E mafai ona ou inuina le pipi i pancreatic pancreatitis?

O le uʻu o se tasi lea o oloa na faia i le taimi o le vevela o le susu. I le taimi o le kukaina, o le fua o le susu o loʻo gaosi e fai ai le kisisi ma le uila. O lenei oloa ua manatu e aoga mo le gasegase, o le mea lea e faʻaaogaina ai i vailaau faʻasaʻo, fautuaina o se vaega o meaʻai e faʻasalalau ai faiga o le faʻapalaina o meaai i le tulaga o le gaioiga o le gaioiga o gaioiga eseese o le gastrointestinal tract.

O le a le uʻu

Ina ia malamalama i aoga o le uila, e tatau ona e iloa lona fatuga. 100 kalama o oloa e aofia ai:

  • 0.2 kalama o gaʻo manu,
  • 0.8 kalama o le porotini
  • 3.5 kalama o meaʻai gaʻo.

E ui i le mea moni e faapea o meaʻai autu o le susu e alu faatasi ma le siʻi kulimi, o mea e pei o le sodium, potassium, iron ma le zinc e tumau pea i le tino.

O lenei tuufaatasiga e mafai ai e oe ona faʻaititia le meaʻai i luga o le pancreas. O se aofaiga tele o suauu (pe a faatusatusa i isi vaega) vave faʻavave le tino ma le malosi. O penefiti ma gaʻo o loʻo i totonu o le siamu i se tulaga sili ona lelei e faʻamautinoa ai le taua o galuega a le tino, ae le o le faateleina o le mamafa i luga o le paʻu.

O le faʻaaogaina o le uila e faʻaititia ai le malosi o le faʻaleagaina o le tino ma fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faʻaauau le atinaʻeina o le faʻaogaina o le mumusu.

O le malosi o le kulimi i le vaitau o le maʻi

O le kulimi o se tasi lea o nai meaʻai e mafai ona e inuina i le tino pancreatiti. Pe a ma le 90% le susu e aofia ai le vai, e i ai sina vaega o le gaʻo. O le mafuaʻaga lena e aoga tele ai le ogaoga mo tagata e mafatia i pancreatitis.

E mafai ona inu le kulimi i le taimi o le maʻi pancreatitis, e amata mai le 3-4 aso o maʻi. I le popofou o le pancreatitis, e sili ona lelei le aloese mai le 'ai i soo se meaʻai. Ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma talanoa i meaʻai mulimuli mai. I le avea ai o se tulafono, e faatagaina fomaʻi e inuina le uila ma pancreatitis, faʻapea foʻi ma isi oloa gaosi susu - gaʻo leʻo-gaʻo, yogurt masani.

O le fua faatatau fautuaina o le faʻaaogaina o lenei oloa i le taimi o le mumū tele poʻo le toe foʻi i le foliga masani o le pancreas e oʻo atu i le lua tioata i le aso (e oo atu i le 400 ml).

E mafai ona ou inuina le kulimi i le pancreatitis tumau?

O le togafitiga o pancreatitis e masani ona tulimataʻia ni sini se tele - o le faʻamautuina o le faʻaogaina o otaota, o le puipuia o le toe foʻi, o le faʻamamaina o le tiga. Mo le mea lenei, fomaʻi e fautuaina le tuufaatasia o togafitiga fualaau faʻasoifua ma togafitiga e leai ni fualaau. O le togafitiga faʻapitoa mo togafitiga mo le pancreatitis o se meaʻai.

O meaai filifilia lelei e mafai ai e oe ona faʻasalalau le galuega o le digestive tract ma faʻaitiitia le avega i luga o le pancreas, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻi, ma le faʻaitiitia foi o le tiga.

I le tulaga o le pancreatitis masani, e tatau ona aofia ai le uila. E mafai ma e tatau ona inu i aso uma. E sili lava le faʻaaogaina o le 2 - 3 glasses of serum i le aso, e tutusa ma le 400 - 750 ml.

Vaega o le faia o le serum

E mafai ona e inu i le uila i le aso atoa, e tusa lava po oa taumafataga. Ae peitai, o nisi fomaʻi latou te fai mai e sili lava ona lelei lenei mea pe a uma le manava gaogao, lea o le a mafai ai e le manava ma le fatu ona amata galue e aunoa ma le fatuina o se avega taua i luga o le gall vladder and pancreas.

E mafai foi ona e faʻaaoga le serum mo le itula ma le afa aʻo leʻi alu i le moega. O le a maua e le tino meaʻai e manaʻomia i le afiafi. I le taimi lava e tasi, o suauu gaʻo, lea e aofia ai meaʻai susu, e iai le taimi e faʻamalo ai ma alu e maua le malosi, ma ia aua nei teuina ni mea faʻapipiʻi.

O le kulimi e mafai foi ona faʻaaoga e avea o se meaʻai i le va o taumafataga. O le kalori content o lenei oloa e na o le 18 kcal. O le mea lea, o le a faigata tele ona faamalieina lona fiaai. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻafefiloi le mea inu faatasi ai ma le siʻisiʻi kulimi, casseroles, faʻi. O lenei filifiliga o le a fesoasoani lelei e faamalie ai le fiaai ma manuia ai le tino.

E le fautuaina e inu mea taumafa masani i le ogaumu. Na o le pau lava le mea e mafai ona fai, o le 'aiga o le afiafi, pe a faʻapipiʻi lenei vaiinu ma oloa siʻisi. I isi tulaga, o taimi eseese o le gaogaoina o mea taumafa e mafai ona faia ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

O le faʻaaogaina o le uila, i le gasegase ma i le pancreatitis, e tatau ona malilie i lau fomaʻi. O nisi tagata atonu e iai ni mea e le masani ai i le fualaau oona, lea e mafai ona solia ai le faʻaaogaina o lenei oloa (mo se faʻataʻitaʻiga, le faapalepale i le susu po o le atrophy o le mucosa o le intestinal). E matua talafeagai lava le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o soʻo se meaai mo pancreatitis i tamaiti.

O le manatu o se fai meaʻai e uiga i le uila e mafai ona maua i le vitio o loo i lalo:

O le a le faʻaogaina o le oloa?

O le a le tele o vitamini E, C, A i le ogaoga, ma e iai ni fualaau masani o vitamini B - B7, B4. O le auai o le choline e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le faiʻai, faʻaleleia le mafaufau. O le lita o le vaiinu o loʻo i ai aso uma o le calcium, tusa pe tusa ma le 40% o le paluga o le potassium mo se tagata matua.

Ua maua e saienitisi i le magnesium le oloa, o le tele o suauu o le minerale o le phosphorus, i totonu o le vai o loo i ai pe tusa ma le lua selau ituaiga o meaola e ola i meaola e aafia ai le galuega o totoga i totonu ma faiga i le auala sili ona lelei.

O le faʻaaoga soo o le meaʻai susu, o le microflora o le intestinal normalizes, o loʻo faʻaleleia ai le gasegase o meaʻai, faʻapipiʻi mea vevela ma otaota, ma o le galuega o gaʻo ma le ate ua faaosofia. O le vaiinu e iai sona aafiaga lelei i le setete o le eleele, e maua ai le puamalie o le mamafa, lea e mafai ai e se tagata ona lagona le lelei.

O le kulimi e taua tele mo lona mafai ona faʻaitiitia le manava, ma o le tele o taumafa faʻaonapo nei e faʻavae i le faʻaaogaina o lenei oloa.

E sili ona aoga le inu i le maʻisuka, o se isi soliga o le gaioiga o le pancreas, pe a le lava le gaosia o le insulin.

E faʻafefea ona kuka?

Ina ia saunia le uʻu i le fale, e tatau ona e ave le tasi ma le afa lita o susu susu, tuu i le po i se nofoaga mafanafana. I le taeao o le a liu i le yogurt, o lona maualuga e faalagolago lea i le gaʻo susu o susu. O le mea na mafua ai le masini e tuʻuina atu i totonu o se pani e iai se ufiufi, faʻamafana le afi e mafanafana ai. E faʻasaina le aumai o le yogurt i se mea e vevela, a leai o le a faʻafefeteina ma leiloloa mea aoga, o le kisi o le a malolo.

Ma le isi, e tatau ona e sasaa atu ma le totoʻa le oloa i totonu o se meaʻai e ufiufi ai i le gasegase, alu e faʻamago. E itiiti lava se mea e maua mai i le tele o susu susu, ae o le a lava le susu. Afai e te le manaʻo e pala ma le sauniuniga, e mafai ona faʻatau le inu i le faleoloa poʻo luga o le maketi.

E suamalie ma aoga tele e faʻafefiloi ai le uila ma fualaau aina suamalie po o fualaau faisua, e mafai ona e mauaina se lua faʻalua ona o le faʻaaoga masani o decoctions o laau faʻamaʻi ma le uila.

O maʻi ma pancreatitis, e tusa lava po o le a le matutua, o le a fiafia i jelini, o le fua e faigofie:

  1. 2 ipu keke
  2. afa afa tele spoonful o gelatin,
  3. nisi suka, sipuni poʻo jam.

O le iʻuga, e sau se meaʻai muamua, e mafai ona 'ai i soo se taimi o le aso.

I le faʻaopopo i le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o meaʻai, o le serum ei ai sona aafiaga lelei i le manava, fatugaʻo ma le ate, o se meaʻai susu e faʻamalieina ai le faʻaogaina o le inflammatory, ma faʻaitiitia ai le toto maualuga i le maualuga.

Faafetai i le oloa, o le ono mafai ona atiaʻe le atherosclerosis o vaa ua faaitiitia, ua mate le rūmāmati, metabolism, faʻaleleia toto. Ua mautinoa e fomaʻi e mafai e le serum ona faʻaleleia lagona, faʻapena mo le le lava o vitamini ma minerale. E masani ona fautuaina mo dysbiosis, atchemia.

E tatau ona manatuaina e mafai e le oloa ona maua se aafiaga le talafeagai, o le mea lea, faatasi ai ma se vavave i le le mautonu, e faʻaaoga ma le faaeteete le serum.

O mea aoga o le uila o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Meaʻai taumafa ma susu mo le faʻamaʻi

  • Breakfast - semi-liquid fagu i totonu o vai poo susu (araisa, oatmeal, buckwheat, semolina i le itu), meaʻai vela vevela, tea vaivai, kuki e le faʻamaonia.
  • Taumafa poʻo le 'aiga o le aoauli - omelet mai fuamoa e lua e aunoa ma ni yolks, sua sua suamalie.
  • Taumafa - sua o fualaau suamalie, paluga o le paluga mai meaʻai na muaʻi kukaina, falaoa paʻepaʻe mama, fuālaʻau fuālaʻau ma fua, kuka pateta, fualaau suamalie.
  • Snack - kisi falaoa, susu o le rose vao.
  • Taumafa - kuka pe tao tao, taofi fualaau faisua, lauti ma susu.
  • Ae leʻi alu i le moega, susu poʻo le kefir e manaʻomia.

O le faʻaaogaina o le susu po o susu susu i totonu o fualaau e tatau ona faʻamaopoopoina ma le ituaiga o gastritis ua maua - ma le maualalo o le acidity, o le susu uma ua suia i le vai poʻo le kefir. O le aofaʻi o le suka, tuʻuina atu i mea masani o fualaau 'aina ma fualaʻau, e le tatau ona sili atu i le 40 g i le aso ma le 15 g i le taimi.

Fautuaga o taumafa

1. Aloese mai le taumafa. O le tele o meaai e afaina ma afaina ai puipui o le manava, fatuina o tuutuuga mo le mumū ma le maila, i le faaopoopo atu, togi, ma le pala o meaai e mafai ona tupu, e mafua ai le faaleagaina o le pancreas.

2. O meaai e tatau ona masani ma masani. I le vaitau o le faʻavavevaveina, e tatau ona ai i le 6 taimi i le aso, pe a uma le vaiaso - 5, mo faʻamaʻi faʻamaʻi - a itiiti ifo ma le 4 taimi. O le faasologa o meaai malosi mai le manava i le inumaga o le 3-6 itula, o le lisi mo aso taitasi e tuufaatasia ina ia 3-4 itula pe a uma se taumafataga o loʻo i ai sina meaʻai.

3. O le taeao e tatau ona vave vave, ma se taumafataga malamalama - e le sili atu i le 3 itula aʻo lei moe. Afai e momoe se tasi ma o loʻo i ai i se tulaga vaʻaia, o le mimitiina i le manava e masani ona taofi, ma e mafai ona amata le pala.

4. Pe a sili atu le taua o le pancreatitis e fafaga ai meaai. O lenei mea o le a taofia ai le faʻanatinatiina o le masini, vave faʻavaveina, faʻaitiitia le uta i luga o le paʻu. O le afaina o se hamburger tele i aso uma i le lima minute minute malolo o le auala sili lea e alu ai i le falemai i le vave i le 25-30 tausaga.

5. E tatau ona e aloese mai le atuatuvale i le taimi o taumafataga, faʻalogo i meaʻai. Faʻaleleia se taumafa mo gastritis tumau ma le maualalo o le acidity ma le pancreatitis, e taua tele le faʻalavelaveina mai mea uma ma taulaʻi atu i le tofo ma le manogi o ipu - o le a fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

6. E tatau ona lafoai ese masaniga leaga - o le ava malosi ma le pancreatitis e mafai ona fasiotia moni, ma ulaula e mafua ai le le fiafia o le tino ma le leaga o mea leaga i gaʻo.

I le tulaga o gasegase, e tatau ona e tausisia se meaai malosi, lea o le a mafai ai ona e taumafa i meaʻai susu i se auala pulea, i le tulaga lea latou te aumaia ai faamanuiaga i le tino e aunoa ma ni aafiaga leaga pe faateteleina ai le tulaga.

O ipu taatele e faʻavae i luga o le susu atoa po o se oloa faʻaitiitia o:

  • Omelet.
  • Faanatinati.
  • Puddings.
  • Meaʻai.
  • Faʻaopopo le susu i meainu vevela.
  • Milk porridge.
  • O le kulimi falala.
  • Paʻu paʻu.
  • Cheesecakes e faʻavae i luga o le kuka.
  • O le suamalie o le kiona e fufulu pe faʻatasi foʻi ma le faʻaopoopoga o fualaau faisua, fua.

Meaʻai gaosiga i meaai paleni

O le Acidophilic bacillus, o le vaega lea o le vaiinu, e fausia ai mea e gaoioi i luga o le tele o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi. O le Kefir o loʻo aofia i lona fatuina le tele o protein e manaʻomia mo le toe faʻafouina o suauu pancreatic ma faateleina ai le gaosia o enzymes digestive.

O se susu susu susu e aofia ai elemene, vitamini ma amino acids:

Lactic acid and bacteria e maua ai tulaga faapitoa i totonu o le manava, ma o nisi mea e faʻafefiloi ai vitamini C ma le vaega B i le aofaʻiga manaʻomia, faʻamalieina manaoga masani o le maʻi.

O fomaʻi e fautuaina le faʻaogaina o le kefir i le togafiti o pancreatitis, aua e le gata ina faʻaleleia le ala o le faʻamaʻi, ae e faʻapupula ai foi le ola. Togafitiga o le faʻamaʻi ma meaʻai susu o le auala sili lea e puipuia ai faʻalavelave matautia.

1 Phytotherapy

O fualaau ma togalaau faʻamaʻi e aofia ai le tuufaatasia o vitamini ma minerale. Talu ai ona o lea mea e sili atu ai i nisi o tagata gasegase le aveesea o le dysbiosis ma laau. Ina ia faʻamamaʻese mea e le lelei, o le aoina atoa o vailaau faʻamaʻi poʻo na o le 1 ituaiga o laau e mafai ona faʻaaogaina.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi luga, o le aofaʻiga o meaola faʻapitoa i le gasegase o le tagata maʻi ua faateleina, lea e mafua ai le le fiafia. Faʻaleagaina togafiti faʻamaʻi e mafai ona fai ma togalaau faʻamaʻi.

100 g o laulaau o coltsfoot e tatau ona teuina ile 0.5 l o le vai inu mo le tusa o le kuata o le itula. Mea inu suamalie 100 ml faalua i le aso.

Afai ua maua le dysbiosis, e mafai ona togafitia togafitiga i le toga o toga. 2 tbsp. l Saga tatau ona sasaa le 350 ml o le vai kuka, kuka i luga o le vevela vevela mo le 15 minute ma tuu ese e malulu. O le mea e tatau ai ona tatau ona faʻamamaina ma inu i se vevela.

Togafitiga o le inisinia o le dysbiosis i tagata matutua e mafai ma se faaputuga e saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo. 50 g o le gaʻo lapophilus talatala lelei e tatau ona sasaa atu i le 900 ml o le vai vevela. A uma lea, e tatau ona tapena le vai i lalo o le tapuni tapuni mo le sili atu i le 5 minute, tuʻu ese mo le 60 minute ma le vevela. Ina ia maua ni taunuuga lelei, o le a tatau ona inuina se fualaau faasaina faatolu i le aso mo le 1 sipuni.

O togavao e aʻafia ai le faʻaleagaina e le itiiti ifo le lauiloa i le tau faasaga i le dysbiosis. O le tele o taimi, o le mafuaaga o le dysbiosis o gasegase eseese o gasegase o le gastrointestinal tract. O fualaau faʻalaʻaulaʻau i lenei tulaga e saofagā i le vave ona aveeseina o le mumū ma le faʻaumatiaina o mea le lelei. Chamomile, St. John's wort, ma le yarrow o loʻo i ai mea lelei e tetee atu ai i mea leaga.

Togafitiga o le dysbacteriosis ma togafitiga faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le faʻaaogaina o aso nei o le kulmile tincture. O le saunia o sea ituaiga fofo e faigofie lava. 2 tsp O fomomile fugalaau e tatau ona teuina i totonu o le 2 ipu vai vevela seia faʻamalulu atoa le vai.

Le auala e faʻaumatia ai le dysbiosis ma le fesoasoani a le St. John's wort o se fesili masani masani. O le fua mo se fualaau mai lenei laau e faigofie lava. 100 g o mea laʻau e tatau ona fufulu i le 700 ml o le vai inu, vevela i luga o le vevela vevela ma tuʻu ese seʻia maeʻa.

Bowel dysbiosis e mafai ona faʻamalolo i le fale ma le yarrow tea. 100 g o mea laʻau e tatau ona sasaa atu le 1 lita o le vai inu ma faatali sei maeʻa maeʻa le vai. E tatau ona inu le lauti i le tele o taimi i le aso. Faʻaopopo le suka i se vailaʻau faapena e le talafeagai.

2 O le a se isi fesoasoani?

E mafai ona e faʻateʻa ese le dysbiosis ma le fesoasoani o laʻau ma mea e teu ai. O loʻo matou talanoa e uiga i fatu o le flax, angelica, marshmallow ma elecampane. Mai nei mea e faʻaaogaina ai meaʻai e teu ai le mucosa gastrointestinal ma puipuia ai mai le gaioiga o mea e faaleagaina ai.

O se tulafono sili ona taua - i le taimi o le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi ma mea o loʻo taua i luga, e le tatau ona liligi uma otaota i le mafanafana ae o le vai malulu.

Afai o le dysbiosis na mafua ai le manava manaia, o gaʻo ma le faʻamalosia lelei e mafai ona oʻo mai i le laveai. O le aʻa o le fatu, o le uila ma le pomegranates peels o loʻo i ai tonu lava lenei aafiaga.

E mafai ona e faʻatumu 10 g o pamu rimoni ma le afa ipu tioata vai, tapuni le tapuni ma tuʻu ese mo le 30 minute. E tatau ona vaevaeina le siʻosiʻomaga i 4 vaega tutusa ma inu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E mafai ona e faʻateʻa ese le dysbiosis o le intestinal ma le manava faʻapitoa i se teuteu o le ufi. 50 g o le laau uila lelei e tatau ona gaosia i le 900 ml o le vai vevela, susu, tuu ese mo le 45 minute ma inu 5 tbsp. l faatolu i le aso.

O le aofaʻiga o loʻo taua i lalo e sili ona aoga, lea e aʻafia ai le aʻa o le pala. I se tutusa tutusa, e tatau ona faʻafefiloi aʻa o le pulu lipano, hemophilus, cinquefoil, mutro primrose, laʻau laʻau, vao faila, fualaʻau ma vine.

E masani lava, o le faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina i luga ua mafua ai le mautinoa. I lenei tulaga, fomaʻi fautuaina oe e faʻaaoga togafitiga fale, lea e aofia ai fatu o fatu, fualaau fennel ma mite.

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le dysbiosis e aofia ai le faʻafefiloi o fatu o fatu. Muamua e tatau ona e oloina fatu fatu i se eleʻele eleelea. 1/2 tbsp. l o le paʻu e tatau ona faʻafefiloi ma se aofaiga tutusa o le suauʻu sulu. O le mea e tatau ai ona tatau ona faia i le taeao ao le i taumafa.

I le intestinal dysbiosis, e mafai ona e inuina se moa o laumei mint. 3 tbsp. l e tatau ona faatumuina mea 'aina mata i le 400 ml o le vai kuka. E manaʻomia lou inuina o lea vailaʻau i foliga malulu e fa taimi i le aso mo le 3/4 ipu.

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu o faʻamaʻi ua taʻua i luga e aofia ai le faʻaaogaina o le meli ma isi oloa o lafumanu. O nei oloa ua i ai se aafiaga o le antimicrobial, o le a mate pe o le faagesegese foi o le tuputupu aʻe o le tino ma le masani ona faaaoga.

Afai e iloa le dysbacteriosis o le intestinal, e mafai ona faʻamavae faʻamaoniga i le fesoasoani o faʻamaumauga ma le propolis. O lenei oloa e le gata o le antimicrobial, ae o le anti-inflammatory ma le immunomodulating meatotino.

Togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo le dysbiosis e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o le faʻasologa o falemaʻi faʻasolosolo. Ua fautuaina e le aufaigaluega le lolomiina o le 10 pata o le tincture i le 1 ipu o vai malulu lelei ma le inu ava ao leʻi faia meaai mo le 30 aso.

O le vailaau o loʻo mulimuli mai e le itiiti ifo le lauiloa - i le afa o le lita o le vai mafanafana e tatau ona faʻaumatia 2 g lefimi, 1 tbsp. l suka ma le 1 tbsp. l meli. E tatau ona tuʻuina i se nofoaga mafanafana mo le 60 minute.

E faʻafefea ona togafitia le dysbiosis o le intestinal i le fale ma le meli ma le propolis? 50 g o le meli ma le propolis e tatau ona solo i le 1 ipu o le vai mafanafana. O le fualaau oona e tatau ona onā mo le 45 aso faalua i le aso.

Togafitiga o le dysbiosis i tagata matutua e mafai ona faʻatinoina ma le kalaka. O loʻo taʻua o se mea faʻamaʻi masani ma o loʻo i ai le tele o elemene aoga. Faʻatasi ai ma le maʻi ua taʻua i luga, o lenei oloa e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le malosi.

O faufautua fautuaina e 'ai e le itiiti ifo ma le 1 le talo o le kalaka i aso taʻitasi (e aunoa ma le tatuʻu). O le faagasologa o ia togafitiga e le tatau ona itiiti ifo i le 15 aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona fufulu le kela i le kefir. O lea o le a sili atu le aafiaga o togafitiga.

O nisi taimi e mafaufau tagata pe faapefea ona togafitia le whey dysbiosis. Ina ia saunia le uila maloloina, e tatau ona liligi ifo i totonu o le vai vevela se vaega itiiti o le kefir. A maeʻa sina taimi, o le a vaevaeina le kefir i le uila ma le kisi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e kuka le 1 lita o susu. A maeʻa ona susu le susu, e tatau ona togi sina fasi falaoa paʻu paʻu i totonu. E tatau ona tolopoina le tumau o le tumau mo le 24 itula. I totonu o se yogurt sauniuni e tatau ona faʻaopoopoina ni nai meaʻai, e kukaina i le kalaka. E fesuiaʻi se meaʻai lelei ma maloloina e manaʻomia ona teuina i totonu o le pusaaisa.

Mo faigofie faigofie le gaogao, o le fua talafeagai e talafeagai - 200 g kefir e tatau ona faʻafefiloi ma le 1/3 sipuni sipuni. E tatau ona oso le meafaigaluega seia oʻo ina aliali mai le pua. I le taimi lava e maeʻa ai, o le mea e tatau ai ona tatau ona inu. E fautuaina e inuina se fualaau faasaina i le taeao i luga o se manava gaogao. O le a iai se lelei lelei ile 10-15 minute.

I le afiafi e mafai ona e kukaina sea meaʻai. 3 tbsp. l Oatmeal e tatau ona liligi atu i le 1 ipu o le yogurt masani ma fefiloi ma nisi fasi fua. O lenei meaai e tatau ona 'ai vave i luga o le fafagu.

O togafitiga faʻapitoa mo le dysbiosis e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. O le mea moni lava, o le fofo i le fale e mafai ona mafua ai se numera tele o faʻafitauli.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻaleaganuʻu e tele lava ina afua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le aʻafiaga, lea e faigata mulimuli ane ona tau. Afai o togafitiga ile fale e le maua ai ni manaʻoga e manaʻomia, ona tatau ai lea ona amata togafitiga ma metotia masani.

O le faʻaopoopoga o le toxins ma toxins i le tino o se faʻafitauli o le tagata faʻaonapo nei. O le saoasaoa o le olaga o loʻo tuputupu ae, o gaoioiga i aso faisoo ua sili atu ma o se taunuuga, ua amata ona 'ai le tagata e le talafeagai.

E le gata o se mea maloloina maloloina e se ese, o lea o le meaai e matua le lelei. O le taunuʻuga o le faʻaleagaina o le tino, ua faʻaalia i le faʻapupulaina o le toxins ma toxins.

O le taulimaina o faʻalavelave leaga e le faigata tele. Soo se tasi e mafai ona faʻaaogaina faʻavae faʻapitoa, ma vailaʻau faʻapitoa, ma oloa e faia i le fale. O le aso o le a tatou mafaufau ai i se tasi o mea mulimuli, o lona uiga, o se paluga o le olive olive ma lemoni. E uiga i ona aʻafiaga i luga o le tino, o faʻamalolologa ma tulafono o le ulufale, faitau i lalo.

O mea faʻamalolo o le olive olive ma le sua o le tipolo ua lauiloa talu mai aso anamua. O sui o le malo sili i tagata o Roma ma Eleni na latou taʻua o latou paluga "auro vai", e faaaoga mo togafitiga o le tele o maʻi o le tino.

O le mea moni, latou te leʻi sese, ona o le suauʻu olive ma lemoni o se faleteuoloa atoa o elemene aoga aoga, gaʻo gaʻo ma vitamini mo soʻo se tagata. Faatasi ai ma le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le pulega, o le paluga o le ai ai sona aafiaga tele i le tino.

Vaega o le faʻaaoga i vaega eseese o le faʻamaʻi

Faʻalagolago i uiga o le gasegase o le faʻamaʻi, ua faʻafetaui le meaai a le maʻi. O le tele o oloa na faʻaalia i vaega o le faʻamagaloina mo faʻalavelave mataʻutia poʻo le masani ai o le a faʻaleagaina pe faalēaogā ai taumafaiga uma e faʻamautu ai le tulaga.

I lenei laasaga o le faʻamaʻi, e le o faʻatagaina uma oloa a le vaega o susu. Kefir ma le siʻisi sisi ua faatagaina, e tusa ai ma le polokalame:

  1. Mai le taimi o le amataga o le osofaiga, e tatau ona e faatali mo le 4-5 aso ma le faʻaaogaina o oloa, ma o le kisi e matua lelei lava.
  2. I le faaiuga o le vaiaso ina ua maeʻa le osofaʻiga o le faamaʻi, ua faʻafefiloi le kefir ma se gaʻo gaʻo o le 1%.
  3. Mai le amataga o le vaiaso lona tolu talu mai le osofaiga, ua faatagaina e ave le yogurt, yogurt, susu e leai ni gaʻo falaoa, faaopoopo o vine po o fualaau aina, mafiafia.

I taimi faigata

Mai le amataga o se osofaiga i le pancreatitis (gaioiga maualuga), o oloa gaosiga uma e tatau ona vave aveese mai le taumafataga. E na o le 2-3 aso e mafai ai ona maua le susu susu i totonu o se pepa suamalie suamalie, saunia ma le susu o le 2.5% gaʻo susu pe faʻaitiitia ile fua ile 1 i le 1 ile vai.

5-6 aso talu le osofaʻiga o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le kulisi siʻosiʻomaga e leai ni acidic ua faʻaalia. O le faʻasologa mai le aso muamua o le 50 g ma le oʻo i le 100 g o le oloa ile vaiaso. E mafai ona faatagaina le omeletini faʻamalosi i luga o le susu susu.

Afai ei ai se tulaga lelei, ona amata loa lea ona faʻaitiitia le meaʻai i le kefir. E fautuaina le faʻaaogaina malie mai le 50 g i le aso muamua i le maeʻa ai o le 10-14 aso mai se osofaiga i le 100 g i le vaiaso.

I fualaau suamalie, fualaau suamalie mamae po o le falaoʻo, o le faʻaopoopoga o le pata e leʻi faʻasaina i se aofaiga e 5 g i le aso e faatagaina. Mafatiaga mai pancreatitis, e tatau ona tausisi i lenei polokalame seia oʻo ina ausia le faʻamagaloga ma le atoaga o le toomaga mo le faʻamalosia. E tusa ma le 2 masina.

Taumafa o meaʻai

Mo togafitiga lelei o le pancreas i le laasaga laititi, o se taumafataga e faʻaaogaina e aʻafia ai le tausaga o le maʻi, le tulaga o le tino maʻi, ma le iai o faʻamaʻi pipisi. Faailoga o le mumū e faʻaalia i tiga ogaoga i le itu ma maso o loʻo i tafatafa o le koluma, lagona le lelei i le itu o le paʻu tauagavale tauagavale. O le lanu o le paʻu e sui, o se totoa vavalalata e aliali mai ma ni vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina.

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona tusi saʻo meaʻai mo se maʻi o loʻo mafatia i se faʻalavelave tele o le maʻi. I le popofou, ua faʻamaonia le fiaʻai. I aso na sosoo ai, o le faʻaaogaina o le gaʻo-iti-kefir e mafai ona faatagaina. O le inu susu susu o se oloa taua e aofia ai meaʻai talafeagai i se foliga faigofie faigofie.

O le tapenaina o se suasusu suamalie e faʻaleleia togafitiga mo togafitiga mo le faʻamalosia o le faʻamaʻi. Yogurt o se mea lactic acid ua saunia i luga o ituaiga mama o siama susu. E fautuaina le tagata maʻi e faʻafeiloaʻi malie i totonu o le taumafataga:

  • susu susu
  • susu o le susu susu 2.5%,
  • Varenets.

A maeʻa le 10 aso mai le taimi o le suʻega, e faʻamaʻo togafitiga, ma faʻateleina le taumafa. Latou te faʻaaogaina lefirfi i le taeao, amata i ni nai sipuni tele, faʻalautele le alualu i luma o le dose e 50 ml i le aso. Ina ia mautinoa le filemu o le pancreas, e le faʻafefiloi le oloa lactic acid ma isi meaʻai.

I le faamagaloga

E ui lava i le mea moni o mea uma e lamatia ai ma le faʻafitauli, o le faʻaaogaina o le suāsusu e fautuaina i foliga faʻafefeteina mo le tilotilo, fuamoa e gaosia, o soupisi ma cereals. O le alauni o le pata i aso taitasi e le sili atu nai lo le 10 g, faʻaopoopo i paluga pateta poo le falaoamata. Tūmaʻi gaʻo e leai se gaʻo ma le kefir 1% le gaʻo i le taumafataga o loʻo faʻasaoina.

E mafai ona sui le kefir i yogurt fale, bifidoc, susu susu, yogurt ma le gaʻo mea e le sili atu i le 2.5%. O le auai i le taumafa o nei oloa e faʻatagaina. E faʻatagaina e 'ai le fafaga mamago mama, faʻamalu i suamalie poʻo suka, siama poʻo fualaau suamalie puree susu susu. Le sili atu i le 1 lepp.

E mafai ona ou inuina le pipi i pancreatic pancreatitis?

O le uu o se oloa lauiloa, e aliali mai i le taimi o le vevela o le susu atoa pe a oʻo mai le polotini. E matua aoga lava mo le tino, o le tino, o le mea lea, ua fautuaina malosi fomaʻi e aofia ai i le taumafataga, aemaise lava i le i ai o ni faaletonu o le gastrointestinal system.

E tusa ma le 100 kalama o le oloa, 3.5 g o gaʻo, 0.2 g gaʻo, 0.8 g protein, e ui lava o le tele o mea taua mai le susu e tumau pea i le curd, potassium, zinc, iron ma le sodium o loʻo i ai i le serum.

O le tuufaatasiga e fesoasoani e faʻaititia ai le faʻaleleia o meaʻai i luga o le pancreas, o mea inu gaʻo e fesoasoani i le saturate o le tino i le malosi. I le serum ei ai se aofaiga sili ona lelei o le gaʻo ma le protein e faʻamautinoa ai le galue masani. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le oloa, o le malosi o le faʻaleagaina o le faʻagasolo o le faʻaitiitia, atonu e toe faʻafoʻi.

O le maʻimo ua leva ona mafaufauina o se mea tau togafitiga, ae o le oʻo mai o le tele o fualaau fou, ua galo ai i tagata le auala faigofie o togafitiga. Ua fautuaina lata mai e fomaʻi le aveina o le oloa e avea o se mea faʻasolosolo ina ia faʻamaonia le tulaga o le gastrointestinal tract.

Mea gaosi susu ma susu, serum mo pancreatitis

O le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis, e mafua ona o le le puleaina o le taumafaina o meaʻai gaʻo, e tatau ona aofia ai mea taumafa faʻamalosia e puipuia ai, e pei o iʻa e maualalo, gaʻo susu ma aano o manu.

Mo le pancreatitis, ou te faʻaaogaina uma meaʻai susu sei vagana ai kulimi kirimoli, kulimi ma ipu e faʻavae i luga ia i latou, tumu i gaʻo. O fualaau e solia i totonu o le laasaga laititi. O le pata e faʻaopoopo i na o meaai saunia ma le maualuga o le 20 g i le aso. I le taimi lava e tasi, latou te tausisia tulaga o taumafa, tulafono o kuka ma mea taumafa.

Whey

Whey - o se oloa na mauaina i le faagasologa o le faia o le kisi falaoisi poo le sisi. E toetoe lava leai se gaʻo i le uila, peitaʻi e tumu i fuainumera taua, e faigofie ona fufusi i le suka, vitamini ma minerale, lea e avea ai ma oloa e sili ona taua mo pancreatitis.

O le faʻafefiloi o le uila ma le keke e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis. O buckwheat groats e tatau ona faʻataʻamilo muamua. I le afiafi, 2 tbsp. Pau i totonu o le 1 ipu vai. punetini maua mai falaoamata falaoamata. I le taeao, 'ua' ai le fala oona nai lo le 'aiga o le taeao.

Sour-milk products mo pancreatitis

O tagata ua mafatia i le pancreatitis ua faatagaina e 'ai meaʻai gaʻo susu: salu lanu ma cheese cheese, acidophilus ma bifidok, kefir ma yogurt, yogurt ma susu susu. E faigofie ona faʻafefeteina ma gauai i le tino. E le gata i lea, o nei ipu e maua ai le avanoa e faia ai mo polotini, maua mai i meaʻai ma mea maualalo maualalo.

O nei fualaau o gabiotic o elemene autu ia o le taumafa. O le tau o meaʻai mo susu mo tagata mamaʻi ma pancreatitis e mafua mai i le tele o mea. Latou te faaosofia le manaʻo, faʻaleleia le afi ma le galuega failautusi o le gastrointestinal tract. Ona o le i ai o le lactic acid, o le phosphorus ma le calcium e sili atu ona lelei.

O le a le mea e mafai ona faia ma le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani

O meaʻai suamalie, o ē e ona le siama ola, fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni o microorganisms aoga i totonu o le inumaga, ma fesoasoani ai e puipuia le faʻaogaina o le mea e tupu i le pancreatitis. O fualaau aoga e faigofie ona maua aʻa i totonu o le manava - tagata faʻataʻoto o le microflora putrefactive, ma le saogalemu le taofia o le taua o gaioiga.

E tatau i tagata maʻi ona faʻamautinoaina o oloa gaosi susu e maualalo le gaʻo, faatoa saunia.

Pancreatitis susu susu

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e kukaina e le gata i le soifua maloloina, ae o meaʻai suamalie foi ma soupeti. I le vaitau o le faʻavavevave, e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o nei ipu, kuka i le susu. I le aso lona tolu, e fautuaina le tagata maʻi e aofia ai le suamalie suamalie i le taumafataga, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o susu susu. O le gaʻo gaʻo o le susu e le tatau ona silia ma le 2.5%. O le kulimi ua faʻavaivai i le vai i tutusa tutusa.

E mafai ona e kuka kuka kuka, oatamal poʻo le falalati. Afai e lelei le tulaga, i le aso e sosoo ai e mafai ona e saunia se ipu i le susu e aunoa ma le faʻafefeina. Ina ia lelei le kukaina o le falaoa susu mama, e tatau ona fufulu fasi falatila poʻo le araisa. Ona fufuluina lea o le cereal i totonu o le vai seʻia faʻamalie. Fufulu ma faaopoopo le susu, masima ma le suka. Toe tuʻu le afi. A oʻo i le faʻapipiʻi o le oloa, tape.

Aua le faʻapala.

Pancreatitis sua susu

Ina ia saunia se sua susu susu, e tatau ona e ave le afa-lita o le susu o le suauu, tasi ma le afa tioata o araisa, se sipuni o suka, se sipuni o le pata, masima e tofo ma tasi le ipu vai. A uma ona fufulu lelei le araisa ona tuʻuina lea i le pusa. Faaopopo se ipu vai ma masima. Susu seia kuka.

Ona latou ave lea o se sieve ma olo faatasi ma se teuteuga. O le kulimi ua kuka i se pusa eseese. O le susu susu o loʻo sasaaina i le araisa kuka. Tuu le pata ma le suka. Toe mu le afi. Pe a vevela, ona vave lafoaʻi lea. Aua le faʻapala. Ole maualuga o le ipu e tatau ona faʻatusatusa i le tutusa o kulimi mafiafia.

E le fautuaina tagata maʻi ma le pancreatitis e faʻaleagaina le masima, o lona uiga o le aofaiga o masima i totonu o le ipu e tatau ona laʻititi.

E oʻo lava i le pancreatitis, e mafai ona e kuka susu susu ma fualaʻau. O le a e manaʻomia se ipu vai, afa lita o le susu o le susu, 200 kalama o pateta ma le falesa, 50 kalama o kāloti, o le sipuni o le pata ma le masima e tofo ai. O kātiti e tipi faʻamalosi pe tiʻetiʻe.

E tatau ona falai i le pata, faaopoopo i ai sina vai itiiti.Kaloti ma pateta, 'otiʻoti ma maeʻa meaʻai, e lafoina i totonu o se ulo e fufulu vai. E tatau ona vaevae le kukalalaʻau i ni mea laiti laiti ma tuʻu i totonu o se pani.

I ni nai minute ao lei kukaina, faaopoopo le vevela susu vevela ma sina masima.

Mea e fiafia i ai i lenei autu!

Pancreatitis avocados e mafai ona faʻaaogaina e fofo ai. O mea faʻamalolo o le suauʻu na faia mai lenei fale. E tutusa le vasega.

Kiwi ma pancreatitis ua faʻatagaina, o le gaʻo kulifa o loʻo i totonu o le pipi e sili ona aoga. E faʻamalosia ai le puipuiga, e nafa ma mea uma lava.

Pineapple for pancreatitis e faʻatagaina e fomaʻi, aua e mu ai gaʻo tele. O lenei fualaau e aofia ai enzymes, i le tau o.

Kefir ma le pancreatitis: e mafai pe leai, yogurt, sisi, cheese cheese

O le faʻaaogaina o kefir i le pancreatitis o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le paʻu pala. O le susu susu susu o le faamalologa, vave faʻafefe le fiainu, faʻaleleia le gaioiga o le manava, fatugaʻo, ma faʻateleina le leo o le tino.

E mafai ona inu lefir i le pancreatitis, e faʻalagolago i le laasaga o le atinaʻe o le togafitiga ma le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Meaʻai masani

I le togafitiga o meaʻai susu, o le taulaʻi faapitoa e totogi i le i ai o meaʻai e maua ai le protein-mea taumafa. E mafai ona 'ai le sisi i le pancreatitis, o tagata gasegase o loʻo masani ona maʻi le maʻi. O le tuufaatasiga o le oloa gaosi oloa ua fautuaina mo le tagata maʻi e aofia ai mea taua:

Ina ia faʻaleleia le paʻu i le taimi o le faamagaloga, e faatonuina e le fomai se meaʻai, ae o le sisi e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le meaai i le na o le masina talu ona maeʻa.

O le tele o tagata gasegase e faʻaaogaina 10-15 g 2 taimi i le vaiaso.

O le lelei o le oloa ma lona taua o meaola e maualuga atu, o le sili atu lea o le protein i totonu. Pe a filifilia po o le a le sisi e aofia ai i le lisi, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei ile laʻau vaivai, le faʻalauiloaina ma le le taua. E mafai ona faaopoopo ni suka i salati pe faʻaaoga foi e fai ai sandwiches. O le mea aupito sili ona talafeagai i meaʻai e le o ni mea suamalie, e leai ni meaʻai, meaʻai.

Mo le kukaina, aua le faʻaaogaina se mea ua faaleagaina lea ei ai se manogi manaia ma le manaia. O le suamalie e maua ai le gaʻo o le sili atu i le 30% e le fautuaina mo le fafagaina o se maʻi. E le faatagaina le faʻaaogaina o meaʻai susu e aofia ai gaʻo fualaʻau i le taumafataga. E matua faʻasaina le aofia i totonu o le lisi o meaʻai o le sipisi o loʻo aofia ai le pama pama ma isi mea faʻaopopo.

Le-oloa o susu susu ma kirimi kirimigi

O le vao o se mea e sili ona taua i le biologically containing many vitamins: A, D, vaega B. Ae ui i lea, o loʻo i ai se taua tele o le lactose i totonu, lea e faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. O le tagata gasegase e iai mea nei:

I le vaitaimi o le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona faʻavae i luga o le faʻavae o le faʻaaogaina o se oloa e faʻaleagaina ai le maʻi o le maʻi, o le mea lea e le fautuaina le meaʻai i le fale.

I le vaitau o le faʻamagaloga, ua faatagaina e faʻaaogaina e avea o se vai inu tutoʻatasi. O le suamalie ma le pancreatitis o loʻo faʻafeiloaia ma le faaeteete le meaai a le tagata maʻi.

Inu se meainu e fautuaina, amata i le 50 ml, i le taimi o le taeao.

O le kulimi suamalie ma pancreatitis, faatasi ai ma le gaʻo-iti-kefir, e mafai ona faʻaaogaina i ni mea laiti, ae naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. I le taimi laititi o le faʻamaʻi, o le oloa e matua vavae ese mai le meaʻai.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e faaopoopoina le kulimi kulimi i le saunia o taumafataga, pe afai o le maʻi ua i le tulaga o le faamagaloga o le falemaʻi. O le faʻaaogaina o le oloa amata i le 1 tbsp. l Faatasi i le aso. O le kulimi suamalie ma pancreatitis e le manaʻomia e aofia ai i le taumafa o tagata gasegase o loʻo mafatia i le oona o le dysbiosis. Faatasi ai ma le faʻamagaloga mausali, e mafai ona e 'ai se oloa ma se gaʻo oona e le silia ma le 10-15%.

Yogot ma le siʻi suka

O le taumafataga e taua tele i le tagata maʻi. E mafai le yogurt ma pancreatitis, pe afai o lona gaʻo gaʻo e 1.5-2%, - e le o se mataupu lenei. O le oloa o se punavai o le polotini maualuga; e fesoasoani i le toe faaleleia o le tino o le gland.

I le faʻaaogaina o se yogurt maker, e saunia e le tagata maʻi se meaʻai e faʻasoa i le fale. O se oloa gaosiga aupito maualuga e faaosofia ai le faʻaogaina o le tino. O le tagata maʻi e aofia ai na o le yogurt masani i le taumafataga e aunoa ma ni faʻaleleia atili o meaʻai ma faʻatoʻaga.

O le kulimi 'olo ma le pancreatitis o se mea e faigofie ona eli ma meaʻai. E tatau ona aofia i le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis. O le tuʻuina atu o le tino i le polotini, e mafai ai ona faʻaaoga se 2% o le oloa fou ma se maualuga o le 170 iunite i luga o le sikuea Turner.

E mafai ona 'ai le kuka siʻi ma le pancreatitis, pe afai e faʻamaonia e le tagata maʻi le meaʻai susu, e faalagolago i le laasaga o le faʻaogaina o meaʻai ma le auala e saunia ai se meaʻai.

O puddings vao, uila, pusa e tuʻuina atu ai i tagata se meaʻai lelei.

E mafai ona inu susu ma pancreatitis i le faʻamagaloina, ole a taʻu atu e le fomai i le tagata maʻi pe a uma le suʻega. O le oloa e aofia ai suauu minerale, vitamini, enzymes. A o faagasolo le vaitaimi o loʻo totoe ai faʻamaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona 'ai le susu susu mai se mea e leʻi faʻaaogaina, afa faʻafefe i le vai, ma le pancreatitis. O le gaʻo gaʻo o le susu e le tatau ona sili atu i le 1-2.5%.

E le manaʻomia le faʻamalosi o le susu susu, aua e faʻaalia ai le faʻaalia o le tiga, leu ma vomia. E mafai ona inu susu i pancreatitis e masani mo le 'aiga o le taeao po o le aoauli, e filifili e le fomaʻi, faasolosolo malie le faateleina o le numera o ipu.

Eseese o susu susu

E tatau ona lauiloa e lefir, susu susu, yogurt, varenets, katyk. Pe a togafitia le pancreas, latou te maua se aoga aoga, faanatinatiina le fiainu, faatupuina le manaʻo, faateleina le pulelasi o le vai gastric, ma toe faʻafouina sela ua faaleagaina o se okeni maʻi.

O a mea o loʻo aofia i totonu o le meaai a le tagata maʻi e faʻalagolago i uiga o le faʻamaʻi. Lactic acid mixtures o se suamalie suamalie ma le manaia, le maualalo o le acidity, mea matagofie.

E manaomia e le tagata maʻi ni meaʻai lelei, e amata mai i se vaitaimi amata o le maʻi.

O fua o le susu susu ma pancreatitis i totonu o le gaioiga laititi e faʻaaogaina i ni vaega laiti. O le tagata maʻi e mafai ona aofia ai i le taumafataga:

  • meaʻai maualalo-gaʻo masusu susu,
  • i aso uma 1% kefir.

A maeʻa le 2 vaiaso, ao faʻaitiitia le faʻaleagaina o le gaioiga, o le a faʻaofiina nei oloa i totonu o le taumafataga:

O le tagata gasegase e mafai ona inu vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi e le o iai le suka, meaʻai, masini, sulu, stabilizers. O mea fou fou ma maualuga e fautuaina mo meaai paleni. O meainu suamalie e matua faasaina.

Healthy Milk Products

E fautuaina le patisisi Adygea mo le fafagaina o tagata mamaʻi i le pancreatitis. I lona tuufaatasiga, o le calcium ma le phosphorus o loʻo iai i le fua faatatau tonu, ma o le oloa o loʻo faʻaleleia lelei e le tino. O le lelei o le kulimi Adyghe o lona maualalo o mea oona. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, e le faʻaleagaina le tulaga o le pancreas. Faʻafiafia ile kalori 100 g - mai le 220 i le 260 kcal.

O le sisi kulimi o se oloa susu, ae e le fautuaina mo tagata gasegase e maua le malosi o le gasegase o le gastrointestinal tract. E aofia ai le tele o le sodium chloride, e masani lava o faʻamautuina ma mea inu e faʻaleagaina ai le gaioiga o le pancreas.

Moznyrella tīfei suamalie lelei, ua faʻaaogaina e saunia ai paluga i le taimi o le faʻamalologa.

Mozzarella o se kulimi malu ma lemu e aofia ai meaola o manu e sili ona taua. O le oloa e faʻaaogaina i ni aofaiga laiti i aso uma, o le kulimi papaʻe e faʻaaogaina foi i le maʻi, ma maua ai le gaʻo o mea e le sili atu i le 20%.

Pe o le a le aofia ai lenei oloa i le faasologa o mea taumafa ua filifilia e le fomaʻi, aʻo suʻesuʻeina lona fatuga ma uiga lelei.

Meaʻai i le taimi o le faʻamalologa

E mafai ona inu le susu o le susu, e le o lalo ifo o lona susu i le susu o le povi, o loʻo i ai le tele o palatini e salalau solo, o se fesili faʻafesoʻotaʻi. O loʻo i ai vitamini A, D, suauu palu.

O le inu susu o le susu i pancreatitis i le vaega laititi o le maʻi e le faatagaina. Suamalie ile lapisi ile vai ile fua ole 1: 1, 4 aso talu ona fautuaina le osofaʻiga. O a ipu e saunia i le susu susu, e mafai ona e maua mai se meaʻai.

O le pancreas e manaʻomia le faʻamautuina o mea taumafa, o lea o mea nei e fautuaina i le tagata maʻi:

O le susu o le susu e talafeagai mo pancreatitis pe afai e faʻafefiloi i totonu o le taumafataga i le vaitaimi o togafitiga faʻapitoa, ma mafaufau i mea aoga uma? O le inu e amata i sina fua itiiti - 50 g poo le ¼ ipu o le susu ua faʻafefeteina i vai inu i se fua faatatau o le 1: 1. La te fautuaina le fefiloi o susu susu ma isi oloa. I lenei fomu, o loʻo lelei le faʻaleleia. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e tatau ona saʻo tufatufa atu meaʻai susu ma o latou kalori i le aso atoa.

O lapisi e faʻavae i le susu o le 'oti ua tuʻuina i le taeao.

Pe a togafitia le pancreas, e tatau ona suʻeina lagona e tulaʻi mai pe'ā uma ona inu le inu. Afai e sili atu le tulaga lautele, e fautuaina e vavaeeseina mai le meaai. O le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, faʻafeiloaʻi malie i totonu o le lisi o oloa ia e faʻaaogaina e le tagata maʻi mea mama seia oʻo ina leaga le pancreatitis. O le faʻateleina o le taumafa e faia ma le faaeteete ma faasolosolo malie.

Meaʻai talafeagai e maua ai le faʻaaogaina o meaʻai susu mo pancreatiti.

E mafai ona gaosia le susu susu ma le pancreatitis?

O suauu susu o oloa o se mea taua i le pancreatitis taumafa. O la latou tuufaatasiga ua tumu i le protein ma le calcium, lea e aoga lelei ma enzymes pancreatic e aunoa ma le afaina ai o le mamanu maʻi, ma e vave ona gauai atu i ai le tino.

O le filifiliga o le lactic acid meaai e manaia tele. O lenei vaega e aofia ai:

  • vai inu - kefir, susu susu, kulimi suamalie,
  • oloa malosi - sisi, cheese cheese.

Aumai i latou i le suasusu o susu. Fale lelei:

  • taofiofia o le faʻaalia ma le salalau o faʻalavelave faʻapitoa,
  • puipuiga o le puipui o le intestinal mai punavai o siama,
  • faatulaga lelei o galuega o le gastrointestinal tract,
  • faaitiitia le tele o mea,
  • faaosofia o le gasegase.

E aoga uma laʻau susu, ae le o mea uma lava e mafai ona aofia i le taumafa a se maʻi i le pancreatitis.

Le faʻaaogaina o meaʻai susu mo pancreatitis

O le tuufaatasiga o le polotini o soʻo se oloa susu o le susu o le a aʻafia ai le faagasologa o le toe faʻaleleia o masini vailaau o le mucosa gastrointestinal i le tulaga faʻapipiʻi. I le taimi lava e tasi, o le gaosia o 'elemene lelei e fesoasoani i le faʻamavaeina o meaʻai ma lona faʻaaogaina o loʻo faʻamautuina.

Meaʻai faasaina i le pancreatitis o mea taua. O le tuufaatasiga o lenei vaega e tatau ona silia ma le 30-40% o le tulafono masani mo se tino soifua maloloina. O le polotini mama i oloa gaosiga o susu e tumu i mea tutusa e pei o le aano o manu ma le susu, ae e vave vave ona lelei.

O le kesi o loo i ai i se foliga faigofie-i-digest, ma e aofia ai i le toe faʻafoʻisia o galuega o le digestive tract, lea e sili atu le sao nai lo isi meaai e maua mai le calcium.

Ina ia maua fua o susu susu, o aganuu masani amata, e aofia ai aganuu masani o le bifidobacteria ma le lababacilli, e masani ona masani ai le acidophilic ma le Bulgarian. o le galuega a nei siama o le talepeina lea o le lactose digestible. Ona o lenei aafiaga, o le faagasologa o le gaosia o le oloa ma lona avega e maualuga atu nai lo le faaaogaina o le susu atoa.

Aafiaga lelei o agaifanua ola:

  • Toe faaleleia o le microflora o le gastrointestinal tract,
  • aveeseina o le dysbiosis,
  • faaleleia atili o le motusia o le intestinal,
  • faateleina i le malosi o meaʻai,
  • taofiofia o le gaosiga o le kesi mai le gaioiga o le pala o meaai le lelei
  • faateleina le tetee o mea,
  • saoasaoa o le toe maua mai o mea ua faaleagaina i gasegase tuga, ma le toe faʻafouina o le mucous membrane faʻatasi ma maʻi faaumiumi, e pei o le pancreatitis.

Lactic acid oloa i le laasaga o le pancreatitis lapopoa ma le leʻo

I le gasegase o le faʻamaʻi, e faʻatagaina oloa gaosi, ae le o mea uma. O le tele o taimi, e faatagaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le siʻosiʻomaga ma lefirfir, faʻalauiloaina e tusa ai ma se fuafuaga manino:

  1. O le kisi e leai se gaʻo e tatau ona faʻafefe. E mafai ona e ulu i le taumafataga mai 4-5 aso mai le amataga o le osofaiga.
  2. O mea gaʻo gaʻo faatagaina i aso taʻitasi o lefirfir e 1%. O le oloa o loʻo faʻalauiloa i le faaiuga o le aso fitu mai le amataga o le osofaʻi o pancreatitis.
  3. O le susu e aunoa ma le suavai i aso taitasi e gaosia ai le susu, yogurt, yogurt e aunoa ma ni vevela, fualaau aina ma meaʻai, e mafai ona amata mai i le aso 14 i le maeʻa ai o le vevela.

Lactic acid oloa i le faamagaloga

I le taimi o le faʻamagaloina o le taimi masani o le mumu o le paʻu, o le susu-susu formulations e tatau ona i ai i ituaiga uma e aunoa ma le toilalo. O latou faʻaaoga e tatau ona faia i aso uma. E mafai ona faʻaaogaina fou poʻo se vaega o ipu. Fesuisuiaʻi o le autu autu lea e filifili ai.

O le kulimi e matautia mo pancreatiti ona o le maualuga o le lactose, o lona aofaiga e latalata i lenei vaega i le susu.

O le kulimi e faʻasalaina ona o le maualuga o le lactose.

I le tasi itu, o le lactose o le agavaʻa ma le pancreatitis ma le vaega o le faʻagaloga e afaina ai le tulaga lautele o le maʻi. I le isi itu, o le sili atu e mafua ai le vevela, tiga o le manava, manava, gaioiga. O le mea lea, e manaʻomia lou inu ma le faaeteete i le uila. O faʻamaoniga e faʻaaogaina o le lactose tele ma le maʻi pipisi.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le taumafataga, e mafai ona amata le oloa i le faʻaaogaina o le 1/4 ipu i le taeao ma se faʻagasolo malie o le vevela i le 250 ml i le aso ma le faapalepale masani. Mai lea mea e mafai ona e saunia ni pusa cocktails faʻatasi ai ma le 1: 1 vai fou ma le pulupulu.

E 4% le inu e lelei mo pancreatitis. E mafai ona onā i le faʻatasi ai ma suamalie fou, e taoina i fua ma fua. E lelei tele le faʻalauiloaina o vaalele i lona tulaga mamā mai le aso 14 i le maeʻa ai o le osofaiga mulimuli.

Aumai le kulimi suamalie i le taumafataga o se tasi o mea mulimuli. O le suʻega muamua e tatau ona iai i le aofaiga o le 1 sipuni. Ona e manaʻomia lea o se malologa mo le 24 itula. E tatau ona e 'aina na o se vaega o isi ipu, pei o sou, palu pateta, kisisi. Mai nei meaʻai mea taumafa, palu, anufe o manu fasi ua saunia. O meaai falai, pei o iʻa po o pulou, e faasaina.

Afai e leai se tali le lelei i ipu susu susu, o le faʻaofiina o le susu atoa i totonu o le meaai e faatagaina. O loʻo matou talanoa e uiga i vaitafe susu, vaimama i luga o le susu.

Sour-milk products with exacerbation of pancreatitis

I totonu o le pancreatitis, o le serum e mafua ona o lona maualuga lactose. Talu ai ona o le maualuga o meaʻai, Varenets e le tatau ona onā i le tele o faʻamaʻi o le maʻi.

E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o lenei oloa ma se gaʻo gaʻo e oo i le 2.5%, pe a le mafai e le tagata gasegase ona talia le kefir. I lenei tulaga, o se vaiinu ua faʻafeiloai i se aofaiga o le 100 ml i le aso pe a uma le vaiaso lona lua talu le faʻamaʻi mulimuli.

E tatau ona e faʻaaogaina mo se taumafataga o le aoauli pe lua itula ao le i momoe.

O le kulimi suamalie i taimi pupuʻu e matua faʻasaina, talu ai o le maualuga o gaʻo o loʻo i ai i totonu e mafua ai le mamafa o le mamafa i luga o le paʻu. E oʻo lava i le 1 g o lenei oloa i le taimi o le taimi faigata e mafai ona faʻaumatia ai taumafaiga uma e toe faʻafoʻi le mucosa secretory ma mafua ai le toe faʻafoʻi tele.

Soʻo se mea taumafa laʻau meaʻai uma e faʻasaina faasaina.

Tulafono mo le filifilia o le lactic masses

E faʻasaina le faʻatau mai o oloa mo taumafataga pancreatic i totonu o le maketi vavalalata.

E matua faasaina le faatauina o susu susu mo oloa taumafa i maketi faanatura.

O le maʻi e lamatia ai le mauaina o se faʻamaʻi ile tui, lea o le a mafua ai se osofaiga ogaoga.

A o leʻi faʻatau, teu oloa e tatau ona siakiina mo le tausisia o aso e muta ai ma le pasene manaomia ole gaʻo, faitau ma le totoa le mea e leʻo, e le tatau ona aofia ai mea e maua ai, suka ma isi mea faʻaopopo.

O le faʻavae autu ma o latou faailoilo:

  1. O le gaʻo o le susu susu susu e le tatau ona sili atu i le 1-2.5%.Faatasi ai ma le faamagaloga faifai pea, faatasi ai ma le amataga o le faagasologa o le toe faaleleia, o meaai e maua ai le gaʻo o le 3.2 ma le 4% e mafai ona faʻaaoga. O le maualuga o le gaʻo gaʻo o le kulimi kirimulu o oloa e 10%, pe'ā tuʻuina i isi ipu. 30% o falesa mama ma 4% kulimi falaoa e talafeagai mo le taumafa.
  2. Faiga fou ma ola ola. O le oloa e sili ona aoga i le aso muamua o le sauniuniga. I le soifuaga atoa o le susu susu, o oloa taua o ola aganuu e aoina, lea e mafai ona maua ai se aafiaga leaga. I le tapulaa maualuga o le ola, o le numera o siama lelei e faaitiitia, maualuga le eletise. O mea lelei mo pancreatitis o mea ia ua saunia i le fale mai aganuu faapitoa amata ma susu susu.
  3. O le tuufaatasiga e tatau ona mama e pei ona mafai ai mai mea faʻaopopo e pei o mea manogi, gaʻo, mea suamalie, uila, faʻasao, mea manogi manogi, siama (mo se faʻataʻitaʻiga, i fualaʻau taugata).
  4. O suasusu suamalie faʻamalolo ma gaʻo e faʻasaina.

O le fea meaai e filifili ai, pe o le a le tele o meaʻai e tatau ona 'ai ma o muamua foi e' ai se ipu susu, e mafai ona filifili e le fomaʻi. Soo se mea ua vavaeeseina mai ana fautuaga e mafua mai i le toe foi mai ma le ogaoga o taunuuga.

Tuua Lau Faamatalaga