Auala mo le togafitiga o le atherosclerosis o le gafa

O le faafitauli moni o le sosaiete o ona po nei ua manatu o se soliga o le metabolism lipid. Ae masani lava ona aʻafia ai tagata ua pasia le fa tausaga e fa, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese i totonu oi latou.

O se faataitaiga manino o le renal arteriosclerosis. Faʻamataʻu ma le le mautonu ma le le lava o le togafitiga, o maʻi faʻapitoa e oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia i fatugaʻo, lea e mafua mai i le le atoatoa poʻo le vaeluaina o galuega a lenei totoga taua.

O le a le igoa o le atherosclerosis?

O le atherosclerosis o le fausuala (COD code 10 - I 70.1) o se faʻamaʻi o vaʻa o gaʻo, lea e faʻaalia i le teuina o le lipids i luga oo latou laupepa endothelial, lea e oʻo atu i le taimi e mafua ai le faʻaitiitia o le tafe toto i le nofoaga ua afaina.

Muamua gaʻo mea mama o loʻo teuina i le tulaga o gaioiga mataʻutia. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa o togafitiga, o nei tupe teu e amata ona ufiufi malosi i elemene e fesoʻotai ai - o lenei mea e oʻo atu ai i le fausiaina o se mea faʻafefiloi.

Aʻo ia atiina ae atherosclerosis o ipu o gaʻo i totonu o le faaputuga lapisi o sima calcium o loʻo aliali mai. O nei faʻatulagaga e faʻamalosi, o le tele o latou faʻatupulaia. O fua faʻatulagaina e mafua ai le vavalalata o le lumen i totonu o vaʻa o fatugaʻo. O lenei mea e fuafua ai le ogaoga o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le mamafa o ana faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi, le ono mafai ona iai ni faʻafitauli faigata.

O le fatugaʻo o se okeni o le parenchymal o lona tiute e faalagolago i le tele o le toto e tafe i ona ogalaau. Faʻaleagaina le aumaia o faʻamaʻi i se gaosiga o le atherosclerotic i fatugaʻo, o se gaioiga toe faʻafouina - o se mea e nafa ma le faʻaleleia o le toto i lenei totoga. O le faʻaitiitia tele o le faʻaoga o le moega lapoa, o ona puipui ua le toe aoga, ua avea ma pale. E ui lava i lea, o le fesuiaiga o gaʻo lapisi e ala i le atheromatous plates e mafua ai ona faʻaleagaina le tafe toto. O le taunuuga o nei suiga faʻapitoa, e pei o se tulafono, ua avea toe le manuia.

Faailoga o le maʻi

I le amataga o le tupu ma le atinaʻe o le atherosclerosis o vaʻa o gaʻo e le o iloa. E ola tagata mama ma e le masalomia ua avea i latou ma tagata manua i lenei faʻamaʻi pipisi. E na o le vaega mulimuli o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia mai ai autu autu e fautuaina ai le i ai o ni faafitauli ogaoga.

Faailoga autū le maualuga o le atherosclerosis e le pulea maualuga le toto maualuga toto. O lenei mea e mafua ai le maualuga o le maualuga o le toto, lea e lua i le natura.

Faʻafitauli i le maualuga o le toto e mafua ona o le ogaoga o le gaʻo o gaʻo. O le le atoatoa o le toto e maua ai le ischemia o le tino fatuga, lea e mafua ai le faaitiitia o le gaosiga o le renin (o le hormone o le malologa o le vascular walls) ma le faateleina o le gaosiga o le angiotensin (hormone o le feteenaiga o le vascular wall).

Afai o loʻo i ai i totonu o le itu lua le faʻalavelave o vaʻa i itu uma e lua, o le a faitioina e le gasegase le tiga i le suʻesuʻeina o fatugaʻo poʻo le itu o le itu. Talu ai ona o le solia o le galuega o le totoga o le totoga o tagata gasegase, ua maitauina le taofi o le susu, lea e faaalia i le fula o foliga, vae, vae. O le mafai ona gafatia o le gasegase toe maua ai foi suiga o le pathologia - o molelatini porotini ma totola mumu mumu e ulufale atu i le urine e ala i pusa filt. E mafua ona o lona lanu uliuli.

I le vaega faaiu o le atherosclerosis o fatugaʻo, o le a le toe tupu le toe gaioiga - o le gaosiga ma le excretion o le urine e faʻaitiitia pe taofia atoa, ua iloa ai le tigā o le tino atoa (anasarca), ua tupu le maʻi syndrome ona o le tuai o metabolites oona (faʻaleagaina, vomiting) O tagata maʻi e tuʻuina atu le manogi manogi o le amonia. O lenei tulaga e manatu i ai le lamatiaga o le ola ma e manaʻomia ai se gaioiga vave!

Faatasi ai ma le patopanatical autopsy o tagata oe na maliliu mai le atherosclerosis o le gafa, ua maua ai gaʻo fatugavale. O gaioiga e faʻaitiitia tele i le telē, i le uiga o la latou fua o loʻo lelei ona fatuina. O ia suiga e taʻu mai ai le tele o le filo o le palanyma.

Faʻamaumauga o atinaʻe ma mea lamatia

E pei lava o soʻo se faʻamaʻi, atherosclerosis o fatugaʻo ei ai ona lava mafuaʻaga o mea tutupu ma atinaʻe. O le mafuaʻaga mafuaʻaga o le solia o le lipeta metabolism, lea e mafua ai ona faʻaauau le faateleina o le cholesterol toto, o le solia o le paleni i le va o ona vaega

O mea nei e faʻaosofia ai e mafua ai le tupuga o le hypercholesterolemia:

  • mamafa faʻamalosi (faʻaleagaina gaʻo gaʻo i aiga vavalalata),
  • o loʻo aʻafia i le malosi o feusuaʻiga (e sili atu ona mafatia tagata i le atherosclerosis nai lo tamaitai),
  • matutua, matutua ma le matutua,
  • o le i ai o mea ua fai ma vaisu (ulaula tapaa, tapaa, alofa tele mo inu ava malosi),
  • mea e fiafia i ai mea taumafa e maua i meaola manu,
  • hypodynamic lifestyle (toesea atoatoa po o le leai o se gaioiga faaletino),
  • leai se moe i le po,
  • faʻaalia i faʻalavelave masani.

O le tuufaatasiga o mea taua i luga o le taimi e mafua ai ona solia le metabolism o lipids ma gaʻo. O le mea lea, o le atherosclerosis o fatugaʻo e masani ona maua mai i tua o le maʻisuka. I lenei tulaga, e vave vave ona afaina ai fatugao. E mafua mai i le mea moni o le faʻaleagaina o le gasegase o le glucose e i ai foi sona aafiaga leaga i luga o toto o gaʻo, e mafua ai le nephropathy o le maʻisuka.

Faʻailoga Faʻaipoipoga

E naʻo le faʻalagolago i le suʻesuʻega o le atherosclerosis o vaʻa tele e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia lelei le faʻamaʻi. I le taimi muamua, e faʻatalanoaina se tagata maʻi, i le taimi lea e maua ai e le fomaʻi faitioga uma, o laasaga ma le faʻagata o latou foliga. Ona sosoo ai lea ma se suʻesuʻega a le tagata maʻi, lea e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia faailoilo lapatai. E le gata i lea, i le amataga, e fuaina le toto i lima uma e lua.

O le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le atherosclerosis o fatugaʻo e faʻavae i luga o se suʻesuʻega o le latou galuega le fiafia (fuafuaina o urisa, creatinine, electrolytes toto, fuaina o le fuaina o le filtration), iloiloga o le gaʻo gaʻo (lipid profile). O tagata gasegase, e aunoa ma se tuusaunoaga, e tatau ona suʻeina se suʻega o le urine e faʻamaonia ai le tulaga o le toe faamama.

O le faʻamalamalamaina o fatuga o le a fesoasoani e faʻamaonia pe teena le i ai o le atherosclerosis o laʻau. O le suʻesuʻega e mafai ai ona suʻeina le tulaga o fatugaʻo, o latou foliga, e iloagofie ai suiga faʻaleagaina.

O le kopi o se fesoasoani lelei - faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona siaki le saoasaoa ma le natura o le tafe toto i totonu o le ogalaau lapoa o fatugaʻo. O lenei metotia ua tuʻufaʻatasia ma le ECHO-KG.

Togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis o arteries o fatugaʻo

Ina ia faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis o fatugaʻo, e tatau ona amata togafitiga vave pe'ā uma ona iloa. I le taimi muamua, ua fautuaina e tagata atamamai le togafitia o togafitiga e taulaʻi i le faʻaitiitia ma le faʻamautuina o le kulupelurol ma le puipuia o faʻamaʻi thrombotic. I lenei tulaga, e tatau i tagata gasegase ona ave lipid-lowering drugs (fuainumera, siakiina o meaola suamalie, mea e maua mai i le fibroic acid), antithrombotic drugs.

E tatau ona manatuaina e naʻo le fomaʻi o loʻo faatonuina le togafitiga togafitiga! Soo se filifiliga mo le togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona afaina i le matautia.

A o suʻeina fualaau, e fautuaina tagata maʻi meaai paleni. O vaega o mea taumafa i le togafitiga o lenei maʻi o le teenaina o meaʻai e mauoa i gaʻo manu ma mea inu gaʻo faigofie. E fautuaina e 'ai atili fualaau faisua, fufuluina o meaʻai a manu, ituaiga o meaʻai.

Afai o le togafitiga e le aoga pe i tulaga maualuga o le atherosclerosis, taotoga. Ina ia vave faʻasaʻo le togafitiga, o gaoioiga nei e faʻaaogaina: faʻasolo togafitiga, faʻamalosi, faʻasalaga.

O le auala ole gasegase e filifilia e le fomaʻi e faʻatatau i se mataupu faapitoa ile falemaʻi.

Mo le gaphylaxis O fomaʻi fomaʻi e fautuaina e suia o latou olaga i se auala maloloina: lafoaʻi mea ua fai ma vaisu, ulufale i taʻaloga, taʻaloga malosi i la latou faʻatulagaga. E tatau foi ona 'ai le mea saʻo ma aloese mai le faʻalavelave umi.

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga uma faafomaʻi, o le togafitiga mo le soifua maloloina o tagata gasegase o loʻo mafatia i le atherosclerosis toe maualalo e lelei.

Atherosclerosis - o le a lea?

Soʻo se faʻamaʻi fatugaʻo o se maʻi ogaoga e manaomia vave togafitiga faafomaʻi. O le atherosclerosis o laʻau faʻailoa e matautia ona e mafai ona oʻo atu i le oti o le okeni. E le gata i lea, i mataupu sili ona ogaoga, o le vaeluaga o le vaa e tupu, o se taunuuga o lea ua maliliu uma ai tagata e 4.

O le maʻi e amataina ona o le faaputuputuina o pusa cholesterol. Latou te vaʻaia le mimiti o vaʻa, ma oʻo ai lava ina taʻitaʻi atu i le fusi. E oʻo lava i le amataga o le faʻamaʻi, o le toto i totonu o fatugaʻo ua faʻavaivaia. Ae ui i lea, mo galuega masani, e manaʻomia e le gaʻo se toto tele.

Ona o le le lava o le toto i totonu o fatugaʻo, o le tino e maua ai le renin, o le hormone e faʻaleleia ai le toto. Ae peitai, e le o saofaga i le foia o le faafitauli, ae naʻo le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi. O le toto e faaputuputu i totonu o vaa, ma faalauteleina ai. Afai e lapoa le lapoa, e le mafai e tu puipui o vaʻa ona tatalia, ma ua tupu le malepe.

E tusa lava pe leai se faaleagaina o puipui o vaʻa, o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa, talu ai e le maua le aofaʻi tatau o le okesene ma meaʻai. Afai e te le taofia le gaioiga, o le a tulai mai ni taunuuga ogaoga.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le atherosclerosis o laʻau faʻapitoa:

  • ogaoga maualuga
  • nephropathy
  • toega ischemia.

O le faʻatoʻilaloina e mafai ona faʻalapotopotoga poʻo se tasi. I soʻo se tulaga, e aunoa ma togafitiga, o maʻi tuga faʻapitoa e tupu aʻe e ono lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

Tulaga o le faʻamaʻi ma faailoga

I taimi muamua lava, e leʻo faʻaalia le faʻamaʻi, o le auala asymptomatic e mafai ona tumau mo le tele o tausaga. I lenei tulaga, o suiga i totonu o vaa e mafai ona iloa ona o se taunuuga o le suʻega.

I le laasaga 2, o le atherosclerosis o vaʻa o gaʻo o loʻo faʻaalia e ala i le vavalalata o le lumen ma le faʻavaeina o toto. A o faagasolo lenei vaitaimi, o faailoga muamua o le faʻafefe o le toto e aliali mai.

Vaega 3 e maua i maʻi pe afai ua amata le faagasologa o le maliu o le fatu fatu. Ua tupu le toilalo o le tino. O le faʻamaʻiina o le totogia e mafua ai le faateleina o le avega i luga o le cardiovascular system.

O faʻamaoniga o togafitiga e le taua, e matua aʻafia ai le siama. Muamua lava, o le maualuga o le maualuga o le maualuga, e toetoe lava a le tali atu i togafitiga.

Ona o le tafe o le toto, o vaʻa o le fatu ma le faiʻai e mafatia, o lenei mafuaʻaga o le atinaʻe o le cerebral atherosclerosis. O faʻasologa masani e masani ona o mai faatasi ma le mumū o le gaʻo o le tino ma le tupu mai o le natura.

Faailoga o uiga o tagata gasegase i le atherosclerosis o fatugaʻo:

  • tiga tiga
  • siama toto
  • ulu matua
  • vavao
  • solia o le urination
  • toto i le mimi.

Paʻu faʻatasi ma le atherosclerosis e mafai ona faʻaalia, pe faʻapitoa. Paʻu o loʻo maua i le pito i lalo poʻo le itu, mai le gaʻo ua faaleagaina.

Mafuaaga o togafitiga

O le mafuaaga o le maʻi e mafai ona avea ma mafuaaga e mafua ai le vasoconstriction. O mafuaʻaga masani o masaniga e pei o:

  • meaʻai paleni
  • ulaula
  • ava malosi
  • leai se gaioiga faaletino.

Ole vaega aʻafia e aofia ai tagata gasegase o loʻo mafatia i le oona, diabetes, high cholesterol ma le toto maualuga. O nei mea uma e mafai ona faasaʻo, ma taofi ai le atinaʻe o le faʻamaʻi. Ae peitai, ei ai mafuaaga e le mafai ona suia pe taofia. E aofia ai:

  1. Vaʻaiga faʻasologa.
  2. Faʻafitauli faʻapitoa o vailaʻau.
  3. Tulaga le lelei po o le fausaga o le taʻavale.
  4. Le matua tuai o le tino.

O isi faʻamaʻi e faʻaosofia le atherosclerosis o fatugaʻo. O le faʻamaʻi e mafai ona avea ma faʻalavelave faʻaleagaina e pei ole:

  • vasodilation,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tupu aʻe o suauu,
  • thrombosis.

E taua tele le suʻesuʻeina ole taimi. O le mea lea, afai ei ai ni uiga o le faaletonu o fatuga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faʻamaonia le siama. Mo lenei mea, e manaʻomia e le tagata gasegase se suʻega o le ultrasound, CT scan, MRI mataʻitusi, angiography ma le eseesega ma faʻataʻitaʻiga vascular. Faʻaopopo atili fua le malosi o le tafe toto.

Ina ia iloa le maualuga o le faʻamaʻi fatugao, e tatau ona e faia suʻega suʻesuʻe. E tusa ai ma le maualuga o le creatinine i totonu o le toto, e fuafua e le fomaʻi le ogaoga o le le atoatoa (pe afai ei ai). O lenei mea e tatau ona faia aʻo leʻi faʻataunuʻuina, talu ai o lenei suʻesuʻega ua faʻailogaina i tagata gasegase ma le le atoatoa, e le mafai e latou fatuga ona aveese le eseesega. I le taimi nei, o se mea faʻaalia e mafai ai ona e iloa le mafuaaga o le maʻi.

A maeʻa le faʻamalositino, o le maʻi, faʻalagolago i lona tulaga, o loʻo faʻamatalaina fualaau poʻo le taotoga.

I le amataga o le faʻamaʻi, o lona atinaʻe e mafai ona taofi e ala i le fetuunaiga o le meaai. E manaʻomia le vaʻaia o gaʻo afaina, ma sui i fualaau faisua. O se vaega itiiti o le gaʻo meaola e tatau ona faʻamalosia, o le a le mafai ai ona tuʻuina papa. O le meaai e tatau ona faʻatamaoaigaina i oloa e aofia ai vitamini B ma le acid ascorbic. Mo togafitiga manuia, e tatau ona e puleaina le maualuga o le cholesterol ma tele lona aveesea mai le tino. Mo lenei mea, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau faʻapitoa.

I le tulaga o faʻamaoniga, lea o loʻo taʻu mai ai le faʻamaloloina o le faʻamaʻi, o togafitiga fualaau e talafeagai. E aofia ai le tagofia o fualaau e pei o:

  • vitamini
  • antispasmodics
  • tui tui toto
  • vasodilator sauniuniga,
  • cholesterol-faʻaitiitia o vailaʻau (fibrates, statins, poʻo se sitiva).

Afai o le maʻi ua i ai i se taimi tuai, e manaʻomia le taotoga. E tele ituaiga togafitiga faʻapitoa. E mafai ona faʻapipiʻi se tui i totonu o se vai ua faaleagaina, o le a le mafai ai ona pipili. I mataupu pe a malosi tele le faaleagaina, aveese le vaa, sui se tasi i lona nofoaga, e masani lava mai le ate. Masalo o le faʻaaogaina o metotia o le faamamaina ma le faʻamamaina toto.

O se mea tāua i le togafitiga manuia o le faʻagataina o le ulaula tapaa ma le inu ava malosi. O gaioiga faʻaletino masani ma togafitiga o fualaau oona ei ai foi sona aafiaga lelei.

Faiga Faʻapitoa

I le tele o tulaga, o loʻo tuʻuina i luga o le gutu o le faga o le cholesterol i luga o le gutu, poʻo le tuusao i totonu, lea e mafua ai le atinaʻe vave o avega e fesootaʻi ma le gaioiga o fatugaʻo.

O le faafitauli gasegase o le tagata maʻi i le atina o le atherosclerosis o le maualuga lea o le alualu i luma o le maualuga.

O le telē o le tele o faʻamau fatuga, o le leaga o le soifua maloloina o le maʻi ma le maualuga atu o le aʻafiaga o faʻafitauli.

E le gata i lea, afai o se tagata na te atiaʻe le atherosclerosis o le faʻailoga o loʻo i ai le matua ogaoga, maʻi o le maʻisuka poʻo isi faʻamaʻi faʻamaʻi o le toto poʻo toto toto, o lona uiga o le aʻafiaga o le atiaʻe o le fatu fatu ua matua faateleina.

O lenei togafitiga e le mautonu ma e atiina ae i se vaitaimi umi, lea e faasolosolo malie ai ona faaputuputu tupe o le cholesterol i luga o puipui tetele, lea e mafua ai suiga fesuisuiai i le fausaga o puipui o arteries ma le vavalalata o le lumen mo le tafe toto.

Faʻasologa o le atherosclerosis, e mafai e siama ona faʻaopopoina, faʻateleina le aʻafia o le tui toto.

Faʻasologa o le Faʻasologa o le Renal Arthritis Dysplasia e aofia i le ↑

E taua le iloa e le tupu faʻafuaseʻi lenei faʻamaʻi. O le maʻi o le maʻi e sili atu ona leaga e pei o le maualuga o le lumenia o le vaa. Mo nisi, e mafai ona faʻatupulaia lemu, ae mo isi e mafai ona atiaʻe i se vave vave, lea e faalagolago i mea eseese.

Ae ui i lea, mo tagata taʻitasi o loʻo mafatia i le atherosclerosis, o loʻo faʻalauteleina maʻi faʻapitoa, o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo i lalo.

VaegaFaʻamatalaga
1Le amataga o le atinaʻeina o le maʻi. O le foliga mai o lipid spots e lauiloa, ae leai ni faailoga i lenei laasaga e faʻaalia. Afai ei ai ni mafuaʻaga e faʻaosooso ai i le atherosclerotic deposits, ona tupu loa lea o le maʻi.
2O le numera o le lipid e tupu tele, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o le fibrous plate. Muamua, o laʻau e foliga mai e mumū, faʻaputuina le tele o poloka puipuia o loʻo siomia ai i latou lava. O le tali atu i le faiga o le le fiafia, latou te momotu ai ma paʻu ai i gaʻo, lea e amata ona ola faʻatasi ai ma mea faʻalelei. O lenei gaioiga e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le papa ma le solia tele o le toto.
3Le ogaoga ma le sili ona ogaoga, faʻaalia i le alualu i luma o faʻalavelave matuia e mafua ai le atherosclerosis. O le tele lava o taimi, o lenei laasaga e taua o le atherocalcinosis, talu ai ona o loʻo i ai i le cholesterol mea faaputuga o sima calcium amata. O le tafe toto e matua vevesi lava, e oo lava i le atoaga o le lumenene o le vaa. O le iʻuga o faʻamaʻi pipisi o le tino, o le maliu lemu o le tino, e mafai ona oʻo atu i le oti.
e aofia i le ↑

Faʻaiʻuga o le Atherosclerosis o le Renal Arteries

O se vaega taua i le alualu i luma o le faamai ua faia e le matua o tausaga. O le mea lea o le faʻavaeina o atherosclerotic deposits i arteries o fatugaʻo e sili atu ona faigofie i tagata e silia i le 45 tausaga.

E tusa ai ma fuainumera, e sili atu le lamatia o tamaʻitaʻi i le atinaʻeina o togafitiga nai lo tamaitai o le vaitausaga tutusa.

O le mea autu e faʻaleagaina ai le atinaʻeina o lenei maʻi o le solia lea o le metabolism lipid.

I totonu o se tino maloloina, cholesterols ma lipoproteins e paleni, ma faatasi ai ma le atherosclerosis, o le aofai o le cholesterol e sili atu i le masani, lea e mafua ai lo latou teuina i puipui o toto toto.

Renal atherosclerosis e atiina ae pe a uma pusa o le cholesterol mai le aorta ulufale i totonu o fagafala.

O mafuaʻaga autu e mafua ai atherosclerotic faiga e:

  • Inisinia faʻamaʻi tino,
  • HypodynamicO aʻu o se olaga le tauagafau ma le leai o se gaioiga e faʻagesegese ai le tafe toto ma faateleina ai le tele o le cholesterol i le toto,
  • Mea e le lelei - le taumafaina o meaʻai gaʻo ma ulaula, meaʻai vave, suamalie suamalie, ma isi,
  • Suauu - o tagata ulaula ua faateleina le lamatiaga o le toto maualuga, lea e mafai ona afaina ai le atinaʻe o le atherosclerotic maʻi. E le gata i lea, o le ulaula e mafua ai le le maua o le okesene i le toto, lea e mafai ona oo atu ai i le hypoxia o totoga ma fusi,
  • Faʻamatalaga inflammatoryatinaʻe i le eria fatuga,
  • Maualuga maualuga - puipui lapisi lautele ua tumu i gaʻo i le toto maualuga. Ae ui i lea, lava le atherosclerosis e faʻaalia ai foliga o le maualuga,
  • Maʻi o le Nasrotic,
  • O le maʻi suka - faʻalavelave faʻalavelaveina le faʻafitauli o le tino, faateleina le ono lamatia o le atherosclerotic deposits i le 7 taimi,
  • Mafuaaga - faatasi ai ma lenei tulaga o le tino, o se taua tele o le cholesterol i le toto ua matauina, lea e tau atu i lona faatelevaveina o faaputuga i luga o puipui o toto toto,
  • Faamai pipisi - sili ona lamatia o chlamydia ma cytomegalovirus,
  • Faamai Endocrinologicale mafua ai le faaititia o le gaosia o hormones o feusuaiga,
  • Faʻateʻaina o le gasegase o le tino - E mafai ona faʻavevesi e faʻamaʻi eseese poʻo mafuaʻaga, ae faʻatupulaʻia ai le tele o aʻafiaga o le atherosclerosis o laʻau ma isi vaʻa,
  • Vaʻaiga faʻasologa,
  • O le faamaʻi.
O le faamaʻie aofia i le ↑

I le taimi muamua, e matua le mafai lava ona fuafua le faʻamaʻi e ala i le manuia o le maʻi, talu ai e leai ni faʻailoga. Ae ui i lea, o le fausia o lipid spots e mafai ona iloa i le taimi o le suʻega.

Faʻaaliga faʻaalia o faʻailoga o le faʻaleagaina o laʻau faʻamau e ala i le cholesterol pepa e tupu i le vaega lona lua o le maʻi.

O foliga vaaia o uiga nei o uiga ia:

  • Faateleina le maualuga o le toto, lea e mafua ona o le vavalalata o le vaa e ala i le atherosclerotic deposits, toto le mama, le matelaina o le okesene o okeni ma masini, faapea foi ma le faateleina o le gaosiga o le renin (o le homone e gafa ma le toto),
  • O foliga vaaia o le protein i le urine ma lona faapogisaina,
  • Lagona o le vaivai faifaipea
  • Nauna ma vili faʻataʻitaʻiga,
  • Tueina o le tino,
  • Paʻa i le manava ma le tua. O le eseesega tele i le va o ia tiga ma le tamaʻi paʻu o le le mafai ona susulu atu i le vaega eleele,
  • E mafai ona faateleina le vevela o le tino,
  • O foliga mai o le edema,
  • Tetee i le faaaliga
  • O se tiga matuia i totonu o le pusa na mafua mai le le lava o le toto i le loto,
  • Tigā o le ulu
  • Faʻaleagaina o galuega galue a fatugaʻo ma le atinaʻe mulimuli ane o le toilalo,
  • Moega o le moe.

O le atiina ae o le atherosclerosis o laʻau faʻailoa e mafai ona tuʻu faʻatasi ma se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga, poʻo nisi i le taimi e tasi. E faʻalagolago lava i faʻamaumauga taʻitasi a le tino ma le i ai o faʻamaʻi faʻapitoa e teu ai falemaʻi o le falemaʻi maʻi.

Afai e iloa se tasi o faailoga o loʻo i luga, e tatau ona e alu i le falemaʻi mo suʻesuʻega.

I le taimi muamua na maua ai faʻamaʻi e aloese mai le faʻalavelave faʻapitoa ma faʻamalo faʻasolo vave vave ma sili atu le faigofie o faʻamalola.

Moega o le moe e aofia i le ↑

Faʻaiʻuga

O togafitiga le lelei i le fomaʻi, poʻo togafitiga le aoga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o avega mamafa, o loʻo lisiina i le laulau i lalo, o le a alualu i luma.

IgoaFaʻamatalaga
Vasorenal hypertensionO le tulaga lua o le maʻi, lea na atiae ona o le siakiina o le fatugaʻo ma se tele o le renin. O lenei ituaiga o le maualuga o le toto maualuga e faigata ona togafitia, e oo lava i fualaau masani o aso nei. E televave le alualu i luma o le maʻi ma e mafai ona oo atu ai i le oti o le fatu musika, poʻo le paʻu.
Renal Artery AneurysmO se faʻaopoopoga i se vaega se tasi o le vaʻa, faʻaosofia e tupe teu o le cholesterol ma le faʻaogaina o meaola, lea e soli ai le fausaga o le puipui. A vaʻaia le anerysm, o le tiga tiga e tupu i le itu poʻo le tua, o le palloruli o le paʻu e aliali mai ma o le numera o faʻasoesa o le fatu e faʻaopopoina, faʻaitiitia le toto toto, ma ua le iloa le tagata manua.
O loʻo i ai le toto i totonu, lea i le 70% o mataupu e oʻo atu ai i le oti e oʻo lava ile falemaʻi. O le faʻaolataga e na o galuega faanatinati.
Faʻasalaga o RenalO le faʻapupulaina o le lumena o le uaea, lea e faʻalavelave ai le toto, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o fatugaʻo fatugaʻo. O lenei togafitiga e mafua ai le leiloa o galuega tau fatuga - taofi mea e tutupu i le urine, lea e faʻafefe ai le paleni vai masima. O le faaletonu o le Renal e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi vave e mafai ona afaina.
e aofia i le ↑

Faʻamatalaga o le atherosclerosis o laʻau faʻamau

Muamua, e ave e le fomaʻi le tagata maʻi, taitaia se uluai suʻesuʻega, suʻesuʻe i le konekarate ma faʻamatalaina ni suʻesuʻega eseese. E taua le iloa e na o suʻesuʻega a le falesuesue e le lava mo se faʻamaʻi.

Ina ia faia se faaiuga mulimuli i le faʻamaʻi, o le a manaʻomia oe e faʻataʻitaʻi nisi o suʻesuʻega o meafaigaluega, o le autu o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

EseeseFaʻamatalaga
Suʻega faʻamatalaga (ultrasound)O le auala sili ona taatele mo le suʻeina o fatugaʻo, o loʻo i tafatafa o le gaʻo ma toto toto. O le mea sili ona taua o le le faʻafefeina o le tino ma e leai se faʻalavelave. Faʻatagaina oe e fuafua le tikeri o le vevela o le fao, faʻapea foʻi ma soliga o gaʻo ma vaʻa toto.
Matagofie Resonance Imaging (MRI)O le metotia suʻesuʻe sili ona saʻo ma taugata. E fuafua ai le saoasaoa o le tafe toto i le aluga, le maualuga o lona faaleagaina, o le natura o le fausia, ma isi.
Echocardiography (echocardiography)E faʻaaogaina e fuafua ai faʻafitauli o le tino i totonu o le loto ma vaʻa latalata i ai.
AngiofiaO le tagata gasegase o loʻo tui i se mea e faʻafeagai ma le sui ole MRI poʻo le X-ray, e fuafua ai le faʻalavelave i totonu ole vaʻa.
FaʻafanuaO se ituaiga o ultrasound, lea e faʻamautu ai le saoasaoa o le toto i totonu o vaʻa.
O le faʻamaʻi mulimuli e faia na o le fomaʻi o loʻo i ai i luga o suʻesuʻega. e aofia i le ↑

Ina ia ausia le maualuga o le faʻaaogaina, o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina, lea e le gata ina faʻaaogaina ai le togafitiga lelei, ae o le tausisia foi o se taumafa maualalo o le cholesterol, faapea foi ma se olaga ola malosi.

O sini autu o togafitiga togafitiga e:

  • Faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol i le tino o le maʻi,
  • Siʻitia le faʻaleleia o metabolic processes e faʻavave ai lona aveese mai le tino,
  • Faʻaitiitia le lamatiaga o le alualu i luma o le thrombosis ma le faʻalelei,
  • Faʻaleleia o le malosi ma le leo o puipui o toto toto,
  • Toe faʻafoʻisia le gaioiga o gaʻo ma le excretion o le urine mai le tino.

E taua le malamalama o le matua le amanaʻiaina o le atherosclerosis o laʻau, e le mafai ona tufatufaina fualaau, o le a manaʻomia se taotoga vave.

O auala autu o togafitiga o lenei maʻi o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

FomaʻiTotogi
· Tulaga - toto maualalo o le cholesterol toto,· Faʻataʻitaʻiga o le tino - ua faʻapipiʻiina se nila faʻapitoa e ala i le fausua o femoral, lea e oʻo atu i le mea e tapunia ai le vaa, faʻalauteleina, ma tuʻu ai se peni faapitoa i le mea o le vavalalata,
· Fibrates - faʻaititia o le cholesterol synthesis e le tino,· O le faʻataʻitaʻiga o se faʻalavelave faʻapitoa lea e mafai ona aveeseina ai le pepa o le cholesterol ma o le nofoaga o le inisiua e faʻaogaina,
Inisinia Nicotinic - maualalo le triglycerides, lipoproteins maualalo maualalo (LDL) ma cholesterol,· Faʻasalaga - o se taʻaloga o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi pipisi, lea e fausia ai se alavai mai mea e faʻaogaina, faʻafefeina ai le pepa o le cholesterol.
· Sequestrants - e manaʻomia e faatelevaveina ai auala o le faʻaumatia o le cholesterol ma gaioiola,
Vailaau faʻamaʻi-faʻamaʻi - maualalo le toto maualuga, lea e aveesea ai le avega mai puipui o toto toto ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻe atili o le atherosclerosis o laʻau.

Faʻamatalaga faʻapitoa, aemaise lava togafitiga faʻatoʻaga, e mafai ona mulimuli mai ni faʻafitauli ogaoga.

Puipuiga

Lapataiga e fesoasoani e aloese ai mai lenei maʻi e talitutusa ma le puipuiga lautele o le atherosclerosis.

O le sini autu o ia faiga o le faatumauina o le paleni masani o le cholesterol i totonu o le toto, faapea foi ma le faatulagaina o metabolic processes.

E fautuaina ina ia pipii atu i ituaiga olaga nei:

  • O se paleni paleni (faatasi ai ma se masani talafeagai o cholesterol),
  • Faʻaauau le paleni o le vai (inu i le 1.5 lita o vai mama i le aso),
  • Tuuina atu le ava ma le nicotine,
  • Gaioiga faʻavalea - e fautuaina e savali pe a ma le 3 kilomita i le aso, faʻapea foi le auai i taaloga taʻalo (aau, soka, tamoe, afeleti, ma isi).

O le a le mea faʻapitoa mo le olaga?

Faatasi ai ma togafitiga vave o togafitiga i le amataga, o le taunuuga o le a lelei, talu ai ona o lenei maʻi ua sili atu ona lelei i togafitiga ma lona filifilia tatau.

O le tapunia lelei o le vaʻa, o le a manaʻomia ai se taotoga faʻapitoa faʻapitoa, lea o le a fesoasoani e aloese mai avega ma faʻasaoina se ola.

O le faʻamalositino, poʻo togafitiga le lelei i le fomaʻi, o le a taʻitaʻia ai le alualu i luma o faʻamaʻi faaopoopo e ono oʻo atu ai i le oti poʻo le le atoatoa.

Le mafuaʻaga o se faʻamaʻi

O mea nei e mafai ona faʻaosoina ai le atherosclerosis o laʻau faʻapitoa:

  • meaai le lelei
  • amio le taua
  • ulaula
  • sili atu ava malosi
  • toto maualuga
  • maʻisuka malosi
  • maualuga le cholesterol
  • mamafa tele
  • faʻafitauli i le atuatuvale
  • tausaga (tagata e sili atu i le 45 tausaga le matutua, tamaitai e silia ma le 55),
  • uiga faʻamaoni.

Vaega o atherosclerotic fatuga mea leaga

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e amata i se taimi umi ao lumanaʻi ana faʻaaliga. E tele ni laasaga:

  1. Muamua. E le o iai ni faailoga. O suiga i fatugaʻo ua fuafuaina e faʻaaoga ai suʻesuʻega o suʻesuʻega loloto.
  2. Vaega o faʻamatalaga o faʻafitauli maʻi. Vaega o le faʻavaeina o paʻu papaʻe e taofia ai le tafe toto. O le faailoga autu o le faateleina o le mamafa, le foliga mai o le polotini i le urine.
  3. Vaega o le faʻasolosolo o le gaʻo o le gaʻo. O se faʻalavelave matuia o le toto i fatugaʻo. E aliali mai o ia lava o se tiga matuitui i le paʻu, lalo ifo. E ono mafai ona fiva, vulu.
  4. Vaega o le atinaʻeina o faʻafitauli. Fatuga o fatugao e faigofie ona aʻafia, e suia i latou e alala i le tino. O le faʻaaogaina o le tino e leai se aoga. O le suauʻu toto e faʻalavelaveina. E le o faia e le fatuga ana galuega. Faʻaalia le faʻaleagaina o Renal. O le mamafa i luga o le fatu e faʻatupulaʻia, maualuga le toto maualuga.

Faʻailoga

Mo le togafitiga lelei o le faʻamaʻi, o le suʻesuʻega taimi e sili ona taua, e faʻaalia ai le maualuga o le faʻaleagaina o vascular, le faʻasalalau o le liona.

A maeʻa ona iloiloina faitioga, suʻesuʻe muamua, electrocardiography (ECG), urine, suʻe toto mo le lipid complex, faʻaauau suesuega nei:

  • faʻamatalaga ultrasound
  • fetuunaiga po o le faʻataʻitaʻiina o foliga o magote,
  • faʻatusatusa faʻasolosolo.

O le metotia mulimuli nei ua manatu o le suʻesuʻega faʻamaonia masani mo le atherosclerosis. O lenei suʻesuʻega X-ray o le faʻamalositino o loʻo faia e ala i le faʻaofiina o se siama manifinifi e ala i se pupuʻu o le paʻu. O le eseesega o le auala e tui i totonu o le toto e fuafua ai le nofoaga o le poloka poʻo le vavalalata o le vaa. O faʻamaoniga mo faʻamatalaga faʻamaonia ma le faʻatusatusa o le le toe i ai.

Togafitiga uiga

E faʻavae i luga o le taunuuga o se suʻesuʻega auiliili, o se urologist e fuafuaina auala e faʻafefe ai le faʻamaʻi. O auala autu o le togafitia o le atherosclerosis o togafitiga faafomaʻi, togafitiga faʻapope.

I le amataga o le faʻamaʻi, e mafai ona maua ai ni faʻamanuiaga lelei ma le fesoasoani o fualaau.

O le mea masani, o le atherosclerosis o le gaʻo o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai vailaʻau nei:

  • Vitamini Faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gataifale, faʻaleleia puipuiga,
  • Antiplatelet sui. Latou te puipuia le faʻapipiʻiina o paʻu o le toto i totonu o le tino,
  • Failauga. Latou te faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto, faʻamaonia le metabolism, faʻaitiitia le mafai ona puipuia o puipui,
  • Antispasmodics. Faʻasao le vavao o musele malie
  • Vasodilator fualaau faasaina. Fesoasoani i le malolo o le maso o le toto toto, faʻaleleia le tafe toto,
  • O lona uiga o le faʻaaogaina o le metabolism lipid: faʻataʻitaʻiga (faʻaitiitia le cholesterol e ala i le fusia o pati), statins (faʻalavelaveina le gaosiga o le cholesterol i le ate), fibrates (taofia le gaosia o gaʻo).

Afai e iai ni faʻalavelave ogaoga o le atherosclerosis (thrombosis, foal artery aneurysm, faʻapipiʻi atoa o le lumen o le vaa e ala i sikle scrarotic plates), latou te maua le togafitiga faʻapitoa. E masani ona faʻaaoga auala nei:

  • prosthetics - faʻasalaga o le vaega ua afaina o le uaea, faʻapipiʻiina o le totoga,
  • pasi taotoga - faia se ala faaopoopo mo le tafe toto i le mea na afaina ai,
  • faʻamalosi - o le faʻaofiina i totonu o le lumenia o se uaea le lelei o le faʻalauteleina o le toto, e maua ai le tafe toto.

O gaioiga faʻapipiʻi i luga o vaʻa o fatuga e aafia i le atherosclerosis e faigata tele, e manaʻomia ai le faʻapitoa o fomai tipitipi, e le saogalemu, ona o le lamatiaga o faʻafitauli faigata.

E masani lava e le mafua ai ni faʻafitauli faʻapipiʻi, e faia i lalo o faʻamaʻi o le lotoifale, ma e le manaʻomia se taimi umi o le toe faʻaleleia, faʻasalaga endovascular. O le aʻafiaga o le liona e maua mai i se pupuʻu i le paʻu e faʻaaoga ai se kesi vavalalata. O loʻo faʻaaogaina mo le faʻaolaina o le paluni - toe faʻaleleia o le vaʻalaʻau lautele e ala i gaioiga faʻataʻitaʻiga i luga o le laufanua paʻulua ma se paluni faapitoa ma, e pei ona faʻamatalaina, faʻamalosi.

O gaioiga faʻapitoa e mafai ona aveesea ai aʻafiaga ogaoga o le atherosclerosis, ae le faʻateʻaina le toe faʻafouina o le maʻi.

O le faʻamalologa faifai pea o le a fesoasoani e ausia se olaga ola maloloina, gaioiga faʻapitoa, meaʻai. O fua tutusa e aoga i le amataga o le maʻi, aloese mai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga.

O le galuega autu a le tagata maʻi o le puipuia lea o mea e mafua ai faʻamaʻi:

  • aloese mai ulaula, ava malosi,
  • tuʻuina atu se faʻagasologa o le galuega / malologa,
  • savavali i aso uma i le 30-minute savali i se saoasaoa vave seia oʻo i le vevela, sauniga o le taeao i le amataga o le aso,
  • aloese mai tulaga atuatuvale
  • fesuiaiga i se soifua maloloina maloloina ma fualaau faisua, fualaau aina, otaota, iʻa fagota, moa, suauu suauu, suauu iʻa (o lo o aofia ai omega 3 gaʻo gaʻo), faatasi ai ma le atoatoaga o meaola manu, oloa gaosi, suamalie.

Le puipuia o faʻafitauli mai le faʻaaogaina umi o vailaau i le taimi o le faamagaloga, i le feutagai ma le fomaʻi, fautuaina e fesuiai i togafitiga o le homeopathic, togafiti togafiti, faʻataʻitaʻiga o isi togafitiga o taimi e togafitiga ai:

  • Ose suamalie o le pateta. Fufuluina, faʻafefiloi pati ma pateni. Fafati i le sua sua suamalie e inu ai i taeao uma mo se taimi umi,
  • Chestnut tincture. 20 kalama o fugalaau ua sasaaina i totonu o se ipu vodka. Faʻamalosia vaiaso e lua. Inu 20 pa'ū tolu taimi / aso ao leʻi faia le taumafataga mo le masina. A maeʻa aso e 10, e mafai ona toe faia le togafitiga.
  • Se paluga o fualaau mamago. Tufa atu i se mea e fai ai meaʻai a manu ma se tuufaatasiga tele o le vine (300 grams) o vine, apricots mago, pulu, lemoni, meli. Ave 1 tbsp. l 2 taimi / aso afa afa itula ao le i faia taumafataga,
  • Suauu manogi. Inu se sipuni siva i le afa itula ao le i faia taumafataga,
  • Faʻafefeteina o sipuni o le rose, hawthorn. Tuu i totonu o le siva lua punetini o fua o nei laau toto, sasaa se lita o vai inu. Faʻaosooso 6-8 itula. Inu le tii tolu / aso ile ¾ cup.

Faʻatasi ai ma suʻesuʻega taimi, o le faʻatinoina ma le faʻaeteete o fautuaga uma a se urologist, e mafai ona faʻamalolo le maʻi.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

O le aano o le maʻi o le maualalo o le lipoproteins e maualalo ma maualalo i le toto, lea e teu i luga o puipui o laʻau, e fai ai ni pusa e taʻua o le cholesterol.

O le tuputupu aʻe o nei faʻatulagaga e faʻalavelaveina ai le masani ai o le toto ma faʻafefea ona faʻafefeteina ai le lumenina o vaa.

O le faapipiiina o vaalele e ave ai le toto i fatugaʻo e tau atu i le faaitiitia o le tafe toto, lea e afaina ai le faatinoina o galuega ua tuuina atu ia i latou.

O le faʻaogaina o nei totoga paipa e faʻatatau tonu i le lelei o le toto.

I le faʻagasologa o le alualu i luma o faʻamaʻi, o le tino o le maʻi e amata ona maua malosi le hormonone renin. O lenei mea e fesoasoani i le ola maloloina e fesoasoani e faateleina ai le tafe toto. O se taunuuga o nei faiga, o loʻo i ai le masuasua o le vascular system with blood. O vaa e ulufale i totonu o le tino e amata ona masuasua i le toto, lea e faʻaosofia ai lo latou faʻamalosi i le maualuga pito sili. O lenei mea e mafua ai le vevesi o le puipui ma le leai o se mea e mafai ai. Faatasi ai ma le tulaga alualu i luma o le faamai, e mafai ona tupu ni lapisi.

O le faapipiiina o le lumenia o arteries e mafua ai le foliga mai ma le alualu i luma o le le atoatoa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo maua e fatuga se toto faʻaitiitia, ma, o le mea lea, o loʻo i ai le leai o meaʻai ma le okesene.

I le amataga lava o le alualu i luma o le atherosclerosis, o le tagata maʻi e le o lagona le leaga o le soifua maloloina ma suiga o le soifua manuia.

O faʻamatalaga masani e aliali mai pe a maeʻa le atinaʻeina muamua o faʻalavelave faʻaosofia e le tulaga faʻaleagaina o le tino vascular system.

I le leai o se togafitiga talafeagai, o le alualu i luma o le maʻi e mafua ai ona maua le necrosis.

Tulaga o le atinaʻeina o togafitiga

O le iʻuga o suʻesuʻega, na maua ai o le faʻamaʻi i lona atinaʻe e tele ona vaega.

O laʻasaga taʻitasi o le faʻamaʻi e eseese uma i le i ai o uiga iloga ma i le tikeri o le faʻaleagaina o le vascular system of the kidneys.

E tolu laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea ei ai ni feeseeseaiga matuia i totonu oi latou lava.

O vaega o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  1. O le taimi muamua - o le tulaga e saʻo ma faʻamalosi. O le i ai o suiga i fatugaʻo i lenei laasaga e mafai ona faʻaalia ai le faʻaaogaina o se macrodrug i aʻoga faʻapitoa. I lenei taimi, atherosclerosis e mafai ona tutupu mo se taimi umi.
  2. O le laasaga lona lua e faʻailoaina e ala i le fausia o ni atherosclerotic plate, lea o le a faʻalavelave ai le felauaiga o le toto e ala i le vascular system. Mo lenei laasaga i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le faʻapipiʻiina o le toto - o le toto e pipii ai le tino, e mafua mai i le solia tele o le faagasologa o le felauaiga o le toto.
  3. O le vaega lona tolu i le alualu i luma o le faamai o le tulaga lea o le atinaʻeina o le faʻalavelave e afaina ai le tafe toto ma meaʻai o le tino. A o faagasolo lenei vaitaimi, e mafua mai le maliu o le cell ona o le le lava o meaʻai ma le okesene. O le tino o le minoi e afaina ai le necrosis ma e mulimuli ane suia e ala i le fesoʻotaʻiga o mea e fai ai maʻila.

O le vaega mulimuli e faʻamaonia i le fausia o se numera tele o tupe teu cholesterol. A o faagasolo lenei vaitaimi, ua le toe faia e le fatuga le galuega e pei ona tofia i ai, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o le le atoatoa.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le vaega lona tolu e mafua ai le faateleina o le avega i luga o le fatu maso. O le tagata maʻi e iai faailoga o le maualuga o le toto.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi

E i ai le tele o itu ma mea e manaʻomia muamua mo le faʻaalia o le atherosclerosis o le tino vascular system.

O le aʻafiaga o nei mea e taʻitaʻia ai le solia o le faamaoni o le puipui lapisi ma le leaga o ona mea puipuia

O faʻafitauli uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega lua se lua - e sui ma e le mafai ona fesuiaiga.

O faʻafitauli faʻafitauli e aofia ai mea nei:

  • amio le pulea
  • solia o tulafono o taumafa aganuu,
  • leai se gaioiga faaletino
  • ulaula
  • ava malosi
  • faamai o le cardiovascular system, e mafua ai ona faateleina le faateleina o le toto,
  • le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 i se tagata maʻi,
  • le i ai i le plasma toto o le maualuga o le cholesterol,
  • afaina.

O tulaga lamatia tumau e aofia ai mea nei:

  1. Le faagasologa o le soifua matua o le tino.
  2. O le i ai o se mea na mafua mai i le faʻavaeina o togafitiga.
  3. Faʻaauau le faʻavaeina o toto toto i totoga.
  4. Le i ai o togafitiga faʻapitoa i le atinaʻe.

O le foliga mai o suiga o le atherosclerotic i le tino o le tino, e mafai ona mafua mai ona o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i le tino o le tagata maʻi, e pei o le tuputupu aʻe o le toto i totonu o le toto toto mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le lumen, o le faateleina o vaʻa toto i le voluma, ma le faʻapipiʻi toto.

o le atiaʻe o le atherosclerosis o vaʻa o gaʻo e masani lava ona atiina ae i le vaega o le tamaʻitaʻi. E taua le iloa o tane i lenei ituaiga o maʻi e aliali mai i le 10 tausaga muamua atu nai lo tamaitai. Ona o le i ai o le tele o estrogen i totonu o le tino o se fafine, lea e taofia ai le fausia o palesla cholesterol.

O avanoa o le amataina o le faamaʻi i alii ma tamaitai e tutusa lelei ma le 50 tausaga, pe a iai le faʻaumatia o le gaosia o le fafine ma le gaosia o le estrogen.

Faailoga o uiga o le maʻi

O le faʻamaoniga o uiga o le atiaʻe o maʻi e matua lautele lava.

O le tele o taimi, o le faitioga autu a le maʻi o le iai lea o le maualuga o le toto maualuga. I totonu o tagata, o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga ua matauina.

O le atinaʻeina o faailo o le maualuga o le totoga o le iuga lea o le faʻamaʻi totoʻa.

Afai o se tasi o le gaʻo na maua ai se maʻi faʻaleaga, o uiga e iloagofie ai le faʻamaʻi e malu. Pe a faʻamaʻoti uma laʻau poʻo le abdomina aorta, mai le toto e ulu atu i le gaʻo, e maua e le atherosclerosis se faʻamatalaga faʻapitoa.

O le tagata gasegase e foliga mai o faʻamaoniga nei ma faailoilo o le faʻaleagaina o toto toto:

  • Tigā ogaoga e aliali mai.
  • O le tagata maʻi e lagona le malepelepe ma vaivaiga i le tino atoa.
  • E i ai faafitauli i le urinating.
  • O le tiga e aliali mai i le itu o le lumbar ma le vao.
  • I nisi tulaga, o le tiga i le pito i lalo e mafai ona o mai faatasi ma le nausea ma le vomia.

I le faʻaopoopoga, o le maʻi e faʻaititia le vevela o le tino. O le tele o taimi, o maʻi faʻatasi ma le maʻi e mafai ona matauina i le maʻi mai le tele o itula i ni nai aso.

O le faʻaaliga sili ona taua o le faʻamaʻi o se faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o ions o le potassium i le plasma toto. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma lona fua faatatau o le alualu i luma.

Faʻatasi ai ma le atiaʻe o le atherosclerosis i se tagata maʻi ma se faʻaopoopoga o le gasegase i le urine o le maʻi, e mafai ona iloa ai le mama o le palatini ma le toto mumu. O nei vaega o loʻo faʻaalia ai le i ai o faʻataʻitaʻiga faʻaleagaina lea e solia ai le mafai ona puipuia o puipui o tamai vaa.

O se taunuuga o le le atoatoa o le faataunuuina o ana galuega e fatugaʻo, o le tino ua faaitiitia le gaosiga o le enzyme, renin.

Faʻatasi ai ma le solia o le faʻafouina o le renin e le o se faʻataʻitaʻiga masani o le urine ma o le i ai o ni mea le mama e le faʻamaoniaina i totonu.

O se taunuuga, o le faʻamaʻi ei ai sona aafiaga taua i le faagasologa o le faʻamaina o le toto e fatugaʻo, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o vaega e le faʻamaonia mo ia i le urine.

O le mea sili ona le lelei o le eseesega o mea na tutupu o le atinaʻeina o le nephropathy o sechemistry e mafua mai i le atherosclerosis.

O lenei faʻalavelave ua faʻamaonia ai o le pipiiina o arteries ma le tele o pusa na tupu.

I lenei tulaga, e tupu faʻafuaseʻi le faʻafuaseʻi ma o loʻo faʻatasi ma le toilalo, le lava o le gaosiga o le urine ma le tiga ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga