama ma le pogisa e masani ona faʻaulu i le maualuga o le vevela nai lo mea e leʻi faʻaaoga, ma aofia ai le fefete ma le maualuga o le faʻamalosi.

O loʻo i ai i le pia nisi o mea aoga mo le maʻisuka ma e mafai ona faʻaititia le lamatiaga ole maʻi fatu. E talitonuina o lenei vaega e mafua mai i le mea moni o le toto e itiiti le visa ma, o le mea lea, o le a le mafai ona ufitia. (O le pia pia o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi nai lo le pia, lea e mafai ona puipuia mai faʻamaʻi fatu.)

O le ava malosi e mafai ona fesoasoani i le siitia o le cholesterol levels o le "lelei" cholesterol. Lona lua, o le pia e mafai ona faʻaititia le lamatiaga o maa fatu fatu. Tolu, o le pia e mafai ona faamalosia ponaivi. O loʻo aofia ai le kilika, o se minerale e maua i nisi o meaʻai ma meainu e tatau ai mo le soifua maloloina o le ponaivi. Fa, o le pia o se punavai o vitamini B, lea e fesoasoani i le tino e maua ai le malosi mai meaai.

1 le fagu malamalama / pogisa (300-400 ml) 2-3 taimi i le vaiaso o le a le afaina ai se tagata maʻi ile maʻisuka. Afai oe ave insulin poo sulfonylureas (o se vasega o fualaau o le maʻisuka), o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le hypoglycemia. Soo se ituaiga o ava malosi e mafai ona faateleina lou lamatiaga o le toto maualuga o le toto, o lea e sili ai le 'ai i se mea e aofia ai gaʻo pe ae inu ava malosi. Ae ui i lea, e foliga mai e le mafai ona toto mai le suka mai le tasi o pia. O le pia o le pia e mafai ona avea ma filifiliga sili ona lelei aua e itiiti le ava malosi ma le itiiti ifo o kalori.

E ui lava o le tele o le ava malosi e mafai ona mafua ai se laʻititi laʻititi / faʻaitiitia i le maualuga o le suka, o le tele o le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le toto toto i tulaga matautia, aemaise lava mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2.

O le ava malosi e mafai ona maua ai le tino ma calorie poʻo le malosi e aunoa ma se faʻatupulaia tuusaʻo o le suka ae afai o oe o se tagata e ola insulin i le maʻisuka, e tatau ona e faaeteete i lona faʻaoga.

O le ethyl alcohol, o le elemene galue i le malosi malosi malosi, pia, ma le uaina, e le afaina ai le toto toto, aua e le liliu le tino i le kulukose.I le tulaga o le faʻamaina o le pia ma le uaina na matua maeʻa lava, o le ava e masani lava e le o faʻatasi ma se aofaʻi o gaʻo gaʻo e afaina ai le toto toto.

Mo se faʻataʻitaʻiga 100 kalama o le gin e 83 calories . O nei calories faaopoopo e mafai ona faateleina lau mamafa, ae le o lou toto toto.

Peʻa eseese - ales, stores ma lagers - e mafai ona i ai le tele o meaʻai gaʻo ma, o le mea lea, e mafai ona faʻateleina le maualuga o le suka i fua eseese.

E mafai ona utaina mea inu suamalie ma vailaʻau taumafa i le suka ma e tatau ona alofia. Tuusaunoaga o martini masini poʻo mea inu vevela e mafai ona saunia e aunoa ma le suka.

E mafai e le ethyl alcohol ona faʻaititia le toto toto o nisi tagata e maua i le maʻisuka pe afai e faʻamaʻaina i meaai. Na te faia lenei mea e ala i le faʻamaʻiina o le ate, faʻalavelaveina le gluconeogenesis, o lona uiga e le mafai e le ate ona liua le tele o protein i totonu o le kulukose

E sili atu ma le tasi le ipu uaina po o se ipu o pia e mafai ona tutusa lona aafiaga. Afai e te aveina le 2 tautoga o le 30 ml i le meaai, o lou ate e liliu le protein i totonu o le kulukose e mafai ona matuia leaga.

O se tulaga e mafua ai ona paʻu le maualuga o le suka-hypoglycemia, e mafai ona pulea lelei - o nisi o meaʻai gaʻo ma le maualuga o lou suka. Ae o le faafitauli i le ava malosi ma le hypoglycemia o le afai e te tele le ava malosi, o le ai ai auga masani o le ava ava malosi ma le inu o le hypoglycemia-o le ulu o le ulu, le mautonu, ma le tautala lemu.

Pau lava le ala e iloa ai le mafuaaga o nei faailoga o le pulea lea o le maualuga o le suka i le taimi o taumafataga, lea e le ono tupu, talu ai i se tulaga o le inupia o le ae le mafaufau i le siakiina o le maualuga o le suka.

Faamolemole ia matau mea nei:

  • O pia ma le uaina suamalie ei ai vailaʻau faʻamalosi ma e mafai ona maualuga le maualuga o le suka e latalata i mea taua,
  • O le ava malosi e faaosofia ai le fia 'ai, lea e mafai ona mafua ai le fafagaina ma e mafai ona aʻafia ai le toto toto,
  • O meainu malosi e masani ona aofia ai le tele o kalori, lea e aʻafia ai le leai o se mamafa mamafa,
  • O le ava e mafai foi ona aafia ai lou loto, faamalosia oe e filifili mo meaai leaga,
  • O meaʻai e mafai ona faʻalavelave ai i le lelei o fualaau oona mo le maʻisuka poʻo le inisalini,
  • Ava malosi e mafai ona faateleina triglycerides,
  • O le ava malosi e mafai ona faʻateleina le toto,
  • O le ava malosi e mafai ona mafua ai le mumu, leisa, fatu faʻamafanafanaga, ma le tautala faʻafefete.

Tuutuuga o le faaaogaina

E tusa ai ma se suʻesuʻega a le Harvard School of Health Health Scientists, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o ē na inuina le tele o le ava malosi na sili atu ona lamatia le maʻi o le fatu nai lo i latou na faʻasaʻo atoa.

I le lautele, o fautuaga mo le taumafaina o le ava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa ma isi maʻisuka uma: e le silia ma le lua tautua i le aso mo alii ma e le silia ma le tasi le auaunaga i aso taitasi mo tamaitai. Faʻalogo lelei! O le tautua o le uaina - 1 ipu tioata i le 100 ml, o le pia - 425-450 ml, o le inu malosi malosi (vodka, cognac, rum) - mai le 30 i le 100 ml.

O tulafono faʻaaoga lautele e aofia ai:

  • Faʻafefiloi o meainu malosi i vai poʻo suasusu e leʻi faʻafefeteina nai lo otaota,
  • A maeʻa ona e inuina se mea inu ava malosi, liliu i le vai oona seia oʻo i le faaiuga o le aso,
  • Ia mautinoa e te mulimuli i se taumafataga maloloina i le aso e inu ai e aloese mai le taumafa ma le mamafa. O le ava malosi e mafai ona faʻamafanafanaina ai oe ma fai ai oe e 'ai e sili atu nai lo mea masani,
  • Aua nei inu i se manava gaogao! O le ava malosi e vave lava ona aʻafia ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, lea o le a faʻagesegese pe afai ua uma ona i ai meaai i totonu o le manava.

Afai a maeʻa ona inu le ava malosi, toto maualuga le suka o le tagata mamaʻi pe paʻu lemu, ina ia mafai ona aveeseina mai le tino, e tatau ona e ave ni papamaʻa o le malala ua faʻaaogaina ma vave saili se fesoasoani faafomaʻi.

O fuafuaga nei e tatau foi ona faia:

  • Tuʻu atu i le tagata gasegase e inu pei o le tele o vai i le mea e mafai ai,
  • Faʻaleagaina le vomiting
  • Fai se faʻafefiloi mafanafana lelei
  • Inu se ipu malamalama o le laisa e le faʻasaʻoina.

O le ava malosi e mafai ona afaina ai le nasu mai le maʻisuka ma faateleina ai le tiga, susunuina, tingling, ma le afaina o tagata mamaʻi i le aʻafia o le namu e masani ona masani ai.

Afai ei ai ou aʻafiaga o le maʻisuka, e tatau ona e faʻaeteete atili ile inu ava. E sili atu ma le tolu mea inu i le aso e mafai ona sili atu ona ogaoga le retinopathy o le maʻisuka. Ma e tusa lava pe e te inu le itiiti ifo ma le lua inu i le vaiaso, e mafai pea ona e faateleina le aʻafiaga o aʻafiaga o le namu (faʻaleagaina o le ava malosi e ono afaina ai namu, e oʻo lava i tagata e leai se maʻisuka). O le ava malosi e mafai foi ona faateleina le maualuga o le gaʻo i le toto, ma mafua ai le toto i le cholesterol.

E taua tele! Faamolemole ia maitauina afai e masani ona fesuisuiai lau kulūkose, e le mafai ona faapaleni e ala i le tagofia o vailaʻau, mulimuli i se taumafataga maloloina, o le inuina o le ava malosi e vavalalata!

Ava malosi - o le a le matautia o le inu i le maʻisuka

Ua leva ona popole fomaʻi e uiga i le tupu aʻe o faʻamaʻi tuga e mafai ona suia ai le olaga o se tagata. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai le tapunia i le tele o masaniga na faʻatagaina ao le i maua e fomaʻi. Ole tele o fesili e tulaʻi mai i luga vave, e aofia ai, e mafai ona inu vodka mo le maʻisuka. Pe a tali lelei atu fomaʻi i le faʻatagaina o se mea, o le tele o tagata gasegase e le mafai ona malamalama i le sootaga i le va o le metabolism ma aʻafiaga o le ava malosi.

I le maʻisuka, ua solia ai le mataupu faavae o le metabolism: o le kulukose, lea e gaosia i le tino, ua vaevaeina i le faasologa lenei:

  1. O le tasi vaega o le kulukose e tufatufaina i le ituaiga o se fanua faʻaagaga ma o loʻo tumau pea i totonu o le toto, o le maualuga e mafai ona fesuiaʻi.
  2. O le isi vaega o se mea leaga, i le taimi o le faagasologa o se numera o ni faʻafitauli matuia e tutupu e maua ai le tino ma le malosi talafeagai. O le faagasologa e mafua mai i le vaega o le paʻu o meaola ma, e tusa ai ma le lavelave o le gaosiga, o se tasi lea o le autu i totonu o le tino. O le gaioiga e tupu i totonu o le ate, lea e mafai ona tuʻuina atu se aso faʻapitoa e tatau ai mo le masani ai o le tino. Glycogen (o se oloa na gaosia mai i le ate) e gaosia i ni tapulaa faatapulaaina, o mea mulimuli e tutupu mai meaola e mafua mai i le afaina o le kulukose mai mea tau lapisi. Afai o le suka o le suka mo se tasi o mafuaʻaga e laʻititi pe maualuga atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, o le a lamatia ai le tele o faʻafitauli mo tagata mamaʻi i lenei maʻi.

O le suka maualalo o le toto e mafai ona afaina ai: hypoglycemia, o se tulaga e mafai e se tagata ona paʻu i totonu, faatasi ai ma le leai o se avanoa faʻapitoa, le lava o le pulea o le tino o le tagata lava ia, faoa faamalosi o se natura faʻaleagaga, faʻavaivai loloto. I le iloaina o le uiga ese o le ava malosi e aafia ai le suka, o le tele o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e naunau pe mafai ona inuina vodka ma le maʻisuka e oʻo lava ile laiti. O le mea sili ona taua (faitau taufaasese) mafai ona maua e le ava malosi, o le le lava lea o le puleaina o tagata mamaʻi, e tusa lava pe itiiti sina vodka inu.

O le a le ituaiga ava malosi e faatagaina mo se faʻamaʻi

Tagata maʻi, fesili i se fesili pe ono mafai ona inuina le ava i le tulaga o se faʻamaʻi, e oʻo lava i le mauaina o se vasega e le mai fomaʻi, e masani lava ona le amanaiaina le faʻailoga. O le isi taumafataga, poʻo le faʻalagolago mo le lelei o, e leai se eseesega faapitoa i le mea na mafua ai.O le ava malosi i le maʻisuka e le vave faʻaalia lona togafiti poto, e ono tele ni itula pe a maʻi le maʻi ma e lelei pe a tali lelei i le mea o loʻo tupu.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le ava malosi, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei mea inu ma pe faʻaaogaina. O tali i nei fesili o le a fesoasoani e aloese ai mai nisi o faʻafitauli atonu e le o se mea e ofo ai, nai lo le aso na faamoemoeina. E mafai ona vaevaeina le ava malosi i ni vaega se lua.

I le vaega muamua ei ai meainu ei ai le ava maualuga. O se mea inu malosi e tatau ona faʻaleagaina e ala i le i ai i le tulaga o meaʻai mo mea inu ava malosi ma le tele o mea inu. Cognac i le maʻisuka e sili atu ona lelei i vodka, ma e moni, e sili atu le vavaeese tumau mai le lisi o meainu malosi i lenei maʻi ogaoga.

I le vaega lona lua o le 'ava malosi, oi latou e leai se maualuga maualuga o le malosi (e oo i le 40 tikeri) tumau i le lisi. O se vaega o nei meainu o le i ai o vaega eseese o suka ma glucose (pia, uaina, ma isi).

O le maʻisuka e aʻafia i le gasegase o faʻamaʻi tuga, lea ua avea ma faʻamaʻi moni. E i ai taimi e le mafai ai ona teena le faatusa o le vine i le faʻaaloalogia o se aso faamanatu poʻo se isi faʻamanatuga. O le a se mea e mafai ona tupu pe afai e te alu ese mai le faʻasalaga, e ui lava e le o tele, ma oa lapataiga e te manaʻomia e te manatuaina. I soʻo se tulaga, e tatau ona e tali atu i fautuaga a tagata tomai faapitoa, faʻapea foi ma lau fomaʻi muamua. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a faʻamalieina manaoga mo le tagata maʻi, ma o le faʻaaogaina o le ava malosi i se tamaʻi laʻititi e mafai ona faatagaina i lalo o tulafono nei:

  1. O le ava malosi e mafai ona faʻaumatia e le silia ma le faalua i le vaiaso, ae e le o lona uiga e mafai ona inu tele e pei ona e fiafia i ai; o le ava e le tatau ona sili atu i le faalua i le aso.
  2. Afai ole inisua e tui ile inisalini, ole a faʻaititia le fua ole afa. A o lei alu i le moega, ua faia se fuataga o le suʻi toto.
  3. O le anapogi o le ava, e tusa lava po o le a le vaivai, e faasaina. O se tagata gasegase ma se maʻi o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga o faamaʻi, e tatau ona 'ai lelei ao lei inu. E tatau ona i ai i luga o le lisi le meaʻai o le gaʻo-gaʻo.
  4. E tuʻuina atu le ava i ava malosi ma le faʻaititia o le ava.
  5. Pe a inu pia, e tuʻuina atu i meainu inu mama.
  6. E tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻaʻi faʻatoʻa uma mai le faʻailoga.
  7. Aʻo lei faia se taumafataga o le tagata maʻi na faia i le mamafa o le tino po o le taʻaloga, o le inuina o le ava malosi e faasaina. Muamua nai lo le lua itula talu ona uma ona toe foʻi mai le tino i le masani ma e masani ona 'ai e le tagata maʻi, e leai se meainu e inu ai le ava e tatau ona faʻaaogaina.
  8. Afai e le mafai ona teena se inu i soo se auala, o se tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona lapatai mai se tagata mai masani ma uo mea e tatau ona fai i le tulaga o le faateteleina o le maʻi.
  9. O tagata maʻi e iai faʻamaʻi o le faʻamaʻi faʻamaʻi 2 e faʻasaina mai le faʻaaogaina o le ava i le maualalo o le toto suka.
  10. O fafine maʻisuka e tatau ona faʻaitiitia le taumafa ava i le afa.

Soʻo se faʻamaʻi e tatau ona matua taua, naʻo le togafitiga talafeagai, o se soifua maloloina lelei ma le usitai mausali i faatonuga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e pulea ma foia ma le manuia soo se faʻamaʻi.

O le a le mea e afaina ai le ava

E faʻapefea ona aafia le maualuga o le toto i le ava malosi, ma o a taunuuga o le maʻisuka ituaiga 2? O le inupia o le ava e mafua ai le paʻu tele i le toto toto i le tane ma le fafine, aemaise pe afai o le taimi lava e tasi e le 'ai ai se tagata. Ethanol, ulufale atu i le tino o le tagata maʻi, poloka le gaosiga o le kulukose i le ate.O le faʻamaogaina o siama kulupu, e maua ai le inisalini e fusi, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O se tagata ua i ai se lagona o le fiaaai tele, o loʻo i ai vaivaiga lautele, lima vaivai, afu.

O le inuina o le ava malosi i soo se ituaiga o maʻisuka e ono mafua ai le hypoglycemia. I se tulaga o le inupia, e ono le mafai e le tagata gasegase ona matauina uiga vaaia o se faaitiitia o le suka i le taimi, ma o le a le mafai ona tuuina atu se fesoasoani talafeagai. E taʻitaʻia ai le oti. E taua le manatuaina o le tulaga ese o le hypoglycemia o le ava - o lenei mea ua tolopoina, o faʻamaoniga o maʻi e mafai ona tupu i le taimi o se po o le malologa po o le taeao e sosoo ai. I lalo o le malosi o le ava malosi, o se tagata i se miti atonu e le lagona ni faʻalavelave faʻalavelave.

Afai e maʻi le maʻisuka mai faʻamaʻi masani o gaʻo, ate, ma le cardiovascular system, o le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalavelave o maʻi ma faʻafitauli eseese.

E faʻateleina le suka i le toto poʻo le faʻaititia o lona gaioiga? A uma ona inuina le ava malosi, ona faʻalauteleina lea o le manaʻo o se tagata, ma le tele, le le pulea le faʻaaogaina o gaʻo, gasegase e tupu, e le itiiti ifo le lamatia nai lo le hypoglycemia mo le maʻisuka.

O le ava malosi e aofia ai le tele o calories gaogao, o lona uiga, e leai ni a latou mea aoga e tatau ona auai i faiga faʻavae. O lenei mea e mafua ai le faaputuputu o lipids i totonu o le toto. E tatau ona mafaufau i ai mea inu ava a calorie mo tagata ua mamafa tele. Mo le 100 ml vodka poʻo le koko, mo se faʻataʻitaʻiga, 220-250 kcal.

O le maʻisuka ma le ava malosi, o le a la latou fetaui ma le ituaiga 1 pathology, e mafai ona i ai ni taunuuga ogaoga? Ole ituaiga o le inisalini o le faʻamaʻi e aafia tele i tupulaga talavou ma tupulaga talavou. O aʻafiaga o le ethanol i luga o se totoga tuputupu ae faatasi ai ma le gaioiga o mea e maua ai le hypoglycemic e mafua ai le hypoglycemia, lea e mafai ona taʻitaʻia. A o faagasolo le maʻi, e faigata ona togafitia, e le atoatoa le tali a le tino i fualaau. O lenei mea e oʻo atu ai i le vave amataina o faʻalavelave: nephropathy, angiopathy, neuropathy, faʻaletonu vaaia.

O le a le lamatiaga o vodka i le maʻisuka

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona tumau le tutoatasi i le maualuga o le kulukose o le toto e ala i le faʻaaogaina o papa poʻo le inisalini, e faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. Ole faʻaitiitia poʻo le maualuga o le toto suka e mafua ai le ogaoga o le soifua maloloina, e oo lava i le oti.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, aemaise lava tamaloloa, e fiafia pe mafai ona inuina le malosi o le ava malosi ma se faʻamaʻi. Auʻa, ua uma ona i ai i se faiga o meaʻai malosi, faʻasaina le faʻaaogaina o meainu ma mea taumafa ma le maualuga o faʻamaumauga.

  • O se vaega o le maʻisuka ituaiga 2 o le tupu aʻe lea o se mea e mafua mai i le gaʻo ona o faʻafitauli o le tino. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona leiloa le mamafa, ona latalata lea o le suka i le masani ma o nisi foi taimi e mafai ai ona toe alu le maʻi. Ma o le tele o mea inu malosi e aofia ai gaʻo meaʻai e le mafai ai e se tagata ona aveesea le tino. E le gata i lea, o le ava malosi e faaosofia ai le manaʻo, o le mea lea e 'ai e se tagata meaʻai nai lo mea masani, lea e aʻafia ai foʻi le paʻu o le mamafa. E liua se liʻo mataʻutia. E le gata i lea, afai e inuina ava malosi, ona faateleina lea o le uta i luga o le ate, lea ua le aoga tele ona o le gaʻo.
  • Ae faapefea vodka? E faatatau i le ava malosi ma le maualalo o le suka, e tatau ona faʻafefiloi i totonu o le ava malosi, o le mea lea, o le faʻaaogaina o vodka e aunoa ma le suka i ni vaega laiti i le maʻisuka e mafai ona mafai. I le tino o le tagata maʻi, o le vodka e faateleina le gaioiga o le inisalini ma faʻagesegese ai le tuʻuina atu o le kullucagon mai le ate. O le iʻuga, e faʻaitiitia le suka o le toto. E le gata i lea, o le tulaga lamatia o le faʻapitoa o le faʻaitiitia o le suka, pe a amata ona paʻu le kulūkose i ni nai itula pe a uma ona inu le ava malosi.O le mea lea, o fualaʻau maualalo o le suka e ave i le masani masani e mafai ona i ai se malosi malosi. E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona paʻu malie i se mea taua, o lona uiga, o le hypoglycemia e atiina ae.
  • O tagata gaosi oloa e faaopoopo i ai mea eseese ma meainu, faapea foi ma suka, i vodka ua saunia. E foliga mai o le ava malosi maualalo o le a oʻo atu ai i le faateleina o le kulukose toto. O le mea lea, o le maʻisuka e masani ona le fautuaina e inu vodka. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e sili atu le inu vodka, ae o vailaau mamago. Inisalini ma lona faʻafefeina e leʻo faʻaalia i le alcohol alcohol.

O le ethanol e maualalo ai le toto toto ma, seia oʻo ina maua le inisalini, na faʻaaogaina o se hypoglycemic e faʻamalolo ai le maʻisuka.

O se taunuuga o suʻesuʻega, ua iloa e fomaʻi e aafia tagata taitoatasi i le ava i auala eseese ma o le tali atu i ai e mafai ona le mautonu. O se fualaau itiiti o le alcohol alcohol i lona tino mama e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, afai e te faʻaaoga vodka laitiiti, o le a leai se osofaʻi malosi i le suka.

E mafai faapefea ona e inu vodka ma pe faapefea ona fai saʻo

Faʻatasi ma le ituaiga 2 ma le ituaiga 1 maʻisuka, o le tulaga lamatia o le inu ava malosi e tutusa. O le ethyl alcohol e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e mafai ona avea ma se faʻafitauli mo le setete o le hypoglycemic state.

O le maʻisuka ituaiga 2 ma i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, faʻafefe o le glycogen mai le ate o le ate e faʻasaina pe a inu pia, lea e tatau ona faateleina le suka suka. O se taunuuga, e le o le talaaga o togafitiga ma fualaau oona, o le kulūkose o le toto e paʻu malie. O le tulaga e faigata i le mea moni e faapea afai e inu, e ono le mafai e se tagata ona gauai atu i le latalata atu i le hypoglycemia ma atonu e le mafai ona ia faia ni taimi talafeagai e siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Afai e le mafai e se tagata ona faʻaaoga le vodka e faʻavavau, ona tatau loa lea ona mulimulitaia nisi tulafono:

    1. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le inu ava malosi.
    2. I nai tootoo, vodka mo le maʻisuka o soo se ituaiga e mafai ona inu, talu ai e leai se suka i totonu, o le mea lea, e le mafai ona maualuga lona maualuga. O le aofaiga faapitoa o le ava e le tatau ona silia ma le 50 - 100 ml. E faʻalagolago lava i le tulaga o le tagata, lana itupa ma isi uiga patino.
    3. Pe a inu le vodka i le 50ml i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, leai ni suiga e tupu. Ae e tatau ona e nofouta o le inuina o le ava e tatau ona o mai faatasi ma se meaʻai inu gaʻo ina ia le pa'ū vave le kulūkose.
    4. E talafeagai le fuaina o le kulukose i le toto aʻo leʻi maeʻa ona inu pia. E tusa ai ma lenei mea, tusi ni faʻamatalaga e uiga i le tele o mea e mafai ona e inuina ma pe o le a le mea e 'ai, o le a le fua o le suka-lowering drugs to take.
    5. I le tulaga tonu, e mafai ona e fai atu i se tasi o le aiga e mataʻituina le tali a le tagata maʻi i se miti. O lea, afai e amata le afu malosi o se tagata, ona e gatete ai lea, ona tatau loa lea ona e fafagu ia te ia ma fua le maualuga o le suka.
    6. O le inuina o le ava malosi e le tatau ona sili atu ma le tasi i le vaiaso.
    7. Aua le inuina le ava malosi i luga o se manava gaogao, e sili atu le "ave i lou fatafata" pe a maeʻa se taumafataga manaia.
    8. Aua nei inu vodka pe a uma ona taʻalo i taaloga.
    9. Afai ei ai se mea malie ma se tele o ava malosi, ona tatau lea ona e aumaia se pepa poʻo se pine faapitoa e faʻaalia ai le maʻi. E manaʻomia lenei mea, pe afai e osofaia se hypoglycemia, e mafai e fomaʻi ona vave faʻatulagaina ma tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai. O le lamatiaga o le hypoglycemia o le le iloa lea e se tagata, ma o isi ua latou manatu o loʻo moe o ia i se mea e onā ai.

E le fautuaina e fomaʻi tagata i le maʻisuka o soo se ituaiga e aʻafia ai i le ava ma aemaise lava e inuina ina ia faʻaititia ai le suka o le toto. O se auala faʻaleaganuʻu e mafua mai i le tele o taunuuga, e aofia ai le oti.Ae e mafai foi e fomaʻi ona tuʻuina atu ni vailaau vodka mo i latou e le mafai ona ausia taui masani mo le faʻamaʻi. Ae o mea uma lava e patino lava i tagata taitoatasi. O tulafono uma mo le inupia o le ava e le o lona uiga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona gafatia le faʻaaoga masani o le ava malosi.

O le teenaina o le ava e faavavau e tatau ai i le i ai o le tele o faʻamaʻi pipisi:

  • Pancreatitis
  • Mateʻo le neuropathy.
  • Nifaeropathy
  • High cholesterol.
  • Tiga i le tumau o le hypoglycemia.
  • Faʻafitauli faʻapitoa i le ate.

E mafai ona tatou faʻamaonia e le fetaui le vodka i le ola o se tagata maʻi i le maʻisuka, aua e mafai ona oʻo atu ai i le sili atu o faafitauli faʻalesoifua maloloina. Ae afai e le mafai ona faʻaaoga le vodka i taimi uma, ona sili atu lea ona faʻaaoga e tusa ai ma tulafono o loʻo tuʻuina atu i luga.

E ui lava o le maʻisuka o le lona lua ma le muamua ituaiga e le mafai ona faʻamalolo, e mafai ona mafai ona ola faʻatasi ma ia i aso nei ma vodka i ni mea laiti e le mafai ona puipuia lenei mea. E naʻo le taua le manatuaina o le tui ma aloese mai le faʻaaoga soo o vodka. I lalo o nei tulafono faigofie, o se faaputuga vodka o le a le afaina ai le tagata maʻi. O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona inu i nisi o vodka poʻo se musumusu, ae e tatau ona e matua faʻaeteete i le tui, faʻaaogaina se meaʻai gaʻo. E sili atu le tuʻuina atu o le ava malosi e faʻavavau, pe faalua i le tausaga. O le mea moni, e ui lava i le faʻatagaga a fomaʻi e inu ava malosi i faalua i le vaiaso, latou te lapatai foi e uiga i le matautia o le faʻaaogaina. O le mea lea, i le maʻisuka, e tatau i se tagata ona mafaufau ma le faaeteete i mea uma ma filifili pe mafai ona inu vodka pe leai foi.

Maʻisuka ma le ava: taunuuga

O maʻi e tatau ona iloa le matautia o le inu ava malosi. E masani lava lenei mafuaʻaga o le hypoglycemia - faʻaleaga faʻaitiitia le toto kulukose i lalo ifo o le 3.5 mmol / l.

O mafuaaga o le hypoglycemia o le ava ua faapenei:

  • Inuina i luga o se manava gaogao
  • Ina ua uma le taumafataga sa i ai se malologa tele,
  • Inuina pe a uma le faamalositino,
  • Pe a tuufaatasi ma fualaau faasaina,

O mea inu malolosi e faʻaaogaina i totonu o le 50 ml i meaai, vai inu ava malosi - e oo atu i le 200 ml ma e tatau ona aofia ai le suka e le sili atu i le 5%: vine mama, vine.

Ova mama mo le maʻisuka ituaiga 2

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai ona e inuina le uaina mamago, ma eseese ituaiga mumu e aoga.
E faʻafefea ona inu lelei le uaina mumuituaiga 2 maʻisuka le faʻaitiitia o aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina?

  • Fua le kulūkose (laʻititi ifo i le 10 mmol / l),
  • Saogalēmū saogalemu - e oo i le 120 ml i le faʻafia o le 3 taimi i le vaiaso pe itiiti,
  • Ole aofaiga tele e mafua ai faʻafitauli ma e le ogatasi ma fualaau,
  • Aua le inuina le uaina ae le o se suʻa-suka-down-agent,
  • O fafine e inu le afa afa o alii
  • Ia mautinoa ia 'ai
  • Inu na o le uaina lelei.

Faaiuga O le uaina mūmū mūmū e mafai ona faʻamanuia i vailaau togafitiga.

E iai se faʻamanuiaga?

O le tele o le lelei o le ava malosi e aoga i tagata matutua.

  • faaleleia atili o galuega fatu
  • faʻasologa masani
  • mea inu (uaina) faʻalogo le tino,
  • faasaoina o manatua ma le manino o le mafaufau.

Mo faʻamanuiaga, e taua tele:

  • tausisia le fua
  • soifua maloloina
  • leai ni faʻamaʻi masani.

Sa mafai e saienitisi ona faamaonia uiga lelei o le uaina masani na faia mai vine i le sailia o polyphenols (totoina o pigments), o antioxidants.

Vaega o le inuina o le uaina e tusa ai ma meaʻai ma togafitiga

O le faʻaaogaina o meainu vevela e faatagaina. O le uaina laitiiti e aoga mo le totogiina (ma toeititi lava fua masani) maʻisuka:

  • faʻaagaoioia le faʻapalaina o pulu,
  • faʻaitiitia le manaʻo
  • o le faʻasaʻolotoina o gaʻo i totonu o le toto ua poloka.

E faigata mo tagata gasegase ona ave le inisalini e fuafua ai ona fua. Afai e te faia se inumaga i le tulaga tonu lava, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaaogaina, o se taunuuga hypoglycemia o le a ita. O le mea lea, e sili atu le 'ai muamua: sukalati, nati, cheese cheese, yogurt.

Maʻisuka ma le malosi malosi o le ava - pe tutusa lelei nei mea e lua?

O le tele o taimi, o tagata e iai lenei faʻamautinoaga e fesili ifo ia i latou lava: e mafai ona inu vodka i le maʻisuka? Seʻio tatou faʻataʻitaʻiina.

Cognac, vodka, whisky, pe a oʻo i le sili atu i le 70 ml e mafai ona mafua ai tulaga matautia - hypoglycemia aua latou te faʻaitiitia faʻaitiitia le kulukose toto.

E ui lava i le leai o ni gaʻo i le tuufaatasiga, e leaga le vodka i le ate ma le pancreas o se tagata maʻi i le maʻisuka, ma mafua ai ona faʻaaogaina le pancreas e faʻamalo ai le gaioiga o sela ma suia ai suauu o le ate faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi.

E mafai ona e aveina na o le taimi lava e tasi e pei o se taumafataga o meaʻai i le gaʻo: pateta, falaoa ma isi ipu. Rum, o mea manogi suamalie e le aofia.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau e fautuaina aloaia mo le maʻisuka ma faʻaaogaina e endocrinologists i la latou galuega o le Ji Dao o le maʻi suka.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O Ji Dao e gaosia oloa e le o se pisinisi faapisinisi ma e faatupeina e le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini ua tui i totonu o meaʻai uma e aofia ai meaʻai gaʻo. E leai se vodka, o le mea lea, pe a fuaina le fualaau o le vailaʻau, e le amanaiaina. Afai e inuina ava malosi i se vaega saogalemu, o le lamatiaga o le hypoglycemia e maualalo, e leai se faasaʻo ole inisalini e manaʻomia. Faatasi ai ma sina laʻititi o le fualaau, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le umi o le inisalini na faʻatinoina ao le i momoe i le 2-4 iunite. I tulaga uma e lua, e tatau ona maua ai le meaʻai, e masani lava i meaai.

Faʻatasi ai ma le malosi tele o le faʻatagaina o le ava malosi e le mafai ona vaʻai le fua o le pa'ū o le suka o le mea lea, e le mafai ona faasaʻoina le inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona e lafoaia uma le inisalini ao lei moe, fai atu i lou aiga e fafagu i luga i le tusa o le 3 i le taeao e fua le glucose ma faʻamoemoe o le a aoga mea uma.

I le faaiuga

E taua le malamalama o mea uma e lelei i le faʻalelei. E tasi le ipu vai mūmū mūmū i le taumafataga i le lua taimi i le vaiaso o le a le mafua ai ni faʻafitauli faigata i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, ae o le le soona pulea o le ava malosi e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga matautia.

Fefaʻatalanoa i lau fomai tausi soifua poʻo le tagata fai mea paleni aʻo leʻi inu ava malosi. , naʻo se fomaʻi o le a mafai ona tuʻuina atu ia te oe fautuaga talafeagai mo le taumafa ma le taumafaina o le ava malosi.

Ma le ituaiga lona lua o le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau nei e sili ona matautia:

  • glibenclamide (sauniuniga Glucobene, Antibet, Glibamide ma isi),
  • metformin (, Bagomet),
  • acarbose ().

I le po pe a uma ona inu pia, ua matua faasaina ona inu, o le mea lea o le a le maua le tali.

Alcohol is high-calorie, i le 100 g vodka - 230 kcal. E le gata i lea, e matua faʻaleleia atili ai le manaʻo. O se taunuuga, o le faʻaaoga masani o vodka ma isi mea inu faapena e mafua ai le faaopoopo atu o paʻu o gaʻo, o lona uiga e sili atu le malosi, ma o le a manaʻomia le taumafa malosi e pulea ai le maʻisuka.

Faʻavasegaina faʻamaʻi

O le maʻi suka e masani lava ona faʻalavelaveina e faʻamaʻi faʻamaʻi, ma o le tele o ia mea e amata ona vave faʻavave pe'ā oʻo le toto i totonu o le toto.Afai o le maʻisuka o loʻo i ai se talaʻaga o ia faʻamaʻi, ua matua faasaina lava ona inuina le ava malosi, tusa lava pe i ai ni togi laiti.

Maʻisuka Concomitant Disease O aʻafiaga leaga o le ava i lona atinaʻe
aemaise lava i taimi ogaogaE tusa lava pe itiiti sina ava malosi e tau atu ai i le dystrophie o le epithelium o loʻo faʻapipiʻiina ai i luga o mafaufauga o fatugaʻo. Ona o le maʻisuka, e sili atu lona leaga nai lo le masani. O le faʻaaoga masani o le ethanol e mafua ai le osofaʻi ma le faʻaumatia o le glomeruli o fatugaʻo.
Talu ai ona o aʻafiaga oona, faʻalavelave faʻaleagaina o le tino i totonu o le tino, ma o neura lautele e muamua ona pagatia.
GoutFaatasi ai ma se faaitiitia i le malosi o fatugaʻo, o le uric acid e maua i le toto. O le mumu o le fusuaga ua matua faateleina lava e tusa lava pe a uma le ipu vodka.
Ole faʻasologa o le hepatitisO le inuina o le ava malosi mo soʻo se faʻaleagaina o le ate e sili ona matautia, aua e oʻo atu ai i le faasolosolo atu i le pito i lalo.
Faʻailoga pancreatiteO le ava malosi e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o enzymes digestive. I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo maua ai foi le gaosiga o le inisalini.
Le gasegase o le lipid metabolismO le ava malosi e faʻateleina ai le faʻamalolo o faʻamaʻi i totonu o le toto, e fesoasoani i le teuina o gaʻo i le ate.

O se mea matautia tele le inuina o le vodka i le maʻisuka mo tagata o loʻo i ai se faʻaopoopoga faateleina i le hypoglycemia ma i latou o loʻo i ai faʻamaoniga o le faʻamaʻiina o le suka (e masani lava i tagata matutua, ma le umi o le tala o le maʻisuka, lagona le lelei).

Mateʻa o le Maʻisuka

O le faʻaaogaina o le meaai saʻo e mafai ona faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le hypoglycemia nocturn. Tulafono mo le tuʻufaʻatasia o meaai ma ava malosi i le maʻisuka:

  1. E leaga le inu i se manava gaogao. Aʻo leʻi amataina le tausamiga ma aʻo le i faia ia mea uma, e tatau ona e 'ai.
  2. O le meaai e sili ona lelei e tatau ona iai le gaʻo popo. O fuamoa o fualaau aina e lelei, kapisi, falaoa, cereals, ma legumes e lelei. O le mea e filifilia ai le numera o le fuainumera o le oloa. O le faʻaitiitia o lea, o le a faʻaitiitia le sosolo o le gaʻoina, o lona uiga o le kulukose e mafai ona tumau i le po atoa.
  3. Ae leʻi alu i le moega, fua le kulukose. Afai e masani pe maualalo, ia 'ai atili meaʻai (2 areto falaoa).
  4. E sili atu le saogalemu pe afai o le suka e laʻititi ona faʻaititia. A uma le inu ava malosi, aua le alu e moe pe afai e itiiti ifo ma le 10 mmol / L.
  5. Taumafai e ala i le po ma fua le kulukose. Faʻaitiitia le amataina o le hypoglycemia i le taimi nei o le a fesoasoani i le suamalie suamalie po o se suālaʻau gaosia.

Tala faʻasolopito e uiga i togafitiga o le maʻisuka ma vodka

O le togafitia o le maʻisuka ma le vodka o se tasi lea o auala sili ona matautia o togafitiga faʻaleaganuʻu. E faʻatatau i le malosi o le ava malosi e faʻaititia ai le glycemia. Ioe, i se tagata inu, o le sugar sugar o le a maualalo ifo nai lo le mea masani. Ae o le tau o lenei faʻaitiitia o le a maualuga tele: ao faagasolo le aso, o le kulūkose o le a faʻalauteleina, i le taimi nei o vaʻa, mata, ma neura o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka mafatia. I se miti, o le toto o le kulukose o le a le lava, o lea o le a matelaina le faiʻai i po uma. O se taunuuga o lea oso, o le maʻisuka ua faateteleina, o le a sili atu ona faigata le pulea e oo lava i fualaau faasaina.

E masani lava o se faʻaleleia atili mai le togafitiga o le ava o loʻo maitauina e tagata ei ai maʻi e lua 2 e amata inu vodka i le suauu e tusa ai ma Shevchenko. O le lelei o aafiaga o ia ituaiga togafitiga e faʻamatalaina i se taumafataga faapitoa, o le tusitala o le metotia e tausisi i le: le aofia ai selu, fualaau, gaʻo manu. Afai o maʻi e maua i le maʻisuka latou te tausisia pea se ituaiga taumafa i taimi uma, ma e le gata i le taimi o togafitiga ma vodka, o le taui o le kulukose o le a sili atu ona mausali nai lo le ava malosi.

Na pau le lelei o le ava malosi na iloa e le au Siamani saienisi. Na latou iloa ai o tagata inu ua i ai se tulaga e sili atu le maualalo ifo i le atiaʻe o le maʻisuka. Na foliga mai o le mafuaʻaga o lenei mea o polyphenols o loʻo aofia i le uaina. Ae o vodka ma isi agaga e leai se mea e faia i le togafiti o le maʻisuka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

Aafiaga i le tino

O le ava malosi-o le faʻaitiitia o le suka toto o nisi taimi e lamatia ai le ola. E faʻaleleia ai le gaioiga o le inisalini ma fualaau, ae o le faʻavaeina o le kulukose i totonu o le ate e faʻasaina.

Alu malosi le ava malosi, o lona maualuga maualuga e maua i le toto. E afaina ai le gasegase o faagasologa i le ate, lea e le mafai ona aveesea mea inu ava mai le toto ma faatonutonu le aofaʻi o le kulukose.

Laʻau maualuga

E mafai ona e faʻalogo mai soo se fomaʻi e na te le fautuaina le ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 2. Vodka, e le aofia ai le suka i le brandy. Ioe, faatasi ai ma le maʻisuka e mafai ona e inuina vodka, ae o le maualuga o le soifua maloloina mo tane o le 75 ml o le vai inu vai, mo tamaitai - 35 ma le inu ava malosi i le 30 ma le 15 ml, faʻatasi ai ma se meaʻai. I le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu le musu e teʻena ona o le lamatiaga tuai o le hypoglycemia .

Fainu pia

Faʻalagolago i le ituaiga o pia, e mafai ona aofia ai se eseesega o meaʻai gaʻo. O le tele oi latou o loʻo i le pogisa, ma le itiiti ifo i le inu malamalama.

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻeina ituaiga fou uma ma se glucometer. A faʻaaogaina, e manaʻomia le faʻalelei. I le gasologa o le afiafi, e oʻo atu i le lua tioata o le ava e faʻatagaina.

Taua e le tatau ona galo 'ai se meaʻai palatini poʻo se meaʻai e maua i le fiber masani.

O le inisalini pe a uma le pia e mafai ona faʻaititia.

Lisi Faasaina Faasaina

O nei meaola suamalie ma suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, uaina suamalie, cocktails.

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose:

  • ava malosi e 345 Kcal mo le 100ml ma le ava malosi e 24%,
  • ava malosi, mea laiti,
  • suamalie ma vine malolosi,
  • sherry
  • pia

E tofu le tagata ma se mea e tali atu ai i le inu, ia iloa poʻo fea e te manaʻomia e faʻaaoga ai se glucometer.

Vodka - o le a le ituaiga o oloa?

Vodka o se meainu malosi malosi, e leai se lanu, ma se uiga masani. I le taimi muamua, na faia e ala i le faʻasaina (distillation), ma o aso nei e maua mai i le metotia o le faʻaitiitia o le alcohol ethyl alcohol ma le suavai i le faʻamoemoe e manaʻo ai. O le vai inu na amata ona faʻaumatia i le seneturi lona 14, ma e lei faʻavaivaia le taimi nei.

O loʻo i ai se tala faʻasolopito e faapea o le vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 e le afaina ai se tagata, talu ai o loʻo i ai se vaega itiiti o carbohydrates i totonu, o le mea lea, e le tatau ona mafua ai le oso i le suka. O le mea moni, o le ava maualuga, lea na faʻamamāina lelei, e mafai ai ona e inu le mea sili ona mama e aunoa ma ni vailaʻau faʻamalosi, ae o ona meatotino le lelei o loʻo taoto i se tulaga faapitoa i le tino, lea o le a faamatalaina i lalo.

I le tuufaatasiga o vodka, faʻaopoopoga i le mea autu - ava malosi - ei ai le tele o minerale ma isi vailaʻau i nai tootoo laiti:

Vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 e le aoga ona o le maualuga o lona kalori - mo 100 g o le 235 kcal.

Vodka ma le maʻisuka ituaiga 2

E masani lava ona i ai le ethanol i totonu o le tino o le tagata, ae i se vaega tele lava. O le faʻaleleia o le vodka e matua faateleina ai ona anotusi. O le Ethanol o le meatotino o le faʻaitiitia o le suka o le toto, ae, e le pei o vailaʻau, vodka ma le maʻisuka ituaiga 2 e tuʻituʻi malosi ai le suka, e le mafai ona puipuia. O le taunuuga atonu o le vevela, faʻavaivaia, ma isi faailoga o le hypoglycemia. I tagata ei ai le ituaiga 1 faʻamaʻi, e oo lava i le "tasi o le ava" e mafai ona mafua ai le maliu o le hypoglycemic ma le oti (faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka).

O le afaina o le malosi o le ava malosi e mafua mai i le le lelei o le aafiaga i le paʻu ma le ate. O le galuega a le pancreas i le maʻisuka e matua leaga lava, o lona fausaga e suia tele, ma o le a mafai ona taofia galuega. O le ate o le okeni lea e masani ona aʻafia ai iʻuga o lenei faʻamaʻi i le maʻisuka, ma o faʻafitauli i le tino o le vevela susu ma isi maʻi e foliga mai. Vodka faʻaleagaina tino totoga o loʻo i ai nei, o le gasegase o le faʻamaʻi ma aʻafiaga e aʻafia ai e oʻo atu i se tulaga sili atu ona ogaoga.

Faʻaiʻuga: o le faʻaaoga masani o le inu malolosi poʻo le faʻaleagaina o se taimi e tasi, e matua faʻateleina ai le atinaʻeina o le maʻi, faateleina ai le lamatiaga o vave faʻalavelave ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o vodka o loʻo aʻafia i le maʻisuka ituaiga 2! Ae o le au atamamai e matauina i le amataga o le maʻisuka ma i lona tulaga o manu, o le ava malosi o lenei ituaiga i tamai tootoo ma le sese e ave - e le sili atu i le 100 g ma e seasea lava. O le tuusaunoaga o le i ai o le meaʻai: ona tatau loa lea ona tuulafoaia le ava malosi.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le afaina mai vodka i le maʻisuka?

E i ai tulafono, o le tausisia lea o le a faʻaitiitia ai le leaga o le vodka i luga o le tino, lea e le faʻaumatia ai faʻatagaga ma tapulaa o loʻo i luga. O le mea lea, vodka mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a itiiti le leaga pe afai:

  1. Faʻaaoga le ava malosi i luga o se manava atoa.
  2. Aua nei faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le ava malosi ma le faʻaaogaina o le suka-lowering tablets, fatty, salty foods.
  3. Aua nei galo le pulea o le suka i le maeʻa ai o le vodka, pe a uma le 1 ma le 2 itula.
  4. Aua nei inu vodka pe a uma ona taʻalo i taaloga.

O le fesili pe mafai ona filifili le maʻisuka vodka i se tulaga taʻitasi, ae afai e te manaʻo e tausia le soifua maloloina, e sili atu le lafoaʻi o le mea inu mo se taimi umi, ma, e le gata i lea, e taofia ai le faia o se amio leaga!

Tuua Lau Faamatalaga