Suauu Huxol: manuia o le maʻisuka ma faʻalavelave

Le aso lelei! O le toʻatele o ē na tuʻuina atu le suka mo le soifua mālōlōina poʻo meaʻai e tatau ai ona suʻe se isi mea.

I totonu o laʻu tusiga, o le a matou talanoa e uiga i mea lamatia po o faʻamanuiaga o se lanu suamalie lauiloa Nuxol (huxol), saili pe o le a le manatu o tagata e uiga i le (iloiloga). E lē gata i lea, o le a tatou vaʻavaʻai i le mea e aofia ai ma pe tatau ona tuʻuina o tatou tino i le lamatiaga pe'āfai e leai ni tino maliu ma tutusa tutusa ana mea e tutusa ma le caloric.

Faʻavae ma uiga o le suamalie Huxol

O lenei suamalie e gaosia e le kamupani Siamani Bestcom i ni mea se lua - laulau ma le vai.

Ma o le mea moni, ma i se isi mea o loʻo i ai se eseesega eseese: 300, 650, 1200, 2000 papa, 200 ma le 5000 ml i le siva.

O le faʻamaumauga o le suavai e faʻamoemoe e faaopoopo i le tao, o le laulau e faigofie mo le faia o le lauti ma le kofe, pe a 1 le papalama e 1 lepp. suka.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le sui o le huxol

O lenei ituaiga o suka e suitulaga e mafai ona gaosia i ni ituaiga se lua:

  • i luga o vailaʻau gaosi (cyclamate ma saccher)
  • i le agalelei (stevia)

O le suamalie o le huxol o se faʻafefiloi o mea e lua o le suka - o le cyclamate (40%) ma le sodium saccharin.

O mea uma e lua e le masani ai o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le fale suesue, ae o se tofo e sili atu le suamalie o le suka. Cyclamate e 30 taimi suamalie, saccharin - 400-500.

I le tuufaatasiga o le tele o suka, e mafai ona e maua na o lenei tuufaatasiga: cyclamate - saccharin. O le mea mulimuli e iai le tofo lelei ma e manino le eseesega mai le suka masani, ae e maua ai le siʻitia maualuga o le suamalie atoa.

Ae o le cyclamate, e ui lava ina itiiti le tumu, e le oi ai se faʻaaliga mulimuli.

O ia mea uma ma isi vailaʻau o loʻo solo lelei i le vevela ma le malulu. O mea uma e lua e sili ona taua, lea e mafai ai ona faʻaopopo i latou i mea kuka ma isi meaʻai e kuka.

O le cyclamate ma le saccharin e le mafai ona gauaiina e le tino ma e leʻo suia i le urine. E le gata ina tuʻuina atu i le malosi le saccharin poʻo le afa, o lona uiga, o calories o le Huxol sugar substitute e leai, ae latou te le siitia foi le kulūkose - o le faasinomaga glycemic foi e leai se mea.

E saogalemu le Huxol ma le stevia ma e mafai ona ou fautuaina atu mo le faʻaaogaina. Ae ou te lei vaai ia te ia i le faatauina atu. Atonu o oe e sili atu le laki. O le mea lena e foliga mai ai o ia.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le Huxol sui

E foliga mai o lenei suamalie o le sili lea e fetaui mo le maʻisuka ma i latou e na ona mananao e aveesea le mamafa, ae e le faigofie tele.

E ui lava i le mea moni e faatagaina le cyclamate satela i Rusia ma Europa, o loʻo i ai suʻesuʻega e faʻamaonia ai lona gasegase i mamame. E le gata i lea, e mautinoa lava a oʻo i le maitaga o lenei vailaʻau e sopoʻia le placenta ma ulu atu i le toto o le pepe.

  • Ona o lea mea, ua matua faasaina ai le ulaula i le taimi o le maitaga.
  • E le gata i lea, o le faʻasaʻoina o tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga ma matutua - pe a uma le 60.
ia faamalieina

E mafai ona faʻaaoga se mea suitulaga mo le faʻaitiitia o le mamafa

E pei lava o soʻo se suamalie suamalie, o le hulu i le tele o tagata e mafua ai osofaʻiga e le mafai ona puipuia. E afua ona o le leai o le kulukose o loʻo faʻamoemoeina e le tino pe a iloa e le tofo le suamalie suamalie.

"Faʻasese" e faʻateleina le taumafaina o meaʻai nai lo le mea e manaʻomia, aua o le "faʻaalia" le tele o le malosi e leʻi mauaina. I le masani ai, faatasi ai ma le faateleina o le tautua, e oo lava i le lafoaia o suka, e le ono aveesea le mamafa.

Mo le maʻisuka, e fautuaina e le au fai meaʻai le suia o le suamalie huxol ma suamalie masani ina ia leai se amio masani e mafai pe a naʻo le tasi e faʻaaogaina.

E i ai le eseesega o iloiloga o le huxol: mo nisi, na oʻo mai le vailaʻau e sui ai le suka, lea e tatau ona lafoaia ona o le maʻisuka, ma o isi na mafua ai le tiga o le manava ma faafitauli i le ate ma fatuga.

E mo oe ma lau fai meaʻai e filifili ai pe faʻalauiloa mai le suamalie o le hulu i totonu o au meaai i aso taitasi. Filifili ma le atamai le suamalie ma ia manatua e faaopoopo atu i le le faapalepale taitoatasi, o loʻo i ai le numera o faʻamaʻiloga faʻamaonia.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Faʻaaogaina, faʻavae ma faʻamanuiaga o le suamalie

O le Huxol sugar substitute e maua mai i Siamani, e mafai ona e faʻatau le oloa i le ituaiga o meaʻai fua, syrup. Soo se ituaiga o oloa e faigofie ona teuina, faigofie e felauaiga. Liquid Huxol e lelei mo le faʻaleleia o le manava o yoghurts, cereals ma isi lava mea faapena, aʻo fautuaina e tuʻuina ia laumei i meainu, ti, ma kofe.

O nisi o maʻisuka e masani ona faaopoopo i ai le suamalie i le taoina, peitai, o le vevela o le vailaau e matua le manaomia, maualuga le vevela e lamatia ai le faateleina o le caloric o mea e gaosia. I totonu o le vai ma isi meainu, o le a faʻaleleia le faʻaopoopoga, lea e faʻaaogaina ai le faigofie e mafai ai.

O le vailaʻau e faʻavae i luga o le saccharin ma le sodium cyclamate, o mea sili ona lauiloa a le suka i le lalolagi. Sodium cyclamate e mafai ona maua i lalo o le faailogaina o le E952, e suamalie o le 30-50 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka atoatoa. Saccharin (o loʻo taʻua E954) e ese i le le mafai ona gauaiina e le tino o le tagata, ua maeʻa faʻavaveina ma le faanatinati.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o laupepa ma le sipuni o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi:

O le tofo e sili atu ona leaga i le suka, e tupu mai i maʻi ua lagona le tofo lelei o fualaau, lea e fesootaʻi ma le i ai o le saccher.

O se tofo suamalie o nisi taimi e iloa ai, o le malosi o le tofo o le tino e faalagolago i uiga o le tino maʻi.

O le a le afaina o le suamalie

I le faaopoopo atu i itu lelei o le faʻaaogaina o le suka gaosia e suitulaga i le Huxol, e iai foi mea le lelei. Muamua lava, o loʻo tatou talanoa e uiga i lona autu autu, cyclamate, lea e avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o gasegase o le tino, tiga i totonu o le manava. Saccharin e faʻaititia ai le paʻu i le gaosia o elemene digestive taua.

O faʻamaoniga e faʻaaoga i tagata maʻisuka oeo loʻo mafatia i le gaʻo maʻi ma le gaioiga. O le faʻaopoopoga o mea taumafa i le taimi o le maitaga e matua faʻasaina, ona o ona vaega e ulu atu i le pa puipui o le placental ma faʻaosoosoina pathologies ole fausiaina o tama.

E le fautuaina e fomai e aofia ai le Huxol mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o le maʻisuka matutua, i lenei vaega o tagata gasegase, le manaʻoga e le manaomia mo le tino ma le itu o faailoga e foliga mai e susulu tele, vave ona faateteleina le tulaga o le soifua maloloina.

I le gasologa o suesuega faasaienisi i manu, na maua ai o vaega o le suka e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le kanesa.

Peitai, o sea aafiaga i le tino o le tagata e le faamaonia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le faaopoopo atu i le suamalie, faigofie o le faʻaaogaina ma le atoatoa lelei mai le toto, o Huxol e iai mea e le mafai ona faʻamagaloina, o loʻo i ai mea e maualalo le kalori, leai se faʻamatalaga glycemic.

E tatau ona e nofouta e tatau lava ona suia lou suka i le suālaʻau, e pei ona i ai i nisi tulaga o loʻo i ai le faateleina o le manaʻo. O le isi fautuaga o le suia lea o le Huxol ma suamalie e masani ai, a itiiti mai i le amataga. O se fesuiaiga tele e mafua ai le le atoatoa i le tino, e faatalitali mo le taumafa o le suka, ae o le vaega o loʻo faamoemoeina o le kulukose e le o matauina.

E fetaui ma vave e te manaʻo e faʻaleleia le vaega o meaʻai, lea e tumu i le tele o gaʻo, ae le o le mamafa o le mamafa. Nai lo le aveesea o le mamafa, o le maʻisuka e maua ai le faʻafeagai, lea e tatau ona alofia.

I le gasologa o le aso, e mafai ona faʻatagaina e le sili atu ma le 20 pauna o se mea manogi, o le faateleina o tui e afaina ai le metabolism ma le soifua manuia o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le a le mea o le saccharin ma le cyclamate

E pei ona taua, o le mea taumafa faaopoopo o le Huxol e lua mea e aofia ai: saccharin, cyclamate sodium. O a nei mea? E faʻapēfea ona aoga mo se tagata gasegase i le maʻisuka pe, i se isi itu, auala e faia ai se faʻaoga matuia i se tino vaivai?

E oʻo mai i le taimi nei, o le saccharin e leʻi suʻesuʻeina, ae o se isi auala i le suka faamamaina, ua faʻaaogaina mo le tusa ma le selau tausaga. O le vailaau e mafua mai i le sulfobenzoic acid, o tioata paʻepaʻe o le masima masima e vavae ese mai ai.

O nei tioata e paʻu, o le efuefu e matua vevela lava, e faʻamavae lelei i totonu o le vai. Talu ai talu ai ona o le umi o le amio o loʻo tumau, o le saccharin e faʻamaonia mo le faʻaaogaina ma le dextrose.

O le suamalie e maua mai se taimi oona i le taimi o togafitiga vevela, o le mea lea e sili atu le lelei o le suka:

  • aua le kuka
  • solo i totonu o se vai mafanafana
  • faaopoopo atu i meaai sauni.

O le suamalie o le tasi gram o le saccharin e tutusa ma le suamalie o le 450 karamu o le suka atoatoa, lea e faʻaaogaina ai le faʻaopoopoga e talafeagai i le faʻafitauli o le tino, gaʻo ma le hyperglycemia.

O le oloa e vave ona maua ma gauaʻi lelei e le inumaga, i totonu o se voluma lapoa e faʻafefiloi e fusi ma siama o totoga i totonu. O le tele o le aano o mea o loʻo i ai i le vevela.

E foliga mai o le mea tonu lea mo lenei mafuaʻaga, ao faagasolo suʻesuʻega i meaola, faʻamaʻi i luga o le oncology o le vevela. O nisi suʻesuʻega na faʻaalia ai o le vailaʻau o loʻo saogalemu pea mo tagata.

O le isi vaega o le Huxol o le sodium cyclamate, paʻu:

  1. suamalie i le tofo
  2. atoatoa soluble i le vai,
  3. Totoga faapitoa e leai se aoga.

E mafai ona vevela le vailaau i le 260 tikeri, i lenei vevela e malulu mausali.

O le suamalie o le sodium cyclamate e pe tusa ma le 25-30 taimi e maualuga atu nai lo le sosolo, pe a faaopoopo atu i isi mamanu ma suamalie o loʻo aofia ai vailaau oona, o le vailaau e 80 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka atoatoa. E tele taimi e faʻafefiloi ai le cyclamate ma le saccher i se vaega e sefulu i le tasi.

O le sodium cyclamate e le manaomia e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o fatugaʻo, gasegase tele, ao faagasolo le lactation, maʻitaga, aemaise lava i le muamua ma le lona lua. Faʻatasi ai ma le cyclamate, e afaina ai le inuina o meainu suamalie.

E talitonuina o le suka e na o se paʻu, ma a faʻaaogaina, e le mafai e le tino ona gaosia le aofaiga tatau o mea. O le maʻisuka e maua ai le suamalie suamalie, ae ua faʻamalosi e 'ai le tele o meaai nai lo mea e tatau ai.

O le suamalie Huxol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E leaga le Sucralos o se mea suamalie?

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona mafaufauina le ola e aunoa ma le faʻaaogaina o suauu.

I aso nei, o le maketi o oloa o le maʻisuka o loʻo tamaoaiga i le tele o ituaiga mea suamalie. E eseese i latou i le tuufaatasiga, o meaola o meaola oona, tau ma isi uiga.

O mea manogi e sili ona talanoaina i mea taumafa taumafa.

E vaevaeina tagata faʻatau i ni vaega se lua:

  • oi latou e le taliaina le faʻaaoga, faʻamatalaina lenei mea i mea leaga,
  • oi latou e le mafai ona mafaufau i le olaga e aunoa ma ni mea suamalie.

Ae e te leʻi maua se fagu suauu, e tatau ona e iloa poʻo fea mea e sili ona lelei e sili ona saogalemu mo le tino o le tagata. E le gata i lea, e taua le masani lelei i mea o loʻo i ai. O se sui lauiloa o le tuputupu ae, i le taimi nei, lauiloa o le sui sui suitulagala.

O le aʻafiaga leaga o le sucralose i luga o le fualaau oona o le inumaga e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻafoʻiina o le puipuiga i le tino, ma o se taunuuga e mafai ai ona tupu ni aʻafiaga umi-o vailaau faʻamaʻi pipisi, isi faʻamaʻi pipisi, ma le tumutumu o faagasologa.

Sucralose Suafa Suafa

O lenei oloa o se sui tulaga ese o suamalie suamalie.

E leai se mea e ola ai. E fiaselau taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. O le kalori matāʻupu o le sucralose e maualalo tele.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le tau o meaʻai e le silia le 1 kalori. O le tele o le oloa e le o aʻafia i totonu o le tino, ae e faʻavaveina i totonu o le fatu ma gaʻo.

O lenei oloa na faʻapipiʻiina i le faaiuga o le seneturi lona 20 i se tulaga e le masani ai, e ala i le toe faia o vailaʻau faʻasolosolo i luga o le suauu. O se tasi o saienitisi e le malamalama i upu a se paaga ma nai lo le tofotofoina o le mea na mauaina, na ia tofotofoina lona uiga o le tofo. Sa tofo le saienitisi i le tofo o le sucralose, ma ina ua mavae le amataina o le faaaogaina o le oloa i le alalafaga.

I le 1991, o se vailaau fou na ulufale aloaia i le maketi o meaai.

I le taimi nei, o loʻo faaauau pea ona fefinauaʻi saienitisi e uiga i le faʻaleagaina o le sucralose. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o se taimi puupuu ua mavae talu mai lona faʻasologa. Ia iloilo mea uma e aʻafia ai itu pe a faʻaaoga E955.

O aʻafiaga leaga o le sucralose, e tusa ai ma tagata atamamai, e fesoʻotaʻi ma:

  1. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, e suia ai e le suamalie lona fausaga. O le mea lea, e le tatau ona faʻaogaina lenei oloa i le sauniuniga o le tele o oloa gaosia. O vailaʻau e maua mai i le faʻaumatia o le sucosisi e mafai ona aʻafia ai togafitiga o le mafaufau ma togafitiga endocrin.
  2. O se aafiaga leaga i luga o le microflora o le ogaoga tele.
  3. O le a ono mafai ona afaina ma anaphylactic reactions.

E le fautuaina le oloa mo le faʻaaoga i le tamaitiiti.

Faatasi ai ma le le faapalepale tagata taitoatasi i lenei oloa, o le aisa, vomiting, manava manava, o le tiga matuitui e mafai ona tupu.

Suloglose Sweetener Analogs

E lua ituaiga o mea suamalie i luga o le maketi: natura ma mea faʻaoga.

O le tele lava o taimi, e mafai ona e lagona le manatu e uiga i mea leaga o mea uma e fai. E ui lava i lea, o le synthesized sweeteners ei ai le aofaʻiga o mea tau le soifua maloloina poʻo le manuia.

E le gata i lea, o suamalie suamalie e sili atu le le mautonu e aunoa ma se tofo faapitoa.

O mea suamalie faalenatura o loʻo tuʻuina mai:

  1. Stevia Extract. O Stevia o se natura masani, saogalemu atoa lava o le suka. E leai ni kilocalo, ma e leai foi sona aafiaga i le metabolism o gaʻo. O lenei mea suamalie ei ai mea aoga e faatatau i le fatu ma toto toto, faʻaogaina o le tino ma le totoga tutotonu. O le le lelei o le i ai o se 'auʻau masani, lea e foliga mai e inosia e le toʻatele. O le tofo e faʻapitoa pe a faʻaalia i togafitiga vevela.
  2. Fructose o se suka masani e suitulaga i le maualuga o mea taumafa. E leai se aoga o le taumafataga i le metabolism o gaʻo, o lona uiga e sili ona lauiloa i le faʻaaogaina i oloa mo le maʻisuka.
  3. Suiga - sucralose ma inulin.

O suamalie suamalie e aofia ai:

  • aspartame
  • mea suamalie saccharin,
  • cyclamate ma ona suiga,
  • mea oona
  • xylitol o se oloa e faʻasaina mo le faʻaaogaina i tagata mamai e maua i le maʻisuka, talu ai o le xylitol o loʻo i ai le maualuga o le paleni o meaʻai, lea e fesoasoani i tulafono faatonutonu ole kulukose ma le gaʻo,
  • mannitol
  • sorbitol, lea e tatau ona faʻaaogaina i ni tootoo laʻititi, talu ai e mafai ona mafua ai togafitiga o le gastrointestinal.

O oloa tuʻufaʻatasia e vavae ese, o le susulu o lona sui o le fualaau faasaina Milford.

O le lelei o le gaosia o suamalie o mea nei:

  1. Tau maualalo le taua.
  2. Leai se aafiaga ile metabolism gaʻo.

I le faaopoopo atu i ai, o suamalie e faʻapipiʻiina e mama ma manaia.

Le filifiliga o le suauu mo le taumafaina

A faʻatau se mea suamalie e tatau ona amanaʻia manatu faaalia o fomaʻi, tagata faʻatau.Ina ia mafaufau i filifiliga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i fautuaga faavaomalo i mea taumafa taumafa. O le faatauina mai o se suauu e tatau ona aumaia ai faʻamanuiaga atoatoa i le tagata faʻatau, ma e le mafua ai soʻo se itu.

Afai e maua se tagata i le maʻisuka, ona le tatau lea ona i ai i le suauu le itiiti ifo o le aafiaga i luga o le metabolism.

O le faʻaleagaina poo le manuia o le sucralose e faʻalagolago foi i le fua o le fualaau faasaina. E taua le aua le sili atu i le fua fautuaina mai le gaosi oloa.

O Sucralose e leʻi faia ni iloiloga sili ona lelei e uiga ia te ia lava, e le gata mai fomaʻi ma tagata gasegase. I lenei fesoʻotaʻiga, o lona faʻaaogaina e sili atu le lelei e faʻapulaʻa ai.

Aʻo leʻi faʻatau se oloa, e taua lou faʻamalamalamaina oe lava i faatonuga mai le gaosiga, le tuufaatasiga o le suamalie, ma le i ai o ni mea leaga leaga.

E le gata i lea, e masani ona maua uma mea suamalie i ituaiga eseese: i le foliga o le suavai ma le mausali. E leʻi i ai ni eseesega eseese i mea tau vailaʻau - o mea uma lava e oʻo atu i le tagata faatau e filifili.

E tāua le faʻamautinoa o le tagata maʻi o le tagata maʻi e le teteʻe i le faailoaina atu o oloa faapena i lana meaai.

O le mea moni, i nisi tulaga, o faʻafitauli o meaʻai e oʻo atu ai i le faʻavavega o le tele o togafitiga faʻaleaga.

Vaega o le faʻaaogaina o le sucralose

E pei o soʻo se faʻaopoopoga o mea taumafa, o le sucralose e iai ona lava tapulaa ma faʻailoga.

O lenei mea moni e taua le mafaufau pe a filifilia se mea suamalie.

E sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ao lei oʻo i lenei mea.

O faʻamaoniga mo le sucosisi o faʻosooso:

  • susu
  • allergies
  • tausaga
  • maʻitaga
  • faamai o le gastrointestinal tract, e aofia ai le pancreatitis,
  • cirrhosis o le ate
  • o le gasegase masani ma le le atoatoa.

Folasaga i le taumafa o le sucralila tatau e tatau ona talanoaina ma le o loʻo auai i le endocrinologist. O le ki i togafitiga manuia o le maʻisuka ma ona faʻalavelave, o le faʻaumatia lea o mea e maua ai suka. Sugar sui, i lenei tulaga, o se faatusatusaga atoatoa o le suka.

I tagata gasegase ma togafitiga o le endocrin, o mea suamalie e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto ma aloese ai mai le paʻu o le toto. O le suiina o le suka i analogues ma se fuainumera maualalo maualalo o se mea taua i le puipuia o faʻalavelave faʻafitauli o le tino.

O le suiga o le olaga, le ituaiga o meaai paleni, o le tele o gaoioiga faaletino o le ki lea i le puipuia lelei o le tele o faamai. O se taumafataga lelei e faʻaaoga ai mea suamalie e faʻamaonia ai le maualuga ole kulukose.

O le faʻaaogaina o le sucralose e le o se mea sili ona saogalemu. Ae toafia tagata, e tele naua manatu. E tatau ona e taulai atu i fautuaga faasaienisi ma ou lava lagona.

O le suamalie suamalie o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Sladis laina o mea suamalie - pe faʻapefea ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

O mea suamalie suamalie e suitulaga i tagata e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma se aofaiga tele o ia oloa, e tatau ona e filifilia se uiga, lelei ma le saogalemu.

O se tasi o sui o mea suamalie o Sladis. O ona uiga ma uiga o le a talanoaina atili.

Faʻapuupuu e uiga i le laina Sladis

O Sladis o se mea suamalie lauiloa na gaosia mo le tusa ma le 10 tausaga. O le Kamupani Arkom o loʻo galue i lona gaosiga. O oloa ei ai se ola umi, lea e faigofie mo le tagata faʻaaogaina.

O le tele o mea suamalie / suamalie e aofia ai oloa: faatasi ai ma le sucralose, ma le stevia, faatasi ai ma le sucratini ma le stevia, fructose, sorbitol, o fualaau suamalie Sladis ma Sladis Lux. O le filifiliga mulimuli e maua i laupepa. O le mamafa o le tasi iunite e le silia le 1 gram. O se mea talitutusa tutusa e tutusa ma se sipuni o suka.

Le tuufaatasiga ma faamanuiaga o le suamalie

O vaega autū o le Sladin 200 k o le cyclamate ma saccharin. O le uiga autu o le suamalie o lona tumau tumau. O lenei mea e mafai ai ona e faʻaaogaina pe a kuka. E matua faʻasao lava i meainu e tusa lava po o le a le vevela o le vai. E le maua ai e le isi vaega le fiafia.

O le faavae o Sladys Lux o se aspartame. I le tofo, e sili atu le suamalie nai lo le suka 200 taimi - o lona uiga o le tuufaatasiga o le suamalie o le 200. E maua ai foi e le isi vaega le fiafia i le taimi mulimuli. Feʻau - e le faʻaopoopoina i taimi o kuka, aua e le o se mea e sili ona mafai.

O le sladis suc substitute e leai se calories ma e leai se mea e faʻaogaina ai le glycemic index. O le taumafa o le suamalie o le a le afaina ai le tulaga o le soifua maloloina i soo se auala - e le maua ai le inisalini. Pe a faʻamalosia, e leʻo fesuisuiai i le urine. I totonu o le manava, e le suia le elemene.

O nisi o mea aoga o le suauu laulamu Sladis e mafai ona faailoaina:

  • e le faʻateleina le inisalini,
  • tuuina atu ipu o se suamalie suamalie e leai se afaina i le soifua maloloina,
  • e le afaina ai le mamafa, lea e sili ona talafeagai ma meaai,
  • e le afaina ai le eletise ma e le afaina ai le atinaeina o caries,
  • e le suia le tofo o ipu.

Faailoga ma le faʻailoga

Faailoga mo le faʻaaogaina:

Contraindications e aofia ai:

  • tausaga o tamaiti
  • faafitauli tau fatuga
  • hypersensitivity i saccharin, aspartame ma cyclamate,
  • allergy predisposition
  • maʻitaga / lactation,
  • ava malosi
  • cholelithiasis.

Laʻau suamalie

E ui lava i le tele o itu lelei, o le suamalie e iai foʻi mea le lelei. Faatasi ai ma le faʻaleleia o le tino, e masani ona mafua ai se lagona faifai pea o le fiaaai. Faʻaaogaina tele o SladysLux (aspartame) e mafai ona mafua ai le vaivai ma le tiga.

O le faʻaopoopoga tele o fua o Sladis (faʻatasi ai ma le cyclamate) e mafua mai i aʻafiaga. O le vaega malosi o lenei ituaiga o mea oona e tele gasegase, ae i se aofaiga talafeagai e maua ai le oloa saogalemu. E taua le matauina o metotia tuʻufaʻatasia.

mea suamalie:

Faʻapefea ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

E tatau i le maʻisuka ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo lei ave se suamalie. E talitonuina o le gaʻo faatagaina mo le aspartame (SladisLux) e 50 mg / kg. Mo le cyclamate (Sladis) - e oʻo i le 0.8 g.

E taua mo tagata e maua i le maʻisuka e filifili ma matauina le metotia. I le avea ai o se tulafono, o le maualuga ma le mamafa o loʻo faʻamauina. I le averesi, o le masani masani mo le maʻisuka e tusa ma le 3 papa, e silia ma le 5 e le tau aoga. E ala i le tofo, tasi le iunite e tutusa ma se sipuni o suka gaosia.

Faʻalogo! Aua le faʻafefiloi ma le ava malosi.

O faʻamatalaga a fomaʻi e uiga i le suamalie Sladys e matua faʻaeteete lava - o le faʻaogaina o vailaau o loʻo i ai lona fatuga e matua masalosalo lava ma e sili atu ona i ai sona aafiaga mama, lea, e ui i lea, e taua foi. Ua fautuaina e le au poto e faʻaleagaina le suamalie.

O le manatu o tagata faʻatau e sili ona lelei - o le vailaau e leai se mea e le fiafia i ai ma e ono faamalieina ai tagata mamai e le o sauni e lafoai le suamalie.

E pei o le suamalie Sladys ma SladisLux o loʻo aofia ai vaega matautia - cyclamate, saccharin ma aspartame. Na maua nei faʻamatalaga i se suʻesuʻega o meaola, na tuʻuina atu iai le vailaʻau i ni atopaʻu tetele. E ui e le tele se mea e taumafaina e se tagata, o le a ou mafaufau e uiga i le saogalemu o mea suamalie. Mo le maʻisuka, e aoga le mafaufau i le afaina ma le manuia ao lei aveina.

Tarasevich S.P., fomaʻi

O meaʻai suamalie e faʻaaogaina i ni mea se lua - e faʻaititia ai le suka poo le sui atoa. E lava mea manogi i luga o le maketi, e mafai ona e taofi i Sladis.

I nai aofaiga laiti e leai se afaina. E le mafai ona ou fai atu se mea e uiga i uiga o le tofo. Ou te fautuaina e tausisia le aoga o aso taitasi.

O fafine maʻitaga ma tamaiti, o tagata faʻatasi ai ma cholelithiasis, e le tatau ona latou faʻaaogaina ni galuega faʻaletonu.

Petrova NB, endocrinologist

E maua loʻu maʻisuka, ou te le 'ai fualaʻau mo se taimi uumi, o mea gaʻo e faʻasaʻo ai le tulaga. Na ou sueina talu ai nei le oloa i le fale Sladis. O lona tau o se faatulagaga o le sili atu le taugofie nai lo o tagata ulufale mai.

O le tofo e latalata i le natura, o le suamalie e maualuga ma e le maua ai se taimi le fiafia, ita. Faatasi ai ma vaivaiga - o loo i ai se fua faatatau o taumafa.

E masani ona ou taumafa, aua ei ai aʻafiaga, pei o isi mea suamalie tutusa.

Vera Sergeevna, 55 tausaga, Voronezh

Fautuaina Isi Mataupu e Fesootai i ai

Sweetener Sladis: tuufaatasiga, aafiaga itu ma iloiloga

O le asõ o le a ou talanoa e uiga i le suka e suitulaga i le toatele, lea ua tele tausaga o aoina mai ni iloiloga eseese.

Sladis o se mea suamalie, o aogā ma faʻamaʻi o loʻo talanoaina uma i luga o faʻasalalauga ma tusiga o gaosiga ma fomaʻi ua leva ona i luga o le maketi saoloto.

O le ae iloa pe aisea e lelei ai ma faigofie, ma o lenei suka e suia ai le masalosalo ma fesili mo tagata faʻatau meaʻai ma tagata faʻatau.

O le gaosiga o sweeties o le taʻitaʻi Rusia taʻitaʻi o sui o le suka - Arkom.

O oloa sili ona lauiloa o lenei laina:

  • Sladys Elite ma Sucralose,
  • Sladis ma Stevia Leaf Extract,
  • Sugar sui Sladis-BIO ma le stevia extract.

O le tasi laulau o le meaʻai suamalie Sladis e laʻititi ifo i le 1 g (0.06 g), e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka masani.

O faʻamanuiaga ma mea leaga a Sladys

I le avea ai o se mea suamalie o le laulau, e faʻapitoa ona mauaina e ni vaega se lua o tagata faʻatau: tagata e mananao e aveesea le mamafa ma le maʻisuka.

O le mea moni e faʻapea, e le gata ina leai se calorie e maua ai le paʻu, lea, pe a suia le suka faʻatasi ma ia, e maua ai se faʻaaliga faʻapitoa, aemaise lava i le nifo manogi - o le aofai o kalori e faʻaaogaina e faʻaititia.

O lenei mea suamalie e leai se faʻamatalaga manino, o lona uiga, e le o le carbohydrate, e le maua ai se oso i le inisalini i le toto, lea e avea ai ma fesoasoani lelei i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

Sladis o le mea aupito sili lea - o lenei mea e mafai ai ona e faʻaaogaina i le sauniuni o se variva o vailaau faʻasao mai compotes ma faʻasao, i keke ma isi meaʻai suamalie.

O otaota lafoaʻi i totonu o le vai e faigofie tele, e tusa lava pe leai se faʻavevesi - e naʻo le tatau ona tuʻu ifo i totonu o le vai.

I le tulaga aloaia, o lenei suamalie ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina e le maʻisuka atoa ma i latou o loʻo moomoo ia toesea nai pauna. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le slis elite ma le sucralose o se oloa e 600 taimi e sili atu ona suamalie nai lo suauu faamamaina (1 small tablet = 1 tsp sugar with a slide).

Faʻaopopo i le mea moni e le auai le suauu i le faiga o gasegase oo tatou tino, e toetoe lava a le suia e ala i fatugaʻo, ma e iai se aafiaga lelei i le vavagana o le oral - e le afaina ai caries, aua e le faateleina le eletise.

E foliga mai o le fofo lelei e le gata mo le maʻisuka poʻo le le maua o le mamafa, ae mo tagata uma foi, aua e iloa e tagata uma le matautia o le suka masani. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele.

Hypoglycemia

Faatasi ai ma se suiga atoatoa i se mea suamalie, ua tuua ai i tatou e aunoa ma le kulukose talafeagai mo le olaga masani (e aoga lenei i tagata soifua maloloina).

O se taunuuga o le gaioiga a Sladis, i le itu, e aofia ai se pa'ū i le suka o le toto. Ua mafua lenei mea i le le lava o ituaiga eseese i totonu o le tino. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete, atonu e manaʻomia lou faʻaititia o vailaʻau o hypoglycemic and insulin.

Lagonaina o le fiaai le le mautonu

A faʻaaogaina lenei mea suamalie, o le fiaʻai e masani ona taʻalo faʻatasi e ala i le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa i le tino.

A tatou lagona se suamalie suamalie, o faʻamaʻi ita ua uma ona faʻamaonia lenei mea i le tino ma o loʻo sauniuni e maua se vaega o le kulukose, o lona uiga, malosi, ae e le ulufale, aua, tatou te manatua, o le sladis e leai ni calories.

Le agavale e aunoa ma le "suauu", o le tino faaseseina e amata ona manaomia nisi meaai, ma e le afaina po o le fea - suamalie pe leai foi.

O le toʻatele o tagata faʻapitoa na matauina osofaʻiga o le fiaai i le taimi o le taumafa o lenei suamalie, lea e le o saofaga i le paʻu mamafa.

E talitonuina e le o iai se taimi mulimuli ane o le sladis suamalie, e pei o le afa, aspartame poo le sucralose e pei o le le mautonu e pei o le suka faamamaina.

E le saʻo lenei mea: pe a faʻaopopo i le lauti poʻo le kofe, e toʻatele e faitio i se uiga ese e aliali mai pe a uma ona inu.

Talu ai o vaega o le sladis ei ai se sugary mulimuli ane, o lona faʻaaoga e mafua ai le fia inu ma e lelei pe afai tatou te tineia i le vai mamā, ae le o le isi ipu kofe poʻo le lauti i papa papaʻe.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e tusa lava ma le solo ma le lauiloa o suamalie suamalie, o mea e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai. Pe a filifili e lafoai le suka e fiafia ai i lona sui e sui, e tatau ona e maua se manatu lelei i taunuuga, ma o le mea aupito sili lava, ia faaitiitia le taumafaina o le suka faamamaina pe suia foi i se stevia masani ma le le aoga.

Faʻamalie ma maloloina, uo!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Diyalra Lebedeva

O le mea manogi e afaina ai: o se toe iloiloga o mea suamalie

Sweeteners na faia e se tagatanuu Rusia, o se tagata malaga mai Falberg i le 1879. O le taimi lava na ia matauina ai o le areto e ese lona tofo - e suamalie. Ona iloa ai lea e le saienitisi e le o le falaoa e suamalie, ae o ona lava tamatamailima, aua o le taimi muamua na ia faia ai suesuega i le sulfaminobenzoic acid. Sa filifili le saienitisi e siaki lana matematega i le fale suesue.

O lana fautuaga na faʻamaonia - o le tuufaatasiga o lenei vailaʻau o se mea suamalie. O lea la, sa tuufaatasia le saccharin.

E tele mea suamalie e sili ona tamaoaiga (e tasi le pusa paʻu e mafai ona suia mai le 6 i le 12 kilokalama gaʻo) ma e aofia ai le aofaʻiga o calorie, pe leai foi.

Ae, e ui lava i nei tulaga lelei, e le mafai e se tasi ona talitonuina ma le le mautinoa i latou ma faʻaaogaina le le pulea.

O aoga o nei mea e le masani ona sili atu nai lo le leaga, ae o le leaga o le suamalie ma mea suamalie e masani ona sili atu ona faalauiloaina.

O mea suamalie e lelei pe leaga

O sui uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

O le kulupu muamua e aofia ai le fructose, xylitol, stevia, sorbitol. E matua gauai uma i le tino ma o se puna o le malosi, e pei o le suka masani. O ia mea e saogalemu, ae maualuga i calorie, o lea e le mafai ona faapea mai e 100% aoga.

Faatasi ai ma vailaau gaosi, cyclamate, acesulfame potassium, aspartame, saccher, sucracite e mafai ona maitauina. Latou te le gauai i le tino ma e leai se aoga o le malosi. O mea nei o se aotelega o mea suamalie e ono lamatia ma suamalie:

O se suka masani e maua i fua ma fua, e pei foi o le meli, nectar o fugalaau ma fatu laau. O lenei sui e 1.7 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sosolo.

O faʻamanuiaga ma faʻamanuiaga o le fructose:

  1. E 30% le sili atu le caloric nai lo le sosolo.
  2. E le tele sona aoga i le kulukose o le toto, o lea e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.
  3. E mafai ona galue o se mea e puipuia, o lea e mafai ai ona e kuka kulmi mo le maʻisuka.
  4. Afai o le suka masani i totonu o pies e suia i le fructose, ona latou liua lea e matua vaivai ma pala.
  5. E mafai e le fructose ona faateleina le faʻamaʻi o le ava i totonu o le toto.

E mafai ona afaina i le fructose: afai e silia ma le 20% o taumafa i aso taitasi, ona faateleina ai lea o le lamatiaga o le fatu ma maʻi mama. O le maualuga maualuga o le aofai e tatau ona le silia ma le 40 g i le aso.

Sorbitol (E420)

O lenei suamalie o loo maua i apu ma apricots, ae o le mea sili lava i luga o pusi mauga. O lona suamalie e tolu taimi e itiiti ifo nai lo le suka.

O lenei mea suamalie o se ava malosi, o se mea manaia suamalie. O le Sorbitol e leai ni tapulaa i le faʻaaoga i le maʻisuka mea taumafa. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona faʻaopopo i mea inu mama po o sua.

I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le sorbitol e faʻafeiloaia, o loʻo i ai le tulaga o se oloa taumafa na tofia e le komiti faasaienisi o tagata atamamai o le Europa i luga o meaʻai e faaopoopo i ai, o lona uiga, e mafai ona tatou fai atu e talafeagai le faʻaogaina o lenei mea.

O le aoga o le sorbitol o le faʻaitiitia ai le taumafaina o vitamini i totonu o le tino, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le microflora i totonu o le vaega o meaʻai.E le gata i lea, o se sui failautusi lelei. O meaai e saunia i lona faavae e tumau pea le fou mo se taimi umi.

Le leai o le pisipoli - o loʻo maua ai le maualuga o le kalori (53% sili atu nai lo le suka), o le mea lea mo i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa, e le talafeagai. Pe a faʻaaogaina i ni atigi popo, e mafai ona tutupu ia itu aʻafiaga, e pei o le fugalaau, afu, ma le nutimomoia.

A aunoa ma le fefe, e mafai ona e faʻaumatia le 40 g o le sorbitol i le aso, o le fea tulaga e maua ai le aoga. I nisi auiliiliga, o le sorbitol, o le a le mea, e mafai ona maua i totonu oa tatou tusiga i luga o le saite.

Xylitol (E967)

O lenei mea suamalie ua vavae ese mai le kulimi sana ma le paʻu o fatu fatu. E maua mai i le calorie content and sweetness, e fetaui ma le suka masani, ae, e ese mai ai, o le xylitol o loʻo i ai se aafiaga lelei i le enamelifo, o lea e faʻafeiloaʻi ai i le kulumu ma le nifo.

  • e alu lemu i totonu o le tino ma e le afaina ai le maualuga o le suka i le toto,
  • e taofia ai le atinaʻeina o caries,
  • faaleleia atili le puleaina o le sua oona,
  • faʻauiga.

Faʻasologa o xylitol: i le tele o doses, e iai sona aʻafiaga.

E saogalemu le faʻaaoga o le xylitol i se aofaiga e le sili atu ma le 50 g i le aso, o le faamanuiaga e na o lenei tulaga.

Saccharin (E954)

O igoa o fefaʻatauaʻiga mo lenei suamalie o le Sweet io, Twin, Sweet'n'Low, Sprinkle Sweet. E sili atu ona suamalie nai lo le sologa lelei (350 taimi) ma e le o aʻafia e le tino. Saccharin o se vaega o le suālaʻau gaosi sui Milford Zus, Suā suamalie, Sladis, Sucrazit.

  • 100 pusa o se mea suitulaga e tutusa ma le 6-12 kilokalama o le suka faigofie ma i le taimi e tasi, latou te le maua ni calories,
  • E teteʻe i le vevela ma le malosi.

  1. ei ai sona tofo faʻapitoa
  2. o nisi o tagata atamamai e talitonu o loʻo i ai ni meaola, o lea e le o se mea lelei le inuina o mea inu i luga o se manava gaogao ma e aunoa ma le 'aiina o meaai ma gaʻo
  3. o loʻo i ai se manatu o le saccharin e mafua ai le faʻataunuʻuina o le faʻamaʻi pipisi.

Ua faasaina Saccharin i Kanata. Ole fua saogalemu ole maualuga e 0.2 g i le aso.

Cyclamate (E952)

E 30 i le 50 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. E masani lava ona aofia ai i totonu o fualaʻau gaʻo faigata i totonu o maʻa. E lua ituaiga o cyclamate - sodium ma le calcium.

  1. E leai se tofo o le uamea, e le pei o le saccher.
  2. E leai ni calories, ae i le taimi lava e tasi e tasi le fagu e suia i le 8 kilokalama o le suka.
  3. E sili atu le solu i totonu o le vai ma faʻasao i le vevela maualuga, o lea e mafai ai ona latou faʻamamaina meaai i le taimi o kuka.

E mafai ona afaina i le cyclamate

Ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i Europa ma Amerika, ao le i ai i Rusia, i se isi itu, ua matua salalau, atonu ona o lona tau maualalo. Sodium cyclamate ua solia i le le atoatoa, faapea foi i le taimi o le gaioiga ma le lactation.

Ole fua saogalemu e le sili atu nai lo le 0.8 g i le aso.

Aspartame (E951)

O lenei sui e 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo, e leai se mea e le fiafia i ai. E tele isi igoa, mo se faʻataʻitaʻiga, suamalie, suamalie, sucrasite, nutrisvit. Aspartame e aofia ai le lua amino o le natura o loʻo aʻafia i le fausia o polotini i le tino.

O le Aspartame o loʻo maua i le paʻu po o le laupepa, faʻaaoga e faʻamalie ai mea inu ma oloa tao. O loʻo aofia ai foi i totonu o vailaʻau faʻasaina, e pei o Dulko ma Surel. I lona tulaga mamā, o ona sauniuniga e taua o Sladex ma NutraSweet.

  • suia e oʻo atu i le 8 kilokalama o le suka masani ma e leai ni calories,

  • e le maua se tulaga malulu,
  • faʻasaina mo maʻi ma phenylketonuria.

Laʻau saogalemu i aso taʻitasi - 3.5 g.

Acesulfame Potassium (E950 poʻo le Tasi Tasi)

O lona suamalie e 200 taimi sili atu nai lo le sosolo. E pei o isi mea gaosia, e le o aʻafia e le tino ma e vave ona aluese. Mo le sauniuniga o meainu suamalie, aemaise lava i atunuu i Sisifo, faʻaaoga lona faʻalavelave i le aspartame.

Pros of Acesulfame Potassium:

  • ei ai lona ola umi,
  • e le afaina ai allergies
  • e leai ni calories.

E mafai ona afaina i le acesulfame potassium:

  1. e le mafai ona foia
  2. oloa e aofia ai e le mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti, maʻitaga ma fafine lactating,
  3. e aofia ai le methanol, e mafua ai le vevesi o le fatu ma toto toto,
  4. e aofia ai le aspartic acid, lea e faʻateleina ai le tino o le tino ma mafua ai ona fai ma vaisu.

Saogalēmū saogalemu e le silia le 1 g i le aso.

O se mafuaaga o le suauu, e leai sona aafiaga i le maualuga o le suka i totonu o le toto ma e le auai i le gaosiga o le gaʻo. O le mea masani, o laulau e aofia ai foi le pule o le eletise ma le susu.

  • e tasi le pusa e aofia ai le 1200 pepa e mafai ona suia le 6 kilokalama o le suka ma e leai ni calories.

  • fumaic acid o loʻo i ai ni mea faʻafefe, ae e faatagaina i atunuu Europa.

Ole fua puipuia ole 0.7 g i le aso.

Stevia - o se mea suamalie masani

O vao vavavevave e taatele i nisi eria o Pasila ma Paraguay. O ona laupepa e aofia ai le 10% stevioside (glycoside), lea e maua ai se tofo suamalie. O Stevia e afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma i le taimi lava lea e 25 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O le Stevia extract ua faʻaaogaina i Iapani ma Pasila e avea o se maualuga maualuga o kalori ma le leai o se mea e sui ai le suka.

O Stevia e faʻaaogaina i foliga o le faʻafefete, eleele palapala, lauti. E mafai ona faaopoopo le paʻu lau laau i soʻo se meaai e masani ona faʻaaoga ai le suka (soup, yoghurts, cereals, drinks, milk, tea, kefir, pastries).

  1. E le pei o suamalie suamalie, e le o se mea vevela, lelei toleniina, taugofie, tofo lelei. O nei mea uma e taua mo le maʻisuka ma tagata maʻi pipisi.
  2. Stevia e fiafia ia i latou oe mananao e manatua le taumafataga a tagata tulimanu tulimanu anamua, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona teena sisi.
  3. O lenei mea totino ei ai le maualuga o le tele o mea suamalie ma mea maualalo i le kalori, e faigofie lava ona faʻapalapalaina, vevela le vevela lelei, e faʻaleleia e aunoa ma le auai o le inisalini.
  4. O le faʻaaoga masani o le stevia e faʻaitiitia ai le kulukose toto, faʻamalosi puipui o toto toto, ma puipuia ai le tuputupu ae o le tino.
  5. E i ai sona aafiaga lelei i le gaioiga o le ate, o le paʻu o le tino, e puipuia ai le maʻi o le mai, faʻateleina le moe, faʻaitiitia mea e afaina ai tamaiti, ma faʻaleleia le faatinoga (mafaufau ma le faaletino).
  6. O loʻo i ai le tele o vitamini, o le tele o micro-macro elements and other biologically active substances, o le mea lea e fautuaina ai mo le leai o fualaau faisua ma fualaau aina, o le faʻaaogaina o oloa na maua ai togafitiga vevela, faʻapea foʻi ma se meaʻai ma meaʻai (mo se faataitaiga, i le mamao mamao).

E le aʻafia Stevia i le tino.

Halieol artificial sweetener: tuufaatasiga, faʻamanuiaga ma faʻalavelave, tau ma iloiloga

Huxol, na gaosia e Bestcom, o se mea suamalie.

O le tele o taimi e faʻaaogaina i le taumafa o le maʻisuka, talu ai e le maua ai le suka toto ma ua faʻamaʻaʻaʻese atoa mai le tino.

O lenei oloa o se tasi o mea suamalie e sili ona taatele, ma o lona tau maualalo o le vaega autu lea i le lauiloa. E faʻaaogaina e fai ma sui i le suka i meainu ma ipu eseese.

Aepeitaʻi, e ui lava i meatotino lelei, ae tele foʻi aʻafiaga i le meafaigaluega. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faitauina ma le totoa le lisi o faʻasalaga ma fautuaga.

Huxol sugar substituting composition

O le suamalie Huxol e aofia ai vaega nei:

  • sodium bicarbonate (acidity regulator),
  • saccharin (4 milligrams i le 1 papa),
  • Lactose
  • sodium cyclamate (40 milligrams i le 1 papa),
  • sodium citrate.

O le tasi laulau o le oloa e tofo e tutusa ma le 5.5 kalama o le suka ua faamamaina, ma o le sipuniti o le suamalie suamalie o le Huxol e tutusa ma le punetini e fa o le suka (pe 66 kalama).

Cyclamate ma saccharin o le faavae o le tele o mea suamalie. E ui lava i le mea moni o le vaega lona lua e alu ese ma se fasi uamea, o le mea lea e maua ai le suamalie.

O le mea muamua e leai se mea e faʻaitiitia, ae i le saturation e le sili atu le maualalo i le saccher. A maeʻa ona faʻaaogaina, o vaega ua taua i luga e le o aʻafia e le tino. A maeʻa sina taimi, o le a faʻateleina i latou i le faanatinati.

Huxol sweetener release form

O le Huxol sugar substitute e maua i le tele o ituaiga ma le afifiina:

  • pusa - 300, 650, 1200 ma le 2000 fasipepa,
  • mea manogi suamalie - 200 mililiters.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le suamalie Huxol

O oloa o le Huxol o le a aoga mo le maʻisuka ma tagata e saili e aveesea le mamafa.

O le lelei o oloa Huxol o mea nei:

  • O lenei mea suamalie e le maualuga-kalori, o lea e mafai ona faia i luga o se meaai ma mafai ona faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ona o le gaʻo,
  • o le vailaʻau e le auai i le metabolism ma e le afaina ai le toto toto ona o le mea moni e le o se mea e gaosia ai le carbohydrate,
  • mea suamalie e le auai i le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate, o lea e le mafai ona mafua ai caries,
  • pe afai o le "Huxol" e faʻaaogaina e tusa ai ma le metotia manaomia, o le a faʻalavelave ai i le faagasologa o le gaʻo i le ate ma maso,
  • i le faʻaitiitia o le suka o le toto, o le faʻaʻumiʻese le faʻaaogaina o se mea suitulaga e mafai ona faʻamalolo ai togafitiga.

Ae ui i lea, pei o soʻo se suamalie suamalie, o lenei mea e iai foʻi faʻafitauli. E aofia ai:

  • O le faʻaaoga umi o le suka e suitulaga e aunoa ma le faalavelaveina, e le maua ai se aafiaga sili ona lelei i luga o le pancreas, ma mafua ai lona le lelei. O lenei faagasologa e tupu ona o le taufaasese o le faiʻai, lea e manatu e tatau ona auina atu le kulukose, o le a amata ona gaosia le inisalini e le gland. E le maua e le tino le mea ua faamoemoeina, o sea faagasologa e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le maʻisuka,
  • ona o le malosi o le faaaogaina o lenei fualaau faasaina i nisi o tulaga, o le faateleina o le fausia o se fanua faasao e mafai ona atiae,
  • o le tuufaatasiga o le oloa e le mafai ona taua le aoga, aua e le o aofia ai ni mea masani.

O le suamalie Huxol ei ai le tele o faʻailoga, e le mafai ona faʻaaogaina:

E mafai ona ou faʻaaogaina mo le gau o le mamafa?

E iloa lelei pe a faʻaaogaina soʻo se mea manogi, o le toʻatele o tagata e iai ni faʻafitauli i le puleaina o le manava, o le mea lea latou, o le mea moni, latou te gaoia.

A faʻaaogaina le suamalie o le suamalie o le calorie, e le maua e le tino le kulukose o loʻo faʻamoemoeina pe a uma ona faʻaalia e le au tali o se tofo suamalie, o le mea lea e manaʻomia ai ia faʻaluaina e avea o se taunuuga.

O le mafuaʻaga lenei o se tagata e tele lona manaʻo ma naunau i lauusiusi.

O le faʻaitiitia o le mamafa, faʻalagolago i le sui atoa o le suka ma se suauu, o le a le aoga. I le isi itu, mafaufau e faʻaaoga se 50% suiga faʻale-natura (pe a meli).

Nuances o le maʻisuka

I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai le tele o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona galo le mamafa e faʻaaogaina ai se mea suamalie. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i le itiiti o le kalori o le oloa ma le gaioiga a nisi vaega o le tuufaatasiga, mo se faataitaiga, lactose.

E ui i le mea moni o tagata atamamai e faatagaina le faʻaaogaina o le suauu Huxol mo le maʻisuka, e taua le mulimuli i nisi o tulafono ma fautuaga ina ia le faʻaosofia ai ni faʻafitauli:

  • amata ona ave le suamalie i ni nai laasaga, faʻalauteleina lemu ina ia mafai ai e le tino ona faʻafetaui lelei. O le a fesoasoani foi i le faailoaina o le le lelei o le gaioiga o le tino,
  • Aʻo leʻi faʻaopoopo se mea e suitulaga i le taoina poʻo le aʻoaʻoga autu, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O le togafitiga faʻamalolo o ona vaega e mafai ona aʻafia ai le tino o le maʻi,
  • mo le saʻo o le fua faatatau o fualaau oona i aso taitasi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi, o ia lea o le a ia filifilia le amanaia o mea taua o le maʻi, faʻamaʻi o le tagata maʻi, tausaga ma isi mea.

Ina ia aloese mai le tagofia o mea ua fai ma vaisu, ua fautuaina le suamalie Huxol ina ia ave faatasi ma se suamalie masani.

O le tau o le Huxol sugar suit:

  • pulu e 300 fasi vaega - mai le 60 rubles,
  • papa e 650 fasi vaega - mai 99 rubles,
  • pusa e 1200 fasi pepa - mai 149 rubles,
  • pusa o le 2000 fasi pepa - mai le 230 rubles,
  • vai sui - mai 100 rubles.

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O le suamalie o le Huxol e masani ona faʻaogaina ma faʻaoga faʻapipiʻi. Muamua e aofia ai:

  • sorbitol. O lenei mea suamalie o loʻo maua i ash ash ma e le talafeagai mo tagata o loʻo mamafa tele aua e mafua ai faʻalavelave eseese o le gastrointestinal tract. Faʻaaogaina naʻo le maʻisuka,
  • fructose. E tatau ona faʻaumatia i ni tamai volumes, aua e sili atu ona suamalie nai lo le suka. O lenei oloa e faʻatagaina mo le maʻisuka, ae o lona faʻaaoga tele e fesoasoani i le maua o le mamafa o le mamafa,
  • stevia. O lenei analog faalenatura e le aofia ai i le gaosiga o le gaʻo ma le maualuga-kalori e le pei o le suka. E leai ni aʻafiaga o le oloa ma ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e le maʻisuka ma tagata ua mamafa tele.

Faʻalogo faʻalogo:

  • aspartame. O lenei suamalie e matua suamalie lava, ma e le faatagaina e faʻaaoga mo tagata o loʻo i ai faafitauli i le gataifale palatini,
  • sucracite. O lenei oloa e sili atu le suamalie nai lo le suka ma e talafeagai mo le faʻaaogaina e le overweight tagata ma i latou e maua i le maʻisuka. Ae afai e faʻaaogaina, e tatau ona manatu e faʻasaʻo le toxini i le taimi o le pala i le tino.

Faatasi ai ma le oʻo mai o le suka, o mea uma e lua o le maʻisuka ma tagata ua i ai paʻu faaopoopo ua sili atu ona faigofie ona ola ai. Fans of sweets e le mafai ona tumau e aunoa ma lena.

Soʻo se mea suamalie ma lo latou taimi umi e faʻaaoga pea e aʻafia ai le tino, o lea e tatau ai ona e teena taimi.

Huxol Sweetener Reviews

O faʻamatalaga e uiga i le Huxol sugar substitute e matua finauvale, ae i le tele o tulaga e lelei.

E toʻatele e faitio i se tofo lea e le tutusa ma le suka ma o le a leai se mea e le fiafia ai, ae o isi e faailoa mai o le mea aupito sili lea ona fiafia i sui.

O le aoga sili o le oloa o le tau lea.

O le suamalie e sili ona lauiloa i le afa fafine, lea e mulimuli i le fuainumera, ae i le taimi lava e fiafia i le suamalie. Ae, o le mea moni, e le tatau ona e faʻaleagaina, e pei lava ona fai mai ai tagata uma.

Faʻafefea ona faʻaaoga le suamalie Huxol? O le tali i le vitio:

O le suamalie Huxol o se mea gaosi oloa e aofia ai le cyclamate, saccharin ma isi vaega. E lauiloa i le maʻisuka ma le toesea o mamafa ona o lona tau taugofie ma le taugofie.

Pe a faʻaaogaina, e taua le manatua e mafai ona faʻaosoosoina ai le leaga o le gaioiga o okeni. O le mea lea, ao le i faaaogaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma mulimuli i ana fautuaga.

Laʻau suamalie: faʻaleagaina pe manuia

Ituaiga o Sweeteners
E manaia le manogi?
Sweeteners mo le mamafa o le mamafa
Faailoga mo le faʻaaogaina
O le a le suamalie e sili atu
Gaʻo faatagaina o gaʻo

I aso nei, e 2 vaega tele o mea suamalie: natura poʻo fualaau faisua ma mea faʻapipiʻi. O le mea muamua na faia mai mea masani masani (mai fualaau aina ma vine), o nei mea mulimuli e maua mai.

O tagata suamalie e faʻaaogā ma le faʻaaogāina i meaʻai, fale faʻafiafia ma falemaʻi mo le faʻaopopo i falaoamata, meaʻai, meainu ma vailaʻau.

Mo le pulea e le tagata o ia lava, o mea faaopoopo e maua i foliga o timu poʻo papa.

I le faaopoopo atu i ituaiga o suka, o loʻo i ai ituaiga o mea suamalie e faʻaaogaina e maua ai se suamalie manaia. E ese mai i ituaiga o suka, e eseese ituaiga o suamalie e faʻaaogaina e maua ai le suamalie.

O suamalie ma suamalie e mafai ona faatauina i falemaʻi ma faleoloa tetele i matagaluega o meaʻai ma le maʻisuka nutrition.

Ituaiga o Sweeteners

Afai e te le masani i ana mea e maua ai le suka ma e te leʻi faʻatauina i latou, e le o lona uiga e te le faʻaaogaina, aua e mafai ona latou i ai i ni meaʻai eseese i le avea ai o se mea e sili ona lelei. Ina ia iloa lenei mea, e tatau ona e iloa po o le a le numera E faʻaigoa nei mea faaopoopo ma suʻesuʻe ma le totoa le mea o loʻo i luga o le igoa o le oloa na faʻatauina.

O suʻesuega faʻaleaganuʻu e sili atu ona aoga ma saogalemu. O mea e sili ona suamalie faʻasamaʻi e sili atu ona itiiti nai lo i latou i le aoga faʻaleʻaleʻa na o sina vaega lava.

Ae ui i lea, o tagata e le faʻatauvalea, faʻaaogaina le le malamalama o tagata faʻatau, e mafai ona pasi se oloa gaosia e avea o se mea faʻapipiʻi.

O le mea lea, e taua le iloa o ituaiga ma igoa o tagata sili ona lauiloa i aso nei.

Faʻaopoopoga faalenatura e aofia ai:

  • Xylitol (E967) - faʻaaogaina mo le gaosia o meainu ma le suʻisuʻi
  • Sorbitol (E420) - maua mai le sorbitol ma fualaau
  • Isomalt (isomalt, maltitol) (E953) - O se faʻaopoopoga fou o augatupulaga o loʻo i ai meatotino a le probiotic. Faʻailoaina mai le sosolo.
  • Stevia - Saute a Amerika Amerika i Saute, o le mea pito sili ona saogalemu le suitulaga, e ui lava e itiiti ifo lona taua i le tofo i isi mea faʻaopopo
  • Fructose - na faia mai fualaau aina ma vine, o le suauu sili ona maualuga-kalori.

O mea suamalie masani lauiloa e masani ona maua mai (e maua mai i le citrus peel), erythritol ("melon sugar"), glycyrrhizin (aveese mai licricice (licricice)), moneline ma thaumatin (suamalie e faavae i luga o puipuiga faanatura). O nisi e le masani ona o le mea moni o la latou gaosiga e taugata tele, ma e le o malamalama lelei le aafiaga.

O mea e gaosia ai le suka e leai ni mea:

  • Aspartame (E951) - sili ona lauiloa ma le taugofie
  • Acesulfame (E950) - faʻaopoopoga ma le tele o faʻamaʻi
  • Saccharin (E954) - le sili ona faʻafesili, ae sili ona lauiloa
  • Sucralose - o le mea sili ona suamalie (600 taimi sili ona suamalie nai lo le suka)
  • Cyclamate (E952) - talafeagai mo meainu.

Le eseesega i le va o nei vaega e lua o mea suamalie i lo latou malosi. O le natura ei ai ni tikeri eseese o mea e maua ai caloric ma e le mafua ai se tui malosi o le inisalini i totonu o le toto, e le pei o le suka ua faamamaina, talu ai ona latou faasolo malie lemu.

E manaia le manogi?

O le faʻaaogaina o suka e mafai ona i ai aʻafiaga leaga nei:

  • O le mamafa o le mea e tutusa ma le faiga tutusa pe a faʻaaogaina le sucrose (cane poʻo le sugar sugar)
  • O nisi supplements e mafai ona mafua ai le manava.
  • O nisi mea suamalie e mafai ona afaina ai le gaioiga o le fatu ma toto toto.
  • I nisi tulaga, o mea suamalie e faʻateleina ai faʻaaliga o le le atoatoa.
  • O nisi o supplements ua faʻailoaina i le phenylketonuria, o se maʻi tuga tuga.
  • O meaʻai suamalie ma le sulfamide e faʻasaina mo le maʻitaga ma le lactating o fafine, faʻapea foi ma tamaiti, talu ai o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le tino.

I le maea ai o suʻesuʻega uumi, o le aʻafiaga o le gasegase o nisi o suka, na mafua ai ona faʻasaina i totonu o le tele o atunuu (mo se faʻataʻitaʻiga, cyclomatate sodium, saccharin, ma isi mea) - o le mea lea, e tatau ona e filifilia le faʻaopoopoga ma le faʻaeteete.

O suamalie suamalie e le o aʻafiaina e le tino ma e le mafai ona afua mai i le natura.

O le muamua o suamalie suamalie, lea na sili atu i le selau tausaga talu ai. 300-400 taimi le suamalie lea e maua ai le suka. E i ai se tofo metotia.

E talitonuina e mafua ai le faʻateleina o cholelithiasis. E mafai ona faʻaosoina le fausia o tino. I popo tetele, mafua ai le kanesa o le vevela.

I totonu o Amerika ma Kanata o loʻo taʻua o se carcinogenene ma ua faasaina ona faʻaaogaina.

O se mea e sili ona lauiloa ma masani ai le suamalie. E faʻaaogaina i le silia ma le 6000 oloa eseese. E masani ona faʻaaogaina i le taumafataga, o se vaega o vailaʻau, e aofia ai vitamini a tamaiti, meaʻai inu.

O le Aspartame e 200 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ae e ese mai ai i le maualalo o le kalori. O le Aspartame e 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, ae e ese mai ai i mea maualalo i le kalori.

E tele talanoaga e uiga i le leaga o le aspartame. O mea moni na tuʻu mea uma i lona tulaga - e ono afaina pe a vevela. O le mea lea, o le aspartame e tatau ona aloese i ipu e faʻaalia i le vevela poʻo le kuka. E faapena foi, i atunuu vevela ma so o se isi lava nofoaga ma le maualuga o le ea, o le aspartame o le a amata ona solo.

Ua oʻo i le 30 ° C ua malepe i le formaldehyde (tino o le carcinogen A), methanol (i le tele o vailaʻau matautia matautia) ma le phenylalanine (mea oona e faʻatasi ma isi faʻamalosi).

O se taunuuga o lenei mea, o se taunuuga o le tele o suʻesuʻega, ua faamaonia ai e faapea, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, o lenei mea manogi e mafua ai le gaogao, gaioiga, vevela, palapitations, tiga o le ulu, allergies, faanoanoaga, susu, le mautonu, ma e mafai foi ona oo atu ai i le kanesa o le faiai (ona e afaina ai i lana galuega). Aemaise lava, e tatau ona aloese mai tina ma tamaiti maʻitaga.

E mafai ona faaosofia ai allergies (dermatitis).

Manu suamalie faalenatura e maua mai fua. 53% sili atu kalori nai lo le suka, o lea e le fetaui mo i latou e mananao e aveesea le mamafa. E i ai sona aafiaga leaga.

E i ai nisi faʻasolega ma e fautuaina i atopa o le sili atu i le 30-40 kata i le aso.

I fuainumera tele (sili atu i le 30 kalama i le taimi), e mafai ona mafua ai le gaioio, afaina, le fiafia i le mafaufau ma le manava, ma faateleina le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto.

E masani lava ona faʻaaogaina i nifo ma mea manogi, ma e le pei o le suka e le faʻaleagaina le tulaga o nifo. E sili atu nai lo le sorbitol laxative ma le choleretic aafiaga. Ae e afaina ona o le tele o tui, e mafai ona tupu aʻe le mumū o le gallbladder (cholecystitis), ma oʻo lava i le kanesa o vevela.

E ono mafua ai le le atoatoa o le acid-base i le tino. O le fructose excessive e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le ate ma le cardiovascular system. Talu ai ona o totonu o le ate o le fructose, o lenei mea e mafai ona faʻavaivaia ai lona gaioiga, mafua ai le maʻi o le gasegase.

Sweeteners mo le mamafa o le mamafa

O le toʻatele, e masani lava, fesuiaiga i sui suka ona o le mamafa o le mamafa (naunau e leiloa le mamafa), poʻo ona o le faʻasaina o le suka faamamaina - ona o se faʻamaʻi (maʻi o le maʻisuka, ma isi).

Ae e tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o suamalie suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻafeagai i le manaʻo e aveesea le mamafa. A uma, pe a ulu le suka i le tino o le tagata, e maua ai le inisalini ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto.

O le gaioiga lava e tasi e tupu i le faʻaaogaina o mea suamalie e maualalo-calorie - o le tino ua saunia mo le gaosiga o gaʻo, ae e leʻi mauaina.

Ma pe a sau mai gaʻo vailaʻau mai soʻo se isi lava oloa, ona amata lea e le tino ona faʻapipiʻi le tele o le inisalini, ma maua mai ai le gaʻo.

O meaai suamalie e tele ai meaʻai ma mafai ona faʻaosofia ai le fafagaina ma, o le mea moni, o le mamafa o taumafa O meaai lelei e maua ai le fiaʻai ma e mafai ona faʻaosofia ai le gasegase ma, o le mea moni, maua ai le mamafa

E le gata i lea, o soʻo se mea e maua ai le suka e faaosofia ai le manaʻo, o le mea moni e ono aʻafia mulimuli ane ai le maua o le mamafa.

O le mea lea, o le faateleina o le naunau mo le suamalie i le taimi muamua e mafai ona maua ai le mamafa o le maua, oona, ona taitaiina atu ai lea i le maʻisuka (e ui lava e tupu le isi auala i tafatafa).

O le mea lea, o le faʻalauteleina o nei oloa e avea o meaʻai ma le maʻisuka meaʻai ua amata ona finau tele. Ma o le faasalalauina o le kapalai o le kalori o loʻo maua i le tele o le mamafa o le kalori.

O le tele o mea suamalie faalenatura ei ai se mea e sili ona maualuga lona kalori, o lea e tatau ai ona e mafaufau i lenei mea pe a filifilia i latou mo meaai. E mafai ona fesoasoani le suka o le suka maualalo-calori meaʻai i le mamafa o le paʻu ona o le maualalo o le kalori.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le stevia ma le erythritol e masani lava e leai se aoga o le malosi ma e le aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (aua le auai i le gaʻo gaʻo).

I le faaopoopo atu i ai, o le stevia o loʻo i ai se lagona manaia tele ma o le a manaʻomia ai se vaega itiiti e faʻamalieina ai le manaʻoga mo suti.

E ui lava i mea leaga e pei ona taua i luga, o mea suamalie e mafai ona afaina ai le ola maloloina pe afai e le pulea ma faʻaaogaina.

Afai e te faʻaaogaina i se aofaiga talafeagai ma e le sili atu i le fua o aso taitasi, o le a le afaina tele ai le tino. E ui lava o lenei, e ui lava i lea, e mafai ona mafua mai i le natura o le suka.

Sweeteners ei ai meatotino lelei nei:

  • E talitonuina e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa ma faʻamautinoa i le taimi.
  • Latou te le aafia ai le kulukose toto, o le mea lea e faʻaaogaina ai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka
  • O mea suamalie faalenatura e suamalie i le eseese o tikeri - e le gata ina sili atu le suamalie ma sili atu (tulaga faigata). O suamalie suamalie (e pei o le stevia) e sili atu ona suamalie nai lo le suka ma e mafai ona faʻaaogaina i ni tofo laʻititi. I le suamalie, o nei mea e sili atu le taua nai lo le suka, o lea mo se suamalie suamalie latou te manaomia e faaopoopoina i ai sina mea laitiiti
  • O nisi mea suamalie o loʻo i ai ni mea e puipuia ai: o lenei mea e mafai ai e meaʻai ona tumau le aoga mo se taimi uumi.
  • Faaitiitia le lamatiaga o le pala o nifo. O sui o le suka e mafai ona matua aʻafia ai siama e faʻaumatia ai nifo, lea na mafua ai ona faʻaaogaina i le faia o nifo. O le suka e suitulaga i le xylitol ma le sorbitol ei ai lona aoga aoga i le tulaga o nifo, o isi mea suamalie e le lelei foi pe a faatusatusa i le suka
  • O le Xylitol ma le sorbitol e iai foi le aafiaga tele ma e masani ona faʻaaogaina mo le faʻamalosi. O le mea autu e le tatau ona sili atu i le aso ole aso fautuaina - e le silia le 50 kalama
  • O le tele o mea e sili atu ona taugofie nai lo le cane poʻo le sugar sugar.

O le filifilia o le suamalie e tatau ona faʻatinoina taʻitoʻatasi: o mea faʻapitoa taitasi e iloa e le tino i auala eseese.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o suamalie e fautuaina i mataupu nei:

  • O le mamafa, isesa
  • O le maʻi suka o ituaiga uma e lua
  • Cachexia (vaivai tele)
  • Faʻamalalaina
  • Faʻi maʻi
  • Puipuia ma meaʻai gaʻo

O mea suamalie e tatau ona aloese mai le faaletonu ogaoga o le fatu, o le vaega o le maʻisuka, o le fatufatu o le lactic acid i maso (lactic acidosis), ma le edema pulmonary.

Suʻe poʻo a mea e faʻamaʻi ai ao leʻi faʻaaogaina soʻo se mea manogi.

O le a le suamalie e sili atu

E pei o mea uma lava, o loʻo i ai uma le lagolago ma le lagolagoina o sui o le suka. E toatele e finau faapea o supple supplements e saofagā i le paʻu o le mamafa, ona e leai se calorie e aunoa ma le faʻaogaina ma ua faʻaumatia atoa mai le tino. Ae peitai, e le o lea.

Sa malilie uma ia saienitisi faapea o le faʻaaogaina masani o soʻo se mea suitulaga sui e taʻitaʻi atu ai i le le fiafia i le paleni o le tino.

Ina ia aloese mai aafiaga le lelei o le suamalie i luga o le tino, e fautuaina e suʻesuʻe ma le totoa uiga uma o le oloa ma faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le talafeagai o lona faʻaoga ma le faʻatagaina o aso taitasi.

O le mea pito sili ona taua pe a faʻaaogaina mea suamalie o le faʻaleleiina. O le toʻatele, ia mautinoa e le aʻafia e le suamalie pe mamafa poʻo le soifua maloloina, amata ona faʻaleagaina i latou, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni mea le lelei.

E taua tele le malamalama e sili ona lelei le faʻaaogaina o mea suamalie masani, e pei o le stevia ma isi.

Aʻo, oi latou e manaʻo moni e tuu le suauu mama e mafai ona faʻaaoga le meli poʻo le syrup suamalie, fualaau lole, fualaau mamago, lea, e faaopoopo atu i le suamalie suamalie, e mauoa i fua taua mo le tino ma e saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina. O le faʻaaogaina o vailaʻau kemisi e mafai ona afaina ai le ola maloloina o le tino.

O fualaau aina suamalie, fualaau suamalie ma le meli e sili ona lelei i mea tau fale gaosi oloa. O fualaau aina suamalie, fualaau lole ma le meli e sili ona lelei i mea taugofie.

Gaʻo faatagaina o gaʻo

Ona o le tau maualalo o suamalie suamalie, o loʻo faʻaaogaina lelei i vaega eseese o le alalafaga taumafa. O suamalie suamalie o loʻo maua i foliga o ni meaʻai, vevela, po o paʻu. E toatele e masani ona faaopoopo atu i latou uma i mea taumafa ma mea inu, e ui lava e le tatau ona faia lenei mea.

O suamalie taʻitasi e iai lona lava mea i aso taitasi, lea e matua le fautuaina e sili atu i le:

  • Fructose - saogalemu pe a faʻaumatia e le silia le 30 gr. i le aso
  • Sorbitol - e le silia le 40 gr.
  • Stevia - e le silia le 35 gr
  • Xylitol - e le silia le 40 gr
  • Saccharin - e le silia le 0.6 g
  • Cyclamate - aso maualuga ile aso - 0.8 g
  • Aspartame - e le silia le 3 gr.
  • Acesulfame - maualuga 1 g. i le aso

Afai e te manaʻo e faitau mea e sili ona manaia e uiga i le lalelei ma le soifua maloloina, faʻapipiʻi i le nusipepa!

E te fiafia i mea? Matou te faʻafetai mo le faʻasao

Tuua Lau Faamatalaga