Faʻafefea ona faʻaaoga Lorista ND mo le maʻisuka

O le elemene aoga o Lorista o losartan, o loʻo i ai le malosi e poloka ai le receptors o le angiotensin 2 i le fatu, fatugaʻo, vaʻa toto, ma le cortex, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le vasoconstriction (vavalalata o le lumenia o le arteries), ma le faʻaitiitia o le maualuga o le toto ma, o le iʻuga, o le faʻaitiitia o le toto.

I le tulaga o le le atoatoa o le fatu o Lorista, o le toe iloiloga e faamaonia ai le faateleina o le tumau o tagata gasegase i le malosi faaletino, ma taofia ai foi le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial. O le maualuga o le maualuga o le losartan i le toto e mafai ona matauina i le 1 le itula talu ona uma le puleaina o le soifua o Lorista, ae amata ona gaoioi metabolites i le ate ile 2.5-4 itula.

Lorista N ma Lorista ND o se tuufaatasiga o fualaau faasaina, o gaioiga gaosi o ia mea o losartan ma hydrochlorothiazide. O le vai hydrochlorothiazide e maua ai le malosi o le vailaʻau, lea e mafua mai i le gafatia o le vailaʻau e faʻamalosia ai le faagasologa o le vaega lona lua o le urination, o le resbsorption (absorption) o le vai, magnesium, potassium, chlorine, sions sodium, faʻapea foi le tolopoina o le excretion o le uric acid ma katoni calcium. O le hydrochlorothiazide ei ai meatotino taua, lea o loʻo faʻamatalaina e ala i ana gaioiga e faʻatatau i le faʻalauteleina o vateioles.

O le aʻafiaga o le vailaʻau o lenei vailaʻau e mafai ona matauina i totonu o le 1-2 itula i le maeʻa ai o le talosaga a Lorista N, aʻo faʻalauteleina le malosi i le 3-4 aso.

Faʻaaliga Lorista

O le faʻatonuga fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lorista pe a:

  • ogaoga maualuga
  • gasegase o le ventricular agavale ma le maualuga o le toto maualuga ina ia faʻaitiitia ai le ono lamatia,
  • o le gasegase o le fatu tumau, o se vaega o se togafitiga tuufaatasi,
  • Nephrology i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ina ia faʻaitiitia ai le tamaʻitaʻi (o le i ai o le polotini i le urine).

E tusa ai ma faʻatonuga, o Lorista N o loʻo faʻamatalaina pe a manaʻomia, togafitiga tuʻufaʻatasia ma fualaau faʻasaina ma togafitiga.

Contraindications

Lorista, o le talosaga e aofia ai fautuaga muamua faafomaʻi, e le o faʻamaonia mo le maualalo o le toto, faʻamalolo, hypermalemia, inisua o lactose, glucose le mama ma le galactose absorption syndrome, hypersensitivity i losartan. E tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina a Lorista mo tagata maʻitaga ma tausi susu, faʻapea foi tagata ei lalo o le 18 tausaga. Lorista N, faʻaopoopoga i faʻamaʻiga ua taua i luga, e le o faʻamaonia mo le ogaoga faʻaleagaina o le tino poʻo le galuega faʻamaʻi ma le malosi o le hepatic (o le vaivai o le vevela).

Faʻasalaga, e tatau ona ave le laumei o Lorista i tagata e le atoatoa le malosi o le tino ma le hepatic, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le vai-electrolyte Balance, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto o loʻo felafoaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Lorista

Lorista o loʻo iai i ni pepa e aofia ai le 100, 50, 25 poʻo le 12.5 mg o le potassium losartan. O le vailaʻau e tatau ona tautala faʻalua i lea aso ma lea aso.

I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le stroke, faʻapea foi ma le puipuia o fatugaʻo o tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, ua fautuaina e Lorista le tagofia o fualaau i aso taʻitasi o le 50 mg. Afai e tatau ai, ina ia maua ai se faʻamatalaga sili atu, o le a mafai ona faʻaleleia le fualaau i le 100 mg i le aso. E tusa ai ma iloiloga, o Lorista e atiina ae lona malosi tele i totonu o le 3-6 vaiaso o togafitiga. Faatasi ai ma le puleaina tutusa o mea maualuga o togafitiga, o le faaaogaina o Lorista e tatau ona amata i le 25 mg i le aso. E le gata i lea, o se fua maualalo o le vailaau faʻasaina e fautuaina mo tagata o loʻo i ai le galuega ole ate.

I le tulaga o le le atoatoa o le soifua maloloina, o le Lorista fualaau faasaina, o le talosaga e aofia ai le puleaina tutusa o togafitiga ma glycosides cardiac, ua faaaogaina e tusa ai ma se polokalama faapitoa. I le vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona ave e Lorista le 12.5 mg i le aso, ona tatau lea i vaiaso taitasi ona faateleina le 12.5 mg. Afai e saʻo le fualaau faasaina, o le vaiaso lona fa o togafitiga o le a amata i le 50 mg o Lorista i le aso. O isi togafitiga ma Lorista e tatau ona faaauauina pea ile 50 mg.

Lorista N o se laulau e aofia ai le 50 mg o losartan ma le 12.5 mg o le hydrochlorothiazide.

Lorista ND paʻu o loʻo i ai le tuufaatasiga tutusa o mea, na o le faalua - 100 mg o losartan ma le 25 mg o le hydrochlorothiazide.

I le maualuga o le maualuga o le toto, o le fua ole aso ole aso ole Lorista N e 1 le papa, pe afai e tatau ai, 2 pusa i le aso e faatagaina. Afai o le maʻi e i ai le faʻaitiitia i le voluma o le felafolafoaʻi toto, e tatau ona amata le vailaʻau i se fua o aso 25 mg. Lorista N papaa e tatau ona ave pe a uma ona faasaʻo le voluma o le felafolafoaʻi toto ma le soloia o togafitiga.

E tusa ai ma iloiloga, e fautuaina e ave Lorista N i se lamatiaga o le maʻi cardiovascular pe afai e le fesoasoani le monotherapy losartan e ausia ai le maualuga o le maualuga o le toto. Ole fua fautuaina ole fualaau i aso taitasi e 1-2 papa.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga o Lorista ripoti ma faʻataʻitaʻiga o falemaʻi e aofia ai:

  • tiga o le ulu, le mautonu, vaivai, valevalenoa, asthenia, faaletonu o mafaufauga, popole, migraine, atuatuvale,
  • tui faʻasolosolo-faalagolago, bradycardia, tachycardia, palpitations, angina pectoris, arrhythmia, vasculitis,
  • bronchitis, tale, pharyngitis, sosolo mata poʻo le fulafula, le lava le manava,
  • tiga o le manava, manava, gasegase, gutu malolo, anorexia, gastritis, flatulence, faamaʻi, vomiting, toothache, galuega leve o le ate, hepatitis,
  • urinary tract infection, le puleaina le puleaina, le toe faʻaaogaina o le tino, galuega faʻateleina le fatu o le fatulaini ma le urea,
  • faʻaitiitia le faʻasolosolo o feusuaiga, vaivai,
  • tiga i le pito i tua, vae, fatafata, gaogao, tiga o le musika, maʻi o le tino, fomaʻi,
  • conjunctivitis, faʻavasegaina o le vaai, faʻalavelave o le tofo, tinisitus,
  • erythema (mumu o le paʻu, faʻaosofia e le faʻalauteleina o capillaries), faʻateleina le vevela, paʻu vevela, phytosinization (faʻalauteleina le lagona i le ultraviolet radiation), sili atu le leiloa o lauulu,
  • gout, hypermalemia, anemia,
  • angioedema, paʻu paʻu, itching, urticaria.

I le avea ai o se tulafono, o le lisi o fuainumera e le manaomia o le fualaau faasaina Lorista ei ai sona aafiaga puupuu ma vaivai.

O le aafiaga o Lorista N i le tele o itu e talitutusa ma tali o se totoga e faʻaaoga ai Lorista.

Tina ma le lactation

O faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i le lamatiaga o le tauatoʻo pe a ave faʻataʻitaʻiga ACE i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga e le faatagaina ai se faaiuga mulimuli, ae o le siʻitia laʻititi i le lamatiaga e le faʻatea. E ui lava i le mea moni e leai ni faʻamaumauga o le epidemiology e uiga i le tauatoʻese o le ARA-I, o aʻafiaga faʻapena e le mafai ona tuʻuina i lenei vaega o vailaau. Vagana ua le mafai ona suia le ARA-I ma se isi togafitiga fou, o tagata e fuafuaina le maʻitaga e tatau ona suia i le togafitiga o fualaau faasaina, lea e malamalama lelei ai le talaaga saogalemu mo tina maitaga. A oʻo ina maitaga, ARA-E tatau ona taofi vave, ma pe a tatau ai, isi togafitiga e tatau ona faʻatulagaina. I le faʻaaogaina o le ARA-I i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, o se faʻaaliga o le aafiaga o le totoga (o loʻo le toe aoga, oligohydroamniosis, tolopoina le faapipiiina o ponaivi) ma le gasegase o le tino (faʻaaogaina o le tino, hypotension, hyperkalemia). Afai o le APA-II sa faʻatinoina i le lua poʻo le tolu o vaevaega o le maitaga, ua fautuaina e faia se ultrasound o ponaivi ma le ponaivi. I pepe fou faatoa fananau mai o latou tina na ave le ARAL, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa totoga o le toto e puipuia ai le atinaʻeina o le vavave.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide aʻo maʻitaga e tapulaʻa, aemaise lava mo le uluaʻi masina. Hydrochlorothiazide e sopoʻia le placenta. E faʻavaeina i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, e mafai ona finauina e faapea o lona faʻaaogaina i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga e mafai ona faʻalavelaveina le faʻasalaga o le placental ma mafua ai faʻalavelave i le tamaititi ma le pepe fou, e pei o le jaundice, le le atoatoa o le electrolyte ma le thrombocytopenia. E le tatau ona faʻaaogaina le hydrochlorothiazide mo le gasegase gestation, le maualuga o le gestation poʻo le toxicosis o le maitaga ona o le faʻaitiitia o le paʻu plasma ma le atinaʻeina o le hypoperfusion placental i le leai o se aafiaga lelei i le gasegase o le maʻi.

E le tatau ona faʻaaogaina le hydrohydlorotiazide e togafitia ai le maualuga o le toto maualuga i fafine maʻitaga, sei vagana ai na mea e le masani ai pe afai e le mafai ona toe faia togafitiga.

E leai ni faʻamatalaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lorista ND i le taimi o le susu. O isi togafitiga e tatau ona faʻataʻitaʻiina i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaonia lelei i tulaga o le saogalemu i le taimi o le lactation, aemaise lava pe a fafagaina pepe faatoa fananau mai poʻo pepe pepe.

Tosiga ma le pulega

O le vailaau faʻasaina e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina.

E mafai ona ave le fualaau e tusa lava pe o le a le taumafataga.

E tatau ona fufulu le papa maʻa i se ipu vai.

O le tuufaatasiga o losartan ma hydrochlorothiazide e le o faamoemoe mo uluai togafitiga; o le faaaogaina e fautuaina i mataupu e le lava le puleaina o le toto toto e faaaoga ai losartan ma hydrochlorothiazide eseese. O le faʻasalaga vaega o atumaga e fautuaina. Afai e talafeagai le aoga, e fautuaina e mafaufau i le fesuiaiga mai le monotherapy i le faʻaaogaina o se tuufaatasiga ma se fua saʻo.

O le togafitiga masani o le 1 papalama o Lorista N (losartan 50 mg / hydrochlorothiazide 12.5 mg) i le aso.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le tali, e mafai ona faʻateleina le fualaau i le 1 papalama o Lorista ND (losartan 100 mg / hydrochlorothiazide 25 mg) i le aso. Ole maualuga ole fua ole 1 tablet o Lorista ND (losartan 100 mg / hydrochlorothiazide 25 mg) i le aso.

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona ausia le malosi i totonu o le 3-4 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Faʻaaoga i le tulaga o le faʻaaogaina o le tino ma le gasegase i le gasegase I tagata gasegase e le lelei le faʻaaogaina o le lapopoʻa (faʻaaogaina o le creatinine o le 30-50 ml / min), e le manaʻomia se toe fetuunaiga muamua. E le fautuaina le faatonuina o lenei faʻasalalauga mo le faʻalavelave faʻaleagaina (kidney clearance)

Faʻasalaga

Faʻamatalaga Faapitoa e uiga i le Fafoina o le Losartan 50 mg / Hydrochlorothiazide Combination

12.5 mg e le oi ai.

O togafitiga e faʻamaoni, lagolago.

I le tulaga o le sologa lelei, togafitiga faafomaʻi e tatau ona faamutaina, ma e tatau ona siitia le tagata maʻi i lalo o le vaavaaiga lelei. Afai na faia le fualaau faasaina talu ai nei, ua fautuaina e faʻaleagaina le vailaina, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o metotia masani e faʻaoga ai togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le faʻamalolo, le faʻamaonia le eletise, faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻasalaga.

O faʻamalologa faʻamaumauga e gata. E ono mafai, o le tele o faailoilo: hypotension, tachycardia, bradycardia (ona o le parasympathetic (ona o vagus) faaosofia). Pe a tupu mai se faʻamaoniga o le faailoga, e tatau ona faʻatulagaina togafitiga tausiga.

E leai se losartan poʻo sona gasegase gasegase e mafai ona faʻamalosi e ala ile siama.

O faailoga sili ona taatele ma faailoga, "hypokalemia, hypochloremia, hyponatremia (mafua mai i le faʻaitiitia o tulaga eletise) ma le faʻamalalaina (ona o le tele o diuresis) Afai ua faʻataʻitaʻiina le numera i le taimi e tasi, o le hypokalemia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻiina o le cardiac arrhythmia.

O le a le tele o le hydrochlorothiazide e alu i le taimi o le siama o le tino e le o iloa.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Rifampicin ma le fluconazole e faʻaitiitia ai le maualuga o le metabolite galue. E leʻo suʻesuʻeina taunuʻuga tau suʻesuʻega o lenei fegalegaleaiga.

E pei ona iai i isi vailaʻau e poloka ai le angiotensin II pe faaitiitia lona aʻafiaga, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalolo (spironolactone, triamteren, amiloride), faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻasaʻo ma mea masima e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le faʻamaʻi o le potassium i le plasma toto. O le faʻaaogaina tutusa o nei vailaʻau e le fautuaina.

E pei o isi vailaʻau e aʻafia ai le faasiliga o le sodium, o le losartan e mafai ona faʻaitiitia le manava o le lithium mai le tino. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaoga faʻapitoa o le APA-II ma masima lita, e tatau i se tasi ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le mulimuli i le plasma toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le APA-II ma vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs) (mo se faʻataʻitaʻiga, filifili iniseti cyclooxygenase-2 (COX-2), acetytyalicylic acid i vailaau faʻamaʻi-inflammatory ma NSAID e le filifilia,) e mafai ona faʻavaivaia ona aʻafiaga. O le faʻaaogaina o ARA-I poʻo togafitiga faʻatasi ai ma NSAID e mafai ona faʻaititia ai le faʻafitauli o le le atoatoa o le tino, e aofia ai le le atoatoa o le tino, ma e oʻo atu ai i le faateleina o le plasma potassium concentration (aemaise lava i tagata mamaʻi). O lenei tuufaatasiga e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava i matua. E tatau i tagata maʻi ona maua se aofaiga talafeagai o le vai, e tatau foi ona mataʻituina le mataʻituina o fuainumera o galuega a le fatugaʻo pe a uma le amataga o togafitiga faʻasolosolo ma i taimi taʻitasi ao togafitiga.

I nisi o gasegase e leai se aoga, e aofia ai. COX-2 inhibitors, faʻaaoga faʻatasi o le APA-II e mafai ona taʻitaʻia atili ai loʻu faʻaleagaina o le galuega tele. Ae ui i lea, o lenei aafiaga e masani lava ona toe faafouina.

O isi vailaau faʻasaina o aʻafiaga faʻamalositino o togafitiga tricyclic, antipsychotic drugs, baclofen, ma le matua. O le faʻaaogāina o le losartan i nei vailaʻau e faʻateleina ai le lamatiaga o le faʻalogo.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga thiazide ma fualaau oona nei, e mafai ona mataʻituina fegalegaleaiga.

Ethanol, barbiturates, narcotic drugs and antidepressants. Ua faʻalautele le faʻamalosi o le Orthostatic hypotension.

Antiobetic drugs (oral ma insulin)

O le faʻaaogaina o thiazides e mafai ona aafia ai le faapalepale o le kulukose, ma o le taunuuga o lea e ono talafeagai ai le faʻasolosoloina o se vailaau togafitiga. Metformin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ona o le lamatiaga o le lactic acidosis e mafua mai i gaioiga e le mafai ona faia e fesootai ma le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide.

Isi togafitiga faʻasaʻi faʻasolosolo Faʻasologa faʻamalosia.

Cholestyramine ma colestipol resins

O le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia pe a faʻaalia i sene o fesuiaiga. O se tasi o fualaau o cholestyramine poʻo resins o le colestipol e fusifusia ai le hydrochlorothiazide, e faʻaitiitia ai lona faʻafefe i le gastrointestinal tract e 85% ma le 43%, i le faasologa. Corticosteroids, hormone adrenocorticotropic (ACTH)

O le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o le eletise o le eletise (aemaise lava, hypokalemia). Amine o le lomitusi (e pei o le adrenaline)

O se faʻavaivaia o le tali atu i le au faila o amine e mafai, lea, e ui i lea, e le lava e taofi ai lo latou faaaogaina.

Sueletal muscle respirators, non-depolarizing agents (e pei o le tubocurarine) Malosiaga faʻapupulaina i le maso o le muscle.

E faʻaitiitia e le diʻitiʻese le tuʻuina atu o le lithium ma faateleina le aʻafiaga o ona aʻafiaga. E le fautuaina le pulega faʻatasi.

Vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai gout (probenecid, sulfinpyrazone ma allopurinol)

O le faʻaaogaina o le vailaʻau e faʻateleina ai le excretion o le uric acid atonu e talafeagai, talu ai o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o le maualuga o le uric acid i le plasma toto. Atonu e te manaomia le faateleina o le fua o le probenicide poo le sulfinpyrazone. O fualaau faasaina o le Thiazide e mafai ona faateleina ai le ono mafai ona atiaʻe le gasegase ile allopurinol.

Anticholinergics (e pei o le atropine, bipididen)

Talu ai ona o le leaga o le motusia o le gastrointestinal ma le gaogao gaogao, o le a le tele le ola o meaola o le thiozide.

Cytotoxic agents (eg cyclophosphamide, methotrexate)

E mafai e le thiazides ona faʻaitiitia le faʻamalositino o vailaʻau cytotoxic i le urine ma faʻamalosia ai a latou gaioiga e faʻamoemoe e taofiofia ai le gaʻo o le ponaivi.

Pe a faʻaaogaina le maualuga o doses o le salicylate, o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia ai o latou aʻafiaga i le ogatotonu o le tino. ,

O vavaeesega o le anemia o le hemolytic ua matauina ma le faaaogaina tuufaatasi o le hydrochlorothiazide ma le methyldopa.

O le faʻaaogaina o le cyclosporine e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o hyperuricemia ma aʻafiaga o galuega.

O le hypokalemia poo le hypomagnesemia e mafua mai i togafitiga o le thiazide e mafai ona oo atu ai i se osofaiga o le cardiac arrhythmia e mafua mai i le numera.

Vailaʻau faʻasolosolo o ana gaoioiga e suia i se suiga i le maualuga o le paluka i totonu o le toto

O le suʻesuʻeina o le maualuga o le potassium ma le mataʻituina o le ECG e fautuaina i mataupu o le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o losartan / hydrochlorothiazide ma vailaʻau, o lona aʻafiaga e faalagolago i le faʻaoʻoina o le potassium i le plasma toto (mo se faʻataʻitaʻiga, numera glycosides ma vailaʻau faʻamalolo), faʻapea foʻi ma fualaau oona e mafua ai "torsades de pointes" tachycardia ventricular), e aofia ai nisi o fualaau oona (o le hypokalemia o se vaega muamua o le tachycardia ventricular):

vasega 1a fualaau oona (quinidine, hydroquinidine, disopyramide), vasega III vailaʻau faʻamaʻi (amiodarone, sotalol, dofetilide, ibutilide),

o nisi o vailaau antipsychotic (thioridazine, chlorpromazine, levomepromazine, trifluoperazin, cyamemazine, sulpiride, sultopride, uoulpride, tiapride, pimozide, haloperidol, droperidol),

o isi (bepridil, cisapride, vavalalata, erythromycin (mo le vevela administration), halofantrine, misolastine, pentamidine, terfenadine, vincamine (mo le le pulea).

O togafitiga o le Thiazide e mafai ona faʻalauteleina ai le faʻaogaina o suauu calcium i le plasma toto e ala i le faʻaitiitia o la latou manava. Afai e tatau ai, o le tofiaina o nei vailaʻau e tatau ona mataitu ai le maualuga o le calcium ma, e tusa ai ma taunuuga, ia faia le fuataga o fualaau.

Aafiaga i luga o suʻesuʻega suʻesuʻega

I le aafia ai o le metabolism o le calcium, o togafitiga o thiazide e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o suʻesuʻega o le galuega o le parathyroid glands.

E i ai se faʻafitauli o le hyponatremia symptomatic. O suʻesuʻega faʻapitoa ma le soifua maloloina ole maʻi.

I le tulaga o le faʻamalaina e mafua mai i togafitiga, o le aʻafiaga o le faaletonu o le lapopoʻa faʻapitoa, e faʻaititia tele, aemaise lava i le maualuga o doses o iodine-containing drugs. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona toe faʻamamaina le tagata maʻi.

Amphotericin B (mo le tausiga o matua), corticosteroids, ACTH poʻo le faʻaolaina o laxis

E mafai ona faʻaititia le eletise i le eletiselo, aemaise lava le hypokalemia.

Talosaga faʻaoga

Aafiaga i luga o le gafatia e ave ai se taavale poʻo isi auala I le taimi e faʻatino ai galuega e manaʻomia ai le tele o le gauai (ave taavale, galue ma ni mea faigata), e tatau ona manatuaina o togafitiga faʻapitoa e mafua ai le vevela ma le moe, aemaise lava i le amataga o togafitiga poʻo le taimi e faʻateleina ai le fua.

Sauniuniga saogalemu

O tagata maʻi e iai se talafaasolopito o le angioedema e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi (fulafula o mata, laugutu, gutu, ma / poʻo le laulaufaiva).

Vaʻaia ma le faʻaitiitia o le tino

I maʻi gasegase ma le hypovolemia ma / poʻo le hyponatremia (ona o togafitiga o vailaʻau faʻamalosi, meaʻai ma le faʻaitiitia o le sodium, manava manava ma le vomiting), e ono tulai mai, pe a uma ona ave le fua muamua. O nei tulaga e manaʻomia ai le faasaʻo aʻo leʻi amata togafitiga.

Filifilia le leai o se tulaga

E le masani ona maua le le atoatoa i tagata gasegase e le atoatoa, aemaise lava i le i ai o le maʻisuka. O le mea lea, i le taimi o togafitiga, e tatau ona mataituina le gauai o le potassium i le plasma toto ma le kiliata creatinine, aemaise lava, i tagata gasegase i le creinine clearance o le 30 - 50 ml / min.

Galuega gaʻo maʻi

O le fualaau faasaina Lorista ND e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata maʻi ma se talafaasolopito o le agavaʻa poʻo le faʻaaogaina o le ate.

Talu ai e leai se faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le losartan i tagata mamaʻi ma le le atoatoa o le gasegase, o le fualaau faasaina Lorista ND o loʻo faʻasaina i lenei vaega o maʻi. i

Faʻasalaga le toe galue

O se taunuuga o le taofiofia o le renin-angiotensin-aldosterone-1g, na maitauina ai suiga o le galuega fou, e aofia ai le le lava o le tino, i le tagata maʻi ma le faalagolago i le tino o le tino i luga o le system renin-angiotensin-aldosterone: tagata gasegase o le fatu fatu ma le faaletonu ogaoga o le fatu.

E pei o isi fualaau oona e aʻafia ai le faʻaaogaina o le renin-angiotensin-aldosterone, o gasegase e maua ai le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi na faʻaalia ai le faateleina o le matua o le urisa ma le creatinine, o nei suiga e mafai ona toe faʻaleleia pe a faʻagata le togafitiga. Faaaoga le faʻaeteete ma le losartan i tagata mamaʻi ma le faʻasolosolo o le fausiaina o le tino poʻo le faʻasolosolo o le fatu o se fatuga tasi.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase o loʻo faʻatinoina togafitiga o fatugaʻo.

I tagata gasegase ei ai le hyperaldosteronism muamua, e fai ma tulafono, e leai se tali atu i fualaau faʻamalosi e taofia ai le system renin-angiotensin. O le mea lea, o le faʻaaogaina o se tuufaatasiga o losartan / hydrochlorothiazide e le fautuaina.

Maʻi fatu faʻamaʻi o le fatu ma cerebrovascular disorders

E pei o soʻo se isi fualaau faʻasaina, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu ma le maʻi cerebrovascular e mafai ona oʻo atu ai i le faʻauʻuina o le myocardial poʻo le stroke. Loto o le fatu

O maʻi e maua i le fatu (i le i ai poʻo le leai foi o le faaletonu) ua i ai se faʻalavelave tele e atiaʻe ai le faʻamalosia o le faʻaogaina o le tino ma le le atoatoa (masani lava).

Mitral poʻo vailaʻau o le valve valve, faʻalavelave faʻapitoa o le cardiomyopathy

E pei o isi vasodilators, e tatau ona faʻaeteete faapitoa pe a faʻamaonia le vailaau faʻamaʻi i tagata gasegase i le faʻamaʻi pipisi, faʻavaveina o le valve valve, ma le faʻamalosi o le cardiomyopathy.

O faʻatagaina o le angiotensin-liliu mai o le enzyme, losartan, ma isi angiotensin tagata faʻataunuʻuina ua faʻaalia e matua itiiti lava le aʻafiaga pe a faʻaaogaina i tagata o le Aferika. Masalo o lenei tulaga e faamatalaina i le mea moni e faapea o lenei vaega o tagata gasegase e tele lava ina maualalo le maualuga o le renin i le toto. Toto

O le initaneti o le receptor Angiotensin II (ARA-I) e le tatau ona ave i le maitaga. Afai e mafai, ona fuafua lea e le au togafitiga se maitaga o isi ituaiga o togafitiga antihypertensive, lea na faamaonia ai i latou i tulaga o le saogalemu pe a faʻaaoga i le taimi o le maitaga. A maeʻa ona maitaga, ARA-E tatau ona vave faʻaaogaina ma isi togafitiga faʻamaonia pe a tatau.

Vavave ma le vai-electrolyte le le atoatoa

E pei o isi togafitiga faʻasolosolo, o nisi tagata gasegase e mafai ona aʻafia i manatu faʻapitoa o le faʻamaʻi. O le mea lea, e tatau ona faia se suʻesuʻega faʻapitoa e iloagofie ai faʻamaʻi o le vai-electrolyte (hypovolemia, hyponatremia, hypochloremic alkalosis, hypomagnesemia poʻo le hypokalemia), mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa le manava poʻo le vomiting. I nei tagata gasegase, e manaʻomia le mataʻituina faifaipea o meafaitino eletise. plasma. I yoga, o gasegase e maua mai i le edema e mafai ona iai le hyponatremia.

Aafiaga i le metabolism ma le endocrin system

O le thiazide togafitiga e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai o le kulukose. Manaomia se togafitiga o fualaau o vailaʻau, aofia ai. inisalini A faʻaaoga togafitiga thiazide, o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia. E mafai e le thiazides ona faaitiitia le excretion o le calcium i le urine ma, o le mea lea, e taitai atu ai i se tulaga puupuu le taua o lona faateleina i le plasma toto. O le hypercalcemia malosi e mafai ona taʻu mai ai le hyperparathyroidism latent. A o leʻi suʻesuʻeina le galuega a le parathyroid glands, e tatau ona faamutaina ia togafitiga.

O le faʻaaogaina o togafitiga thiazide e mafai ona fesoʻotaʻi ma le faateleina o cholesterol ma triglycerides.

I nisi o tagata gasegase, togafitiga thiazide e mafai ona oso ai le hyperuricemia ma / poʻo se osofaʻiga o gout. Talu ai ona o le losartan e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le uric acid, o lona faʻatasi ai ma le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le ono maua o le hyperuricmia e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o togafitiga.

Galuega gaʻo maʻi

I tagata gasegase o le gase o le ate po o le maʻi o le ate alualu i luma, e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi ma le faʻaeteete, aua e mafai ona latou faʻaaogaina le cholestasis intrahepatic, ma suiga laiti i le vai ma le paleni eletise e mafai ona faʻaosoosoina ai le mai i le ate. Lorista ND ua faʻasoleina i tagata mamaʻi na faʻaleagaina le faʻamaʻi.

O tagata maʻi e maua mai i le gasegase atonu latou te ono maua ni faʻalogona o le elepersensitivity, e tusa lava pe i ai so latou tala faasolopito o allergies poʻo le faʻala. E i ai lipoti o le vevela poʻo le toe faʻafouina o le lupus erythematosus ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻamataʻuga itu

I le tulaga lautele, o togafitiga ma se tuufaatasiga o le hydrochlorothiazide + losartan na talia lelei. I le tele o tulaga, o uiga leaga na tutupu, e agamalu, le tumau, ma e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o togafitiga.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga i le togafitiga o le maualuga o le toto, o le vevela na o le pau lea o le faʻafefe o gaioiga e fesootaʻi ma le tagofia o fualaau faasaina, o le tele o taimi e sili atu nai lo le 1%. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa o falemaʻi, o le losartan faʻatasi ma le hydrochlorothiazide e masani lava ona faʻasaina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le hypertrophy ventricular. O mea e sili ona masani ai le faʻaleagaina o le tino e faʻaogaina ma le leai o se faʻalaʻau, vaivai / faʻalautele le vaivai. I le taimi o le faʻagagaina o le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga, faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma / poʻo le faʻauʻuina o le faʻaaogaina o vaega taua o le tuufaatasiga, na lipotia mai ai le leaga o mea na tutupu.

Faʻafitauli mai le toto ma le tino o le tino: thrombocytopenia, anemia, anemia aplastic, anemia hemolytic, leukopenia, agranulocytosis.

Faʻafitauli faʻaletonu o le tino: O le gasegase anaphylactic, angioedema, e aofia ai le fulafula o le larynx ma le leo faatasi ma le atinaʻeina o le vaalele ma / poʻo le fulafula o foliga, laugutu, pharynx ma / poʻo le laulaufaiva i tagata maʻi na ave losartan, e seasea ona matauina (≥0.01% ma le 5.5 Meq / l) na matauina i le 0.7% o tagata mamaʻi, peitai, i nei suʻesuʻega e leai se mea e tatau ona faalēaogāina ai le tuufaatasiga o le hydrochlorothiazide + losartan ona o le tulai mai o le hyperkalemia. O le faateleina o le plasma alanine aminotransferase gaoioiga e seasea lava ma e masani lava ona toe foi mai i masani pe a uma le faʻamalolo o togafitiga.

Faʻasalaga
E leai ni faʻamatalaga i luga o le togafitiga patino o se faʻalavelave maualuga ma se tuufaatasiga o le hydrochlorothiazide + losartan. O togafitiga e faʻamaoni ma lagolagoina. O le fualaau faasaina Lorista ® ND e tatau ona faamuta, ma e tatau ona mataitu le tagata maʻi. Afai o le fualaau faasaina ua fai talu ai nei, ua fautuaina e faaoso le vomia, faapea foi ma le soloiesea o vaiinu, vai-electrolyte disorders, gasegase o le hepatic ma se faaitiitia o le toto i luga o metotia masani.

Losartan
Faʻatapulaʻaina faʻamatalaga faʻamatalaga. O le faʻamatalaga sili ona foliga mai o le maualuga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le tachycardia, e mafai ona tupu le bradycardia ona o le faʻafefeteina (vagal). I le tulaga o le atinaʻeina o faʻamalologa faʻamaʻi, o le faʻaleleia o togafitiga o loʻo faʻaalia.
Togafitiga: faailoga faʻapitoa.
O Losartan ma lona metabolite gasegase e le o faʻamalosiina e ala i le gasegase.

Hydrochlorothiazide
O faʻataʻitaʻiga e sili ona taatele i luga o le totoga e mafua ona o le vaivai o le eletise (hypokalemia, hypochloraemia, hyponatremia) ma le faamalolo ona o le tele o diuresis. Faatasi ai ma le faʻatulagaga tutusa o glycosides cardiac, e mafai e le hypokalemia ona faʻaleagaina le ala o faʻasalaga.
E leʻo faʻamautuina pe o le a le tele o le hydrochlorothiazide e mafai ona aveesea mai le tino e ala ile siama.

Igoa ma le tuatusi o lē o umia (umia) o le tusi resitala

Foafoa:
1. JSC "Krka, dd, Novo mesto", Šmarješka lata 6, 8501 Novo mesto, Slovenia
2. LLC "KRKA-RUS",
143500, Rusia, Moscow Region, Istra, ul. Moskovskaya, i. 50
i le galulue faatasi ma JSC "Krka, dd, Novo mesto", Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Pe a faʻapipiʻiina ma / poʻo le afifiina i se atinaʻe Rusia, ua faʻaalia:
KRKA-RUS LLC, 143500, Rusia, Moscow Region, Istra, ul. Moskovskaya, i. 50

Igoa ma le tuatusi o le faʻapotopotoga talia faʻatagaga o tagata faʻatau
LLC KRKA-RUS, 125212, Moscow, Golovinskoye Shosse, Maota 5, Fale 1

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

Avanoa i le pepa. Fautuaina mo le faʻaaogaina tautala. O pusa o loʻo i ai mea taua e mulimuli ai:

  • o le eletise autu autu o le losartan, 100 mg,
  • hydrochlorothiazide - 25 mg.

O le vailaʻau o loʻo maua i se fua o le 12, 25, 50 ma le 100 mg.

Lorista ND o loʻo maua i le pepa laupepa.

Pharmacokinetics

O le maualuga o le faʻaogaina o mea gaioiolosi e aliali mai ile itula e tasi pe a uma ona ave pepa. O le togafiti togafiti e tumau mo le 3-4 itula. E tusa ma le 14% o le losartan, na faʻaalia i le tautala, ua faʻafefeteina i lona gaosiolosi malosi. O le afa-ola o losartan e 2 itula. E le faʻafefeteina le hydrohydlorose ma e vave faʻavaveina e ala i fatugaʻo.

O le a le mea e fesoasoani?

O vailaʻau faʻapitoa ua faʻamaonia i ia tulaga:

  1. Toto maualuga.
  2. I le avea ai o se togafitiga lagolago e faʻaitiitia ai le soifua maloloina o tagata o loʻo mafatia mai le hypertrophy o le ventricular agavale poʻo le maualuga maualuga o le maualuga.
  3. Puipuia o aʻafiaga o le taia, fatu fatuga, faʻaleagaina o le myocardial i faʻafitauli o le cardiovascular system.
  4. O le faʻamalosia ma le le faʻamaoni i le iniseti o le isoenzyme.
  5. O le maualuga o le maualuga o le maʻisuka, o le atinaʻeina lea o le gasegase o le maʻisuka, o le le atoatoa.
  6. Faʻafitauli le atoatoa o le fatu cardiovascular.
  7. Faʻaleagaina o le myocardial i se foliga tele.
  8. E le mautonu le fatu ona o le faʻagasologa o faiga faʻalavelave.

Ua fautuaina le fualaau faasaina e avea o se vaega o togafitiga e taulai i le sauniaina o tagata gasegase ma le gaioiga o le toe gaioiga mo le hemodialysis.

E mafai ona fautuaina le fualaau faasaina e avea o se vaega o togafitiga faafomaʻi e taulai i le sauniaina o tagata gasegase ma le gaioiga o le gaioiga mo le gasegase.

Ma le faʻaeteete

I le faʻateleina lapataiga, ua faatonuina ai Lorista i tagata gasegase ma faʻamaʻi ua maua nei:

  • maʻisuka malosi
  • bronchial asthma,
  • gasegase tumau o le toto,
  • solia o le paleni vai-electrolyte i le tino,
  • faʻaogaina o le tui,
  • solia o le toto toto ma le microcirculation,
  • maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi
  • cardiomyopathy
  • ogaoga maualuga i le i ai o le faaletonu o le fatu.

I nei tulaga uma, o le vailaau faasaina ua faatonuina i ni togi maualalo, ma o le togafitiga o loo i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Faʻafefea ona ave Lorista ND?

Fuafuaina mo le faʻaaogaina i totonu. O pusa e faʻamaʻaina pe a uma le 'ai, faʻamamaina i le tele o vai mama. O le vailaʻau aupito sili ona lelei e filifilia e tusa ai ma se polokalame a le tagata lava ia e aofia ai le tausaga o le maʻi ma le faʻamaʻi na maua mai ia te ia.

Le fua faatatau maualuga o aso uma o Lorista e le tatau ona silia ma le 50 mg.

I nisi tulaga, e mafai ona faʻateleina le tui e le fomaʻi i le 100 mg o le vailaʻau i le aso. O le umi o le taimi o togafitiga e mai le 3 vaiaso i le 1.5 masina.

O pusa e faʻamaʻaina pe a uma le 'ai, faʻamamaina i le tele o vai mama.

Togafitiga e amata i nai tootoo - mai le 12-13 mg Lorista i le aso. A maeʻa le vaiaso, ona faʻaopopoina lea o le fua ole aso i le 25 mg. Ona ave lea o fualaau i se fua o le 50 mg.

I le maualuga o le maualuga, o le fua faatatau o aso taitasi e mafai ona maua mai le 25 i le 100 mg. Pe a faatonuina ni tui tetele, e tatau ona vaeluaina le aso i ni atumaga se lua. I le taimi o togafitiga togafitiga ma le tele o fualaau o vailaʻau faʻasolosolo, ua faatonuina Lorista i se aofaiga o le 25 mg.

O se faʻaititia o le tui e manaʻomia mo tagata gasegase e iai le gasegase o le gasegase o le gasegase, le toe faʻalavelaveina.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Togafitiga e amata i se fua o le 50 mg. E tolu taimi i aso taʻitasi e fai ai laulau. I le lumanaʻi, o le atunuʻu ua faʻapupulaina i le 80-100 mg, ma faʻaalu i le aso.

I le maʻisuka, e amata togafitiga i se fua o le 50 mg.

Fale gasegase

  • afaina
  • afu ma le tele o vomiting
  • ogaoga ogaoga
  • gastritis
  • tiga i le manava.

Faʻasalalauga Lorista e mafai ona faʻavevesi ai le leʻo.

Ogatotonu o le tino

O osofaiga o le ulu tiga, atuatuvalega, faalavelave i le moe, le mautonu, maʻi lelava vaivai, levavave, faaitiitia le tomai e manatua ai faamatalaga fou ma le naunautaiga, faaletonu le faamaopoopoina o gaoioiga.

O osofaiga o le ulu tiga e mafai ona tupu pe a ave Lorista.

O fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaʻi, faʻaalia i le tulaga o:

  • rhinitis
  • tale
  • paʻu o paʻu e pei o sulu,
  • vevela paʻu.

Faatonuga faapitoa

Talu ai ona o le lofituina o le aʻafiaga o le tino ma le faʻaitiitia o le toto i le taimi o togafitiga, o Lorista e lelei tele le aloese mai le taofiofia o masini ma taavale.

I le taimi o togafitiga, o Lorista e lelei tele le aloese mai le avetaavale masini ma taavale.

I le faagasologa o le togafitiga o le togafitiga, ua fautuaina ina ia mataituina le maualuga o le calcium toto ina ia aloese mai le atinae o le hypercalcemia.

Tofiga Lorista ND tamaiti

Ona o le le lava o le suʻesuʻeina o Lorista i le tino o le fanau, e le faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai tamaiti i lalo ifo o le matua.

E le faʻaaogaina le fualaau e togafitia ai tamaiti i lalo ifo o le matua o le matutua.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Ona o lona aafiaga oona, o le vailaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le fausiaina o le cardiovascular system ma le masini o le fetus i le taimi o le tuputupu ae o tama, lea e mafua mai i le oti. O le lamatiaga i le tamaititi e matua sili ona taua i uluaʻi masina e lua o le maitaga. Mo lenei mafuaaga, e le faʻaoga Lorista e togafitia ai fafine maʻitaga.

Aua nei faʻaaoga Lorista i le taimi o susu. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻasaina e tuʻuina atu mo se taimi le tumau i le fafagaina.

Talosaga mo galuega le atoatoa

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega o le agavaʻa ma le agavaʻa, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i vailaau masani. I mataupu sili ona ogaoga, o le filifiliga i luga o le malosi sili ona lelei ma le aoga o le faaaogaina o Lorista e ave e le fomaʻi taitoatasi.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega o le agavaʻa ma le agavaʻa, o le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i vailaau masani.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Lorista ma isi faʻamaʻi faʻamalosi, o le faʻaitiitia vave ma le lelei o le faʻaitiitia o faailoilo o le toto e maua.

O le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma antidepressants ma antipsychotics e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le paʻu.

Faʻafeiloaʻi ma gasegase giacosides e fesoʻotaʻi lelei ma Lorista, e le pei o Rifampicin, lea e faʻaitiitia ai le lelei o lenei vailaʻau. Asparkam e fesoʻotai ma Lorista, ae o le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻatasi, o le faateleina o le puleaina o le maualuga o le calcium e manaʻomia.

Ava malosi

I le taimi o le togafitiga, na vavalalata ai Lorista i le faʻaaogaina o le ava malosi. O le ethyl alcohol e faʻateleina ai le gasegase o le gasegase e atiina ae ni faʻalavelave matautia e pei o oso fatu ma fasipolo.

I le taimi o le togafitiga, na vavalalata ai Lorista i le faʻaaogaina o le ava malosi.

O le mea autu e suitulaga mo lenei fualaau faasaina o Lorista N. O fualaau nei e mafai ona avea ma se mea e ese ai i le losartan:

Tulaga o le teuina mo le fualaau faasaina

O lenei fualaau faasaina ua fautuaina ina ia teuina i se nofoaga pogisa ma malulu e le mafai e tamaiti ona maua. O le mafanafana lelei o le vevela e oʻo atu i le + 30 ° C.

O lenei fualaau faasaina ua fautuaina ina ia teuina i se nofoaga pogisa ma malulu e le mafai e tamaiti ona maua.

Cardiologists

Valeria Nikitina, cardiologist, Moscow

O le faʻaaogaina o Lorista NN e mafai ai ona e taofia le atinaʻeina o ni faʻalavelave matautia o faʻamaʻi o le cardiovascular system e pei o le stroke ma le infarction myocardial. I le sao ona filifili nifo, o le fualaau faasaina e gafatia lelei e tagata gasegase e aunoa ma le atinaʻeina o aʻafiaga.

Valentin Kurtsev, polofesa, cardiologist, Kazan

O le faʻaaogaina o Lorista o loʻo salalau i totonu o le fanua fatu fatu. O togafitiga faafomai ma iuga o suesuega i le falemai ua faamaonia ai o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi ua maua le fatu fatu ma le maualuga.

O le fualaau faasaina ua manumalo i le tele o iloiloga lelei mai tagata gasegase ma fomaʻi.

Nina Sabashuk, 35 tausaga, Moscow

Ua ou mafatia i le toto maualuga mo le 10 tausaga. Ina ua uma ona ou maua i le maualuga, sa ou tago i le tele o fualaau faasaina, ae na o le faaaogaina o Lorista ND e mafai ai ona ou vave faamautu loʻu tulaga ma toe foi mai i loʻu olaga masani i ni nai aso.

Nikolay Panasov, 56 tausaga, Eagle

Ou te taliaina Lorista ND mo ni nai tausaga. O le vailaau faʻamaʻi e vave ona faʻafoʻi mai le malosi i le masani, tuʻuina atu le lelei o le diuretic. Ma o le tau o vailaau e taugofie, lea e taua foi.

Alexander Panchikov, 47 tausaga, Yekaterinburg

E i ai loʻu le fiafia i le fatu ma se aʻoga masani. Faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, ua faatonuina e le fomaʻi e ave laupepa Lorista ND. Sa faamalieina au i taunuuga. E ui lava i se lautele lautele o aʻafiaga e ono aʻafia ai, o lenei vailaʻau faʻamalositino.

Tuua Lau Faamatalaga