Saxagliptin mo le maʻisuka - fautuaga mo le faʻaaoga

Fomaʻi ma le gaioiga gaosi - saxagliptin e faʻaaogaina i le taimi o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai foi ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻasaina e faʻaititia ai le suka e faʻaleleia ai le togafitiga. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e aoao ai e uiga i mea autu o le vailaau, faʻamaoniga, faʻamaʻi, faʻasagaga leaga, vailaau faʻasaina o loo i ai saxagliptin, iloiloga o le maʻisuka ma vailaau tutusa.

I aso nei, o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e togafitia i le tele o vaega: o meaʻai talafeagai, faamalositino, mataʻituina pea o le toto suka. O le nofoaga tutotonu i togafitiga o le faamai o togafitiga fualaau.

O le faʻaaogaina o Onglisa poʻo Saxagliptin, Metformin faatasi e iai se aafiaga lelei i le kulukose o le tagata maʻi. O faʻamatalaga e uiga i nei fualaau oona e sili ona lelei.

Naʻo le toe faafoi o le tau maualuga lea o le Ongliza fualaau ma analogues. Ina ia mautinoa le lelei o togafitiga ma aloese mai faʻafitauli eseese, o fualaau e tatau ona matua faʻamaonia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O meatotino o le mea galue malosi

Saxagliptin o se tagata faʻataʻitaʻiga faʻavavevave o le dipeptidyl peptidase-4 (DPP-4). Aʻo faʻaaogaina le vailaʻau i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, o le gaoioiga a le DPP-4 enzyme e faaitiitia i le aso.

A maeʻa ona maua e le tagata maʻi le kulūkose, e faʻaitiitia le faʻatupulaia o le kesi. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻamalolo o le hormone - inisalini e le pancreas, poʻo le sili atu tonu - o ona peta beta. O lenei faiga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto i luga o se manava gaogao i tagata.

O lenei vailaau e fegalegaleai ma le tele o vailaau oona - metformin, glibenclamide, palotaitaone, ketoconazole, simvastatin poo le dithiazem. Ae o le faʻaoga faʻapitoa faatasi ai ma nisi o faʻalavelave o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, mo se faʻataʻitaʻiga, ketoconazole, itraconazole, indinavir ma isi, e mafai ona faʻaititia le aoga o le togafitiga o saxagliptin.

I le tele o suʻesuʻega, sa le mafai e saienitisi ona iloa le aafiaga faapitoa o le saxagliptin i luga o le lipid profile. Aʻo faʻaaogaina lenei vailaʻau, e leai se gaʻo mamafa na matauina i soo se tasi o tagata suʻesuʻe na maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E tatau ona maitauina e le i faia e saienitisi ia suʻesuʻega e fesoʻotaʻi ma le aʻafiaga o le vailaau oona o mea taua e pei ole ulaula, ava malosi, meaʻai, ma le faʻaaogaina o fualaau.

O le mea lea, o tagata ei ai masaniga leaga ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona ave le vailaʻau ma le faʻamalosi tele.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le fomaʻi lauiloa e aofia ai le mea galue malosi - saxagliptin o Onglisa.

E maua i le ituaiga 5 mg tablets. E tasi le atigipusa e 30 vaega.

E ave i latou e tusa lava po o le a le taumafataga, e faʻauʻu i lalo i sina vai.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le vailaau Onglisa, lea o le saxagliptin o le autu autu o le hypoglycemic, ua taʻua:

  1. O le maʻisuka ituaiga 2, pe afai o meaai ma faamalositino e le mafai ona aafia ai se faʻaitiitia o le kulukose toto, e pei o le monotherapy.
  2. I le avea ai o se mea faigaluega faaopoopo i le metformin i le taimi muamua o togafitiga e faʻaleleia ai le togafitiga o le hypoglycemic.
  3. I le avea o se faʻaopoopoga i le monotherapy ma le metformin, sulfonylureas, thiazolidinediones, pe afai e le mafai ona pulea lelei le maualuga o le suka.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga mo le faʻaaogaina o le Ongliz. E na o le fomaʻi e mafai ona fautuaina togafitiga i lenei vailaʻau, e le mafai ona e faʻatau e aunoa ma se faʻasologa. Faʻatasi ai ma le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi auala, o le tagata gasegase e le sili atu ma le 5 mg o le Onglisa fualaau oona i aso taitasi. I le laasaga muamua o togafitiga ma le saxagliptin, ua ave Metformin i le aso i le 500 mg. I le tulaga e galo ai le gasegase e tatau ona inu se laulau o Onglisa, e tatau ona faia vave. Mo nisi vaega o tagata gasegase, o le a mafai ona faaitiitia aso o le aso i le 2.5 mg. O mea muamua ia, o tagata i luga o le toto ma le le atoatoa. I le taimi lava e tasi, o Ongliz e tatau ona faia pe a maeʻa le pasia o le faasologa o le toto.

O pusa e teuina mai le mafai ona maua e tamaiti i le potu vevela e sili atu ma le 30C. O le ola ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga.

Contraindications ma aʻafiaga itu

E pei o le tele o isi fualaau oona, e mafai ona faasaina le vailaau o Ongliz.

I le taimi lava e tasi, o Onglisa ua faatonuina e le fomaʻi ma le tausiga faapitoa i tagata gasegase e le o toe gase, o tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo ave faʻamalosi o sulfonylurea.

Afai e tuufaatasia e le tagata maʻi fualaau e lua - Onglizu ma Metformin, nasopharyngitis, o le mumu o le nasopharynx e mafua mai i se siama-afaina o le natura, atonu e tupu. Ia mautinoa ia fesili i lau fomaʻi pe faʻapefea ona faʻaaoga Metformin ma isi vailaʻau.

E le mafai ona e faʻaaogaina lenei fualaau mo tagata:

  • i lalo o le 18 tausaga,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • o loʻo aʻafia togafitiga o le inisalini ma togafitiga fualaau,
  • ma le galactose inlerance, lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption agavaʻa,
  • ma le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i vaega o le fualaau faasaina.

I le taimi o le monotherapy, o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai ni uiga le lelei i tagata, e pei o:

  • afaina o le gasegase pito i luga
  • afaina o le urinary tract
  • taoto ma vili
  • ulu matua
  • sinusitis (faʻalavelaveina o le rhinitis),
  • gastroenteritis (mumu o le manava ma le tootoo laiti).

O faatonuga mo le faʻaaogaina e le faʻaalia ai faʻamaoniga talafeagai e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le fualaau faasaina. Ae afai na tupu, e fautuaina togafitiga faʻapitoa.

E le gata i lea, o le vailaau saxagliptin e mafai ona aveʻesea e faʻaaogaina ai le faʻasologa o le toto.

Tau ma fualaau faasaina

O le fualaau oona Onglisa e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai faʻatasi ai ma se faʻamaumauga poo le faʻatonuina i le Initaneti. Ina ia faia lenei mea, alu i luga o le upega tafaʻilagi i luga o le initaneti ma mulimuli i faatonuga e tuʻu se poloaiga. Talu ai ona o le fualaau faasaina ua gaosia i le Iunaite Setete, o lona tau e maualuga tele. O le tau o le faʻasaina o le suka e mafua mai i le 1890 i le 2045 rubles.

O faʻamatalaga e uiga i le tele o maʻisuka e faamalieina. O le tele o tagata gasegase o lo o tagofia le fualaau faasaina ua maitauina lona aoga o le hypoglycemic. A maeʻa le faia o fualaau, mulimuli i se taumafataga ma faʻatinoga faʻamalositino, o le faʻaleleia o le faʻamautuina o maualuga o le suka i le toto. O tagata maʻi e faʻaaogaina Ongliza ua faamalieina i le faʻaaoga faigofie o fualaau faasaina. O mea leaga na tutupu ua matauina i ni tulaga e le masani ai. Pau lava le le lelei o le fualaau faasaina o lona tau maualuga, ona o le mea moni o se fualaau faasaina ua faaulufale mai.

I le taimi lava e tasi, sa i ai iloiloga o avetaavale o loʻo faʻataʻavaleina taavale na faʻataunuʻuina e le fualaau faasaina.

O le mea lea, o tagata e fesoʻotaʻi ma le puleaina o felauaiga, e fautuaina e taofi a latou gaioiga i le taimi o togafitiga ina ia aloese ai mai iʻuga le lelei.

Lisi o fualaau tutusa

Afai o le tagata maʻi e faasaina ona faʻaaoga Ongliza pe iai foi ona aʻafiaga, o le fomaʻi e mafai ona fetuʻunaʻi le togafitiga e ala i le faʻatulagaina o se fofo faapena.

O le gaioiga malosi o Ongliz e leai ni mea tutusa, ae e tusa ai ma le aafiaga i le tino o le tagata, e iai fualaau faasaina:

  1. O Januvia o se laulau faʻavae e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le atunuu gaosia o le Netherlands. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i le monotherapy, faʻapitoa foi ma tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le hypoglycemic e pei o Metformin ma meaʻai le lelei ma gaoioiga faaletino. E le pei o Onglisa, e itiiti lava le faʻasaʻoina o Januvia. O le tau masani e 1670 rubles.
  2. O le trazenta o loʻo i ai le meaola malosi o le linagliptin, lea e faʻamaopoopo ai le maualuga o le toto toto. O lenei fualaau faasaina ua gaosia i le Iunaite Setete. Monotherapy i lenei tulaga e le aoga, e faʻaaogaina le vailaau faʻatasi ma isi vailaʻau o le suka (Metformin, insulin, sulfonylureas, Pioglitazone, ma isi). E ui i lea, o lenei vailaau e sili atu ona saogalemu, talu ai e le afaina ai ni uiga le lelei. O le tau o le 1790 rubles.
  3. O Nesina o se vailaau mo togafitiga faʻapitoa i le maʻisuka ituaiga 2. O le gaosiga o lenei fualaau faasaina o le American pharmacological company Takeda Pharmaceuticals. E faʻaaogaina foʻi le sui o le hypoglycemic i le monotherapy ma faʻatasi ai ma togafitiga faʻaopoopo ma isi fualaau. E masani lava, o aʻafiaga leaga e fesootaʻi ma faʻafitauli o meaʻai. O le tau masani i falemaʻi e 965 ru.
  4. Galvus o se isi togafitiga faʻamalosi faʻamalosi. O loʻo gaosia e se kamupanī fomaʻi Suetena. E mafai ona faʻaaogaina le fualaau faʻasaina ma togafitiga o le inisalini ma le tele o isi suka o le suka. O loʻo i ai se numera tele o faʻasalaga, ae o mataupu o foliga mai o ni mea le lelei e toeitiiti lava faʻaititia i le zero. O le tau masani e 800 ruble.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona faʻamatalaina le Metformin 850 pe o se vailaau e 1000 mg.

E tatau ona maitauina e leai se tasi o fualaau o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le tamaitiiti (e oʻo i le 18 tausaga), talu ai e leʻo suʻesuʻeina a latou togafitiga faʻamalosi i nei tausaga laiti. O vailaau uma e taugata ma e le mafai e tagata uma ona gafatia.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i fua o le suka.

Faʻatinoina o gaioiga o mea faʻafefe

O le faʻafefe o meaola o homone. O latou gastrointestinal tract e gaosia pe a maeʻa meaʻai, o le inisalini faʻatautaia i lenei taimi e faʻatuputeleina e 80%. E lua ituaiga o latou na iloa i totonu o le tino - GLP-1 (kullucone-pei peptide-1) ma HIP (insulinotropic polypeptide). O loʻo maua i le b-sel, o loʻo maua i le b-cell, ma i le GLP-1 e mafai ona maua i totoga eseese, o lona uiga o le aafiaga o lana gaoioiga e tele.

  1. GLP-1 e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini oona i vailaʻau b,
  2. O le hormone e faʻalavelaveina ai le puleaina o glucagon e b-sel,
  3. Faʻavave le faʻaitiitia o le gaosiga o le gaosiga,
  4. E faʻaitiitia ai le manaʻo ma maua ai se lagona o le atoatoa,
  5. Aafiaga lelei ile fatugalemu o le tino, loto, vaʻa toto.

Glucose-faalagolago i le inisalini, pe afai o le suka e masani lava, o le malosi o le gaosiga o le hormone e taofia, o lea e le afaina ai le tino i le hypoglycemia.

Glucagon, lea e gaosia i le ate o suauu, o le saʻo tonu lava lea o le inisalini. E faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le faʻasaʻoloto mai le ate.

E manaʻomia e le muscle le kulukose e toe faʻatumu ai le malosi o le malosi, pe a fai o loʻo i ai i le foliga o le glycogen. E ala i le taofiofia o le faʻaogaina o le glucagon, o le hormones incorins poloka le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate, faʻateleina le faʻamalolo o le inisalini.

O le a le aoga o le tuai faʻatauina o le gasegase gaositi mo se maʻisuka? O le tino e faʻaaogaina le tele o le kulukose i totonu o le inumaga. Afai o le a tuʻuina atu iina i ni togi laʻititi, o le a leai ni pa'ū taua i le suka o le toto. E fesoasoani lea e foia ai le faafitauli o le postprandial (aoauli) glycemia. E le mafai ona sili atu le faʻamalosia o le taofiofia o le manaʻo i le maʻisuka ituaiga 2: GLP-1 e afaina ai le ogatotonu o le fiaai i le mafaufau.

O faʻamanuiaga o mea faʻapitoa mo le fatu ma vaʻa toto o loʻo suʻesuʻeina nei i le taimi nei. I totonu o le fale suesue, na maua ai o le GLP-1 e faʻaolaina ai le toe faʻafouina o sela o le pancreatic, ma puipui ai sē mai le faʻaumatiaga.O le a le mea e taofia ai le faʻaaoga o hormoni masani nai lo fualaau? GLP-1 ua faʻaumatia e le DPP-4 (ituaiga 4 dipeptidyl peptidase) i le 2 minute, ma HIP - i le 6 minute.

Sa o mai saienitisi i ni vaega se lua o vailaau faasaina e pei o le le fiafia:

  • Faʻailogaina le faiga o gaioiga a le GLP-1,
  • Le taofia le gaioiga o le enzyme DPP-4 ma faʻaloloa le ola o hormones.

O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia i luga o le maketi i totonu o le atunuʻu e Bayeta (faʻavae i luga o le faʻamalosi) ma le Viktoza (faʻavae i luga o le liraglutide) - tutusa o le GLP-1, lea e faʻaluaina lona mafaia, ae faʻatasi ai ma se faʻalautelega o lona aafiaga. O le lelei e mafai ona faaopoopo ma le mamafa o le 4 kg mo le ono masina ma le faaitiitia o le hemoglobin glycina e 1.8%.

O le ituaiga lona lua o loʻo faʻatusalia iinei e togafitiga e tolu - Galvus (faʻavae i luga o le vildagliptin), Yanuviya (e faavae i le sitagliptin), Onglisa (i lona tuufaatasiga - saxagliptin). O la latou galuega autu o le taofia lea o le DPP-4 enzyme, lea e faʻaumatia ai mea leaga. O le gaoioiga o hormones e faʻaleleia e le maualuga e 2 taimi, o le mea lea e le faʻafefe ai se tagata i le glycemia. E i ai ni aʻafiaga e le manaʻomia e le au faʻataga, talu ai o hormones e tupu i le vailaʻau o le tino.

O le aʻafiaga o lo latou mamafa e le faaituau, ua faʻaitiitia le hemoglobin glyco i le ala lava e tasi e pei o le vaega muamua.

Faʻamaumauga o le faʻatagaina o oloa

Saxagliptin o le tala fou lea o le vasega o le DPP-4 inhibitors. O lona igoa tau fefaʻatauaʻiga o Onglisa. Latou te faʻamalolo faʻamaʻi i popo o le 2.5 ma le 5 mg, faʻatau faʻatau fualaau. O le soifua maloloina o le fualaau faasaina e 3 tausaga, o tulaga e teu ai e masani.

Saxagliptin e le o aofia ai i le lisi tele o togafitiga faʻapitoa, e ui lava i nisi o itumalo o loʻo faʻatulagaina i luga o le faavae o le resitalaina o le risone mai le tala o le tupe. Mo togafitiga o Onglisa i tau o falemaʻi i luga o le initaneti, e tatau ona faʻaalu 1700 rubles. i le masina (5 mg tablets). Mo faʻatusatusaga - o le masina faalemasina o Januvia (fualaau o le 100 mg) o le a tau e 2,400 rubles., Galvus - 900 rubles.

Fautuaga mo le faaaogaina

Saksagliptin faatonuga mo le faʻaaogaina fautuaga e ave le 1p. / Aso., O le faasologa o mea e le o aʻafia i le taumafa o mea taumafa. E mafai ona e faʻaaogaina le meafaigaluega mo le monotherapy poʻo le foliga faʻalavelave.

O vailaʻau faʻasaina o le saxagliptin ma le metformin e leʻi atinaʻeina, e pei ona tutusa ai YanuMet ma GalvusMeta.
Mo faafitauli laiti o fatugaʻo, e te le manaʻomia le fetuʻunaʻi o le fualaau, i mataupu e sili atu ona ogaoga, e faʻaititia le 2 pasene.

O ai ua faʻamatalaina Saxagliptin

O fualaau o le Saxagliptin (o le synonym - Onglisa) e mafai ona faatonuina e oo lava i le tulaga o vailaʻau o le ituaiga lona 2, pe a fai o le fesuiaiga o le olaga (meaai laiti-carb, lava gaioiga faaletino, pulea o lagona faalelagona) e le maua ai le paleni kulukose i le toto.

A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le faʻasaoina ma le faateleina o numera o b-sel, ona mafai loa lea ona totogi le glycemia mo se taimi umi e aunoa ma le tuiina o le inisalini.

Saxagliptin e fetaui lelei mo togafitiga faʻapitoa, o le a le tele o vailaʻau e tatau ona faʻataʻitaʻiina i le taimi lava e tasi pe a mavae le faʻamautinoaga o le a faalagolago i le hemoglobin glycated. I le tutusa ai ma Ongliza, ua faʻatulagaina le metformin, ma i le le lava o le puleaina lelei, o le sulfonylurea ma le thiazolidinediones ua faʻamatalaina.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Saxagliptin o le mea sili lea ona saogalemu i le vailaau oona, talu ai e le afaina ai le hypoglycemia, ae, e pei o soʻo se vailaʻau faʻamalosi, e mafai ona i ai ni mea e le manaʻomia. Afai o nei faʻaʻailoga poʻo se isi lava faʻafitauli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi: o le a ia fetuunai le fualaau poʻo filifili se sui.

Faatasi ai ma le masani ona le masani ai aafiaga:

  • Iniseti o le manava
  • Faʻamatalaga inflammatory o le faiga faʻavae,
  • Dyspeptic disorders
  • Ootia
  • Sinusitis
  • Gastroenteritis

O le faatonuga e le o taʻua ai ni mea e sili ona leaga, talu ai o suesuega o falemai lea na tuuina atu ai vailaau i tagata soifua maloloina i doses e sili atu i le masani e 80 taimi e leʻi faaalia ai faailoga o le inupia.

O fautuaga faʻavae e faʻamaonia ma lagolagoina togafitiga. E mafai ona e faʻaalia ni mea faʻapitoa ma le faʻamaʻi.

O le a se mea e mafai ona suia le saxagliptin

Faʻalētonu le faapalepale po o le faʻasaʻoina, o le a filifili e le fomai ni tala faʻatatau mo saxagliptin. E leai se isi mea e fai i Onglise ma le vaega tutusa, ae e tusa ai ma le faiga o le gaioiga, o le malosi o le DPP-4 enzyme o le a taofia:

  1. O Januvia o le uluai vailaau lea o lenei vasega, lea sa faʻaaoga muamua i Amerika, sosoo ai ma Europa. O le afa itula talu ona 'ai, o vailaau e puipuia ai le enzyme mo se aso. E mafai ona e faʻatau papa i le 25.50 ma le 100 mg. O le fua faatatau masani e 100 mg / aso. O le taunuuga e faʻaalia i totonu o le masina. Mo le faʻaogaina o togafitiga faʻapitoa, o le vailaau faʻasaina e gaosia ma le metformin - YanuMet.
  2. Galvus o se vailaʻau lelei Suetena, talafeagai mo togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le inisalini. O le vailaʻau tuʻufaʻatasia GalvusMet ua faʻasaʻolotoina, o lona tuufaatasiga ua faaopoopoina i le metformin. Muamua, e ave le laumei i le 50 mg / aso. Afai e tatau ai, e faaluaina le fuainumera, tufatufaina i le 2 inumaga.

O le lelei ma le saogalemu o fualaau uma i totonu o lenei vaega e tutusa lava, o le filifiliga o se fualaau faapitoa o le a faalagolago i le gafatia tau tupe a le tagata maʻi ma le poto masani o le endocrinologist ma le fualaau faasaina. Mo le saxagliptin, o le tau e sili ona lelei pe a faʻatusatusa i analogues.

Saxagliptin based onlagis, o le atinaʻe lata mai o tagata fomaʻi i Europa i le malae o le diabetology, e le na o le hypoglycemic, ae o loʻo i ai foʻi isi mea faʻafiafiaga: e faʻaitiitia ai le manava ma le mamafa, puipuia le pancreas, fesoasoani e taofiofia le toto, ma e mafai ona gasegase.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i mea faʻapitoa ma mea e mafai ona faia e faʻatau fualaau faasaina e faʻavae i latou mai le weboar Dilyara Lebedeva i le videoocarologist i lenei vitio.

Saxagliptin mo le maʻisuka - fautuaga mo le faʻaaoga

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faigata ona mafaufau faapea pe tusa ma le 100 tausaga talu ai e leai se inisalini, ma o le maʻisuka na mautinoa e vave ona oti. O fualaau suamalie o le suauu mo le maʻisuka ituaiga 2 na o le ogatotonu o le seneturi mulimuli, ma muamua atu, o nei gasegase na maliliu foi, e ui e le o vave tele.

I le taimi nei i luga o le Initaneti o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga e uiga i vailaau fou, togafitiga togafitiga, masini mo a latou pulega ma le pulea o le glycemia e mafai ona maua ile maʻisuka uma, e naʻo se tagata paie ma le le faʻaeteete o le a faʻatagaina ia lava e le amanaʻia mea uma, faʻatali mo faʻalavelave matautia.

O se tasi o vasega sili ona fou o vailaau faʻamaoni e faʻaogaina (exenatide, liraglutide, sitagliptin, vildagliptin, saxagliptin). O a aoga o le maʻisuka?

New fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM) o se faʻamaʻi lea o loʻo i ai le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini, ma o le mea lea e taofi ai le kulukose e ulu atu i totonu ma nofo i totonu o le toto. Afai e leai se fuataga e fai, ona amata loa lea o le maʻisuka amata, lea e faʻaalia i le faʻaumatia o peta paneta e maua ai le insulin. Ma o le a tatau ona e faia inisalini sauniuniga mo le olaga, lea o le a lagolagoina ai le tino i se tafaoga masani.

Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina le togafitiga e amata mai le aso muamua o le atinaʻe o le T2DM. Ina ia faia lenei mea, ia faia ni vailaʻau faʻapitoa e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini. O le taimi nei o le a tatou mafaufau i se lisi o pusa o se tupulaga fou o le maʻisuka ituaiga 2, lea e masani ona faʻaaogaina e pei o togafitiga fualaau mo lenei faʻamaʻi. Ae! E naʻo le faʻamatalaga faʻamatalaga e tuʻuina atu. E le mafai ona e tagofia fualaau fualaau e aunoa ma se taimi o le fomaʻi!

Vasega o vailaʻau

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e leʻo vave ona togafitia togafitiga. Mo tagata e amataina, o se taumafa malosi ma le faʻatinoina faaletino e lava lea e maua ai le puleaina o le suka suka. Ae peitai, o ia mea e tutupu e le o taimi uma e maua ai ni taunuuga lelei. Ma afai e le o matauina i totonu o le 2-3 masina, ia fesoasoani i vailaʻau.

O fualaau uma mo togafitiga o le maʻisuka e vaevaeina i ni vaega:

  • faʻamatalaga, faʻaleleia le faʻasiga o le inisalini e peta pene o le pancreas, ua vaevaeina i sulfonylureas ma megoitinides,
  • tagata e nofofua, lea e fesoasoani i le faateleina o le lagona o le tino i le insulin, e lua vaega laiti - biguanides ma thiazolidinediones,
  • alpha-glucosidase inhibitors e faʻaleleia ai le faagasologa o le vaeluaina, absorption ma le excretion o gaʻo mai le tino,
  • mea faʻatauvaʻa, o vailaʻau fou fou o loʻo i ai le tele o aʻafiaga i le tino.

Sulfonylureas

O vailaʻau faʻapomaʻi o lenei vaega o vailaʻau faʻataʻitaʻi ua faʻaaogaina e fai ma fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka mo le sili atu ma le 50 tausaga. I la latou tuufaatasiga latou te aofia ai mea e faʻamautinoa ai le faʻamautuina o le suka toto ona o le faʻafouina o suauu peta e aafia i le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga o lenei mea, o lona faʻatupulaʻia i le toto ma le faʻalogona o suauu tuusao i le glucose e faʻapupula.

E le gata i lea, o le sulfonylurea o mea e maua mai ai le toe faʻaleleia o siama lapopoa ma faʻalauteleina ai le leo o puipui tetele, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o ituaiga faʻamaʻi pipisi o le T2DM.

Ae ui i lea, o nei fualaau oona ei ai sona aafiaga o le faamalologa puupuu. O lo latou faʻaaogaina umi i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le tele o siama pancreatic, ma mafua ai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, e masani lava ona mafua ai ona toe faʻaalia ni mea e afaina ai, faʻalavelave o le gastrointestinal tract ma le hypoglycemic coma.

O le tele o le faʻasaʻoina o le tagofia o fualaau faasaina o le vaega o le sulfonylurea o aʻafiaga o tulaga nei ma faʻamaʻi:

  • maʻitaga
  • lactation
  • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga,
  • maʻi o le pancreatic.

Faatasi ai ma le sulfonylurea, e sili ona lauiloa:

  • Glycidone. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua. O loʻo i ai se numera itiiti o faʻasalaga ma e seasea faʻaosofia le faʻaalia o aʻafiaga. O se uiga iloga o lenei vailaʻau e mafai ona faia e oo lava i le iai o se faʻamaʻi e pei o le le atoatoa.
  • Maninil. O lenei vailaʻau o se tasi lea o mea sili ona lelei, aua e mafai ona tumau le suka o le toto i totonu masani masani mo le tusa ma se aso. E mafai ona maua i suʻega eseese ma e mafai ona faʻaaoga uma mo le togafitiga o T1DM ma T2DM.
  • Maʻisuka. Faʻaleleia le faʻamalosia o le inisalini ma faʻamalosia ai le fatu cardiovascular system. E faʻaaogaina i le maʻisuka e avea o se togafitiga faʻapipiʻi.
  • Amala. O le fualaau faasaina e masani ona faatonuina mo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, ae maise lava i tagata matutua. O lona uiga ese e leai lava se faʻamaʻi ma aʻafiaga i itu, ma e puipuia ai le amataina o le hypoglycemic coma ona o le tuai ona tuʻuina atu o le inisalini i totonu o le toto.

O nei fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 o le taatele lea i togafitiga faafomaʻi, aua e seasea ona faatupuina le mamafa o le tino ma le amataina o le meaʻai, lea e matua faateteleina ai le tulaga o le maʻi.

Meglitinides

O vailaʻau mai lenei vaega o vailaau faʻafomaʻi e maua ai le faʻamalosia o le gaosiga o le inisalini. Faʻamata i se tupulaga fou o vailaʻau maʻisuka, o lona aoga e faʻalagolago i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. O le tele lava, o le sili atu ona malosi o le a avea ma sifi o le inisalini.

O lenei vaega o fualaau faasaina e aofia ai Novonorm ma Starlix. O lo latou tulaga ese o le vave ona latou gaoioi ma taofia le tupu mai o se faʻafitauli o le hyperglycemic ma le faʻateleina o le toto suka. Peitai, o lo latou aafiaga e tumau mo sina taimi puupuu.

O nei vailaau faʻasolosolo fou o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai le tele o aʻafiaga itu. O le tele o taimi, latou te faʻaosoosoina foliga o:

  • afaina o le tino e pei o urticaria,
  • tiga o le manava
  • manava manava
  • fufulu
  • taʻavale

O le fua o Novonorm ma Starlix ua filifilia taitoatasi. Muamua togafitiga e ave 3-4 taimi i le aso, vave loa ona 'ai, le lua - afa itula ao le i taumafa.

O vailaau mai lenei vaega e masani ona faatonuina mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. I la latou tuufaatasiga o loʻo aofia ai mea e faʻamalosi ai le faʻasaʻoina o le kulukose mai le ate, faʻaleleia lona faʻafefe ma ulufale i totonu o sela o le tino. Ae ui i lea, e tasi lo latou toe toso - e le mafai ona ave faʻatasi ma maʻi o gaʻo ma le fatu. Ae o i latou tonu e masani ona maua i le maʻisuka.

Biguanides vave faʻaitiitia le kulukose o le toto ma mafai ona tausia i tulaga masani mo le tusa o le 16 itula. I le taimi lava lea e tasi, latou te faalavelaveina ai le saluina o gaʻo e le manaʻoga, ma puipuia ai le tupu o atherosclerotic plate i totonu o vaa.

O vailaʻau nei o loʻo i ai i lenei vaega o vailaʻau faʻapitoa:

  • Siofor. E maua ai le faʻamautuina o metabolic process and loss loss, ma o le mea lea e tele lava ina faʻatulagaina i tagata e sili atu le mamafa o le tino. O le fuataga ua filifilia taitoatasi.
  • Metformin. E faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini sauniuniga ma i le i ai o le manumanu. Faʻailoaina i faʻamaʻi pipisi ma ketoacidosis.

Thiazolidinediones

Mai vailaau uma ua faatonuina mo le T2DM, o thiazolidinediones e sili ona lelei. Latou te tuʻuina atu se faʻaleleia atili i le faagasologa o le vaeluaina ma le faʻamaʻi o le kulūkose i le tino, ma fesoasoani foi i le faʻamautuina o le ate. Ae, pe a faatusatusa i isi vailaau, e tele naua mea latou te tau ma maua ai se lisi matagofie o aʻafiaga i itu. Faatasi ai ma:

  • tupe maua vave
  • faaitiitia le leo o le muso o le fatu,
  • fulafula
  • ponaivi papa
  • afaina o le tino.

O aso nei, o vailaʻau fou nei mai le vaega o thiazolidinediones e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga o le T2DM:

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Aktos. O laulau e faʻaaogaina e avea ma monotherapy mo T2DM. Faʻatupulaia le faasologa o le gaosiga o le suka i le ate, puipui le toto toto mai le faaleagaina, faʻaleleia le toto, faʻaleleia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae o loʻo i ai a latou lava faʻasolosolo - latou te saofagā i le faateleina o le manava, o le mea la pe a ave i latou i maʻi, o le televave o le gaioiga masani e masani ona matauina.
  • Avandia E faʻafaigofieina faiga faʻava-o-tino i le tino ma faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini. E i ai sona aafiaga faʻapoma. E i ai le tele o faʻailoga ma aʻafiaga itu, lea e mautinoa lava e te faamasaniina oe lava ae leʻi amata togafitiga togafitiga.

Alpha Glucosidase Inhibitors

Faatasi ai ma fualaau sili ona fou ua ave i le T2DM, ua na o le pau lea o ituaiga o ituaiga e poloka ai le sifi o se enzyme faapitoa i le iniseti lea e faafaigofie ai le faagasologa o gaʻo vailaau. Ona o lenei mea, o le maualuga o le absorption o polysaccharides ma le faaitiitia o le kulukose toto ua faaitiitia.

O le sili ona lauiloa a le glucosidase inhibitors e aofia ai:

  • Glucobay. O loʻo faʻamatalaina mo tagata gasegase o loʻo matauina pea le osofaʻi malosi i le suka o le toto pe a uma ona 'ai meaai. E lelei le faʻafeiloaʻi ma e le faʻafefeteina le maualalo. Glucobai o loʻo faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻataʻitaʻiga ma o lona faʻaaogaina e tatau ona faaopoopoina i se taumafataga maualalo-gaosio.
  • Miglitol. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, pe a 'ai ma faʻagasologa faʻaletino faaletino e le mafai ona maua ni taunuuga lelei. O le fualaau faasaina ua ave 1 le aso i le aso, i luga o se manava gaogao. O lona suʻega e filifilia taitoatasi. O Miglitol e tele faʻasolega, e aofia ai hernias, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaoʻo, maʻitaga, le faapalepale i vaega, ma le laʻititi.

I tausaga talu ai nei, ua amata ona amata ona faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi, lea e aofia i le vaega o le inhibitors dipeptidyl peptylade, i le togafitiga faafomaʻi. Latou te maua le faʻateleina o le inisalini ma le maualuga o le suka o le toto. Ae ui i lea, e leai se aafiaga leaga i le ate ma fatuga.

Faatasi ai ma mea e le mautonu, o le sili ona lauiloa o:

  • Januvius. O lenei vailaau mo le T2DM ei ai sona aafiaga tumau, ma o lea e na o le 1 le taimi i le aso e ave ai. O le fuataga ua filifilia taitoatasi. Ole fualaau faasaina e le afaina ai aʻafiaga ma taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka.
  • Galvus. Toe faʻafoʻisia faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleleia lona gaioiga. Ole vailaʻau e naʻo le faʻapitoa ma se taumafa ma le faʻagasologa faaletino. Afai latou te le maua se taunuuga lelei, ua tuufaatasia Galvus ma fua o le suka.

O vailaʻau o loʻo taʻua i luga e le mafai ona ave e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi. O latou manaʻoga e maua ai le lagolago i le tino ma le puipuia o le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1. Ae, afai e le tausisia e se tagata le polokalame o mea latou te faaaogaina, o fua, o mea taumafa ma faamalositino e le aunoa, ona leai lea o se taunuuga mai le aoga.

Afai e saʻo le fualaau faasaina, ae o loʻo i ai se faʻalauteleina o le toto i luga atu o le 9 mmol / l, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le faʻaaogaina o inisalini.

Le faʻatinoga o le gaioiga o mea faʻafefe

O mea manogi o hormoni tagata e gaosia i le gastrointestinal tract pe a ulu atu i ai meaai. Ona oa latou gaioiga, o le gaosiga o le inisalini e maualuga, e fesoasoani i le kulūkose ina ia faʻafefe, lea e tuʻuina atu i le taimi o le gaʻoina.

I le taimi nei, e lua ituaiga o mea faʻapitoa na maua:

  • GLP-1 (pepide-pei o le peptide-1)
  • ISU (insulinotropic polypeptide).

O le au muamua o le atopaʻu o loʻo i totonu o totoga eseese, lea e mafai ai e ia ona faʻaalia le lautele o lona aʻafiaga. O le lona lua o loʻo pulea e le apocreatic β-cell receptors.

Faatasi ai ma le autu o la latou gaioiga e:

  • faʻateleina faasela o le insulin ile hormonary cell,
  • faanatinatiina o le gaogao gaogao,
  • faaitiitia i le gaosiga o oloa,
  • faaitiitia le fiaai ma se lagona o le atoatoa,
  • faaleleia o le fatu ma toto toto, o se aafiaga lelei i luga o le tino.

Faatasi ai ma le faateleina o le gaosiga o le inisalini, o le kulukose e sili atu ona gauai, ae afai e masani, ona taofia loa lea o le faagasologa o le faasee ma e le lamatia le tagata ile hypoglycemia. O le faaitiitia o le maualuga o le glucagon, o le tui o le inisalini, e mafua ai le faaitiitia o le taumafaina o le ate o le glycogen ma le faasaolotoina o le glucose saoloto, ae o le taimi lava e tasi e saofagā i le faateleina o le taumafaina o le glycogen i maso. O se taunuuga, o le kulukose e faʻaaoga vave i le nofoaga e gaosia, e aunoa ma le ulufale atu i le toto.

Pe a faʻagesegese le faʻamalolo o le manava, o meaʻai e ulu atu i totonu o le iniseti i ni vaega laiti, e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto, ma, e tusa ai ma lea, le faʻaopoopoga o lona faʻaoga. Aʻo faia i ni laʻititi laiti, e sili atu ona faigofie ona ufiufi e le tino. I lenei tulaga, o se faʻaitiitia o le tuinanau o le manava o le taumafa.

O le aʻafiaga i luga o le tino o le tino o le tino, ua maeʻa ona matauina, ae leʻo suʻesuʻeina. Na maua ai e fesoasoani e fesoasoani i seta o le pancreas e toe vave faʻaolaina.

E le mafai ona maua ni hormones i la latou mamanu i ni aofaiga tele, o le mea lea, ua atiaʻe ai e saienitisi ni tala faʻatusa e faʻatino galuega tutusa:

  • toe gaioiga o le gaioiga o le kulukone-pei o le peptide-1,
  • faaitiitia aafiaga o enzymes faataumaoi, ma faapea ona faaumiumi ai le ola o hormones.

Saxagliptin o le vaega lona lua.

Faʻasalaga Fomu

Saxagliptin o se vaega o le fualaau oona Onglisa, lea e avea o se inhibitor o le DPP-4. O lenei meafaigaluega e le oi luga o le lisi fomaʻi o vailaʻau faʻapitoa, ae e mafai ona tuʻuina atu i tagata o loʻo maua i le maʻisuka e ala i le faʻatupeina o le tala faʻatatau o tupe.

O vailaau faʻapitoa e maua i foliga o laumei e iai se atigi samasama, e aofia ai le 2.5 mg o le saxagliptin poʻo le 5 mg o lona hydrochloride. O le tuufaatasiga e aofia ai foi vaega ia e sili ona lelei le aoga o le mea galue malosi. O laupega ua faʻailogaina e taʻu mai ai a latou metotia.

O loʻo tuʻuina atigi pusa i totonu o se fasi pepa e 10 fasipepa ma se pusa kata.

Faailoga ma le faʻailoga

O sauniuniga faʻavae Saxagliptin e fautuaina mo le faʻaaogaina:

  1. Laʻasaga o le maʻisuka, pe a fai e le fesoasoani ia aganuu, e aofia ai meaʻai, faʻamalositino ma isi fautuaga. O le meafaigaluega e faʻatagaina ai oe e taofi le faʻaumatia o sene β ma faʻalavelave ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2,
  2. Le i ai o se maʻi maua. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaaogaina le meafaigaluega e fai ma vailaau tumaoti pe faʻatasi foi ma isi vailaʻau:
    • Metformin
    • inisalini
    • sulfonylurea meaola,
    • thiazolidinediones.

O faʻamaoniga i le aveina o fualaau faasaina e:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • sili atu le ono gafatia i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • maualuga le maitauina i le DPP-4 inhibitors,
  • o le i ai o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • leai se aoga o lactose ma le lactase deficiencies, glucose-galactose malabsorption agavaʻa,
  • taimi o gaioiga ma lactation,
  • laiti tausaga.

I nei tulaga, o faʻaogaga o fualaau faasaina o loʻo faʻaaogaina poʻo tupe faʻatasi ai ma se isi mea e filifilia e filifilia.

Le aoga o le amataina o le togafitiga saxagliptin + metformin

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le vailaʻau e toetoe lava leai ni aʻafiaga. O lona aoga sili lava o le le lava lea o le lamatiaga o le hypoglycemia.

Ae peitai, e pei o soo se vailaʻau faʻamalosi, e aʻafia ai le gaioiga o le tino, e fesoasoani i la latou suiga, lea e ono mafua ai ona:

  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le tino faʻaleleia,
  • vailaau faʻasolosolo,
  • sinusitis
  • tiga o le ulu
  • gastroenteritis
  • le atinaʻeina o le mumū i totonu o le polokalama urinary.

A e matauina soʻo se tasi o nei faailo, e tatau ona e faitio i le fomaʻi o le a filifilia se vailaʻau e sili atu ona fetaui lelei o le vailaau faʻasaina poʻo le suia i isi fualaau.

O le toesea i faamasinoga i le falemai e leʻi iloa, ae o faʻasalalauga e 80 taimi maualuga nai lo fautuaga na faʻaaogaina. I le tulaga o faʻamaoniga o le faʻalavelave (vevela, vomiting, manava, maʻi tiga, vaivaiga, ma isi), o le togafitiga e faia e tusa ai ma faailoga ma le vave aveeseina o le vailaau mai le tino, lea e sili ona faigofie ona faia e ala i le toto.

A faʻapipiʻiina ma isi vailaʻau, faʻamaonia le le iloa o mea e le iloa. Ae ui i lea, o le faʻatasi faʻatasi ma metformin ma thiazolidinediones e leʻi suʻesuʻeina.

Vitio mai le tagata tomai faapitoa:

Tuua Lau Faamatalaga