E uiga uma i mafuaʻaga o le vevela i le maʻisuka

E maitauina le gasegase i tagata uma e maua i le maʻisuka, e aunoa ma se faʻasesega. E mafua ona o le le atoatoa i le inisalini i totonu o le toto ma le solia o le gaioiga o le tino. O le taunuuga o le valevalea e mafai ona avea ma se coma. O le a matou talanoa e uiga i auala e tuʻuina atu ai le fesoasoani muamua ma po o le a le mea e puipuia ai.

Mafuaaga o le Maʻi i le Maʻisuka

E le masani ona aliali mai le lelava ma le faʻamalosia o le faʻamaopoopoina o tagata maʻisuka. O le insulin e nafa ma le gaosia o le suka i le tino. O lenei mea e mautinoa ai le galue masani o le ponaivi, maso ma le mea gaʻo. I le maʻisuka malosi, o le 'inisalini na talia' ua le manuia. Faʻaleagaina o le tino popole, vascular and ocular tissues.

O le faiʻai, o tamai vaa, ma le mata o le mata e le lava meaʻai, lea e mafua ai le faaleagaina o fale. O le tagata maʻi e faʻavalea, faʻapouliuligia i mata, vaivaiga e aliali mai i vae, ma le malamalama.

O le faʻamaʻi e tele faʻaʻailoga: o le galala masani, faʻasolosolo faifaipea, faʻalauteleina o le manaʻo, vaivaiga ma le vaivai. Ma le faʻaopoopoga, e oʻo lava i manuʻa laʻititi e sili atu le malosi nai lo le masani

E masani ona aliali mai le vevela. O taunuuga o le alualu i luma vave o le faamai e sili ona matautia.

E i ai se tulaga lamatia o le paʻu ma le faʻaleagaina o le myocardial, o le gau, o le gangrene o pito (mate maliu). E mafai e se tagata ona tauaso tauaso pe paʻu i se paʻu.

E lua ituaiga o suka suka - ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O tagata maʻi e masani ona faitio i faʻamaoniga o loʻo i totonu o le faʻamaʻi, o le masani masani o le valea. E taua le suʻeina poʻo le a le mafuaʻaga o vaivaiga ma pe mafai ona taofi le osofaʻiga.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O le palasi ma vaivaiga pe a uma le 'aiga o le taeao e taatele i le tele o fafine aʻo maʻitaga. O le faʻavae o hormones o le maʻitaga, e pei ole estrogen, mafua ai le taoto ma le vomia. O le Nausea i le uluaʻi masina o le maitaga e tupu tele i le taeao.

Afai e tumau pea le ulavavale mo se taimi uumi pe sili atu foi ona tupu, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi. O nisi fafine e pagatia i le ogaoga o le gasea ma le tele o vomiting o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻamalolo.

Ni nai upu e uiga i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le seneturi 21 senituri. O le mafuaʻaga autu o lenei maʻi o se olaga le talafeagai ma le faʻaaoga soo o selu poʻo muffins. O lenei suʻesuʻega ua faʻamautuina lata ane i le 50-55 tausaga.

Suga o se mea taumafa meaai mo le fausaga o sela. Ina ia aʻafia, e te manaʻomia le inisalini ma ona atigipusa. I le maʻisuka, o le fesoʻotaʻiga moni e faʻalavelaveina, ma o se taunuuga, o le maualuga o le suka i le toto e faateleina.

I totonu o le tino o le tagata o loʻo i ai ni mea e gaosia ai le suka e ala i le salalau. O mea e le o le insulin e faalagolago i le tino, o namu finauga, o le retina, ma le puipui i totonu o vaʻa toto. O aʻafiaga autu o le faʻamaʻi e mafua mai i le faateleina o le faʻaleleia o le suka i totonu o mea e faalagolago i le insulin.

Mafuaaga o le Leai

O le atuatuvale e faalagolago i mea eseese. O le taatele:

  • fua saʻoinisalini,
  • maʻisuka neuropathy. I lenei tulaga, faʻaitiitia le mamafa, faʻavaivaia ma faʻalautele le vaivai,
  • faʻaitiitia faʻaitiitia i le maualuga o le suka ona o le leai o se meaai (o se tulaga e taʻua o le hypoglycemia)
  • tali leaga i fualaaufaʻaaoga mo ituaiga e lua o le maʻisuka,
  • faateleina le maualuga o le suka, o lona uiga. hyperglycemia. Atonu e mafua mai i le mea moni e le mafai e le pancreas ona faʻaleleia atoatoa le aofaʻiga o le inisalini poʻo le puipuiga o le tino e le faʻamalosi i inisiua o lenei vailaʻau.
  • leai se sukai totonu o le toto,
  • toto maualuga.

Faailoga faʻapitoa ma faailoga

Dizzy mafai mo mafuaaga eseese. O se tasi o tulaga faʻaleagaina e faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se osofaiga o le hypovolemia. O le maʻi e faʻatasi ma faʻamaoniga e pei o le:

  • se lagona malosi o le fia inu pe a fia inu se tagata,
  • vave vaivai, vaivai tele, tachycardia,
  • le le lelei o le le mautonu i le vaega o meaʻai,
  • toto maualuga
  • pallo o le paʻu, o nisi taimi e maua ai e le epidermis se lanu mata.

E ui lava i le tele o le vai ua faʻamaina, ae o le tagata e atiina ae le oliguria, lea o le a faʻaitiitia ai le tele o le urine ua faʻaitiitia. O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le tele o le felafolafoaʻi o toto i totonu o vaa. Faatasi ai ma le tulaga maualuga o le hypovolemia, o le toto e tafe i totonu o le fatafata ma le manava ua afaina, o le a le fiafia le tagata maʻi.

I luga o le suʻega a le tagata maʻi, ua iloa e le fomaʻi ua vave ona faʻaolaina le fatu, ma ua faʻavaivaia le veins i luga o le ua. O vaʻa e le mafai ona feagai ma la latou galuega, e le mafai ona faʻamaonia pea le faʻamalosi o faailoga. Ole suiga o le paʻu e suia, o le mucous membranes ua mago. Ae o nei faailoga e tasi le selau pasene e le o talanoa e uiga i le i ai o le hypovolemia.

Hypoglycemia

I le maualalo o le suka toto i le maʻisuka, e mataʻituina le vevela ma le vevela. O ia ituaiga o faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemia e le o nofofua ma e faʻaalia pea faailo.

Mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le malosi o le faʻaalia o faailoga muamua atonu e eseese. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, ona i ai lea o se lamatiaga o se osofaiga ogaoga, lea e mafua mai i le le lava o le kulukose i totonu o le faiʻai, lea e mafua ai mea nei:

  • fenumiai,
  • leai se faʻatonuga i avanoa,
  • gatete i loʻu tino atoa
  • faʻavasegaina o le vaai vaaia, faʻaauau pea ona punou mata,
  • tinisitus
  • isi.

A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e manaʻomia vave e le tagata maʻi le fesoasoani. E fautuaina e 'ai se mea, ona fua lea o le aofaiga o suka. O se lamatiaga i lalo o le 60 mg / dl. A oʻo i le tulaga e 30 mg / dl, e ono vaivai le maʻi suka.

O osofaiga o le hypoglycemia i le 60% e tupu i le po, talu mai lenei taimi e faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Fesoasoani Muamua

O le toto maualalo e mafua ai vaivaiga i ituaiga uma o le maʻisuka. Ina ia aloese mai taunuuga mataʻutia e pei o le maliu ma le oti, e tatau ona e faia fua nei:

  • 'ai pe inu se mea suamalie (inu, meaai, pe naʻo se sukalati),
  • faia se faʻamalosi malulu i se vaifofo o le vineta,
  • e manaʻomia e le maʻi ona taoto i lalo (pe a fai o se moega, i le isi itu),
  • Ia mautinoa e saili se fesoasoani faafomaʻi.

Lafoaʻiga lautele

O maʻisuka uma e tatau ona toe mafaufau i lona olaga. I le uma, o loʻo i ai se faʻamatalaga e faapea o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ma le bronchial asthma e le o faʻamaʻi, ae o se ala faapitoa o le olaga.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona pipii atu i taʻiala tau taumafa ma mataupu soifua maloloina lelei. O lona uiga o le faʻaaogaina o le gaosiga o le tino, lea e mafai ona maua e ala i togafitiga faʻapitoa, faʻapea foi ma le puleaina o le paleni o le vai e taofia ai le faʻamalaloina.

O le faasologa o togafitiga o le tuputupu aʻe o le kososa e aofia ai le laasaga o le vavaeeseina o le solution bicarbonate na faia e le pancreas. Faatasi ai ma lona tele, o le gaosiga o le inisalini e faʻagesegese lemu, lea e manaʻomia ai se faʻaitiitiga o le taumafaina o oloa gaʻo.

O se itu taua tele o le faapaleniina lea o le vai, talu ai ona o vailaau e aofia ai le vai, ma o le kulukose e ulu atu i totonu ia i latou ma lana fesoasoani. Ina ia tausia i le tulaga manaomia, e tatau ona usitaia ia fautuaga:

  1. Aʻo leʻi 'ai, pe a ma le 30 minute, ma taeao uma, e manaʻomia ona inu se ipu vai.
  2. Faʻesea mai mea taumafa taumafa e mafai ona uʻu pe aveese vai mai le tino - tila, agaga, lauti, kofe.

O le isi aoga aoga o le vai e fesoasoani e faʻaititia ai le mamafa o le tino. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea o le tino, i le mauaina o le tele o le vai, ua uma ona "le tatau" i ai. E mafai e le vai ona faʻaaoga faʻamaoniga e pei o le vevela, vaivaiga, vaivai, e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata soifua maloloina.

Manatua o le maʻisuka e manaʻomia le gauai faʻapitoa i mea eseese, e oʻo lava i faʻamatalaga sili ona laiti. Afai e te aʻoaʻo e tupu lou tino, ona tele lea o faafitauli i le lumanaʻi o le a vaʻaia oe.

O se taumafa puipuia lelei o le a avea ma se puipuiga. E masani lava, o le maʻisuka e faasaina mai le ava malosi ma sikaleti, kofe ma lauti. E tatau ona 'ai e le aunoa, o le tino faʻaleagaina o le tino e solia.

Ia mautinoa ia tausisi i se olaga ola maloloina, mulimuli i se meaʻai. I le faʻaopoopoga, o avega e faatagaina i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O le maʻisuka ua faʻamatalaina se vasega o le physiotherapy. O le faʻataunuʻuina o faʻatinoga o le a taʻitaʻi atu ai i le faʻamautinoaina o le setete.

O le faapaleniina o le vai o le tino e tatau ona taofiofia, e taofia ai le faʻamalolo. Bicarbonates - mea e gaosia e le pancreas ma le faʻamavaeina o meaʻai i le toto. O a latou gaioiga e faʻagesegese lemu pe a faʻamalūina le tino, mafua ai ona leai se inisalini.

I le avea ai o se tulafono, mo puipuiga i le taimi o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e masani lava ona amata ona latou matauina se taumafa lelei ma maloloina. Peitai, mai lava i le amataga e aoga le mafaufau e uiga i le paleni o le vai. Aiseā o lea - e manaʻomia ona e faʻatinoina.

Muamua o le faagasologa lea o le faʻaseseina o tino masani o le tino. I le faaopoopo atu i le insulin, e tatau i le pancreas ona maua se vaifofo o se mea e gaosia ai le bicarbonate mo lenei gaioiga.

A oʻo mai le faʻalalalaina, o le gaosiga o le bicarbonate e muamua sau, ma o le mea lea o le gaosiga o le inisalini e faʻaitiitia le tumau. Ae ui i lea, o le i ai o le tele o le suka paepae i meaʻai o le mafuaʻaga autu lea mo le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

Mo le puipuia o ulu ulu o loʻo faʻalavelave i le maʻisuka, o meaai paleni ma meaʻai e maualalo le suka e tatau ona mulimulitaʻia. Ina ia aloese mai le tiga i le ulu, e tatau ona e savali i le ea fou ma moe ia le itiiti ifo ma le 8 itula i le po.

O vitamini o vaega C ma le B o le a fesoasoani e aloese mai lagona tiga i le ulu. O tulaga faʻafitauli e tatau ona aloese ma le le atoatoa o galuega e le tatau ona faʻatagaina.

O le faapaleniina o le vai o le tino e tatau ona taofiofia, e taofia ai le faʻamalolo. Bicarbonates - mea e gaosia e le pancreas ma le faʻamavaeina o meaʻai i le toto. O a latou gaioiga e faʻagesegese lemu pe a faʻamalūina le tino, mafua ai ona leai se inisalini.

Le lelei le taumafa ma faaletonu mafaufau

Pe a oʻo mai i se taumafataga le lelei lea e paleni ai mea taumafa, e ui lava i totonu o se pepa ua solo, e leai se lamatiaga faapitoa i le soifua maloloina. Ae o le tele o taimi nai lo le leai, o le dieters e aveesea le mamafa ia latou lava, ma e le mafai ona e faia e aunoa ma ni soliga.

Ma latou te taʻitaʻia ai le mea moni e leai se faʻaoga masani o vailaau aoga i totonu o le tino, ma, o le mea lea, e taʻitaʻia ai i le vevela. Ma o le umi e ai ai se tagata i lenei auala, o le sili atu ona ogaoga o faailoga ma le le lelei o le soifua maloloina.

E masani ona taʻitaʻia i faʻafitauli i le gastrointestinal tract.

Taua! E tatau ona filifilia e le fomaʻi tomai faapitoa le faiga o taumafataga ina ia maua ai le manaʻoga manaʻomia ma i le taimi e tasi e le afaina ai le soifua maloloina.

O le tele lava o taimi, e tupu mai le maʻisuka i tagata maʻi ma le faʻalavelave, lea e faʻaalia i le teenaina o le mafaufau e se tagata e 'ai. Na te le faʻaalia le fiaai, o le faailoga o le leai o se "suauu" mo le tino. Soʻo se taumafataga e le lelei mo ia, e faʻatasi ma le tachycardia ma le suamalie.

A maeʻa ona 'aʻai, oi latou e mafatia i le gaogao e le mautonu. Ma o lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, a uma ona 'aina se vaega tele, o le a amata ona faia e le tagata maʻi ni gaioiga e faʻamoemoe e aveese faʻamaʻi meaʻai:

  • aveina laxatives,
  • faʻaoga faʻamalosi
  • faʻaleagaina o vailaʻau faʻamalosi pe faʻamalosi,
  • o se fomaʻi mataʻutia i taimi o le inu ma le fiaai.

Fiafia! E le o se maʻi gasegase o le a alu ese ma lona mamafa mamafa. I se isi itu, o le a masani lava o ia ma ia, lea e mafua ai ona iloa se ituaiga faafitauli e sili atu ona faigata.

Aisea e faʻalavelave ai i le tiga i le maʻisuka?

I le maualuga o le suka, o le tagata maʻi e ono oʻo i lagona tiga i luga o le ulu faatasi ai ma eseʻesega eseese. Ona o le maʻisuka ituaiga 1 i totonu o se tagata, o le tiga e masani ona fesootaʻi ma faafitauli. E iai mafuaʻaga autu o le tiga i le ulu ma le maʻisuka:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • O le neuropathy o le maʻisuka. O lenei suiga e tupu pe afai e leai se taui. Ona o le neuropathy, ua maitauina ai le faaleagaina o namu, lea e mafua ai le le mautonu.
  • Hypoglycemia. I le hypoglycemia, o le maualuga o le suka i le toto toto ua faaitiitia, mafua ai le tiga.
  • Hyperglycemia. E le pei o le hypoglycemia, ma le hyperglycemia, ua faateleina le suka ma ua i ai sona aafiaga matautia i luga o toto toto. O le tiga i le ulu ma le hyperglycemia o le faailoga muamua lea o togafitiga, lea e tatau ai ona fesoasoani i le maʻisuka, a le o lea, e mafai ona tupu se taunuuga oti.
  • O Glaucoma o se mea faʻapitoa e mataʻituina ai le maʻi o le maʻisuka. Afai e le o faʻasolosolo masani le mamafa i le taimi, ona faʻaleagaina lea o le nerve opic.
Toe foʻi i le laulau o mea

Natura o le tiga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e ono afaina le ulu i ni auala eseese, e fuafua lava i le punavai o faʻafitauli faʻaleaga. O le laulau o loʻo faʻaalia ai mea autu ma le natura o le tiga e faʻalavelave ai le tagata maʻi i ituaiga eseese o le maʻisuka:

O faʻamatalaga o loʻo i luga e mafai ona amata ona faʻalavelave i le taeao, aemaise lava pe a fai e le lelei le taumafataga o le taeao. Afai o le tagata maʻi na faʻaaogaina le inisalini i se auala sese - maualuga atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, e mafai foi ona faʻaalia le tupuga o se tasi pe sili atu faʻamaoniga. O faʻafitauli faʻapitoa e aliali mai i le maʻisuka pe a mavae le faʻalavelave faʻaletonu poo le maeʻa foi o le malosi o siama. I le po ma le afiafi, o maʻi tiga ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka na maua i taimi uma insulin.

Afai e iloa e se tasi o le tiga e tumau ma e foliga mai o se oso i le ulu, ona tatau lea ona e talanoa i se fomaʻi, talu ai o nei faʻaaliga e faʻaalia ai le le atoatoa o le toto i totonu o le mafaufau.

Togafitiga uiga

O le ulu o le ulu i le maʻisuka e manaomia ai togafitiga eseese, e faʻatatau i le mafuaʻaga na mafua ai. Afai o le tiga e mafua mai i le neuropathy, ona e le mafai ona faia lea e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi. O le tagata maʻi e manaʻomia ona tofotofoina mo le anapogi toto toto. A maeʻa le suʻesuʻega, o le a faatonuina e le fomai se togafitiga e faʻaitiitia ai le tiga i le ulu. O le tagata gasegase ma le fesoasoani a vailaʻau e faʻamaopoopo le maualuga o le glycemia. Afai o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e matauina, o le togafitiga faʻapitoa e faʻapipiʻiina i vailaʻau faʻasaina.

Ina ia faʻamamaʻa le ituaiga o ulu o le ulu o le ulu, e tatau ona ave faʻataʻavaʻavalea faigofie i le vave e mafai ai, e mafai ona:

  • mea faʻatau
  • 1-2 kekelati,
  • fualaau suamalie.

Afai o le suka i le toto toto e leʻo faʻatumu i le taimi i tulaga masani, ona mafai ai lea o faʻafitauli. A maeʻa le ulu o le ulu, o le a masani lava ona mimita le tagata. Afai o loʻo maʻi le ulu o le tagata maʻi i le maʻi suka ona o le tele o suka i totonu o le toto, ona tatau lea ona faasolosolo malie ona faʻatulagaina lona maualuga.Afai e le lava le poto masani i le faʻaitiitia o le suka poʻo le le mafai ona faia lenei mea, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le falemaʻi, o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le suka i le toto e ala i le faʻamalolo.

I le tulaga o le ulu o le ulu i le talaaga o le glaucoma, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi, talu ai e le mafai ona faʻamavaeina faʻamaoniga faʻaleaga. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se auala e faʻamamā ai le tiga pe faʻaititia le mamafa o le toto, i lau faitalia, talu ai ona o na amioga e ono mafua ai faʻafitauli i le leai o se faʻaaliga.

Puipuiga

Mo le puipuia o ulu ulu o loʻo faʻalavelave i le maʻisuka, o meaai paleni ma meaʻai e maualalo le suka e tatau ona mulimulitaʻia. Ina ia aloese mai le tiga i le ulu, e tatau ona e savali i le ea fou ma moe ia le itiiti ifo ma le 8 itula i le po. O vitamini o vaega C ma le B o le a fesoasoani e aloese mai lagona tiga i le ulu. O tulaga faʻafitauli e tatau ona aloese ma le le atoatoa o galuega e le tatau ona faʻatagaina.

Faʻaiʻuga o le vevela i le maʻisuka

I le faaopoopo atu i le tiga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻafefe. O lenei tulaga e atiae mo mafuaaga nei:

  • Injections injections. A maeʻa le tui, e masani lava ona matauina le vevela, aemaise lava e tupu i le siʻitia o fua.
  • Faʻaitiitia le kulukose o le toto. Faʻasagaga o le pa'ū o le kulūkose, o le maʻisuka e masani ona lagona le le mautonu. Afai e pa'ū le kulūkose i se tulaga ogaoga, ona mate lea o le maʻi.
  • Hypoglycemia. I le tulaga o le faʻaitiitia o le suka i le toto toto o le tagata maʻi, e tupu vave ai le vevela, lea e vave vave ma le faʻafuaseʻi ona pasia.

O le palasi o le maʻisuka, e pei o se tulafono, e le o tausia o se faailoga tutoatasi, ae e tupu mai i ni faʻaaliga faapena:

  • tiga i le ulu
  • fatu fatu
  • pogisa i mata
  • uʻu taliga.

O tagata maʻi e masani ona faʻamaʻi i le maʻisuka e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi, talu ai o lenei tulaga e lamatia ai le maʻi suka.

Le mea e fai

Faatasi ai ma le le mautonu ona o le maʻisuka, e tatau ona e iloa po o le a le mea e te faia. Afai o le maʻi faʻaleagaina e mafua mai i le maualuga o le kulukose, ona tatau loa lea ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se vaiinu suamalie po o se suamalie. Ona latou valaʻau lea o se falemaʻi, talu ai o se tulaga faʻapea ma le maʻisuka e lamatia ma atonu o le a galo le mafaufau poo le coma. E tatau ona tuʻu le tagata maʻi i se tulaga faʻasaga, ma tuʻu se fusi malulu i lona muaulu, lea e faʻamamaina i le vailaʻau. Faʻasagala, e mafai ona tuʻuina atu le tagata maʻi i Motilium, Betaserk, Cinnarizine, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻavaivai.

Mo le puipuia o le maʻisuka i le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma teena mea inu ava ma le tapaa. O tagata e maua i le maʻisuka e le fautuaina e inu kofe ma malosi lauti. E le gata i lea, o le tupuga o le vevela ma le tiga i le ulu e afaina i le gaioiga faaletino, lea e tatau ona i ai i le maʻisuka, ae i le faʻatusatusa.

Gaioiga puipui

O le gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2 e mafai ona mafua ona o mafuaaga eseese, o lea e taua ai le faʻaauau pea ona puipuia auala ma puipuia ai faʻafitauli faigata. I le amataga, e fautuaina le tausisia o se taumafa ma se meaai paleni. E le tatau ona tatou faʻagaloina le paleni o le vai. O lenei mea e talafeagai mo le gaosia lelei o se vaifofo o le vailaʻau o le bicarbonate. Faʻaauau pea le faʻaleleia o le maualuga o le faʻaaogaina o le suavai ina ia aloese mai le faʻamalolo ma le faʻaitiitia. Glucose e fegalegaleai ma vai, o lea o le i ai o le vai ile tino e taua tele.

Ave ni ipu tioata se lua o le taeao ona toe faaleleia ai lea o le paleni talafeagai o le vai. E fautuaina foi e toe faia le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi 'ai. Tea, ava malosi, oloa gaosiga o le a le aumaia ai se aoga aoga, ae na ona faateleina ai le leaga o faailoga. Afai e te atiae le masani o le faʻaaogaina masani o le tele o le vai, ona maua ai lea e le tino atoa se aoga aoga.

Soifua Maloloina e tatau ona taulimaina ma le tatau ma ia le tolopo le togafitiga mo se taimi umi. I le maʻisuka, e taua le mataʻituina o le maualuga o le suka, ma i le tulaga o le vevela ma faailoga e fesoʻotai i ai o se osofaiga amata, vave ona e valaau i se falemaʻi.

Neurological mafuaʻaga

Neuropathy- Faʻalavelave faifai pea o le maʻisuka faʻamaʻi. Pe a faʻaleagaina le maʻisuka i neura, e afaina tele le ulu i taimi uma ma matua malosi.

O le mea e leaga ai, e oʻo lava i falemaʻi faʻapitoa latou te masani ona faia ni mea sese ma togafitia se tagata maʻi mo femalagaaiga. E masani lava, o ia togafitiga e le aoga. I lenei tulaga, o le maʻi e atiina ae i lona lava ala ma faaoso ai isi faafitauli, sili atu ona faigata.

O le vaifofo o le faia lea o se suʻega toto. Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaina o le maʻisuka, e tatau ona faia ni fua e faʻavasega ai le suka o le toto.

A maeʻa togafitiga, o le a faatonuina e le fomaʻi fualaau e faʻaititia ai le kulūkose, faʻapea foʻi ma vailaau e faʻamaʻo ai le tiga i le ulu. E masani lava, o le maʻisuka eo mai faatasi ma le toto maualuga. I lenei tulaga, o vailaau faʻasaina e faʻasaina ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Hyperglycemia

I lenei tulaga, o le mafuaaga o le tiga i le ulu o le faafeagai tonu lava: o le maualuga o le kulukose o le toto e maualuga tele. O lenei faailoga e faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka. O le maualuga o le suka e afaina ai neura ma vaʻa toto.

Faailoga faʻapitoa o le hyperglycemia:

  • vavao
  • lagona le lava
  • faʻaititia le faʻaaliga.

O loʻo iloa e le maʻisuka masani le auala e aveese ai nei mea faʻafuaseʻi: e ala i le faʻatatau saʻo ma le faʻatinoina o le tui o le inisalini. Leai se poto masani - faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist.

O se tulaga masani lenei i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le maualuga o le toto toto o le suka e afaina tele ai vaaiga.

Glaucoma e faʻaalia i le maualuga o le mamafa o le toto. O le ulu ma le tiga faʻasaga i le mata o le faʻaaliga o faʻamatalaga masani o lenei faʻamaʻi.

Faailoga faʻapitoa - faʻaleagaina o le tino, e oʻo i lona toesea, faʻaleagaina, vomiting. Ole togafitiga ole glaucoma e le taliaina. O le filifiliga tonu o le faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist ma le ophthalmologist ina ia maua ai le saʻo.

O le lamatiaga o le maʻi tiga ma le vevela i le maʻisuka

O ia ituaiga mea o le maʻisuka, e faʻaalia i le tiga i le ulu, e pei o hypo- ma hyperglycemia, o tulaga matautia ia. A aunoa ma ni laasaga talafeagai, latou te taʻitaʻia ai le atinaʻe o coma ma le oti. Glaucoma o se faʻafitauli leaga mataʻutia, e oʻo lava i le tauaso. O aʻafiaga o suka i luga ole toto e faateleina ai le ono iai o faʻafitauli e pei o le stroke poʻo le osofaʻi fatu.

Faʻamatalaga o le faʻamaʻi e ala i le faʻatonuina o le ulu

Le ituaiga o tiga i le maʻisuka e eseese ma e faalagolago i le mafuaʻaga.

A maeʻa ona iloiloina le natura o le maʻi tiga, e mafai ona tatou faʻataunuʻuina le mafuaʻaga o lona tupuga:

  • neuropathy. O le tiga e mafua mai i le faaleagaina o le FMN. E matua malosi ma malosi,
  • hypoglycemia. I le avea ai o se tulafono, e afaina le ulu i le itulagi faaletino. O le tiga e le manaia, tiga,
  • hyperglycemia. O le tiga e tumau, malosi tele. E i ai se lagona o le ulu atoa e tiga,
  • glaucomaa. O tiga ogaoga e faʻapitoa i le pito i luma, o le pale o le ulu poʻo malumalu. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se lagona tingling i le mata. E le fesoasoani tagata paʻu.

O le mafutaga o le faʻafefeteina i le toto toto

O mafuaʻaga nei e ono faʻavaivaia ai le mafaufau:

  • lafoaʻi mea taumafa ao ave le suka poʻo le inisalini o le inisalini,
  • tuiina o le inisalini i totonu o le musele nai lo gaioiga laiti,
  • maualuga le fua o fualaau faasaina e faaitiitia le maualuga o le suka poo le inisalini,
  • popolega, mafatiaga faalemafaufau,
  • ave faʻamaʻi vai.

O le a le taimi e asiasi ai i le fomaʻi?

O le tiga i le ulu e mafai ona avea ma faailoga o tulaga maualuga ma maualalo le suka. O tulaga uma e lua e lamatia ai le ola ma e le mafai ona e faʻatagaina i latou e faʻafefe.

O le mafuaʻaga mo le faʻafesoʻotaʻia vave o se endocrinologist mo feutagaiga o:

  • ogaoga tiga e aafia ai le lelei o le olaga,
  • maualuga maualuga maualuga le maualuga o le suka,
  • tiga o le ulu ma le vaivai, faatasi ai ma isi uiga malosi ma (pe) tumau.

E le o maʻisuka uma e maua ai le maʻi tiga. O mafuaʻaga mo lenei tulaga ese atonu e eseese. Ae o se asiasiga vave i se fomaʻi o le a mafai ai ona puipuia ni aʻafiaga ogaoga.

Paʻa o le maʻisuka ma meaʻai

Togafitiga o le tiga i le ulu e aunoa ma se maʻi maʻisuka faapitoa e le mafai. O le mulimuli i se taumafataga maualalo e maua ai le fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

E taua le faʻatuina o meaʻai paleni. Ole aofai o taumafataga e oʻo i le 6. I le 2-3 aso, toe foi mai le suka i le masani.

Faatasi ai ma le siamaina o le kulukose o le toto, o le faʻafitauli o faʻafitauli e faaitiitia, ma o isi faʻamaoniga, e aofia ai le ita, e alu ese foi.

Pills

O le aveina o vailaʻau sulfonamide e maua ai se toomaga taua mai le osofaʻiga o le tiga. Paracetamol, Ibuprofen, Aspirin fesoasoani lelei. E mafai ona maua le toomaga mo taimi pupuu mo le le mautonu i le tele-counter-mall counterinkillers e pei o Ibuprofen ma Acetaminophen.

E taua le suʻesuʻe ma le totoa i aʻafiaga o fualaau oona. O le mafuaaga lena e na o se mea e afaina ai le ola o le tagata lava ia. O le togafitiga autu e fuafuaina e se endocrinologist.

Ae peitai, afai o le maʻisuka e faalagolago i le inisalini, ona tumau ai lea o le numera numera tasi o le inisalini, lea e faia i le taimi lava e tasi ma le saʻo saʻo. O lenei mea e mafai ai ona aloese mai le le mautonu. Matou te manaʻomia le maʻisuka ma vitamini (C, vaega B).

Fofo faʻapitoa e faʻaitiitia ai vaivaiga lautele

O nisi taimi o togafitiga a "tinamatua" e fesoasoani e maualalo le suka o le toto. Ioe, na tofotofoina mo le tele o seneturi, ae o le feutagai ma se fomaʻi e le afaina:

  • faaopoopo le 1 tsp i le salati fualaʻau fualaʻau sinapi. Leai se suauʻu E mafai ona e suia i le lava voluma o fatu sinapi,
  • olo le paʻu mama i totonu o se mea e fai ai le kofe ma ave se sipuni aʻo leʻi 'aʻai,
  • 10 faga laulaau fuʻu 1 le ipu vai inu. Sook the infusion mo le 1 aso ma ave le 50 g i le afa itula ao le i faia taumafataga,
  • faʻavela i totonu o le lita o le vai 2 tbsp. l laulaʻau mamago mago. Faʻasologa. Inu, e tusa lava po o le a le meaai, ½ cup tolu taimi i le aso,
  • o le faʻaaogaina o le 2 cloves o le kalama i aso taitasi e fesoasoani e faʻasaʻoina ai le suka ma metabolic processes,
  • fulufulu oona (i totonu o se ipu vai inu 2 sipuni tele o fatu). E mafai ona e faʻafefiloi le palasi i togalaau faʻamalaʻau mamago (faʻamaina o aʻa o le au, kulupu pill, birch buds). O le faʻafefeteina e le gata na faʻasaina ai le suka, ae faʻamautuina foi le malosi, lea e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga,
  • afamoni. E le gata ina aoga, ae o se fofo sili ona lelei. Lago apu ma le kinamona e suamalie. E matuā faʻaitiitia ai le suka ma le kefir, lea e faaopoopo ai le meaʻai (mo le 1 cup 0.5 tsp). E le fiafia i meaʻai susu? Faʻaopopo le kinamoni i le lauti.

Vitio faʻatalanoa

Aisea e tupu ai le ulu o le maʻisuka:

O le tiga ma le vevela i le maʻisuka o se faʻalavelave e faʻatalanoa ai se fomaʻi e iloa ai le mafuaʻaga tonu o nei mea ofoofogia. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mataʻituina isi faʻamaoniga faʻapitoa ina ia puipuia ai faʻafitauli.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le a le mea e fai i le vevela: fesoasoani muamua

O tagata maʻi e maua i le suka e masani ona iloa le gaoia. E iloa lelei e tagata maʻi le auala e amio ai i ia tulaga. Ae ui i lea, ei ai taimi e le mafai ai e le tagata gasegase ona tuʻuina atu se fesoasoani ia i latou lava.

Muamua lava, matou te taʻua o se falemaʻi. O taunuuga o se osofaiga e mafai ona sili atu ona le mafaamatalaina. Aʻo tatou faʻatali mo fomaʻi, o le a tatou faia se faasologa o taga:

  1. Matou te nofo pe taoto le tagata maʻi i se tulaga lelei ina ia mafai ona malolo.
  2. Matou te aioi atu ma le faanatinati i le tagata gasegase e 'ai le selu, o se lole po o se fasi suka e talafeagai.
  3. Matou te tatalaina avanoa i le ea. Faʻasalaga mamafa, tatou te faʻaaogaina se tagata e faʻaleleia.
  4. O le a tatou faia se tui o le kulukose - 40% fofo, pe a iai se tomai. O loʻo maua e le suka suka ia i latou.
  5. Tuu se solo malulu i luga o le muaulu o le tagata maʻi. Afai e mafai, o le a matou faia se kulimi o le vineta. O lenei mea o le a fesoasoani ai vasospasm ma faʻafoʻi le manava o le maʻi.
  6. Tuʻuina i le tagata maʻi se laulau e faʻaleleia faiga faʻavae, e fai ma faʻataʻitaʻiga, cinnarizine, mildronate, motilium.
  7. Fua le toto toto. I le tulaga o se faʻateleina pe faʻaitiitia, ia tuʻuina atu se fualaau faʻamautu.

Mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona ave se tusi ma fautuaga pe a tupu se osofaʻiga, tui tui, vailaʻau vasodilator, faʻaulu.

E leai se tasi e saogalemu mai faʻamaʻi o le maʻisuka, e oʻo lava i le vaivai o le maʻi suka.

O le vitio o loʻo faʻamatalaina ai mafuaaga o le faʻafuaseʻi osofaia o le hypoglycemia. Auala e faʻafetaui vave ai ma se gasegase:

Fomaʻi togafitiga ma puipuiga

O le auala sili e faʻaumatia ai se osofaʻiga o le puipuia lea o faʻafitauli o le maʻi. O tagata mamaʻi o loʻo mafatia i maʻi gaʻo ua faʻamalosi e pipii i se meaʻai. E le tele naua tapulaʻa i luga o le tele o meaʻai, ma o le tele o meaʻai e tatau ona taofiofia.

O gasegase e tatau ona tuʻuina atu i le tino se aofaiga tele o vai mama e leai ni paʻu e faʻamauina ai le paleni vai masima. E taua tele le taofia o le faʻamalolo.

O le pancreas e faalilolilo bicarbonate - o se vaifofo malosi lea e fesoasoani e faʻaseseina ai le siosiomaga oona. Faatasi ai ma le leai o se vai i totonu o le tino, o le mea muamua e gaosia ai le u. Inisalini o loʻo i le nofoaga lona lua.

E fia le malosi e manaʻomia e le tino? E fautuaina mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e inu ni ipu tioata se lua o le taeao i luga o se manava gaogao ma aʻo lei faia le taumafataga. Naʻo vai mamā e talafeagai. Tea, kofe, suamalie ma glucose e fegalegaleai leaga.

O le ava o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga. O se mea e le mautonu e faʻamautuina e le ava le suka i le taimi muamua. Ae pe a vaeluaina, o loʻo i ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ona o le faʻamalaina.

O le fatu o se maʻi o le maʻisuka o le tino e le mafai ona feagai ma le gaosia o le suka. O le mea lea, o oloa e aofia ai le "oneone" papaʻe e le aofia ai le taumafataga. O falemaʻi ei ai le tele o vailaau suamalie.

Faʻamatala le tulafono masani o togafitiga:

  • faʻamalositino i aso uma
  • faʻamalolo le gaioiga faaletino,
  • Faʻaaloalo i meaʻai
  • tausia o le paleni vai
  • mataʻituina o le maualuga o le suka,
  • pasia se suʻesuʻega masani,
  • vaʻaia faʻamatalaga ma tioata (pe a manaʻomia),
  • le faʻaaogaina o mea faʻalogo (i le tulaga o le faʻalogologo)
  • tuuese o masaniga leaga,
  • puipuiga o le tele o tupe mama,
  • tuʻuina atu o le tino ma vitamini ma minerale (i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi).

I se maʻi o le maʻisuka, e taua le siakiina e le aunoa o le kulūkose toto. Afai e masani ona tupu le vevela, e tatau ona faia se suʻega e iloa ai le mafuaaga o le maʻi. O le fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e faʻamautinoaina maʻi e fesootaʻi ma le maʻisuka ma faʻamalosia togafitiga e faʻaitiitia ai osofaʻiga ono mafai.

Maualuga maualuga

O le gasegase ma le maʻi tigaina i le maʻisuka e maua ai le toto maualuga. Mo le atinaʻe atili o le faʻamaʻi, o le maualuga o le toto maualuga e taua tele. E fautuaina le fuaina o le toto i le faalua i le aso, ma afai o faʻamatalaga e sili atu nai lo le masani, o le a manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi.

O le maualuga o le toto o le toto e masani lava ona maua i totonu o le itulagi o le pito i tua ma e matauina i le taeao. O lona uiga: fenumiai ma le tatagi i taliga.

Fesoasoani Muamua

Afai o le vevela i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le faaititia o le maualuga o le suka, ona fautuaina lea:

  • faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi
  • tuuina atu sua suamalie po o meaai,
  • faʻaaoga se faamaʻi malulu i lou muaulu,
  • e tatau i le tagata gasegase ona tu i se tulaga tuʻu,
  • tuʻuina atu vailaʻau faʻatau e faʻaititia ai vaivaiga ma le le mautonu.

Ina ia aloese mai le osofia i le kulukose, o le tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona tausisia tulafono masani o meaai o le maʻisuka: ia le aofia ai kofe, ti, ava malosi, ma taofi foi le ulaula. O le tagata maʻi e tatau ona pipii i se taumafataga masani ma e le mamafa ai le tino i le faʻamalosi tino faaletino.

Togafitiga ma le puipuiga

E le afaina, o le ituaiga muamua o le maʻisuka i se maʻi, ua fautuaina o ia e mulimuli i nei tulafono:

  • oti
  • faia o taga faaletino ma faaletino,
  • tausia o se paleni lelei o le vai.

O nei 3 nuances autu o le puipuia lea o osofaʻiga faʻavaomalo. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i lenei maʻi, ona fautuaina lea o ia e ave vailaau faapitoa ma isi vailaʻau faʻatau e fuafua i le togafitia o faailoga o le polyneuropathy o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, Magnikor medicine.

Faaiuga

Afai o le maʻisuka e masani ona uumi, ona tatau ai lea ona fai se suʻega ina ia iloa ai le faavae tonu mo le atinaʻeina o le anomaly. E le gata i lea, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa ia faailoga tuʻufaʻatasia, ona o nisi faʻamaʻi o loʻo i ai ni faailo malu. E naʻo le sailia o le mafuaaga moni o lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu fautuaga saʻo i le auala e togafitia ai ia togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga