Sugar 6

Glucose o se elemene taua lea, o se taunuuga o le faʻamaʻiina, liliu atu i le malosi, e aunoa ma se gaoioiga a tagata. O le ulufale atu i le tino faatasi ai ma gaʻo, o le a ulu i totonu o le toto ma fafaga ai siama uma i totonu o le tino.

Faateleina le kulukose o le toto - o le a le uiga?

O le gaioiga ma le soifua lelei o se tagata e tuusao lava i le maualuga o le glycemia - o se faailo o loʻo faʻaalia ai le i ai o le suka i totonu o le toto. A oʻo ina maualalo ifo nai lo le masani poʻo le maualuga, ona le gafatia lea o gaioiga o totoga uma, lea e mafai mulimuli ane ona oʻo atu ai i faʻamaʻi matuia. Aemaise lava e le tatau ona e faatagaina le hyperglycemia - o se tulaga e faateleina ai le kulukose i totonu o le toto. E ese le matautia o lenei mea? O le tali i lenei fesili o le mea moni o le sili atu o le suka o le faailoga sili lea o le maʻisuka, lea e mafai ona puipuia e ala i le faia o faʻatatau i le taimi. Ina ia faia lenei mea, e taua le faʻalogo i lou tino ma e le amanaiaina faailo e uiga i soliga i lana galuega.

Faʻateleina le kulukose o le toto: mafuaʻaga, faʻamaoniga

Ina ia mafai ona amata togafitiga i se taimi talafeagai i le taimi muamua, o le tulaga autu lea mo lona aoga, e tatau ona e sailia se fomai tipitipi fomai pe afai o iai au nei:

  • toetoe lava o le galala
  • sasaina o le paʻu,
  • e masani ona fai ma faʻamalosi,
  • faateleina le urine
  • o foliga mai o le urination i le po,
  • iloa le mamafa o le paʻu
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • faifai pea vaivaiga ma le vaivai,
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻaitiitia le puipuiga o le tino ma le umi o manua e le faʻamalolo.

O le faʻaalia o se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga e mafai ona maua i isi faʻamaʻi. Afai ei ai le tele o ia mea, ona avea lea o se taimi e mafaufau ai i le mea moni o le maualuga o le suka e le o masani. O le a le mea e fesoasoani i lenei mea e mafai ona taʻua o mafuaaga ma amioga? A maualuga maualuga le kulukose o le toto, o mea nei e taua o se mea e mafai ona fai:

  • o le maʻisuka o le mafuaaga autu lea
  • le tele o taumafa taumafa, aemaise lava gaʻo vailaau faʻamalosi,
  • Tumau umi i se tulaga faigata
  • uluaʻi faʻamaʻi pipisi.

Ina ia mafai ona malamalama lelei i le faiga o nei faailoga, e taua le mafaufau i auiliiliga pe faapefea ona fesootai le kulukose maualuga ma i latou taitoatasi. O le a le uiga o lenei mea mo le tino atoa e galue?

E faʻapefea ona tali atu le tino i suiga i le kulūkose?

O le mafuaʻaga o le fiainu pea o loʻo taʻoto i le mea moni o kulūkose mole molemalo e taumafai e tosina mai ni molimula vai. Ina ia puipuia le faʻamalolo, ua auina atu e le faiʻai se faailo e faʻamalosi ai le maʻi e inu i le tele. O fatuga, o le a amata ona galulue malosi e aveese le tele o le vai mai le tino. O lenei mea e faʻamatalaina ai le masani ona faia. I le tulaga o le a le toe i ai le galuega, o le tulaga e ono faigata ona o le faateleina o le mamafa, lea e mafai foi ona avea o se tasi o faailoga o le maualuga.

Maʻisuka i ituaiga e lua: o a eseesega?

Ole suiga o le mamafa o le maʻi e fesoʻotaʻi ma le ituaiga o maʻisuka ua maua i totonu ia te ia. Pusa I oʻu uiga e le lava le gaosiga o le inisalini, pe a leʻo maua uma le kulūkose. I le taimi lava e tasi, e le maua e le tino le malosi e manaʻomia e faatino ai galuega taua. O lenei mea e faʻamatala ai le gau o le mamafa, lea e mafai ona iloa ile mata le lava.

O se tulaga faʻafeagai lelei lava o loʻo matauina i le maʻisuka ituaiga II, lea e mamafa ai le maʻi. O le mea tonu lava lenei e faʻapitoa ai le faʻateleina o le kulukose toto. O le a le uiga o lenei mea? I lenei tulaga, o le inisalini e maua i le tele poʻo le sili atu o aofaiga, ae le ulu i totonu o siaki, talu ai ona e le mafai ona tali atu i ai. O le mafuaʻaga o lenei mea o le gaʻo o le tino, lea e le faʻaumatia e oʻo lava i se taunuuga o le fiaai malosi.

O le matelaina o le malosi o le faiʻai e mafua ai le tiga, vaivai ma faaititia le faatinoga. I le uma, o le tino tutotonu o le tino e le maua ai le kulukose, lea e avea pea ma punavai autu o meaʻai. O le faiʻai e amata ona maua le malosi i se isi auala, e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻiina o gaʻo, lea e le tutusa le suitulaga. O lenei faagasologa e masani lava ona taitai atu ai i le ketoneemia, lea e lafo ai e le maʻi le manogi o le acetone, lea e mafai foi ona mafua i faailoga o le faateleina o le suka o le toto.

O manuʻa e le faʻamalolo mo se taimi uumi o se taunuuga foi o le fiaai malosi. O le Hyperglycemia e fesoasoani i le atiina ae o se siosiomaga lelei mo ituaiga microorganisms, ona o le amataina ole faagasologa purulenti. Ma o laumei o le paʻepaʻe, o le puipuiga o le galuega e faʻavaivaia ona o le leai o le kulukose, e le mafai ona faʻafefeina.

O foliga vaaia o nei faailoga o se mea e faʻaosooso ai i se suʻega suʻesuʻeina o le toto ma, afai e faʻamaonia le siama, ia maua togafitiga talafeagai.

Suʻega suʻe: auala e sauni ai

Ina ia mafai ona maua se taunuuga faʻamoemoe e avea o se taunuuga o le auʻiliʻiliga, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina ni nai tulafono faigofie ae tatau.

  • lua aso ao leʻi oʻo i le aso o le toto foaʻi, e oʻo lava i nai tootoo o le ava malosi e tatau ona lafoaia,
  • pe a uma le sefulu ma le lua itula e tatau ona pasi,
  • i le aso atofaina, e le fautuaina e fufulu ou nifo.

E mafai ona faia se suʻega toto i totonu o le fale suesue ma i le fale e tutoatasi. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se glucometer - o se masini ua fuafuaina faapitoa mo lenei faʻamoemoe. O le saʻo o ona faʻataʻitaʻiga e tutusa ma le fale suʻesuʻe.

O loʻo i ai foi le isi ituaiga o auiliiliga ua taua o le "2hGP". O le a le mea e vaetofia ai, e faia saʻo lava i le lua itula talu ona e 'ai.

O le a le mea e taʻu mai iʻuga?

O le faʻamaonia o le taunuuga o le auiliiliga o le a le mafua ai ni faigata pe afai ei ai sou manatu pe o le a le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le maualuga o le maualuga ma le faʻaititia.

  1. 6 mmol / L - le pito i luga pito i luga o le laina e fesootaʻi i le gaʻo faatagaina gaosi.
  2. 3.5 mmol / l - 5.5 mmol / l - faʻamaoniga lelei o se tagata soifua maloloina.
  3. 6.1 mmol / l - 7 mmol / l - o nei faailoilo ua faailoa mai ai o le vaega mulimuli lea e muamua atu i le maʻisuka.
  4. E sili atu i le 7 mmol / L - toto maualuga o le kulukose. O le a le uiga o lenei mea? O le mea e leaga ai, e faigofie lava ona mateina o le ono maua i le maʻisuka e toetoe lava a le maalofia. Ina ia faʻamaonia pe faafitia lenei mea, o le a manaʻomia ni auiliiliga faaopoopo.

E ui lava i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o faailoilo e faigofie ona maua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O le a le mea o le a fesoasoani e tetee atu i le faʻamaʻi?

Afai e te maua se faaiuga mai le lab: "Suʻe toto: o le kulukose e maualuga," o le a le uiga? E tatau ona fai se fuainumera o fuainumera saʻo i se taimi vave, e fuafua i le le amanaiaina o le tulaga, lea o le a faʻamalamalamaina le "2hGP" o le a fesoasoani e saili.

  1. Afai e le faʻamautu le maʻisuka, ae o le kulūkose ua matua faateleina, e tatau ona vavaeese faʻamalosi tino gaʻo.
  2. I le i ai o le maʻisuka, o le taumafa e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻafoega o vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi, ma e manaʻomia foi le puleaina o suka.

Fautuaga lautele mo le suka maualuga

I le taimi nei ua iloa le mafuaʻaga e mafai ai ona siitia le kulūkose toto, ua oʻo i le taimi e faʻalauiloa ai nisi tulafono fou i lou olaga tuai. Ia mautinoa e toe iloilo meaʻai i aso uma, lea e tatau ona le aofia ai meaai nei:

  • Fale faʻafiafia
  • fualaau suamalie maualuga
  • eseese sisi ma gaʻo gaʻo.

E tatau ona e taofi lau filifiliga i luga o le aano o manu ma iʻa, fualaʻau, cereals. I le avea ai ma se meaʻai, fualaau suamalie ma fualaau 'aina, e talafeagai lelei le kisi. E fautuaina e 'ai sina vaega. E leai se mea e tatau ona e faʻatagaina togafitiga.

Afai tatou te talanoa e uiga i taʻaloga, o se filifiliga lelei o le cardio.

E faapefea ona aafia o tatou tino i le suka?

O le maualuga o le suka (glucose) o se manatu taua mo tagata gasegase i le ituaiga I ma le maʻisuka II. O le maualuga o le kulukose e masani ona na o le pau lea o le faailoga autu o le amataga o le maʻi. E tusa ai ma vailaʻau, e 50% o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka naʻo latou iloa e uiga i togafitiga pe a oʻo atu i tulaga alualu i luma ma faigata.

Seʻi o tatou taumafai e iloa pe aisea e taua tele ai le maualuga o le maualuga o le gaʻo i totonu o le tino o le tino, mo le soifua manuia o se tagata, ma pe aisea e leai ai se tulaga o le kulukose i totonu o le tino. O le a matou iloa foi po oa faailoga o le maualuga o le suka e masani lava, ma pe faapefea ona aafia le tino i suiga i le masani.

Sugar Levels and Diabetes

O le mea moni, o le maualuga o le maualuga o le kulukose o le faʻaaliga sili lea o le maʻisuka-o le faʻasologa o maʻi. O le maʻi, e moni lava, o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻalavelave tuputupu aʻe ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o le mea autu o le "maualuga maualuga".

  1. O le siaki o le maualuga o le gaʻo o le tasi lea o vaega autu o le togafitiga o tagata gasegase maua i le maʻisuka.
  2. O le vaega lona lua o le togafitiga o le inisalini (pe a faʻaalia e fomaʻi). Inisalini o se hormone lea e puleaina ai le maualuga o le suka. I le maʻisuka, o le inisalini i totonu o le tino e le lava, pe o le a le tali saʻo i ai sela.

O le maualuga maualuga o le plasma sugar e tutusa lava le le manaomia mo le tino, ae afai e le faigofie le faʻaitiitia o le kulūkose i le tele o tulaga, ona sili atu lea ona leaga le maualuga o le gaʻo.

O nisi taimi, e manaʻomia le vailaʻau masani e faasaʻo ai le hyperglycemia: o tagata e maua i le maʻisuka maualuga e faʻaauau pea le iniseti o le inisalini: o le mea lea e faʻaitiitia ai le gaʻo gaʻo. I le taimi muamua, o faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia ma se paleni taumafa ma le faʻamalositino o gaioiga faaletino.

Toe i totonu o mea

O le metabolism o gaʻo i totonu o le tino

O le galuega autu o le kulukose i totonu o le tino o le tuʻuina atu lea o masini ma gaʻo i le malosi mo le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa.

E talitonuina o siama namu e manaʻomia le kulūkose mama i mea uma lava, ae o le mea moni, e le mafai e se tino se tasi ona faia e aunoa ma gaʻo.

O le tino e faʻaauau pea ona faʻamalosia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, tausia le homeostasis (paleni). Afai e le ausia le paleni, ma o ia toilalo e tupu i taimi uma, endocrinologists e talanoa e uiga i le i ai o le maʻisuka - o se togafitiga ogaoga o metabolic processes.

Toe i totonu o mea

Aisea e taua ai le iloa o le maualuga o lou suka

Ina ia iloa lou tulaga, e le lava le tasi auiliiliga. E tatau ona faia ni faʻataʻitaʻiga i aso eseese ma i taimi eseese o le aso, faʻapea foi i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

Afai o suʻega e faʻaalia i taimi uma "o le suka e maualuga", o iai mafuaaga uma e masalomia ai le maʻisuka.

I Rusia, ua fuaina le kulukose o le toto i le miliumini i le lita (mmol / l).

I Europa ma Amerika, o fua e faia i le milligrams per deciliter (mg / dts). E le faigata ona faʻasalalau nisi faailo i isi: 1 mmol / l e 18 mg / dl.

O fua o le suāuʻu ua leva ona lauiloa -3.9-5 mmol / l

A maeʻa ona 'ai mo le itula, o nei fuainumera e laʻititi maualuga atu (5.1-5.3). I tagata soifua maloloina, o le kulukose o loʻo i totonu o nei tapulaʻa, ae o nisi taimi (pe a taumafa le tagata i vailaau gaʻo) e mafai ona oʻo i le 7 mmol / l.

I le maʻisuka, o fuainumera i luga atu o le 7 ma le oʻo i le 10 e manatu o se tulaga taliaina. Faatasi ai ma ia tulaga faatauaina, o togafitiga faapitoa e le masani ona faatonuina, faatapulaaina i meaai. Afai o le maualuga e sili atu ma le 10, e faʻavaeina e fomaʻi le fesili o le faʻasaʻoina o fualaau faasaina.

Glucose oso ma insulin togafitiga o aʻafiaga e le maalofia o le maʻisuka i le tulaga maualuga o le maʻi. I le taimi nei, o vailaʻau e le mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka.

Ae peitaʻi, afai e te mulimuli i se meaʻai, siakiina e le aunoa ma e le misia ni injections, e mafai ona e aloese mai uiga matuia o le hyperglycemia ma faʻafitauli e afua mai i maualuga maualuga o suka.

Toe i totonu o mea

Soʻo se faʻafitauli le tumau (homeostasis) i le tino e taʻitaʻi atu ai i togafitiga. O le tuusaunoaga e le o le kulukose.

Toa maualuga

O le talitonuga lauiloa o le maʻisuka o le taunuuga o le taumafaina tele o laʻau suamalie e leʻo faʻamaoni, ae e mautinoa lava o loʻo i ai se fatu fatu.

A o faasolo malie malie le kulūkose, o le inisalini e maua malie. Ae a oʻo i le taimi, ona o le tele o meaʻai e maua i le gaʻo, o le tele o fualaʻau suka e ulufale atu i le toto, e tali atu le tino i le faʻateleina o le inisalini e talepe ai le kulūkose.

Afai o le suka ma le inisalini e faʻaauau ona faʻaauau mo le tele o tausaga, o le pancreas o le a faʻaitiitia. O le a gaosia e le tino se inisalini le atoatoa po o se vaega itiiti o le hormone e le mafai ona feagai ma le kulukose e ulufale atu i le tino.

E le gata i lea, faatasi ai ma se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga, o se tagata e atiina ae se tulaga e taʻua inisalini tetee: vaisu masani i le insulin ma le leai o se tali talafeagai. O le osofaʻi ma le faʻalauteleina o le mafutaga e mafai foi ona liua i le maʻisuka ituaiga II.

O faailoga autu o le hyperglycemia o le galala, vave vave, mago le paʻu, vaʻaia le vaʻai, moe, le gasegase i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi manuʻa. O nei faailoga uma o loʻo faʻaalia ai se tulaga alualu i luma o togafitiga faʻafomaʻi. O le maualuga o le maualuga o le suka e mafua ai le faʻaleagaina o toto toto, galuega faʻavaivaia o le tino, faʻaitiitia le faʻaaliga, neuropathy (faʻaleaga aʻa).

O aʻafiaga aupito sili ona lamatia ma maualuga maualuga o suka: gaʻo hyperglycemic, ketoacidosis (faʻamaʻi o le tino e ala i le gaosiga o metabolism products).

Toe i totonu o mea

Laʻau maualalo

O le hypoglycemia e masani ona mafua ona o le le lava po o meaʻai e le talafeagai, mamafa tele (lagona faaletino ma mafaufau-lagona). O meaai e maua ai le maualuga o le faʻasologa o fuainumera (suamalie ma meaʻai gaʻo) e muamua faʻateleina le maualuga o le suka, ae faʻaosoosoina lona vave faʻaitiitia, lea e oʻo atu ai i aʻafiaga leaga.

Ole togafitiga o le hypoglycemia masani o le taumafa lelei lea o nisi o meaai i taimi pupuu.

E manaʻomia e tagata uma le faʻatonutonuina o le faʻamaufaʻailogaina, ae maise lava i tagata e iai le predisposition i le maʻisuka. O le auala aupito sili ona lelei e tausia ai le homeostasis o le mulimuli lea i se meaʻai, faʻafetaui le mea e maua ai le carbohydrate i le lisi, ma faia suʻesuʻega masani ile falemaʻi.

Toe i totonu o mea

Suga Suauu Maualuluga ma Maualalo - Vaaiga Aoao

Afai oe maua i le maʻisuka, e mafai ona e maua i nisi taimi le maualuga o le toto suka (hyperglycemia) poo le maualalo ole toto toto (hypoglycemia).

O faʻamaʻi, fomaʻi, poʻo isi maʻi gasegase e mafai ona mafua ai le toto maualuga. O le ae iloa ona iloa faailoga ma iloa le va o maualuga ma maualalo le maualuga o le suka.

Inisalini ma nisi ituaiga o vailaʻau faʻasaina e mafua ai le pa'ū i le suka o le toto.

Aoao pe faapefea ona iloa ma pulea le maualuga maualuga o le suka toto e aloese ai mai le maualuga o le maualuga o le toto, e pei o le ketoacidosis o le maʻisuka, poo le faamalolo ona o le toto maualuga, poo le leiloa o le mafaufau ona o se pa'ū malosi i le suka. O le tele o faafitauli e mafua mai i le toto maualuga pe maualalo le toto e mafai ona togafitia i le fale pe afai e fautuaina oe e lau fomaʻi.

Afai e te tausisi i fautuaga a lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o insulin poo fualaau faʻamaina, meaʻai ma faamalositino, e mafai ona e aloese mai faʻafitauli i fesuiaiga i le suka suka.O le fuaina o le suka i le fale o le a fesoasoani ia te oe e fuafua ai pe ua latalata i lau tulaga maualuga.

Afai e maualalo le suka o le toto, atonu e faʻaosoosoina oe e tuʻuina lau suka i luga i tulaga maualuga e aloese ai mai faafitauli i le maualalo o le suka i le lumanai. Ae ia manatua e manaʻomia lou teuina o lou toto i le maualuga.

E mafai ona e faia lenei mea e ala i le faʻaauau i se fuafuaga togafitiga ma siakiina e le aunoa lau maualuga o le suka.

O tamaiti e maua i le maʻisuka e manaʻomia le fesoasoani ao latou mātua ina ia tausia a latou sukū i se tulaga maualuga ma faʻamalosi saogalemu.

E tatau ona e aoaoina lau tama i faailoga o le maualuga ma le maualalo o le toto suka ina ia mafai ona ia sailia le fesoasoani pe a manaʻomia.

E tele kulupu lagolago ma nofoaga mo aʻoaʻoga mo le maʻisuka e fesoasoani ai i mātua ma fanau ia malamalama i latou maualuga o le suka suka, faamalositino, meaʻai, ma fualaau.

E sili ona faigata mo tupulaga talavou ona pulea a latou suka toto aua o latou meaola e tutupu ae ma atiina ae.

E le gata i lea, latou te mananao e mafuta ma a latou uo ma 'ai meaai e mafai ona afaina ai a latou suka. O le maʻisuka i le talavou e faigata.

Ae o lenei vaitau o se tausaga sili ona lelei e malamalama ai i le faʻamaʻi ma ona togafitiga, faʻapea foʻi ma le tauaveina o le tiute mo le tausia o oe lava.

Afai o maualuga lou maualuga o le suka suka maualuga pe maualalo foi, ma e te lagona le lelei i le taimi e tasi, atonu e te manao e faalua-siaki le maualuga o lou suka poʻo le faʻamaonia lau mita. O le faʻafitauli e ono avea pe o lau suʻe toto poʻo le masini.

Maualuga toto maualuga (hyperglycemia)

O le maualuga o le suka o le toto e tupu pe a tulaʻi le maualuga o le suka (glucose) i le maualuga maualuga. E mafai ona tupu lenei mea pe afai e te tele naua le kalori, misi vai (inisalini poo fualaau oona), poʻo le atiaeina o se faʻamaʻi poʻo nisi maʻi ona o le tiga, taotoga, poʻo le faʻalavelave faʻalagona.

O le maualuga maualuga o le suka o le toto e masani lava ona atiae lemu i le tele o itula po o aso foi. Ae o le fuʻeina o se tui o le inisalini e mafai ona mafua ai le saoasaoa o le toto suka.

Suauu toto i luga ae o le taulaʻi e mafai ona e lagona le vaivai ma le fia inu.

Afai e tumau pea le maualuga o le suka o lou toto mo vaiaso, o lou tino e mafai ona fetuunai i lena tulaga ma atonu e leai ni auga o le toto maualuga.

Afai e te siakiina e le aunoa lau suka o le suka ma faailoga o le maualuga maualuga o le suka, e masani lava ona e maua le taimi e togafitia ai ma puipuia ai le atinaʻe o faʻalavelave faʻafuaseʻi e fesootaʻi ma le suka maualuga. E tolu mea e mafai ona fesoasoani ia te oe e puipuia ai faafitauli maualuga o le toto suka:

  • Siaki lau suālaʻau i le tele o taimi, aemaise lava pe oe maʻi pe le faia le mea e masani ona e faia. E mafai ona e vaʻaia o lou toto toto e maualuga i luga o lau tulaga maualuga e tusa lava pe leai ni au faʻaʻailoga, e pei o le tele o le galala, vave vave, ma le vaivai. I lenei tulaga, e mafai ona vave amata togafitiga ma puipuia se faʻalavelave faʻafuaseʻi.
  • Faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi pe afai e masani ona maualuga le maualuga o le suka o le toto poʻo pe afai e tausia i taimi uma i se maualuga. Atonu e talafeagai le suia o le fualaau o vailaʻau poʻo le suia atoa foi.
  • Inu vai inu poʻo caffeine ma vai inu e leai se suka e puipuia ai le faʻamalaina (vai inu). Afai e faʻaauau pea ona maualuga le maualuga o lou suka toto, o ou fatugaʻo o le a faʻaleleia fuaina o fuamini ma e mafai ona e faʻalalauina.

O aʻafiaga o le toto maualuga e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia, e aofia ai le pipiti ma le oti. I le aluga o taimi, o le toto maualuga e mafai ona faaleagaina ai ou mata, fatu, gaʻo, vaʻa toto, ma neura.

Suʻu toto maualalo (hypoglycemia)

E maualalo le maualuga o le toto (glucose) pe a pa'ū le suka i lalo ifo o le maualuga e mafai ona faamalieina ai manaʻoga o lou tino.

Afai e te le 'ai naʻo calori pe faatea le taumafataga, ave le tele o vailaʻau (inisalini poʻo fualaau), faʻamalositino nai lo le mea masani, pe ave ni vailaʻau maʻoti e maualalo ai le toto suka, o le a mafai ona faʻaitiitia vave ai lou suka toto.

O tagata ua leiloa le mamafa poʻo le faʻaaogaina o faʻafitauli tau fatuga atonu e le manaʻomia le tele o inisalini poʻo isi vailaʻau e te manaʻomia ae lei leiloa le mamafa poʻo le maua o ni fatuga fatuga. O latou suka toto e mafai ona paʻu maualalo. A aʻafia lou tino i suiga, e tatau ona e siakiina lou maualuga o le suka i le tele o taimi.

A pa'ū lou suka toto i lalo ifo o le 70 milligrams i le deciliter (mg / dl) poʻo le 3.8 mmol / hemoglobin, e masani ona e maua ni faʻamaoniga o le toto maualalo maualalo. E mafai ona atiaʻe vave, i totonu o le 10-15 minute.

  • Afai o le toto o lou toto e laʻititi ifo i lalo o lau maualuga (laʻititi sina pa'ū i le suka o le toto), atonu e te lagona le vaivai, popole, vaivai, gatete, poʻo le vevela, ma e mafai ona e anapogi vave. Afai e te 'ai se mea e maua ai le suka, o nei uiga e mafai ona tumau na o sina taimi puupuu. Afai e maua oe i le maʻisuka, atonu e te le o taimi uma e te matauina ai foliga o se paʻu itiiti i le suka suka. E taua lea mea o le le lava o le malamalama i le hypoglycemia. Afai e lelei le pulea o lau maualuga o le suka suka ma e le suia tele i le gasologa o le aso, e mafai ona iai se faʻalavelave faateleina o le le malamalama i le hypoglycemia.
  • Afai o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivai le maualuga o lou suka (e masani lava i lalo ifo o le 40 mg / dl poo le 2.2 mmol / L), o lau amio e ono suia ma atonu e te lagona le ita. E mafai ona e vaivai tele pe le mautonu ma e te le 'aina se mea e aofia ai le suka e faateleina ai le maualuga o le suka i totonu o lou toto. O taimi uma e paʻu ifo ai lou suka toto i lalo o le 50 mg / dl (2.7 mmol / L), e tatau ona e maitau pe iai ni ou uiga.
  • Afai o le maualuga o le suka o lou toto e sili ona paʻu (e masani lava i lalo ifo o le 20 mg / dl poo le 1.1 mmol / L), atonu e te le iloa pe mafai ona e faia se osofaʻiga. Afai ei ai ou faʻaʻailoga o se pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, o le ae manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

E mafai ona i ai ni faʻaʻailoga pe a pa'ū lou suka toto mai se maualuga maualuga i se mea maualalo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e sili atu le maualuga o le maualuga o lou suka i le 300 mg / dl (16.6 mmol / L) mo le vaiaso pe sili atu foi ma faafuaseʻi ona pa'ū i le 100 mg / dl (5.5 mmol / L), e ono iai ni auga o le toto maualalo, e ui o le mea moni, o ia o se tulaga masani. Ae afai o loʻo iai oe i le maʻisuka mo le tele o tausaga, atonu e na o ni faʻaʻailoga e mafai ona e maua pe a pa'ū maualalo lou maualuga o le suka.

Afai e manatu lau fomaʻi ua e pa'ū i le toto suka, ae e leai ni au faʻaʻailoga, e mafai ona ia talosagaina oe e siaki lau tele o le suka i le tele o taimi. E mafai e lau fomaʻi ona fai atu ia te oe e siaki lau suka toto i le ogatotonu o le po pe faia se siaki kulimi o aso e tolu aso.

Taumafa mo le suka maualuga

O le faateleina o le kulūkose e sili atu nai lo le 5.5 mmol / L (hyperglycemia) e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka ma ua afaina i le tele o faʻafitauli mo le tino.

E tatau ona manatua i nisi taimi e mafai ona faateleina le maualuga o le toto toto ona o se gasegase tuga, i le taimi o le maitaga poo le taimi o faigata ogaoga, ae toe foi atu i tulaga masani mo se taimi vave vave e aunoa ma se gaioiga i fafo - o le mea moni, e le lelei tele ma e masani lava o se taufaasese o le atinaʻe o le maʻisuka i le lumanaʻi, ae le o le maʻisuka.

Afai e maualuga le suka, o le faailoga lea e tatau ona faʻatapulaʻa lau meaʻai gaʻo ma siaki lau pancreas (faia se ultrasound scan, foai toto i pancreatic enzymes ma tino ketone i lau urine). Ae o le a le maua ai le maʻisuka. E tatau ona amata ona e mulimuli i se meaai ma toe maua le suʻega pe a mavae ni nai aso. O le maʻi suka e le o se masalosalo pe afai e lua suʻega o le kulukose e maualuga atu i le 7.0 mmol / L.

Faailoga o le toto maualuga

Faailoga (faailoga) o le kulukose maualuga maualuga e aofia ai mea nei:

  • Paʻu gutu, fia inu, faʻaauau pea (e aofia ai i le po), ma le tele o gaioiga o le urine
  • Lē vaivai, vaivai, vaivai, faʻaitiitia le faʻatinoga
  • Paʻu o le paʻu e tuʻufaʻatasia ma le faateleina o le 'ai
  • Le faʻamalolo o faʻamaʻi o le paʻu (manua, maʻila), o le faʻapupula o maʻi
  • Faʻaitiitia lautele o le faʻamaʻi (faʻafefeteina o le tino i faʻamaʻi eseese)
  • Tuʻuina o le paʻu poʻo foliga mucous

O faʻaʻailoga o loʻo lisi atu i luga e le masani ona tutupu uma, e mafai e le tagata gasegase ona na o le tasi pe lua foi. O isi faʻamaoniga e mafai foi ona aliali mai, e pei o le ulu o le ulu ma le vaʻaia o le vaʻai.

Meaʻai ma le kulukose maualuga (sugar)

Fautuaga nei e faufautua! Afai ei ai lou suka maualuga, e tatau ona e faʻatautaia se suʻega o le endocrinologist!

Ina ia faʻasaʻoina le suka o le toto, e tatau ona e faʻamuamua le aofaʻi o gaʻo i le meaʻai.

O tulafono faavae o le togafitiga o le: faatapulaʻaina o le aofaʻi o gaʻo, faʻatautaia faigofie, e faʻaititia ai le kalori, aemaise lava i le mamafa, lava le vitamininiina o meaʻai, usitai i meaai.

E tatau ona tatou taumafai e ave meaai i aso uma i itula lava e tasi, 5-6 taimi i le aso, aloese mai le tagofia o meaai.

Pe a amataina se taumafataga, e tatau ona amanaia le mamafa o le tino, o le i ai pe leai foi o le manua, maʻi faʻatasi ma, ioe, toto toto. O le natura o gaioiga gaosiga, o lona uiga o le taumafa malosi, e tatau ona amanaia. O le faʻafefeina o le tino o nisi o meaai ma meaai taumafa e amanaia.

O a meaai e le mafai ona 'ai le toto maualuga

O fea meaai e tatau ona e faʻamau muamua? Muamua, o mea e sili atu e faigofie ona eli ma faigofie ona gaʻo meaʻai gaʻo - gaʻo mama, suamalie, faʻasao, mea faʻafiafia, vine, vine, ma mati - talu ai o le kulukose, lea e maua i le tele o mea, e pei o le sucrose, e vave ona iniseti i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le toto suka.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai i le toto maualuga

A aunoa ma ni tapulaa faapitoa, e mafai ona e 'aina fualaau faisua o lo o gaosia i totonu o le iniseti ona o gaʻo: kukama fou, tamato, kalapu vavalaʻau ma kapisi papaʻe, letisi, squash, paukini, ma le isalaʻelu. E aoga le aofia ai pasili, opu, aniani i meaai i aso taitasi. O le tele o taimi e te manaʻomia ai le 'ai o kāloti ma beets i se aofaiga na malilie i lau fōmaʻi (i le amanaʻiaina o le faʻaaogaina i aso taʻitasi o gaʻo).

E tatau ona tuʻuina atu i ai mea e gaosia i le gaʻo ma le faʻaitiitia o le gaʻo. O nei mea e aofia ai le protein-saito ma le falalatini. O le mea autu autu mo lona sauniuniga o le kulutenisi mata (o se tasi o mea faʻamalosi o loʻo i ai le saito). Pe a taoina falaoa o le protein-bran, ua faaopoopo le lala o le saito i lona fatuga.

I le taumafataga, e mafai ona aofia uma ai le kulimi ma le falaoa paʻepaʻe papaʻe. Afai e fautuaina e le fomaʻi se taumafataga o loʻo i ai, mo se faataitaiga, 300 g o gaʻo, pe tusa ma le 130 g o ia mea e mafai ona maua mai i falaoa (suauu ma saito), ma isi mea gaʻo - ma fualaʻau ma meaʻai.

E mafai ona 'ai le meli? O fomaʻi e masani ona le mafaufau i le faʻaaogaina o le meli i ni mea laiti: o le sipuni 2-3 taimi i le aso. O i latou e maua i le toto maualuga e tatau ona faʻamautinoa o a latou meaʻai e aofia ai le tele o fualaau uma vitamini talafeagai.

Apu oona, togalaau fou, fualaau faisua, blackcurrants, broth rosehip, mea inu fefete, faapea foi ma fualaau aina suamalie na kuka i le xylitol.

O le foliga tutusa o mea taumafa e sili ona lelei ma gaʻo maualuga: aano o manu, iʻa, meaola, manu ma fualaʻau manogi, fuamoa, sisi, cheese cheese, hua lactic acid, fualaau faisua ma lauʻau, ituaiga o fualaau 'aina ma fua. O nei mea taumafa e faʻatapulaʻa ai gaʻo meaʻai ma faʻalauteleina ai masini.

Suʻu sui

O se tasi o sui suka o le xylitol. I lona suamalie, e tusa ma le tutusa ma le suka masani, ae o lona faʻaoga, e le pei o le suka, e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le Xylitol e maua mai i le gaosia o gaosiga o laau - paʻu o fatu o le fatu ma fatuga o saito. O le kalori o le 1 g o le xylitol e 4 kcal.

O le Xylitol o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma le faʻaaogaina. Ole fua ole aso o le xylitol e le tatau ona sili atu i le 30-35 g, pe afai e ono tupu le ita.

E mafai ona ou faʻaaoga fua o suka? Fualaau suamalie (fructose) - o se tasi o suga masani. E maua i fualaau suamalie uma, fualaau faisua ma fualaʻau, i le meli pipi.

O lea la, o apples ((average) 7.3% fructose, tilo - 3%, elekonia - 1.4%, kāloti - 1%, tamato - 1%, pateta - 0.5%. Ae maise lava o le tele o le fructose i le meli - e oo i le 38%.

I le gaosiga o fale gaosi oloa, o mea e gaosia mo le mauaina o le fructose o pusi ma suka.

E mafai ona faʻaogaina le fructose e sui ai le suka, ae na o ni tapulaa faʻapulaʻa. O le taumafaina o le fructose i ni aofaiga tetele e mafai ona faateleina ai le suka toto.

O oloa na gaosia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e pei o suamalie ma isi oloa gaosi oloa, e le faʻasalaina i tagata soifua maloloina.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina umi o nei oloa e le talafeagai, ona o le tino o se tagata ola maloloina e tatau ona maua i le tele o mea taumafa uma e tatau ai, e aofia ai le suka masani, lea e le oi ai i oloa e faamoemoe mo le maʻisuka.

Sugar e maualuga atu nai lo le masani: mafuaʻaga o le tino ma le mafuaʻaga o le maualuga o le kulukose i suʻega toto

E toatele tagata e manatu o le toto glucose e na o le maʻisuka e mafai ona faateleina.

Ae o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi e matauina ai le hyperglycemia.

O mafuaaga uma o le faateleina o le toto suka o loo talanoaina i le tusiga.

Aga masani leaga i alii ma tamaitai

Alu ava malosimasani ona mafua ai le maualuga o suka.

Ova malosi e vave ona ulu atu i totonu o sela o le pancreas. I lalo o lana faatosinaga, o le gaosiga muamua o le inisalini e faateleina, o le kulūkose ua pa'ū. Ae o loʻo i ai se manaʻoga malosi.

Ma o le taumafa i le faʻatasi ma le inu masani e fatuina ai se uta tele i luga o le pancreas ma faʻaititia ai lona gaioiga. O loʻo maua le maʻisuka. O alii ma tamaitai soifua maloloina e mafai ona inu saogalemu i se vaega tele o le ava malosi i le vaiaso.

O amioga le lelei, i le faaopoopo i le leaga le aafia ai o le tulaga o le pancreas, aʻafia ai le leaga o isi faiga ma okeni. O le inuina o le ava malosi e mafua ai le tele o meaʻai, lea e faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le mea lea e lelei tele le taitaia o se olaga ola maloloina.

E faʻatagaina le inu o le suka i le ava malosi i aso malolo tetele. O le togi sili ona lelei o le tasi lea o ipu o le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le mūmū, 250 kalama o le pia. E lelei tele le teena o sikaleti. O le Nicotine e iai sona aʻafiaga leaga i le pancreas e faʻapipiʻi faʻatasi ma le ava malosi.I lalo o le faatosinaga o le ava malosi, o vailaau oona o loo i totonu o tapaa ua taofia i le tino mo se taimi umi.

E taua le aveesea o le masani o le inuina o le kofe i le taeao.

A uma, o le tele o caffeine o loʻo aofia i totonu o le ipu o se ipu inu vai ua lava lea e faʻaitiitia ai le lagona o suauu i le inisalini e 15%.

E le fautuaina foi le maʻisuka e inu leona malosi.

Faʻaaogaina o le carbohydrate tele

Carbohydrates (sugars) latou te tuʻuina atu i le tino o le tagata le malosiaga e tatau mo le olaga. Ae o masini gaʻo sili atu i meaʻai e mafua ai le hyperglycemia.

O nisi tagata latou te faia e aunoa ma le suka, o isi latou te tuʻuina ni nai fasi apa mama i le lauti.

Ua faʻamatalaina e saienitisi le eseesega i mea e fiafia i ai e ala i le tikeri o le gaioiga, lea e nafa ma le faʻatulagaina o le gagana faʻalogo. O le leaga o le faʻamatalaga, o le itiiti ifo lea o le manaʻoga mo suti, ma vice versa.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hyperglycemia, e fautuaina e suitulaga le suka i le fructose, ei ai fua e maua ai le suamalie masani.

O fafine e le o se mea e sili atu ona le mautonu i sugary tastes. O le mea lea, e masani ona latou filifilia laulaʻau i meaʻai.

Endocrine polokalama faʻamaʻi

O okeni o le endocrine e faʻamalamalamaina ai nisi o hormones, e aofia ai le insulin. Afai e leaga le faiga, o le faʻaaogaina o le glucose e faʻaaogaina i siama ua faʻalavelaveina. O se taunuuga, o loʻo i ai le faʻaauauina pea o le toto suka.

O maʻi tiga o le endocrine autu lea e taitaia ai uiga o le maʻisuka o le pheochromocytoma, thyrotoxicosis, maʻi Cushing.

Pheochromocytoma e mafua ai le maualuga o le plasma o le norepinephrine ma le adrenaline. O nei mea e gafa ma le maualuga o le suka. O lourotoxicosis o se tulaga faʻaleagaina o le toto o le thyroid e amata ai ona maua e le tino ni hormones o le thyroid. O nei mea e faʻateleina le kulūkose.

O nisi o faamai o le endocrine e mafai ona maua mai. O le mea lea, o tagata o loʻo lamatia e fautuaina ia suʻesuʻeina e le aunoa mo le taimi e iloagofie ai mea faʻaletonu i totonu o le tino.

O le faʻamaʻi o Cushing o se maʻi neuroendocrine lea e mafua ai ona sili atu le gaosia o le homone.

Faʻi o fatugaʻo, pancreas, ate

Fesuiaʻi suiga i le ate, pancreas e aʻafia ai le maualuga o le glycemia i le toto.

O le faateleina o le suka e faateleina. E mafua ona o le ate ma le pancreas o loʻo aʻafia i le tuʻufaʻatasiga, teuina ma le faʻamamaina o le kulukose.

Faatasi ai ma le pancreatitis, cirrhosis, o le i ai o tumutumu o tino, o le inisalini ua le toe faʻamalo i le numera manaʻomia. O le taunuuga o lenei mea o le maʻisuka lona lua.

O le mafuaʻaga o le hyperglycemia e mafai ona solia ai fatugaʻo. Pe a faʻaitiitia le faʻaaogaina o lenei okeni, e maua ai le suka i le faʻavave. O lenei tulaga e taʻua o le glucosuria.

Afai e maua i le tamaʻi maʻi o le ate, gaʻo ma le pancreas, e tatau ona faʻaauau togafitiga i le taimi lava e faʻasolosolo ai maʻi, o le a feagai le pepe ma le maʻisuka.

O le maʻi suka

O le mafuaaga taatele o le faateleina o le maualuga o le kulukose o le maʻisuka. E lua ituaiga o lenei faʻamaʻi:

  • ituaiga muamua. I lenei tulaga, o le gaosiga o le inisalini ua uma ona taofia. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o le puipuiga o le tino e fasiotia ai sela e nafa ma le gaosia o le hormone. I le avea ai o se tulafono, o faʻamaʻi e faʻaalia i le taimi o le tamaitiiti. O le maʻi o se tamaititi e mafua mai i se siama poʻo se fatuga,
  • ituaiga lona lua. O lea maʻisuka e amataina, mai le vaeluaga o tausaga. O le inisalini e gaosia, ae e le mafai e nila ona faʻapalapalaina. Po o le hormone e le o faʻapipiʻiina i le tele o aofaiga.

O le maʻisuka lona lua o le maʻisuka e mafua mai i le tele o mea taua: o le le paleni, le mamafa, le maualalo le gaioiga. O le mea lea, ina ia aloese mai le atiina ae o le faamai, ua fautuaina e taitaia se olaga ola maloloina, mulimuli i se meaai.

Maualuga puupuu ma isi mafuaʻaga o le solia

E taua le iloa! I le gasologa o taimi, o faafitauli ma le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o le toto e le o taimi uma e iloa ai.

O nisi taimi e maualuga ai le suka i fualaau, mumu, ma isi.

A uma le faʻamutaina o le aʻafiaga o le mea e faʻaosofia ai, o le maualuga o le glycemia e toe foʻi i le masani.

E mafai ona matauina se faʻagasologa puupuu o le suka i le malosi tele o le tino, ogaoga ogaoga, faʻamaʻi tiga faʻamaʻi, siama faʻamaʻi ma viral, maualuga le vevela o le tino. Manatunatu i mafuaaga masani.

Faʻaauau ma le faʻaaogaina o vailaʻau

O vailaʻau nei o vailaʻau e mafai ona mafua ai le hyperglycemia:

  • togafitiga o le vaega o le thiazide. Mo se faʻataʻitaʻiga, sipamide,
  • beta blockers na faʻaaogaina e togafitia ai maʻi fatu cardiovascular. Aemaise lava, Carvedilol ma Nebivolol,
  • glucocorticoids. E mafai ona matua faateleina le suka o le plasma
  • fualaau oona
  • faʻaiuga tautala
  • nisi o mea e mafaufau i le mafaufau
  • vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory. E moni lava lenei mea mo prednisolone. O le faʻaaoga umi o taimi e taʻitaʻia ai le maʻisuka.

O nei vailaʻau fesoasoani e faʻafetaia ai se faʻamaʻi faapitoa. Ae o se tasi oa latou mea totino o le mafai lea ona faʻaleleia le faʻatonu o le kulukose. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o nei vailaʻau, aemaise i le matua ma le taimi o le maʻitaga, e mafai ona tupu le maʻisuka. O le mea lea, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau oona mai lenei vaega, tofia oe lava ia.

Manua ogaoga, angina pectoris

I le gasegase o le myocardial, o le faateleina o le maualuga o le suka o le sukama o loʻo matauina.

O se faʻaopoopoga i le triglycerides, o le C-reactive protein, e tupu foi.

A maeʻa le fatu fatu, o tau uma e toe foʻi i le masani. Faʻatasi ai ma le angina pectoris, o le maʻisuka o se maʻi masani faʻatasi.

Faʻateleina le suka i le taimi o mumu, taotoga i le manava

A maeʻa le taotoga i luga o le duodenum poʻo le manava, o se tulaga masani e tupu lea e vave ona gaʻo ai le suka mai le inumaga i totonu o le toto.

E faʻaitiitia ai le faʻapalepale kulukose. O se taunuuga, o loʻo i ai faailo o le maʻisuka.

Faʻaleagaina o le faiʻai o le tasi o mafuaaga o le hyperglycemia. Faailoga o le maʻisuka e aliali mai ma le faaleagaina i le hypothalamus, pe a faʻaitiitia le mafai gaogaiga o le tino ona faʻaaogaina le kulukose.

Faailoga ma faailoga o se maualuga maualuga

Afai o le maualuga o le glycemia plasma o loʻo maualuga le maualuga, o aʻafiaga maʻoti e amata ona aliali i totonu o se tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • leai se malosi
  • faʻaauau faifaipea
  • sosolo malie,
  • le fia inu
  • ua amata ona lagona e le tagata le maʻi, viliina,
  • lagona faifai pea o le gutu malulu
  • manogi manogi o le ammonia mai le vevela o tautala,
  • mea faʻapitoa e ono faʻaitiitia
  • mamafa amata amata ona paʻu vave, e ui i le mea moni e faapea o le maualuga o le gaioiga faaletino, o taumafa e tumau pea e le suia,
  • ei ai le lagona faifaipea o le leai o se moe.

Afai e matauina e se matua poʻo se tamaititi ni nai faʻailoga o le maʻisuka, e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. Afai e te le amata togafitia le faʻamaʻi i le taimi, o le a aafia ai suiga e le mafai ona suia i le tino ma e taufaamatau e muta i le oti.

I le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, ua lipotia mai e tane mataupu o le faʻaleagaina o feusuaiga. O loʻo faʻamatalaina lea i le mea moni o le testosterone e amata ona gaosia i le tele o mea. I fafine, o faʻamaʻi pipisi o gaʻo totoga e mafai ona sili atu ona masani.

Suga Sugar Hormone

O le pancreas e aofia ai le tele o vaega o siaki e leai ni taʻavale ma e taʻua o tamaʻitaʻi o Langerhans. O nei tamaʻitaʻi e faʻapotopoto le inisalini ma le glucagon. O le mea mulimuli e avea o se tagata tetee i le inisalini. O lona aoga autu o le faʻapupulaina o le kulūkose.

Hormones e mafai ona faateleina le suka plasma o loʻo gaosia foi e le pituitary, thyroid, ma slanders. Latou te aofia ai:

  • cortisol
  • totogo tuputupu aʻe,
  • adrenaline
  • thyroxine
  • trironothyronine.

O nei hormones ua taua o le contrainsular. O le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa foi e aafia ai le metabolism gaʻo.

. A oʻo mai foliga o le hyperglycemia, e taua le faia o se suʻega atoa. O lenei mea o le a faamaninoina ai le mafuaʻaga na oso ai le kulūkose.

Glucose suega

Ua faia se suʻega toto e iloa ai le faʻaogaina o le glycogen. O se faʻataʻitaʻiga plasma e maua mai le tamatamailima. O le suʻesuʻeina o loʻo faia i luga o se manava gaogao.

O le masani masani e eseese mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L.

O nisi taimi latou te faia ai se talaaga lelei, o se suega o le mamafa o le kulukose, o le suka suka.

O le suʻesuʻega e faia i totonu o soʻo se falemaʻi poʻo falemaʻi. Afai e leai se taimi e nofo ai i laina, o lona uiga e aoga le faatauina o se glucometer, lea o le a mafai ai e oe ona fai le auʻiliʻiliga i le fale.

Suauu toto 8 - mea e fai

Ole aofaiga ole suka i totonu o le tino e tatau ona teuina i se tulaga faapitoa ina ia mafai ai ona lelei ma faigofie ona maua e lenei mea malosi malosiaga uma ile tino.

E taua foi le le o le glucose e faʻamalosi i le mimi. Afai e faʻalavelave le gaʻo, e mafai e se tagata ona maua se tasi o faʻamaʻi - hyperglycemia ma hypoglycemia.

O le mea lea, o le maualuga ma le faʻaitiitia o le kulūkose.

I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le matautia o le maualuga o le suka o le toto. O le mea lea, e mafai ona e fuafua po o le a le mea e matautia mo le faailo o le kulukose 8, ma le mea e fai e uiga i ai.

Toa maualuga

O le Hyperglycemia ua faauigaina o le tele o le toto toto. I le isi itu, o sea ituaiga o faailo e mafai ona taʻu mai ai se gaioiga talafeagai o le tino. O le taimi nei, o le tuʻuina atu o meaola uma i le vailaau e faʻamautinoa, e tusa ai, o ia uiga e manaʻomia ai le faʻalauteleina o le kulūkose. Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei:

  1. Gaioiga faaletino, faʻaosofia le faʻavaeina o maso.
  2. Tulaga faigata ma le fefe i se mea faapitoa.
  3. Lagona fiafia.
  4. Paʻu maʻi.

E masani lava, o le faateleina o le kulukose toto o se natura puupuu. O lenei gaioiga e masani lava i aʻafiaga e maua mai e le tino.

Afai o le faasinusili o le faasinoupu 8 ​​e teuina umi, o lona uiga o le faateleina o le maualuga o le kulukose o loo matauina i totonu o le tino, ma o le tino e le mafai ona gauai i se taimi talafeagai.

E masani lava, o na ituaiga o gaioiga e tupu i faafitauli ma le endocrin system. E le gata i lea, o taunuuga e mafai ona sili atu le leaga - ei ai se tulaga lamatia o le faaleagaina o le insulin secreting organ, lea o loʻo i totonu o le pancreas.

O le mea lea, o le sili atu o le suka o le a tupu mai i le urine.

O le Hyperglycemia o se maualuga o le kulūkose i totonu o le toto ma e le mafai e le tino ona faʻaaogaina le mea e sau ai le malosi. O ia mea na tupu e mafua ai faʻafitauli faʻafitauli faʻapitoa ma faʻapenaina le atinaʻeina o fualaau oona gasegase. O le pito i luga o lenei tulaga e mafai ona afaina ai le tino.

O le uluaʻi faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi mo se tagata e masani lava e leai ni aʻafiaga ogaoga. I le tulaga pe a sili atu le maualuga o le kulukose, e manaomia e le tino se tafe faifai pea o le vai. E masani ona manaʻo se tagata e inu vai, ma e masani ona asiasi i le faletaele. Aʻo faʻamalosi, o le a sili atu le suka. O lea la, o le mucous membrane o le tino ua faʻamago ma le paʻu.

O le maualuga o le hyperglycemia e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • le mautonu pea
  • maualuga maualuga o le leiloa o le mafaufau
  • vili
  • taʻavale

O lenei faʻatulagaga o mataupu o loʻo taʻu mai ai le uluaʻi faʻavae o le hyperglycemic coma, lea e mafai ona iu i se taunuuga le lelei. O lenei faʻamaʻi o loʻo iai i nisi tagata e mafatia i faafitauli o le endocrine: o le maʻisuka, o le faʻateleina o lauroid function.

Afai o le suka toto 8 o le a le mea e fai

O le faʻaogaina o le suka i totonu o le toto, ma le sili atu o le kulukose i totonu o le tino e tatau ona faʻamalosia faʻapitoa ina ia mafai ona faigofie ona maua e le tino le mea autu o le malosi, ae i le taimi lava lea e tasi, e leʻi faʻasalaina i le urine. Afai ei ai se soliga o le metabolism i le tino, e mafai ona faʻaalia i le maualuga o le kulukose o loʻo taʻua o le hyperglycemia, ma atonu o se mea maualalo - hypoglycemia.

Toa maualuga

O le Hyperglycemia o se maualuga o masini plasma sugar content.

O le faateleina o le suka o le toto atonu e foliga mai masani, ae o le a avea ma ituaiga o mea e fetuunai ai le tino lea e maua ai le malosi i le tisipenisione, o lona uiga pe a faʻaumatia, e mafai ona faateleina ai le muscle, fefe, faʻavevesi, tiga ogaoga ma isi. O lea faʻavae i le suka o le toto e masani lava ona tumau mo se taimi puupuu, e pei ona uma ona faʻamatalaina muamua, e fesootaʻi ma le mamafa o le tino.

Afai o le hyperglycemia e tumau mo se taimi umi ma se maualuga maualuga o le kulukose, lea e sili atu ai le maualuga o le suka i totonu o le toto e sili atu i le fua lea e pulea ai e le tino, ona tupu ai lea ona o maʻi o le endocrin system. E mafai foi ona i ai ni aʻafiaga leaga, lea o le a atagia mai i le tulaga o le faaleagaina o le masini vai o le pancreas ma le faamatuu atu o le kulukose i totonu o le uila.

O le Hyperglycemia, e pei ona uma ona fai mai, o le faateleina o le toto toto pe afai o le fua faatatau o le excretion e sili atu nai lo le fua o le ave faamalosi e lona tino, lea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino ma le faasaolotoina o oloa gasegase matautia, ona mafai ai lea ona mafua ai le inuina o le tino atoa.

O le maualuga o le hyperglycemia e le afaina ai le tino i soo se auala, ma pe a sili atu le maualuga o le suka, o le a amata ona pagatia le tagata i le fia inu, lea e mafua ai ona inu le tele o vai lele, e masani ai ona maua mai le suka mai le tino ma le urine, ma o se taunuuga o le mucous membrane o le tino ua mago, pei o le paʻu. O se ituaiga ogaoga o le hyperglycemia e mafai ona oo atu ai i le gasea, vomiting, o se tagata ua gase ma taofia, o le leiloa o se mea e mafai, ua uma ona faailoa mai le amataina o le hyperglycemic coma, lea e mafai ona oo atu ai i le oti.

I le avea ai o se tulafono, o le hyperglycemia e naʻo mo maʻi faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka, faʻateleina lauroid function, mo faʻamaʻi o le hypothalamus - o le vaega o le faiʻai e nafa ma galuega uma a le mea e fai i totonu o le tino, atonu e mafua ona o nisi o faʻamaʻi ate.

Faʻasolosolo le maualuga o le hyperglycemia, o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e amata, lea e oʻo atu ai i lagona o le vaivai tele, o le tino puipuia o le tino e amata ai le le lelei, o le faasologa masani o le pulusive inflammatory i le tino e amataina, galuega faʻafeusuaiga ua faʻalavelaveina, ma o le toto i mea uma ua faʻalavelaveina.

Tuua Lau Faamatalaga